Huvud
Behandling

Vad man ska göra för att undvika utveckling av prostatit

Prostatit, som andra sjukdomar som påverkar prostatakörteln, introducerar allvarligt obehag i en människas liv. Oftast leder penetrering i kroppen av patogena mikroorganismer till det.

Dock utvecklas sjukdomen ofta av flera andra orsaker:

 • stillasittande livsstil;
 • stillastående processer i bäckenområdet
 • oregelbundet eller aktivt sexliv;
 • hypotermi;
 • undernäring och så vidare.

Svara på frågan om hur man undviker prostatan, kan man säga att för att uppnå detta mål att eliminera nog av mitt liv faktorer som bidrar till utvecklingen av patologi.

infektion

Utvecklingen av patogena former av liv i prostata främjar uppkomsten av en inflammatorisk process som är karakteristisk för prostatit. Bakterier tränger in i kroppen huvudsakligen på grund av en minskning av dess skyddande funktioner. För att stärka immuniteten rekommenderas det att spendera mer tid utomhus, ta mer vitaminer och träna.

Venereala sjukdomar är också en av orsakerna till utvecklingen av prostatit. För att förhindra att sjukdomen uppstår är det därför nödvändigt att överge den frekventa förändringen av partner och oskyddade kontakter. Experter säger att cirka 50% av patienterna som deltog till honom med klagomål om driften av urogenitalsystemet, lider av effekterna av olika typer av bakterier, trängde under sex. Dessutom rekommenderas det att läkare konsulteras regelbundet för att kontrollera efter sexuellt överförbara sjukdomar.

Också uppmärksamma alla inflammatoriska processer som uppstår i kroppen. I vissa situationer, till och med ett problem, såsom karies, kan ge komplikation i form av prostatit, för att inte nämna influensainfektionen, eller SARS. Bristen på korrekt behandling av inflammation leder till att det går in i ett kroniskt stadium.

Vi får inte glömma också att infektionen i prostatakörteln på grund av arten av platsen i kroppen kan tränga från den sjuka blåsan och urin. Till exempel är en av komplikationerna av obehandlad cystit är prostatit.

Separat är det värt att nämna en sådan metod att förebygga bakteriernas utveckling som vanligt kön. I det här fallet är ett av villkoren för framgångsrikt förebyggande förekomsten av en permanent partner. Ofta sexuella kontakter bidrar till aktiv utsöndring, vilket är ett naturligt hinder för patogener. Dessutom förbättrar de blodcirkulationen i prostatakörteln, vilket resulterar i att prostata blir mer syre och det metaboliseras snabbare.

Sedentary livsstil

Bristen på normal fysisk aktivitet leder till utvecklingen av stillastående processer i bäckenområdet. Prostatakörteln börjar uppleva syrehushållning, vilket orsakar utvecklingen av inflammation i den. Samma faktor bidrar till inflytande av infektion i denna kropp.

För att förhindra sjukdomen rekommenderas att du står i ca 5 minuter i timmen och får lite träning i ungefär en femtimmeperiod. Det blir inte överflödigt att köpa en prenumeration på poolen och / eller gym. Även dagliga halvtimmars körningar minskar risken för inflammation i prostata. Särskilt dessa rekommendationer gäller yrkesförare och cyklister som tillbringar en lång tid på ett ställe.

Det är nödvändigt att övervaka dina kläder. Stramt underkläder komprimerar organen i genitourinary systemet, försämring av mikrocirkulationen. Samma råd gäller för dem som bor i kalla områden. Hyppig hypotermi är orsaken till prostatit.

diet

Oavsett om en man är oroad över möjligheten att utveckla prostatit eller helt enkelt tänker stärka sin hälsa, rekommenderas han att följa en viss diet. Först av allt bör kosten avlägsna stekta och kryddiga livsmedel, liksom mat rik på animaliska fetter. Alla irriterar prostatakörteln och provar utseende av inflammation i den.

Istället för dessa produkter borde du äta kokta eller ångade produkter. Det viktigaste elementet för prostatens normala funktion är zink. Det finns i alla typer av nötter, vete, havre och ärter. Zink ökar skyddsfunktionerna i prostatakörteln och deltar också i sekretionsprocessen.

Nästa obligatoriska föremål som någon diet bör innehålla är att inkludera i kosten av färska grönsaker, frukter och juice baserat på sådana produkter. Var och en av dem är rik på vitaminer, mineraler, aminosyror och peptider. Till exempel, tjänar tomater som ett kraftfullt naturliga antioxidanter, så deras regelbunden användning minskar risken för infektionssjukdomar avsevärt.

Rökning och alkohol är två faktorer som framkallar utvecklingen av prostatit. Den senare försämrar processen med mikrocirkulation i prostata. Dessutom reducerar rökning och alkohol testosteronnivåer i männens kropp. Detta hormon tar en aktiv roll i hemligheten.

Genitourinary system

För att undvika förekomst av inflammation i prostata rekommenderas att du alltid slutar sexuell handling.

Dessutom kan långvarig avhållande från att tömma blåsan leda till utflöde av vätska genom kanalen in i njurarna. Denna omständighet framkallar utvecklingen av smittsamma mikroorganismer.

Hur man undviker prostatit

Prostatit är svullnaden hos de flesta män i vuxen ålder. Redan från cirka 35 år har statistiken noterat tillväxten av denna sjukdom. Hos män efter 50 års ålder är prostatit helt enkelt en regel. Prostatakörteln, som ligger runt blåsans hals, sväller och kontraherar urinvägarna med inflammation. Urinering blir svår, och därför ofta. I avancerade fall pressas urinröret helt och sedan tränger urinen in i blodet, vilket ger en stark förgiftning av kroppen.

Dessutom är prostata en del av det manliga reproduktionssystemet. Försvagningen av dess funktion leder till impotens och infertilitet. För någon man är det grundläggande problemet inte bara hälsa utan öde - hur man undviker prostatit?

skäl

Bland de vanligaste orsakerna till prostatit hos män kan identifieras enligt följande:

 • Stagnation av blod i bäckenregionen, vilket leder till en överträdelse av blodcirkulationen i prostatakörteln och otillräcklig näring. Detta leder till en stillasittande livsstil, särskilt i sittande läge, har en liknande effekt på blodcirkulationen en överdriven vikt;
 • Traumatiska effekter av exponering för organ och vävnader i bäckenregionen. Blodcirkulationen i detta fall störs också och kan påverka prostata. I yrkesmässiga termer gäller det ofta de som tillbringar en lång tid på ratten. Konstant skakningar, vibrationer, spänningar i skrotmuskulaturen skada körteln;
 • Sexuell aktivitet. Prostata påverkas både av ett våldsamt sexuellt liv och av dess oegentligheter och till och med avbröt samlag. I alla fall av överdriven eller abstinens uppträder fysiska och psykiska påfrestningar som leder till hormonell obalans och i tid till en minskning av prostataberoende styrka.
 • Temperatur obehag i bäckenet. Underkylning har den mest destruktiva effekten på prostatakörteln. De sänker inte bara blodcirkulationen i kroppen, minskar dess aktivitet, utan bidrar också till att infektionen tränger med inflammatoriska effekter.
 • Bakteriell lesion. Infektionen går in i prostata genom urinvägarna eller genom blodbanan. I det första fallet kan orsaken vara oskyddad samlag med infektionsbäraren eller redan existerande infektion i urinröret (gonorré, tröst). I den andra - någon infektion som finns i kroppen (influensa, angina, tuberkulos, etc.);
 • Inflammatoriska processer i urinröret och rektum. De är en ganska vanlig orsak till upprepad infektion av prostata. Detta underlättas av kronisk förstoppning, när icke-pensionära avföringsmassor, som ökar i volym, pressas genom ändtarmen i prostata och blockerar blodflödet däri;
 • Låg immunitet. Läget för det skyddande systemet som förhindrar infektioner, förvärrar fysisk trötthet, otillräcklig näring, känslomässiga upplevelser, dåliga vanor. Prostatakörteln är känslig för effekterna av alla dessa faktorer.

symptom

Externa manifestationer av sjukdomen beror på sjukdomsstadiet. Det kan vara akut och kronisk.

I akut form för prostatit kännetecknas av:

 • huvudvärk;
 • Ökad temperatur;
 • Smärta i perineum vid urinering
 • svaghet;
 • Dålig sömn på grund av det vanliga upproret på "litet behov", irritabilitet.

Indirekta tecken på att utveckla prostatit inkluderar minskad sexuell aktivitet, snabb utlösning, ofta åtföljd av smärtsamma känslor, långvariga nattliga erektioner. Kronisk prostatit är som regel asymptomatisk. Kliniska manifestationer, som är karakteristiska för akut prostatit, finns också, men de är mindre uttalade, så patienterna betalar inte noggrann uppmärksamhet åt dem och konsulterar inte en läkare.

Smärtan i perineum är svag, främst i ljumsk och skönhetsområdet. Sex samlag kan både förlänga och förkorta. Akustiska känslor från kön ständigt fluktuerar, allt mer benägna att likgiltighet. Utsöndringar från urinröret, speciellt på morgonen, har sällan en purulent karaktär. Oftast är det flocculent vit slem.

Urineringsprocessen förtjänar särskild uppmärksamhet. Som ett resultat av inflammation och en ökning av prostatakörteln klämmer den kanal genom vilken urinen avlägsnas från urinblåsan. Dess inre diameter minskar till viss del. Urinstrålen, trots trycket, försvagas. Ibland pressas urinen ut ur droppe och strömmar till och med okontrollerbart.

Vid förhöjningar av kronisk prostatit kan utsöndringen av urin vara ganska svår, både i början och i slutet av urinering.

Typisk är en liten portioned nature diuresis. Dess orsak är irritation av vagusnerven som passerar bredvid prostata (n.vagus). Det är den här nerven som får dig att vakna och gå på toaletten. En liten mängd urin på bländarens körtel är tillräckligt för att vakna.

Om sjukdomen startas och inte är betrodd i tid av läkare, kan konsekvenserna vara förödande. Hos män försvinner dragningen mot det motsatta könet, utvecklas infertilitet. Med fördröjning av urin och överflöd av blåsan ökar risken för njursvikt i kronisk form urolithiasis.

I framtiden kommer den inflammatoriska processen från prostata att passera till blåsan, urinledarna. Deras väggar kommer till slut att förlora sin elasticitet och skleros. Konsekvensen är inkontinens. Förmodligen utvecklingen av prostatacancer. Att förebygga allt detta är ganska möjligt. När de första symptomen uppstår behöver du bara kontakta urologen.

behandling

Alla befintliga terapeutiska metoder använder ett integrerat tillvägagångssätt för prostatit. Självbehandling är meningslös och mycket riskabel. Effektiviteten av behandlingen beror direkt på diagnosens noggrannhet och kan endast tillhandahållas av en specialist.

En differentierad diagnos är baserad på sjukdomens etiologi. Det kan vara stillastående eller infektiöst i naturen.

Stagnerande prostatit behandlas länge, men resultaten är ganska imponerande. De flesta patienterna återhämtar sig helt. Med en riktig livsstil är fall av förvärring sällsynta. Antibiotika och annan antibakteriell behandling är inte nödvändig. Oftast nog regelbunden rektalmassage av prostata, liksom ett antal medicinska och fysioterapiprocedurer.

Varje klinik har sina egna specifika effekter på prostatakörteln, men de huvudsakliga behandlingsriktningarna är desamma för alla:

 • Avlägsnande av inflammation med icke-steroida antiinflammatoriska medel;
 • Normalisering av blod och lymfflöde i prostata med immunmodulatorer (Timosin, Vitaprost, Timolin, T-aktivin). Dessutom förhindrar de trombos och lindrar ödem;
 • Restaurering av erektion med lugnande medel och antidepressiva medel;
 • Förstärkning av bäckens muskulatur med hjälp av träningsterapi, anpassad för denna sjukdom;
 • Fysioterapeutiska effekter på prostata (rektal hypertermi, elektrofores, UHF, laser, elektromagnetisk terapi).

Infektiös prostatit är sällsynt. Hans behandling är en svårare och systematisk fråga, som inte bara är kopplad till själva inflammationen i prostata, men också med andra befintliga kroniska infektioner. Behandlingens specificitet beror på den specifika patologin.

slutsats

För att inte bli offer för prostatit och inte drabbas av konsekvenserna är det viktigt att följa några mycket enkla regler. De gäller också de som redan har botat kronisk prostatit och är rädda för återfall.

Vad som ska undvikas:

 • Överdriven användning av alkohol, som stör samordning i interaktionen mellan inre organ
 • Rökning, eftersom det orsakar minskning av blodkärl och syrehushåll i vävnader;
 • Hypodinami, som bidrar till blodstagnationen
 • Stressiga situationer som leder till hormonell obalans
 • Underkylning i bäckenregionen;
 • Utränlig fysisk ansträngning, som tar energi från den sexuella sfären.

Inte så det är allt komplicerat. Särskilt om du kommer ihåg att på andra sidan skalan din hälsa, sexuell aktivitet och kanske ödet.

Hur man undviker prostatit

Hur man undviker prostatit

"Data-medel file =" https://infofito.ru/wp-content/uploads/2017/05/prostatit-prichiny-300x213.jpg "data large-file =" https://infofito.ru/wp -halt / uploads / 2017/05 / prostatit-prichiny.jpg "class =" aligncenter storleks fullständig wp-image-1583 "src =" http://infofito.ru/wp-content/plugins/jetpack/modules/lazy -images / images / 1x1.trans.gif "alt =" Hur man undvika prostatit "width =" 774 "height =" 550 "data lat-src =" https://infofito.ru/wp-content/uploads/2017 /05/prostatit-prichiny.jpg "data-lat-srcset =" https://infofito.ru/wp-content/uploads/2017/05/prostatit-prichiny.jpg 774w, https://infofito.ru/wp -halt / uploads / 2017/05 / prostatit-prichiny-300x213.jpg 300w, https://infofito.ru/wp-content/uploads/2017/05/prostatit-prichiny-768x546.jpg 768w "data-lata-storlekar = "(max-bredd: 774px) 100vw, 774px"> Ungefär halv av den manliga befolkningen i världen kommer förr eller senare konfronteras med en rent maskulin sjukdom Naz. Innehållet i denna sjukdom i samma obehagliga, som den själv - prostatit Vad du bör känna till för att minska risken att inte bara själva sjukdomen, men även dess symptom till noll.? Hur man undviker prostatit?

Hur förhindrar behovet av dyr och obehandlad behandling? Vi pratar om detta nedan.

Så den största risken av prostatit är att om förebyggande och behandling permanent hyllan, kan sjukdomen bli kronisk, inte bara, utan också leda till andra, långt mer fruktansvärda sjukdom - prostatacancer.

Enig, ingen skulle vilja ligga under kirurgens kniv eller genomgå en behandling i onkologiska enheten, om det här lätt kan undvikas.

Vad ska man göra för att minska risken för prostatit?

Profylax av prostatit är ett komplex av åtgärder för att minska risken för sjukdom till ett minimum. Detta inkluderar flera viktiga regler som du måste försöka att observera för att skydda din hälsa. En av huvudreglerna - du måste försöka leda en aktiv livsstil, speciellt om arbetet du har är inaktivt.

Skaka inte bort från morgonövningar eller gå på gymmet - även en liten mängd övningar kommer att tona ditt cirkulationssystem och skydda dig mot blodstagnation.

För att du inte behöver behandla prostatit, försök att skydda din kropp mot hypotermi och sitta inte särskilt på kalla ytor. En extremt viktig roll i förebyggande är ett vanligt sexliv med en partner.

Kombinera det trevliga med det användbara - här du och känslomässig avkoppling, och fysiska övningar och förstärkning av familjeförhållanden. Och slutligen, om du redan är över 40, var noga med att genomgå en årlig undersökning med din urolog.

Sådana enkla åtgärder hjälper dig att minska risken för denna sjukdom.

Vilka åtgärder ska vidtas för att undvika inflammation i prostata

Inflammation av prostata kallas prostatit. I grund och botten uppträder denna sjukdom på grund av patologins penetration i en mans urin eller ihåliga sfär. För att undvika patologisk inflammation måste du följa vissa regler.

Hur man undviker prostatit?

Hur man förhindrar prostatacenters inflammatoriska process. Prenataljärnet är det mest utsatta organet i den manliga kroppen, som bör hållas under kontroll under hela livet.

Regelbunden kontroll av venerisk sjukdom

Sådana planerade inspektioner bör utföras till de män som leder ett oordnat liv, och ofta byter sexpartner.

Aktivt liv

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Aktiv rörelse är nödvändig för de representanter för det starkare könet som spenderar merparten av sin tid i sittande ställning:

 • arbetar på kontoret
 • sitter vid datorn
 • bakom ratten;
 • framför tv: n.

När i ett liv dominerar sittande ställning, förekommer männa i dessa ögonblick ständigt på prostata. Om arbetet inte tillåter långa pausar, så åtminstone varannan timme för att gå upp för att göra lätta övningar. Till och med bara gå och poprised.

Koka inte över

För att förhindra förekomst av prostatit är det möjligt att kontrollera livsstilen. Faktum är att ofta enkel hypotermi kan bli orsaken till inflammatorisk process. Sitt inte på kalla ytor (kantar, rör, stenar, trappor), gå inte på ett litet behov på gatan. Försök att inte frysa, speciellt du behöver hålla fötterna under den kalla årstiden.

Nedsatt avföring

En av orsakerna till inflammation i prostata är en frekvent styv avföring. Det är nödvändigt att ordna vattenbalansen i kroppen och justera näringen.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Tidig behandling av infektiösa och inflammatoriska processer

Tidig behandling av smittsamma och inflammatoriska sjukdomar förhindrar kroppen från kroniska processer och komplikationer, inklusive prostatakörteln.

Kontroll av allmän hälsa

Kroppen är mycket benägen för stress och depression, därför bör möjligheten till sådana fenomen uteslutas. En man borde ha en ordentlig vila, sömnbrist är mycket skadligt.

Användbar kost

Det finns inga produkter som utesluter utseende av prostatit, men en balanserad regim är helt enkelt nödvändig. Maten ska vara högkvalitativ, tillsammans med produkterna, näringsämnena och ett komplex av vitaminer ska komma in i kroppen, så säkerställs hela organets funktion, inklusive prostata.

Hur förhindrar prostatit genom att mata? Om en man har överkroppslig kroppsvikt måste man välja en kalorifattig diet, så på grund av fetma kan benign hyperplasi i prostata uppstå.

I kosten bör det vara användbart:

 • Protein är den bästa proteinkällan, det är sura mjölkprodukter (fettfri), fisk, magert kött, marina produkter.
 • Fettfettsyror omega 3, omega 6, finns i nötter, fisk och skaldjur, inte fet fisk.
 • Fiber med kolhydrater - Dessa näringsämnen är i färsk frukt och grönsaker, flingor, kli, fullkornsbröd.
 • Från kryddor bör man välja ingefära, gurkmeja, persilja, dill, lövssallader, koriander, selleri, basilika och andra.
 • Dryckes preferenser bör riktas mot honungskaka, grönt te, färskpressat juice med honung.

Uteslut alkohol

Alkoholhaltiga drycker ökar blodflödet till prostata och bäckenorganen, vilket stör den normala blodtillförseln och leder till utvecklingen av stillastående prostatit.
Okontrollerad alkoholkonsumtion minskar produktionen av manligt hormon, vilket är en gynnsam faktor för utvecklingen av det inflammatoriska fenomenet i hankörteln, med utseende av impotens.

Förbud mot användning av nikotin

Skada från rökning

Intensiv rökning minskar nivån av manligt hormon (testosteron) i plasma. Detta har i sin tur negativ påverkan på körteln och leder till inflammation.

På grund av rökning störs mikrocirkulationen av venöst utflöde, vilket uppenbaras av inflammatoriska processer.

Förebyggande av prostatit genom träning

Prostatit och adenom kommer aldrig att känna sig själv, om en man spenderar regelbunden fysisk träning. Tack vare den fysiska aktiviteten upprätthålls halten av hanhormonet och den erforderliga cirkulationen i organen i det lilla bäckenet. Det finns några typer av sportbelastningar som har en positiv effekt på hälsan.

Bland dem:

 • gör yoga
 • går ett sportigt steg;
 • simning;
 • bodybuilding;
 • jogging;
 • hockey;
 • fotboll fritid.

Ridning och cykling är bättre att utesluta, eller engagera sig i denna typ av sport i mått.

För att undvika svullnad i prostatakörteln, bör sportbelastningar ske minst tre gånger i veckan. Det bästa alternativet är en snabb promenad på 3 kilometer per dag.

Av ytterligare användbara lektioner kan du ansöka Kegels gymnastik. Det är utformat för att stärka muskelvävnaden i bäckenet och bibehålla mikrocirkulationen i bäckenorganen.

Det är förbjudet att uthärda när man ringer till ett litet behov

En mycket trångt urea kan göra omvända urininjektioner, vilket har en negativ inverkan på njurarna. Förmodligen multiplikation av bakterier som tränger in i urinröret och orsakar ett utbrott av prostatit hos bakterieströmmen.

Undvik riklig dricka före sänggåendet

Det är bättre att inte dricka vätskor innan du lägger dig, eftersom detta leder till irritation av urea och frekventa uppmaningar på toaletten.

Vanlig utlösning är nödvändig

Ett ordnat sexuellt liv hindrar igensättning av urinröret, vilket ger dem en normal patency.

Förebyggande åtgärder

Utseendet av prostatit kan uppstå på grund av det störda utflödet av sekretionsvätska från prostata. Dysfunktion är möjlig med långvarig abstinens från sexuell intimitet.

För att förbättra prostatautflödet, vilket hjälper till att förhindra prostatit och BPH, utnämna sessioner för att massera prostata. Sjukgymnastik utförs i alla medicinska institutioner, sessionerna äger rum inom 2-4 minuter.

Ofta är det svårt för en man att övertyga sig om vikten av dessa sessioner för att behålla sin maskulin hälsa. I sådana fall kan du tillgripa självstimulering. Apparater för stimulering av prostata säljs i ett nätverk av apotek. Du kan köpa en vibrerande enhet, vilket ökar effektiviteten av terapeutisk massage.

Innan du utför massage, ät inte i 5 timmar. Innan massage tas 650 ml vatten. Kondomen sätts på stimulansen, den analöppning och stimulansen smörjs med ett smörjmedel. Du kan använda petroleumjelly. Massering utförs i 2 minuter.

Patienter som har hemorroida kottar, sprickor, tarmcancer, bakteriell prostatit som utför massage är förbjudna.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Prostatit kan inte tolereras!

Det finns ett tillräckligt antal orsaker till prostatit. Och i princip är det möjligt och nödvändigt att fokusera på förebyggande av enskilda för varje man som predisponerar sjukdomen till faktorer. Men som praktiken har visat är effektiv profylax av prostatit ett komplex, inklusive en okomplicerad uppsättning regler för ett hälsosamt och aktivt liv, liksom den nödvändiga medicinska övervakningen. Villkorligt förebyggande åtgärder för förebyggande och behandling av sjukdom kan delas in i två typer: primär och sekundär prevention.

Primär förebyggande av sjukdomen

Primärprofylax innehåller en uppsättning åtgärder som möjliggör förhindrande av utveckling av prostatit med maximal effektivitet:

Regelbundet kön. När allt är sex är det bästa naturliga sättet att undvika prostatit. Det rekommenderas också att ha icke-slumpmässig kommunikation och kön med en vanlig partner. I annat fall ökar risken för infektion med sexuellt överförbara sjukdomar och olika typer av infektioner i det genitourinära systemet ibland. Vilket är en av huvudorsakerna till prostatit hos män. I extrema fall, om sex inte är möjligt, försumma inte onani - det är inte så användbart, men den förebyggande effekten har också.

Led en aktiv livsstil

Aktivt sätt att leva på. Det bästa alternativet är att öva någon form av spelsport, joggning, simning etc. Men det går också att gå dagligen med ett minsta avstånd på ca 4 kilometer. Dessutom finns det ett komplex av specialdesignade övningar som är avsedda att förbättra bäckens och prostatacirkulationen. Sådan terapeutisk gymnastik, en ganska effektiv metod för förebyggande av sjukdomar. Detta är det mest effektiva sättet att undvika ett stort antal sjukdomar - det viktigaste är att inte överdriva det.

Korrekt matchad balanserad näring, inklusive ett komplex av vitaminer och mineraler, kan avsevärt minska risken för prostatit. Det är obligatoriskt att inkludera dietprodukter som innehåller en stor mängd zink (lamm, nötkött, skaldjur, torkade vattenmelonsfrön etc.). Och om möjligt bör alla akuta, röka, fettiga och konserverade uteslutas från kosten.

 • Minimera användningen av alkoholhaltiga drycker. Detta gäller särskilt öl. Också en överdriven hobby av kaffe rekommenderas inte.
 • Undvik hypotermi. Simma inte i kalla floder och sjöar. Försök hålla fötterna torra, speciellt i kallt väder.
 • naturligt Försök att inte sitta på den kalla ytan.
 • tid Identifiering och behandling av urogenitala infektioner.
 • Sanatoriumbehandling och profylax av prostatit.
 • Sekundär sjukdomsförebyggande

  Besök urologen regelbundet

  Om detta hände, och du är nära bekant med prostatit, är ett obligatoriskt tillstånd för att bibehålla hälsan normalt den sekundära profylaxen av prostatit. Det finns en sådan händelse, speciellt hos en urolog besök var tredje månad under hela året. Om symtomen på sjukdomen efter den godkända behandlingen inte identifieras rekommenderas nästa besök till läkaren var sjätte månad. Genomförande av obligatoriska förebyggande kurser: ett komplex av multivitaminer, stärkande läkemedel, fysioterapi metoder. Sekundär profylax av prostatit är en verklig möjlighet att undvika återkommande sjukdom.

  En speciell linje bör framhävas en sådan metod för förebyggande och behandling - prostata massage. Kanske är detta det mest effektiva, om än inte det trevligaste sättet att hantera en sådan sjukdom.

  VIKTIGT! Prostatit är den vanligaste sjukdomen hos män, med både äldre och medelålders. Därför bör förebyggande åtgärder för att förebygga och behandla sjukdomen inte avbrytas under lång tid. Detta gäller särskilt för män i riskzonen: ledande inaktiv, stillasittande livsstil, mottaglig för ständig hypotermi och stress.

  Video rapport om förebyggande och behandling av prostatit

  [...] Profylaktiska åtgärder med mykoplasma prostatit är exakt samma som i andra sexuellt överförbara sjukdomar och motsvarar generell rådgivning om förebyggande av prostatit. [...]

  [...] av kronisk prostatit kan förhindras genom att upprätthålla en hälsosam livsstil: träningspass, att ge upp skräpmat (kryddig, rökt, fett) och dåliga vanor. Mer detaljer i vår artikel "Prostatit kan inte tolereras." [...]

  [...] filmdragerad och suspension för oral administrering. Vid behandling av prostatit är formen [...]

  [...] Läkemedlet tas endast genom oral administrering. I behandlingen av prostatit är detta läkemedel ett traditionellt läkemedel [...]

  [...] preparatet är endast tillgängligt i form av kapslar. Vid behandling av prostatit är det samma praktiska och universella form som [...]

  [...] behandling av olika sjukdomar i det genitourära systemet, inklusive prostatit. De viktigaste av dem [...]

  Vid de första stadierna av adenom är det möjligt att genomföra läkemedelsbehandling, som består i att förskriva läkemedel som minskar tonen i släta muskler

  Sekundär profylax av prostatit är extremt viktig. I min medicinsk praxis fanns en hel del kliniska fall att uppnå långsiktig remission, om patienten troget följer förebyggande åtgärder gör prostata massage naturligtvis sjukgymnastik, uteslöts från kosten av alkohol. Många patienter försökte försiktigt undvika sexuella relationer och fruktade att provocera sjukdomsfallet. Men konstaterades att regelbunden sex (naturligtvis, skyddad eller vanlig sexpartner) är en av de fundamentala återfall av kronisk prostatit. Med åldern blir prostata större män muskulös kropp än järn ändå vanligt sex bidrar till att minska risken för godartad prostataförstoring. Patogenesen av detta sannolikt relaterade till förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln. Således, om vi utesluter smittsam orsak till prostatit, är det möjligt att uppnå långsiktig remission och mottagning, stödja mannens hälsa på en hög nivå.

  Om prostatit känner jag på första hand. Jag var tvungen att personligen möta denna diagnos, när en kraftig förvärring, smärta, brännande känsla under en resa till toaletten började. Omedelbart vände jag mig till urologen, passerade många tester, blod, urin, för infektion. Uchi en prostatakörtel gjorde eller gjordes. Läkaren sade att prostatit är akut, så sådana livliga manifestationer. Han behandlades aktivt, han följde alla rekommendationer, för att han verkligen ville återgå till det normala igen och inte vara i detta hemska tillstånd. Om sexuellt liv och tal kunde inte vara. Nu är jag aktivt engagerad i förebyggande. Jag går in i salen, jag försöker att äta mindre skadlig, men ibland bryter jag. Om fruen glömmer jag inte :) Tja och till urologen regelbundet går jag på undersökning. Jag är inte en förespråkare av behandling på människors sätt, jag litar på bara yrkesverksamma. All hälsa!

  I princip finns inget komplicerat i förebyggandet av prostatit, men tyvärr följer inte alla män de vanliga reglerna. Om du sitter och tror att jag inte kommer att bli rörd, kan du bli sjuk. Det är bara med sådana synpunkter och min man blev sjuk från min flickvän. Allt började med det faktum att han klagade över smärta och brännande. Jag vet verkligen inte hur, men en vän övertalade honom att gå till doktorn. Efter undersökningen och uppförandet av uzi upptäcktes att han hade en prostatit av en försummad form. Nu känner han honom inte direkt igen. Att behandlas, kollar sig, går in för sport. Frågor har gått på ändringen.

  Prostatit är en sjukdom som är lättare att förebygga än att bota. Till alla ovanstående skulle jag lägga till något annat. Det hände så att min man och jag redan har klarat behandlingsstadiet, och min systers doktor behandlar också detta problem. Idag är prostatit, tyvärr, yngre. Sjukdomen kan slå till och med unga, tyvärr. Men det finns tips som verkligen fungerar:
  - Kön ska vara med ejakulation, eftersom bakterier därmed lämnar kroppen (för en kvinna är de säkra). Dessutom kommer stasis av prostatajuice inte att uteslutas:
  - Det finns en kronisk bakteriell prostatit och akut som förekommer mot bakgrund av skador på venerala sjukdomar. Kön ska inte bara vara regelbunden, men det är mycket önskvärt med en vanlig partner, och inte med olika partner. Unga människor, verkligen - vind i munnen!
  - Det är skadligt inte bara för att dricka alkohol, vet allt (och mycket salt, mycket rökt bör drivas bort från bordet), men kaffebryggare. Mycket ofta märker jag nyligen att män och till och med tonåringar i båda könen bara är beroende av kaffe. Det är även modernt - att gå längs gatan med en kaffekopp i dina händer. Ja. Dogulyaetes (((Ack, kaffe, men ändå inte den bästa kvaliteten (den oorganiska sk) gör snabbt sin sak Detta är, förresten, även för hjärtat är dåligt, inte bara för urin-.;
  - Om du har ett stillasittande datorarbete, och det här arbetet är nästan 70% av människor, så kan du tänka på någonting - jag vet säkert. Till exempel stör ingen, ens sitter bakom en bildskärm eller framför en tv, gör speciella övningar för bäckenregionen. Så, du kan växelvis höja dina knän - gör ca 10 gånger med varje knä. Dessutom, under bordet, höja och sänka benen, sammanförda - så det rekommenderas att göra detsamma ungefär 10 eller 15 gånger. Om det finns möjlighet under en lunchpaus eller under arbetsdagen, gå av stolen och gör 5-10 sittplatser. Om du inte är ensam på kontoret, kan squats göras även på toaletten, det tar inte mer än 2 minuter - det testas i praktiken, och det fungerar, säger jag från vår erfarenhet. Jag gör också sådana övningar, eftersom de bland annat är ett utmärkt förebyggande av hemorrojder. När de kom hem, råder jag makarna att använda en stor gummistyrka. Vanligtvis trycker man på pumpen på pumpen och gör aerobics, men för män är det användbart inte mindre!
  - Vidare. Mycket farlig hypotermi. Särskilt om en person är 30-35. Underkylning slår väldigt mycket immunitet och provar utvecklingen av prostatit. Det kan tempereras, men det måste göras på rätt sätt, så att härdning, bilen en gång, inte blev till en förkylning och så småningom i prostatit.
  - Det är nödvändigt att kontrolleras regelbundet för urogenitala infektioner. Detta gäller även för dem som lever sexuellt med en vanlig partner. Urogenitala infektioner kan tyvärr inte bara uppstå på grund av olaglighet i sexuella relationer, men också, till exempel, när hygien inte respekteras eller när syntetik bärs.
  Syntetiskt lågkvalitetslinnen är i allmänhet en separat konversation. Det här är mina tips som bygger på livserfarenhet. Jag kommer att vara glad att fortsätta med detta ämne.

  I det första med sjukdomen kolliderade han vid trettioårsåldern när han snubblade i dumhet i isen vid en stor frost. På grund av blyghet och brist på förståelse konsekvenserna av att försöka flera år att självmedicinera med hjälp av information från Internet, samt rekommendation av vänner som en gång behandlats med någon form av tvivelaktiga droger. Sjukdomen utlöstes av läkaren när han utförde undersökningen. Prostatan var i ett beklagligt tillstånd, en medicinsk kurs med kirurgisk ingripande var föreskriven. Nu för mig har 42 sedan dess gått eller har ägt rum tillräckligt med tid, då sjukdom inte längre kolliderades på grund av konstant tillsyn hos urologen. Han bestämde sig för att besöka en läkare var tredje månad, vilket korrigerar min hälsa genom förebyggande åtgärder. Bland vilka 3 gånger i veckan i 45 minuter en pool, 2 gånger ett gym. Tyvärr har jag på grund av mitt arbete inte möjlighet att starta en familj eller ha sex med en enda kvinna. För att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar skyddar jag mig alltid, och när det inte finns någon partner jag onanerar mig. Från kosten utesluts produkter som innehåller fett, liksom godis inklusive socker. Alkohol missbrukas inte, i det fall när jag måste dricka för att hedra en allvarlig händelse nästa dag rengör jag kroppen med traditionell medicin. Tvingad att inte hålla med att opinionen om att prostatit inte är botas och blir sjuk, kommer en dag att plågas hela mitt liv. Min erfarenhet visar att prostatit inte kan tolereras om du tar hand om din livskvalitet. Jag kom fram till att det är bättre att följa en urologs recept än att lida av smärta eller att genomgå en lång period av återhämtning efter operationen.

  Hur man undviker problem med prostata? Om profylax av prostatit

  Lyckligtvis ser allvarliga sjukdomar i prostatakörteln, särskilt prostatacancer, mycket sällan hos män under 40 år. Men även för ungdomar kan prostatan leverera mycket obehagliga överraskningar. Till exempel, ofta redan hos 20 och 30-åringar kan du hitta inflammation i prostata - prostatit. Hur man undviker prostata problem och kan prostatit undvikas?

  Orsakerna till prostatit

  Även hos de män som känner sig helt friska, med en plötslig förändring i sexuellt läge, irritation av prostata. Detta leder till en känsla av obehag, kronisk smärta och vätskesekretioner. Frekvensen av urinering med prostatit ökar - upp till 12-30 gånger om dagen (normal urinering frekvens hos män - 4-6 gånger om dagen).

  Det är ofta nog prostatit av infektiöst ursprung. Det är orsakat av streptokocker eller stafylokocker. Det bör noteras att dessa bakterier vanligtvis är närvarande i den friska prostata. Vetenskapen har ännu inte bestämt varför vissa män, stafylokocker och streptokocker orsakar infektion, medan andra inte gör det.

  Akut infektiös form av prostatit, kanske den mest obehagliga av naturens natur. Eftersom smärtan är ganska stark, ungefär som med gonorré. Medföljande infektiös form av prostatit och generella symptom på inflammation. Denna form av prostatit behandlas vanligtvis med antibiotika.

  Urologist från University of Texas John McConnel anser att inflammation i prostata kan uppstå väl på grund av normal stress.

  Mekanismen för förekomst av problem av detta slag är att stress orsakar onödig belastning av muskelvävnad. Detta, i sin tur, blockerar delvis urinröret och halvledarna. När allt kommer omkring har prostatan ett stort antal sympatiska nervfibrer. Spänningen påverkar således kontraktionen av sina släta muskler.

  Kan jag bota kronisk prostatit?

  Tyvärr slutar kampen mot prostatit inte alltid i seger. Men läkare erbjuder flera allmänna rekommendationer som i hög grad kan underlätta patientens liv.

  Till exempel ger Dr. Nieberg följande råd till patienter med prostatit:

  Både det och en annan främjar en förvärring av symtom på en prostatit.

  2. Undvik stress när det är möjligt.

  Meditation eller 1 timme tillbringad i ett varmt bad hjälper till att slappna av mjuk muskulatur av prostata - det kommer att underlätta de obehagliga symptomen på prostatit.

  3. Led ett aktivt sexliv.

  Regelbundet sexuellt liv är den bästa profylaxen av kompaktering av prostata, som orsakas av ackumulering av en hemlighet i den.

  Det händer att minskad stress och att ta antibiotika inte har den önskade effekten. Då kan urologen ordinera en prostata massage.

  Det finns situationer där de så kallade "alfa-blockerare" är användbara för patienten. Alfa-blockerare är ämnen som hjälper till att slappna av i muskelskiktet.

  Välkända övningar på Kegel-systemet rekommenderas också av specialister som en åtgärd för att stärka de muskler som är ansvariga för urinering.

  Profylax av prostatit

  Och slutligen, om det viktigaste. Hur undviker man prostataproblem och skyddar sig mot utseende av prostatit? Hur man undviker prostatit?

  Om du följer följande rekommendationer för förebyggande av prostatit, minskas risken för denna obehagliga sjukdom signifikant.

  1) Kontrollera urologen regelbundet.

  2) Ta multivitaminer.

  I synnerhet finns det vetenskapliga experiment som visar att E-vitamin kan minska risken för prostatacancer med 35%.

  3) Avstå från att äta feta livsmedel.

  Resultaten av en långtidsstudie av Harvard Medical School visade att män som åt fettbiff eller fårkött mer än 5 gånger i veckan var mer benägna att utveckla prostatacancer än andra.

  4) håll dig i form.

  Det är bevisat att en stillasittande livsstil och uppkomsten av problem med prostata har en direkt koppling. De som är överviktiga riskerar mest att utveckla prostatacancer.

  Därför, för att hålla sig frisk och undvika prostatit, rör dig, gör yoga, välbefinnande, gå bara oftare!

  Hur man undviker prostatit utan medicinering?

  Hej jag heter Oksana. Min man var sjuk med akut prostatit, de spenderade ganska mycket på droger, men de botade. Jag vill veta hur man undviker återkommande prostatit.

  Expert svar

  Hej, Oksana. För att undvika prostatit, håll penis ren och drick tillräckligt med vätskor för att orsaka regelbunden urinering.

  Övervikt eller fetma är skadligt för både allmän hälsa och prostata hälsa. Många studier har visat att övervikt är förknippad med en ökad risk att utveckla prostata sjukdomar, inklusive prostatit. Om din man är överviktig, låt han rådgöra med en nutritionist om hur man förlorar överskott pund.

  Användningen av probiotika kan hjälpa till att undvika prostatit orsakad av bakterier.

  Inkludera grönt te i varm eller kall form i makeens kost. Den innehåller katekiner, kraftfulla antioxidanter som hjälper till att reglera produktionen och aktiviteten av hormoner, och även minska risken för inflammation och infektion i prostata.

  Regelbunden fysisk aktivitet hjälper till att förhindra utveckling av prostatit. Baserat på resultaten från en studie från Harvard Medical School kan aerob träning vara användbar för att minska symptomen på prostatit eller kronisk bäckensmärksyndrom.

  Regelbundet sexliv är ett utmärkt sätt att upprätthålla prostatahälsan. Ejaculation minst två till tre gånger i veckan kan vara särskilt fördelaktig för förebyggande av prostatit.

  5 myter om människors hälsa. Kan prostatit undvikas och vad är dess sanna orsaker?

  Sjukdomar i prostatakörteln, och i synnerhet prostatit, som enligt olika uppskattningar lider av 30-60% ryska män.

  Om den här sjukdomen tidigare drabbades av människor över 40 år, finns sjukdomen ofta hos 25-åringar.

  Slovo - till vår expert, kandidat för medicinska vetenskaper, urolog Ivan Didenko.

  Varje kvinna vet att en gynekolog ska besöka två gånger om året. Och de flesta av företrädarna för det svagare könet följer gärna denna regel. Men för att hitta en man på en urologs kontor är det bara möjligt om han tvingades göra det antingen av outhärdlig smärta eller av en assiduous fru. Men om män regelbundet gick för förebyggande undersökningar skulle deras andra hälft ha mindre orsak till missnöje, och urologer skulle sällan ha varit tvungna att hantera försummade fall.

  Prostatit (inflammation i prostatakörteln eller prostata) avser sjukdomar omgivna av många filistiska myter. Låt oss prata om några av dem.

  Myt 1. Prostatit är inte en sjukdom, utan en naturlig åldringsprocess. Så det finns ingen fara.

  sanning. Som ett resultat av kronisk prostatit patient, inte bara det finns smärta och kramper vid urinering, men också försämras kvaliteten på det dagliga livet, det finns problem i den intima front (som regel är erektil dysfunktion, tidig utlösning eller smärta vid orgasm). Från detta lider psyken neurotillstånd uppstår. Kronisk prostatit leder ofta till utveckling vezikulita - inflammation i sädesblåsorna, epidimoorhita - inflammation i testiklarna och deras bihang, följden skulle kunna vara infertilitet och impotens.

  Myt 2. Prostatit orsakar bakterier, så du behöver behandlas med antibakteriella läkemedel.

  sanning. Tidigare betraktades prostatit som en infektionssjukdom och behandlades med antibiotika. Dessa läkemedel används idag, inte bara i akut form av sjukdomen. Men den moderna uppfattningen av sjukdomar i prostata har förändrats mycket. Idag är det känt att bakteriell prostatit är en relativt sällsynt patologi och står för endast 10% av alla fall. I 90% är orsaken annorlunda, därför är endast antibiotika här oumbärliga. Tyvärr kan ingen av läkemedlen göra ett mirakel av läkning - bara komplex terapi hjälper. Vid behandling av prostatit föreskriver analgetika och spasmolytika, interferon-läkemedel, som kombinerar antiviral och immunförsvar samt ett antal andra läkemedel.

  Eftersom de faktorer som provar prostatit - mycket, då bör behandlingen vara individuell i varje enskilt fall. Behandlingen är endast föreskriven efter en grundlig undersökning. I varje fall bestämmer doktorn inte bara scenen i den inflammatoriska processen, utan också särdragen hos hans nuvarande hos en viss patient. Det kurativa programmet är planerat under en relativt kort period (2-4 veckor) och justeras sedan under behandlingen. Därför är det viktigt att inte delta i amatöraktiviteter, men måste gå till doktorn.

  Traditionell behandling av prostatit och BPH inkluderar inte bara den långsiktiga användningen av mediciner som ordinerats av en läkare, men också sjukgymnastik, topisk behandling (prostata massage), fysioterapi, diet, vilket eliminerar alkohol och begränsa kryddig, sur, konserverad, saltade och rostade.

  Myt 3. Med prostatit finns det alltid smärta vid urinering och när du har samlag.

  sanning. Mer än hälften av patienterna klagar över frekvent smärtsam urinering och cirka 5-10% av resistens som medföljer intima stunder. Men resten av patienterna kanske inte ens vet om sjukdomen. Förutom den akuta formen av prostatit finns det många andra: subakut, kronisk, trög och till och med helt asymptomatisk.

  Förresten kan den senare manifestera sig indirekt - till exempel i form av för tidig utlösning eller erektil dysfunktion. I detta fall blir män ofta till hjälp för droger som förbättrar kraften, medan de i första hand behöver behandla prostata.

  Vid kronisk prostatit är inte bara en förändring i miljön och PH-kemisk struktur prostatiska sekretioner, men även uttryckt ärrvävnadsreducerande inflammation i körteln i sig, varigenom kanaler, genom vilka flyter en hemlig igensatt.

  Myt 4. Profylax av prostatit existerar inte.

  sanning. Det bästa skyddet mot sjukdomen är ett regelbundet besök hos urologen och omhändertagande av farliga faktorer. Den främsta orsaken till utvecklingen av prostata sjukdomar är fysiologisk, och den är täckt av cellens vävnadsproliferation, som prostatan består av, vilket är faktiskt ganska vanlig hos män över 35 år.

  Speciellt är det nödvändigt att vara försiktig med sexuellt överförbara infektioner (STI). Det är trots allt känt att varje tredje patient som lider av prostatit i smeten visar klamydia, gardnerella, gonokocker eller trichomoniasis. Och vice versa noteras det att hos män som aldrig har haft en STI är inflammation i prostata sällsynt. Därför är lojalitet mot en vanlig sexuell partner eller i värsta fall en kondom en av de förebyggande åtgärderna som förhindrar inte bara infektion med sexuella infektioner utan även utvecklingen av prostatit.

  Myt 5. Kronisk prostatit är obotlig.

  sanning. Sjukdomen kännetecknas av en beständig ström, men det är möjligt att begränsa sin utveckling. Och för att sjukdomen inte återkommer, är det bättre att utesluta rökning och alkoholkonsumtion i 2-6 månader efter en behandling. Det kommer också att behöva göra betydande justeringar till sina vanor: starta en aktiv livsstil, dagligen 2-3 km per dag för att gå, motion, ofta att vara utomhus, skydda dig från stressiga situationer och, viktigast av allt, upprätthålla en regelbunden sexliv.

  Förresten

  Enligt National Institute of Health upptäcks prostatit hos 25% av män som lider av urologiska sjukdomar. Förekomsten av kronisk icke-specifik prostatit är 30-58% av männen. Befolkningens omsättning i relation till kronisk prostatit är 37%, medan förekomsten ökar med ålder.

  "AIF Health" rekommenderar

  Till varje man efter 40 år, oavsett om han har några symtom på prostata sjukdom eller inte, en gång per år behöver du:

  - gör ultraljud och digital rektal undersökning av prostata

  - ta provet för nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) i blodet.

  Vår hjälp

  Prostatakörteln kallas endast som andra människans hjärta - för det som produceras i alveolerna hemliga gallring tjock sperma och förbereder den för befruktning. Dessutom utför en liten körtel rollen av en barriär, ett tillförlitligt skydd av den dyrbara eyakulyant från alla typer av bakterier och toxiner involverade en liten körtel i bildandet av libido (sexuell lust) och orgasm.

  Prostatakörteln gillar:

  • aktivt sätt att leva på;
  • regelbundet sexliv;
  • pumpa frön (förutom E-vitamin innehåller de protein och omättade fettsyror, fördelaktiga för prostatavävnad);
  • produkter från hela korn, grönsaker, frukter, bär.

  Prostatakörteln gillar inte:

  • hypotermi;
  • överhettning;
  • överdriven solexponering
  • alkohol - framför allt brusande (öl, gin och tonic, champagne);
  • överdriven konsumtion av rött kött (nötkött, fläsk, lamm).