Huvud
Analyser

Hur jag botade prostatit (verklig historia)

Mänskliga problem (jag menar prostatit), övertog mig vid det mest oupphörliga ögonblicket, i en ålder av 32 år. Jag var redo för äktenskap, för barn och sedan en sådan överraskning. Smärtan var sådan att det inte kunde prata om något kön, inte det att unga barnet. Kollegor kände inte igen mig, från en glad ung man blev jag en moros, som ofta gick på toaletten, en man.

Eftersom för mig diskussionen om sexuella problem med kollegor - ett slutet ämne, gick jag alltmer in i sig själva.
Jag började köpa broschyrer med råd från folkläkare. Han drack gräs, värmdes upp. Sjukdomen blev starkare och starkare. Det var dags, koden hade inte styrkan att uthärda. Jag stod framför dörren till urologens kontor och menade inte ens att jag snart skulle få veta "din prostatit diagnos, i försummad form". Jag gissade verkligen att situationen inte är enkel. Men av någon anledning trodde jag att det bara var en inflammation i genitourinary systemet. Men den prostatit, och i 32 år...

Då förstod jag fortfarande inte att även akut prostatit behandlas snabbare än kronisk. Beslutet fattades, jag kommer att behandlas strikt under ledning av en läkare, utan att avvika från rekommendationerna. Varken någon farmors råd eller någon självmedicinering. Eftersom känslan av obehag var konstant och tråkiga smärtor i ljummen och skrotet gav inte vila, var jag redo att göra någonting, om bara den brinnande känslan under urinering försvann. Ja, och närvaron av allvarlig trötthet och depression började det oroa sig för människor runt mig.

Eftersom behandlingen alltid bestäms av patologin, bestämde läkaren att det kommer att utföras hemma, på sjukhuset.

Början av att bli av med prostatit var från ett foder. Att veta att kryddig mat och vissa livsmedel påverkar vanligt urinering, var allt skadligt uteslutet. Ingen alkohol, kaffedrycker, såser etc.

OBS! Mer information om hur badet påverkar prostatit, hittar du i artikeln: Bad och prostatit. Sanningen om badets inflytande på prostata!

Jag förstod helt klart att prostata (kropp av inre utsöndring) i mitt liv, och i någon mans liv spelar en viktig roll. Prostata producerar spermier, som innehåller vitaminer, immunoglobuliner och andra mikrodelar som behövs för spermatozoa. Det här är mycket viktigt om du planerar att bli barn. Och eftersom prostatit leder till frekventa resor till toaletten och en minskning av styrkan bestämdes det att endast använda användbara produkter. Senare märkte jag hur siffran förbättrades, "ölmagen" försvann, även om hudfärgen förbättrades.

Tack vare läkaren som förklarade att en stor mängd feta livsmedel kan leda till utveckling av prostatacancer. Därför måste du äta mat som innehåller fleromättade fettsyror. Först och främst är det oljor: oliv och linfrö. Men smör och margarin återvände inte till kosten, även efter full återhämtning. Endast växtprodukter. Och hur läcker!

Eftersom min form av sjukdomen lyckades bli kronisk var det omöjligt att göra utan antibiotika. Innan läkaren valde sitt behandlingsalternativ fick jag godkänna test för att identifiera patogenens känslighet. Juice av prostata, urin. Jag vet inte testresultaten, men jag är inte en läkare för att förstå dem. Jag var ordinerad Doxycyklin och Ciprofloxacin. Behandlingsordningen jag kommer inte ihåg.

Den mest obehagliga saken om behandling är användningen av ljus, med tanke på att allt är så ont där. För att eliminera de obehagliga symptomen, var jag ordinerad diklofenak och senare indometacin. Dessa ljus lät smärta, svullnad av prostata. När jag fick feber och smärtan blev stark, tog jag Ketorol med doktors samtycke. Jag behövde inte injektioner, även om läkaren rekommenderade att inte drabbas av svåra smärtor, men att injicera i muskeln.

Efter 2 veckors behandling av min obehagliga sjukdom utsåg den behandlande läkaren hormonella läkemedel Microfolline. Jag motsatte mig ursprungligen. Men doktorn förklarade - behovet av hormonella droger är att de hjälper till att ta bort symptomen på inflammation, och viktigast av allt, undertrycker de tillväxten av prostatavävnad. Men eftersom de har allvarliga biverkningar (minskad sexuell lust) varade behandlingen i 5 dagar.

En annan råd från läkaren, som jag använde, är användningen av zink, för att prostata ska fungera fullt ut. Jag fick 15 gram zink från pumpa frön, nötter, bönor. Det mest användbara var vetebranet. Även svamp, lever, bananer och ingefära innehåller zink. Och eftersom vitamin A bidrar till att förbättra matsmältningen, har konsumtionen av morötter, pumpor, havtorn, stegor, gröna och mejeriprodukter ökat. Visst, mjölk gick inte till mig, gasbildning ökade. Produkter produkter, men detta är mer profylax av prostata, var tillräcklig behandling nödvändig.

Den första etappen av den kroniska formen av prostatit bestod av att ta ett stort antal piller. Jag hade intrycket av att jag bara äter mediciner. Förutom antibiotika förskrives jag spasmolytiska läkemedel. Dessa läkemedel är för avlägsnande av muskelspasmer och avkoppling av skelettmuskulaturen. Jag accepterade No-Shpu och Baclofen.

En gång om dagen tog han Tamsulosin, för att undertrycka det sympatiska nervsystemet.

Så jag blev behandlad nästan en månad. Men på detta upphörde inte mottagningen av tabletter, eftersom Prostamol Uno utsågs. Dessa är naturliga läkemedel, de bör tas en gång om dagen för att lindra inflammation i körtelvävnaderna.

Min behandlande läkare övertygade mig om att gå till massagen av prostata. Det utförs av en specialist som äger en speciell exekveringsteknik. Varaktighet ca 2 minuter. Läkaren kommer in i fingrarna i anus och massera massagen påverkar prostata.

Efter en lång behandling, avlägsnades inflammationen, även om det var nödvändigt att reglera mag-tarmkanalen, eftersom antibiotika fick sig att känna sig.

Nu är mitt sätt att leva lite annorlunda än det gamla. Viktigast - i mitt liv var det en springa. Det är den här typen av sport som är det bästa förebyggandet av prostatit.

Hälsosam prostata

Forum om diagnostik, behandling och profylax av prostatit

 • Forum om prostatakörtelsjukdom
 • Ändra teckensnittstorlek
 • Utskriftsversion
 • FAQ
 • Registreringsformulär
 • Logga in

Bota prostatit för alltid - verkligen?

Bota prostatit för alltid - verkligen?

Ammy »11 april 2014, 11:10

Re: Cure prostatit för alltid - verkligen?

Viktor45 »25 april 2014, 15:08

Re: Cure prostatit för alltid - verkligen?

marina »30 april 2014, 12:04

Re: Cure prostatit för alltid - verkligen?

Alexsei4 »03 maj 2014, 11:43

Re: Cure prostatit för alltid - verkligen?

Krim »21 maj 2014, 14:24

Hur jag behandlade prostatit - Personlig historia!

Till att börja med heter jag Vladimir Ivanovich, jag är 54 år gammal. Så länge jag kan komma ihåg, har jag sedan min ungdom varit intresserad av hälsoproblem, letat efter ett sätt att stanna starkt och starkt, oavsett ålder, eller åtminstone förlänga min ungdom så mycket som möjligt.

För detta försökte jag leda en aktiv livsstil och undvika skadliga bilagor... det fanns naturligtvis misslyckanden med inaktivitet i denna plan, slösad "dödad" tid med vänner etc. Till slut gick han tillbaka till en hälsosam livsstil och trodde därför att de sjukdomar som är förknippade med ålder och brist på rörlighet, hotar jag inte.

... Men ju mer överraskande för mig var diagnosen "kronisk prostatit", som jag fick efter att ha testat på en lokal klinik. Jag har aldrig ens föreställt mig att något sådant kan hända mig! Att säga att jag var i chock betyder inte att säga någonting!...

Nu har jag mer än fyra års kamp mot denna sjukdom bakom axlarna, jag har ackumulerat tillräckligt med erfarenhet, som jag nu vill dela med läsare på Prostatitpro.ru hemsida.

här De viktigaste slutsatserna jag gjorde under behandlingen, Jag kommer att vara glad om de hjälper dig:

Orsaker till sjukdomen

För att effektivt behandla prostatit är det viktigt att förstå orsakerna till det. Således är det viktigaste med att börja bekämpa sjukdom ta bort eller begränsa maximalt de skadliga faktorerna och deras effekt på din kropp. Annars annars är alla våra handlingar som att springa i en ond cirkel: med vilken hastighet du kör - du kommer fortfarande tillbaka till början...

De vanligaste orsakerna till prostatit:

 1. Frysning, frysning - långvarig exponering för lätta kläder under lågsäsongen i frost eller fukt
 2. Oegentligheter av sexuell aktivitet - när du har långa raster mellan att få en känsla av sexuell tillfredsställelse
 3. Sedentary livsstil - Om du har ett stillasittande jobb, försök minst periodiskt under dagen, flera gånger för att minska musklerna i anuset och att regelbundet kontrollera med doktorn och ta alla nödvändiga test.
 4. Förstoppning och ineffektiv matsmältning - För effektiv behandling av prostatit är det mycket viktigt att övervaka din matsmältning och bli av med förstoppning i tid. Du kan göra det med ett laxermedel (kontakta en läkare innan du använder den).
 5. Alkohol och tobaksmissbruk.

Metoder för behandling av prostatit

Här skulle jag vilja bo på dem behandlingsmetoder som jag upplevde och kommer att dela hans intryck om var och en av dem:

Prostatisk massage

Trots det faktum att denna metod kommer att klara av prostatit, refererar moderna urologer till obligatoriska medicinska förfaranden, Jag skulle inte kalla det så effektivt.

Jag erkänner att jag försökte betala medicinska tjänster och försökte göra det själv med hjälp av populära lektioner som jag hittade i videon på Yoytube och för mig själv kan jag bara göra en slutsats - Det här är en skamlig och inte manlig sak, från vilket det inte fanns något annat förväntade resultat än hemskt obehag både fysiskt och psykiskt. Jag tycker att det inte är en överdrift, om jag visar detta foto som ett illustrativt exempel:

Särskilda övningar

Från speciella övningar rekommenderade min första urolog, från vilken jag genomgick undersökning Använd cykling. Hört detta från honom blev jag förvånad, för på den tiden hade han redan ett par år på ett stort intresse ett stort intresse för mountainbike-ridning. Och om cykeln så hjälper, varför blev jag sjuk då?

Läkaren, efter att ha lyssnat på min fråga, sköt bara på axlarna och föreslog att jag kanske inte gör det regelbundet. I viss mån erkände jag för mig själv det var rimligt, jag började cykla i 40 minuter varje dag.

Men några månader senare, efter att ha gått igenom undersökningen och tittat på resultaten, avslutade jag det även regelbunden cykling ger inte signifikanta framsteg vid behandling av prostatit.

Recept av traditionell medicin - Dekoktioner, tinkturer

Det finns många recept för traditionell medicin från prostatit, men här vill jag bara berätta om dem, vars handling upplevdes av sig själv.

Recept för avkok från den röda roten

I folkemedicin anses avkoket från den röda roten vara ett av de bästa sätten att behandla prostatit.

- För sin förberedelse fyll i en termos med en liter kokande vatten 25 gram krossad röd rot. Stäng termoserna och insistera på det i minst en timme.

- Ta buljongen 3 gånger om dagen innan du äter 1/3 kopp. Du kan lägga till mjölk och honung efter smak.

- Min recension av receptet är positiv. Ofta använde jag denna buljong och kände viss förbättring. Receptet var tydligt inte uppfunnet och hade praktisk tillämpning.

Avkok av rhodiola rosea

Metoden för behandling av prostatit med avkok av rhodiola rosea har också många positiva svar bland folkläkare.

- Hans recept är ganska enkelt, du måste hälla 1 matsked finhackad rhodiola-rötter med kokande vatten i mängden 200 gram. Denna massa sätts på ett vattenbad och kokas i 15 minuter, sedan lämnas för att infusera i 1 timme.

- Det rekommenderas att dricka ett avkok av rhodiola två gånger om dagen (morgon och eftermiddag) för en halv kopp.

- Om detta recept är min översynen är också positiv, Förbättringar var palpabla och smärtor i en perineum störd mindre.

Leuzea tinktur (morali rot)

I en av böckerna läste jag att Sibiriens folkläkare i stor utsträckning använde "moralrot", som nu kallas Leuzea, med svaghet i sexuell funktion, efter utmattande sjukdomar och som ett medel för förfall. För detta ändamål användes både rotdelen av växten och dess antenndel. [Saratikov, 1946].

För att förbereda tinkturen använde leuzei följande recept:

- Ta växtens torkade rötter, slipa och häll vodka eller alkohol i en mängd av 2 matskedar av en blandning av 500 ml vodka eller 70% alkohol. Vi insisterar inte mindre än 2 veckor på en mörk, sval plats, skaka regelbundet rätter. Efter avveckling, filtrera.

- Ta tinktur är nödvändig i 30 minuter före måltider 3 gånger om dagen för 20 droppar, som tvättas ner med vatten.

- Receptet var väldigt bra - Efter regelbundet intag blev det mycket lättare och mindre att hoppa in på toaletten på natten, definitivt sugit receptet ur fingret.

Tinktur av en öre-tee

Tinktur från en te öre är också beredd på basis av vodka, 500 ml kommer att behövas, vilket kommer att fylla blandningen från en del av det färskt gräset och en del torr. Du måste insistera 10 dagar, sedan dränera.

- Reglerna för användning av tinkturer är desamma som Leuzea.

- Från mig själv säger jag det förklarande recept, Effekten är, jag kommer inte säga att vingarna kommer att växa, men kändes mycket bättre!

Tinkturer från substansen av maralblod

Marals blod är en av de äldsta folkmedicinska lösningarna för att lösa många manliga problem med hälsan. Enligt den traditionella uppfattningen av läkarna är den kraft som finns i marals blod källa till ungdom, hälsa och livslängd. Jag använde maralblod på tre sätt:

 1. I form av tinktur. För att göra det måste du hälla 50 gram torrt blod i 1 liter 40. vodka. Det är nödvändigt att insistera en och en halv vecka. Ta en gång om dagen innan du går och lägger dig på natten, i en mängd av 50 gram. Denna metod är kategoriskt kontraindicerad för dem som slutat dricka eller som har problem med alkohol.
 2. I torr form. I brödsmulan rulla en halv tesked blod. Ta detta läkemedel en gång om dagen på morgonen, en timme efter frukost.
 3. Späd med vatten. Detta är det mest optimala sättet, för det här måste du späda en halv tesked i ett halvt glas vatten. Ta denna blandning en gång om dagen, en timme efter att ha ätit.

resultat

Som ett resultat av min behandling av prostatit under dessa fyra-ojämna år har jag med målsättning, med varierande framgång, upplevt många recept, här delade jag med dig de mest effektiva av dem.

- Det är möjligt att nu skulle jag behöva kämpa denna sjukdom och att fortsätta sina tester på sig själv, om tre månader sedan, det gjorde jag inte uppmärksamma denna information jag inte förutsätta att återberätta det med egna ord, läsa och bestämma själv.

Lär dig svårighetsgraden av prostatit i dig själv, genom att svara på några frågor, klicka här >>>

* Kom ihåg, aktuell behandling av den inledande behandlingen - en garanti för snabb omvandling.

Ur. - Jag botade prostatit!

 • Gå till sidan:

Vem är online

1 användare tittar på det här forumet: Inga registrerade användare och 1 gäst

Tillstånd för forumet

du du kan inte starta ämnen
du du kan inte svara på meddelanden
du du kan inte redigera dina inlägg
du du kan inte Ta bort dina meddelanden
du du kan inte lägg till bilagor

Hur jag botade prostatit

Jag vill dela med dig min berättelse om hur jag botade prostatit. Sjukdomen i sig är mycket obehaglig och ansträngande. På mig har det plötsligt börjat. Det första jag märkte var att urinflödet inte var så starkt, och bråkarna på toaletten ständigt plågades. Då började nedre delen av ryggen och underlivet göra ont. Sedan blev de förenade med smärta i ljummen och ändtarmen.

Bränning i urinröret släppte inte dag eller natt. Jag började se dåligt ut, andra märkte min pall och extern trötthet. När smärtan är helt förbittrad, tog jag en smärtstillande piller, men det är dåligt drivs, eftersom inflammation i prostatan stör den normala blodcirkulationen och läkemedlet kommer till henne först efter 2-3 timmar efter intag.

Trött på att bekämpa sjukdomen klättrade jag på Internet, läste flera artiklar och bestämde mig för att behandla prostatit själv. Först och främst gick jag till apoteket och köpte ett brett spektrum antibiotikum, vilket (dömer genom anteckningen) slog några mucks som han mötte på sin väg. Dessutom köpte han Tavegil i tabletter, som fungerar som en antiallergisk och antihistamin.

Jag tog antibiotika i 10 dagar. Då bestämde jag mig för att fixa behandlingen med hjälp av växtbaserade avkok. I apoteket köpte jag ett paket med örter Woolly (som vanligtvis kallas halvkön), liksom ett paket Kalendula-ört (populärt i guldfärg). Han bryggde dem enligt instruktionerna och tog var och en kvart i glas tre gånger om dagen. Jag drack dessa buljonger i två månader.

Nästan omedelbart efter att ha tagit antibiotika började jag drabbas av obehagliga känslor i tarmarna och omkring mina ögon dök upp mörka cirklar. På råd av en apotek började jag ta Linex (ett bakteriepreparat som återställer mikrofloran i tarmen).

Efter att smärtan och brinnande känslan passerade bestämde jag mig för att återställa normal blodcirkulation i prostata. Varje dag tog jag 3 uppsättningar av 20 gånger i tur och ordning för att utöva cykeln, saxen och rockade pressen. Snart märkte han att urinprocessen återställdes, urinströmmen och dess volym blev bekanta. Ja, tre gånger i veckan i 30 minuter satt jag i ett handfat med en varm bouillon av kamomill och ekbark.

Inom tre veckor passerade alla symtom på prostatit äntligen. Jag hoppas att denna sjukdom aldrig kommer att störa mig igen. Nu, efter att jag har botat prostatit, ser jag inte att frysa, spela sport och också bli av med förstoppning, vilket (enligt min mening) och orsakade det.

Hur man bota prostatit.

Hur man bota prostatit en gång för alla. Och överväga även förebyggande åtgärder som svarar på frågan: Hur man bota prostatit.

Hur man bota prostatit.

Prostatakörteln är storleken på en liten valnöt. Det kallas också som ett andra hjärta av en man, eftersom det trots sin lilla storlek kan leda till stora problem. Enligt olika forskare lider varje 4-5: e man över 25 år av prostatit. Vad är den här sjukdomen och hur man bekämpar den?

Prostatit kan vara smittsam och stagnerande. I det första fallet kommer mikrober i prostata, vilket orsakar bildande av pus, svullnad, ömhet, i ett ord, alla symptom som är förknippade med någon inflammation. Infektion kommer ofta "underifrån", från urinröret, när hygienregler inte respekteras eller från en sexuell partner. Men med ålder kommer infektionen alltifrån "ovan" - med njur- eller blåsesjukdomar. Sådan stillastående (eller bakteriefria) prostatainflammation utvecklas när en man leder en stillasittande livsstil, lider av förstoppning, missbruk alkohol, kryddig, rökt, fet och salt mat.

Men jag vill än en gång betona att prostatit är mycket spridning, och de allra flesta fallen förekommer obemärkt utan att orsaka sexuella komplikationer eller klagomål om urinvägarna. Eftersom nästan kan korrekt diagnostisera prostatit i de allra flesta män är det i prostatan att ta ansvar för erektil dysfunktion och snabb utlösning, prostatit och impotens men i de flesta fall helt enkelt intill varandra på något sätt till varandra utan att störa.

Olyckligtvis uppmärksammar män ofta inte de första symtomen på sjukdomen - en känsla av tyngd i underlivet, ofullständig tömning av blåsan, frekventa uppmaningar. lite lättnad av erektionen. Och sedan kommer beräkningen: sjukdomen passerar, som läkarna säger, till follikulärt stadium - utsöndringskanalerna hos de enskilda loblerna i körteln blir inflammerade. Epitelet glider av sig från sina väggar, och tillsammans med slem ackumuleras i tunnrör, vilket gör det svårt att tömma hemligheten.

Gradvis bildas propparna i dessa rör, vilket hindrar utsöndringen. I prostataens lobula utvecklas mikroglia. På grund av den ackumulerande pusen sväller de, blir droppar och sedan säckliknande. När lobulesna en efter en misslyckas upphör hela prostata körningen att fungera normalt. Från peristaltikpumpen blir den till en felaktig kran, genom vilken urinen oser. Här vänder patienten sig till doktorn.

ÄN BÄSTA ANALYS - VÄRDEN ÄR VARLIG.

Behandling av prostatit kan inte göras på egen hand. Till och med en erfaren doktor är ibland tvungen att förändra terapiens taktik flera gånger.

Ingen av klagomål från patienten, eller när diagnosen fingret genom ändtarmen eller ens analys är omöjligt att exakt bedöma tillståndet i prostata, och ännu mer så i närvaro av mikrognoynikov dess enskilda lober. Normalt anser läkare resultatet av analyser som en objektiv utgångspunkt för erkännande av en viss sjukdom. Men i händelse av kronisk prostatit, paradoxalt nog, är de oftare vilseledande. Dessa test görs så här: fingret masserar prostata, det klämmer ut det hemliga som går in i urinröret, det undersöks under ett mikroskop och antalet leukocyter bestäms. Om de är normala - allt är i ordning, om det är mer - prostatit.

Men det visar sig att detta inte säger någonting. Endast en tredjedel av patienterna med prostatit uppvisar ett förhöjt innehåll av leukocyter i hemlighet. Dessutom desto bättre är analysen, desto mer anledning att misstänka en svår, purulent form av kronisk prostatit, speciellt om patienten har svårt att urinera, för att inte tala om smärta och frekventa uppmaningar. Eftersom massagen hämmas ut från de friska lobulerna, där vita blodkroppar är normala, misstänker doktorn inte patienterna där den purulenta processen pågår.

Det första du behöver veta: Vad du än inte behandlas för prostatit, stämmer överens med att behandlingen kommer att vara lång, och det är regelbundet att läka läkaren.

Persilja är en utmärkt blodrenare, återställer sin kemiska balans och normaliserar kapillärcirkulationen. Curly persilja tonar musklerna i prostata, löser upp och tar bort stenar. Infusion av löv (1: 8) är full på en matsked 4 gånger om dagen. Sked en matsked persilja frön med 2 koppar kokande vatten, insistera 10 timmar, stam, dricka i små sippor under dagen. Dessutom är det användbart att äta persilja.

Infusion av nätdioecious (10 g torra löv per glas kokande vatten) är full under dagen. Det tar bort inflammation, återställer urinering.

Pumpafrön har en användbar in natura, men du kan laga dem infusion, som har en stark antiinflammatorisk effekt: 20 g krossad säd för att göra ett glas kokande vatten i 40 minuter, sila och drick en halv kopp 4-5 gånger om dagen före måltid.

Lök hindrar utvecklingen av skleros av prostata, återställer styrkan och normaliserar produktionen av spermier. Infusion från en lök till ett glas varmt vatten används för 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen.

Grönsaksjuicer och deras blandningar är mycket användbara. Till exempel, morotsjuice, betor och gurka (10: 3: 3), morot och spenat (5: 3), morötter, persilja och selleri (9: 5: 2). På dagen är det nödvändigt att dricka minst 0,5 liter juice eller blandningar.

OCH ALLT ÄR HAN BEHANDLAT.

Eftersom kronisk prostatit är en långsam inflammatorisk process och purulent, bör den behandlas som vanligt att purulenta sjukdomar behandlas. Reglerna för purulent kirurgi formulerades av Hippocrates, och inget bättre har uppfunnits sedan dess: att ge ett utlopp för pus, dvs dränering och härdning. Operative sätt att göra detta är omöjligt, men eftersom varje segment i urinröret går tubuli behöver så effektivt som möjligt för att återställa sin permeabilitet, dvs. E. För att förbättra dräneringen (sanitet). Det bästa sättet att stagnera utsöndring eller pus från prostata uppnås under regelbundna sexuella handlingar, minst en gång om 3 dagar. Det rekommenderas att du använder en kondom så att du inte provocerar och överför inflammation till sexpartnern. För att påskynda processen för dränering, i förväg, för att mjuka pluggar i tubuli i prostata och göra den mindre viskösa hemlighet används matsmältningsenzymer, såsom trypsin, som är involverade i nedbrytningen av proteiner. För att förbättra saniteten är det möjligt att använda. Efter fullständig sanering av prostatakörteln, kan du gå vidare till andra behandlingssteget - återställandet av blodtillförsel och muskelton i prostata, störd som ett resultat av långvarig purulent inflammation. Behandling bör innefatta stimulering av immunsystemet, så att kroppen själv kan undertrycka infektionsfokus. Och olika terapeutiska metoder och medel, inklusive antibakteriell terapi, är utformade endast för att hjälpa honom.

Regler för förebyggande av prostatit:

1. Akta dig för vardagligt kön.

2. Underhålla personlig hygien.

3. Använd bara fri, bomull, varma kläder.

4. Med stillasittande arbete, gör regelbundet lätt uppvärmning, promenader är bäst.

5. Om du spenderar mycket tid i bilen, köpa en speciell stol som mjukar skakningar och är väl ventilerad.

6. Särskild gymnastik: sammandragning av perineumets muskler. I detta fall fungerar den cirkulära muskeln, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen.

7. Var uppmärksam på makan regelbundet. Sexuellt samlag är ett av de mest effektiva sätten att förebygga prostatit.

Prenumerera på nya artiklar och ta emot dem på din mail.

On-line konsultation

Kära besökare, för ett online-samråd med en läkare, klicka på bilden nedan.

Den verkliga historien: Hur jag botade prostatit själv

Oavsett om det är möjligt att behandla en prostatit självständigt - den här frågan väcker många män. Experter säger: du kan, men du kan behöva uthållighet, tålamod, kunskap och tid. Metoder för att behandla denna sjukdom i hemmet är väldigt enkla: användning av naturläkemedel, rektala suppositorier, upprätthållande av en hälsosam livsstil, utförandet av fysioterapiövningar. Dessa metoder för att behandla prostatit är verkligen effektiva, och helt avvisar uppfattningen att det är omöjligt att behandla prostatit hemma, och ännu mer så själv.

Läkemedel och aktiva tillskott kan vid första anblicken verka mycket användbara och i vissa fall nödvändiga. Den som botade prostatit själv, konstaterar att tyvärr biologiskt aktiva tillskott inte alltid hjälper, eftersom de bara är ett användbart komplement till de huvudsakliga behandlingsmetoderna. Olika droger kan inte klara av sjukdomen.

Deras ineffektivitet kan döljas i bristande överensstämmelse med GOST och kvalitetsstandarder, liksom många andra skäl. Om behandling av prostatit med läkemedel inte ger något resultat mer än en månad är det värt att tänka på att det är lämpligt att använda dessa läkemedel. Passerar värdelös behandling, spenderar patienten dyrbar tid, ekonomiska medel och styrka. I det här fallet försvinner inte sjukdomen inte bara, utan förvärras också. Denna behandling är inte nödvändig för patienten.

En frekvent förekomst kan vara återupptagande av kurser. Detta är en dyr övning för patienten som är till nytta för läkaren, men ger ingen fördel för patienten. Att inte vara ärliga läkare lockar läkare uppmärksamhet hos män som lider av prostatit med ny, antagligen effektiv ("resultat - 100%), metoder som inte ger positiv dynamik. Skrupelfria läkare kan försäkra patienten om att prostatit kan behandlas utan prostata-massage. För en man är detta ett attraktivt erbjudande, för det här förfarandet är inte det trevligaste. Emellertid visade många års erfarenhet av behandling av kronisk prostatit att fingermassemetoden är ett effektivt sätt, genom vilket du inte bara kan förebygga sjukdomen utan också behandla den. Sådana "experter" försvinner snabbt från arenan av helande, vilket bevisar deras professionella inkompetens.

Vi uppmärksammar det faktum att prostatsmassage, trots den gynnsamma effekten, inte alltid visas för patienten. I vissa fall, till exempel med akut prostatit, är detta förfarande kontraindicerat, eftersom det kan orsaka skador, blödning och spridning av infektionen. Förresten, prostata massage kan ordineras till en man bara av en läkare. Det rekommenderas under inga omständigheter att utföra det utan en erfaren urologs instruktioner och inte heller ha tillräckliga färdigheter i genomförandet av denna procedur.

Terapeutisk massage i prostata

Prostatsmassage är en okomplicerad procedur, som dock kräver koncentration och professionalism från läkaren. Kärnan i förfarandet är trycket på prostatan, med syftet att tömma det från den stillastående sekretoriska vätskan. Hemligheten, där det kan finnas och purulenta föroreningar, kommer från prostata vävnaden, in i urinröret. I framtiden utsöndras vätskan i urinen, avföring, spermier. I bäckenorganen passerar stagnerande fenomen, vilka är de främsta orsakerna till utseende av prostata adenom. Förbättrar blodcirkulationen, minskar svullnad. Massage dig själv - du kan inte. Denna procedur utförs av en läkare.

Sådan massage ger en positiv effekt på prostata. Denna metod är effektiv på grund av egenskaperna hos strukturen hos den manliga kroppen: prostatan ligger strax bakom anusens vägg, så det är väldigt bekvämt att behandla och agera på det genom ändtarmen. I vissa fall, med akut inflammation, är massage det enda sättet att lindra prostata från stillastående vätska, och även att normalisera excretionssystemet.

Obs! Termen "kronisk prostatit" betyder inte att sjukdomen inte är helt härdbar. I detta fall kommer sjukdomen att förlängas. Om prostatit är försenad leder patienten en felaktig livsstil: han röker, observerar inte regimen, övertar och förbrukar fet mat, alkohol. Även vid behandling av prostatit spelas en viktig roll av en mobil livsstil. Avslag på hypodynami är ett steg till återhämtning.

Fisk och skaldjur har visat sig vara bra. En man bör ge upp feta och stekta livsmedel och diversifiera sin kost med fisk och skaldjur. I kombination med en massage, en hälsosam livsstil och avslag på dåliga vanor ger närvaron av skaldjur i kosten ett märkbart, positivt resultat.

Hur effektiv är självbehandling?

Att behandla dig själv är inte mindre effektiv än på ett sjukhus, om du lär dig att lyssna på din kropp, i tid för att skilja mellan sina behov och "klagomål". Det är möjligt att förhindra uppkomsten av exacerbationer i tid och även att ta bort dem.

Användning av lök

Infektion är den främsta orsaken till prostatit. Långt men säkert syns inflammationsfoci, som därefter passerar in i akut stadium av prostatit. Bekämpa infektion i urinröret kan göras med en enkel lök. Det är denna brinnande grönsak som innehåller en stor mängd av ett säkert, naturligt antibiotikum som kan ersätta medicinsk antibakteriell behandling. Varje dag, innan du lägger dig, äter du ett litet huvud rålök.

Ett bra botemedel mot prostatit är ett annat recept på traditionell medicin. Ta ett torrt vitt vin (500-600 ml) och häll dem i krossad lökgrus (100 gram). Blandningen bör insisteras i kylskåpet i minst 10 dagar. Efter denna tid, efter att du först filtrerat vattnet, ta botemedlet för 2 matskedar innan du äter, minst tre gånger om dagen.

Behandling med varma bad

Smärtsamma förnimmelser och åtföljande sjukdomar obehag avlägsnar varma bad med tillsats av avkok av kamomill. Denna buljong kan behandla och inflammation, men i det här fallet har det en lugnande och analgetisk effekt.

När perioden med akut inflammation är kvar, ta en kontrastdusch med ett genomsnittligt vattenhuvud. Alternativt varmt vatten med varmt, och även med kallstrålar. Rätta direkt vattenstrålarna: Förutom hela kroppen är det nödvändigt att rikta strålarna i prostata och penisområdet.

Glöm inte zink

Var noga med att inkludera din mat i zink (till exempel pumpa) i din kost. Detta mikronäringsämne är viktigt för män, och spelar en viktig roll vid utveckling och underhåll av testosteronnivåer. Prostatit är en följd av inte en, men många orsaker. En av dem är hormonella störningar som inte kan lösas utan zink.

Motion, gymnastik

Om det finns en sådan möjlighet, byt ut kollektivtrafiken med promenader, som du kommer att utföra varje morgon. Du kan inte utan gymnastik, sportvandring, måttlig springa i frisk luft. Hypodinami (en stillasittande livsstil) är en av de främsta orsakerna till utseende av prostatit. Som en följd av brist på rörelse uppstår stagnerade fenomen, cirkulerar blodet dåligt. Dessa är allvarliga förutsättningar för starten av prostata sjukdom, dess inflammation på grund av stillastående utsöndring.

Metoder för fysioterapi

För att behandla prostatit, noggrant studera fysioterapiprocedurerna, metoder för återhämtning. Bland de metoder som implementeras av läkare finns det många hårdvarutekniker: ultraljud, termisk, laser och magnetisk terapeutisk behandling, liksom behandling med leeches. Det finns många modeller av simulatorer som du kan använda hemma.

Metoder för hårdvarupåverkan, som beskrivs ovan, demonstreras framgångsrikt av enkla enheter för behandling hemma. Med hjälp av oberoende fysioterapeutiska procedurer är det möjligt att förebygga återfall i kronisk prostatit och även att behandla denna sjukdom hemma utan att ha råd med en läkare. Det är möjligt att påverka prostatakörteln genom vakuum, vibrationer, ljus, temperatur etc.

Trots att den här artikeln till stor del är avsedd för oberoende behandling, utan att ha råd med en urolog, och om det behövs med andra specialister, kan det inte. En man kan utföra behandling hemma, självständigt, men bara efter ett besök hos läkaren. Endast en läkare kan bestämma sjukdomsformen. Faktum är att det finns villkor där kirurgisk ingrepp visas, allvarliga undersökningar och analyser. Du kan endast utföra sådana tester i laboratoriet. Dessutom kan man inte utesluta det faktum att prostatit är en farlig sjukdom som framkallar onkologi. Det är av dessa anledningar att en man ska konsultera en läkare innan man börjar självbehandling.

Till toppen av det lägger vi till en historia om behandling av prostatit hemma, sammanställd av en tidigare patient baserat på personlig erfarenhet.

"Hur blev jag av med prostatit?"

Vissa livssituationer ledde mig till att behöva inkomst långt hemifrån. Jag arbetade i kylan, trött, följde inte reglerna om näring och vila. Som ett resultat minskade min immunitet vilket ledde till utseendet av prostatit. Behandlingen var för dyr för mig, sjukdomen utvecklades. Mitt psykologiska tillstånd blev också tungt, mitt humör och styrka var borta. I Sibirien träffade jag den äldsta lokalboende - en gammal man som rådde mig att behandla sjukdomen med hampolja. Dessutom berättade den gamla mannen hur man byter mat, vilka övningar man ska göra. Jag spenderade härdning, bytte till enkel mat (flingor, soppor), utesluta fet kött från kosten. Men min mentor sa att det skulle vara trevligt att helt överge köttet. Jag lade hampolja till gröt, drack på en tom mage på morgonen och efter middagen för natten.

Min immunitet har stigit, passerat samtidiga sjukdomar, ständiga sjukdomar och förkylningar. Jag uteslutte också kaffe och svart te - jag bytte till växtdekor från sibiriska örter. Prostatit har gått. Jag lärde mig detta från en urolog när jag undersöktes på min hemresa. Jag botade prostatit själv! Men för det här måste du förändra din livsstil till det bättre, utesluta alkohol, skadlig mat, börja härda. Min erfarenhet bekräftar detta. "

Berättelsen om hur jag botade prostatit

Inlagd av: admin on För dig 06/06/2018 Nedladdningar 0 Visningar

Omedelbart säger jag - jag har ingen medicinsk utbildning, så döm inte strikt. Min historia är baserad på bittera erfarenheter och är inte vetenskapligt arbete. Vill bara prata om hur jag lyckades minska symptomen på prostatit - kanske någon den här historien kommer att vara användbar.

Jag heter Pavel, jag bor i en liten stad Pushkino. Allt började med det faktum att jag började ha svårigheter med sex - erektionen blev svagare, och den sexuella handlingen sjönk inte sällan i en fiasko. Dessutom började det skadas i kanalen. Jag gick till doktorn och hörde en diagnos - "prostatit". I ungefär 2,5 år behandlades jag på olika sätt, men det fanns inga förbättringar. Du kan föreställa dig min förtvivlan - jag dricker tabletter, jag prickar med nålar, jag värmer upp, och allt är förgäves.

Men jag försökte olika metoder - om det inte hjälpte eller det blev värre, bytte jag till en annan metod. Och när jag nästan avgick mig, att jag uthärde allt lidande under resten av mina dagar, var det en förbättring. Misslyckanden med erektion blev mindre och mindre, smärta i prostata slutade vara så smärtsamt, jag går på toaletten som en människa, och inte med djurskrik. Vad hjälpte mig exakt av de många behandlingar som jag försökte? För att förstå detta kommer jag att beskriva mitt sätt att bli av med prostatit med alla de misstag jag har gjort:

 1. Efter mitt första besök till doktorn var jag ordinerad för tio olika läkemedel. Jag kommer inte ihåg dem nu, för att de fortfarande inte hjälpte mig alls, och sidreaktionerna var outhärdliga. Min slutsats: piller i behandlingen av prostatit - inte det viktigaste!
 2. Har lämnat analyser av en sperma och har kontrollerat en nivå av Testosteron-Depotum - allt i norm eller takt. Läkaren berättade för mig att dricka folkmedicin och inte tortera mig själv med kemi - i slutändan borde allt gå i sig. Jag väntade, men det blev sämre. Min slutsats: att vänta vid prostatit är inte ett alternativ!
 3. Jag samlade pengar och undersöktes från huvud till fot. Som ett resultat bekräftades den allra första diagnosen igen - jag torterades med prostatit, det var ingen tvekan om det. Läkaren gjorde en stor behandlingsplan: Jag drack antibiotika, prickade vitaminer och prostatilen, gjorde en prostata-massage och gick till och med en urinrörsutlösning. Min slutsats: Alla dessa åtgärder har en tillfällig effekt, men de kan inte helt bli av med prostatit.
 4. Jag försökte en så vild metod som att blåsa penis med en vakuumpump. Det var redan en uppriktig gest av förtvivlan, eftersom krafterna inte längre behövde uthärda smärtan, och jag var redo för några prestationer. Otroligt nog, jag kan inte säga något dåligt om pumpen. Min slutsats om denna behandlingsmetod: liksom tidigare händelser gav pumpen tillfällig lättnad, men resultatet varade lite längre.
 5. Jag hade inte tillräckligt med pengar för medicinsk behandling och jag började försöka med alla typer av fria metoder. Jag läste om venös trängsel - att han är den främsta skyldige i smärta och inflammation i prostata (såvida vi inte talar om en smittsam sjukdom). Han började bryta upp blodet med fysiska övningar och... det hjälpte mig! Slutsats: Den här snygga effekten gav mig inte ett piller eller injektioner. Ja, det hjälpte inte genast, men jag tog det med uthållighet. Upprepade varje dag och någonstans om 5 månader började observera framsteg (i början var det små förbättringar, men varje gång blev det bättre och bättre).

Jag försökte många varianter av övningar men stannade vid nästa komplex (det bör upprepas varje dag, men helst två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen):

 • Kegelmassage (vid spänning och avkoppling av perineala muskler i 5-10 minuter)
 • ligger på ryggen med böjda ben för att höja och sänka bäckenet (20-30 gånger)
 • sitta på rumpan och sträck dina ben framför dig, börja gå på din skinka utan hjälp av dina händer och utan att böja benen (10 steg framåt och 10 steg tillbaka)
 • Cirkulära rörelser av höfter (20 gånger i en riktning och 20 gånger i en annan).

Jag antar inte att säga att detta komplex är lämpligt för alla, men han hjälpte mig. Läs medicinsk litteratur eller artiklar på Internet - nu mycket information om detta ämne. Dessutom kommer jag fortfarande att rekommendera prostatit att gå till ett riktigt ryskt badhus minst en gång i månaden och börja hälla kallt vatten. Tillsammans med dagliga övningar hjälper det mycket bra att sprida blod och ta bort all stagnation.

Hur man bota prostatit utan medicinering

Många män undrar hur man bota prostata i sig och framgångsrikt övervinna det. Nuförtiden är det redan möjligt att säkert säga att du själv kan hantera denna sjukdom genom att använda naturliga preparat, ljus och gymnastik hemma. Och allt detta kommer att vara effektivt. Det finns en envis åsikt att prostatit inte kan botas, men detta kan motbevisas.

När du läser anteckningen till olika läkemedel och kosttillskott verkar det som om det är mycket användbart, men tyvärr kan de inte fungera och hjälper inte. Ineffektiviteten hos sådana droger beror på bristande överensstämmelse med strikta regler i deras produktion. Många patienter har redan blivit övertygade mer än en gång om att kampen mot prostatit som håller mindre än en månad är lämplig för läkaren, men inte för patienten.

Upprepade kurser leder ofta till ett dödsfall och leder i en cirkel, och läkaren ger samtidigt goda pengar.

Inte mycket ärliga läkare kan locka "nya" tekniker, hur man bota prostatit utan prostata massage. Och folk ger mycket pengar i hopp om botemedel, så att man undviker ett så obehagligt förfarande. Tack gud att sådana "experter" verkar och försvinner, vilket visar att prostata massage är grunden för behandlingen av denna sjukdom.

Prostatisk massage

Effekten av prostatanas massage är att klämma ett finger av den inflammerade utsöndringen in i kanalerna och så småningom i urinröret. Detta förbättrar blodtillförseln i prostata (trots allt är trängsel i bäcken den viktigaste faktorn i utvecklingen av prostatit).

Effekten av denna massage bestäms av den unika strukturen och placeringen av körteln. Det här är trots allt det enda organet där massagen verkligen hjälper till vid härdning av akut inflammation.

Den diagnostiserade "kronisk prostatit" innebär inte en obotlig sjukdom. Det säger helt enkelt det faktum att sjukdomen är långvarig. Prostatit, som släpade, stöds vanligtvis av fel livsstil, nämligen: frossighet, berusning och hypodynami.

Därför är olika typer av massage och näring med tillägg av ett stort antal skaldjur väl etablerade.

Om behandlingen varar mindre än en månad, är en person inte som regel botad. En månad senare, tre på varandra följande fall och förvärras, och det är oundvikligt, om man redan har passerat ett par antibiotikakurer. Staten kommer tillbaka till sin ursprungliga position. Hur är det igen att kontakta läkaren för ett tillfälligt resultat? Det finns sätt hur man hanterar prostatit och glömmer denna sjukdom på sex månader.

Metoder för självbehandling

Innan du börjar självmedicinera prostatit, var noga med att lyssna på din kropp utan detta på något sätt. Lär dig vid behov för att snabbt och enkelt lindra förvärringen.

Användningen av lök

Eftersom en av orsakerna till prostatit är en infektion som kommer in i prostata från urinröret, är det nödvändigt att kämpa med det.

Kemiska antibiotika ersätter lök. Varje kväll innan du lägger dig, äter ett litet löklök.

Använd också ett effektivt recept för att bota prostata: Haka 100 g lök och häll det i 600 ml vitt torrt vin, insistera på en sval plats i 10 dagar, spänna och ta 2 matskedar tre gånger om dagen före måltiderna.

Varmt bad

Smärta och känsla av obehag kommer väl att ta bort de varma baden av starkt avkok av kamomill. När den akuta perioden passerar, ta en dusch med ett litet tryck, alternerande varmt vatten med en kallt. Häll strålen i prostatakörteln.

Mer zink

En annan viktig punkt för män är zink. Detta mikroelement kommer att starta produktionen av manliga könshormon testosteron och stödja sin nivå. Om prostatit orsakas av en hormonell störning är zink helt enkelt nödvändigt. I stora mängder finns det en pumpa.

Sport och gymnastik

Försök att inte använda kollektivtrafik, och delta i friidrott och gymnastik varje morgon. Efter en stillasittande livsstil är också orsaken till prostatit. Dålig blodcirkulation i bäckenområdet leder till stagnation och inflammation i prostatakörteln.

Rätt näring

Det är viktigt att övervaka digestionen. Undvik förstoppning för att inte irritera prostata med tryck på det. I det mest extrema fallet dricker du ett laxermedel, men det bästa förebyggandet: mycket vätska och en balanserad kost.

Sjukgymnastikmetoder

Idag, hur snabbt att bota prostatit, kommer fysioterapeuter att fråga. Hjälp och reflexbehandling, ultraljud och magnetolaserinduktionsterapi och behandling med leeches och termiska förfaranden. Under de senaste åren har många företag introducerat olika enheter och simulatorer till marknaden.

Genom att köpa en sådan apparat för behandling av prostatit har en man möjlighet att förhindra återfall och utan behandling av läkare för att få fysioterapeutiska förfaranden. Påverkan på prostata är genom vibrationer, vakuum, temperatur eller ljusvågor av olika längder.

Frågan om hur man bota en prostatit löses av läkaren tillsammans med patienten. Många män, i motsats till logiken, fortsätter om de skam och ogrundade komplexen.

Man bör komma ihåg att självbehandling utan att konsultera en erfaren specialist kan inte bara leda till ett positivt resultat, men i slutändan att förvärra sjukdomsförloppet. Tänk på hur man behandlar prostatit på egen hand, glöm inte att detta inte ska gå emot en urologs huvudsakliga terapi och utnämningar. När allt kommer omkring kommer bara en snabb och omfattande behandling att rädda dig från denna sjukdom.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

forum-prostatit.ru - Forum om mäns sjukdomar.

Vi utbyter erfarenheter och metoder för behandling

Hur jag kämpade med prostatit.

moderator: glädje

Hur jag kämpade med prostatit.

Rus »22 aug 2010, 12:58

Re: Hur jag kämpade med prostatit.

Ivan »28 feb 2011, 11:50

Re: Hur jag kämpade med prostatit.

alex_D »06 mar 2011

Re: Hur jag kämpade med prostatit.

Nikita »14 mar 2011, 2:13

Prostatan är den andra hjärtat av en man

Prostatabehandling, prostata, symtom på kronisk prostatit, tecken på prostatit, orsaker till prostatit, läkemedel med prostatit, folkmedicin för kronisk prostatit

Prostata - prostatit - artiklar, läkarråd, publikationer

 • ▼ 2013 (1)
  • ▼ mars (1)
   • Dr Drew - Jag kommer att bota dig en prostatit!
 • ►2007 (5)
  • ►Juli (1)
  • ► april (4)

Vi lär oss allt om prostatit och behandlar det. Symtom på prostatit. Tecken på prostatit. Orsakerna till prostatit.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammation i prostata.

Den främsta orsaken till dess utveckling - är att få in i körteln smittämnet, som i hög grad bidrar till den anatomiska placeringen av prostatan i bäckenet. Infektion kan komma in i prostatakörteln från urinblåsan, urinröret, rektum, genom blodet och lymfkärlen i det lilla bäckenet.

Men i sig får infektionen i prostata ännu inte orsaka alla manifestationer av sjukdomen. Dessutom kan det till och med sägas att en annan infektion för prostatan är en vanlig förekomst, för en plats som ligger i en sådan "dysfunktionell" plats, som oftast passerar helt obemärkt för en man.

För utveckling av prostatit med all sin obehagliga klinik behövs också predisponeringsfaktorer:

 • Allmän hypotermi hos kroppen. Du kan falla i ett ishål, två timmar att gå i ett frostigt tåg, vila på en kall sten eller ditt hem är dåligt uppvärmt.
 • Problem med avföringen. Sjukdomen kan orsaka ingen episodisk förstoppning eller diarré, men vanliga pallförlopp.
 • En stillasittande livsstil. Först och främst är förare, datoroperatörer och alla som sitter och inte har möjlighet (eller är lat) att stå upp och träna i fara.
 • Förlängd sexuell avhållsamhet och omvänt överdriven sexuell aktivitet. Båda är lika skadliga för kroppen som helhet, men först och främst påverkar det prostatens tillstånd negativt.
 • Kroniska inflammatoriska sjukdomar (t ex kronisk bronkit), och kronisk infektion foci i kroppen (t ex halsfluss, obehandlade karies tänder).
 • Uppskjutna venerala och urologiska sjukdomar (gonorré, uretrit).
 • Någon annan stat som bidrar till inhibition av immunsystemet av kroppen (t.ex. överträning i idrottare, regelbunden brist på sömn, överansträngning, dålig och oregelbunden kost, kronisk stress, och så vidare.).

Alla dessa faktorer eller underlätta mikrobiell penetration bana in i prostatakörteln, eller leda till en försämring av blodtillförseln till bäckenorganen, stillastående processer som främjar tillväxten av mikroorganismer och utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Hur manifesteras prostatit?

Prostatit kan plötsligt utvecklas som en akut inflammatorisk sjukdom med alla relevanta symptom. I detta fall patienten kommer att observeras feber, feber, kroppstemperaturen hos 38-39 ° C, kraftiga smärtor i perineum, ljumsken, bakom pubis, anus, smärta vid urinering och defekation.

Men mycket oftare utvecklas prostatit i kronisk form utan att störa mannen för mycket. I det här fallet kommer alla ovanstående symptom att finnas närvarande i mycket mindre grad, ibland helt utan att uppmärksamma. Kroppstemperaturen stiger ibland till 37 ° C och observerades periodiskt smärta eller obehagliga förnimmelser i det perineala obehag under urinering och defekation, under vilken kan uppleva mindre uretral kanal - en av de mest karakteristiska symptom på kronisk prostatit.

prostatit utvecklas ofta som en komplikation av kroniska infektionssjukdomar, sexuellt överförda - chlamydia, trikomonasinfektion, ureaplasmosis eller annat. I detta fall kan i sjukdomsförloppet endast firas mycket små förändringar - obehag när man kissar blir lite hårdare, de sällskap av en liten smärta i perineum, urinrörskanalen under avföring. Förändringar i den redan inte väldigt ljusa kliniska bilden av sjukdomen kan vara så obetydliga att patienterna inte uppmärksammar dem alls.

Efter ett tag har prostatit i regel en man problem med erektion. Detta beror på inblandning av nerverna som är ansvariga för erektilfunktionen i den inflammatoriska processen som passerar genom prostatakörteln. Kronisk prostatit har en väldigt negativ inverkan på människans allmänna välbefinnande, vilket gör honom extremt irriterad, mumlande, olycklig och upptagen med sin egen hälsotillstånd. Ofta manifesteras detta så tydligt att läkare säger att för att framgångsrikt behandla prostatit måste man inte bara vara en bra urolog, men också en psykolog.

Prostatit. Vad händer om jag inte behandlas?

Om en patient med akut prostatit inte vill söka professionell hjälp från en urolog, är det mycket troligt att en abscess av prostata körteln utvecklas - brännvinklig inflammation. I detta fall, kroppstemperaturen stiger till 39-40 ° C och blir hektiska (fluktuationer kroppstemperaturen överstiger 1 ° C), hög feber periodvis ersattes abrupt feber, smärta i perineum uttryckt så att extremt svår urinering, defekation och ibland helt omöjlig. Efter ett tag utvecklas ödem i prostatakörteln och som en konsekvens akut retention av urinering. Lyckligtvis är några av männen uppmanade att föra sjukdomen till detta skede, som regel går patienter med akut prostatit till urologen i tid.

Detta är inte fallet med kronisk prostatit. Kursen av sin vågiga, periodiska förvärring ersätts av mer eller mindre långvariga remissioner, under vilka sjukdomen inte får sig att känna sig. Som en konsekvens föredrar många män att sitta hemma, snarare än att vända sig till en läkare. Det här är emellertid inte det bästa sättet att utbreda inflammationsprocessen längre och längre fram under varje exacerbation. Om det sprider sig via urinvägarna, leder det till utvecklingen av blåsor och pyelonefrit. Men oftare komplikationer av en prostatit är en vesikulit - en inflammation av sämsta vesiklar och epididymoorchitis - en inflammation av testiklar och deras bilagor. I slutändan kan detta leda till infertilitet, vars behandling kommer att bli extremt svår och lång, om möjligt. Alla beskrivna i lika, och ännu mer refererar till den kroniska prostatit av en specifik etiologi, som utvecklades som ett resultat av STD.

Prostatit. Vad händer om jag går till doktorn?

Diagnos av både akut och kronisk prostatit är sällan ett problem för en urolog. Först och främst, efter att ha ifrågasatts och allmän undersökning, utför doktorn en digital rektalundersökning av prostata och tar en hemlighet av prostata. Detta är obehagligt, och med en uttalad inflammatorisk process, och smärtsam nog, men tyvärr en absolut nödvändig och oumbärlig procedur. En annan diagnostisk åtgärd för prostatit är transrektalundersökning.

Före behandlingens början är det absolut nödvändigt att göra en urinkultur och utsöndring av prostata i laboratoriet med bestämning av floraens känslighet för olika antibakteriella läkemedel. Utan detta kommer behandlingen inte att vara effektiv, och kommer inte att leda till att bli av med sjukdomen, utan till övergången till en ny, tyngre form.