Huvud
Analyser

Hur man tar bort förkalkningar från prostatakörteln: konservativa, operativa och folkliga metoder för behandling

Kalkstenar (stenar) i prostatakörteln är en vanlig urologisk patologi som diagnostiseras hos var 30: e man som fyllt 45 år.

Bland det starkare könet efter 60 år uppträder denna sjukdom med en frekvens på upp till 80%. Enligt forskningen definieras små inklusioner upp till 2-5 mm i de flesta patienter, vilket i praktiken inte påverkar människans hälsa.

Mindre ofta måste läkare hantera stora kalkyler om 2-2,5 cm i diameter.

Finns det en effektiv behandling av förkalkning i prostatakörteln? Med vilka moderna metoder kan du bli av med problemet?

Principer för förkalkningsbehandling i prostatakörteln

Behandling av stenar i prostata är en lång och tidskrävande process. Ibland måste det patologiska tillståndet lösas snabbt, eftersom de befintliga metoderna för konservativ terapi är ineffektiva och inte ger patienten lättnad.

Bland de grundläggande principerna för modern korrigering av konkretioner i prostatakörteln är:

 • aktiv övervakning av patienter med stenar i prostatan, som inte visar sig symptomatiskt, det vill säga, inte bry en man och inte bryter sin traditionella livsstil (kontrollen över tillståndet i personens hälsotillstånd är nödvändig för att förhindra uppkomsten av patologiska manifestationer av sjukdomen, i samband med en ökning av stenar i storlek );
 • föreskriva mediciner som främjar partiell upplösning av inklusioner och saktar deras tillväxt
 • symptomatisk terapi, som kan eliminera sjukdomssymptom såsom smärta i bäcken och perineal försämrad urinering eller blod i urinen och sädesvätska;
 • krossningsbeslut med laser- eller ultraljudsbehandling, varigenom de krossade stenarna kommer ut tillsammans med prostatajuice;
 • kirurgiskt avlägsnande av stenar genom deras radikala extraktion med användning av moderna minimalt invasiva tekniker.

Vilka droger kan lösa upp stenarna?

Läkemedel ordineras för patienter som har patologiska symtom som signifikant förvärrar det totala välbefinnandet och livskvaliteten hos en person.

Bland sådana medicinska former är de valfria läkemedlen antibiotika, NSAID, alfa-adrenoblockerare. Behandling med läkemedel rekommenderas att kombinera med dietterapi och fysioterapiprocedurer, vilka tillsammans ger bra resultat.

Antibakteriella läkemedel indikeras hos patienter vars stenar i prostatakörteln provocerade utvecklingen av inflammatorisk process.

Smärta sensationer och lokalt ödem i prostata stoppas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, bland annat diklofenak och naloxon.

Ofta med konkretioner i prostatakörteln ordineras män en cystokurs.

Detta läkemedel är ett botemedel som hjälper till att lösa upp urinstenar. Dess användning är tillrådligt i fallet när orsakerna till förkalkning är dolda bakom urinflödet, det vill säga processen att kasta urin i prostata.

Hur bli av med kalciner med hjälp av fysioterapi?

Sjukgymnastik är en viktig del av behandlingen av stenar i prostatakörteln.

Minska storleken på prostata som redan bildats i prostata och förhindra framkomsten av ny hjälp enligt följande metoder:

 • elektro. Det utförs med hjälp av mikroström för att återställa organets normala funktion;
 • neurostimulering - Tillämpning av impulsströmmar som förbättrar ingjärningen av körteln.
 • magnetterapi- En metod baserad på magnetfältets inflytande, vilket möjliggör förbättring av troficiteten i organets vävnader och normalisering av det lokala blodflödet.

Laser och UVT krossning som ett effektivt sätt att ta bort stenar

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Stenkrossning utförs med hjälp av laser eller ultraljud.

Förfarandet tillåter fysiskt att förstöra formationen och främjar utsöndringen utanför. Trots den höga effektiviteten av manipulation tvivlar vissa läkare på fördelarna med kroppen.

De hävdar att alltid en del av den fragmenterade beräkningen förblir i kroppen, bildar salter och bildar tillräckligt stora stenar. Detta framkallar ett återfall av förkalkning och försämrar avsevärt förloppet av den underliggande sjukdomen.

Stenborttagning genom kirurgisk metod: laparoskopi och TUR av stenar

I extrema fall, när sjukdomen inte lånar sig för konservativ behandling, erbjuds patienten snabbt avlägsnande av stenar.

För närvarande utövar kirurger två grundläggande metoder för kirurgisk korrigering av prostatolythias, nämligen:

Laparoskopisk kirurgi idag är en av de vanligaste kirurgiska teknikerna. Med hjälp är det möjligt att ta bort stenar från prostata med minimalt trauma, samtidigt som rehabiliteringsperioden minskas.

Under operationen på buken, gör män tre snitt i vilka specialutrustning sugs för att extrahera stenarna från kroppen.

TUR utförs genom dissektion av urinröret. Det hänvisar till radikal operation, eftersom det innebär borttagning av en del av det organ som påverkas av förkalkningar.

Livsmedel som hjälper till att avlägsna betong

Kostnäring är en viktig del i behandlingen av sjukdomar som prostatolithiasis.

Det gör det möjligt att förbättra förloppet av metaboliska processer i kroppen, bidrar till bortskaffande från slagg och skadliga salter, som är benägna att deponeras i inre organ i form av stenar.

Att utse en speciell diet, som kan förhindra tillväxten av förkalkningar i prostata, kan bara en erfaren nutritionist. En sådan plan för att äta mat görs individuellt och beror på flera faktorer, bland annat patientens behov av näringsämnen, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av samtidiga sjukdomar.

Trots ett individuellt förhållningssätt till formuleringen av en diet med prostatelit finns det ett antal allmänna rekommendationer angående en liknande diet.

Män med stenar i prostata uppmuntras att berika sin dagliga meny med följande livsmedel:

 • Mjölkprodukter med låg fetthalt;
 • grönsaker, frukt och grönsaker;
 • skaldjur och havsfisk;
 • kött av fettfattiga sorter, nämligen nötkött, kyckling;
 • vegetabilisk olja, särskilt oliv och linfrö;
 • soppor på grönsaksbuljong;
 • spannmål (bovete, hirs, korn);
 • kli och bran.

Hur man behandlar folkmedicinska lösningar?

Folkmekanismer används endast i prostata stenar som en extra terapi som ett tillägg till grundbehandlingen.

Idag känner vi till många örter och medicinska växter som har egenskapen att delvis lösa beräkningarna i prostata.

I synnerhet för att eliminera symtomen på den inflammatoriska processen i prostatakörteln och normalisera kvaliteten på dess utsöndring hjälper intaget av linfröolja. Det rekommenderas att använda den i ren form i mängden 1 msk. skedar två gånger om dagen. Loppet av sådan behandling är från 4 till 8 veckor beroende på egenskaperna hos det patologiska tillståndet.

Härledning kaltsinatnyh formationer av prostata befrämjar läkning avkok från rhizomer höfter, som innehåller en stor mängd av vitaminer och mineraler, och biologiskt aktiva substanser, vars effekt är riktad på rening av hela organismen.

För att förbereda buljongen, är det nödvändigt att slipa tidigare rengjorts från smuts och höfter rotstockar, vik deras kokande vatten för att hålla sjuda i ca 10 minuter.

Den färdiga produkten ska tas före måltid två gånger om dagen för 70-100 ml.

Hästkastan är ett känt sätt att bekämpa stenar i prostatakörteln. På grundval av detta utarbetas ett avkok som är berusat för att normalisera blodcirkulationen i orgeln, eliminera stillastående fenomen och rena toxinerna.

Kan jag göra massage med förkalkning av prostata?

Eftersom massage med förkalkningar i prostatakörteln kan åstadkomma skador på kroppens mjukvävnader, förbjuder läkare strängt denna manipulation hos patienter som lider av prostatolytisk sjukdom.

Relaterade videoklipp

På tillämpning av chockvågsterapi med beräknad prostatit i video:

Att behandla stenar i prostata är nödvändigt under strikt övervakning av specialister. För att bota sjukdomen måste patienten följa alla rekommendationer från läkare och ändra sin livsstil, överge dåliga vanor, äta rätt och göra sport.

För att förbättra människans tillstånd är det viktigt att ha ett regelbundet och fullt sexliv samt att regelbundet besöka urologens kontor och övervaka tillståndet hos sina genitourinära sfärers tillstånd.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Metoder för behandling av förkalkning av prostata hos män

Beräkningar i prostatakörteln är täta oorganiska strukturer. De bildas under inflytande av ett antal ogynnsamma faktorer: inflammation, stagnerande processer, hormonella störningar, vilket resulterar i förkalkning av blodproppar av prostatasekretionen. Män i åldern 45 är i fara.

Orsakerna till kalcitbildning

Utseendet av förkalkning av prostata underlättas av:

 • infektion i genitourinary systemet;
 • inflammatorisk process, där ackumulering av salter bildas som en skyddande mekanism i kroppen från infektionsfokus
 • frisättning av urin i prostata;
 • en tjock prostatisk utsöndring av prostatakörteln som en följd av oregelbundet sexuellt liv;
 • förändring i den kemiska sammansättningen av sekretionen av prostata (brist på citronsyra leder till bildandet av kalciumfyndigheter);
 • brist på fysisk aktivitet, stillasittande arbete;
 • försummelse av de grundläggande principerna för hälsosam kost.

Beroende på orsaken till bildandet differentieras förkalkning i prostata till primär och sekundär. De flesta kalciner är av den första typen, medan andra bildas endast som en följd av att urinen kastas i prostata-kanalerna. Detta beror på könsskador vid operation, inflammation och närvaron av stenar i urinorganen.

Närvaron av förkalkning i prostata kallas förkalkning av prostata. Stenar orsakar inflammation i vävnaderna, vilket medför beräknad prostatit, vilket är svårt att behandla, att få en kronisk form.

Tecken och metoder för att diagnostisera närvaron av kalkarater

Anledningen till att man kontrollerar förekomsten av förkalkning i prostata är manifestationen av symtom:

 • Svårigheter med urinering, kännetecknad av hög frekvens av urin att urinera, omöjlighet med fullständig förstöring av blåsan. I ett tidigt skede av sjukdomen finns det ingen smärta vid urinering, men utseendet på ett smärtsamt syndrom är möjligt med utvecklingen av inflammation.
 • Smärtsamma känslor i ljumskområdet. Obehag och spänning kan spridas till ryggen, midjan, pungen.
 • Visualisering av orenheter i blodet vid urinering, utstötning av sämre vätskor under samlag.
 • Brott mot erektion.

Tidig diagnos av förkalkning av prostata är svårt, eftersom små multipelformationer kanske inte utfärdar sig själva. Mikrokalciner finns ofta endast vid slumpmässig undersökning.

För diagnos av sjukdoms prioriteringar undersökningsmetoder är ultraljud, CT, MRI, röntgenundersökning av prostatan, vilket resulterar i prostatakörteln är visualiseras i förkalkning. Toe undersökning av en urolog och bevis på sperma analys, blod, urin, bara ge information och förekomsten av inflammation och vilken typ av insättningar, men tillåter inte att bestämma antalet inneslutningar, deras storlek och mekanismen för bildandet.

Först efter en omfattande undersökning kan ordineras behandling.

Metoder för behandling

Efter diagnosen ställs man på frågor: Vad är kalcinit och hur man ska bli av med obehaget i samband med deras närvaro i prostatakörteln.

För att behandla sjukdomen kan man använda traditionella medicinmetoder och traditionella behandlingsmetoder. Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att helt bli av med kalciner utan kirurgisk ingrepp. I närvaro av mikrokalciner får man använda ett medel för att förhindra tillväxt av stenar. I närvaro av stora förkalkningar krävs dock strikt överensstämmelse med läkens recept. Att ignorera sjukdomen kan orsaka svåra eller irreversibla konsekvenser: brott mot reproduktiv funktion, erektion; purulent inflammation i prostata eller fiber runt den; utveckling av kronisk prostatit.

När man bestämmer hur man behandlar prostatit beaktas stensens storlek och platsen för deras plats. Metoder för att eliminera prostataförkalkning och deras symtom innefattar:

 1. Läkemedelsbehandling, som involverar användningen av droger, lindrar kramper (shpy, Baralginum), antibiotika (ciprofloxacin, Augmentin, norfloxacin), antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofenak). Förbättra utflödet av urin kommer att hjälpa drogen Omnik.
 2. Krossning av kalcinater med hjälp av en laser. I detta fall verkar en lågfrekvent laser på stenarna, vilket hjälper till att skilja stenen i små partiklar som utsöndras i urinen. Användningen av denna metod är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling för att förhindra risken för komplikationer.
 3. Kirurgisk ingrepp är tillämplig för ineffektiv läkemedelsbehandling i 2 månader eller med en plötslig förvärring av sjukdomen. De viktigaste symptomen på förvärring är intensiv smärta, tecken på njursvikt (brist på urin, takykardi, illamående, diarré, diarré).

Kirurgisk ingrepp kan utföras med metoden för prostatektomi, vars användning innefattar fullständigt avlägsnande av prostata. En alternativ kirurgisk metod är resektion av prostata. När resected, bara en del av prostatakörteln som innehåller stenar tas bort.

Efter att ha fastställt en noggrann diagnos och undviker risken för komplikationer kan du använda folkliga behandlingsmetoder.

Traditionell medicin för förkalkning av prostata

Behandling med folkmekanismer för detektering av förkalkning syftar till att förebygga eller eliminera inflammatorisk process, förbättra urinflödet, eliminera stillastående processer i prostata. Hemma kan du använda dekokter, infusioner, tinkturer, dock är det strängt förbjudet att använda prostata massage som en mekanisk effekt på kroppen kan orsaka rörelse förkalkningar, vilket kommer att leda till integritet prostatavävnad intrång.

För att utsöndra mikrokalciner från prostata och för att avlägsna de huvudsakliga symptomen på förkalkning, använd avkok och infusioner från marmor, ljung, kamomill, Johannesjurs och enbär. Vid behandling av sjukdomen har rosenhöft och kastanjetablet visat sig vara bra.

Recept av alternativ medicin för behandling av förkalkning

 • Beredningarna beredda på basis av hundros, innehåller vitaminer från grupp B och E-vitamin, som påverkar restaureringen av reproduktiv funktion, produktionen av spermier, vitamin P, vilket främjar vaskulär förstärkning; vitamin K, vilket påverkar normaliseringen av kalciummetabolism vitamin C, vilket bidrar till att stärka immuniteten och öka kroppens motståndskraft mot patogen mikroflora.
  För behandling av förkalkning används ett extrakt av roshuvud, som extraherar rottextraktiva mikrokalciner från kroppen. För beredningen är det nödvändigt att blanda vatten i en liter behållare med 3 msk. krossade råvaror, sätt blandningen på en långsam eld i 15 minuter. Efter en 6-timmars infusion kan du konsumera 300 ml avkok dagligen före måltiden och dela volymen i tre måltider.
 • Medel beredda på basis av hästkastanj kan förbättra blodflödet och utbytet av sönderfallsprodukter, stärka blodkärlens väggar, vilket eliminerar möjligheten att utveckla stillastående processer i prostata.

För att förbereda ett botemedel är det nödvändigt att krossa skalet noggrant med en mixer och kombinera det med varmt vatten och hålla proportionen 1:10. Blandningen lämnas svalna helt under 12 timmar, sedan spolas och sätts på ett vattenbad före avdunstning av 2-2,5 gånger. Medlet appliceras 30 droppar tre gånger om dagen tills avkoket används fullständigt. Avbrottet mellan inträdesavgiften är 3 månader.

Förhindra utseende av stenar i prostata och minska inflammationsprocessen kommer att bidra till regelbunden användning av saft av persilja och rädisor, te med tillsats av blad av mynta, kanel och hagtornsfrukt.

Behandling av förkalkning, liksom beräknad prostatit, bör ske under noggrann övervakning av en läkare, som följer principerna om en hälsosam livsstil.

Traditionell medicin vid behandling av förkalkning i prostata

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

 1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
 2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

 1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
 2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
 3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
 4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

Folk recept från stenar

Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

Infusion av hundrosen

Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

 1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
 2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
 3. Koka drycken i högst fem minuter.
 4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

Infusion av björkbark

God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

 1. Ta 1 sked hackad bark.
 2. Häll kokande vatten (200 ml).
 3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
 4. Stryk potionen.
 5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
 6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

Samling av örter

Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

 1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
 2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
 3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
 4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

Detta recept är användbart för behandling av adenom.

Recept med persilja

Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

 1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
 2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
 3. Ta det före varje måltid.

Hemma, förbereda och tinktur persilja:

 1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
 2. Fyll den med en sked av råvaror.
 3. Häll ett glas kokande vatten.
 4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
 5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

The Golden Rod

Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

 1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
 2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
 3. Lämna för att insistera på hela natten.
 4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

 1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
 2. Tillsammans med vodka.
 3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
 4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
 5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

juice terapi

Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

dietterapi

På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

 • spenat;
 • sorrel;
 • rädisa;
 • fett kött
 • pickles;
 • pickles;
 • skarpa kryddor.

Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

Beräknar i prostatakörteln

En människas hälsa är beroende av yttre påverkningsfaktorer, och villkoret beror också direkt på livets sätt. Denna vanliga sjukdom, som förkalkningar i prostata, är inget undantag. För att rädda dig mot allvarliga konsekvenser måste du kontakta läkaren i tid för att utse en kompetent behandling. Erkänna denna diagnos själv kommer att visa sig om du vet vilka symtom är, och förebygga förekomsten av denna sjukdom. Varje man bör observera förebyggande åtgärder, så är lugn för sin hälsosamma styrka säkerställd.

Vad är förkalkning i prostatakörteln

Kalkning är avsättningen av kalciumsalter på platsen för en organs förstörda mjuka vävnader för att förhindra spridning av en infektion. Denna sjukdom påverkar njurarna, blåsan, prostatakörteln. Detektion av förkalkning i prostata indikerar bildandet av stenar. Denna diagnos tyder på att kroppen har en långvarig inflammatorisk process, som lämnades utan ordentlig behandling. Här är några exempel:

 • överbelastning av utsöndringen av prostata;
 • ändra dess sammansättning eller konsistens
 • urin in i urogenitala kanaler i prostata;
 • kronisk / akut prostatit.

Den slutliga diagnosen, graden av den kan endast göras av en urolog. De viktigaste diagnosmetoderna är: ultraljud, radiografi, rektal palpation (se bild). När man undersöker fingrarna genom rektummet kan endast stora stenar i prostata identifieras, därför är de mest effektiva metoderna ultraljud (dimensionerna, kalcifikationsstället är synliga) och roentgenogrammet (avslöjar orsaken till salthalten).

Symtom på stenar i prostata

Om storleken på små stenar (mikrokalcinat) kommer du inte att känna några symtom på sjukdomen, och deras detektion kan bli oavsiktlig i den förebyggande ultraljuden. Med stora förkalkningar i prostata finns en grundläggande symptomatologi:

 • när du urinerar / ejakulerar, är spår av blod synliga;
 • skärande smärta (skrot / perineum), med ekon i rygg eller ländryggsregionen, ökar med gång / fysisk aktivitet;
 • frekvent uppmaning att urinera dag och natt, smärta vid urinering;
 • smärta med ejakulation
 • problem med styrka.

skäl

Förutom de ovanstående inflammatoriska processerna kan förkalkningar i prostatan bildas på grund av följande faktorer:

 • Brist på rörlighet. Håll dig vid en aktiv livsstil, undvik långvarigt sittande, vilket förhindrar stagnation av blodet i bäckenorganen.
 • Infektioner av den urogenitala naturen, sexuellt överförda. Använd skyddsutrustning under samlag.
 • Obalanserad (fel) mat, beroende av dåliga vanor. Avvisa från att röka, alkohol eller begränsa konsumtionen. Försök att inte äta fet, kryddig, salt mat.
 • Insufficiens av sexuella kontakter. Oregelbunden kön leder till stagnation av prostatahemligheten.
 • Tuberkulos. Kontrollera kroppens allmänna tillstånd minst en gång per år.

Behandling av stenar i prostatakörteln

Förespråkare av traditionell behandling av kalcitaner föredrar läkemedel med bevisad effektivitet, medan det finns ett antal recept av traditionell medicin som bevisats i århundraden. Om du väljer det här eller det är det viktigt att du inte kastar medicinen halvvägs, men för att nå målområdet och bli av med de skadliga insättningarna som kan orsaka allvarligare sjukdomar och minska manlig styrka till intet.

Människors medel

Förutom traditionell medicin utövar de folklig behandling av prostata stenar. Dricka på en tom mage av linolja, granvatten, användningen av färska lök kan ta bort inflammation och bli av med obalansen i sekretionen av prostatakörteln. Buljong av hundros - ett diuretikum, tack vare vilket de krossade stenarna utsöndras under urinering. Prostatsmassage med förkalkningar i prostatakörteln är kontraindicerad, eftersom De resulterande stenarna kan skada periferin av väggarna i prostatakörteln.

Med avlägsnande av kalcitoner i prostata

Spridningen av stenar i prostata med hjälp av ultraljud eller laserbehandling innebär förfining av stenarna och deras efterföljande utsöndring. Denna metod fungerar emellertid inte alltid, eftersom stora fragment inte får passera en smal kanal, vilket resulterar i ett återfall. Avlägsnande av stenar från prostata är därför effektivare genom kirurgisk ingrepp: extraktion genom punkteringar på buken eller bukhålets vägg. Radikal prostatektomi - avlägsnande av prostata.

droger

Läkemedelsbehandling kan sakta ner eller stoppa utvecklingen av kalciumsalter, förhindra bildandet av nya förkalkningar. Läkemedel syftar inte bara till att lindra symtomen, men också för att eliminera orsakerna som orsakade sjukdomen, bli av med problem med urinering, minska smärta. Men endast i isolerade fall är det möjligt att uppnå fullständig upplösning av stenarna.

Video om förkalkningar i prostata

Stenar i prostata kräver en långsiktig komplex behandling. De flesta av dessa förfaranden är väldigt obehagliga, varför du håller din hälsa när du varnar dig mot denna sjukdom. För att göra detta borde alla veta vid vilken tid sjukdomen kan inträffa, vilka är de första symptomen, hur man behandlar prostatakörteln. Och behöver fortfarande veta vad som är metoderna för förebyggande och, viktigast av allt, hur farlig denna diagnos är. Ta reda på allt detta från videon nedan.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Behandling av förkalkningar i prostatakörteln - vad är sätten att bli av med stenar

Kalciner är fasta oorganiska avsättningar som bildas av kalciumsalter. Som ackumulering i prostatakörteln bildar de kristallina element, som i stort sett är stenar i prostata. I motsats till populär tro måste denna patologi behandlas. Kalciner i prostatakörteln är inte en dom eftersom de kan avlägsnas på olika sätt.

orsaker till

De provokerande faktorer som kan leda till bildandet av stenar i detta viktiga organ för varje manlig kropp, hittills är mycket känt. Det är väldigt viktigt att förstå huvudorsaken, så ofta är det nödvändigt att kämpa inte bara med konkrementen själva utan även den samtidiga sjukdomen för att undvika risken för återfall.

De främsta orsakerna till utseendet av saltavlagringar i prostatakörteln är:

 • kronisk, akut, infektiös eller icke-infektiös prostatit;
 • oregelbundet sexuellt liv, på grund av vad prostatens hemlighet stagnerar blir tyngre, vilket kan leda till inflammatoriska processer.
 • hypodynamia - fysisk inaktivitet garanterat provocera stagnerande processer i bäckenorganen, eftersom stört blodflöde till det normala;
 • kasta urin i prostata - denna situation kan uppstå på grund av vissa patologier i samband med urinvägarna. Sådana sjukdomar innefattar blåsor, balanit, vesikulit, uretrit etc.
 • några venerala sjukdomar av infektiös natur, till exempel trichomoniasis, syfilis, gonorré;
 • förändring i den kemiska sammansättningen av utsöndringen av prostata. Detta blir möjligt som ett resultat av brist på ett antal spårämnen i blodet. Det är känt att avsättningen av kalciumsalter kan framkalla brist på citronsyra;
 • tuberkulos - om Kochs stång är lokaliserad exakt i prostatakörteln, börjar så småningom förkalkning av organs glandulära vävnad;
 • kirurgisk ingrepp, skador på könsorganet, stenar i njure eller urinblåsan, inflammatoriska processer i genitourinärsystemet.

Om prostatan har hittats stenar, låter du dig upprätta en diagnos som förkalkning av prostatakörteln.

Om det är en sjukdom, måste det därför behandlas.

Behandling av förkalkning i prostata

Hittills erbjuder medicinen tre alternativ för att lösa detta problem - konservativ behandling, krossning och operation. Också det finns naturligtvis ett fjärde alternativ, men det gäller inte traditionell medicin, eftersom det är en terapi av folkmedicinska lösningar.

Överväg varje metod separat:

1. Konservativ behandling

Kärnan i metoden är användningen av speciella farmakologiska medel. I stort är detta läkemedelsbehandling. Det föreskrivs endast i fall där stenstorleken är liten och patienten störs inte av signifikanta manifestationer av sjukdomen, till exempel smärta, svårighet att urinera, svårigheter i intimt liv etc. Med rätt tillvägagångssätt kommer konservativ behandling att hantera förkalkning även utan operation.

De använda drogerna minskar väsentligt tillväxten av saltformationer, eller till och med slutar sin tillväxt helt och hållet. De kommer också att bidra till att förbättra urinering, vilket traditionellt drabbas mest av urinvägarna. Sådana medel kommer att bidra till att snabbt stoppa smärtsyndromet, vilket uppstår genom obehörig rörelse av stenar i kroppen. Det är självklart att de också tjänar till att eliminera den underliggande sjukdomen, mot vilken konkrementen började bildas.

Drogterapi är nödvändigtvis komplex och innehåller ett brett utbud av läkemedel:

 • antibiotika - Norfloxacin, Ciprofloxacin. Behovet av dem är närvarande om sjukdomen är av smittsam karaktär.
 • diuretikum - till exempel Omnic. Förbättring av urinflödet underlättar patientens tillstånd och förhindrar också svullnad av vävnaderna.
 • antiinflammatorisk - är lämplig Ibuprofen eller Diklofenac. De tar bort inflammation, påskyndar processen med vävnadsregenerering;
 • antispasmodic - No-Shpa, Baralgin. De hjälper till att underlätta urineringsprocessen genom att slappna av muskler och nervfibrer. Tack vare detta går smärtsyndromet också bort.

Om patientens tillstånd försämras eller patienten omedelbart diagnostiseras med stora konkrement, vilket ger honom mycket besvär, då är det inte lämpligt att konservativ behandling är lämplig. Därför måste du tillgripa andra behandlingsmetoder.

En modern metod, som består i att påverka laserens eller ultraljudsvågornas ingrepp. På grund av detta uppnås fysisk förstörelse av insättningar. Därefter tvättas partiklarna av stenar ur kroppen med urin, utsöndring av prostata och andra vätskor.

Trots enkelheten i den här metoden tycker många experter inte om det. De tror att det inte finns någon garanti för fullständigt utsläpp av resterna av krossade stenar. Därför är risken att vissa bitar fortfarande finns kvar i kroppen, det finns alltid. Om detta händer kan denna partikel bli grunden för den gradvisa föroreningen av dess saltavlagringar och följaktligen bildandet av nya stenar, och detta är en återkommande förkalkning.

Dessutom kan fragmenten ha för skarpa kanter. När de passerar genom urinröret kan de skada dess väggar, och det här riskerar att utveckla en inflammatorisk process och till och med suppuration.

3. Kirurgisk ingrepp

Åtgärden att ta bort stenar från prostata ordineras i extrema fall och med patientens samtycke. Kirurgi gör det möjligt att garantera det faktum att förkalkningen i prostata kommer att avlägsnas permanent, utan några rester.

För närvarande finns det tre typer av kirurgisk ingrepp:

 • öppen kirurgi - patienten skärs i bukhålan, genom vilken kirurger får tillgång till prostatakörteln;
 • transuretral - Tillträde tillhandahålls genom urinröret. I det här fallet talar vi om resektion av ett sjukt organ, det vill säga avlägsnandet av sin del. Detta är den mest radikala metoden;
 • Laparoskopi är kanske den mest eftertraktade typen av kirurgisk ingrepp. På buken görs flera punkteringar, i vilka en speciell apparat är nedsänkt. Han tar tag i stenarna och drar dem gradvis ut.

En viktig nackdel med kirurgisk upplösning av problemet är trauma. Detta gäller även för laparoskopi, även om återhämtningsperioden efter en sådan metod är relativt liten.

Men en öppen eller transuretral operation är inte bara en betydande mängd arbete utan också en lång återhämtning, liksom en hög risk för postoperativa komplikationer.

Folkmetoder

Vissa folkrecept visar bra effektivitet i kampen mot stenar i prostatakörteln. I ett antal fall är det möjligt att uppnå fullständig resorption av deponierna. Ändå är den huvudsakliga uppgiften som står inför sådana medel att förbättra patientens tillstånd genom att minska stenhöjningens hastighet och återställa funktionerna i det genitourära systemet.

Läkemedel beredda på basis av hundrosen skiljer sig i innehållet i en imponerande mängd vitaminer, som är extremt användbara för det manliga sexuella systemet. Till exempel:

 • B och E - främja normaliseringen av kroppens reproduktiva funktion;
 • C - stärker människornas immunitet, gör den mer resistent mot de negativa effekterna av patogen eller villkorligt patogen mikroflora;
 • P - stärker blodkärlen, förbättrar blodcirkulationen, förhindrar stillastående processer;
 • K är ett mycket viktigt element eftersom det förhindrar kalciummetabolismstörningar.

Förbered det här verktyget är väldigt enkelt - du måste ta en liter vatten, tillsätt 3 matskedar torkade råvaror, sätt sedan på en långsam eld i ca 15-20 minuter. Då måste du ge läkemedlet att brygga. Detta kommer att räcka till i sex timmar. Ta tre gånger om dagen före måltider, 100 g tinktur.

Du kan också dricka ett avkok av hästkastanj. Det påverkar positivt normaliseringen av blodcirkulationen, stärker blodkärlen, förhindrar stillastående processer, rensar kroppen av toxiner. Det är nödvändigt att mala ca 100 gram skal och blanda den med en liter kokande vatten. Efter fullständig kylning placeras produkten på ett vattenbad och håller den tills den tredje volymen lämnar den ursprungliga volymen. Ta helst 30 droppar, minst tre gånger om dagen. Produkten är lämplig för kursbehandling. Mellan två olika terapier ska ta minst tre månader.

Behandling av förkalkning i prostatakörteln rekommenderas att utföras under noggrann övervakning av läkaren. Försök att undvika provocerande faktorer, se till att leda en hälsosam livsstil - sporta, äta rätt. Det är mycket viktigt att ha regelbundet sexuellt liv och kvalitetsskydd mot sexuella infektioner.

Vad är förkalkning i prostata och medel för förkalkning

Mänsklig hälsa är beroende av både yttre faktorer och livsstil. Sjukdomskalcinat i prostata är inget undantag. Brist på snabb behandling kommer att leda till allvarliga konsekvenser. Detta kan undvikas endast genom att känna till orsakerna till sjukdomen, symptomatologin och förhindra utvecklingen av patologi.

Vad är kalcinater?

Kalkning är avsättningen av kalciumsalter lokalt vid destruktionen av organets mjuka vävnader för att förhindra smittspridning. Kalciner bildas i prostata-, njur-, blås- och prostatakörteln. Diagnosen för förkalkning indikerar närvaron av en långvarig inflammatorisk process, lämnad utan tidsbegränsad behandling och förändringar i patientens blodkomposition.

Viktigt! Att veta vilken förkalkning av prostatakörteln är, bör man komma ihåg - patologi påverkar män i åldern 45 år.

Orsaker till bildandet och mekanismerna för utveckling av förkalkningar i prostata

Stenformationsmekanismer har många teorier:

 1. Kalcit av prostata uppträder vid platsen för inflammatorisk process, där organets normala vävnad ersätts av fibrösa, och sedan konkrementer.
 2. Att ändra sekretorisk komposition av körteln på grund av stagnation av prostasjuice kan också leda till utseende av kalcinate.
 3. Omkastning av urin i kanalerna i körteln leder till att fosfater och oxalater sätter sig i orgelen, resultatet är förkalkning av prostatakörteln.

Oavsett mekanismen för att bilda konkrement identifierar läkare följande orsaker till patologi:

 • kronisk form av prostatit av någon etiologi;
 • oregelbundet samlag
 • stillasittande livsstil, vilket leder till stagnation av blod i bäckens organ, prostatakörteln;
 • förändring i kompositionen av prostatsjuice på grund av överdriven konsumtion av fet, salt, kryddig mat;
 • infektiösa patologier i det urogenitala området
 • tuberkulos, vars foci befinner sig i prostatakörteln, orsakar också prostataförkalkning.

För att förstå förkalkningen i prostata, vad det är, borde man känna till provokationsfaktorerna: en citratbrist som motsätter sig bildandet av deponier och närvaron av amyloidpartiklar.

Diagnos av sjukdomen och dess symtom

Calciumceller i prostatakörteln av liten storlek utövar ingen påverkan på kroppen - patologin fortsätter asymptomatiskt. Diagnos av sjukdomen på ett slumpmässigt sätt, oftast på grund av förebyggande undersökning. Men som stenens tillväxt, får stenarna sig att känna sig. Hur framträder förkalkning:

 • periodiska smärtor av en nagging och / eller hård karaktär i pungen, i perineum med spridning till sakral, ländryggsregionen;
 • förkalkning förhindrar utsöndring av urin, utflöde är svårt, frekventa önskningar, det kan vara en skarp smärta vid urinprocessen.
 • blod och sperma i urinen.

Smärta under samlag är ett annat symptom på förkalkning. Även smärta kan uppstå med fysisk aktivitet av vilken typ som helst. Om det finns minst ett tecken, men det finns ingen misstanke om VWD, bör du kontakta en urolog för en undersökning.

Beräkning av prostata bestäms av tre diagnostiska tekniker:

 1. fingerprovning av prostata genom ändtarmen - metoden tillåter att bestämma närvaron av stora formationer;
 2. Ultraljud - ses som en stor, och liten, multipel eller enda avsättningskilde;
 3. Röntgen är en av de mest informativa metoderna, som visar mikrokalcinat vid något stadium av sjukdomen.

Tips! Om läkaren har utsett en ultraljudsskanning, kommer prostata att undersökas för orsaken till stenbildning. Körteln undersöks i alla parametrar, inflammatoriska processer, stillastående fenomen och andra möjliga faktorer av sjukdomen avslöjas.

Terapi och behandlingsalternativ

Detektion av stenar i prostata kräver snabb behandling. Terapi beror på storlek, antal formationer, orsakerna till förkalkning och närvaron av samtidiga patologier. Om konkretet är litet, ensamt, är det inte nödvändigt att bli av med det. Läkaren övervakar aktivt för att förhindra utveckling av patologi. En multipelförkalkning avlägsnas bäst, behandlingen kan vara:

 1. medicinering;
 2. ultraljud, där stenarna krossas och avlägsnas;
 3. kirurgi;
 4. folk.

Viktigt! Folkliga metoder för läkning hjälper inte alltid till att bli av med konkrement, särskilt med stora stenar. Före behandlingens början är en läkare samråd obligatorisk. Självbehandling ökar risken för försämring av patologin genom inflammatoriska processer. Allt detta kommer att resultera i behovet av kirurgisk borttagning av stenar följt av långvarig återhämtningsbehandling.

Läkemedelsmetoder

Konservativ behandling eliminerar inte fullständigt förkalkningar, men det kan stoppa utvecklingen av nya förkalkningar och tillväxten av gamla beräkningar. Korrekt utvalt medicin eliminerar själva orsaken till deponering: urogenital infektion, prostatit och annan. Medicin hjälper till att minska nivån av smärta, ta bort problemet med urinering.

Viktigt! När du upptäcker stenar är fingermassage av prostata strängt förbjudet! Concrements kan störa integriteten hos körtelvävnaden, leda till infektion och inflammation i orgeln.

krossning

Laser, ultraljudsklyvning har till syfte att splittra stenarna i mindre segment för självutlösning genom körteledningarna. Det finns emellertid en risk för ofullständig upplösning av stenarna och hindren av kanalerna.

Faktum! Vitafon-enheten som rekommenderas av specialister möjliggör att lindra smärta, återställa normalt blod och lymfflöde och påskynda leveransen av användbara element till det sjuka organet. Med hjälp av metoden för vågvibrationer hjälper enheten att bli av med kalciner, men det krävs en tydlig behandling av kompositionen, som sammanställs av en specialist. Behandlingstiden tar 4-6 dagar, men kan fortsättas periodiskt eller begränsad i tid - det beror helt enkelt på stenarnas storlek, deras antal och närvaron av samtidiga sjukdomar.

Kirurgisk ingrepp

Om lösningar för upplösning och slipning inte fungerar, avlägsnas kalcinerna kirurgiskt. Detta är det enda radikala sättet att helt ta bort stenarna från kroppen. Intervention utförs:

 • öppna vägen genom bukväggen;
 • laparoskopiskt - genom punkteringar i buken;
 • transuretral.

Om prostatakörteln är allvarligt skadad kan den avlägsnas - prostatektomi kräver stor skicklighet och utförs endast om det finns lämpliga bekräftade indikationer.

Traditionell medicin för förkalkning av prostata

Förutom konservativ behandling finns alternativ folkterapi. Oavsett den valda metoden krävs en diet med undantag av fet mat, en överflöd av peppar, salt och andra kryddor. Behandla stenar i prostata kan vara enligt följande:

 1. Dricka på fastande mage på morgonen linolja, gran vatten ingår i alla måltider färska varma lök - hjälper det att stoppa inflammation, bli av med den sekretoriska funktion av obalansen och återställa den normala funktionen av prostatakörteln.
 2. Kött av hundros - ett diuretikum, tack vare vilket stenarna kommer ut med urin. Begagnade växt rot (70 c) som är skuren och digererades i kokande vatten (300 ml) under 5 minuter, därefter infunderas 1,5-2 timmar dekokt stam och dricka som te. Drick bara genom röret, ta bort stenarna tar upp till sex månader. Buljong av hundros kan härdas inte bara kalcit av prostata, men också för att avlägsna smärtattacker, förbättra immunitet.
 1. Björkbark med citronsaft hjälper till att bli av med stenar, innan de löses upp, och det stannar organets inflammation. Bark behöver upp till 15 gr., Citronsaft 1 msk. l. bark brygga i 0,3 liter. vatten i ca 15 minuter, insistera på 30 minuter, kyla, tillsätt citronsaft och dryck i små sips under dagen genom röret. Du kan späda drycken med en liten mängd råvatten - botemedlet kommer att läka patienten från flera små stenar.
 2. Salvia och en gurka naken i mängden 1 msk. l. brygg 0,5 liter. kokande vatten, insistera och ta 50 ml före måltid. Läkemedlet krossar stenarna och visar dem naturligt. Kurs - 30 dagar.
 3. En lika stor mängd rotsaft av persilja, honung, citronsaftblandning, ta 1 msk. l. före en måltid hjälper en folkmedicin till att rengöra små stenar, smärta och förhindrar bildandet av nya förkalkningar.

Det är strängt förbjudet att ta oberoende behandling med folkmetoder utan att ha råd med en läkare.

Förebyggande åtgärder

Det är mycket svårare att bli av med kalcinater än för att förhindra deras utveckling. En hälsosam livsstil, kost, motion är nyckeln till att förebygga patologi. Naturligtvis är huvudorsaken - stasis av sekretionsvätska. På grund av bristande funktionalitet uppträder inflammatoriska processer, och om en infektion är knuten till dem kommer bildandet av stenar att accelereras kraftigt.

Det är den stillasittande livsstilen hos män efter 45-50 år och garanterar förekomst av stenar i prostata. Utgång: Ladda själv med fysiska övningar, glöm inte glädjeförlovet och ta läkarundersökning i tid för att förhindra utveckling av sjukdomar i det genitourära systemet.

Traditionell medicin vid behandling av förkalkning i prostata

Med långvarig inflammation i prostata ökar risken för bildande av förkalkningar avsevärt. Behandling av sådan anomali är ganska lång och ger inte alltid konkreta resultat. Patienter som försöker undvika kirurgiska ingrepp använder alternativa metoder som bygger på kunskaper om traditionell medicin.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

 1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
 2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

 1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
 2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
 3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
 4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

Folk recept från stenar

Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

Infusion av hundrosen

Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

 1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
 2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
 3. Koka drycken i högst fem minuter.
 4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

Infusion av björkbark

God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

 1. Ta 1 sked hackad bark.
 2. Häll kokande vatten (200 ml).
 3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
 4. Stryk potionen.
 5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
 6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

Samling av örter

Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

 1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
 2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
 3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
 4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

Detta recept är användbart för behandling av adenom.

Recept med persilja

Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

 1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
 2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
 3. Ta det före varje måltid.

Hemma, förbereda och tinktur persilja:

 1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
 2. Fyll den med en sked av råvaror.
 3. Häll ett glas kokande vatten.
 4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
 5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

The Golden Rod

Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

 1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
 2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
 3. Lämna för att insistera på hela natten.
 4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

 1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
 2. Tillsammans med vodka.
 3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
 4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
 5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

juice terapi

Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

dietterapi

På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

 • spenat;
 • sorrel;
 • rädisa;
 • fett kött
 • pickles;
 • pickles;
 • skarpa kryddor.

Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

Är det möjligt att bli av med prostatit hemma - det här kommer att berätta följande video: