Huvud
Strömförsörjning

Effektiv behandling av prostatit i hemmet: droger och tabletter

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset.

Behandling av prostatit tar vanligen från en månad till tre.

Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

Många undrar, "Hur man behandlar hemma prostatit hos män", "Vad menas med en själv behandling av prostatit," Detta är vad vi pratar i artikeln.

Behandling av prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är mer än realistisk och visar en ganska hög effektivitet med en stabil inställning. Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Oavsett det avancerade sjukhuset behöver de flesta människor allvarliga argument för att föredra det till sina inbyggda väggar. I samband med fysioterapi är det inte svårt att anmäla sig till poliklinisk poliklinik.

Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken behandling för prostatit i hemmet blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Att hembehandling av en prostatit hos män har inte orsakat en akut sjukdom, det är nödvändigt:

 • flytta så mycket som möjligt
 • att äta ordentligt, på en diet;
 • bli inte kall;
 • glöm under behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress;
 • Utsätt inte prostata för risk för skada.
 • har regelbundet sex med en partner.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

Obligatorisk sjukhusvistelse av patienter med prostatit utförs med syftet:

 • kirurgisk operation (till exempel med abscess);
 • Förloppet av intravenösa antibiotika.

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, risken för komplikationer.

Hur hemma att bota prostatit hos män? Tänk på följande:

sjukgymnastik

Så, vi behandlar prostatit hemma. Det första du bör uppmärksamma är fysioterapi.

Fysioterapeutiska förfaranden för prostatit utförs med syftet:

 • minska smärta
 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.

Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit. De utförs som regel på poliklinisk grund. Apparaten kan även köpas för individuell användning i detaljhandeln.

 1. Läkning, lera badkar behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.
 2. Elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.
 3. Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.
 4. Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.
 5. Radiator av ultraljud. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.
 6. Elektrostimulatorer med nuvarande vibrationer eliminera stasis av körteln, förnya utflödet av hennes hemlighet.
 7. Magnetoterapi-enheter påverkar kroppen hos en patient med ett magnetiskt fält i prostatit. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.


Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

 • aktiv tuberkulos;
 • de-symptomatisk diabetes mellitus;
 • närvaro av neoplasmer
 • exacerbation av sjukdomen.

massage

Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet. Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs. Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

Prostatamassage är en mycket effektiv del av den komplexa terapin av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

Kompetent massage i prostata kommer endast att utföras av en specialläkare i speciella handskar, vilket för detta behöver du ringa hem.

Orgeln är väldigt ömtålig, när du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person, kan du allvarligt skada det med risken att få blod. För att följa alla regler om sterilitet, är manuell massage absolut bäst på poliklinisk eller sjukhus.

Det är viktigt att inte ansöka:

 • icke-sterila handskar;
 • fett med utgått hållbarhetstid.

Kontraindikationer för massage:

 • beräknad prostatit (stenar i prostata);
 • stadium av förvärring.

Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

Terapeutisk fysisk träning

Hur bli av med prostatit hemma? Med målet att behandla och förebygga prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

Komplexa övningar Kegel syftar till att stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.
 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.
 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

Varje vecka ökar antalet repeteringar av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

Medicinsterapi

Hur botar du prostata själv? Det är möjligt med hjälp av läkemedelsterapi.

Behandling av prostatit hos män i hemmet, droger:

Antibiotika. Antibakteriella läkemedel

Antibiotika är det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För att utse dem måste urologen se till att han behandlar bakteriell prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

 1. Vanligtvis läkare för behandling av bakteriell prostatit utser fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloksatsin, lomefloxacin, moxifloxacin, ofloxacin.

De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.

 • Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika som kallas metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

 • Huruvida det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikaprocess för självbehandling av en prostatit - beror på ett konkret fall. Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall fattas av urologen.

  ljus

  Användningen av suppositorier för prostatit eliminerar svullnad, smärta, inflammation.

  Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  Fyllning av rektala stolpiller vid behandling av prostatit gör antibiotika, propolis (ljus med propolis kan göras oberoende av varandra, mer om det här), spasmolytika, komponenter körtlar av nötkreatur, andra komponenter.

  Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Detta uppnåddes genom nanoteknik.

  Att använda dem är enkelt: det är bra att tvätta platsen runt naveln med tvål, raka av håret där, ta av klistermärkena, klistra en plåster.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning.

  På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppsbehandling av prostatit - sex patchar, 24 dagar.

  Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismer behandling av prostatit innefattar:

  Bastu, bastu

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras om bastun kombineras med en svetsbutik, användningen av äppelcidervinäger

  Finska forskare har bevisat: Bastunen ökar libido, det vill säga sexdriften. I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Parry med kronisk prostatit bör vara försiktig. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras. Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  diet

  För att utföra prostatitbehandling hemma behöver du snabbt inte bara dricka tabletter, du måste också äta rätt. I kostens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  • zink, som är nödvändigt för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor;
  • kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning;
  • lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.

  Patienter med prostatit bör undvika sådana produkter:

  • bönor;
  • halvfabrikat, snabbmat, bakning;
  • alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te;
  • fett, rökt, stekt mat;
  • konserverade varor.

  En diet för återhämtning från prostatit är inte tillräckligt. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar?

  Om efter en hembehandling inte kronisk prostatit passerar, är det troligt att du inte är tillräckligt disciplinerad att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  slutsats

  Nu vet du hur man behandlar prostatit hemma hos män. Man måste komma ihåg att folkliga folkmedicin bara är ett komplement till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Det viktigaste som krävs från patienten hemma behandling av prostatit är disciplin och överensstämmelse med ALL doktors rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Medel och metoder för hembehandling av prostatit

  Hem män som lider av prostatit i akut eller kronisk form, rekommenderas att följa recept av traditionell medicin och glöm inte om effektiviteten specifikt visas i inflammation i prostatan motion. Dessutom kan du utföra prostata massage eller använda fjärrstyrda medicinsk utrustning.

  Terapi med örter och mat

  Var försiktig!

  Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

  Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

  Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

  Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

  Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

  Hur man behandlar prostata sjukdom med pumpa frön

  Effektiviteten av sådan behandling för män beror på närvaron i pumpa frön av en stor mängd zink. Traditionella läkarna rekommenderar att man äter minst 30 fröer varje dag och använder dem före måltiderna. Det finns en sådan mängd frön att en daglig dos av ett användbart spårämne finns.

  Du kan laga mat och söt pumpa efterrätt. För att göra det hemma skal 500 gram frön skalas och krossas med en mixer eller köttkvarn, varefter 200 gram honung läggs till blandningen. Från den resulterande lösningen bildas bollar som är något större än hasselmuttern och placeras i kylskåp. Dagligen på morgonen spridda de på pannan ett par improviserade godis för att ta rumstemperatur. Den optimala mängden av sådan medicin för prostatit för män är 2 pärlor per dag, vilka ätas före ätning. Söthet sväljs inte, men absorberas i munnen i två minuter. För att uppnå en bestående effekt är det tillräckligt att göra behandling med kursen en månad en gång per år.

  Behandling av prostatit med persilja

  Den vanliga närvaron av persilja i kosten hos män är nyckeln till att upprätthålla sexuell funktion och förhindra inflammatorisk process i prostatakörteln. Persilans helande egenskaper beror på närvaron i en stor mängd vitaminer och mineraler. Endast 100 gram gröna innehåller två gånger den dagliga dosen av vitamin A och C-vitamin (jämfört med citrus, dess mängd är 4 gånger mer).

  Behandling hemma utförs med persilja juice, som är beredd före varje intag (en matsked behövs) och druckit tre gånger om dagen, upprätthålla ett 30-minutersintervall före måltiderna. Du kan behandla prostatit och växtfrön, krossa 4 teskedar frön i ett pulver, häll ett glas kokande vatten och koka i en kvart i timmen. Innan du dricker kyls buljongen och fylls på en matsked 5 gånger om dagen.

  Hur man behandlar inflammerad prostatajuice

  För sådan terapi hemma krävs en juicer. Under påverkan av saft aktiveras urinsyrautskiljningen hos män, på grund av vilken inflammationsprocessen i prostatan är försvagad elimineras patogena bakterier.

  De mest effektiva är följande alternativ:

  • Aspargesjuice, som måste konsumeras i mängder på ca 500 gram dagligen;
  • Juice från äggbär, som är berusade på en tom mage i mängden 100 ml i 10 dagar;
  • Juice av morötter, gurkor eller betor, som är berusade varje dag för 600 ml;
  • Blandas i lika stora proportioner pumpa juice och morötter.

  Äta vitlök och lök

  Behandla prostatit hemma är möjligt och genom regelbunden användning förbättrar styrkan hos löken, som är ihopkopplad med vitlök stimulerar funktionen hos prostatakörteln, vilket ökar dess motstånd mot verkan av mikrober. Effekten av terapi är möjlig även efter att ha ätit mat som har värmebehandlats.

  Propolisbehandling

  Biodlingsprodukten rekommenderas för att göra ljus i hemmet. Först hälles 30 ml alkohol i 10 gram propolis och avlägsnas för infusion i 10 dagar, omblandning ibland. Vid slutet av perioden sätts behållaren med alkohol och propolis på elden och avdunstningen utförs tills det finns en flytande brun massa som inte innehåller någon alkoholkomponent. Tillsätt sedan blandningen 20 gram smör och bringa kompositionen till ett homogent tillstånd i ett vattenbad. Det sista steget i beredningen är bildandet av 10 ljus, vilka var och en är insvept i folie och placeras i kylskåp.

  Utöva med prostatit

  För att behandla hemma kan och kan inflammation i prostata ske genom att regelbundet utföra följande övningar:

  • Ligger på baksidan, böjer sig och lägger sig på sig, har knän nära sina ansikten och klämmer dem med sina händer. Sådan behandling av män är möjlig, även om prostatit detekteras i akut form. Att ligga i denna position följer ungefär 20 minuter.
  • På morgonen utförs träningen genom att startpositionen står och förbinder benen ihop. Börja squatsna, släppa med 1/3, sedan i den nedre positionen växla uppåt knäna, fortsätter att ladda i 5 minuter. Om möjligt görs en liknande uppvärmning för att öka blodcirkulationen i prostata på kvällen.
  • Om prostatit är inte bakterier och inflammatorisk natur, vid behandling av män rekommenderas att använda vanliga knäböj (de bör vara djupt för att bäckenet befann sig på knä nivå). Det optimala antalet repetitioner, som måste göras hemma var 2-3 dagar - cirka hundra. Om det är möjligt att förverkliga den uppsatta planen kan det anses att behandlingen av prostatit kommer att sluta på kortast möjliga tid och sjukdomen kommer att återföras. Bristen på blodcirkulation av prostata och andra organ i det lilla bäckenet indikeras av utseendet av smärtsamma känslor i benen under träningen.

  Om utföra 100 knäböj inte möjligt (även med uppdelningen av hela komplexet ett par strategier i intervall om 3 minuter), är det möjligt att effektivt behandla inflammerad prostata eller förhindra utvecklingen av patologiska process som kompletterar hem squat motion "sax" (20 gånger med varje ben) och ökningen av den uträtat benposition (även inte mindre än 20 gånger), liggande på magen.

  Behandling av prostata med massage

  För män som har inflammation i prostata, visas speciella massage. Detta är en direkt effekt på prostatakörteln införd genom fingerns anus.

  Det är viktigt att förstå att hemma, en sådan övning kan utföras endast under förutsättning av absolut medvetenhet om prostata och hur det påverkar det. I andra situationer är det bättre att inte experimentera, men att välja organets stimulans med hjälp av speciella enheter.

  Följande medicintekniska produkter hjälper till att behandla de inflammerade körtlarna hemma:

  • Androgen. Det skiljer sig från den magnetiska arbetsprincipen, det bidrar till att eliminera ödem i prostata, för att stoppa den inflammatoriska processen och för att lindra den smärtsamma spasmen.
  • Intraton. Dess användning är indikerad för män vars inflammation har gått i kronisk form och situationen har förvärrats av utvecklingen av en purulent process.
  • Yarovit. Med hjälp av ett sådant instrument hemma kan inflammation behandlas med samtidiga laser-, magnetiska och elektriska effekter. För att genomföra den senaste funktionen på huden, fixeras elektroder som överför modulerade strömmar.
  • Vitaphone. Med hjälp är det möjligt att behandla inte bara prostatit men också gynekologiska sjukdomar hos kvinnor.
  • Mavit. Användningen hemma hjälper till att på ett omfattande sätt påverka prostatakörteln för dess återhämtning på kortast möjliga tid.
  • Intramag. I hjärtat av arbetet är samtidig användning av elektriska, magnetophoretiska tekniker, tvättning av urinröret och mikro-massage. Det finns flera katetrar i satsen;
  • Enkelt. Dess användning rekommenderas om det är nödvändigt att behandla inflammation som är bakteriell i naturen.

  Det är viktigt att förstå att någon terapi hemma borde vara ett tillägg till den grundläggande konservativa behandlingen. Endast en läkare kan bestämma processens sanna natur och göra en effektiv terapeutisk behandling.

  Rita slutsatser

  Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

  Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

  • Lågt självkänsla
  • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
  • Sjukdom i prostata
  • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

  Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

  Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

  VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

  Hur man bota prostatit hos män med folkrättsmedel hemma

  Vad är prostatit?

  I enkla termer är prostatit i de flesta fall en inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen är ganska vanlig bland sexuellt mogna män. En av de främsta orsakerna till prostatit är stagnation av blod som orsakas av en stillasittande livsstil.

  Prostatit ger mycket besvär för en man - obehagliga och till och med smärtsamma förnimmelser i bäckenregionen, problem med urinering och intimt liv. För att behandla denna sjukdom behöver du inte fördröja tills den har gått in i ett kroniskt stadium.

  Förutom medicinsk behandling finns det många effektiva traditionella mediciner som kan bota prostatit i hemmet. Du måste bara vara tålmodig och regelbundet utföra vissa åtgärder, för bota inflammation i prostata snabbt är helt enkelt omöjligt.

  Folkmedel för behandling av prostatit

  - Deep squats. Det är bristen på fysisk aktivitet som oftast orsakar stagnation av blodet och leder till prostatit. Att utföra dagliga 50-100-knep kan antas att sjukdomen med tiden kommer att gå iväg. Det viktigaste är att göra squat rätt - för att göra det djupt, d.v.s. sänka bäckenet under knäna. Först, förmodligen kommer musklerna i benen och skinkorna att skada, men så småningom kommer denna smärta att gå iväg.

  - Behandling av prostatit med honung. Om du inte lider av allergi mot honung, kan den här metoden vara effektiv för dig att behandla prostatit med folkmedicin. Honung behöver mycket. Använd dagligen minst 150-200 gr. istället för socker med te. Med tiden kommer problem som orsakas av prostatit att gå iväg, och du kommer tillbaka till ditt vanliga liv.

  - Behandling av prostatit med persilja. Det här gröna - ett förråd av vitaminer och spårämnen, som är fördelaktigt för människors hälsa. För att behandla inflammation i prostata måste du äta 50-100 gram. persilja dagligen, eller drick juice (på en matsked) 3 gånger dagligen före måltiderna.

  För att uppnå en synlig effekt bör ett av organen eller deras komplex användas i minst 20 dagar.

  Komplex behandling av prostatit i hemmet

  Traditionell medicin erbjuder sina egna sätt att bli av med många sjukdomar, inklusive prostatit. För att tillämpa sådan behandling rekommenderar läkare tillsammans med huvudbehandlingen. Tack vare användningen av naturliga läkemedelskomponenter, massage och terapeutisk gymnastik kan du inte bara klara av den inflammatoriska processen i prostata utan också förbättra det övergripande tillståndet hos en mans kropp. Låt oss titta på hur man behandlar prostatit hemma.

  Grundläggande behandlingsprinciper

  Beroende på vilken typ av prostatit som diagnostiseras hos en man, kommer läkaren att ordinera en viss behandling.

  Bakteriell prostatit behandlas med antibiotika, alfa-blockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom förskriva en lugnande medicinering. Patienten behöver följa en viss kost, som är att eliminera feta, kryddiga, röka, halvfabrikat, marinader, alkohol, kaffe och kolsyrade drycker.

  Fytoterapeuter erbjuder två gånger om dagen för att dricka 1 tesked av tinktur från aspenbarken. För att förbereda det hälls 100 g krossad bark i 250 ml vodka och infunderas i 2 veckor. Vid det första skedet av sjukdomen är det tillräckligt att ta det 10 dagar innan det når en positiv effekt.

  Läkemedel för behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

  Det kongestiva utseendet på prostatit är väl mottagligt för behandling med folkmedicinska lösningar. En bra effekt har pumpa frön, som behöver äta varje dag i 30 delar. Du kan använda juice från äggbär, som är fulla på en tom mage.

  Kronisk prostatit innebär användning av antibiotika, NSAID och antidepressiva medel. Det är viktigt att regelbundna regelbundna övningar utförs, undvik hypotermi, förstoppning och stillastående processer i det lilla bäckenet.

  Om behandlingsprogrammet berättar läkare av medicinska vetenskaper, professor Borisov Vladimir Viktorovich:

  Akut prostatit kräver omedelbar behandling. Tillsammans med användning av läkemedel kan du använda folkmedicin, inklusive honung-pumpa bollar. För beredningen ska 0,5 kg renade pumpafrön krossas i en matprocessor eller köttkvarn och blandas med 200 g naturlig honung. Rulla bollarna ur blandningen, inte mer än en valnöt. Sådana bollar lagras i kylskåpet. Dagligen i 1 månad behöver du äta några stycken.

  Hembehandling

  Akut prostatit kan inte botas utan att ta mediciner. Hemma är det tillåtet att behandla endast enkla former av sjukdomen eller återfall av kronisk inflammation i prostata. Phytopreparations hjälper till att ta bort smärtssyndromet och öka kroppens försvar.

  Sokoterapiya ger användningen av färskpressad juice från naturliga grönsaker och frukter som växer i ditt område. Särskilt användbara är betor, morötter, pumpa

  Traditionell medicin föreslår att man kombinerar användningen av läkemedel med användning av juice som är beredda hemma. En bra effekt i kampen mot prostatit är juice från betor, gurka och morötter, blandad med aspargesjuice. Varje dag måste en man dricka ca 600 ml nypressad dryck.

  Än det behandlas?

  Behandling av prostatit hos män i hemmet genomförs på olika sätt: läkemedel eller fytopreparationer (tinkturer, avkok, etc.). De kan utses av en läkare efter en omfattande diagnos. Som genomgången av patienterna visar folkmedicinen att snabbt och effektivt kunna avlägsna de viktigaste symtomen på prostatit och även användas som förebyggande åtgärd. För detta föreslår hon att man använder:

  • Vitlök. På kvällen krossas 2 kryddnejlika och hälls i en termos med 1 glas kokande vatten. På morgonen är tinktur med vitlök uppdelad i 2 lika delar och en drink under dagen.
  • Lökskalvar från vilka ett avkok framställs. För att göra detta ska det tvättas och häll 700 ml kokande vatten. Medger att koka i 5 minuter och låt stå i 1 timme, varefter dränera. 3 gånger om dagen måste du dricka 1 tesked medicin.
  • Balsam från en gyllene mustasch och sparrisjuice. För hembehandling utse deras mottagning enligt ordningen: 10 dagar använde balsam (dricka en agent på en tom mage på en tesked) och 5 dagar med aspargesjuice (1-5 glas per dag). Då upprepas kursen. För beredning av balsam blandas 150 ml alkoholtinktur av en gyllene mustasch med 0,5 liter linolja.

  Kära läsare, för dig har vi valt 106 videoklipp med de mest kända recepten för behandling av sjukdomar:

  • Björk tjära. Dess effektiva effekt är bevisad vid utseendet av de första symptomen på sjukdomen. För hembehandling används ett ångbad med 3 msk tjära, utspädd i 3 liter kokande vatten. Ånga över behållaren med blandningen behöver cirka 10 minuter.
  • Ivan teet. För behandling tas plantens löv och blommor. 1 matsked preparerade, tvättade och krossade växtdelar hälls med 1 glas kokande vatten och lämnas i 10-12 timmar. Det är bäst att göra detta för natten i en termos. På morgonen filtreras produkten och berusas 2 gånger.
  • Alo med honung hjälper snabbt hemma att bli av med prostatit. För att göra detta, blanda 500 gram krossade löv av växten med honung i lika stora mängder och 500 ml röd rött vin. Infusionstiden är 5 dagar. Färdig drog ta 1 månad för 1 sked flera gånger om dagen. Du kan upprepa behandlingen efter en veckolång paus.

  På bilden, en blandning av aloe och honung

  • Soda. Lotioner och bad från det har antibakteriell effekt. För att göra dem måste du lösa 1 matsked läsk i 1 liter kokande vatten. 10 droppar jod bör också läggas här. Efter kylning är lösningen klar för användning.
  • Ginseng. Tinktur, utarbetad på grundval av den, är lämplig för behandling av prostatit i hemmet och hjälper till att bli av med sina huvudsymptom. För att förbereda denna åtgärd, löv och rötter av ginseng, som krossas och hälls vodka i andelen 1:10. Läkemedlet tas 20 droppar en gång om dagen. Trots effekten av tinkturen kan den inte tas av hypertensiva och de som lider av sömnlöshet.
  • Propolis, som hjälper till att bota prostatit och andra sjukdomar i prostatakörteln i hemmet. Receptet på ett botemedel som är baserat på det är ganska enkelt. För att göra detta, blanda jorden propolis med alkohol. Andelen är 1: 2. Lämna det på en mörk plats. Regelbundet ska behållaren med medicinen skakas. Efter 2 veckor droppar tinktur, stam och dryck 35 droppar, späds i 100 ml varm mjölk tre gånger om dagen innan de äts.

  Användningen av biodling i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är skadedjur. Alexander Forgotten kommer att berätta om en ovanlig metod:

  • Roten av manchuens aralia. Det finns en sådan växt ganska sällsynt, men läkemedlet bereds hemma på dess grund, har utmärkta egenskaper och hjälper till att återställa funktionen hos prostatakörteln. För att laga mat behöver du 20 g krossad rot blandad med 100 ml medicinsk alkohol och infunderas i 7-10 dagar. Därefter tas medicinen 3 gånger om dagen för 20-25 droppar. Det är värt att uppmärksamma det faktum att sådan behandling inte kan användas av dem som lider av hjärtsjukdomar.
  • Fänkål. 100 g slipad fennikelrot hälls med 1 liter port och löses i 3 veckor. Efter detta filtreras tinkturen och det är berusat innan man äter 100 ml vardera.
  • Väteperoxid, som ofta används vid komplex behandling av prostatit. För behandling hemma används mikrocykler med peroxid. De bidrar till att förbättra blodcirkulationen, vilket har en fördelaktig effekt på prostatakörteln och dess funktioner. Peroxiden för mikrocykler kan ersättas med dimexid.
  • Päron. Det noteras att regelbunden konsumtion av kompote från päron (kan torkas) har en positiv effekt på prostatens tillstånd.
  • En tallålar som lindrar inflammation, bedövar och slappnar av. Du kan köpa en badlösning på apoteket, eller du kan förbereda dig själv hemma. Temperaturen på barrträdsbadet bör inte vara mer än 37 grader. Procedurens varaktighet är 20 minuter.
  • Persilja. För hembehandling av prostatit kan du använda roten av växten eller dess frön:
  1. I det första fallet hälls 2 msk finhackade rotplantor 200 ml kokande vatten. När vattnet har svalnat, dränera buljongen, dela upp i 2 lika delar som tas under dagen.
  2. 2 msk persilja frön häll 200 ml kokande vatten och stå på ett vattenbad i 10 minuter. När buljongen svalnar, filtreras den och tas 6 gånger om dagen för 1 sked.

  Apparater för behandling

  Ett omfattande tillvägagångssätt vid behandling av prostatit, förutom användningen av tabletter, folkmedicin och massage, innefattar fysioterapi. Idag erbjuder apoteket en rad specialanordningar som gör att du kan behandlas hemma. Deras handlande bygger på:

  • Vibration. Olika vibro-massörer eliminerar stillastående processer, leder muskler till ton och hjälper till att behandla prostatit och adenom.
  • Elektrisk påverkan. För detta används speciella elektroder (kutan, rektal).
  • Magnetisk verkan. Effektivt eliminera smärta och svullnad i vävnaderna.
  • Laser exponering.

  Speciellt utformad för detta ändamål:

  Vi erbjuder dig att se en video om medicinsk apparat Mavit, vars effekt är att skapa effekten av magnetfält, vibrationer och värme:

  Prostatisk massage

  Behandling av prostatit hemma kompletteras väl av en massage. Du kan göra det själv. Därför sätter de på handskar och ligger på ryggen och sprider benen böjda på knäna. Pekfingret smutsas med petroleumgel och försiktigt införs i ändtarmen så långt som i prostata, vilket bör masseras. Det är tillräckligt att göra en sådan massage i 1,5-2 minuter.

  Detta förfarande är inte trevligt, men det har ett antal fördelar jämfört med en annan behandling:

  • Eliminerar patienten inte bara från kronisk prostatit, men också från andra problem med prostatakörteln.
  • Har en tonisk effekt på prostata.
  • Främjar normalisering av blodcirkulationen i bäckenregionen.
  • Normaliserar utflödet av sekret.
  • Stärker den terapeutiska effekten av läkemedel och folkmedicin.

  Massage rekommenderas när:

  1. Varje form av prostatit.
  2. Olika brott i det sexuella systemet.
  3. Smärtstillande symtom i bäckenregionen.
  4. I avsaknad av effekten av användningen av läkemedel.
  5. Vid vissa studier.

  Funktioner av nutrition av patienter

  Under hembehandling är det viktigt att följa en diet. Dagliga i kosten av män bör vara närvarande kött och fisk med en liten mängd fett, nötter, gröna, färsk frukt och grönsaker, sura mjölkprodukter.

  Matlagning är bäst för ett par. Det är tillåtet att baka rätter utan olja. Samtidigt är det nödvändigt att begränsa konsumtionen av sådana produkter:

  1. Fettkvaliteter kött.
  2. Baljväxter.
  3. Allt är kryddigt, saltt och stekt.

  På funktionerna av näring, liksom provet för en vecka i vår nästa video:

  Glöm inte dricksregimen. Dagen en man borde dricka minst 2 liter rent vatten utan gas. Detta kommer att bidra till att förhindra uttorkning, vilket kan prova infektion eller inflammation i prostata.

  Terapeutisk fysisk träning

  Hembehandling av prostatit bör alltid åtföljas av fysisk ansträngning:

  • Går på skinkorna på golvet.
  • Öka och sänka kroppen medan du står på tårna. Det är nödvändigt att periodiskt komprimera anusens muskler.
  • Ligga på ryggen utföra övningar "sax" och "cykel".

  En bra effekt ges genom att simma, cykla, klättra trappor eller bara gå.

  Rehabilitolog Igor Lynsky kommer att visa enkla övningar som någon kan utföra för sin prostats hälsa:

  Behandling av prostatit med hjälp av hemmetoder är möjlig i det fall då sjukdomen inte är i ett akut stadium. Tillsammans med att ta mediciner, som läkaren kommer att utse, kan du använda folkliga behandlingsmetoder som lindrar obehagliga symtom på sjukdomen och bidrar till att förbättra tabletternas effektivitet. Glöm inte rätt mat, hälsosam och aktiv livsstil. Endast komplex terapi hjälper snabbt att bli av med obehagliga manifestationer av sjukdomen.

  Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

  Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

  Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

  Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

  Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

  En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

  Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

  Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

  De första tecknen på prostatit

  • ökad uppmaning att urinera
  • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
  • sexuella störningar.

  Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

  • smärta i underlivet
  • smärtsam urinering
  • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
  • känsla av smärta under avföring
  • signifikant försämring av erektionen
  • allmän dålig hälsa
  • ökning av kroppstemperaturen.

  När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

  Hur man behandlar prostatit i hemmet

  Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

  Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

  Recept av traditionell medicin

  Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

  Pumpa frön i behandlingen av prostatit

  Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

  Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

  Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

  Infusion av hassel

  Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

  Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

  Malurt med prostatit

  Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

  Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

  Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

  Terapeutiska juicer

  Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

  Behandling av prostatit med persilja

  Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

  Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

  Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

  Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

  Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

  Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

  För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

  För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

  Massage med prostatit

  Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

  Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

  • normalisering av lokal blodcirkulation
  • förbättring av muskelton
  • säkra utflödet av hemlighet;
  • förbättring av sexuell funktion
  • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

  Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

  Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

  Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

  Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

  Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

  Kontraindikationer för prostata massage

  • Akut prostatit;
  • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
  • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

  Fysisk utbildning mot prostatit

  Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

  Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

  Krossar mot prostatit

  En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

  Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

  Andra övningar för behandling av prostatit

  • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
  • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
  • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
  • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

  En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

  Enheter och anordningar för behandling av prostatit

  Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

  Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

  Typer av enheter

  • vibration;
  • magnetiska;
  • stimulerande modulerade strömmar;
  • laser.

  Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

  Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

  Lista över de mest kända enheterna

  • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
  • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
  • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
  • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
  • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
  • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
  • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

  Varma bad i kampen mot sjukdomar

  Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

  Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.