Huvud
Analyser

Fokusin med prostatit

Sjukdomar som kännetecknas av bildandet av godartade tumörer, inklusive prostatit, påverkar alltmer hanehälsan vid en yngre ålder. Om tidigare läkare bara erbjöd radikala kirurgiska lindringar från sjukdomen, har läkemedelsindustrin idag trängt igenom mänens problem och erbjuder högkvalitativa läkemedel. Läkemedlet Fokusin är en modern utveckling, har kliniskt testats och ger miljontals män möjlighet att bli av med smärtsamma smärtor och kringgå kirurgisk skalpell.

Adenom av prostata: Vad är roten till problemen

Bland män under 50 år av prostataadenom eller prostatahyperplasi är ledande i prevalens. Symtom på det observeras i varje andra medlem av det starkare könet. Efter 70 år lider 80-90% av männen av denna patologi.

Det viktigaste inslaget i sjukdomen - urodynamik sjukdomar eller urinvägarna obstruktion, det finns svårigheter med urinering. I början av sjukdomen observeras små stammar, med en känsla av ofullständig tömning av blåsan. När förvärrar patologi när prolifererande vävnad, inflammerad och sträcker sig till urinröret, blir urinering alltmer försenad, blir smärtsamma, och smärta vid urinering, och utlösning, kan urinen vara blod, och de urogenitala vägsinfektioner slog.

Orsakerna till prostatit är: Metabola sjukdomar, hormonella förändringar, som består i substitution av testosteron i manliga hormoner i blodet med kvinnlig östrogen, ärftliga predispositioner, åldersrelaterade vävnadsändringar.

Mot bakgrund av dessa sjukliga förändringar i prostatan under en längre tid bildas lokaliserings vävnad utväxter som växer över tiden och komprimera urinvägarna, vilket gör att man till ständigt ökande obehag. Framväxten av svårigheter med urinering, smärta i buken samtidigt indikerar prostatahyperplasi vävnad och kräver omedelbar undersökning, i synnerhet USA, och att vidta brådskande åtgärder medicinering. Om du inte stoppar spridningen av cancervävnad processen kommer smärtan intensifieras och patologiska förändringar kan köpa dålig kvalitet form. Dessutom, på grund av dålig blåstömning på grund av dåligt flöde av urin är en risk för uppkomst av opportunistiska sjukdomar - cystit, pyelonefrit, urolitiasis.

Hopp för män i förberedelserna av Fokusin

Läkemedlet Fokusin med prostatit indikeras som en terapeutisk behandling för urinproblem med den etablerade progressionen av prostata adenom. Det köps på recept av en läkare i apoteksnätverket.

Drogen verkar på kroppen genom att slappna av musklerna i urinrörets hals, urinröret och prostata i sig. Basmaterial Fokusina - tamsuzolin verkar på adrenerga receptorer, utövar sin lås, vilket resulterar i glatta muskler kopplar detrusor funktion återställs, är svårighetsgraden av symptomen reduceras och urodynamik processer förbättras. Positiva förändringar inträffar vanligtvis efter att ha tagit drogen under behandlingen varar 14-16 dagar, i vissa fall - och nästa dag efter den första behandlingsdagen.

Det är emellertid inte ovanligt att en person tar mediciner för att ta tillräckligt med tid att märka och ineffektivt av ett läkemedel. Detta gör att vi först och främst tänker på dominerande förfalskningar på marknaden. Orsaken kan dock inte vara en falsk, men en funktionell egenskap hos drogen - oförmågan att påverka kroppen med djupa aterosklerotiska kärlförändringar. Vaskulär sjukdom är ett hinder för effektiv behandling med fokus.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Indikationer för användning av läkemedlet är andra sjukdomar i prostata, inklusive mer hotande. Onkologer på frågan "Är det möjligt att behandla cancer med fokus?", Svara Amicably "ja". Enligt kommentarer, förklarar läkare och patienter, Focussin i prostatacancer ganska framgångsrikt förebyggande av urinröret och eliminerar problem med urinering, vilket kan förbättra patientens tillstånd avsevärt. Efter obligatorisk i detta fall prostata biopsi används Focussin i cancer som ett av elementen i kombinerad behandling, vilket möjliggör mer framgångsrik dynamik.

Avsevärda fördelar huvudsakliga aktiva ingrediensen - tamsuzolina i det att den inte orsakar biverkningar såsom minskning eller ökning av blodtryck och påverkar inte potens än synd andra droger som verkar på de adrenerga receptorer. Den har 100% biotillgänglighet, eftersom den absorberas i mag-tarmkanalen med efterföljande metabolism i levern fullständigt.

Före behandlingen med läkemedlet börjar en fullständig läkarundersökning att identifiera andra sjukdomar som har en liknande symtomatologi. En särskilt tillförlitlig bild av sjukdommens natur ges genom en rektal undersökning av prostata och ett test för ett specifikt antigen i prostatan (PSA).

beskrivning

Preparatet är en hård gelatinkapsel innehållande mikropellets med olika nyanser av vitt. Dessutom tamsuzolina basisk substans med verkan av läkemedel, utmatas läkemedlet tjeckiska tillverkaren ingår accessoriska cellulosa, dibutylsebacat, polysorbat, metakrylsyrasampolymer, kolloidal kiseldioxid.

Kapselskalet består av färgämnen och gelatin.

ansökan

Läkemedlets höga effektivitet, det vill säga frisättningen i blodet av ett tillräckligt antal aktiva metaboliter som blockerar adrenerge receptorer, förloras under inverkan av magsaften. Därför produceras läkemedlet inte i tabletter, utan i kapslar.

Bruksanvisning rekommenderar användning av Fokusina för prostatit, en kapsel per dag.

Innehåller 400 mg tamsuzolin kapsel ska tas efter måltider, helst på morgonen efter frukost, utan att tugga och dricka med tillräcklig mängd vatten eller mjölk (100-150 ml). Att svälja helt förhindrar eventuell förlust av aktiv substans under passage genom mag-tarmkanalen. Med en enda applikation uppnås maximal koncentration av tamsuzolin i blodet efter 6 timmar, utsöndras huvudsakligen av njurarna.

Beslutet om hur länge det är möjligt att ta läkemedlet och som bryter för att organisera mellan kurstillfället ska göras av den behandlande läkaren i varje enskilt fall.

Medication Phocussin: kontraindikationer

Från att ta läkemedel ska du avstå från följande villkor:

 • Lever och njurinsufficiens.
 • Överkänslighet mot tamsulosin.
 • Överkänslighet mot andra läkemedelskomponenter.
 • Ortostatisk hypotension.
 • Den mindre åldern.

Biverkningar

Vid följande biverkningar:

Manifestation av allergiska reaktioner

 • Hjärtstörningar i form av hjärtklappning, sänkning av tryck, takykardi.
 • Mindre andningssvårigheter.
 • Störningar i neurotisk karaktär: yrsel, huvudvärk, sällsynt - medvetandeförlust i hypotensiva, dåsig, eller omvänt, överdriven aktivitet.
 • Avvikelser från mag-tarmkanalen: illamående, uppkast av kräkningar, upprörd av avföringen.
 • Manifestationer av allergiska reaktioner - utslag, klåda, svullnad.
 • Kortsiktig minskning av sexuell lust.
 • Smärtsam eller retrograd utlösning.

Alla listade biverkningar uppträder huvudsakligen hos individer som har några andra patologier, med undantag för prostatahyperplasi och är av en sällsynt art av manifestation.

överdos

Kliniskt fastställd norm för daglig applicering av Focusus är 400 mg per dag med en enda applikation. Den terapeutiska dosen i blodet bibehålls i 13-15 timmar efter det att läkemedlet tagits. Med hänsyn till den enskilda bilden av patientens sjukdom kan doktorn dock justera doseringen, ange hur mycket tid det ska dricka och vad som inte ska göras i olika händelser.
Fall som slutligen blev förbundna med en överdos av Fokusin observerades inte kliniskt. Vi får emellertid inte glömma att läkemedlet har ett antal biverkningar och kan provocera uppkomsten av ett oönskade scenario i behandlingen. För att undvika detta bör du, före utnämningen av en behandling för behandling av prostatacenom, genomgå en undersökning av kardiovaskulärsystemet, urin, hormonell sfär.

När det gäller tillstånd som förknippas med Fokusina överdos, administration bör kärlsammandragande, obemozameschayuschih lösningar och för hjärtsvikt - kardiotropnyh uppträdande akutbehandling. Det ska också ta enterosorbenter eller, om nödvändigt, skölja magen. Hemodialys i sådana fall är ineffektiv.

Läkemedlet Fokusin är ett modernt och effektivt medel för behandling av formidabel prostatit. Men med det bästa sättet att bekämpa sjukdomen, vi kan inte glömma de enskilda egenskaperna hos organismen, hälsotillstånd i början av behandlingen och att etablera nära kontakt med en kvalificerad läkare.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur länge kan jag ta på truffet utan avbrott?

Nyligen hade jag problem med urinering. Läkarna diagnostiserade adenomen. Jag har varit i behandling i en vecka, jag observerar inte speciella immuniteter. Jag kan inte förstå hur länge det här tricket kan ta, så att det finns en effekt? Kan du börja dricka mer av det?

Grunden för ett sådant läkemedel är ett ämne som påverkar de processer som förekommer i mjukvarorna i prostata, blåsans sphincter och urinröret. Fokusering sänker tonen i blåsans hals, slappnar av prostata musklerna. Som ett resultat minskar trycket på urinröret och dess lumen ökar. Urineringstörningen elimineras, och urinblåsans aktivitet återställs systematiskt. Vanligtvis känns effekten av Fokusina-patienter om den andra veckan av antagning. Detta läkemedel frigörs i kapslar. I grund och botten behöver patienter bara ta en kapsel av läkemedlet om dagen - på morgonen efter frukost. Varaktigheten av behandlingen är individuell, det fastställs av läkaren.

Behandling med Focusus är som regel väl tolererad. Eftersom läkemedlets aktiva substans - tamsulosin - är mycket selektiv. Den föreskrivna dosen kan dock inte överskridas. Annars kan det finnas biverkningar som påverkar funktionen hos olika system och organ. Illamående och kräkningar, problem med avföring, tryckförändringar, allergiska reaktioner, yrsel och till och med medvetslöshet kan förekomma. Eventuella förändringar i receptionen av Focusus ska rapporteras till läkaren.

Fokusin

Beskrivningen är aktuell på 2014/08/13

 • Latinska namn: Fokusin
 • ATX-kod: G04CA02
 • Aktiv beståndsdel: Tamsulosin (Tamsulosin)
 • producent: Zentiva k.s (Tjeckien)

struktur

Fokusina inkluderar:

 • 0,4 mg tamsulosin (Tamsulosinum);
 • dispersion av metakrylat-sampolymeren;
 • mikrokristallin cellulosa;
 • dibutylsebacat;
 • polysorbat 80;
 • kiseldioxid kolloidalt vatten;
 • talkumpulver.

Kapselskalksammansättning:

 • azorubin (E122);
 • färgpatenterad blå V (E131);
 • gelatin.

Typ av problem

Preparatet är tillgängligt i form av hårda gelatinbelagda kapslar med modifierad frisättning. Kapslarna har en storlek på 1, en genomskinlig kropp med ett mörkt blått lock och är fyllda med mikropellets, vars färg varierar från nästan vit till vitt.

I ett paket kan det finnas 30 eller 90 kapslar.

Farmakologisk aktivitet

Fokusin tillhör den farmakologiska gruppen av läkemedel-alfa-adrenoblocker, liksom till en grupp läkemedel som påverkar förloppet av metaboliska processer i prostata och korrekta urodynamik.

Den terapeutiska effekten av läkemedlet bestäms av aktiviteten av dess beståndsdel tamsulosinhydroklorid, vilket är ett vitt pulver med en kristallin struktur, dåligt löslig i vatten, lätt löslig i isättika och etylalkohol och praktiskt taget olöslig i etrar.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Som de andra alfablockerare, Fokusin har möjlighet att skärpa alfa-receptorer, lokaliserad till postsynaptiska membran, och reagera på åtgärden neurotransmittor norepinefrin, som frigörs från nervändarna medochav postganglioniska neuroner, det vill säga efferenta neuroner autonomt nervsystem, bildar en synaps med målorgan.

Innefattat som en aktiv beståndsdel tamsulosin, vilket är en typisk representant för en selektiv grupp alfa-1-blockerare, förhindrar passage av vasokonstrictorpulser genom adrenerga synapser, vilket därmed framkallar en expansion arterioler och precapillaries.

En annan effekt, som bestäms av förmågan tamsulosin konkurrenskraftigt blockera alfa1A-adrenerga receptorer, belägen i triangeln "prostatisk del av urinröret - Den nedre trånga delen av blåsan (nacken) - Smala muskler i prostatakörteln, och alfa1D-adrenerga receptorer, vilka lokaliseras huvudsakligen i muskelmembranet urinblåsa (detrusor), är förbättringen av indikatorer urodynamik vid adenom i prostata.

Den kliniska effekten av att ta Fokusina noteras ungefär två veckor efter behandlingens början. Mot bakgrund av att patienten i stor utsträckning tar drogen:

 • förstorar lumen urinröret;
 • förstorar lumen blåsans nacke;
 • blodtillförseln normaliseras detrusor;
 • förbättrar metabolismen i blåsans muskulatur;
 • trycket i urinröret;
 • symptom på obstruktion tas bort urinvägarna;
 • Svårighetsgraden av symptom på irritation orsakad av adenom i prostata;
 • minskar motståndet mot urinströmmen;
 • normaliserad processer av urinering.

Fokusens förmåga att arbeta på alfa1A-adrenerga receptorer är flera gånger högre än dess förmåga att interagera med alfa1B-adrenerga receptorer, som finns i kärlens smidiga muskler.

På grund av sådan hög verkningsivitet verkar läkemedlet inte en kliniskt signifikant minskning av indexen blodtryck. Och en liknande effekt observeras både hos patienter med normal arteriellt tryck, och hos patienter som diagnostiseras med arteriell hypertoni.

Sugprocess tamsulosin utförs i mag-tarmkanalen. Den största aktiviteten av absorption noteras i fallet när läkemedlet tas omedelbart efter intag.

Biotillgänglighet index tamsulosin är nästan 100% och dess kinetik är linjär.

Efter en enstaka dos av den rekommenderade enstaka dosen av läkemedlet, om patienten matas, observeras maximal plasmakoncentration av tamsulosin i ungefär sex timmar.

Stabilitet uppnås efter fem dagar kontinuerlig mottagning av Fokusina. Den maximala plasmakoncentrationen tamsulosin i genomsnitt ⅔ högre än samma siffra efter att ha fått de rekommenderade doseringsanvisningarna.

Ökningen noterades hos äldre patienter, men en liknande effekt förväntas hos personer i yngre ålder.

Efter oral administrering är cirka 99% av tamsulosin som kommer in i kroppen associerad med plasmaproteiner, och dess fördelningsvolym är ca 0,2 l / kg och karakteriseras som låg.

Metaboliseringen av substansen fortskrider långsamt nog, och effekten av "första passagen", det vill säga metabolismen innan den når systemiskt blodflöde när den passerar genom väggenmag-tarmkanalen och lever, obetydlig.

Huvuddelen tamsulosin återfinns i plasma av oförändrad form, slutligen substans biotransformeras till lever.

bildad metaboliter och tamsulosin i oförändrad form (cirka 9% av den mottagna dosen i kroppen) är särskilt aktiv utsöndras i urinen.

Halveringstiden för ämnet efter en enstaka dos, om patienten matas, är ca 10 timmar. Med stabila plasmakoncentrationer tamsulosin halveringstiden ökar till 13 timmar.

Indikationer för användning

Focussin tabletter ordineras för behandling dysursjukdomar, orsakad dhyperplastisk hyperplasi (adenom) prostata.

Kontra

Läkemedlet är inte tilldelat följande kategorier av patienter:

 • personer som har ökad känslighet för tamsulosin eller andra ämnen som ingår i Focus;
 • människor som har tecken ortostatisk hypotension (inklusive i anamnese).

Det rekommenderas inte att utse Focus för patienter med svåra former hepatisk och / eller njure (när avräkningskursen kreatinin under 10 ml / min) misslyckande. Detta beror på bristen på data om läkemedlets säkerhet på patienter med liknande patologier.

Biverkningar av Focusus

Liksom de flesta andra läkemedel kan Foccusin i vissa fall orsaka oönskade biverkningar av varierande svårighetsgrad, vilka inkluderar:

 • störningar nervsystemet, uttryckt i form av yrsel (ofta), huvudvärk (sällan), medvetslöshet (extremt sällsynt);
 • funktionsbrott hjärtan ochkardiovaskulärt system (förekommer sällan och uttrycks som symptom på postural (ortostatisk) hypotoni och förstärkt, väl uppenbar palpitation);
 • funktionsbrott andningsorganen, organ belägna i bröstkorgen och anatomiska utrymme i de mellersta delarna av brösthålan (den vanligaste manifestationen av biverkningar av denna grupp - rinit);
 • gastrointestinala störningar, som uttrycks i form av störningar i pallarna, misshandel och kräkningar (dessa symtom uppträder sällan);
 • funktionsbrott reproduktionssystem, som ibland kan uttryckas som rectoracisk ejakulation (Det vill säga, utlösning, kännetecknas av utstötning av spermier i motsatt riktning) och mycket sällan i form av en förlängd smärtsamma erektioner, inte relaterad till sexuell upphetsning (priapism).

Andra biverkningar, som noteras mot bakgrund av att ta Fokusin, är en sällsynt händelse asteni, såväl som förträngt pupilsyndrom (instabil iris). Den senare kan utvecklas under kirurgisk behandling katarakt hos patienter som tagit droger länge tamsulosin.

Fokus: bruksanvisningar, metod och dosering

Enligt instruktionerna för användning av Focussin tabletter är den optimala dosen för vuxna patienter 1 kapsel per dag.

Läkemedlet rekommenderas att tas efter frukost eller efter den första måltiden, medan du står eller sitter. En tablett var sväljas hela, inte tuggas (annars störas mekanism modifierad frisättning tamsulosin), och sköljs med mycket vätska - vatten eller mjölk (minst 150 ml).

överdos

Om den acceptabla terapeutiska dosen av Focusus överskrids finns det stor sannolikhet att utveckla akuta symptom arteriell hypotension.

Om detta händer, för att förhindra ytterligare absorption tamsulosin Patienter med gastrisk lavage utser mottagning aktivt kol eller liknar honom på verkningsmekanismen av droger, laxermedel med osmotiska egenskaper (till exempel, Glauber salt).

Under vården av patienten ska patienten ligga i ett horisontellt läge. Om det behövs kan han ordineras en introduktion vasokonstriktor droger.

Parallellt med symptomatisk behandling vidtas åtgärder för att ge allmänhetens stöd till patientens organism och ständigt övervaka indikatorerna för dess funktionella tillstånd njure.

Vid en överdos av Focusus faller dialys inte i kategorin lämpliga förfaranden, eftersom tamsulosin kommunicerar med plasmaproteiner.

interaktion

Med samtidig mottagning av Fokusina med en beta-blockerare atenolol, såväl som antihypertensiva droger enalapril och nifedipin, ingen läkemedelsinteraktion observerades.

Kombinerad användning med antiulcerande läkemedel cimetidin provocerar en ökning av plasmakoncentrationen tamsulosin. Den omvända effekten noteras vid samtidig administrering av läkemedlet med ett diuretikum furosemid, Detta kräver emellertid inte justering av dosen av Focusus.

Studier utförda in vitro på mikrosomala fraktioner i levern, relaterat till enzymsystemet uasokrom P450, visade det tamsulosin har förmåga att interagera med:

Samtidig utnämning av Fokusin med diklofenak och warfarin provocerar en ökning av utsöndringshastigheten från kroppen tamsulosin.

anxiolytisk diazepam, beta-blockerare propranolol, tiazid-diuretikum triklormetiazid och ett hypokolesterolemiskt läkemedel simvastatin påverkar inte den fria fraktionen (dvs den del som löses i vattenfasen blodplasma) tamsulosin i blodet.

Kombination med antagonister ochlymfA-adrenerga receptorer kan bidra till ökad antihypertensiv effekt.

Försäljningsvillkor

Drogen tillhör kategorin droger som frigörs från apotek på recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn. Det finns inga andra krav för lagringsförhållanden.

Utgångsdatum

Lämplig för användning i 2 år.

Analoger av Focusus

Analoger av fokus, som menas att preparat med samma internationella icke-proprietära namn eller lika klassificerade enligt standarderna i det internationella PBX-systemet är:

Recensioner om Focus

Många män med prostatit eller adenom i prostata tvingas ta droger tamsulosin.

Analysera recensioner av patienter om Focus, kan man dra slutsatsen att de flesta av dem gillar detta läkemedel mycket mer än Omnic - en av de vanligaste tilldelade sina analoger.

Recensioner på forumet indikerar att när du väljer en Fokusin eller Omnic, många föredrar den förra, eftersom det provar mindre ofta ett så obehagligt fenomen som retrograd ejakulation.

Nästan alla patienter noterar en märkbar positiv effekt av användningen: urinering Leverera inte sådana problem som före behandlingens gång, och det är viktigt att man försöker att försvinna.

För vissa av dem är det mest effektiva systemet det enligt vilket prostatit eller adenom i prostata utnämna efter behandling antibiotika.

Prisfokus

Medelpriset på Fokusina i Ryssland är:

 • 470-500 rubel för ett förpackning med 30 kapslar;
 • 1070-1200 rubel för ett förpackning med 90 kapslar.

I Ukraina kan läkemedlet köpas till ett pris:

 • 150-170 hryvnia för ett paket med 30 kapslar;
 • 340-400 rubel för ett paket med 90 kapslar.

Hur man tar fokus

Män som har prostata sjukdomar går inte alltid till en specialist i tid. I de tidiga stadierna av sjukdomen är det mycket lättare att bota med medicinering. Om allt sjukdomen började utvecklas, kan läkaren ordinera läkemedlet Fokusin.

Sjukdom i prostata

Oftast förekommer en sådan sjukdom som godartad prostatahyperplasi hos män vars ålder går över femtio år. Men idag har denna sjukdom blivit vanligt hos män i en yngre ålder. Denna sjukdom har status som cancer, och det är ganska svårt att läka på en kort tid.

När prostatan förstoras tillåter den inte mannen att urinera smärtfritt och fullständigt, eftersom urinröret deformeras. Experter är säkra på att organsjukdomar förr eller senare uppträder hos alla män. De kan uppstå på grund av många faktorer, men om du övervakar din hälsa och inte kör sjukdomen kan många farliga konsekvenser undvikas. Det är viktigt att komma ihåg att man inte bör engagera sig i självmedicinering, detta kan bara förvärra situationen.

Beskrivning av farmakologisk verkan

Focussin hjälper till att ta bort irritation i prostata, urinvägar och tonus av deras väggar. I det här fallet fungerar det även i fall av försummade fall när urinering blir ännu mer komplicerat. Läkningsprocessen har vanligtvis en tillräckligt lång varaktighet. Det är viktigt att identifiera problemet i tid och bli av med det vid det inledande utvecklingsstadiet.

Läkemedlet innehåller aktiv substans - tamsulzin. Tack vare det, har det en stark effekt på adrenoreceptorer som ligger i kärlens muskler. Läkemedlet tas snabbt bort från kroppen. Det är bäst att ta läkemedelsförloppet, men effekten kommer att märkas efter 6 timmar efter att p-piller har tagits.

Vanligtvis är behandlingen mer än fem dagar. Om så krävs föreskriver experten själv läkemedlet och kan avbryta det vid en negativ reaktion av kroppen.

Det beror på blockering av alfa1-adrenoblockers, musklerna i prostata slappnar mycket, och väggarna i blåsans hals minskar. Det huvudsakliga aktiva ämnet verkar på barriären, som uppstår i denna sjukdom och tillåter att producera urinprocessen i vanligt läge. När du tar medicin, måste du ta dosen och följ läkarens recept.

Med godartade hyperplasi komplikationer som uppträder med denna sjukdom lindras. Mannen på grund av kränkningen av urinflödet försämrar njurarnas fulla funktion, eftersom det finns en omvänd urinström. I det här fallet kan det finnas allvarligare problem, snarare än enbart försämring av urinering.

Om behandlingen inte startas i tid och sjukdomen startas kan en operation eller installation av en speciell kateter vara nödvändig: varken detta eller det i sig är ett trevligt förfarande, så det är bättre att ta mediciner. Tack vare drogen ökar urinvolymen med en urinering, vilket innebär att mängden urinering minskar. Detta är ett gott tecken på patienten. Samtidigt blir han väldigt lättad när full urinering uppstår.

Denna faktor påverkar också sexuell funktion. Läkemedlet har full effekt på kroppen efter en tvåveckorsperiod, men de första tecken på lättnad ses redan den första dagen. Ämnet utsöndras från kroppen tillsammans med urin efter 10 timmar. Efter avslutad behandlingsperiod frisätts läkemedelsämnena efter 13 timmar.

Typ av problem

Läkemedlet finns i två former: piller och kapslar. Den sista fasta, har en blå nyans. En kapsel innehåller vita granuler med aktiv aktiv substans.

Patienten kan välja i vilken form det är lämpligt för honom att ta drogen, men i de flesta fall är det kapslar som administreras som påverkar kroppen väsentligt. I allmänhet skiljer sig inte frisättningsformen i dess egenskaper.

Användningsregler

Läkemedlet ska tas endast på råd av en läkare. I allmänhet föreskrivs 1 kapsel (400 mg) per dag efter att ha ätit, konsumeras med tillräckligt med vatten. Med ett skadat kapselskal borde det inte tas.

På grund av skador på ämnet kan det vara långsamt att agera eller inte alls ha en terapeutisk effekt. Du måste ta hela medicinen utan att bryta p-piller och öppna kapseln. Det är viktigt att studera Fokusins ​​medel, vars instruktion för användning finns i varje förpackning.

Biverkningar

Liksom varje läkemedel har detta läkemedel biverkningar men oftast observeras de inte på grund av att aktiva komponenter penetrerar kroppen selektivt utan att skada mänskliga organ. På grund av överdosering är hypotension möjlig, men detta är bara en teoretisk grund, eftersom inga sådana fall har registrerats officiellt. Om detta händer är det nödvändigt att skölja magen, ta aktivt kol och osmotiskt medel för att lossna avföringen.

I extrema fall bör kardiotropisk behandling användas. Om inget från den här listan har hjälpt, måste du kontakta läkaren och då introduceras speciella lösningar som kommer att begränsa blodkärlen och rensa blodet.

Mycket mindre vanliga är biverkningar som huvudvärk, yrsel, svaghet, sömnstörning eller asteni. Det kan finnas en överträdelse av sexuell funktion, till exempel en minskning av libido och en minskning av den tilldelade seminalvätskan. Kanske bristen på orgasm, uppkomsten av matstörningar, till exempel: kräkningar, illamående, lös avföring eller, omvänd utseende, förstoppning.

Påverkan på systemet med blodkärl och hjärtmuskel kan ges i form av tachykardi, smärta i bröstet, frekvent hjärtklappning och hypotension. Eventuella allergiska reaktioner i form av hudutslag, svullnad och klåda. Andra reaktioner i kroppen för att ta medicinen kan vara: smärta i ryggen, utseende av rinit, spermier i blåsan, liksom asteni.

kompatibilitet

Att ta denna medicin tillsammans med andra droger rekommenderas inte, men inte förbjudet. Det är bättre att göra detta endast om specialisten ger tillstånd efter samråd och undersökning.

Det är inte nödvändigt att ta medicinen tillsammans med liknande medel. Dessutom är användningen av Fokusina oönskad med Diclofinac, eftersom användningen bidrar till snabbare avlägsnande av substanser från kroppen, följaktligen kommer behandlingen inte att vara fullständig.

Läkemedlet i kombination med andra läkemedel överensstämmer med läkaren för att undvika negativa reaktioner i kroppen. Förvaringen av läkemedlet är en mörk plats otillgänglig för barn. Hållbarhetstid är 24 månader från tillverkningsdatum.

Kontra

Det finns inga speciella kontraindikationer för att ta detta läkemedel. Ta det med njure eller leversvikt, liksom med arteriell hypotension bör vara mycket försiktig, efter alla instruktioner från en specialist, kommer det att undvika många biverkningar. I svaga fall av sjukdomar, till exempel med lätt yrsel, måste du ta stillesittande eller liggande ställning innan attacken slutar.

Viktigt! Män med hjärtsjukdom bör vara försiktiga när de tar drogen.

Var noga med att observera en specialist. Om en man har njure eller leversjukdom, ska doseringen väljas individuellt. Det har en inverkan på förmågan att köra. Det är, under mottagandet av Fokusina, det är värt att ge upp självkörning och att utföra uppgifter där full uppmärksamhet behövs.

vittnesbörd

Behandling med detta läkemedel kan börja först efter att ha genomgått alla nödvändiga tester, tester och efter att ha fått en doktors samråd. Förvärv av Focusus ska utföras strikt enligt doseringen som specialisten utser.

Orsakerna till receptbelagda läkemedel kan vara: ett brott mot urinfunktionen, prostata sjukdom. Skriv det bara för män, eftersom kompositionen är utformad för att behandla vissa typer av sjukdomar som kvinnor inte observerar eller behandlas med andra droger.

Analoger och priskategori

Samma grundläggande effekt utövas av Omnik, Adenorm, Tamsulozin och Omnimax. Tulosin och Taniz kan läggas till i denna lista.

I genomsnitt är priset på Focus från 490 rubel, beroende på antalet kapslar i paketet och apotekets regionala anslutning.

Recensioner om drogen

Drogen har positiv feedback från specialister och deras patienter. Det viktigaste för män är avsaknaden av en sådan obehaglig bieffekt som en försämring av utlösningen.

I grund och botten finns det inga negativa uttalanden om läkemedlets effektivitet, förutom att inte alla är bekanta med priset.

Recenserad av Тополина:

"Farfar (82 år gammal) har kronisk prostatit, prostata adenomcancer. Tumören växte först, men efter kemoterapin stannades tillväxten.
Vi skrev till min farfar en hel del saker. Här är sista gången han åter gick på toaletten med en stön och urologen beställde honom först i 5 dagar antibiotikan Nolitsin och kapslarna Fokusin - för livet. Läkemedlet är dyrt, men farfar har råd med en pension.
Jag är ständigt med min farfar hemma, och jag kan konstatera att han började gå på toaletten mycket mindre ofta, blev hans verksamhet utan hitch, blev mer glad. Bara dricka drogen, han måste påminnas (ibland glömmer han).
Farfar visar operationen, men samtidigt som han hoppas att den inte fungerar tills han verkligen inte behöver det, och därför är det glatt att ta den här Fokusin i hopp om att allt kommer att gå utan operation. "

Recenserad av tantramen:

"Prostatakörteln är" andra hjärtat "av män. Och med början av de äldre börjar denna kropp att flundra ibland. Och det ökar bara i storlek, vilket skapar vissa problem med urinering. Det är också nödvändigt att gå på mottagning till urologen.
Denna kopp misslyckades inte med mig. Specialisten har ordinerat dessa kapslar. De säger de, om de inte signifikant minskar prostata, så kommer problemet med urinering att bli mycket mindre.
Ta dessa kapslar en efter en, strikt före sänggåendet.
efter en vecka med att ta medicinen märkte några förbättringar. Men detta ger inte anledning till självkänsla, eftersom behandlingen med detta läkemedel är utformad i tre månader!
Det som bara oroar mig för en biverkning av drogen. På natten kliar ibland på händer och fötter. men det finns inget ovanligt om detta, detta framgår tydligt i anteckningen. Och då: vilket läkemedel utan biverkningar? "

Om du noggrant övervakar din hälsa kan du undvika många obehagliga problem. I det här fallet ger läkemedlet ett otroligt resultat, tack vare vilket många män kan återvända till ett helt liv utan obehag. Det viktigaste - engagera sig inte i självbehandling och i tid för att söka hjälp från en specialist.

Bestäm sjukdomens svårighetsgrad kan bara vara en läkare, så först och främst bör utseendet på minsta avvikelse från normen eller utseendet av smärta i bäckenområdet, liksom försämring av urinering behandlas på sjukhus för tester. Du kan inte låta sjukdomen gå sin kurs. Detta kan leda till irreversibla konsekvenser.

Fokusin - anvisningar för användning och indikationer, biverkningar, frisättningsform, komposition och pris

När män utvecklar symtom på hyperplasi av prostata, ordinerar läkare drogen Fokusin (Fokusin). Denna medicin slappnar av de muskelgrupper som är ansvariga för tonens hals i urinblåsan, urinröret, prostata (prostata). Fokusering Fokusina är viktigt för att komma överens med den behandlande läkaren (urolog) i förväg, självmedicinering är farligt för människors hälsa.

Sammansättning och form av frisättning

Medicinsk beredning Fokusin släpps i en enda dosform - hårda kapslar med en genomskinlig kropp och ett blått lock med långvarig verkan. Inuti är vita mikropellets i form av en pulverblandning. Ett kartongpaket innehåller 3, 9 eller 10 blister för 10 caps. på vardera. Instruktioner för användning bifogas. Den aktiva beståndsdelen är tamsulosinhydroklorid med en koncentration av 400 μg per 1 caps. Funktioner av den kemiska sammansättningen av Focus:

Aktiv beståndsdel, mg

Sammansättning av ett hårt skal

tamsulosinhydroklorid (0,4)

kolloidal kiseldioxid

färgad patenterad blå

dispersion av metakrylat-sampolymer

Farmakodynamik och farmakokinetik

Fokusin är en representant för den farmakologiska gruppen av alfa1-adrenoblockerare. Det rekommenderas för behandling av sjukdomar i samband med nedsatt urinering på grund av en patologisk ökning av prostatakörteln. Läkemedlet undgår alfa-receptorer på postsynaptiska membran, reagerar för att åstadkomma signalsubstansen noradrenalin från postganglionära sympatiska neuroner.

Den aktiva substansen tamsulosin förhindrar passage av nervimpulser genom de adrenerga synapser förbättrar arterioler och precapillaries, aktivering av naturliga utflödet av urin. Med prostataadenom förbättrar läkemedlet urodynamiken. Therapeutisk effekt av Focusin observeras efter 2 veckor med regelbunden användning av läkemedlet. Positiva förändringar i patientens välbefinnande:

 • minskat tryck i urinröret;
 • minskar motståndet mot urinströmmen;
 • symptom på obstruktion av urinvägarna försvinner
 • blodtillförsel till detrusorn normaliseras;
 • förstorar urinrörets lumen och blåsans hals
 • normal urinering normaliserar;
 • förbättrar cellulär metabolism vid blåsans nivå.

Efter applicering av en enstaka dos absorberas fokuset snabbt från matsmältningssystemet, tränger in i blodomloppet. Den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodet bibehålls i 5-6 timmar. En stabil terapeutisk effekt observeras efter 5 dagar kontinuerlig användning av kapslarna, enligt anvisningarna och medicinska föreskrifterna. Med plasmaproteiner binder tamsulosin 99%. Halveringstiden varar upp till 13 timmar. Metabolism fortskrider i levern, inaktiva metaboliter och tamsulosin utsöndras oförändrat hos njurar med urin.

Indikationer Fokusina

Denna medicinering rekommenderas för användning av patienter som ett oberoende medel eller som en del av en komplex behandling av dysursjukdomar orsakad av godartad prostatahyperplasi (adenom). Innan du börjar oral tamsulosin, måste du gå igenom en fullständig diagnos, klargöra funktionerna i den kliniska bilden, studera instruktionerna i detalj.

Dosering och administrering

Medicinsk fokus är avsedd för oral användning. Enligt anvisningarna är det nödvändigt att dricka den rekommenderade dosen efter en riklig frukost. Kapseln kan inte males eller tuggas i förväg, den ska svalas hel och tvättas med mycket vätska eller mjölk. Daglig dos av Fokusina - 1 st. per dag. Läkaren bestämmer behandlingsförloppet individuellt baserat på den patologiska processens stadium.

Hur lång tid kan jag ta Fokusin utan avbrott

De första förändringarna i patientens allmänna hälsotillstånd observeras efter 2-3 timmar efter applicering av en annan dos, men man kan inte vila på resultatet. Enligt anvisningarna rekommenderas denna alfa-blockerare att ta minst 2 veckor. I annat fall är den önskade terapeutiska effekten frånvarande eller svagt uttryckt. Av medicinska skäl kan behandlingsförloppet förlängas, men läkare rekommenderar inte att Fokusin tas i mer än 30 dagar. Det är nödvändigt att ta en paus, annars ökar risken för komplikationer.

Droginteraktioner

Detaljerad bruksanvisning Fokusina beskriver läkemedlets beteende i kombination med representanter för andra farmakologiska grupper. Information om läkemedelsinteraktion:

 1. Med samtidig användning med beta-adrenoblocker Atenolol, antihypertensiva läkemedel Enalapril och Nifedipin är risken för läkemedelsinteraktion minimal.
 2. I kombination med antagonister av alfa1-adrenerga receptorer ökar intensiteten av den hypotensiva effekten, faller samman. Patienten kan behöva bli sjukhus med återupplivning.
 3. Kombinationen av Fokusina med diklofenak och warfarin leder till ökad utsöndringsgrad av tamsulosin.
 4. Anxiolytikum Diazepam, triklormetiazid tiaziddiuretikum, betablockerare propranolol, gjorde kolesterolsänkande läkemedel simvastatin inte påverka den fria fraktionen av tamsulosin i blod.
 5. Med samtidig applicering med cimetidin ökar plasmakoncentrationen av tamsulosin, medan den i kombination med Furosemid, tvärtom, minskar.
 6. Tamsulosinväteklorid reageras med antitumörläkemedel hormonella Finasterid, bronkodilatorer salbutamol, glibenklamid hypoglykemiska läkemedel, ett tricykliskt antidepressivt amitriptylin.
 7. Det rekommenderas inte att kombinera användningen av läkemedlet Fokusin med etylalkohol. För behandlingstiden rekommenderas att avstå från att dricka alkohol, innehållande alkoholinnehåll. Annars är patienten orolig för hudutslag, irritation, angrepp av allergisk rinit.

Biverkningar

Vid utnämning av Fokusina utesluter inte läkaren förekomsten av biverkningar i början av kursen. Om du har några klagomål, ska patienten omedelbart kontakta en läkare. En lista med biverkningar finns i instruktionerna för tillämpning av Focusus, och de gäller för många interna organ och system:

 • mag-tarmkanalen: illamående, kräkningar, symptom på dyspepsi (matsmältningsbesvär), förstoppning, diarré, gastralgia (magsmärtor);
 • nervsystemet: yrsel, migränattacker, sömnlöshet, förvirring, sällsynt synkope, asteni (generell svaghet);
 • genitourinary system: minskad libido, retrograd ejakulation med omvänd sperma gjutning, smärtsam erektion (priapism);
 • kardiovaskulärt system: ortostatisk hypotension (tryckminskning när kroppsställningen förändras), takykardi (snabb hjärtfrekvens), periodisk hjärtvärk;
 • hud: allergiska reaktioner i form av hudutslag, nässelfeber, klåda och epidermisförbränning, Quinckes ödem, anafylaktisk chock.

överdos

Om den rekommenderade dosen av Fokusin överskrids systematiskt, klagar patienten på en kraftig blodtrycksfall. För att eliminera symptomen på arteriell hypotoni är det första som offret behöver tvättas magen, och för detta är det artificiellt att provocera en kräkningsattack. Därefter rekommenderas intaget av intestinala enterosorbenter, intravenös administrering av vasokonstrictorer är inte utesluten. Patienten behöver systematisk övervakning av njurfunktionen. Det finns inget behov av dialys. Vidare behandling av patienten är symptomatisk.

Kontra

Läkemedelsberedning Fokusin med prostatit eller prostata adenom är inte godkänt för användning av alla patienter. I de detaljerade anvisningarna anges medicinska kontraindikationer. Dessa är:

 • ortostatisk hypotension (hypotoni);
 • arteriell hypertoni;
 • svåra former av njur- eller leverinsufficiens (med en kreatininclearingsnivå under 10 ml / min)
 • individuell intolerans mot tamsulosin eller tillhörande läkemedelskomponenter;
 • barns ålder till 18 år;
 • kvinnligt kön.

Försäljningsvillkor och förvaring

Medication Fokusin säljs i apoteket, men det släpps på recept av läkaren som ansvarar. Enligt användningsanvisningarna är det nödvändigt att lagra denna medicin på en torr, sval och mörk plats, otillgänglig för solljus och små barn. Hållbarhet för Fokusin kapslar är 2 år från det datum som anges på förpackningen. Den förfallna produkten måste kasseras.

analoger

Om medicinen inte hjälper till att återställa normal urinering, eller om det orsakar biverkningar, kommer läkaren att förskriva en analog av Focusus. Nedan finns de pålitliga drogerna för prostatit och prostata adenom, en kort beskrivning:

 1. Adenorm. Detta är ett receptbelagt läkemedel som rekommenderas för godartad prostatahyperplasi. Patienten ordineras 1 kapsel enligt anvisningarna. för en dag i 2 veckor. Den rekommenderade dosen är förbjuden att överstiga, annars utvecklas hypotoni.
 2. Bazetam. Medicin med identisk kemisk sammansättning, handlingsprincip och dagliga doser. Instruktionerna för användning innehåller en stor lista över biverkningar och information om läkemedelsinteraktioner.
 3. Omiks. Dessa är transparenta kapslar med röda kepsar avsedda för män med prostata adenom. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt, den dagliga dosen enligt instruktionerna är 1 caps. för en dag.
 4. Omnimaks. Ett läkemedel som är effektivt för infektiösa och inflammatoriska processer i prostatakörteln. Under läkemedelsbehandling är det nödvändigt att övervaka blodtrycks- och njurfunktionen, inte överskrida de rekommenderade doserna.
 5. Ranoprost. Ett läkemedel i form av enterlösliga kapslar för oral administrering. Patienten ordineras 1 enhet vardera. En gång om dagen i 14 dagar, men inte mer än 30 dagar utan paus.
 6. Tameks. Läkemedlet i form av kapslar, som används för godartad prostatahyperplasi. Enligt instruktionerna föreskrivs patienten 1 enhet. 1 gång per dag. Behandlingsförloppet bestäms individuellt beroende på scenen i den patologiska processen.
 7. Tamsol. Läkemedlet rekommenderas för prostatit och prostata adenom. Enligt anvisningarna krävs medicinen efter frukost för 1 st. Om du saknar en enstaka dos rekommenderas inte att fördubblas, för att behandlas enligt föregående schema.
 8. Tamsulosin. Det är ett effektivt läkemedel för prostatahyperplasi med samma aktiva komponent. Behandling krävs för 14 dagar, men inte mer än 30 dagar. Annars ökar risken för biverkningar.

Omnik eller Fokusin - vilket är bättre

Båda läkemedlen bidrar till snabb avkoppling av geniturinära systemets glatta muskler och ett obehindrat urinflöde. Fokus och Omniks kemiska sammansättning är identisk, och frisättningsformen är också. Skillnaden ligger i tillverkaren och kostnaden för långvariga actionkapslar. Priset på Focus # 30 är 480 rubel, Omnik nr 30 - ca 800 rubel. Det slutliga valet av medicin utförs av en specialist, företrädesvis ges hög effektivitet, mild åtgärd i kroppen.

Den genomsnittliga kostnaden för denna medicin i 30 kapslar varierar från 400 till 550 rubel. Priset beror på tillverkaren, antalet kapslar i kartongen, värderingen av det valda Moskva apoteket: