Huvud
Analyser

Uretrit hos män - symptom och behandling hemma

Uretrit hos män är en urologisk sjukdom där urinröret påverkas. Inflammatorisk process kan börja under påverkan av många faktorer. Uretrit är uppdelad i två stora grupper: icke infektiös och infektiös.

Infektiös uretrit kan bero på olika specifika patogener (gardnerelly, Gonococcus) och icke-specifik (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus).

De mest mottagliga för denna sjukdom är de människor som har ett promiskuöst sexliv, lider av urolithiasis, diabetes, genomgick instrumental forskning av blåsan och urinröret.

skäl

Uretrit kan delas in i följande typer:

 1. Primär - den karakteristiska karaktären hos den typ som den inflammatoriska processen påverkar direkt urinröret, vilket ofta uppstår under samlag.
 2. Sekundär - typ specificitet i kontakt infektion i urinröret självt inflammatoriska fokus, som har, som regel, i angränsande organ (exempelvis prostata, urinblåsa, sädesblåsor, såväl som i andra bäckenorgan).

Beroende på orsaksmikrobiella medel skiljer man mellan specifik och icke-specifik uretrit.

Orsaker till icke-specifika skador:

 • Staphylokockbakterier,
 • streptokockmikroorganismer,
 • E. coli och andra bakteriepatogener.

Särskild urinritning orsakas oftast av patogener som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar.

Typer av ospecifik urinrör:

 • Gonorré (orsakssamband för gonokocker, Neisseria gonorrhoeae).
 • Mykoplasma (orsakad av mykoplasmer).
 • Ureaplasmisk (orsakad av ureaplasmer, Ureaplasma urealyticum).
 • Gardnerella (orsakad av gardnerella, Gardnerella vaginalis).
 • Trichomonas (orsakad av Trichomonas, Trichomonas vaginalis);
 • Mykotisk (orsakad av svampar).
 • Klamydia (orsakad av klamydia, Chlamydia trachomatis).
 • Viral (orsakad av virus, oculogenital klamydozoonos, herpes).
 • Bakteriella (orsakad av stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa, korynebakterier).
 • Blandad uretrit orsakas av flera olika infektioner.

Typer av icke-infektiös uretrit:

 • Traumatisk - sker efter cystoskopi, ureteroscopy, kateterisering, bougienage, införandet av främmande föremål i urinröret efter tårar och tårar av urinröret;
 • Allergisk - uppstår som en allergisk reaktion vid intolerans av några ämnen;
  Kongestiv - uppstår med venös trängsel i organen i det lilla bäckenet.

Provoke uppkomsten av sjukdomshypertermin i kroppen, medicinsk manipulation - kateterisering av blåsan eller avlägsnande av staket, trauma på penis, foki för kronisk infektion i kroppen. Symtom på specifika urinrör hos män utvecklar sig som regel efter samlag.

Symtom på uretrit hos män

Beroende på vilken typ av patogen som provocerade denna sjukdom och dess stadier kan symtommönstret variera från våldsamma manifestationer till asymptomatiskt flöde.

Symtom på infektiös uretrit uppträder vanligen 5 till 14 dagar efter infektion, och tecken på icke-infektiös uretrit kan förekomma mycket tidigare (se bild). Hos män är huvudsymptomen smärta, brinner längs urinröret under urinering, och även efter det.

Samma person kan störa slemhinnor eller purulent urladdning från mynningen av urinröret, urinröret och rodnad bindnings käftar, särskilt på morgonen, kanske utseendet på seminal vätska, eller blod i urinen.

Om du inte saknar symptom på uretrit och vänder dig till en specialist i tid, behandlas den akuta formen i 7-10 dagar utan några komplikationer. Om akut urinväg inte behandlas, minskar symtomatologin, och sjukdomen kommer att gå över i kronisk form om 1-2 veckor.

Symptom, beroende på typ

Tabellen visar de mest karakteristiska symptomen på uretrit för olika typer av urinrit.

Kronisk uretrit

Denna sjukdom kan inträffa under långa månader och till och med år, men i slutändan gäller patienten fortfarande för medicinsk hjälp. Kronisk uretrit hos män är farlig eftersom det kan leda till komplikationer som kronisk prostatit eller striktur i urinröret.

Uretrit i kroniskt stadium är mycket svårare att behandla än vid akut inflammation, eftersom det kräver införande av droger direkt i urinröret.

diagnostik

Vid de första tecknen på uritrit är det viktigt att konsultera en urolog. I vissa fall, när sjukdomen främjades av sexuell infektion, föreskrivs ett samråd med dermatovenerologen.

För att bestämma diagnosen, särskilt om sjukdomen passerar asymptomatiskt, är det ibland inte en medicinsk undersökning som räcker till. Studiens huvudsakliga metoder är urinanalys, som anses vara den enklaste. Om det finns en ökad nivå av leukocyter i urinen, indikerar detta en inflammatorisk process. Vanligtvis lämnas analysen på morgonen. För detta tas den första delen av vätskan. För testning av bakteriell uritrit är ett blodprov obligatoriskt.

Ytterligare metoder för studier av bakteriell uritrit innefattar:

 1. Tre glasat prov;
 2. Urinalysis av Nechiporenko;
 3. ureteroscopy;
 4. Urinkultur;
 5. Polymeraskedjereaktion av sekretioner (PCR);
 6. Om det finns ett förhöjt leukocytantal i blodet och urinen finns det ett protein i urinen (proteinuria), då kan detta indikera en bakteriell uretrit.

En obligatorisk metod är ett smet från urinröret, det är bakteriologiskt och mikroskopiskt. För att förbereda sig för denna diagnos bör dagen före förfarandet, samlag, undantas från användningen av antibiotika. Dessutom kan du inte urinera i ungefär två timmar före en stroke. Ultraljud av blåsan, njuren, prostata och urinledaren kan också ordineras.

Behandling av urinrit hos män

Först av allt måste läkaren identifiera orsakssambandet till sjukdomen och engagera sig då bara i behandlingen. När allt kommer omkring kan felaktigt föreskrivna droger enkelt överföra sjukdomen från akut till kronisk. Symptomen på sjukdomen kommer att försvinna, och mannen kommer att anta att han helt har återhämtat sig, men med en liten minskning av immuniteten blir urinritningen återigen värre.

 1. Den huvudsakliga metoden för behandling av urinrit hos män är administrering av vissa läkemedel, det vill säga användningen av antibiotika. Viktigast var patogenerna känsliga för dem. För detta måste ett antal diagnostiska studier genomföras.
 2. Samtidigt med antibiotikumet utförs antiseptisk lokal behandling, som består i tvättlösningar glans medlemmens antiseptika (avkok av kamomill, furatsilina lösnings- och andra). Det rekommenderas också att hålla bad (varar i 15-20 minuter) med användning av dessa produkter.

Under sjukdomsförloppet rekommenderas en riklig vitaminiserad dryck och en strikt diet ordineras. Dessutom kommer immunmodulatorer att ordineras för att hjälpa kroppen att klara infektionen.

Vid behandling av urinrit hos män är det viktigt att börja behandlingen. Om det startas i tid och utförs korrekt, kommer sjukdomen att försvinna utan spår.

Funktioner av terapi av olika typer av uritrit

Beroende på vem som är orsakad av uretrit, kommer behandlingen med droger för män att variera avsevärt.

 1. Bakteriell och gonorré. En bra effekt med gonorrisk uretrit uppnås med användning av antibiotika i cefalosporingruppen. Också kan utnämnas tetracyklin, erytromycin, oletetrin, kanamycin.
 2. Ureaplazmenny, gardnerrezny, mykoplasma uretrit. Behandlingen utförs med hjälp av preparat av tetracyklin-serien (Doxycyklin), fluorokinoler, makrolider (klaritromycin), linkosamider i kombination med immunostimulantia.
 3. Trichomonas. De valfria läkemedlen är metronidazol, trichopolum, metrogil. Om trichomoniasisförloppet är kroniskt tillsätts antibiotikabehandling till behandlingen.
 4. Candidiasis. Det kräver att antifungala läkemedel utses för att klara Candida. Tilldela flukonazol, klotrimazol, nystatin, pimafucin.
 5. Chlamydia. Det mest effektiva antibiotikumet, som tillåter att framgångsrikt bekämpa patologin, är azitromycin. Med felaktigt urval av läkemedlet kan chlamydial uretrit leda till allvarliga komplikationer - infertilitet, Reiter syndrom, epididymit, inflammatoriska sjukdomar.

Självbehandling med starka antibiotika med ett brett spektrum av verkan utan en klar behandlingsregim kan leda till utveckling av patogenens resistens mot läkemedel och övergången av sjukdomen till kronisk form.

komplikationer av

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor.

Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

förebyggande

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Hur man behandlar uretrit hos män

De vanligaste urologpatienterna är män som söker behandling för urinvägar. Sjukdomen manifesterar sig vid vilken ålder som helst, men passerar med starka symtom. Allvarlig klåda och rezi vid urinering tillåter inte att en man väntar på ett återfall utan att gå till doktorn. Om den akuta formen av sjukdomen inte behandlas kommer den inflammatoriska processen att sprida sig till prostata och testiklar, vilket kommer att ge ännu mer smärtsamma processer.

Vad är urinrör hos män?

Uretrit hos kvinnor och män varierar på olika sätt. Om sjukdomen i honkroppen är nästan asymptomatisk på grund av anatomiska egenskaper i urinvägarna, drabbas männen mer av denna sjukdom. Urinrör hos män är en inflammation i urinröret som orsakas av olika orsaker. Den vanligaste bland dem är en veneral sjukdom som främjar inflammation.

Efter att ha kommit in i patogenernas urinrör, är det efter några timmar ökad trötthet, svaghet, som föregår huvudsymptomen på urinrit. Icke-infektiösa urinvägar har också, men sällan. Faktorer i sådana fall är allergiska reaktioner, genital trauma, metaboliska störningar eller undernäring.

Uretrit hos män kan påverka reproduktionsfunktionen negativt och medföra en allvarlig störning av funktionaliteten hos det genitourära systemet. Identifiering av tecken som indikerar starten av inflammatorisk process i urinröret är därför en indikation på läkarens möte för samråd för en undersökning och omfattande behandling.

Symtom och tecken på inflammation i urinröret

De första symptomen på uretrit hos en man manifest, beroende på patogenens inkubationsperiod, från flera timmar (allergisk) till flera år (tuberkulär). De vanligaste av alla typer av urinrit är följande symptom:

 • Brännande, klåda, smärta vid urinering.
 • Purulent urladdning.
 • Frekvent urinering.

Hyperemi eller hög feber med urinritning, som regel, observeras inte. Tilldelningar beror på patogenen och är av annan art. Ofta är detta en grön eller vit urladdning med en obehaglig lukt som uppträder på morgonen och bildar gula skorpor på penis. Med inflammation i urinröret, rodnad och limning av det yttre hålet, smärta i underlivet, kan molnig urin observeras.

orsaker till

Uretrit hos en man kan provoceras av flera skäl. Som redan nämnts är de vanligaste könsbetingade sjukdomarna. Men urinrörets inflammation kan uppstå om mannen ignorerar reglerna för personlig hygien, eftersom könsorganen snabbt samlas in smuts och multiplicerar patogena bakterier.

Tarmbacillus, som kvarstår på ytan av det intima området efter evakuering av tarmen, ökar väldigt aktivt sin population på huden. När det kommer in i urinröret uppträder tecken på utveckling av uretrit omedelbart. Till sjukdomskrävande mikrober, som påverkar urinröret, är:

 • stafylokocker;
 • streptokocker;
 • E. coli.

Urolithiasis kan också orsaka utveckling av urinrit. Stenar som är i njurarna, under vissa förutsättningar, kan förekomma i en urinrör hos en man, vilket orsakar hans inflammation. Medicinska ingrepp orsakar ofta inflammation, eftersom mikroskopiska nötningar snabbt blir infekterade med infektionen i kroppen och sedan blivit inflammerad.

Diagnos - vilka test ska jag ta?

Förekomsten av något av ovanstående symtom - ett tillfälle för ett besök till en urolog, som borde göra en diagnos baserad på kliniska och laboratorieanalys. Under den inledande undersökningen, inspekterar läkaren utsläpp från urinröret genom att trycka på, inspekterar svullnad och rodnad av urinröret svampar känns hur smärtsamt och packas urinröret och om inguinal lymfkörtlar förstoras.

Varje patient med misstänkt uritrit undersöks för HIV-infektion och syfilis, och refereras också till följande test:

 1. Urogenital smear.
 2. Bakposev från urinröret för känslighet mot antibiotika.
 3. PCR-studier för att identifiera patogener av uretrit.
 4. Allmän analys av urin.
 5. Tre-glas urinprov.
 6. Ureteroscopy.
 7. Allmänt blodprov.
 8. Biokemi av blod
 9. Revmoproby om uritrit uppträder efter angina.

Än att behandla en urinrit hos män - beredningar

Innan behandlingen fortsätter, varnar läkaren att under sexuell behandling av urinrör är allt kön, oralt kön, onani förbjudna. Om sjukdomen orsakas av sexuell infektion, är behandlingen av den sexuella partnern obligatorisk. Dieten bör också observeras, förutom kryddig, saltad, marinerad, stekt, kryddig mat. Att dricka alkohol är strängt förbjudet, och dricksvatten bör konsumeras dagligen minst 2 liter för att förbättra ämnesomsättningen och snabb återhämtning.

antibiotika

Det är omöjligt att bota uretrit utan antibiotika. Typ av medicin, dosering och behandlingsschema för urinritning bestäms av läkaren beroende på patogenen och på grundval av typ av patologi. Allmänna antibiotika för uritrit är inte föreskrivna, eftersom varje mikroorganism har sin egen känslighet mot läkemedel.

 • För behandling av gonokock uretrit, föreskrivs antibiotika som azitromycin och cefipmaxon.
 • För behandling av trichomoniasis uritrit är trididazol och metronidazol mer lämpliga.

antiseptika

En utmärkt analgetisk effekt ger antiseptiska läkemedel, som inte bara föreskrivs i form av att ta tabletter inuti. Det finns antiseptiska läkemedel i flytande form, som behöver flera gånger om dagen för att tvätta urinröret för att undertrycka tillväxten av parasitiska svampar. Till exempel, "Klorhexidin" med urinrit är föreskriven inte bara för extern användning, men också för att tvätta blåsan.

De effektiva antiseptiska läkemedlen inkluderar: Miramistin, Furatsilin.

Salvor och ljus

I ett komplex av antibakteriell terapi används aktuella preparat (salvor och suppositorier) som påskyndar återhämtningsprocessen. Till exempel, är antivirala salva "Acyklovir" effektiv vid behandling av viral uretrit orsakad av herpes. Rektala suppositorier i deras effektivitet lika med injektioner, så urologer är ofta föreskrivs för behandling av olika typer av uretrit hos män: "Metronidazol", "Hexicon" "Indometacin", "TSifran".

immunomodulatorer

Dessa är ämnen som påverkar det mänskliga immunförsvaret. Det är känt att ju högre immunitet desto snabbare återhämtning kommer. Immunmodulatorer är obligatoriska läkemedel för behandling av urinrit hos män. De ordineras förutom antibiotika så att de inte sänker immunsystemet.

Effektiva beredningar av inhemsk produktion: "Timalin," Myelopid. "

vitaminer

Under behandling av urinrit måste vitamins brist i kroppen fyllas på, så läkare föreskriver i komplexa terapi multivitaminkomplex med vitaminerna A, E,

C, D och mineraler. Rätt diet kan kompensera för bristen på vissa vitaminer, men inte i sin helhet. Till exempel innehåller vitamin A i form av estrar i livsmedel av animaliskt ursprung, så med en strikt diet kan dess reserver inte kompletteras i rätt normer.

Populära vitaminkomplex med uretrit: "Bio-max", "Pikovite forte".

Behandling av uretrit med folkmedicin

Det är omöjligt att bota uretrit på ett populärt sätt. Men för att underlätta tillståndet kommer det att hjälpa decoctions och tinkturer av örter. Vi erbjuder flera folkrecept som hjälper till med kronisk uretrit och kommer att bli en utmärkt profylax för återfall:

 • Infusion av svartbär löv. Utmärkt ersättning för vitaminkomplexet och antiseptisk. Ta 30 gr. torra löv med ett glas kokande vatten, insistera i en timme, sedan belastning. Drick tre måltider om dagen före måltider (15 minuter). Om möjligt, ät friska bär av svart vinbär till mat. Inträdeslängd är inte begränsad.
 • Infusion av bark av ek. Vil hjälpa till att lindra brännande och smärta vid urinering. Brew kokande vatten (1 glas), en matsked av ekbark, insistera på tre timmar. Produkten ska vara full i 1 msk. l. 3 gånger om dagen före måltid i varm form. Dessutom används infusionen för män i form av brickor eller lotioner.
 • Infusion av blommor av en cornflower. En tesked torkade blommor av cornflower häll kokande vatten, insistera en timme, använd sedan 2 matskedar varje. l. före måltider 3 gånger om dagen tills den naturliga mikrofloran återställs och den inflammatoriska processen passerar.

komplikationer

Behandling av sjukdomen hos urinrör hos män är nödvändig, eftersom ignorering av den inflammatoriska processen kan leda till nederlaget för inte bara urinröret, men också pungen, testiklarna, prostata. Det är svårt att behandla uretrit, men reproduktionssystemssjukdomar kan leda till oförmåga att föröka sig, och sådana processer är ofta irreversibla.

Hos män kan komplikationen av uritrit leda till: prostatit, funiculit, seminala vesiklar, bildandet av epidermit eller orchitis.

Kronisk desquamative uretrit kan orsaka epitel keratinisering och stafylokock patologi till mer komplexa konsekvens uretrit - förträngning i urinröret, som uppstår på grund av ärrbildning slemhinnevävnad. Denna sjukdom leder till en kränkning av utflödet av urin, kasta det i sin linda med bildandet av njursvikt och pyelonefrit.

Typer av urinrör hos män

Manlig uretrit är uppdelad i flera typer och arter. Det är infektiöst och icke-infektiöst, primärt och sekundärt, det vill säga det kommer från redan infekterade organ i urinröret. Klassificering av urinrit hos män utförs också enligt dess egenskaper (typer av patogener).

 1. ospecifik. Nonspecifik urinrit är en sjukdom som orsakas av herpes, stafylokocker, svampinfektioner och andra typer av tillståndsbetingad patogen mikroflora. Hittills kan ingen säga hur denna typ av sjukdom överförs. Behandlingsproblemet är att en sådan uretrit åtföljs av olika sjukdomar eller blandade infektioner. Ibland kan ospecifik urinrör orsaka även en allergisk reaktion.
 2. candida. Sjukdomen påverkar slemhinnan i urinröret med en svamp. Oftast är candidal uritrit en följd av oskyddad sex, men infekteras oftare under långvarig behandling med antibakteriella läkemedel. Före uppkomsten av denna typ av uritrit uppträder en mycket svår klåda hos en man som brinner i könsorganet.
 3. Trichomonas. Urusritets orsaksmedel är Trichomonas. Sjukdomens insidiousness ligger i det faktum att de första symptomen manifesteras endast 7-14 dagar efter infektion. Ett kännetecken av trichomoniasis uretrit är en skumaktig utmatning av ljusfärg. Behandling av sjukdomen bör genomföras omedelbart från alla sexuella partners, eftersom den överförs sexuellt.
 4. bakteriell. Orsaken till bakteriell uretrit är närvaron av en bakteriell mikroflora i urinröret. Sjukdomen kan inträffa efter ett trauma i urinröret, kateterisering av blåsan, cystoskopi. En liten sten eller sand från njurarna kan också komma in i urinröret hos en man med urin, vilket kommer att provocera en mikrobiell sjukdom.
 5. kronisk. Kronisk inflammation i urinröret är som regel följderna av inte fullständigt härdad uretrit. Hans behandling är den mest tidskrävande och långvariga bland alla typer av sjukdomar, och framgång beror direkt på strikt resultat av urologens möten. Ofta sker kronisk uretrit i kombination med prostatit och andra manliga patologier. Därför föreskrivs en omfattande behandling med både traditionella och icke-traditionella medicinska metoder.
 6. bakre. Med bakre uretrit (inflammation i den bakre urinröret) uppträder inflammationsprocessen i prostata och membrankörtlar. De viktigaste symptomen på denna typ av sjukdom är blodutsläpp i urinen, en tråkig konsistens, frekvent uppmaning att urinera, svår smärta. Med posterior uretrit finns inga andra tecken på en inflammatorisk process.
 7. Chlamydia. Som namnet antyder är patologins orsaksmedel klamydia (klamydia). Det är en intracellulär lobed parasit som kan utvecklas både inuti och utanför cellen. Det finns chlamydial uretrit med oskyddad sexuell kontakt, att komma på slemhinnan i könsorganet. Chlamydiainfektion har en toxisk effekt på kroppen och manifesterar sig hos en man på 7 till 20 dagar.
 8. allergisk. En man kan få urinrör om han får något allergen i urinvägarna. Till exempel genom produkter som konsumeras, eller genom läkemedel. Det faktum att patienten är allergisk uretrit är indikerad av sjukdomens symtom: inflammatoriskt ödem, som tränger in i slemhinnorna och de submucösa skikten. Han kan till och med blockera urinen ur urinröret.
 9. nongonococcal. Non-gonokock uretrit är inte resultatet av infektion med gonokocker, men provoceras av andra protozoer eller virus. Det överförs också sexuellt, och inkubationsperioden är från 7 till 20 dagar. Symptom på sjukdomen är inte mycket annorlunda än de andra. Den asymptomatiska formen av patologi förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom man, i avsaknad av subjektiva skäl, sällan vänder sig till läkaren för behandling.
 10. Akut gonorré uretrit. Gonoréisk uretrit hos män uppstår efter oskyddad samlag. Det är en veneral sjukdom som uppträder i en akut form. Patologi kännetecknas av komprimering av könsorganets huvud, brinnande, akut smärta, rodnad i urinrörets öppning. Denna form av uritrit ger sig framgångsrikt till terapi, eftersom det sällan blir till en kronisk form på grund av den akuta kursen.
 11. mykoplasma. Denna typ av uretrit orsakas av mykoplasmainfektion. Mykoplasmer är naturliga invånare i människokroppen, men vissa av deras arter anses patogena. Antalet personer som infekterats med mykoplasma överstiger antalet patienter ibland, men med reducerad immunitet, kan sjukdomen manifesteras i akut, subakut eller indolent form. Denna infektion är väl mottaglig för antibiotikabehandling, om den då kommer fram till ljuset.
 12. gonokock. Det kallas också gonorré uretrit. Det tillhör den typ av specifik patologi, det vill säga det är en infektion patogener såsom GONOKOCK, klamydia, candida, mykoplasma, trichomonas. Gonokock uretrit är refererad till venerala sjukdomar. Gonokokk, som kommer in i urinröret, förstör inte bara epitelet utan ändrar också det, vilket leder till utvecklingen av patologier i dessa vävnader.
 13. gardnerelleznoy. Gardnerellezny uretrit kännetecknas av asymptomatisk läckage. En man blir smittad med honom efter oskyddad sexuell kontakt med en kvinna som är infekterad med bakteriell vaginit med närvaron av en gardnerella. Trots det faktum att efter en infektion är en man uppenbarligen helt frisk, efter en sådan uretrit uppstår komplikationer i form av epidermit, prostatit, cupperit.
 14. svamp-. Orsaken till uppkomsten av svamp uretrit hos en man är en candidal patogen (svampinfektion). De första tecknen på en svamppatologi kan inträffa redan några timmar efter infektion, vilket underlättar diagnosen och behandlingen av denna typ av urinrit. Med detta urinlagrets nederlag blir manorganet väldigt känsligt för irriterande, och även den sexuella handlingen åtföljs av svår smärta.

Uretrit hos män - typer, symptom och behandling, droger

Snabb sidnavigering

Smärtsam urinering, patologisk urladdning ur urinröret visar i de flesta fall urinrörets utveckling hos män. Oftast är dessa symptom provocerade genom infektion med patogena mikroorganismer från sexpartnern.

Ibland är dock uretrit inte associerad med sexuell aktivitet, utan är resultatet av primär inflammation i andra delar av genitourinärsystemet.

Själv administrering av antibiotika med uretrit inte lämpligt: ​​när en specifik infektion tilldelas vissa typer av antibiotika, och i vissa fall självmedicinering kan leda till kronisk process och tillräckligt allvarliga komplikationer.

Uretrit - vad är det?

Uretrit är en inflammatorisk process som utvecklas i urinrörets slemhinnor. Eftersom män i urinröret är ganska långa och smalare, är de smärtsamma symptomen oftast uttalade.

Hos kvinnor är urinritning till exempel mindre än symptomatisk och kan gå obemärkt. Oftast diagnostiseras urinrör hos unga män med aktivt sexliv.

De främsta orsakerna till sjukdomen:

 • specifika infektioner - gonoré, klamydia, gardnerellez och andra venerala sjukdomar;
 • ospecifik inflammation - aktivering och reproduktion av opportunistisk mikroflora med nedsatt immunitet (hypotermi, långvarig antibiotikabehandling);
 • trauma - kateterisering av blåsan, borttagning av stenar från njurarna, direkt trauma mot penis med grov kontakt
 • inflammatoriska sjukdomar i blåsan och prostata (sekundär urinritning);
 • allergisk reaktion på intima hygienprodukter, kondomer;
 • stagnation i bäckens cirkulation och metaboliska störningar (diabetes);
 • smalning av urinröret.

De första tecknen på urinrör hos män

Uretrit hos män foto symptom

Ofta väntar de första tecknen på urinrör hos män inte, och manifestationerna av sjukdomen uppträder flera dagar efter infektion. Ibland utvecklas dock den kliniska bilden gradvis över en period av flera månader, med symtomen på uretrit beroende på arten av inflammationen.

De första tecknen på sjukdomen:

 • obehagliga känslor i penis
 • smärta vid urinering och med samlag, gnidning i underlivet;
 • patologiska utsöndringar (visas inte alltid);
 • frekvent uppmaning att urinera.

Symtom på uretrit efter typ och karaktär av kursen

Karaktäristiska egenskaper vid olika typer av urinritning:

Bakteriell uretrit, orsakad av gonokocker, - inträffar 3-4 dagar efter infektion från sexpartnern. Det visar ett starkt snitt vid urinering och purulenta sekret med en gulgrön färg.

På morgonen är en purulent droppe från urinröret ett karakteristiskt tecken på gonorré. Urinrörets yttre bländare är hyperemisk, patienten markerar svullnaden och ökad känslighet av penis.

Trichomonal Uretrit - i jämförelse med gonorré, förekommer det ofta utan allvarliga symtom. Det finns ömhet med urinering, vitaktig / grå urladdning, konstant klåda.

Nonspecifik uretrit hos män - kännetecknad av riklig, obehaglig illaluktande urladdning vitlig (slim) eller vitgul (purulent).

Candidiasis uretrit - utvecklas inom några veckor, är svåra symptom extremt sällsynta. Män är oftast bärare av en svampinfektion, inflammationen i sig utvecklas endast mot bakgrund av en minskning av immunförsvaret eller skadorna på urinröret.

Män känner brännande och klåda, mindre vattnisk ansvarsfrihet vid morgonturination.

Allergisk uretrit - Förgrunden i den kliniska bilden är allergisk ödem och klåda.

Sekundär uretrit, orsakad av trauma - även mikroskador i urinröret orsakar brännande känsla vid tömning av urinblåsan. Med signifikant skada i urinen / sperma, detekteras blod. Urinen blir grumlig, vilket indikerar ett betydande antal vita blodkroppar.

Kronisk uretrit - symptom och egenskaper

Kronisk inflammation i urinröret hos män oftast orsakas av felaktig behandling av akut uretrit, mykoplasmos eller ureaplazmozom (dold genitala infektioner), ingen behandling av cystit / prostatit, nedsatt immunförsvar.

Symtom på kronisk uretrit hos män är mindre uttalad och behandlingen är längre. För kronisk inflammation kännetecknas av:

 • permanent klåda i urinrörets öppning;
 • frekvent uppmaning att urinera
 • obehagliga känslor vid utlösning och urinering;
 • skarpa utsöndringar eller deras fullständiga frånvaro.

Provoke en förvärring av uretrit kan vara en liten mängd vätskekonsumtion: koncentrerad urin irriterar urinrörets slemhinnor. Smärtsamma symtom uppstår också vid konsumtion av alkohol eller kryddig mat.

Behandling av urinrit hos män, droger

Behandling av inflammation i urinrörets kanal utförs på poliklinisk basis. Läkemedel för behandling av urinrit hos män väljs med beaktande av diagnostiska data (urinanalys, PCR och andra studier som skiljer arten av inflammation).

I de flesta fall (med undantag av candidal uretrit) föreskrivs patienten en antibiotikabehandling. Behandlingsschema för urinritning väljs individuellt:

 • Gonorré / bakteriell uretrit - Gentamicin, Azitromycin, Amoxiclav, Ceftriaxon, Ofloxacin. Det vanliga systemet innehåller en kombination av två antibiotika och en förebyggande kurs av ett antifungalt läkemedel.
 • Trichomonas uretrit - Metronidazol (Trichopolum, Metrogil) i tabletter eller IV i dropp med samtidig mottagning av ett bredspektrum antibiotikum.
 • Kandidaturitrit hos män - antibiotika med sådan urinrör är inte ordinerad. Kursbehandling med ketokonazol, flukonazol (mykosist) och lokal applicering av fungicida salvor (Clotrimazole) utförs.
 • Mykoplasmier, ureaplasmosuritrit - Doxycyklin, klaritromycin (uppehållstid är individuell, ibland upprepas kurser ordineras).
 • Chlamydial uretrit - det valfria läkemedlet är azitromycin. Behandlingskursen kompletteras dock med levofloxacin, doxycyklin eller klaritromycin, eftersom chlamydialinfektion ofta kombineras med bakteriell infektion.
 • Viral infektion i urinröret - antibiotika för uritrit som orsakas av virus, är värdelösa. Behandlingen inkluderar systemiska (tabletter) och topisk applicering av antivirala medel (Acyclovir, Gerpevir, Riboverin).
 • Traumatisk uretrit - kräver ofta kirurgisk ingrepp, speciellt när urinröret hindras av en sten eller bildandet av en kritisk förträngning.

Viktigt! Vid infektiös uretrit är samtidig behandling av båda sexpartnerna nödvändig. Beredningar, dos och administrationsvarighet beror på infektionen.

Särskilda rekommendationer under behandling av akut uritrit

 • Strikt vägran av sexuella relationer.
 • Uteslutning från kost av akuta, salta livsmedel (marinader, rökt produkter, etc.).
 • Avslag på alkohol.

Antibakteriell behandling av kronisk uretrit är inte den viktigaste. Eftersom kroniska inflammatoriska fenomen i den patologiska processen mindre uttalad, kan systemiska antibiotika vara kort sikt, noggrant kombineras med antimikrobiella medel urethral tvättning, minskning mukosal integritet och förbättrad immunskydd.

Ytterligare medicinska åtgärder:

 • Lokala förfaranden (bevattning, tvättning) med antiseptiska lösningar av Protargol, Miramistin, Dioxydin;
 • immunostimulerande medel och vitaminer;
 • fysioterapi - laserterapi, elektrofores, UHF (endast förvärrad).

Komplikationer av uretrit

Negativa effekter av uritrit är förknippade med bristen eller ofullständig behandling av akut inflammation, med kronisk sjukdomskurs. Män har stor risk att utveckla:

 • prostatit;
 • cystit och testikel inflammation;
 • infertilitet;
 • erektil dysfunktion
 • vidhäftningar, smalning av urinröret
 • purulent inflammation i lederna (frekvent komplikation av gonorré).

utsikterna

Det gynnsamma resultatet för uritrit beror direkt på att en fullständig behandling är aktuell. Cure urethritis kan bara vara en kvalificerad specialist - en venereolog (vid sexuell infektion) eller en urolog.

Endast en andra undersökning kan bekräfta en framgångsrik botemedel.

Självadministration av antibiotika och folkmedicin i behandling av urinrit kommer endast att förvärra situationen, vilket leder till kronisk inflammation och komplikationer.

Hur man behandlar uretrit hos män

Uretrit är en inflammation i urinröret, vilket kan orsakas av olika faktorer. Han är föremål för män och kvinnor, men den första han orsakar mycket mer obehag - den manliga urinröret når en tjugofem centimeter, medan kvinnlig urinrör är bara fyra. Hur är behandlingen av urinrit hos män, vilka är orsakerna till sjukdomsuppkomsten och dess symtom?

Vad är uretrit hos män

Uretrit hos män är en inflammation i urinröret, en kanal genom vilken urin lämnar. Orsakerna till dess utseende - en infektion eller ett mekaniskt trauma. Infektion uppstår under samlag om partnern är sjuk med STD, på grund av dålig hygien. Skador uppstår på grund av medicinska förfaranden, urolithiasis. Ofta utvecklas sjukdomen efter hypotermi, när immuniteten minskar och patogena mikroorganismer blir mer aktiva. Möjliga komplikationer: inflammation i prostata, testiklar, infertilitet.

Symtom och tecken

En noggrann inställning till sjukdomens symtom hjälper till att undvika långvarig behandling för att förhindra utvecklingen. Huvudfunktioner:

 • Klåda, akut smärta under urinproduktionen, brinnande.
 • Tilldelningar som oftast har en obehaglig lukt.
 • Ibland finns hypertermi.

Inkubationsperioden, varefter symtomatologin hos sjukdomen uppträder, beror på typen av sjukdom och varierar från flera timmar (allergisk) till flera år (tuberkulos). En erfaren specialist kommer att föreskriva de nödvändiga testen för att avgöra vilken typ av man har påverkat kroppen och kommer att ge den nödvändiga behandlingen.

 • Blodprov.
 • Urinalys för leukocyter.
 • Forskning om sexuellt överförbara sjukdomar.
 • Bestämning av patogenens känslighet mot antibiotika.
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Än farliga, komplikationer

Om du inte föreskriver rätt behandling för akut urinrör hos män kan sjukdomen gå in i kronisk form som kan orsaka allvarliga komplikationer hos patienter. Till exempel, prostatit, som inflammerar prostatakörteln, inflammation i de partiella vesiklarna, testiklarna, smalning av urinröret.

Än att behandla

Tidig behandling hjälper till att undvika eventuella komplikationer. Det utförs med hjälp av olika droger - antibiotika, antiseptika, antioxidanter, immunterapi, vitaminer, immunmodulatorer, aktuella medel. Läkemedlet doseras av läkaren. Det är viktigt att observera rätt näring, att ge upp alkohol och cigaretter.

antibiotika

Behandlingen av antibiotikabehandling utnämns efter undersökningar: extern undersökning, blodprov, urin, swab. Därefter bestämdes typen av uretrit, orsakssystemet, som provocerade det. Vid behandlingen utesluts användningen av vanliga antibiotika, eftersom bakteriens känslighet för läkemedlet beror på dess belastning. Vilka antibiotika används för behandling?

Antibiotika av gruppen nitroimidazoler:

 • Metronidazol. Antimikrobiellt medel, som bidrar till att förstöra celler av protozoer, stör DNA-syntesen från mikroorganismer, vilket bidrar till deras död. Läkemedlet är effektivt i trichomoniasis uretrit, frigörs som en lösning för injektioner, i form av suppositorier, tabletter. Eventuella biverkningar: illamående, buksmärta, huvudvärk diarré, allergiska reaktioner, anorexi, obehaglig smak i munnen, torrhet, inkontinens, färgförändring.

Läkemedlet är kontraindicerat i leukopeni, organiska skador i nervsystemet, med njurinsufficiens, allergier mot komponenter som utgör kompositionen.

 • Seknidazol. Det provocerar celldöd hos patogenen, det är effektivt vid kontroll av trichomonads-bakterierna. Det finns tillgängligt i form av granulat, som måste lösas före oral administrering. Kan orsaka biverkningar: illamående, diarré, obehaglig smak i munnen, stomatit, leukopeni, allergiska reaktioner, yrsel, ataxi. Kontraindicerad i blodsjukdomar, skador i centrala nervsystemet, allergier mot läkemedlet.
 • Doxycyklin. Undertrycker proteinsyntes av mikroorganismer. Hjälper till behandling av gonokock och icke-gonokock uritrit. Formutsläpp: kapslar, tabletter, injektionsvätska, lösning för oral administrering. Kan orsaka matsmältningssjukdomar, liksom anemi, trombocytopeni, allergiska reaktioner.

Kontraindikationer: Det är inte rekommenderat att ta barn under 8 år med leverinsufficiens, leukopeni, allergi mot läkemedlet.

 • Moxifloxacin. Undertrycker aktiviteten hos mikroorganismer, är effektiv mot en mängd olika patogener. Det ordineras för ett brett spektrum av sjukdomar, liksom vid behandling av män med uretrit. Det finns en lösning för infusioner och tabletter. Vanliga biverkningar: buksmärta, matsmältningsbesvär, yrsel, huvudvärk, smakförändring. Kontraindikationer: epilepsi, överkänslighet, svår diarré, ålder till arton.
 • Ofloxacin. Det destabiliserar DNA från infektiösa patogener, påverkar många bakterier. Läkemedlet är ordinerat under behandling av någon typ av uretrit. Doseringsformen är en kapsel. Det finns biverkningar: matsmältningsorgan, nervsystemet, smak, hörsel, olfaktoriska, allergiska reaktioner. Kontraindicerad hos barn under 18 år, under epilepsi, efter traumatisk hjärnskada, stroke, om det finns en allergi mot läkemedlet.
 • Levofloxacin. Undertrycker syntesen av DNA från en mängd mikrober. Formutsläpp: tabletter, infusionsvätska. Eventuella obehagliga reaktioner: matsmältningssystem, tryckminskning, hypoglykemi, nervsystemet, nedsatta känslighetsorgan. Kontraindikationer: epilepsi, ålder under 18 år, lesioner av senor efter behandling med kinoloner.
 • Flukonazol. En agent som förstör en svamp hjälper under behandling av candidiasisuritrit. Formutsläpp: kapslar, tabletter, lösning för oral administrering och infusioner, sirap. Biverkningar: illamående, flatulens, smakförändring, yrsel, huvudvärk. Läs mer om hur du tar flukonazol.

Kontraindicerad med samtidig mottagning med terfenadin, astemizol.

 • Dioxidine. Ett antibakteriellt medel som hjälper när andra droger är ineffektiva. Producerad som salva, aerosol, injektionsvätska, extern, intrakavitär applikation. Eventuella reaktioner: allergier, efter intravenös eller intrakavitär behandling, kan matsmältningssystemet uppstå, feber, efter topisk applicering - dermatit. Kontraindikationer: Biverkningsinsufficiens, allergi mot läkemedlet.
 • Erytromycin. Antibiotikumet blockerar syntesen av proteiner från mikroorganismer, vilket leder till deras förstörelse. Ett av de säkraste och mest effektiva verktygen som används vid behandling av männens uretrit. Det tas intravenöst och oralt. Biverkningar - matsmältningsbesvär, tinnitus eller hörselnedsättning. Kontraindicerad om patienten har en signifikant minskning av hörseln, såväl som i kombination med terfenadin, astemizol.
 • Klaritromycin. Avledad från erytromycin är ett antibiotikum med starkare antibakteriell effekt. Det tas oralt. Biverkningar: störningar i matsmältningssystemet, system. Kontraindicerat hos barn under 12 år med allergiska reaktioner mot läkemedlet.

Azalider (derivat av makrolider):

 • Azitromycin. Undertrycker syntesen av proteinpatogener, har en cellulär och extracellulär effekt. Hjälper under behandling av gonorré, inte gonorré uretrit. Vanliga biverkningar: matsmältningssystemet - diarré, illamående, buksmärtor. Kontraindikationer: lever-, njursvikt, överkänslighet.

För närvarande används makrolider för att behandla olika typer av uretrit - ett av de säkraste sätten. Tidigare föreskrivs ofta antibiotika i penicillingruppen, till exempel bicillin, men på grund av utvecklingen av resistens mot många mikroorganismer föreskrivs det i undantagsfall.

tabletter

Antihistaminer hjälper till att undvika allergiska reaktioner, tar bort eventuella biverkningar:

 • Tavegil. Har en bestående effekt. Hjälper med olika typer av allergiska reaktioner i kroppen. Du måste dricka drogen två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Eventuella biverkningar: illamående, huvudvärk, torr mun. Kontraindicerat hos barn upp till ett år, med intag av MAO-hämmare.

Också användbara är de läkemedel som reparerar matsmältningsorganet:

 • "Yoghurt". Normaliserar tarmmikrofloran, förbättrar matsmältningen, som är användbar för att förebygga dysbios. Det tas samtidigt med antibiotika, vilket påverkar kroppen negativt. Du måste äta från två till fem tabletter per dag, tillsammans med mat, i flera veckor. För att inte minska antibiotikans effektivitet bör brytningar mellan metoderna vara minst en och en halv timme.
 • B-vitamin, läkemedlet "B Complex" från Biotech. Det förbättrar cellulär metabolism, är användbar vid komplex behandling av urinrit hos kvinnor och män. Ta en tablett om dagen med mat.
 • Vitamin PP eller nikotinsyra. Hjälper vid behandling av infektionssjukdomar. Det ska inte tas av hypertensiva personer, allergiska personer eller personer med diabetes.

Andra läkemedel

Med urinrör används komplex terapi, därför under behandlingen behandlas flera typer av mediciner normalt.

 • Polyoxidonium för injektion. Hjälper kroppen att hantera infektionssjukdomar. Den ordineras i form av injektioner av 6 mg dagligen i tre dagar, då - en dagbrytning och återigen att ta drogen. Det utförs från fem till tio injektioner av läkemedlet.

Antiseptika för tvättning:

 • Methylenblå. Desinfektionsmedlet används som en 0,02% lösning med vatten.
 • Hydrokortison. När hela urinröret påverkas används installationer som använder detta läkemedel.
 • Acyclovir. Salva av lokal applicering, som kommer att vara särskilt effektiv vid behandling, om en man lider av herpes simplex uretrit. Applicera på platsen för den lesion du behöver fem gånger om dagen, ta från fem till tio dagar.

Undvika en sådan allvarlig behandling hjälper överensstämmelse med förebyggande åtgärder - minskning av frekvensen av samlag med otestade partners, kondomanvändning, konstant noggrann hygien, diet, eliminera livsmedel som irriterar, dricker minst en liter vatten under hela dagen.

Behandling med folkmedicin

Det rekommenderas inte att "starta" sjukdomen, vägrar att ta medicin. Flera medicinska växter hjälper till att bota uretrit i komplex terapi med mediciner som föreskrivs av en läkare:

 • Tranbär. Juice från denna växt hjälper kroppen att bekämpa inflammatoriska processer, förhindrar bildandet av stenar, vilket är användbart för urinrör hos män, orsakad av urolithiasis.
 • Svart vinbär. Tre matskedar av blad av växten måste fyllas med två koppar kokande vatten, insisterar. Ta det två gånger eller tre gånger hela dagen. Det är användbart att göra buljonger, komposit av bär av denna växt.
 • Persilja frön. En liter kallt vatten, häll en tesked frön, efter åtta timmars stam. Tinktur ska konsumeras tre gånger under dagen, tre matskedar.

Beroende på orsakerna till uretrit är den uppdelad i specifika och icke-specifika. Den första typen av sjukdom som orsakas av infektioner som överförs vid samlag (patogener - gonococcus, herpes, Ureaplasma, Trichomonas, klamydia, mykoplasma, Gardnerella). Förekomst av icke-specifik typ av mikroflora bidrar brott orsakas av en svamp, stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli. Låt oss i större detalj överväga olika typer av sjukdomar

Trichomonas

De orsakande agenterna för trichomonas uretrit är bakterierna Trichomonas, som är sexuellt överförda och kan orsaka akut irritation. När exciteraren är aktivt exponerad, kan vitaktig eller transparent urladdning uppträda från glanspenisen. Patienter upplever klassiska symtom, liksom en känsla av "gåsstötar" i könsorganet.

bakteriell

Bakteriella arter kallas icke-specifika sorter av sjukdomen. Den patologiska processen orsakas av olika mikroorganismer, huvudsakligen klamydia, streptokocker, E. coli. Urinrörets inflammation åtföljs av purulent urladdning.

candida

Candidiasis eller mykotisk uretrit är ett sällsynt fenomen. Det kan förekomma hos män som har en sjukdom som diabetes, eller som har behandlats med antibakteriella medel under lång tid. Denna art kännetecknas av förhöjd vit eller vattnig urladdning, mildt symptomatisk. Kan vara komplicerat av prostatit.

ospecifik

Icke-specifik uretrit - en sjukdom orsakad av en patogen som var annorlunda från specifika bakterier (herpes, klamydia etc), eller multipla mikroorganismer. Nu är det givna området otillräckligt undersökt, läkare söker bara efter de konkreta orsaker som orsakar en sådan sjukdom. Det kan vara en allergisk reaktion, prostatit.

Akut gonorré

Gonorré uretrit hos män är en venerisk sjukdom som uppträder som ett resultat av infektion med gramnegativa diplokocker. De påverkar inte bara urinröret och främjar inflammationen, det urogenitala systemet slemhinnor blir också infekterade. Gonoréisk uretrit kännetecknas av rodnad i urinröret, purulent urladdning, kompaktering på huvudet, akut smärta, brinnande.

gonokock

Gonokock uretrit kan ha en asymptomatisk kurs eller kännetecknas av pus, som utsöndras från urinröret genom svullnad av utloppsöppningen, genom hyperemi. Asymptomatiskt flöde är farligt - det kan fungera som en ytterligare infektion av sexpartner. Därför bör man regelbundet undersöka män som har frekventa sexuella relationer med olika kvinnor.

nongonococcal

Non-gonococcal urethrit hos män kan orsaka olika mikroorganismer, men klamydia är första platsen. Utseendet hos sjukdomen kan också provoceras av herpes, E. coli. Detta är en av de vanligaste typerna av sjukdom.

gardnerelleznoy

Gardnerelleznoy bakteriell uretrit är dåligt förstås av läkare, eftersom det tar en man nästan utan symptom och kan passera på egen hand, men kan ibland orsaka komplikationer - Cooper, epididymit.

svamp-

En av de vanligaste orsakerna till svamp uretrit är inträdet av patogener i den manliga kroppen under samlag. Detta underlättas av en minskning av immuniteten. Symptom - Vattnig vitaktig urladdning, "ojämn" plack.

bakre

I den bakre uretriten förekommer inflammationsprocessen i de membranösa och prostatiska körtlarna. Symtom av denna typ: en tråkig konsistens av urin, blodutsläpp, snabb uppmaning att urinera, svår smärta vid slutet av urinproduktionen.

video

Behandling av sjukdomen kan vara snabbt och enkelt om du ber om hjälp i tid. Vid de första misstänkta symtomen, gå till en läkare för att se en urolog som bestämmer orsaken till ångest, föreskriva en behandling.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.