Huvud
Analyser

Hur bli av med kalcater?

Kalciner kan bildas i olika organ och vävnader i kroppen, men speciellt sker denna process i prostata, där de förekommer i organets glandulära vävnad eller i utflödeskanalerna. Men för deras utseende och utbildning är vissa villkor nödvändiga, de borde normalt inte existera, det är alltid en mer eller mindre patologisk process.

Vad är kalcinater?

Kalkat är kristaller av olika former, bildade från oorganiska kalciumsalter (oxalater, fosfater), de skadar prostatakörteln.

Processen av deras bildning på platser där de inte borde vara närvarande i normal form i oupplöst form, och som ett resultat kan nederlag av organ och vävnader, kallad calcinosis (förkalkning), bli kronisk.

I zonen med ökad risk för förkalkning av prostata är män äldre än 45 år, de måste behandla manifestationen omedelbart. Prostatens nederlag varierar i volym, från enkla stenar till total insemination, vilket leder till en kränkning av alla funktioner i körteln. Små stenar kan inte manifestera sig alls och kan vara en oavsiktlig upptäckning i ultraljud under en förebyggande undersökning, medan processen kan vara förlängd och dold men efter det kommer det att bli förändringar. Stora och flera konkrement ger dessa eller andra symtom och konsekvenser.

Oftast, när du söker hjälp från en urolog, gör patienter följande klagomål:

 1. Smärta som har en piercing karaktär och bestrålning (smärta) i nedre delen av ryggen, sakrum, skrot och ljum, skrotum. Att ge faktorer som ökar smärta kan vara en stor fysisk belastning, samlag, urinering.
 2. Makrogematuria, dvs utseendet av en synlig blandning av blod i urinen, ejakulera;
 3. Dysuric manifestationer, dvs olika typer av urinering - nokturi (frekventa nattliga önskningar), pollakiuri (ofta förekommande urinering), ischuria (urinretention) och ömhet och stickande under blåstömning..;
 4. Brott mot styrka och smärtsam utlösning.

Det bör noteras att dessa symptom inte är specifika, de är typiska för många sjukdomar, så en kvalificerad läkare kan ställa den exakta diagnosen och bestämma den ytterligare behandlingstaktiken först efter en undersökning. Vidare kan förändringar i symtom också följa.

Orsakerna till bildandet och utvecklingsmekanismerna

Det finns ingen enhetlig åsikt om denna poäng, man tror att denna process är polyetiologisk och mångfacetterad, ibland kronisk, kännetecknas av förändringar.

De huvudsakliga orsakerna som leder till bildandet av förkalkningar (diffusa här ingår också) prostata är följande:

 1. Lång ström, trög kronisk inflammation, t ex kronisk prostatit olika etiologier (infektiösa, inflammatoriska, traumatiska), varvid kroppen innefattar ett "själv" läge och tenderar att omge foci av inflammation skyddshölje av bindväv som sista steg i utvecklingen av den inflammatoriska processen för skydd av frisk vävnad från de sjuka. Därefter avsätts kalciumsalter i denna bindvävskapsel, komprimerar den och leder till bildandet av samma kalcinater;
 2. Hypodynamy (låg fysisk aktivitet), vilket leder till störningar av blodflödet i prostata och blodstagnation däri vävnaden förlorar näringsämnen och syre, som är en utlösande faktor för bildandet av förkalkningar, under t h och diffus..;
 3. Överträdelse av kompositionen och kvaliteten på kärnans utsöndring. Detta kan bidra till ett oregelbundet sexliv, men mer exakt en orealiserad erektion. Vid körningens utlösning minskar nivån av citrat som är ansvarig för utfällningen av kalciumsalter.
 4. Återflöde (gjutning) av urin i prostata-kanalerna. Urinflöde gynnas av någon infektion i genitourinärsystemet, inkl. och sexuellt överförbara sjukdomar, vilket leder till utveckling av olika typer av uretrit, cystitis;
 5. En monotont, obalanserad diet i form av stekt, salt, kryddig och fet mat leder till en störning i köldens utsöndring och avsättning av salter i kanalerna.
 6. Skadliga vanor (alkohol, rökning, narkotikamissbruk etc.)
 7. Tuberkuloseprocessen av någon lokalisering förr eller senare genomgår förkalkning;
 8. I vissa systemiska sjukdomar i kroppen är förändring - ökad nivå av de så kallade amyloida kroppar (stärkelseproppar) som kan fungera som en slags "matris" för bildandet av förkalkningar.

Diagnos av sjukdomen och dess tecken

 1. Datainsamling av anamnese hos sjukdomen;
 2. Palpation (finger) undersökning av prostata genom ändtarmen - kan upptäcka endast stora stenar;
 3. Laboratoriediagnostik:
 • Kliniskt blodprov;
 • Allmän urinanalys med sedimentmikroskopi;
 • Sperma.
 1. Ultraljud av prostatakörteln - gör det möjligt att upptäcka inte bara närvaron av förkalkning, utan också att bestämma orsaken till deras utseende, till exempel för att upptäcka inflammation eller stagnation;
 2. CT (computertomografi) eller MRI (magnetisk resonansbildning) av bäckenorganen och prostata;
 3. Röntgen av prostata. Det är värt att säga att beroende på stenens sammansättning kan de vara röntgenstrålar - negativa, det vill säga de är inte synliga i bilderna.

Terapi och behandlingsalternativ

Hur man behandlar sjukdomen kan bara avgöra specialisten baserat på resultaten av en omfattande undersökning. Valet av behandlingsstrategin påverkas av många faktorer: storleken på stenar (foto), antalet, de tillgängliga kliniska symptom, avvikelser i laboratorievärden, deras orsaker, förekomsten av sjukdomstillstånd.

Om patienten inte gör några klagomål, det finns inga symtom på sjukdomen, de upptäckta stenarna är små och enkla, eftersom det inte behövs någon särskild behandling, sker dynamisk övervakning, eftersom detta är ett icke-kroniskt alternativ. Om några klagomål senare uppträder, ökar symtomen, stenarna i storlek och antal, då väljer doktorn en av flera befintliga huvudriktningar under behandlingen.

 1. Medicinering (konservativ).
 2. Kontakt och kontaktlös litotripsy (krossstenar med laser eller ultraljud).
 3. Kirurgisk behandling.

För att uppnå optimal effekt av behandlingen är en annan kombination av dessa anvisningar möjlig:

 1. Konservativ (läkemedel) terapi hjälper till att delvis bli av stenar i prostatakörteln, det saktar ner eller helt slutar sin tillväxt och utveckling, förebygger uppkomsten av nya, och det riktas mot den underliggande sjukdomen, vilket ledde till en stenbildning. Drug utförs som symtomatisk behandling, som kan riktas till exempel för att minska smärta, eliminera dysuri, vilket minskar manifestationer av hematuri, och så vidare. D. Konservativ terapi kan vara det enda alternativet för de patienter hos vilka det finns allvarliga kränkningar av hälsa och det finns kontraindikationer för planerat kirurgiskt ingrepp, för vilket risken för att utföra operationen överstiger avsevärt den förväntade effekten och dra nytta av den.
 2. Lithotripsy (laser eller ultraljudsmissning) riktas och beräknas att de befintliga stenarna genom krossning kommer att reduceras till en sådan storlek, så att de sedan självständigt kan gå ut genom kanalerna på körteln. Men detta är inte alltid möjligt av olika anledningar, så många läkare mot denna teknik, enligt deras mening, är fragmenten kvar efter krossning en ny "matris" för bildandet av stenar.
 3. Kirurgisk behandling är ett radikalt sätt att bli av med kalcinater. Det finns flera sätt att få tillgång till prostatakörteln och sätt att kirurgiskt ingripa:
 1. Åtkomst laparotomi (incision av bukväggen, är den operation som utförs under direkt visuell kontroll av läkare och kontakten med bukorganen);
 2. Laparoskopisk åtkomst (genom små hål i bukväggen, specialutrustning, inklusive en kamera, och alla åtgärder från den projiceras på en stor skärm). I händelse av brådskande situationer under det operativa ingreppet kan läkaren när som helst byta till laparotomi vid behov.
 3. Transuretral (genom urinröret).

Vid detektering av en signifikant lesion av prostatakörteln utförs en radikal operation - prostatektomi (fullständigt avlägsnande av körteln).

Efter någon behandling eller borttagning för en fortsatt bra livskvalitet och förebyggande av sjukdomsfall, är det nödvändigt att följa en uppsättning förebyggande åtgärder så att du kan undvika konsekvenserna:

 • gör den möjliga fysiska belastningen i form av till exempel morgonavgiften;
 • för att undvika de faktorer som framkallar exacerbation och tecken på inflammatoriska processer i prostata, inklusive hypotermi
 • balansera näring
 • överge dåliga vanor
 • ta droger som hämmar tillväxten av stenar och normalisera nödvändiga metaboliska processer och sammansättning av kroppsvätskor;
 • regelbundna medicinska undersökningar, särskilt för personer i riskzonen, för att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede
 • när det finns inflammation i området av genito-urinvägarna i tid för att genomgå behandling och inte tillåta processen att bli kronisk.

I en frisk kropp i alla organens mjukvävnader kan mineralsalter endast förekomma i upplöst form - alla andra fall är anomalier. Oorganiska formationer - kalcinerar i prostatakörteln - är en av sådana anomalier som uppträder under förkalkningsprocessen (den så kallade saltförkalkning eller petrifikering).

Förkalkning är avsättningen av mineralsalter av kalcium som redan är bildade i form av stenar i prostatan (eller dess glandulär (epitelial) vävnad, eller utsöndringskanaler).

Stenar i prostata

Vad är kalcinater och varför bildas de

Det är ganska lätt att bestämma vilka kalcater som finns i prostatakörteln. Denna term experter kallar kristaller av kalciumoxid, mineralfyndigheter, som bildas i vävnaderna i kroppen eller dess kanaler av olika skäl. Men för att bestämma exakt är orsakerna till bildandet av kalcater i prostata inte längre så enkla som att ge en sådan definition av tillståndet. Experter vet fortfarande inte säkert vad som utlöser förkalkningen av kalciumsalter i mjukvävnaden i körteln, men de lägger fram ganska tillförlitliga teorier. Sannolikheten för deponering av stenar är hög (denna term används av officiell medicin på lika sätt med kalcinater, förkalkningar och konkrement) i prostatakörteln i följande fall:

 • Förekomsten av en kronisk inflammatorisk process (till exempel prostatit med förkalkningar åtföljs ofta av en ökning av antalet kalciumoxidföreningar kring inflammationsfoci, vilket är slutsatsen om förkalkningar av denna typ);
 • hypodynamin som ett vanligt sätt att leva (med låg rörlighet hos män ofta stagnation av blod i bäckenområdet och prostata vävnad, vilket också leder till potentiell bildning av stenar i körteln);
 • sexuellt liv, som kännetecknas av oegentligheter (för sällsynt sexuell aktivitet kan leda till att prostatahemligheten stagnerar, kommer att bilda ett sediment från steniga kalciumsalter);
 • infektiösa sjukdomar i det urogenitala systemet (vissa infektioner, tränger in i mjuk vävnad, är kapabla att producera lesioner som såsom inflammationer, så småningom kan visa sig vara omgivna kalciumföreningar, och mer och prostata förkalkningar).

Missbruk av fet och tung mat leder ofta till förkalkning av prostata

För att komplettera listan över faktorer, förr eller senare, tvinga en man att vara intresserad av frågan om vilka beräkningar är, kan det vara undernäring. Det skadliga begäret för sprit och cigaretter mot bakgrund av missbruk av fet, tung, kryddig och kryddig mat leder till problem med bearbetningen av mineralsalter av kroppen. Ibland degenererar dessa problem i bildandet av stenar i njurarna eller leverkanalerna, men de provar ofta förkalkning av prostata.

Behöver jag bli av med kalcinater och hur man gör det?

En sten som bildas i mjuka vävnader eller kanaler i prostata kan inte uppstå i tillräckligt lång tid. Den latenta processen i sjukdomsförloppet är ganska lång, det kan eller kanske inte visa symtom, vilket beror på bildningens storlek (mikrokalcinat "existerar" är praktiskt taget inte märkbart) och dess placering. I de flesta fall, om stenarna i prostatakörteln inte har visat ett tecken på deras närvaro, hittas de endast vid en urologs nästa undersökning eller vid hantering av klagomål om genitourinsystemets arbete.

Symtom som män brukar vända sig till en specialist är:

 • problem med urinering (snabba dag och natt önskningar, svår smärta i tömningen av urinblåsan);
 • smärtssyndrom - skarpt, skarpt, sträcker sig till nedre delen av ryggen, i buken och könsorganen, som uppenbaras i vila och med urinleder och utlösning;
 • blodpartiklar i seminalvätskan och i urinen;
 • misslyckad kraft, smärtsam erektion och ejakulation.

Det är viktigt: även om inte förkalkning i prostata orsakade dessa obehagliga känslor är dessa symptom allvarliga, eftersom de kan symbolisera nederlaget för den mest delikata delen av den manliga kroppen med olika sjukdomar. Konsekvenserna av att ignorera dessa signaler är ofta ganska farliga och smärtsamma - säkert.

För att bli av kalciumsaltavlagringar bör omgående tills prostata stenar inte har börjat röra sig, tillsammans med olidlig smärta, problem med urinering (upp till skjuta akut urinutsöndringen från kroppen), vävnadsskador av prostata kanaler och urinröret. Om stenarna i prostata behandling patienten får för sent för att öka sannolikheten för att utveckla komplikationer för honom, såsom manlig infertilitet, abscess eller trombos kropps cystbildning med obstruktion av kanalerna.

Ta bort kalciner i prostata kan medicineras, till exempel läkemedlet Longidase

Terapi, som tillåter att bli av med förkalkning, ger upphov till borttagning från prostata, vilket realiseras med en av tre metoder. Vilket innebär att metod eller preparat passar bäst - den behandlande läkaren som är bekant med sjukdomsspecifik historia och patientens samtidiga sjukdomar kommer att bestämma. Att avlägsna förkalkningar i prostata kan vara följande sätt:

 • läkemedel (används ofta Longidaz)
 • krossning;
 • kirurgi.

Behandlings medicamentous medel involverar administration av läkemedel, den viktigaste uppgiften för vilka - borttagningen av smärta i samband med förflyttning av stenkanalen, underlätta urinering provocerade uppkomna vid organinflammation, såväl som avlägsnandet av ödem, som provocerade skada den mjuka vävnaden i prostata stenar. Dessutom gör konservativ behandling det möjligt att eliminera situationer där saltinsättningar har bildats, vilket hindrar ytterligare upprepning. Experter tror denna metod är inte särskilt effektivt, men lämplig för symtomatisk behandling, dock antibiotika skrivs ut till patienter, alfa-blockerare, spasmolytika, analgetika, NSVP (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel), proteolytiska medel (i synnerhet läkemedlet Longidaza).

Metoden att bli av med konkretioner i prostatakörteln genom att krossa (laser eller ultraljud) är effektivare än läkemedelsvägen. Men innan du bli av med stenarna på ett sådant sätt, måste du genomgå en grundlig undersökning för att bestämma storleken på de enheter - är alltför stora fyndigheter i krossning kan lämna stora fragment som kan skada den mjuka vävnaden av körteln kanaler och urinröret, lämnar kroppen.

Kirurgi tillåter dig att ta bort stenar i prostata i vilken storlek och plats som helst, upp till hela kirtlens excision, om försummelsen av sjukdomen ledde till allvarliga komplikationer. Läkare kan utföra olika typer av kirurgiska ingrepp, där formationerna kommer att avlägsnas utan samtidig skada på mjukvävnader och kanaler. Och efter operationen är läkemedel ordinerad igen (åtminstone Longidas-suppositorier för att förhindra återfall).

Kirurgi gör att du kan ta bort stenar i prostata i vilken storlek och plats som helst

I de inledande skeden kan patienter genomgå behandling med folkmedicin, vilket kommer att hjälpa till:

 • normalisera urinering
 • eliminera inflammatorisk process eller infektion i genitourinary systemet, på grund av vilken prostata stenar ursprungligen bildades;
 • eliminera smärta
 • att mildra kalciumföreningar, som inte hade tid att bli fullvärderade stenar.

Hjälp med lösningen av ovanstående uppgifter, såsom linolja, infusioner från sorrens rot och färska lökar, buljonger av dogros och majsstammar.

Hur man behandlar förkalkning i prostatakörteln så effektivt som möjligt? Låt inte deras utbildning, förstås. För att göra detta är det önskvärt att eliminera alla de faktorer som leder till detta obehagliga tillstånd i tid. Regelbundet sexliv, hälsosam kost, optimal fysisk aktivitet, avslag på dåliga vanor - det bästa förebyggandet. Och viktigast av allt - regelbundna besök hos en läkare i åldern 45 år och äldre, liksom genomgången av användbara förfaranden, som till exempel prostata-massage och användningen av droger som Longidaz-suppositorier. Allt ovanstående kommer att skydda mot framtida problem med prostata.

Med långvarig inflammation i prostata ökar risken för bildande av förkalkningar avsevärt. Behandling av sådan anomali är ganska lång och ger inte alltid konkreta resultat. Patienter som försöker undvika kirurgiska ingrepp använder alternativa metoder som bygger på kunskaper om traditionell medicin.

Traditionell medicin är effektiv vid kontroll av förkalkningar i prostata

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

 1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
 2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

 1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
 2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
 3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
 4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

Traditionell medicin syftar till att lindra inflammation i prostata och reducera förkalkningar

OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

Folk recept från stenar

Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

Infusion av hundrosen

Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

 1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
 2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
 3. Koka drycken i högst fem minuter.
 4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

Mot kalciner är infusionen från roten av hundrosen effektiv

Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

Infusion av björkbark

God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

 1. Ta 1 sked hackad bark.
 2. Häll kokande vatten (200 ml).
 3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
 4. Stryk potionen.
 5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
 6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

Användningen av avkok från björkknopparna har en fördelaktig effekt på prostata

Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

 1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
 2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
 3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
 4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

Detta recept är användbart för behandling av adenom.

Recept med persilja

Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

Förberedelse av avkok av persilja med citron och honung hjälper till i kampen mot kalcinater

För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

 1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
 2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
 3. Ta det före varje måltid.

Hemma, förbereda och tinktur persilja:

 1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
 2. Fyll den med en sked av råvaror.
 3. Häll ett glas kokande vatten.
 4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
 5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

 1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
 2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
 3. Lämna för att insistera på hela natten.
 4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

För att bli av med kalciner kan du förbereda en infusion eller avkok från en gyllene stång

Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

 1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
 2. Tillsammans med vodka.
 3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
 4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
 5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

I närvaro av kalcitanter kommer det att vara användbart att använda juice från nätet

På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

 • spenat;
 • sorrel;
 • rädisa;
 • fett kött
 • pickles;
 • pickles;
 • skarpa kryddor.

Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

Är det möjligt att bli av med prostatit hemma - det här kommer att berätta följande video:

Beräkningar kallas kristallina densiteter bildade från kalciumsalter i vävnaderna eller kanalerna i prostatakörteln. Det är uppenbart att sannolikheten för bildning av stenar ökar med åldern.

Tillsammans med metoderna för traditionell medicin underlättas resorptionen av konkretioner i prostata genom användning av vissa folkrecept, som vi kommer att diskutera nedan.

Varför bildas stenar

Det finns flera olika åsikter om hur bildandet av calculi i prostatakörteln sker. Kalciner antas vara en följd av en förändring i prostatasaftens sammansättning som ett resultat av stagnationen i glandulära vävnader. En annan sannolik orsak till förkalkning kan vara sedimentering av salter från urinen som kommer in i kanalerna i körteln. Inflammatoriska processer i prostata leder också till framväxt av konkrement från degenererat glandulärt epitel.

Provoke utseendet av stenar i kanalen och vävnaderna i prostatakörtelburken:

 • stillasittande livsstil;
 • konsumtion av rätter med mycket salt och kryddor, konsumtion av vegetabiliska fetter;
 • Förekomsten av infektioner i organen i genitourinary systemet;
 • oregelbundet samlag.

Symtom och behandling

Som regel uppenbarar sig inte förkalkningar av små storlekar på något sätt. De detekteras vanligtvis under rutinundersökningar med ultraljudsundersökning. Med ökningen av formationsstorleken börjar mannen att bli orolig genom att dra eller skära smärta i prostata som strålar ut i perineum eller lumbosakrala sektionen.

Vid urinering kan det finnas en känsla av att brinna och brinna i urinröret. Ett annat tecken på närvaron av konkretioner i prostata är blandningen av blod i sätesvätskan och urinen, smärtsam utlösning. Förekomsten av sådana manifestationer kräver omedelbar undersökning och vård.

Behandling av kalciumformationer i prostata utförs på flera sätt: Med hjälp av medicamentsbehandling, laserkrossning eller kirurgisk ingrepp.

Vad folkmedicin erbjuder

Behandling med folkmedicin kan användas som en extra terapi för att aktivera processerna för resorption av kalciumformationer. De är särskilt effektiva vid små storlekar av betong. De mest effektiva föreskrifterna för alternativ medicin beskrivs nedan.

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...

Recept 1

För att förbereda infusionen, använd en växtbaserad samling av salvia och ostuzhnika naken. Båda komponenterna tillsättes i lika delar och blandas noggrant. I disken lägg en matsked örter, häll 0,5 liter kokande vatten, stå i 5-10 minuter och filtrera.

Infusion krävs före varje måltid på 50 ml. Behandlingen ska varas i minst 30 dagar. Efter appliceringen av denna samling noterades fördröjningen av förkalkningsprocessen hos patienterna och en aktiv återtagning av salterna observerades.

Recept 2

Ett effektivt medel för att påskynda resorptionen av stenar i prostatakörteln är ett avkok från roten av hundrosen. Buljongen bereds enligt följande: 300 g av den förtorkade och krossade roten placeras i en emaljbehållare och 300 ml vatten tillsättes.

Därefter sätts disken på långsam eld och koka upp innehållet. Efter 5 minuter sätts panelen åt sidan. Efter att vätskan har svalnat, måste den filtreras och placeras på en kall plats. Förvara buljongen som rekommenderas i en glasbehållare.

Den dagliga dosen är 70 ml. För att uppnå konkreta resultat ska avkoket behandlas i minst sex månader. Detta är ett tillräckligt starkt verktyg, därför måste du vara försiktig i omsorg: För att inte skada tandemaljen dricker du buljongen genom ett rör och för att avlägsna resterande vätska sköljer din mun noggrant. Rosehip kan lösa upp stenarna av något ursprung, och inte bara i prostata, utan i andra organ.

Recept 3

Sugbara koncentrationer av kalciumsalter och deras efterföljande eliminering från vävnader och prostata kanaler kan användas och sådana medel: i ware blandas i lika mängder honung, krossades i en köttkvarn och citronsaft från blad och rötter av persilja. Blandningen konsumeras före måltider på matsked.

Recept 4

För att ta bort kalcinater från prostata hjälper infusioner från barken och njurarna av björken. Krossad torr bark (en matsked) hälls i vatten (200 ml) och kokas i flera minuter. Kyl ned vätskefiltret.

Innan du tar i en glasblanda en matsked av infusion, lika mycket citronsaft och vatten. Drick vätskan genom ett rör för att förhindra skador på emaljen på tänderna. Istället för bark kan du använda torkade knoppar.

Recept 5

Behandling av stenar i prostata kan kompletteras med intag av växtbaserad samling från adonis, säng och whiskers. Örter blandas i lika stora mängder. Ställ 4 teskedar av samlingen i disken, häll kokande vatten (250 ml) och lämna i flera timmar. Normen för dagligt intag är 50 ml. Det är uppdelat i flera lika delar och konsumeras i små sippor. För att uppnå den förväntade terapeutiska effekten bör behandling med folkmedicin endast genomföras efter samråd med en specialist.

Ett nytt sätt att behandla prostatit i 2017, som du ännu inte vet! Klicka för att läsa mer...

Beräknar i prostatakörteln

I en frisk kropp i alla organens mjukvävnader kan mineralsalter endast förekomma i upplöst form - alla andra fall är anomalier. Oorganiska formationer - kalcinerar i prostatakörteln - är en av sådana anomalier som uppträder under förkalkningsprocessen (den så kallade saltförkalkning eller petrifikering).

Förkalkning är avsättningen av mineralsalter av kalcium som redan är bildade i form av stenar i prostatan (eller dess glandulär (epitelial) vävnad, eller utsöndringskanaler).

Stenar i prostata

Vad är kalcinater och varför bildas de

Det är ganska lätt att bestämma vilka kalcater som finns i prostatakörteln. Denna term experter kallar kristaller av kalciumoxid, mineralfyndigheter, som bildas i vävnaderna i kroppen eller dess kanaler av olika skäl. Men för att bestämma exakt är orsakerna till bildandet av kalcater i prostata inte längre så enkla som att ge en sådan definition av tillståndet. Experter vet fortfarande inte säkert vad som utlöser förkalkningen av kalciumsalter i mjukvävnaden i körteln, men de lägger fram ganska tillförlitliga teorier. Sannolikheten för deponering av stenar är hög (denna term används av officiell medicin på lika sätt med kalcinater, förkalkningar och konkrement) i prostatakörteln i följande fall:

 • Förekomsten av en kronisk inflammatorisk process (till exempel prostatit med förkalkningar åtföljs ofta av en ökning av antalet kalciumoxidföreningar kring inflammationsfoci, vilket är slutsatsen om förkalkningar av denna typ);
 • hypodynamin som ett vanligt sätt att leva (med låg rörlighet hos män ofta stagnation av blod i bäckenområdet och prostata vävnad, vilket också leder till potentiell bildning av stenar i körteln);
 • sexuellt liv, som kännetecknas av oegentligheter (för sällsynt sexuell aktivitet kan leda till att prostatahemligheten stagnerar, kommer att bilda ett sediment från steniga kalciumsalter);
 • infektiösa sjukdomar i det urogenitala systemet (vissa infektioner, tränger in i mjuk vävnad, är kapabla att producera lesioner som såsom inflammationer, så småningom kan visa sig vara omgivna kalciumföreningar, och mer och prostata förkalkningar).

Missbruk av fet och tung mat leder ofta till förkalkning av prostata

För att komplettera listan över faktorer, förr eller senare, tvinga en man att vara intresserad av frågan om vilka beräkningar är, kan det vara undernäring. Det skadliga begäret för sprit och cigaretter mot bakgrund av missbruk av fet, tung, kryddig och kryddig mat leder till problem med bearbetningen av mineralsalter av kroppen. Ibland degenererar dessa problem i bildandet av stenar i njurarna eller leverkanalerna, men de provar ofta förkalkning av prostata.

Behöver jag bli av med kalcinater och hur man gör det?

En sten som bildas i mjuka vävnader eller kanaler i prostata kan inte uppstå i tillräckligt lång tid. Den latenta processen i sjukdomsförloppet är ganska lång, det kan eller kanske inte visa symtom, vilket beror på bildningens storlek (mikrokalcinat "existerar" är praktiskt taget inte märkbart) och dess placering. I de flesta fall, om stenarna i prostatakörteln inte har visat ett tecken på deras närvaro, hittas de endast vid en urologs nästa undersökning eller vid hantering av klagomål om genitourinsystemets arbete.

Symtom som män brukar vända sig till en specialist är:

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • problem med urinering (snabba dag och natt önskningar, svår smärta i tömningen av urinblåsan);
 • smärtssyndrom - skarpt, skarpt, sträcker sig till nedre delen av ryggen, i buken och könsorganen, som uppenbaras i vila och med urinleder och utlösning;
 • blodpartiklar i seminalvätskan och i urinen;
 • misslyckad kraft, smärtsam erektion och ejakulation.

Det är viktigt: även om inte förkalkning i prostata orsakade dessa obehagliga känslor är dessa symptom allvarliga, eftersom de kan symbolisera nederlaget för den mest delikata delen av den manliga kroppen med olika sjukdomar. Konsekvenserna av att ignorera dessa signaler är ofta ganska farliga och smärtsamma - säkert.

För att bli av kalciumsaltavlagringar bör omgående tills prostata stenar inte har börjat röra sig, tillsammans med olidlig smärta, problem med urinering (upp till skjuta akut urinutsöndringen från kroppen), vävnadsskador av prostata kanaler och urinröret. Om stenarna i prostata behandling patienten får för sent för att öka sannolikheten för att utveckla komplikationer för honom, såsom manlig infertilitet, abscess eller trombos kropps cystbildning med obstruktion av kanalerna.

Ta bort kalciner i prostata kan medicineras, till exempel läkemedlet Longidase

Terapi, som tillåter att bli av med förkalkning, ger upphov till borttagning från prostata, vilket realiseras med en av tre metoder. Vilket innebär att metod eller preparat passar bäst - den behandlande läkaren som är bekant med sjukdomsspecifik historia och patientens samtidiga sjukdomar kommer att bestämma. Att avlägsna förkalkningar i prostata kan vara följande sätt:

 • läkemedel (används ofta Longidaz)
 • krossning;
 • kirurgi.

Behandlings medicamentous medel involverar administration av läkemedel, den viktigaste uppgiften för vilka - borttagningen av smärta i samband med förflyttning av stenkanalen, underlätta urinering provocerade uppkomna vid organinflammation, såväl som avlägsnandet av ödem, som provocerade skada den mjuka vävnaden i prostata stenar. Dessutom gör konservativ behandling det möjligt att eliminera situationer där saltinsättningar har bildats, vilket hindrar ytterligare upprepning. Experter tror denna metod är inte särskilt effektivt, men lämplig för symtomatisk behandling, dock antibiotika skrivs ut till patienter, alfa-blockerare, spasmolytika, analgetika, NSVP (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel), proteolytiska medel (i synnerhet läkemedlet Longidaza).

Metoden att bli av med konkretioner i prostatakörteln genom att krossa (laser eller ultraljud) är effektivare än läkemedelsvägen. Men innan du bli av med stenarna på ett sådant sätt, måste du genomgå en grundlig undersökning för att bestämma storleken på de enheter - är alltför stora fyndigheter i krossning kan lämna stora fragment som kan skada den mjuka vävnaden av körteln kanaler och urinröret, lämnar kroppen.

Kirurgi tillåter dig att ta bort stenar i prostata i vilken storlek och plats som helst, upp till hela kirtlens excision, om försummelsen av sjukdomen ledde till allvarliga komplikationer. Läkare kan utföra olika typer av kirurgiska ingrepp, där formationerna kommer att avlägsnas utan samtidig skada på mjukvävnader och kanaler. Och efter operationen är läkemedel ordinerad igen (åtminstone Longidas-suppositorier för att förhindra återfall).

Kirurgi gör att du kan ta bort stenar i prostata i vilken storlek och plats som helst

I de inledande skeden kan patienter genomgå behandling med folkmedicin, vilket kommer att hjälpa till:

 • normalisera urinering
 • eliminera inflammatorisk process eller infektion i genitourinary systemet, på grund av vilken prostata stenar ursprungligen bildades;
 • eliminera smärta
 • att mildra kalciumföreningar, som inte hade tid att bli fullvärderade stenar.

Hjälp med lösningen av ovanstående uppgifter, såsom linolja, infusioner från sorrens rot och färska lökar, buljonger av dogros och majsstammar.

Hur man behandlar förkalkning i prostatakörteln så effektivt som möjligt? Låt inte deras utbildning, förstås. För att göra detta är det önskvärt att eliminera alla de faktorer som leder till detta obehagliga tillstånd i tid. Regelbundet sexliv, hälsosam kost, optimal fysisk aktivitet, avslag på dåliga vanor - det bästa förebyggandet. Och viktigast av allt - regelbundna besök hos en läkare i åldern 45 år och äldre, liksom genomgången av användbara förfaranden, som till exempel prostata-massage och användningen av droger som Longidaz-suppositorier. Allt ovanstående kommer att skydda mot framtida problem med prostata.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur bli av med kalcinater i prostata?

custom_block (10, 47172531, 5644); custom_block (5, 49574488, 5644); custom_block (3, 40037006, 5644);

Kalciner kan bildas i olika organ och vävnader i kroppen, men speciellt sker denna process i prostata, där de förekommer i organets glandulära vävnad eller i utflödeskanalerna. Men för deras utseende och utbildning är vissa villkor nödvändiga, de borde normalt inte existera, det är alltid en mer eller mindre patologisk process.

1 Vad är kalcinater? 2 Orsakerna till bildnings- och utvecklingsmekanismer 2.1 Diagnos av sjukdomen och dess tecken 3 Terapi- och behandlingsalternativ

Vad är kalcinater?

custom_block (11, 54627383, 5644); custom_block (8, 5815595, 5644);

Kalkat är kristaller av olika former, bildade från oorganiska kalciumsalter (oxalater, fosfater), de skadar prostatakörteln.

Processen av deras bildning på platser där de inte borde vara närvarande i normal form i oupplöst form, och som ett resultat kan nederlag av organ och vävnader, kallad calcinosis (förkalkning), bli kronisk.

I zonen med ökad risk för förkalkning av prostata är män äldre än 45 år, de måste behandla manifestationen omedelbart. Prostatens nederlag varierar i volym, från enkla stenar till total insemination, vilket leder till en kränkning av alla funktioner i körteln. Små stenar kan inte manifestera sig alls och kan vara en oavsiktlig upptäckning i ultraljud under en förebyggande undersökning, medan processen kan vara förlängd och dold men efter det kommer det att bli förändringar. Stora och flera konkrement ger dessa eller andra symtom och konsekvenser.

Oftast, när du söker hjälp från en urolog, gör patienter följande klagomål:

Smärta som har en piercing karaktär och bestrålning (smärta) i nedre delen av ryggen, sakrum, skrot och ljum, skrotum. Att ge faktorer som ökar smärta kan vara en stor fysisk belastning, samlag, urinering. Makrogematuria, dvs utseendet av en synlig förorening blod i urinen, ejakulera; Dysuric manifestationer, dvs olika typer av urinering - nokturi (frekventa nattliga önskningar), pollakiuri (ofta förekommande urinering), ischuria (urinretention) och ömhet och stickande under blåstömning..; Brott mot styrka och smärtsam utlösning. Det bör noteras att dessa symptom inte är specifika, de är typiska för många sjukdomar, så en kvalificerad läkare kan ställa den exakta diagnosen och bestämma den ytterligare behandlingstaktiken först efter en undersökning. Vidare kan förändringar i symtom också följa.

Orsakerna till bildandet och utvecklingsmekanismerna

Custom_block (16, 55227167, 5644);

Det finns ingen enhetlig åsikt om denna poäng, man tror att denna process är polyetiologisk och mångfacetterad, ibland kronisk, kännetecknas av förändringar.

custom_block (1, 55277198, 5644); custom_block (6, 87837845, 5644);

De huvudsakliga orsakerna som leder till bildandet av förkalkningar (diffusa här ingår också) prostata är följande:

Lång ström, trög kronisk inflammation, t ex kronisk prostatit olika etiologier (infektiösa, inflammatoriska, traumatiska), varvid kroppen innefattar ett "själv" läge och tenderar att omge foci av inflammation skyddshölje av bindväv som sista steg i utvecklingen av den inflammatoriska processen för skydd av frisk vävnad från de sjuka. Därefter avsätts kalciumsalter i denna bindvävskapsel, kompakte henne och leder till bildandet av de mest kalcinaterade Hypodynamy (låg fysisk aktivitet), vilket leder till störningar av blodflödet i prostata och blodstagnation däri vävnaden förlorar näringsämnen och syre, som är en utlösande faktor för bildandet av förkalkningar, under t h och diffus..; Överträdelse av kompositionen och kvaliteten på kärnans utsöndring. Detta kan bidra till ett oregelbundet sexliv, men mer exakt en orealiserad erektion. Vid körningens utlösning minskar nivån av citrat som är ansvarig för utfällningen av kalciumsalter. Återflöde (gjutning) av urin i prostata-kanalerna. Urin reflux gynna alla infektioner i urogenitala systemet, T h och sjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar, vilket leder till utveckling av olika slag uretrit, cystit..; En monotont, obalanserad diet i form av stekt, salt, kryddig och fet mat leder till en störning i köldens utsöndring och avsättning av salter i kanalerna. Skadliga vanor (alkohol, rökning, narkotikamissbruk etc.) Tuberkuloseprocessen av någon lokalisering förr eller senare genomgår förkalkning; I vissa systemiska sjukdomar i kroppen är förändring - ökad nivå av de så kallade amyloida kroppar (stärkelseproppar) som kan fungera som en slags "matris" för bildandet av förkalkningar.

Diagnos av sjukdomen och dess tecken

Datainsamling av anamnese hos sjukdomen; Palpabel (finger) undersökning prostata genom endotarmen - kan bara upptäcka stora stenar; Laboratoriediagnostik: Kliniskt blodprov; Allmän urinanalys med sedimentmikroskopi; Sperma.

Ultraljud av prostatakörteln - gör det möjligt att upptäcka inte bara närvaron av förkalkning, utan också att bestämma orsaken till deras utseende, till exempel för att upptäcka inflammation eller stagnation; CT (computertomografi) eller MRI (magnetisk resonansbildning) av bäckenorganen och prostata; Röntgen av prostata. Det är värt att säga att beroende på stenens sammansättning kan de vara röntgenstrålar - negativa, det vill säga de är inte synliga i bilderna.

Terapi och behandlingsalternativ

Hur man behandlar sjukdomen kan bara avgöra specialisten baserat på resultaten av en omfattande undersökning. Valet av behandlingsstrategin påverkas av många faktorer: storleken på stenar (foto), antalet, de tillgängliga kliniska symptom, avvikelser i laboratorievärden, deras orsaker, förekomsten av sjukdomstillstånd.

Om patienten inte gör några klagomål, det finns inga symtom på sjukdomen, de upptäckta stenarna är små och enkla, eftersom det inte behövs någon särskild behandling, sker dynamisk övervakning, eftersom detta är ett icke-kroniskt alternativ. Om några klagomål senare uppträder, ökar symtomen, stenarna i storlek och antal, då väljer doktorn en av flera befintliga huvudriktningar under behandlingen.

Medicinering (konservativ). Kontakt och kontaktlös litotripsy (krossstenar med laser eller ultraljud). Kirurgisk behandling.

För att uppnå optimal effekt av behandlingen är en annan kombination av dessa anvisningar möjlig:

Custom_block (7, 10616450, 5644); custom_block (4, 42512606, 5644); Konservativ (läkemedel) terapi hjälper till att delvis bli av stenar i prostatakörteln, det saktar ner eller helt slutar sin tillväxt och utveckling, förebygger uppkomsten av nya, och det riktas mot den underliggande sjukdomen, vilket ledde till en stenbildning. Drug utförs som symtomatisk behandling, som kan riktas till exempel för att minska smärta, eliminera dysuri, vilket minskar manifestationer av hematuri, och så vidare. D. Konservativ terapi kan vara det enda alternativet för de patienter hos vilka det finns allvarliga kränkningar av hälsa och det finns kontraindikationer för planerat kirurgiskt ingrepp, för vilket risken för att utföra operationen överstiger avsevärt den förväntade effekten och dra nytta av den. Lithotripsy (laser eller ultraljudsmissning) riktas och beräknas att de befintliga stenarna genom krossning kommer att reduceras till en sådan storlek, så att de sedan självständigt kan gå ut genom kanalerna på körteln. Men detta är inte alltid möjligt av olika anledningar, så många läkare mot denna teknik, enligt deras mening, är fragmenten kvar efter krossning en ny "matris" för bildandet av stenar. Kirurgisk behandling är ett radikalt sätt att bli av med kalcinater. Det finns flera metoder för att komma åt prostatan och metoder för kirurgi: åtkomst laparotomi (incision av bukväggen, är den operation som utförs under direkt visuell kontroll av läkare och kontakten med bukorganen); Laparoskopisk åtkomst (genom små hål i bukväggen, specialutrustning, inklusive en kamera, och alla åtgärder från den projiceras på en stor skärm). I händelse av brådskande situationer under det operativa ingreppet kan läkaren när som helst byta till laparotomi vid behov. Transuretral (genom urinröret). Vid detektering av en signifikant lesion av prostatakörteln utförs en radikal operation - prostatektomi (fullständigt avlägsnande av körteln).

Efter någon behandling eller borttagning för en fortsatt bra livskvalitet och förebyggande av sjukdomsfall, är det nödvändigt att följa en uppsättning förebyggande åtgärder så att du kan undvika konsekvenserna:

gör den möjliga fysiska belastningen i form av till exempel morgonavgiften; för att undvika de faktorer som framkallar exacerbation och tecken på inflammatoriska processer i prostata, inklusive hypotermi balansera näring överge dåliga vanor ta droger som hämmar tillväxten av stenar och normalisera nödvändiga metaboliska processer och sammansättning av kroppsvätskor; genomgå regelbundna hälsokontroller, särskilt för personer i riskzonen, för att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede med uppkomsten av inflammation i urinvägarna i tid för att behandlas och för att förhindra kronisk process. custom_block (15, 1737996, 5644); custom_block (18, 55596509, 5644);

Traditionell medicin vid behandling av förkalkning i prostata

Med långvarig inflammation i prostata ökar risken för bildande av förkalkningar avsevärt. Behandling av sådan anomali är ganska lång och ger inte alltid konkreta resultat. Patienter som försöker undvika kirurgiska ingrepp använder alternativa metoder som bygger på kunskaper om traditionell medicin.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Det finns flera uppenbara medicinska teorier som förklarar mekanismen för utseendet av stenar i prostata:

 1. Bildandet av förkalkningar sker direkt från prostatakörtelns utsöndring under inverkan av stillastående processer.
 2. Kameler bildas ur urinsalter när det tränger in i hankörlens kanaler.

Bidra till den patologiska processen med inflammatoriska infektionssjukdomar, där kroppens skyddsmekanismer fungerar. Infektionsmedel blockeras bokstavligen i prostata, på grund av bildandet av ett skyddande skal runt dem från salterna.

Genom stillastående processer i prostatakörteln, främjar uppkomsten av förkalkning, resulterande flödet stagnation i bäckenet som är förknippade med brist på motor och sexuell aktivitet, fel i dieten.

Därför arbetar behandlingen av sjukdomen med folkmekanismer i flera riktningar:

 1. Användningen av metoder som syftar till att minska prostata i prostata och förhindra deras snabba ökning, framväxten av nya konkrement.
 2. Eliminering av inflammation i prostatakörteln.
 3. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder för att minska stillastående processer.
 4. Anslutning till terapi av terapeutisk kostnäring, vilket underlättar accelerationen av metaboliska processer och förhindrar förvärring av inflammatoriska reaktioner.

OBS! Om prostatastenor finns, är en körtelmassage strängt förbjuden. Sådana åtgärder kan orsaka skador.

Folk recept från stenar

Behandling med örter och infusioner, även om det visar bra resultat när de utsätts för konkrement, men kräver en tålamod och uthållighet. Att kalcinera i prostata började påverkas, du behöver en ganska lång behandlingstid. Sådan behandling kan vara i åratal.

Varning! Innan du börjar hemterapi med örter, kontakta din läkare. Inte alla naturliga råmaterial kan vara kompatibla med de läkemedel som föreskrivs för behandling av den underliggande sjukdomen.

Infusion av hundrosen

Erfaren läkare vet om de mirakulösa förmågorna hos rhizomhästdjur. En dekokt beredd från denna del av anläggningen, hjälper till att avlägsna klippformationer, som inte bara är i prostatakörteln, men även från andra organ.

 1. Rhizome rhizome krossa och mäta 2 skedar.
 2. Beredda råvaror häll kokande vatten.
 3. Koka drycken i högst fem minuter.
 4. Ta innan måltiderna. Drick 70 ml av läkemedlet åt gången.

Tips! Ingredienser aggressiva för tandemaljning. Använd ett halm för att dricka vätskan så att vätskan inte skadar den.

Avbryt inte behandlingen. Resultaten kan observeras efter sex månader.

Infusion av björkbark

God beprövad avkok av björkbark med tillsats av citronsaft.

 1. Ta 1 sked hackad bark.
 2. Häll kokande vatten (200 ml).
 3. Låt det brygga i minst en halvtimme.
 4. Stryk potionen.
 5. Blanda i ett glas på en sked stor buljong, juice från citron och vatten.
 6. Ta tre gånger om dagen före måltiderna.

Björk knoppar är tillåtna istället för bark.

Samling av örter

Känd healing insamling av goutweed, Adonis och podmarannika seg gäller inte bara upplösning av stenar i prostata, men också som ett diuretikum.

 1. Alla örter tas i samma mängd och blandas.
 2. Stänk 8 teskedar av blandningen i en behållare och tillsätt den en halv liter kokande vatten.
 3. Det är inte nödvändigt att koka. Låt buljongen stå i ca 4 timmar och dränera.
 4. Drick ett läkemedel för 50 ml.

Detta recept är användbart för behandling av adenom.

Recept med persilja

Persilja finns i många recept som är avsedda att behandla manliga urologiska sjukdomar. Applicera alla delar av växten, som framgångsrikt slår mot stenar, inflammation, förbättrar blodflödet och metaboliska processer.

För att bli av med stenar kan du använda följande recept:

 1. Pressa färsk juice från persiljaens rot.
 2. Till en sked juice fyller honung och citronsaft för 1 sked.
 3. Ta det före varje måltid.

Hemma, förbereda och tinktur persilja:

 1. Mala rötterna och stammarna av persilja.
 2. Fyll den med en sked av råvaror.
 3. Häll ett glas kokande vatten.
 4. Låt det brygga i upp till 8 timmar. Du kan lämna för natten.
 5. Drick 50 ml av den färdiga produkten dagligen.

The Golden Rod

Behandling av den gyllene staven utförs i flera steg, alternerande mottagningar av buljonger och tinkturer.

Den första månaden är beredd och konsumeras nyberedd buljong:

 1. Ta 2 skedar av en gyllene stång.
 2. Häll vatten kokande i mängden halv liter.
 3. Lämna för att insistera på hela natten.
 4. Ta tre gånger om dagen för 100 ml före måltiden i en halvtimme.

Samtidigt förbereda tinkturen, som kommer att behöva användas under den andra behandlingsmånaden:

 1. Flaskan är täckt med stavens blommor för att fylla tanken till mitten.
 2. Tillsammans med vodka.
 3. Tåla potionen i mörkret i minst två veckor.
 4. Ta efter varje måltid efter 90 minuter.
 5. Ta en sked av ett läkemedel på en gång, som tvättas med vatten.

Efter en sådan kurs, ta en paus i 30 dagar och upprepa hemterapin igen.

juice terapi

Lös upp små stenar i prostatakörteln hjälper olika juice, kokta hemma. För härdande sokoterapii gäller:

Juicer är berusade både i ren form och utspädd med vatten eller blandas ihop.

dietterapi

På kostnäring, i närvaro av konkrement, insisterar folkläkare och läkare.

För att förhindra uppkomsten av nya konkrement från kosten, helt undanta produkter i form av:

 • spenat;
 • sorrel;
 • rädisa;
 • fett kött
 • pickles;
 • pickles;
 • skarpa kryddor.

Prefekt ges till fettfattigt kött, fjäderfä, spannmål, grönsaker, frukt, havsfisk.

För att eliminera stillastående fenomen och förbättra blodflödet rekommenderas regelbundna sportaktiviteter och ett aktivt sexliv.

Är det möjligt att bli av med prostatit hemma - det här kommer att berätta följande video: