Huvud
Skäl

Symtom och behandling av kronisk prostatit hos män

Stagnerande prostatit är ett faktiskt urologiskt problem som oroar både män i sina åldrar och ungdomar från 25-30 år. Det kräver individuellt tillvägagångssätt i varje enskilt fall och är mycket svårt att behandla. Med ett brett symptomatiskt intervall är sjukdomen svår att diagnostisera.

För varje man kan det manifestera sig på olika sätt. Identifiera det i de tidiga stadierna kan bara använda moderna diagnostiska metoder som används aktivt i medicinska centra. Det är väldigt viktigt att bestämma sjukdomen i rätt tid och korrekt välja metoder för behandling. Annars kan negativa konsekvenser för människors hälsa inte undvikas.

Endast en kvalificerad specialist kan utföra denna uppgift. I inget fall kan du engagera sig i självmedicinering av kongestiv prostatit, när de första tecknen uppträder bör du gå till en specialiserad medicinsk institution. Vad är så farlig stillastående prostatit? Vilka är dess huvudsakliga symptom och manifestationer? Hur man identifierar och behandlar den urologiska sjukdomen på ett effektivt sätt. I denna artikel kommer vi att överväga i detalj alla de listade frågorna.

Sjukdom med farliga konsekvenser

Stagnerande prostatit är en av de farligaste sjukdomarna. Hans grad av påverkan på den manliga kroppen likställs med cancer eller tuberkulos. Det medför livshotande hälsokonsekvenser, som är mycket svåra att bli av med, trots prestationerna och den höga tekniken i modern medicin.

Många män förstår fortfarande inte allvaret av denna urologiska sjukdom, följaktligen följande negativa konsekvenser: en trasig erektion, snabb utveckling av impotens, adenom och prostatacancer. För att förstå hur farlig en sjukdom är, behöver du lära dig mer om det. Så, vad är kronisk inflammation i prostatakörteln eller stagnerande prostatit?

Vad behöver jag veta?

Kongestiv eller kronisk prostatit, är en manuell urologisk sjukdom i prostata som orsakar inflammation och är svår att diagnostisera.

Resultatet av hans otillbörliga eller otillbörliga behandling är en minskning av styrkan, erektil dysfunktion, psykiska störningar, problem med urinering, nervösa nedbrytningar och stress.

Sjukdomen är ofta inte av smittsam ursprung och utvecklas på grund av förekomsten av stillastående fenomen av utsöndring eller blod i prostatakörteln. I sin tur är de konditionerade av ett antal andra faktorer. Om dem och prata.

Faktorer av utveckling av kongestiv inflammation

Faktorer som orsakar stagnation i prostata, mycket. Den första och vanligast är ett brott mot sexuellt liv, förknippat med oregelbundet sexliv eller långvarig avhållsamhet. Negativt påverkar tillståndet och obehaglig känsla under samlag, dess frekventa avbrott.

Sådana kränkningar i människans sexuella system kan leda till stagnation av sekret i prostatakörteln, vilket resulterar i kongestiv prostatit.

Den andra faktorn i utvecklingen av sjukdomen är inflammation i bäckenorganen, som är resultatet av hypotermi, hög fysisk ansträngning, nervös spänning. En infektion som orsakar inflammation hos ett visst bäckenorgan kan genom urinröret gå in i prostata och orsaka en inflammatorisk process i den.

Den tredje allvarliga och vanligaste faktorn - en kränkning av det venösa utflödet, vilket är resultatet av en stillasittande livsstil, minskad fysisk aktivitet, åderbråck små bäcken, långa och täta samlag. Stagnerande prostatit kan också orsaka trauma eller skador på bäckenorganen.

De uppräknade faktorerna förekommer ofta i olika kombinationer med varandra, de kan kompletteras med orsakerna till en individuell karaktär. För att ta reda på de exakta orsakerna till utvecklingen av en urologisk sjukdom, kan du bara gå igenom en fullständig läkarundersökning.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Symtom på kongestiv prostatit manifesterar sig inte omedelbart och har i varje fall en individuell karaktär. I de tidiga stadierna visas de i formuläret:

 • stretching smärta i ljummen, urinrör, perineal region;
 • brännande känslor i urinblåsan och urinröret;
 • starka smärtsamma förnimmelser.

Med utvecklingen av kongestiv prostatit stärks smärtssyndromet och har en stabil karaktär. Urinering blir smärtsam, smärta i ljumsken - skarp och paroxysmal. Det finns problem av sexuell natur, så småningom kommer full impotens, ofta i ljummen finns det skarpa "pricks" med smärtsam bestrålning i anusen.

Mannen har ett ohälsosamt utseende och ett smärtsamt tillstånd, åtföljd av en ständig känsla av svaghet över en lång tidsperiod. Det finns obehag, smärta av varierande intensitet med inguinal lokalisering.

Kronisk prostatit inte hänvisa till antalet akuta sjukdomar, så män som lider av det kan vara för många år omedvetna om det, vilket är anledningen till det är mycket viktigt att känna till grundläggande symptom som pekar på stagnation i prostatakörteln. Mycket ofta framträder de som en inflammation i excretionskanalerna, som ett resultat - avskalning av kanalepitel och smärtsam urinering.

I vissa fall kan den avbrytas helt. Om dessa symptom och manifestationer upptäcks är det nödvändigt att snarast samråda med en läkare för diagnos av inflammation och effektiv behandling med minimal förlust av sexuella möjligheter.

Effektiv behandling

Metoder och metoder för behandling av prostatit i modern medicin är många. Utländska och inhemska medicinska centra engagerade i förebyggande och behandling av stillastående fenomen i prostata, utöva medicinska, fysioterapeutiska och kirurgiska metoder.

Varje dag växer antalet män som kämpar med sjukdomen i traditionell medicin. Vilket sätt att behandla sjukdomen ger störst möjliga effekt, se nedan, har studerat funktionerna.

Medicinska preparat

Medicinsk behandling av kronisk prostatit utförs av antibakteriella medel, alfa-adrenoblocker, muskelavslappnande medel, hormonella och fytoterapeutiska läkemedel.

Antibakteriella läkemedel behandlar effektivt stillastående prostatit orsakad av infektioner. De tas utan misslyckande i kombination med andra droger. Valet av ett specifikt antibiotikum påverkas av bakterien som parasiterar prostata, patientens känslighet mot läkemedlet och ett antal andra faktorer.

Antibiotikabehandling innebär oftast att man tar i föreskrivna doser av makrolider, beta-laktammedel och aminoglykosider. De behandlar ganska stillastående kronisk prostatit i kombination med fysioterapi.

Alpha-adrenoblocker är effektiva mediciner som ger avslöjandet av sfinkter. De inhiberar verkan av pulserna som ökar muskeltonus hos glatt muskulatur, förbättra tillståndet och hälsotillstånd hos patienten, öka hastigheten av urinering, minska spasm och minska trycket i blåsväggen.

De mest populära alfa-andrenoblockerna är tropafen, fentolamin, prazosin, alfuzosin.

Fytoterapeutiska läkemedel är effektiva läkemedel som används i kombination med andra behandlingsmetoder. De lindrar inflammation, svullnad, smärta, har antibakteriell effekt.

Hormonala droger är läkemedel som återställer obalansen mellan androgener och östrogener. De minskar antalet körtlar i prostata vävnaden, minskar inflammation och hindrar dess utveckling.

Muskelavslappnande - grupp av läkemedel som verkar på tvärstrimmiga muskler som ligger i mellangården, minska sin ton, vilket i sin tur minskar den smärta och spänning bäckenbotten, tar bort känslan av fullkomlighet och tryck.

Sjukgymnastik och dess roll i effektiv behandling

Sjukgymnastik behandling av stagnation i prostatan massage, motionscentral, som syftar till att stärka och avkopplande bäckenbottenmuskulaturen, neyromodulnoe behandlingseffekt på akupunkturpunkter.

Massor av prostata är ett av de mest effektiva sätten att behandla stillastående prostatit. Det förbättrar blodcirkulationen och eliminera stasis sekretion, normaliserar muskeltonus i prostatan och bländare förstärker effekten av antibiotika, återställa funktionen hos prostata kanalerna.

De viktigaste kontraindikationerna för sitt beteende: prostatacancer, cysta, stenar av vilken storlek som helst i prostata, ofullständig tömning av blåsan.

Effektiv i kampen mot stasis i prostata och övningar för att stärka och slappna av i bekkenbottens muskler. De har en bra avkopplande och utvecklande effekt på perineumets muskler, förhindrar utvecklingen av stagnation i det lilla bäckens organ.

Akupunktur eller akupunktur är en effektiv behandlingsmetod, med införande av speciella nålar i huden på tydligt definierade ställen. Effekten av denna metod syftar till att aktivera processer som accelererar återhämtning i kroppen.

Neuromodulatorbehandling innebär elektroterapi som syftar till att eliminera smärtssyndrom vid inflammation. Det kan utföras på flera sätt. En av de vanligaste - stimuleringen av nervändar i ryggmärgen. Den bärs på ryggen genom huden.

Inte mindre effektiv och en metod för laserbehandling. Det verkar på nervändar och celler, vilket bidrar till behandlingen av kongestiv prostatit. Kombinationen av dessa metoder kommer att ge den snabbaste möjliga effekten.

Kirurgiska metoder

Kirurgiska metoder för behandling av stagnation i prostata är den sista utväg som tillgodoses när andra specificerade metoder inte ger resultat. De hålls i sällsynta fall visas genom förträngning av urinröret i en sådan utsträckning, att urinering blir omöjligt, prostatisk abscess, tackla utflödet genom sädesblåsa sekret, eller utveckling av prostata adenom skleros.

Traditionell medicin

Behandling av kronisk prostatit folkmedicinen innebär läkare uppmuntrade urologer som är perfekt i kombination med andra behandlingar, vilket ger en god effekt. De bästa sätten i kampen mot stagnation är avkok och infusioner baserade på propolis, persilja, pumpa frön och röd rot. De underlättar urinering, minskar nivån av smärta, lindrar inflammation.

Om du inte vet hur man behandlar stillastående prostatit, kontakta en specialist. Han kommer att välja den mest effektiva uppsättningen medicinska procedurer för en snabb återhämtning. Kom ihåg att otydlig behandling av sjukdomen kan leda till irreparabla konsekvenser.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Kongestiv (stillastående) prostatit: orsaker, symptom, behandling och konsekvenser

  Prostata sjukdom smittsam natur som utvecklar mot bakgrund av stagnation i bäckenet och cirkulationsrubbningar, benämnd "kronisk (stillastående) prostatit."

  Det finns inget enda tillvägagångssätt för behandling hittills, eftersom det inte finns några tydliga idéer om orsakerna och mekanismerna för patologins utveckling.

  Om patienten har klagomål, men det finns inga inflammatoriska förändringar i prostats utsöndring, tror västerländska experter att det är mer berättigat att prata om syndromet för kronisk bäckensmärta.

  Orsaker till kronisk prostatit

  Enligt de ledande ryska urologerna (Pushkar, Lopatkin, Segal), överdiagnos av prostatit efter att förfarandena utförs leder till "iatrogen" kronisk prostatit.

  De flesta forskare tror att utvecklingen av kongestiv prostatit underlättas av följande:

  • kränkningar av hemodynamik och mikrocirkulation i organen i det lilla bäckenet;
  • psykosomatiska störningar;
  • trängsel (trängsel).

  trängsel - det allmänna begreppet Det främjar utsöndringen av prostata acini stagnation i frånvaro av lämplig avrinning (ingen regelbunden utlösning), och ökad blod fyller bäckenvenerna, vilket resulterar i venös påfyllning och prostata nizhnepuzyrnom plexus.

  Det finns en åsikt av forskare (Arnoldi och medförfattare) att syndromet för kronisk bäckensmärta i kombination med stillastående fenomen leder till utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom det finns funktionella störningar.

  Till ytterligare predisponeringsfaktorer inkluderar:

  • hypotermi;
  • användning av avbrutet samlag som en metod för preventivmedel,
  • för långvarig sexuell kontakt
  • stress (ökad psykomotional belastning);
  • fetma;
  • brist på adekvat fysisk aktivitet
  • masturbation;
  • kronisk nikotinförgiftning;
  • comorbidities associerade med åderbråck av små bäckenet, rektum patologi, kränkning av motorisk funktion av tarmen på hypoton typ (tendens till förstoppning).

  Symtom på kongestiv prostatit hos män

  Varje patient kan ha individuella manifestationer av symptom på kongestiv prostatit, men generellt är följande:

  • dysursjukdomar (störningar i urinering),
  • smärta i skrot, testiklar, penis, inguinalområden.

  I det här fallet finns det ingen patologi i utsöndringen av prostata, urin utan tecken på inflammatoriska förändringar, med rektal palpation, prostata har tecken på stagnation:

  • degig, lös konsistens;
  • ömhet i palpation.

  Om du inte vidtar åtgärder ökar symtomen på kongestiv prostatit gradvis och förvärrar livskvaliteten. Med den långvariga prostatit av någon etiologi lider erektilfunktionen.

  Om patienten har feber, generell svaghet, ökade symtom - sannolikt är det en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Man tror att bakteriell prostatit uppträder åtta gånger oftare än den bakteriella.

  Erektil dysfunktion med kongestiv prostatit representeras av följande klagomål:

  • otillräcklig för genomförandet av samlagsrörelse
  • tidig utlösning
  • sprängning av orgasmiska känslor;
  • omöjlighet att nå orgasm
  • obehag under och efter samlag.

  Mot bakgrund av en lång stagnation av sekretionen kan förkalkningar (stenar) i prostatakörteln bildas. När den sekundära mikrobiella floran är fäst, utvecklas en kronisk beräknad bakteriell prostatit, vilket gör behandlingsregimer tyngre och mer prediktiva.

  Diagnostiska åtgärder

  Redan på basis av anamnese under samtalet med patienten är det möjligt att identifiera faktorerna för trängsel.

  En man bör vara redo för följande frågor:

  • Hur vanligt är ejakulation?
  • Vad är varaktigheten av samlag, funktionerna i utlösning, tillfredsställelse med kvaliteten på sexuellt liv?
  • Attityd mot onani?
  • Är det tillräckligt med motion?
  • Finns det några dåliga vanor?
  • Hur fungerar preventivmedel i ett par?
  • Var det könsbestämda sjukdomar?

  Under den fysiska undersökningen uppmärksammas åderbråck i spermatorn, en ökning av noderna i hemorrhoid plexus.

  Dessa förutsättningar är viktiga förutsättningar vid utveckling av kronisk prostatit.

  Förutom den allmänna analysen av urin och blod är en mikroskopisk undersökning av juicen av prostatakörteln obligatorisk.

  dessutom utföra PCR diagnostik för STI, att utesluta specifik inflammation.

  tidsbeställning 3-glasprov är motiverad med tecken på leukocyturi i urinen.

  Plantering är hemlig på floran och känslighet för antibiotika utförs med inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata.

  Undersökning av genitourinär tuberkulos tillåter att exkludera specifika etiologier av processen.

  Män i åldern 45 år visas som utförande screening test för prostatacancer, om det finns fokala förändringar enligt ultraljud.

  sperma visar brott mot spermatogenes.

  Från instrumental diagnostik är det tillräckligt att göra transrectal ultraljud av prostata, seminal vesiklar och organ i pungen med doppler.

  Behandling av kronisk prostatit

  I frånvaro av patogener av STI, är mikrober, ett ökat antal leukocyter, utövande av antibiotikabehandling inte motiverad, och behandlingen syftar till att stoppa det kroniska smärtsyndromet.

  Om data tas emot för inflammationsprocessen föreskrivs antibiotika med hänsyn till patogenen.

  Mest använda droger fluorokinolon serien: Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

  Om den kroniska prostatit uppträder mot bakgrund av prostata adenom med en överträdelse av urinflödet, kommer situationen att korrigera alfa-blockerare. Ibland, enligt indikationer, förbättras deras verkan genom utnämning av 5 alfa-reduktashämmare. När du väljer alfa-adrenoblokatorov ta hänsyn till antalet blodtryck, med hypotension, är det att föredra att stanna vid det mest selektiva läkemedlet, till exempel, Urorek (Silodosin).

  I situationer där det finns tecken på nedsatt urinering med stillastående prostatit, är det tillräckligt att använda en alfa-blockerare i 1 till 3 månader, som en av komponenterna i komplex behandling.

  Enligt instruktionerna för användning, en positiv effekt hos patienter som får Uroreka utvecklar inom 2 veckor från början av behandlingen, med någon effekt på blodtrycket hos patienten är mycket sällsynta på grund av den höga selektiviteten av den aktiva substansen endast till receptorerna i blåsan. Urorek kan ta lång tid, är kronisk prostatit schema som följer: 1 till 8 mg en gång dagligen från 1 till 3 månader.

  Om smärtssyndromet uttrycks används muskelavslappnande medel och antispasmodika:

  Du kan använda ljus baserat på NSAID, till exempel Diklovit.

  Växtberedningar

  Fytopreparationer används mer för förebyggande ändamål eller som en del av allmän terapi.

  Sammansättningen av naturliga läkemedel är annorlunda, frågan är fortfarande effektiv fram till nu. Västexperter lägger inte särskild vikt vid växtbaserad behandling, även om vissa privata kliniska studier visar effekten av att ta naturliga växtbaserade läkemedel med kronisk prostatit.

  Förteckning över preparat på växtbasen:

  Fytoterapeuter tror att du kan använda dekokningar kokta hemma från användbara växter.

  Följande växter har anti-ödem, antiinflammatorisk och diuretisk verkan:

  • persilja (root),
  • frön av dill,
  • burdock rot,
  • tranbärblad,
  • björnsöga (björnbär),
  • fälthästslag,
  • tranbärblad.

  Dekoktioner tas 3 gånger om dagen på tom mage, örterna kan alterneras.

  Bra inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomenet trängsel, microclysters. Dessutom är antiinflammatorisk, anti-ödem stimulerande effekt på tarmarna, vilket minskar manifestationen av hemorrojder, normaliserar avföringen, underlättar avföring.

  Mikrocykler med kongestiv prostatit kan göras på basis av oljor: havtorn, olivolja, linfrö. Oljetemperaturen är ungefär 36-39 grader. Volymen 20 - 30 ml.

  I örtdekoket för mikrocykler kan du lägga till 2% lidokain, vilket kommer att underlätta smärtssyndromet.

  Mikrolykster kan alterneras med hjälp av rektala suppositorier. Som ett effektivt läkemedel för topisk behandling som används ljus på grundval av prostatilen: Vitaprost, Vitaprost Plus (med mer allvarlig inflammation i prostata operations prostatilen stärkt antibiotikum).

  Vissa patienter med kronisk prostatit svarar väl på användningen av suppositorier med havtorn, ichthyol.

  Om det inte finns några stenar i prostata körs 10 till 12 massage sessioner för att förbättra dräneringen av acini.

  God dränering hjälper till att fastställa funktionen av utsöndringskanalerna med kronisk prostatit sjukgymnastik behandling: prostata elektrostimulering, ultraljudbehandling, laserterapi, magnetisk terapi, elektrofores.

  Tips för en patient med kronisk prostatit

  Efterleva principerna om riktig näring, är kost med kongestiv prostatit likadan näring i prostatit utan stagnation.

  Normalisera rytmen i sexlivet, förlängd abstinens är också skadligt för tillståndet i prostatakörteln, liksom sexuella överflöd.

  Förläng inte längden på samlag, särskilt med användning av konstgjorda stimulanser. På grund av det ökande trycket i kärlarna i de partiella vesiklarna och ödem kan en kärlväg bryta, vilket leder till utvecklingen av vesikulit med hemospermi (blod i spermier).

  Avbrutet samlag framkallar utvecklingen av kongestiv prostatit, så det är bättre att använda kondomer eller andra preventivmedel.

  Gå in för sport, fysiska övningar aktiverar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

  Det finns en särskild gymnastik med stillastående prostatit.

  Överkyl inte kroppen, klä sig ihop med vädret.

  Se till att pallarna är korrekta, tillåter inte förstoppning.

  I tid med ett förebyggande mål, besök urologen, eftersom du med en liten inflammation i prostata kan klara av lokal behandling och fytoterapi. En uttalad inflammatorisk process mot stagnation kräver långvarig behandling med antibakteriella läkemedel, som inte har den bästa effekten på immunsystemets funktion som helhet.

  Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

  1 499 visningar totalt, 2 visningar idag

  Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

  Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

  Mekanism för bildande

  Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

  Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

  • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
  • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
  • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

  För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

  Grundläggande vyer

  Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

  1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
  2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
  3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
  4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

  Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

  Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

  • förstoppning;
  • Stående eller sittande arbete
  • inaktivt sätt att leva
  • försvagning av immunitet.

  Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

  Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

  skäl

  Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

  • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
  • långvarig bakteriell infektion;
  • hypodynami, stillasittande livsstil;
  • oregelbundet sexuellt liv
  • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
  • masturbation;
  • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
  • otillräcklig tömning av prostata;
  • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
  • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
  • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
  • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
  • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
  • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

  De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

  Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

  Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

  Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

  De viktigaste symptomen på sjukdomen

  Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

  Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

  Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

  Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

  På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

  • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
  • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
  • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
  • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
  • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

  Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

  Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

  diagnostik

  Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

  Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

  Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

  • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
  • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
  • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
  • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
  • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

  Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

  behandling

  Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

  Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

  • drogterapi;
  • sjukgymnastik;
  • urologiska förfaranden;
  • homeopati;
  • träningsterapi, massage och mycket mer.

  Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

  1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
  2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
  3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
  4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
  5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
  6. Mottagande av lugnande medel.
  7. Intag av hormonella droger.
  8. Terapeutisk gymnastik.
  9. Sanitär och sanatorisk behandling.

  Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

  • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
  • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

  De grundläggande läkemedelspreparaten

  Hur man behandlar stillastående prostatit?

  För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

  1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
  2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
  3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
  4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
  5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

  För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

  Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

  Stagnerande prostatit: en verklig och smutsig sjukdom hos män

  De vanligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet är kongestiv prostatit och godartad prostatahyperplasi (BPH 1-2 grader). Oftast utvecklas dessa 2 sjukdomar efter 40 år, när mäns klimakteriet eller andropausen uppstår. En ljusrepresentant för en man som har denna sjukdom är en kontorsarbetare som tillbringar större delen av sin tid i sittande läge, som inte går in för sport och rör sig uteslutande med bil. Det är också vanligtvis en ungkarl som bor ensam och har ett aktivt sexliv innan utmattning ersätts av perioder av stagnation.

  Etiologi av sjukdomen

  Kognitiv prostatit är en patologi där, på grund av den stora ackumuleringen av prostatakörtelns utsöndring, inte är fullständigt tömt, förblir överflödig med blod, börjar en inflammatorisk process i den.
  Prostatan verkar som ett skydd, vilket förhindrar inträde av patogener i genitourinary systemet, så det är viktigt att övervaka hennes hälsa. Kroppen är ansvarig för frisättning av utsöndring under utlösning, slemhinnan i prostata håller urin från ofrivillig urladdning. Få män har ett begrepp om vad en stillastående prostatit är för sjukdom, vad är orsakerna till dem, uppmärksamma inte de första symptomen. En sjukdom leder till infektiösa lesioner av det genitourinära systemet, en minskning av njurfunktionen.
  Körteln ökar gradvis i storlek, pressar urinröret och stör normal urinering. Detta leder till en minskning av flödet av urin tills fullständigt upphörande av frisättningen, vilket kräver omedelbar medicinsk behandling.
  Patologi observeras hos män främst äldre, men förekommer hos unga män. På grund av stillastående fenomen i prostata, tycks dess vägg och vävnaden sväller. Processer av utsöndring av seminalvätska saktas ner. Det blir tätt, ackumuleras i organs hålighet. Stagnation av utsöndring kan provocera bifogandet av en bakteriell infektion. Kronisk kronisk progestit utvecklas.
  Prostatit kan kombineras med godartad prostatahyperplasi eller BPH 1-2 grad. Dessa sjukdomar har liknande manifestationer, så de är svåra att skilja. För prostatit kännetecknas av: smärta vid urinering och orgasm, erektil dysfunktion, obehag i ljumskområdet. BPH 1-2 msk. kännetecknas av en snabb övervägande nattlig urinering. Hyperplasi av prostatan åtföljs av smärta och erektil dysfunktion.

  skäl

  Det finns ett antal faktorer, på grund av vilka stagnerande prostatit utvecklas:

  • svullnad av prostata;
  • en konstant sexuell upphetsning som inte har en logisk slutsats, det vill säga en orgasm. Detta händer när du ser erotik i avsaknad av ett normalt sexuellt liv;
  • åldersförändringar
  • kränkningar av den hormonella bakgrunden
  • inflammation i urinröret, njurarna, urinblåsan;
  • hypotermi;
  • överhettning;
  • rökning;
  • alkohol;
  • undertryckande av urinering
  • oregelbundet sexuellt liv. Stagnation av prostats hemlighet uppstår på grund av bristen på sexuellt liv eller dess oegentligheter. Det bör noteras att skadlig och för aktiv sexuell aktivitet, eftersom det leder till kroppens utmattning.
  • avbrutet samlag, vilket ofta används som en preventivmetod;
  • konstant onani, som inte åtföljs av en fullständig tömning av de spermatiska vägarna;
  • stillasittande livsstil leder till stagnation av blod i venet i det lilla bäckenet;
  • Orsaker är olika sjukdomar, till exempel hemorrojder eller förstoppning, ländryggs radikulit.

  symtomatologi

  1. Kronisk prostatit avser kroniska sjukdomar och ibland män leva med det i årtionden utan att ens veta om det. Symtom helt enkelt inte betalar vnimaniya.Sboy i funktion urogenitala sfery.Snachala det finns problem med utflödet av urin, särskilt under den första halvan av dagen, smärta vid urinering orsakad av inflammation och en ökning av utsöndringskanalerna. I den mest försummade formen upphör urinen generellt att avvika.
  2. Minskning av sexuell funktion. Hos män är en erektion reducerad, orgasmen kan helt försvinna.
  3. Andra symptom. Prostatit kännetecknas av bränning i urinröret, snabb trötthet, tecken på förgiftning (illamående, kräkningar).

  diagnostik

  Innan behandling av kronisk prostatit föreskriver doktorn flera studier:

  • Rektal digital undersökning av prostata. Läkaren avslöjar en ökning av prostata, utjämnar sina konturer, förändrar konsistensen, ökad känslighet.
  • Inspektion av venerna i den nedre delen av ändtarmen.
  • Den prostatiska hemligheten studeras. Med stagnation i prostatakörteln har den en tjock konsistens. Normalt måste hemligheten vara transparent och flytande. Ibland märker män själva utsöndringen av klumpar i spermierna efter orgasm.
  • Studie av spermier.
  • OAM, UAC.
  • Ultraljud av prostata.
  • Rheografi eller bestämning av fullheten av blodet i prostata. I området för pubis och rektum är elektroder placerade, en växelström med låg spänning genom prostatan passeras genom dem. Den erhållna data indikerar en grad av blodflödesstörning.
  • Analys för nivån av hormoner.
  • Skrapning av urinrörslemhinnan för cytologisk analys.
  • Cystoskopi. Läkaren går in i sonden i urinväggen och observerar de förändringar som uppstår i orgeln.
  • Uroflowmetry. Beräknar flödeshastigheten för urin.

  Alla dessa tester hjälper till att identifiera prostata patologier och förskriva rätt behandling.

  behandling

  Baserat på resultaten av forskningen ordinerar läkaren en behandlingsförlopp. Vanligtvis ingår det:

  1. Prostatimassage. Proceduren hjälper till att återställa patenen i kanalen, eliminera stasis av prostata, förbättra muskeltonen, återställa blodcirkulationen i prostata. Hela kursen är en månad och en halv, procedurerna utförs varannan dag. Ett sådant obehagligt förfarande kan ersättas med kvalitetssex med full utlösning. Om en man lider av sexuell impotens, då kan han inte göra en prostata utan massage.
  2. Fysioprocedurer. De är fysioterapeutiska procedurer som förbättrar blodtillförseln i det drabbade organet och underlättar penetrationen av antibiotika i prostata. Fysioprocedurer som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken inkluderar: ultraljudsbehandling, elektrofores med enzymer, elektromyostimulering. LOD-terapi. Denna effekt på penis genom en speciell enhet är negativt tryck. Appliceras med stillastående prostatit första och andra etappen. När den exponeras för penisens svampiga vävnad med reducerat tryck blir den fylld med blod och en erektion uppstår. Tryckfallet säkerställer ett flöde av blod till prostatakörteln. Sådan terapi ger fullblod och lymfcirkulation i prostata.
  3. Medikamentoznye betyder med stillastående fenomen i prostatakörteln som används för att lindra inflammation, eliminera spasm av skelettmuskler i det lilla bäckenet. Tilldela muscle relaxants, antispasmodics. Med hjälp av adrenoblockers avlägsnas den ökade aktiviteten i det sympatiska nervsystemet, vilket leder till en smula av släta muskler. Medicin används för att lindra inflammation, förbättra blodtillförseln, stärka blodkärlens väggar. För att återställa muskeltonen hos urinogenitala organ, är Doxazosin, Tamsulosin, förskrivet. Finesterid är ordinerad för att normalisera urinflödet och för att eliminera inflammation i prostata.
  4. Folkmekanismer Behandling av kronisk prostatit kompletteras med folkmekanismer, såsom kullrot, cynomolgus, kiprei, celandine, timjan, propolis, chaga.

  VIKTIGT! Recept som använder dessa verktyg är många, men många av dem kan göra mer skada än bra. Vissa örter innehåller fytohormoner, så det är viktigt att samordna sådan behandling med en läkare.

  Om mediciner inte hjälper, föreskrivs kirurgisk behandling, men endast när en verklig fara för patientens liv skapas.

  förebyggande

  För att förebygga kronisk kongestiv prostatit bör ett antal regler följas för att återhämtningen ska ske snabbare om sjukdomen redan har diagnostiserats eller för att minimera risken för utseende:

  • Avvisa dåliga vanor.
  • Håll normal vikt.
  • Undvik överkylning och överhettning av det lilla bäckenet.
  • Rätt att äta.
  • Försök att leda ett hälsosamt sexliv, så att kön endast var med en betrodd partner.
  • Det skulle vara bra att besöka urologen två gånger om året för att identifiera avvikelser i prostatakörteln i ett tidigt skede.

  Det viktigaste i att förebygga kongestiv prostatit är rörelse. Du bör gå oftare, och rör dig inte med bil, lämna datorns stol regelbundet.
  Om du inte behandlar stillastående prostatit så går det i kronisk form och botar det blir ganska svårt. Förutom konstant obehag läggs kronisk trötthet, problem med urinering, irritabilitet och det värsta för många män är sexuell dysfunktion.
  Prostatakörteln är nödvändig för bildandet och frisättningen av den sekretoriska vätskan som ingår i spermierna. Detta ämne skyddar kroppen och spermierna. Med en minskning av utsöndringen av denna vätska förlorar spermierna sin förmåga att befrukta ägget. Män kan drabbas av tillfällig infertilitet, som då kan bli permanent. Stagnerad prostatit är en smittsam sjukdom, många jämför sin fara med tuberkulos eller cancer. Ett sådant urologiskt problem kan leda en frisk man till funktionshinder. Prostatit leder till adenom, problem med potens, prostatacancer - detta är bara en del av konsekvenserna av kongestiv prostatit. Därför försumma inte förebyggande åtgärder och borde veta orsakerna till förekomsten, hur man behandlar sjukdomen, för att vara hälsosam länge.

  Tidigare Artikel

  Prostaplant