Huvud
Strömförsörjning

Fröer av pumpa - en oumbärlig folkmedicin

Många av oss är medvetna om pumpens gustatoriska och medicinska egenskaper. Men med hjälp av denna underbara produkt vet de ofta inte att frön som är inuti är utrustade med inte mindre användbara och unika egenskaper. På grund av detta har de funnit bred tillämpning inom matlagning, dietologi, kosmetologi, folk och klassisk medicin.

Även forntida healare märkte den helande effekt som pumpkärnorna i olika sjukdomar medför. De saktar åldrandet av kroppen, läker sår, behandlar genitourinary och hjärt-kärlsystemet, lindrar helminthisk invasion, ökar manlig styrka, läker prostatakörteln. Låt oss överväga vilka recept som erbjuds oss av folkmedicin.

Hela Mendeleyevs bord ligger i ett frö

Pumpa frön i sin sammansättning innehåller inte mindre än 40% av de mest värdefulla för oljens mat och medicinska egenskaper. Och i det - en hel arsenal av vitaminer, mikro- och makroelement, biologiskt aktiva substanser, lätt smältbara proteiner som är nödvändiga för en hälsosam människa.

Hemma, för medicinska ändamål, bör pumpa frön endast användas i rå (icke-stekt) form. Då kommer alla näringsämnen att ge de största hälsofördelarna. Och det är inte förvånande, för i deras sammansättning är det möjligt att hitta nästan hela bordet av DI Mendeleyev.

 1. En fjärdedel kopp pumpafrön innehåller nästan hälften av de rekommenderade dagliga doser av magnesium, som är involverat i ett brett spektrum av viktiga fysiologiska funktioner, bland annat skapandet av ATP (adenosintrifosfat, energin av molekylerna av kroppen), syntes av RNA och DNA, stöder hjärta, ben och tänder, främjar toning av blodkärl och tjock funktion av tarmarna. Användbar artikel Lämplig folkmedicin, som alltid finns till hands.
 2. Pumpafrön är en rik källa av zink, vilket är viktigt för immunitet, tillväxt och celldelning, förbättra sömnen, humör, skärper sinnena smak och lukt, syn och främjar hudens hälsa, insulinproduktion, normalisera manliga sexuella funktionen.
 3. Pumpa fröolja är rikt på natur fytoöstrogener, och studier visar att det kan leda till en betydande ökning goda kolesterolet samtidigt sänka blodtrycket, blodvallningar, huvudvärk, ledvärk och andra symptom på klimakteriet hos postmenopausala kvinnor.
 4. Pumpa frön är rika på användbara fetter, innehåller antioxidanter och fibrer som är nödvändiga för hjärt- och leverhälsan, speciellt när de blandas med linfrön.
 5. Pumpa frön är en rik källa till tryptofan, en aminosyra som främjar produktionen av serotonin, som i sin tur omvandlas till melatonin, "sömnhormonet". Användningen av pumpa frön några timmar före sänggåendet, tillsammans med kolhydrater - honung eller frukt, kan vara särskilt användbart för produktiv hälsosam nattvila.

Maskbehandling

För att ta bort band och runda maskar från kroppen, förbereder de ett sådant botemedel. 300 gram färskt skalade frön ska slipas i en mortel eller slipas på köttkvarn. Lägg i en massa av 3 matskedar honung, rör om. Inom en timme bör denna blandning ätas på en tom mage. Efter 3,5 timmar borde du dricka ett avkok av örter, med laxerande egenskaper: bark av tjaktorn, lakrits eller gräs av linfrö. (Det är möjligt och kemistens laxerande medel). Efter 20 minuter måste du lägga enema. Barn under 12 år tas mindre frön.

Vil hjälpa till att härleda helminths och ett sådant recept. Till 250 gram pumpa frön slipas till ett grötigt utseende, tillsätt 50 gram kakaopulver. Sedan hälls lite vatten i denna blandning och lite socker hälls in i det. Det borde vara en brant deg, som är uppdelad i 20 delar och rullade 20 bollar. Behandlingen utförs enligt ordningen: 1: a dagen - du kan inte äta något, du kan bara dricka: te och vatten, på andra dagen - du kan bara äta helande bollar. De förbrukas var 10: e minut. Efter tre timmar, när allt är ätit, brukar det vara en angelägenhet att gå på toaletten för avföring. Alla maskar kommer ut. Efter en månad ska kursen upprepas igen. Sådan behandling kan göras en gång var 8: e månad.

Och det här receptet kommer att hjälpa till att köra ut bandmask eller bandmask. Ta 350 g skalade pumpa frön. Mala gradvis med tillsats av vatten. Det får inte finnas mer än ett glas vatten. Tillsätt lite honung i blandningen. Färdiga medel tar en matsked i 4 timmar. Därefter bör glaset ätas färska blåbär eller lingon (de inte bära dessa maskar), att sitta i ett varmt bad stillasittande, utföra en massage av buken, drick 3 msk ricinolja, och sedan göra lavemang. Volontären kommer att gå ut med avföring.

Behandling av urinvägarna

Med svårighet urinering, njursjukdom, inflammatoriska processer i urinvägarna använder pumpa frön. En matsked två gånger om dagen. För en större terapeutisk effekt är det användbart att ta dem med cannabisfrön. Ett sådant komplex är: diuretikum, antiinflammatorisk, hemostatisk och analgetisk.

En underbar folkmedicin, som används för hematuri (blod i urinen) bereds enligt följande. Ta 100 gram: frö av pumpa, lin och hampa; lägg till så mycket: löv av björnbär, äppelbjörn, lind och johannesört. Till samlingen lägger du också till 50 gram kamille. Stänk därefter 4 matskedar, försiktigt blandad växtblandning, i en fri behållare och häll i en halv liter kokande vatten. Ge medlet att brygga i två timmar på en varm plats. Klar infusion tar 4 doser under dagen.

Fördelarna med pumpafrön är inte kända, förmodligen bara små barn som inte har behärskat Google. De är bra på mjuka maskbesmittningar, deras användning förbättrar hudtillståndet och blodreologi, förhindrar utvecklingen av sexuell impotens hos män och stoppar manifestationen av klimakteriet hos kvinnor.

Varför är den här produkten så användbar? Poängen är i sin unika sammansättning. Pumpafrön - källa av magnesium och zink, har den fytoöstrogen (växt analog av de kvinnliga könshormoner), tryptofan - en aminosyra som är involverad i bildandet av serotonin (hormon av glädje). Så den här produkten är inte bara användbar för hälsa utan också för humör.

Vilka andra sjukdomar kan en pumpafrö hantera?

 • Vid angina pectoris och andra problem med hjärtat, måste du äta minst 20 vita pumpa frön om dagen.
 • Du kan förlora överskott pounds om du äter innan du äter en matsked renade pumpa frön.
 • Med prostatit bör man äta minst 50 frön per dag. Behandlingsförloppet varar upp till en månad.
 • I neurasteni ta ett glas från råa skal av solrosfrön, steka dem på elden tills gjort, twist i en köttkvarn och lägga till dem till ett glas fläder sylt från frukten. Mala sedan ett rent och torkat kycklingskal på en kaffekvarn. En tsk pulver från skalet sättes till den söta blandningen och omröres. Varje dag efter att ha ätit en tesked av detta läkemedel ätas.
 • Med sexuell impotens framställs en sådan komposition. 100 gram krossade pumpa frön (rå), lika mycket stekt och pulveriserad risblandning. Ta sedan 50 g wiki frön, steka, slipa och tillsätt till den första blandningen. 150 gram honung och samma mängd smör kastas också här. Blandat. Ta drogen dagligen, en tesked varannan timme.
 • Det är möjligt att bli av med pigmenteringen i ansiktet med hjälp av ett sådant populärt recept. Råfrön (1 matsked) maldes och tillsattes så mycket vatten. Rör och till denna "mjölk" häll en matsked honung. Den resulterande massan appliceras på ansiktet. Håll masken i minst 20 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Förfarandena utförs dagligen: tills önskat resultat uppnås.

Pumpa frön är en värdefull och välsmakande produkt. Fördelarna med dem är utan tvivel. De bära hälsa och livslängd. De sparar inte bara från sjukdomar utan också i resor från sjösjukdom. Det är lättare att lindra den giftiga graviditeten hos gravida kvinnor. Deras höga förmåga att utsöndra tungmetaller från människokroppen bevisas. Det kan med säkerhet hävdas att pumpafrön verkligen är en gåva av naturen!

Folk behandling med pumpa frön

Hej, kära besökare på min blogg. Du märkte inte själv att du blev tröttare, det var tröghet, aptitlöshet? Kanske var din organism vald av parasiter? Men från denna plåga finns en utmärkt behandling med pumpa frön.

Användbara frökomponenter

I folket används frön av en pumpa i århundraden för behandling av olika sjukdomar. Hur användbara är kärnorna i denna växt? Att de är rika på essentiella fettsyror, mineraler, aminosyror, vitaminer.

Särskilt viktigt är zink, som förebyggande av prostatit, liksom järn, normalisering av blodets sammansättning.

Fröer av pumpa kännetecknas av tydligt manifesterade läkning egenskaper. I människokroppen är det svårt att hitta ett organ som inte behöver denna gåva av naturen.

Titta på en video från nutritionisten Boris Skachko, och du kommer inte bara att lära dig om fördelarna med dessa frön utan också om när och hur du använder dem.

Om du tittat på den här videon kan du förmodligen se att läkaren ofta jämför linfrön med pumpafrön. Se en video om fördelarna med linfrö här.

För den manliga befolkningens hälsa

Nukleolerna i den apelsinplanta är speciellt användbara för män, eftersom de hindrar utvecklingen av prostata adenom, och om den redan är närvarande, stoppa sedan tillväxten. Men du kan fortfarande inte hoppas på den här produkten. Detta är inte en panacea, men en ytterligare lösning för behandling av prostatit.

I grönsaken finns mycket värdefulla ämnen och ganska sällsynta vitaminer: K, D, det finns A, E, C, B12.

Separat finns det redan nämnt ovan - zink, och den manliga kroppen av zink behöver 7 gånger mer än honan.

För att undvika problem i könsorganen måste man konsumera upp till 60 stycken renade pumpa frön dagligen.

Receptet för att rädda människors hälsa:

 • Råkärnor att krossa (0,5 kg);
 • Häll 0,4 kg honung;
 • rör om;
 • Förvara på en sval plats.

Mängden av kompositionen beräknas för 1 behandlingskurs. Ta på morgonen 30 minuter innan du äter, sen innan du lägger dig i en timme en sked med pengar.

Behandling av pumpa frön från parasiter

Användbara egenskaper hos frön används ofta för att rädda från maskar, särskilt bandade parasiter. För att bli av med denna plåga, är det nödvändigt att utföra 14-dagars behandlingskurs.

Vad behövs för detta? Skala grönsakens kärnor från skalen, ta sedan 200 gram krossade råa frön (med ett grönt skal), blanda med tillräckligt med mjölk för att göra en ganska tjock mush.

Hur tar man det? Ät det till frukost. Efter 1 timme drick 1 glas vatten. Vänta ytterligare 1 timme och drick ett andra glas vatten. Efter 2,5 timmar ta något laxermedel, vänta 30 minuter och gör sedan en lavemang.

En användbar produkt för kvinnors hälsa

Vad är användningen av pumpa frön för kvinnor? För den vackra halvan är det först och främst viktigt att bevara ungdom och hälsa.

Pumpkinukleoler är bara användbara för ansiktet, eftersom zinken som finns i dem bidrar till "förnyelse" av huden, vilket ger ansiktet friskhet, ungdom.

Fettsyror, såväl som kalium, är en del av fröna, fuktar huden från insidan, vilket ger jämnhet, elasticitet och hämmar processerna för dess åldrande.

Oljan extraherad från växtens kärnor innehåller fytoöstrogener som främjar ökningen av "bra" kolesterol, reducerar trycket, det är användbart för heta blinkar, ledvärk och andra problem under klimakteriet hos kvinnor.

Vill du förbereda användbar pumpaolja för dig själv? Receptet är ganska enkelt:

 • solrosfrön i en kastrull;
 • häll vatten
 • koka i 5 minuter, sedan kallt;
 • slipa, pressa.

Olja är ett underbart botemedel mot hudvård. Smörj bara ditt ansikte och efter några procedurer ser du ett fantastiskt resultat.

Kontra

Pumpa frön är en användbar produkt. Men som någon produkt kan det göra skada. Till exempel innehåller de salicylsyra, vilket är skadligt för magen. Överdriven konsumtion kan orsaka avsättning av salter i lederna. Om du gnida tänderna kan du skada tänderna emalj.

Vad varnar dietister

Nutritionists varnar för att pumpkärnorna är en ganska näringsrik produkt. Men trots det höga kaloriinnehållet är det inte nödvändigt att vägra dem, åtminstone på grund av zink, vilket är så nödvändigt för hälsan.

Glöm inte att i allt du behöver en åtgärd så att vågens pil inte skrämmer dig, bli inte för borttagen av dem.

De mest kaloriska är stekt frön, de är så läckra! Hur att steka?

Rostning recept:

 1. På ett bakplåt i ugnen är stekningstiden 20 minuter (vid en temperatur av 190 grader);
 2. I en stekpanna utan lock, på låg värme - 30 minuter;
 3. I mikrovågsugn - bara 5 minuter.

Hur man skalar pumpa frön från skal?

Hur man skalar Ta först bort dem från pumpan, torka på pergamentpapper tills de är helt torra.

Rulla sedan ut rullstiften så att skaftet splittrar. Häll sedan i en kastrull. För varje 2 koppar frö, häll 4 koppar vatten.

I kokande vatten fyller vi frön, kokar i 30 minuter. Skalet kommer att flyta, kärnorna sjunker till botten.

Ta sedan bort skalen, kärnan tvättas med vatten och torka den.

Förbered användbar mjölk

Vet du hur man får mjölk (från pumpa frön)? Låt oss titta på receptet:

 • Blötlägg frön i vattnet för natten.
 • På morgonen dränera vattnet och skölja frön.
 • Sätt i en mixer, sätt några datum.
 • Häll lite vatten, sätt på hög hastighet, blanda.
 • Häll i mer vatten (för 1 msk frö 3 msk vatten).
 • Slå på mixern igen, rör om tills den är jämn.
 • Den resulterande vattnet pressas genom 4-5 lager gasbindning.

Inte en tung diet

Diet på pumpa, pumpa frön - en ny överkomlig, enkel metod, utvecklad för viktminskning. Det handlar om hennes unika karaktär.

Denna grönsak och dess frön har ett sällsynt vitamin "T", vilket inte tillåter fett att deponeras i problemzoner, så en sallad med tillsats av massa, liksom fröna från denna växt, kommer inte att tillåta dig att få extra pounds.

De enklaste recepten av sallader kommer att vädja till alla damer. Pumpa är så mångsidig att den kan kombineras med alla produkter.

 • Skaka ett äpple, pumpa, skära en apelsin, tillsätt skalade pumpa frön, blanda, krydda med citronsaft.
 • Pumpa gräddesoppa. Tärna orangefärgad vegetabilisk massa, korg, morötter, potatis, sätt i kokande vatten, tillsätt salt, koka tills kokt. Klar att blanda soppblandaren, sätt gröna.

Är solrosfrön användbara för gravida kvinnor?

Det har varit vetenskapligt bevisat att nukleolerna i apelsinfrukten, rik på många användbara ämnen, de också ökar immuniteten. Det händer ofta att det under graviditeten minskar immuniteten.

Därför kan gravida kvinnor tugga dessa läckra nukleoler, i en rimlig mängd, givetvis.

Sjuksköterskors råd

Vid amning ska en kvinna ta hand om inte bara om sig själv utan även om barnet, så att maten ska väljas mer försiktigt. Att bita fröna kan vårdmor, men bara när barnet blir 3 månader gammalt.

Först försök använda 10-15 lite torkade frön, om barnet känns bra, då är en handfull solrosfrön på eftermiddagen ganska överkomlig för den unga mamman.

Kära läsare. I efterföljande artiklar lär du dig om andra metoder för rening och behandling. Ofta gå till min sida, jag förberedde en massa intressanta saker

Pumpa frön från maskar: behandling och förebyggande

Den utbredda förekomsten av maskar och den lätthet som de infekterar människor (särskilt små barn) kan orsaka förvirring. Medicinska produkter som är utformade för att bekämpa parasitiska maskar kännetecknas av en solid lista över biverkningar och hög toxicitet, så att de inte kan tas utan allvarliga bevis. Fröer av pumpa kan i sin tur användas för att behandla och förebygga helminthinfektioner nästan dagligen och med hälsofördelar.

Verkningsmekanism av pumpa frön

Fröer av pumpa är naturliga "tabletter" mot maskar, eftersom deras huvudprotein, cucurbitin, är en aktiv substans som orsakar förlamning och död av tarmparasiter. Den största mängden noteras i filmen mellan fröets och dess kärna, så i de flesta recept nämns att produkten måste användas oraffinerade.

På grund av de särskilda egenskaperna hos pumpa frön på maskar, döma ormar inte i kroppen och elimineras snabbt naturligt. I det här fallet skadar de inte väggens slemhinnor och stör inte det vanliga arbetet i tarmarna.

Pumpafrön effektivt avlägsnar Giardia och runda maskar (springmask, spolmask), bandmaskar (bovint och fläsk bandmask), stoppar tillväxten av omogna maskar som tillhör gruppen av levermaskar. Det är indicerat för användning i fall då moderna anthelmintiska läkemedel inte kan användas: vid graviditet, njure, lever och hjärtsjukdomar, i ålderdom och barndom.

varning: Under graviditeten bör alla åtgärder för att avlägsna masken avtalas med läkaren.

Pumpaolja

Pumpkorns korn är särskilt efterfrågade som en oljekälla, som också kan hantera enkelcelliga parasiter och maskar. Den innehåller cucurbitin i en mindre volym, men det är lättare att applicera det, eftersom det inte är nödvändigt att äta stora mängder frön.

Olja tas 3 gånger om dagen för 1 tesked 30 minuter före måltid eller 2 timmar efter. Behandlingstiden är 10 dagar. Läkemedlets milda verkan gör det möjligt att använda det för barn i samma dosering. För att förhindra infektion är det tillräckligt att ta 1 tesked av produkten en vecka varannan månad.

Att slåss med pinworms och vagaries, som bor i tjocktarmen, används mikroclysters med pumpaolja. Det administreras över natten i en mängd av 25-50 ml och lämnas till morgonen i 10 dagar dagligen.

Applicering av pumpa frön att bli av med helminths

Det finns inte många recept för applicering av pumpafrön i helminthisk invasion. Med hjälp av dem är det viktigt att komma ihåg att det tunna skalet på fröet, som har en grön färg, behöver bevaras under rengöringen.

Den vanligaste metoden att förbereda pumpafrön är att mala dem i en murbruk medan man ständigt lägger till vatten. Det beredda materialet bearbetas försiktigt med en pestle, hällvätska i portioner av 10-15 droppar. Till den färdiga blandningen kan du lägga till honung eller sylt till smak. Hela massan måste ätas i 60 minuter i små portioner på en tom mage (1 tsk) och efter 3 timmar ta ett saltavtagande medel.

Renade pumpa frön från maskar appliceras i en maximal dos av 300 g för 50-60 ml vatten (ca 4 matskedar) för en vuxen. Små barn i åldrarna 2-3 år, 30-50 gram frön, 3-4 år - 75 gram, 5-7 år - 100 g, 10-12 år - 150 g. Det räcker att minska mängden torrt material och en proportionell minskning av volymen vatten.

rådet Du kan beräkna önskad mängd produkt baserat på patientens kroppsvikt. Det tar 4 gram frön per 1 kg av dess vikt.

Intag av ett laxermedel är obligatoriskt vid behandling av helminthiasis med hjälp av pumpa frön. De ämnen som bildas vid nedbrytning av döda maskar är giftiga, de kan allvarligt förgifta kroppen. För att förhindra att toxiner kommer in i blodet, är det nödvändigt att ta bort maskar från tarmkanalen i tid.

Cleansing enemas är en bra hjälp för att bli av med skadliga sönderdelningsprodukter, döda och förlamade maskar. De kan appliceras på behandlingsdagen efter ett tag efter att ha tagit ett laxermedel, liksom på andra och tredje dagarna.

På tröskeln till behandlingen och dagen då du tar drogen måste du följa en enkel diet:

 • att utesluta från dietmjölken, feta livsmedel;
 • ge företräde till enkel matlagning och lätta måltider: soppor, spannmål, grönsakspuré;
 • ta mat i en fläckig eller flytande form.

varning: Solrosfrön som har värmebehandlats är inte lämpliga för produktion av anthelmintiska läkemedel, de kan bara appliceras råa eller torkade naturligt.

Video: Läkaren SN Agapkins uppfattning om fördelarna med att använda pumpafrön för att utvisa maskar

Recept för pulver från pumpa frön från maskar

Desiccated naturligt pumpa frön skalas, hackas i en murbruk eller med en kaffekvarn. Torka 60 g av det erhållna pulvret i varmt kokt vatten (till konsistensen av kondenserad mjölk) och drick i små portioner på en tom mage i 20 minuter. Efter 2 timmar bör du ta ett saltavtagande medel.

Recept för medicinska pumpa frön med honung

ingredienser:
Torrskalade pumpa frön - 50 g
Honung - 50 g

Användning:
Gnid pumpa frön i en murbruk, tillsätt honung till massan, blanda noggrant. Läkemedlet används på morgonen på tom mage, en lätt frukost är tillåten 60 minuter efter det att den tagits. Efter ytterligare 3 timmar måste du ta ett saltavtagande medel.

Upphandling och lagring av pumpa frön

Förbered pumpa frön bättre oberoende, och en pumpa är önskvärt att köpa där den odlas utan användning av stora doser av kemikalier: herbicider, insekticider och gödningsmedel. Korn är utvald från en mogen grönsak med en sked, tvättas noggrant och torkas, sprids på ett pergamentpapper med ett tunt skikt.

Vid köp av färdiga frön bör man vara uppmärksam på skalets integritet och torrhet, frånvaron av en ojämn obehaglig lukt. Välj inte ditt val av skalade korn eller ta bort husets hus i förväg. Utan en skal oxideras de snabbt i ljus och luft och förlorar användbara egenskaper. Förvara dem bäst i en påse bomullstyg eller glasburk vid en temperatur av högst 20 ° C och fuktighet upp till 75%.

Kontra

Cucurbitin visar en icke-specifik toxicitet, så med ökad individuell känslighet för det kan det orsaka förgiftning av varierande svårighetsgrad. Det finns också fall av en allergisk reaktion på pumpa frön.

Kontraindikationer för användning av denna produkt är också gallsten, diarré, varna den ska användas för patienter med diabetes, gastrit, magsår och andra sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Antiprasitisk terapi med pumpa frön

Mannen har använt pumpan för mat i många århundraden. Om dess unika egenskaper som är kända för alla som är minst lite intresserade av hälsosam näring. Denna "solbär" är användbar för alla, det är inte för ingenting att pumpan kallas ledaren i innehållet av användbara substanser som är nödvändiga för människans fulla arbete. Trots det stora vatteninnehållet (90%), är pumpa rikt på B-vitaminer och vitamin A, C, E, D, T, mineraler: fluor, fosfor, järn, koppar, magnesium, såväl som aminosyror vilka är väl absorberas vår kropp.

Pumpa är perfekt bevarad på vintern inomhusförhållanden, medan dess näringsmässiga kvaliteter bara blir bättre. Användbara ämnen i pumpan finns emellertid inte bara i dess läckra massa och juice, men också i frön.

Användbara egenskaper hos pumpa frön

Pumpa frön används både som en folkmedicin och som ett läkemedel som rekommenderas av officiell medicin.

Nutrition av pumpa frön förklaras av det höga innehållet av proteiner, kolhydrater, fetter och fibrer. Även pumpa frön har ett stort antal aktiva substanser, som har en skadlig effekt på parasiter som lever i människokroppen.

En av de mest effektiva aktiva substanserna är cucurbitin, som kommer att finnas i en transparent film som täcker själva fröet och separerar skalet från det. Det är av den anledningen att det rekommenderas att äta okokta pumpafrön, det vill säga med en skalning.

Även pumpa frön innehåller en grupp karotenoider, som är en kraftfull antioxidant. Som ett resultat av detta reduceras intervallet av användbara egenskaper hos denna produkt inte bara till antiparasitisk verkan utan också till ett antal andra effekter som har en fördelaktig effekt på människors hälsa. Således har pumpa frön:

 • desinfektionseffekt
 • förbättring av immunsystemet;
 • anthelmintisk effekt;
 • antiinflammatorisk effekt
 • förebyggande av ateroskleros
 • förbättring av vävnadsregenereringsprocesser;
 • hepatoprotektiv verkan (leverskydd);
 • choleretic;
 • allmän rengöring av toxins kropp;
 • förebyggande av kardiovaskulära sjukdomar;
 • förebyggande av urinvägarna;
 • förbättra hudtillståndet, ha en bra anti-aging effekt;
 • normalisering av prostatafunktionen hos män.

Vilka maskar och hur man dödar pumpa frön

Eftersom cucurbin är ett kraftfullt gift leder det till att alla parasiter dör. När det injiceras i människotarmen pumpafrön har en stark toxisk effekt på ägg, larver, små och stora individer av parasiter som förlorar förmågan att hålla fast vid tarmslemhinnan, ras och lägga ägg. Neutraliserade parasiter utsöndras från tarmen under normal peristaltik.

För en bättre effekt används laxermedel för detta ändamål och de gör rengöringskläder. För en person är cucurbitin en absolut säker substans, och pumpa frön är mycket trevliga att smaka och är en behandling.

Kontraindikationer mot användningen av pumpa frön

Det är allmänt trott att pumpa frön har praktiskt taget inga kontraindikationer att använda, och det är verkligen så. De kan inte användas endast om:

 • allergiska reaktioner på pumpan, dess kött, frön, juice;
 • magsår i akut stadium av exacerbation, särskilt med hängande magsyra
 • med misstänkt tarmobstruktion
 • sår i duodenum under en exacerbation;
 • inflammation i bukspottkörteln (pankreatit) i inflammationssteget
 • kolelithiasis i det akuta scenen.

Om pumpa frön rengörs med tänder, då är det möjligt att skada emalj och förstöra tänderna. Skal därför frön från skalen med händerna. Det finns ett annat problem relaterat till pumpa frön - det är deras kaloriinnehåll. Av denna anledning konsumeras de i mått, särskilt för dem som har övervikt.

Att lösa problemet med fördelarna och nackdelarna med pumpafrön är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att konsumtionen av stekt och saltade solrosfrön kan leda till igensättning av kroppen, saltavlagringar i lederna och utveckling av inflammatoriska processer.

Glöm inte att i pumpafrön finns hydrocyansyra, som i stora doser är en kraftfull giftig substans för människor. Naturligtvis, för att förgifta blåsyra, som är en del av pumpafrön, måste du äta dem en enorm mängd, men i alla fall, för att undvika obehagliga konsekvenser, bör äta pumpafrön inom acceptabla normer.

Sätt att äta pumpa frön

Som ett anthelmintiskt medel används pumpa frön:

 1. Rå, i sin naturliga form, utan behandling.
 2. Torkad, frön torkas naturligt i luften.
 3. Stekt i en torr grill med salt.
 4. Stekt i olivolja med tillsats av salt.
 5. Bakt i ugnen vid 200 ° C i ca 20 minuter.
 6. I form av olja från pumpa frön.
 7. I form av tinktur eller te, för att göra te ta 2 matskedar frön, häll 3 koppar vatten och koka i 30 minuter. I den resulterande produkten kan du lägga till en liten kanel, vanilj eller socker för att förbättra smaken.
 8. Pumpa frön rekommenderas ibland att tas med ricinolja som laxermedel och anthelmintic.

Antiparasitiska recept baserade på pumpa frön

Pumpa frön från parasiter är ett effektivt sätt att rensa kroppen. Du kan förbereda ett läkemedel baserat på pumpa frön på flera sätt.

Den enklaste och enklaste antiparasitiska metoden är användningen av pumpafrön i en naturlig, ren form. De kan tas varje morgon på en tom mage i en mängd av 100 gram medan det är viktigt att inte glömma att tvätta dem med vatten. Du kan lätt förbättra smaken av frön, tillsätt till 1 uns frön 1 - 2 matsked honung. Detta recept används i kombination med det efterföljande intaget av ett laxermedel och en rengörande enema.

För att laga olja från pumpafrön är det nödvändigt att placera stekta och krossade frön i en panna. Häll dem sedan med vatten och koka i 5-10 minuter. Kyl den resulterande buljongen och pressa sedan frön. Som ett resultat erhålls en olja, vilken används både för parasitisk invasion och för många kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen. På apoteket kan du köpa redan färdig olja "Tykveol" för dem som inte vill laga mat själv. Ta olja 1 tsk tre gånger om dagen i en timme före måltiderna. Behandling med pumpaolja utförs i en vecka.

Också effektiva i kampen mot parasiter infusion av pumpa frön. Den är beredd på följande sätt:

 1. Strimlad pumpa frön (100 gram) fyller golvet med en liter vodka. Ingredienserna blandas och insisterade på en mörk sval plats i tre veckor.
 2. Skalad och krossad rå frön 300gr blandad med kallt kokt vatten (50ml). Infusionen tas på morgonen i tom mage, drick sedan ett laxermedel och om en halvtimme gör det en rengörande enema. Du kan ersätta vattnet med mjölk och förbereda en antiparasitisk infusion på mjölkbasis.
 3. Renade frön av 100gr hälls med starkt svart te. Efter ett par timmar är infusionen klar, den tas i 1 glas 20 minuter före måltider tre gånger om dagen.
 4. Ett medicinskt avkok som hjälper till att förstöra parasiter kan också förberedas på följande sätt: Ett halvt kilo pumpafrön males i en mixer, placeras i en kastrull och hälls med 1 liter vatten. Buljongen kokas i 2 timmar i ett vattenbad. Koka inte med det. Den resulterande buljongen dekanteras och tas på en tom mage, efter tre timmar att ha druckit ett laxermedel, och sedan efter ytterligare 20 minuter ger de enema.

Recept av traditionell medicin baserad på pumpa frön

Pumpa frön med ricinolja

För behandling behövs 300 gr ospekade frön (med en film) och 12 teskedar ricinolja. Ta fyra gånger om dagen för 100gr solrosfrön en dag, och efter en timme ta 1 tsk ricinolja. Behandlingstid 3 dagar.

Pumpa frön med honung

Det är nödvändigt att slipa 300 g pumpa frön tillsammans med huden till ett pulveriserat tillstånd i en kaffekvarn. Det resulterande pulvret späds med vatten till en konsistens av tjock gräddfil och lägger till en matsked honung. Den mottagna produkten tas varje morgon på tom mage. Tugga frön långsamt, noggrant i en timme. Efter tre timmar måste du ta avtagande medel.

Pumpa frön med vitlök

Detta recept har en dubbel effekt: Å ena sidan lindrar den parasiter och å andra sidan renar kärlen. För att förbereda ett recept, ta 200 g frön med ett grönt membran och stek i en torr stekpanna. Därefter mals fröna i en mixer eller kaffekvarn och 6 klyftor med medelstor vitlök tillsätts. Lägg sedan till 2 matskedar honung till blandningen. Den erhållna blandningen insisteras i 12 timmar. Ta en matsked två gånger om dagen. Behandlingen fortsätter i fyra dagar.

Pumpa frön med mjölk

För att förbereda receptet, ta 200 g raka pumpafrön, slipa i en mixer, lägg sedan till lite mjölk och slå igen i en mixer. Den resulterande blandningen äts på morgonen istället för frukost. En timme efter frukost måste du dricka en stor mängd vatten (ca 1 liter).

Pumpa frön med magnesiumsulfat

Du behöver slipa 300gr av skalade frön, blanda sedan med vatten och tillsätt en matsked honung för att blandningen ska se ut som en gruel. Ta det på morgonen på en tom mage. Sedan, efter två timmar, måste du dricka magnesiumsulfat.

Pumpa frön med äggulor

200gr av skalade pumpa frön blandas med 2 råa yolk till konsistensen av gruel. På morgonen på tom mage är det nödvändigt att äta 20gr sill. Applicera uppvärmningsplattan på höger sida och lägg dig ner i denna position i 2 timmar. Efter varje halvtimme, äta 20 gram sill, sedan äta en blandning av pumpa frön och äggulor. Efter 3 timmar dricker du ett laxermedel och gör efter 30 minuter en rengörande enema.

Pumpa frö kakor

Pellets är beredda enligt följande: du måste ta 100gr skalade pumpa frön, 50g kakaopulver och lite socker att smaka. Alla ingredienser måste males i en mixer, tillsätt vatten, blanda och knäda som deg. Degen är uppdelad på ett sådant sätt att cirka 15-20 portioner släpps. Kakor som ska användas på morgonen på tom mage i ett komplex med andra medicinska åtgärder:

 • rengöring enemas;
 • vegetariska måltider;
 • torr fasta;
 • laxermedel.

Behandlingsförloppet är nio dagar:

 • De första sju dagarna - de konsumerar vegetarisk mat och gör rensande enemas;
 • den åttonde dagen - fullständig svält (du kan inte ens dricka), enemas gör på morgonen och på kvällen;
 • den nionde dagen - de gör en enkling på morgonen, jag äter alla kakor en efter en var 10: e minut;
 • 3-4 timmar senare dricker de ett laxermedel;
 • sedan på en halvtimme gör de enema.

Och slutligen vill jag säga att pumpafrön är en läcker och användbar produkt som effektivt eliminerar parasiter, förbättrar inre organens funktion och kroppens allmänna tillstånd.

Användning av pumpafrön från maskar: de viktigaste aspekterna av icke-traditionell terapi

Användning av pumpafrön från maskar kan snabbt och effektivt bli av med maskar och andra parasiter i människokroppen. Konservativ medicin förnekar inte fördelarna med pumpafrön, vilket gör det möjligt för patienter att tillgripa sådan behandling. Detta val beror på den toxiska effekten av anthelmintiska läkemedel, särskilt när det gäller unga barn eller patienter med en historia av klinisk historia. Pumpa frön och kött har många användbara egenskaper, och vissa ämnen i kompositionen har en skadlig effekt på den vitala aktiviteten hos parasiter i kroppen. På grund av mångsidigheten av pumpans fördelaktiga egenskaper och riktningseffekter i tarminfektioner, kan det inte krävas medicinsk korrigering. Gör pumpa frön hjälpande maskar?

Pumpkin Egenskaper

Fördelen med pumpafröet och massan ligger i bevarandet av produktens användbara egenskaper, oavsett arten. Du kan konsumera grönsaker året runt, frysta, paren, bakade, färska och kokta. Pumpa har en rad användbara egenskaper och ingår i många folkrecept.

Pumpa har följande effekter på kroppen:

 • mildt laxerande och diuretikum;
 • choleretic;
 • sårläkning;
 • rätande;
 • vasodilator.

Pumpa är en oumbärlig grönsak för kroniskt njur- eller hjärtsvikt, ingår i kost och diet, används för kroniska förgiftningar. Med konstant tillträde rensar kroppen från giftiga föreningar och toxiner. Även i Avicennas register har information om pumpan bevarats, som ett medel mot lungsjukdomar och andningssjukdomar. Behandling av maskar med pumpafrön är känd under lång tid, och med tiden har recepten blivit mer utsökta och varierade.

Den terapeutiska effekten av att använda pumpa mot maskar noterades av kinesiska läkarna, varefter det gick hårt in i folkmedicinen av många nationaliteter. Så, hur fungerar pumpa frön på maskar? Antiparasitisk effekt beror på närvaron i massan av pumpa utsäde och cucurbitin, vilket negativt påverkar kroppen av maskar, förnekar förmågan att föröka sig och angripa. Cucurbitin är en giftig substans för helminths, som förstör maskar från insidan. Efter ett tag dö och de avlägsnas naturligt från tarmen. En stor mängd cucurbitin finns i pumpens hud, därför är det vid behandling av helminthias rekommenderat att konsumera grönsaken utan att rengöra skalet. Pumpkincucurbitin har en skadlig effekt endast på följande typer av tarmparasiter:

 • nematoder, annars avrundade maskar (känd som whipworms, pinworms, ascarids, dangerous trichinella);
 • cestoder, alla slags banded parasiter (fläskbandsmask, bredbandsmask, bovint lindmask);
 • trematoder, folkflöjtar i folket (sibirisk fluke, lamblia, levertrematod).


I närvaro av tarminfektioner av annorlunda ursprung eller art kommer pumpafrön att vara ineffektiva. Innan du använder pumpkonserverna, är det viktigt att skicka test för att bestämma typen av parasit och först sedan börja någon behandling.

Viktigt! Pumpa frön från maskar eliminerar försiktigt parasiter, neutraliserar deras aktivitet och hjälper till att naturligt dra sig ur kroppen. Behandlingen utförs på ett mjukt sätt, vilket är acceptabelt för barn och patienter med allvarliga patologier i andra organ eller system. Effekten av frön på parasiter liknar effekten av läkemedelsbehandling men utan betydande hälsorisker.

Indikationer och kontraindikationer

Användningen av pumpa frön från tarminfektioner är viktigt att vara överens med behandlingsspecialisten. Detta är nödvändigt för att undvika eventuella obehagliga följder, till exempel biverkningar eller försämring av patientens patologiska tillstånd.

Huvudindikationer

Bland indikationerna för användning av massa av pumpa och frön av barn eller vuxna ingår följande villkor:

 • snabb viktminskning i det vanliga livet;
 • generell sjukdom, emaciation
 • Hållbar klåda i perianal regionen;
 • svårigheter med avföring, kräkningar eller illamående
 • smärta i naveln
 • svår smärta i huvudet med misshandlingsattacker (i frånvaro av andra patologier)
 • hypertermi;
 • flatulens och ökad gasbildning
 • smärta i lederna;
 • minskning av resistens mot andra sjukdomar.

Symtom på helminthisk invasion kan uttryckas i en förändring i patientens psykologiska bakgrund, tillståndet hos hans hud. Ibland finns attacker av allergisk lachrymation, svår hosta, inflammation i reproduktionsorganen hos kvinnor. En viktig aspekt av någon behandling är grundlig diagnos, eftersom vissa sjukdomar har liknande tecken och manifestationer.

Kontra

Pumpa produkter skadar inte patienten, om han inte har kontraindikationer för okonventionell behandling. De viktigaste kontraindikationerna innefattar följande villkor:

 • eventuella kränkningar av tarmfunktionen
 • urolitiasis;
 • diarrésjukdomar (diarré, oändlig kräkningar);
 • Förekomsten av blod i excrementen;
 • ökad hjärtfrekvens
 • inflammatoriska sjukdomar i njurarna och urinvägarna.

Viktigt! Att behandla maskar med pumpafrön eller pumpa ska tas på allvar och som läkemedel. Behandlingens framgång beror helt och hållet på patientens disciplin. Endast regelbunden systemisk tillämpning av recept mot maskar och snabb leverans av nödvändiga analyser gör att patienten snabbt kan bli av med parasitisk infektion. Innan du tar pumpa frön från maskar, bör du kontakta din läkare.

Recept från pumpa

Recept nummer 1. Pumpa och ricinolja

Castorolja och pumpafrön från maskar är en aktiv åtgärdsmetod för helminthiasis. För behandling, ska tre dagar användas för 100 pumpa frön, först dela dem i 4 delar. Således innebär varje mottagning användningen av 25 korn. Frön är viktiga för att tyga noggrant, om några minuter. I slutet av en timme måste du dricka en efterrättsked av ricinolja. Efter avslutad kurs måste du göra en rengörande enema.

Recept nummer 2. Honung frön

Solrosfrön med honung tillåter att bli av med parasiter i 1-2 dagar förutsatt att rengöringskläder utförs. Pumpa frön ska krossas noggrant i en kaffekvarn (kan finnas i en mixer). Vuxna kommer att vara tillräckligt 300 gram och barn 50-100 gram. Vid fräsning sätt till en blandning av rent vatten. Konsistensen av den färdiga kompositionen ska likna fettsyror med låg fetthalt. När du når önskad konsistens, ska du lägga till honung (2 matskedar). Den resulterande massan ska ätas på morgonen på en tom mage. Matlagning är nödvändig före användning. Efter 6 timmar rekommenderas en rengörande emalj av örtdekok och en svag saltlösning i form av dryck (omkring ett glas). Metoden låter dig nästan omedelbart eliminera parasiter.

Recept nummer 3. Pumpa och dill

Den antistatiska effekten beror på den fördelaktiga effekten av avkoket av deras torkade dill och pumpa massa eller frön. Alla delar blandas i samma proportioner och hälls med kokande vatten med en hastighet av 1 liter vatten per 1 msk. sked av dill-pumpa-blandning. Buljongen bör infunderas i ca 15 minuter, spänna genom gasbindning. En färdig dryck föds med vatten och fylls som vanligt te 3-4 gånger om dagen. Behandlingsprocessen varar ungefär en vecka.

Recept nummer 4. Vitlöksaft och pumpafrö

Den beredda kompositionen av vitlöksklyfta och pumpafrön bidrar till den övergripande förbättringen av kroppen, hjälper till att återställa försvaret, rensa kärlen. Den anthelmintiska effekten uttalas också. För matlagning är det nödvändigt att steka ospeglade pumpafrön i en panna utan tillsats av olja. Efter rostning måste du rengöra frön och krossa dem i en mixer. Till den mottagna vikten lägg till honung (2-3 föremål i en sked) och krossade vitlökspentiklar (5-6 stycken) på samma sätt. Blandningen blandas och lämnas stå i ca 12 timmar. Barn behöver ta 1 tesked 1 gång per dag, vuxna - 1 msk. matsked per dag. Efter att ha tagit produkten rekommenderas inte att äta.

Recept nummer 5. Ek bark, pumpa frö och tjaktorn

Pumpa frön i en rå sort tyga noggrant (ca 350 gr.) Och tvättas med en stark buljong från ekbark och buktorn. För att förbereda en drink, blanda två identiska delar av tjaktorn och bark, och häll sedan kokande vatten. Att insistera på att det är nödvändigt ca 2 timmar, kommer att tillåta att den sated buljongen. Det rekommenderas att dricka det samma dag. Efter 2 timmar behöver du dricka en laxerande saltlösning, och efter en timme gör du enema med avkok av kamille.

Recept nummer 6. Avkok av pumpa frö

Oraffinerad frö (500 gram). Hälls i kallt vatten och kokas i ca 2 timmar. Det är viktigt att vattnet inte kokar. Därefter pressas frönna, och den resulterande buljongen är full i små portioner i en timme. Efter 3 timmar måste du ta en svag saltlösning. Patienternas recensioner säger att detta recept lindrar maskar 1 gång. Avkok av pumpa frön är lätt att göra.

Det finns många effektiva metoder för att bli av med maskar och andra parasiter, men ett effektivt recept kan uppmanas av en läkare efter noggrann diagnos och uteslutning av eventuella kontraindikationer. Även den mest oskyldiga behandlingen kräver patientens organisation och sitt ansvar. Om symtom på tarminfektion kvarstår eller förvärras, kontakta omedelbart en specialist.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning?

Vi rekommenderar att du läser historien om Olga Kirovtseva, hur hon botade hennes mage. Läs artikeln >>

Gör pumpa frön hjälpande maskar?

Helminthias orsakad av närvaron av maskar i människokroppen. Om de inte förstörs kan de föröka sig, vilket leder till allvarliga störningar i alla organ och system.

Pumpa frön från maskar är en naturlig örtmedel som används för att behandla helminthic invasioner. De kan användas av vuxna och barn, utan att oroa sig för de biverkningar som anthelmintiska droger ger.

Idag kommer vi att tala om hur man tar och förbereder antihelminthic drugs enligt recepten av traditionell medicin baserad på pumpa frön.

Hur kan jag bli smittad?

Orsakerna till utseende av tarmar:

 • förorenat vatten och mat
 • konsumtion av rå kött eller otillräckligt kokt
 • icke-iakttagande av personlig hygien, smutsiga händer;
 • ohälsosamma levnadsvillkor
 • direkt kontakt med en person eller djur som har maskar.

Vissa intestinala parasiter kan leva i tarmkanalen länge utan att orsaka några symtom. De vanliga symtomen på närvaron av maskar är emellertid: buksmärta, förstoppning, diarré, uppblåsthet, gaser, dysenteri, förändringar i konsistens av avföring, anal klåda.

Hur man använder den här folkmedicinen?

Pumpa frön kan användas i olika former:

 • i rå form omedelbart efter att de tagits ut ur pumpan;
 • i torkad form;
 • i stekt form;
 • bakad i ugnen;
 • i form av buljonger, te.

Valet är ditt.

Hur man tar pumpa frön från maskar

I pumpa frön innehåller ett ämne som heter cucurbitin, med hjälp av vilket ett krossande slag mot intestinala parasiter appliceras. Således påverkar pumpa frön många helminthiska invasioner. Därför kan du med hjälp av det här läckra sättet slåss med sådana sorter av maskar:

Koncentrationen av cucurbitin når sin maximala nivå inte i själva "nukleolus" utan i en tunn film som separerar kärnan av pumpafröet från dess skal. Detta är anledningen till att alla läkare rekommenderar att använda pumpa frön i orenad form.

Nu kommer vi att se mer på de olika recepten för att förstå hur man tar pumpa frön så att behandling av maskar är effektiv.

Pumpa frön och ricinolja

Det är nödvändigt att skilja 100 stycken frön (men inte 100 gram!) I oren form, dela dem lika i fyra delar. Under dagen måste du äta med regelbundna mellanrum, en servering, tugga på fröna tills det är svampigt.

En timme efter varje pumpa fröintag, drick den föreskrivna dosen (1 tsk) ricinolja. Denna ritual utförs fyra gånger efter vanliga måltider. Den dos som ges på receptet beräknas för en vuxen, dosen reduceras flera gånger för barn. Korrekt del av läkaren. Vanligtvis går behandlingsförloppet 2-3 dagar.

Te med fänkål frön

Tillsammans med pumpafrön hjälper dill till att bli av med många slags parasiter.

För att göra buljongen svår måste du blanda fröna av mogen pumpa och torr dill i samma proportioner. Häll därefter brant kokande vatten på den resulterande blandningen, insistera i 5 minuter. Över tiden samlas buljongen genom gasbind eller en fin sik i burken. Så blir teet rent, utan kvistar och pomace.

Ta buljongen inuti, sprida kokande vatten. Du kan inte använda ett sådant populärt recept för personer med kronisk tarmsjukdom, samt med ökad känslighet för dill.

Pumpa frön med honung från maskar

För en vuxen behöver du 300 g renade pumpa frön. En tonåring kommer att ha 150 gram och ett barn upp till 5 år har inte mer än 50 g pumpa frön. Pumpa frön måste slipas med en kaffekvarn eller blender, varefter de späds med kokt kokt vatten tills en konsistens med gräddfil erhålls. I den resulterande massan tillsätts för att smaka 1 tsk. eller 1 msk. honung.

Pumpa frön med honung från maskar bör ätas på morgonen på en tom mage, långsamt, så att hela processen sträckte sig i 1 timme. Efter 3 timmar måste du dricka ett laxerande medel på saltbasis och sätta en rengörande emalj, så att det är möjligt att utvisa parasiter från kroppen.

Pumpa frön med vitlök

Du behöver lätt steka 200 g raka pumpafrön i en stekpanna utan olja, kyla dem och slipa dem i en kaffekvarn. Tillsätt 5-6 kryddnejlika av skalad och hackad vitlök, rör om med 2 matskedar flytande naturlig honung.

Insistera på 12 timmar och ta dagligen på en tom mage en tesked till barn och en matsked vuxna. Du kan bara äta frukost tre timmar senare. På 3-4 dagar kommer det att vara möjligt att gå för att ta upprepade test för maskar för att vara övertygad om sin frånvaro.

Lösning för bandmask

En man i armén "plockade upp" bandmask. Regimentalläkaren utförde en behandling med bärnstenfrö i hornhinnan. Solitaire kom ut, men huvudet var kvar. Växte upp igen.

Då sade männens mamma att under sin barndom drevs maskar med pumpafrön och erbjöd sig att prova den här folket åtgärda mot maskar. Vi köpte 2 glas råa pumpa frön, och patienten i stället för frukost började gnava dem, inte dricka vatten. Åt på morgonen alla två glasögon.

3-4 timmar efter det kom bandetormen ut och återvände aldrig. Till hans vänner, om det behövs, rådde han också denna åtgärd, och alla lyckades bli av med maskarna.

Om dessa folkläkemedel visade sig vara ineffektiva, kontakta en specialist. Kom ihåg att maskar kan orsaka stor skada på din kropp om du inte blir av med dem i tid. Välj säker antiparasitik och håll dig frisk!

Än användbara pumpa frön. Pumpa frön behandling

Pumpa är verkligen en universell produkt och en underbar läkare. Idag låt oss prata om användbarheten av pumpa frön, och även överväga recepten för pumpa frön. Pumpa frön är en mycket värdefull produkt.

Jämfört med andra frön, till exempel solrosfrön, är pumpa frön ganska dyra, men det finns många fördelar i dem, om man tittar på pumpkemikaliernas kemiska sammansättning kan man själv se hur mycket de här fula fröna bära.

I den senaste artikeln pratade vi om fördelarna med pumpor.

Kemisk sammansättning av pumpa frön

Alla element anges i en mängd per 100 g produkt

Näringsvärde av pumpa frön

Dietfibrer (fiber) - 6 g

Kaloriinnehåll - 538 kcal

Mikro- och makronäringsämnen i pumpafrön

Mangan 4,55 mg

Vitaminer i pumpa frön

a-karoten - 1 μg

p-karoten 9 | ig

Vitamin C - 1,9 mg

Vitamin K - 7,3 mg

Vitamin E - 2,2 mg

Vitamin B1 - 0,3 mg

Vitamin B2 - 0,15 mg

Vitamin B4 - 63 mg

Vitamin B5 - 0,75 mg

Vitamin B6 - 0,14 mg

Vitamin B9 - 58 mg

Mättade fettsyror i pumpa frön

Arachin - 0,21 g

Behenic - 0,06 g

Myristic - 0,06 g

Palmitic - 5,36 g

Stearinsyra 2,87 g

Omättade fettsyror i pumpa frön

Arachidonic - 0,13 g

Linolsyra - 20,7 g

Linolensyra - 0,12 g

Oljesyra - 16,2 g

Irreplaceable aminosyror i pumpa frön

Isoleucin - 1,3 g

Cystein, metionin 0,9 g

Tryptofan 0,6 g

Tyrosin, fenylalanin 2,8 g

Än användbara pumpa frön

 • pumpa frön anses vara det bästa antiparasitiska läkemedlet, det föreskrivs även av läkare istället för kemiska preparat, råa pumpa frön behandlas med bandmaskar.
 • Zinket i fröna reglerar produktionen av manliga könshormoner
 • bidra till minskningen av "dåligt" kolesterol i blodet på grund av de fytosteroler som finns i dem
 • förbättra sömnen, hjälp i kampen mot depression och stress
 • Om pumpa frön äts regelbundet kommer detta att förhindra bildandet av njurstenar
 • kämpa med en giftig gift av gravida kvinnor i de tidiga stadierna, blockera attacker av illamående
 • Hjälp vid behandling av förstoppning
 • förbättra cirkulationssystemets och hjärnans funktion
 • innehåller ett stort antal vitaminer, mikro- och makroelement
 • främja avlägsnandet av tungmetaller från kroppen, såsom kadmium och bly
 • Användningen av pumpa frön tjänar som förebyggande av prostatit hos män
 • rik på aminosyror och eteriska oljor
 • mycket näringsrik, eftersom de är rika på proteiner, fetter och kolhydrater
 • innehåller toxin cucurbitin, som inte är farligt för människor, men dödar parasiter i kroppen
 • hjälp med sprött och tråkigt hår
 • bidra till att minska smärta i lederna, öka deras rörlighet, på grund av vilken de används aktivt i folkmedicin vid behandling av artrit
 • Applicera pumpa frön för läkning av sår och brännskador, slipning i mjöl och tillsättning av vatten på de drabbade platserna

Kontraindikationer av pumpafrön

Kontraindikation mot användningen av pumpafrön är allergi och individuell intolerans.

Med försiktighet bör man äta pumpa frön till personer med hög surhetsgrad i magsaften, liksom andra sjukdomar i mag-tarmkanalen i akut stadium

På grund av det höga kaloriinnehållet rekommenderas det inte att äta pumpa frön för fetma

Ät pumpa frön i måttlig mängd, högst 100 gr. per dag

Hur man samlar och lagrar pumpa frön

Det bör noteras att fröna endast ska hämtas från en mogen pumpa, och pumpan mognar som den är känd i slutet av september början av oktober. De måste vara platta och inte tomma inuti. Det är nödvändigt att noga separera varje frö från den inre fibrösa delen av pumpan, sätt den på torrt papper och torka det vid rumstemperatur.

Förvara de torkade pumpafrön är bättre i en glasburk, väl tillsluten lock det kan också lagras i en påse gjord av naturlig bomull, men då finns det en möjlighet att fröna kan slipa skadeinsekter, så det bästa alternativet är fortfarande glas väl tillsluten.

Behandling med pumpa frön

Ovan har vi listat många användbara egenskaper av pumpafrön, det är av denna anledning att pumpafrön används allmänt för behandling av olika sjukdomar. Pumpa och dess ingredienser användes för behandling tillbaka i medeltiden.

Behandling av sjukdomar i det genitourära systemet med pumpa frön

Recept för inflammatoriska sjukdomar i njurarna

Det tar 200 g pumpa frön, 300 ml vatten.

Frön måste avskalas, gör det med händerna, ta hand om dina tänder. Häll de skalade fröna med vatten och koka i 2,5 timmar i ett vattenbad. Avkok av buljongen. Ta med inflammatorisk njursjukdom i 7 dagar till 100 ml 1 gång per dag efter måltid.

Recept för kränkningar av blåsan

Ta 200 g pumpafrön, skala dem från huden, krossas med en mixer eller kvarn, äta 2 matskedar av frön varje dag i 10 dagar. Du kan dela den dagliga delen - en sked att äta på morgonen och den andra på kvällen.

Recept för svår urinering

Ta 150 gram krossade råa pumpa frön, 500 ml vodka

Fröer fyllda med vodka, tätt stängt och sätta på ett mörkt ställe i 1 vecka. Ta 2 teskedar om dagen, tidigare utspädd i 300 ml vatten. Behandlingsförloppet är 7 dagar.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Märket 1 matsked pumpfrö, steg frukt kanel, svart poppel knoppar, ginseng rot, goldenrod vanliga gräs och 250 ml vatten.

Fyll med kallt vatten 1 msk kollektion, elda och koka i 15 minuter, nu coolt och påfrestande. Ta små sips i ett halvt glas 2-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Behandling av lever med pumpa frön

Ta 200 g krossad rå pumpa frön och 200 ml olivolja

Frön måste blandas med olja, lägg i ett vattenbad och stanna utan att föra till koka, dra i 2 timmar i en sval mörk plats vecka. Stam. Ta 1 tesked 3 gånger dagligen före måltid i 2 veckor.

Rengör kroppen med pumpa frön

Morgon fasta accepterar blandning av 2 msk skalade och krossade till ett pulver pumpafrön med 2 matskedar kärnmjölk. Förfarandet ska vara 3 veckor dagligen. Ta sedan en paus i 1 vecka och ta sedan botemedlet i 3 veckor.

Pumpa frön från maskar

Recept för maskar nr 1

Ta 300 g torra pumpafrön, ricinolja 3 matskedar, honung 2 matskedar, ett glas vatten. Fröer att slipa i en kaffekvarn eller mixer, tillsätt honung och vatten, blanda allt bra. All den beredda blandningen att äta på en tom mage i 1 timme, efter 3 timmar behöver du ta saltavtagande eller 3 matskedar ricinolja. En halvtimme efter detta sätter du enema.

Hur bli av med Worms recept nummer 2

Du behöver 100 g pumpa frön, 250 mjölk. Fröer att rengöra och slipa, ta som en vermifuge på morgonen innan du äter 2 matskedar, tvättas med varm mjölk. En timme senare, ta ett avførande medel. Kursen är inte mer än 5 dagar.

Hur man tar ut Worms receptnummer 3

150 g pumpa frön, skal och pund, tillsätt 50 g honung och blanda noggrant. Ta drogen på tom mage i små portioner i 1 timme, efter 3 timmar ta ett avføringsmedel och sedan efter 30 minuter sätta enema. Använd blandningen i 5 dagar. Ta bara mat efter en stol.

Folkmedel för Worms recept nr 4

Du måste ta 300 g pumpa frön, 30 g magnesiumsulfat, 10 g honung, 60 ml vatten.

Frön att rengöra, slipa i pulver, häll gradvis vatten, tillsätt honung och blanda allt. Ta emot tejpen och runda maskar på en tom mage för 1 tsk i en timme. Efter 3 timmar tar du 30 g magnesiumsulfat, upplöses i 100 ml vatten, efter 30 minuter sätts enema. Kursen är 7-10 dagar.

Hur man botar maskens receptnummer 5

Det tar 250 g pumpa frön, 1 liter vatten.

Fröer utan rengöring, hacka, häll vatten och sätt på ett vattenbad i 1 timme. Stam genom 3 lager av gasbindning. Ta det på en tom mage som en anthelmintic i 30 minuter, efter 2 timmar ta ett avførande medel. Kursen är inte mer än 5 dagar.

Du kan vara intresserad av en artikel av en mask från en pumpa till ansiktet

Pumpa frön är verkligen ett lagerhus med användbara vitaminer och så många sjukdomar kan botas av dem. Men innan du använder något av ovanstående recept, kontakta en läkare. Var frisk!