Huvud
Symptom

Behandling av cystit vid amning

Ett av de vanligaste postpartumproblemen är cystit, som ofta orsakas av en villkorligt patogen mikroflora. Den försvagade organismen är lätt mottaglig för infektion, speciellt det kvinnliga könsorganet. Det är absolut nödvändigt att behandla inflammation, även om cystit finns i en ammande mamma.

Hur man behandlar cystit efter födseln med en diet

Huvudbetoningen hos ammande mamma bör göras på en diet. Från näring beror inte bara kvaliteten på mjölken, men också moderns hälsa, speciellt i händelse av en inflammatorisk process i blåsan. Exkludera från kosten för behandling av cystit vid amning kolsyrade söta drycker, te, kaffe. Det är användbart att dricka färsk juice, avkok, som har antiseptiska och diuretiska egenskaper. Behandling av cystit i hemmet innebär en speciell kost, där du måste utesluta produkter:

 • salt;
 • skarp;
 • stekt;
 • rökt.

Tilldela en riklig dryck, bättre - mineralvatten, som blir alkalisk urin och hjälper till att bli av med obehagliga brinnande symtom under urinering. Varför händer detta? Urin har en svag syrereaktion, så när den kommer i kontakt med inflammerade vävnader orsakar det en brännande känsla. Urin med ett pH nära neutral, efter alkalisering med mineralvatten eller speciella preparat skadar inte de inflammerade blåsväggarna.

Antibakteriella läkemedel för behandling av blåsor

Blåsans inflammation är oftare förknippad med förekomsten av en patogen - E. coli, ibland - klamydia, candida-svamp, ureaplasma. För diagnos av inflammation utförs följande studier:

 • sådd urin;
 • blodprov;
 • ultraljud;
 • analyser för STD;
 • cystoskopi.

Endast efter en klinisk undersökning kan läkaren ordinera lämplig behandling. Än att behandla en cystit vid bröstmassage? Infektion kan föras in under eller efter förlossning, eller visas mot bakgrund av försvagad immunitet. Förekomsten av infektion innebär behandling av cystit i ammande antibakteriella läkemedel. Antibiotika från gruppen av cefalosporiner används ofta som läkemedel för behandling av cystit hos kvinnor efter förlossning. Dessa läkemedel inkluderar:

Om urin finns på floran, detekteras en E. coli, antibiotika från penicillingruppen ordineras, vilka är effektiva och kan inte vara skadliga vid amning:

Om en annan patogen detekteras är det möjligt att föreskriva ett antibiotikum från gruppen av kinoloner (Ofloxacin), fosfonsyraderivat (Monural). Det är viktigt i tid att se en läkare och inte dricka antibakteriella läkemedel själv, för att inte provocera konsekvenserna i form av resistens hos mikroorganismer och därigenom - en kronisk infektion i urinvägarna. Doktorn ordinerar också sådana tabletter, under vilka du inte behöver avbryta GV. I vissa fall är behandlingen av cystit vid amning effektiv med tabletter från gruppen av nitrofuraner:

Utnämningen av sådana antibiotika innebär avbrott i amning. Även efter obehagliga symptom är borta, måste du dricka hela kursen till slutet. Endast efter upprepade tester där det inte kommer några abnormiteter anses sjukdomen vara besegrad. Behandlingsförloppet bör inte sluta med symptomlindring, men varar i minst fem dagar.

Symtomatisk behandling av cystit vid amning

Det viktigaste problemet i denna sjukdom är obehagliga symptom som gör att toaletten ofta och smärtsam. Hur behandlas cystit hos kvinnor som ammar? Förutom antibiotikabehandling är det viktigt att bli av med obehagliga symptom. Tranbär och tranbärsjuice, som har antibakteriella och diuretiska egenskaper, är en snabb hjälp för att bli av med inflammation. Alkalinisering av urin med mineralvatten och preparat som Kataria, Tsimalon hjälper till att bedöva. Tilläggsbehandling med diuretikum och antiinflammatoriska växtbaserade preparat:

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Hjälp bli av med smärta i inflammation av recepten i traditionell medicin, men vi måste komma ihåg att de är bara ett komplement till behandling i tid amning och självadministrerade droger fylld med utveckling av kronisk infektion och andra komplikationer. I folkmedicinen, det finns gott om recept för utomhusbruk, men det är bäst att använda Örtteer teer och diuretika. För infusionerna används avgifterna (2-3 växter från listan):

Brew avgifter på recept på förpackningen, oftare - 1 msk. l. på 200 ml kokande vatten. Behandling med avkodning stannar från 2 veckor med obligatoriska avbrott. För att avlägsna inflammation hjälper de:

 • te med kamille, vanlig makrill och björnbär;
 • pulveriserad selleri frön och marshmallows - de har en mjukgörande effekt.

Lokal behandling av cystit i HBV

För behandling av kvinnor efter förlossning används ofta metoden för instillation i urinblåsan. Denna metod består i introduktionen genom drogen av droger som påverkar kroppens väggar och tar bort inflammation. Sådan behandling kan endast föreskrivas efter biopsi och cystoskopi. Kontraindikation för sådan behandling är kronisk inflammation. Denna metod används med försiktighet men används efter studien. Förloppsbehandlingen genom instillation är fem till åtta veckor. Förfarandet utförs en gång i veckan under sterila betingelser.

Än att behandla en cystit vid en laktemi: Vilka antibiotika och nationella betyder det är möjligt för ammande mamma

Efter att ha blivit fött, minskar kvinnornas immunitet ofta, och hennes kropp blir mottaglig för olika sjukdomar. Och blåsor med amning är ofta. Symptom på sjukdomen ger mödrar mycket obehag, och behandling under amning är komplicerad av det faktum att många läkemedel är förbjudna. Det är bra att den icke-frisatta, första gången cystitisen kan behandlas bra och utan antibiotika.

Vad är cystitis?

Denna inflammation i blåsans slemhinna, orsakad av bakterier, är vanligen betingat patogen. I det normala tillståndet är de närvarande i urinvägarna i små mängder. En frisk kvinna tillåter dem inte att föröka sig. Men så fort immunförsvaret försämras börjar mikroberna att föröka sig okontrollerbart och orsaka inflammation. Oftast är sjukdomen orsakad av enterobakterier, saprofytisk stafylokock och E. coli, som står för cirka 80% av fallen. Mindre patogener kan vara mykoplasma, klamydia och svampar.

Orsakerna till vilka oftast uppstår cystit efter födseln:

 1. Försvagad immunitet.
 2. Installation av en kateter, genom vilken en infektion kan komma in i blåsan.
 3. Applicera en bubbla med is.
 4. Överträdelse av blodcirkulationen i urinblåsan under förlossningen när den fastnar mellan bäckenbenen och barnets huvud.
 5. Omfattande trauma till födelsekanalen. Divergens av sömmar.

Cystit i en ammande mamma kan vara akut, som har uppstått för första gången, och kan vara kronisk om sjukdomen upprepas från tid till annan.

 • frekvent smärtsam urinering
 • carving och bränning;
 • ofrivillig uppmaning att urinera när som helst på dagen, i vila, i rörelse;
 • smärta i urinblåsan;
 • temperaturökning
 • svaghet.

Cystitis bekräftas genom laboratorietester. I analysen av kvinnans blod finns en ökning av leukocyterna och ESR-nivån. I urinen ökar antalet leukocyter också, och röda blodkroppar, protein och bakterier uppträder. Dessutom är det med hjälp av urinanalys möjligt att bestämma vilken patogen som orsakas av inflammation och att välja en adekvat behandling. Vid ultraljud kan läkaren se förtjockningen av blåsans väggar, innehållet kan vara ojämnt.

Behandling av cystit med mediciner

Om cystitisbehandlingen startas i tid för laktation, passerar den lätt om några dagar. Om du inte uppmärksammar sjukdomen i tid, kan inflammationen bli kronisk och gå till njurarna. Ständigt upprepande pyelonefrit leder ofta till njursvikt, som kan vara livshotande.

Under tiden, nyligen fött till kvinnor, engagerade i vård av nyfödda, betalar inte den nödvändiga uppmärksamheten på sin egen hälsa. Detta är fel, eftersom postpartumcystitis mycket enkelt går in i kronisk form och kan skapa problem för livet.

Eftersom sjukdomen orsakas av bakterier behövs antibiotika även för ammande mödrar att behandla det. Några av dem är kompatibla med amning. Men ibland måste du fortfarande avbryta amning. Mycket bra, om min mor i butiken fryst bröstmjölk, då kan du inte överföra barnet till mixen, och lite tid att mata honom bröstmjölk tinas.

Av de antibiotika mest förskrivna cefalosporiner (ceftriaxon, cefotaxim, cefuroxim), penicilliner (amoxicillin, amoxiclav), makrolider (erytromycin, Vilprafen) Monural.

cefalosporiner

Dessa läkemedel är relativt säkra, eftersom de tränger in i bröstmjölk i minimala koncentrationer. Men även en sådan liten mängd läkemedel i moderns mjölk hos vissa barn kan orsaka oönskade reaktioner. Därför är det under behandlingen viktigt att övervaka barnets hud och arbetet i tarmarna. När utslag eller tecken på matsmältningsstörning uppstår bör barnet tillfälligt överföras till blandningen. Men du kan också plocka upp för en kvinna ett annat läkemedel som inte kommer att orsaka oönskade reaktioner.

penicilliner

Tilldela dem vanligtvis om patogenen är en E. coli, eller den är okänd. Uppsägning av HB kräver inte, eftersom det tränger in i bröstmjölk i små mängder. Men ibland kan det orsaka allergiska reaktioner.

makrolider

Denna grupp antibiotika ordineras vanligtvis om blåsan orsakas av klamydia eller mykoplasma. Under behandlingsperioden bör amning avbrytas. Men en kvinna måste dekanteras för att upprätthålla laktation och fortsätta amma barnet efter återhämtning.

monural

Detta läkemedel är mycket bra för cystitis. Dess användning kräver att barnet upphör med amning under behandlingen. Men eftersom medicinen endast tas av moderen en gång, räcker det med att avbryta barnets amning för bara en dag.

Börja ta antibiotika, en kvinna behöver ta behandlingen till slutet. Avbrytande av läkemedlet omedelbart efter symptomförsvinnandet är oacceptabelt, eftersom sannolikheten för återfall i detta fall är hög. Och mikrober kan bli resistenta mot felaktigt applicerade antibiotika.

Förutom antibiotika använder behandling av cystitis örter och läkemedel baserat på dem. De används också för att förbättra effekten av antibiotika, och som oberoende läkemedel vid behandling av icke-frisatt cystitis.

De vanligaste är Kanefron och Phytolysin.

 1. Kanefron. Under amningstiden ordineras vanligen tabletter. Droppar gäller inte eftersom de innehåller alkohol. Läkemedlet börjar med de första dagarna. På grund av frånvaron av biverkningar rekommenderas det att använda det inte bara för behandling, men också för förebyggande.
 2. Phytolysinum. Det används oftast i komplex terapi. Drogen tar bort inflammation, bedövar, lindrar spasmer. Innehåller naturliga växtbaserade ingredienser och kräver inte avbrott i amning.

Hur man behandlar cystit med folkmedicin

Om cystitisen inte startas, ger användningen av folkmedicin en mycket bra effekt och kräver inte att GV upphör. Juicer och smoothies från tranbär och blåbär är mycket bra. Dessa bär har en uttalad antibakteriell effekt. Men barnet bör noga följas, för även om det inte ofta, men dessa bär kan orsaka allergier.

Traditionell medicin rekommenderar att man dricker på cystitisbuljonger av cowberryblad, bärbär och hundros. Och de är riktigt bra på en okomplicerad sjukdom. Dessutom behöver du byta till en saltfri diet och dricka tillräckligt med alkaliskt mineralvatten utan gas.

Förebyggande av cystit

När en gång uppstått efter förlossningen kan cystit i en sjuksköterska upprepas, så mamman måste ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggandet av sjukdomen. Kronisk blåsan är trots allt farlig för moderns hälsa, och hans behandling kan kräva avbrott i amning.

För förebyggande av cystit är det nödvändigt:

 • drick tillräckligt med vätskor;
 • besöka toaletten regelbundet;
 • observera standardhygienregler
 • undvik hypotermi
 • missbrukar inte sött.

I vilket fall som helst, en läkare ska behandla cystit med laktation. Även om modern inte var möjligt i tid för att träffa en läkare och behandling genomfördes i hemmet, måste fortfarande se en läkare och få testas åtminstone för att avgöra om sjukdomen är helt botad. Om attackerna av blåsan återkommer, är ett besök till läkaren absolut nödvändigt, och det måste tillämpas omedelbart.

Om du lider av cystit vid amning, är brådskande behandling nödvändig

En av de vanligaste sjukdomarna efter födseln hos kvinnor är cystitis. Detta är en infektionssjukdom som ofta utvecklas i modern mot ett försvagat immunförsvar. Sjukdomen underlättas genom att bakterier penetrerar i urinvägarna, som lever i vår kropp. Den vanligaste patogenen är E. coli, som lever i människans tarm under hela sitt liv.

Hur utvecklas sjukdomen?

Vid modern efter födseln kan sjukdomen utvecklas på grund av försvagad immunitet, utveckling av postpartumkomplikationer och födelsestrauma. Patogener tränger in i urinvägarna i blåsan och orsakar inflammation i dess väggar. Det orsakande medlet kan bli inte bara en E. coli utan också stafylokocker, enterobakterier, klamydier och andra svamp- och bakterieorganismer. Idag isoleras ett antal bakterier som kan leda till inflammation i blåsan. Alla dessa mikroorganismer är invånarna i vår kropp. Behandlingen beror direkt på typen av patogen.

De första symptomen på sjukdomen brinner med urinering, smärta i urinblåsan och frekvent uppmaning att gå på toaletten. När du försöker tömma blåsan är volymen vågig, urinering är smärtsam. Det kan också finnas feber och generell svaghet.

I de tidiga stadierna av blåsning med amning är inte svår att behandla. Om läkaren inte kontaktar läkaren i tid, kan sjukdomen bli kronisk. Kronisk cystit har mindre uttalade symtom och kan ofta leda till strukturella och funktionella störningar i blåsemembranet. Det är mycket svårare att behandla det. I extremt avancerade fall föreskrivs kirurgisk behandling.

Cystitis efter födseln ska endast behandlas under noggrann övervakning av en specialist. Om du har hittat de första symptomen på denna obehagliga sjukdom, gå snabbt till receptionen till urologen. Den närstående läkaren ska informeras om att du ammar.

Vad utnämner

Läkaren kan endast föreskriva behandlingen när patogenen är identifierad. Många mödrar är fortfarande övertygade om att cystit kan utvecklas från hypotermi. Därför börjar det första som blåsen börjar värma upp. Detta kan inte göras. Bakterier som har avgjort på blåsans väggar börjar utvecklas snabbare.

Från uppvärmning får du en skarp, omfattande form av nederlag.

Denna sjukdom har inget att göra med hypotermi eller kyla efter födseln. Behandla det med värme gör det inte! Endast en infektion kan orsaka denna sjukdom! Underkylning kan endast vara en hjälpfaktor om infektionen redan är närvarande.

Så, efter att du har passerat urintestet, kommer läkaren att kunna exakt identifiera orsakssystemet av blåsan. Det är för denna information att specialisten bestämmer vilka läkemedel som ska behandla dig. Vanligtvis föreskrivs antibiotika som är aggressiva för patogenen. Nursing mödrar kan ta penicillin grupp droger. De tränger inte in i modermaskens bröstmjölk och matningen kan inte avbrytas. Valet av läkemedel och dosering ska endast överlåtas till en specialist. Självbehandling efter förlossning kan leda till komplikationer hos ammande mamma och hennes bebis!

Bortsett från droger

Förutom antibakteriella läkemedel bör sjuksköterskor vara medvetna om att en viktig punkt vid behandling av cystit är riklig dricks. Du måste dricka sura eller neutrala drycker. Sweet kan provocera tillväxten av mikroorganismer.

Som en drink kan du använda ett avkok av kamomill, grönt te, mineralfritt kolsyrat vatten och tranbärsjuice. Du måste dricka minst 3 liter om dagen, medan du ger upp söt, salt, fet och stekt. Starkt te och kaffe är också förbjudna, men de som ammar kvinnor rekommenderas inte att använda dessa drycker.

Folkmetoder för blåsbehandling

Idag kan du på internet möta många recept av traditionell medicin för behandling av blåsor. I grund och botten är det buljonger av medicinalväxter och växtbaserade läkemedel. Efter födseln måste du vara försiktig om någon behandling, inklusive folk.

Till exempel rekommenderas ofta vid behandling av denna sjukdom, salvia kan påverka laktation negativt. Vissa avgifter kan orsaka allergi hos barnet. Av detta skäl bör man, efter att ha fötts under amning, under inga omständigheter engagera sig i självmedicinering, alla medel, även naturliga, bör ordineras av en läkare.

Det säkraste sättet för traditionell medicin är fortfarande ett avkok av kamomillapotek. Denna produkt har en mild diuretisk effekt, antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Denna åtgärd kan tas efter leverans, den är säker och kan inte skada barnet.

Lokal behandling

Idag råder många läkare ammande mödrar att behandla sjukdomen med lokala medel. Förfarandet består i införandet av droger direkt i blåsan. För att göra detta, använd en vanlig kateter, genom vilken läkemedlet hälls. I detta fall omfattar läkemedlet inte hela kroppen, och amning kan inte avbrytas.

Förfarandet är inte mycket trevligt men smärtfritt. Effekten är beständig, det finns ingen risk för barnet. Idag är denna metod erkänd som den mest tillförlitliga och säkra vid behandling av cystit hos kvinnor under amning.

Risk för sjukdom

Felaktig behandling av blåsor kan leda inte bara till strukturella förändringar i blåsans väggar. Denna sjukdom ger ofta komplikationer till njurarna.

Bakterier som multiplicerar i blåsan börjar migrera till andra organ i urinvägarna och kan orsaka utveckling av pyelonefrit.

Pyelonefrit är en mycket farlig sjukdom och det är omöjligt att behandla det utan att använda starka antibiotika.

Förebyggande av sjukdom

Det finns flera regler för att förebygga denna sjukdom. Oftast tränger E. coli urinvägarna med felaktig torkning av perineum i toaletten. Kom ihåg dig själv och lär dina döttrar att torka ordentligt! Rörelser bör riktas framifrån och bakåt och bara så! Detta förhindrar inträdet av mikrober i urinröret och blir ett utmärkt förebyggande av cystit.

En annan vanlig orsak till penetration av mikrober i urinblåsan är så attraktiv för många kvinnors föremål för kvinnohushållet som trosor.

Det är på grund av dessa trosor att E. coli lätt kan tränga in i urinröret, såväl som i könsorganen. Naturligtvis kan inte många älskare av sådana underkläder lätt neka det, men läkare råder att bära sådana trosor så sällan som möjligt.

Som en förebyggande åtgärd kan vissa läkemedel baserade på växtbaserade komponenter också användas, men de bör också ordineras av en läkare under amning.

Många kvinnor tror felaktigt att cystit är inte en farlig sjukdom. De betalar inte tillräckligt med uppmärksamhet åt sin behandling. Men med fel behandling kan denna sjukdom återvända när som helst. Vid amning måste varje sjukdom behandlas med utseendet av de första symtomen. Vid behandling bör du strikt följa en läkares råd. Du kan sluta behandlingen endast när dina test visar en fullständig frånvaro av infektion.

Behandling av cystit vid amning

Cystitis kan inte kallas en sällsynt sjukdom. Det förekommer i nästan alla, men hos kvinnor, särskilt gravida och ammar, diagnostiseras det oftast. Hela anledningen är gömd i funktionerna i uppbyggnaden av genitourinary system, där urinröret är mycket kortare och bredare än mänens.

Behandling av cystit vid amning är en mycket viktig process, eftersom denna period anses vara grundläggande för barnets normala utveckling.

Orsaker och typer av patologi

"Lösning för streckmärken - vacker hud i en vecka utan kemi, hunger och fysisk ansträngning" Det är bara nödvändigt. Läs mer >>>

Inflammation av blåsans väggar under amning kan vara akut och kronisk. Det första fallet präglas av symptomens ljusstyrka, deras höga intensitet. Den kroniska formen förvärras flera gånger om året, vilket ger patienten mycket obehag.

Det finns sådana typer av blåsor hos ammande kvinnor:

 1. Komplicerat. I detta fall sprider infektionen till njurarna. Endast ett organ eller båda kan påverkas. Denna utveckling av händelser framkallar uppkomsten av en ny farlig patologi för en ammande kvinna - pyelonefrit, vilket orsakar akut njursvikt. Och då finns ett hot mot livet.
 2. Okomplicerad. Det kännetecknas av närvaron av infektion endast i urinblåsan. Ibland blir en samtidig sjukdom i blåsan uretrit. Denna typ av sjukdom hos ammande kvinnor är sällan åtföljd av en ökning av temperaturen. Därför söker de inte alltid hjälp i tid.

Vad gäller orsakerna till utvecklingen kan cystitisen hos en ammande man provoceras av sådana faktorer:

 • Sällsynt urinering. Detta är ett särskilt farligt tillstånd som inträffar omedelbart efter barnets födelse. Det provocerar sin överträdelse av blåsans innervation, vilket är tillfälligt. Detta tillstånd bidrar till att bubblan överflödar och det kan börja utveckla cystitis.
 • Överträdelse av blodcirkulationen i bäckenregionen. Denna anledning framstår på grund av barnets passage genom födelsekanalen.
 • Förändringar i det endokrina systemet på grund av graviditet och förlossning samt laktation.
 • Förlust av stora mängder blod. Detta är möjligt med patologiska födelser.
 • Minskad immunitet i HS, vilket bidrar till utvecklingen av infektiösa patologier.
 • Förebyggande av blödning från livmodern efter förlossning. Här använder läkare en kateter för att avlägsna urin från blåsan. Denna procedur måste utföras nödvändigtvis, men det kan prova cystit efter födseln.
 • Födselskador på vagina hos mjuka vävnader.
 • Infektionssjukdomar hos könsorganen.

Ibland utvecklas cystit hos en ammande mamma på grund av bristande överensstämmelse med renhetsreglerna.

Symtomatologi av patologi

Kronisk cystit hos en ammande mamma kan vara asymptomatisk eller tecken är inte starkt uttryckta. Emellertid präglas exacerbation av sådana symptom:

 1. För ofta uppmaning till toaletten. En mycket liten mängd urin frigörs.
 2. Inkontinens. Inflammatorisk process med cystit vid amning bidrar till att minska känsligheten hos nervändamål som ligger i blåsans väggar.
 3. Smärtsamma förnimmelser. Om endast slemhinnor i väggarna påverkas i orgeln, så kommer fodringskvinnan att känna sig obehag endast i början av urinering. Om den patologiska processen har påverkat urinröret, kommer smärtan att följa hela processen med urinering.
 4. Gravity ovanför pubis.
 5. Blodig urin i urinen.

Kallad blåsning med laktationsarm, stafylokocker, samt venerala patologier: mykoplasmos, klamydia. Provoke hans utseende är i stånd att ens trängsel. Alla dessa sjukdomar kan skada inte bara mor, men också barnet.

Funktioner av diagnosen sjukdomen

Behandling av cystit med laktation är en mycket viktig process, som föregås av en grundlig undersökning av en kvinna. Producera det måste vara en gynekolog och urolog. Även med diagnosbekräftelsen kräver denna patologi i de flesta fall inte inpatientbehandling.

Om en ung mamma som fortsätter amma, vände sig omedelbart till doktorn, då kan den inflammatoriska processen elimineras om 3 dagar och förhindra att han sprider sig längre.

Efter leverans uppträdde streckmärken, massager hjälpte inte! Har blivit av med förlängningar i en vecka när det har börjat.

Men även efter att akut symptom har tagits bort bör behandlingen vara minst 3 veckor.

Det finns inga speciella svårigheter att diagnostisera cystit vid amning. Undersökningen föreskriver följande:

 • Laboratorietester av urin och blod. De behövs för att bestämma patogenen, liksom för att bekräfta närvaron av en inflammatorisk process inuti urinblåsan.
 • USA. Här kan specialisten se förtjockningen av organs väggar, funktionerna i deras struktur.
 • Cystoskopi - undersökning av blåsan och urinröret med hjälp av specialutrustning.

Dessa studier är tillräckliga för att göra en noggrann diagnos och börja behandling av cystit hos en ammande mamma.

Drogbehandling av sjukdom

Eftersom cystit är orsakad av patogener, är det nödvändigt att behandla cystit vid amning med antibiotika. I detta fall är det inte nödvändigt att sluta amma.
Hittills har apotek ett stort antal droger tillåtna för användning av gravida och ammande mödrar för behandling av blåsor. Självklart är det strängt förbjudet att använda dem själv! Utnämning av något läkemedel till en ammande kvinna borde bara vara en läkare.

De presenterade läkemedlen tränger i stort sett inte i bröstmjölk eller är så koncentrerade där att de inte kan skadas av barnet på något sätt. Så, läkaren kan ordinera en ammande mamma sådana mediciner:

 1. "Erythromycin". Detta antibiotikum hör till första generationen, men det har hittills använts framgångsrikt. Det anses vara tillräckligt för cystit vid amning. Trots det faktum att läkemedlet fortfarande är blandat med bröstmjölk, är koncentrationen där för liten. Även om läkemedlet ibland kan orsaka störningar i barnets tarmar. Det är redan bättre att behandla cystit under amning på annat sätt, till exempel "azitromycin".
 2. Monural. Det är ett modernt läkemedel som innehåller fosfomycin. Detta läkemedel används i stor utsträckning vid behandling av cystit hos ammande mödrar, eftersom den är helt kompatibel med bröstmjölk. Dessutom är mängden av läkemedlet i det inte stort. Dessutom, om "Monural" intas under amning i babyens tarmar, absorberas det inte där. Faktum är att kalcium från bröstmjölk helt blockerar den aktiva substansen. Detta läkemedel, som är godkänt i de flesta länder i världen, används för att behandla cystit hos kvinnor som ammar i vårt land.
 3. "Augmentin". Detta antibiotikum används också i stor utsträckning för behandling av blåsor. I det här fallet kan han fullständigt bota patologin tillräckligt snabbt. Mediet tränger in i mjölken, men dess koncentration är extremt liten. I detta fall har barnet inga negativa reaktioner på läkemedlet. Dessutom används ett läkemedel av denna typ ofta i barn och omedelbart efter barnets födelse.
 4. "Zinnat". Det kan användas utan rädsla när du ammar, eftersom det inte utgör några risker för barnet.
  Trots det faktum att listan över läkemedelspreparat, vid vilken det är möjligt att födda barnet med bröstmjölk, är tillräckligt stor, krävs endast en läkare för att ordinera ett specifikt läkemedel. Här bör vi ta hänsyn till inte bara svårighetsgraden av sjukdomsutvecklingen utan även de enskilda egenskaperna hos en liten organism.

Användning av fytopreparationer

VIKTIGT ATT VET! Babushkin metod kommer att ta bort alla parasiter från urinen, om det är i en tom mage att dricka 250 ml vanligt. Läs mer.

Många unga mammor som producerar amning är intresserade av huruvida det är möjligt att använda växtbaserade läkemedel för att bekämpa blåsor. Svaret är enkelt: det är dock möjligt att rådgöra med en läkare innan du ansöker dem är obligatorisk.

Behandling av blåsor i foderperioden med hjälp av sådana medel möjliggör att uppnå antiinflammatorisk och antiseptisk effekt. Dessutom har fytopreparationer också en svag diuretisk effekt. I stället för antibiotika för behandling av blåsor kan de emellertid inte användas. Medicin baserade på örter används endast i kombinationsterapi, vilket gör att du kan bli av med symptomen och orsaken till sjukdomen.

Cystit vid amning kan behandlas med användning av sådana droger:

 1. "Kanefron". Du kan köpa produkten i form av tinkturer eller piller. Preparatet innehåller bara naturliga komponenter: kärlek, centaury, rosmarin. "Kanefron" har en antimikrobiell, diuretisk och antispasmodisk effekt. Det är bäst att ta detta läkemedel i samband med antibiotika, eftersom det ökar effektiviteten. Läkemedlet tas i en månad två gånger om dagen. Använd detta läkemedel för att bekämpa blåsor även vid amning.
 2. "Phytolysinum". Huvudformen av läkemedlet är pasta, från vilken en vattenhaltig lösning därefter framställs. Dess sammansättning innehåller sådana komponenter som en bergsklättrare, rötterna av persilja, goldenroden, fälthäststången, älskaren, wheatgrassen. Dessutom kan du fortfarande hitta lökskal, björkblad, apelsinolja, fenugreekfrön, salvia och mynta. Läkemedlet används för att eliminera muskelspasmer och inflammation. För att behandla en cystit är det nödvändigt minst 1,5 månad. Doseringen av läkemedlet bör ordineras av en läkare, men i grunden är det nödvändigt att dricka på en tesked tre gånger om dagen. I så fall måste pastaen lösas upp i 0,5 koppar vatten.

Eftersom cystit är nödvändigt kan du använda lokala behandlingsmetoder. Till exempel är installationer ganska effektiva. Denna procedur innefattar direkt infusion av läkemedel i blåsan via en kateter. Fördelen med denna metod är att läkemedlet verkar direkt inuti orgeln. Med blodet sprider läkemedlet inte genom hela kroppen, så sluta inte amning.

Det är inte nödvändigt att tänka att för att behandla en cystit vid bröstmjölk med hjälp av fitopreparationer är det nödvändigt alla dagar. Dessa läkemedel är effektiva endast om de behandlas i minst 3 veckor. I vissa fall förlängs behandlingstiden på rekommendation av en läkare.

Användningen av folkmedicinska lösningar

Många kvinnor som ammar försöker lära sig att behandla blåsor. Naturligtvis vill de inte använda läkemedel för att stoppa laktation. I det här fallet kan du använda folkmedicinska lösningar. Men det är viktigt att komma ihåg att buljonger inte helt kan ersätta komplex terapi. Om läkaren tillåter kan vårdmor använda de recept som anges nedan i kombination med antibiotika.

Effektiva sådana medel:

 1. Avkok av medicinska örter. Den innehåller en cowberry leaf och en hund ros. Buljongen ger bra förstöring av patogener och har också en diuretisk effekt.
 2. Mineralvatten. Speciellt användbart är alkaliskt vatten, som innehåller magnesium, järn och kalium. Dessa element bidrar till utsöndring av urin och sänker syrets nivå. Du behöver ungefär 1,5 liter om dagen. Kaffe, te och mycket söta drycker är bättre att utesluta.
 3. En diet med en begränsad mängd salt.
 4. Tranbärsjuice. För att göra det måste du ta 150 gram råvaror, blanda med 125 gram socker och 600 ml vatten. Pre-tranbär behöver rengöras av skräp och tvättas. Efter att vattnet dräner, ska det läggas i en behållare och knäda bären med en trästolstick. Vidare läggs råvarorna på gasväv och juice från det pressas ut. Nu är tranbäret fylld med vatten och sätter på en långsam eld. Koka blandningen under en lång tid är inte nödvändigt, bör bara sättas till koka, kyla och påfrestning. Socker läggs till den heta buljongen. Därefter blandas blandningen med den saft som pressades ut tidigare. Förvara denna medicin i kylskåpet. Före användning bör blandningen vara något uppvärmd.
 5. Det kommer att vara användbart och ett sådant recept: röd tegel krävs för att sätta i eld och värme. Därefter måste du droppa ett par droppar björktjära. Tegelstenen ska läggas i en hink, lindas runt och sitta över den. Sittning är nödvändig tills en person känner värmen. Efter den här proceduren måste du gå och lägga dig. Du behöver bara repetera det 2-3 gånger.
 6. Buljonghirs. Det är nödvändigt att tvätta ett halvt glas korn och häll sedan denna mängd spannmål med 3 glas vatten. Att insistera följer hela natten. På morgonen ska blandningen filtreras och druckas 0,5 kopp tre gånger om dagen.
  Folkmekanismer är inte ett paradis. Dessutom kan inte alla av dem lika bra hjälp. Om symtomintensiteten inte minskar efter några dagar efter behandlingens början, behöver du kontakta läkare igen.

Förebyggande åtgärder

Stanna upp! Parasiter lever i var tredje blåsan! Läkarna rekommenderar att man äter en gång om dagen. >>Läs mer.

Barnets födelse är verkligen det lyckligaste ögonblicket i en kvinnas liv. Men efter födseln kan det av en eller annan anledning påverka blåsan som måste behandlas. Utvecklingen av denna sjukdom eller förekomsten av återfall kan emellertid inte tolereras. För att göra detta måste du följa följande regler för förebyggande:

Chef för avdelningen för neururologi, urodynamik och rekonstruktiv kirurgi vid Pelvic Floor

 • Du kan inte överkolla. Underlivet och benen ska alltid hållas varma. Om gatan inte är kall, då borde det inte vara för mycket förpackning. Klädsel är nödvändig i enlighet med vädret utanför fönstret.
 • Det är önskvärt så snart som möjligt att bota venerala patologier, såväl som infektiösa foci.
 • Det är viktigt att justera kosten så att kvinnan inte har förstoppning.
 • Det är nödvändigt att genomföra det nödvändiga komplexet av hygieniska förfaranden dagligen. Efter att ha besökt toaletten måste du tvätta dig själv.
 • Det är lämpligt att endast bära underkläder från naturmaterial. Det bör väl absorbera svett sekretioner, så att intima platser inte dyker upp blöjautslag och irritation. Linne bör inte vara tätt.

Om du observerar nödvändiga förebyggande åtgärder, kan exacerbation av cystitis undvikas, vilket är mycket viktigt för ammande kvinnor. Men om patologin har gjort sig själv kände, kan ett besök hos en läkare inte försenas. Var frisk!

Funktioner vid behandling av cystit vid amning: medicamentbehandling och folkmedicin

Vad är inflammation i blåsans slemhinnor?

Cystitis är inflammation i blåsans väggar. Sjukdomen är mycket vanlig, det kan inträffa hos både män och kvinnor. Men kvinnliga representanter är sannolikt att drabbas. Patologi börjar alltid i en akut form, Om behandlingen inte börjar i tid kan den utvecklas till en kronisk.

Behandling av cystit med laktation kräver särskild uppmärksamhet. Behandlingsmetoderna måste behandlas på ett övergripande sätt. Många kvinnor tror att sjukdomen inte är allvarlig, och gå inte till doktorn. Och detta leder till komplikationer i form av njursjukdom. Vid de första symptomen är det nödvändigt att adressera till experten, dvs. till urologen.

Cystitis är indelad i två typer:

 1. Okomplicerad - inflammation sprider sig endast till blåsan. Ibland kan det spridas till urinröret.
 2. Komplicerat - med denna typ av infektion börjar stiga och nå njurarna. Njurskador kan orsaka utveckling av pyelonefrit. Sjukdomen är mycket farlig, eftersom den kan utgöra ett hot mot livet.

Kvinnor efter förlossning upplever ofta utvecklingen av blåsor på grund av minskad immunitet.

Orsaker till patologi

Blodkärls orsaksmedel är bakteriella och svamporganismer, stafylokocker, klamydia och E. coli. Hos kvinnor som nyligen har fött barn kan sjukdomen uppstå på grund av komplikationer och födelseskador.

Följande faktorer leder till utveckling av inflammation:

 1. Bristande överensstämmelse med hygien - omedelbart byte av underkläder, kommer användningen av dagliga kuddar att minska risken för patologi.
 2. Candidiasis av vagina, som ofta finns under graviditet eller långvarig dysbios.
 3. Brott mot immunitet - kroppens skyddande egenskaper minskar, vilket gör det möjligt för bakterier att komma in i blåsan utan problem.
 4. Hypotermi.
 5. Brott mot den metaboliska processen i kroppen, hormonellt misslyckande.

Graviditet hänvisar också till disponibel faktor för utveckling av patologi. I kroppen hos en gravid kvinna störs den hormonella bakgrunden, balansen i vaginens mikrofloror. Allt detta händer mot bakgrund av en minskning av immuniteten.

De första symptomen: vad man ska leta efter

Cystitis har sina egna specifika egenskaper. Det kan bestämmas av följande symtom:

 • frekvent urinering med svår smärta
 • känner efter att urinera att blåsan inte är helt tömd
 • allmänt svaghet i kroppen
 • förhöjd temperatur;
 • smärta i underlivet
 • en förändring i urinens färg blir det grumligt.

Cystitis av en enkel form orsakar inte en temperaturökning. Det kan också finnas följande symtom:

Metoder för diagnos av blåsans inflammation

Grunden för diagnosen cystit är en klinisk studie. Patienter ger en allmän analys av urin och blod. Ett allmänt blodprov visar tecken på ospecifik inflammation. I blodet upptäcks omogna former av neutrofiler, leukocyter. Kliniska studier av urin kommer att visa en hög grad av leukocyter, erytrocyter och bakteriens innehåll i materialet.

Förutom testen utförs en allmän undersökning av patienten. När du känner patienten känns det en smärta i underlivet. Dessutom kan ultraljud av blåsan utföras.

Funktioner av amning

Behandling av blåsor hos ammande kvinnor kräver särskild uppmärksamhet. Metoderna för behandling kan endast ordineras av en läkare. Detta beror på det faktum att många droger kommer in i barnets kropp tillsammans med mjölk. Medicin kan orsaka allergiska reaktioner, störningar i matsårets funktion, till exempel en lös avföring i ett barn med HS, störningar i utvecklingen av ett barn.

Det är viktigt att läkemedlet för cystit vid amning inte väljs oberoende, självmedicinering med sådan patologi är oacceptabel. Behandling av inflammation är oftast med användning av antibiotika. Det finns ett antal droger som kan tas av kvinnor under amning.

antibiotika

Det säkraste läkemedlet, som kan tas som gravida eller ammande kvinnor, är Monural. Behandling med detta läkemedel är godkänd i olika länder runt om i världen.

Drogen går in i barnets kropp i små mängder och blockeras omedelbart i tarmarna med kalcium, vilket ingår i modermælken.

Cystit vid amning är effektivt botad med Zinnat. Den innehåller ingredienser som är fullt kompatibla med amning. I modermjölken är läkemedlet i en liten mängd. Det orsakar inte biverkningar i barnet, så det är idealiskt för nyfödda.

Behandling av cystit hos ammande kvinnor utförs ofta med hjälp av antibiotikum Amoxiclav. Drogen penetrerar nästan inte in i mors mjölk, och är därför kompatibel med amning. Komponenterna av läkemedlet befriar snabbt kroppen av bakterier.

fytoterapi

Många kvinnor är oroliga över frågan om vad som kan göras med cystit hos en ammande mamma? De flesta föredrar växtbaserade läkemedel. Sådana medel är mest effektiva vid det första skedet av sjukdomen.

De mest populära förberedelserna med växtkomponenter är Phytolysin och Kanefron. De har en effektiv antiinflammatorisk och diuretisk verkan. Komponenterna i läkemedlet lindrar smärta och återställer njurarna.

Nackdelen med fytoterapi är behandlingens varaktighet. För fullständig återhämtning är det nödvändigt att ta en kurs om minst tre veckor. Trots läkemedlets säkerhet före användning måste du få ett specialistråd.

Det är bäst att ge företräde under amning av narkotika baserat på växtkomponenter. Till mina patienter med blåsor utser jag Kanefron. Det lindrar väl spasmer, eliminerar inflammatorisk process.

Lokal terapi

Många läkare rekommenderar behandling av blåsning med HB-lokal effekter. Det är införandet av droger direkt i blåsan.

För proceduren används en kateter. Ett medel införs genom det. Detta gör det möjligt att behandla sjukdomen med några läkemedel utan att avbryta amning. Förfarandet ger obehagliga känslor, men det stora pluset är den fullständiga avsaknaden av skada för barnet. Denna metod anses vara den mest effektiva och säkra.

Folk recept

Traditionella metoder för behandling av cystit vid matning kommer ofta till hjälp av unga mödrar:

 1. Det säkraste sättet är ett avkok av kamomill. Det har en antiinflammatorisk och diuretisk effekt. Det kan tas utan rädsla efter leverans, eftersom kamille inte skadar barnet.
 2. I det inledande skedet hjälper dekokningar av örter och fruktdrycker. Tranbär och cowboysmor har en diuretik effekt (förutom symptomen och orsakerna till enuresis du kan lära dig här), utsöndrar de bakterier från blåsans brunn. Morse kan bli full för profylax i ett och en halv månad. Detta kommer inte bara att vara ett bra förebyggande av cystit, men också för många förkylningar.
 3. Cystitis kan behandlas med amning med mineralvatten. Du måste välja alkaliskt vatten, vilket berikas med kalium, järn och magnesium. Mineralka hjälper till att minska surheten hos urinen och kommer påskynda borttagandet av skadlig mikroflora.

Är det möjligt att äta vinbär med amning i form av kompott och fruktdrycker, läs länken. Om alkoholskador i amning bör vara medveten om alla mammor under graviditeten. Men är det möjligt att göra undantag, till exempel i form av ett glas torrt vin, som beskrivs i denna artikel.

diet

Vid behandling av cystit är det viktigt att följa en diet. När en kvinna har känt de första symtomen på sjukdomen rekommenderas det att överge saltet. En saltfri diet hjälper mycket effektivt till att ta bort obehagliga känslor.

Det är nödvändigt att vägra inte bara salt, men även från rökt (inklusive fisk i sådan beredning), stekt och skarpa produkter. Denna diet bör följas och för normal matsmältning av barnet. Alla dessa rätter påverkar barnens hälsa negativt. Rätter med amning bör övervägande vara protein och grönsaker.

Drickeregimen

För att påskynda behandlingen av cystit vid amning hjälper till att följa dricksregimen. Det rekommenderas att öka den dagliga mängden vätskeintag. Om kroppen får mycket rent vatten blir urinering vanligare och följaktligen tas bakterier snabbt ur blåsan.

Under amning rekommenderas en kvinna att följa vissa regler:

 1. Avvisa från te och kaffe med amning, preferens ges till rent vatten.
 2. Den dagliga vätskevolymen måste vara minst 2 liter.
 3. Det rekommenderas inte att dricka söta drycker, socker skapar gynnsamma förutsättningar för utveckling av negativ mikroflora.

Det är bäst att dricka i matsperioden fruktdrycker från naturliga bär.

förebyggande

Det är viktigt att inte bara veta hur man behandlar cystit vid amning utan också att följa förebyggande åtgärder för att undvika återkommande sjukdom. De viktigaste förebyggande åtgärderna är:

 1. Det är omöjligt att överkyla kroppen, speciellt under den kalla årstiden, till exempel på promenader med en nyfödd på vintern.
 2. Det är nödvändigt att observera personlig hygien.
 3. En viktig roll i förebyggande är rationell näring och kost.

Som en förebyggande åtgärd kan du dricka växtberedningar och bär.

Kvinnors feedback

Volkova Anna, Saratov, 20 år gammal

Jag sprang i cystit för tre år sedan, min dotter var 2 månader gammal. Först gick jag inte till doktorn, jag var rädd för att de skulle ordinera piller. Men situationen förvärrade, jag kunde inte ens sova på natten.

Som ett resultat gick jag till urologen. Jag var ordinerad Zinnat. Läs instruktionerna, recensioner, det är alltid angivet att drogen kan bli full med amning. Har spenderat på en kurs, från en cystit har blivit av med. Och med barnet var allt bra, vi märkte inga problem.

Mikhailova Marina, Jaroslavl, 24 år gammal

Efter födseln började han omedelbart oroa sig för smärtan i underlivet, gick ofta till toaletten. Till doktorn räckte inte, som trodde, att det är förenat med sorter eller arbeten så organismen reagerar.

Men symptomen intensifierades, bestämde jag mig för att gå till en specialist. Han föreskrev test, diagnostiserad blåsning. Läkaren föreskrev antibiotika, men jag tog inte chansen att dricka, även om det står skrivet att det är möjligt med amning.

Har bestämt sig för att försöka behandlas med örtberedningar. Jag lagade en sådan avkok: 2 skedar av cowberryblad, 1 sked Echinacea, 1 Johannesjärn, 3 skedar hundros, 2 skedar av kvistbenet. Allt blandat, hällt med kokande vatten. Jag drack 1/3 kopp tre gånger om dagen. Det är bara kursen ska vara minst en månad.

slutsats

Cystitis är en allvarlig sjukdom som inte kan lämnas obehandlad. Det är inte nödvändigt att hoppas att symtomen kan passera eller ske i god tid och det kommer att bli möjligt att glömma en patologi. Det finns många säkra sätt att behandla blåsans inflammation under amning. De hjälper en kvinna att bli av med obehagliga symptom och skadar inte en nyfödd.

Om behandling av cystit hos kvinnor hos män beskrivs i denna video. Observera att det finns restriktioner för ammande mödrar.

Cystit vid amning: hur man behandlar

Cystitis är en vanlig kvinnlig sjukdom som representerar en urinvägsinfektion. Tyvärr, efter barnets födelse ökar sannolikheten för uppkomsten och utvecklingen av blåsan. Speciellt om mjuka vävnader skadades under förlossningen eller några komplikationer uppstod.

Det finns två typer av blåsor:

 1. Okomplicerad - den första skeden av sjukdomen, där infektion endast påverkar blåsans väggar. Ibland åtföljd av uretrit
 2. Komplicerat är en sjukdom där infektionen går uppåt från blåsan och påverkar en eller båda njurarna.

I det inledande skedet stiger temperaturen inte. Om temperaturen har stigit över 38 grader, kontakta omedelbart läkare. Mest troligt blev sjukdomen en mer akut form.

Komplicerad cystit leder till njursvikt och andra problem. För att undvika detta är det nödvändigt att börja behandling av blåsan med laktation och inte bara i ett tidigt skede.

Hur man identifierar cystitis

Liksom andra sjukdomar har cystitis sina symptom. Infektion kännetecknas av följande symtom:

 • Hyppig uppmaning att urinera. Du vill gå till toaletten oftare, men det är väldigt lite urin;
 • Smärta med urinering med snitt och bränning;
 • Periodisk svårighet och smärta i suprapubiskt ben
 • Ibland kan urininkontinens
 • Urin med en liten mängd blod.

Orsaken till infektion är bakterier. Först och främst är det en E. coli. Det framkallar upp till 90% av blåsorna. Dessutom kan staphylococcus, klamydia och jämn tröst framkalla sjukdomen.

Det är värt att notera att tröst inte är lika ofarlig en sjukdom som det verkar för många. Svampen utlöser både cystit och mastit. Dessutom orsakar infektionen obehag och bröstsmärta. Det leder till förlust av mjölk och försämring av laktation. Därför är det viktigt för en ammande att börja behandling i tid och korrekt.

Cure svampinfektion hjälper gnista en aktuell salva för bröstvårtorna och Pimafutsin, Livarol, Zalain, Lomeksin och andra.

Ofta sker infektionen på grund av hypotermi och förändringar i hormonell bakgrund. Därför är cystit med laktation inte ovanlig. För att sluta blöda under eller efter förlossningen sätter en kvinna ibland is i magen. Dessutom har en ammande ett allvarligt hormonfel.

Antibiotika för behandling av blåsor

Behandling av cystit vid amning kan endast ordineras av en läkare! Kom ihåg att sammansättningen av många droger faller in i blodet och bröstmjölken. Det innebär att de kemiska komponenterna också kommer in i barnet. Som ett resultat leder detta till störning av barnets utvecklings- och matsmältningssjukdomar, till allergier och förgiftning.

Dessutom kan vissa läkemedel ändra mjölkens kvalitet och minska laktation.

Därför är det viktigt att läkemedlet väljs av en specialist. Behandlingen utförs som regel med hjälp av antibiotika. Vissa kan ta och ammande mödrar.

monural

Det vanligaste och mycket effektiva läkemedlet, som är säkert att använda under graviditet och amning. Kompositionen tränger in i bröstmjölk i en mycket liten mängd. Denna mängd blockerar lätt det kalcium som finns i moderns mjölk. Därför går inte komponenterna i läkemedlet in i barnets kropp.

Kostnaden är 350-400 rubel.

Zinnat

Helt kompatibel med amning. I en liten dos penetrerar mjölk, men utgör inte någon risk för nyfödda. Dessutom föreskrivs ofta ett säkert medel för antibakteriell behandling av spädbarn. Effektiva slagsmål mot infektioner i urinvägarna och luftvägarna samt hudinfektioner.

Den genomsnittliga kostnaden är 300 rubel.

Amoksliklav

Detta är drogen som oftast väljs av mödrar under amning. Det är kompatibelt med amning, eftersom det praktiskt taget inte tränger in i mjölken. En effektiv lösning eliminerar snabbt kroppen av mikrober och bakterieinfektioner. På reglerna för mottagning och komposition, se artikeln "Amoxiclav vid amning".

Kostnaden för läkemedlet varierar mellan 240-450 rubel, beroende på frisättningsform och antal tabletter i förpackningen.

Ovanstående antibiotika kräver inte att barnet upphör. Men när du tar andra antibakteriella läkemedel får du inte sätta barnet i bröstet. Intaget av sådana mediciner är förskrivet till omvårdnad i extrema fall, eftersom det är mycket svårt att återfå den tidigare laktationen. Vidare förblir barnet för närvarande utan användbar och nödvändig mat, vilket kan påverka hälsan och utvecklingen negativt.

Om det emellertid var ett behov av att ta sådana antibiotika och att avbryta amning, kan man återställa laktation här.

Fytoterapi för ammande mödrar

Vid behandling av cystit är det bättre att använda läkemedel på växtbasen. Det är särskilt lämpligt att välja sådana droger vid det första skedet av sjukdomen. Phytopreparations är säkra för mamma och baby. Idag finns det två mest effektiva medel - Kanefron och Phytolysin.

Båda agenterna har antiseptiska egenskaper och lindrar inflammation. De mjuknar smärtan och återställer njurarna. Diuretisk verkan avlägsnar toxiner och bakterier från organen, vilket accelererar återhämtningen. Fytoterapi kräver dock en lång kurs, som är minst tre veckor.

kanefron

Phytolysinum

 • Rosemary leaves;
 • Tusen kvadratmeter;
 • Rötter av kärlek.
 • Guldrodens gräs;
 • Fästingar och en fågel hals;
 • Rötter av kärlek och persilja;
 • Fenugreek frön;
 • Lökskalor;
 • Björkblad;
 • Olje av salvia och tall, apelsin och pepparmynta

Observera att vissa delar i beredningar Kanefron Phytolysinum och kan orsaka allergiska reaktioner hos mamman eller barnet för att du är överkänslig. I så fall sluta ta det omedelbart. Och Phytolysinum och Kanefron under amningsperioden kan drickas först efter utnämningen av en läkare och under strikt övervakning av en specialist!

Används ibland instillation, som hälles eller injiceras in i kroppen för att behandla ett sår puerperal cystit, nämligen blåsan. Lokala preparat sprider inte på blodbanan, vilket gör amning säkrare. Dessa medel inkluderar Protargol, Collargol och några andra.

Folkmekanismer och förebyggande åtgärder

Ofta kommer folkmedicin till hjälp av ammande mödrar och ersätter läkemedel. Men med sådan behandling är det nödvändigt att konsultera en läkare. När allt kommer omkring, leder vissa ingredienser i recepten till allergier, och metoderna förvärrar endast tillståndet.

 • En saltfri diet fungerar bra för de första symptomen. Avvisa de salta och röda, feta och kryddiga rätterna. Salt och andra kryddor ökar svullnaden och inflammationen i slemhinnorna. Dessutom har en sådan meny av moderen en skadlig effekt på barnet, särskilt under de första två till tre månaderna efter förlossningen. Dieten för amning måste nödvändigtvis innehålla protein och vegetabilisk mat.
 • Drick mer flytande, så det tar bort toxiner från kroppen. Mineralvatten minskar urinets surhet. Men söta drycker och kaffe måste uteslutas. Om du älskar kaffe, kommer cikoria att ersätta den. Varje dag ska mamma dricka minst 2 liter vätska. Dessutom har vatten och andra tillåtna drycker i varmt tillstånd en positiv effekt på mjölkproduktionen.
 • Dekoktioner av medicinska växter och fruktdrycker hanterar helt i början av sjukdomen och är lämpliga för förebyggande av smittsamma och virala sjukdomar. Drick buljong från rosen höfter, tranbär och cowberry mors;
 • En blandning av naturläkemedel. Du kan också avkoda flera typer av medicinska växter. Dessa inkluderar johannesört, tranbär och tranbär, bärbär och ljung, vinrör och kamille.

Tranbär och cowberrymor har diuretiska egenskaper och avlägsnas snabbt från organen. Amning ska inte tas i butiker, eftersom de ofta innehåller konserveringsmedel och andra farliga kemikalier.

För att förbereda Morse från tranbär, ta 100 gram bär, lika mycket socker och 0,5 liter vatten. Berry försiktigt skrapa och skölja. Razumnite, skift till cheesecloth och pressa saften. Häll kakan med vatten och koka, dra och häll sockret. Blanda sedan, häll den pressade saften och blanda igen.

Drick Morse 1-1,5 månader. Dessutom är en sådan dryck lämplig för förebyggande av förkylningar och infektionssjukdomar, inklusive blåsor. Förvara frukten i kylskåpet och förvärm lite innan du dricker.

Titta på din hälsa och hygien, do not overcool, och följ en diet. Då blåses cystitisen dig!