Huvud
Behandling

Fröer av pumpa från prostatit: Sammansättning och medicinska egenskaper

Prostatit är en prostatisk sjukdom som uppträder hos män på 20 år.

En vanlig orsak till prostatit är ospecifik inflammation i urinröret, som sträcker sig till prostatakörteln.

Klamydia, mykoplasma och virusinfektioner kan också vara orsaken.

Det anses också att predisponeringsfaktorer är av stor betydelse: stillasittande livsstil, undernäring, hypotermi, oregelbundet sexuellt liv eller vice versa överdriven aktivitet, alkoholmissbruk.

Det finns flera huvudtyper av prostatit:

 • Akut bakteriell prostatit.
 • Kronisk bakteriell prostatit.
 • Stagnerande prostatit.
 • Icke-bakteriell prostatit.
 • Atypiska former av kronisk prostatit.

Det finns många verktyg för att förhindra och bli av med prostatit, en av dem är pumpafrön. Ansökan bygger på pumpafrön recept för prostatit har en gynnsam terapeutisk effekt, vilket framgår av de många svar män. Fröer av pumpa från prostatit i dess komposition är unika i ett stort antal vitaminer och näringsämnen.

Pumpa frön innefattar fibrer, proteiner, beståndsdelar av mangan, järn, fosfor, zink. Dessutom innehåller i vissa kvantiteter i pumpa frön folsyra, kalcium, selen, kalium och vitaminer A, B, E, PP, liksom aminosyror som är nödvändiga för kroppen.

En annan inte mindre användbar produkt med en mättad vitaminkomposition är honung. Honung läkande kompositionen innefattar mer än 300 komponenter, positivt påverkar immunsystemet: spårämnen, enzymer (amylas, fosfatas, diastas och andra), och vitaminerna B, H, K, PP och biogena stimulatorer. Honung har en unik egenskap att inte förlora användbara egenskaper i lagring.

Vissa recept för behandling av prostatit innehåller en kombination av honung och ett pulver av pumpa frön. Dessa produkter gör bollar, som förutom att återställa prostatan har en positiv effekt på kroppen och immuniteten. Läkande egenskaper hos pumpafrön används inte bara vid behandling av prostatit, men också för förebyggande och behandling av många andra sjukdomar.

Pumpa frön är 50% sammansatt av pumpa olja berikad med zink, viktigt för strukturen av huden, hår och naglar, dessutom bidrar zink till att upprätthålla immunitet under säsonger av förkylning. Fosfor och andra element i kombination med zink ökar kvaliteten på ägg och spermatozoer, dessutom förbättrar produktionen av könshormoner hos män och kvinnor.

Pumpa frön har också en positiv effekt på kardiovaskulärsystemet: de rensar kärlen, ökar deras elasticitet och förbättrar trycket. Dessutom har pumpa frön en positiv effekt på nervsystemet och mag-tarmkanalen, lindrar parasiter, fröbrus hjälper till med brännskador och små sår.

Pumpasfrön med prostatit: användningar, kombinationer och recept

Pumpa frön med prostatit kan konsumeras på flera sätt. I sin råa form bör användas varje dag på fastande mage för 30-40 korn i en månad, sedan en månad senare måste du upprepa kursen som folk rättsmedel har en långsam effekt, men eftersom de inte har en skada, kan programmet vara långa, ofta denna metod används för förebyggande.

Det är också möjligt att bereda pulver från råa pumpa frön. För att göra detta, torka frön, slipa i en kaffekvarn utan att rengöra, så ska det resulterande pulvret siktas flera gånger tills avfallet elimineras. Ett sådant pulver ska konsumeras 1 matsked 1 gång om dagen, det rekommenderas att dricka det med ett glas vatten med en tesked honung blandad i den. Använd pulveret från pumpa frön från prostatit behövs dagligen under hela året. Förvara den i en tätt sluten burk på en mörk, sval plats.

Du kan också göra tabletter från pumpa frön. För att göra dem behöver du 500 gram färskt, hackat, slipat ordentligt och 200 gram honung. Ingredienser ska blandas i en homogen blandning och läggas i kylskåpet tills det ögonblick som honungen förtorkar. Sedan från den mottagna täta massan är det nödvändigt att blinda små bollar i diameter på 15 mm och förvara i kylskåp i sluten kapacitet. Ta dem på morgonen på en tom mage för 1 stycke.

Inte mindre användbar för prostatit och pumpaolja. För att förebygga prostatit rekommenderas att ta varje gång 30 minuter innan du äter 2 teskedar. Eftersom oljan har en behaglig lukt och smak, ger mottagningen inte obehag. I närvaro av en redan utvecklad prostatit med hjälp av pumpaolja rekommenderas det att göra mikroclyster, de måste göras i flera veckor.

Före mikroclys måste du rengöra tarmarna. Efter att ha tagit mikroclyster ska du ligga i en liggande position i minst 15 minuter.

För dem som är intresserade av hur man använder pumpa frön för att förebygga prostatit svarar specialisterna: det är tillräckligt att konsumera 30-40 korn varje dag och det kommer inga problem med prostata. För att uppnå den bästa effekten rekommenderas pumpa frön från prostatit att kombinera med honung, som också berikas med användbara ämnen.

Effekten ökar också om mikroklysstycken tillsammans med pumpafrön tillverkas på basis av medicinska örter. Det bör dock komma ihåg att pumpafrön själva med prostatit inte helt kan lindra inflammationen i prostata. För att fullständigt bota prostatit krävs en omfattande behandling, som bör omfatta förutom folkmedicin, medicinsk behandling och fysioterapi.

Förberedelser och recept kan varieras.

 • Från frön av en pumpa och honung är det möjligt att bereda en emulsion. För att göra detta, slipa oskalade pumpafrön och lägga till dem rent vatten för att bilda en flytande slam. Blanda den resulterande blandningen med lika mycket honung och äta på morgonen och kvällen för 1 matsked.
 • Pumpa fröolja bör blandas i lika stora kvantiteter med honung och användas i 2 veckor 3 gånger om dagen för 2 teskedar.
 • För att applicera mikroklismen hos en matsked pumpaolja, späd ¼ kopp kokt vatten, lägg i ändtarmen som ligger på sin sida, håll i ca 15 minuter.

Trots de många användbara egenskaperna hos pumpa frön med prostatit, innan du använder dem, kontakta en läkare.

Behandling av prostatit med pumpa frön

På den här sidan (innehåll):

Pumpa frön är en livgivande mat och en naturlig lösning. Daglig användning av dem stärker immunförsvaret och hjälper till att motstå sjukdomar inklusive t. Och prostatit.

prostatit

Prostatit är en inflammation som uppstår av många anledningar. Behandling av dess pumpafrön kanske inte alltid i alla fall. Om prostatit uppstod på grund av infektion, kommer frön inte att hjälpa.

Orsaken till icke-infektiös prostatit är stagnation av blod och lymf i det lilla bäckenet på grund av:

 • störningar av hormonbalans
 • dåliga vanor (rökning, alkohol);
 • låg fysisk aktivitet och stillasittande arbete
 • frekvent stress;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • starka superkylningar.

Varför pumpa frön behandlas

I fröna av vanlig pumpa innehåller upp till 40% användbara fetter finns det organiska syror i dem, ett stort antal mikro- och makroelement, vitaminer A, E, D.

Pumpa frön är en naturlig källa till zink, vars behov är mer erfaren hos män än kvinnor. När det saknas zink, ökar puberteten hos pojkar, och hos män kan deras manliga förmågor fungera felaktigt.

Regelbunden användning av frön bidrar till förbättring av njure och lever, och har också en positiv effekt på gastrointestinala funktion. Grund av den betydande zinkhalt (mer zink finns bara i ostron) pumpafrön kan minska hormonella skador på prostataceller orsakade därigenom minska risken för prostatacancer sjukdom.

Zink, oavsett kön, deltar också:

 • i syntesen av proteiner,
 • vid aktiveringen av enzymer,
 • i bildandet av hormoner och kollagenfibrer,
 • i processerna av celldelning.

Fördelar och skador för män i behandling av prostatit med pumpafrön, recept och tips för att äta

Pumpa frön - naturmedicin

Detta verktyg användes av forntida healers.

Konsumerar dem varje dag, en person stärker immunförsvaret, hindrar utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar.

Behandling av prostatit med pumpa frön

För att behandla prostatit använd råa förskalade nyskördade pumpa frön.
Effektivt också pressas ut ur dessa fröolja.

Pumpa frön: nytta och skada för män med prostatit

Pumpa frön behandlar prostatit på grund av zink som finns i dem.

Utöver det är pumpafrön halva sammansatta av användbart fett, mättat med fettsyror Omega 3, en tredjedel av proteinet med en komplett uppsättning humana aminosyror. Innehåller ett komplett utbud av vitaminer (A, E, D...), karotenoider.

I en fjärdedel av ett glas pumpa frön finns spårämnen:

 • mangan - 74 mg;
 • tryptofan - 53 mg;
 • magnesium - 48 mg;
 • fosfor - 38 mg;
 • koppar - 22 mg;
 • protein - 20 mg;
 • zink - 17 mg;
 • järn - 16 mg.

effekt

Innehållet zinkfrön påverkar syntesen av manliga hormoner: testosteron, androgener; proteiner; kollagenfibrer; deltar i processen med celldelning.

Användbara fröämnen avbryter proliferation av prostataceller, överdriven stimulering av prostatautveckling med testosteron; rena blodet stärka immunförsvaret minska kolesterolhalten lugnar nerverna, särskilt hos barn.

De lindrar inflammation i prostatakörteln, seminalblåsor, eliminerar stagnation i könsorganen, urinvägarna, skapar en möjlighet för bättre urinproduktion, stärker blåsans muskel.

Fördelar och nackdelar

Fröer av pumpaprostatit behandlas försiktigt, gradvis, utan sidosegment. De är bra i den stagnerande fasen av sjukdomen, förhindrar utvecklingen av prostata adenom.

I förbrukning bidrar deras användning till att behandla eller förebygga följande sjukdomar: inflammation i lederna (artrit), osteoporos, diabetes mellitus, inflammationer av olika ursprung, virusinfektioner. Patienter förbättrar minne, uppmärksamhet, matsmältningssystemet, ökar motståndet mot stress, förkylningar.

Ät pumpa frön också ha ett hälsosamt utseende, öm hud, lyxigt hår. Ett glas solrosfrön en dag är tillräckligt för detta ändamål. För detta ändamål rekommenderas de av kosmetologer.

Nackdelarna uppstår om

 • Vid behandlingen kommer patienten att förlita sig endast på frön;
 • kommer att applicera frön i närvaro av kontraindikationer

Mottagningssystem

Hur tar man pumpa frön från prostatit?

 • Sypem köpte på marknaden råa pumpa frön i en burk med vatten,
 • desinficera med mangankorn
 • stängt med lock, skakat.
 • Låt i en halvtimme, tills skalet mjuknar.
 • Vi häller ut på en handduk, torka den.
 • Skala fröet av fröna lätt av med sax. Kantarna hos varje frö är snyggt snittade längs konturen.
 • Folkmedel för prostatit med pumpafrön: recept

  Recept 1. Innan måltider, ta 30 solrosfrön varje dag till frukost, lunch, eftermiddagste, middag. 100-150 råa renade frön per dag för behandling (400 kalorier), sextio till sjuttio för förebyggande (200 kalorier). Detta är en daglig dos av zink, järn, mangan. Vi följer det i andra recept.

  Recept 2. Mala frön i pulver. Sikta. Vi tar två st. matskedar för en dag. Med vatten med honung (två ch. Skedar för ett glas) tvättar vi ner. Vi håller pulvret i kylskåpet.

  Recept 3. Vi pressar ut oljan från frön. Drick 3 gånger om dagen för 2 tsk. Kurs - två veckor.

  Recept 4. Vi gör en emulsion: Vi gnuggar frön i en mortel, i portioner, lägger till kallt vatten. Vi tar en emulsion på en matsked dagligen på morgonen, på kvällen.

  Recept 5. Vi gör microclysters från pumpa olja. Sked smöret i 1/4 kopp kokt vatten. Ligger på magen, lägger vi enema. Vi vilar i tio minuter.

  Recept 6. Våt tampongen med pumpafröolja. Sätt försiktigt in i ändtarmen.

  Kontra

  • personlig intolerans mot några av ämnena i frön;
  • gastrit;
  • sår i matsmältningssystemet (mag, tolvfingertarm).

  Om det inte finns sådana sjukdomar, borde de flesta inte vara rädda för ett negativt resultat.

  Med vad kan du kombinera?

  Beroende uteslutande på pumpa frön när behandling av prostatit är inte värt det. Speciellt när det gäller stadierna av akut prostatit, prostata adenom, farorna med tumörer. Om sjukdomen är smittsam, kommer frön inte att hjälpa till.

  Läkaren utser patienten med prostatit traditionell behandling: antibiotika, fysioterapi. I ett extremt fall, kirurgisk ingrepp. Pumpa frön kompletterar dessa medel.

  Vilka typer av prostatit är pumpa frön effektiva?

  Fröer är i de flesta fall effektiva som en extra resurs vid tillämpning av traditionella medicinmetoder.

  Samtidigt, som ett sätt att förebygga, med de första mindre symtomen på sjukdomen, har deras äta ibland en självständig betydelse.

  Detta kan förväntas om orsaken till abakteriell prostatit är en stagnation i lymfkroppens lilla bäcken på grund av:

  • berusning,
  • rökning
  • hormonella obalanser
  • stillasittande arbete,
  • låg fysisk aktivitet,
  • påkänningar,
  • brist på kön,
  • hypotermi.

  Kursens längd

  Termisk behandling av prostatit med pumpa frön: Vanligtvis missar patienterna en tvåveckors kurs en gång per år.

  Om symptomen inte försvinner, upprepa kursen efter en veckoskydd.

  När det är möjligt, kontakta en läkare.

  slutsats

  Fröer av pumpa - Ett alternativ till piller i de tidiga skeden av sjukdomen. Genom att använda dem är det möjligt att minska mängden administrering av tabletter som har många biverkningar i andra fall.

  Användbar video

  Vi erbjuder att se en video om behandling av prostatit med pumpa frön:

  Pumpa frön med prostatit recept

  Folk recept. Pumpa frön med prostatit.

  I gamla tider pumpa frön från prostatit, från leder, och även från maskar hjälpte våra förfäder. Människor har försökt att behandla sjukdomen på de mest fantastiska sätten. De åt pumpa frön med honung, pressade olja från dem, torkade dem och gnidde dem i pulver. Hittills har inte så många recept använts i vilka pumpa frön med prostatit, och den härdande effekten är märkbar och dokumenterad. I denna artikel samlas in användbara recept, ur vår tidens medicinska synvinkel och utvecklingen av vetenskapen.

  Pumpa frön är bra för prostatit.

  Omedelbart kommer vi att märka att pumpafrön är användbara vid en prostatit, men det är inte nödvändigt att tänka, vad är det med panacea? Behandling av inflammation i prostata med pumpa frön kan hänföras till folkmedicin, eller till biologiskt aktiva tillsatser. För att övervinna sjukdomen behöver du en läkare, diagnostik, läkemedel. Men som förebyggande av prostatainflammation och tillsats av näringsämnen till kroppen, kan pumpafrön inte ersättas. Vad innehåller sådan magi i sig, behandlar pumpa frön prostatit, frågar du? Tänk på vilka kemiska element som är kornen och det blir klart varför våra förfäder ansåg dem en medicin. Listan nedan, det här är inte en komplett lista över ämnen som ingår i recepten.

  Kemisk sammansättning av pumpa frön:

  • koppar är involverad i syntesen av röda blodkroppar och leukocyter;
  • fosfor är inblandad i omvandling av humana proteiner, kolhydrater och fetter till energi;
  • zink bidrar till processerna för normalisering av vävnadsutveckling, stimulerar celltillväxt och uppdelning, ger vävnadsregenerering, stöder reproduktiv funktion;
  • Mangan är en av grupperna av grundläggande mikrodelar av människokroppen;
  • magnesium förhindrar deponering av stenar i gallblåsan och njurarna, koordinerar hjärmvalsens rytm;
  • tryptofan är en aminosyra som är nödvändig för kroppen;
  • Järn är det grundläggande elementet i hemoglobin, som transporterar syre i människans cirkulationssystem.
  • selen är en av en grupp antioxidanter, hjälper till att avlägsna antioxidanter;
  • Kalium ger stabilitet i nervsystemet och överensstämmer med vattenbalansen i kroppens celler.
  • bor är involverat i ämnesomsättningen;
  • fluor stimulerar immunitet, bildande av benvävnad, cirkulationssystemets funktion;
  • Krom deltar i metabolism och sänker kolesterol.
  Användbara ingredienser och egenskaper hos pumpa frön.

  Receptet är det första. Råpumpa frön från prostatit.

  Kanske är det den enklaste metoden. Naturligt lämplig för förebyggande av sjukdom. För matlagning behöver du femtio gram rå pumpafrö. Skala frön från skalet och dela den resulterande spridningen av korn i två eller tre delar. Ta varje del innan du äter. Noggrant och noggrant tuggning. Detta enkla recept är idealiskt för att förebygga prostatit, eftersom det är enkelt och alla kan upprepa det. Mottagelsens varaktighet är inte mindre än en månad, varefter du tar en paus i några veckor.

  Det andra receptet. Ground Pumpkin frön från prostatit.

  Detta recept är mer lämpligt om en man inte gillar att pumpa frön att smaka. I det här fallet rengörs de och slipas på en matberedare eller kaffekvarn. Vidare används det resulterande pulvret som ett pulver för sallad. Ta en två gånger om dagen, utan varm mat. Platsen för denna metod är att smaken av skålen inte faktiskt förändras. Därför kan du lägga till var som helst, från sallad och spannmål till en smörgås.

  Receptet är det tredje. Tinktur av pumpa frön med prostatit.

  Säd pumpa fröet med en sked, om nödvändigt, fukta med vatten. Tillsätt det kylda kokta vattnet till den resulterande massan. Förhållandet är följande, en andel av fröna i tre delar vatten. Rör bra och låt den brygga i 24 timmar. Sedan pressas den resulterande infusionen genom gasväv och en drink. Ta två gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna. Bättre morgon och kväll. Denna metod är lämplig för dem som följer vattenbalansen i kroppen.

  Vi påminner er om att en volym friterad frön är lika med fem volymer hela frön.

  Det fjärde receptet. Pumpa frön med honung för prostatit.

  Detta är kanske det mest effektiva av de givna recepten, eftersom honung lägger till pumpa frön till fördelaktiga egenskaper. Renade frön blandas med flytande honung så att en jämn massa erhålls. Därefter sätts den resulterande blandningen i ett köksskåp, torrt och mörkt, brygga. Försök att göra en sådan förberedelse i burkar på sommaren och börja äta på vintern.

  Receptet är det femte. Klumpar av honung och pumpafrön och lin med prostatit.

  Pulvret från frön blandas med honung för att erhålla en homogen massa. Sedan sätter de den på ett ställe, otillgängligt för ljus och värme. Insistera bör vara lång tid, minst tre månader. Därefter rubbas en tesked från klumpens förtjockade massa, rulla i linfrön. Dessa klumpar rekommenderas att ta två eller tre bitar om dagen, men inte mer.

  Det sjätte receptet. Olja från pumpa frön från inflammation i prostata.

  Vi kommer att göra olja från pumpafrön, det bär i sig verkligen helande egenskaper. Det kan läggas till mat. Blanda med vatten och gör denna blandning enema, är också mycket användbar.

  Recept sjunde. Tamponger med pumpafröolja för prostatit.

  Sätt tampongen i en skål med olja, låt den suga. Kläm sedan försiktigt ut, men att det fortfarande var rikligt genomvattnat i olja. Patienten lägger på hans sida, dra knäna till bröstet och sätt in en tampong i ändtarmen. Förfarandet varar femton minuter. Behandling av prostatit med en tampong med ett extrakt av pumpafrön, det är bättre att producera innan du lägger dig och innan du tar en dusch för att tvätta bort oljans rester och att inte fläcka sängen och kläderna.

  Hur korrekt att ta pumpa frön med prostatit?

  I den här artikeln har vi sammanställt de viktigaste recepten. Vi kan anta att mottagandet av pumpa frön av folkmetoden för behandling av prostatit. Trots fördelarna med korn som beskrivs i artikeln är det nödvändigt att ta dem med försiktighet. Att det inte fanns några problem med matsmältning eller allergi uppenbarades inte, det valda receptet bör testas i några dagar. Sedan pausa och se om det finns några biverkningar. Om det inte finns några symptom kan du säkert använda det valda receptet.

  Observera också att den grundläggande faktorn för behandling som ger vikt är tålamod. Ta pumpa frön för att behandla prostatit du behöver varje dag i en månad. Utan avbrott. Stanna sedan i två veckor. Artikeln är beredd som referens, om du hittar symptom på prostatit, kontakta en läkare. Var frisk, var försiktig!

  (4 uppskattningar, medelvärde: 5,00 av 5)

  Pumpa frön med prostatit, 5 huvudsakliga recept

  Prostatit, det här är exakt den urologiska sjukdomen som de flesta män är rädda för över 35 år gammal.

  Vad leder ignoreringen av problemet till?

  Med den nuvarande nivån av informationsspridning kan alla lära sig att obehandlad prostatit leder till adenom och impotens och i allvarliga fall till prostatacancer.

  Behandling av prostatit med pumpafrön erbjuds ofta på motsvarande platser av traditionell medicin.

  Kan denna metod lindra inflammation, obehag och förbättra sexlivet eller är det en annan, otestad myt?

  För att förstå detta är det nödvändigt att veta vad som orsakar prostatit och vad som behöver vidtas för att eliminera både orsaker och konsekvenser av denna patologi.

  Är det möjligt att behandla prostatit med pumpa frön?

  Prostatit utvecklas hos män av flera skäl. Uppkomst av sjukdomen bidrar till sexuella infektioner, stillasittande livsstil, metaboliska störningar, överkylning av bäckenorganen.

  Allt detta återspeglas nödvändigtvis negativt på prostatakörtelns tillstånd, eftersom det orsakar inflammation och stagnation.

  Resultatet av denna process är ett brott mot urinering, det finns smärtor, det finns en obalans i könsorganet.

  Prostatit kan inte uteslutas med folkmedicin ensam, och en man måste fullt ut förstå detta.

  I de första stadierna kan injiceringar förskrivas, antibakteriell och symptomatisk behandling tillämpas, ytterligare rektalmassage av prostata och ett komplex av terapeutiska gymnastiska övningar visas.

  Traditionella behandlingsmetoder används som en extra terapi, men de tillåter dig ibland att förlänga sexuell aktivitet fram till slutet av livet och förhindra utseende av adenom och cancer. Därför är det inte värt att kassera farmors recept.

  Pumpa frön används för att återställa manlig hälsa sedan antiken. Då kunde de inte bestämma deras komposition exakt, men alla som använde medicinen på deras grund noterade positiv dynamik.

  Eliminering av inflammation och ökade metaboliska processer i prostatas vävnader under påverkan av pumpafrö förklaras av deras mest användbara komposition.

  Pumpa frön innehåller i den optimala volymen ett sådant spårelement som zink, förebygger detta ämne hyperplasi, det vill säga spridningen av prostatavävnad och påverkar positivt sexuell funktion.

  Fördelaktig effekt på könsorganen hos män och frön av pumpafrön, selen, magnesium, niacin.

  Dessutom har de pumpa frön som används i prostatit en mild diuretisk effekt och sålunda tillåter denna behandling inte utvecklingen av stillastående fenomen.

  Pumpa frön - den positiva sidan av användning för prostatit

  Pumpa frön med prostatit och recept baserade på dem, som används av män, har många fördelar.

  • För det första tolereras sådan behandling lugnt av kroppen, alla seriösa kontraindikationer utesluts.
  • För det andra är det mycket billigt, eftersom pumpafrön inte hör till kategorin dyra produkter.

  Användningen av pumpafrö är ett slags förebyggande av impotens och utvecklingen av adenom.

  Dessutom, om recepten baserade på pumpafrö används före utvecklingen av patologiska processer i vävnaderna i prostatakörteln, är det i de flesta fall möjligt att förhindra uppkomsten av akut prostatit.

  Med hjälp av pumpa frön, glöm inte att deras överdrivna användning inte heller visas, det vill säga om du äter frön med glasögon kan du störa funktionen hos andra organ.

  I alla viktiga åtgärder och det är bättre om pumpa frön med prostatit gäller för vissa system.

  Flera recept har utvecklats utifrån denna unika produkt och därför kommer alla männen att kunna välja det lämpligaste behandlingsalternativet för sig själva.

  Recept av medicinska kompositioner baserade på pumpa frön

  Det enklaste sättet att använda pumpa frön i sin rena form, det vill säga män rekommenderas att äta ca 30 frön om dagen.

  Men detta alternativ är endast lämpligt som ett förebyggande verktyg för att förhindra manliga urologiska problem.

  Om prostatit redan existerar, måste du använda de recept som är gjorda specifikt för restaurering av prostatavävnad och celler i prostatit.

  Nästan alla medicinska substanser är koncentrerade i det orenade och inte rostade pumpafröet, därför framställs den valda kompositionen på basis av hela produkten utan förbehandling.

  Bollar baserade på frön av pumpa och honung återställer inte bara prostatakörteln, utan påverkar också hela organismens tillstånd, förbättrar immuniteten och förbättrar metaboliska processer.

  För att förbereda detta läkemedel kommer det att vara nödvändigt att slipa ett halv kilo färsk pumpa frön i ett pulver, varefter de blandas med 200 gram flytande honung.

  Den resulterande kompositionen bör placeras i kylskåpet för förtjockning, varefter små bollar av hasselnötternas storlek framställs från den.

  Ta en honung-pumpa boll rekommenderas på morgonen och måste sakta lösas upp i munnen.

  Positiva förändringar män märker efter en vecka av sådan behandling, och hela kursen ska inte vara mindre än en månad.

  Upprepa behandlingen med honungskulor råd om sex månader.

  Från färska, torkade frön av en pumpa är det nödvändigt att förbereda ett mjöl i en mixer eller på köttkvarn.

  Det resulterande torra pulvret äts före måltid med en sked 2 gånger om dagen.

  Drick det med ett glas vatten med två skedar honung. Det rekommenderas att utföra sådan behandling på hösten och våren i en månad.

  Det finns färdiga lösningar som finns i apoteket, till exempel, honung med pumpafrön och propolis.

  Friska grönsaksfrön i skalet måste slipas i en murbruk, hälla vatten gradvis.

  Den erhållna emulsionen blandas med en lika stor mängd honung i maj.

  Att äta en sked av detta läkemedel rekommenderas på morgonen och kvällen.

  Olja erhållen från en pumpa, har en massa användbara substanser, varav några hjälper till med prostatit och adenom.

  Män kan äta två tsk smör innan de äter minst två gånger om dagen.

  Den allmänna behandlingen är 10-15 dagar, upprepa det varje månad i ett halvt år.

  Mikroklyschor baserade på pumpaolja.

  Pumpaolja kan användas för att behandla prostatit och i mikroclyster.

  En sked stor pumpaolja bör omröras i ett glas varmt kokt vatten.

  Den resulterande kompositionen införs i den tidigare rengjorda ändtarmen. Efter mikroclystationen i magen måste du ligga ner i minst 10 minuter.

  Microclysters kan ersättas med installation av tamponger doppade i olja. Ungefär en halv liter olja krävs för denna behandling. Efter denna behandling kan man upprepa igen efter sex månader.

  Sammanfattning

  Behandling av prostatit med pumpa frön hjälper till att bli av med andra problem samtidigt.

  Efter sådan folkterapi förbättras minne och uppmärksamhet, förkylningar är mindre fasta, metabolism upprättas och stressmotståndet ökar.

  Det är bara nödvändigt att alltid komma ihåg att folkmedicin endast används som en extra behandling.

  Huvudrätten är trots allt mottagningen av väl valda farmaceutiska preparat.

  Pumpa frön med prostatit: recept för män

  Sedan antiken har pumpa frön använts av människor som botemedel mot många sjukdomar. Det naturliga botemedlet bidrog till att naturligt stärka immunsystemet och framgångsrikt motstå virus eller bakterier. Prostatit är en av de sjukdomar där det rekommenderas att använda pumpafrön, men även folkmetoder är inte alltid effektiva. I vissa fall kommer denna metod inte att ha den korrekta terapeutiska effekten, så traditionell medicin erbjuder speciella läkemedel för "manlig kraft".

  Vad är prostatit?

  Enligt vetenskapliga uppgifter kallas all inflammation i prostatakörteln vanligen som prostatit. Sjukdomen påverkar alla män äldre än 20 år, de flesta patienterna leder en stillasittande livsstil. Prostatit avser infektionssjukdomar. Den främsta orsaken till patologi ligger i multiplikationen av bakterier som tränger in i kroppen genom urinväggen. Sjukdomsskapande mikroorganismer väntar på ett lämpligt ögonblick för utvecklingen av vital aktivitet, så kränkningen av mikrocirkulationen i det lilla bäcken anses vara det mest fördelaktiga ögonblicket.

  Processen för försämring av blodflödet i reproduktionssystemet sker gradvis. Att vara i sittande läge i mer än sex timmar leder till stagnation av blod, vilket orsakar problem med styrka. Detta är dock inte den enda orsaken till prostatit. Enligt medicinsk statistik är sjukdomar i prostatakörteln karakteristiska för de företrädare för den starka hälften av mänskligheten som saknar regelbunden intimitet. Riskgruppen inkluderar patienter som lever i promiskuitet eller har dåliga vanor.

  Sjukdomen har flera sorter, sjukdomsformen beror på patogenens natur. Det finns två huvudtyper av prostatit - akut och kronisk, som är uppdelade i asymptomatisk, bakteriell och icke-bakteriell. Den vanligaste formen av sjukdomen är bakteriell kronisk prostatit, som förekommer i varje åttonde man efter fyrtio år. Karakteristiska tecken på utvecklingen av den patogena processen är följande symptomatologi: brist på sexuella begär, problem med erektion, urinering eller styrka.

  Det finns tre stadier av utveckling av sjukdomar i prostatakörteln. I avsaknad av snabb behandling kan patienten få allvarliga hälsoproblem. I det sista skedet av prostatit finns det en ersättning av mjuk bindväv, vilket leder till rynkningen av hankönens könsorgan. Börjad sjukdom leder ofta till sådana negativa konsekvenser som kronisk urinretention eller impotens.

  Behandling av prostatit med pumpa frön

  Pumpa frön med prostatit är en av de mest populära metoderna för att återställa manlig styrka. Den främsta orsaken till läkemedlets framgång är dess unika sammansättning, rik på vitaminer och spårämnen. Produkten innehåller oersättliga komponenter som har en positiv effekt inte bara på immunitet utan också på reproduktionssystemet. Under behandling av prostatit är zink ledande roll eftersom detta element har en positiv effekt på "manlig styrka".

  Ämnet förhindrar spridning av prostatavävnad, sådana sjukdomar i medicin brukar kallas hyperplasi eller prostata adenom. Pumpa frön med honung för män - det här är helt säkert verktyg, eftersom metoden inte har kontraindikationer att använda. Den naturliga produkten hjälper till att hantera inte bara med urologiska sjukdomar utan också med diabetes mellitus, artrit, osteoporos. På detta sätt slutar de terapeutiska egenskaperna hos växtfrön inte. Fröer av pumpa har följande effekter på människokroppen:

  • förbättra tillståndet för hår och hud;
  • stabilisera blodtrycket
  • förstöra parasiter
  • lägre kolesterol;
  • aktivera mental aktivitet
  • stimulera produktionen av gemensam vätska;
  • eliminera effekterna av toxicos.

  Terapi med användning av denna lösning är mycket lätt att tolerera av patienter, tack vare den gradvisa mättnaden av kroppen med näringsämnen. Pumpkinsfrön från prostatit är en överkomlig behandling som är en extra fördel med traditionell medicin. Produkten kan köpas i vilken butik som helst, och priset på produkten är mycket lägre än kostnaden för något genomsnittligt läkemedel. Om emellertid inflammation av prostata upptäcks, bör du alltid söka hjälp av en läkare för att bestämma sjukdomsfasen.

  Sammansättning av frön

  Pumpa frön är inte förgäves kallas en av de mest användbara livsmedel, eftersom de innehåller en stor mängd näringsämnen. Växtfrön är rika på vitaminer, mikro och makroelement, som är nödvändiga för människokroppen för normal funktion. I kompositionen av pumpafrön är fosfor, zink, magnesium, järn, koppar, mangan, selen och andra användbara ingredienser. Produkten anses vara rekordhållare för innehållet av vitamin C, B1, A, E, K.

  I pumpafrön är 12 viktiga och 8 utbytbara aminosyror, inklusive omega 3. Förbrukning av 100 gram av denna produkt kan du nästan helt uppfylla det dagliga kravet på organiska ämnen. Planteras frön tar bort gifter och toxiner från kroppen, vilket förbättrar tarmarnas arbete. Produkten stimulerar arbetet i det muskuloskeletala, kardiovaskulära och reproduktiva systemet, det har en fördelaktig effekt på den visuella apparaten. Regelbunden konsumtion av frön minskar risken för prostatacancer väsentligt.

  Merparten av produktens sammansättning är representerad av fetter, vilket förbättrar hårets, nagels och hudens tillstånd. Sådana egenskaper hos frön är speciellt användbara för den vackra halvan av mänskligheten. Pumpa frön innehåller vatten, proteiner och kolhydrater, liksom glycerider av palmitinsyra, oljesyra, stearinsyra och linolensyror. Oljor från pumpa frön innehåller en naturlig sorbent - pektiner, som tar bort skadliga ämnen från kroppen. Dessutom innehåller produkten även andra föreningar:

  • eteriska oljor;
  • kollagenfibrer;
  • karoten;
  • tryptofan;
  • hormoner;
  • hartser;
  • tokoferol;
  • fytosteroler;
  • karotenoider.

  Pumpa frön har antiinflammatoriska, koleretiska och anthelmintiska effekter på människokroppen. Produkten rekommenderas för användning i sängvätning hos små barn. Planteras frön visas som ett förebyggande medel för inflammation i prostatakörteln. Produkten har ett lågt kaloriinnehåll, så det kommer att vara användbart även för personer som lider av urolithiasis, gastrit, lungblödning.

  Kontra

  Enligt dieten är det absolut inga ofarliga produkter. Även livsmedel från naturliga ingredienser kan vara skadliga under vissa förhållanden. Pumpa frön med prostatit kommer endast att gynnas om deras användning är strikt kontrollerad. Den optimala mängden av en produkt som får äta per dag är 100 gram. Överskridande av de rekommenderade doserna kan orsaka hälsoproblem, till exempel förvärring av magsår.

  Människor med sjukdomar i mag-tarmkanalen får inte äta pumpafrön. Gravida kvinnor, allergier, kärnor och hypertensive patienter bör använda denna produkt med försiktighet. Extrahera den maximala fördelen av pumpafröterapi kan tillhandahållas genom bekantskap med några viktiga faktorer som påverkar produktens egenskaper. Till exempel, när värmebehandlad, fröer förlorar de flesta vitaminerna, så de rekommenderas att äta råa.

  Det är förbjudet att äta en förlorad produkt eftersom farliga svampar börjar bildas på den. Dessa organismer producerar aflatoxiner, vilket kan skada människors hälsa. Under stekning förstörs inte svampar. För att bekämpa maskarna bör du konsumera fröna, innan du rengör dem från skalet. Detta villkor måste följas för att bevara beläggningsprodukten som innehåller ett maskförgiftning. Rengör inte fröet med tänderna, för att du kan skada emaljen allvarligt.

  Hög kaloriinnehåll av pumpafrön är ett verkligt problem för personer med övervikt. Sådana patienter bör välja produkter för menyer med färre kalorier. Experter rekommenderar inte att äta saltade eller friterade frön i mat, eftersom de kan orsaka svullnad. Salicylsyra i produkten kan leda till en kraftig ökning av surhetsgraden i magen, så det är värt att begränsa mängden pumpafrön som konsumeras med prostatit.

  De bästa recepten från prostatit baserat på pumpa frön

  Fröer av pumpa med prostatit anses vara ett av de mest effektiva sätten att bekämpa sjukdomen. Aktiva komponenter i läkemedlet bidrar till utflödet av utsöndring, eliminera hormonell obalans och förbättra mikrocirkulationen av prostata. Traditionell medicin kan erbjuda ett stort antal metoder för att behandla inflammation i prostata, allt från att ta antibiotika och sluta med rektalmassage.

  I alla folkliga behandlingsmetoder används pumpa frön med honung från prostatit, dessa recept är mycket enkla att genomföra. Kombinera naturliga produkter kan du skapa en effektiv medicin som klarar av eventuella sjukdomar. Ofta kompletteras sådana recept med honung eller propolis, eftersom dessa ingredienser har betydande egenskaper för människors hälsa. Ämnen i sammansättningen av dessa produkter har en positiv effekt på styrkan, ökar muskeltonen och stärker broskvävnaden.

  Det är bara en person med en medicinsk bakgrund som korrekt kan välja receptet, du bör inte experimentera med de metoder som presenteras på Internet. Experter rekommenderar att man går till en doktors samråd och får en noggrann diagnos, varefter man bestämmer sig för användningen av folkmedicinska lösningar. Användningen av pumpafrön med prostatit i sjukdoms sista skede är slöseri med tid, eftersom försummade sjukdomar kan botas endast genom en operativ väg.

  Pumpa frön används bäst för att förhindra inflammation i prostata. Produkten innehåller ämnen som är involverade i syntesen av manliga könshormoner - testosteron och androgen. Det påverkar spermatogenes och embryonisk utveckling. Dessutom visas folkrecept som använder pumpafrön till personer som lider av njurstenar.

  Honungskulor

  Pumpa frön med honung från prostatit är ett universellt botemedel som hjälper till att stoppa utvecklingen av den patologiska processen i prostata. För framgångsrikt avlägsnande av inflammation är det viktigt att följa några enkla regler. För det första måste frön som används vara oraffinerade. Denna rekommendation är obligatorisk för genomförande, eftersom skalen innehåller de flesta näringsämnena. Utsätt inte produkten för förvärmningsbehandling, hög temperatur förstör vitaminer och spårämnen.

  Det rekommenderas inte att tillsätta salt, socker eller andra kryddor till blandningen, eftersom sådana manipuleringar i hög grad kan minska den terapeutiska effekten av produkten. Förbereda honungskulor är mycket lätt, för det här behöver du bara två ingredienser - honung och pumpa frön. Antalet ingredienser väljs utifrån patientens tillstånd, den normala behandlingstiden varar en månad. För receptet bör du förbereda ett halvt kilo frön och 200 gram honung. Ingredienserna blandas med varandra och males i en bländare tills en homogen massa erhålles.

  Sedan placeras den resulterande blandningen i kylskåpet i några timmar före förtjockning. När produkten har nått den önskade konsistensen kan småbollar rullas från den, som rekommenderas dagligen i en månad. Det är bäst att använda blandningen på morgonen på en tom mage för att mätta kroppen med näringsämnen. Pärlorna ska lösas långsamt, tyg eller inte svälja hela. På sex månader är det önskvärt att upprepa behandlingsförloppet för att åtgärda resultatet.

  Naturmedicin har en trevlig smak, så det njutes med glädje inte bara av vuxna, men även av barn. En sådan delikatess förbättrar humör, främjar produktivt arbete i alla organ och system. Honungskulor normaliserar naturligt ämnesomsättningen, försiktigt avlägsnar eventuella inflammatoriska processer i kroppen. Under behandlingen rekommenderas att överge alla dåliga vanor och byta till en hälsosam kost, vilket avsevärt ökar risken för återhämtning.

  Pumpa pulver

  Recept baserade på pumpa frön med prostatit är känt mycket, var och en av metoderna har fördelar och nackdelar. Inte alla människor gillar att krossa i köket, även om det är nödvändigt för beredning av läkemedel. Mest populära läkemedel innehåller flera komponenter på en gång, vilket måste förberedas i förväg. Detta recept är ett undantag, så det är idealiskt för patienter som värdesätter sin egen tid.

  För att förbereda läkemedlet behöver du bara pumpafrön och en hjälpanordning för slipning av produkten. Det är mest lämpligt att använda en mixer, men en kaffekvarn, kvarn eller murbruk kommer att göra. Det är väldigt enkelt att göra pumpa pulver, och effektiviteten av produkten bevisas av många anhängare av traditionell medicin. Enligt receptet är det nödvändigt att torka lite ett halvt kilo frön, och sedan slipa dem till melstillståndet. Det resulterande pulvret kan siktas med en sikt och hällas i vilken behållare som helst.

  Produkten förvaras i kylskåp. Pumpa pulver används två gånger om dagen före måltiden i en månad. Standarddosen är 2 matskedar, med ett glas vatten. Vätskan förtunnas med två teskedar honung. Terapi med detta läkemedel stärker immunsystemet och blir av med prostatit.

  Pumpkinemulsion

  För behandling av prostatit kan du köpa specialutvecklade läkemedel som säljs i varje apotek. Bland dem finns ibland naturliga botemedel som är nära sammansättning till folkrecept. Det är dock bäst att göra en medicin för dig själv om inflammation i prostata, eftersom det garanterar ett positivt resultat av terapi. En av de mest populära lösningarna för prostatit är en pumpaemulsion. Lösningen är lätt och snabbt förberedd, och den terapeutiska effekten av en sådan lösning hjälper till att bli av med sjukdomen.

  Den enda nackdelen med folkrecept är en lång behandlingstid. De första resultaten kommer att märkas inte tidigare än i en månad. Av denna anledning överger många människor halvvägs behandling till återhämtning. Pumpkinemulsion är rik på mikro- och makroelement, vilket förbättrar hela organismens arbete. Aktiva komponenter i produkten har en fördelaktig effekt på prostatens funktion, vilket ökar produktionen av manliga könshormoner. Behandlingsförloppet med emulsionen varar 30 dagar och tar 2 portioner dagligen.

  För att förbereda ett läkemedel måste du förbereda pumpa pulver. Växtfrön males i en mortel och siktas därefter. Pulvret späds sedan med vatten tills en mild konsistens erhålles. Därefter blandas den pumpa-baserade lösningen med honung i ett 1: 1-förhållande. Detta läkemedel ska förvaras i kylskåp, hållbarheten är tre dagar. Läkare rekommenderar varje dag att förbereda en ny emulsion för att säkerställa maximal helande effekt.

  Pumpaolja

  Officiell medicin erkänner den obestridliga effekten av pumpaolja vid behandling av prostatit. Medlet är ofta ordinerat som en del av komplex terapi tillsammans med fysioterapi och hårdmetall. Pumpa-produkten har en uttalad antiinflammatorisk effekt, så att ödem i prostatafollikeln minskar snabbt. Hos patienter observeras snabb regression av sjukdomen på grund av utflöde av venöst blod från det lilla bäckenet.

  Pumpaolja hjälper till att starta återvinningsprocesser i kroppen, på grund av vilket återhämtningsprocessen accelereras. Produkten får användas på flera sätt: att göra mikroclysters, att ta kapslar, för att sätta in tamponger eller att dricka olja i ren form. Självförberedelse är en mycket arbetsintensiv process, det är mycket lättare att köpa olja i en butik eller ett apotek.

  Behandlingsförloppet är 10-15 dagar, oljan tas två gånger om dagen före måltiden. En man borde konsumera minst 2 teskedar av produkten åt gången. Terapi kan upprepas var sjätte månad. För mikrokryssare måste du förbereda lösningen genom att lösa en matsked pumpaolja i ett glas kokt vatten. Den färdiga produkten injiceras i den tidigare rengjorda ändtarmen.

  video

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

  Pumpa frön med prostatit: kemisk sammansättning och egenskaper

  De oumbärliga egenskaperna hos pumpafrön har varit kända sedan antiken.

  Och det är inte oavsiktligt, eftersom pumpa och frön i synnerhet är ett verkligt förråd av användbara och nödvändiga ämnen för människokroppen, mikroelementen och vitaminerna som kan förhindra många sjukdomar i tid och också påverka den snabba återhämtningen.

  Råpumpa frön är rika på fettsyror. I 100 gram frön tas hälften upp av fetter. När det gäller protein är dess innehåll i samma mängd 30 g. Kompositionen innefattar också dietfibrer, ca 6 gram, vatten 5,2 gram, kolhydrater och aska ämnen av 5 gram vardera.

  Antalet naturliga aminosyror som finns i frön, varav 12 är oföränderliga och 8 kan ersättas, kan fullt ut uppfylla det dagliga kravet på människokroppen i denna produkt. Och för detta är det nödvändigt att äta under dagen bara 100 gram frön.

  Dessutom är denna produkt mättad med ett stort antal vitaminer, vars fördelar för människor är obestridliga. Nästan hela sortimentet från A till PP är representerat här och mängden av den senare i 100 gram frön är 14,6 mg, vilket gör att vår kropp nästan helt (73%) fylls på.

  Plommonfrön är rekordet för sammansättningen av mikro- och makroelement. Så innehåller den fjärde delen av glaset fröer praktiskt taget hela den användbara delen av det periodiska tabellen i procent av de nödvändiga dagskurserna, nämligen:

  • mangan - 73,5%;
  • tryptofan - 53,1%;
  • magnesium - 47,7%;
  • fosfor - 39,7%;
  • koppar - 21,5%;
  • protein - 19,5%
  • zink - 16,8%;
  • järn - 15,7%.

  Alla ovanstående fördelar med denna produkt kan inte bättre bekräftas med massanvändning av pumpafrön i både traditionell och traditionell medicin.

  Så det rekommenderas att ta dem för sjukdomar i samband med inflammation i lederna och särskilt med artrit.

  Det är anmärkningsvärt att denna behandlingsmetod nästan inte leder till biverkningar, vilket inte kan sägas om behandling med användning av traditionella läkemedel.

  På grund av det stora innehållet av zink i dess sammansättning är fröna också ett utmärkt verktyg i kampen mot osteoporos.

  Dessutom har användningen av pumpafrön kan stärka immunförsvaret, rena blodet, minskar risken för diabetes, skydda mot virusinfektioner och inflammationer, klara höga kolesterolhalten i blodet, har en lugnande effekt, särskilt på kroppen av ett barn.

  Med tanke på att fröets sammansättning innehåller ett ämne som cucurbitin, används de effektivt för att behandla maskar och andra parasitära maskar som påverkar mänskliga organ. Det rekommenderas att denna åtgärd används för förebyggande ändamål, särskilt för barn. För dem, nog för 10-15 bitar per dag eller 1 matsked renade frön.

  En gynnsam effekt på övergripande hälsa och utseende är en annan obestridlig plus av denna produkt. Därför används pumpa frön ofta i kosmetologi, och för att en kvinna alltid ska se bra ut och ha en delikat ung hud och lyxigt hår, är det användbart att äta 1 kopp frön om dagen.

  Inte mindre användbara är pumpa frön och för män. Förutom att vara naturliga vitaminer för män, kan denna produkt också nästan helt förhindra framväxten och utvecklingen av en sådan ganska vanlig manlig sjukdom, som prostata adenom. Det är därför de ofta använder pumpafrön med prostatit, i synnerhet så behandling bestäms av traditionella medicinmetoder.

  En del av deras komposition är ett slags substrat som påverkar den korrekta konstruktionen av sådana manliga hormoner, som testosteron och androgener. De hjälper också till att delvis lindra den inflammatoriska processen i prostata, sällsynta vesiklar och eliminera olika stagnationer i urin- och reproduktionssystemet, bättre urskilja urin och därmed förhindra förekomsten av symtom på kronisk prostatit.

  Trots många positiva egenskaper hos denna produkt, bör pumpafrön med prostatit inte användas ensam utan att först rådfråga en läkare på fältet. Bara efter att ha studerat den kliniska bilden, scenen i den inflammatoriska processen och orsaken till sjukdomen kan du få en effektiv korrekt behandling. Patienten föreskrivs som regel traditionell terapi som består av användning av mediciner, fysioterapiprocedurer och det brådskande behovet av kirurgiska ingrepp, i kombination med folkrecept, förberedelser och mottagningsprocesser är möjliga hemma.

  När det gäller förebyggande är det inga begränsningar, det är tillräckligt att äta minst 100-150 gram renade pumpafrön en gång om dagen på morgonen eller på kvällen eller flera gånger om dagen för att glömma förekomsten av en sådan sjukdom för alltid.

  Det bör också noteras att samråd med den behandlande läkaren för användning som hjälpbehandling av pumpafrön också är nödvändig på grund av möjliga kontraindikationer, vilka innefattar:

  • individuell intolerans av ett eller flera ämnen som ingår i pumpafrön;
  • patienten har en sådan sjukdom som gastrit
  • sår i magen och tolvfingertarmen.

  I de flesta fall går behandlingstiden med pumpa frön utan några komplikationer och ger bra resultat, vilket påverkar inte bara sjukdomsförloppet och patientens hela liv, vilket framgår av många positiva recensioner. Det är viktigt att komma ihåg att allt detta endast är möjligt med fullständig och noggrann överensstämmelse med doktors recept, samt korrekt förberedelse av receptet på folkmedicinen och hur det används.

  Hur man behandlar prostatit med pumpa frön

  Såsom redan nämnts innehåller pumpa frön i sin sammansättning i stora mängder en sådan substans som zink, vars brist på det i hankroppen leder till en ökning av prostatakörteln. Som en följd av detta uppstår en obehaglig och mycket allvarlig sjukdom, som påverkar de flesta män i åldern 50 år och äldre - prostata adenom.

  Om man dagligen tar pumpa frön från prostatit för profylaktiska ändamål, och för detta är det tillräckligt med 60-70 korn, då kommer det inga problem med en sådan sjukdom.

  För de som redan har drabbats av denna sjukdom, förtvivla inte, men det är bättre att omedelbart gå till en läkare och ta hand om lämplig behandling. I detta fall kommer pumpa frön med honung att hjälpa, båda ingredienserna ska vara i lika stora proportioner. Denna blandning kan snabbt och effektivt avlägsna inflammationen i prostata hos män. Dessutom kommer pumpa frön hjälpa till att eliminera problemet med urinering, vilket ofta uppstår, särskilt mot bakgrund av kronisk prostatit.

  Denna mirakelprodukt kan bara ha en bra hjälpverkan i huvudterapin. Lita inte enbart på honom, helt överge traditionell medicin, särskilt om det kommer till framväxten av tumörer.

  För att behandla prostatit med pumpa frön var effektiv, behöver du veta hur man korrekt förbereder och tar detta botemedel. Det finns flera grundläggande recept som har bevisat sig och är mycket populära bland män som lider av denna sjukdom.

  För det första, du kan göra speciella honungsbollar. För att göra detta bör du ta ett glas tidigare skalade raka pumpafrön och slipa dem med köttkvarn.

  Då måste den resulterande massan kombineras med ett halvt glas naturlig färsk honung, blanda allt grundligt och bilda små bollar, storleken på ett godis från en blandning. Förvara denna produkt endast i kylskåp och ta en bit om dagen 40 minuter innan du äter. Att tugga eller tvätta med vattenbollar rekommenderas inte, de borde hållas i munnen och långsamt lösas tills de är helt upplösta.

  Efter att ha tagit den första kursen av en sådan folkmedicin, bör du ta en paus i 7-10 dagar, varefter du kan upprepa ytterligare en kurs.

  För det andra, bör mala de råa pumpa frön till tillståndet av pulvret och sikta den. Då är det nödvändigt att ta det beredda pulvret 2 msk två gånger om dagen, tvätta ett glas vatten med två skedar naturlig honung som tidigare upplösts i den. Det rekommenderas att lagra sådant pumpa pulver i kylskåpet.

  tredje, Fröer av pumpa från prostatit kan tas i form av en emulsion. För att göra detta måste fröskördade frön gnidas ihop med skalet i en liten stupa och gradvis tillsätta kallt vatten till dem i små portioner. Därefter späds den resulterande emulsionen i lika stora kvantiteter med naturlig, helst honung i maj och tar den på en matsked dagligen på morgonen och kvällen.

  fjärde, Oljan erhållen från pumpafrön är också oumbärlig vid behandling av prostatit hos män. För att göra detta rekommenderas att ta två teskedar av läkemedlet 2-3 gånger om dagen i två veckor.

  Fortfarande på grundval av pumpaolja är det möjligt att göra mikroclysters. Typiskt, i detta fall, är oljan späddes i en sked fjärdedel kopp kokande vatten och lösningen införes i en i förväg rengjord rektum och ligger på magen i vilotillståndet i minst 10 minuter.

  Även en tampong fuktad i olja från pumpafrön injiceras i ändtarmen. Denna metod är ett slags alternativ till microclysters.

  Dra nytta av pumpa frön med honung i folkmedicin

  Det är anmärkningsvärt att, efter att ha avslöjat prostatit, ger behandlingen med pumpafrön unikt resultat och inte bara för den underliggande sjukdomen.

  Patienter noterar ofta att de lyckades bli av med andra mindre allvarliga problem samtidigt. Till exempel, stärker avsevärt immunsystemet, mycket mindre orolig förkylningar och virussjukdomar, förbättrar minnet, koncentration, uppslutnings organ, finns det ett motstånd mot stress fungerar perfekt.

  Därför är det väldigt viktigt att äta pumpafrön inte bara under förvärring av en sjukdom utan även som förebyggande åtgärder. För att göra detta, förbered inte nödvändigtvis något av ovanstående sätt, använd bara en liten mängd råa pumpafrön eller olja dagligen.

  Använder folkmedicinpumpasfrön och för andra ändamål, nedan ger dig några av dessa recept.

  Recept # 1

  För att öka den manliga libido, samt att eliminera svaghet orsakad av viss stress eller åldersrelaterade förändringar i kroppen, är det rekommenderat att mala 100 g rå skalade pumpafrön och 100 gram av pre-rostat rå ris i vikt, som liknar pulver. Sedan tillsätt 150 gram smör och 150 gram naturlig honung, blanda och ta 2 teskedar varje timme under hela dagen.

  Recept nr 2

  Om det finns kränkningar av blåsan, bör du ta de skalade råa pumpa frön och ta dem 2-3 matskedar dagligen. De kan också tas som förebyggande, pumpa frön förstärker musklerna i blåsan och lugnar irriterade slemhinnor.

  Recept # 3

  Pumpa frön är oersättliga i folkmedicin och vid behandling av maskar och andra parasiter. I detta fall är det nödvändigt att ta 300 gram av torkade och behandlade korn och mala dem i en mortel i små portioner, gradvis tillsätta 50 milliliter kokande vatten. Sedan tillsätts 15 gram söt honung till blandningen och tas till barn 30-75 gram per dag, beroende på ålder och vuxna 150-300 gram.