Huvud
Massage

Psykologisk impotens och dess behandling

Impotens, som också kan vara känd för läsaren som sådan en definition av den, som sexuell dysfunktion, kan utvecklas mot bakgrund av olika faktorer. Beroende på egenskaperna hos deras effekter kan impotens vara organisk eller psykologisk. Idag kommer vi att fokusera på vad som är impotens och hur man behandlar psykologisk impotens, den senare är förresten hos patienter oftast.

Vanliga orsaker till impotens

Och även om vår artikel är inriktad på att behandla behandlingen av denna sjukdom är det ytterst viktigt att överväga dess huvuddrag och i synnerhet orsakerna, eftersom det är på grundval av deras specificitet att ytterligare behandling väljs.

I sig själv bestämmer impotens oförmågan hos en man att uppnå en erektion och dess efterföljande underhåll i ett tillstånd där det är möjligt att genomföra och harmonisk samlag. Cirka 40% av fallen uppstår hos män i åldern 35-40 år. De flesta av problemet med impotens ses dem något skamligt, eftersom tillgång till en läkare eller försenad eller helt ignoreras som i själva verket inte löser problemet.

Vi har redan identifierat att impotens kan vara av två slag, och även i dag den här artikeln fokuserar vi på bara ett av alternativen, jag tror att de förklaringar och på detaljerna i de andra organiska former av impotens, inte kommer att överflödig.

Som faktorer som provar utvecklingen av organisk impotens är det vanligt att överväga följande serier:

 • diabetes mellitus;
 • penis trauma
 • insufficiens av det arteriella blodflödet (i synnerhet överträdelserna inom ramen för vilka erektilmekanismen och dess kärl påverkas direkt)
 • dessa eller andra slag av en ryggrad, ett trauma;
 • stress, depression;
 • användning av vissa läkemedel som påverkar nervsystemet och ämnesområdet i synnerhet;
 • kirurgiska ingrepp i bäckenområdet.

De anmärkningsvärda skälen kan således utpekas i ett något annorlunda plan, det vill säga genom att definiera en lämplig generalisering för dem enligt typen av påverkan. Så kan orsakerna till impotens vara vaskulär, endokrin, neurologisk, lokal och läkemedel. Allt detta bestämmer det organiska nederlaget, mot vilket impotens utvecklas. Vi är också intresserade av neuropsykiatriska störningar, som, som vi redan har noterat, ligger i en annan kategori som avgör arten av impotens.

Orsaker till psykologisk impotens

Psykiska störningar som framkallar erektionsstörningar kan uppstå på det mest oväntade sättet, och sådana brott kan dikteras särskilt av ett eller annat psyko-emotionellt tillstånd där mannen är.

Sexuell önskan är först och främst bildad i hjärnan, som verkar som resultat av vissa fantasier, minnen eller visuella bilder. Sedan överförs impulser till ryggmärgen och sedan till nerverna och noderna hos könsorganet själv. På grundval av denna förklaring ser du att förändringen i penis (det vill säga dess ökning) inte enbart är resultatet av taktil stimulering.

Ofta ligger orsaken till psykologisk impotens i framväxten av rädsla för nederlag. Orsakat rädsla i ett visst inflytande, utövat tidigare högre nervös aktivitet, vilket resulterar i inte bara en känsla av en viss brist på förtroende, men rädslan om eventuell oförmåga av en man för att tillfredsställa sin partner. Baserat på detta i cortex dominerande centrum bildas, på grund av vilken meddelandet av nervimpulser till centra för patologisk blodtillförsel och innervation av penis. Till följd av detta är mekanismerna i sin tur föremål för avbrott, på grund av vilken funktion faktiskt en erektion tillhandahålls.

Dessutom, som den etiologiska orsaken till den psykologiska formen av impotens som vi överväger, kan partners beteende agera. Egenskaperna av hans inflytande i det här fallet kan bestå i att uttala en kvinnans offensiva ord om mannen i denna sfär, genom att dra paralleller av jämförelse, inom vilka tidigare episoder av hennes sexuella liv ljuder och så vidare.

En lika viktig anledning att provocera utvecklingen av psykologisk impotens är frånvaron under en lång tidsperiod av sexuellt liv som sådant. Sällsynta och oregelbundna kontakter kan också ingå här. I båda fallen, om sexuell aktivitet saknas, kan den primära episoden av samlag vara något otillräckligt. Detta innebär en överdriven psyko-emotionell upphetsning i kombination med stagnation i bäckenområdet, vilket orsakar efterföljande varaktighet av samlaget inom några sekunder.

På samma sätt kan otillräckligt samlag innebära undersökning och utlösning på grundval av dessa egenskaper, som inträffade innan penis infördes i slidan. I båda fallen har ett sådant "scenarium" av samlag negativ inverkan på en mans allmänna villkor, varför hans depression på denna grund bara förvärras.

Dess andel av inflytande utövas av faktorer av den yttre miljön, vilket bland annat inbegriper oförmågan hos de tillgängliga förutsättningarna för att säkerställa ett normalt samlag. Som problem kan denna skötare anses vara brist på möjligheter och villkor för integritet, utomstående i närheten av sexuell kontakt etc. Allt detta kan också orsaka utvecklingen av en bestående form av psykologisk impotens.

Det bör noteras att erektil dysfunktion kan utlösas av redan noterade påfrestningar (stressiga situationer) som inte har något att göra med hans sexuella liv. Stress orsakar emellertid förlust av viss kontroll över situationen under samlag, vilket i sig kan fungera som en orsak till utvecklingen av psykologisk impotens. Avvikelser som uppstår på detta sätt i kön, förvärvar extrem betydelse, tar patologisk karaktär. Under tiden faktiskt är frånvaron av erektion en skyddande reaktion från själva kroppsdelen i detta fall, även om patienten tvärtom uppfattar det som en plötslig impotens, vilket bara förvärrar den övergripande bilden av den stressiga situationen. Detta, som du kan förstå, bestämmer för mannen bildandet av en märklig ond cirkel, ett antal psykologiska avvikelser som båda är närvarande i sitt sexuella liv och går utöver dem, som manifesterar sig redan i vardagen.

Beroende på vissa funktioner kan orsakerna till psykologisk impotens också delas in i följande tre grupper:

 • Psykologiska egenskaper hos en viss person.Bidra till utvecklingen av erektil dysfunktion faktorer kan i detta fall tänka på följande: låg självkänsla, den inneboende låg libido, närvaron av fantasier i samband med ovanliga kön, förekomst av psykologiska trauman i det förflutna (barn, ungdom eller vuxen ålder), förekomsten av svårigheter i att bestämma sin sexuella orientering.
 • Psykosociala orsaker. Faktiska sexuella skäl män kan vara resultatet av låg sällskaplighet, förekomsten av homosexuella behov, instabila familjeförhållanden inom barnets ålder, strikt asexuell utbildning eller annat problem med en partner, depression sexuell lust, brist på sexuell erfarenhet som sådan.
 • Psykoneurologiska orsaker. Det är under denna grupp av faktorer som depression, rädsla för eventuellt misslyckande och stress, som ovan ansågs falla. Dessutom är det också möjligt att lägga till relevansen av särskild sexuell inkompatibilitet hos partner eller sexuell dysfunktion i partnern.

Som vi redan har förklarat uppnås en erektion med denna sjukdom antingen med svårighet, eller är snabbt borttappad eller till och med frånvarande. För det första sker detta problem mot bakgrund av ett tillstånd av överdriven spänning av en man, som igen kan bero på rädsla för misslyckande och oförmåga att tillfredsställa en partner. Separat ögonblick är förekomsten av erfarenheter på grundval av eventuell partners graviditet eller infektion med sjukdomen, vars överföring sker sexuellt (någon form av STD).

Behandling av psykologisk impotens

Först av allt, innan vi går vidare till frågan om behandling av psykiska impotens, är det viktigt att notera att en man måste göra sin egen status och adekvat metod för att bedöma situationen. Om impotens är rent baserat på de psykologiska aspekterna av exponering, sedan korrigera situationen är inte bara möjligt, utan även, som vi vet, är det nödvändigt! Samtidigt definierar denna typ av sjukdom en viss ond cirkel, eftersom, som ni kan förstå är det utlöses av stress, är stressen stöds av erfarenheter i samband med den misslyckade som bara förstärker helhetsbilden, och i slutändan, bokstavligen "drivs in i ett hörn." Med tanke på grunden som provocerar denna sjukdom, bör behandlingen av psykologisk impotens bestå i psykokorrering, det vill säga - i psykoterapi.

Det är naturligtvis nödvändigt att, innan behandlingen påbörjas, försöka bli av med de faktorer som har en negativ inverkan på erektionerna. Det innebär också normalisering av sättet att leva i kombination med normaliseringen av regimen om sexuell aktivitet. Huvudsyftet med metoden för psykoterapi, genom vilken de problem som finns på denna nivå kan lösas, är att ge hjälp för att övervinna rädslan för en man med avseende på ett eventuellt sexuellt misslyckande. För större effektivitet och förståelse av situationen från olika synvinklar är det starkt rekommenderat att besöka en psykoterapeut med en konstant sexpartner.

Med tanke på neuros relevans i denna sjukdom reduceras den inledande behandlingssteget till att vidta lämpliga åtgärder för ytterligare eliminering. För att göra detta kan lugnande medel förskrivas, med vars hjälp det är möjligt att lindra inre spänning, rädsla och ångest, som fungerar som de viktigaste faktorerna för att behandla problemet med sexuell dysfunktion hos män. Accept av droger sker i en enda ordning, före samlag (några timmar innan det börjar).

Erektil dysfunktion kan också vara resultatet av en patologisk eller endogen form av depression, och därför kan anxiolytika och antidepressiva läkemedel dessutom förskrivas som en hjälpmetod för allmän terapi för att eliminera den aktuella sjukdomen. Det bör noteras att den psykogena formen av erektil dysfunktion bestämmer effektiviteten för behandlingen av någon typ av terapi, inriktad på återställandet av erektion. Dessutom kan behandling av psykologisk impotens innefatta följande åtgärder av terapi: terapi med prostaglandiner (injektioner); Vakuum-konstrictiv metod med negativt tryck.

Med hänsyn till dessa situationer, som kräver en enda sätt att övervinna den psykologiska barriären, provocera erektil dysfunktion, kan läkemedel användas, på grund av effekten som tillhandahålls av en övergående ökning i potens (känd för läsarna av Viagra, Levitra och andra droger). Detta åtföljs ofta av en kortvarig återhämtning av erektilfunktionen. Ibland kan denna effekt uppnås genom att ta en kurs för att ta denna typ av medicinering.

Som en avslutning av vår artikel noterar vi att restaureringen och normaliseringen av sexuell aktivitet samt restaureringen och normaliseringen av patientens psykologiska status alla ges genom omfattande behandling, vilket nödvändigtvis innefattar psykoterapi. Endast i det här fallet är det möjligt att överväga möjligheten att uppnå motsvarande resultat och dess ytterligare effektivitet.

Psykologisk impotens hur man hjälper en man

Varför är det och hur behandlas psykologisk impotens?

Psykologisk impotens beror inte på ålder, det kan vara en mycket ung kille och en vuxen erfaren älskare. Varje man som misslyckas i sängen tycker det mest hemska som kan hända, och impotens är bara en tragedi. Det kan vara annorlunda och uppstå av många skäl, bland annat det finns också psykologiska.

Problemet med problemet

I den moderna världen konfronteras sexologer och psykoterapeuter alltmer med psykologisk erektil dysfunktion. Det påverkar inte bara männen själva, utan även kvinnor - detta förhindrar skapandet av harmoniska relationer i paret. En stark hälft av mänskligheten känner knappt sin sexuella impotens och bråttom inte att vända sig till specialister och därigenom förvärra dess skick. Kvinnor förstår inte alltid på rätt sätt orsakerna till sexuell dysfunktion: de antingen lurar och förolämpar en man, eller uppfattar det på egen bekostnad och blir sig upprörd. Trots att det med en kompetent inställning till detta problem kan lösas helt enkelt, viktigast av allt, att acceptera hjälp av en specialist och att behandla situationen med förståelse.

Symtom på sjukdom

Symtom och tecken på psykologisk impotens är av två typer:

 • absolut erektil dysfunktion - erektion uppstår inte alls
 • delvis - erektion håller inte länge, och mannen lyckas inte gå in i intimitet.

Det finns en partiell och absolut psykologisk impotens

Fullständig frånvaro av erektion är sällan, men i de mest allvarliga formerna av psykologisk impotens hos en man av skäl som inte är tydliga för honom kan den sexuella handlingen inte realiseras.

Det finns fall där en man inte har några problem med sin ständiga partner, och i förhållande till andra kvinnor har psykologisk impotens. Han vänjer sig på sin kvinnas kropp och litar helt på henne, men från andra kvinnor väntar han på ett smutsigt trick och är rädd för intimitet med dem.

Orsaker till psykologisk impotens

Män liknar inte varandra, och attityden till vad som händer i deras liv är också annorlunda. Om man inte alls reagerar på någon händelse kommer den andra att ta det tragiskt och få ett psykologiskt trauma. Brott på människans psykologiska tillstånd på det mest oväntade sättet framkallar en erektionsstörning. Den sexuella lusten själv börjar sin bildning i hjärnan, mannen har minnen, fantasier eller visualisering av bilder. Efter detta överförs impulserna till ryggmärgen, och endast då längs nerverna till könsorganen. Därför uppstår ökningen av penis (erektion) inte bara av taktil stimulering utan också impulsivt.

Ofta uppstår psykologisk impotens från panikens rädsla för att en man ska misslyckas. Denna rädsla påverkas också av förekomsten av den tidigare erfarenheten, som lämnade ett avtryck och påverkade det psykologiska tillståndet, vilket resulterar i att en känsla av osäkerhet i sina manliga styrkor utvecklas. I hjärnbarken bildas det så kallade dominerande fokuset, vilket sänder impulser till kärlen, vilket ger penis med blod och ökar därigenom det. Samtidigt bryts också de mekanismer som är nödvändiga för utseende av erektion.

Alkohol och droger stör det normala och fullt fungerande nervsystemet och hjärnan. Även sällsynta fall av konsumtion kan framkalla sexuell impotens hos män.

En viktig roll i manlig erektil dysfunktion spelas av hans partners beteende. Om en kvinna är vid tidpunkten för misständning manliga yttrar kränkande ord eller jämför den med sina tidigare partners, är att föga smickrande kommentarer om manlighet i subcortex hos människan, denna erfarenhet är också fast och kan dessutom leda till sexuella problem i planen. Om en kvinna inte är sexuellt intresserad av henne sexpartner börjar man att känna sig värdelös och ointressant, och detta orsakar apati och som en konsekvens, minskad erektion.

Anledningen kan vara en långvarig frånvaro av intima kontakter eller ett sällsynt och oregelbundet sex. I det här fallet kan den första kontakten efter en lång paus inte vara helt tillräcklig. Detta beror på en stark fysiologisk och psykomotionell upphetsning, och också på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckens organ. I det här fallet kan sexuell handling slutföras inom några sekunder.

En av orsakerna till psykologisk impotens - ett sällsynt och oregelbundet kön

Exakt samma skäl leder till det faktum att utlösning inträffar innan själva samlaget börjar. I det här fallet kommer en negativ reaktion av en kvinna på ett manfel att fixeras i hjärnbarken, och situationen kommer endast att försämras ytterligare.

Externa faktorer påverkar också erektilfunktionen. Om det inte finns några normala villkor för samlag (omöjlighet av avskildhet, konstant förväntan om att någon kommer in osv.), Kan den också provocera psykologisk impotens.

Det händer att stressiga situationer, som inte har något att göra med intimt liv, starkt påverkar erektilfunktionen. En man förlorar kontrollen över samlagets uppförande, och detta kan leda till impotens av psykologisk natur. Till exempel, under samlag växlar mannen till hans problem, vilket resulterar i att erektionen försvinner, och denna erfarenhet fixas av hjärnan. Därefter börjar en man att frukta ett nytt missbrand, och det händer självklart, och så småningom tar det en patologisk karaktär.

Orsaker till psykologisk impotens kan grupperas i tre grupper:

 1. Funktioner av en viss mans psykologiska tillstånd. Låg libido i naturen, orimligt låg självkänsla, psykiskt trauma, vag egen sexuell läggning.
 2. Socio-psykologiska skäl. Utbildning i strikt asexualitet, komplexa relationer inom familjen i barndomen, problem med sexpartnern, brist på erfarenhet av sexuella relationer, låg kommunikationsnivå, brist på sexuell lust.
 3. Orsaker till psykoneurologisk natur. Depressiva tillstånd, stress, rädsla för misslyckande. Separat är det nödvändigt att fördela oförenlighet med partnern i könsplanen.

Stress och depression kan orsaka psykologisk impotens

Oftast uppstår erektil dysfunktion mot bakgrund av en stark upplevelse av en man och rädsla för att inte uppfylla hans partner. Det är också värt att nämna att en man kan uppleva stor spänning om en eventuell graviditet partner eller rädsla att smittas av en venerisk sjukdom från henne, vilket resulterar i ett stabilt tillstånd av psykologisk impotens.

Principer för behandling

Hur man hjälper en man att övervinna sina rädslor och osäkerheter? Behandlingen av psykologisk impotens är baserad på psykologisk hjälp, eftersom orsakerna till denna sjukdom ligger i den psykologiska aspekten, då är det nödvändigt att bekämpa detta tillstånd med hjälp av psykoterapeutiska metoder. Psykologisk impotens behandlas inte med medicinering. I detta fall måste det terapeutiska synsättet vara av en annan plan. Metoden att bli av med sjukdomen bör anpassas beroende på orsaken, vilket resulterade i utvecklingen av psykologisk erektil dysfunktion.

Det första steget ska vara att eliminera orsakerna som ökar sexuell impotens, etablera regelbundna sexuella kontakter, förändra livsstilen, eliminera stress.

Hur bli av med psykologisk impotens, framkallad av stressiga förhållanden? Om det har sina rötter i en svår depression, antidepressiva och ångestdämpande medel, kan svår stress rekommenderas tonic och reparativ läkemedel kan förskrivas. I de flesta terapeuter föreskrivna Udenafil, Tadalafil, Vardenafil, etc. Mottagning av dessa läkemedel bör genomföras med fullständig återhämtning av mentala och känslomässiga tillstånd. Drogerna är starka och har många kontraindikationer, så de kan endast ordineras av en specialist. Dessutom varierar dosen beroende på patologins svårighetsgrad och fortsätter från patientens individuella egenskaper.

I vissa fall rekommenderas att ta mediciner, på grund av vilka en kortvarig ökning av erektionen uppnås: Levitra, Viagra, etc. Ibland, innan du tar samlag, bereds sedativa. I vilket fall som helst, korrigera funktionerna i erektil dysfunktion och förklara hur man behandlar detta tillstånd, bör en specialist.

När neurogen impotens kan hjälpa kurser av läkemedelsterapi, vilket inkluderar mottagningsorgan för att förbättra erektion, intrakavemös prostaglandiner kursen, samt vakuum constrictor metoden. Denna behandling föreskrivs av en urolog som kan rekommendera ett samråd med en endokrinolog och psykoterapeut. Psykologisk impotens kan botas helt, dessutom kan den gå över sig själv utan doktorandens deltagande. Det viktigaste - får inte hänga på det och inte panik.

Psykologisk impotens: Hur man hjälper en man?

Psykologisk impotens - en term som är ganska vanlig i den medicinska världen. Han säger att det är allting i män med fysiologisk hälsa, men den psykologiska bakgrunden är bruten, vilket i sin tur leder till fenomenet psykogen impotens. Idag drabbas mer än 13% av landets män av denna sjukdom och denna siffra är officiell. Och vad man ska säga om de männen som inte vågade gå till ett samråd med en specialist.

I denna artikel beskriver vi vad som är den psykologiska impotensen, vilka faktorer som leder till ett sådant tillstånd och hur man behandlar psykologisk impotens.

Psykologisk erektil dysfunktion: varför det inträffar

Psykologisk sexuell dysfunktion är försvinnandet eller frånvaron av erektion, vilket förhindrar sexuellt organ att bli upphetsad och blir svår. Nästan alla människor mötte detta fenomen. Men en engångs "miss" är inte patologi, men om en man inte alls får samlag - det är en sjukdom som bör undersökas av en specialist.

Psykogen erektil dysfunktion är ett spontant och oförutsägbart fenomen.

Faktum är att orsakerna till denna patologi är många och förstår varför en sådan process uppstår, personen kan ibland inte inse.

Hittills har det mänskliga nervsystemet inte studerats i detalj. Om fysiologisk impotens kan kontrolleras med droger och mediciner, då är psykologisk impotens ett svårare alternativ när det gäller behandling.

Psykisk impotens: de främsta orsakerna

Varje person är individuell och reagerar annorlunda på olika omständigheter. Det är därför som denna typ av patologi anses både av sexologer och av psykoterapeuter att identifiera en mer exakt diagnos. Vilka faktorer leder till ett liknande tillstånd?

 • Psykologisk aspekt. Det kan hänföras till önskan om atypisk sex, om vilken en man inte tillåter sig att tala, låg självkänsla, bisexualitet (missförstånd hans orientering) osv.
 • Psykosocial aspekt. I det här fallet är orsaken till samhällets antiseksuell utbildning, föräldrar, brist på erfarenhet (sexuell), förstörelse av familjen under ökningstiden (hos ungdomar).
 • Neurogen erektil dysfunktion. Denna typ av impotens innefattar konstant stress, nervositet, periodisk och långvarig depression, en känsla av rädsla, förvirring, ilska, etc.

Dessa är de vanligaste orsakerna som bildar psykogen impotens. Och nu kommer vi att överväga dessa samma skäl mer detaljerat för att avslöja kärnan i en sådan stat.

 • Misslyckat samlag. Det bör noteras omedelbart att de unga killarna måste noggrant välja den första partnern, så att man i framtiden inte ska ha psykologiska sexuella avvikelser. Den första misslyckade erfarenheten kan skada en persons psykosociala hälsa. Före nästa handling dyker "misslyckat kön" nästan alltid upp framför mangan, vilket skämmer bort dagens mänskliga liv. De mest smärtsamma männen upplever kritik från den första partnern;
 • Livränta rytm. Konstant stress på jobbet, dålig stämning i huset, även orsakssammenhängande irritabilitet, ilska leder till minskningen av sexuella krafter. Det har länge visat sig att det finns ett nära samband mellan centrala nervsystemet och reproduktiv funktion, så att några neuroser har en stark inverkan på människans sexuella förmåga.
 • Depression. Detta är en särskild punkt i psyko-imputering, eftersom i detta tillstånd apati utvecklas inte bara för omvärlden utan också för kvinnor, som i sin tur undertrycker den manliga makten på det fysiska planet.
 • Fel partner. Det spelar ingen roll om det är en tjej eller en fru Om en kvinna inte visar intresse för manliga principen, upplever han akut det på en undermedveten nivå, vilket leder till impotens och apati till följeslagaren.
 • Slumpmässigt sex. I detta fall är skulden flera samlag med olika kvinnor. I framtiden upplever männen "psykologisk mättnad". Detta ger upphov till lusten för en icke-standardiserad, atypisk, orättvis sorts kön. Följaktligen försvinner mannen fullständigt önskan om vanligt traditionellt kön, vilket leder till erektil dysfunktion;
 • Lite kön. Vilken avhållsamhet (långvarig) eller brist på sex från en partner leder till psykologiskt trauma. Män är svåra att inse att de inte är intressanta för kvinnan som en "man". Därför komplexen och missnöje;
 • «Hypokondrier». Det finns en kategori män som är rädda för att fånga någon form av "sexuell infektion", det vill säga en infektion. Denna typ av rädsla leder till en minskning av sexuell attraktion för kvinnor, vilket orsakar impotens.

Här avslöjas de mest uppenbara och vanliga orsakerna till manlig erektil dysfunktion. Faktum är att sexologer noterar att den psykologiska "intima hitching" finns i nästan alla människor. Någon kan självständigt överleva och bota detta tillstånd, och någon behöver psykologisk hjälp, tack vare vilken du kan återställa din manliga potential. Hur kan du känna igen tecknen på psykogen erektil dysfunktion.

Symtom på psykologisk impotens: när man ljuder ett larm

För ett sådant tillstånd är följande egenskaper inneboende:

 • Apati mot kvinnligt kön (förlust av attraktion, rädsla för det rättvisa könet);
 • Minskad libido. En man känner inte en förlust från att han inte har sexuella relationer.
 • Svag erektion;
 • Erektil dysfunktion uppträder i perioder, men förlängs under lång tid.

Alla dessa tecken signalerar uppkomsten av psykologisk impotens. Hur kan du hjälpa en man i denna svåra sak?

Behandling av psykogen erektil dysfunktion

För att hjälpa en person i denna situation måste han inse sin ställning och vara överens om att han under denna period av sitt liv har psykiska problem. Enligt sexologer förekommer mental impotens i detta eller det här segmentet av livet för varje man. Och i det här läget finns det inget hemskt.

Det första steget är att ta reda på orsaken till ditt tillstånd. Det är faktiskt inte så enkelt. Att lämna en lönsam, men samtidigt stressigt arbete inte omedelbart visar sig, men du kan minska den neurogena barriären som förstör ditt nervsystem. Om orsaken till psyko-imputation ligger i stress, irritabilitet, ilska, är det värt att överväga mer detaljerade lugnande medel, som under denna tidsperiod kommer att hjälpa till att klara emotioner. I allmänhet tar män lugnande medel som Sedavit, Novo-Passit, Tenoten, etc. Vad är kärnan i dessa droger? Om en person under denna period inte kan minska stressnivån i livet (ett viktigt projekt, familj missförstånd, etc.), måste han ta hand om hans CNS. Medicin kommer att hjälpa till att lindra spänningar, överdriven ilska, ångest.

Om orsaken är dold bakom tidigare sexuella misslyckanden - i det här fallet är det värt att vända sig till en specialist som en sexterapeut. Det är den här läkaren som behandlar psykologiska problem på sexuella grunder.

Om neurogen impotens upptäcks är det dags att använda terapeutiska medicineringskurser, som kan innefatta:

 • Tar droger som ökar styrkan;
 • Injicerbara intracavernösa kurser med prostaglandiner;
 • Vakuumkonstrictormetod.

Denna typ av terapi är ordinerad av en urolog. Den representerade specialist kan ordna ett samråd med andra läkare, såsom en endokrinolog (kontrollera en persons hormonella bakgrund), en psykoterapeut. Mannen ska i sin tur förstå att medicineringen bara kan hjälpa till om han arbetar med sin psyko-emotionella hälsa.

Hur bli av med psykologisk impotens själv? Läkare rekommenderar inte att vara "självständig" med ett sådant problem, eftersom psykologisk patologi tydligt påverkar en människas fysiologi. För att snabbt återställa sin sexuella energi är det också värt att granska sina viktiga "slogans", bli av med tidigare misslyckanden och brister och lever i nuet som du är föremål för här och nu.

Psykologisk impotens

Varje år visar statistiken alla de stora märkena på antalet män, med olika störningar i den sexuella sfären. Diagnosen av impotens på ett manligt väsen har ett starkt inflytande, eftersom kön är en viktig faktor för att stärka familjeförhållandena.

Med tanke på att erektil dysfunktion inte bara handlar om det starka, men också det rättvisa könet, frågar många hur man hjälper en man att övervinna en linje i livet som kallas psykologisk impotens. Att ha problem med reproduktionssystemet är svårt för en man att känna igen, så han behöver en tredje part och känslig hjälp. Tabletter och fysiska procedurer kommer inte att vara till stor hjälp, och emotionell kommunikation och vedvarende konfidentiell kommunikation leder ofta till en positiv effekt.

funktioner

Psykologisk impotens är en vanlig diagnos som indikerar de fysiska möjligheterna till erektion, men en psykologisk motvilja att ha samlag. Vanligtvis orsaken till fenomenet i vissa moraliska traumor, några av dem är uppenbara, andra dra genom livet. Psychoemotional tillstånd och gör en man impotent, även om han inte är.

Symtom kan inte uppenbaras fullständigt och uppstår endast i förhållande till någon individ.

Officiell statistik av landet indikerar registrering av över 13% av mänens psykologiska tillstånd, vilket inte tillåter spänning av sexuellt organ. Denna indikator är hög, men många män vågade inte ens att se en läkare.

Varje man kan drabbas av psykologisk impotens från tid till annan, men ett engångsfenomen anses inte som en patologi. När möjligheten att utföra samlag är helt frånvarande - det indikerar sjukdomen och behovet av att söka hjälp.

Egenheten hos den psykologiska formen av dysfunktion är det oförutsägbara beteendet hos könsorganet. Impotens framträder spontant och passerar även, även om varaktigheten av manlig impotens kan dra på sig. Problemets patogenes har ännu inte studerats, eftersom nervsystemet fortfarande är ett mysterium. Detta är sjukdoms största svårighet, det måste hanteras på psykologisk nivå.

symptom

Psykologisk impotens har karaktäristiska tecken, enligt vilka det är möjligt att bestämma inte bara förekomsten av dysfunktion utan även den höga risken för dess utseende. Förekomsten av sjukdomen indikerar utseendet av en erektion under sömnen, när en person inte kontrollerar processen, är excitering av penis instabil, under samlaget kan flera gånger gå vilse.

Det finns olika fall av psykologiska förändringar. Några män blir fulla impotenta, även för en stund upplever andra en erektion endast med maken och vissa, tvärtom. Psykologiska impotens tecken:

 • Tidig utlösning, i vissa situationer sker det inte alls;
 • Människan är svår att uppnå orgasm;
 • Attraktion är matt
 • Sexuell lust försvinner.

Alla beskrivna faktorer indikerar en störning av erektilfunktionen, så du bör kontakta en specialist för diagnos och behandling.

arter

Konventionellt kan psykologiska problem uppdelas i flera huvudkategorier. Varje person svarar individuellt på kommentarer och påfrestningar. Till exempel, för en man, kommer missnöje av partnern att bli ett incitament, och den andra kommer att bli deprimerad.

Fördelningen i orsakerna utförs i tre grupper:

 1. Psykologisk komponent. Det finns många faktorer här, kanske en man vill ha ett exotiskt sex, men han är rädd att erkänna det, anser sig vara värdig för en tjej, kan inte bestämma orienteringen.
 2. Social aspekt. Anledningen är utbildning, samhällsryck eller en inflytelserik person, brist på sexuell erfarenhet, trauma på grund av konflikter eller skilsmässa hos föräldrar.
 3. Neurogen dysfunktion. Långvarig närvaro av en person i stressigt tillstånd, nervositet, depression, känsla av rädsla, ilska etc. leder till dysfunktion av reproduktionssystemet hos män.

skäl

Psykologisk impotens har många orsaker, som alla ligger i psykologiskt trauma. Med tanke på komplexiteten hos nervsystemet och hjärnans struktur har effekten av droger bara en hjälpverk, huvudinsatsen är att eliminera den emotionella barriären. Ofta är psykologisk impotens orsakad av konflikter i familjen eller på jobbet, från dessa områden startar läkaren analysen av sjukdomen:

 • Förlängd depression. Det är inte förvånande att det finns impotens, för att en människas apati för allt, inklusive det vackra könet. På grund av förlust av självförtroende eller brist på målmedvetenhet förloras sexuellt liv;
 • Slumpmässiga sexuella relationer. Allvarliga konsekvenser noteras hos killar som är benägna att frekventa förändringar i sexpartner. Manlig intresse för en kvinna uppstår med utvecklingen av hormoner och seminalvätska, med frekventa förändringar i partner, intresset har inte tid att återhämta sig. Forskarna fann att harmoniska relationer kan utvecklas med bara en person, detta gäller både den psykologiska och sexuella planen.
 • Användning av ett preventivmedel. Kondomen hos vissa män är deprimerad av spänning, så erendet passerar snabbt.
 • Sexuella trauma. I barndomen påverkas människor av stress. Ibland kan ett psykologiskt trauma dra från barndomen. Orsaker till missuppfattning av sex före sexuellt våld
 • Fel i den ihåliga handlingen. Om mannen inte kunde utföra sin funktion kan en skada inträffa, vilket under lång tid kommer att förhindra excitering. Återkallelse av misslyckande kan följa med en person under lång tid och hålla dem i spänning under lång tid;
 • Fobi av infektion. Med tanke på antalet venerala sjukdomar och frekventa rapporter i media skapas ett psykologiskt hinder före sex. En person undviker intimitet, eftersom han är rädd för att bli smittad;
 • Rädsla för graviditet. Överdriven rädsla för graviditet kan leda till sexuell dysfunktion;
 • Långvarig avhållsamhet. Det skapar inte bara psykologiskt tryck, men också fysisk stress. Speciellt är problemet förvärrat efter flera misslyckade försök. Problemet framkallar nervösa störningar från nervositet och irritabilitet till impotens;
 • Användningen av skadliga ämnen. Alkohol, nikotin, droger - alla dessa ämnen påverkar hjärnans aktivitet. Detta är inte bara ett psykologiskt trauma, utan också en patologi i nervsystemet.
 • Problem med självkänsla. Lågt självkänsla skapar en känsla av överlägsenhet, från vilken en man känner sig obehag och hög självkänsla skapar intrycket att partnern är ovärderlig. Båda manifestationerna är extremt skadliga och kan leda till impotens.
 • Brist på intresse från kvinnan. När en tjej inte visar något intresse, är en man väldigt skadad. En person kommer att känna att han inte behövs eller inte tillräckligt bra;
 • Kritik. Tydliga tecken på modning av impotens är skandaler i sängen. Kvinnan undertrycker denna libido och förhållandet mellan en man.

Psykologisk impotens kan utvecklas som en konsekvens av en av de angivna faktorerna, men orsaken är omedelbart på flera ställen. En liten skandal eller ett strid kan bli en utlösningsmekanism. För att hitta problemet behöver du en konfidentiell konversation, vilken mellan makarna inte alltid kan hända.

behandling

Innan du blir av med psykologisk impotens behöver du bota en persons emotionella tillstånd. Motståndet kommer att återvända först efter att alla irriterande har eliminerats och skillnader har lösts. Psykoterapeut ger komplex behandling för en man, eftersom det inte är lätt att övervinna rädslor, stress och ångest.

För att bestämma hur man ska behandla en patient måste man få det mest fullständiga och sanningsenliga vittnesbörd som en man ofta inte äger. I det här fallet hjälper avslappnande förfaranden, lugn och ro. Ett sådant tillstånd främjar korrekt upptäckt av problem, och ibland eliminering av skador.

Behandlingen av psykologisk impotens beror till stor del på människans önskan att börja om igen.

Ibland, för att skapa nya relationer, måste tiden gå. Från en kvinna beror på att se välskötta - ett trevligt utseende, lukt, erotiskt underkläder, ömsesidig förståelse hjälper till att öka effektiviteten i behandlingen många gånger. Hjälper starkt patienten och förståelse för sin make till sjukdomen. Inte alla patienter kan botas av impotens hemma även om det finns ömsesidig förståelse, för vissa droger blir en panacea.

läkemedel

Ett psykologiskt tillvägagångssätt kommer att bidra till att påskynda återhämtningsprocessen, men ibland kan du inte undvika droger, till exempel med neuros. Lugna killen eller mannen kommer att hjälpa lugnande medel, som artificiellt undertrycker psykisk stress. Medel kan eliminera rädsla, irritabilitet och nervositet, vilket är huvudproblemet i sjukdomen.

Oftast vid behandling av psykologisk impotens användning av PDE-5-hämmare är de relevanta i närvaro av vaskulära problem.

På grund av den starka tillströmningen av blod blir sexuellt organ upphetsat. Viagra fungerar på ett liknande sätt, men för en kort tid. Utan att rådgöra med en läkare är det bättre att inte ta droger för att inte provocera biverkningar.

Alternativa metoder

Förutsatt att läkemedel inte har den korrekta effekten, och även för normalisering av kroppen, används samråd med terapeuten. Kommunikation med en specialist gör att du kan identifiera många allvarliga problem, av vilka några kan dra från barndomen.

 • Intracavernösa injektioner;
 • Användning av medel för styrka;
 • Vakuumkonstrictormetod.

Den frekventa orsaken till impotens av psykologisk karaktär är rädslan för ett fiasko i sängen, för att eliminera det är det värt att diskutera problemet. För en snabbare återhämtning rekommenderas makans närvaro. Du kan genomföra konsultationer i hemmet, på kontoret eller på gatan, om detta kommer att bidra till att påskynda återställningen av mannen.

Impotens på grund av det psykologiska tillståndet anses inte som en mening kan en man snabbt återhämta sig. Det finns också svåra fall, när orsaken är tillräckligt djup måste du vara tålamod, men restaurering är fortfarande möjlig.

Hur bli av med psykologisk impotens

Varje person har sina egna psykologiska egenskaper, som återspeglas i olika sfärer av livet, inklusive sexuella. Samma händelser av olika människor kan uppfattas på olika sätt: för vissa passerar obemärkt, för andra lämnar de ett allvarligt psykologiskt trauma. Särskilt hos män kan sådana traumor orsaka sexuella störningar, psykiska problem med erektion. Alla dessa tillstånd manifesteras av en minskning av libido.

Psykologisk erektil dysfunktion: Orsaker

Sexuell lust uppstår först i hjärnan och är en reaktion på visuella bilder, minnen eller fantasier. De impulser som uppstått sänds över ryggmärgen till genitalorganens noder och nerver. Således är ökningen i penis resultatet inte bara av taktil stimulering.

Psykologiska egenskaper hos personlighet. Framväxten av psykologisk erektil dysfunktion kan bidra till följande faktorer: den inneboende låg libido, låg självkänsla, fantasi Bisarr, svårigheter att bestämma sexuell läggning, trauma i tonåren och vuxenlivet.

Psykosociala orsaker. Sexuella problem hos män kan visas mot en bakgrund av dålig kommunikation, behöver homosexuell strikt antisexual utbildning, instabila familjeförhållanden under barndomen, ohälsosam livsstil, problem med en partner, brist på sexuell erfarenhet, deprimerad sexuell lust.

Psykoneurologiska orsaker. Som praxis visar, de vanligaste orsakerna till denna typ av störningar är åldersrelaterade förändringar i kroppen, depression, stress, neuros förväntningar misslyckande, specifik sexuell oförenlighet med partnern eller att den har sexuell dysfunktion.

Diagnos av erektil dysfunktion

Det är ofta svårt för män att erkänna för oss själva och delägare i närvaro av intima problem och resa till läkaren ständigt skjuts upp på grund av att uppleva känslor av skam, rädsla för besvikelse prognoser eller förväntningar, att sjukdomen kommer att passera genom sig själv. I vilket fall som helst är diagnos och samråd med en specialist nödvändig. Till att börja med måste läkaren samla information om patientens sexuella liv, för att han kan ställa följande frågor:

 • "Hur visade sig sexuella störningar - plötsligt eller var det en gradvis försämring av tillståndet?"
 • "Hur ofta har du sex?"
 • "Vad är incidensen av dysfunktion?"
 • "Är det möjligt att ha sexuell lust och ejaculation bevarad?"
 • "Vad är kvaliteten på erektion i masturbation, sexuell stimulans, med införandet av penis och efterföljande friktioner?"
 • Efter att ha upptäckt alla nödvändiga detaljer, ges patienten en viss typ av behandling eller rekommendationer för att ändra livsstilen.

Psykologisk impotens (erektil dysfunktion): behandling

I vissa fall kan en man klara av sjukdomen på egen hand, utan hjälp av en specialist. Innan du frågar dig själv hur man behandlar psykologisk impotens behöver du först ompröva din dagliga rutin, lära dig att hantera stress, slappna av mer och bygga relationer med din partner. Om ingen förbättring observeras krävs medicinsk hjälp. Som regel föreskrivs sådana patienter läkemedel och psykoterapi sessioner (samtal med en psykoterapeut och / eller med en sexolog).

Om psykologisk impotens i samband med neuros "förväntningar på misslyckande", kommer man måste komma ihåg första gången fanns denna rädsla som han förknippades, som har tänkt efter denna incident, och vad som var beteendet under samlag. Denna information hjälper specialisten att förstå problemet och börja arbeta effektivt med den.

Om orsaken till impotens hos en man kallas ett psykologiskt trauma i ung ålder, föreslås patienten att han är mentalt överförd under sin barndom för att komma ihåg vad som bidrog till utvecklingen av sjukdomen. Kanske var det föräldrars förslag (sex är skamligt), erfarenheter om penisens storlek, misslyckad första sexuell erfarenhet etc.

Kom alltid ihåg att du behöver ta hand om inte bara det psykologiska tillståndet utan även din kropps hälsa. För att bekämpa impotens måste du starta en hälsosam livsstil, ge upp skadliga vanor (rökning, alkohol), äta rätt, utveckla en optimal daglig rutin och ha ett regelbundet sexliv.