Huvud
Behandling

Tekniken för att utföra en extern massage i prostata

Liksom alla andra inflammatoriska processer är prostatit åtföljd av stillastående fenomen i vävnaderna och deras ödem. prostatit uppträder ofta på grund av otillräcklig stimulering av prostata. Därför är ett av sätten att behandla det massage. Under massagen finns en mekanisk stimulering av prostata, och blodkärlen i orgelns område. Detta förbättrar utflödet av blod, minskar svullnad och stimulerar regenerering.

Typer av massage prostata

Huvudkriteriet för att dela massage i typer - sätt att påverka prostata.

Det finns följande typer:

 • transuretral. Det kallas också "på bougie". Genom urinröret sätts en speciell bukie in, som når prostata och verkar mekaniskt på den genom urinrörets väggar.
 • transrektal. Den mest kända av alla slag. Pekfingret i handsken injiceras i rektum med 5 cm och tillverkas av en speciell teknik.
 • yttre. Detta är en icke-invasiv teknik. Den mekaniska effekten på prostatakörtelvävnaden utförs genom den främre bukväggen.
Foto 1: Transuretral massage är en mycket komplicerad och farlig teknik, endast en specialutbildad läkare kan utföra det. Transrektala och externa metoder kan användas hemma medan man observerar exekveringsmetoden. Källa: flickr (S Link).

Indikationer för extern massage i prostata

Var uppmärksam! Indikationer för syftet med denna typ kan delas in i allmänhet - det här är de symptom som någon av metoderna för massage av prostata är föreskrivna. och speciella manifestationer, där det föreskrivs en extern massage.

De allmänna indikationerna är:

 • Kronisk inflammation i prostata;
 • Uttalat ödem av vävnader;
 • Abakteriella former av prostatit;
 • Vanliga smärtor.

Speciella indikationer för utomhusmassage är följande:

 • Expansion av hemorrhoida vener med hot om blödning;
 • Inflammatoriska sjukdomar i rektum och urinrör
 • Strumpor i rektum och urinrör
 • Intolerans mot invasiva förfaranden.

Fördelar med utomhusmassage

Den största fördelen med denna typ är dess icke-invasivitet. Detta eliminerar den mekaniska effekten på urinröret och rektumvävnaden, som kan vara smärtsamt för en man. Dessutom är många patienter rädda för att genomföra ett transrektalt förfarande av olika skäl.

En annan obestridlig fördel med den externa metoden för inflytande - det kan ske självständigt hemma. Dessutom tar proceduren inte mycket tid och kräver ingen särskild träning. Fördelen är också att den icke-invasiva tekniken har minst kontraindikationer och nästan har inga biverkningar.

Teknik för att utföra en extern massage

Det finns flera metoder för yttre påverkan på prostata vävnad: vanligt, vibromassage, hydromassage, reflexverkan.

Den enklaste och mest prisvärda hemma är den första.

Vanlig extern massage i prostata

 1. Händerna placeras i skönhetsregionen så att andra fingrarna rör varandra, och palmerna befinner sig i en vinkel.
 2. De andra och tredje fingrarna i båda händerna gör framåtriktningar upp och ner.
 3. Händerna rör sig två centimeter upp, vänster - till vänster, höger - till höger. Palmerna separeras sålunda från varandra. Upprepa rörelsen med fingrarna.
 4. Utför liknande åtgärder, men i omvänd ordning: från naveln till puben.
Foto 2: Det viktigaste med att utföra denna procedur är regelbundenhet. Massage måste göras varje morgon. För bästa effekt kan du utföra proceduren två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Total massage tar inte mer än 10 minuter. Källa: Flickr (Eugene Evehealth).

vibrotherapeutics

Ger användningen av en speciell massageapparat, driven eller batteridriven. Om du köper en sådan enhet kan den här proceduren också utföras hemma av dig själv.

hydromassage

Mjukt och det kan till och med sägas, en delikat effekt på prostatakörteln. Massage utförs genom introduktion av enema med ett varmt avkok av kamomill in i anus och håll lösningen i 10-15 minuter i ändtarmen. Effekten av massage förstärks av bakteriedödande och uppvärmningsegenskaperna som kamillebuljongen har. Förfarandet utförs från 7 till 12 dagar.

Reflexmassage

Antag exponering för biologiskt aktiva områden, Punkter som ligger på fingrarna och på foten och som är ansvariga för operationen av prostatakörteln.

För att utföra massage av aktiva punkter, det är nödvändigt att studera sin plats och teknik för stimulering av poäng. Att trycka på prickarna ska vara tillräckligt stark, men inte orsaka allvarlig smärta. Stimulering av punkterna bör startas en gång om dagen, noggrant iakttagande av hälsotillståndet, och då kan du utföra en reflexmassage en gång var 2-3 dagar.

Kontra

Externa massor av prostata kan inte utföras i följande fall:

 • Purulent exudat i körtelvävnaderna;
 • Akut fas av inflammation;
 • Suspicion av en tumör;
 • Cystor i vävnaderna i prostata;
 • Beräknad prostatit;
 • Uretrit.

Ledning av extern massage i prostata

En effektiv metod för att eliminera stillastående processer i prostatakörteln är extern massage i prostata. Det kan göras varje dag i motsats till en internmassage, varefter en 2-3-dagars paus är nödvändig. Prostatimassage utan penetrering i rektalområdet är ett alternativt sätt att mekanisk stimulera kroppens cirkulation.

Indikationer för indirekta effekter på prostatakörteln

Massage i prostatakörteln utförs för behandling av kronisk prostatit. I en poliklinisk inställning används en internmassageprocess som är mycket effektiv. Men inte alla kan besluta att manipulera anusen. Att göra ett sådant förfarande hemma behöver du hjälp av en älskad, eftersom du självständigt kan massera dig själv, men den här uppgiften är svår. Och om du vänder dig till att förhindra psykiskt obehag, är en effektiv metod för att eliminera stagnation i prostatan en manuell massage utförd utanför.

Positiva aspekter av extern massage:

 • förebyggande åtgärder - förfarandet förhindrar förvärring av kronisk prostatit, vilket är eftergift
 • minskning av smärta och svullnad i prostata på grund av ökad blodcirkulation och normalisering av prostatafunktionerna;
 • främjar frisättningen av patogena mikroorganismer från organet;
 • ökar effektiviteten av användningen av läkemedel för att behandla inflammation i prostata.

Innan du utför proceduren måste du kontrollera att det inte finns kontraindikationer. Massage utförs inte under följande förhållanden:

 • akut utvecklingsfas av inflammation i prostata;
 • Förekomsten av bakteriell infektion i bäckenorganen;
 • suppurativ inflammation;
 • godartad (adenom) eller malign neoplasma i prostata;
 • hemorrojder vid ökningen av exacerbationen
 • närvaro av förkalkning av prostata;
 • smärta i buken, vars etiologi är oklart.

Att utföra en massage kan skada kroppen om orsakerna till sjukdom inte avslöjas. Förfarandet utförs endast för män som har slutfört en fullständig prostataundersökning.

Metoder för extern massage

Du kan utföra extern manuell terapi av prostata både självständigt och med hjälp av en älskad. Hemma rekommenderas att du gör denna massage varje morgon i 5 minuter.

Förberedelser för förfarandet

Före proceduren är det önskvärt att utföra en uppsättning enkla övningar för att öka blodcirkulationen i alla organ:

 • Suck, ta andan, händerna på knäna; Sedan på en utandning som ska rätas, händer från knän för att inte riva av.
 • Squat ner, korsar dina fingrar på bröstet, vilket gör att armbågarna pekar på underbenet. Inhalera sedan ryggen, höja huvudet och händerna för att dra framåt, samtidigt som du försöker avböja kroppen så mycket som möjligt tillbaka, utan att förlora balans. Vid utandning återgå till startpositionen, tryck på huvudet mot bröstet.
 • Ligga på ryggen, gör en övning "sax" och "cykel".

Varje övning bör upprepas 5-10 gånger (beroende på hälsotillståndet). Efter att kroppen har värmt upp, har blodflödet ökat, du kan börja massera prostata.

Tekniker för manuell stimulering

Före proceduren bör personen som gör massage repetera de grundläggande rörelserna för att påverka prostata: massage, gnida, mos. Ingen plötslig rörelse rekommenderas inte.

Det finns flera grundläggande tekniker för extern massering av prostata:

 1. Det är meningen att sprida den manuella effekten från midjeområdet till ljumskområdet. Först måste du knäda och gnida ländryggsregionen i högst 5 minuter innan du känner dig varm. Sedan masserar mitten och indexfingrarna i händerna nacken och går gradvis till den nedre ryggen. Efter detta kan du fortsätta till lätta massagörelser av låren, gluteal muskler och underlivet.
 2. Punkterna på kroppen hos mannen som ansvarar för normaliseringen av prostata bestäms med hjälp av akupunkturmetoden.
  Huvudpunkterna är på botten av ryggen på ett avstånd av 3 cm på vardera sidan av ryggraden. Två punkter - på båda sidor av anusen. Om vi ​​psykiskt kopplar samman dessa punkter får vi en inverterad isosceles triangel, vars bas ligger över iliackronorna.
  Hjälppunkterna är placerade i underlivet och bildar en triangel, vars botten passerar över pubiczonen, och sidosidorna kommer att hoppa till punkten som ligger 3 fingrar under naveln. För behandling av kronisk prostatit är det nödvändigt att massera trianglarna i 20 minuter på morgonen och på kvällen.
 3. Du kan stimulera prostata genom vävnaderna i perineum. Innan du gör massage, bör du värma upp dina palmer och gnugga dem mot varandra. Sedan, med mitten och indexfingrarna, utför ljusmassagerande rörelser mellan skrot och anus.
 4. Stimulering av blodcirkulationen i prostata orsakar att nedre delen av buken ska sträckas enligt följande: sätt palmerna på buken för att röra på mitten och ringfingrarna. Sedan, med ett ljust tryck, rör palmorna åt höger och vänster, utan att minska trycket och utan att ta fingrarna bort från huden. Efter en 60-sekunders massage, rör palmsna, närmare naveln och fortsätt massera rörelser.
 5. Som en stimulering kan du använda effekten av en ström av vatten på perinealområdet med hjälp av en dusch. Effekter av vatten kommer att vara effektiva om de riktas till prostata varje dag i 5 minuter och 20 dagar. Vattentemperaturen bör inte vara mer än 36 ° C.
 6. Massage i prostata genom att utföra vissa tekniker för yoga återställer blodflödet till bäckenorganen, eliminerar stillastående processer. De mest effektiva är inverterade asanas. Dessa inkluderar asan Sarvangasana, där kroppen antar en vertikal position från det benägna läget (som i utförandet av "björk" -övningen). Förutom den terapeutiska effekten på prostata kan yoga vara en förebyggande åtgärd av hemorrojder och förstoppning.
  Effekter på prostatan ges av Ashwini-kriya. Kriya-tekniken består i omväxlande komprimering av musklerna på inspiration och avklingning av dem vid utandning. I detta fall uppstår mjuk massering av prostatakörteln. Övning utförs från 10 till 40 gånger (beroende på kroppens fysiska tillstånd) och hjälper till att eliminera stagnerande processer i bäckenorganen om det är nödvändigt att stanna länge i sittande läge.
 7. En extern massage i prostata kan göras med hjälp av en tennisboll. För att göra detta måste du sitta på bollen, luta händerna på golvet och rulla på den med perinealområdet, vilket inte tillåter smärta.

Massage i prostata rekommenderas inte längre än 14 dagar. Efter avslutad kurs, ta en 1-2 veckors paus. Om massagen efter 2 utförda procedurer orsakar smärtsamma känslor, är det nödvändigt att stoppa manuell stimulering och kontakta urologen för en ytterligare undersökning.

Hjälper extern massage att bli av med prostatit?

Massage i prostatakörteln är ett effektivt förfarande som ger inte bara en förebyggande men också en läkande effekt vid trängsel och inflammation i orgeln. Oftast i medicinska institutioner genomgår patienter rektal massering av prostata. Sådan behandling är mycket effektiv, eftersom efter den första sessionen märker många män en minskning av ömhet och tyngd i inguinalområdet. Extern massage av prostata är en alternativ metod som kan utföras hemma.

Fördelarna med massage

Trots sin lägre effektivitet jämfört med rektalmetoden bidrar den externa massagen av prostata till att förbättra blodcirkulationen i körteln, vilket i sin tur tar bort stagnation. Denna procedur ökar tillströmningen tillsammans med blodet av näringsämnen och främjar frisättningen av patogena mikroorganismer från prostata.

Manuell terapi utförs alltid i ett komplex. Det är detta tillvägagångssätt som låter dig återställa prostata vävnad och normalisera sin funktion. Tack vare stimulering av prostata, svettning avlägsnas på kort tid, smärtsyndrom minskar, återhämtning är mycket snabbare.

Extern massage i prostata gör det möjligt att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling genom att återställa mikrocirkulationen i organet.

Extern stimulering av prostata indikeras i kronisk form av icke-bakteriell prostatit och konsekvenserna av denna sjukdom: sexuell dysfunktion, problem med urinutflöde. Manuell terapi utförs också med långvarig smärta i perineum. Prostatamassage är en utmärkt profylax av prostatit.

Trots det faktum att effekten av det externa förfarandet är mycket svagare än det för rektala en, utförs det inte under följande förhållanden:

 • akut prostatit;
 • bakteriell infektion i bäckenorganen;
 • purulent foci;
 • cystor och patologiska neoplasmer;
 • förvärring av tarmsjukdomar.

Prostatamassage ensam bör göras först efter att en urolog besökit, eftersom det är nödvändigt att se till att det inte finns några kontraindikationer. I vissa fall kan manuell terapi skada hälsan och förvärra de befintliga sjukdomar i genitourinary sfären. Manuell behandling föreskrivs först efter en fullständig undersökning, inklusive blodprov för PSA, järn, urinalys, sekretion av prostatakörteln, såväl som ultraljud eller beräknad tomografi.

Metoder för extern massage

Fördelen med yttre stimulering av körteln är att den inte behöver tränga in i rektum för att utföra den. Detta gör att du kan göra en indirekt prostata massage själv. Inte alla män är helt överens om en processförlopp som använder rektalmetoden, vissa avvisar även sådan behandling och förvärrar tillståndet i prostatakörteln.

Prostatisk massage utan penetration är ett bra alternativ till rektal, och många patienter väljer det.

Det finns flera alternativ för extern massering:

 1. Förfarandet utförs i steg. De första rörelserna syftar till att massera ländryggen och bör gnugga och knådas. De utförs i riktning mot lymfkärlen och tar inte mer än fem minuter. Nästa steg är muskeluppvärmning för normalisering av mikrocirkulationen, varefter den tredje och fjärde fingret i varje hand masserar sakralzonen. Börja proceduren från nedre ryggraden och fortsätt sedan massera skinkorna, låren och underlivet.

Rekommendationer för förfarandet

Om en man förskrivs en massage för första gången och han bestämde sig för att utföra proceduren hemma, bör du titta mycket på all urologens rekommendationer.

När du utför proceduren hemma måste du alltid lyssna på dina känslor, särskilt i början av massagen. Regeln är utseendet av obehag och lite ömhet endast vid de första sessionerna. Om smärtan uppstår under knådning eller förstärks i slutet av massagen, måste den kasseras. Utseendet på skär i prostatakörteln är också ett tillfälle att stoppa sådan behandling och besöka urologen.

Man bör komma ihåg att den optimala behandlingsförloppet inte ska vara längre än 15 dagar.

Kroppen måste vila. Efter 1-2 veckor kan proceduren upprepas. Utseendet på allvarlig smärta vid behandling av prostata, även efter den externa metoden, är anledningen till ett besök hos läkaren. I det här fallet är förfarandena avstängda.

Sessionen utförs vanligtvis med en fullblåsning, efter det tömts den. Detta måste ske nödvändigtvis, eftersom stillastående flytande och patogena mikroorganismer går ut med urin. Vid urinering är det önskvärt att vara uppmärksam på urinfärgen. Det kan variera något efter proceduren. När du får blodiga inslag, är det tillrådligt att besöka en urolog.

Förebyggande procedurer kan också utföras med hjälp av speciella anordningar för extern stimulering av prostata. De säljs på apotek och är vanligtvis billigt. Om det inte finns någon möjlighet är det helt tillåtet att använda en stor boll för tennis, som du behöver sitta i grenområdet och rulla fram och tillbaka. Denna metod är inte botande. Det är mer angivet för att förebygga stagnation och dysfunktion i prostatakörteln. Om en man som masserade med bollen, kände smärta efter proceduren, bör den stoppas och undersökas av en läkare.

Varje prostata massage kräver en psykologisk tankegång. För att förhindra obehag måste du slappna av din kropp så mycket som möjligt. Korrekt genomfört förfarande främjar förstärkning av en styrka, förekomsten av förenkling.

Från videoklippet lär du dig vilken enhet som kan användas för icke-invasiv prostata massage:

Extern massage av prostata

Ett av de mest kraftfulla sätten att upprätthålla den sexuella funktionen hos män, liksom förebyggandet av prostatit och andra patologier i det genitourära systemet, är en extern massage i prostata.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Indikationer för genomförande

Bekvämlighet och trivialitet i genomförandet gör att du kan utföra proceduren, inte bara på läkarmottagningens kontor, utan också hemma. Extern massage kräver inte en rektal penetration av fingret eller en massageanordning, så behandling av sjukdomar orsakar inte psykiskt obehag. Regelbunden fysisk effekt på könsorganen och bäckenregionen förhindrar allvarliga avvikelser i urogenitalsystemet, snabbt etablerar jobb cirkulation, upprätthåller tonen i prostatavävnad, behåller det manliga reproduktiva förmåga.

Extern massage i prostata kan utföras för att förebygga sjukdomar, när det inte finns synliga eller påtagliga problem.

Det finns emellertid ett antal indikationer där förfarandet måste startas omedelbart:

 • infertilitet;
 • prostatit i kronisk form;
 • icke-infektiös prostatit;
 • patologier associerade med trängsel i prostata;
 • smärta i bäckenregionen
 • svag styrka eller brist på det;
 • för tidig utlösning;
 • olika former av inkontinens
 • fördelning av könsorgan.

Om ovanstående tecken saknas betyder det inte att genitourinary systemet inte lider av någon patologi och behöver inte en massage. Det faktum att problemen i prostatakörteln och de intilliggande områdena är utvecklade i hemlighet omärklig, och inflammatorisk fokus vid det inledande skedet av patologin manifesteras som tecken och symtom. Därför bör användningen av externa massor av prostata vara allestädes närvarande i varje människas liv, eftersom denna behandling behandlar och förhindrar många manliga sjukdomar

Kontra

Det är dock värt att överväga att eventuella effekter på könsorganen endast ska utföras med doktorns tillstånd efter att ha utfört fullständig diagnostisk verksamhet. Faktum är att inte alla sjukdomar i det genitourinära systemet är föremål för massagebehandling. De extrema stadierna av sjukdomar i reproduktionsorganen tolererar inte fysiskt ingripande, för vilket sjukdomen antingen kan påskynda eller förvandlas till irreparabla konsekvenser.

Non-invasiv prostata massage ska inte utföras om:

 • Det finns prostatit i akut form;
 • infektiös infektion i bäckeninsidan;
 • rektumssjukdomar;
 • patienten lider av hemorrojder
 • det finns purulenta foci av prostata vävnad;
 • det finns en retention av urin i en akut eller kronisk variant;
 • cystiska skador diagnostiseras;
 • en man lider av urolithiasis;
 • ett allvarligt stadium av adenom;
 • det finns en tuberkulös lesion;
 • en hög kroppstemperatur observeras.

De ovan beskrivna sjukdomarna kan inte behandlas med extern eller rektal massage. Akuta former av patologi behandlas med medicinering, antibiotika och i vissa fall - med kirurgisk ingrepp. Självbehandling är förbjuden. Så innan du ens börjar i förebyggande massage bör rådfråga en urolog och genomgå en serie diagnostiska tester som avslöjar indikationer eller kontra extern manipulation av bäckenorganen.

Förbereder för en massage

För att få maximal nytta av proceduren måste du följa tekniken för att utföra massage.

För att få den bästa effekten från sessionen behöver du en glad humör. Tack vare detta är det möjligt att komma in i ett avslappnat tillstånd, vilket underlättar återhämtningen av rehabiliteringseffekten. Spänningar av muskler och motstånd bidrar inte bara till att de uppställda målen uppnås utan leder också till förvärring av befintliga problem.

För det andra, för ett kvalitativt resultat och för att förhindra skador måste hela kroppen värmas upp. Grund av den intensiva värmeflödet i ljumsken och bäckenområdet avges till blod, syresatt, som med fördel påverka de inre organen, prostata, sädesblåsor.

För det tredje, för korrekt massage behöver du använda en mängd olika krämer som hjälper till att glida händerna längs kroppens massade område. Som smörjmedel kan man få barnkrämer, olivolja, speciella smörjgeler.

Förfarandet kan utföras självständigt eller med hjälp av en annan person. Under alla omständigheter bör en avslappnande atmosfär bibehållas under massagen. Massageens längd bör inte överstiga 15 minuter.

Variationer av extern massage

Det finns flera sätt att utföra en extern massage. Valet av denna eller den här metoden bestäms av människans personliga preferenser.

Vid vanlig eller klassisk extern massage i en prostata, masseras den undre delen av magen. Hantering av händer innebär att rubbning och knådning av hud och muskelvävnad, så att blodflödet i bäckenområdet etableras. Förfarandet bör utföras en gång om dagen på en lämplig tidpunkt på dagen. Minsta varaktigheten av knådning och slipning är 7 minuter.

Den bindvävsmassage är accenterad på den nedre vertebraldelen och påverkar ytan på iliacbenen. För proceduren används fingrar, som bör utföras växelvis på gluteusmusklerna, låren, underlivet. Påverkan på dessa områden aktiverar blodcirkulationen, leder till tonusvävnadsstrukturer i prostata. Sessionsperioden är 7-10 minuter.

Segmentmassage innebär också att man använder gnidning och sträckning av musklerna, som i klassisk metod, men huvudfokus ligger på bäckenområdet och ländryggen.

Vibrationsmassagerare används för vibrerande massage. Efter preliminär sträckning och gnidning appliceras en vibrerande anordning på området i ländrygdets nedre kotor. Detta förfarande är förebyggande av prostatit, prostata adenom, impotens. Sessionen varar inte mer än 9 minuter. Förfarandet är både bekvämt och trevligt, det kan utföras oberoende utan hjälp av en massageterapeut.

Hydromassage är en separat kategori av metoder för förebyggande och behandling av reproduktionsorgan. Denna metod involverar införandet av en terapeutisk lösning i patientens tarm. Den aktiva rörelsen av vätskan upp och ner har en helande effekt på de inre organen och på tarmslimhinnan. Förfarandet har antiinflammatoriska och antibakteriella effekter, positiv effekt på inre organ.

Testiklarna hålls i 3 minuter. Förfarandet aktiverar männs sexuella förmågor, ökar styrkan, eftersom det bildar ett mer aktivt blodflöde i könsorganet. Stroking, lätt åtdragning, höjning och sänkning av skrot och testiklar kan utföras före samlag.

Massage med ett konvex föremål är det mest effektiva sättet att justera blodflödet i bäckenet. Behöver inte materialkostnader. För proceduren används en tennisboll, eller ett föremål som liknar storlek och form, sätet på vilket ger irritation mot inguinsregionens muskler.

klassisk

För att förhindra sjukdomar och upprätthålla funktionaliteten hos reproduktiva förmågor, använd klassisk massage, som kan utföras hemma självständigt. Förfarandet kräver ingen specifik kunskap och färdigheter, det är bekvämt för det dagliga utförandet och ger effekt på reproduktionsorganen från utsidan, det vill säga icke-invasivt.

Massage kan utföras när som helst på dagen, men morgon sessioner är mest föredragna. Förfarandet varar 7-15 minuter för att minimera sannolikheten för patologi i det genitourära systemet. Innan sessionen börjar, bör flera uppvärmningsövningar utföras för att stimulera den allmänna cirkulationen.

Massage utförs enligt följande:

 1. I början av palmen värmer de sig upp. För att göra detta kan de gnidas mot varandra.
 2. Då måste du lägga händerna på skönhetsområdet.
 3. Därefter bör du börja göra lätt tryck på underlivet med fingertopparna.
 4. Då måste du växelvis flytta höger och vänster händer upp och ner, vilket gör översättningsrörelser, pressar och sträcker huden. Samma är på vänster sida.
 5. Efter dessa rekommendationer måste du fortsätta massage, men 2 cm över den med hänsyn till startpositionen. Detta steg bör upprepas tre gånger. Som ett resultat är inflytningsområdet längs längden 10 cm.
 6. Efter att ha nått naveln är det nödvändigt att upprepa samma åtgärder, men redan i motsatt riktning - till underlivet.

Om förfarandet utförs för profylax, upprätthåller mannen tonen i prostatens inre vävnader, minimerar risken för sjukdomar. Vid behandling av en befintlig sjukdom stimulerar massage absorptionen av läkemedel och antibiotika. Förfarandet hjälper till att avlägsna sekret från prostatakörteln.

Trots det faktum att terapeutiska manipuleringar är inriktade på reproduktionszonen noterade patienterna en ökning av kroppens allmänna ton och normalisering av emotionellt tillstånd.

hydromassage

Hydromassage i prostatakörteln påverkar receptorerna i den rektala zonen, vilket resulterar i kontraktila reflexer i bäckens muskler, urinrörets baksida och körtelvävnaderna. Regelbunden användning av proceduren ökar lymfcirkulationen, prostataffekten, aktiviteten hos de partiella vesiklarna, förbättrar utflödet av sekretioner.

Hydromassage kan utföras hemma med egna händer. Sessionen utförs 2 timmar före sänggåendet innan du tar ut tarmarna från utsöndring. 15 minuter senare fylls gummipären med en lösning av furacilin, kaliumpermanganat eller ett avkok av kamomill. Vätskan injiceras rektalt.

Mängden lösning bör vara sådan att det är svårt att defekera. Med en stark önskan att bli av med vätskan måste du tömma något och släppa ut överskottet.

På grund av aktiv reduktion och avkoppling av inre muskelstrukturer tränger lösningen djupt in i tarmarna, vilket har en positiv effekt på ytan av slemhinnan, prostatavävnaden. Förfarandet aktiverar blodcirkulationen, förbättrar reproduktivsystemets aktivitet. Slutförandet av sessionen innebär att tarmen frigörs från den vätska som finns i den.

Med hjälp av en massageapparat

Positiv påverkan på mänens reproduktiva organ tillhandahålls genom användning av en icke-invasiv anordning som kan utföras självständigt. Denna typ av massage är en populär metod för förebyggande och behandling av genitourinary systempatologier, enkel att genomföra, bekvämt.

För att utföra proceduren används något konvext objekt: en tennisboll, en handduk med handduk, en gummigyckel. Irritation av perineum med dessa föremål aktiverar blodcirkulationen i bäckenbotten och prostata, ett utlopp av stillastående utsöndring sker.

Innan massage börjar, ska det valda ämnet placeras på en stol. Därefter borde mannen sitta med sin gren på honom. I detta läge är det nödvändigt att göra rotations- och translationella rörelser, vagga och pressa tumlarmusklerna på bäckenbotten. Sessionsperioden är 5-10 minuter. Denna typ av massage är idealisk för förebyggande av patologi och för behandling av ett antal sjukdomar i det genitourära systemet hos män.

Säkerhetsåtgärder

Underlåtenhet att följa de enkla reglerna för massage utför orsakar irreparabel skada på kroppen. För att undvika detta bör du lyssna på dina känslor under proceduren och följa säkerhetsmetoderna:

 1. Om en man upplever lindrigt obehag anses detta vara normalt, eftersom utsöndring från prostatakörteln åtföljs av smärta. Detta fenomen går igenom flera förfaranden. Om patienten upplever allvarlig smärta, börjar yrsel och illamående, bör massagen avbrytas omedelbart. I det här fallet bör du konsultera en läkare och beskriva dina symtom.
 2. Behandlingstiden är 7-15 minuter, och antalet sessioner är 10 gånger per kurs, vilket upprepas var tredje månad.
 3. Alla procedurer åtföljs av förtömning av tarmkanalen. Blåsan ska dock vara komplett. Efter att ha utfört massagen måste den tömmas, så att en onödig hemlighet och bakterier avlägsnas från kroppen.

Finns det några negativa konsekvenser?

Det rekommenderas inte att själv utföra de första sessionerna av extern massage i prostata. Inledningsvis rådfråga en läkare och få rekommendationer och tillstånd att utföra icke-invasiv terapi. Om patienten har akuta former av prostatasjukdom, är sten i genitourinärsystemet, hemorrojder, nekrotiska formationer, kontraindicerat. Att utföra en massage även i enlighet med alla regler och krav leder till en förvärmning av befintliga patologier. Därför, innan du börjar utföra terapi, konsultera en urolog och ta en rad tester.

Om det inte finns kontraindikationer, kommer de ovan beskrivna massageförfarandena inte att leda till några negativa konsekvenser, utan tvärtom kommer att anpassa reproduktionssystemet, förbättra effekten, normalisera organismens hormonella och emotionella bakgrund.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Hur man gör extern prostata massage hemma?

Ett av de mest effektiva sätten att behandla och förebygga prostata sjukdomar är extern massage i prostata. Det rekommenderas att utföra det som en del av komplex terapi. Om transrectal massage endast kan utföras på läkarmottagningen, är det möjligt att påverka prostata externt och hemma.

För att gynna prostata måste du först lära dig hur man gör en massage. Du kan be läkaren att ge råd om hur du genomför sessioner eller titta på videon och läsa instruktionerna.

Massering påverkar positivt organets tillstånd, förbättrar blodcirkulationen, ökar lokal immunitet. Det finns flera sätt hur du kan arbeta på körteln. Några av dem är kategoriskt kontraindicerade för att utföra hemma medan andra läkare rekommenderar att de gör ett förebyggande syfte.

Typer av massage prostata

Det sjuka organet kan ageras direkt genom ändtarmen eller genom perineum. I det andra fallet talar vi om extern massering. Det finns sådana slags inflytande på prostatakörteln:

 • Manuell (intern och extern);
 • indirekt;
 • hårdvara;
 • transrektal;
 • Whirlpool.

För att se mer i detalj med var och en av arten, titta på videon.

Oftast rekommenderar läkare att manipuleringar utförs utan penetration. De anses vara säkraste och mest effektiva.

När du gör en internmassage, lägger läkaren på gummihandskar, sätter in ett finger i anuset och masserar prostatakörteln med en finger. Hemma kan sådana manipuleringar utföras med tillräcklig kunskap och färdigheter. I stället för en gummihandske används en smurt kondom.

Hårdvara massage ger effekt på prostatakörteln med hjälp av speciella massageapparater. Det kan vara vibro-massage, som utförs med en vibrator eller ett vakuum. Hydromassage bidrar till att öka kroppens motståndskraft mot sjukdomar, har en positiv effekt på prostatakörteln och närliggande organ. Utför det före sänggåendet med en gummipäron fylld med kamomillbuljong med tillsats av kaliumpermanganat.

Det är effektivt som ett hjälpmedel vid behandling av prostata i sjukdomar och utförs även för profylaktiska ändamål hemma eller på läkarmottagningens kontor.

Extern massage av prostata: syftet och egenskaperna hos ansökan

För en tid sedan rekommenderades alla män över 40 år att göra prostata-massage, men prostata sjukdomar täcker ett ökande åldersintervall och nu kan de hittas hos män även yngre än 30 år. I detta avseende rekommenderas prostata massage som profylaktisk för nästan alla patienter.

Huvudmålet med prostasmassagen är att denna procedur gör det möjligt för specialisten att bestämma förekomsten av patologi och att diagnostisera, samt ta analysen av prostatajuice. Förutom diagnostiska ändamål är denna procedur användbar eftersom en stagnerande vätska utsöndras i sin process, blodtillförseln förbättras, på grund av vilken drogerna absorberas och den inflammatoriska processen reduceras. Massage i prostata kan vara av flera slag, manuell massage är intern och extern.

Indikationer för användning av en extern massage kan vara följande:

 • Kronisk prostatit.
 • Impotens, frolic som ett resultat av patologiska processer som äger rum i prostata.
 • Stagnerande fenomen.
 • Infertilitet.
 • Profylax av prostata sjukdomar.

Tekniken för att utföra en extern massage kan också utföras hemma, eftersom det inte föreskriver inre penetration. För att självständigt genomföra en extern massage i prostata, titta bara på träningsvideoen. För att lära sig denna procedur är enkel, innan förfarandet ska kroppen vara tillräckligt uppvärmd, kan detta uppnås med hjälp av en allmän massage.

Sedan genom perineal regionen är det nödvändigt att trycka på prostata. Detta ska göras smidigt, snyggt, 2-3 cm under botten av pungen. Trots enkelheten i förfarandet och dess fördelar finns kontraindikationer mot extern prostata massage. I synnerhet är detta förekomsten av maligna tumörer, hemorrojder och prostatit av infektiös natur.

Extern massage av prostata har en läkande effekt på prostata sjukdomar, som ett resultat av vilket blodtillförseln i könsorganen förbättras, de inflammatoriska processerna minskar, muskeltonen återställs, den sexuella önskan ökar. Förfarandet hjälper till att bevara remissioner under lång tid och förhindra förekomsten av sjukdomar.

Hur man behandlar prostatit med hjälp av extern massage, berättar vanligtvis urologen efter utnämningen av denna procedur. Dessutom förklarar specialisten varaktigheten av kursen beroende på sjukdomens svårighetsgrad och förlopp.

Oftast ges en extern massage med prostatit en kurs om 10 dagar, medan majoriteten av patienterna noterade positiva förändringar efter flera förfaranden och noterade en ökning av kloningens ton, förbättring av urinering.

Positiv dynamik i prostatit uppstår på grund av att den yttre effekten på körteln förbättrar blodtillförseln, ökar blodflödet till körteln, förbättrar läkemedlets verkan.

När du utför en extern massage i prostata bör du komma ihåg att du inte kan trycka hårt på körteln, detta kan bara förvärra tillståndet och orsaka smärta - åtgärderna ska vara snygga och mjuka.

Extern prostasmassage: typer, egenskaper vid utförande av hemförhållanden, recensioner.

Det finns olika typer av extern massage i prostata.

 • Normal eller klassisk extern massage prostata bör börja med massering av midjan och höfterna, bör mycket uppmärksamhet ägnas åt gnidning och knådning. Fingrarna behöver vila djupt på tyget. Varje område rekommenderas att massage i minst 7 minuter.
 • Bindvävsmassage utförs på iliacbenen och den nedre ländryggkotan. Massage rörelser utförs av flera fingrar som gradvis rör sig in i andra områden: skinkorna, låren, då buken.
 • segmentell. Du behöver massera ländryggen. Tekniken är densamma som i den klassiska versionen, men mjuka slag kan läggas till här.
 • vibrational. Denna metod för massage möjliggör närvaron av en speciell vibrationsapparat, genom vilken massageåtgärder utförs. För att göra detta ska vibro-massagen placeras i bröstkorgs- och ländryggsvirvelens område och agera på dem i minst 5 minuter.
 • Använda dina fingrar. Externa massor av prostata med hjälp av fingrar kan göras både under klinikkens och hemma förhållanden. För att göra detta måste du nära anuset, ett par cm strax under pungen med hjälp av två fingrar massera försiktigt körteln i ca 2 minuter.

På hur man gör en extern massage i prostata hemma, det finns många träningsvideor, liksom det här, som regel, instruerar i detalj om läkares upptagande. Eftersom män inte gillar att genomföra denna procedur på ett sjukhus föredrar de att göra det hemma på egen hand eller med hjälp av släktingar.

Du kan självständigt göra extern prostasmassage hemma med hjälp av vibro-massager, som är mycket enkla att använda, och kan också styras av fingrarna, enligt de instruktioner som rekommenderas av specialister. Recensioner av patienter som har gjort extern massage i prostata är som regel positiva. De flesta män noterar att förbättringar kan märkas efter flera sessioner.

Extern massage i prostata - stimulering av körteln och hjälp till människors hälsa

I prostata sjukdomar är förutom läkemedelsbehandling en prostatamassage ordinerad. Den mest effektiva är internmassage med ett finger, vilket görs genom ändtarmen. Men inte alla män är redo för ett sådant förfarande, så i många fall kommer extern massage till prostata. Tekniken för dess genomförande är mycket enklare, den kan vara tillgänglig för patienten själv. Liksom någon behandling-profylaktisk manipulation utförs prostata massage enligt vissa regler, det har indikationer och kontraindikationer.

Indikationer och kontraindikationer för prostata massage

Massage i prostatakörteln är föreskriven för förebyggande av prostata sjukdomar eller för deras behandling. Läkaren bör föreskriva förfarandet efter undersökningen, vilket innefattar insamling av anamnese, digital rektal undersökning och ultraljud.

Prostationsmassagen ska ordineras av läkaren efter undersökningen

vittnesbörd

 • Kronisk prostatit,
 • Uttalas trängsel i prostata,
 • Patienter i riskzonen.

Kontra

 • Externa hemorrojder,
 • Akut prostatit,
 • Maligna patologier,
 • Purulenta processer,
 • Svår retention av urin,
 • Tarmarnas abnormiteter.

Alla faktorer som är kontraindikationer måste beaktas. Att utföra en massage i närvaro av någon av dem kan leda till ökad smärta, försvagning av patologi, spridning av infektion i närliggande organ.

Extern massage av prostata utan penetration ordineras ofta med de första stadierna av prostatit, men det är mest effektivt för förebyggande, när patologin ännu inte är tillgänglig. Med det profylaktiska syftet kan ett sådant förfarande rekommenderas till nästan alla män, eftersom prostatit möts mycket ofta idag, det är dessutom mycket "yngre" under de senaste decennierna. Men glöm inte kontraindikationer och även i avsaknad av klagomål måste du konsultera en urolog.

Vad gör massage?

Extern massage i prostatakörteln förbättrar lokal blodcirkulation, stärker både utflöde och blodflöde till kroppen, det vill säga att övervinna stillastående fenomen.

Massageresultat utan penetration

 • Förstärkning av muskeltonen i körteln och bäckenorganen,
 • Förbättra blodtillförseln och innerveringen av kroppen,
 • Stärka effekten av mediciner,
 • Aktivering av sekretion av körtelsekretionen,
 • Acceleration av infektion.

Som en följd av att prostata förbättras utvecklar mannen både en urin och sexuell funktion. Det betyder att känslorna under kön blir mer levande, förbättringen av erektionen.

Tack vare massagen av prostata har mannen en sexuell funktion

Hur man masserar med en extern metod

Allmänna regler

 • Massageproceduren utförs med fylld blåsan,
 • Efter sessionen måste du bara gå på toaletten, för i kombination med urinen finns klyftens hemlighet och de skadliga ämnena som ackumuleras i den,
 • Massage ska inte orsaka smärtsamma förnimmelser,
 • Varaktigheten av exponering för prostata är ungefär två minuter,
 • Behandlingsförloppet är 10 sessioner.

Med extern massage i prostata masseras organet indirekt genom tjockleken på vävnaderna. Prostatakörteln ligger direkt ovanför perineum, mellan anus och roten av penis. Det är just den här zonen som måste ha den största effekten. Du kan starta sessionen med en generell avslappnande massage i buken och midjan, och därefter gå effekten på prostata.

Sätt att göra massage

Det enklaste sättet är manuell massage. Det kan utföras av en sjukvårdspersonal, en man kan göra sig själv en prostatamassage, dessutom kan sådan manipulering överlåtas till en partner om hon är redo för detta och kan korrekt utföra alla åtgärder.

Förutom manuell massage kan den externa effekten på prostatakörteln erhållas med hjälp av speciella massageapparater. De är olika enheter, från de enklaste enheterna till enheter som utvecklats av forskare som arbetar i flera lägen.

Extern prostata massager med en speciell enhet

Handmassage

Framställning av

När du gör en extern massage är förberedelsen ganska enkel. Det är nödvändigt att säkerställa fyllningen av blåsan, för det här måste du dricka ett par glas vatten cirka en halvtimme före proceduren. Om massagen utförs av en specialist i en medicinsk institution, är det värt att fullt ut lita på honom. Han passerade träningen och äger maskiner, och vet också hur man ska förbereda sig för sessionen.

Utförandeknik

Alla massagebevegelser ska vara lugna och snygga. Effektens styrka på vävnaden beror på människans känslor, om obehag uppstår, då är det möjligt att trycket är för starkt och det måste försvagas.

Extern massage av prostata görs med kuddar med en eller två fingrar. Till att börja med måste du gå försiktigt med fingrarna på perineum för att hitta ett litet hålrum. I denna ihåliga finns en prostatakörtel, i storlek liknar den en valnöt. Då sker alla åtgärder på detta område. Eftersom slagområdet är litet har rörelserna också en liten amplitud. Inom två minuter, sträckor, knådning, gnidning av prostata körteln utförs, kan cirkulära rörelser också användas.

Förfarandet slutar med utsöndring av körtelns hemlighet, som kommer in i urinröret. Obligatoriskt efter slutet måste du utföra en handling av urinering, för att förbättra utflödet av stillastående vätskor.

Om proceduren utförs av en manlig partner kan stimulering av prostata resultera i utlösning. Generellt kan prostata utomhusmassage vara en del av det intima förhållandet i par. Detta kommer att ge nya känslor, hjälpa partners att diversifiera sina sexuella relationer och stärka människornas hälsa.

Extern prostata Massager Straw Goby

Massagerare för prostata

För utomhusmassage kan du använda de enklaste enheterna eller vanliga föremål. En ganska effektiv massage kan erhållas med hjälp av en vanlig boll för en stor tennis eller en massager som heter Straw Steal. Kärnan i förfarandet är att en massager placeras på en stol, och mannen sitter ovanpå honom så att huvudverkan faller på perinealområdet. Då behöver du svänga fram och tillbaka och från sida till sida. Tryckkrafter, mannen reglerar beroende på känslorna. Eftersom effekten i detta inte är lika intensiv som med manuell massage, är sessionens längd 15-20 minuter. Hela kursen kan vara upp till en månad, men det är värt att diskutera detta med en urolog.

Denna typ av massage rekommenderas oftast för förebyggande ändamål för att förhindra stillastående fenomen i det lilla bäckenet eller under perioder av eftergift med kronisk prostatit.

Extern massage i prostatakörteln stimulerar sitt arbete, förbättrar alla processer som förekommer i detta organ. Om proceduren är korrekt, kan du efter några sessioner känna positiva resultat. Från förebyggande synpunkt kan extern massage betraktas som ganska enkelt och samtidigt effektivt sätt att förhindra obehagliga förändringar av människors hälsa.

Typer och regler för extern prostata massage

Prostatamassage är ordinerad för män med ett antal infektiösa, inflammatoriska, stillastående sjukdomar i könsorganet. Denna metod är ibland ett bra alternativ till piller och andra behandlingsmetoder. Det finns ett antal tekniker för massage, men utnämningen görs endast av en läkare beroende på indikationerna.

Vad är proceduren - extern massage i prostata?

Prostatit diagnostiseras nu redan i 30-40 år, även om det tidigare ansågs att det endast är äkta för äldre män. Det är därför som urologerna rekommenderar att de regelbundet gör prostata-massage vid sina första tecken, med den formade kroniska formen och även för profylakse efter 40 år.

Massage i prostatakörteln är både en terapeutisk och diagnostisk procedur. När det gäller diagnosen, tilldelas några droppar juice av prostata under sessionen, och de kan tas för analys - så att diagnosen kan sättas mer exakt. Kurstilldelning av massage för terapeutiska ändamål, huvudmålet har också utsöndring.

Regelbundet utförande av förfaranden ger sådana effekter:

 • Förbättrar lokal immunitet
 • Optimerar blodcirkulationen, mikrocirkulationen av blod, produktion av hormoner;
 • Ökar kvaliteten på det intima livet;
 • Förbättrar allmän vitalitet;
 • Eliminerar ödem, smärta, urineringstörningar.

Under förfarandets gång uppnås stimulering av muskelkontraktioner som främjar utsöndring av prostatajuice från organet. Detta kommer att minska spänningen, eliminera stagnation, sakta progressionen av prostatit, kommer att bli en utmärkt profylax av prostata adenom.

Indikationer för genomförande

Vanligtvis används massage i komplex terapi, men i början av prostata patologi kan det bli den enda behandlingsåtgärden. Oftast rekommenderas kurser för män som lider av kronisk kronisk prostatit. Denna sjukdom över tid leder alltid till en överträdelse av kvaliteten på sexuellt liv och utseendet av obehagliga känslor. Massage kommer att inriktas på att eliminera symtom och komplikationer av prostatit.

Andra möjliga indikationer är:

 • impotens;
 • infertilitet;
 • Förebyggande åtgärder i närvaro av riskfaktorer för prostatit (stillasittande arbete, brist på motion, fetma, oregelbunden sexualliv).

Vanligtvis är massagen av massage utan penetration 10 sessioner. Positiva förändringar uppnås redan vid den 3-5: e sessionen - urinering förbättras, prostatans ton ökar.

Vem är kontraindicerad?

Vissa män producerar behandlingssessioner på egen hand, hemma. Utan att rådgöra med en läkare är det förbjudet att göra det - det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerad och kan skada, förvärra eller förvärra sjukdomsförloppet. Obligatorisk undersökning utförs, en rektal undersökning av prostata av urologen, om så krävs krävs ultraljud och ett blodprov för PSA för att utesluta cancer.

Vid upptäckt av sådana sjukdomar är massage förbjudet:

 • Akut prostatit;
 • Varje smittsam process i genitourinary sfären;
 • Neoplasmer av okänd natur
 • Maligna tumörer
 • Cystor av körteln;
 • Förekomsten av ett akut stadium av hemorrojder, trombos av hemorrhoida venen;
 • Akut och kronisk retention av urin;
 • Purulenta processer i kroppen, särskilt i det genitourära systemet;
 • Paraproctitis.

Implementeringstekniker

En extern massage i prostata kan utföras hemma själv, om godkänd av en läkare. Till skillnad från rektalteknik är den externa metoden för att utföra proceduren enkel och enkel att genomföra. Ingen penetration i ändtarmen krävs, men även externa åtgärder ska vara smidiga, snygga. Varaktighet av massage - inte mer än 5-7 minuter, du kan upprepa kursen varannan månad.

Ordinarie massage

Detta är den enklaste tekniken, det rekommenderas att utföra på morgonen. Ännu mer effektivt är uppförande av sessioner efter laddning, uppvärmning. Det är också acceptabelt att göra procedurer innan du går och lägger dig. En enkel massage teknik utförs med kronisk prostatit, regelbunden smärta i perineum mot en bakgrund av prostatit.

Stages hur man gör massage:

 1. Placera båda händerna i pubicområdet, fingrarna ska röra varandra.
 2. Tryck den tredje och fjärde fingrarna på handen försiktigt på underlivet. Varaktigheten för denna vara är upp till 2 minuter.
 3. Då ska du flytta huden med höger hand till höger i 2-3 centimeter (tills det blir obehagligt). På samma sätt flytta vänster hand till vänster. Varaktigheten av denna åtgärd är en minut.
 4. Öka armarna ett par centimeter högre, du måste producera samma rörelser (hudskift) och så vidare att nå naveln. Gör sedan samma rörelser i motsatt riktning. Den här delen har 3-4 minuter med massage.

Särskilt försiktigt är det nödvändigt att agera när händerna kommer att vara i centrum av avståndet från blygdområdet till naveln - det finns järn. Känn hennes händer kan bara en läkare, och då inte i alla fall, men den fysiska inverkan på kroppen utanför nog för att stimulera sitt arbete. Efter sessionen måste du omedelbart urinera, du kanske kan se några droppar av utsöndring av prostatakörteln.

vibration

Vibrationer förbättrar också prostataaktiviteten, hjälper till att isolera saften och stoppa stagnationen. Indikationer massage är desamma som i det föregående utförandet, genomförandet av enklare, men du behöver en speciell anordning - en vibrerande massage. Tillvägagångssätt:

 1. Ta en dusch eller tvätta, torka av inflytningsområdet - nedre delen, nedre delen av ryggen.
 2. Hand långsamt gnugga ryggen tills en liten känsla av värme. Detta behövs för att värma upp vävnaderna under huden.
 3. Fäst instrumentets spets till området på ländryggsegmentets nedre kotor - framför korsbenet.
 4. Håll enheten i ca 5-7 minuter, sätt in läget med fluktuationer av medellånghet.

segmentell

Denna teknik innebär att massera samma kroppsdel ​​som i föregående version, men endast med hjälp av händer. Det är nödvändigt att noggrant träna området i ländrygd Triangeln, som man tror är ansvarig för prostataaktiviteten.

Inom 5 minuter måste du sakta, smidigt, men försiktigt strida, gnugga nedre delen av ryggen och sedan gå till skinken.

hydromassage

Det är inte lätt att upprätthålla ett sådant förfarande, men dess effektivitet är mycket hög. Med denna typ av massage på prostata är en effekt på båda sidor, och utflödet av juice sker med en dubbel kraft. Det är nödvändigt att fylla blåsan genom att dricka 0,5-1 liter vätska. När det är fyllt, ska du injicera en svimma med kallt vatten eller kamille infusion i ändtarmen (tillräckligt 200 ml). Det är lämpligt att hålla lösningen inuti i minst 20 minuter. Du kan göra proceduren när som helst, men strikt efter avföring.

Rekommendationer för genomförande

Om massagen känner till obehagliga symptom, är detta inte en patologi. Vanligtvis observeras sådana känslor endast vid de första sessionerna, senare blir obehaget borta. Att sluta med massage är bara nödvändigt om det finns stark smärta, potashnivanie och andra onormala symtom.

Innan förfarandet för någon teknik är det viktigt att rengöra tarmarna och urinblåsan ska fyllas med lite (endast i den senare versionen, den är fylld med fler). Efter massagen ska du alltid gå på toaletten. Om effekten av förfarandena inte är tillgänglig, kan du behöva genomgå behandling på läkarmottagningen, inklusive - genom transrektal teknik.
På video rekommendationer om prestanda av extern massage av prostata: