Huvud
Skäl

Hur bli av med cystit för evigt?

Cystitis kan vara farlig, så akut inflammation i blåsan bör börja behandlas i tid eller det kan utvecklas till en kronisk. För att snabbt bota cystit bör du konsultera en läkare som ska ställa rätt diagnos, föreskriva en diet, mediciner och, om det behövs, folkmekanismer. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt, eftersom det ofta leder till negativa konsekvenser.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinnor, som oftast manifesteras hos kvinnor, snarare än hos män genom specifika kännetecken hos kvinnliga genitala organ, eftersom urinvägarna i flickor är korta och breda, och infektionen blir lättare än för män. Cystitis är en bakteriesjukdom, så en person med karakteristiska symptom ges en specifik behandling, under överinseende av en läkare.

Vilka är orsakerna till utvecklingen?

De främsta orsakerna till cystit hos kvinnor och män är infektioner som kommer in i urinvägarna, genom hypotermi, om fötterna blir våta, minskar immuniteten. Men ibland kan infektionen komma igenom andra organ, till exempel från njurarna, liksom i närvaro av andra infektionssjukdomar, såsom karies. Hos kvinnor fortskrider sjukdomen med dålig hygien, under samlag, och kan visas dagen efter den första samlag, och hela inträngning av E. coli, som multiplicerar i urinen.

Sjukdomen provocerar och sexuella infektioner:

 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • ureaplasmas;
 • herpes 2 typer.
Smala jeans bidrar till utvecklingen av en bakteriell infektion i urinvägarna.

Vissa läkemedel och allergier som biverkning kan också vara orsaken. Till orsakerna till denna sjukdom bör tillskrivas och bristande överensstämmelse med hygienreglerna. Kuddar med tamponger ska användas korrekt, och oftare att byta, och efter kön, ska du besöka toaletten. Vid oskyddad sex bör du vara försiktig när du väljer en partner, eftersom du kan få infektioner som sänds genom könsorganen, och som också kan öka blåsan. Lägre täta kläder och underkläder gjorda av syntetmaterial, som inkluderar dragkedjor, mini kjolar, snäva jeans, bidrar också till utvecklingen av bakterier. Dessutom inkluderar orsakerna till blåsan:

 • förstoppning;
 • utebliven behandling av njurarna
 • pyelonefrit, andra infektiösa och icke-infektiösa njursjukdomar;
 • användning av mycket fet, stekt eller kryddig mat;
 • brist på sömn;
 • superkylning av bäckenområdet;
 • stillasittande livsstil;
 • bristande överensstämmelse med urinering
 • stress.
Tillbaka till innehållet

Vad är symtomen?

I humant cystit är sådana karaktäristiska symptom oroliga. Patienten känner av frekvent smärtsam uppmaning att urinera, flera gånger på kort tid. Det är inte alltid möjligt att utföra urinering. Med stark uppmaning att urinera finns inkontinens. På natten finns det ständigt trängsel att urinera. Störande skärsmärta i underlivet och nedre delen av ryggen, urinen blir oklart med en blekrosa eller orange tinning, ibland kan det innehålla blod. Svaghet, hög feber, illamående och kräkningar, brännande och klåda vid urinering, smärta under samlag indikerar en förvärmning av patologi. Ofta är en sådan sjukdom sjuk under graviditeten.

Läkemedel för behandling

Det är möjligt att bota cystit för evigt, det viktigaste är att ta bort orsaken, och orsaken är bakteriell inflammation bland försvagad immunitet. Sjukdomen är inte farlig och kommer att botas ganska enkelt, men det är nödvändigt att diagnostisera korrekt och konsultera en läkare, eftersom andra sjukdomar, såsom stenar i blåsan, eller njuren kan döljas under blåsan av blåsan. För att behandla behovet av antibiotika, som bara kan utse en läkare, kan självmedicinering blåsan gå in i kronisk form.

I närvaro av smärtsymptom på cystitis utser piller som lindrar spasmer och smärtstillande medel:

 • "Metamizol";
 • "Ketorolak";
 • "Diclofenac";
 • "Papaverin";
 • "Drotaverinum".
Nitroxolin är en av huvudkomponenterna i behandlingskursen.

Huvudkomponenterna vid behandling av cystit är antibiotika ("Monural", "Nitroxolin") och fluorokinoloner. När virus och svamp upptäcks, föreskrivs antivirala och antifungala läkemedel, och medel förskrivs för att stärka immuniteten. Med rätt behandling kan du återhämta sig från sjukdomen på 7-12 dagar. När amning ska behandlas med beredningar på växtbasen. Det rekommenderas att vårdmor börjar behandla i tidiga skeden.

Akut cystitis

Vid behandling av akut cystit användning av läkemedel baserade på vegetabiliska komponenter (mjölon extrakt, åkerfräken och tranbär) använda läkemedlen nitrofurinovogo serien antibakteriella medel (penicilliner, "fosfomycin"), spasmolytika ( "No-spa"). Förutom medicinerad diet utan akut och salt mat, utesluta alkohol. Det rekommenderas att rikligt användning av vatten, använd dekokter av örter njure te och mjölon, som är diuretika. Att bli av med cystit bör vara komplex, så du måste ta ett varmt bad och använda en värmepanna. För att behandlingen skall vara effektiv bör bäddstöd följas. Vid graviditet bör behandlingen inte startas, det är nödvändigt att ta kontakt med obstetrikern-gynekologen.

Kronisk blåsan

Bota kronisk cystit kan vara, från och med restaureringen av normal urinering. Hjälp droger som är i grunden ett extrakt av diuretiska örter, de utför behandling av alla infektioner i kroppen. Förutom läkemedel, dekokationer och te ordineras. Droppinfusion av droger i blåsan. Bota en kronisk sjukdom, kommer att hjälpa "Uro-Biofon", som får använda barn, vuxna, gravida kvinnor.

Behandling av blåsor med folkmekanismer hemma

Du kan bli av med cystitis hemma genom att använda tranbärsjuice, som späds med vatten, eller du kan göra en infusion av rötter och persilja. Förberedelsen är lätt: ta 1 tsk. finhackad rot och gröna, och häll varmt vatten i 2 timmar, ta sedan detta hemhjälp före måltiden i en timme. När du behandlar folkmedicinska läkemedel hemma, använd bad med kottar, tallnålar, tall. Ingredienserna hälles i 5 liter varmt vatten, får stå i 2 timmar, den färdiga infusionen läggs till i badet. Detta bad rekommenderas att ta 15 minuter, en dag senare 15 sessioner.

Det hjälper till att bli av med blåsning av blåsning, för vilket salt, bovete, ris används. De stekas i en stekpanna, hälls i en påse eller strumpa, som sedan sitter fast vid blödningsställena.

Diet i händelse av sjukdom

Ett snabbt sätt att hantera blåsor är kosttillfredsställelse. Patienterna bör uteslutas från kost av akut, salt, fet, syltad mat och inte dricka koffein, starka drycker och alkohol. I kosten ska vara en stor mängd vatten, minst 2 liter, för att snabbt bli av med cystit, du kan laga och dricka örtte:

 • vete samling;
 • stigma av majs
 • mjölon.
I patientens kost måste du inkludera päron.

När cystitis bör uteslutas från kosten, vilket kan öka surheten. Dessa inkluderar rätter baserade på tillsats av sura bär, äpplen, sallad, sorrel. Det rekommenderas inte att använda kryddor och livsmedel som är mycket bittera, kontraindicerade rätter med överdriven användning av kryddor, vitlök, pepparrot. Men du måste inkludera rätter med innehållet: morötter, kål, pasta, spannmål, fiber. Och även det finns frukter och grönsaker som har en diuretisk egenskap-meloner, pumpor, päron, vattenmeloner, gurkor. Du bör planera din meny så att det finns mer frukt och grönsaker i det, särskilt de som har en diuretisk egenskap. Med minskad smärta kan du inkludera mejeriprodukter, kött- och fiskrätter.

Relapse prevention

För att förhindra att sjukdomen återkommer måste du följa vissa regler som kan skydda dig mot sjukdomar. Kall inte överkyl, ta bort linne från syntetväv och smala kläder. Det är viktigt att du dricker din dagliga mängd vatten och övervaka mat, missbrukar inte alkohol, kryddig, salt mat. Det är nödvändigt att noggrant och noggrant övervaka din hygien, för att inte tillåta en känsla av överflöd av blåsan.

Hur bli av med cystit för evigt

Cystitis är ett problem för många kvinnor. Sjukdomen åtföljs av obehagliga manifestationer, vilket väsentligt minskar livskvaliteten. Därför är många patienter intresserade av frågan om hur man bota cystit för evigt? Sjukdomsbehandling består av ett integrerat tillvägagångssätt som genomförs efter diagnosen görs under överinseende av den behandlande läkaren. Självmedicinering rekommenderas inte, eftersom det ofta framkallar komplikationer och andra allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet.

Vad är cystit och vad är dess fara

Innan du räknar ut om det är möjligt att bota cystit för evigt, bör du förstå vad sjukdomen är och vilket hot det orsakar kvinnors hälsa. Cystitis är en patologi som är associerad med inmatningen av patogena mikroorganismer i blåsan, åtföljd av inflammation i organets väggar, ett brott mot blåsans funktioner. Symptom på sjukdomen är:

 • rezi, smärta i underlivet;
 • frekvent och smärtsam urinering med skarp urladdning av urin;
 • ökad kroppstemperatur;
 • förändring i färg och lukt av urin;
 • förekomst av blod i urinen.

Dessutom är inflammation i blåsan ofta åtföljd av följande konsekvenser:

 • pyelonefrit;
 • njursvikt
 • bildande av tumörer;
 • interstitiell;
 • hemorragisk;
 • nekrotisk;
 • gangrenös cystit
 • urininkontinens
 • akut retention av urinering och andra.

Med tanke på detta bör behandling av sjukdomen behandlas med all allvar, med uppkomsten av ångestsymptom i en nödsituation för att se en läkare.

Första hjälpen för sjukdomen

De första manifestationerna av blåsor är svåra att inte märka. Varje kvinna borde veta vad man ska göra i den här situationen och vilka steg att ta innan man kontaktar en läkare.

Åtgärder för sjukdomen bör vara följande:

 1. Akut smärta hjälper till att ta bort smärtstillande medel. För att göra detta rekommenderas att du använder No-Shpu, Ketonal, Pentalgin.
 2. Tillräckligt att dricka. En dag rekommenderas att dricka 1,5-2 liter vätska. Det här är örtte, vatten. Tranbärsjuice är speciellt användbar.
 3. Om möjligt, vila, vila på vila.
 4. Den akuta, oljiga, salta, sura maten är utesluten.
 5. Att lindra smärta inte använda värmedynor, men inte lägga den på magen och mellan benen.

Även om efter ovanstående procedurer, det finns lättnad, under inga omständigheter försena besöket till läkaren. Behandling av sjukdomen utförs med hjälp av vissa läkemedel, annars finns det en allvarlig risk för komplikationer.

medicinering

Efter undersökningen hos doktorn och diagnosen av en kvinna med blåsor, tar vi medicineringen. För detta används flera grupper av droger.

antibiotika

Antibakteriella läkemedel är utformade för att kämpa med patogener som provocerar blåsans inflammatoriska process. Behandlingsförloppet varar vanligtvis från 7 till 14 dagar, medan följande läkemedel används:

 • Preparat av penicillingruppen - Dicloxacillin, Cefalexin, Ampicillin;
 • tetracyklinmedel - Doxycyklin, tetracyklin;
 • sulfonamider - sulfametizol, sulfisoxazol.

Mest populära antibiotika har ett brett spektrum av effekter. De inkluderar Biseptolum, Levomycetinum, Furadonin, Furagin. Med hjälp av dessa medel behandlas cystit behandlas hemma.

smärtstillande medel

För lindring av smärta i blåsan föreskriver antispasmodik och smärtstillande medel. Eliminera krampen av hjälp No-shpa, Papaverin, Drotaverin. Avlasta brännande känsla och obehagliga skärsensationer kommer att lindra Analgin, Pentalgin, Baralgin.

Antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel används i en uttalad inflammatorisk process för att undertrycka det, minska kroppstemperaturen, smärta och andra tecken på sjukdomen. Ett populärt läkemedel är Ibuprofen. Läkemedlet orsakar sällan biverkningar och komplikationer. Kontraindikationer för användning av Ibuprofen - äldre, allvarliga njurskador, kardiovaskulära system och vissa andra sjukdomar.

Analysen av läkemedlet är Nurofen. Produkten är identisk i sammansättning, den skiljer sig endast från tillverkaren. Båda dessa läkemedel ordineras till läkare med hänsyn till sjukdomens egenskaper.

diuretika

Rollen av diuretikum i sjukdomen är säker och effektiv är Cyston. Produkten innehåller naturliga örter, så det är möjligt att ta det länge. Användning av läkemedlet rekommenderas både för behandling av blåsans inflammation och för förebyggande av förkylning.

Ett annat effektivt läkemedel är Monouryl. Läkemedlet innehåller tranbärsekstrakt och askorbinsyra. Tranbär har en mild diuretisk effekt, hjälper till att rensa blåsan av patogener.

ljus

Suppositorier ordineras ofta som en hjälpterapi tillsammans med andra läkemedel. Populära sätt för denna grupp är:

 • antibakteriella suppositorier (med Synthomycin);
 • antiseptiska ljus (Voltaren, Ibupphen);
 • smärtstillande medel (Betiol, Papaverin).

Användning av folkmetoder

Att helt bli av med cystit med bara folkmetoder är omöjligt, men användningen av traditionell medicin har en utmärkt hjälpverkan. Alla recept måste diskuteras med den behandlande läkaren för att undvika utveckling av komplikationer.

Recept för intern mottagning

Minska symtomen på sjukdomen och förbättra övergripande hälsa med cystit kommer att hjälpa följande recept:

 • Blanda 50 g av bearberry blad och 30 g persilja utsäde, häll ingredienser i kallt vatten, inte mindre än 6-8 timmar. Därefter kokas infusionen över en långsam eld i 8-10 minuter. Den mottagna produkten tas på en kvart kopp 3-4 gånger om dagen;
 • körsbärs körsbärs te. För detta är både torra och färska produkter tillåtna. Petriskålar hälls med kokande vatten, koka i 5-10 minuter, ta istället för te med lite tillsats av honung eller socker;
 • kamillebuljong. En matsked av apotekskamomil bryggs 250 ml kokande vatten, insisterar 15-20 minuter. Te hjälper till att lindra inflammation, akut smärta.

Uppvärmningsbad för sjukdom

Bärning av uppvärmningsbad är förbjudet vid en akut ström av en cystit. Denna typ av behandling är tillåten under remission eller remission av sjukdomen. Att tillsätta vatten till användningen av dekoktioner av örter, som har en lugnande, antiinflammatorisk, desinficerande effekt. För att göra detta, passa kamomill, sträng, kalendula, Johannesjurs, nässla. Buljongen bereds från beräkningen av 2 msk. loger. örter per liter vatten. Örter kan blandas eller läggas till i badrummet separat.

Rekommendationer för att observera dagens och nutritionens regim under cystitisperioden

Att bli av med en cystit för evigt är det omöjligt, eftersom någon kvinna inte är försäkrad från upprepad sjukdomsutveckling. För att förhindra komplikationer vid sjukdom är det viktigt att följa följande regler:

 • om möjligt, att följa bäddstöd
 • do not overcool;
 • utesluta sport och andra fysiska aktiviteter
 • du kan inte gå in i intimitet.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt dricksbehandling och kost. Huvudmålet med kostnäring är eliminering av mat och drycker som irriterar blåsans slimhinna och urinröret.

Principer för en diet i sjukdomen:

 • användningen av växtbaserade och diuretiska teer;
 • minskning i saltnivå;
 • vägran av kryddig, salt, sur mat;
 • vägran av kolsyrade drycker, alkohol, starkt te, kaffe;
 • mat bereds genom att laga mat, släcka eller baka. Stekt, rökta produkter är uteslutna.

Rationen är mättad med mycket grönsaker och frukter. Grunden för livsmedel - spannmål, vegetariska soppor, ångkokta omeletter, grytor, mjölkprodukter, kött och fisk. Drycker och te bör vara varma eller ha rumstemperatur.

Fysiska övningar för kronisk sjukdom

Med frekvent cystit rekommenderas patienter att utföra ett antal fysiska övningar som hjälper till att förebygga sjukdomens återfall och fastställa kroppens funktioner. Laddning bidrar till att stärka perineumets muskler och pressområdet, vilket har en gynnsam effekt på blåsans tillstånd.

Komplex av terapeutiska övningar:

 1. Startpositionen är benägen. Penslar att placera på bröstet, andas in, trycka borsten upp, med utandning, tryck fingrarna lätt på bröstet. Upprepa minst 7-10 gånger.
 2. I samma position böjs benen vid knäna, händerna vilar på golvet. Luta benen till vänster, sedan till höger. Upprepa 10 gånger i varje riktning.
 3. Ligga på baksidan, benen böjda på knäna, höja bäckenet, stanna i 5-10 sekunder, återgå till startpositionen.
 4. Sittande, klämma i musklerna i slidan, lås in i några sekunder, slappna av. Kör 15-20 gånger.
 5. Ligga på magen, lägg händerna på golvet, böj ryggen och tryck på händerna. I denna position måste du hålla fallet i minst 5 sekunder, återgå till golvet.

Regelbunden övning, det är möjligt att fixa resultatet av härdad cystit, för att förhindra återkommande sjukdom.

förebyggande

För att bota cystit en gång för allt är det viktigt att inte bara effektivt behandla sjukdomen utan också följa reglerna för dess förebyggande.

Förebyggande av sjukdomen är följande:

 • uteslutning av kroppshypotermi
 • ökad immunitet
 • hälsosam ätning;
 • selektivitet i sexuella relationer
 • snabb behandling av infektionssjukdomar;
 • Underkläder ska vara högkvalitativa, bekväma från naturmaterial.
 • följa reglerna för intim hygien
 • regelbundet besök hos gynekologen.

Genomföra enkla förebyggande åtgärder kan du permanent förhindra en sådan obehaglig sjukdom som cystitis. En noggrann inställning till din hälsa och snabb behandling av sjukdomen hjälper till att bibehålla hälsan och undviker många komplikationer i framtiden.

Hur snabbt att cure cystit i hemmet?

Lämna en kommentar 2,302

Blåsans inflammation är en obehaglig sjukdom, så alla vill veta hur man bota cystit för evigt. Sjukdomen yttrar sig vid sammanflödet av vissa faktorer, och om du vet vilka som provocera sjukdom, snabbt kunna bli av cystit och för att förhindra återfall. Vilka är de första metoderna hjälpen i manifestationen av de första symptomen, hur man beter sig under den kroniska kursen och hur man kan bli av cystit en gång för alla?

Allmän information

Cystit hos kvinnor och män karakteriseras av utvecklingen av inflammatoriska processer på vävnaderna i det urogenitala systemet. Sjukdomen förekommer främst på grund av intag av mänsklig infektion och patogena mikroorganismer, nämligen bristande efterlevnad av personlig hygien och en sällsynt förändring av underkläder, en vanlig förändring av sexuella partners, och ignorera preventivmedel eftersom kylning, kryddstark mat och alkohol. Sjukdomen manifesterar sig och i problem med njurarna, när de utelämnas, bekymrar cystitier regelbundet tills det är möjligt att bota grundorsaken.

Fel vid behandling av blåsan

Det viktigaste misstaget som förhindrar att bli av med kronisk blåsarmatur, ignorerar sjukdomens tecken och omedelbart söker medicinsk hjälp. Utan diagnos och patogen identifiering inte kommer att kunna välja lämplig terapi, vilket resulterar i en infektion kvar i kroppen och när omständigheter återkommande akuta manifestationer. Farlig och att infektionen kom in i urinblåsan, och tränger in i intilliggande organ och bota i detta fall är mycket svårare.

Glöm inte att antibakteriell behandling och behandlingstiden beror på patientens tillstånd och hur snabbt han vände sig till sjukhuset. Människor kommer att dricka 2 dagar av p-piller, ta bort akuta symptom, och sedan stannar de efter eget gottfinnande behandlingen. Du kan inte göra det här. Endast en läkare på grundval av testen bestämmer att sjukdomen har passerat och lyckats klara sig effektivt med cystit. Annars passerar inflammationen till njurarna, livmodern, prostatakörteln, och detta är farligt.

Vad är risken för blåsor?

Akut cystit farligt eftersom fel behandling leder till förändringar i organ funktion, dess väggar blir tunnare, och på grund av kontinuerlig inflammation epitel regenererar, och på denna plats utvecklade tumörer av olika etiologi. Den patogena mikrofloran multiplicerar snabbt och påverkar intilliggande organ. Om njuren blir inflammerad blir patientens hälsa försämrad, kroppens funktion störs och den allmänna hälsan försämras. Om otillbörlig behandling av sjukdomen leder till ett dödligt utfall.

Vad ska man göra med de första tecknen?

När akut cystit utvecklas kan sjukdomen inte förbises, eftersom den manifesteras som karakteristiska tecken:

 • konstant önskan att tömma urean;
 • smärta, smärta och brännande vid urinering
 • feber, frossa;
 • försämring av hälsa, yrsel, svaghet;
 • i försummade fall ses blod och pus inklusioner i urinen.

Om en person ser minst ett tecken, måste du snarast gå till en urolog. För att tilldela rätt behandling hänvisar han patienten till en diagnostisk studie och test. Tack vare de erhållna resultaten kommer det att vara möjligt att identifiera patogenens natur, välja ett antibiotikum och bota inflammation.

Hur man behandlar cystit

Första hjälpen hemma

Innan läkaren får testresultatet visas patienten läkemedel som lindrar akuta tecken på inflammation. Detta är en analgetisk-antispasmodisk "No-Shpa" eller "Papaverin". Den här tiden visar sig följa bäddstöd, dricker mycket vätska, var varm, utesluta från dieten akuta och feta livsmedel. Om patienten inte har möjlighet att se en läkare inom en snar framtid kan du använda drogerna "Furadonin", "Levomycetin", "Etazol", observera dosen noggrant enligt anvisningarna. Terapi ska utföras i minst 7 dagar, annars kommer behandlingen inte att ge någon effekt.

Konservativ terapi

Snabbt bota cystit kommer alltid att hjälpa ordentligt utvald konservativ terapi baserad på antibiotika med ett smalt spektrum av åtgärder. Läkemedlet väljs efter att läkaren fått resultaten av analysen av urin och bapsoseva. Förutom antibiotika är det visat att man dricker uroseptiska, immunostimulerande medel, vitaminer. Alla läkemedel ordineras av en urolog, varaktigheten ska vara minst 1,5-3 veckor.

Korrekt sätt att leva på

Vid behandling av blåsor i hemmet visar patienten att man observerar en strikt sängstöd. Du kan inte frysa, men temperaturen i rummet ska vara kall, speciellt när värmen är skrämmande. Observera dricksregimen genom att dricka minst 2 liter vatten eller annan tillåten vätska per dag. Begränsa användningen av salt, kryddor, skarpa och feta förband, öka menyn med vegetarisk mat och vegetariska rätter.

Människors medel

Om en person är ständigt orolig för blåsor, så hjälper folkmetoder till honom. Ett bra hemmedel, som kommer att ge lättnad från sjukdomen, är en infusion av rosenhöft. Infusion har inte bara en kraftfull diuretik effekt utan hjälper också till att bli av med patogen mikroflora, samtidigt som kroppen ger vitaminer och antioxidanter. Ett snabbt sätt att förbereda infusionen är detta: 1 kopp frukt att somna i en behållare, häll 3 liter kokande vatten och låt det brygga i 2-2,5 timmar. Du måste dricka infusion under hela behandlingsperioden. Ett annat populärt recept som hjälper till att bota cystit är baserad på användningen av tranbär. Från frukt förbereda juicer, fruktdrycker, komposit. Drycken innehåller många vitaminer, hjälper till att ta bort mikrober, bakterier och produkter av vitala funktioner från kroppen, vilket eliminerar symtom på förgiftning.

Hur bli av med blåsning en gång för alla under graviditeten?

Cystit hos kvinnor i stället för botemedel är svårare eftersom de droger som används, särskilt antibiotika, har en negativ inverkan på det framtida barnet, hotar utvecklingen av intrauterina patologier och komplikationer. öm Blåsan under graviditeten behandlas med "Monural" och "Furadonin" tabletter med fytoterapi. Det är inte alltid cystit hos kvinnor som är botade under barndomsperioden, så efter att ha fött barn måste moderen ta om tester och bota sjukdomen.

Behandling hos kvinnor med amning

Cystit vid amning behandlas med användning av antibiotikum "Tsifaleksina", som tillhör gruppen cefalosporiner. I vinturaginalt är det visat att applicera "Polizhinaks" suppositorier, vilket hjälper vårdmamma att övervinna sjukdomen och lindra inflammationen. Folkmekanismer kan också effektivt bli av med inflammation, men du måste komma ihåg att de kan ge och komplikationer till mamma och barn, så innan du använder dem behöver du rådgöra med en läkare.

Vad ska jag göra om jag har kronisk blåsan?

Om en kronisk inflammation i urean ständigt bekymrar en person, kan den hanteras endast med hjälp av komplex terapi, som inkluderar antibiotikabehandling och användningen av folkmetoder som en hjälpterapi hemma. Behandlingen ska utföras under överinseende av en läkare, med regelbunden leverans av tester och övervakning av patientens tillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att du, efter att du lindrat tillståndet och reducerar symtomen på sjukdomen, inte kan ändra systemet och varaktigheten av behandlingen själv. Detta görs av läkaren på grundval av resultaten av analyserna och diagnostiska studier.

Kommer gymnastik hjälp?

Fysiska övningar har en positiv effekt inte bara på det allmänna tillståndet för människors hälsa utan också hjälper till att komplexa att återhämta sig från inflammation i urinogenitalorganen. Övningar är också användbara i fall där cystit är oroad under graviditet eller amning. Terapeutisk gymnastik syftar till att öka blodtillförseln till urinorganen, vilket resulterar i att deras funktion är etablerad, återhämtningen är snabbare. Om patienten har problem med njurarna, till exempel när den utelämnas eller andra patologier, ska tränaren varnas, då väljer han en uppsättning övningar med hänsyn till hälsotillståndet.

förebyggande

Det bästa sättet att förhindra att sjukdomen återkommer efter att en person är botad är förebyggande. En person behöver komma ihåg att hälsan är i hans händer, och om du inte följer honom, ignorera de elementära reglerna, kommer sjukdomen inte bara misslyckas, men kommer också att medföra komplikationer, som då är mycket svårare och längre att behandla. Förebyggande av kronisk inflammation hos de urogenitala organen är baserad på sådana enkla regler:

 • var alltid varm
 • observera personlig hygien och byt regelbundet byxor
 • när tecken på sjukdomen manifesterar, ring läkaren genast;
 • Använd inte självmedicinering och köp inte tunga läkemedel efter eget gottfinnande.
 • sluta behandlingen, och först efter att läkaren diagnostiserat "hälsosam", sluta använda droger;
 • att leda en hälsosam livsstil, bli av med dåliga vanor;
 • inkludera i dagens regim sport och lätt fysisk ansträngning, särskilt när sjukdomen återkommer på grund av en stillasittande livsstil.

Det är inte lätt att bota kronisk cystit, och för fullständig seger över sjukdomen kommer uthållighet, regelbundenhet och tid att krävas. Du kan inte tas för att behandla sjukdomen själv hemma, eftersom behandling kräver användning av speciella läkemedel, som endast föreskrivs av en läkare. Självmedicinering förvärrar bara situationen, men det blir inte helt botad.

Hur man cure blåsning en gång för alla

Om patienten undrar hur man bota cystit för evigt, har han upprepade gånger behandlats, och denna sjukdom har förändrat sitt liv till det värre. Finns det sätt att bli av med inflammation så att obehagliga symptom aldrig besöker en person igen?

Innehållet i artikeln

Korrekt behandling av kronisk cystit som grund för hälsan

Om blåsans inflammation uppträder igen och igen, gör patienten eller läkaren något fel. Hur man cure blåsning en gång för alla? Det finns fyra grundläggande regler som observerar vilken du kan helt bli av med symptomen på inflammation:

 1. Sök efter orsakerna till långlivade återfall och deras snabba borttagning.
 2. Korrekt behandling med antibakteriella medel.
 3. Stödåtgärder.
 4. Förebyggande som grund för hälsan.

Det är bara att skriva ner alla dessa punkter mer detaljerat.

Sökandet efter orsakerna till återkommande återkommande och deras snabba borttagning

Vad pratar vi om här? Det faktum att om terapin inte fungerar, före nästa antibakteriella kurs, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som inte ledde till ett positivt resultat. Mycket ofta tittar läkare bara på testresultaten och följer de indikationer och normer som accepteras vid behandling av blåsor. Men framför dem är olika människor, vars organismer är också olika. Kanske har en patient med blåsor andra dolda sjukdomar som direkt påverkar behandlingens effektivitet. Dessa sjukdomar hör ofta till sfären hos andra specialister - gynekolog, neuropatolog, tandläkare, allergiker, gastroenterolog och andra. Självklart är symtomen på sjukdomar som inte direkt hänför sig till hans sfär, men urologen kan bara vara vagt.

Vad ska patienten göra i det här fallet? Det är inte överflödigt att ha ett oberoende samråd med andra specialister. I de flesta fall finns avvikelser i hur andra kroppssystem fungerar, om än små. Vad kan det påverka? På resultat av behandlingen, där dessa egenskaper inte beaktades tidigare.

Effekt av allergi

Så, mycket ofta säsongsallergier orsakar djupa förändringar i kroppens immunförsvar. Det tillåter inte heller att de aktiva komponenterna i antibakteriella medel fungerar korrekt, eftersom läkemedlen är konstruerad för att behandla endast en sjukdom. Förresten, de människor som tidigare inte visste om pollinos eller andra typer av allergier bör inte heller luras. Ibland uppvisar denna känslighet av organismen till de olika komponenterna av animaliskt och vegetabiliskt ursprung som flyter runt i tiden, och därför kan en allergi påverka alla. Bara ett vanligt blodprov, nämligen eosinofilindikatorn, kommer att indikera om kroppen upplever svårigheter i arbetet just nu och om det släpper ut ämnen som är karakteristiska för en allergisk reaktion.

Påverkan av parasiter

Detsamma kan sägas om parasiter som tyst bor i många människors kropp. Svårigheten är att identifiera dem, eftersom analysen av avföring, gått en gång, indikerar inte alltid deras närvaro. Förmodligen, i denna lilla del av excrement fick du inte bara parasiter eller deras ägg.

Särskilt ofta gäller detta för unga patienter med blåsor, ofta plockar upp mycket bakterier med otvättade händer, liksom landsbygdsinvånare som regelbundet arbetar i trädgården och inte tvätta händerna noggrant innan de äter.

Patienten ska inte omedelbart inleda behandlingen, det är nödvändigt att informera urologen om de avslöjade patologierna och först då fatta beslut om terapeutisk kurs. Förmodligen behöver urologen samråda med en annan läkare för att välja rätt behandlingstaktik. Ofta är behandlingen av cystit i sådana fall något försenad, men först börjar de att återställa funktionen hos andra system och öka patientens övergripande immunitet.

Korrekt behandling med antibakteriella medel

Kan jag bota kronisk cystit utan att använda sådana droger? Självklart inte, och alla patienter borde veta om detta. Tyvärr har de senaste åren varit en massiv informationsattack på användningen av antibakteriella medel. På bara några decennier har inställningen till denna grupp av läkemedel i mänskligheten ändrats många gånger.

Så i första hand betraktades antibiotika som ett sant panacea för många sjukdomar, inklusive de som tidigare ansågs vara dödliga. Men med ökningen av frekvensen av deras användning i olika sjukdomar, även de som inte kräver förbättrad behandling, har effektiviteten hos antibakteriella läkemedel minskat dramatiskt. Dessutom har bakterier blivit resistenta mot dem. Senare visades en minskning av kroppens immunförsvar vid tidpunkten för antibiotika, vilket också gav ett negativt bidrag till den övergripande inställningen mot dem.

Nu är många människor medvetna om farorna med antibakteriella läkemedel, och glömmer att de negativa konsekvenserna endast resulterar i fel mottagning. Men när det gäller att behandla blåsor, bör dessa åsikter vara helt bortglömda, eftersom härdning av inflammation i blåsan utan dessa medel kommer inte att fungera. Sjukdomsförloppet i avsaknad av korrekt behandling är fördröjd, patogena bakterier börjar utveckla nya territorier, befolkade i närliggande organ. Självklart förvärrar allt detta situationen, och urologen måste tilldela sådana hästdoser till patienten för att rädda honom från cystit för evigt.

Effekter på bakterier

Dessutom kan antibiotikabehandling inte fungera om de helt enkelt inte arbetar för de bakterier som är källa till inflammatorisk process. Nu kontrolleras allt detta helt enkelt, med metoden att sätta bakteriekultur av urin. Av särskild svårighet finns situationer när patienten identifierar olika typer av patogener, och var och en av dem endast behandlas av en viss typ av medicinering. Tja, det här är en funktion för att behandla cystit orsakad av infektioner. Oftast sådana situationer skulle uppstå hos patienter som är oansvariga i den sexuella sfären - ständigt förändras partners, inte använder barriär preventivmedel, öva olika typer av sex utan kondom eller ändra pre-hygien könsorgan.

Korrekt mottagning

Slutligen är det viktigt och korrekt mottagande av antibakteriella medel, precis som det föreskrivs i instruktionerna eller som rekommenderas av läkaren. Så är det dags att ta mediciner mycket viktigt. De flesta med kronisk blåsan bär sjukdomen på fötterna, vilket kan anses vara en variant av normen. Men på arbetsplatsen glömmer de att dricka de läkemedel som läkarna ordinerat i tid. Även ett skift på 2-3 timmar kan påverka det slutliga resultatet av behandlingen. Varför händer detta? Detta förändrar koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i patientens blodomlopp, när den minskar, ökar aktiveringen av bakterier igen. Dessutom, om du gör det hela tiden, kan du få resistensen hos patogener till det använda läkemedlet.

Stödåtgärder

Om grunden för terapi är antibiotika, är stödåtgärder bara en hjälp, men inte själva behandlingen? Nej, idag är det inte vanligt att dela läkarens rekommendationer för obligatoriska och valfria. Allt som läkaren ordinerar, är det nödvändigt att observera till minsta detalj, och här är det möjligt att notera de flesta brott mot patienten.

Överensstämmelse med livsmedelsbestämmelserna

Särskilt ofta tar patienter med cystit inte uppmärksamhet på behovet av att byta kost. Hur man bota kronisk blåsning för evigt, om patienten dricker tabletter med soda, och sedan går för att absorbera sina favoriträtter - saltad fisk och stekt potatis? Ja, en persons problem ligger inte i matsmältningsvägarna, men alla produkter genomgår ett sönderfallsprocess, och här ligger huvudhagen. Sålta syltade produkter ökar koncentrationen av salter i urinen, ökar belastningen på njurarna, försvagar effekten av de använda läkemedlen och minskar kroppens förmåga att regenerera. Tydligen är deras handling inte så ofarlig, och när en patient behandlas med blåsor, kan en sådan effekt vara avgörande.

Samma sak kan sägas om tillämpningen av recept av folkmedicin. Läkare har förskrivit att konsumera tranbärsjuice eller teblad, tranbär, men patienterna av någon anledning inte anser att dessa åtgärder åtgärd som automatiskt minskar deras betydelse i huvudet på patienten, även om antiinflammatoriska egenskaper, som har en liknande sätt, är inte så svag. Ibland blir sådana recept katalysatorer för avlägsnande av patogener från kroppen.

Det är möjligt att doktorn gav sådana utnämningar till patienten, eftersom dosen av antibakteriella läkemedel i hans terapi är så hög och inte kan överskridas, men folkläkemedel kan användas nästan utan rädsla för att få biverkningar.

Förebyggande som grund för hälsan

När symtomen på cystit har minskat är patienten redo att återvända till den livsstil som han tidigare haft, och ingen uppmärksammar de föreskrifter - förebyggande åtgärder som läkaren kommer att påpeka i rekommendationerna. Och det här är orsaken till det konstanta återfallet. Varför är de så viktiga?

Efter någon inflammation blir människokroppen infekterad med infektioner. Det betyder att med det minsta avkylningen kan även ett litet antal bakterier bli sjuk igen. Den tidigare patienten hos urologen, som nu är helt botad, är inte helt frisk, men är i fara. För många patienter blir en sådan anmärkning en uppenbarelse, men det här är hälsointressen, som måste skyddas från ungdomen. Förresten, oftast återkommande cystit hos kvinnor.

slutsats

Är det möjligt att bota cystit för evigt? Ja, om du närmar dig din hälsa mer seriöst, och inte bara för behandlingstiden, utan för resten av ditt liv. Så snart en person börjar bryta mot de föreskrivna reglerna, kommer kroppen alltid att fungera, vilket igen kan leda till inflammation i de urogenitala organen.

Medicinska Center för Datordiagnostik

Publikationer om teman:

cystit

Blåskatarr. 7 steg för att befria för alltid.
Den enda artikeln på Internet som ger dig kunskap, inte en inbjudan att se en läkare.
Artikel för patienter och läkare.

Författare: Grigorovich Yu. www.diagnostik.ru (2005, reviderad 2007-2008-2009-2014-2015 år)
OBS! Denna artikel är registrerad och skyddad av den ryska upphovsrättslagen. Kopiering är inte tillåtet.

Hur ofta sa min mamma: "Sitt inte i kylan, ge varmt, glöm inte hygien."
Men inte sällan tar cystitis oss, även med noggrann överensstämmelse med dessa rekommendationer. Ack, cystit bry sig om att 60-70% av alla kvinnor alltför ofta förvärras och blir kroniska, som därefter leder till dåliga förändringar i vävnaderna i urinblåsan, kan framkalla utveckling av vissa sjukdomar och hårt behandlas. Cystitis är inte en infektion, men en sjukdom är en inflammatorisk process i blåsan som orsakas av bakterier. Men du kan känna igen och bota det innan han är sjuk.

Känna igen blåsor före.

Erkänna själva existensen av cystit är ganska möjlig även utan komplicerade studier, även om cystit har också sin egen variation. Lyssna på dig själv och uppmärksamma följande symtom:

Om du har hittat åtminstone några av symtomen är det dags att ta hand om dig själv annars kan cystitis fortsätta att hemsöka dig under en lång tid, vilket påverkar både arbete och personligt liv. De som har upplevt akut cystit kommer inte att få tala om detta utan grund.

Orsaker till cystit.

Orsaker i princip inte så mycket: den berömda STD (om inte banalt, ofta tid och kvalitet är inte identifierad), implicita och explicita, specifika patogener, våra egna bakterier immuna. Kroniska inflammationer eller andra centra för provocerande sjukdomsgynekologiska sjukdomar, ENT, karies tänder, pyelonefrit, furunkulos, vaginal dysbacteriosis och tarmarna. Annat: Kemi, kryddig mat, trauma, dålig intimhygien, hypotermi, försvagat immunförsvar, trängsel bäckenet (stillasittande arbete), ärftliga sjukdomar. Faktorer som bidrar till uppkomsten av cystit: en minskning av immun reserver och kränkning av mikrofloran (efter antibiotika, stress, kost), oral och anal kön, bristande efterlevnad av förebyggande åtgärder och hygien.
Förstå, och viktigast av allt, att identifiera orsakerna är det inte så svårt att bli av med cystitis.

Vad är särskilt användbart att veta. Eller ryska verkligheten. Läs nödvändigtvis!

Denna del av denna artikel publicerades långt senare, titta på många "uppfinningar" av vissa "experter" och uppriktigt sympatiserade med patienter som har många år kan inte bli av med problemet, förlora hoppet och börja saker själv med alla möjliga läkemedel, ärligt talat, vilket ännu mer skada på kropp.
Vänligen, om du har problem med dina läkare eller om du inte återhämtar, är du trött på frekventa återfall - kontakta gärna [email protected], Detta är den enda adressen i nätverket för gratis fullständigt samråd Specialist, författare av publikationer, inkl. på vår hemsida, som ägde årtionden till studien av cystitisproblemet. En övertygande begäran, innan du ansöker om rådgivning, utför minst en minimumslista av tester och stödja dem med en beskrivning av deras problem. Vi hör ofta från våra patienter att utnämningen av behandlingen genomfördes utan test, vi utövar inte detta tillvägagångssätt.

 • Urinanalys med sedimentmikroskopi. (Det är också obligatoriskt att utföra denna analys under exacerbation, såväl som sådd.)
 • Sår urin på floran, om det finns en exacerbation eller i OAM kommer det att vara bakterier.
 • Kliniskt blodantal och utvecklad biokemi.
 • Gynekologisk smärta:
  Femoflor 16 eller 17 (med andra ord, förhållandet mellan vaginans flora)
  En mikroskopisk (bakterioskopisk) studie av ett färgat smet på gram
  Sädning på könsorganens flora som ska separeras med definitionen av känslighet mot antibiotika.
  Klamydia, definitionen av DNA (Chlamydia trachomatis).
  Mykoplasma, definitionen av DNA (Mycoplasma hominis).
  Gonokocker, bestämning av DNA (Neisseria gonorrhoeae).
  Trichomonas, bestämning av DNA (Trichomonas vaginalis).
  Mykoplasma, definitionen av DNA (Mycoplasma Genitalium).
  Herpes simplexvirus typ 1 och 2 (HSV-1, 2).
  Papillomavirus, detektion av DNA-typer av hög och låg onkogen risk (human papillomavirus).
  Ureaplasma, DNA-detektering (Ureaplasma spp., Ureaplasma parvum, Ureaplasma urealyticum).
 • Hormonal: östrogen är ett kvinnligt könshormon för den femte dagen av cykeln.
 • Uzi: njure, urinblåsa, bäckenorgan. Att utesluta andra patologiska processer.

Låt mig påminna dig om att alla swabs och urinalysis på floran utförs inte tidigare än två veckor efter den sista mottagningen av antibiotika och uroseptika. KOM INTE analyserna för ett halvt år sedan.

1. Vad du behöver förstå. Cystitis är en vanlig sjukdom. I vårt land sätts det på en kommersiell ström. I kommersiella syften är cystit är en mycket lämplig sjukdom, den kan behandlas oändligt om så önskas, behandlas och inte härdas. Det finns en hel del förklaringar till ditt nästa återfall från "läkaren".

Till exempel. Vi hade en patient som behandlade cystit i 2 år, vilket tyder på att orsaken var i ryggraden. Naturligtvis har cystitisen inte botats.

2. Cystit visas bara när en steril blåsan får en icke-steril miljö och börjar inflammation. Bakterier från vaginala sekretioner - oftast - huvudorsaken. De kommer genast att ses i den allmänna analysen av urin. Bakterier är anledningen. Om du gör urinkultur vid tidpunkten för blåsningens början innan den behandlas - kommer det att finnas bakterier och antibiotikaresensibilitet.

3. Cystitis behandlas med enkel och återfall - hos en gynekolog. Återfall på den nakna platsen visas inte. Cystus är oftast beroende av cystitis; visas dagen efter coitionen. Titta på. Det är därför i den här artikeln, drar vi er uppmärksamhet på nödvändigheten av att passera tester för sexuellt överförbara sjukdomar och huvudgrödan på floran i slidan och / eller Femoflor och mikroskopi - som kommer att ses sammantaget närvaron eller frånvaron av trög inflammatoriska processen. Det är därför vi rekommenderar att du utför undersökningsdata och hane, från urinröret respektive.

Kom ihåg Monural långvarig "desinficera" magen och urinvägarna, men påverkar inte floran av andra viktiga system ligger i närheten, från vilka egna, och bakterierna komma in i urinblåsan igen..

Ett vanligt exempel. Den samvetsgranna patienten kom regelbundet till urologen med cystit, med urinkulturer på hennes händer och ren analys för STD. Jag passerade instillationskurser, drack ett hav av anti-bacillärmedel (inklusive Monural), allt är värdelöst. Det hjälpte ett par veckor. Efter att ha kommit till oss såg vi vaginaens flora och tog en tapp på hennes makas flora. På mannen en långsam prostatit med en tarmsticka. En kvinna har en trollstav i mindre kvantiteter som förekommer i grödorna och försvinner därefter. Faktum är att under samlag man "kastar" dess flora, som blir allt in i slidan och in i urinröret, vilket orsakar återkommande blåskatarr. Och oftast händer detta med kvinnor vars immunitet redan har minskats av det konstanta intaget av antibiotika. Alla dessa wands, som alla andra patogena mikrofloror i sådana fall, uppfyller inte motståndet.

4. Kom ihåg att grödor inte alltid utförs i hög kvalitet! Om PCR-metoden är ganska snabb och korrekt, kräver sådd efterlevnaden av ett visst medium i tillräckligt lång tid. Om du återfall, som ska testas i flera laboratorier är det bättre i oberoende eller parallellt med analysen Femoflor 16 som ska testas på en gång och på en regelbunden basis, så att läkaren kan se hela bilden på en gång.

5. Det viktigaste, kanske föremålet. Det är nödvändigt att förstå att det finns diagnostiskt signifikanta mängder bakterier och mindre. Om bakterierna har mindre diagnostisk betydelse kommer sådden att vara ren. Det betyder inte att det alls inte finns några bakterier. Med en minskning av immunitet och intag av till och med ett litet antal bakterier i blåsan, börjar cystitis. Därför är det så viktigt att sådda grödor regelbundet och genomföra en studie av Femoflor, där praktiskt taget alla villkorligt patogena bakterier kommer att vara, dvs. de som kan leva i slidan och i en normal mängd orsakar inte inflammation. Femoflor - förnekar inte resultatet av STDs! Dessa infektioner ska inte leva i slidan och behandlas annorlunda.
Varför behöver de överlämnas? Att ta reda på vad man ska behandla! Inte varje antibiotikum där det är skrivet i vittnesbörd om "cystitis" kommer att fungera på din speciella bakterie. Inte varje gång ett tidigare antibiotikum kommer att vara effektivt vid nästa försämring.

6. I sällsynta fall kommer blåsan "från ovan". Njursjukdomar kan ge dåliga tester och orsaka blåsor. Därför vid varje temperaturökning, låg ryggsmärta, är det nödvändigt att besöka nephrologist, överföra urinanalys och utföra ultraljud av njurarna.

7. Och speciella fall. Cystitis kan i vissa fall orsakas av en kohstav, det är också en bakterie - mykobakteri, orsakar tuberkulos av blåsan och inte bara. I det här fallet kommer grödorna att vara rena för en enda anledning - den vanliga såningen är inte tilldelad. En speciell gröda behövs, men den är lång och kan, om den inte observeras, inte vara tillförlitlig. Så om du lider av blåskatarr, urin eller blod observeras spår av det, med de vanliga grödor inte avslöja - är nödvändig för att utföra analysen av urin PCR för tuberkulos.
Förutom tuberkulos finns det en parasitisk sjukdom i blåsans schistosomiasis. Denna sjukdom är typisk för länderna i Afrika och Mellanöstern. Men med ökande turistintresse ökar förekomsten. Schistosomiasis kännetecknas också av blod i urinen. För att diagnostisera det används urinfiltreringstekniken, som inte används ofta, och endast förutom ELISA för schistosomantigener. Dessa tester utförs inte överallt. Ange analysen av urin på schistosomias i laboratorier.
Båda sjukdomar behandlas.
Det finns också en så kallad icke-infektiös cystit, för det finns ingen, eller det kommer snarare att kallas en blåsskada. Dessa är allergiska reaktioner, toxiska reaktioner, strålning, olika inklusive. kemiska, värme skador. Stenar och sand. Men det kännetecknas av att det försvinner efter den irriterande effektens upphörande. För att bekräfta den allergiska ursprung cystit, tillräckligt för att få en ren urinodling under perioden exacerbation (före behandling) och höga halter av immunoglobulin IgE i blodet. Samma resultat kan också sägas för schistosomiasis. Skillnaden i den allmänna analysen av urin, med schistosomiasis i det blir blod eller spår av blod.

8. Komplicerad cystit. Sådan cystit är åtföljd av blod i urinen, smärta i underlivet, efter behandling kvarstår obehagliga känslor, speciellt i urinröret. Detta tyder på att blåsans slemhinnor har djupa lesioner och borttagandet av inflammatorisk process räcker inte för en fullständig återhämtning, men är dess huvudstadium. I sådana fall är det nödvändigt att avstå från intimitet och eventuella provokationsfaktorer, samt en uppsättning åtgärder för att förbättra blåsans slimhinna, förbättra den totala hälsan.

9. Tja, nu, om vi har studerat orsakerna kan vi säga om förebyggande.
Tyvärr finns det inget allmänt begrepp för förebyggande, förebyggande väljs utifrån orsakerna och det allmänna tillståndet. Immuniteten minskade - vi är engagerade i immunitet. Stagnation av småbäcken - fitness. Frekvent dysbios av slidan - "mata" probiotika tarm och vagina. Sand, stenar - dieter och droger som påverkar deras upplösning. Störning av hormonell bakgrund / torrhet - vi går till gynekolog-endokrinologen. Frånvaro av tillräcklig excitation - använd t.ex. ljus med laktobaciller. Etc.
Uppenbara och användbara förebyggande åtgärder kan kallas överdrivet drickande - varje timme ett glas vatten, användningen av naturliga tranbärsjuice (ej köpt), användning av probiotika, hälsan hos uro-ginetalnoy sfär. Vanligtvis väljs profylax av läkaren individuellt efter behandlingen, beroende på de bakomliggande orsakerna och frekvensen av återfall. Om du inte får sådana rekommendationer kan du använda vårt råd, men läs först artikeln till slutet, där vi pratar mer om förebyggande. Minns att utan att resultaten av forskning för att ge rätt rekommendationer för förebyggande är inte möjligt.
Även om cystiten behandlades korrekt, garanterar det inte att det finns något återfall om du inte utför preventiva åtgärder. MEN! Om du bara arbetar med förebyggande behandling, och din behandling är utan grundlig undersökning av en slumpmässig uppsättning mediciner - kommer du aldrig bli av med återfall. I båda dessa fall kommer även de bästa läkarna att bli fiender för dig.

Nu, med full kunskap, låt oss gå vidare till konkreta åtgärder.

Om cystitisen, vet min mamma hur man hjälper!

Råd av en "kryddat" flickvän eller mor är inte värt att lyssna på, och farligt. För ingen av dem kan namnge den sanna orsaken till din ångest. Endast medicinsk forskning kan göra detta. Allt som du kan ge "försök att dricka", kanske hjälp, men kommer att fördröja möjligheten att korrekt fastställa orsaken till blåsan. Därför förlora tiden och återvända till den igen. Samtycker aldrig till behandling utan testning - detta frekventa jämna medicinska fel är dyrt. Idag kan du själv utföra alla nödvändiga tester, även utan att besöka läkaren. Till exempel, på morgonen eller eftermiddagen går du till laboratoriet och på kvällen, även om du inte får resultaten, kommer du att ta standardmedicinen i dessa fall. Och om en vecka, på analysens beredskap, kommer det på händerna en exakt bild, varifrån den har kommit och vad man ska behandla vidare att den inte har upprepat.

När det gäller kosttillskott. Tyvärr matar bristen på korrekt nivå av sjukvård och bristen på tro hos patienter till officiell medicin säljare av kosttillskott. Men tyvärr kan kosttillskott inte behandlas, annars skulle de ha certifierat läkemedel. Dessutom går kosttillskott oftast inte genom fullfjädrad forskning och styrs endast av de potentiella egenskaperna hos vissa element som utgör deras komposition.
Bra att förstå begreppet sanna och Kosttillskott - sammansättning av naturliga eller naturidentiska aktiva substanser avsedda för direkt mottagning med mat eller införandet av livsmedelsprodukter för att berika kosten enskilda livsmedel eller biologiskt aktiva substanser och deras komplex.
En biologiskt aktiv substans (BAS) - det allmänna namnet på ämnen som har en uttalad fysiologisk aktivitet. Termen kombinerar substanser som har en märkbar stimulerande eller inhiberande effekt på biokemiska processer in vivo eller in vitro. Biologiskt aktiva substanser inkluderar enzymer, hormoner, fytohormoner, hämmare av metaboliska processer, ibland - giftiga ämnen (gifter) etc. / Quoting Wikipedia.

FAST VÄTSBEHANDLING, men ingen anledning.

Ta inte detta föremål som en panacea för blåsor. Akut cystit, dvs akut cystitis. plötsligt och omedelbart till kliniken, finns det inget sätt att få (kanske du känner det på ett sätt, i landet eller i en främmande stad på en affärsresa) köpa på apoteket, No-spa, Monural 3g 2 paket eller Phytolysinum Monurel.

Även denna behandling kan startas med akut cystitis.

Under alla omständigheter, även om tillståndet förbättras, efter 2 veckor utföra alla studier som vi kommer att tala om nedan.

Jag upprepar, med dessa läkemedel behandlar du cystit och inte orsaken till dess förekomst. För att utesluta återfall och komplikationer krävs en fullständig undersökning och komplex behandling.

Om blåsan. Steg-för-steg bortskaffande för alltid.

Det verkar först att det var en poser dumt, men i framtiden utan behandling på platser ofta inflammation kan uppstå och maligna tumörer, men även om de kan undvikas, är det osannolikt att du kommer att vara glad att inkontinent och män att leva upp till infertilitet eller impotens.

Ofta, efter att ha kommit till distriktets urolog, kommer du att höra rekommendationer att dricka, kanske, kanske något från motsvarande analys av urinantibiotika. Och detta kan fortsätta på obestämd tid, om du till exempel har ureaplasmos eller klamydia, och behandlingen riktas mot tarmstången som finns i urinen (växturin avslöjar inte STD). Därför är det så viktigt att gå igenom alla punkter - stegen i behandlingen nedan, utan några undantag.

Här utesluter inte de viktigaste stegen i utseendet på några tecken på cystitis! Ju tidigare de är gjorda, desto lättare blir det att bli av med cystit för evigt.

Alla dessa steg måste kompletteras under återtagandeperioden, UTAN EXQUEST.
För behandling av en exacerbation se. FAST VÄTSBEHANDLING, men ingen anledning.

"Survey" : En fullständig terapeutisk undersökning kommer inte att skada någon någon gång i sex månader, så denna lista representerar inte något övernaturligt:

 • Urinanalys med sedimentmikroskopi. (Det är obligatoriskt och utföra denna analys under exacerbationer, liksom sådd. För att tvättas, mitt under processen morgonurin i en steril behållare, använd inte antibakteriella medel både inom 2 veckor, och antibakteriell tvål innan)
 • Sår urin på floran, om det finns en exacerbation eller i OAM kommer det att vara bakterier. (Det är obligatoriskt och utföra denna analys under exacerbationer, liksom sådd. För att tvättas, mitt under processen morgonurin i en steril behållare, använd inte antibakteriella medel både inom 2 veckor, och antibakteriell tvål innan)
 • Kliniskt blodantal och utvecklad biokemi.
 • Cal på de dysbiotiska förhållandena (förhållandet mellan mikroflora och icke sådd)
 • Gynekologisk smärta:
  Femoflor 16 eller 17
  En mikroskopisk (bakterioskopisk) studie av ett färgat smet på gram
  Sädning på könsorganens flora som ska separeras med definitionen av känslighet mot antibiotika. (Inte tidigare än 2 veckor från sista mottagningen av antibakteriella medel, använd inte ljus eller spray i 2 dagar)
  Klamydia, definitionen av DNA (Chlamydia trachomatis).
  Mykoplasma, definitionen av DNA (Mycoplasma hominis).
  Gonokocker, bestämning av DNA (Neisseria gonorrhoeae).
  Trichomonas, bestämning av DNA (Trichomonas vaginalis).
  Mykoplasma, definitionen av DNA (Mycoplasma Genitalium).
  Herpes simplexvirus typ 1 och 2 (HSV-1, 2).
  Papillomavirus, detektion av DNA-typer av hög och låg onkogen risk (human papillomavirus).
  Ureaplasma, DNA-detektering (Ureaplasma spp., Ureaplasma parvum, Ureaplasma urealyticum).
 • Hormonal: östrogen är ett kvinnligt könshormon för den femte dagen av cykeln.
 • Uzi: njure, urinblåsa, bäckenorgan. Att utesluta andra patologiska processer:

Rekommenderad lista över obligatoriska studier för en omfattande undersökning av genitala infektioner. Dessa studier behöver inte utföras oftare en gång om året eller efter varje cystit. Familjemänniskor och konstanta lojala partner en gång vart tredje år.

Jag vill notera här, listan verkar bra, men allt detta görs på ett besök på 5 minuter.

Om steget 1 i STD har passerat under mottot "inte hittat" eller "negativt", gå till "steg 3".

"BEHANDLING AV STD OCH FLORA" : Om STDs detekteras. Genom analysresultaten är det nödvändigt att skicka eller genomföra behandling som urologen eller gynekologen kommer att registrera dig. Nödvändigt inom två veckor och i en månad, att överlämna kontrollanalyser på de tidigare identifierade orsaksmedlen (smet av PCR och blod ELISA med en titer). Om det behövs, återigen en behandling, kan läkaren ersätta antibiotika med andra (i händelse av igen positiva resultat).

Om scenen lyckas, gå vidare.

"BEHANDLING AV CYSTITIS" : Om det finns en anamnes av kronisk blåsan, försök att förvärra med omedelbar exacerbation två urinprov: OAM och såning. Förbered behållaren i förväg (i något laboratorium du kan ta utan problem), så du behöver bara bära den. Om det inte fungerar, se diagrammet ovan FAST VÄTSBEHANDLING, men ingen anledning. Övervaka dina urin- och icke-återfallstester, men inte tidigare än 2 veckor efter behandling med antibakteriella medel, inkl. och monural. Kom ihåg att tester omedelbart efter monural, furagin och eventuella antibakteriella läkemedel inte utförs och inte är informativa.

Förekomsten av bakterier, proteiner, leukocyter, erytrocyter - alla andra avvikelser från normen, närvaron av bakterier, en allvarlig anledning att kontakta en urolog eller nephrologist.

Behandling bör innefatta: antimikrobiella medel (ofta 2) uroseptiki, immun läkemedel, probiotika preparat upprätthålla och återställa den naturliga mikrofloran hos organismen, antimykotika och minska toxiska effekter på levern. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren. Efter behandlingen bör förebyggande vara utnämningen av kurser: från örter för att uroseptikov, immun narkotika, läkemedel för att återställa mikroflora och lever.
Behandling kan innefatta andra förfaranden, men de bör alltid vara motiverade.

"PARALLELLA ÅTGÄRDER" : Samtidigt var uppmärksam på var det kan finnas provokationer av cystit: besök ENT-läkare, tandläkare och andra om något ont eller verkar misstänkt. Ofta är dessa faktorer inte ens uppskattade av läkare. En konstant tonsillit eller angina bakteriell karaktär, dysbacteriosis kan lätt leda till exacerbation av cystitis. Speciellt med en minskning av immunitet, som åtföljer kroniska sjukdomar.

«PRIVATE RECYCLES» Om tecken på cystit i dig är inte första gången eller under många år, se till att göra ett bra urolog vid cystoskopi - han kommer att bedöma graden av skador på urinblåsan, för att fastställa form av blåskatarr. Gör inte under den akuta fasen av sjukdomen: en temperatur på ca 38 C, svår smärta. Före cystoskopi och efter det kommer läkaren troligtvis att ordinera mediciner. Vanligtvis direkt efter cystoskopi kan doktorn också utföra instillation för avlägsnande av inflammation eller en instillationsförlopp och föreskriver antibakteriell behandling. Inställningar: införandet av olika kombinationer av droger i blåsan för att undertrycka patogener och förbättra blåsans väggar. Förfarandet är smärtfritt. Det enda du vill fråga. Innan tillsättning av instillationskursen, specificera deras sammansättning, förlåt blandningen med dig, för att utesluta oärligheten av läkare och läkemedlets överensstämmelse med dina problem, samt eventuella biverkningar. Ange tillgängligheten av engångskatetrar. Inte alla fall kräver instillationer.

Kom ihåg att för din blåsan är det bäst att tillämpa ordningen omedelbart FAST VÄTSBEHANDLING, men ingen anledning.
Än att tillämpa andra medel eller att vänta när du får tid för inspektion.

När det gäller undersökningar från andra läkare hoppas jag verkligen att du inte kommer att sakna denna obetydliga punkt. Kom ihåg att om olika läkare förskriver mediciner till dig, glöm inte att konsultera deras kompatibilitet!

På detta stadium kommer du att känna en signifikant eller fullständig förbättring av tillståndet.

"VILLKOR OCH BESTÄLLNING" : Behandling kan ha olika termer, tune. Under behandlingen FÖRBJUDET: någon form av närhet (även med en kondom) tills perfekta analyser och resistent sjukdomsfri status, supercool, dricka alkohol, kolsyrade, kaffe, kryddig, salt, inlagd, rökt, stark fysisk ansträngning. I allmänhet, efter lättnad staten kan leva ett normalt liv, justera om du har haft en stillasittande livsstil, hygienproblem.

"KONTROLL OCH PROFYLAXIS" : Om det finns minst en gång cystit, så är det en tendens till det, så du måste komma ihåg detta och följ förebyggande åtgärder. Regelbundet kontrollera urin, och om eventuella ändringar vaginala flora - vaginal smutskastnings på STD, en smeta på flora, Femoflor och mikroskopi. Kasta aldrig en profylax, du vet, det här är din svaga punkt, och det är möjligt att upprepade behandlingstider för återfall är möjliga. Återfall, i sin tur, indikatorn för dåligt förebyggande, partnerproblem eller behandling av dålig kvalitet. Behandlas därför och övervakas fullständigt, undvik oavsiktliga länkar och kroniska sjukdomar. Under behandlings- och återhämtningsperioden är det inte dåligt att besöka immunologen och inte glömma att återställa kroppens mikroflora efter antibakteriella medel (kan vara lång och stressad). Var uppmärksam på hormoner, kvaliteten på stimulans i närheten, en brist på slidsekret traumatiskt för urinröret, vilket minskar barriären från att få eventuella bakterier. Det är bra att använda samma laktobakillära ljus istället för de ofta rekommenderade smörjmedlen av tvivelaktig kvalitet och ursprung.
Blåsan har också skyddande funktioner. Långvarig användning av antibiotika är nödvändigt att stärka dessa funktioner, kommer detta att hjälpa immunorganet (strikt ordinerats av läkare), laserbehandling, stimulerar blodcirkulationen, Monurel, njur avgifter naturlig fruktdrycker, örter, Phytolysinum.
Kom ihåg att återfall av blåsor ofta säger att behandlingen inte var fullständig.

Akut cystitiscystitis, som för första gången brinner eller händer mycket sällan. Kom ihåg att cystit är inte en självöverförd sjukdom. Om åtgärderna nu är sanna, klara och snabba, kommer du därför att undvika ytterligare återfall och mycket problem.

Drick Monural 3 g strängt enligt instruktionerna.
Från nästa dag, drick en tvåveckors kurs av Acipole och Bifidumbacterin.

För tillfället kan allt detta göras i en rad olika laboratorier på egen hand, snabbt, var noga med att hitta nära ditt hem.

Vad är testerna för? Om du kan dricka Monural.
Det finns alltid möjlighet att ett läkemedel av förstahandsvalet inte hjälper, då kommer resultaten av testen att visa vilket läkemedel som ska hjälpa. Det är troligt att orsaken till cystit hos annan sjukdom, sedan "desinficeras" urinblåsan, kan du omedelbart börja behandla den bakomliggande orsaken (dysbios vagina eller sexuellt överförbara sjukdomar, till exempel). Om testen utförs under behandling eller omedelbart efter, kommer de att vara opålitliga eller till och med uninformativa. I det här fallet måste du gå igenom antibiotika. Detta är alltid dåligt för kroppen. Därför, på ditt samvete, tar test före behandling eller efter 2 veckor.
Kom ihåg att du måste undersöka och behandla båda parter!

Med avseende på cystoskopi, uretroskopi, studier med radioaktiva ämnen och andra komplexa studier. Det finns inga indikationer för den första cystitisen eller cystitisen mindre ofta vartannat år för att genomföra dessa studier. Dessutom kan det göra mycket skada. Därför, om du inte vill visa klinikens utrustning, skynda inte, för någon undersökning borde det finnas skäl. Baserna är först och främst dina analyser och anamneser. Det kommer att vara användbart att genomföra ultraljud, inte bara blåsan, men också njurarna och lilla bäckenet.

Om "ingenting hjälper mig". För de som har blåsor mer än 1 gång i 1-2 månader. Och även för dem som inte hjälper eller hjälper i 2-3 veckor.

Tillvägagångssekvensen vid behandling av någon cystit bör vara oförändrad. Därför rekommenderar vi att du läser hela artikeln med vederbörlig hänsyn till förebyggande sektionen. Här beskriver vi huvudorsakerna till övergången av cystit till en återkommande sjukdom, behandlingsfel, samt speciella fall och aktuella problem av förebyggande.

Med kronisk frekvent cystit, starta din återhämtning med enkla saker.

 1. Eliminera närheten till ett stabilt hälsosamt tillstånd (tidpunkten beror på graden av blåsans skada) - ge en chans att återställa urinröret och urinblåsan. Närhet är åtföljd av mikrotraktion och kasta flora från slidan till blåsan. I kronisk blåsan kan blåsan inte ge resistens för bakteriell infektion.
 2. Börja dricka på väckarklockan varje timme vatten och tranbärsmor (ej köpt).
 3. Om urinanalys av salt eller stenar genom ultraljud - kontakta en nefrolog för diet och behandling.
 4. Fyll i hela undersökningen, som anges i artikeln.
 5. Utför nödvändig behandling.
 6. Återställ floran i skeden och tarmarna.
 7. Gå fysioterapi med immunmedicin för att öka blodcirkulationen, accelerera vävnadsregenerering och förbättra motståndskraften, både lokalt och i allmänhet.
 8. Ändra stillasittande livsstil.
 9. Efter återvinning, följ alla förebyggande åtgärder, särskilt efter intimitet.
 10. Efter intimitet, urinera alltid och drick ett glas av alla urologiska samlingar eller piller av preventiva urologiska preparat med ett glas vatten.

Särskilda sjukdomar som inte uppträder ofta, men som måste beaktas och tas bort av din läkare.


Hyperplasi av endometrium. Frånvaro av bakterier i urinen, ihållande smärta och brännande i urinröret, anus, beroende av cykeln. Ultraljudsdisposition av småbäcken. Behandlingen är hormonell.

Från praktiken. En patient från 20 års ålder drabbades av blåsan, med återfall mer än 3 gånger i månaden. Samtidigt fanns inga infektioner hos båda parter, och floran gav inte upphov till, med undantag för återfallstiderna. Under denna tid användes antibakteriella medel i stort antal, cystoskopi, instillationer, immunbehandling, laserbehandling. Det sista beslutet från "experterna" var att sätta patienten under en dropper med höga doser antibiotika eller för att snabbt lösa problemet med att överföra urinröret. I förtvivlan vände hon sig till författaren av artikeln.
Vi lyckades ta reda på cystitis beroende av cystitis. Frågan uppstod om urinrörets tillstånd. Det fanns inga abnormiteter. Patienten lyckades botas vid tre besök: ett antibakteriellt medel, utnämning av probiotiska, immunmedicinering, föreskrivna profylaktiska åtgärder. Behandlingen utfördes tillsammans med sin man. För idag observeras patienten 2d och 10 månader (för offentliggörandeperioden) och lever ett fullvärdigt liv utan återfall och utan medicinering, men observera postkoital profylax.

Graviditet i blåsan.

Ack, under graviditet bör inte användas fullt ut behandling av många antibakteriella medel, särskilt under de första 12 veckorna, men det finns örter och många läkare har framgångsrikt praktiserat ingivningsmängder vissa lösningar under graviditeten för att lindra inflammation i urinblåsan.
Cystitis kan påverka fostret och graviditeten om den patogena mikrofloran har utvecklats ganska mycket. Därför är det nödvändigt att behandla det under alla omständigheter.
För dem som ofta cystit och graviditet är nödvändigt och önskvärt att avstå för hela perioden av graviditeten från sexuella relationer och att uppmärksamma en förlossningsläkare-gynekolog på tillståndet i mikrofloran i slidan, inte bara närvaron eller frånvaron av en STD.
De som planerar graviditet och gravida kvinnor bör informera doktorn om blåsan tidigare och höra ett förnuftigt svar på de åtgärder som måste vidtas vid eventuell återfall själva. Inte alltid en gravid kvinna med blåsan kan springa till läkaren omedelbart, men hon behöver veta vart man ska vända sig till henne i det här fallet och vad man ska göra.

Varför vissa inte, och andra har.

Människokroppen är ordnad individuellt. Varje person har sin akilleshäl - en svag punkt. Om alla var samma skulle alla dö av samma sjukdom.

Cystitis "smekmånad" är lätt att undvika om du och din brudgum tar hand om din hälsa i förväg och tillsammans kommer du att skicka de nödvändiga testerna för infektion och flora långt före bröllopet och vid behov utföra behandling. Nu, som tillfredsställer, började det gå in i traditionen.

Dåliga läkare och "bra" farmor. Sammanfattningsvis.

Kronisk cystit inte behandlas med en kurs av antibiotika, och definitivt en Monuralom, särskilt furagin och andra piller och örter, varma bad och komplotter mormödrar. Örter kommer att vara till nytta för dig under eftergivningsperioden, det är mycket användbart att dricka kurser i 4 veckor efter behandling. Varmt bad reducerar verkligen smärta under exacerbationer, men läker inte. Om ditt besök på urolog med klagomål om symtom på cystit enbart begränsad till utnämningen av dessa läkemedel, utan rekommendationen att utföra alla ovanstående tester eller läkare beslutat att omedelbart tillämpa den sofistikerade och långa behandlingsregim, inte genom att titta på resultaten av undersökningen, kan du säkert ändra läkare.

Du behöver veta!

Det är viktigt att förstå att användningen av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel okontrollerad och utan lämplig analys leder till komplikationer av den underliggande sjukdomen, försämring av det allmänna tillståndet, inkl. minska kroppens immunförsvar och övergången till en akut (ganska lätt härdbar) sjukdom i en svår kronisk form!
Var frisk!