Huvud
Analyser

Behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet

Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Vilken som helst som var avancerad sjukhus, Fortfarande behöver de flesta seriösa argument för att föredra det till sina inbyggda väggar.

I artikeln kommer vi att prata om hur man ska behandla kronisk prostatit hos män hemma.

Kan jag läka det hemma?

I de flesta fall botas prostatit hemma. Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken hembehandling blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset. För fysioterapi kurser är det inte svårt att anmäla sig till ett distriktspolykliniskt område öppenvården.

Behandling av prostatit tar vanligen av månaden upp till tre. Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

obligatoriskt sjukhusvistelse patienter med prostatit utförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

Kronisk prostatit: behandling hemma

sjukgymnastik

De drivs med målet:

 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;

 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • minska smärta
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.
 • Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit.

  De hålls som regel öppenvården.

  bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

  elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

  Ultraljudsändare. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

  Magnetoterapi-enheter påverkar patientens kropp med prostatit magnetfält. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

  Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

  Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

  Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

  terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

  Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

  • exacerbation av sjukdomen;
  • närvaro av neoplasmer
  • de-symptomatisk diabetes mellitus;
  • aktiv tuberkulos.

  massage

  Prostatisk massage Är en mycket effektiv del av den komplexa behandlingen av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

  Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

  Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

  Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

  En kompetent massage av prostata kommer bara att utföra specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem.

  Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet.

  Att följa alla regler sterilitet Manuell massage görs bäst på poliklinik eller på sjukhus.

  I detta fall VIKTIG Applicera inte:

  • fett med expired hållbarhetstid;
  • icke-sterila handskar.

  Kontraindikationer för massage:

  Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

  För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

  Komplex av Kegel övningar

  Avsett för stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Ex. 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.

  Ex. 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.

  Ex. 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

  Medicinsterapi

  antibiotika

  Oavsett om det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikabehandling för behandling av kronisk prostatit i huset - beror på ett konkret fall.

  Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall tar urolog.

  Antibakteriella läkemedel

  antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet bör medicinen ordineras av en urolog, han måste se till att han har att göra med exakt bakteriell form av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
  2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

  ljus

  fyllning rektala suppositorier vid behandling av prostatit, görs antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi. För att använda dem enkelt: du måste tvätta platsen runt naveln med en bra tvål, raka av håret där, ta bort klistermärkena, klistra fast klisteret.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning. På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppet av behandling av prostatit - sex fläckar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Om behandling av kronisk prostatit folkmekanismer Det finns en separat artikel.

  Bastu, bastu

  Parry för kronisk prostatit noggrant. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras.

  Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu förbättras libido, det vill säga sexkörning.

  I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras, om en bastu, ett bad kombineras med diaphoretic te eller genom att använda äppelcidervinäger.

  diet

  I patientens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
  2. lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.
  3. zink, som behövs för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Till patienten med prostatit är det nödvändigt undvika sådana produkter:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  en diet för återhämtning från prostatit räcker inte. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar

  Om kronisk prostatit passerar inte efter hembehandling, troligtvis är du inte tillräckligt disciplinerad för att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  Nu vet du hur man ska behandla kronisk prostatit hemma. Det viktigaste som krävs av patienten är disciplin och överensstämmelse med alla rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Kom ihåg det populära folkmekanismer - Endast ett tillägg till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Kronisk prostatit - symtom och behandling

  Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

  Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

  Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

  klassificering

  Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

  1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
  2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
  3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
  4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

  I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

  skäl

  Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

  1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
  2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
  3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
  4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
  5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
  6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

  För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

  Symtom på kronisk prostatit

  Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

  De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

  • periodiska smärtor och obehag i perineum;
  • obehagliga känslor i avföring och urinering
  • bestrålning i anus, lår, testiklar;
  • urladdning ur urinröret.

  Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

  Förstöring av kronisk prostatit

  Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

  • smärta och brännande i urinröret
  • ökad uppmaning att urinera
  • smärta i underlivet, perineum och rektum
  • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
  • smärta under avföringens skull.

  Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

  Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

  Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

  Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

  Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

  diagnostik

  Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

  • rektal undersökning
  • mikroskopi av prostatsekretion;
  • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
  • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
  • transrektal ultraljud.

  Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

  Hur man behandlar kronisk prostatit

  Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

  • antibakteriell terapi;
  • massage i prostatakörteln;
  • fysioterapeutiska förfaranden;
  • korrigering av kost och livsstil;
  • användning av folkmekanismer
  • kirurgisk behandling.

  Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

  medicinering

  Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

  Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

  Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

  sjukgymnastik

  Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

  Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

  Massage i prostata

  Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

  Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

  drift

  Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

  • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

  Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

  Hur man behandlar kronisk prostatit hos män?

  Hur man behandlar kronisk prostatit hos män kan bara berätta för en erfaren läkare, och patientens oberoende åtgärder kan leda till allvarliga komplikationer. Många undrar helt enkelt hur lätt sjukdomen är att behandla, någon letar efter sätt att undvika sjukdomen. Inflammation av prostatakörteln är en mycket farlig och allvarlig sjukdom, utan behandling kan det leda till att en man steril eller impotent leder i sällsynta fall till döden. Hennes terapi är hemma, men under överinseende av en läkare.

  För fullständig återhämtning kommer det att ta minst 1-2 månader i de enklaste fallen. I samband med komplikationer, samtidiga sjukdomar, flera orsaker till sjukdomsutvecklingen, ökar perioden till sex månader, och vissa medlemmar av det starkare könet måste behandlas i flera år. Mer detaljer om behandling av prostatit i vår artikel.

  Egenskaper hos prostatit

  Prostatit är en inflammation i prostatakörteln som kan utvecklas hos en man efter 30 år (före denna ålder är sjukdomen mycket sällsynt). Vid en ålder av 40 år är sannolikheten för att utveckla inflammatorisk patologi 40%. Vid 50 års ålder är varje sekund sjuk och med ålder ökar riskerna bara. Hur man behandlar kronisk prostatit kan bara berätta för patienter att specialister, artiklar eller video på Internet ska inte vara en guide till behandlingens början. Det är trots allt nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen, utvecklingsstadiet, patientens tillstånd och bestämma bara vilka metoder som ska användas.

  För behandling av prostatit används en hel rad terapeutiska åtgärder, bland vilka de första alltid tillämpar medicinerings- och fysioterapiprocedurer.

  Symtom på prostatit är smärta, erektil dysfunktion och urinprocessen. Du kan lägga till några andra tecken, men dessa är de vanligaste och det är för dem att omedelbart sätta rätt diagnos. Vilka manifestationer ingår här:

  • Obehagliga känslor under urinering - smärta, smärta, brännande
  • Ständig uppmaning att gå på toaletten på grund av en känsla av ofullständig tömning av blåsan, speciellt ofta på natten
  • Problem med utlösning - prematuritet, fördröjd, ömhet
  • Utseendet av spontana nattliga erektioner, dess försvagning eller frånvaro under samlag
  • Förändringen i urinfärgen, närvaron av föroreningar av blod, pus
  • Smärta i sakrum, skrot, perineum, könsorgan, anus

  På grund av ökningen i prostatakörteln från inflammation i storlek kan patienten känna obehag under avföring. Smärta med prostatit kan intensifiera efter tunga belastningar, aktivt samlag, stress. För ovanstående symtom kan du lägga till feber, svaghet, trötthet, ont i lederna och benen. Vad kan orsaka alla dessa fenomen? Oftast är källan till inflammation:

  1. Sedentary livsstil
  2. Långsiktigt avhållande från samlag
  3. Klädd underkläder, kläder, kompressiva könsorgan
  4. Missbruk av alkohol, rökning
  5. Fel hormonell bakgrund
  6. Försvagning av immunsystemet

  Beroende på den specifika orsaken till patologin ordineras lämplig terapi. Hur behandlas kronisk prostatit hos män som indikeras till patienten av sin läkare tillsammans med ytterligare rekommendationer som att spendera mer tid utomhus eller ta vitaminer. Inverkan på inflammatoriska fenomen kan vara nervösa upplevelser och stress, stark fysisk aktivitet, alltför aktivt sexliv, skadlig mat, övervikt.

  Den näst högsta frekvensen av samtalet efter stagnation prostatit olika vätskor bäcken är patogener -. E. coli, Klebsiella, Proteus, etc. De faller i körteln eller ström blod / lymfa eller oskyddad sexuell kontakt.

  Diagnos av sjukdomen

  För att bestämma hur man behandlar kronisk prostatit hemma behöver du veta exakt patientens tillstånd och orsaken som orsakade sjukdomen. För detta används olika instrument- och laboratorieundersökningar samt medicinsk undersökning (speciellt digital rektalundersökning). Läkaren tar urin, blod, prostatsekretioner för att bekräfta närvaron av inflammatoriska fenomen, och också för att ta reda på om den patogena mikrofloran är närvarande i körtelvävnaderna. Användbar kommer att finnas data om den hormonella bakgrunden hos män, tk. för att återställa den potens som det kan vara nödvändigt att stabilisera det.

  Spermogramma används för de män som planerar att bli barn, eftersom bedömer spermas förmåga att befruktas. Om en cancer misstänks kan patienten genomgå en biopsi, rekommendera att analysera PSA. Ultraljud används för att bedöma tillståndet av urinblåsan och urinvägarna som passerar genom prostata. Det kan också visa närvaron av en abscess, konkrement i körtelvävnader. I närvaro av en stark urinladdningsproblem utförs uroflowmetri, vilket bestämmer hur mycket urinflödet är.

  Metoder för behandling av prostatit

  Om du vill få allmän information om terapi kan du läsa information om hur man behandlar kronisk prostatit hos män på forum eller specialiserade platser. Patienten själv måste först gå till sjukhuset. Läkaren kan omedelbart ordinera vissa läkemedel som kommer att underlätta sin situation, men han kommer att skriva ut medicinerna som kommer att eliminera sjukdomen självt efter att ha bestämt källan. Vilka metoder används för att bli av med inflammation:

  • Medicinsterapi
  • Fysioterapeutisk behandling
  • Dietmat
  • Terapeutisk fysisk träning
  • Kirurgisk ingrepp
  • Hjälptekniker (folkmedicin, akupunktur, mudterapi, etc.)

  I början av prostatit kan övningsbehandling och lämplig näring undvikas, och tabletter kan ersättas med folkmedicin, vilket hjälper till att skydda hälsan från de negativa effekterna av syntetiska ämnen. När patientens situation är allvarlig, tillgriper de mediciner på en gång, liksom förfaranden som kan förbättra deras effektivitet.

  Med medicinering

  Ett ganska stort antal farmakologiska grupper av läkemedel används för att behandla inflammation. Det kan vara både NSAIDs och PDE-5-hämmare och alfa-blockerare. De väljer dem beroende på närvaron av ett eller annat symptom på sjukdomen. Oftast utsedda:

  1. Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel
  2. Alfablockerare
  3. antibiotika
  4. Muskelavslappnande medel och antispasmodik
  5. immunomodulatorer
  6. Vitamin- och mineralkomplex, växtbaserade läkemedel etc.

  NSAID-läkemedel ordineras av en läkare för att eliminera huvudorsaken till alla symtom - en hotbed av inflammation. Så snart det blir mindre, kommer smärtan, puffiness och obehag med urinering att minska. Du kan ta mediciner i form av tabletter, men en liknande effekt kan hittas i rektala suppositorier. Och från det andra kan du få mycket färre biverkningar, så de erbjuds patienter med njure eller leverproblem, GIT. En känd representant för denna grupp kan kallas Ibuprofen (han har en inhemsk analog - Diklofenak).

  Adrenolytika är nödvändiga för de patienter som har svårt att gå på toaletten. De slappna av muskelmuskulaturen, som ligger i blåsans och prostats hals och därigenom förbättrar urinflödet. Samma åtgärd - att slappna av i musklerna - har antispasmodik och muskelavslappnande medel, så de används om alfa-blockerarna inte fungerade.

  Samma läkemedel är lämpade för att ta bort smärtssyndrom. Med dessa mål utnämndes ofta Ibuprofen, Midokalm, Finalgon. Recensioner om hur man behandlar kronisk prostatit Finalgun möts på Internet ganska ofta, så köpare kan se att drogen verkligen fungerar. Endast i motsats till tidigare droger finns den i form av en salva, därför kan den endast användas externt och lokalt. Antibakteriella medel används endast för patologins bakteriella natur, annars kommer de bara att skada. Populära farmakologiska grupper är:

  • Fluoroquinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin). De mest kraftfulla antibiotika, men på grund av detta farligt för hälsan. De kan snabbt tränga in på platsen för förökning av patogener, förstöra dem genom kränkningen av DNA-syntesen
  • Tetracykliner (Doxycyklin). Effektiv mot ett stort antal patogena bakterier och mikrober som har bakteriostatisk verkan (inte förstöra patogena celler, men inte bara tillåta dem att föröka sig och stoppa tillväxten)
  • Makrolider (Erytromycin, Jozamycin). De har en bakteriostatisk effekt, men i stora koncentrationer kan baktericidala (förstöring av parasiter). Arbetsmekanismen bygger på överträdelsen av proteinsyntesen

  Hur lång tid att behandla kronisk prostatit vid användning av antibakteriella läkemedel? Vanligtvis tar det cirka 2 veckor om läkemedlet fungerar omedelbart. Ibland är det nödvändigt att upprepa en kurs med starkare antibiotika, tk. Patogener utvecklade motstånd mot de föregående. De återstående drogerna kan hänföras till stödjande och generell återhämtningsbehandling, det förhindrar komplikationer, stärker immunsystemet, hjälper hela organismens arbete som helhet.

  Traditionell medicin

  Från folk rättsmedel är inte lämpliga för alla medicinalväxter för behandling av prostatit, men många av dem fortfarande kan få en viss fördel - höja skyddande funktioner i kroppen, tryckstabilisering, förbättring av perifer blodcirkulation, etc. Dekoktioner och tinkturer Jag rekommenderar matlagning från nässlor, Johannesört, kardborre, calendula, kamille. Alkoholtinkturer får endast tas i kroniskt stadium.

  För att hitta några medel är det möjligt redan i en färdig sort i drogister. Köpt där kan te eller avgifter endast bryggas ordentligt och tas över flera månader.

  Rätt näring och motion

  En balanserad kost kan hjälpa en patient att bli av med sina symptom snabbare och också att ordna arbetet i många organ och system. Om en man tidigare varit överviktig kan du lyckas bli av med ett par kilo, och med regelbundna fysiska övningar kommer siffran att öka ännu mer. Att vägra representanten för den starka hälften av mänsklighetskostnaderna från:

  1. Snabbmat och bekvämlighetsmat
  2. Konserverad mat, marinader, röka produkter
  3. För skarpa, salta, feta livsmedel
  4. Alkohol och starkt kaffe (tillåtet i små mängder i kroniskt skede)
  5. Produkter som orsakar gasproduktion, främjar förstoppning

  Var uppmärksam på färska grönsaker och frukter, gröna, nötter och frön, i menyn måste du öka antalet spannmål, vegetabiliska oljor. Matintag bör vara liten i volymen, men ofta (cirka 5-6 gånger om dagen). Positivt kommer männen att uppleva en ökning av mängden mat rik på zink i kosten, eftersom Det är nödvändigt för syntesen av testosteron - könshormonet som är ansvarigt för styrkan.

  Matlagning är helst ett par, kock, gryta eller baka, och friteringen är bättre att vägra. Om du behöver något att steka, använd olivolja eller solrosolja, men inte animaliska fetter.

  För att förhindra utseende av stillastående fenomen rekommenderas det att träna i fysisk träning. De normaliserar metaboliska processer, förbättrar blodcirkulationen, stärker immuniteten. För att förhindra stagnation av seminal vätska bör också ges tid och intimitet. bara det hjälper till att helt tömma prostata (självtillfredsställelse tillåter inte att göra detta). Hemma kan du både behandla kronisk prostatit och genomföra dess förebyggande. För att göra detta är samma principer som ovan angivna lämpliga - rätt näring, regelbunden fysisk aktivitet, sexuella relationer.

  Kronisk prostatit: klassificering, symptom och behandling av sjukdomen

  Kronisk prostatit är en urologisk sjukdom som är typisk för män i åldern 30-45 år, som består av inflammatoriska processer i prostata i olika etiologier.

  Prostatit i kronisk form observeras hos 80% av männen som fyllt 45 år och hos 15% av männen under 25-30 år. Läkare drar slutsatsen att sjukdomen under de senaste 5 åren har blivit yngre. Med den här graden av sjuklighetstillväxt är födelsekursen i riskzonen i samhället, eftersom prostatit och graviditet är sammanhängande processer, och hos män, på grund av sjukdomsframsteg, bildas infertilitet. Artikeln beskriver orsakskomplexet av denna sjukdom, metoderna för behandling och förebyggande av kronisk prostatit

  Allmänna egenskaper hos sjukdomen och graden av dess studie

  Prostatit - är karakteristisk uteslutande för män och är en inflammation i prostatakörteln. Kronisk prostatit är en sjukdom i prostata som är inflammatorisk och icke-inflammatorisk, orsakad av smittsamma svampskador och störningar som orsakas av utmattning av kroppen. Får inte i denna kategori endast akut prostatit.

  Prostatakörteln i ett hälsosamt tillstånd är fri från mikroorganismer. Deras penetration i prostatavävnaden och orsakar inflammatoriska och infektionsinflammatoriska processer. I den primära formen av sjukdomen existerar inte bara en sekundär form av inflammation i prostata. Infektionen som har kommit in i prostatakörteln spelar en nyckelroll endast vid sjukdomsutvecklingen, då leder de patologiska förändringarna i vävnader som härrör från trängsel till kronisk panna.

  Congestion kan orsakas, som mikroorganismer och patogen mikroflora, som har kommit in i körtelvävnaden och stillastående sekret orsakad av funktionell dysrytmi eller venösa blockeringar i prostata plexus. Risken för trängsel är att det är grunden till inflammation i prostata och kan provocera sjukdomens återfall. I detta fall är det vanligt att diagnostisera kronisk kronisk prostatit.

  Klassificering av kronisk prostatit

  Den allmänna klassificeringen av kronisk prostatit fördelar sjukdomen i 4 kategorier:

  • 1 kategori - akut bakteriell prostatit;
  • 2 kategori - bakteriell prostatit i kronisk form;
  • 3 kategori - kronisk abakteriell prostatit;
  • 3 Kategori A - Syndrom av kronisk bäckensmärta av inflammatorisk karaktär
  • 3 Kategori B - prostatodyni eller kronisk bäckensmärksyndrom av icke-inflammatorisk genes;
  • 4 kategori - inflammatorisk prostatit av asymptomatisk natur.

  Rysk klassificering av kronisk prostatit

  Det är strukturellt distinkt och distribuerar prostatit till arter, baserat på två huvudfaktorer:

  Infektiös prostatit:

  • bakteriell;
  • viral;
  • Candidomycosis eller svamp;
  • gonokock;
  • Trihomonaznye;
  • tuberkulos;
  • Blandat.

  Kongestiv eller kongestiv prostatit:

  • Stasis av prostatisk utsöndring;
  • Stasis of ejaculate;
  • Venös stagnation i pungen eller i bäckenorganen.
  Patienter med penetration av patogener i prostata

  Med hänsyn till patogena faktorer är kronisk prostatit uppdelad i:

  1. hematogen;
  2. Ursprungs av kontakten;
  3. Resultatet av infektion av lymfogena vägar.

  Klinisk-patomorfologisk-etiologisk klassificering skiljer följande former av kronisk prostatit:

  • Granulomatous är en ganska sällsynt typ av prostatit;
  • stagnerande;
  • Prostenuros eller atoni av prostata;
  • Atypiska former av prostatit;
  • Skleros av prostata;
  • Prostatopati är neurovegetativ.

  Funktioner av de typer av kronisk prostatit

  Infektiös prostatit orsakar olika venerala och icke-venerala infektioner.

  Den venerala kategorin innefattar gonorrheal och trichomonas sjukdomar i prostatakörteln, när infektionen penetrerar kroppen genom oskyddad sex.

  Att orsaka kronisk infektiös inflammation i prostata inflammatoriska foci i andra organ kan: tonsillit, bihåleinflammation i kroniska former, njurpatologi och kirurgiska ingrepp i bäckenorganen.

  Inflammation av prostatakörteln av kongestiv natur är förknippad med stasis av en hemlighet eller ejakulering. De främsta orsakerna till sådana fenomen ligger i oregelbundet sexuellt liv, avhållsamhet, avbrutna sexuella handlingar, som används som preventivmedel.

  Oregelbundet sexliv kan leda till utveckling av prostatit!

  Hematogen prostatit uppträder mot bakgrund av allmänt infektionssjukdomar.

  Inflammation av prostata, orsakad av kontakt, uppstår:

  • Genom urinogena stigande och nedåtgående sätt med uretrit och purulenta njursjukdomar;
  • Canalic stigande väg - med epidermis, deferentit.

  Lymfatisk inflammation är vanligtvis uppdelad i:

  • allergisk;
  • utbyte;
  • mekaniskt;
  • Kemisk karaktär.

  De granulomatösa inflammationerna i prostatakörteln är uppdelade i:

  • infektiös;
  • idiopatisk;
  • Postoperativ.

  Atoni av prostata är en utmattning av prostatakörteln. Denna form uppstår mot bakgrund av allmän uttömning av organismen och problem i nervsystemet. Orsaken till patologins utveckling är en långvarig abstinens från sexuella kontakter och ett långvarigt depressivt tillstånd.

  Skleros av prostata hänvisar till de oberoende formerna av prostatakörteln. Skleros uppträder mot bakgrund av skrynkling av körtelens parenchyma, vilket blockerar urinpassagen och klämmer fast deferenserna, vilket orsakar svullnad och inflammation.

  Skleros (fibros) i prostata

  Klassificeringen av kronisk prostatit beaktar inte bara orsaken till sjukdomen, utan också sättet att få infektionen i prostatakörteln.

  Orsaker till kronisk prostatit och faktorer i dess utveckling

  Kronisk prostatit hos män utvecklas på bakgrund av psykiska och sexuella problem, eller efter lider av smittsamma och svampsjukdomar. Orsaker till prostata sjukdomar:

  Vanliga orsaker till patologiska förändringar i prostatakörteln bildas mot bakgrund av ett antal gemensamma faktorer som orsakar inflammatoriska processer:

  • uretrit;
  • pyelonefrit;
  • cystit;
  • Sexuellt överförda infektioner.

  I en tidig ålder är orsakerna till inflammatoriska processer klamydia, ureplazmy och trichomonads och hypotermi. En av de bästa behandlingsmetoderna är förebyggandet av kronisk prostatit.

  Faktorerna och förutsättningarna för prostatit

  Den främsta provokationsfaktorn för utveckling av prostatit är försvagningen av immunsystemet. Immuniteten försämras på grund av allvarliga sjukdomar, alkoholism, narkotikamissbruk och en fel livsstil. Mot bakgrund av allt detta bildas kronisk prostatit redan vid 28-30 år.

  Försvagning av immunsystemet är en av orsakerna till prostatit!

  Frekvent förändring av partners, avhållande från samlag i allmänhet, trauma till prostata och phimosis är orsakerna till utvecklingen av sjukdomen.

  Phimosis avser anomalier av penis. Det kännetecknas av ofullständig öppning av huvudet. Som ett resultat ackumuleras vätska under huden, vilket är en bördig miljö för utveckling av patogen mikroflora.

  Symtomatologi och de första tecknen på kronisk prostatit

  Svårigheter med urinering - det första symptomet som du behöver uppmärksamma. Det blir frekventare och passerar med smärtsamma känslor, urinströmmen blir intermittent, och därefter skapas en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Tillsammans med urinen börjar bli utsläpp i form av vitlig slem. Det finns också sådana symptom:

  • Smärta i perineum och ljummen, ger tillbaka, testiklar, anus;
  • Tilldelningar före och efter urinering;
  • Smärta vid avföring
  • Tidig utlösning;
  • Minskad styrka.
  Förstörningar av kronisk prostatit åtföljs av smärtor i underlivet

  Möjliga följder av kronisk prostatit

  Konsekvenser av försummad kronisk prostatit:

  • Brott mot styrka. För att återställa sina möjligheter som män behöver patienter omfattande och långsiktig behandling.
  • Infertilitet. Utvecklas hos 40% av patienterna som har återhämtat sig. På grund av det faktum att produktionen av utsädet under sjukdomen minskar, vilket minskar aktiviteten hos spermatozoa.
  • Prostatacancer. Om mängden fria radikaler som skadar DNA-molekyler i prostataceller ökar, kan de återstående friska cellerna i detta organ omvandlas till cancerceller.
  • Vesikulit - i detta fall påverkar inflammationsprocessen testiklarna tillsammans med epididymis och seminal vesiklar;
  • Skleros av prostata är att parenkymen upphör att utföra sina funktioner. Volymen minskar på grund av vävnadsstramning. Det kan detekteras genom palpation eller efter ultraljud;
  • Fördröjd urinering. Terapi utförs genom kateterisering;
  • Abscess av prostata. I prostata bildas en abscess, patienten upplever smärta i inguinalområdet, åtföljd av en ökning i temperaturen.
  Med abscess prostata feber, en man feber

  Läkare rekommenderar en man under sjukdomsperioden för att minska fysisk aktivitet. Detta försvagar kroppen och leder till smärta i anusområdet, i perineum och ländryggsregionen.

  Konsekvenserna av kronisk prostatit gäller sexuell partner för en man. I den kvinnliga kroppen finns det förändringar på grund av det faktum att patogenerna i den inflammatoriska processen genom sexuell kontakt kan tränga in i partners interna system vilket provar utseendet på negativa förändringar.

  En fullständig botemedel mot sjukdomen är omöjlig. Sjukdomen passerar till ett tillstånd av långvarig eller långvarig eftergift, under vilken alla indikatorerna återkommer till normalen, försvinner alla symtom på sjukdomen. Men om du ignorerar medicinsk rådgivning, så återkommer sjukdomen.

  diagnostik

  Specialisten utför en undersökning om alla aspekter av patientens liv. Det är viktigt att utvärdera alla sjukdomar som föregår prostatit, beroende på sjukdomen. Infektiös form utvecklas mot bakgrund av icke-gonokock eller gonorré uretrit och icke-infektiös form är en följd av hemorrojder, åderbråck, varicicola.

  Vid diagnosering av kronisk prostatit utförs palpation av prostata och utvärdering av hemlighetens kvalitet först.

  Storleken på körteln i scenen för förvärring och remission är annorlunda. Vid palpation uppenbaras också en skillnad i densiteten hos kirtlens kropp. Om sjukdomen berör prostata i vissa områden, sänker man sedan zonerna av matsmältning, komprimering och mjukning. Palpation utförs genom anusen.

  Samtidigt undersöks hemlighetens kvalitet genom laboratoriemetoden. Om sjukdomen påverkar ett av aktierna erhålls hemligheten från varje aktie separat.

  Ett populärt laboratorietest är Meares och Stamey testet. Dess väsen uppsamling av urin och utsöndring av vätska från prostatan hos ett särskilt system: sampling av den första delen av urin, och sedan efter en tid det andra partiet, därefter massagen utförs genom att erhålla sekretorisk vätska, följt av en slutlig staket urinprov. Om mikrober och bakterier skadar människokroppen i analyserna, indikerar detta att det finns en inflammatorisk process i prostata.

  Ändring av egenskaperna hos kutans utsöndring indikerar den befintliga kroniska prostatit. Detta är en ökning av alkaliska utsöndringsmedia, en minskning av surheten med den nuvarande inflammationen, ökad lysozymaktivitet, ett positivt PSA-svar.

  Tillförlitliga resultat visas av den cytologiska undersökningen av utsöndringssprutan. Läkare använder andra metoder för forskning - luminescerande cytologisk analys eller ett kristalliseringstest.

  Ibland är antalet vita blodkroppar normalt, så använder doktorn provocerande metoder. För att identifiera prostatit, som har gonorrheal eller trichomonoadic natur, tas testerna efter att ha tagit alkohol eller kryddig mat. Samma test utförs med prednisolon, denna metod ger mer tillförlitlig information. Om det finns misstankar om cancer eller en godartad tumör används differentialdiagnosmetoden genom punkteringsbiopsi.

  Metoder för behandling

  Beroende på läget och patientens hälsotillstånd utförs behandlingsprocedurerna både polikliniskt och permanent. Behandlingen utses av urologen, han utför en noggrann diagnos och väljer ett effektivt behandlingsschema genom att använda ett integrerat tillvägagångssätt för processen.

  Endast en urolog kan diagnostisera prostatit och förskriva rätt behandling!

  I fråga om hur man behandlar kronisk prostatit noteras det att vid vanliga former används traditionell medicinering. Det innehåller följande saker: antibiotika, icke-steroida smärtstillande medel och alfa-blockerare av smärta.

  Antibiotika används vid behandling av prostatit av bakteriellt ursprung. Följande droger används: tavanic, tsifran, amoxicillin, etc.

  Utnämning av icke-steroida analgetika viktiga i den akuta formen av sjukdomen, och lindring av smärta i kronisk höll utnämningen av alfablockerare.

  Alla läkemedel ordineras av en läkare. Det rekommenderas inte att göra det själv.

  I svåra fall ersätts traditionell behandling med kirurgisk ingrepp. Det finns sådana metoder för kirurgisk manipulation:

  • Transuretral resektion av prostata. Metoden genom vilken vävnader avlägsnas från del eller hela körteln, lätta trycket på urinröret. För operationen används en "sluten" metod - en liten punktering av vävnaden med ett resektoskop är gjort, vilket hjälper till att minska risken för komplikationer;
  • En simpleektomi. Operativt ingripande genomförs genom en öppen metod. På grund av den använda metoden ökar rehabiliteringsperioden, det finns risk för postoperativa komplikationer.

  Metoderna för icke-kirurgisk behandling blir allt populärare. Deras värdighet är att de är smärtfria.

  Behandling av kronisk prostatit med laser

  • Termiska metoder - en ökning av prostata på grund av inflammation avlägsnas genom exponering för höga temperaturer;
  • Ultraljud - ljudvågor riktade mot prostata används;
  • Cryodestruction - avlägsnande av inflammerad prostata eller del med hjälp av flytande kväve;
  • Laser - när man använder denna metod från vävnaderna som utgör prostata, förångas överskott av vatten. Behandling ökar kroppens naturliga försvar och förnyar vävnaderna.
  • Magnitolaserozinduktoterapiya - är en gemensam handling på det drabbade organet av en laser och en magnet. Accelererar läkningsprocessen för skadade vävnader och lindrar smärta. Under förfarandet förbättras effekten av läkemedel;
  • Ballettutvidgning av urinröret - En speciell kateter med en ballong i änden sätts in i urinröret.
  • Stenting av prostata urinröret - en polymerstent sätts in i urinröret;
  • Massage. När stimulerat med ett finger ökar blodflödet i prostata vävnader, utsöndras hemligheten;
  • Reflexbehandling är effekten på de biologiskt aktiva punkterna på kroppen. Att metoden är effektiv visar förbättringen av centrala nervsystemet, förbättringen av blodtillförseln.
  • Hirudoterapi eller användning av leeches. Leksaker med sitt saliv förbättrar blodflödet och lymfflödet.

  förebyggande

  Förebyggande åtgärder är indelade i två typer: primär och sekundär.

  Den första inkluderar alla aktiviteter som förhindrar utvecklingen av sjukdomen. Ett intimt förhållande med en vanlig partner och en ordentligt utvald kost bidrar till att förbättra styrkan.

  Sekundära metoder inkluderar ett permanent besök till doktorn för undersökningar. Efter 38 år rekommenderas mannen att ha ett årligt ultraljudsbesök.

  Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit!

  Inflammation av prostata, det vill säga prostata, oberoende av orsaken till sjukdomen, förvärvar vanligtvis en kronisk kurs. För att effektivt behandla kronisk prostatit uppnåddes, behöver du veta för vilka skäl det verkar.

  Bra hälsa, kära läsare. I anslutning är Alexander Burusov en expert på herrklubben "Viva Man", och vi fortsätter att förstå problemet med kronisk prostatit.

  I den här artikeln kommer vi att försöka lista ut vad det är bättre att behandla den här hemska sjukdomen, vilka alternativ vi har till vårt förfogande. Låt oss börja.

  Orsakerna till sjukdomens utseende och förvärring

  Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, rektum på grund av nära kontakt med prostatakörteln leder till bildandet av ett inflammatoriskt fokus i den. Fartyg som matar prostata är grenar av blåsans, rektum, posterior sakralartär, djup lårartär. Eventuellt infektiöst fokus som finns i dessa organ kan komma in i körteln.

  Närvaron av kronisk infektion av vilken plats som helst, t ex, bihålorna, leder till en försvagning av immunitet, och villkor patogena mikroorganismer som finns i huden, tarm, urinröret - blir patogena. Detta leder till utvecklingen av en kronisk process.

  Cirkulationsrubbningar i prostatakörteln på grund av trängsel på bakgrunden av minskad fysisk aktivitet leder till en försämring av läkemedel tillförseln till prostatakörteln och komplicerar behandlingen av kronisk prostatit hos män.

  Ökat blodflöde till organ som finns i det lilla bäckenet uppträder inte bara på grund av låg fysisk aktivitet utan även från ett antal faktorer:

  • oregelbundet sexliv;
  • avbrott av samlag
  • röka, dricka alkohol
  • åderbråck i nedre extremiteterna
  • paraproctit och proctit;
  • tromboflebit av hemorrojderår mot bakgrund av kroniska hemorrojder;
  • sprickor och fistlar i anuset;
  • Tonväggens ton är reglerad av det sympatiska och parasympatiska nervsystemet, där inflödet och utflödet av blod från organet störs.
  • trauma av perineum hos ryttare, cyklister, motorcyklister.

  Med urogenitala infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, klarar sjukdomen inte alltid att bota definitivt - detta är orsaken till utvecklingen av kronisk prostatit. De vanligaste patogenerna är:

  • trichomonas;
  • mykoplasma;
  • gonokocker;
  • gardnerelly;
  • ureaplasmas;
  • chlamydia;
  • svamp;
  • virus;
  • E. coli;
  • streptokocker;
  • enterokocker;
  • stafylokocker.

  Dessa mikroorganismer är svåra att bota.

  Hormonaktivitet efter 40 år hos en man börjar gradvis blekna. Först är det asymptomatiskt.

  Att minska produktionen av testosteron om och om igen leder till en liten stasis av prostatakörtelns utsöndring i sina granuler. Lite efteråt ökar denna stagnation. Ämnen som ingår i utsöndringen av prostata är inte helt borttagna. Sekretorisk, motorisk, barriärfunktion av sekretionen av prostatakörteln börjar lida.

  Citronsyra, som finns i prostatajuice, utför en bakteriedödande funktion, kondenserar den. Med stasis av citronsyra räcker inte, börjar utveckla en bakteriell infektion. Nivån av citronsyra i prostatajuice är direkt relaterad till mängden testosteron i blodet.

  Klinisk bild av sjukdomen

  Symtomatisk kronisk prostatit hos män:

  • känslor av obehag, smärta över puben;
  • smärtskott löper regelbundet i rektum och sakrum
  • frekvens av urinering och ömhet, särskilt efter hypotermi, stress;
  • okarakteristisk urladdning;
  • brott mot ejakulation, erektion
  • för tidig utlösning;
  • ökad svettning;
  • sömnstörning
  • periodisk ökning av kroppstemperaturen inte mer än 37,2-37,3 ° C på kvällen.

  Ur vilka symptom dominerar: smärta, urineringstörning eller sexuell dysfunktion - behandlingen av kronisk prostatit hos män beror på.

  De viktigaste delarna av sjukdomsbehandling

  Är kronisk prostatit behandlad?

  Det är nödvändigt att identifiera de huvudsakliga behandlingsområdena:

  • mediciner;
  • normalisering av arbets- och viloprocessen
  • rationell nutrition;
  • avslag på dåliga vanor
  • fysioterapi, massage;
  • folkmekanismer.

  Det är nödvändigt att behandla inte bara medicinskt, men komplex applicering av alla metoder är nödvändig. Det är omöjligt att ge företräde åt någon riktning mot prostatitbehandling.

  medicinering

  Effektiv behandling av prostatit bör inriktas på att eliminera orsaken till prostatit. Läkemedel väljs individuellt av en läkare efter att ha utfört de nödvändiga diagnostiska testerna. De viktigaste anvisningarna för läkemedelsbehandling:

  • antibiotika;
  • antiinflammatoriska läkemedel;
  • antispasmodik för att förbättra urinflödet;
  • uroantiseptika för eliminering av infektioner i urinvägarna;
  • droger som förbättrar arteriell och venös blodflöde;
  • droger som förbättrar fluiditeten, minskar blodets viskositet
  • vitaminer;
  • enzymer;
  • lugnande läkemedel, psykoterapeutiska effekter;
  • korrigering av immunförsvar;
  • behandling av metaboliska sjukdomar och hormonell dysfunktion.

  Antibiotikabehandling

  Huruvida en kronisk prostatit kommer att botas beror på en kompetent utvald antibiotikabehandling.

  Antibiotika väljs av de som tränger in i prostatan, verkar effektivt på infektions orsakssamband. Några orsaker till kronisk prostatit, till exempel ureaplasma, är inte känsliga för sådana starka läkemedel som:

  • tetracykliner;
  • några cephalosporiner;
  • levofloxacin;
  • klaritromycin.
  Hur man behandlar kronisk prostatit med antibiotika?

  Grupper av antibakteriella läkemedel som används för behandling bakteriell prostatit:

  1. Fluoroquinoloner (normfloxacin, ofloxacin, ciprofloxacin, lomefloxacin).
  2. Makrolider (erytromycin, azitromycin).
  3. Tetracykliner (doxycyklin, metacyklin).
  4. Derivat av 5-nitroimidazol (metronidazol, tinidazol).
  5. Cefalosporiner 3-5 generationer.
  6. Lincosaminer (Clindamycin).
  7. Sulfonamider.

  Behandlingsförloppet med ett antibiotikum är 7-10 dagar, beroende på testresultaten. Antimykotiska läkemedel betyder att normalisera mikrofloran i mag-tarmkanalen är ordinerad vid behandlingstidpunkten med antibakteriella läkemedel.

  Helt taget tar antibiotikabehandlingen från 2 till 4 veckor.

  Administreringsvägar för antibiotika:
  • inuti i tabletter;
  • intramuskulärt;
  • intravenöst;
  • Inuti prostata;
  • endolymphatically.
  Än att behandla och vad som specifikt är att använda ett antibiotikum, kommer läkaren att på grundval av inspektionsdata be om inspektioner:
  • ultraljud;
  • ett allmänt blodprov
  • studie av prostats utsöndring
  • PCR;
  • TRUS;
  • uroflowmetry.

  Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

  Effekten av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är relaterad till normalisering av permeabiliteten hos kärlväggen, restaurering av mikrocirkulationen. De minskar bildningen och suger inte de befintliga mediatorerna av inflammation. Det är nödvändigt att komma ihåg egenskapen hos NSAID, bilda sår i magen och tolvfingertarmen.

  Hur bota kronisk prostatit utan att få magsår? Det är nödvändigt att ta ett kapsel omeza eller omeprazol på kvällen med ett profylaktiskt syfte.

  Det är mest rationellt att använda rektala suppositorier med NPC, till exempel indometacin.

  immunomodulatorer

  För att korrigera immunförsvar används droger:

  Utnämnd av läkaren väljs dosering individuellt.

  Nonspecifik motstånd av kroppen är normala vitaminer och spårämnen.

  enzymer

  Enzymberedningar förbättrar tillgången av antibiotika och NSAID till prostata, vilket förstör de vidhäftningar som alltid är tillgängliga i en kronisk inflammatorisk process.

  Dessutom har enzymer en måttligt uttalad funktion av stimulering av immunitet.

  Förteckning över droger:
  • lidasa;
  • glasögon
  • aloe.

  För blockad av adrenoreceptorer i vävnaderna i prostata, appliceras blåsan, urinröret:

  • prazosin;
  • alfuzosin:
  • doxazosin;
  • terazosin;
  • tamsulosin.
  Hur man behandlar kronisk prostatit med alfa-adrenoreceptor blockerare?

  Dessa läkemedel ordineras av en läkare med syftet:

  1. Eliminera spasmen från blåsans hals och utveckla mot bakgrund av svullnad och inflammation.
  2. För att förbättra urinflödet, för att normalisera den fysiologiska urinering.
  3. Koordinera arbetet med muskler och sphincter i blåsan.

  Normalisering av blodflödet med droger

  Normalt blodflöde uppnås med en adekvat diameter av artärerna, som leder blod till venerna, som hanterar utflödet av blod utarmat i syre. Det är också nödvändigt att minska viskositeten hos blodet och för att uppnå sin goda fluiditet i kapillärbädden.

  För detta används förberedelser av olika grupper:
  • Trental;
  • cavinton;
  • reopoligljukin;
  • detraleks;
  • troxerutin.

  För att uppnå ett bra resultat i behandlingen av kroniska sjukdomar i prostata bör behandlas inflammatoriska sjukdomar i urinröret, urinblåsan och njurarna. För detta ändamål används följande förberedelser:

  Prostatit reducerar oundvikligen styrkan, försvagar libido, bryter erektionen. Dessa fenomen följs alltid av symtom på dysfori, låg bakgrundsstemning, humörsvängningar. Med dessa symtom utses sedativa, anxiolytika, antidepressiva medel.

  Fysioterapeutiska exponeringsmetoder

  För att behandla prostata används följande metoder för behandling av den kroniska processen:

  • ultraljud
  • elektrofores;
  • bad med varmt vatten med avkok av kamomill, lind, salvia, timjan;
  • varma enemas
  • massa av prostatakörteln genom ändtarmen;
  • girudoterapiya
  • UHF;
  • inductothermy;
  • mikrovågsresonansbehandling.

  Fysioterapeutisk behandling är kontraindicerad med samtidig adenom i prostatakörteln.

  På hur mycket kronisk prostatit behandlas, beror graden av svårighetsgrad av psykologiska avvikelser och depressiva manifestationer. För att påskynda processen till behandling, i avsaknad av kontraindikationer, är det nödvändigt att tillsätta exponeringstekniker för fysioterapi.

  Nutrition rekommendationer

  Standardrekommendationer för alla kroniska sjukdomar i form av vägran av stekt, saltad, peppared, rökt i denna situation är otillräckliga. Effektiv behandling av prostatit beror på en rationell, balanserad diet. Det är nödvändigt att lägga till livsmedelsprodukter som selleri, ingefära, gurkmeja, apyprodukty.

  De innehåller:

  • kisel, som normaliserar bildandet av hormoner i kroppen;
  • vitaminer från grupp B, avlägsna toxiner och återställa oxidationsreduceringsprocesser;
  • krom, germanium, selen, zink normaliserar det sympatiska och parasympatiska systemet;
  • vitaminer C, A normaliserar permeabiliteten hos cellmembranet, har antioxidantegenskaper;
  • essentiella aminosyror, omega 3, som föryngrar sexuell funktion.

  för apitherapy används: naturlig honung, peppar, kammusslor, royal gelé, döda bin, bi pollen.

  Bee-produkter har följande effekter:

  • baktericid;
  • fungicid;
  • bakteriostatisk;
  • tonic;
  • antiviralt;
  • immunmodulerande effekt.

  Folkbehandling

  Behandlingsprocessen för kronisk prostatit är obligatorisk kompletterad med medicinska örter, vilket måste ta hänsyn till alla listade mekanismer av sjukdomen. Då kommer effekten av terapi att uppnås i sin helhet.

  Följande medicinska örter kan användas:

  • nässla, salvia, björnbär;
  • mynta, plantain, gryzhnik;
  • rosa höfter, vinrör, malurt
  • timjan, björkknoppar, lindblommor;
  • torkad svin, kamomill, morwort.

  Behandling av kronisk prostatit beror på den långsiktiga användningen av örter i enlighet med schemat i kombination med anti-återfall läkemedelsbehandlingskurser.

  Används buljonger, infusioner för förtäring, för bad, för mikroclysters. Använd tinkturer, det vill säga alkoholhaltiga läkemedel rekommenderas inte. Detta förhindrar en framgångsrik behandling av kroniska urogenitala sjukdomar.

  Alla dessa läkemedel har en bra effekt vid behandling av inflammatorisk, stagnerande, hormonell etiologi i prostatit.

  VARNING:

  Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

  Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

  Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov