Huvud
Förebyggande

Enema med kamille: effektivitet, inklusive vid behandling av hemorrojder

I de fall då kroppen inte kan hantera några patologiska tillstånd på egen hand, behövs en ambulans, som ofta används som enema eller mikro-enema. Huvudskillnaden mellan mikrocykler och enemas är användningen av en mindre volym vätska som införs i tarmen.

Klyftorna rensar och läker. I det första fallet används vatten eller en lösning med en volym av en och en halv till två liter. När det gäller mikrocykler bör deras volym inte överstiga 200 ml. Förfarandet kan utföras hemma.

En av de mest effektiva i kampen mot olika sjukdomar är enema med kamille. Enema med kamille avkok eller infusion är ett effektivt verktyg som hjälper till att behandla inflammatoriska processer i ändtarmen. Tack vare de helande effekterna av kamomill visas fördelen med proceduren på den tredje dagen av behandlingen.

Innan du börjar behandla en speciell sjukdom med öron från örter, behöver du rådgöra med en läkare om lämpligheten och användbarheten, samt för att det inte finns några kontraindikationer.

effektivitet

Kamille är en helande växt som används för behandling av olika sjukdomar sedan antiken.

Infusioner, decoctions, enemas med kamille är effektiva vid bekämpning:

 • kronisk gastrit
 • magsår i mage och tolvfingertarm
 • patologier i lever och gallvägar;
 • enterit;
 • kolit;
 • flatulens;
 • förstoppning;
 • hemorrojder;
 • prostatit.

Effekten och användbarheten av växten bestäms av dess rika sammansättning. Kamomill begåvad: essentiella oljor, flavonoider, quercetin, kaempferol, kumariner, fenol kolsyror, bittra ämnen, organiska syror, mukösa ämnen, makro- och mikroelement, askorbinsyra, gum.

Följande effekter av växten är kända:

 • kramplösande;
 • antiinflammatoriska;
 • antimikrobiella medel;
 • kuverte;
 • laxermedel;
 • smärtstillande
 • antivirala medel;
 • lugnande;
 • sårläkning;
 • vasodilatorer.

nytta

Medel från kamille bidrar: eliminering av smärta och spasmer, minimering av gasbildning, eliminering av inflammation, snabb läkning av sår, eliminering av puffiness. Infusioner, avkok, te med kamomill hjälper till i kampen mot olika patologier, särskilt förkylningar och gastrointestinala sjukdomar. Douching med avkok av växten är användbar för gynekologiska sjukdomar. Enema med kamille - ett effektivt verktyg vid behandling av hemorrojder, prostatit, kolit.

Effekter på hemorrojder

Tack vare de antiinflammatoriska, smärtstillande och lugnande egenskaperna hos enemas med infusion av kamomill används ofta för att behandla en sådan obehaglig sjukdom som hemorrojder.

Denna patologi kännetecknas av en förlängning av analvenerna. Utseendet av sjukdomen bestäms i regel, mindre aktiv eller stillasittande livsstil, graviditet, arbete och leverans, närvaron av skadliga vanor, konstant bärandet av tunga laster.

Det finns interna hemorrojder och externa. Den första kännetecknas av en expansion av venerna i rektalkanalen. Noder kan inte ses eftersom de är inuti tarmen. Denna form åtföljs av intensiv ömhet, klåda, brännande, utsöndring av blod.

När det gäller yttre hemorrojder, åtföljs denna form av svullnad och utvidgning av venerna runt anusen. Karaktäriserad av åkomma uttryckt smärta, klåda och brännande. Det gör ont för en person att gå på toaletten.

I de flesta fall vägrar folk på grund av förlägenhet att gå till doktorn. Vissa människor, med ankomsten av ångestsymtom, väljer egna mediciner, och utan att tänka på att självmedicinering kan skada. Terapier, särskilt användning av droger eller enemas med kamomill, kan ordineras uteslutande av en kvalificerad specialist. Speciellt populär i behandlingen av hemorrojder är användningen av enemas med avkok av kamomill.

Recensioner av personer som har använt förfarandet är mycket positiva. Kamomill har en uttalad smärtstillande, antiinflammatoriska, spasmolytiska och sårläkande egenskaper och hjälper till att eliminera obehagliga symptom, inklusive smärta, klåda, spasm, rektal blödning. Trots all användbarhet av kamomill, använd medel från det, inklusive enemas, efter samråd med en läkare.

Rekommenderas starkt att använda ett lavemang för behandling av sjukdomar hos det nyfödda barnet, liksom åderbråck anal kännetecknas av allvarlig blödning och prolapsed hemorrojder.

Microclysters med kamomill: hur man gör, indikationer och kontraindikationer

Kamillebuljonger och tinkturer (det finns många recept för läkemedel) är effektiva vid bekämpning av olika sjukdomar: gynekologiska sjukdomar, gastrointestinala patologier.

Effektiva mikrocykler med kamomill i kampen mot följande sjukdomar:

 • hemorrojder;
 • flatulens och kolik;
 • förstoppning;
 • rektumets patologier
 • diarré;
 • tarmarnas spasmer.

När det gäller kontraindikationer rekommenderas inte mikrocykler med kamomill att utföras i följande fall:

 • personer med närvaro av sprickor, ulcerösa lesioner och erosioner på rektal slemhinnor;
 • med svår hemorroid blödning
 • med prolaps i ändtarmen
 • med proctit;
 • med exacerbationer av gastrointestinala patologier;
 • i närvaro av neoplasmer;
 • personer som nyligen har genomgått operation i buken eller ändtarmen
 • barn upp till ett år.

När den är korrekt framställd, medel och genomför proceduren microclysters med kamomill infusion bidrar till: eliminera obehagliga symptom av hemorrojder, tarmrengöring, eliminera förstoppning, sanerings diskontinuiteter, vävnadsregenerering, reduktion hemorrhoidal formationer.

Användningsmetod för hemorrojder

För enema bör nästa infusion beredas. Du måste brygga 30 gram torkade eller färska kamilleblommor i kokt vatten - 200 ml. Sedan är åtgärden avsatt på en varm plats i en halvtimme.

Efter 30 minuter måste kompositionen filtreras.

För att genomföra mikroclysters bör infusion av kamomill vara varm. Experter rekommenderar inte att man utföra proceduren på morgonen eller applicera kallt vatten för det. För ett förfarande behöver du 50 ml kamomill.

Förfarandet är enkelt:

 1. Först måste du utföra ett reningsprocedur. Enkelt vatten används för detta.
 2. Därefter fylls en liten spruta med kamilleinfusion.
 3. Spetsen på sprutan måste nödvändigtvis smörjas med vegetabilisk olja, petroleumgel eller babykräm.
 4. Då måste patienten lägga sig på sin vänstra sida och dra knäna i magen.
 5. Den vänstra handen måste sprida skinkorna, och den högra sätter in spetsen i anusen. Sätt i spetsen långsamt, med rotationsrörelser, till ett djup som inte överstiger tio centimeter.
 6. Då är det nödvändigt att försiktigt trycka in sprutan, så att produkten går långsamt in.
 7. Efter proceduren måste du ligga ner. Det är nödvändigt att hålla drogen i minst femton minuter.

Utför proceduren helst på kvällen innan du lägger dig. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är en och en halv vecka. Kamomile enemas är också effektiva vid behandling av kolit och prostatit. I det första fallet hjälper förfarandet till att minimera inflammatorisk process, eliminera spasmer och öka nivån av absorption av näringsämnen. Förfarandet är enkelt.

Först måste du brygga en matsked torkad eller färsk kamomill i en halv liter kokande vatten. Sedan lämnas behållaren med kompositionen på en varm plats i en timme. Därefter filtreras produkten och hälls i sprutan. Temperaturen ska vara 38-40 grader. Innan behandlingen behandlas, är det nödvändigt att utföra en rengörande enema. Efter proceduren måste du komma in i rektum en fjärdedel av ett glas havtornsolja.

Enema med kamillebuljong hjälper till vid behandling av prostatit. Förfarandet hjälper till att minimera inflammation och återställa slemhinnan, såväl som läkning av drabbade områden. För att utföra proceduren måste du förbereda följande åtgärd. Du måste brygga 20 gram råvaror i kokt vatten - 200 ml. Då måste kompositionen protesteras vid låg värme, i en halvtimme.

Den filtrerade produkten måste hällas in i sprutan. För att göra enema med prostatit kan du inte använda mer än 100 ml av läkemedlet. Gör en enema är nödvändig innan du lägger dig. Enema enemas med kamille infusion är effektiva för att bekämpa olika sjukdomar. Men trots deras användbarhet, innan man går vidare till proceduren, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Den otillbörliga tillämpningen av denna metod är fylld med konsekvenser.

Det är lika viktigt att läsa indikationerna och kontraindikationerna till proceduren. Särskild försiktighet bör utövas under graviditet och amning. I sådana fall är all störning i kroppens normala funktion belägen med allvarliga konsekvenser. Korrekt hållande av enemas hjälper till vid behandling av olika patologier. Lämna inte den behandling som ordinerats av läkaren. Varaktigheten av den terapeutiska kursen väljs av läkaren beroende på sjukdomen och svårighetsgraden av symtomen.

Behandling av hemorrojder med hjälp av mikroclyster hemma

Hemorrojder är en vanlig sjukdom. Tyvärr finner inte alla styrkan att erkänna hans närvaro.

Men du kan inte stanna i viloläge, eftersom hemorrojder inte bara orsakar obehag, men kan leda till olika komplikationer. Du kan lösa problemet på flera sätt.

Nyligen har populärmedicin blivit mycket populär i denna fråga. I synnerhet gäller detta mikroclyster, som kan användas för att behandla hemorrojder hemma.

För att korrekt utföra procedurerna måste patienten ha viss kunskap och färdigheter.

Terapeutisk effekt

Mikrolykster är mycket populära bland personer som har en sådan sjukdom som hemorrojder. Och det här är inte förvånande.

När allt kommer omkring har sådana förfaranden en särskild terapeutisk effekt. De används inte bara för hemorrojder, men också för många andra sjukdomar i tjocktarmen. Detta gäller särskilt för problem som uppstått i analkanalen.

Microclysters har följande härdande effekter på kroppen:

 • desinfektion av slemhinnan;
 • minskad klåda;
 • uttag av irritation
 • stoppa liten blödning
 • lättnad av tömning;
 • minskning av puffiness och andra.

Vad behövs för förfarandet?

För att utföra proceduren hemma måste du köpa medicinsk utrustning och förbereda en lösning. Som en terapeutisk lösning användes avkok, infusioner och oljekstrakter från medicinska växter.

Var och en av dessa läkemedel har vissa läkande egenskaper. Valet måste därför behandlas mycket noggrant.

När det gäller medicinsk utrustning behöver den en Janet-spruta eller en spruta, vars volym är 50-200 ml.

Lösningen införs med hjälp av ett spets, som är installerat på sprutan. Tydligen för proceduren behöver du lite. Vad gör mikroclysters ett lämpligare alternativ för att behandla hemorrojder hemma.

Läkningslösningar

Lösningar för proceduren görs oftast på basis av örter. För denna användning malurt, burdock, aloe och andra.

Sådana lösningar har en antimikrobiell effekt. Med deras hjälp är det möjligt att stoppa utvecklingen av bakterier och virus som följer med utvecklingen av sjukdomen. De används för att återställa de drabbade cellerna, liksom mikrofloran i tjocktarmen.

Hur man gör en lösning med kamomill

Särskilt populär hos hemorrojder använder mikroklymer med kamomill. Infusion baserad på denna växt kan ta bort smärta, minska inflammation och klåda. Lösningens särdrag ligger i dess effektiva och snabba effekt på kroppen.

För att förbereda infusionen måste du ta två matskedar torrkamille, som säljs i varje apotek, ett glas kokande vatten.

Lösningen insisteras i en halvtimme och filtreras genom gasbindning. Därefter garas buljongen i 15 minuter i ett vattenbad.

Således kan du snabbt förbereda en lösning för mikroclyster. Före användning kyls infusionen till rumstemperatur. Enema på natten.

Blandning med bark av ek

Som ett antiseptiskt medel för behandling och förebyggande av hemorrojder använder tinktur från barken av ek. Med hjälp av tinktur kan du normalisera avföring och ta bort alla symptom på diarré.

För matlagning behöver du 20 g bark. Det borde vara vältorkat. Barken hälls i ett glas kokande vatten och insisterade i en timme.

I buljongen läggs ett par droppar juice millennia. Att lägga enema är rekommenderad på morgonen. Förfarandet utförs en gång om dagen.

Bitter, helande malurt

En tinktur baserad på malurt kan också bli ett bra verktyg för att lösa problem. För 1 liter vatten kasta 4 skedar gräs. Allt detta kokas i 5 minuter.

Efter detta lämnas tinkturen i 6 timmar. Behållaren med tinkturen är omslagen med en trasa, som låter det svalna långsamt.

Innan lösningen används uppvärms den till 36 grader.

Havtornörolja stärker kärlen och medföljer läkning av sår. För emalj används 50 ml olja. Hjälpsjuice används för att öka kärltonen och sluta blöda.

Microlux är en trend i mode

Under de senaste åren har Mikrolaks blivit mycket populär. Sammansättningen av läkemedlet har komponenter som följer snabbt avlägsnande av klåda och bränning.

Det mjukar avföring och vävnader som finns i hemorrojderna. Som ett resultat leder detta till en minskning av formationer.

Mikrolack är ett universellt läkemedel som samtidigt används för behandling och förebyggande av hemorrojder. Det används också ofta för att förbereda patienten för diagnostiska förfaranden.

Indikationer för användning

Innan du använder mikrocykler är det nödvändigt att konsultera en läkare. Ofta används sådana förfaranden för en andra sjukdom. Det bästa alternativet är den första etappen av hemorrojder. Microclysters i denna situation är mycket effektiva.

Om det var en exacerbation, kan du inte göra utan läkarens instruktioner. Införandet av lösningen leder inte till skador på vävnader och områden.

Hur korrekt lägger mikrobloggtjänst

Så, som det sagts, används Janet-sprutan eller sprutan för att installera mikroclyster.

För att utföra proceduren är det nödvändigt att ligga på vänster sida och trycka benen på bröstet. Med hjälp av vänster hand spjälls skinkorna, och den högra handen, under tiden leder sprutan in i ändtarmen.

Efter administrering av lösningen är det nödvändigt att ligga i viloläge i 15 minuter. Detta gör det möjligt för lösningen att fullständigt sprida sig och falla in i rätt zon.

Hur korrekt att sätta mikroclyster i hemorrojder:

När misslyckas denna behandlingsmetod?

Användningen av mikroclyster har också vissa kontraindikationer. Därför måste du konsultera en läkare innan du använder dem.

Denna behandlingsmetod är kontraindicerad i närvaro av:

 • sår och inflammation i slemhinnan i tjocktarmen;
 • stor blödning
 • associerade tarmsjukdomar;
 • prolaps av hemorrojder.

I närvaro av sådana symtom och sjukdomar rekommenderar läkare inte att använda en spruta eller spruta eftersom detta kan leda till nya skador på huden.

Som ett resultat ökar sprickor och sår, vilket kommer att orsaka allvarlig smärta och klåda.

Särskild uppmärksamhet rekommenderas av läkare för blödning. Många lösningar som används för proceduren har en expanderande effekt på kärlen. Detta leder till ökad blödning.

Så mikroclyster för behandling av hemorrojder är mycket populära bland patienter med sjukdomen. För att förbereda lösningen användes en mängd olika örter, växter och läkemedel, inklusive vitaminkomplex.

Förfarandet har en hög terapeutisk effekt. Men i det här fallet, glöm inte om förekomsten av kontraindikationer. Därför ska du rådfråga en läkare innan du använder denna behandlingsmetod.

Hur man gör microclysters med kamille

Hur man gör microclysters med kamille hemma - tips och tricks

För förebyggande och behandling av tarmsjukdomar, hemorrojder, prostatit, är en mycket effektiv botemedel enemas och microclysters med avkok av kamille. De lindrar inflammation och smärta, har en antiseptisk effekt. Inte alla vet hur man gör microclysters med kamille hemma korrekt. Men det finns inget komplicerat i detta, och om du har en viss skicklighet kommer du enkelt att klara av den här enkla proceduren.

Enema med kamomill för rengöring - recept, tips

Hur man gör microclysters med kamille hemma - allmänna rekommendationer

Foto: Typer av emalj för rening

 • Innan proceduren efter fyllning av enema-infusionen av kamille, var noga med att smörja änden av gummiröret med vegetabilisk olja.
 • När du håller en enema är det bekvämt att ligga på höger sida, böja benen. Knä-armbågs position är också acceptabelt.
 • Mikrocykler med kamomill kan göras både på natten och på morgonen, på cirka 5-7 timmar. Denna gång för att utföra mikroclysters anses vara det bästa.

Hur man gör en rengörande enema med kamomill?

Cleansing enemas rekommenderas för inflammatoriska processer i tjocktarmen - divertikulit, kolit, dysbakteri, spasmer etc. Sådana enemas måste genomföras i kurser, varannan dag 5-7 procedurer. Och inte mer än en gång var sjätte månad. Det antas att det med en längre användning av denna procedur kan på allvar skada den naturliga fördelaktiga mikrofloran i tjocktarmen.

I kolit, irriterad tarm eller divertikulit, rekommenderas att bereda kamomillbuljong enligt följande. Torra hackade kamilleblommor fylls med kokande vatten i en termos med en hastighet av 2 matskedar per 500 ml vatten. Låt stå i en halvtimme, filtrera sedan och tillsätt varmt kokt vatten till 2 liter.

För att lindra tarmar måste du förbereda en mer koncentrerad infusion med 4 ssk torra hackade kamilleblommor per 1 liter vatten. Camomile hällde varmt vatten vid en temperatur av 37 grader, insistera på 15 minuter, filtrera sedan och applicera den resulterande infusionen för enema.

Mikroklyschor med kamomill med hemorrojder och prostatit

Foto: Kamillebuljong för enema

För att bekämpa hemorrojder eller att behandla prostatit behöver du använda enemas med kamomill av mindre volym eller mikroclyster. Förbered dem enligt följande.

Vid hemorrojder rekommenderas att fylla kamille med kokande vatten med en hastighet av 2 matskedar per 250 ml, sätt i ett vattenbad och värma i 15 minuter. Därefter täcka och låt stå i 45 minuter. Färdiggjord buljong filtreras försiktigt genom vikningen i flera lager av gasbindning och fyller på kokt vatten till originalvolymen. För att göra microclysters med kamomill behöver du inte använda mer än 50 ml avkok för ett förfarande. För att behandla hemorrojder rekommenderas att de utförs en gång varannan dag. Avkok av kamomill kan också användas för stillasittande bad eller att frysa det och applicera sedan en kub på anusen.

För behandling av prostatit rekommenderas att förbereda nästa infusion av kamomill. Torra krossade råvaror hälls med kokande vatten med en hastighet av 2 matskedar per 250 ml vatten, täcka med lock och insistera i en halvtimme. Filtrera, kyla till 37 grader och använd för att ge mikroclyster, med en volym av högst 100 ml. Microclyster med kamille i prostatit hjälper till att snabbt ta bort inflammation och ta bort smärta. På vägen förbättrar det tarmarnas funktion, vilket med prostatit inte är mindre viktigt.

Enema från kamomill är användbar vid prostatit, förstoppning, hemorrojder

Trevlig tid på dagen! Innan du läser receptet för behandling av sjukdomar med medicinska växter, infusioner, olika droger (ASD, peroxid, soda etc.) hemma, berättar jag lite om mig själv. Ring mig Konstantin Fedorovich Makarov - Jag är en fytoterapeut med 40 års erfarenhet. När du läser artikeln rekommenderar jag dig att ta hand om din kropp och hälsa och inte börja omedelbart de behandlingsmetoder som beskrivs nedan och nu ska jag berätta varför. Det finns många medicinska växter, läkemedel, örter som har visat sin effektivitet och det finns många bra recensioner om dem. Men det finns en andra sida av myntet - detta är kontraindikationer för patientens användning och samtidiga sjukdomar. Till exempel vet väldigt få personer att tinktur av hemlock inte kan användas med kemoterapi eller när man använder andra droger finns det en förvärring av sjukdomen och du kan bli förvirrad. eftersom att du inte skulle skada dig själv. Det är bättre att konsultera en specialist eller din läkare innan du använder olika behandlingar. Hälsa åt dig och behandlas korrekt.

Min sida i klasskamrater, lägg till vänner - ok.ru/profile/586721553215.

Tillsammans med traditionella terapimetoder rekommenderar medicinläkare ofta användningen av folkmedicin, som en hjälpterapi. De är mindre giftiga och påverkar kroppens allmänna tillstånd positivt. En särskild roll i denna process spelas av örtmedicin. Det mest populära gräset i både folk och praktik är kamille. Tänk på hur man gör en enema med kamomill, och vad är användningen av det.

Kamomileffekt

Kamillebuljong används för att behandla olika sjukdomar. Med denna behandlingsmetod behandlas följande problem:

 • minskar bildningen av gaser;
 • den inflammatoriska processen avlägsnas;
 • lugnande;
 • smärta avlägsnas.

Den frekventa användningen av sådana förfaranden kan dock döda en sund tarmmikroflora. Därför är det ofta omöjligt att använda enemas. Det är bättre att genomgå behandling flera gånger per år.

Recept av enema med kamomill

De enemas används för att eliminera olika obehagliga förhållanden. Enema med kamille med förstoppning bidrar till att förbättra tarmmotiliteten, samtidigt som den inte skadar hela kroppen. Till att börja med måste du förbereda en helande lösning. För att göra detta:

 • att ånga 10 gram råmaterial med ett glas brant kokande vatten;
 • stäng behållaren och lämna i en tredjedel av en timme;
 • att filtrera;
 • tillsätt äggula 1 ägg, slagen med 5 gram salt;
 • häll i 20 gram glycerin;
 • rör om och kombinera med vatten för enema.

Förfarandet utförs på natten efter den sista måltiden om ett par timmar. Varaktigheten av sådan behandling är 2 veckor. Kamille har en lugnande effekt, så det hjälper till att förbättra sömnen, med vilken det finns problem med förstoppning.

Information för läsning: än användbara valnötter för kvinnor

Klyftor med kamille i kolit framställs på olika sätt. Den vanligaste användningen av skörda örter.

 • 2 msk kamomill och 3 msk horsetail blandat;
 • ångad med kokande vatten
 • insisterar ett tag.

För proceduren bör ett glas av denna infusion kombineras med 0,8 liter vatten. Denna lösning sätts microclysters.

Metod 2 - gör ett avkok av 2 msk kamomill, 3 matskedar av plantain och eukalyptusblad. För mikroclyster behöver du ½ kopp botemedel.

 • 10 gram kamille hälles i 500 ml varmt vatten;
 • behållaren är förseglad
 • placerad i värme i 60 minuter;
 • filtrerades och kyldes.

Med en sådan lösning klarar de väl med erosiv kolit.

Enema med kamille med prostatit hjälper till att ta bort inflammation från körteln. För förfarandet, förbereda ett sådant avkok:

 • 10-20 gram örter häll 200 ml kokande vatten;
 • lämna i 30 minuter;
 • filtrerades;
 • kyldes till rumstemperatur;
 • brygg infusion med vatten.

Sätta före sänggåendet, och deras volym bestäms av läkaren beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Efter proceduren kan du inte tömma tarmarna. Om detta händer, ska emmen återställas.

Cleansing enemas med kamille kan utföras med några inflammatoriska processer eller smärtsamma känslor i tarmarna. Förfarandena utförs 7 gånger om dagen. Behandlingsfrekvensen bör inte överstiga 1 gång om 6 månader. För att avlägsna spasmer framställs följande lösning:

 • 40 gram plantblommor är ångad med 1 liter varmt vatten;
 • lämna en kvart i timmen;
 • filtrerades.

Information för läsning: Castorolja för förstoppning, bruksanvisning

Den resulterande koncentrerade infusionen späds inte ut, men används omedelbart.

För att behandla hemorrojder kan du också använda denna behandlingsmetod. För att göra detta:

 • 20 gram av växten hälls med 1 glas varmt vatten;
 • upphettas med vattenbad i 15 minuter;
 • stäng behållaren och låt mediet mätta i 45 minuter;
 • filtrerades;
 • justerad till den ursprungliga volymen med vatten.

För behandling av hemorrojder är den rekommenderade dosen av buljong 50 ml. Lägg 1 gång om två dagar, helst vid sänggåendet eller tidigt på morgonen. Men det är kontraindicerat att använda för sår, blödning, sprickor och erosion.

Innan du sätter enema, måste "päron" fyllas med ett läkemedel, och dess ände bör oljas. Vätskan ska sättas in, ligga på höger sida.

Alla typer av enemas baserade på kamomill bör endast göras med samtycke från behandlingsläkaren, som bestämmer rätt dosering och behandlingens varaktighet.

Andra användbara artiklar:

Information för läsning: Infusion, havreavkok, användbara egenskaper, skada och kontraindikationer

Behandling av hemorrojder med hjälp av mikroclyster hemma

Hemorrojder är en vanlig sjukdom. Tyvärr finner inte alla styrkan att erkänna hans närvaro.

Men du kan inte stanna i viloläge, eftersom hemorrojder inte bara orsakar obehag. men kan leda till olika komplikationer. Du kan lösa problemet på flera sätt.

Nyligen har populärmedicin blivit mycket populär i denna fråga. I synnerhet gäller detta mikroclyster, som kan användas för att behandla hemorrojder hemma.

För att korrekt utföra procedurerna måste patienten ha viss kunskap och färdigheter.

Terapeutisk effekt

Mikrolykster är mycket populära bland personer som har en sådan sjukdom som hemorrojder. Och det här är inte förvånande.

När allt kommer omkring har sådana förfaranden en särskild terapeutisk effekt. De används inte bara för hemorrojder, men också för många andra sjukdomar i tjocktarmen. Detta gäller särskilt för problem som uppstått i analkanalen.

Microclysters har följande härdande effekter på kroppen:

 • desinfektion av slemhinnan;
 • minskad klåda;
 • uttag av irritation
 • stoppa liten blödning
 • lättnad av tömning;
 • minskning av puffiness och andra.

Mikrolykster används inte bara för att behandla sjukdomen, men också dess förebyggande. Med deras hjälp är det möjligt att förhindra framkallandet av den inflammatoriska processen.

Vad behövs för förfarandet?

För att utföra proceduren hemma måste du köpa medicinsk utrustning och förbereda en lösning. Som en terapeutisk lösning användes avkok, infusioner och oljekstrakter från medicinska växter.

Var och en av dessa läkemedel har vissa läkande egenskaper. Valet måste därför behandlas mycket noggrant.

När det gäller medicinsk utrustning behöver den en Janet-spruta eller en spruta, vars volym är 50-200 ml.

Lösningen införs med hjälp av ett spets, som är installerat på sprutan. Tydligen för proceduren behöver du lite. Vad gör mikroclysters ett lämpligare alternativ för att behandla hemorrojder hemma.

Läkningslösningar

Lösningar för proceduren görs oftast på basis av örter. För denna användning malurt, burdock, aloe och andra.

Sådana lösningar har en antimikrobiell effekt. Med deras hjälp är det möjligt att stoppa utvecklingen av bakterier och virus som följer med utvecklingen av sjukdomen. De används för att återställa de drabbade cellerna, liksom mikrofloran i tjocktarmen.

Hur man gör en lösning med kamomill

Särskilt populär hos hemorrojder använder mikroklymer med kamomill. Infusion baserad på denna växt tillåter dig att ta bort smärta. minska inflammation och klåda. Lösningens särdrag ligger i dess effektiva och snabba effekt på kroppen.

För att förbereda infusionen måste du ta två matskedar torrkamille, som säljs i varje apotek, ett glas kokande vatten.

Lösningen insisteras i en halvtimme och filtreras genom gasbindning. Därefter garas buljongen i 15 minuter i ett vattenbad.

Således kan du snabbt förbereda en lösning för mikroclyster. Före användning kyls infusionen till rumstemperatur. Enema på natten.

Blandning med bark av ek

Som ett antiseptiskt medel för behandling och förebyggande av hemorrojder använder tinktur från barken av ek. Med hjälp av tinktur kan du normalisera avföring och ta bort alla symptom på diarré.

För matlagning behöver du 20 g bark. Det borde vara vältorkat. Barken hälls i ett glas kokande vatten och insisterade i en timme.

I buljongen läggs ett par droppar juice millennia. Att lägga enema är rekommenderad på morgonen. Förfarandet utförs en gång om dagen.

Bitter, helande malurt

En tinktur baserad på malurt kan också bli ett bra verktyg för att lösa problem. För 1 liter vatten kasta 4 skedar gräs. Allt detta kokas i 5 minuter.

Efter detta lämnas tinkturen i 6 timmar. Behållaren med tinkturen är omslagen med en trasa, som låter det svalna långsamt.

Innan lösningen används uppvärms den till 36 grader.

Havtornörolja stärker kärlen och medföljer läkning av sår. För emalj används 50 ml olja. Hjälpsjuice används för att öka kärltonen och sluta blöda.

Microlux är en trend i mode

Under de senaste åren har Mikrolaks blivit mycket populär. Sammansättningen av läkemedlet har komponenter som följer snabbt avlägsnande av klåda och bränning.

Det mjukar avföring och vävnader som finns i hemorrojderna. Som ett resultat leder detta till en minskning av formationer.

Mikrolack är ett universellt läkemedel som samtidigt används för behandling och förebyggande av hemorrojder. Det används också ofta för att förbereda patienten för diagnostiska förfaranden.

Indikationer för användning

Innan du använder mikrocykler är det nödvändigt att konsultera en läkare. Ofta används sådana förfaranden för en andra sjukdom. Det bästa alternativet är den första etappen av hemorrojder. Microclysters i denna situation är mycket effektiva.

Om det var en exacerbation, kan du inte göra utan läkarens instruktioner. Införandet av lösningen leder inte till skador på vävnader och områden.

Men om det blivit definitivt blödning, måste proceduren avbrytas omedelbart. Annars kan detta leda till framväxten av nya, mer komplexa inflammatoriska processer. Detta gäller särskilt för gravida kvinnor. Förekomsten av lösning i blodet kan påverka fostrets tillstånd negativt.

Hur korrekt lägger mikrobloggtjänst

Så, som det sagts, används Janet-sprutan eller sprutan för att installera mikroclyster.

För att utföra proceduren är det nödvändigt att ligga på vänster sida och trycka benen på bröstet. Med hjälp av vänster hand spjälls skinkorna, och den högra handen, under tiden leder sprutan in i ändtarmen.

Efter administrering av lösningen är det nödvändigt att ligga i viloläge i 15 minuter. Detta gör det möjligt för lösningen att fullständigt sprida sig och falla in i rätt zon.

Läkarna rekommenderar att man håller lösningen till nästa tömning, för att öka effektiviteten av behandlingen.

Hur korrekt att sätta mikroclyster i hemorrojder:

När misslyckas denna behandlingsmetod?

Användningen av mikroclyster har också vissa kontraindikationer. Därför måste du konsultera en läkare innan du använder dem.

Denna behandlingsmetod är kontraindicerad i närvaro av:

 • sår och inflammation i slemhinnan i tjocktarmen;
 • stor blödning
 • associerade tarmsjukdomar;
 • prolaps av hemorrojder.

I närvaro av sådana symtom och sjukdomar rekommenderar läkare inte att använda en spruta eller spruta eftersom detta kan leda till nya skador på huden.

Som ett resultat ökar sprickor och sår, vilket kommer att orsaka allvarlig smärta och klåda.

Särskild uppmärksamhet rekommenderas av läkare för blödning. Många lösningar som används för proceduren har en expanderande effekt på kärlen. Detta leder till ökad blödning.

Så mikroclyster för behandling av hemorrojder är mycket populära bland patienter med sjukdomen. För att förbereda lösningen användes en mängd olika örter, växter och läkemedel, inklusive vitaminkomplex.

Förfarandet har en hög terapeutisk effekt. Men i det här fallet, glöm inte om förekomsten av kontraindikationer. Därför ska du rådfråga en läkare innan du använder denna behandlingsmetod.

Microblogging med kamille för tarmarna: fördelar, instruktioner för användning

Om kroppen inte klarar av några smärtsamma förhållanden behövs en ambulans, i vilken kvalitet mikroclyster används i vissa fall. Till skillnad från konventionella enemas kännetecknas den av en liten volym vätska som införs i tarmen. Cleansing enemas är gjorda med en volym vatten eller en lösning av 1,5-2 liter. Volymen av mikrocykler är från 50 till 200 ml. I detta fall handlar läkemedelskompositionen, absorberad i blodkärlen, uteslutande lokalt.

Typer av mikroclysters

Rening av tarmen utförs i fall om dess diagnos eller behandling är nödvändig. Därför väljes denna typ av enema individuellt. Oftast används mikrocykler i följande sjukdomar:

 • förstoppning;
 • fårens avföring;
 • svaghet och styrka;
 • utmattning av fröet;
 • ett tillstånd av chilliness
 • torrhet och fläckig hud;
 • flatulens;
 • oregelbundna månatliga
 • cystit;
 • hemorrojder.

Dessutom används enemas före leverans, kirurgi, före olika tarmundersökningar.

Det finns följande typer av mikroclyster:

 1. Rengöring (kaffe, stärkelse, honung).
 2. Mjukgöring (mjölk).
 3. Avkopplande (hypertensiv, glycerin, fet).
 4. Med kamomill.
 5. Emulsion.
 6. Med puffad urin.
 7. Mikroklism "Micro Lax".

Eftersom någon inblandning i kroppen är en stress för honom, innan hon ansöker enema Det är nödvändigt att konsultera en specialist eller läs fullständig information om den.

Microclysters med kamille

Besitter förmågan att lindra inflammation är kamille oumbärlig i många sjukdomar. Enema med den gäller sjuka i ändtarmen och tjocktarmen, såväl som i inflammatoriska sjukdomar hos manliga och kvinnliga genitala organ.

Kamille i fall av kolit

När inflammation i slemhinnan i tjocktarmen ofta föreskrivs mikroklymer med kamille. De kan hantera ökad gasproduktion, lindra inflammation, lindra spasmer och hjälpa matsmältningsorganet öka nivån av absorption av näringsämnen.

Förbered dig på förhandsproceduren. För det första är det nödvändigt att förbereda en växtbaserad infusion:

 1. Häll i en termos 1 msk. l. kamille 0,5 liter kokande vatten.
 2. Låt det brygga i en timme.
 3. Stam.

Temperaturen för infusionen som införs måste ligga inom området 38-40 ° C. I det här fallet kommer det att absorberas helt i tarmarna. Om tarmarna är igensatta av kalvar, då Före behandlingsproceduren måste det rengöras med en klassisk enema. Efter proceduren rekommenderas att man sätter in i rektum en varm havtornsolja med 50 ml volym.

Behandling av prostatit med kamomill

Den medicinska växten är mycket effektiv vid behandling av inflammatoriska processer i prostata. det hjälper till att minska inflammation och återställa slemhinnanDu läker de drabbade områdena. Kamille eliminerar patogener och minskar svullnad av vävnader.

Klamydia används för enema:

 1. 1 msk. l. växter hälls med 1 glas kokande vatten.
 2. Behållaren med infusionen placeras på ett vattenbad, där det värmer upp i minst 30 minuter inom eldstaden.
 3. Den resulterande buljongen kyler ner till önskad temperatur och hälls i sprutan.

Använd inte mer än 100 ml avkokning. Kräver kamomill med prostatit före sänggåendet. Denna procedur kombineras med användning av antibakteriella läkemedel, som kommer att utse en läkare.

Kamomill med hemorrojder

Med inflammation i de venösa noderna av den rektala kopplingen av mikrocykler från kamomillen kommer det att hjälpa eliminera inflammation, ta bort puffiness, bota klåda, minska smärta. För dess förberedelse 2 msk. l. De medicinska växterna bryggs med 1 glas kokande vatten och infunderas i en timme. Sedan filtreras och kyls infusionen till en temperatur av 38-40 ° C.

För att komma in i enema måste du ligga på vänster sida och dra dina ben mot bröstet. Med vänster hand rör sig skinkorna och höger sida injiceras med en vaselin-smurt sprutspets. Gummipäron är pressad så att dess innehåll i rektummen är långsam. Efter det är nödvändigt att ligga ner i 15-20 minuter, under vilken läkemedlet måste absorberas och börja agera.

Microclysters kamomill hemorrojder är kont i närvaro av sprickor, magsår, eroderande lesioner av den rektala slemhinnan, blödningar och prolapse av hemorrhoidal.

Microclysters för tarmrening

Rengöringsprocedurer hjälper inte bara till att bekämpa förstoppning, men har också förmågan att utöva en renande effekt på hela kroppen.

För att rensa tarmarna kan du använda flera recept:

 1. Kaffelösning. 3 msk. l. Malt kaffe bryggs med ett glas kokande vatten och upphettas på låg värme i 10-15 minuter. Rumstemperaturlösningen filtreras och injiceras i tarmarna med en spruta. Sådana mikrocykler hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen, påverkar galtkanalens och leverens förmåga positivt, eliminerar förkylningen i ett tidigt skede.
 2. Stärkelseema. Det används för inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen, eftersom det omsluter och mjuker sina väggar. För matlagning 5 gr. majs, potatis, vete, risstärkelse odlas i 100 ml kallt vatten. Allt blandas långsamt och ytterligare 100 gr läggs till. kokande vatten. Temperaturen för lösningen som ska införas bör vara 38-40 ° C.
 3. Honungslösning. I ett glas vatten vid rumstemperatur späds till 1 msk. l. honung och citronsaft. Lösningen som kommer in i tjocktarmen måste hållas i minst 10-15 minuter.

Avkopplande mikroclyster

Förfaranden med olika droger används för förstoppning för tarmavslappning och vid förhöjt blodtryck. För deras förberedelse används:

 1. glycerol. 10 ml av en viskös vätska i tarmarna injiceras med en spruta och en kateter. För att uppnå en laxerande effekt kan du gå in i utspätt i 20 ml 1% pilokarpin eller 2-3 ml 10% antipyrin.
 2. oljor. För kronisk förstoppning rekommenderas att använda solros, olivolja, hampa eller vaselinolja. Uppvärmd till 37 ° C införs någon av oljorna i rektum i en mängd av 50 till 100 ml. Användning för proceduren kan vara en spruta Janet eller "päron". Inom 10-15 minuter att vara i tarmarna kommer oljan att spridas och slappna av musklerna.
 3. Hypertensiva mikroclyster. För att minska trycket kan du använda en lösning på 20-30% natrium- eller magnesiumsulfat, 5-10% natriumkloridlösning. 100-200 ml av läkemedlet administreras i varm form med en spruta eller en stor spruta. Du kan använda Karlovy Vary eller havsalt. Håll vätska i tarmarna i minst 20-30 minuter.

Microclamation Microlax

Microlax innehåller irriterande ämnen i tarmen, så läkemedlet används som laxermedel. Det flytande ämnet säljs i rör med en volym av 5 ml. För att uppnå effekten är en tub vanligtvis tillräckligt. På spetsen finns ett märke som det är nödvändigt att begränsa sin introduktion för barn i olika åldrar.

 1. Spetsen som släpps från tätningen smörjs med olja eller petroleumgel.
 2. Röret pressas något för att släppa ut luft från det.
 3. Spetsen sätts i analöppningen i önskad längd.
 4. Vuxna och barn äldre än tre år fyller vätskan i sin helhet.
 5. Röret pressas lite och spetsen avlägsnas.

Mikroxakens avførande effekt börjar vanligtvis inom fem till femton minuter.

Behandling eller rengöring av mikrocykler, även med en användbar lösning av kamomill, kan inte göras för ofta, eftersom Sådana förfaranden kan "tvätta" en hälsosam mikroflora-tarma. Därför utförs rengöring eller behandling av inflammation i högst tre på varandra följande dagar. I vilket fall som helst bör användningen av enema avtalas med läkaren, som kommer att ge lämpliga rekommendationer.

Hur man gör mikroclysters hemma för att rensa tarmarna

För att tarmarna ska fungera normalt rekommenderas det att rengöra det regelbundet. Detta förfarande kommer att ta bort slagg och partiklar av osmält mat. Därför rekommenderar experter att uppmärksamma hur man gör microclysters hemma.

Mikrolykster är ett litet emalj med en volym av 50-100 ml. Det injicerar droger som själva absorberas i blodet, inte kommer in i levern. Därför är det viktigt att vätskan har en temperatur på 38-40 grader, annars kan den inte vara helt absorberad av kärlen. Det finns tre huvudtyper av mikroclyster:

 1. Avkopplande, vilket stärker tarmperistaltiken. Med deras hjälp införs salt- eller oljelösningar. Saltema bör hållas i ungefär en halvtimme, varefter önskat resultat kommer att erhållas. Men oljapparater är mycket mer effektiva med allvarlig förstoppning. Än att göra eller göra mikroclysters? I detta fall lämplig solros, olivolja, vaselinolja. Det måste värmas till 40 grader, så att vätskan absorberar väl i tarmarnas celler. Därefter måste du ligga på din mage och ligga i denna position i 15 minuter, så att oljan sprider sig över tarmarna. Detta tillåter tömning snabbt och fullständigt.
 2. Rening, som syftar till att ta bort slagg. Ofta fylls de av honung, kaffe eller stärkelselösningar. 200 ml vatten ta matsked av ämnet. Den resulterande blandningen kokas på låg värme i 20 minuter, filtreras och kyles till rumstemperatur. Det måste sättas in i tarmen, och efter 10 minuter ska du gå på toaletten.
 3. Förmildrande. De är användbara för personer som lider av ökad gasproduktion, förstoppning, "får" avföring. I 100 ml mjölk tillsätt 20 g smör och värme tills det löser sig fullständigt. Vätskan, kyld till rumstemperatur, införs i tarmarna. Då ska några minuter ligga ner, så att blandningen absorberas bättre. Som regel är hur ofta du behöver göra microclystation beroende av individuella egenskaper. Även om vanligtvis 2-3 procedurer är tillräckliga för att bli av med obehagliga symptom.

Unga mödrar behöver veta hur man gör microclystia spädbarn:

 • Innan du använder enema måste du koka och torka. Sedan samlas 50 ml kokt vatten in i det;
 • Barnet ska placeras på magen, anus och pärspets bör smörjas med petroleumgelé;
 • sedan är emmen försiktigt införd i 3 cm, och dess innehåll sätts in i tarmarna hos barnet. Om några minuter kommer det att fungera.

Microclysters - ett botemedel mot sjukdomar

Mikrolykster är ett nödvändigt och första hjälpmedel för dem vars kropp inte klarar av några sjukliga tillstånd. Det utförs med terapeutiskt eller diagnostiskt syfte. Till skillnad från rengörings enemas, som är gjorda med mycket vatten - 1,5 - 2 liter per enhet, är volymen mikroslyst mycket mindre (från 50 till 200 gram).

Typer av mikroclysters

 • laxerande (oljig, glycerin, hypertonisk);
 • rening (honung, kaffe, stärkelse);
 • mjukning (mjölk);
 • med kamomill;
 • med urin avdunstat
 • emulsion;
 • mikroklism Microlax.

Alla som har bestämt sig för att förbättra sin hälsa med hjälp av microclysters, kan välja den som passar honom. Varje yttre ingrepp i kroppen är en liten stress för honom, för att irritera tarmslimhinnan. Därför är det nödvändigt att bekanta dig med information om indikationer för användning och kontraindikationer för att kunna beakta kroppens behov och ta hand om sin hälsa.

Hur man gör microblogging Du lär dig genom att läsa allt material nedan.

I närvaro av ens några av dem måste du tänka på att återställa kroppens normala tillstånd.

Ändå de tillämpas före leverans och drift, röntgenundersökning av bukhålan, mag-tarmkanalen och kolon om gut starkt igensatt fekal spillror och behövde rengöring lavemang hemma.

Om det finns minst en kontraindikation, försök inte göra mikroclysters hemma själv, men endast när det anges (om nödvändigt) och övervakas av en läkare!

Förberedelse för inställning av mikroclyster

Du kommer att behöva en spruta Janet i volymen 150-200 gram med ett spets eller, redan känt för dig, sprutning (gummi päronformad cylinder) med en spets. Uppvärmd vätska upp till 37 grader. Vaselin eller fet grädde för smörjning av spetsen.

Utförandeknik

Hur korrekt gör du eller gör en mikroclyster? Ligga på vänster sida, dra dina ben i magen, böjda på knäna. Sprid skinkorna med vänster hand, och höger, sätt in den smörjda katetern med rotationsrörelser på 5-10 centimeter i anuset. Sedan är Jana-sprutan fäst vid katetern, och sedan införs substansen i det i små portioner.

Trycket bör inte vara starkt. För att förhindra utflöde av vätska är det nödvändigt att hålla kateterns ände. Efter att läkemedlet har administrerats är det nödvändigt att försiktigt koppla in sprutan från katetern och dra sedan luft in i den. Sätt sedan igen sprutan på katetern och blåsa den för att införa den återstående vätskan i tarmarna i katetern.

Du kan göra detsamma med en gummipärra om det inte finns någon spruta för Janet. Endast spetsen ska inte tas bort vid uttagning.

Avkopplande mikroclyster

Oil. Det ska användas för kronisk förstoppning. För denna procedur används vegetabiliska oljor: hampseed, olivolja, solros, vaselin. För en applikation tas 50-100 ml. olja, som värms till en temperatur av 37 grader. Förvärm olja i anus med en "päron" eller spruta Janet. Oljan sprider sig och omsluter tarmarnas väggar och slappnar av med muskulaturen. Mikroglas med olja kommer att fungera efter 10-15 minuter.

Glycerol. 10 ml introduceras genom en spruta med en kateter. glycerol. Och för laxerande effekten kan du komma in i kroppen 10% lösning av antipyrin 2-3 ml eller pilokarpin 1%, utspätt i 20 ml vatten.

Hypertensiva. Mikrolysstycken under ökat tryck tillverkas från 5-10% natriumkloridlösning, 20-30% natriumsulfatlösning eller magnesiumsulfat. En varm lösning i en mängd av 100-200 ml införs med hjälp av en spruta eller en gummikolv. Vätskan bör bibehållas, företrädesvis 20-30 minuter. För hypertensiva mikrocykler kan du också använda salt av salt eller Karlovy Vary.

Rengöring mikroclysters

Honey. I 200 ml. Vatten vid rumstemperatur, lösa 1 matsked honung, lägg till samma 1 st. sked citronsaft. Lösningen sätts in i tarmarna. Håll 10-15 minuter i tjocktarmen.

Stärkelse. Denna mikroclyster är lämplig för kolit. Det omsluter och mjukar i tarmarnas väggar. För 100 ml. av kallt vatten tillsätt 5 gr. Stärkelse (ris, vete, potatis, majs). Rör om allt, och tillsätt sedan 100 ml med försiktig omröring till blandningen. kokande vatten. Kyl till en temperatur på 38-40 grader.

Coffee. Tre matskedar av naturlig mark (inte omedelbar) kaffe, sätt i kokande vatten (200 ml). Koka i 3 minuter och simma sedan i 12 minuter. Kyl efter uppvärmning till rumstemperatur och spänning. Exekveringsmetoden är densamma som honungsenema. Kaffe miniclism tar bort toxiner och toxiner från kroppen; hjälper till att förhindra förkylning i ett tidigt skede; har en positiv effekt på leverfunktionen och gallvägarna. Skada gör ingen skada.

Mukokutan (slemhinnan) mikroclys

På en kall, torr vinter manifesterar dessa symtom sig mer levande. För att minska eller till och med förhindra dem, använd heta bad och mjukgörande enemas.

Förfarandet rekommenderas vid solnedgången. Torrheten och förkylningen som orsakade dessa symptom, i detta fall, neutraliseras av mjukheten i oljan och mjölkens fuktighet. Uppvärmning kommer från den genererade värmen, som härrör från mjölk och smör under surning och ökar mer och mer.

Metod för genomförande

Metod nummer 1. I 100 ml. uppvärmd ko mjölk sätta smält smör (20 gram). Rör på låg värme tills smöret i mjölken löser sig helt. Då lite coolt till 38 grader. Sedan, med hjälp av en päron, injicera all vätska i ändtarmen.

Lite ligga ner och vänta på trängseln att tömma. Vanligtvis vet kroppen hur länge man håller vätskan. Efter flera sådana förfaranden stannar förstoppning, och avföring går lätt bort. Detta beror på det faktum att hundra odlar en naturlig mjölksyra miljö i tarmarna.

Metod nummer 2. Grunderna är mjölk och ghee. Till henne, lägg till en nypa svart eller röd peppar och samma mängd ingefära. Dessa komponenter i den injicerade vätskan hjälper till att värma upp kroppen från insidan, vilket ökar värmeöverföringen.

Metod nummer 3. För att stärka den lugnande effekten på mjölk och olja, häll en sked salt.

Metod nummer 4. I blandningen av smör och mjölk tillsätt 1 msk. en sked av en brant malurtbuljong eller en tesked vitlök. Denna mikroclyster hjälper till i störningen i gallvägarna.

Metod nummer 5. En ersättning för mjölk och smör kan tjäna som avkok av kött, helst får. Men även benbuljongen är inte värre än en köttbuljong.

Microclysters med kamille

Verkan av kamomill förhindrar och behandlar inflammatoriska fenomen i kroppen. Hur man gör microblogging med kamille? De lägger behandlingsförfarandet innan de går och lägger sig. Men det rekommenderas inte att använda det regelbundet.

 1. Sammansättningen av enema är 3 msk. skedar av kamomill på 45-50 ml vatten, dimexidlösning - 2 ml., doxycyklinpulver (antibiotikum) 1 kapsel, ciprolet-tablett, pulveriserad 250 gram.
 2. Att behandla sjukdomar i endotarmen tar 2 msk. skedar av torkade kamilleblommor, 200 gram (glas) kokande vatten. Sedan värm i 15 minuter i ett vattenbad och omrör hela tiden. Buljongen ska kylas till rumstemperatur (kylperioden är 45 minuter). Därefter tömma avkokningen och bränna avdunstat vätska med kokt vatten till en volym på 200 gram. Men gör en enema med 50 gram kamomill buljong.

Mikroklyster med urin kondenserad

Läker mikroskåren i tarmslimhinnan och avlägsnar det även de mest inaktuella och "bifogade" insättningarna.

För första gången häll 100 ml i gummipäran. urin. Vid följande procedurer ökar volymen urin med 50-100 ml. När du når 500 gram, gör en enema två till fyra gånger med denna mängd vätska. Därefter en dag senare, minska volymen urin med 50-100 ml, vilket ger till 100 ml. Cykeln kan upprepas regelbundet.

Emulsiva mikroclyster

Kräver torkade blommor och kamillebladen i mängden 1 st. skedar, kokande vatten (200 ml), brygga, 10-15 minuter för att insistera och påfrestning, och sedan bringa buljongen i två glas, utspädd med kokt varmt vatten.

I denna lösning sätta äggulan och 1 tsk natriumvätekarbonat, 2 msk. sked av petroleumgel eller glycerol. All rörelse och emulsion, vilket leder till resultatet, kommer in i ändtarmen.

Microclamation Microlax

Mikrolack är ett avførande medel. Producerad i rör i flytande form. Med detta läkemedel utnämna förfaranden för att rensa tarmarna. Det innehåller ämnen som später ut kolonnsinnehållet.

För barn och vuxna saknar en tillämpning av ett rör, 5 ml. För att sätta en laxerande microclysters ta röret bryta från spetstätningen och smörj den med vaselin eller någon olja, en liten knuff på röret för att frigöra luften.

Därefter sätter du in i anusen. För introduktion till barn mindre än två år på spetsen finns det ett märke som begränsar införandet av spetsen. Barn äldre än tre år och vuxna injiceras helt och vätskan pressas ut ur röret. När du tar bort spetsen, kläm röret. Efter 5-15 minuter börjar Mikrolaks verkan.

Recensioner om Mikrolaks bara positiva.

Varje person har någonsin haft eller kommer att behöva göra microclysta, så kunskap om deras oberoende applikation kommer aldrig att störa. Du kan välja en specifik typ av enema bara för dig!