Huvud
Analyser

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Vesikulit hos män: symptom, behandlingsprinciper

Vesikulit är en akut eller kronisk urologisk sjukdom som kännetecknas av en- eller tvåsidig inflammation i sådana parade kirtelorgan som seminalvesiklar. Enligt statistiken är det oftare (cirka 80-85% av fallen) ett bilateralt nederlag för denna del av reproduktionssystemet. Det är oftast en komplikation av andra inflammatoriska processer i angränsande organ, som uppstod på mannen innan (till exempel mot bakgrund av prostatit, epididymit, uretrit, proktit, orkit, abscess och så vidare. N.). Dessutom tar denna sjukdom ofta omedelbart den primära kroniska kursen, eller den akuta processen slutar ofta med en kronisk inflammation.

Vesikulit uppträder hos patienter i olika åldrar. Det påverkar företrädare för unga, medelålders och män över 50 år. Tillväxten av antalet unga urologiska patienter med en sådan sjukdom är förknippad med okontrollerade och oskyddade sexuella kontakter och bristande kunskap om obligatorisk användning av barriärprevention.

Patienter med vesikulit klagar ofta inte bara på smärta och andra obehagliga symtom utan upplever också svårigheter i sexuellt liv i samband med för tidig utlösning och erektil dysfunktion. I framtiden återspeglas sådana manifestationer av sjukdomen ofta i staten:

 • reproduktiv funktion
 • nervsystemet;
 • psyken.

Därför bör alla känna till de första tecknen på vesikulit och om de uppstår ska de kontakta urologen i tid. Endast en sådan taktik kan hjälpa honom att bli av med problem inte bara i sexuallivet men också spara sin fortplantningsförmåga och hälsa.

Funktioner av partiella vesiklar

Seminala vesiklar är en extremt viktig del av det manliga reproduktionssystemet, eftersom det finns i dem att fruktos produceras, vilket är extremt nödvändigt för att skydda och bevara livskraften hos manliga könsceller. De ämnen som de producerar är 50-60% sperma.

Dessa könsorgan i reproduktionssystemet ligger bakom prostata. Längden på bubblan är normalt 6-8 cm, bredd på 1,5-2 cm, en tjocklek av 0,5-1 cm. Utlösning innehåll bestående av spermier och sperma andra komponenter som produceras i testiklarna, är urinröret skjuts in i lumen och därefter häller ut.

Om samlaget förblir orealiserat, deltar de partiella vesiklarna i användningen av spermier. Denna process tillhandahålls av speciella celler som finns i dem - spermiofager.

skäl

Orsaken till utvecklingen av den inflammatoriska reaktionen i partiella vesiklar är följande mikroorganismer (främst bakterier):

 • icke-specifika patogener: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Enterococcus, Klebsiella, Streptococcus, mykoplasma, klamydia, Pseudomonas aeruginosa, Candida, herpes virus, etc,.
 • specifika mikroorganismer: gonokocker, Trichomonas, Kochs pinne etc.

Ofta blir sjukdomen en följd av smittsamma och inflammatoriska processer i en människas könsorgan, och prostatit är oftast en sådan sjukdom, enligt experter. I mer sällsynta fall är inflammation provocerad av sådana vanliga infektionssjukdomar som tonsillit, SARS, influensa, osteomyelit, etc.

Vid vissa patienter utvecklas vesikulit på grund av följande faktorer av aseptisk genes:

 • långvarig frånvaro av sexuella kontakter
 • avbrutet samlag
 • sexuella perversioner
 • sämre utlösning under stressfaktorer;
 • hypotermi;
 • förändring i tonen i väggarna av partiella vesiklar;
 • venös blodstockning i kärl bäcken (t, inaktivitet eller lång vistelse i läge "sittande");
 • mekaniskt trauma;
 • förgiftning med kemikalier
 • en allergisk reaktion;
 • immunförsvar
 • tar vissa mediciner
 • rökning och alkoholmissbruk.

symptom

Vid akut vesikulit ökar en man plötsligt febertemperaturer (38-39 ° C). Detta tillstånd åtföljs av början av huvudvärk och frossa. Patienten upplever akut smärta över benet (vänster, höger eller båda sidor), i ljummen eller i anusen. De blir mer intensiva med:

 • fylla urinblåsan;
 • avföring
 • processen för utlösning.

Vissa patienter noterar bestrålning av smärta i sidan av nedre delen av ryggen.

I ett antal kliniska fall framträder patienten efter avföring av blödning från urinröret (det så kallade prostatricea-symtomet). Och hos andra - blodet är närvarande i sperma (hemospermi).

Några män har följande klagomål:

 • frekventa erektioner under nattens sömn;
 • frekvent urinering
 • smärta med erektion.

Graden av svårighetsgrad av symtom kan vara annorlunda. Ibland blir de omgivande vävnaderna till och med inflammerad förutom hos vesiklar med akut vesikulit. I sådana fall diagnostiseras patienten som "paraveziculit".

Med kronisk vesikulit kan det finnas en asymptomatisk förlopp av sjukdomen. Anledningen till att söka en specialist i sådana fall är vanligtvis hemospermi. Andra patienter med denna form av sjukdomen i fråga nojushchie svag eller måttlig smärta i anus zonen, korsbenet eller perineum som uppträder periodiskt eller närvarande under utsträckta tidsperioder. De kan ge i könsorganen.

Förutom de ovanstående tecknen uppvisar patienten med kronisk vesikulit följande symtom:

 • gemospermiya;
 • frekvent urinering
 • erektioner under nattens sömn;
 • Utlösning av utlösning före sexuell stimulans start (till exempel med hand) eller samlag.
 • erektil dysfunktion
 • perioder av normalt samlag kan ersättas av episoder eller perioder med början av för tidig utlösning;
 • försämring av känslor under utlösning (ibland fullständig frånvaro av orgasmer);
 • intensifieringen av de ovan beskrivna symptomen efter att ha druckit alkohol.

Svårighetsgraden av symtom i sjukdoms kroniska sjukdom kan också vara variabel, som i den akuta formen av sjukdomen.

komplikationer

I avsaknad av adekvat behandling kan akut inflammation i de partiella vesiklarna kompliceras genom deras suppuration (empyema). När sjukdoms kroniska sjukdom utvecklar ofta sådana sjukdomar:

 • kronisk epididymit
 • infertilitet (på grund av en minskning av spermiernas kvalitet - azoospermi).

diagnostik

Vid identifiering av tecken på vesikulit kan följande diagnostiska förfaranden utföras:

 1. Rektalt fingerundersökning - smärtsamma formationer av en spindelformad form avslöjas ovanför prostata.
 2. Forskning (seeding) sekret av sädesblåsorna - efter sköljning (steril 0,9% natriumkloridlösning) genom etablerade Blåskatetern hålls massagebubblor, då patienten urinerar och urin undersökes under ett mikroskop. Det inkluderar sådana inkluderingar som pus, blod och spermier, röda blodkroppar, bakterier, ett signifikant antal leukocyter och i vissa fall förändrade spermier.
 3. Vesikulografi används för att utesluta sjukdomar som sarkom och tuberkulos. Före undersökningen sätts ett kontrastpreparat (Verografine eller Yodolipol) in i urinrörets lumen med ett sterilt rör eller en nål. Därefter tas en serie röntgenbilder, visualiserar den ökade storleken, störningen av lättnad och förtjockning av väggarna i partikelblåsorna.
 4. Ultraljud - de förstorade seminalblåsorna bestäms, deras form förändras.
 5. CT och / eller MR - ger möjlighet att få mer informativa bilder, vilket gör det möjligt att fastställa storleken, strukturen och andra parametrar av seminalblåsor. Som regel kan diagnosen i många kliniska fall upprättas utan att utföra sådana kostsamma studier.
 6. Kliniska studier av urin och blod. I patientens blod finns en ökning av ESR och leukocytos. I urinen finns spår av blod, pus och bakterier.
 7. Spermogram - de röda blodkropparna, leukocyterna, bakterierna eller andra patogener bestäms, nivån av fruktos reduceras. Ibland är det en förändring eller minskning av antalet spermatozoer.

Diagnosplanen är gjord för varje patient individuellt och beror på det kliniska fallets komplexitet. Vid behov kan andra diagnostiska metoder förskrivas för detektering av samtidiga sjukdomar (till exempel tuberkulos, gonorré, prostatit, etc.).

behandling

Patienter med akut vesikulit kan rekommenderas för både poliklinisk och inpatientbehandling. Dock måste patienten i alla fall överensstämma med viloläge.

Syftet med behandlingen av denna sjukdom riktar sig till:

 • förstörelse av patogenen;
 • eliminering av blodstagnation
 • behandling av inflammatorisk process
 • tillämpning av fysioterapeutiska förfaranden och andra ytterligare tekniker (motionsterapi, sanatoriumbehandling etc.) som förbättrar effektiviteten hos de ovan beskrivna behandlingsområdena.

I vissa fall kan konservativ behandling av vesikulit kompletteras med kirurgiska ingrepp. Ibland innehåller behandlingsplanen metoder för traditionell medicin (de måste nödvändigtvis vara överens med läkaren - självmedicinering med en sådan sjukdom att engagera sig i farligt!).

För att bekämpa infektiösa agenter av vesikulit kan olika grupper av antibakteriella och antimikrobiella medel användas. De kan endast ordineras av en läkare som styrs av resultaten från laboratorietester, identifierar patogenen och bestämmer dess känslighet för ett visst läkemedel.

Vid detektering av sådana bakterier som vit stafylokock och E. coli föreskrivs följande:

 • erytromycin;
 • sumamed;
 • doxycyklin;
 • furagin;
 • metacyklin;
 • oletetrin;
 • tetraolean;
 • nitrofurantoin;
 • trimetoprim;
 • Bactrim et al.

Om mer sällan upptäckta patogener finns i grödor (t.ex. klebsiella, protea etc.) eller urogenitala smittsamma processer används följande:

 • Azitromycin (eller Tetracyklin) + Biseptol (tagen den 3: e dagen efter att ha fått immunoprotektorn);
 • Dalacin eller lincomycin (med mykoplasma eller klamydiae);
 • Macmirror eller Miranem (med gardnerellez).

För specifika infektioner (tuberkulos, syfilis, gonorré, etc.) gäller:

 • rifampin;
 • cefalosporiner;
 • penicilliner och andra.

För att eliminera stillastående processer i bäckenhålan föreskrivs följande uppsättning åtgärder:

 • mottagning av angioprotektorer: Escuzan, Trental, Dartiline, Agapurin, Venoruton, etc.;
 • massage av sällsynta vesiklar och prostata;
 • varma mikroclysters;
 • fysioterapeutiska procedurer: UHF, laserterapi, diatermi, behandling med Intramag, Yarilo och andra.

För att stärka immunreaktioner som skyddar kroppen mot infektionsmedel används immunmodulatorer:

För eliminering av smärta och nivellering av inflammation gäller:

 • Dicluberl (diklofenak);
 • Indomethacin et al.

Förloppet av konservativ terapi kan kompletteras med följande åtgärder:

 • elektroterapi;
 • akupunktur;
 • övningsterapi;
 • balneoterapi: mineral och lerbad;
 • införandet av rektala tamponger med terapeutisk lera
 • lera applikationer på grenområdet;
 • behandling i sanatorium-utväg zonerna.

Dessa åtgärder bidrar till att förbättra processerna för regenerering av drabbade vävnader, påskynda metabolism i celler, bidra till att snabbt eliminera inflammation och har en allmän förstärkningseffekt på immunitet.

I ett antal kliniska fall - med blåsans empyema - måste konservativa åtgärder kompletteras med kirurgiska manipulationer eller ingrepp. För att eliminera ackumulerad pus utförs punktering och dränering av partiella vesiklar. Ibland bestämmer kirurgen om behovet av att utföra ett snitt av den drabbade blåsan och evakueringen av pus. I den störstaste delen av empyema måste doktorn utföra vesikelektomi - avlägsnande av partiella vesiklar.

Behandlingen av vesikulit kan kompletteras med intag av avkok och infusioner baserade på örter:

 • infusion från phytosboria av salvie, Johannesört, burdockrötter och njurar av svart poppel;
 • buljong av nätsamling, fält sele, yarrow, horsetail, fennikel och calendula.

Förutom dessa folk recept rekommenderade patient som fick varma bad med tillägg av kamomill buljong och införsel till kosten för juice (morot, selleri, gurka, persilja, blåbär eller tranbär frukt).

förebyggande

För att förhindra utveckling av vesikulit bör man undvikas:

 • oskyddad sex och promiskuitet;
 • sexuell avhållsamhet
 • förstoppning;
 • hypotermi;
 • stressiga situationer
 • alkohol och rökning
 • hypodynami och långvarigt sittande
 • onani och sexuell perversion.

För att förhindra inflammation av sämsta vesiklar kommer följande åtgärder att hjälpa till:

 1. Tidig överklagande till en läkare med sjukdomar i genitourinvägarna, tonsillit, proktit och andra inflammatoriska infektionssjukdomar.
 2. Regelbundet kön med en betrodd partner.
 3. Endast skyddad kön.
 4. Sanering av kroniska infektionsfält.
 5. Göra sport, göra gymnastik och ofta aktiva pauser med stillasittande arbete.
 6. Organisation av rätt näring.

Till vilken läkare som ska ansöka

Om du har ont i pubicområdet, temperaturen, försämringen av erektionskvaliteten och ejakulationen, bör detektera blod i sperma eller avföring hos en urolog. Efter undersökning av patienten och genomförandet av ett antal diagnostiska förfaranden (ultraljud, vesikologi, laboratorietester, CT, MR, etc.) kommer läkaren att kunna utarbeta en plan för vidare behandling.

Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom och när det uppträder påverkas de partiella vesiklarna, vilket signifikant påverkar inte bara reproduktiva men också sexuella sfären. En sådan sjukdom kan provoceras av både smittämnen och olika aseptiska faktorer. Behandling av denna sjukdom bör alltid börja i tid och endast göras av läkaren, eftersom vesikulit ofta blir en kronisk form och kan leda till utveckling av suppuration eller manlig infertilitet.

Specialist på kliniken "Moskvas läkare" talar om blåsor:

Vad är kronisk vesikulit hos män och hur man behandlar det?

Utseendet av akut smärta i området av sakrum, anus och könsorgan kan indikera närvaron av vesikulit - en inflammatorisk sjukdom hos seminala vesiklar.

Kronisk form av sjukdomen minskar antalet aktiva spermier och minimerar chanserna för en lyckad uppfattning.

Utvecklingen av sjukdomen kan leda till förlust av könsförmåga och allvarliga hälsoproblem.

Vad är kronisk vesikulit hos män?

Kronisk vesikulit: vad är det? Urologisk sjukdom kallad vesikulit (alternativt namn - spermatocystit) har en infektiös karaktär av utseende i kroppen, så ofta utvecklas mot bakgrund av infektion med en veneral eller annan infektionssjukdom.

även om smärt syndrom, orsakad av vesikulit, kan ge tillbaka, Det bör förstås att de partiella vesiklarna är belägna bredvid den rektala zonen (endast väggen skiljer sig), men körtlarna själva är i bukhålan, direkt i kontakt med botten av blåsan och belägen ovanför prostatakörteln, nära vasutskjutningarna. Utseendet hos körteln är en tuberös yta av spindelliknande typ.

Vilka är orsakerna och vem är i riskzonen?

Också ange organism infektioner - Chlamydia, gonokocker gardanell och leda till uppkomsten av sjukdomen kan också påverka patogena mikrofloran - Pseudomonas aeruginosa och Escherichia coli, influensavirus, stafylokocker. Penetration av dessa mikroorganismer är lika möjlig sexuellt, i vilken barriärmetoden för preventivmedel inte används.

Vesikulit - ogynnsamma förhållanden:

 • brist på fysisk aktivitet
 • långvarig hypotermi
 • överdriven intensiv sexuell aktivitet
 • organismens låga immunförsvar
 • frekvent förstoppning.

Med tanke på dessa faktorer är utvecklingen av sjukdomen, läkare notera likheten orsaker orsakade av vesikulit och prostatit. Därför diagnostiserar klinikpersonalen ofta dessa sjukdomar samtidigt. En annan anledning är närheten till det urogenitala systemet, som kan sprida inflammation från en plats till en annan.

Symptom och manifestationer av sjukdomen

Den kroniska formen utvecklas efter den överförda akuta formen av sjukdomen, i vilken värme, frossa och skarpa smärtor diagnostiseras, ger tillbaka till ländryggsavdelningen.

Den kroniska studien av vesikulit kan på liknande sätt innehålla liknande symtom men skiljer sig åt i smärtan (det är måttlig eller mild smärta).

Har kroniska vesikulit symptom:

 • Utseendet av värkande smärta;
 • minskad styrka;
 • en minskning av orgasmens ljusstyrka eller fullständig försvinnande;
 • urladdning av purulenta vätskor och blod med spermier.

Med symtomen på vesikulit kan du läsa mer i denna publikation.

Mot bakgrund av sjukdomsprogressionen utvecklar också en urineringstörning och det finns en ofrivillig utlösning. Efter sexuell aktivitet finns det en smärre smärta, upp till tre timmar.

Konsekvenser och möjliga komplikationer

Seminala vesiklar skapar en vätska som innehåller de näringsämnen som behövs för att mätta spermatozoa. Att få en kraftfull tillströmning av energi på grund av frisättning av fruktos kan spermatozoa bibehålla motoraktivitet under en lång tid. Brott mot funktionen av denna körtel leder till förarmning av spermier sammansättningen och utseendet av en stor andel av icke-livskraftiga fröceller.

I försummade situationer, utseendet av cancerceller, som snabbt passerar till det lilla bäckens organ. Konsekvenserna av den patologiska processen är prostata och blåscancer.

behandling

Den opererbara formen av sjukdomen bildas som en följd av uppkomsten av suppuration av körtlarna, men i de flesta fall diagnostiseras stadierna av sjukdomen som inte kräver kirurgisk ingrepp.

Om det finns kronisk vesikulit, behandlingen är konservativ.

Ofta levereras en terapeutisk lösning eller substans rektalt: en effekt på rektal slemhinnan kan ha en fördelaktig effekt på seminala vesiklar.

Traditionell medicin

Microclysters med kamille. Ett glas med 2 msk. l. kamille hälls med kokande vatten och kyles till 37-39 grader. Därefter framställs en spruta, anuset smutsas med petroleumgel, 50-100 ml av en vattenhaltig lösning injiceras. I denna position borde patienten stanna 10-15 minuter. Den dagliga användningsintervallet är 1-3 gånger.

Minsta skattesats är 7 dagar. För att förbättra den antibakteriella effekten på körtlarna som blivit inflammerade från vesikulit kan du använda en kombination av kamomill och andra medicinska örter - kalendula och eukalyptusblad.

Rektala suppositorier med propolis.

Ett ljus innan du lägger dig in injiceras i rektalområdet, smörjs med olja eller vaselin.

Den allmänna behandlingen är 2 till 4 veckor.

Castorolja. Olja erhållen från ricinolja används som ett hjälpmedel för blåsor för att eliminera förstoppning (förstoppning). Det tas för att behandla vesikulit på morgonen för 1 msk. l. på tom mage i flera dagar. Efter normalisering av avföringen upphör vesikulit att störa.

Receptet för ett naturligt antibiotikum. Roten av persilja, honung, citron, olivolja blandas i lika stor mängd (250 gram) blandare. Den resulterande konsistensen skickas till kylskåpet och tas vid 1 msk. l. varje morgon. Folkemedicinen används också för att behandla cystit och prostatit. Behandlingen av vesikulit på detta sätt utförs under minst två veckor.

salvia. Behandlingsförloppet är 2 veckor. Hemostatiska, antibakteriella och antiinflammatoriska effekter underlättar patientens tillstånd med vesikulit.

Recept: 10 gram salvia hälls med kokande vatten och kokas i brand i 30 minuter. Ta 100 ml 2 gånger om dagen.

Dillvatten. Förberedd genom infusion förhackad persilja frön i ett glas kokande vatten. Att kräva att buljongen ska vara minst 2 timmar, du kan laga mat på ett vattenbad. Infusion - ett utmärkt diuretikum som gör att du kan stärka urinvägsreningen, om vesikulit åtföljs av blåsans inflammation.

Behandling av vesikulit: att dricka på en tom mage på en tredjedel av glaset 2 gånger om dagen eller 90-110 ml fem gånger om dagen (i 7-10 dagar).

medicinering

Behandlingen av kronisk vesikulit med medicinska preparat beror på arten av ursprunget för spermatocystit.

erytromycin. Antibiotikum förstör bakterierna i den opportunistiska mikrofloran (stafylokocker, streptokocker) och inflammatoriska processer, inklusive de som förekommer i inguinalområdet. Att komma in i blodet undertrycker den aktiva substansen syntesen av protein och låter dig avlägsna inflammationen i de partiella vesiklarna. Behandlingsförloppet varierar från 10 till 14 dagar, under vilka två eller tre gånger om dagen 200 mg substans tas. Tabu för tillträde: känslighet för makrolider, gulsot, funktionella leversjukdomar.

sumamed. Antibiotikum, som liknar Erytromycin. Schema och behandlingssätt för kronisk vesikulit: den första dagen används 2 gånger 500 mg på morgonen och kvällen, de kommande 4 dagarna - en liknande dos en gång om dagen. Begränsning av behandlingen med detta läkemedel: kombination av antagande med dehydroertotamin och ergotamin, svåra sjukdomar i lever och njurfunktion.

Regulaks. Det ordineras till patienter som lider av spermatocystit på grund av utseende av kronisk förstoppning.

Kontraindikationer: Blödning i matsmältningsorganen, peritonit, bråck med nypa. Det tar minst tre dagar, om en tarmsjukdom utvecklas, ska behandlingen stoppas.

Miron. Det starkaste antibiotikum, visat för män, smittat med ureaplasma, gardnerella eller klamydia. En dag tas immunmodulerande läkemedel, och sedan administreras Miranema i 7-10 dagar vid 60 mg 3 gånger om dagen. Villkor för begränsning av upptagande: individuell intolerans.

penicillin. Injiceringsmedel ges till patienter med gonorré, syfilis och vesikulit utvecklad på sin bakgrund. Från 3 till 9 miljoner enheter administreras ED intramuskulärt inte mer än 7-10 dagar vid behandling av vesikulit. Med utvecklingen av sepsis ökar kursens längd till 60 dagar. Förbud mot användning: bronkial astma, njursvikt, pollinos.

Trental. Läkemedlet används för att behandla vesikulit orsakad av trängsel. Trental ökar blodcirkulationen i de nedre extremiteternas artärkärl, vilket eliminerar inflammationen orsakad av vesikulit. Den allmänna behandlingen är 3 veckor, dosen varierar från 100 till 400 mg. Kontraindikationer: svår blödning, blödningar i ögonhinnan, nedsatt hemoglobinsyntese, stroke av hemorragisk typ, akut hjärtinfarkt.

Vilken typ av livsstil ska jag följa med i behandling?? Sexuellt bör moderering observeras - undviker långvariga avbrott av intimitet och alltför lång coitus.

Förebyggande och allmänna rekommendationer

 • har regelbundet sex
 • bära varma underkläder under den kalla årstiden;
 • besöka urologen minst en gång var 6: e månad
 • snabb behandling av andra sjukdomar i genitourinary sfären.

Förhindra blodstasis kan inte bara regelbundna resor till gymmet, utan också en introduktion till vanan varje dag att göra övningar och träning (gör kroppsvridningar och sit-ups) efter en timmes sittande på datorn.

Vesikulit förstör ett fulllivat sexliv och ger obekväma känslor till bäckenområdet. Målet med de flesta behandlingsåtgärder är rehabilitering av infektionsfält, Används för att eliminera inflammation av sämsta vesiklar. Efter behandlingens gång kan sjukdomen försvinna för gott och, med förebyggande åtgärder, stör inte mannen längre.

Mer information om blåsor hos män visas i följande video.

Vesikulit hos män - symptom och behandling

Vesikulit (spermatocystitis) är en inflammatorisk process i partiella vesiklar hos en man, en mycket förförisk sjukdom, som ofta uppträder utan synliga symtom. En försenad adress till en läkare leder till allvarliga komplikationer.

Vad är vesikulit

Vesiklar eller seminella vesiklar är ett parat körtelorgan som ligger ovanför prostatakörteln och under urinblåsan. Deras placering kan variera beroende på fyllning och tömning av blåsan. Vesiklarna har en spindelformad form och en tuberös yta. Deras längd är ca 5-6 cm, bredden är 2-4 cm och tjockleken är 1-2 cm. I själva flaskan utsöndras kropps-, bas- och utsöndringskanalen som förbinder till vas deferenskanalen.

Funktionerna hos seminala vesiklar innefattar:

 • skydd av spermatozoa
 • tillhandahållande av sina energiresurser
 • produktion och utnyttjande av resthalter av sädesvätskor.

Cirka 50-60% av spermiernas volym är deras hemlighet. Och med orealiserat samlag absorberas spermatozoa av spermiofager som finns i blåsorna.

Med inflammation i vesiklarna bryts alla dessa funktioner, vilket påverkar människans välbefinnande och fertilitet negativt.

Seminala vesiklar är mellan blåsan och ändtarmen

Orsaker till inflammation

Det bör noteras att primärvesikuliten är extremt sällsynt. Vanligtvis följer han andra sjukdomar i det genitourära systemet: till exempel orchitis, prostatit, epididymit eller uretrit. Ibland kan det vara en komplikation av andra sjukdomar: till exempel ARVI, bihåleinflammation eller tonsillit.

I det första fallet är orsaken till vesikulit orsakssambandet till sexuellt överförbara sjukdomar: till exempel klamydia, mykoplasma, ureaplasma, gonokocker eller Trichomonas. Infektion av vas deferens i blåsorna. I det andra fallet kan patogenet komma in i blåsorna med ett blodflöde från det drabbade organet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Stages av sjukdomen och möjliga komplikationer

Modern medicin särskiljer två typer eller stadier av vesikulit - akut och kronisk. Akut vesikulit börjar plötsligt och kännetecknas av en snabb ökning av symtomen. Ofta utvecklas det som en komplikation av kronisk prostatit, så patienten uppfattar det som en exacerbation.

Kronisk vesikulit diagnostiseras mycket oftare och är vanligtvis en komplikation av de akuta. Symtom med det är inte så allvarligt, så patienterna är ofta försenade med behandling på sjukhuset. Detta leder till erektil dysfunktion, problem med utlösning, förändringar i sædkomposition.

Mycket farlig komplikation av vesikulit - suppuration av seminala vesiklar. Om den akuta processen inte kan botas i tid kan fistlar med rektum bildas. Detta leder till en försämring av patientens tillstånd, vilket höjer temperaturen till 40 ° C. Denna process kräver kirurgisk behandling.

Tecken och symtom

De vanligaste symptomen på akut vesikulit:

 • Smärta i ljummen och i bäckens baksida, ger till sakrummet. Vanligtvis är det ensidig, även om båda blåsorna påverkas, eftersom graden av deras skada inte är densamma.
 • Smärta vid fyllning av urinblåsa och med avföring, med utlösning;
 • Utseende av blod i sperma;
 • Illamående, feber och huvudvärk.

Med kronisk vesikulit observerad:

 • Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 • Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 • Förändring av känslor under orgasm;
 • Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 • Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

Metoder för diagnos

Diagnosen vesikulit baseras på studien av symtom och urologisk undersökning. Obligatorisk fingerprovning av prostata genom ändtarmen utförs, den utförs med fylld blåsan. Patienten ska ligga på ljungspositionen på höger sida med knä som pressas till buken. I ett normalt tillstånd är vesikeln inte palpabel, men i närvaro av patologi kan läkaren märka:

 • Med katarralspermatocystit - liten svullnad och ömhet i närheten av blåsorna;
 • Med djup spermatocystit, smälter vesiklarna lätt och känns som täta elastiska formationer med rundad form;
 • Med empyema (komplicerad purulent vesikel) palestas seminalblåsor som smärtsamma, fjädrande päronformade formationer eller i form av korv.
 • Med paravezikulit (inflammation i cellulosan kring de sjuka vesiklarna), känns en smärtsam diffus infiltrat, pressande och sprida sig till sidorna. Det är omöjligt att bestämma konturerna av blåsorna.
Fingerskanning av prostata gör att du kan diagnostisera vesikulit

Vid diagnos av inflammation av partiella vesiklar utförs också en bakteriologisk studie av utsöndringen av vesiklar. Det kan innehålla erytrocyter, leukocyter, epitelceller, hematoidinkristaller, spermatozoa.

För att bekräfta diagnosen och i syfte att differentiera diagnosen kan läkaren utse:

 • Ultraljud av det lilla bäckenet, vilket gör det möjligt att identifiera tumörer, cyster och några andra patologier i det urogenitala systemet;
 • Vesikulografi eller röntgenundersökning i kontrast;
 • Ett blodprov för Wassermanns reaktion, eftersom syfilis kan också leda till en ökning av volymen av vesiklar.

Dessutom är OAK, OAM, hormonell profilforskning vanligtvis föreskriven.

behandling

Med akut vesikel är sjukhusvård av patienten och behandling i en sjukhusmiljö nödvändig. I de svåraste situationerna krävs kirurgisk ingrepp. Med en enkel form kan du begränsa dig till att använda folkmetoder.

Traditionell medicin mot spermatocystit

I samband med den urologiska avdelningen av en sjukhuspatient med en akut vesiculitis utse polupostelny ett enkelt läge och en speciell diet, inte överbelasta kroppen och bli av med förstoppning. Dessutom föreskrivs termiska fysioterapiprocedurer:

 • heta sessila bad 2-3 gånger om dagen i 15 till 20 minuter;
 • värmare på perinealområdet;
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med 0,5-1 g antipyrin 2-3 gånger om dagen.

Symtomatisk terapi utförs också:

 • preparat av brom under sexuell upphetsning
 • anestesi, även i form av ljus;
 • antipyretikum;
 • laxermedel med förstoppning.

Ett bredspektrum antibiotikum är också ordinerat, exempelvis från gruppen av penicilliner, makrolider, fluorokinoloner och cefalosporiner. Efter den akuta inflammationen har stoppats utförs en speciell massage för att få sekretionen av de partiella vesiklarna. Hans bakteriologiska och mikroskopiska undersökning utförs. Då kan den föreskrivna behandlingen korrigeras något, ett lämpligare antibiotikum väljs.

I akuta blåsor är en sådan massage kontraindicerad, så behandlingen ordineras utifrån patientens anamnese och välbefinnande. Med kronisk vesikulit, regelbunden urologisk massage, rekommenderas olika fysioterapiprocedurer, såsom lera behandling och paraffinbehandling. Även instillationer av silvernitrat 0,25-0,5% i bakre delen av urinröret utförs. Direkt i de partiella vesiklarna administreras antibakteriella läkemedel. I de mest försummade situationer rekommenderas kirurgisk behandling, till exempel vesikelektomi. Men i de flesta fall är behandlingen framgångsrik och leder till fullständig återhämtning av patienten.

Modern medicin kan enkelt klara av vesikulit

Folkmekanismer

Förutom läkemedelsbehandling i enkla situationer kan försöka traditionella metoder, t.ex., rektala suppositorier med propolis, och rektal kompresser lera och heta microclysters med kamomillextrakt och calendula eller mineralvatten.

Under behandlingen är det nödvändigt att stärka immunförsvaret för att förhindra återfall. För detta kan du ta tinkturer av echinacea och eleutherococcus. Dessutom finns recept för örter avsedda specifikt för behandling av vesikulit:

 • Blanda 25 gram kockrot, 15 g. Knoppar av svart poppel, 10 g. Salvia och 5 g. St John's wort. Häll ihop en halv liter kokande vatten och insistera i ca 10 timmar i en sluten behållare. Vi tar detta läkemedel för 50 ml. tre gånger om dagen i 20 minuter. innan du äter, helst i varm form. Behandlingsförloppet varar ungefär 1-2 månader, det beror på svårighetsgraden av patientens tillstånd.
 • Du kan ta ett avkok av persilja frön. För dess förberedelse behöver du 2 msk. l. Häll råvaror, häll kokande vatten och koka i 15 minuter. Ett sådant läkemedel kommer att hjälpa till att rensa urinvägarna och minska symtomen på vesikulit.

Det kommer också att vara användbart att dricka färska juicer dagligen. De stärker kroppen, lindrar förstoppning och ger värdefulla vitaminer.

Livsstil Egenskaper

Vesikulit är en av de sjukdomar som aldrig kan betraktas som helt botade. Av någon anledning kan återfall förekomma, så män som har lidit spermatocystit måste noggrant övervaka sin hälsa hela sina liv. Det är mycket viktigt att ständigt övervaka tillståndet i prostatakörteln, eftersom det är prostatit i de flesta fall som orsakar vesikulit.

Män med kronisk inflammation av sämsta vesiklar måste övervaka deras kost. Det ska vara högkvalitativt och innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler, liksom mycket fiber, vilket förhindrar förstoppning. Också, inte överkol, särskilt bäckenområdet. Regelbundet stabilt sexliv är väldigt viktigt.

Tillräcklig fysisk aktivitet förhindrar vesikulit

förebyggande

Eftersom huvudorsaken till vesikulit inte existerar, är det inte lätt att prata om dess förebyggande. Ändå har moderna urologer utvecklat metoder för förebyggande av akut spermatocystit:

 • Eliminering av orsakerna till inflammation. Det förekommer vanligtvis av kroniska processer som uretrit och prostatit. Tidig behandling av dessa sjukdomar kommer att bidra till att förebygga vesikulit. Dessutom är det nödvändigt att övervaka hälsan hos alla organ. Till och med unbaked karies kan orsaka inflammation i de partiella vesiklarna.
 • Hälsosam livsstil och brist på hypotermi. Det är nödvändigt att äta rätt, tillräckligt för att flytta och utesluta dåliga vanor.
 • Noggrann personlig hygien. Regelbunden toalett av genitala organ är ett oumbärligt element för att förebygga sjukdomar i det genitourära systemet.

Blåsor eller inflammation i sädesblåsorna - en farlig sjukdom som kan leda till förstörelse av den reproduktiva funktionen hos män och även hans död på grund av sepsis (spridning i hela kroppen varig infektion). Denna sjukdom uppträder sällan på egen hand och är vanligtvis en komplikation av andra inflammatoriska processer. För att undvika det måste du försöka hålla kroppen i form och i tid för att behandla alla infektioner. Om vesikulit inte undviks, bör behandlingen utföras med hjälp av antibiotika och symtomatisk behandling och fysioterapi.

Vesikulit - symtom och behandlingsmetoder hos män

Begreppet vesikulit wikipedia behandlar som en inflammation av sämsta vesiklar. Sädesblåsorna - ett viktigt organ av det manliga reproduktiva systemet, de utsöndrar en fruktos, som är en energikälla för spermierna, och är involverade i processen för utlösning vid samlag. Inflammation i sädesblåsorna är alltid utvecklas som en komplikation av infektiösa sjukdomar i det urogenitala systemet man (orkit, uretrit, prostatit).

Vad är det

Vesikulit är en inflammatorisk sjukdom i den seminal vesikeln. I de flesta fall, utvecklar sjukdomen samtidigt med epididymit (epididymis testis inflammation), uretrit (inflammation i urinröret), prostatit (inflammation i prostatakörteln).

orsaker till

Blåsor som en självständig sjukdom är mycket sällsynt på grund av den djupa placeringen av sädesblåsorna i bäckenet, där patogena biologiska medel tränger med stor svårighet.

Vanligtvis utvecklas vesikulit mot bakgrund av uretrit, epididymit eller en vanlig infektionsprocess - influensa, ont i halsen, osteomyelit. Utseendet av vesikulit är nästan alltid associerat med utvecklad prostatit. Den drabbade prostatakörteln är infektionskällan hos de partiella vesiklarna, som är direkt relaterade till den. Seminala vesiklar ger spermautstötning under utlösning. Med prostatit tränger infektionen in i flaskan genom en kort kanal, vilket leder till utveckling av vesikulit.

 1. De orsakande agenterna för en specifik infektion är tuberkelbacillusen.
 2. Patogener ospecifik infektion - Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa, influensavirus, herpes, cytomegalovirus, Mycoplasma, Candida.
 3. Sjukdomar som överförs sexuellt - gonorré, syfilis, ureaplasmos, klamydia, gardnerellez.
 4. Stagnation av utsöndring i partiella vesiklar, prostata eller venöst blod i skrot- och bäckenorganen.
 5. Mekaniskt trauma eller inflammation i bäckenorganen.
 6. Påverkan av droger och kemikalier.
 7. Allergy.
 8. Säsongsmässig avitaminos.
 9. Metaboliska störningar.
 10. Brott mot immunsystemet.

Det finns ett antal faktorer som ökar sannolikheten för att en man utvecklar vesikulit. Dessa inkluderar särskilt:

 • långvarig frånvaro av kön
 • kroniska sjukdomar av inflammatorisk genes;
 • tarmar (frekvent förstoppning);
 • brist på motion;
 • stillasittande arbete;
 • odödlig sexuell aktivitet
 • minskning av kroppens försvar (nederlag immunitet)
 • förekomsten av kroniska infektionsfokuser (kronosepsi).

Källan för kronisk infektion kan vara jämniga tänder.

Symptom på vesikulit

Skill mellan akut och kronisk vesikulit. Den vanligaste sjukdomen sker i kronisk form.

 1. Akuta vesikler börjar abrupt, med svår smärta i blåsan, rektum, som sträcker sig till ljumsken, perineum, korsbenet, nedre delen av ryggen. När spänningen av bäckenbottenmuskel smärta ökar, kan blodiga flytningar från urinröret inträffa under defekation. Tecken vesiculitis akut form åtföljs av allmän nedbrytning av: hög feber (39 ° C eller högre), det finns huvud- och muskel- och ledvärk, svaghet, illamående. Akuta blåsor kan resultera i självläkande, bli kronisk, som förekommer oftast, eller orsaka komplikationer i form av gonecystopyosis.
 2. Kronisk vesikulit har symtom som liknar akut vesikulit, men i mindre uttalad form. Smärtan är suddig, ogenomtränglig, värkande i suprapubisk region, perineum, rektum, sakrum. Smärta kan bli värre eller uppstå under avföring och urinering. Det blir smärtsam utlösning, i spärrvätskan finns spår av blod. Ibland kan tecken på vesikulit vara frånvarande, då talar de om sjukdomens asymptomatiska förlopp.

Kronisk vesikulit i avsaknad av behandling orsakar degenerativa störningar i de partiella vesiklarna, vilket stör spermaproduktion och leder till infertilitet. Komplikationer av kronisk vesikulit innefattar också störningar i urinering som ett resultat av smittspridningen i urinvägarna och erektil dysfunktion.

diagnostik

För diagnosen är noggrant samlad anamnese (identifiering av kroniska sjukdomar), bedömning av klagomål och undersökning. Från laboratoriemetoder för forskning utsetts:

 • Ultraljud av prostata och seminalblåsor genom rektum - TRUS (tecken på vesikulit är förstorade, edematösa seminalblåsor med högt vätskeinnehåll);
 • generellt blodprov (accelererad ESR, leukocytos, vilket indikerar förekomsten av en inflammatorisk process);
 • Den allmänna analysen av urin (det stora underhållet av leukocyter, erytrocyter och slem som i norm eller frekvens saknas och har fått urin från halvflaskor eller blebs).
 • spermogram (fördröjd utspädning av ejaculatet, ökad eller minskad spermiervolym, lågt innehåll av mobilspermatozoa);
 • uppnå en hemlighet från de partiella vesiklarna och så dem på ett näringsmedium för att identifiera patogenen och bestämma mottagligheten för antibiotika.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

Komplikationer av vesikulit

Konsekvenserna av vesikulit kan vara det mest hemska. I regel är endast en orsak till deras utveckling att frånvaro eller fördröjning av behandlingen. Purulent inflammation i vesiklarna, som kräver operation, som nämnts ovan, är inte det allvarligaste problemet som kan vänta på en patient med dåligt behandlad vesikulit.

Mycket allvarligare konsekvenser kan vara om infektionen sjunker ner i den halvgående kanalen. I detta fall kommer inflammation av epididymis att observeras med en möjlig övergång direkt till könkörtlarna.

Ägg är ett organ som har en speciell barriär som hindrar penetrering i deras parenchyma av olika ämnen som finns i blodet. Dessa ämnen omfattar inte bara smittämnen, men också läkemedel. Således, om bakterien ändå kommer in i testiklarna med någon rondellväg, så blir det väldigt svårt att få det därifrån. Du kan till och med säga att det är nästan omöjligt. Naturligtvis, efter en stund kan inflammationen sluta på egen hand, först efter det kommer det att bli de allvarligaste konsekvenserna - den fullständiga frånvaron av genitalfunktion.

Behandling av vesikulit

Akut vesikulit behandlas i en urologisk avdelning. Tilldela en halvpostregim, en enkel, mild diet.

 • en varmare på perinealområdet
 • heta sessila badkar - i 15-20 minuter. 2 eller 3 gånger under dagen;
 • mikroclyster med varmt vatten (40 ° C) med tillsats av 0,5-1 g antipyrin 2 eller 3 gånger per dag. Patienten håller varmt vatten i ändtarmen i 10-30 minuter och släpper sedan tillbaka det.
 • antibiotikabehandling;
 • vid sexuell excitation - innehållande medel av brom;
 • med smärtljus med ergotin, anestetika;
 • vitaminerna A, C, grupp B (B1,2).

Efter avlastning av akut inflammation genom massage uppnås hemligheten hos vesiklarna och mikroskopisk och bakteriologisk undersökning utförs (i händelse av akuta vesiklar är sådan massage kontraindicerad).

De viktigaste behandlingsmetoderna för kronisk vesikulit:

 • urologisk massage;
 • införandet av antibakteriella läkemedel direkt i de partiella vesiklarna;
 • fysioterapi (diatermi, mudterapi, paraffinbehandling);
 • instillation av silvernitrat 0,25-0,5% i urinröret (dess bakre del);
 • kirurgiska behandlingsmetoder (t.ex. vesikelektomi).

Med kronisk vesikulit visas slamområden: Essentuki, Saki, Pyatigorsk.

I allmänhet, med alla nödvändiga rekommendationer, fortsätter behandling av vesikulit med framgång och slutar i återhämtning.

Folkmekanismer

Bland traditionell medicin är de ledande positionerna alltid upptagna, naturligtvis, av örter, örter och olika typer av lotioner, kompresser och örtberedningar baserade på medicinska örter.

 1. Infusion av salvia, burdockrot, Johannesjurt har antibakteriell, antifungal, sårläkning, smärtstillande och immunostimulerande effekt.
 2. För att stärka immuniteten bör ta tinkturen av Echinacea, Eleutherococcus. Dessa droger ökar kroppens övergripande motstånd, ger extra styrka för att bekämpa infektion.
 3. Ill uppmanas att ta lång tid dekokter av örter: nässlor, ringblomma, fänkål, rölleka, åkerfräken. De har antiinflammatoriska, antimikrobiella, lugnande, metaboliska, immunförstärkande åtgärder.

Även varma bad sitta kamomill lindra inflammation, irritation och minska känsligheten i huden och stimulerar immun försvarsmekanismer.

förebyggande

Förebyggande av inflammation av sämsta vesiklar minskar huvudsakligen behandlingen av den underliggande sjukdomen (oftare - prostatit). Det är också nödvändigt att eliminera predisponeringsfaktorer för utveckling av patologi - undvik hypotermi, led inte en stillasittande livsstil, och med arbetets stillasittande utför regelbundet gymnastikövningar. Sexlivet bör vara regelbundet, men överdrifter bör undvikas.