Huvud
Strömförsörjning

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Kronisk prostatit - symtom hos män, behandling med folkmedicin och läkemedel

Vid prostata sjukdom diagnostiseras patienten med kronisk prostatit. De lider av många män, men de vänder inte alltid till läkaren i tid. Resultatet kan vara beklagligt - komplikationer av reproduktionssystemet, upp till infertilitet. Det är viktigt att börja behandlingen i tid, eliminera obehagliga symtom och återfå din gamla livsstil.

Vad är kronisk prostatit?

Enligt medicinsk terminologi är kronisk prostatit en inflammation i prostatakörteln. Det kännetecknas av en långvarig och ihållande kurs, i vissa kan ske utan signifikanta kliniska tecken, på ett asymptomatiskt sätt. Lida en farlig sjukdom 30 procent av männen 20-50 år, men inte alla kommer till urologen i tid för behandling på grund av förlägenhet eller missförstå konsekvenserna.

Symtom på kronisk prostatit

Läkare särskiljer följande symtom på kronisk prostatit, som kännetecknas av sjukdomen:

 • smärta i underlivet, perineum, skrot, ger i sfären eller rektum
 • obehag under sex
 • problem med urinering, förändring i mängden utsläpp, färg;
 • sexuell dysfunktion;
 • problem med utlösning.

Symtom på kronisk prostatit utvecklas i flera år utan stor oro för patienten. Om du inte uppmärksammar symptom länge, är komplikationer möjliga:

 • cystit, pyelonefrit;
 • vesikulit (inflammation i de partiella vesiklarna), orhoepididymit (inflammation i testiklarna, bilagor);
 • infertilitet;
 • prostata adenom syndrom, cancer;
 • skleros av prostata, urinproblem
 • problem med erektion, minskad sexuell lust;
 • abscess av prostata - fokal purulent inflammation.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns två grupper orsaker till kronisk prostatit, som är uppdelade i smittsamma (orsakade av bakterier, virus och svampar) och kroniska (överbelastade) processer. Den andra gruppen innebär stagnation av utsöndringen av prostata och blod i venerna. Det finns en sjukdom av följande skäl:

 • oregelbundet sexliv;
 • långsiktigt inaktivt arbete
 • stillasittande arbete;
 • nära underkläder, komprimering av könsorganen;
 • alkoholism;
 • frekvent hypotermi.

Faktorer av utveckling av prostatit av kronisk typ är följande tecken, som verkar tillsammans med ovan nämnda skäl:

 • minskad immunitet, som ett resultat - dålig hälsa;
 • hormonella störningar;
 • kroniska infektioner;
 • allergier;
 • brist på vitaminer, mikroelement
 • nervstockning;
 • röka.

Klassificering av kronisk prostatit

Bland de medicinska specialisterna accepteras följande klassificering av kronisk prostatit:

 • infektiös (bakteriell) - orsakad av bakterier, svampar, virus;
 • Ej infektiös (abakteriell) - orsakas av andra orsaker.

Diagnos av kronisk prostatit

Om patienten upptäcker minst ett symptom är det nödvändigt att diagnostisera en kronisk prostatit hos en urolog eller andrologist. Läkaren efter mottagandet av klagomålet gör en första undersökning: ultraljud av bäckenorganen och prostata, tar prov för infektion och utför en rektal undersökning av prostata. Den sista punkten är smärtfri, men för många män är det obekväma. Att vägra från det är det inte nödvändigt - läkaren vid palpation definierar orsakerna till att sjukdom uppstår och tar emot ett hemligt urval.

Kronisk prostatitis detekteras efter att ha erhållit laboratorietester, bakteriekulturen av sekretionen av prostata för att bestämma dess känslighet mot antibiotika. Därefter utses den nödvändiga komplexa behandlingen, vilken beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Om det behövs, läkare:

 • ta emot urin för analys på leukocyter;
 • genomföra transrektal ultraljud, datorundersökning av blåsan;
 • ta biopsi av prostatavävnad;
 • gör röntgendiagnos.

Behandling av kronisk prostatit

Efter undersökningen föreskrivs orsakerna till och försummelsen av inflammation behandling av kronisk prostatit. Det består i att utföra:

 1. Antibakteriell terapi - infektionen som orsakade prostatit förstörs.
 2. Allmänna förstärkande behandling - återställer immunitet, det är nödvändigt för att förebygga återfall.
 3. Lokal terapi är massage i bäckenregionen och prostata, elektrofores, laserterapi, magnetophores, inductotermi.

Behandling av exacerbation av kronisk prostatit består av samma principer, men innehåller dessutom:

 1. Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.
  "LIKOPROFIT®" - ett komplex av naturliga ingredienser. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndrom. (1) Komponenter av "LYCOPROFIT®" på bakgrunden av standardterapi påverkar effektivt huvudsymptomen på kronisk sjukdom Tatita, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.
 2. Läkning bad med mikrocykler.
 3. Diet om det finns bevis.
 4. Massage i prostatakörteln förbättrar blodcirkulationen, ökar muskeltonen, ökar absorptionshastigheten för antibiotika. Metoden utförs av en läkare varannan dag när blåsan är full, eftersom det under stroke och prostata trycket på hennes inflammatoriska hemlighet tvingas in i kanalerna och urinröret (uretrit), släpps i urinen. Processen utförs med lite ömhet.

Än att behandla kronisk prostatit hos män medicinsk

Läkarna rekommenderar att man behandlar kronisk prostatit hos män medicinsk, med hjälp av en uppsättning läkemedel:

 1. Antibiotika - för att ta bort det inflammatoriska fokuset, när de används, förbättras patientens tillstånd.
 2. Alfa-adrenoblockers - slappna av smidiga muskler, förbättra urinets utsöndring, lindra spasmen. Gentamicin, Amikacin, Fentolamin, Prazonin är förskrivna.
 3. Hormoner - ta bort inflammationsprocessen, stimulera erektilfunktionen. Glukokortikosteroider injiceras i kroppen genom elektrofores. Drogerna bidrar till snabb läkning av prostatavävnad.
 4. Medicin, avslappnande muskler - muskelavslappnande medel. Bedöva, sänka tonen i penisens smidiga muskler, öka hastigheten på blodcirkulationen i problemområden, stimulera utflödet av prostats utsöndring. Använd baclofen, midokalm, metokarbamol.
 5. Läkemedel för att förbättra immuniteten - behövs för att stimulera kroppens skyddande egenskaper, stärka organens arbete och det allmänna tillståndet. Tilldela kosttillskott, vitaminer, mineraler.
 6. Rektala suppositorier - blir ett alternativ till orala läkemedel, eftersom de minskar skadliga effekter på lever och njurar. De använder droger med antibiotika, antispasmodik, naturliga ingredienser (propolis). Stearinljus lindrar smärta, svullnad, inflammation, har en positiv effekt på tillståndet av prostata. Utsedd kan Viferon, Bioprost, Prostopinum, Olestezin, Prostatilen.

Antibiotika för kronisk kronisk prostatit

Om sjukdomen orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika för kronisk kronisk prostatit. Deras användning kan minska fokuseringen av inflammation, eliminera patogener. Du kan inte använda antibakteriella läkemedel för prostatit orsakad av blodstagnation - det är farligt. Bland de populära antibiotika som används är:

 • fluorokinoloner - ciprofloxacin, lomefloxacin, Gatiloksatsin, moxifloxacin, ofloxacin - snabbt penetrera prostatan, hämma bakteriell aktivitet, lindra försämringen;
 • tetracykliner - Doxycyklin, metacyklin;
 • makrolider - oleandomycin, erytromycin.

Operativ behandling av kronisk prostatit

I försummade fall eller med ålderdom rekommenderar läkare en operativ behandling för kronisk prostatit. Det består i partiell eller fullständig avlägsnande av prostata:

 • transuretral resektion - ett populärt kirurgiskt ingrepp, beskärning av urinvägar och prostata med en volym upp till 80 ml;
 • transuretral snitt - dissektion av prostata, utan avlägsnande av vävnader;
 • öppen adenomektomi-avlägsnande, utförs i stora volymer av prostata.

Diet med kronisk prostatit

För att undvika komplikationer och behandlingen var snabbare och effektivare, föreskrivs en diet med kronisk prostatit. Dess huvudregler är:

 • vägran att röka, starka andar - du kan bara ta under förlåtelse av vin (inte mer än ett glas), 100 g vodka eller en halv liter öl;
 • frånvaron av fett kött, rökt, stekt mat och mat i matintaget;
 • Innehåll i persilja, senaps, persilja, pepparrot, lök, vitlöks diet;
 • i menyn bör det finnas mycket zinkhaltiga produkter - fisk, bläckfisk, ostron, musslor, pumpafrön;
 • eliminering av baljväxter, kött soppor, svampar, kolsyrade drycker från kosten;
 • under förbudet - starkt te, kaffe, salthalt, kryddiga rätter, slaktbiprodukter, sorrel;
 • vid behandling är det omöjligt att äta kaviar, bakning;
 • Det är önskvärt att inkludera betor, morötter, kål, tomater, gurkor, kefir, ryazhenka, stallost i kosten.
 • föreskriva mottagandet av torkade frukter, honung, spannmål, vegetabiliska oljor till middag.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Förutom läkemedelsterapi finns en behandling för kronisk prostatit med folkmekanismer. De hjälper till att ta bort svullnad, inflammation, höja immuniteten. Är det möjligt att bota prostata helt med bara dem? Nej, det kommer att kräva en omfattande effekt, men för att lindra patientens tillstånd är traditionell medicin möjlig. Här är några användbara recept:

 • dagligen äta 30 pumpa frön före måltider eller bollar frön med honung;
 • bad från grenar och blad av hassel;
 • mottagning av alkoholbark infusion av asp
 • te från skalet av kastanjer, mikroclysters från deras buljong;
 • tar alkohol tinktur celandine och hemlock droppvis (örter är giftiga);
 • drick persilja juice tre gånger om dagen eller avkok av hennes frön;
 • ljus från propolis och kakaosmör - ge effekt inte värre än köpta.

Profylax av kronisk prostatit

För att inte få prostata till ett obotligt tillstånd behandlas patienten med förebyggande av kronisk prostatit. Hållning till hälsan bör vara allvarlig. För att göra detta, använd följande riktlinjer:

 • en gång i halvåret har du en urolog undersökning;
 • ge upp täta, täta kläder, föredra att frigöra bomull utan tryck på könsorganen;
 • undvik hypotermi
 • engagera sig i fysisk aktivitet
 • leda ett regelbundet sexliv;
 • Var inte skyddad av avbruten samlag, förläng inte processen artificiellt;
 • inkludera i dietfrö av pumpa, persilja, grönsaker från familjen cruciferous;
 • sluta röka och dricka alkohol.

Video: Kronisk prostatit hos män

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män?

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män kan bara berätta för en erfaren läkare, och patientens oberoende åtgärder kan leda till allvarliga komplikationer. Många undrar helt enkelt hur lätt sjukdomen är att behandla, någon letar efter sätt att undvika sjukdomen. Inflammation av prostatakörteln är en mycket farlig och allvarlig sjukdom, utan behandling kan det leda till att en man steril eller impotent leder i sällsynta fall till döden. Hennes terapi är hemma, men under överinseende av en läkare.

För fullständig återhämtning kommer det att ta minst 1-2 månader i de enklaste fallen. I samband med komplikationer, samtidiga sjukdomar, flera orsaker till sjukdomsutvecklingen, ökar perioden till sex månader, och vissa medlemmar av det starkare könet måste behandlas i flera år. Mer detaljer om behandling av prostatit i vår artikel.

Egenskaper hos prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln som kan utvecklas hos en man efter 30 år (före denna ålder är sjukdomen mycket sällsynt). Vid en ålder av 40 år är sannolikheten för att utveckla inflammatorisk patologi 40%. Vid 50 års ålder är varje sekund sjuk och med ålder ökar riskerna bara. Hur man behandlar kronisk prostatit kan bara berätta för patienter att specialister, artiklar eller video på Internet ska inte vara en guide till behandlingens början. Det är trots allt nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen, utvecklingsstadiet, patientens tillstånd och bestämma bara vilka metoder som ska användas.

För behandling av prostatit används en hel rad terapeutiska åtgärder, bland vilka de första alltid tillämpar medicinerings- och fysioterapiprocedurer.

Symtom på prostatit är smärta, erektil dysfunktion och urinprocessen. Du kan lägga till några andra tecken, men dessa är de vanligaste och det är för dem att omedelbart sätta rätt diagnos. Vilka manifestationer ingår här:

 • Obehagliga känslor under urinering - smärta, smärta, brännande
 • Ständig uppmaning att gå på toaletten på grund av en känsla av ofullständig tömning av blåsan, speciellt ofta på natten
 • Problem med utlösning - prematuritet, fördröjd, ömhet
 • Utseendet av spontana nattliga erektioner, dess försvagning eller frånvaro under samlag
 • Förändringen i urinfärgen, närvaron av föroreningar av blod, pus
 • Smärta i sakrum, skrot, perineum, könsorgan, anus

På grund av ökningen i prostatakörteln från inflammation i storlek kan patienten känna obehag under avföring. Smärta med prostatit kan intensifiera efter tunga belastningar, aktivt samlag, stress. För ovanstående symtom kan du lägga till feber, svaghet, trötthet, ont i lederna och benen. Vad kan orsaka alla dessa fenomen? Oftast är källan till inflammation:

 1. Sedentary livsstil
 2. Långsiktigt avhållande från samlag
 3. Klädd underkläder, kläder, kompressiva könsorgan
 4. Missbruk av alkohol, rökning
 5. Fel hormonell bakgrund
 6. Försvagning av immunsystemet

Beroende på den specifika orsaken till patologin ordineras lämplig terapi. Hur behandlas kronisk prostatit hos män som indikeras till patienten av sin läkare tillsammans med ytterligare rekommendationer som att spendera mer tid utomhus eller ta vitaminer. Inverkan på inflammatoriska fenomen kan vara nervösa upplevelser och stress, stark fysisk aktivitet, alltför aktivt sexliv, skadlig mat, övervikt.

Den näst högsta frekvensen av samtalet efter stagnation prostatit olika vätskor bäcken är patogener -. E. coli, Klebsiella, Proteus, etc. De faller i körteln eller ström blod / lymfa eller oskyddad sexuell kontakt.

Diagnos av sjukdomen

För att bestämma hur man behandlar kronisk prostatit hemma behöver du veta exakt patientens tillstånd och orsaken som orsakade sjukdomen. För detta används olika instrument- och laboratorieundersökningar samt medicinsk undersökning (speciellt digital rektalundersökning). Läkaren tar urin, blod, prostatsekretioner för att bekräfta närvaron av inflammatoriska fenomen, och också för att ta reda på om den patogena mikrofloran är närvarande i körtelvävnaderna. Användbar kommer att finnas data om den hormonella bakgrunden hos män, tk. för att återställa den potens som det kan vara nödvändigt att stabilisera det.

Spermogramma används för de män som planerar att bli barn, eftersom bedömer spermas förmåga att befruktas. Om en cancer misstänks kan patienten genomgå en biopsi, rekommendera att analysera PSA. Ultraljud används för att bedöma tillståndet av urinblåsan och urinvägarna som passerar genom prostata. Det kan också visa närvaron av en abscess, konkrement i körtelvävnader. I närvaro av en stark urinladdningsproblem utförs uroflowmetri, vilket bestämmer hur mycket urinflödet är.

Metoder för behandling av prostatit

Om du vill få allmän information om terapi kan du läsa information om hur man behandlar kronisk prostatit hos män på forum eller specialiserade platser. Patienten själv måste först gå till sjukhuset. Läkaren kan omedelbart ordinera vissa läkemedel som kommer att underlätta sin situation, men han kommer att skriva ut medicinerna som kommer att eliminera sjukdomen självt efter att ha bestämt källan. Vilka metoder används för att bli av med inflammation:

 • Medicinsterapi
 • Fysioterapeutisk behandling
 • Dietmat
 • Terapeutisk fysisk träning
 • Kirurgisk ingrepp
 • Hjälptekniker (folkmedicin, akupunktur, mudterapi, etc.)

I början av prostatit kan övningsbehandling och lämplig näring undvikas, och tabletter kan ersättas med folkmedicin, vilket hjälper till att skydda hälsan från de negativa effekterna av syntetiska ämnen. När patientens situation är allvarlig, tillgriper de mediciner på en gång, liksom förfaranden som kan förbättra deras effektivitet.

Med medicinering

Ett ganska stort antal farmakologiska grupper av läkemedel används för att behandla inflammation. Det kan vara både NSAIDs och PDE-5-hämmare och alfa-blockerare. De väljer dem beroende på närvaron av ett eller annat symptom på sjukdomen. Oftast utsedda:

 1. Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel
 2. Alfablockerare
 3. antibiotika
 4. Muskelavslappnande medel och antispasmodik
 5. immunomodulatorer
 6. Vitamin- och mineralkomplex, växtbaserade läkemedel etc.

NSAID-läkemedel ordineras av en läkare för att eliminera huvudorsaken till alla symtom - en hotbed av inflammation. Så snart det blir mindre, kommer smärtan, puffiness och obehag med urinering att minska. Du kan ta mediciner i form av tabletter, men en liknande effekt kan hittas i rektala suppositorier. Och från det andra kan du få mycket färre biverkningar, så de erbjuds patienter med njure eller leverproblem, GIT. En känd representant för denna grupp kan kallas Ibuprofen (han har en inhemsk analog - Diklofenak).

Adrenolytika är nödvändiga för de patienter som har svårt att gå på toaletten. De slappna av muskelmuskulaturen, som ligger i blåsans och prostats hals och därigenom förbättrar urinflödet. Samma åtgärd - att slappna av i musklerna - har antispasmodik och muskelavslappnande medel, så de används om alfa-blockerarna inte fungerade.

Samma läkemedel är lämpade för att ta bort smärtssyndrom. Med dessa mål utnämndes ofta Ibuprofen, Midokalm, Finalgon. Recensioner om hur man behandlar kronisk prostatit Finalgun möts på Internet ganska ofta, så köpare kan se att drogen verkligen fungerar. Endast i motsats till tidigare droger finns den i form av en salva, därför kan den endast användas externt och lokalt. Antibakteriella medel används endast för patologins bakteriella natur, annars kommer de bara att skada. Populära farmakologiska grupper är:

 • Fluoroquinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin). De mest kraftfulla antibiotika, men på grund av detta farligt för hälsan. De kan snabbt tränga in på platsen för förökning av patogener, förstöra dem genom kränkningen av DNA-syntesen
 • Tetracykliner (Doxycyklin). Effektiv mot ett stort antal patogena bakterier och mikrober som har bakteriostatisk verkan (inte förstöra patogena celler, men inte bara tillåta dem att föröka sig och stoppa tillväxten)
 • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin). De har en bakteriostatisk effekt, men i stora koncentrationer kan baktericidala (förstöring av parasiter). Arbetsmekanismen bygger på överträdelsen av proteinsyntesen

Hur lång tid att behandla kronisk prostatit vid användning av antibakteriella läkemedel? Vanligtvis tar det cirka 2 veckor om läkemedlet fungerar omedelbart. Ibland är det nödvändigt att upprepa en kurs med starkare antibiotika, tk. Patogener utvecklade motstånd mot de föregående. De återstående drogerna kan hänföras till stödjande och generell återhämtningsbehandling, det förhindrar komplikationer, stärker immunsystemet, hjälper hela organismens arbete som helhet.

Traditionell medicin

Från folk rättsmedel är inte lämpliga för alla medicinalväxter för behandling av prostatit, men många av dem fortfarande kan få en viss fördel - höja skyddande funktioner i kroppen, tryckstabilisering, förbättring av perifer blodcirkulation, etc. Dekoktioner och tinkturer Jag rekommenderar matlagning från nässlor, Johannesört, kardborre, calendula, kamille. Alkoholtinkturer får endast tas i kroniskt stadium.

För att hitta några medel är det möjligt redan i en färdig sort i drogister. Köpt där kan te eller avgifter endast bryggas ordentligt och tas över flera månader.

Rätt näring och motion

En balanserad kost kan hjälpa en patient att bli av med sina symptom snabbare och också att ordna arbetet i många organ och system. Om en man tidigare varit överviktig kan du lyckas bli av med ett par kilo, och med regelbundna fysiska övningar kommer siffran att öka ännu mer. Att vägra representanten för den starka hälften av mänsklighetskostnaderna från:

 1. Snabbmat och bekvämlighetsmat
 2. Konserverad mat, marinader, röka produkter
 3. För skarpa, salta, feta livsmedel
 4. Alkohol och starkt kaffe (tillåtet i små mängder i kroniskt skede)
 5. Produkter som orsakar gasproduktion, främjar förstoppning

Var uppmärksam på färska grönsaker och frukter, gröna, nötter och frön, i menyn måste du öka antalet spannmål, vegetabiliska oljor. Matintag bör vara liten i volymen, men ofta (cirka 5-6 gånger om dagen). Positivt kommer männen att uppleva en ökning av mängden mat rik på zink i kosten, eftersom Det är nödvändigt för syntesen av testosteron - könshormonet som är ansvarigt för styrkan.

Matlagning är helst ett par, kock, gryta eller baka, och friteringen är bättre att vägra. Om du behöver något att steka, använd olivolja eller solrosolja, men inte animaliska fetter.

För att förhindra utseende av stillastående fenomen rekommenderas det att träna i fysisk träning. De normaliserar metaboliska processer, förbättrar blodcirkulationen, stärker immuniteten. För att förhindra stagnation av seminal vätska bör också ges tid och intimitet. bara det hjälper till att helt tömma prostata (självtillfredsställelse tillåter inte att göra detta). Hemma kan du både behandla kronisk prostatit och genomföra dess förebyggande. För att göra detta är samma principer som ovan angivna lämpliga - rätt näring, regelbunden fysisk aktivitet, sexuella relationer.

Kronisk prostatit: tecken, symtom och behandling, tabletter och tekniker

Prostatakörteln är det mest utsatta organet i den manliga kroppen. Sjukdomar i prostata finns i var tredje man i 20 års ålder. I detta fall är hyperplasi av prostata och adenom, vilket leder till problem med erektion, oftast en följd av kronisk prostatit. Det är därför som det är nödvändigt att känna till de karakteristiska tecknen på kronisk prostatit och hur man behandlar den.

Kronisk prostatit - vad är det?

Kronisk prostatit är en långvarig inflammatorisk process i prostatakörteln. Termen förenar flera former av sjukdomen, som framgår av liknande kliniska symptom.

Kategorier av kronisk prostatit:

 1. Infektiös - provocerad av bakterier, svamp eller virus;
 2. Icke-infektiös (stillastående) - annars kallad kronisk bäckensmärksyndrom, uppträder med eller utan inflammation;
 3. Asymptomatisk - med fullständig frånvaro av kliniska manifestationer detekteras inflammation först efter en noggrann undersökning av prostata.

I 95% av fallen diagnostiseras icke-infektiös kronisk prostatit. Samtidigt kommer stagnation i prostata - dess utsöndring eller blodcirkulation i venerna - i framkant av inflammation.

Risken för kronisk prostatit ökar hos människor:

 • som leder till ett oregelbundet sexuellt liv, regelbundet övar avbrott i samlag för att undvika en partners graviditet
 • anställda av kontor och förare (stillasittande arbete provocerar blodstasis i bäckenet);
 • föredrar att ha på sig snäva underkläder;
 • missbruka alkohol och röka.

Kronisk prostatit: tecken på exacerbation

Kronisk prostatit utvecklas gradvis och i många år kan inte orsaka oro. Periodiskt kan en man fira:

 1. Obehagliga känslor i grenområdet
 2. Smärta av minimal intensitet med karakteristisk bestrålning i sfären, ändtarmen, könsorganen;
 3. En viss ökning av urinering med utseende av smärta och mindre patologisk urladdning från urinröret, en svag ström av urin;
 4. Ömhet i glanspenisen efter utlösning (försvinner inom 30 minuter);
 5. Brinner i urinröret, utseendet av ömhet i samlag.

Stress, hypotermi, tidigare infektion, vilket leder till försvagad immunitet, och att äta kryddig mat / alkohol kan framkalla en försämring av kronisk prostatit. Samtidigt ökar intensiteten av smärtsamma manifestationer och liknar akut inflammation.

Med utvecklingen av sjukdomen och engagemang i den patologiska processen nerverna mer förbättrade erektil dysfunktion som har en betydande inverkan på det psykologiska tillståndet hos patienten.

Emellertid, är kronisk prostatit fylld inte bara en kränkning av potens - svag erektion, minskade förnimmelser under orgasm, eller total avsaknad av för tidig utlösning.

Ofta leder sjukdomen till utvecklingen av cystit, pyelonefrit och inflammation i testiklarna, vilket försvår kursen av den underliggande patologin. Dessutom ökas risken för bildning av stenar i prostata, adenom eller utseendet på en malign tumör. Under den långa tiden av kronisk prostatit utvecklas infertilitet.

Symtom på kronisk prostatit genom former och stadier

Symtom på kronisk prostatit beror på sjukdomsformen och sjukdomsfasen (exacerbation eller remission).

Bakteriell kronisk prostatit

Symtom på kronisk prostatit orsakad av patogen mikroflora, förekommer periodiskt med varierande intensitet. Under en exacerbation är symtomen på inflammation mest uttalade. Smittsam kronisk läckande prostatit uppenbaras:

 • Vanliga tecken på inflammation i kroppen - feber, svaghet, frossa, muskelsmärtor (förekommer när förvärras);
 • lokal inflammation syndrom - smärta i buken, förvärras av samlag, avföring och urinering, långvarig brist på närhet;
 • Störningar från det genitourinära systemet - intermittent urinering, nedsatt erektil funktion
 • Abnormaliteter i laboratorieförsök - detekterings i prostata sekre och urin analys bakterier / svampar, tecken på inflammation i blodanalys (leukocytos, ökad erytrocyt-sedimentationshastighet) och urin (leukocyturi protein).

Utanför förvärringen av inflammation raderas tecknen på kronisk prostatit. Klagomål hos patienten tyder mer på en störd urinering, en minskning av sexuell lust och andra erektila störningar, vilket orsakar uttalad nervositet.

Icke-infektiös kronisk prostatit: kronisk bäckensmärksyndrom

Själva namnet indikerar ett symptom som dominerar en given typ av kronisk prostatit - smärta sensioner. På grund av den låga intensiteten av smärta, är kronisk icke-infektiös kronisk prostatit ofta utan uppmärksamhet.

Med tiden ökade smärtan en aning, och i de kliniska symptom av sexuell dysfunktion orsakad av utvecklingen av stagnation och minskad muskeltonus i bäckenbotten och urinrörets ringmuskel.

Ofta är sjukdomen helt asymptomatisk. Diagnosen av kronisk prostatit görs när det finns tecken på inflammation av prostata och dess hyperplasi vid diagnostiska tester. I urinanalysen kan leukocyturi registreras periodiskt.

Metoder för behandling av kronisk prostatit

I varje fall kräver behandlingen av kronisk prostatit ett individuellt urval av en terapeutisk behandling. Detta tar hänsyn till orsaken till sjukdomen (infektion, stagnation av utsöndring eller venöst blod), längden på kursen och närvaron av en försvårande patologi.

Läkemedelsbehandling:

 • Antibakteriella medel - antibiotika (ciprofloxacin, amoxicillin, azitromycin, levofloxacin, klaritromycin), som visas endast för patienter med svår inflammation som identifierar bakteriellt medel i urin eller prostata sekret. Antibiotisk terapi varar 2-8 veckor. I slutet av kursen är symptomen på sjukdomen ofta kvar i sin helhet, även om den smittsamma faktorn helt elimineras.
 • Alfa-blockerare (Terazonin, Tramsulozin, Alfuzosin) - är tilldelade med ökad intrauretralt tryck blåsmuskeln hypertoni. Deras användning har ingen effekt i strid med innervation av muskler och bäckenbottenmiodystrofi.
 • Symtomatisk behandling av kronisk prostatit - för smärta läkemedel som används NSAID (diklofenak, ketorolak) är ofta i tabletterna, rekommenderas intag av selektiva antidepressiva (imipramin, fluoxetin) för att eliminera ångest.
  Hormonbehandling - behandling med antiandrogener och androgener utförs i enlighet med hormonnivåavvikelserna.
 • Immunostimulanter - föreskrivs endast med bevisad laboratorieimmunbrist.
 • De medel som reglerar nivån av urinsyra, är endast lämpliga vid detektering av stenar i prostata. Läkaren utser oftast Allopurinol. Emellertid är läkemedlet effektivt endast mot urater.
 • Vitaminterapi - alternativet för behandling av kronisk prostatit blir tillgängliga vitamin-mineralkomplex. Byte av dem med annonserade kosttillskott ger inte ett botande resultat, förutom för mycket slöseri med pengar.

Kirurgisk behandling av prostatit

Beroende på sjukdomsförloppet, provocera kronisk prostatit gäller TURP (ofta ersätta öppen kirurgi), endoskopisk dränering bildas prostata cysta, kirurgisk korrigering av sädesblåsorna i strid med utflödet hemlighet.

Med vanlig skleros utförs prostatektomi. Med hyperplasi av prostata är ablationsmetoderna effektiva - mikrovågsterapi och laserablation.

Andra metoder för behandling av kronisk prostatit

Vissa läkare förskrivar aktivt patienter med kronisk prostatit olika metoder för fysisk påverkan på prostata. De flesta har dock ett antal kontraindikationer och är endast föreskrivna i vissa fall:

 • prostata massage (se endast en liten del av bröstet) hyperplastiska förändringar i kroppen kan orsaka akut urinretention och främjar inflammation (upp till utvecklingen av sepsis). Massage kan inte utföras med stenar och cyster i prostata, uttryckt av venös stasis. Frisättningen av prostata från en stillastående utsöndring sker bäst med naturlig utlösning.
 • Gymnastik för urinblåsan - specifika övningar för att förlänga intervallen mellan urinering till 4-5 timmar effektiva i strid med muskeltonus i urinblåsan och sphincter. Emellertid reduceras deras effektivitet markant i myofascialt syndrom, som orsakas av neurodystrophic förändringar.
 • Inställning - En djup infusion av droger i urinröret är mycket smärtsamt och full av komplikationer.
 • Elektrostimulering, transrektal ultraljud och fonophores, magnetoterapi och andra metoder för muskelstimulering är lämpliga att använda endast med minskad ton i bäckensgolvsmusklerna. Fysioprocedurer ger endast tillfällig lindring, och en bestående effekt uppnås när orsaken till sjukdomen elimineras.
 • Traditionella metoder - hem recept (pumpafrön med honung, alkoholhaltiga infusion av barken av asp, etc.) används endast efter godkännande av den behandlande andrologi och ersätter inte medicinsk behandling.

Prognos: är det möjligt att bota kronisk prostatit?

Prognosen för kronisk prostatit beror direkt på patientens behandling för kvalificerad hjälp. Som ni kan se, är symtomen och behandling av kronisk prostatit hos män närbesläktade - i avsaknad av hyperplastiska förändringar i körteln och neyrodistrofii tillhandahålls omfattande behandling, är det möjligt att uppnå en stabil förbättring.

Det är också viktigt att radikalt ompröva ditt liv: att utesluta de faktorer som orsakar stagnation, att bli av med dåliga vanor och att äta helt.

Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit!

Inflammation av prostata, det vill säga prostata, oberoende av orsaken till sjukdomen, förvärvar vanligtvis en kronisk kurs. För att effektivt behandla kronisk prostatit uppnåddes, behöver du veta för vilka skäl det verkar.

Bra hälsa, kära läsare. I anslutning är Alexander Burusov en expert på herrklubben "Viva Man", och vi fortsätter att förstå problemet med kronisk prostatit.

I den här artikeln kommer vi att försöka lista ut vad det är bättre att behandla den här hemska sjukdomen, vilka alternativ vi har till vårt förfogande. Låt oss börja.

Orsakerna till sjukdomens utseende och förvärring

Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, rektum på grund av nära kontakt med prostatakörteln leder till bildandet av ett inflammatoriskt fokus i den. Fartyg som matar prostata är grenar av blåsans, rektum, posterior sakralartär, djup lårartär. Eventuellt infektiöst fokus som finns i dessa organ kan komma in i körteln.

Närvaron av kronisk infektion av vilken plats som helst, t ex, bihålorna, leder till en försvagning av immunitet, och villkor patogena mikroorganismer som finns i huden, tarm, urinröret - blir patogena. Detta leder till utvecklingen av en kronisk process.

Cirkulationsrubbningar i prostatakörteln på grund av trängsel på bakgrunden av minskad fysisk aktivitet leder till en försämring av läkemedel tillförseln till prostatakörteln och komplicerar behandlingen av kronisk prostatit hos män.

Ökat blodflöde till organ som finns i det lilla bäckenet uppträder inte bara på grund av låg fysisk aktivitet utan även från ett antal faktorer:

 • oregelbundet sexliv;
 • avbrott av samlag
 • röka, dricka alkohol
 • åderbråck i nedre extremiteterna
 • paraproctit och proctit;
 • tromboflebit av hemorrojderår mot bakgrund av kroniska hemorrojder;
 • sprickor och fistlar i anuset;
 • Tonväggens ton är reglerad av det sympatiska och parasympatiska nervsystemet, där inflödet och utflödet av blod från organet störs.
 • trauma av perineum hos ryttare, cyklister, motorcyklister.

Med urogenitala infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, klarar sjukdomen inte alltid att bota definitivt - detta är orsaken till utvecklingen av kronisk prostatit. De vanligaste patogenerna är:

 • trichomonas;
 • mykoplasma;
 • gonokocker;
 • gardnerelly;
 • ureaplasmas;
 • chlamydia;
 • svamp;
 • virus;
 • E. coli;
 • streptokocker;
 • enterokocker;
 • stafylokocker.

Dessa mikroorganismer är svåra att bota.

Hormonaktivitet efter 40 år hos en man börjar gradvis blekna. Först är det asymptomatiskt.

Att minska produktionen av testosteron om och om igen leder till en liten stasis av prostatakörtelns utsöndring i sina granuler. Lite efteråt ökar denna stagnation. Ämnen som ingår i utsöndringen av prostata är inte helt borttagna. Sekretorisk, motorisk, barriärfunktion av sekretionen av prostatakörteln börjar lida.

Citronsyra, som finns i prostatajuice, utför en bakteriedödande funktion, kondenserar den. Med stasis av citronsyra räcker inte, börjar utveckla en bakteriell infektion. Nivån av citronsyra i prostatajuice är direkt relaterad till mängden testosteron i blodet.

Klinisk bild av sjukdomen

Symtomatisk kronisk prostatit hos män:

 • känslor av obehag, smärta över puben;
 • smärtskott löper regelbundet i rektum och sakrum
 • frekvens av urinering och ömhet, särskilt efter hypotermi, stress;
 • okarakteristisk urladdning;
 • brott mot ejakulation, erektion
 • för tidig utlösning;
 • ökad svettning;
 • sömnstörning
 • periodisk ökning av kroppstemperaturen inte mer än 37,2-37,3 ° C på kvällen.

Ur vilka symptom dominerar: smärta, urineringstörning eller sexuell dysfunktion - behandlingen av kronisk prostatit hos män beror på.

De viktigaste delarna av sjukdomsbehandling

Är kronisk prostatit behandlad?

Det är nödvändigt att identifiera de huvudsakliga behandlingsområdena:

 • mediciner;
 • normalisering av arbets- och viloprocessen
 • rationell nutrition;
 • avslag på dåliga vanor
 • fysioterapi, massage;
 • folkmekanismer.

Det är nödvändigt att behandla inte bara medicinskt, men komplex applicering av alla metoder är nödvändig. Det är omöjligt att ge företräde åt någon riktning mot prostatitbehandling.

medicinering

Effektiv behandling av prostatit bör inriktas på att eliminera orsaken till prostatit. Läkemedel väljs individuellt av en läkare efter att ha utfört de nödvändiga diagnostiska testerna. De viktigaste anvisningarna för läkemedelsbehandling:

 • antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • antispasmodik för att förbättra urinflödet;
 • uroantiseptika för eliminering av infektioner i urinvägarna;
 • droger som förbättrar arteriell och venös blodflöde;
 • droger som förbättrar fluiditeten, minskar blodets viskositet
 • vitaminer;
 • enzymer;
 • lugnande läkemedel, psykoterapeutiska effekter;
 • korrigering av immunförsvar;
 • behandling av metaboliska sjukdomar och hormonell dysfunktion.

Antibiotikabehandling

Huruvida en kronisk prostatit kommer att botas beror på en kompetent utvald antibiotikabehandling.

Antibiotika väljs av de som tränger in i prostatan, verkar effektivt på infektions orsakssamband. Några orsaker till kronisk prostatit, till exempel ureaplasma, är inte känsliga för sådana starka läkemedel som:

 • tetracykliner;
 • några cephalosporiner;
 • levofloxacin;
 • klaritromycin.
Hur man behandlar kronisk prostatit med antibiotika?

Grupper av antibakteriella läkemedel som används för behandling bakteriell prostatit:

 1. Fluoroquinoloner (normfloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin, lomefloxacin).
 2. Makrolider (erytromycin, azitromycin).
 3. Tetracykliner (doxycyklin, metacyklin).
 4. Derivat av 5-nitroimidazol (metronidazol, tinidazol).
 5. Cefalosporiner 3-5 generationer.
 6. Lincosaminer (Clindamycin).
 7. Sulfonamider.

Behandlingsförloppet med ett antibiotikum är 7-10 dagar, beroende på testresultaten. Antimykotiska läkemedel betyder att normalisera mikrofloran i mag-tarmkanalen är ordinerad vid behandlingstidpunkten med antibakteriella läkemedel.

Helt taget tar antibiotikabehandlingen från 2 till 4 veckor.

Administreringsvägar för antibiotika:
 • inuti i tabletter;
 • intramuskulärt;
 • intravenöst;
 • Inuti prostata;
 • endolymphatically.
Än att behandla och vad som specifikt är att använda ett antibiotikum, kommer läkaren att på grundval av inspektionsdata be om inspektioner:
 • ultraljud;
 • ett allmänt blodprov
 • studie av prostats utsöndring
 • PCR;
 • TRUS;
 • uroflowmetry.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är relaterad till normalisering av permeabiliteten hos kärlväggen, restaurering av mikrocirkulationen. De minskar bildningen och suger inte de befintliga mediatorerna av inflammation. Det är nödvändigt att komma ihåg egenskapen hos NSAID, bilda sår i magen och tolvfingertarmen.

Hur bota kronisk prostatit utan att få magsår? Det är nödvändigt att ta ett kapsel omeza eller omeprazol på kvällen med ett profylaktiskt syfte.

Det är mest rationellt att använda rektala suppositorier med NPC, till exempel indometacin.

immunomodulatorer

För att korrigera immunförsvar används droger:

Utnämnd av läkaren väljs dosering individuellt.

Nonspecifik motstånd av kroppen är normala vitaminer och spårämnen.

enzymer

Enzymberedningar förbättrar tillgången av antibiotika och NSAID till prostata, vilket förstör de vidhäftningar som alltid är tillgängliga i en kronisk inflammatorisk process.

Dessutom har enzymer en måttligt uttalad funktion av stimulering av immunitet.

Förteckning över droger:
 • lidasa;
 • glasögon
 • aloe.

För blockad av adrenoreceptorer i vävnaderna i prostata, appliceras blåsan, urinröret:

 • prazosin;
 • alfuzosin:
 • doxazosin;
 • terazosin;
 • tamsulosin.
Hur man behandlar kronisk prostatit med alfa-adrenoreceptor blockerare?

Dessa läkemedel ordineras av en läkare med syftet:

 1. Eliminera spasmen från blåsans hals och utveckla mot bakgrund av svullnad och inflammation.
 2. För att förbättra urinflödet, för att normalisera den fysiologiska urinering.
 3. Koordinera arbetet med muskler och sphincter i blåsan.

Normalisering av blodflödet med droger

Normalt blodflöde uppnås med en adekvat diameter av artärerna, som leder blod till venerna, som hanterar utflödet av blod utarmat i syre. Det är också nödvändigt att minska viskositeten hos blodet och för att uppnå sin goda fluiditet i kapillärbädden.

För detta används förberedelser av olika grupper:
 • Trental;
 • cavinton;
 • reopoligljukin;
 • detraleks;
 • troxerutin.

För att uppnå ett bra resultat i behandlingen av kroniska sjukdomar i prostata bör behandlas inflammatoriska sjukdomar i urinröret, urinblåsan och njurarna. För detta ändamål används följande förberedelser:

Prostatit reducerar oundvikligen styrkan, försvagar libido, bryter erektionen. Dessa fenomen följs alltid av symtom på dysfori, låg bakgrundsstemning, humörsvängningar. Med dessa symtom utses sedativa, anxiolytika, antidepressiva medel.

Fysioterapeutiska exponeringsmetoder

För att behandla prostata används följande metoder för behandling av den kroniska processen:

 • ultraljud
 • elektrofores;
 • bad med varmt vatten med avkok av kamomill, lind, salvia, timjan;
 • varma enemas
 • massa av prostatakörteln genom ändtarmen;
 • girudoterapiya
 • UHF;
 • inductothermy;
 • mikrovågsresonansbehandling.

Fysioterapeutisk behandling är kontraindicerad med samtidig adenom i prostatakörteln.

På hur mycket kronisk prostatit behandlas, beror graden av svårighetsgrad av psykologiska avvikelser och depressiva manifestationer. För att påskynda processen till behandling, i avsaknad av kontraindikationer, är det nödvändigt att tillsätta exponeringstekniker för fysioterapi.

Nutrition rekommendationer

Standardrekommendationer för alla kroniska sjukdomar i form av vägran av stekt, saltad, peppared, rökt i denna situation är otillräckliga. Effektiv behandling av prostatit beror på en rationell, balanserad diet. Det är nödvändigt att lägga till livsmedelsprodukter som selleri, ingefära, gurkmeja, apyprodukty.

De innehåller:

 • kisel, som normaliserar bildandet av hormoner i kroppen;
 • vitaminer från grupp B, avlägsna toxiner och återställa oxidationsreduceringsprocesser;
 • krom, germanium, selen, zink normaliserar det sympatiska och parasympatiska systemet;
 • vitaminer C, A normaliserar permeabiliteten hos cellmembranet, har antioxidantegenskaper;
 • essentiella aminosyror, omega 3, som föryngrar sexuell funktion.

för apitherapy används: naturlig honung, peppar, kammusslor, royal gelé, döda bin, bi pollen.

Bee-produkter har följande effekter:

 • baktericid;
 • fungicid;
 • bakteriostatisk;
 • tonic;
 • antiviralt;
 • immunmodulerande effekt.

Folkbehandling

Behandlingsprocessen för kronisk prostatit är obligatorisk kompletterad med medicinska örter, vilket måste ta hänsyn till alla listade mekanismer av sjukdomen. Då kommer effekten av terapi att uppnås i sin helhet.

Följande medicinska örter kan användas:

 • nässla, salvia, björnbär;
 • mynta, plantain, gryzhnik;
 • rosa höfter, vinrör, malurt
 • timjan, björkknoppar, lindblommor;
 • torkad svin, kamomill, morwort.

Behandling av kronisk prostatit beror på den långsiktiga användningen av örter i enlighet med schemat i kombination med anti-återfall läkemedelsbehandlingskurser.

Används buljonger, infusioner för förtäring, för bad, för mikroclysters. Använd tinkturer, det vill säga alkoholhaltiga läkemedel rekommenderas inte. Detta förhindrar en framgångsrik behandling av kroniska urogenitala sjukdomar.

Alla dessa läkemedel har en bra effekt vid behandling av inflammatorisk, stagnerande, hormonell etiologi i prostatit.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov