Huvud
Symptom

En översyn av alternativ och metoder för behandling av prokata på cancer, mer känd som "prostatacancer"

Cancer är en av de allvarligaste sjukdomarna bland de som en person kan möta. Under lång tid var hans behandling svår och gav ingen garanti för att bli av med sjukdomen.

Modern vetenskap har utvecklat metoder som kan eliminera prostatacancer och behandling av maligna tumörer i de tidiga stadierna, men de är smärtsamma för kroppen och kräver lång återhämtning.

Tänk på om prostatacancer behandlas, i vilka steg vilka tekniker används.

Kort beskrivning av sjukdomen

Prostatacancer är en malign tumör i prostata som skiljer sig från godartade formationer genom att dess celler kan infektera andra organ (ge metastaser) och utöva en uttalad toxisk effekt på hela kroppen. Detta gör prostatacancer en dödlig sjukdom.

I gruppen med risk för sjukdom (inklusive adenokarcinom) De är:

 • Äldre män - hormonella förändringar hos mäns klimakteriet har en negativ effekt på prostata.
 • Människor som konsumerar stora mängder feta livsmedel.
 • Arbetare i farliga industrier.
 • Rökare.

Symptom på de två första kraftstegen liknar manifestationer av adenom: urinering blir smärtsam, mannen upplever frekventa önskningar till honom, det finns smärtor i bäckenregionen.

Med den vidare utvecklingen av malign bildning, intensifierar smärtan, börjar mannen uppleva generell sjukdom och svaghet. Om cancer ger metastaser till andra organ, förvärras deras arbete.

I slutändan skadar malign formgivning som sprider sig genom hela kroppen kroppen av vitala organ, har en stark toxisk effekt på människor och leder till döden.

Den huvudsakliga analysen som kan upptäcka prostatacancer är ett blodprov för ett prostataspecifikt antigen (PSA).

Ytterligare diagnostik utförs under vävnadsbiopsi och ultraljudsundersökning av organet. Om misstänkt för förekomst av metastaser undersöks andra bäckenorgan, såväl som lymfkörtlar, ben och muskler.

Metoder för behandling

Om du diagnostiseras med prostatacancer, vad ska du göra?

Behandlingsalternativen för prostatacancer är följande:

Förväntande taktik

Trots det faktum att cancer vid utvecklingen är farlig sjukdom, kan förväntad taktik tillämpas i de fall då progressionshastigheten för en tumör är låg och patienten regelbundet överlämnar alla nödvändiga analyser.

Att följa en sådan taktik är motiverad när det kirurgiska ingreppet är tillfälligt omöjligt. Medicinsk kontroll bör utföras varannan månad, med försämring av patientens tillstånd bör aktiva behandlingsmetoder antas.

Minimalt invasiva metoder

Den minst invasiva av dessa metoder är läkemedelsbehandling. Preparat för behandling av prostatacancer används i hormonberoende cancer och innefattar användning av läkemedel som hämmar produktionen av testosteron och dess patogena aktivitet.

Det finns tre huvudsakliga hormonella medel: blockerare av syntesen av androgener i äggstockarna, läkemedel som inte tillåter prostata vävnad att interagera med androgener och östrogener.

Androgen-blockerare injiceras i kroppen. För injektioner används sådana läkemedel som Buserelin, Leuprolide.

Läkemedel som minskar prostatas mottaglighet för androgener, representeras av Flutamid och Nilutamid.

östrogener - är kvinnliga könshormoner, de kan också undertrycka androgens aktivitet.

Drogterapi används ofta för att behandla äldre patienter, eftersom kroppen inte längre kan tolerera allvarliga kirurgiska operationer.

Analgetika och läkemedel som normaliserar urinering används för att minimera negativa symtom.

Intaget av hormonella läkemedel är kontraindicerat vid endokrina sjukdomar och i leverskador.

kemoterapi

Kemoterapi används för hormonresistent cancer, liksom för steg 3 och 4 av hormonberoende cancer. Denna typ av behandling är effektiv för behandling av cancer med metastaser.

Det innefattar intag av giftiga ämnen som förstör cancerceller. Det mest effektiva sättet att leverera toxiner i kroppen är att injicera dem i en ven genom en dropper. Dessa ämnen påverkar inte bara cancercellerna, utan även de friska organen.

Av denna anledning är kemoterapi associerad med ett stort antal biverkningar: håravfall, svaghet, aptitförlust, skada på tarmslimhinnan.

Använda droger: Estramustine, Etoposide, Docetaxel och andra.

Strålbehandling

Strålbehandling. Vid användning av denna typ av behandling, bestrålas tumören med radioaktiva ämnen.

Det finns fyra typer av terapi:

Strålbehandling är relativt smärtfri, ungdomar efter förfarandena kan arbeta normalt och engagera sig i kända aktiviteter. Emellertid är exponering för strålning skadlig inte bara för cancerceller, utan även för friska.

För att minimera skador måste man observera dagens regim, vägra att konsumera alkohol och feta livsmedel, ofta gå ut i fri luft, utesluta hårt arbete och fysisk aktivitet.

Bestrålningsprocedurer utförs som en självförsörjande behandlingsmetod i de tidiga stadierna och som en del av komplex terapi i de sena stadierna.

Operationen är inte så skadlig för kroppen, som en klassisk bestrålning genom växter, men möjligheterna för dess tillämpning är begränsade - Brachyterapi utförs endast i de fall då tumören är lokaliserad i prostata och inte har metastaser.

Kirurgiska alternativ

kastrering

Ett mer invasivt alternativ till hormonbehandling är castration. Det är uppdelat i kemisk kastration och kirurgisk.

Kirurgisk kastration innefattar borttagning av testiklar. Operationen är relativt enkel och smärtfri, den utförs under lokalbedövning i 20-30 minuter. Den hud som förbinder testiklarna och bäckenregionen skärs ut, en söm appliceras i excisionsområdet. Återhämtning efter operationen varar 1-2 dagar.

Kemisk kastrering innebär att läkemedel som hämmar syntesen av hormoner av äggstockarna tar in sig. För detta ändamål används sådana medel som Vantas, Goserelin. De injiceras med en frekvens från en gång i månaden till en gång per år. Droger castration är reversibel, därför är det nödvändigt att injicera ständigt och regelbundet, annars kommer den negativa effekten av testosteron på prostata att återupptas.

Castration är en självförsörjande behandlingsmetod endast i den första etappen av cancer, i efterföljande steg fungerar det som ett komplement till mer potenta terapier.

Avlägsnande av prostata utförs vid dessa stadier av sjukdomen, då återställandet av organets normala funktion inte är möjligt även efter avlägsnandet av tumören.

Det är en allvarlig kirurgisk operation, men det tillåter att fullständigt eliminera en malign tumör om den endast är lokaliserad i prostata. I närvaro av metastaser är dess effektivitet inte så hög.

Avlägsnande av prostata leder endast till en liten försämring av erektilfunktionen. Återhämtningen är möjlig med en hälsosam livsstil och speciella övningar.

Folkbehandling

Folkrättsmedel (läsk, monastiskt te) är ineffektiva i en så allvarlig sjukdom som prostatacancer.

Positiva förändringar i kroppen vid användningen är associerade med placebo-effekten, vilket verkligen kan förbättra patientens välbefinnande. Men placebo är inte en panacea och eliminerar inte cancer på egen hand, det kan bara bidra till en smärre överföring av kirurgiska ingrepp och påskynda återhämtningen efter dem.

Mer detaljer om folkalternativ för att behandla sjukdomen du kan här.

slutsats

Mängden metoder för behandling av maligna tumörer i prostata är stor. Valet av en viss behandlingsmetod beror på kroppens allmänna tillstånd, utvecklingsstadiet av tumören, närvaron av metastaser och många andra faktorer.

Korrekt utvald och tidsbegränsad behandlingsmetod eliminerar den maligna bildningen och återlämnar en person till ett normalt liv.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videobeskrivningen av behandling av prostatacancer:

Metoder för behandling av prostatacancer - graden av sjukdom, diagnos och terapi

Maligna tumörer av prostataceller leder till en allvarlig sjukdom hos män. Behandling av prostatacancer kan utföras med olika metoder - från operation till folkmedicin. Det är viktigt att märka tecken på sjukdomsförloppet i tid och att iakttas av läkaren för att minimera risken för komplikationer. På de avancerade stadierna av prostatacancer är det svårt att uppnå full återhämtning om kroppen redan har metastaser.

Vad är prostatacancer?

Enligt den medicinska definitionen är prostatacancer hos män en onkologisk sjukdom i prostatakörteln hos män. Det går in i reproduktionssystemets organ, tjänar till partiell produktion av seminalvätska, deltar i utlösningsprocessen och retention av urin. Förekomsten av maligna tumörer i prostatakörteln leder till cancer. De lider män efter 55 års ålder.

Idag upptar prostatacancer en ledande plats bland mäns cancer över hela världen. Egenheten i kursen är en långsam utveckling utan märkbara symtom. För att undvika risk för komplikationer rekommenderas män efter 45 års ålder att genomgå en undersökning med androloger och ta prov. Tidig upptäckt av prostatacancer kommer att ge bättre chans att återhämta sig.

Behandlas prostatacancer?

En möjlig diagnos av prostatacancer är baserad på följande symtomatiska tecken:

 • smärta när du tömmer urinblåsan, behandlar svårighet
 • sexuell dysfunktion, erektil dysfunktion.

Sådana symptom är likartade i cancer med godartad tumör (adenom i prostatakörteln) och hyperplasi (prostataförstoring). Skillnaden mellan malign utbildning är förmågan att bryta erektionen när den påverkar nerverna och minska mängden sperma på grund av blockering av ejakulatorisk kanal. I de sena stadierna av prostatacancer är blod i urinen, smärtsamma känslor i hela kroppen, synliga. Vid bildandet av metastaser uppträder rygg, ben och utveckling i levern, binjurar, lungor, ben.

Det fjärde patologiska stadium av cancer kräver en lång, allvarlig behandling, men även här är läkare inte säkra på en gynnsam prognos. Riskfaktorer för onkologi är:

 • genetisk predisposition;
 • dålig ekologi;
 • Problemet med undernäring - ett stort antal kött, mjölk, ägg;
 • progressivt adenom.

För att förhindra uppkomsten av prostatacancer rekommenderar läkare att man följer enkla regler:

 • att leda en hälsosam livsstil, att ge upp alkohol, röka
 • att gå in för sport;
 • inkludera i kosten mer tomater, kål, broccoli, soja, vindruvor;
 • begränsa intaget av produkter baserade på animaliska fetter och med en stor mängd kalcium.

Behandling av prostatacancer

Varje behandlingsförfarande börjar med en diagnos, på grundval av vilken ett beslut fattas om behandlingsmetoden för prostatacancer:

 • digital rektal undersökning - för palpation av prostatavävnad för tumörer;
 • transrektal ultraljud.
 • ett blodprov för specifika antigener;
 • biopsi och histologisk undersökning av celler;
 • computertomografi;
 • osteoscintigrafi - för att bestämma omfattningen av cancer.

Metoder för behandling

Från utvecklingsstadiet av prostatacancer beror ytterligare behandlingsmetoder. De viktigaste metoderna är:

 • Kirurgisk, inklusive transuretral resektion av prostata;
 • strålbehandling - strålbehandling
 • hormonbehandling
 • kemoterapi.

droger

Behandling av cancer utan kirurgi administreras medicinskt. Vid behandling av prostatakörteln används patogenetiska läkemedel som främjar återställandet av nedsatta funktioner, förbättrar ämnesomsättningen och stärker immuniteten. Här är de populära drogerna:

 • Aspirin - hämmar syntesen av prostaglandiner - hormonlika ämnen;
 • Veroshpiron - undertrycker produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, echinacea, Beefungin, Dorogovs stimulans, ASD-adaptogener;
 • Thalidomid - modulerar immunsystemet;
 • Cycloferon, Reaferon, Viferon - påverkar interferonsystemet;
 • för att lindra urinering - Omnic;
 • antibakteriella medel - Vibramycin, Unidox Solutab;
 • smärtstillande medel - Paracetamol, diklofenak, Tramadol;
 • leverbärande medel - Leucomax, Epithalamin;
 • för borttagande av neuropatisk smärta - Lyrics;
 • homeopati - gepar svavel.

I drogterapi av prostatacancer använder äldre människor flera andra läkemedel som minskar produktionen av testosteron och androgen:

 • Lyupron;
 • Buserelin Depot;
 • Eligard;
 • Zoladex;
 • Euleksin;
 • Casodex;
 • Nilandron;
 • Estracite - Injektioner;
 • paklitaxel;
 • novantron;
 • Proscar;
 • Alfaradin;
 • Strait.

testectomy

Metod för behandling är kirurgisk orkiektomi för prostatacancer, vilket är avlägsnandet av testiklarna, som ansvarar för produktionen av testosteron från bäckenet. Förfarandet tillämpas på patienter med metastaser, har en snabb effekt. Fördelarna med prostataoperation innefatta en effektiv klinisk resultat, momentan minskning testosteronproduktion utan att öka nivån av prolaktin i blodet.

Det finns följande typer av kirurgisk ingrepp i prostatakörteln, som skiljer sig från resultatet och komplexiteten:

 • bilateral total - fullständig avlägsnande av organet, tillåter inte alltid att reducera testosteron till kastrationsvärden;
 • radikal prostatektomi - lokaliserad prostataavlägsnande, en mindre traumatisk metod är endoskopisk ingrepp, varefter patienten garanteras 10-15 år av livet;
 • subkapsulär epididimorhiektomiya - om det inte avlägsnas albuginea och bihang, är mer lämplig för kosmetiska skäl proceduren.

strålbehandling

Behandling av prostatacancer kan utföras genom strålbehandling - en strålningsexponering på avstånd. Den utförs på linjära acceleratorer med hjälp av en dator. Individuell inställning till cancerbehandling minimerar alla biverkningar. Efter bestrålning ges patienter läkemedel, hormonbehandling utförs. För att öka den förväntade livslängden.

kryoterapi

Användningen av extremt kalla temperaturer används vid behandling av prostatacancer. Tumörer i vävnaderna är frysta och förstörda. Den kalla applikationen används för att behandla återfall. I prostata cryoterapi sätts en mycket tunn sensor eller en nål från metallen in i prostatakörteln genom ett snitt mellan anus och pungen. För att skydda urinröret matas en varm saltlösning samtidigt genom katetern.

Under processen används ultraljud - kirurgen ser på skärmen, injicerar flytande kväve eller argongas i den, fryser cancervävnader. På grund av avlägsnandet av värme från prostatakörteln bryts de cellulära membranerna, cellerna dör. Efter destruktion av vävnader avlägsnar leukocyter döda rester, ytterligare immunterapi aktiveras. Kryoterapi i prostatakörteln har fördelar i form av icke-invasiv natur, frånvaro av allmänbedövning, mindre blodförlust, snabb återhämtning, mindre ödem.

brakyterapi

Indelning av strålbehandling är behandling med brachyterapi av prostatacancer. Denna art tillhör låg-energitypen. Kärnan i proceduren är implantering i tumören i prostata av små radioaktiva enheter - "frön". De introduceras genom huden av perineum med en speciell nål, arbeta inuti prostata i flera månader och ständigt utstrålar.

Fördelarna med brakyterapi för prostata är minimalt invasiv, skick bevarande kropp, korrekt leverans, förmågan att dosera bestrålning, vilket minskar sannolikheten för impotens, snabb återhämtning. Biverkningar av proceduren är obehag vid urinering, för att lösa problemet, kan du installera en kateter i upp till en månad. Brachyterapi kan kombineras med fjärr strålbehandling.

kemoterapi

Skillnad mellan följande cancerbehandlingsmetod - kemoterapi från strålning, som förstör cancerceller i ett visst område, är påverkan på hela kroppen genom cirkulationssystemet. Varianten används när metastaser detekteras i ben, lymfkörtlar, lever, lungor. De mest populära läkemedlen för behandling är Docetaxel och Prednisolon. Doserna ordineras av läkaren enligt individuella indikationer. Biverkningar av kemoterapi för prostatacancer är:

 • snabb utmattning
 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • håravfall på huvudet;
 • förändringar i smaklökar
 • reduktion av blodceller som leder till infektion i kroppen.

Behandling av prostatacancer med folkmekanismer

I de tidiga stadierna av prostatacancer kan du försöka bli behandlad med folkmetoder:

 • mottagning av alkoholtinktur av hemlock;
 • Kurs hopkok av örter - avgifter Immortelle, nässlor, groblad, Hjärt, björk, tranbär, ek, rölleka, havtorn, malört;
 • användningen av tinkturer av celandine, cocklebur, ringblomma;
 • alkohol tinktur av mariy rot eller rot av Eleutherococcus, avkok av rot av en badan;
 • behandling med fotogen - ta en ren substans för ett par skedar på natten, tvätta med vatten eller infusion av valnötter i en sked tre gånger om dagen.

Bland populära folkmetoder är det värt att utesluta behandling av prostatacancer med läsk. Detta ämne ökar pH, ger inte miljön surt. Kontraindikationer för tillämpningen av metoden är diabetes mellitus, låg surhet i magsaften. För att bekämpa prostatacancer rekommenderas endast läsk med klassisk medicin, och ger råd om att man kombinerar metoden med medicinsk behandling.

Effektivt förfarande vid de första stadierna av prostatacancer, när tumörens storlek inte överstiger tre centimeter. Här är flera typer av behandlingsmetoder som kan genomföras successivt:

 1. Droppers - 10 dagar in i sodavatten, bryt i sex dagar. Kursens varaktighet är 3-4 repetitioner.
 2. Häll en tesked soda med 50 ml kokande vatten, späd till 250 ml med rent vatten, sval. Drick en halvtimme före måltid två gånger om dagen senast 17.30.
 3. Inmatning av en vattenlösning av läsk mellan måltider, kombinering med andnings gymnastik, fysioterapi övningar och vägran av söt.

utsikterna

Läkare gör en prognos för botemedel av prostatacancer genom typen av aggressivitet och utvecklingsstadiet. Dessutom påverkar valet av terapi din hälsa. Tidiga cancerfaser efter avlägsnande av prostata visar en 80-90% chans att överleva i mer än fem år, men även när tumören lämnar kroppen är sjukdomen härdbar. Det finns fall av avlägsnande av tumör i prostatakörteln hos patienter med tredje etappen och frisättning av neoplasma bortom prostata, utan metastaser.

Om metastasen har redan lanserats kan västmedicin använda kraftfulla verktyg för att kontrollera sjukdomen. I detta fall används riktade bestrålning. Vid 3-4 steg med metastaser används farmakoterapi, hormoner eller mild kemoterapi. I Ryssland och Moskva är allt inte så rosigt - hälften av fallen av prostatacancer förekommer i 3-4 steg, då operationen inte ger möjlighet att bota.

Video: Hur man behandlar prostatacancer

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur man behandlar prostatacancer

MD M. Shlyankevich,
läkare honung. Vetenskap (USA)

Prostatakörteln är ett orört organ av män som ligger i bäckenet och täcker urinröret. I en stor andel män med ålder degenererar och växer prostata vävnad; det är godartad prostatahyperplasi. Denna tumör i sig är inte livshotande, men den kan pressa urinröret, hindra urinflödet och hota akuta komplikationer i samband med detta. Mot bakgrund av hyperplasi (och ofta utan det) kan en malign cell uppträda - prostatacancer.

Behandling av prostatacancer

Omedelbart säga: prostatacancer kan behandlas i alla skeden av sjukdomen. Närvarande, patienten som erbjuder följande val: observation utan behandling, kirurgi (radikal prostatektomi), strålningsterapi (bestrålning genom huden eller genom implantation av radioaktiva "frön" i prostatavävnaden), hormonbehandling i kombination med eller utan bestrålning. Användningen av dessa eller andra behandlingsmetoder beror på sjukdomsstadiet och patientens tillstånd. Så, för att avlägsna enstaka enheter, utvecklas en metod för kryoterapi (frysning), och med metastatiska former används cancerbehandling mot cancer. I allmänhet är patienter med tidiga stadier av prostatacancer det största valet - gamla människor med små tumörer och deras höga differentiering rekommenderas observation eller strålbehandling, unga föredrar kirurgi eller strålning.

Världs erfarenhet av behandling av prostatacancer

Prostatacancer, eller adenokarcinom, är en formidabel sjukdom i det manliga reproduktionssystemet. Som en följd av denna sjukdom bildas en malign tumör som påverkar prostatakörteln. Tumören härrör från epitelcellerna i körteln. Med tiden, i avsaknad av korrekt behandling, kan vissa typer av adenokarcinom metastasera till andra vitala organ i människokroppen. Därför är nyckeln och avgörande ögonblick i behandlingen av prostatacancer tidig och korrekt diagnos av tumören. Det finns ett direkt samband mellan tidpunkten för detektering av cancer och en ökning av överlevnadstiden.

Prostatakörteln är det viktigaste organet i reproduktionssystemet hos män. Den ligger lite under blåsan och täcker urinröret. Prostas globala funktion är att producera en speciell sekretionsvätska som utgör grunden för manlig sperma. Hemligheten hos denna vätska är viktig för den aktivitet och vitalitet som produceras av manliga kroppen av spermatozoa, därför bör behandling av prostatacancer täcka hormonell komponent.

Orsaker till cancer

Framväxten av risken för prostatacancer förklaras vanligtvis av flera faktorer. Grunden för patogenesen av cancercellernas ursprung hittills innehåller många saker, inklusive den genetiska riktningen. Riskerna för adenokarcinombildning kan representeras i form av följande faktorer:

 1. Människans ålder. Det är känt att de vanligaste fallen av prostatacancer observeras efter att ha fyllt 50 år. Vid tidigare ålder minskar risken i proportion till år.
 2. Ärftliga tecken. Det finns en teori baserad på observationer av patientens medicinska historia, som bygger på beroende av tumörbildning och deras närvaro hos direkt släktingar. Detta tecken ligger i teorin om förekomsten av några andra typer av cancer. dvs Sannolikheten att utveckla en tumör ökar om nära släktingar drabbats av en sådan sjukdom.
 3. Exponering för skadliga ämnen. Arbeta under skadliga förhållanden, särskilt med kadmiumhaltiga ämnen, rökning.
 4. Felaktig mat. Överdriven konsumtion av feta livsmedel.

Malign tumör i prostata körteln är den vanligaste bland maligna tumörer hos män.

Därför har någon man risken för prostatacancer. Utgående från detta är det viktigt att inte missa alla möjliga funktioner i reproduktionssystemets funktion i enskilda fall. Och med den minsta misstanken att genomföra en omfattande undersökning för detektering av adenokarcinom, eftersom endast tidig diagnos kan fullständigt bota sjukdomen eller höja överlevnads tröskeln.

Funktioner av manifestationer av prostatacancer

Den initiala bildningen och proliferationen av cancerceller i körteln sker omärkligt. Det är denna egenskap av utseendet på en tumör som minskar sannolikheten för en botemedel. De första symptomen uppträder när cancertumören har nått en stor storlek eller tumören har spridit sig till närliggande områden. Tiden mellan de första cellernas utseende och början på klagomål kan vara lika med flera år. Utseendet av symtom är orsaken till ett tidigt besök hos en specialist inom urolog eller andrologist. De första tecknen innehåller oftast:

 1. Hyppig uppmaning att urinera.
 2. Plötsligt finns det behov av urinering.
 3. Svårighet i urinflödet genom urinledaren.
 4. Smärtstillnad i ländryggen.
 5. Förekomst av spår av blod i urinen.
 6. Periodisk urininkontinens.

Man bör komma ihåg att tecknen på prostatacancer har någon likhet med prostata adenom. Det är viktigt att skilja dessa sjukdomar så snart som möjligt. Tillväxten av adenom kan förekomma i många år, och det finns inga lesioner och spirer till andra organ. Adenokarcinom brukar växa inom 2-3 år och vid slutet av tillväxten, som regel metastasizes. I avsaknad av korrekt ordinerad behandling dör patienten inom 5 till 7 år från sjukdomsprocessens början.

Grundläggande metoder för diagnos

Prostatacancerens insidthet är att det i början är nästan omöjligt att upptäcka. Ett sätt att identifiera graden av risk för prostatacancer är närvaron av markörer i blodet av prostatacentret. Att öka den i blodet kan indikera en hög risk för bildande eller närvaro av cancerceller i prostatakörteln. Samtidigt kan ökningen av detta antigen inträffa med inflammation i körteln eller med prostata adenom, d.v.s. med en godartad tumör. Därför anger en ökning av detta värde inte alltid noggrant på förekomsten av cancerceller.

Tänk på att ofta endast på grundval av analysen av prostataspecifikt antigen värden av så kallad tidig screening kan sluta sig till förekomsten av cancerceller i prostatakörteln. Eftersom andra detekteringsmetoder vanligen inte tillämpas i frånvaro av patientklagomål. Och förebyggandet av manifestationer av tumörer av avsevärd storlek är exakt metoden eller metoderna för tidig upptäckt av cancerceller.

En av de vanligaste och ändå ganska tillförlitliga studierna är metoden för ultraljud (ultraljud). Det utförs vanligen antingen genom buk eller rektal (via rektummetoden). Rektaltestning ger en bredare bild, så att du kan se volymen på körteln, närvaron av komprimerade formationer. Steget för prostatacancer bestäms med signifikant celltillväxt, d.v.s. redan med synliga förändringar. Förekomsten av enskilda cancerceller eller precancerösa förändringar med hjälp av ultraljud kan inte diagnostiseras. Samtidigt ligger vikten av denna studie i förmågan att differentiera adenom och adenokarcinom med hög grad av sannolikhet. Enligt klassificeringen av T med ultraljud diagnostiseras prostatacancer från och med andra etappen och högre.

Biopsi är den mest exakta metoden för att bestämma cancerceller i körteln. En prostatabiopsi utförs genom ändtarmen. Uppsamlingen av cellulärt material utförs, och vidare dess mikroskopiska studier utförs. Metoden garanterar korrekt indikering av typen av celler, och möjliggör också att identifiera specifika typer av cancerceller. Baserat på slutsatsen fattas ett beslut om efterföljande behandling.

Principer för behandling av prostatacancer

Cancerbehandling beror direkt på processen, patientens ålder, individuella egenskaper. Stages av sjukdomen enligt T-klassificeringen:

 1. 1 steg. Det finns inga uppenbara symptom, ultraljudsdisposition eller palpation ger inte resultat. Förekomsten av cancerceller kan endast bekräftas genom biopsi.
 2. 2 steg. Det finns förändringar i körtelns struktur, dess kapsularitet bryts. Diagnostiseras med konventionella metoder.
 3. 3 steg. Snabb tillväxt av tumören. Inledningen av metastatiska processer.
 4. 4: e scenen. Metastaser tränger in i närliggande organ.
 5. 5: e scenen. Benen är metastaserade, den slutliga fasen av sjukdomen fortskrider.

Det klassiska behandlingsschemat, beroende på kraftstadierna, föreslår grunderna i valet av tekniker.

I det första steget av cancer uppträder kirurgi oftast i form av ett kirurgiskt förfarande följt av avlägsnande av cancerceller. Garanterar 100% överlevnad i 5 år. Operationsgraden beror på platsen för maligna celler och precisionen av borttagningsförfarandet (prostatektomi). De vanligaste komplikationerna efter operationen: urininkontinens, impotens, frekvent urinering. Detta beror på instrumentets negativa påverkan på prostataceller. Nyligen har robotoperationer utförts med hjälp av endovaskulär teknik, vilket signifikant minskar risken för postoperativa komplikationer.

I den andra etappen av sjukdomen är det bästa förfarandet för behandling även kirurgiskt trots många tvister bland forskare. Naturligtvis ökar risken för komplikationer. Men ändå kan upp till 85-90% av de utförda åtgärderna fullständigt bota patienten. De återstående operationerna förlänger patientens överlevnadstakt avsevärt.

Det bör noteras att vid detta stadium av cancer är det nödvändigt att individuellt överväga tillståndet och de samtidiga sjukdomarna. Det finns en teorin om att vänta. Det bygger på det faktum att till exempel äldre män med allvarliga samtidiga sjukdomar övervakas lokal tumörstorlek. Och med en viss ökning av tillväxten görs valet för att vänta. Detta hänvisar till beslutet att inte ingripa kirurgiskt på grund av patientens tillräckligt djupa ålder och teoretiskt ett litet återstående liv, under vilket ingen signifikant tillväxt av tumören förutses.

Ändå beror prognosen på tumörens storlek och på de olika maligna cellerna, eftersom varje typ av cancerceller har sin egen utvecklingssätt. Behandling av prostatacancer bör ta hänsyn till detta.

Den tredje etappen av sjukdomen involverar spiring av cancerceller i angränsande vävnader av organ. Tumören börjar ge starka metastaser. I sådana fall är det inte möjligt att ta bort cancerceller. Detta beror på den tekniska komplexiteten och skador på friska celler under operationen.

I sådana fall visas strålterapi, vars huvudsakliga betydelse är att DNA-strukturen förändras på bestrålade celler, vilket resulterar i att dessa celler gradvis dör. Det finns en något annorlunda strålningsteknik. Källan för strålning implanteras i massan av en malign tumör. Det finns en direkt effekt av strålning på cancerceller. Kan vi bota prostatacancer på detta sätt? Här beror allt på typen av tumör och graden av tillväxt. Men den genomförda terapin visade att överlevnadshastigheten i 5-10 år ökat avsevärt.

Strålningsterapi på senare tid används sällan i sjukdoms första steg. Detta beror på det faktum att moderna metoder och tekniker inom kirurgisk ingrepp kan uppnå bättre resultat, i de flesta fall till fullständig återhämtning. Därför är strålterapi motiverad i ganska allvarliga fall av cancer i senare skeden.

Metoder för behandling som förlänger livet

Den kemoterapeutiska metoden är endast tillämplig i sena och försummade tillstånd av sjukdomen. Kemoterapi verkar i detta fall som en palliativ behandlingsmetod som hjälper till att förlänga patientens livslängd. Valet av kemoterapeutiska läkemedel beror på typen av cancerceller, tillståndet hos patienten som helhet och de olika kroniska sjukdomarna som är närvarande. Grunden för denna behandlingsmetod är den selektiva effekten av kemikalier på cancerceller, som ett resultat av vilket de dör. I praktiken orsakar användningen av starka kemikalier många biverkningar i patientens kropp. Detta faktum beaktas vanligen av läkaren vid förskrivning av behandling och val av läkemedel beroende på patientens allmänna tillstånd.

Med framgången i kampen mot prostatacancer används hormonell behandling. Liksom kemoterapi och strålbehandling är hormonbehandling berättigad i allvarliga ooperativa fall av cancer eller på grund av patientens allmänna tillstånd. Basen för denna behandlingsmetod är att de injicerade hormonella substanserna hämmar produktionen av testosteron, vilket sedan leder till hämning av tumörtillväxt. Den hormonella typen av behandling är mycket mildare än kemoterapi, vilket resulterar i färre komplikationer. I mer än 70% av fallen av hormonbehandling slutar behandling med viss framgång. Överlevnad i 5 år ökar betydligt.

Hormonbehandling kan innefatta kirurgisk eller läkemedelskastration som syftar till att förhindra produktion av testosteron. Under alla omständigheter, liksom med andra behandlingsmetoder, bestäms hormonbehandlingstiden av läkaren individuellt.

Överlevnad i prostatacancer, typer av tumörer

Syftet med behandlingen är inte bara sjukdomsfasen och patientens allmänna tillstånd, erhållet till följd av klinisk och objektiv forskning. En av de globala rollerna spelas av typen av malign neoplasma.

Vissa typer av celler växer snabbare, andra snabbare metastaserar. Så karaktäriseras basaloidcancer av snabb tillväxt och fullständig frånvaro av metastaser. Det behandlas framgångsrikt med hormonella läkemedel. Det är relativt sällsynt.

En av de aggressiva typerna är squamous adenokarcinom. Destruktiviteten hos denna art är orsakad av snabb tillväxt och metastaser, som uppträder mycket snabbt. Ben påverkas oftast. Strålning och kemoterapi har inte rätt effekt. Basen av behandlingen ligger i palliativ kirurgisk operation. Denna typ av cancer är sällsynt. Mindre än 1% av de sjuka. Behandlingen av prostatacancer i detta fall syftar till att förlänga patientens liv.

Fine-acinar adenokarcinom står för det största antalet fall. Det förekommer i mer än 90% av sjukdomsfallet. Med tidig diagnos och korrekthet av valet av behandling är prognosen i de två första stegen gynnsam. I tredje och fjärde etappen förblir prognosen allvarlig.

Prognosen för prostatacancer bestäms av sjukdomsfasen i de flesta fall. I de nedre stadierna av cancer kan botas. Patienten kan dock härdas endast med rätt diagnos, eftersom den typ av behandling som väljs beror på detta. Åldersgränsen för denna sjukdom börjar från 50 år. Man bör komma ihåg att tumören kan dubbla i storlek utan några tecken i 2-3 år. Följaktligen förändras sjukdomsfasen och sannolikheten för en fullständig återhämtning.

Därför är grunden för garantin för ett positivt resultat av sjukdomen antagandet av förebyggande åtgärder för att upptäcka cancerceller i prostatakörteln. Frågan är, om cancer behandlas, nu är fler och fler bekräftande svar mottagna.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Hur man behandlar prostatacancer utan operation?

Vid denna tidpunkt finns det inga bevis för att operationen är effektivare än andra, mindre invasiva metoder för behandling av prokata på cancer. Gemensam användning av olika typer av behandling orsakar allvarliga biverkningar och ökar inte hela tiden chanserna för återhämtning.

Därför rekommenderar patienter i tidiga skeden eller äldre patienter ofta aktiv övervakning och väntan. Beror på villkoren, behandling av prostatacancer utan operation består av:

 1. Traditionell terapi som förhindrar vidare utveckling av onkologiska sjukdomar. Man bör emellertid komma ihåg att det påverkar sexuell funktion hos män, kroppens känslomässiga och hormonella tillstånd.
 2. Alternativ terapi: fokuserar på att förbättra övergripande hälsa, eliminera maligna celler utan att skada den friska.

Typer av behandling av prostatacancer utan operation

Det finns sådana sätt att hantera onkologisk sjukdom:

Strålning hög energi strålning

Det består av ett visst antal förfaranden inom en viss tidsperiod. Möjliga typer är:

 • externa röntgenstrålar fokuserar en ljusstråle på tumören från maskinens position utanför kroppen. I moderna centra är den exakta platsen hjälpt till att installera datorer;
 • beräknad tomografi med fjärrstyrning av strålterapi: den baseras på en 3D-bild som gör det möjligt att bestämma alla data på prostata körningens storlek och form. Metoden förstör tumören, faller exakt på målet och skadar inte de närliggande friska vävnaderna och organen.
 • brachyterapi - intern strålning, vilket förutsätter att radioaktiva strålar levereras direkt till onkogenesen. Dessa källor avger endast strålning i bildningsområdet. De ges i flera timmar med hög dosintensitet och i flera veckor med lägre hastighet.

Det är baserat på användningen av droger för att förstöra cancerceller eller stoppa förmågan att dela dem. Systemiska kemoterapeutiska åtgärder utförs intravenöst. Typiskt används sådana vanliga läkemedel:

 • "Docetaxel" i kombination med steroidämnet "Prednisolon";
 • "Mitoxantron" ("Novatron") förlänger livet för patienter i jämförelse med andra medel;
 • "Cabazitaxel" godkändes av Cancer Control Organization som ett modernt och effektivt medicinskt läkemedel, vilket bekräftade förbättringen av prognostiska fakta.

Det representeras av preparatet "Sipuleucel-T", vilket ökar immuniteten. Speciella immunceller införs i blodet, vilket ökar kroppens naturliga skyddande funktioner.

Systemisk behandling för behandling av prostatacancer utan operation

Onkologer använder nya metoder för att påverka sjukdomen. Dessa inkluderar androgenbehandling. Det är baserat på att kontrollera tillväxten av manliga hormoner, i synnerhet testosteron. Hans nivå kan sänkas inte bara genom att ta bort testiklarna, men också genom medicinering.

Onkoproteinhanteringsmetoden rekommenderas speciellt för patienter med återkommande metastatisk prostatacancer, samt med mellanliggande och hög risk för spridning av sjukdomen. Beroende på graden av framsteg och den specifika situationen kan den tas före operation, tillsammans med strålbehandling eller efter det. Kliniska prövningar bekräftar effektiviteten av denna metod för att förlänga patientens liv.

Specifika typer inkluderar beredningar:

 1. Antagonister av ett specifikt hormon, betecknad som LHRH. De förhindrar testiklarna från att få testosteronsignaler. Sålunda ersätts kirurgisk resektion av könsorganen. Efter avslutad behandling börjar hormonproduktionen igen.
 2. En klass av antagonister som kallas gonadoliberin ("Degarelix") verkar mer försiktigt än sina föregångare.
 3. Antiandrogener motstår receptorerna av manliga hormoner och påverkar deras förmåga att komma in i celler. Fonderna i denna grupp är: "Bicalutamide" ("Casodex"), "Flutamid" och "Nilutamid". Men vanligtvis används de inte av sig själva utan är ytterligare medicinska substanser.
 4. Det nya läkemedlet "Enzalutamide" blockerar signaler från androgenreceptorn och används vid framsteg av cancer.
 5. Inhibitorer av enzymet CYP17: Även om testiklarna är de viktigaste tillverkarna av testosteron, kan andra celler i kroppen också producera en liten mängd av det och prova utvecklingen av en malign tumör. För att förhindra denna process erbjuder forskare ett antal läkemedel. Till exempel blockerar Zitiga (Abirateronacetat) detta enzym och ökar patienternas överlevnad. Män tar 4 tabletter tillsammans med Prednisolon.

Folkbehandling

Nutritional support för patienter är etablerad av en licensierad onkolog-naturopath. De huvudsakliga metoderna för naturlig behandling är:

 • curcumin har antiinflammatoriska egenskaper. Som ett anti-cancer ämne tas det i en dos av 400 mg 3 gånger om dagen;
 • modifierat citruspektin påverkar oncocellernas förmåga att fästa i normalhet: 6 g. 2 p / d;
 • Grönt te i en mängd av minst 4 koppar om dagen hämmar tillväxten av maligna celler och inducerar apoptos;
 • selen - en kraftfull antioxidant: 400-800 mikrogram per dag;
 • vitamin D: 0,25-0,5 μg;
 • vitamin E-succinat: 1200-1600 IE;
 • lykopen finns i tomater: 10 mg;
 • melatonin ökar effekten av traditionell behandling - en dos på 20 mg;
 • zink stöder immunfunktionen - 1550 mg.

Behandling av prostatacancer utan operation i många fall ger det bra resultat. Sådana avsikter måste dock diskuteras med den behandlande läkaren, som vet alla sjukdomstillstånd och eventuella konsekvenser av icke-kirurgisk behandling.

Prostatacancer: behandling, samt en beskrivning av metoder för behandling av patologi

Prostatacancer är en malign neoplasma som bildar sig från körtelvävnaden. Denna onkologiska patologi är väldigt farlig och förförisk.

Det bör förstås att behandlingen av prostatacancer beror på graden av patologisk process. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto effektivare blir behandlingen och desto mer gynnsam prognosen.

Från början av denna sjukdom är inte en representant för den starka hälften av samhället försäkrad. Enligt statistiska data är män som är äldre än 50 år mer benägna att utveckla sjukdomen.

Behandling av patologi är lång och tidskrävande. Det avslutas både vid användning av medicinska preparat och vid kirurgisk ingrepp.

Endast läkaren kan föreskriva tillämpningen av denna eller den här metoden och först efter att ha utfört de nödvändiga studierna. Terapi med folkmedicin är också möjligt, men endast som hjälpmedel och endast när användningen av medicinska örter är godkänd av den behandlande läkaren.

Prostatacancer - vad är det

Prostatacancer är en tumör av en malign natur. Prostatakörteln är ett viktigt organ i reproduktionssystemet, som är involverat i produktion av sperma, spermautsläpp och retention av urin. Patologin är smutsig, dess utveckling är mycket långsam.

Identifiera det på ett tidigt stadium är nästan omöjligt, eftersom det kanske inte känns under en mycket lång period. Det är därför som behandling av prostatacancer nästan alltid innebär en operation.

Förekomsten av malign neoplasma kan bero på:

 • Förekomsten av kroniska och inflammatoriska processer (i synnerhet prostatit) i orgeln;
 • hormonell obalans
 • adenom;
 • precancerösa tillstånd: hyperplasi med malignitet, atypisk adenos;
 • bakteriell skada på celler i körtelvävnad och autoimmuna processer som skadar den genetiska apparaten.

I alla fall förvandlas förändringar i körteln till cancer. Detta händer ofta på grund av påverkan av vissa faktorer.

Transformationen av patologiska förändringar i prostatacancer, vars behandling i de flesta fall är kirurgisk kan provoceras:

 • obalanserad näring, missbruk av fett och rött kött
 • förekomsten av missbruk
 • exponering för kadmium
 • infektioner som är sexuellt överförda
 • stagnerande fenomen;
 • en minskning av organismens skyddsegenskaper;
 • täta stressiga situationer
 • ärftlighet;
 • infektion med retrovirus och cytomegalovirus.

Tecken och manifestationer

I tidiga stadier fortsätter patologin nästan asymptomatiskt. Ofta upptäcks sjukdomen av en slump, när den undersöks för en annan sjukdom.

Symptomatisk av sjukdomen börjar manifestera med en signifikant ökning av tumören. En av de första tecknen på sjukdomen - snabb uppmaning att urinera - upp till tjugo gånger om dagen och mer än tre gånger på natten. Jeten är mycket långsam, intermittent. Efter tömning av blåsan finns det en känsla av överflöde.

Varje urinering åtföljs av uttalade smärtsamma förnimmelser, brännande känsla. Ofta klagar patienter på utseende av ömhet i gren och skönhetsområdet, såväl som inkontinens.

De senare stadierna åtföljs av följande manifestationer:

 • svullnad i nedre extremiteterna, könsorganen;
 • konkretioner i njurarna och smärtsamma känslor i nedre delen av ryggen;
 • föroreningar i urin och blodsperma;
 • försvagning av styrka;
 • smärtsam torrhosta (metastaser i VDP);
 • gulfärgning av dermis och en känsla av tyngd i sidan till höger (symptomatisk, signalerar närvaron av metastaser i levern);
 • smärtsamma känslor under avföring
 • smärta i benen (metastaser i benvävnad).

Tillväxten av manifestationer kan vara i flera år. Symptomatisk manifestation gradvis.

Det finns flera stadier av cancer. På ett tidigt stadium tumören är liten i storlek, den är inte palpabel, den är inte synlig när man utför ultraljud.

Den andra etappen åtföljs av tillväxt av utbildning. Vid detta stadium är tumören fortfarande kvar i körteln. Utbildning är begränsad till kärnan i körteln och den kan palperas under fingerundersökning.

Den tredje etappen kännetecknas av en stark utbyggnad av utbildning och spridning i närliggande organ. Det fjärde steget åtföljs av en signifikant ökning av tumörstorleken. Vid detta stadium uppträder metastaser i lungorna, lymfkörtlar, benvävnad, lever. Det finns klagomål om en signifikant försämring av det allmänna tillståndet och välmående, sjukdom, förlust av styrka och kronisk trötthet.

Sjukdomen kräver omedelbar behandling. Behandling av prostatacancer beror på utvecklingsstadiet. Det är inte nödvändigt att försena med hänvisning till läkaren, den är fylld av kritiska konsekvenser.

Behandlas cancer?

Tumör diagnostiseras på grundval av följande symtom: smärta vid urinering och svårigheter i processen, och i närvaro av sexuell dysfunktion och erektil dysfunktion. Sådan symtomatologi kan vittna om både cancer och om ett adenom. En särskiljande egenskap av cancer är ett brott mot erektion med påverkan på nerverna och en minskning av ejakulationsvolymen på grund av blockering av ejakulatorisk kanal.

Patologi kräver lång och seriös behandling.

Men även med korrekt behandling, speciellt om det är tredje eller fjärde etappen, garanterar läkare inte en tröstande prognos. Bota i de tidiga stadierna är möjligt, men endast i händelse av snabb och lämplig behandling.

terapi

Behandlingen är föreskriven och utförs exklusivt efter noggrann undersökning och noggrann diagnos.

För detta ändamål skall följande utses:

 • digital rektal undersökning
 • transrektal ultraljud;
 • blodprov för PSA;
 • biopsi;
 • histologisk undersökning;
 • CT och MR;
 • skelettscintigrafi.

Metoder för behandling

Terapi väljs med hänsyn till scenen i den patologiska processen. Ofta utförd: strålbehandling, hormonbehandling, kemoterapi.

I de tidiga stadierna är läkemedlet förskrivet. Intag av tabletter bidrar till normalisering av metaboliska processer, förbättring av organismens skyddande egenskaper och återställande av störda funktioner.

Ofta utses en mottagning:

 • Aspirin - främjar produktionen av prostaglandiner (hormonlika ämnen);
 • Veroshpirona - hjälper till att undertrycka produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, Befungin, Dorogovs stimulansmedel;
 • Thalidomid - främjar immunitetsmodulering;
 • Cycloferon, Viferon, Reaferon - har en effekt på interferonsystemet;
 • Omnica - hjälper till att lindra urinering
 • antibiotika (Unidox Solutaba, Vibramycin);
 • analgetika (Tramadol, Diklofenak, Paracetamol);
 • Leucomax, Epithalamin (ett sätt att behålla levern).

Äldre och äldre är förskrivna användningen av droger som minskar produktionen av könshormoner: Lupron, Eligard, Zoladex, Alfaradin, Novantron.

Användningen av orkidektomi

Denna kirurgiska metod består i att ta bort testiklarna. Förfarandet utförs med en stark tillväxt av neoplasmen. Manipulationen är effektiv och hjälper till att omedelbart minska hormonproduktionen.

ledande ingrepp som består i att fullständigt avlägsnande av prostata, är ett lokalt avlägsnande (prostatektomi) ofta ordineras, samt avlägsnande av tunica albuginea och bitestikel (subkapsulär epididimorhiektomii).

Användningen av strålbehandling

Radioterapi består i effekten av röntgenstrålning på tumörceller. Som ett resultat är det en skada på deras DNA och förmågan att dela upp. Efter bestrålning är patienten ordinerad medicinering, i synnerhet hormoner. En särskild diet ordineras också.

Tillämpning av kryoterapi

Under påverkan av extremt låga temperaturer sker frysning och förstöring av cancerceller. Denna teknik används ofta för återfallsterapi. Kryoterapi utförs utan anestesi.

Användningen av brachyterapi

Brachyterapi - en innovativ metod, en typ av strålbehandling av låg energityp. Kärnan i manipulation är implantering i prostata "fröer" (radioaktiva enheter). De injiceras i dermis av perineum med speciella nålar. Arbetar i flera månader, avger enheterna en tumör.

De viktigaste fördelarna med denna teknik är:

 • minimal invasivitet;
 • möjlighet till bestrålningsdosering
 • liten risk för impotens
 • snabb återhämtning.

Användningen av kemoterapi

I det fjärde steget, i händelse av detektering av metastaser i ben, lunga, lymfkörtlar, kemoterapi delad - en teknik som skiljer sig från bestrålningen (som syftar till att förstöra cancerceller i ett visst område), påverkan till hela kroppen genom cirkulationssystemet. Ofta är användningen av Mitoxantron och Prednisolon, Doxorubicin, Paclitaxel, Extramustin ordinerat.

Medelvärdet för medicinen är i genomsnitt sex månader. Efter kemoterapi finns biverkningar: snabb utmattning, dyspeptiska störningar, håravfall och minskning av blodkroppar, vilket kan leda till infektion i kroppen.

Prostatacancer: prognos, användning av icke-traditionella metoder och förebyggande

Bota av malign patologi är möjlig. Prognos för prostatacancer kommer att vara tröstande endast vid tidig behandling.

Spara organet är inte möjligt i alla fall, eftersom patologi, i avsaknad av symptom diagnostiseras sent.

Därför föreskriver de ofta användningen av radikala tekniker som består av partiell eller fullständig avlägsnande av körteln, i synnerhet prostatektomi.

Prognos för första och andra graden av prostatacancer är gynnsam. Lämplig behandling möjliggör inte bara att rädda och återställa det normala arbetet hos genitourinära och reproduktiva system för män, men också för att helt bli av med utbildning.

Ofta i de tidiga stadierna, tillsammans med läkemedel, rekommenderas läkare att använda folkmedicin. Förberedelserna är naturliga och effektiva. De kommer att bidra till att förbättra det allmänna tillståndet och välbefinnandet, samt normalisera körtelns funktion.

Sådana medel är effektiva:

 • dekokter sådana växter (enstaka eller i samlingar): nässla, salvia, björk löv, Immortelle, Stilla, ek bark, rölleka;
 • tinktur av hemlock;
 • infusioner av deras örter: calendula, cocklebur, celandine.

Effektiv i kampen mot prostatacancer i första och andra etappen, enligt många positiva recensioner av män, läsk. Detta medel hjälper till att öka pH och tillåter inte mediet att bli surt. Det rekommenderas inte att använda läsk för personer som lider av diabetes och låg syrahalt i magsaften.

Soda kan användas som dropplösning. Varaktigheten av behandlingen är en och en halv vecka. Efter veckan bör kursen upprepas. Totalt antal kurser ska vara fyra.

Du kan också ta en sådan drink. Det är nödvändigt att späda 10 g soda i en kvart kopp kokt vatten och därefter i 250 rent vatten. Använd medicinen två gånger om dagen före måltiderna.

utsikterna

Sjukdomen är farlig och svår. Prognos för prostatacancer är tröstande för tidig diagnos. Tidig terapi bidrar till fullständig eliminering av neoplasma och bevarande av manlig kraft. Prognosen för prostatacancer i tredje och fjärde stadiet för återhämtning är en besvikelse.

Även vid lämplig behandling av ett kompetent tillvägagångssätt för terapi är risken för återfall fortfarande hög. I genomsnitt lever människor med andra cancerfasen tjugo år, med tredje och fjärde - upp till tio.

Läkare har termen "fem års överlevnad". Han talar om hur stor andel av patienterna som lever efter terapi lever fem år eller mer. Denna indikator låter dig bedöma vilka chanser att återhämta sig med patienter med olika stadier av patologi. Överlevnad av män med första etappen - mer än 90%, den andra - 80%, den tredje - 40%, den fjärde - 15%.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen, rekommenderar läkare:

 • ät rätt
 • att leda en aktiv och hälsosam livsstil
 • överge missbrukarna;
 • för att få tillräckligt med sömn
 • undvik stressiga situationer
 • snabb behandling av samtidiga sjukdomar;
 • regelbundet övervakas
 • leda ett vanligt sexliv.