Huvud
Analyser

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Hur man lär sig att behandla kronisk prostatit med moderna läkemedel

Kronisk prostatit är en inflammation i vävnaderna i prostatakörteln. Läkemedlet erbjuder följande klassificering av sjukdomen:

 • akuta bakteriella patogena infektiösa medel;
 • kronisk bakteriell (infektiös);
 • kronisk abakteriell (icke-infektiös);
 • asymptomatisk inflammatorisk.

Naturen hos denna sjukdom är inte fullständigt förstådd. Studier pågår också. Orsakerna till inflammation hos manliga prostata är:

 • kroppens hypotermi
 • problem med urinering
 • sämre sexuell aktivitet (abstinens eller brist på det);
 • kroniska sjukdomar i excretionssystemet;
 • ohälsosam livsstil;
 • stillasittande och stillasittande livsstil.

Det finns ingen uppenbar symptomatologi i sjukdomen. Men perioderna när kronisk prostatit förvärras kan åtföljas av:

 • obehag och känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • försvagning av erektionen
 • smärtssyndrom i underlivet.

Behandling av sjukdomen

I alla fall av inflammation i prostata, även med en kronisk icke-infektiös, föreskriver läkaren antibakteriell behandling. Men det här är inte den enda tekniken. Dess effektivitet är bevisad under perioden av akuta akuta symptom.

Effektiviteten av sådan behandling beror på ett antal anledningar. Alla antibiotika övervinner ojämnt prostata barriären. På grund av denna omständighet väljer den behandlande läkaren sin koncentration under behandlingen. Ur preparat med större känslighet av flora ordinerar urologen ett läkemedel med maximal förmåga att tränga in i körteln. Detta tillvägagångssätt vid behandling av prostataadenom accelererar väsentligt återhämtningen.

Läkemedlets effektivitet beror på dess breda handlingssätt. Det är känt att det inte är möjligt att på ett adekvat sätt etablera prostatakörtelns flora. För läkemedel med ett stort antal antibakteriell effekt bära läkemedel penicillinserier - karbenicillin, ampiox, oxacillin, ampicillin och bensylpenicillin. Tidigare studier av vetenskapsmän har visat stor effektivitet för att övervinna prostata barriären och närvaron av ett stort spektrum av antibakteriell aktivitet i droger av tetracyklingruppen.

De nyaste drogerna av fluorokinolongruppen

Idag hög prevalens grund visat terapeutisk effekt förvärvade antibakteriella ftorhinolovogo antal - tsiprinol (ciprofloxacin) lefoktsin (levofloxacin) abaktal (pefloxacin), nolitsin (norfloxacin) tarivid (ofloksin ofloxacin) Sparflo (sparfloxacin), etc. Drugs.. åstadkomma förbättrad antibakteriell effektivitet och förmåga att ackumuleras i vävnaderna i prostatakörteln vid oral administrering. För direkt antimikrobiell verkan fluorkinol bör lägga frånvaron av patientens immunbrist och utvecklingen av resistenta bakterier.

När den används som antibakteriella terapi droger av tetracyklin grupp - doxycyklin (JUnidoks soljutab) etc, makrolid droger -.. Azitral (azitromycin, sumamed) vilprafen (josamycin), och andra. Ibland läkare kan ordinera cefalosporiner (3-4 generationen) - klaforan och supraks.

Behandla prostatit med antimikrobiella läkemedel bättre med en kronisk bakteriell eller infektionssjukdom. I samband med icke-infektiös kronisk prostatit är den terapeutiska tekniken fortfarande en kontroversiell och kontroversiell fråga. Antibakteriell teknik förskrivs till patienter för att undvika eller läka dold inflammation.

Vid tecken på en kronisk prostatit antibakteriell behandling utse eller nominera inte vid första besöket till experten. Inom några dagar borde urologen göra en diagnos för att bestämma förekomsten av infektion. Detta är en period av symptomatisk behandling, som har en antiinflammatorisk effekt - 50/100 mg diklofenak i rektala suppositorier, för att lindra smärta och utveckla ödem.

Kursen av antibakteriella läkemedel utförs efter identifiering av typen av mikrober (bakterier) och deras känslighet. Som regel kan du behandla sådana läkemedel i ungefär en månad (minst upp till 28 dagar). Klinisk och bakteriologisk kontroll är obligatorisk.

Om den behandlande läkaren observerar den positiva dynamiken hos en patient som har kronisk prostatit, förlängs kursen till 1,5-2 månader för att förlänga återfallet. I sällsynta fall kan urologen förlänga behandlingen till 16 veckor med en förutsägbar remission av prostatit. Två veckor efter starten av behandlingen, i frånvaro av en positiv effekt, är det bättre att stoppa läkemedlet. Helst bör det antimikrobiella läkemedlet vara lipidlösligt, reagerar inte med proteins serum och har ett pH på drygt sju gånger. Då ackumuleras det så mycket som möjligt i själva prostata och inte i blodplasma. Optimal överensstämmelse med dessa krav, fluorokinolonläkemedel.

För att behandla dem är en kronisk sjukdom den mest korrekta behandlingen på grund av utmärkta farmakologiska indikatorer. När de ackumuleras skapar de en extremt tillräcklig procentandel i prostatakörteln och seminalvätskan (hemligheten i prostata och sperma.), Är ganska aggressiva mot många bakterier som diagnostiserats med inflammation i prostata.

Huvudindikatorn för ett positivt resultat vid behandling av antibakteriella läkemedel är uppfyllandet av följande villkor:

 • korrekt analys (isolering och definition) av mikroflora som provar utseende av prostatit, liksom bestämning av dess känslighet mot antibakteriella läkemedel;
 • utnämningen av de mest effektiva drogerna med ett minimum antal biverkningar
  valet av den rätta koncentrationen (doser), metoden för leverans till prostata och behandlingsförloppet;
 • kombinationen av antimikrobiella mediciner med varandra och med andra läkemedel / förfaranden för att uppnå maximal effektivitet, minska antalet komplikationer, öka blodcirkulationen i prostatakörteln;
 • snabb start av behandlingen och utnämningen av en lång behandlingstid för att uppnå bästa terapeutiska effekten;
 • komplex behandling, som tar hänsyn till de medicinska historiens individuella egenskaper.

I medicinsk praxis finns det fall där ganska aggressiv och långvarig terapi ledde till utveckling av tarmdysbios (en kraftig nedgång och felaktig funktion i rektummikrofloran). Då ordinerar läkaren läkemedel för sin återhämtning - bifikol, bion-3, hilak-forte, etc.

För vad det är nödvändigt att behandla kronisk prostatit med läkemedel

Valet av kursen och drogerna själva för att bli av med prostatit beror på läkare. Terapin är komplex och varierande. Men med rätt tillvägagångssätt garanteras resultaten och patienten kommer tillbaka till ett helt liv, inklusive sexuellt liv.

Vid slutet av den antimikrobiella kursen förutses en förbättringsperiod i patientens allmänna tillstånd. Men i många fall kommer smärtsamt obehag tillbaka. Det är därför det inte är värt att stoppa för antibakteriell behandling. Ett acceptabelt resultat kan tillhandahållas genom terapeutisk behandling baserat på förbättring av övergripande och lokal resistivitet. Endast i detta fall kan man förvänta sig en långvarig remission av prostatit.

Förbättrad cirkulation i prostatakörteln

När diagnos av patienten - kronisk prostatit är en medicinsk specialist skyldig att genomföra förfarandet för återvinning av mikrocirkulation i prostatakörteln och normalisera utsöndringen av prostata utflödeskanaler för att balansera metabolismen av patogena zon och tillhandahålla en gemensam / lokalt motstånd.

Vid förskrivning av läkemedel för prostatit tillåts icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Deras positiva effekt på mikrocirkulationen bevisas av forskare.

För att återställa normal cirkulation med prostatit utnämna trental, eskuzan, venoruton - 15-20 droppar före måltiden 4 gånger om dagen (kursen är utformad i 2-3 veckor); och pentoxifyllin - 400-600 mg per dag (2-3 veckor).

Den avsvällande terapi innehåller aktiviteter som krävs för att minska venös trängsel i bäckenorganen. Dessa inkluderar upphörande av avhållsamhet från sex, aktiv livsstil, med undantag av alkoholkonsumtionen, och så vidare åderbråck och hemorrojder ådror -.. Kan bli riskfaktorer för prostatit. Patienten ska ta hand om detta och håll lämplig behandling. Vid diagnos av icke-infektiös prostatit nödvändigtvis förskriva sådan behandling.

Komplexet av behandling för kronisk prostatit innebär användning av ett antal droger - trypsin, compliance, escuzan, chemopsin, etc., vars effektivitet är bevisad.

slutsats

De övervägda teknikerna hänför sig till läkning av den första vågen. Mycket ofta räcker de inte. Glöm inte bort smärtsyndromet om kronisk prostatit diagnostiseras. Terapi kan kombineras med hormonell behandling och generell förstärkning av immunitet.

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män?

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män kan bara berätta för en erfaren läkare, och patientens oberoende åtgärder kan leda till allvarliga komplikationer. Många undrar helt enkelt hur lätt sjukdomen är att behandla, någon letar efter sätt att undvika sjukdomen. Inflammation av prostatakörteln är en mycket farlig och allvarlig sjukdom, utan behandling kan det leda till att en man steril eller impotent leder i sällsynta fall till döden. Hennes terapi är hemma, men under överinseende av en läkare.

För fullständig återhämtning kommer det att ta minst 1-2 månader i de enklaste fallen. I samband med komplikationer, samtidiga sjukdomar, flera orsaker till sjukdomsutvecklingen, ökar perioden till sex månader, och vissa medlemmar av det starkare könet måste behandlas i flera år. Mer detaljer om behandling av prostatit i vår artikel.

Egenskaper hos prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln som kan utvecklas hos en man efter 30 år (före denna ålder är sjukdomen mycket sällsynt). Vid en ålder av 40 år är sannolikheten för att utveckla inflammatorisk patologi 40%. Vid 50 års ålder är varje sekund sjuk och med ålder ökar riskerna bara. Hur man behandlar kronisk prostatit kan bara berätta för patienter att specialister, artiklar eller video på Internet ska inte vara en guide till behandlingens början. Det är trots allt nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen, utvecklingsstadiet, patientens tillstånd och bestämma bara vilka metoder som ska användas.

För behandling av prostatit används en hel rad terapeutiska åtgärder, bland vilka de första alltid tillämpar medicinerings- och fysioterapiprocedurer.

Symtom på prostatit är smärta, erektil dysfunktion och urinprocessen. Du kan lägga till några andra tecken, men dessa är de vanligaste och det är för dem att omedelbart sätta rätt diagnos. Vilka manifestationer ingår här:

 • Obehagliga känslor under urinering - smärta, smärta, brännande
 • Ständig uppmaning att gå på toaletten på grund av en känsla av ofullständig tömning av blåsan, speciellt ofta på natten
 • Problem med utlösning - prematuritet, fördröjd, ömhet
 • Utseendet av spontana nattliga erektioner, dess försvagning eller frånvaro under samlag
 • Förändringen i urinfärgen, närvaron av föroreningar av blod, pus
 • Smärta i sakrum, skrot, perineum, könsorgan, anus

På grund av ökningen i prostatakörteln från inflammation i storlek kan patienten känna obehag under avföring. Smärta med prostatit kan intensifiera efter tunga belastningar, aktivt samlag, stress. För ovanstående symtom kan du lägga till feber, svaghet, trötthet, ont i lederna och benen. Vad kan orsaka alla dessa fenomen? Oftast är källan till inflammation:

 1. Sedentary livsstil
 2. Långsiktigt avhållande från samlag
 3. Klädd underkläder, kläder, kompressiva könsorgan
 4. Missbruk av alkohol, rökning
 5. Fel hormonell bakgrund
 6. Försvagning av immunsystemet

Beroende på den specifika orsaken till patologin ordineras lämplig terapi. Hur behandlas kronisk prostatit hos män som indikeras till patienten av sin läkare tillsammans med ytterligare rekommendationer som att spendera mer tid utomhus eller ta vitaminer. Inverkan på inflammatoriska fenomen kan vara nervösa upplevelser och stress, stark fysisk aktivitet, alltför aktivt sexliv, skadlig mat, övervikt.

Den näst högsta frekvensen av samtalet efter stagnation prostatit olika vätskor bäcken är patogener -. E. coli, Klebsiella, Proteus, etc. De faller i körteln eller ström blod / lymfa eller oskyddad sexuell kontakt.

Diagnos av sjukdomen

För att bestämma hur man behandlar kronisk prostatit hemma behöver du veta exakt patientens tillstånd och orsaken som orsakade sjukdomen. För detta används olika instrument- och laboratorieundersökningar samt medicinsk undersökning (speciellt digital rektalundersökning). Läkaren tar urin, blod, prostatsekretioner för att bekräfta närvaron av inflammatoriska fenomen, och också för att ta reda på om den patogena mikrofloran är närvarande i körtelvävnaderna. Användbar kommer att finnas data om den hormonella bakgrunden hos män, tk. för att återställa den potens som det kan vara nödvändigt att stabilisera det.

Spermogramma används för de män som planerar att bli barn, eftersom bedömer spermas förmåga att befruktas. Om en cancer misstänks kan patienten genomgå en biopsi, rekommendera att analysera PSA. Ultraljud används för att bedöma tillståndet av urinblåsan och urinvägarna som passerar genom prostata. Det kan också visa närvaron av en abscess, konkrement i körtelvävnader. I närvaro av en stark urinladdningsproblem utförs uroflowmetri, vilket bestämmer hur mycket urinflödet är.

Metoder för behandling av prostatit

Om du vill få allmän information om terapi kan du läsa information om hur man behandlar kronisk prostatit hos män på forum eller specialiserade platser. Patienten själv måste först gå till sjukhuset. Läkaren kan omedelbart ordinera vissa läkemedel som kommer att underlätta sin situation, men han kommer att skriva ut medicinerna som kommer att eliminera sjukdomen självt efter att ha bestämt källan. Vilka metoder används för att bli av med inflammation:

 • Medicinsterapi
 • Fysioterapeutisk behandling
 • Dietmat
 • Terapeutisk fysisk träning
 • Kirurgisk ingrepp
 • Hjälptekniker (folkmedicin, akupunktur, mudterapi, etc.)

I början av prostatit kan övningsbehandling och lämplig näring undvikas, och tabletter kan ersättas med folkmedicin, vilket hjälper till att skydda hälsan från de negativa effekterna av syntetiska ämnen. När patientens situation är allvarlig, tillgriper de mediciner på en gång, liksom förfaranden som kan förbättra deras effektivitet.

Med medicinering

Ett ganska stort antal farmakologiska grupper av läkemedel används för att behandla inflammation. Det kan vara både NSAIDs och PDE-5-hämmare och alfa-blockerare. De väljer dem beroende på närvaron av ett eller annat symptom på sjukdomen. Oftast utsedda:

 1. Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel
 2. Alfablockerare
 3. antibiotika
 4. Muskelavslappnande medel och antispasmodik
 5. immunomodulatorer
 6. Vitamin- och mineralkomplex, växtbaserade läkemedel etc.

NSAID-läkemedel ordineras av en läkare för att eliminera huvudorsaken till alla symtom - en hotbed av inflammation. Så snart det blir mindre, kommer smärtan, puffiness och obehag med urinering att minska. Du kan ta mediciner i form av tabletter, men en liknande effekt kan hittas i rektala suppositorier. Och från det andra kan du få mycket färre biverkningar, så de erbjuds patienter med njure eller leverproblem, GIT. En känd representant för denna grupp kan kallas Ibuprofen (han har en inhemsk analog - Diklofenak).

Adrenolytika är nödvändiga för de patienter som har svårt att gå på toaletten. De slappna av muskelmuskulaturen, som ligger i blåsans och prostats hals och därigenom förbättrar urinflödet. Samma åtgärd - att slappna av i musklerna - har antispasmodik och muskelavslappnande medel, så de används om alfa-blockerarna inte fungerade.

Samma läkemedel är lämpade för att ta bort smärtssyndrom. Med dessa mål utnämndes ofta Ibuprofen, Midokalm, Finalgon. Recensioner om hur man behandlar kronisk prostatit Finalgun möts på Internet ganska ofta, så köpare kan se att drogen verkligen fungerar. Endast i motsats till tidigare droger finns den i form av en salva, därför kan den endast användas externt och lokalt. Antibakteriella medel används endast för patologins bakteriella natur, annars kommer de bara att skada. Populära farmakologiska grupper är:

 • Fluoroquinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin). De mest kraftfulla antibiotika, men på grund av detta farligt för hälsan. De kan snabbt tränga in på platsen för förökning av patogener, förstöra dem genom kränkningen av DNA-syntesen
 • Tetracykliner (Doxycyklin). Effektiv mot ett stort antal patogena bakterier och mikrober som har bakteriostatisk verkan (inte förstöra patogena celler, men inte bara tillåta dem att föröka sig och stoppa tillväxten)
 • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin). De har en bakteriostatisk effekt, men i stora koncentrationer kan baktericidala (förstöring av parasiter). Arbetsmekanismen bygger på överträdelsen av proteinsyntesen

Hur lång tid att behandla kronisk prostatit vid användning av antibakteriella läkemedel? Vanligtvis tar det cirka 2 veckor om läkemedlet fungerar omedelbart. Ibland är det nödvändigt att upprepa en kurs med starkare antibiotika, tk. Patogener utvecklade motstånd mot de föregående. De återstående drogerna kan hänföras till stödjande och generell återhämtningsbehandling, det förhindrar komplikationer, stärker immunsystemet, hjälper hela organismens arbete som helhet.

Traditionell medicin

Från folk rättsmedel är inte lämpliga för alla medicinalväxter för behandling av prostatit, men många av dem fortfarande kan få en viss fördel - höja skyddande funktioner i kroppen, tryckstabilisering, förbättring av perifer blodcirkulation, etc. Dekoktioner och tinkturer Jag rekommenderar matlagning från nässlor, Johannesört, kardborre, calendula, kamille. Alkoholtinkturer får endast tas i kroniskt stadium.

För att hitta några medel är det möjligt redan i en färdig sort i drogister. Köpt där kan te eller avgifter endast bryggas ordentligt och tas över flera månader.

Rätt näring och motion

En balanserad kost kan hjälpa en patient att bli av med sina symptom snabbare och också att ordna arbetet i många organ och system. Om en man tidigare varit överviktig kan du lyckas bli av med ett par kilo, och med regelbundna fysiska övningar kommer siffran att öka ännu mer. Att vägra representanten för den starka hälften av mänsklighetskostnaderna från:

 1. Snabbmat och bekvämlighetsmat
 2. Konserverad mat, marinader, röka produkter
 3. För skarpa, salta, feta livsmedel
 4. Alkohol och starkt kaffe (tillåtet i små mängder i kroniskt skede)
 5. Produkter som orsakar gasproduktion, främjar förstoppning

Var uppmärksam på färska grönsaker och frukter, gröna, nötter och frön, i menyn måste du öka antalet spannmål, vegetabiliska oljor. Matintag bör vara liten i volymen, men ofta (cirka 5-6 gånger om dagen). Positivt kommer männen att uppleva en ökning av mängden mat rik på zink i kosten, eftersom Det är nödvändigt för syntesen av testosteron - könshormonet som är ansvarigt för styrkan.

Matlagning är helst ett par, kock, gryta eller baka, och friteringen är bättre att vägra. Om du behöver något att steka, använd olivolja eller solrosolja, men inte animaliska fetter.

För att förhindra utseende av stillastående fenomen rekommenderas det att träna i fysisk träning. De normaliserar metaboliska processer, förbättrar blodcirkulationen, stärker immuniteten. För att förhindra stagnation av seminal vätska bör också ges tid och intimitet. bara det hjälper till att helt tömma prostata (självtillfredsställelse tillåter inte att göra detta). Hemma kan du både behandla kronisk prostatit och genomföra dess förebyggande. För att göra detta är samma principer som ovan angivna lämpliga - rätt näring, regelbunden fysisk aktivitet, sexuella relationer.

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Vid någon del av männen, oftare i vuxen ålder, finns det problem med en utslagning, erektionen minskar och libido minskar. Detta beror på en sjukdom som kallas kronisk prostatit, vars symptom och terapier föreslås att överväga den föreslagna artikeln.

Kronisk prostatit är resultatet av frekventa inflammationer i prostatakörteln, som representeras av en liten organs muskulatur. Prostata är under blåsan och täcker kanalens inledande del. Hon utvecklar en hemlighet som påverkar spermatozoas aktivitet, deras motstånd mot yttre manifestationer.

Vad är kronisk prostatit?

Inflammation av prostata hänför sig till frekventa urologiska manliga sjukdomar. Kronisk prostatit är resultatet av en obehandlad akut form av sjukdomen, med inflammation i vävnadsorganets vävnad på grund av infektion eller utveckling av stillastående fenomen. Denna urologiska inflammation är uppdelad i två huvudgrupper:

Smittsam. De orsakas av virus, bakterier, svampar, som överförs via blodomloppet och lymf under oskyddad samlag.

Stillastående. Utvecklat på grund av ackumulering av kramens hemliga substans och stagnation av venöst blod.

Inflammad förstorad prostata klämmer urinröret och förhindrar urinflödet. Med en kastanjform är huvudrollen att utveckla en viktig spermiekomponent som påverkar fertilitetsfunktionen.

Kronisk prostatit har en kod för ICD 10 (International Classification of Diseases): N41.1. Det skiljer sig från akut varaktighet, är benägen att repetition och uppstår på grundval av det. Sjukdomen utvecklas på lång sikt, symptomatiska tecken är frånvarande eller milda.

Orsakerna till utseendet på kronisk prostatit

Kronisk prostatit orsakas av en bakteriell infektion som hjälper till att upprätthålla inflammation i körtelvävnaden. Allt detta går emot bakgrunden till en minskning av immunskydd hos personer som ofta är sjuk med ARI, somatiska sjukdomar, på grund av nervösa överbelastningar, konstant stress och dåliga vanor.

Kronisk prostatit är inflammerad under flera år och kan inte störa den man som praktiskt taget inte märker lätt smärta och obehag i ljumske, strålar ut sakrala segmentet könsorganen eller anus. Risk för sjukdom är att den inflammerade vävnaden förenas med infektionen påverkar hela urinvägarna och bidrar till utvecklingen av urologiska processer såsom pyelonefrit och cystit kan störa reproduktionssystemet och komplicerat uretrit, vesiculitis, orchiepididymitis, infertilitet, BPH och prostatacancer.

Inflammation av kronisk prostatit beror på aktivitetsfasen av inflammation, varaktighet, patologisk process hos närliggande organ, oregelbundet sexuellt liv och hypodynami.

Kronisk prostatit framträder av följande skäl:

 1. Infektion. Vävnaden i körteln och urinröret påverkas, överförs sexuellt. De innefattar trichomonader, klamydia, gonokocker, jästsvampar, mykoplasma, herpesvirus etc.
 2. Stagnation av utsöndring. Brott mot könsorganets cirkulation bidrar till inflammation i körteln.
 3. Nedsatt immunitet Bidragande faktorer: vitaminbrist, allergier, inte botas infektionsskador, hormon obalans, fysisk och psykisk stress, hypotermi livet bland älskare av extrema former av rekreation.
 4. Låg motoraktivitet och hög vikt. Sittplatsen för kontorsanställda, tjänstemän, förare bryter mot blodcirkulationen och främjar inflammation.
 5. Oregelbundenhet och intima livsförändringar. Här finns avbrott i samlag, avhållsamhet i lång tid, konstgjord förlängning av kön, brist på orgasm.
 6. Skada. Skada, skakning, ökad vibrationsbelastning av perineala muskler.
 7. Missbruk av kryddig mat.
 8. Smala underkläder.
 9. Brott mot avföring (förstoppning) och fasthållande av urinering.

Alla ovanstående skäl som ett resultat av stagnation och cirkulationsrubbningar gynna penetration av mikroorganismer i körteln och uppträdandet av inflammation, vilket uppträder ofta, och i avsaknad av effektiv terapi leder till impotens och infertilitet.

Inträdet av mikrober i körteln

Mikroorganismer kommer in i prostata med lymfflöde eller genom blodet. Infektion går längs den stigande vägen, när bakterier stiger till prostata från urinrörets yttre ingång och nedåt. Den andra metoden beskriver infektionen i järnet med infekterad urin, där den multiplicerar och förstör dess vävnad.

Normalt är prostatakörteln alltid steril, innehåller inte patologiska bakterier. Förekomsten av urologiska sjukdomar kan bidra till att patogener tränger in i den. Detsamma gäller för sexuellt överförbara sjukdomar, överförda i det förflutna eller nuvarande.
Inflammation av anus och urinrör orsakar sekundär infektion i prostata.

Typer av kronisk inflammation i prostata

Människor i äldre och äldre ålder är mer benägna att lida av prostatainflammation än yngre pojkar. Det finns grundläggande former av den kroniska processen, såväl som prostatit icke-specifik kronisk-asymptomatisk inflammation, som kännetecknas av frånvaron av alla tecken.

Kronisk bakteriell prostatit Patienten placeras när den infektiösa processen fortsätter under en lång tid, och i analysen av substansen i prostata finns bakterier.

Symtom på kronisk bakteriell prostatit uppstår på grundval av en akut form. Det kan utvecklas plötsligt, med frossa och feber. frekvent uppmaning till svår och smärtsam urinering, allvarlig smärta i ljummen och nacken, närvaron av färglös och vit urladdning ur kanalen med urinering.

Den obehandlade akuta formen passerar in i en förvärring av en kronisk prostatit och orsakar konstant närvaro av dysuri, problem med en styrka, en smärta i männens alla sexuella sfär.

Nebakterialny kronisk prostatit i laboratorieundersökningar upptäcker inte bakterierna. Inflammation av körteln på grund av autoimmun vävnadsskada.

Kongestiv (kronisk) kronisk prostatitt utvecklas mot en bakgrund av venös stasis och ett svagt intimt liv. Det kännetecknas av minskad libido, svag erektion, bleka orgasmiska känslor, en kvalitativ mängd ejakulära minskningar. Vidare åtföljs kronisk kronisk prostatit med frekvent urinering på morgonen eller på natten.

prostatodyni Är en form av inflammation i prostatakörteln med åtdragning av sin vävnad. Störa frekvent uppmaning att urinera med en svår process, urinen kommer ut i små portioner, åtföljd av att dra obehagskrot.

Tecken på sjukdomen

Symtom på kronisk prostatit av allt liknar varandra och skiljer sig endast i vissa avseenden, om inte ske i en asymtomatisk form som avslöjas endast i en särskild urologisk undersökning, när en man vänder sig till läkare när den upptäcker vid sexuella störningar.

Kronisk prostatit är benägen för en rad olika kliniska manifestationer. Män har vanliga symptom, som: snabbt humör, snabb trötthet, minskad effektivitet, ökad irritabilitet, aptitlöshet och sömnstörning.

De viktigaste symptomen är förenade med huvudsymptomen:

Smärt syndrom. Skärpningar i underlivet, nedre delen av ryggen, intensifierar med intima efter en lång avstängning noteras. Det finns ett allmänt dåligt hälsotillstånd, tillsammans med huvudvärk.

Externa manifestationer. På morgonen finns det riklig urladdning ur urinröret av en klar eller purulent natur. I urinen kan det finnas vita trådar eller flingor.

Dysuri. Hyppig uppmaning att urinera på natten i små portioner åtföljs av svårigheter, skärningar, brännskador, dragande smärtor. Det finns en akut retention av urin eller ofrivilligt "läckage" av urin.

Störningar i ett intimt liv. Det finns smärta, sexuell lust minskas, det finns en tillfällig utlösning, en svag orgasm, sexuell neuros utvecklas.

Symptom på bakteriell kronisk prostatit, villkorligt uppdelad i tre typer av störningar:

 • ett felfunktion i urinvägarna;
 • sexuell dysfunktion, åtföljd av ömhet i urinröret och anus med utlösning;
 • emotionell labilitet i samband med sjukdomens fysiska tillstånd.

Trötthet, sexuella misslyckanden och nervositet förklarar mannen genom fysisk utmattning och brist på vila. Men i själva verket måste han genomgå ett test och behandlas med en läkare. Det är bra om en tidig upptäckt av sjukdomen underlättas genom årliga läkarundersökningar.

Symtom på förvärring av kronisk prostatit, även efter behandling, är benägna att återkomma. En man ska övervaka sin hälsa, upprätta ett sexuellt liv och försöka undvika provokativa faktorer som påverkar återfall.

Med snabb behandling utvecklas kronisk prostatit inte till konsekvenser, i form av brist på libido och infertilitet, i reproduktiv ålder.

Komplikationer av kronisk prostatit

Långvarig inflammation i prostata, i avsaknad av snabb behandling, är full av komplikationer för människors hälsa. Det kan finnas sådana konsekvenser:

 1. Kronisk pyelonefrit, cystit, uretrit, förminskning och ärrbildning i urinröret, vilket kräver komplicerad behandling med antibiotika, symptomatiska medel och kirurgiska manipuleringar.
 2. MKB, adenom, inflammation i urinblåsan med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk ingrepp.
 3. Abscess av prostata. Ett karakteristiskt symptom är allmän svaghet, hög feber, ökad svettning, frossa, nedsatt medvetenhet.
 4. Sepsis (hos patienter med diabetes mellitus).
 5. Manlig infertilitet. Vesikulit och epididymit utvecklas.
 6. Cancer eller hyperplasi av prostata. Förekommer efter en lång obehandlad prostatit komplicerat av ett adenom - en godartad enhet. Med ogynnsamma faktorer återkommer neoplasmen i en cancerous tumör. När hyperplasi uppträder purulent smältning av vävnaden. I båda fallen är prognosen ogynnsam.

Vad är risken för kronisk prostatit? Kontinuerlig sjukdom kan leda till multipel skleros störningar i urinering, cysta och stenar (singel och multipel).

Skleros av prostata kan utvecklas under flera år med hormonell obalans. Det finns smärtor med urinering, och vätskeströmmen är intermittent och trög.

Vesikulit uppträder med inflammation av sämsta vesiklar. Sperma och urin innehåller pus eller blodår.

Vid epididymit blir testiklarna och deras bilagor inflammerade. Stör smärta och svullnad i inguinalområdet. Allt detta kan ske mot bakgrund av temperaturen och försämringen av det totala välbefinnandet. I de flesta fall slutar sjukdomen i infertilitet, vars behandling är lång och ofta ineffektiv.

Förloppet av kronisk prostatit är böljande, med periodiska exacerbationer. Under perioderna av eftergift kan sjukdomen inte få sig att känna sig.

Diagnos av kronisk prostatit

Det är tillrådligt att inte låta sjukdomen ha sin gång, och ett besök till läkare (urolog eller andrologist) att göra en grundlig debriefing och kommer att etablera en medicinsk historia, erbjudas en prostata ultraljud, som ska testas för genital infektion, liksom smärtfri rektal körtel undersökas.

Undersökningen med kilfinger av körteln genom anusen gör det möjligt för doktorn att ställa rätt diagnos, bestämma graden av inflammation och få ett prostatiskt utsöndringsprov. En sådan studie bidrar till att fastställa storlek, ömhet, form, konsistens.

Med rektal palpation detekteras körtelförstoring, smärtsymptom, mild oelastisk konsistens, immobilitet i rektal slemhinna.

Bakposovev-substanser i prostata utförs alltid före behandling, för att bestämma mikrofloraens känslighet för droger.

Diagnos av kronisk prostatit annan än rektal innefattar sådana metoder:

 1. Ultraljud och TRUS (transrectal) av prostata och omgivande organ.
 2. Uroflowmetry. Visar varaktigheten av urineringshastigheten. Symptom på sjukdomen är en minskning på mindre än 10 ml / s.
 3. Laboratorietester: Urinanalys (leukocytos, mikrober protein), prostata substans (patogen mikroflora för bestämning PCR och RIF), urinrörs kompresser för närvaro av genitala infektioner analyskörtel enzymer.
 4. Datorturodynamisk forskning, magnetisk kärnomografi.
 5. Uretrocystoskopi, urografi.
 6. Röntgen av bäckenorganen.
 7. Blodtest: allmän analys och PSA-nivå (prostataspecifikt antigen). Bestämning av nivån av PSA i blodet i kronisk prostatit är ett viktigt diagnossteg, eftersom denna analys utesluter adenom och cancer i körteln.
 8. Prostata vävnadsbiopsi. Kan ordineras för misstanke om svullnad.

En man hos en läkare ska inte vara generad, och bör berätta i detalj om alla faktorer av sjukdomens utseende och alla klagomål. Baserat på anamnese och analys kommer en korrekt diagnos att göras, och adekvat behandling kommer att ordineras.

Behandling av kronisk prostatit

Taktik sjukdomsterapi kursen innefattar antibakteriella läkemedel, immunstimulerande medel, antiinflammatoriska medel, hormonella medel, fysioterapeut förfaranden, laser och sanatorium behandling i svåra fall - kirurgi.

För omedelbar återtagande av smärta kan smärtstillande medel och varmt sessilbad rekommenderas. Kompletterande behandling är obligatorisk massage i körteln, vilket minskar stagnation, förbättrar blodcirkulationen och utsöndringen.

Förloppet av behandling av kronisk prostatit med hjälp av massage utförs endast utanför exacerbationer och antar minst 10 sessioner. Förfarandet utförs genom att pressa körteln något genom rektum med en steril handske med smärtstillande salva innan du separerar prostata från utsöndringen genom urinröret.

Kan jag permanent bota kronisk prostatit?

Modern medicin med läkemedelsterapi stöder processerna i prostata på normal nivå upp till 3 år. Då är det önskvärt att upprepa behandlingskurser.

Behandlingsregimen för kronisk prostatit är ungefär en månad. Hospitalisering är föremål för patienter med allvarlig sjukdom. Antibiotika för kronisk prostatit är nödvändig för att undertrycka infektion. De används i 14 dagar. Dosering och lämpligt läkemedel väljs av läkaren. De vanligaste drogerna är makrolidgruppen (Erytromycin, Oleandomycin) och tetracyklin, liksom en annan grupp: Monomycin, Kanamycin, Gentamicin, 5-NOC, etc.

De kan också välja en antibakteriell medicin från fluokinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin, etc.), som har en skadlig effekt på alla typer av bakterier och dödar dem. Det är bättre om de utnämns efter att ha fått resultaten från testen.

Antibiotika med exacerbation av kronisk prostatitbrunn penetrerar kirtlens väggar. De ordineras intramuskulärt eller intravenöst.

Om dessa antibiotika inte hjälper vid kronisk prostatit, efter 2 veckor, sedan administrerade makrolider (azitromycin Sumamed) eller cefalosporiner (Kefzol, Cefazolin). Terapin justeras flera gånger.

Behandling av kronisk prostatit med antibiotika är tillrådligt för en bakteriell form av sjukdomen.

Vad mer medicinskt behandla kronisk prostatit hos män? Begagnad billig sulfanilamid läkemedel som i sin verksamhet är i intervallet av läkemedel, följt av antibakteriella läkemedel - Biseptol 480. Normalt lindring av obehag av sjukdomen, efter att ha tagit Biseptol, det kommer en dag.

Alfa-blockerare är läkemedel för behandling av kronisk prostatit, avslappnande urinrörsmuskler och underlättar utflödet av urin och prostata. Denna grupp innefattar Tamsulosin, Alfuzozin, Dalfaz, Omnik. De eliminerar de obehagliga symptomen på inflammation.

Antiinflammatoriska läkemedel för kronisk prostatit - en icke-steroid agent, lindrar smärta: nimesulid, meloxikam, diklofenak, ketoprofen, Tempalgin och andra.

Behandling av bakteriell kronisk prostatit använder också hormonella läkemedel (Prednisolon, Dexamethason). Med svår förgiftning, på sjukhus, injiceras intravenöst droppvis Hemodez, Dysol, etc.

Ett bra botemedel mot kronisk prostatit - ljus Prostatilen och propolisnye.

Preparat-immunmodulatorer för behandling av kronisk prostatit hos män, detta är Vitaprost, Timolin, Timosin. De minskar bildandet av trombi, lindrar svullnad av vävnader, normaliserar blodmikrocirkulationen.

Applicera Prostatilen 10 dagar intramuskulärt, i kombination med Vitaprost (rektala suppositorier) på natten för 1 stycke.

Tabletter från kronisk prostatit - Wobenzym (i förpackningen med 90 stycken), Spemann (100 tabletter).

Förskriv också vitamin E eller Viardo, och lugnande medel och antidepressiva medel.

Sjukgymnastik använder metoder som förbättrar och normaliserar blodcirkulationen, bekämpar trafikstockningar och ökar effektiviteten av läkemedelsbehandlingen, påskynda återhämtningsprocessen och avlägsnande av körteln smärtsyndrom.

Användningar: ultraljudsvågor, elektromagnetiska oscillationer, rektalelektrofores, UHF, laserbehandling etc. Dessutom används lera-terapi och speciella klaffar.

Hemma kan du behandlas med en apparat av akustisk terapi. Det tar bort inflammation i 3 sessioner och kräver ingen massage.

Är kronisk prostatit behandlad med homeopatiska läkemedel? Bioadditivet hos det bulgariska läkemedelsföretaget Stamax från fröken från dvärgpalmen har en positiv effekt på reproduktionssystemet.

Kirurgiska metoder används vid inskränkning av urinröret, adenom, processens abscesser.

Näring för kronisk prostatit bör vitaminiseras, med högt innehåll av fiber, jästa mjölkprodukter, samt rätter rik på zink.

Diet för kronisk prostatit hos män begränsar sig i dieten branta buljonger och såser, fet, kryddig kryddig mat, bönor, rädisa och kål.

Behandlingen av sjukdomen bör åtföljas av övningsterapi med lyftande ben, klackar, intensiv gång i 30 minuter dagligen. Övningar stärker perineumets muskler och ökar blodtillförseln till inguinområdet.

Terapi av prostatit är en lång process som kräver en helhetssyn, tidig initiering och nära interaktion mellan läkaren och patienten.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Behandling av folkmedicin för kronisk prostatit är inte mindre populär, tillsammans med de viktigaste läkemedelsbehandlingarna. Det utförs med okomplicerade former och periodiska återkommande sjukdomar. Folkmetoder stärker immunitet, ökar kroppens motståndskraft mot infektion och lindrar smärtssyndrom.

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män i hemmet?

För att göra detta, använd växtbaserade bad, intag av phyto-decoctions och infusioner, rekommendera att ta grönsaks- och fruktjuicer, använd de användbara egenskaperna hos mat.

Medel för traditionell medicin använder kursen inom 30 dagar. De är säkra och tillgängliga för alla. Vem som helst kan välja det lämpligaste sättet för sig själv, vilket det finns en stor mängd. Här är det viktigaste att veta om biverkningarna av dessa läkemedel, i närvaro av kroniska sjukdomar i mage och tarmar. Och det är också bättre att samordna användningen av folkmetoder med den behandlande läkaren.
Kronisk prostatit kan härdas av sådana populära folkmetoder:

 1. Det rekommenderas att dricka mycket vätska i form av te med hallon, lind, vildrosbär, med tillsats av naturlig honung och kefir - från förstoppning.
 2. Ta en tom magsaft av gurka, morötter, betor och päron upp till 600 ml dagligen. Du kan dricka 10 dagars elderbärsaft för 1 msk. l. på morgonen har han druckit ett glas mineral eller renat vatten innanför det.
 3. Varmt phyto-bad kan användas med ett smärtsymptom, i frånvaro av temperatur, för att lindra inflammation och avkoppling. Särskilt användbara är barrträd (från tall). Färdigställd apotek eller självkokt läggs till badet med vatten vid en temperatur av 37 C. Eller du kan sitta i bassängen. Proceduren på kvällarna bör inte vara mer än 20 minuter dagligen, på kvällen.
 4. Honungsterapi (i avsaknad av kontraindikationer) innefattar användning av honung i en mängd av 10 kg. Det är när det är över betyder det att kursen är avslutad. 100-200 gram äter istället för socker. Den härdande effekten är i form av försvinnandet av smärtsymptom och obehag i ljummen.
 5. Hemlagad ljus (rektal) Använd 1 månad med avbrott på 10 dagar (två kurser):

honungsstearinljus: 1 tsk. honung, 1 ägg, 3 msk. l. mjöl är väl rört och fryst efter formning, injiceras på kvällen;

ljus med propolis: 0,1 g av ämnet blandas med 2 g kakaosmör. Form ett ljus från blandningen och sätt det över natten.

 • Microclysters med malurt före sänggåendet i en vecka - 1 tsk. torr malurt brygga 1 l. koka, insistera och kyla, sedan spänna, och i en mängd av 100 ml för att injicera i anuset. Den andra delen av infusionen (50 ml) hälls i urineringskanalen med en spruta utan en nål eller en miniatyrspruta.
 • Effektiv behandling av kronisk prostatit utförs med användning av persilja, pumpa frön, celandine, kastanj, calanchoe juice, askbark eller hassel.

  Behandling av kronisk prostatit utförs väl av persilja, som tar bort inflammation, återställer sexuell funktion och har i sin sammansättning många användbara mikroelement och vitaminer:

  • juice av växten ta tre gånger om dagen för 1 msk. l.
  • krossade rötter (0,5 koppar) koka 10 minuter i 1 liter vatten och drick sedan på eftermiddagen som vatten;
  • 4 tsk. frön bryggs i en termos 1 kopp kokande vatten, insistera och dricka 1 msk. l. 5 gånger om dagen.

  Fröer av pumpa - ett gammalt botemedel med mycket zink, vilket är nödvändigt för den manliga organismen. Dagligen rekommenderas att äta upp till 30 solrosfrön (en daglig dos zink) före måltiderna.

  Hur man behandlar kronisk prostatit med pumpa frön?

  0,5 kg råa frön passeras genom köttkvarn, 200 g honung hälls i dem och små bollar tillverkas. Dagligen före måltiderna behöver du äta 2 bollar och tyga dem grundligt. Behandlingen fortsätter tills de löper ut. Det räcker nog en gång om året.

  Propolis väl tar bort inflammation och ökar immuniteten. Säljs i apoteket i form av 10% och 30% lösning, och i biodlingarnas butiker finns ett extrakt. Denna åtgärd undanröjer snabbt symptomen på sjukdomen. I form av droppar kan tas oralt i kombination med mjölk.

  Metoder för traditionell medicin finns det många fler. Till exempel består decoctions av örter som jungfrus, goldenrod, echinacea, lakritsrod av komponenter som behandlar inte bakteriell prostatit med asymptomatisk kurs. Det är möjligt att använda rektala suppositorier med extrakt av dessa växter.

  Kan jag bota kronisk prostatit?

  Den här sjukdomen har denna förmåga: när den uppträder i kroppen kommer den att förbli hos mannen för alltid. Därför måste du ta alla möjliga metoder - drog, folk och göra speciella övningar för att upprätthålla prostatakörteln i sitt normala tillstånd och förhindra återkommande sjukdomen.

  Profylax av kronisk prostatit

  Sjukdom av prostatit är alltid lättare att förebygga än att behandla under lång tid. Med hjälp av förebyggande åtgärder kan du skydda dig själv från sjukdomen och dess komplikationer.

  Profylax av kronisk prostatit består i att använda följande metoder:

  1. Bär bekvämt naturligt underkläder. Stramt täta smältningar har en negativ inverkan på den sexuella sfärens cirkulation.
  2. Fysisk aktivitet. Män för hälsovård rekommenderas morgonövning, går upp till 4 km, träna musklerna i perineum och skinkor (10 spänningar och avkoppling).
  3. Rätt kost berikade med tillsats av produkter med en hög halt av zink och vitamin B (kött, valnötter, yoghurt, rågbröd, pumpafrön, kli, tång, ostron, sviskon, persilja, honung, vitlök). Det är tillrådligt att undvika såser, majonnäs, kryddig, stekt och konserverad mat.
  4. Regelbundet, intimt liv. Det är nödvändigt att undvika avbrutna handlingar, tillfälliga samband (det här är förebyggande från alla typer av sexuella infektioner), onani (när det är omöjligt att få samlag, att rena och förhindra stagnation).
  5. Förstärkning av immunitet. Rekommenderade intaget av vitaminer och komplex i säsongs utbrott av förkylningar, behandling av kronisk infektion foci (karies tänder, tonsillit, pyelonefrit), snabb behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Det är nödvändigt att temperera, engagera sig i måttlig sport, undvika all slags hypotermi, tvätta under en kontrastdusch.
  6. Uteslutning av dåliga vanor. Rökning, alkohol och narkotikamissbruk är viktiga.
  7. Eliminering av stress. Det är nödvändigt att ta bort den irriterande faktorn och lära sig att inte reagera på den negativa av den yttre miljön. Om du inte kan innehålla dina känslor, kan du rekommendera att ta antidepressiva medel eller valerian i piller, tinkturer av modervård eller pion. Du måste hitta ett yrke till ditt tycke och inte vara nervös för bagage.

  Årliga urologexaminationer rekommenderas för alla män i äldre ålder. Vid omlokalisering av prostatit rekommenderas stödjande vårdkurser 2 gånger om året och besök på sanatorier.