Huvud
Analyser

Hur man behandlar prostata adenom hemma

Kära läsare, dagens ämne i artikeln " Hur man behandlar prostata adenom hemma » verkar viktig och nödvändig för den manliga befolkningen. adenom prostata (prostata adenom) är en gammal term. Men majoriteten av befolkningen använder fortfarande den. Därför tar titeln på den här artikeln en föråldrad term, som ofta söks. Det skulle vara mer korrekt att prata om "Förstorad prostata" eller "Godartad prostatahyperplasi (BPH)".

Förstorad prostata (BPH) är en störning som i regel påverkar män 50 år och äldre, även om det också kan förekomma hos 30-40 åriga män. Mer information om denna typ av sjukdom kan läsas här.

Prostatan är en liten, muskulär körtel (i form av en valnöt) i det manliga reproduktionssystemet. Det omger urinröret precis under blåsan och lägger prostats hemlighet till sperma för att ge spermierotilitet.

Med ålder börjar kärlcellerna multiplicera (hyperplasi), vilket leder till en förstorad prostata. Även om den exakta orsaken till denna process inte är känd, föreslås att förändringar som uppträder med åldern hos manliga könshormoner kan vara en av faktorerna. Andra riskfaktorer för utvidgning av prostatakörteln är familjehistoria, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och fetma.

Många män med BPH har heller inga symptom, eller de är mycket milda. Men många män som har allvarliga symtom på förstorad prostata (BPH), som påverkar livskvaliteten. Du kan namnge några av dem:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • ökad urineringstid på natten
 • svårighet att urinera
 • svagt urinflöde;
 • Efter urinering fortsätter läckage av urin (dribbling);
 • det finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Om den lämnas obehandlad, kan den utvidgade prostata blockera flödet av urin från blåsan, vilket kommer att leda till mer allvarliga komplikationer, såsom urinretention, urinvägsinfektioner, stenar i urinblåsan och njurfunktioner.

Det finns flera effektiva behandlingar för förstorad prostata, inklusive droger, terapi och kirurgi. Men i denna artikel kommer vi att överväga hur man behandlar prostata adenom hemma, det vill säga deras hemmetoder, som hjälper till att lindra symtomen på en förstorad prostata.

 1. Kegel övningar

Kegelövningar kan hjälpa till att lindra några av nackdelarna med en förstorad prostata, eftersom de bidrar till att strama och stärka specifika bäckensbottensmuskler som styr processen för urinering.

 • Töm blåsan, ligga på ryggen, böj knäna så att höfterna är vertikala mot golvet. Lyft bäckenet, sträck musklerna i bäckenbotten i 5 sekunder och slapp sedan av dem i 5 sekunder och sänk bäckenet mot golvet. Upprepa övningen 10-20 gånger. Träna dagligen 3-4 gånger. Om du är förlorad med sökandet efter bäckens golvmuskler, försök sedan att stoppa urinflödet med hjälp av musklerna under urinering. Detta är musklerna i bäckenet.
 • En annan version av Kegel-övningen är att komprimera musklerna i anusen och sedan i deras avkoppling. Gör denna övning 10-20 gånger flera gånger om dagen. Mer information om den här versionen av Kegel-träningen kan läsas i artikeln "Övning för prostata".

Kör regelbundet under dagen. Du kan göra dem på morgonen efter att ha vaknat, vid lunchtid, på kvällen och innan du lägger dig. Målet med övningarna är spänningen av endast bäckensmusklerna. Undvik att spänna i magmusklerna, skinkorna eller låren.

Obs! Män som lider av kronisk prostatit eller kronisk bäckensmärksyndrom bör inte utföra Kegel-övningar.

2. Aerob träning och motstånd övningar

Fysisk aktivitet förbättrar allmän hälsa, inklusive prostata hälsa. En stillesittande livsstil (hypodynami) främjar fetma, vilket är en av riskfaktorerna för en förstorad prostata.

Även en liten mängd aeroba övningar (kardio övningar) och övningar med motstånd hjälper till att minska problem med urinering orsakad av en förstorad prostata och till och med förhindra dem.

 • Aerobövningar (kardiovaskulära övningar) kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt. Därför är det nödvändigt att inkludera aeroba övningar i den dagliga rutinen. Det kan vara walking, Skandinavisk promenader, joggning, löpning, tennis, basket, rodd etc.
 • Övningar med motstånd hjälper till att förbättra styrka och muskelton. Exempel på övningar med motståndsvimning, uppskjutning och lyftvikt. Gör dem dagligen i minst 30 minuter, flera gånger i veckan.

3. Sittande bad

Kontrastsittande badet är ett lugnande och effektivt botemedel mot en förstorad prostata. Varmt bad (temperatur 36 0 -40 0 C) hjälper till att slappna av i bäckens golv, minska ödem i prostata. Å andra sidan lindar ett kallbad smärta.

 1. Fyll ett bad med varmt vatten och sätt en halv kopp engelsk salt till det.
 2. Fyll det andra badet med kallt vatten (temperatur 18 0 -20 0 C, gradvis sänka till 10 0 C) och tillsätt några droppar lavendelolja.
 3. Sitt i badkaret med varmt vatten till midjan i 3 minuter.
 4. Sedan sitta i ett bad med kallt vatten till midjan i 1 minut.
 5. Upprepa detta 2 gånger. Det sista badet ska alltid vara med kallt vatten.
 6. Ta stillasittande bad flera gånger i veckan.

Obs! Utför inte denna procedur om du har akut bakteriell prostatit.

4. nässla

Nässle innehåller grundläggande biologiskt aktiva fytokemikalier som hjälper till att minska symtomen på en förstorad prostata. Dessutom är nässle en naturlig diuretik.

 • Tillsätt 1 tesked torkade näsblad till ett glas varmt vatten. Insistera i 10 minuter, sedan belastning. Drick detta te 2-3 gånger om dagen.
 • Du kan också ta njurkomplement. Den vanliga mängden är 300 mg per dag. Innan du tar tillskott i rätt dos för ditt tillstånd, kontakta alltid din läkare.

5. Corn stigmas

Corn stigmas (långa trådliknande fibrer) är en tidstestad lösning för att minska symtomen på en förstorad prostata. De innehåller mycket organiska syror. Stigmas fungerar som en naturlig diuretik, och hjälper också till att slappna av urinrörets och blåsans muskler, vilket leder till en förbättring av urinflödet.

 • Fyll stigma av sex öron av färsk majs med fyra glas vatten. Koka upp och simma sedan i 10 minuter. Stam, kyla och drick upp till 3 koppar av detta te om dagen.
 • Ett annat alternativ är att lägga 15 droppar majsstjälk extrakt till 1 glas vatten och dricka det flera gånger om dagen.

6. Äppelcidervinäger

Rå, ofiltrerad äppelcidervinäger har astringent egenskaper som hjälper till att minska den förstorade prostatakörteln. Det bidrar också till viktminskning, hjälper till att förhindra denna komplikation av en förstorad prostata som en urinvägsinfektion.

 • Blanda 1-2 matskedar rå, ofiltrerad äppelcidervinäger och 1 matsked honung i ett glas varmt vatten. Drick två gånger om dagen.
 • Ett annat alternativ är att lägga 1 kopp äppelcidervinäger till ett bad med varmt vatten. Ta ett bad i 10-15 minuter. Använd detta lugnande bad flera gånger i veckan.

7. Pumpa frön

Pumpa frön hjälper också till att minska den förstorade prostata i storlek. Fröer har diuretiska egenskaper. De har också ett högt innehåll av zink. Män med förstorad prostata har oftast en zinkbrist. Dessutom innehåller pumpa frön omega-3 fettsyror, vilket bidrar till att förbättra prostatens funktion.

 • Det bästa sättet att njuta av pumpafrön är att äta dem utan tillsats av salt. En handfull frön om dagen är tillräckligt.
 • Alternativt kan du lägga en handfull krossade färsk pumpa frön i en kopp, häll kokande vatten och svalna till rumstemperatur. Stam och drick en kopp av detta te flera gånger i veckan.

8. tomater

Tomater är rik på lykopen, vilket hjälper till att lindra symtomen på en förstorad prostata. Lykopen hjälper till att minska nivån på prostataspecifikt antigen (PSA), associerad med inflammation i prostata och förstorad prostatakörtel. Detta hjälper till att minska trycket i urinblåsan och i sin tur bidrar till att minska den förstorade prostata.

 • Inkludera tomater och tomatprodukter som tomatsås, potatismos och juice i din kost.
 • Du kan också använda lykopentillskott efter samråd med en läkare.

9. Zinktillskott

För att minska prostatakörteln kan du börja ta zinktillskott. Zink är en viktig mikroelement, som spelar en stor roll i kroppens immunrespons och cellernas tillväxt. Detta mineral är närvarande i prostata-cellerna, där det spelar en skyddande och antiinflammatorisk roll.

Enligt 2007 studie av forskare från Oregon State University slutsatsen att zinkbrist kan leda till störningar av zinkinnehållande proteiner i prostatakörteln, vilket kan leda till avvikelser i funktionen av prostatakörteln.

 • Ta zinktillskott, vanligen totalt 90 mg dagligen. Bryt dem i tre doser på 30 mg och ta. Innan du tar tillskott, kontakta din läkare.
 • Dessutom finns det zinkrika livsmedel: ostron, krabbor, befästa frukostflingor, bönor, cashewnötter och yoghurt.

10. Kostförändringar

En hälsosam diet kan också bidra till att kontrollera och minska symtomen på en förstorad prostata.

 • Ät 2 portioner fisk en vecka rik på omega-3-fettsyror, såsom tonfisk, makrill eller lax.
 • Inkludera soja och sojaprodukter i din kost.
 • Följ en diet låg i stärkelse och kött.
 • Inkludera grönsaker som röd paprika, broccoli, blomkål, kål och brusselspiror i din kost.
 • Inkludera i din dagliga kost minst 5 portioner frukt och grönsaker. Del är mängden mat som placeras i din handfulla.
 • Använd fleromättade fetter i matlagning. Var noga med att använda dem i måtta.

Ytterligare tips

 • Försök att tömma urinblåsan så fort du känner trängseln att urinera.
 • Gör en vana att gå på toaletten för att urinera, även om du inte känner för det.
 • Undvik alkohol och koffein, särskilt efter middagen eller 2 timmar före sänggåendet.
 • Undvik att dricka mycket vätskor samtidigt. Det är bättre att dricka i små nypa under dagen.
 • Begränsa vätskeintaget några timmar före sänggåendet.
 • Undvik att använda något läkemedel utan att rådfråga din läkare.
 • Håll dig varm och om möjligt undvika att gå ut i kallt väder.
 • minska påkänning och spänning, eftersom detta kan leda till frekvent uppmaning att urinera.
 • Begränsa konsumtionen av feta livsmedel och rött kött.
 • Om du har överskotts, vidta åtgärder för att gå ner i vikt. fetmaär associerad med en förstorad prostata.
 • Försök att sexuella relationer var vanliga. Detta kommer att tillåta i samband med sexuella relationer att fördela vätska från din prostata, vilket naturligtvis kommer att minska svullnad.
 • Undvik långvarig sittande i en position, eftersom detta kan förvärra tillståndet för din prostata.
 • Andningsövningar och yoga ställningar kan hjälpa till att minska stress och lindra symtomen på en förstorad prostata.

varning: störningar i prostata kan endast diagnostiseras av en läkare. Gör inte självdiagnos. Om du upplever symptom som är förknippade med en förstorad prostatakörtel eller prostatacancer, kontakta en läkare för korrekt diagnos.

Hälsa och lycka till dig, kära män!

Med vänliga hälsningar, Sergey Aidinov

Läs mer om ämnet "Prostata":

Tack för att du delade den här artikeln på sociala nätverk!

Hur man behandlar prostata adenom hemma

Adenom i prostatakörteln är en allvarlig sjukdom som kräver ett integrerat tillvägagångssätt för behandling. Använd någon form av vårdterapi är endast möjlig efter att ha hört en läkare som borde berätta hur man behandlar prostata adenom hemma.

Tinkturer och buljonger

För att övervinna prostata adenom rekommenderas det att förbereda avkok och tinkturer baserat på olika ingredienser. Ett av de effektiva recepten i kampen mot "manlig" sjukdom kan kallas detta:

 1. Skölj löken och vitlöket tills det är grumligt.
 2. Häll blandningen av grönsaker med vatten från beräkningen: ett glas vatten för 2 matskedar råvaror.
 3. Insistera 6 timmar.
 4. Ta avkok i en halvtimme innan du äter.

Tack vare denna drink kan du positivt påverka prostatakörteln, om du följer komplex behandling. När du är allergisk mot vitlök kan du förbereda lökinfusion enligt följande recept:

 1. På lika sätt ta torra blad av björk och lök.
 2. Häll torrblandning med ett glas kokande vatten.
 3. Låt det brygga i en timme.
 4. Ta instruktionerna, såväl som vegetabilisk infusion.

Tillståndet i prostatakörteln påverkas positivt av alkoholinfusion, gjord av kastanj. För att göra en elixir måste du slipa på fruktskalet och lägga det till ett glas alkohol. Dryck bör insisteras på 10 dagar, skakning dagligen. Efter utgången av denna tid ska läkemedlet filtreras och sättas till dryckerna, högst 50 droppar per dag.

Inte mindre effektivt för adenomfonder, baserat på örter. Om du inte vet hur man cure prostata adenom kan du använda följande recept:

 1. Tillsätt 30 liter vatten till en liter vatten.
 2. Koka mediet över låg värme i 10 minuter.
 3. Ta en drink 4 gånger om dagen för ett glas.

Med ett sådant recept kan du förbereda ett avkok baserat på flera ingredienser. Tja kombinerat med behandling av adenomer sådana växter: vete gräs, goldenrod och asp. Innan du använder drycker krävs råd från den behandlande läkaren, eftersom de kan ha kontraindikationer.

Många tror att celandine är en giftig växt. Men det skadar en person när den används för mycket. Om du följer dosen, tack vare växten kan du bota prostata adenom. Kämpa med en adenomburk, med hjälp av följande recept:

 1. Grind celandine.
 2. Häll en matsked torra växter med ett glas kokande vatten.
 3. Insistera betyder två timmar.
 4. Stam.
 5. Ta en månad för en matsked, tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Medel för förtäring

Varje man efter 40 år vet att pumpa frön har en positiv effekt på prostata och andra organ.

Som förebyggande åtgärd och för behandling av adenom rekommenderas att tugga 30 frön om dagen.

På grundval av denna grönsak kan du laga läckra bollar, följa detta recept:

 1. 500 gram pumpa frön att slipa i köttkvarn.
 2. Tillsätt 250 g honung till grönsaken.
 3. Blanda väl.
 4. Formulera små bollar.
 5. Ta ett "godis" innan du äter.

Det är fortfarande möjligt att förbereda färsk juice från en massa massa som det rekommenderas att acceptera inom flera veckor. Dessutom påverkar hälsan honung, vilket rekommenderas att äta 1 tsk på morgonen på en tom mage.

Ett bra resultat är en beredning utarbetad på basis av valnötter, vars recept är enkelt:

 1. Blanda på en matsked av valnötkärnor och skalade pumpa frön.
 2. Mala ingredienserna i en kaffekvarn.
 3. Lägg till en matsked honung till blandningen.
 4. Ät en tesked av botemedlet tre gånger om dagen, tvätta med te.

För att övervinna manliga sjukdomar kan du använda för att behandla äggbär, och helst deras juice. Det rekommenderas att ta matskedar av färsk juice före frukost. För effektivare åtgärd 10 minuter innan du tar juice, rekommenderas att du dricker ett glas vatten. Att behandla ett adenom av prostata hemma på detta sätt behöver du inte mer än 10 dagar.

Samma åtgärd är annorlunda och persilja juice, som måste tas på en tesked innan du äter.

Extern applikation

Adenom av prostata behandlas med kompressor baserat på olika ingredienser. Det är nödvändigt att pakka kockosten i gasbind och applicera en kompress till perineum. För att inte bränna dig själv måste du övervaka temperaturen hos stugaosten. Fortfarande är det möjligt att göra eller komprimera med tillsats av granolja som tillsätts i en kräm.

Hembakade ljus gjorda av honung är inte mindre effektiva vid ett adenom. Det är nödvändigt att välja en form för ljus och använd detta recept för att avlägsna symtomen på sjukdomen:

 1. Slå kycklingägget.
 2. Lägg till en tesked honungs och rågmjöl.
 3. Blanda ingredienserna.
 4. Häll i ljusformen.
 5. Lägg det i kylskåpet.
 6. Applicera två gånger om dagen (morgon och kväll).

För att stärka det allmänna tillståndet och övervinna adenomen måste du ta stillasittande bad med medicinska dekoder. För detta är det nödvändigt i tre liter kokande vatten att suga barken av ek och kamille, insistera i en halvtimme och häll i ett bad fyllt med vatten. Badets varaktighet bör inte överstiga 15 minuter. Totalt rekommenderas det att göra 10 procedurer, med en paus på tre dagar. Den enda kontraindikationen för denna procedur är hjärtsjukdom. Oftast används för behandling av adenom mikroclyster med medicinska buljonger. Om det finns tecken på sjukdomen kan du använda detta recept:

 1. Tömmer tarmarna.
 2. Brew gran.
 3. För att värma upp vatten upp till 38-40 grader.
 4. Fyll emgen inte mer än 50 ml.
 5. Gå in i ändtarmen.

Utför denna procedur bör vara långsam och minst en månad. Det rekommenderas att behandla prostata adenom hemma före sänggåendet.

För större effektivitet efter emmen, behöver ljummen gnidas med granolja, utan att röra på skrot och anus.

Som vi ser finns det flera rekommendationer om hur man kämpar hemma med prostata adenom och alla är effektiva. Innan du använder någon metod måste du se till att det inte finns någon allergisk reaktion.

Hur man hanterar prostata adenom hemma?

Många män ser allvarligt på betydelsen av deras hälsa först efter att de har allvarliga problem med det. Det är på grund av denna inställning till ens egen hälsa att många sjukdomar diagnostiseras vid de sista utvecklingsstadierna. Adenom i prostatakörteln är en av dem. Denna sjukdom utvecklas nästan asymptomatiskt, men bristen på medicinska effekter på den kan orsaka allvarliga skador på människors hälsa.

Nyligen har behandlingen av denna prostatasjukdom med olika folkmedicinska rättsmedel utanför medicinska institutioner, hemma, blivit alltmer populär. För det första beror detta på det faktum att de flesta män inte har tid för regelbundna besök på sjukhus. Dessutom är behandling med en mängd olika folkmetoder och medel utanför den medicinska institutionen hemma mycket billigare.

Vad är prostata adenom?

Prostataadenom eller prostatahyperplasi är en vanlig manlig sjukdom.

Denna sjukdom i prostata, faktiskt - spridningen av vävnader, varav prostatakörteln består. Det är faktiskt en godartad neoplasma.

Detta förekommer oftast hos män efter 40 år. Detta beror på det faktum att hormonella förändringar under den här perioden börjar hända, tillsammans med hopp i hormonhalten.

Typiskt leder utvecklingen av denna sjukdom till en lägre nivå av testosteron och en förhöjd nivå av östrogen.

Oftast är det den felaktiga livsstilen som leder till en förändring av hormonell bakgrund i den manliga kroppen och utseendet på prostata problem. För att bli av med prostata adenom måste du radikalt ändra din livsstil.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

De viktigaste symptomen

Prostatas sjukdom utvecklas nästan asymptomatiskt, men det finns vissa tecken på vilka det är möjligt att fastställa dess utveckling:

 • Frekvent urinering;
 • Smärta vid urinering
 • Urininkontinens.

Effektiviteten av behandling av adenom i hemmet

Självklart bör behandlingen av denna typ av sjukdom, såsom adenom i prostatakörteln genom olika folkläkemedel utanför den medicinska anläggningen i hemmet, vara av en extra natur. Med denna prostata sjukdom, bör du inte överge traditionella metoder för exponering för att förhindra dess malignitet.

Det är bäst att konsultera en läkare innan han fattar beslut om användning av traditionell medicin för att behandla prostatacancer. Som regel kommer specialisten att komplettera medicineringsbehandlingen med de mest effektiva och säkra människoläkningarna. Du kan utföra sådana förfaranden hemma.

Vem ska avstå från sådan behandling av adenom?

Varje folkmetod som påverkar prostatakörtelsjukdomar är individuell, så det finns inga bestämda kontraindikationer. Det är dock nödvändigt att använda sådana mediciner med försiktighet.

De grundläggande reglerna för behandling av adenom i hemmet

När det utsätts för denna prostata sjukdom i hemmet är det nödvändigt att följa följande regler:

 • Medicinsk kontroll. Alla inflytandeåtgärder bör samordnas med en specialist och utförs under hans tillsyn.
 • Noggrant urval. Läkemedlet bör väljas enligt kroppens individuella egenskaper. Innan du använder, kontrollera att produktens sammansättning inte orsakar allergisk reaktion.
 • Redovisning av funktioner. Om det allmänna tillståndet förvärras bör du konsultera en specialist.

Om dessa regler följs kommer du att kunna behålla prostatahälsan och undvika negativa effekter.

De mest effektiva folkmetoderna

Mycket effektiva receptuppsättningar. De mest kända av dem är:

 • Honungtinktur av lökskal.

För beredningen är det nödvändigt att fylla hällen med vatten och koka den. Den resulterande buljongen måste filtreras och blandas med en liten mängd honung. Ta det i en vecka.

För att behandla denna typ av adenom kan du använda färdiga örtberedningar. Det är bäst att använda för prostatakörteln: stjälk, melissa, dill, horsetail, enbär.

Samla det nödvändigt att hälla kokande vatten i 3 minuter. Antagningsavgiften - 1 månad.

För att förbereda detta läkemedel behöver du lakrits rötter. De måste krossas och kokas i en liten mängd vatten. Inträdesförloppet är 2 månader. Efter att ha avslutat en kurs måste du ta en paus och sedan återuppta mötet.

 • Buljong från hasselnötterbladet.

Blad av hassel bör hällas med kokande vatten och koka över låg värme. Buljongen bör tas vid 250 gram.

Ganska bra är insamlingen baserad på: häststång, nässla, tranbär.

Komponenterna måste blandas och hällas med kokande vatten. Blandningen måste infunderas. Den fullständiga kursen för antagning är 1,5 månader.

Detta läkemedel hjälper också till att klara sjukdomen väl. Efter att ha avslutat en kurs måste du ta en paus i en månad och upprepa behandlingen.

Ytterligare åtgärder för behandling av prostata sjukdomar

En viktig faktor, förutom läkemedel under behandling av denna typ av adenom, är livsstilen.

För att framgångsrikt kunna påverka prostata sjukdom, måste följande regler följa:

 • Rätt att äta. Det är nödvändigt att undanta från menyn de produkter som bidrar till ansamling av vätska i kroppen. Det är också nödvändigt att undvika: rökt, saltat, kryddigt. Det är bäst att ersätta sådana produkter med grönsaker eller frukter. Idealisk: bönor, frön, spannmål.
 • Gå in för sport. Fysisk aktivitet är hälsorisken. Övningar i första hand bör inriktas på att öka blodflödet till bäckenet. Men när man gör sport är det viktigt att inte överdriva det.
 • Avvisa dåliga vanor. Först och främst behöver du sluta röka. Nikotin minskar effektiviteten flera gånger. Dessutom, på grund av dess inflytande förvärras syreåtkomsten till de inre organen, varigenom behandlingen blir ineffektiv. Det är också nödvändigt att begränsa användningen av alkohol för att minska skadliga effekter på kroppen. Det är bättre att helt utesluta det under exponeringstiden.

Behandling av prostata adenom i hemmet

Prostata adenom refererar till hypertrofierad godartad bildning, vilket är resultatet av en ökning i prostata. Detta är en icke-malign tumör på prostatakörteln som inte ger metastaser. Problem för en man levereras oftast inte av adenomen själv, utan av dess komplikationer och konsekvenser.

Illustrationen visar tydligt lokaliseringen av prostata

Det här är en ren manlig ångest som drabbar övervägande mogna män över 40 år. Hos ungdomar och män under 40 år är adenom extremt sällsynt. Enligt statistisk forskning, efter 70 år med prostata adenom, uppträder cirka 80% av det starkare könet.

Vid de första tecknen på sjukdomen behöver du söka råd från en urolog som bestämmer hur mycket behandlingen ska utföras. Det är också möjligt att behandla prostata adenom hemma, men endast under överinseende av en läkare.

Den allmänna bilden av sjukdomen

Det allra första tecknet på utvecklingen av en sådan sjukdom hos män är problem med urinprocessen. De vanligaste symptomen och tecken på adenom:

 • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • svag och blåsig urinström;
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärtsam urinering.

Män ignorerar ofta dessa symtom, senarelägga ett besök hos en läkare. Och de gör det förgäves. Den försummade formen av sjukdomen kan utvecklas till en malign tumör. Adenom hotar också att upprota arbetet hos alla organ i urinvägarna.

I figuren till höger kan du se hur prostatacenomen skiljer sig från ett hälsosamt organ

Traditionell behandling med läkemedel

Traditionella behandlingsmetoder inbegriper användning av mediciner, vilket emellertid kan orsaka ett antal biverkningar:

 • blodtrycksstörningar
 • frekvent huvudvärk och golovoyucheniya;
 • tillfällig utrotning av sexuell lust.

Nackdelarna med läkemedelsbehandling kan hänföras till höga kostnader.

Folk metoder för att bli av med prostata adenom

Behandling av prostata adenom hemma har många fördelar. För det första är folkmekanismer, samtidigt som de upprätthåller effektiviteten, nästan saknade biverkningar. Ett undantag är en individuell allergisk reaktion på enskilda komponenter. För det andra är det helt naturliga metoder som bidrog till att bekämpa symtomen på sjukdomen hos våra förfäder. Det effektivaste sättet att behandla är:

 • ekbark;
 • propolis;
 • pumpa frön;
 • persilja;
 • tomater (i de termiskt bearbetade frukterna finns en användbar lykopen).

Bevisade folkmedicin som innehåller dessa komponenter effektivt bekämpar obehagliga manifestationer av prostata sjukdom. De påskyndar processen för återvinning av epitelceller, lindrar svullnad och har också antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Regelbunden användning av dem kan minska obehag och eliminera problem med urinprocessen.

Självmedicinera inte. Användningen av folkrecept är endast möjlig efter samråd med läkaren och genomförande av laboratorietester.

Med prostataadenom bör behandling hemma vara en integrerad del av komplex terapi, kombinerad med formell behandling. Den traditionella metoden är också ett utmärkt sätt att förhindra bildandet av adenom.

Behandling i hemmet bör inte omvandlas till självmedicinering, det är omöjligt att helt överge metoderna för officiell medicin

Effektiva hemmetoder

För många blir hemmedicin en riktig räddning. Några tricks hjälper till att lindra patientens tillstånd:

 • Smärtsamma symptom tar bort stillasittande bad, du kan med kamomill. Men metoden kan användas inte mer än 15 minuter i taget, förutsatt att det inte finns några hjärtsjukdomar.
 • Aktivt sexuellt liv med en konstant partner hjälper till att minska symptomen på prostatit och prostata adenom. Regelbundna ejakuleringar minskar risken för återfall.
 • Användningen av kryddig och kryddig mat, alkohol, kaffe, citrusfrukter stimulerar prostata. Det är nödvändigt att minska användningen till ett minimum.
 • Sittplatsen ska vara så bekväm som möjligt. Det är möjligt att anpassa rullar och kuddar speciellt för detta ändamål.
 • Förstoppning leder till ökat obehag, eftersom den övergående änden pressar mot prostata. Det är nödvändigt att justera den dagliga avföringen.
 • Tidig urinering hjälper till att förebygga prostatit. Vanan att tolerera och tömma urinblåsan på begäran kan leda till en situation där det är nödvändigt att behandla prostata sjukdom.
 • Regelbundna hygienprocedurer hjälper till att undvika återinfektion och kommer inte att ge upphov till inflammation.

Massage i prostata

För en man ger den inflammerade prostatakörteln mycket lidande. Detta är en ömhet och svår svullnad, problem med urinering och sexuellt liv. Bakterier som ackumuleras i de drabbade vävnaderna börjar producera toxiner, vilka är svåra att bli av med kroppen. En bra naturlig metod är vanlig utlösning. Men det är inte lämpligt för män som har en sjukdom påverkade erektilfunktionen.

Massage är ett effektivt sätt att behandla prostata adenom hemma. Det förbättrar dränering och hjälper till att ta bort svullnad, vilket eliminerar urinrörets alltför stora klämning.

Effektivt schema av prostatsmassage

Applicera denna procedur kan endast efter att ha hört en specialist, för att inte behandla då obehagliga konsekvenser. Faktum är att det finns ett antal kontraindikationer mot prostata massage:

 • akut form av prostatit, eftersom sprida infektionen till andra organ kan du få blodförgiftning;
 • Du kan inte massera prostata med stenar i den eller i urinblåsan, eftersom det kan provocera ett mekaniskt trauma;
 • med försiktighet att behandla en sådan massage i närvaro av hemorrojder, för att inte orsaka sjukdomens återfall.

Helst bör massage utföras av en specialist. Om du vill utföra proceduren utan hjälp av en läkare, är det nödvändigt att studera korrekt implementeringsmetod.

Vid tillstånd av en medicinsk institution behandlas prostatit dessutom med hjälp av fysioterapeutiska förfaranden: termisk verkan, magnetfält, vibrationer. Du kan inte spela hem hemma.

Rätt kost för adenom

Män som lider av prostata sjukdomar måste komma ihåg att produkter som innehåller tyraminer kan orsaka komplikationer. Detta kaffe, ost, korv, keso, vin och soja. De bidrar till att förvärra inflammatorisk process och öka området för hypertrophied vävnad.

Sjukdomar i prostata behandlas med en fullständig förändring av kost. Basen på den bör vara fetma produkter, grönsaker och spannmål.

Rå mat äter popularitet. Med sådan näring är det en minskning av metabolism av hormoner som är involverade i utvecklingen av prostata adenom.

Mat bör vara primärt användbart

Att utveckla en individuell diet med hänsyn till behoven hos din kropp kommer att hjälpa en dietist.

Användbar fysisk aktivitet

En förändring i testosterons blodnivå, som är en av orsakerna till problem med prostatakörteln, kan korrigeras med måttlig fysisk ansträngning. Motoraktivitet normaliserar den metaboliska processen och kan sänka nivån av hormoner som är ansvariga för prostata tillväxt och adenombildning. Specialisten hjälper till att välja ett terapeutiskt övningskomplex.

Behandling i hemmet prostata adenom innebär nödvändigtvis motion. Den största fördelen kommer att hämtas:

 • element i aerobics, alternerande med kraftövningar;
 • kör, du kan på banan, med en smidig acceleration;
 • basket;
 • simning;
 • badminton;
 • dans.

Om till exempel ett besök på en simbassäng eller en basketplan är omöjligt, måste du ansluta vandringar, vandring. Även rengöring av huset eller arbetet i förortsområdet kommer att gynna behandling och förebyggande av prostata sjukdomar.

Sport är kontraindicerat i akuta manifestationer av prostatit eller adenom i prostatakörteln. Effekten av fysisk utbildning kommer bara att vara i kronisk grad av sjukdomen.

Prestationerna från modern medicin kan framgångsrikt slåss med prostata adenom, och de metoder som används hemma gör att du kan komplettera och konsolidera resultatet.

Adenom av prostata hos män: behandling med folkmekanismer hemma

BPH hos män visas oftare i mitten vuxen ålder - 40 - 50 år och kännetecknas av godartad hyperplasi (en ökning) lakunära körtlar i samband med vad som är trasigt urinering, frekvent behov av att komma till det, särskilt på natten. Enligt forskning av Världshälsoorganisationen (WHO) säger tillväxten av sjukdomen, som sträcker sig från 12% hos män i åldern 40-49 år till 82% på 80 år. Men efter 80 år förekommer prostata adenom i 96% av fallen (nästan 100%).

Är det möjligt att behandla prostata adenom utan kirurgi, med hjälp av folkmekanismer hemma? Liksom än att bota den, hur man kan bli av enbart prostata adenom, utan att tillgripa kirurgiska medel för traditionell medicin? Låt oss tala om det i tidningen, baserat på ansedda källor för officiella och folkmedicin.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin och metoder hemma

recept

Med prostata adenom rekommenderar folkmedicin följande recept:

 1. en en matsked hackad, fortfarande grönaktig bark vanlig hassel och tre strimlade persilja rot Häll 1 liter kokande vatten, laga i en sluten behållare med låg värme i 20 minuter. Stam. Drick istället för vatten för en dag.
 2. en en matsked hackad lakrits nakenrötter koka i 10 minuter i 0,5 liter vatten, sval, stam. Drick två tredjedelar av glaset tre gånger om dagen före måltiderna. Det rekommenderas inte kontinuerlig kontinuerlig mottagning av buljong. Behandlingsförloppet är två veckor.
 3. två matskedar av blandningen persilja, rot av wheatgrass, blomningar av morwort, blomningar av svindel och hagtorn, knoppar av poppelsort och rötter av asparges (i lika delar) brygg 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga i 12 timmar. Stam. Drick tre fjärdedelar av ett glas 3 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter. Dessutom för natten, på korsets överlagring komprimera från färsk hemstuga ost.
 4. Tjugofem gram krossad brun bark kastanjfrukt Häll 250 ml alkohol. Låt det brygga på ett mörkt ställe i 10 dagar, skaka ibland. Stam. Drick 40-50 droppar två gånger om dagen.
 5. tre teskedar Aspargus officinalis Häll 300 ml kokande vatten, insistera, inslagna, 2 timmar, stam. Drick 100 ml tre gånger om dagen.
 6. Trettio gramtallnålar Häll 1 liter vatten, koka på låg värme i en sluten behållare i 10 minuter, kall, stam. Drick med akut prostatit upp till 5 glas om dagen.
 7. Ta på en en matsked kapreya angustifolia, citronbalsam, timjan, körsbärsfröstjälkar, Häll 800 ml kokande vatten. Insisterar, insvept, två timmar. Sätt sedan på elden och koka i 3 minuter, spänning. Drick 1 glas på morgonen och kvällen i en halvtimme före måltiden.
 8. 2 matskedar tvålens rötter och två matskedar rötter av Veronica officinalis häll, häll 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga under natten. Drick tre fjärdedelar av ett glas 3 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter. För natten går in i ändtarmen ett ljus apilaka (säljs i apotek). Behandlingsförloppet är 20 dagar.
 9. 2 matskedar vårprima brygga i 0,5 liter kokande vatten. Tillåt att brygga under natten. Stam. Drick på morgonen och kvällen för 1 glas 30 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är 40 dagar.
 10. 2 teskedar rötter comfrey Häll 2 koppar kokande vatten (koka inte!), låt det brygga i 40-60 minuter, stam. Drick 1-2 glas 3-4 gånger om dagen.
 11. Nubies of the fucker gemensamma - ät rå och riven med honung (1 tsk på morgonen och på kvällen).
 12. Näsens rötter är dioecious, lakritsrötterna är nakna, Kalgans rötter. Ta dem i en tesked, hugga och häll 600 ml kallt vatten. Sätt på elden, koka i 10-12 minuter. Låt stå i 1 timme vid rumstemperatur. Ta 1 glas på morgonen och på kvällen.
 13. på 2 matskedar av örter svart nightshade, körsbärs fruktstammar, körsbärsblommor häll 0,7 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 2 timmar, stam. Infusera dryck hela dagen.
 14. pulver lämnar björnbär ta 1 tesked på morgonen och kvällen på en tom mage, tvätta ner med infusion av melissa blad.

Tips och tricks

Vid behandling av adenom och kronisk prostatit rekommenderas regelbunden användning pumpa frön. Ta dem på tom mage flera gånger om dagen.

Med akut prostatit 30 g blommor päron vanliga häll 1 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 30 minuter. Drick 5 glas om dagen istället för te eller vatten.

Du kan dricka en dessert sked tre gånger om dagen pumpa olja. Behandlingsförloppet - minst en månad.

Ta in lika stora delar av bladen björk, FILBERTNÖT gräs, gräs åkerfräken fält. 4 matskedar av den krossade blandningen häll tre glas vatten, laga på låg värme i en förseglad behållare i 5-7 minuter, insistera, inslagna, två timmar, stam. Ta 100 ml tre gånger om dagen i 30-40 dagar.

Highlander fågel (sporisk) - hans infusion rekommenderas att dricka ständigt i stället för vatten och te.

Licorice root. 2 gånger om dagen, äta en bit rot storleken på en strängböna.

kardborre (burdock) - 1 matsked hackad rotkock i 10 minuter på låg värme i 500 ml vatten. Stam. Ta ⅓ glas 3 gånger om dagen.

lök - konsumera i stora mängder.

Blandning av morot, betor och gurksaft - Ta 1 matsked tre gånger om dagen under lång tid.

Pumpajuice en patient med adenom i prostata rekommenderas att dricka ½ kopp 2 gånger om dagen. Samma fördelar kommer med pumpa frön, som måste ätas hela året.

Avgifter och blandningar

Samling nr 1

 1. Corn stigmas - 20 g
 2. Euphorbia upprätt - 10 g
 3. Burdock vanlig (root) - 15 g
 4. Isländsk moss - 15 g
 5. mistelvita (terminal kvistar) - 40 g

1 matsked av samlingen häll ett glas kokande vatten, låt det brygga i 1 timme. Ta 1 glas tre gånger om dagen efter måltiden. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Samling nr 2

 1. pil gråt (bark) - 15 g
 2. Jordflödet upprätt (rot) - 15 g
 3. Mistelvita (tunna kvistar) - 20 g
 4. sedge sandy (rhizome) - 15 g
 5. svart poppel (njure) - 20 g

Två matskedar av samlingen häll 3 koppar kokande vatten, låt det brygga i 2-3 timmar. Ta 1 glas tre gånger om dagen efter måltiden i 1 månad. Kurserna bör upprepas två gånger om året.

Blandning av örter

 1. 10 g hasselnötsblad
 2. 10 g gräs veronica long-leaved
 3. 10 g växtbaserade
 4. 10 g ört shandra
 5. 10 g hagtornblommor
 6. 20 g rhizome krypande rhizom
 7. 8 g guldbjörk ört

En matsked av blandningen häller 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga i 1 timme. Stam och dryck under dagen i fyra måltider (mellan måltiderna). Behandlingsförloppet är 25 dagar. Efter tre veckor, upprepa kursen.

Badkar, sessil

Med kronisk prostatit och prostata adenom är det användbart att ta bad en blandning av följande örter: uliginose, johannesört, söt klöver drog, tjack, timjan, gulsporre, björnbär blad, björk, fireweed, brännässla, groblad, kamomill blommor - alla komponenter tar i lika viktdelar. Alla hacka, mixa. 100 g av blandningen häll 2 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 2 timmar, stam. Infusion används för bad, som rekommenderas att ta två gånger i veckan i 15-20 minuter vid en vattentemperatur på 37-38 ° C. Det är oacceptabelt, om en eller två gräs saknas i din samling, kommer effekten av detta att minska något.

200 g finhackad havre halm Häll 5 liter kokande vatten, koka i 15 minuter över låg värme, spänning och häll i ett bad. Späd till 37 ° C med vatten. Behandlingsförloppet 10-12 bad. Badets varaktighet är 15 minuter. Efter en behandling med sådana bad går du till badet från ryttarefält:

100 g hackad horsetail häll 3 liter kokande vatten, låt det brygga i 1 timme, stam. Lägg till badet med en temperatur av 37-38 ° C. Badet varar i 15 minuter. Behandlingsförloppet - 12 bad.

Du kan alternera bad från havre halm och horsetail.

Förutom horsetail av fält och havre halm för stillasittande bad, bark av ek och kamilleblommor. De tar 50 g vardera, häll 3 liter kokande vatten och insistera i en timme. Blandningen hälles i ett bad. Behandlingsförloppet - 10-12 bad. Ta alla ovanstående bad med ett intervall om två dagar.

Mikrolykster och suppositorier

Propylen adenom är välbete sig propolis. Det har en uttalad antibakteriell, anestetisk, antiinflammatorisk och resorptiv verkan.

För behandling suppositorier från extraktet av propolis, erhållen genom indunstning (en lösning av 40 g propolis i 200 ml 96% alkohol). Suppositorier innehåller: 0,1 g propolis extrakt och 2 g kakaosmör. Stearinljus tillverkas av denna blandning. De injiceras i rektum en gång om dagen på kvällen. Behandlingen består av 2-3 30-dagars kurser med ett månatligt intervall mellan dem.

Med prostata adenom, mikroclyster med infusion av kamomill, salvia och tillsats av propolis (15-20 droppar alkohollösning). En mikroclyster är täckt med 50 ml av formuleringen.

100 g torkad blommor lyubki, pounded i pulver, häll 1 liter olivolja och låt den brygga i två veckor på en varm plats. Därefter späda 1 tesked av denna produkt 50 ml varmt kokt vatten, vispa tills en emulsion erhålls och i form av mikroclystia gå in i rektum vid sänggåendet i 15 dagar.

Förutom denna procedur: en matsked torr gräs gemensam toadflax (cuckoo teardrop), häll 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga i 3 timmar, stam. Ta 30 ml (inte mer, eftersom växten är giftig!) 3-4 gånger om dagen före måltiden. Läkemedlet är effektivt vid inflammation och hypertrofi av prostata.

Förbered linfrösalva: Två matskedar torkade och pulveriserade blommorna slitna blanda med en matsked alkohol sked ger brygd 3-4 timmar på en varm plats i ett slutet kärl av glas, tillsätt 10 matskedar osaltat interiör smält ister och värma blandningen på ångbad i 2,5 timmar. Stam genom tre lager av gasbind, kallt. Smörj salva som erhålls av salva och anusarea. Läkemedlet löser svullnaden i prostata, tar bort klåda med hemorroidea, och används också för att behandla smittsamma hudsjukdomar, inklusive könsorganhud.

Effektiv behandling av adenom hemma och utan kirurgi

källa

Rekommendationerna i denna artikel är baserade på officiella auktoritativa källor:

 1. Relaterade videoklipp
 2. Tarasov EA Självhjälp från A till Ö: Hela referensboken / Tarasov EA - M.: OOO "Izdatelstvo" Exmo ", 2009. - 352 sid. - (Full medicinsk referensbok för hela familjen)
 3. NNGorgorov. Folkets klinik. De bästa recepten på traditionell medicin. - Moskva: Arnadia, 1998. - 352 sid. / Medicin för alla
 4. NGNegov. Officiell och folkmedicin. Den mest detaljerade encyklopedin. - Moskva: Izd-vo Eksmo, 2012
 5. Medvedev BA Det andra hjärtat av en man. Prostatabehandling / Panacea-serien. - Rostov n / a: Phoenix, 2004. - 320 med.