Huvud
Analyser

Självledad prostata massage

Kronisk och akut form av prostatit är en farlig sjukdom, varav varje år i Ryssland dör inte mindre än en halv miljon människor. Med det du behöver och du kan kämpa: En av de mest effektiva sätten är massage i prostatakörteln. Utförs hemma med egna händer, det är nästan detsamma som vad läkaren ska göra på ett sjukhus. Långsiktiga observationer av doktorer hävdar att effekten på händerna på detta område är mycket effektiv.

Självmassage av prostata är ett underbart förfarande som gör det möjligt att avsevärt förbättra blodtillförseln i detta område. Inte alla har möjlighet att besöka en medicinsk anläggning för sessionerna, förutom kostnaden för förfarandena är inte billig. Men alltid ett starkt kön kan göra en massage hemma utan att gå till sjukhuset. Om du inte vet hur man gör en prostata massage själv kan du be om hjälp från nära människor - din fru eller flickvän.

För första gången under manipulation kan en man känna sig psykiskt obehag av att massera anuset, men man bör komma ihåg den höga effektiviteten hos denna metod vid behandling av kronisk prostatit. Titta på video lektioner på Internet, tune, förkasta alla rädslor och fortsätt till proceduren!

Ditt sexliv blir mycket ljusare, förutom du kan spara tid och pengar genom att göra proceduren hemma med egna händer. Med hjälp av massage stabiliseras patientens psykologiska tillstånd, eftersom han ser en tydlig förbättring av könsorganens arbete.

Självmassage prostata hemma

Fördelar med denna manipulation:

 • förbättring av blodtillförseln
 • förlängning av samlag och ökad styrka;

försiktighetsåtgärder

Kom ihåg att göra rätt massage för dig själv är först och främst att göra det noggrant. Förflyttningar ska vara så försiktiga som möjligt för att inte skada prostatakörteln. Därför kan en kärleksfull person känna den inhemska människans tillstånd och utföra förfarandet på det mest skonsamma sättet. Om du gör prostatan massivt själv på rätt sätt kan det finnas bara mindre olägenheter från effekten på orgeln och det är en angelägenhet att utföra urinering.

Förberedelse för proceduren för prostata massage

 1. Naglarna ska vara så korta som möjligt och ha perfekt släta kanter. Om massagen görs av en kvinna, måste hon offra sin manikyr för den älskade hälsans skull.

Självmassage prostata: Processens stadier i hemmet

 1. För massören är det mest praktiska när klienten tar knä-armbågspositionen, vilket ger den bästa avkopplingen av bäckensmusklerna. Och genom att göra en massage med händerna hemma borde du ligga på ryggen, lägga dina ben i bröstet och hålla dem med din fria hand.
 2. Det andra effektiva sättet är att utföra proceduren hemma i vattnet. Faktum är att genom att värma upp musklerna väl kan du koppla av så mycket som möjligt. För att göra detta, sitta i badrummet med varmt vatten på ryggen och lägg fötterna på sidorna. På så sätt kan du få full tillgång till ändtarmen.
 3. Börja långsamt för att komma in i pekfingret på höger hand (om du har rätt hand) i ändtarmen, utan ansträngning. Försök att inte skada ändarna i ändtarmen.
 4. När fingret sätts in helt (till ett djup på 5-7 cm) ska man fästa prostatakörteln. Den ligger på motsatt sida av blåsan, precis där fingret slutar. Det är en fibrös pineal bulge om storleken på en liten valnöt upp till 5 cm i längd och ca 3 cm i bredd. Prostatan består av flera dussindelar (upp till 50).
 5. Starta massage från ytterkanten. Navigera spåren från kanten till mitten, saknar en millimeter. Gör detta bara på de endokrina kanalerna.

Vad ska man leta efter

 • Innan proceduren, var noga med att rådgöra med din läkare om massageens lämplighet. Det är tillrådligt att ta en analys av prostatakörtelns utsöndring för att utesluta risken för akut inflammation.
 • Manipulation bör utföras dagligen eller varannan dag i 30-60 sekunder, högst ett och ett halvt minut. Den första etappen består av 10 procedurer, och på den andra och tredje två massagen en vecka är nog.
 • Om du har kronisk infektiös prostatit rekommenderar läkare en transrektal massage, som du kan göra en gång i veckan.
 • Efter massagen är obehagliga känslor möjliga - en känsla av en organisms agitation, en lätt brinnande känsla i urinröret eller en liten svårighet att urinera. Alla kommer snart att passera (inom 10-20 minuter).
 • Om bränningen och gnidningen inte går bort, men tvärtom intensifierar, bör du konsultera en läkare för att korrigera massage tekniken.
 • Noggrant undersöka hemligheten: vit och transparent anger en norm; gulaktig färg (i avsaknad av långvarig avhållsamhet) eller obehaglig lukt - tecken på förekomst av pus, till allvarliga skäl konsultera en läkare och avsluta förfarandet.

Kontra

Vid den minsta exacerbationen bör alla manipuleringar avbrytas, eftersom det är möjligt att sprida infektionen genom hela kroppen.

Det är förbjudet att tillgripa en massage, om det antas att det finns patologier av onkologisk natur. Ökad kroppstemperatur, förekomsten av hemorrhoidal plack, andra sjukdomar i det urogenitala systemet (tuberkulos prostata, urinretention, trombos, och epidimit adenom, stenar i prostatakörteln) skjuter ut kontraindikationer för manipulation. Specialister rekommenderar inte att utföra proceduren om det finns olika typer av anus sprickor: proktit, paroproktit.

Värdet av prostata massage är enorm: rätten till ett förfarande som inte kostar pengar, och kommer inte att ta mycket tid, kan rädda dig från många av stagnation och ge sexuell hälsa.

Du kan ta reda på tekniken för prostata massage från videon nedan:

Självmassage prostata - hur man gör det själv hemma

I sjukdomar i prostatakörteln ordinerar en läkare stimulans med hjälp av fysiskt inflytande. Att veta hur man gör en prostata massage själv kan en man med fingret stimulera prostatakörteln ordentligt. Genom att utföra regelbundet detta förfarande är det möjligt att genomföra profylax av prostatit och hålla människors hälsa. Vid stimulering av kroppen uppträder ett utflöde av utsöndring för den terapeutiska effekten eller för laboratorietestning. En sådan massage kan utföras av antingen läkaren eller patienten själv. Förfarandet utförs endast i sterila latexhandskar.

Varför behöver du en prostata massage

Denna procedur bidrar till förebyggande och behandling av prostatit. Detta beror på avlägsnande av stillastående juice i prostatakörteln, dessutom skadas bakterier och produkter av deras vitala aktivitet. I fall av allvarlig inflammation kan adenom förekomma purulent urladdning. Tack vare denna metod förbättras blodcirkulationen, stagnation av vätska i körteln förhindras, inflammatoriska processer i kronisk prostatit passerar snabbare. Ofta föreskrivs förfarandet i samband med läkemedelsbehandling för att förbättra effektiviteten.

Prostatisk massage ensam

När du gör den här proceduren måste du överväga följande punkter:

 • Om palpationer känner obehagliga känslor, behöver du göra det med mindre intensitet, men det kan vara ett tecken på kontraindikationer.
 • innan du gör massage själv måste du koppla av - då kommer proceduren att passera mindre smärtfritt och massage prostata blir lättare,
 • Efter att proceduren är klar ska inte mindre än 4-5 droppar vätska lämna urinröret.
 • Det är nödvändigt att utföra palpation över körtelns område - inte bara tillgängliga platser utan också vid kanterna.

indirekt

Denna typ av förfarande en man kan göra sig själv, men effektiviteten är mycket sämre än den direkta. Indirekt prostationsmassage hemma hjälper till att förbättra blodtillförseln i körteln, tillåter inte stagnation av hemligheten, återställer muskeltonen, i närvaro av en inflammatorisk process reducerar den. Dessutom förbättrar en indirekt effekt på prostata urinering och ökar effekten. Indikationer för att genomföra - förebyggande åtgärder och de första stadierna av inflammatoriska processer.

Mekanismen för hur man gör en prostata massage själv är väldigt enkel:

 • Ligg bekvämt på ryggen
 • med fingertoppar, börja försiktigt stryka i underlivet, i området ovanför puben;
 • Trycket på magen ska inte vara starkt, bara försiktig och värma upp;
 • Efter underlivet bör sakrummet bearbetas och riktas mot coccyxen;
 • Massering rekommenderas att utföras dagligen för förebyggande effekt.

rakt

Denna typ av manipulation är den mest effektiva, andrologists och urologer rekommenderar det primärt för att uppnå bästa resultat av behandlingen. Att veta hur man gör en direkt prostata massage själv, för att upprätthålla prostatakörteln i ett hälsosamt tillstånd kommer att bli enklare, eftersom sannolikheten för stasis av utsöndring kommer att uteslutas och blodcirkulationen kommer att vara korrekt. En annan övning är stimulering av buzhem, men du kan inte göra det själv. Bugg sätts in i urinröret och direkt stimulering av körteln utförs. Men detta ger mer obehag och är inte lämplig för alla.

hydromassage

En annan typ av påverkan på prostatakörteln är effekten av vatten. Hydromassage utförs i det faktum att ändtarmen är fylld med vatten (eller ett avkok av kamille). Detta har en irriterande effekt på rektumens receptorer, vilket förbättrar blodcirkulationen, förbättrar muskeltonen, främjar avlägsnandet av en stillastående utsöndring från prostatakörteln.

Det är lätt att göra en bubbelpool. För att göra detta behöver du en gummipäron för enemas och läsa vatten vid rumstemperatur, det kan ersättas med avkok av kamomill. Fyll päron med vätska och häll in i analöppningen, så att trängseln att defekera uppträder. Denna procedur rekommenderas att göra 2-3 timmar innan du lägger dig i förväg för att tvätta de yttre könsorganen.

Hur masserar du prostata själv

För att korrekt producera hela proceduren måste du förstå vad som ska stimuleras. Självprostasmassage utförs med ett pekfinger. Förfarandet utförs korrekt om patienten inte har någon smärta. Alla rörelser ska vara mjuka och smidiga. För korrekt avslutning av proceduren trycker du försiktigt på mittfästet och håller fingret nedåt och försiktigt bort fingret från analöppningen.

Förbereder för en massage

Innan du gör det själv måste du tömma tarmarna med en lavemang. Ungefär 200 ml vatten hälls i enema och rengör ändtarmen. Istället för vatten kan du använda ett avkok av kamomill, som har en lugnande och antiinflammatorisk effekt. Enema bör införas i liggande läge på sidan, roterande rörelser. Spetsen av enema är utsmält med petroleumgel. Före proceduren ska du fylla blåsan. Detta är nödvändigt för att underlätta åtkomst till körteln, och att efter utsättning stannar den hemlighet som utsöndras inte i kanalerna och lämnar genast urinen.

Hur ofta gör prostata massage

För att resultatet av sådan manipulation ska vara positiv måste du veta hur man gör det korrekt. Men det är också viktigt att veta hur ofta det är nödvändigt att göra självmassage av prostata. Procedurens frekvens tilldelas av den behandlande läkaren individuellt för varje patient. 15 procedurer ordineras rutinmässigt med en paus per dag. Upprepad behandling utförs om en månad. För förebyggande kan du upprepa 1 gång om 4 dagar. Om sjukdomen försummas, föreskrivs massage i kombination med medicinering. Innan du utför proceduren måste du kontrollera att det inte finns kontraindikationer.

varaktighet

Hur lång tid det tar att göra ett sådant förfarande beror på vilken typ av exponering. Om patienten har en direkt prostata-massage, bör prostasmassagens längd inte överstiga 2 minuter. Indirekt kan utföras i ca 4-5 minuter. Det viktigaste är att inte tillåta smärta, det betyder att rörelserna utförs för intensivt och under lång tid. Ett tydligt tecken på att förfarandet är klart är frisättningen av några droppar utsöndring av prostata från urinröret.

Hur man gör en prostata massage till dig själv med ditt finger

Ofta kommer den behandlande läkaren att instruera patienten att massera hemma. För att uppnå ett bra resultat och ingen skada, behöver du veta hur man korrekt gör en prostata massage själv. Först kan patienten känna smärta, men det går bort med tiden. Förfarandet utförs endast med rena händer i sterila handskar efter rengöring av endotarmen med enema.

Utförandeknik

Det är väldigt enkelt att göra prostata massage själv. Det viktigaste att komma ihåg är att det ska vara användbart, alla rörelser ska vara snygga och smidiga. Prostatakörteln ligger på ett avstånd av 5 cm i anusen, körteln kan gropas: en mjuk glandulär konsistens känns. För första gången är det bättre att smörja fingret med petroleumgel, så att penetration inte är smärtsamt.

Hur man gör en direkt prostata massage hemma:

 • ofta ett acceptabelt läge för proceduren - knä-armbåge;
 • tvätta händerna med tvål och sätt på en steril handske;
 • rektalt, med pekfingret att gropa för prostata (det är ca 5 cm ifrån varandra);
 • rörelserna måste vara mjuka, riktade från topp till botten;
 • Att börja manipulera är på höger sida av körteln, eftersom det är mindre känsligt.

Massager prostatakörtel i hemmet

Män som vet hur man gör en prostata massage själva och regelbundet öva det kan använda en mekanisk enhet. Huvudskillnaden mellan proceduren som utförs av apparaten och fingret är vibrationens inverkan. Med vibrationer är blodcirkulationen, stimulering av prostatakörteln mer intensiv än bara ett finger. En annan effekt av detta verktygs magnetfält minskar den inflammatoriska processen, förbättrar muskeltonen, eliminerar smärta vid urinering, främjar utflödet av en stillastående utsöndring från körteln.

Förfarandet med en massager måste endast överenskommas med läkaren. I anvisningarna till enheten finns ett program för tillämpning. Den kan vara elektrisk eller batteridriven. Spetsen ska injiceras inte längre än 5 cm i anuset och stimulera prostata i ca 2-3 minuter. Verktygspetsen kan smörjas med petroleumgel för lättare penetration inuti. För att arbeta med en sådan enhet måste man förbereda sig för normal palpation.

Kontra

Innan du gör en prostata massage hemma på egen hand, måste du komma ihåg att som varje läkemedelsförfarande har en sådan effekt kontraindikationer:

 • akut inflammation i prostata
 • inflammation i hemorrojderna
 • Malign bildning i prostatakörteln;
 • akut långvarig smärta
 • stenar i prostata;
 • infektionssjukdomar i kroppen.

Videosmassage av prostata i hemmet

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hur man gör en prostata massage hemma?

Massage i prostatakörteln är ett förfarande som kombinerar förebyggande och läkande verkan. Mängden indikationer för massage är ovanligt bred. Det rekommenderas att utföra det för att eliminera fenomenen stagnation, ett antal sjukdomar och patologier, och också för att förhindra sådana.

För att ordentligt utföra proceduren är det inte nödvändigt att använda dyra verktyg och metoder, tekniken att utföra prostata massage hemma är oerhört enkel, du kan göra det själv eller genom att locka nära. Genomförandet av regelbundna sessioner eliminerar befintliga sjukdomar, räddar och ökar manlig styrka.

Massage i prostata

Utförd enligt alla rekommendationer kan prostatamassage ersätta användningen av dyra och inte alltid effektiva droger. Regelbunden stimulering av prostatakörteln förhindrar utvecklingen av fenomen av stagnation, avlägsnande av inflammatoriska processer, rening av kroppen av ackumulerade sekretioner.

Dessutom är detta en utmärkt metod för normalisering av processerna för spermatogenes och ökad manlig styrka. I ett ord är prostata massage som en universell lösning på många manliga problem.

Men trots alla ovärderliga fördelar är det bara möjligt att utföra manipuleringar endast om det finns medicinska indikationer, eftersom i vissa fall stimulering av prostata kan leda till förvärring av befintliga sjukdomar och patologier. Dessutom är det bara specialist som kan orientera patienten i förhållande till hur man gör massage med prostatit eller andra sjukdomar, och även vilka typer av massagetekniker som är optimala i den här eller den där situationen.

Med en rationell tillvägagångssätt till förfarandena utövar massagetekniken en extremt fördelaktig effekt på kroppen och möjliggör uppnå följande resultat:

 • Det finns en stimulering av blodflödet på lokal nivå vilket förhindrar utvecklingen av fenomen av stagnation.
 • Smärtsamma känslor och obehag minskar.
 • Reningsprocesserna stimuleras, de patogena mikroorganismerna avlägsnas tillsammans med en prostatisk hemlighet.
 • Kvaliteten på det intima livet ökar, varaktigheten av sexuella handlingar ökar, känslorna blir mer kompletta och levande.
 • Ödem och inflammatoriska processer elimineras.

Det är ganska svårt att överskatta fördelarna med massagetekniker, det rekommenderas inte att utföra procedurer om det finns ett litet antal kontraindikationer.

Viktigt! För terapeutisk behandling studeras nog att veta sina egna tekniker och nyanser av prostata massage, hur man gör den här proceduren bör du ägna särskild uppmärksamhet åt, och när från sessionerna bör överges helt och hållet - tidigare alla dessa frågor uppmanas att diskutera med din läkare.

Typer av massage

Det är möjligt att utföra prostata-massage själv, men för maximala resultat rekommenderas att välja det alternativ som är mest lämpat för att lösa befintliga problem. Till exempel för att förhindra stagneringsprocesser är det tillräckligt att utföra indirekt massage och för att eliminera kronisk prostatit är det bättre att välja en direkt.

Dessutom är det möjligt att använda hjälpverktyg för att stimulera prostata, men det rekommenderas att de endast används under överinseende av en specialist.

indirekt

Indirekt massage är ett försiktigt sätt att stimulera prostatakörteln, och innebär inte direkt kontakt med slemhinna i ändtarmen. Förfarandet utförs genom att man ger en manuell åtgärd på området i underlivet. Det är helt tillåtet att utföra en indirekt prostationsmassage med händerna utan att använda extra medel för detta.

Regelbundna och systematiska sessioner av indirekta effekter på prostata främjar förebyggande åtgärder och bidrar till att eliminera inflammation och stagnation i de tidiga utvecklingsstadierna. Det bör noteras att för att eliminera allvarliga problem och patologier, inkluderande till exempel inflammation i prostatakörteln, kan denna variant av den medicinska tekniken endast användas som en hjälpteknik.

rakt

Den mest populära versionen av manuell effekter, som inte bara innehåller förebyggande, men också terapeutiska egenskaper - är en direkt prostata massage med ett finger. Med tanke på procedurens speciella delikatess är det helt tillåtet att göra en sådan prostatamassage själv, fråga en make eller annan nära person om det, eller lita på specialisten. I det här fallet, mot bakgrund av förekomsten av ett antal sjukdomar, är det senare alternativet den mest optimala och acceptabla.

Den direkta stimulerande effekten på prostatakörteln förhindrar utvecklingen av stagnationsfenomen, normaliserar och aktiverar processerna för blodflöde och utsöndring, främjar potens. Som redan nämnts ovan, för att uppnå en terapeutisk effekt kan du göra en prostata massage med ditt finger eller använda en lämplig speciell massageapparat som är fritt tillgänglig i alla apoteksnätverk.

hydromassage

För behandling av prostatit i hemmet eller andra sjukdomar i inflammatorisk patogenes rekommenderas att en så kallad hydromassage utförs regelbundet med hjälp av en konventionell gummipäron. Det vill säga, denna version av behandlingsproceduren är en vanlig enkelsäng. Det finns dock vissa nyanser. Till exempel rekommenderas en liten mängd vätska i ändtarmen. I det här fallet är det bättre att ersätta vanligt vatten med avkok av kamille. En sådan åtgärd kommer att påskynda återhämtningen, normalisera den naturliga mikrofloran och eliminera inflammation.

Viktigt! Oavsett vilket alternativ av manuell exponering järn innan du börjar proceduren, är det viktigt att undersöka alla regler om hur man gör prostata massage, är det möjligt att göra det på bakgrunden av olika problem, och hur ofta för att utföra manipulation.

Kontra

Innan du fortsätter till hemterapi med massor av prostatakörteln, är det nödvändigt att bekanta dig med ett antal kontraindikationer, vars närvaro utesluter direkt exponering för organet. Bland dem:

 • Förlåt scenen av förvärring.
 • Infektionssjukdomar i könsorganet.
 • Patologiska neoplasmer eller stenar i prostatahålan.
 • Hemorrojder.
 • Onkologiska sjukdomar i könsorganet.

Försummelse av ovanstående regler kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Förekomsten av dessa sjukdomar hindrar emellertid inte genomförandet av indirekt prostationsmassage.

Hur gör man själv?

För att utföra prostata-massage med ditt finger, inklusive från prostatit, kan du själv göra det, om du på förhand bemöter en enkel och tillgänglig procedur för varje teknik. Men om massageförflyttningens resultat kommer att orsaka vissa svårigheter är det möjligt att involvera en fru eller en specialist i sessionen. Och det andra alternativet är mest föredraget, eftersom doktorn har en fullständig uppfattning om de anatomiska egenskaperna hos prostata och kommer att utföra proceduren så kvalitativt som möjligt.

Framställning av

För att kvalitativt kunna utföra massage med prostatit hemma krävs det att man vidtar åtgärder för att ordentligt förbereda sig för ett sådant ömtåligt förfarande. Huvudreglerna är följande:

 • Innan du gör massage, rekommenderas att du dricker så mycket rent rent vatten som möjligt, eftersom det är önskvärt att fylla blåsan under sessionen.
 • För att förhindra obehag och förbättra kvaliteten på proceduren är det viktigt att göra en rengörande enema med hjälp av Esmarchs rån för detta ändamål.
 • Hygieniska förfaranden är också viktiga. Det ska vara så kort som möjligt att skära nagelplattorna och nagla kanterna på naglarna. Dessutom bör du noggrant tvätta och torka dina händer och grenar.
 • För att underlätta proceduren måste du använda vaselin eller någon fettkräme. Dessutom krävs kirurgiska handskar eller konventionella kondomer.

Endast efter noggrann förberedelse kan du starta sessionen. I händelse av att frågan om hur man gör en prostata massage till sin man, blev mannen förvirrad, för att uppfylla kraven på korrekt förberedelse är nödvändig för henne.

Utförandeknik

Oavsett om mannen själv kommer att utföra en manuell effekt på prostatakörteln eller kommer att utföra prostata-massage hemma till makens make, är sessionsmetoden baserad på listan över följande manipuleringar:

 • Till att börja med är det nödvändigt att sitta bekvämt på vilken fast yta som helst i vågrätt läge med framsidan nedåt. Preliminärt rekommenderas att täcka arbetsytan med en ren trasa.
 • Därefter måste du försiktigt komma in i fingret i rektumets hålrum. Administrationsdjupet ska vara ungefär fem till sex centimeter.
 • Efter detta är det nödvändigt att fästa det omedelbara föremålet för handling, det vill säga prostatakörteln. Enligt de taktila känslorna, i form och struktur, liknar det här organet en stor valnöt.
 • När problemet är löst, är det nödvändigt att försiktigt dra i varje sida av körteln med mjuka rörelser. Det rekommenderas att utföra sådana manipuleringar i en till två minuter, inte mer.
 • Under de närmaste två minuterna är det nödvändigt att utöva en starkare och mer direkt åtgärd på organets täta områden, medan mjukvävnaderna bara ska vara lite sträckta.
 • Det sista steget i sessionen är lätt sträckning av organets centrala del, som också bör fortsättas i två minuter.
 • För att avsluta sessionen, det vill säga att ta bort fingret, bör göras med extrem försiktighet. Under processen med denna åtgärd kommer flera droppar vätska att uppstå, vilket inte är mer än en prostatac juice. Sekretionen indikerar att proceduren utfördes korrekt.

Efter att nödvändiga manipuleringar är slutförda, är det nödvändigt att besöka toaletten, eftersom vid tidpunkten för urinering verkställs prostata av ackumulerade toxiska ämnen och stillastående sekret. Det är viktigt att komma ihåg att en man inte får uppleva smärtsamma känslor under massagen. Som ett undantag finns det förfaranden som inbegriper användningen av ytterligare medel, till exempel av några massörer.

Tips och tricks

För att kunna utföra bättre prostatitmassage hos män i hemmet kan du använda, inklusive speciella enheter. Kärnan i deras inverkan ligger i genomförandet av vibrationer, vilket bidrar till att utöva en förbättrad effekt på prostatakörteln, vilket bidrar till dess mer fullständiga rening och effektiv stimulering.

För att få positiva resultat rekommenderas en massagesession med specialiserade enheter i tre minuter. Detta är tillräckligt för att ge terapeutisk och förebyggande åtgärd. Glöm inte att användningen av enheter inte rekommenderas mot bakgrund av ovanstående kontraindikationer.

Förebyggande massage är något annorlunda än behandlingsalternativet för proceduren. Trots identiteten på implementeringsmetoden bör den genomföras minst fyra gånger om året, för att kunna erbjuda samma förebyggande åtgärder är det tillräckligt att endast ha två kurser per år. Varaktigheten för varje kurs innehåller minst tio procedurer. För att förhindra eventuella biverkningar av själva massagen är endast tillåtet om det finns medicinska indikationer och efter att ha behärskat de enkla färdigheterna att massera prostatakörteln.

Hur man gör en effektiv prostata massage själv

Prostatamassage är en populär och användbar procedur som hjälper män att bli av med de obehagliga symptomen på prostata sjukdomar.

Få personer vet att denna procedur kan utföras hemma. Det är väldigt viktigt att veta vilka principer som finns och hur man ska uppnå störst effektivitet. Så låt oss räkna ut hur man självständigt kan förbättra människors hälsa.

Indikationer för prostata massage

Att börja massage självständigt, utan att avslöja betongsjukdom är inte nödvändigt. Läkaren ska inte bara berätta om vilken sjukdom mannen lidit, men också om hur man ska bli av med det, vilket minskar smärtan. Det finns många indikationer på övning, och de måste få veta om dem.

 • Problem med sexuell aktivitet, kronisk erosiv dysfunktion;
 • Kronisk bäckensmärta
 • Prostatit är en kronisk typ;
 • Olika sjukdomar i prostatakörteln.

Mycket ofta börjar denna procedur eftersom drogerna inte kan minska smärta och lindra sjukdomen.

Han kommer berätta för dig hur man gör det och vad man ska minnas först. Bara efter att ha fått alla nödvändiga råd från en specialist kan du börja massera prostata själv.

Vad gör prostationsmassagen? Förberedelser för förfarandet

Prostatamassage är en effektiv bit som hjälper till att bli av med smärtan i kronisk prostatit, från ödem och allvarliga konsekvenser av sjukdomen.

En annan viktig funktion för varje man är att bli av med kronisk sexuell dysfunktion. Det är bevisat att korrekt genomförd procercuda hjälper till att glömma oförmågan att ha samlag.

Ett väl genomfört förfarande reducerar också risken för återkommande sjukdom. Det är därför som många män spenderar det som förebyggande, för att minska risken för ett känsligt problem.

Även massage minskar signifikant inflammation, vilket bidrar till maximal muskelton i perineum. Fördelarna med förfarandet är mer än uppenbara, men det är viktigt att berätta om hur man förbereder sig för det. Ibland är 50% av framgången beroende av korrekt förberedelse.

Så vad behöver du göra innan massageens början?

 • Det är nödvändigt att genomföra en fullständig tömning av tarmarna. Annars blir det väldigt svårt att genomföra förfarandet.
 • Det är nödvändigt att ta minst en liter vätska. Det faktum att prostatakörteln ligger bakom urinblåsan, och om den är tätt fylld kommer järnet att vara närmare tarmens vägg vilket ökar effektiviteten hos massagen.
 • Det är värt att ta en dusch eller åtminstone torka dig med våta servetter och en speciell handduk. Hudens yta bör rengöras helt.
 • Två timmar före procedurens början är det helt värt att vägra att äta.

Sådana förberedande åtgärder kommer att bidra till att öka effektiviteten av åtgärder genom att göra prostata massage mer kvalitativ. Men glöm inte tekniken, som spelar en stor roll här.

Självprostata massage med fingret. Här kan du läsa om alla subtiliteter i denna procedur.

Teknik för att utföra massor av prostata i händerna

Hur man gör en prostata massage själv? Självklart är denna sak väldigt intim, och många män är generad av denna erfarenhet i sina liv. Det är märkligt att den här kan ge ett otroligt nöje till en representant för ett starkare sex, och därför bör förfarandet göras noggrant, med omsorg för människans komfort.

Patienten själv borde inte motstå. Om han inte är avslappnad så är förfarandet, särskilt hemma, mycket svårt. För första gången, massage

prostata kan verka smärtsamt och obekväma, men efterhand slappnar mannen och börjar till och med njuta av.

Video om hur man gör prostata massage hemma

Först måste du bestämma hur förfarandet utförs, eftersom du kan göra det internt eller externt. Med den interna metoden uppnås den största effektiviteten, därför är den här metoden vald vid allvarliga sjukdomar.

Prostata är lätt att gropa, det är en liten höjd mellan penis och anus. När du har nått prostata måste du först utföra strökrörelser och massera problemområdet försiktigt. Efter några sekunder kan du flytta till rörelser med fingret, som om en person skuggade bilden med en penna.

Den sista etappen av massagen är lätt knådning och pressrörelser. Den senare bidrar till att uppnå ökad blodcirkulation, vilket leder till förebyggande av allvarliga sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Och om de första massageförflyttningarna är nödvändiga för att slappna av mannen, har knådningsrörelserna en direkt och botande effekt.

Förfarandet varar vanligtvis inte längre än några minuter och slutar till och med med en orgasm. Genomförd av alla regler för manipulation, reducerar problemen med prostatakörteln betydligt. Du kan hålla den antingen i stående position, när mannen lutar mot en viss hård yta och något bågar ryggen, i armbågens eller i liggande läge på höger sida. Båda metoderna anses vara effektiva.

Plötsligt skadar min rygg? Chansen är stor att dina muskler har försvagats. Om hur och för vad det är nödvändigt att stärka ryggen, läs i vår artikel.

Kontraindikationer till proceduren

Naturligtvis kan prostata massage inte göras i alla fall. Det är därför innan du börjar sådana åtgärder, det borde vara

rådfråga din läkare, ta reda på orsakerna till smärta. Faktum är att det finns sjukdomar där det inte rekommenderas att göra prostata massage. Så, vilken typ av kontraindikationer vi pratar om?

 • Akut cystit och nedsatt urinering av oförklarliga skäl
 • hemorrojder;
 • Stenar i prostatakörteln;
 • Tumör i prostata;
 • Adenom av prostata, men endast i de sena stadierna av sjukdomen;
 • Akut prostatit.

Med dessa allvarliga sjukdomar är det mycket avskräckt att utföra proceduren. Det faktum att du bara kan förvärra människors hälsa, vilket väsentligt minskar hans motstånd mot sjukdomen.

Förresten är prostata massage en effektiv fighter med maligna tumörer i prostata. Självklart kan proceduren utföras endast om sjukdomen ännu inte har uppstått och inte har börjat utvecklas.

slutsats

Om du ändå inte förstått denna fråga och inte vet hur man korrekt gör en prostata-massage, rekommenderar experter att ansöka om en prostata-massage till läkare. Man tror att läkare kommer att kunna ge bättre och effektivt hjälp.

Men för att förebygga sjukdomar i det genitourära systemet kan män utöva en oberoende urologisk massage hemma. Det viktigaste är att helt följa tekniken, så att förfarandet ger märkbara positiva resultat.

Hur man gör en prostata massage med egna händer

Palpation av prostata är inte bara nödvändig för diagnostiska ändamål, utan också användbart för behandling och förebyggande av sjukdomar i detta organ.

Förfarande för prostata massage med händer eller vibro-massager stimulerar utsöndring och förbättrar blodcirkulationen.

Principen för enheterna

Massage ordineras för patienter med olika problem från erektil dysfunktion till infertilitet. Det kan utföras av en läkare eller självständigt hemma, för det finns en mängd utrustning.

Det finns en hel del enheter för självbärande vibro-massage, de fungerar alla på ett liknande sätt, men de kan använda olika tekniker för att uppnå önskad effekt.

Tack vare resultaten av modern medicin har stimulanter en enorm effekt i kampen mot prostata sjukdomar. De är enklare att använda, inte åtföljda av smärta, behöver inte en doktor och närvaro inte sämre än den vanliga manuell massage.

Det finns fyra kategorier av instrument:

 1. ultraljud;
 2. elektriska stimulatorer;
 3. vibratorer;
 4. anti-parasitiska anordningar.

Som det framgår av gruppens namn verkar ultraljudstimulatorer ultraljudsvågor, skapa mikrovibrationer, därigenom toning upp musklerna och eliminering av stillastående vätskor. De används huvudsakligen i kliniker under överinseende av en läkare.

Elektromassageinstrument från den andra gruppen är effektivare, eftersom impulser överförda till muskler gör att de kan komma i kontakt. Denna aktivitet gör att du kan kämpa med en kronisk inflammatorisk effekt, vilket förbättrar utsöndringen av prostata. Denna art är väldigt populär och effektiv i hemförhållanden.

Vibrationsstimulatorer berövas inte heller popularitet bland enheter för hemmetermassage. Utmärkt blodcirkulation och stimulering av prostatakörteln och förbättrad muskelton. De administreras rektalt, vilket kan åtföljas av obehag, men orsakar inte obehagliga känslor under arbetet.

Den sista gruppen av enheter avser alternativ medicin. Det antas att det finns speciella frekvenser i vävnader och levande mikroorganismer. Apparater som påverkas bioresonansmetod, eliminera infektioner och mikrober som bidrar till underhåll och utveckling av inflammatorisk process i prostatakörteln.

Bioresonansbehandling erkänns som pseudovetenskap, dess positiva effekt är inte bevisad.

Studier har inte avslöjat någon förbättring i tillståndet och strukturen hos organ och vävnader vid användning av denna teknik.

Det finns en icke-invasiv metod för massage med hjälp av stimulator Straw Steer (se bild).

Det är inte lika effektivt för att förebygga prostata sjukdomar som elektriska och vibrodevices, men mycket tillgängligt för priset och har inga kontraindikationer.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa dig mer i den andra och tredje kategorin av stimulantia, som den mest effektiva och tillgängliga för hemmabruk.

Kontra

Trots de obestridda positiva effekterna av elektro- och vibromassage rekommenderas dessa procedurer inte för alla patienter med prostata sjukdomar.

Läkare varnar mot användning av massagehårdvara eller manuell, i fall då:

 • patienten har en akut form av prostatit;
 • Det finns stenar eller kalcinater i prostatakörteln;
 • med tuberkulos av prostata
 • med inflammation i ändtarmen eller hemorrojder
 • i närvaro av onkologiska neoplasmer inom området massage.

Massage ska ordineras en urolog, han kommer berätta för dig hur man utför proceduren hemma och vilka enheter som kan köpas på apoteket för effektiv stimulering av prostata.

Som regel föreskrivs massage för prostataadenom, problem med erektil funktion och neostromisk kronisk prostatit.

Hur man gör en prostata massage utan en enhet läs i vår artikel.

Vilken man ska välja?

För tillfället sortimentet invasiva hårdvara stimulanser är väldigt bred kan en erfaren urolog ge råd om något av det moderna instrumentet, det mest prisvärda och lätta att använda.

Och vi erbjuder en översikt över etablerade enheter som kan köpas utan problem i stadsapotek eller intima butiker. Från enheter av inhemsk produktion är populära:

Enheten kan fungera i flera lägen: vibration och mekanisk påverkan, elektromagnetisk och termisk. Tillsammans har de en avkopplande effekt, förbättrar utbytet av vätskor i prostata, tonar musklerna, bidrar till att eliminera svullnad och inflammation.

Daglig användning rekommenderas för 7-9 dagar. Varaktighet - 15-30 minuter.

Apparatens termiska effekt anses inte av alla specialister för att vara användbar. Det kan förstöra prostata celler, särskilt skadliga om det finns cancer tumörer.

I närvaro av maligna tumörer rekommenderas inte användning av dessa enheter.

Enheten fungerar också på flera sätt - fototerapi, magnetfält och mekanisk mikrovibration.

Effektiviteten hos den elektriska massageren har bevisats av många studier. Den termiska effekten är frånvarande, så ingen tvivlar på fördelarna med enheten.

Bland utländska märken finns:

 • Mänens nöjen.

  Enheten har formen av det engelska bokstaven G, och är lämpligt för självintroduktion och applikation.

  Det är inte kopplat till ett vägguttag via ledningar - det fungerar från batterier. Ingår intensitets kontrollpanel vibrerande massage. Apparaten är utformad på ett sådant sätt att den ger en bekväm introduktion och är skyddad mot fukt.

  Denna manliga massager kännetecknas av närvaron av en roterande spets, som inte bara har en fördelaktig effekt när det gäller att behandla sjukdomar utan också avkopplande effekt på prostata i muskelvävnaden.

  Det fungerar ljudlöst, vattentätt. Har en hastighetsreglering.

 • Läkare varnar patienter från med hjälp av självgjorda armaturer att utföra en massage.

  Sådana experiment slutar ofta med ett nödsamtal på en ambulans, som ett resultat av skador på inre organ eller ett fast föremål i ändtarmen.

  Med egna händer kan du bara göra icke-invasiva "enheter", liknande i form och metod för användningen av stimulator Straw bull, som vi skrev ovan.

  Hur man använder

  Efter samråd med läkaren och köp av enheten är det dags att bekanta sig med tekniken att använda anpassningar.

  Varaktigheten av sessionerna, deras antal och frekvens bör rekommenderas av en urolog, i genomsnitt tar ett förfarande cirka 5 minuter.

  Innan du använder massageapparaten måste du tömma tarmarna eller göra en rengörande enema. Apparaten själv behandlas med antiseptiska medel och skyddas av en speciell kondom för ultraljudsundersökningar (den vanliga är också lämplig).

  För att introducera enheten genom anusen orsakar det inte svårigheter, det är nödvändigt att använda ett smörjmedel eller gel för ultraljud på vattenbasis (det rekommenderas inte att använda krämer eller oljor, de kan skada enheten).

  Innan introduktionen behöver du ligga på din sida, bättre till höger och sätta knäna i bröstet. Det är tillåtet att göra massage och ligga på baksidan, ta en knä-armbågsposition, det viktigaste - att det var bekvämt och massagen har nått prostata.

  Efter att ha tagit rätt ställning införs enheten i rektum på avstånd 5-6 centimeter. Vid detta avstånd prostatas probed, då enheten inte behövs för att komma in, effektiviteten blir inte bättre.

  Det är bara att slå på enheten, om den inte redan har gjorts. Procedurens varaktighet, som nämnts ovan, är bättre för läkaren. Vanligtvis behöver den första gången en massage göras inte mer än 5 minuter, och sedan öka med varje sessionstid i en minut.

  Precis som vid ultraljudsundersökning av prostata, är det mer effektivt att utföra en massage med en fylld urinblåsa. I detta fall är prostatakörteln närmare tarmväggen och stimuleras bättre av instrumenten.

  Läkare rekommenderar inte att utföra procedurer direkt efter måltiden, det är bättre att vänta två timmar efter att ha ätit.

  Vid slutet av sessionen tas enheten ut ur ändtarmen. Kondom kastas bort, och massageapparaten själv behöver behandlas igen med ett antiseptiskt medel. Den sista handen är att gå på toaletten för att avlägsna de urladdade vätskorna från kroppen under massagen.

  Under proceduren borde det inte finnas någon smärta. Om du känner obehaglig smärta i något organ - informera läkaren om det.

  Hur man använder vibro-massager hemma lära av en läkare från videon:

  Beskrivning av tekniker för självmassage av prostata

  Självmassage av prostata är ett ganska intimt förfarande, vilket många män är väldigt ovilliga att göra. Det är dock osannolikt att helt undvika det om sjukdomen redan är allvarlig. Massage i prostata i sig tillåter dig att utesluta patogena mikroorganismer från kroppen, ta bort de giftiga produkterna i deras aktivitet. På grund av den självständiga massagen av glandulärorganet finns det en frisättning från hemligheten som stagneras i kanalerna, vilket bidrar till att förbättra patientens tillstånd.

  Det är värt att notera att du bör genomgå en liten träning innan du utövar en prostata-massage hemma på egen hand. Det rekommenderas inte att utföra sådana manipuleringar utan utbildning för personer som inte har medicinsk utbildning. För att lära sig att pro massazirovat prostata är det värt att läsa den maximala informationen som finns tillgänglig. På en urologs kontor kommer patienten att kunna få all nödvändig information för att kunna utföra en prostata massage och inte skada sig själv.

  Typer av massage för prostata sjukdomar

  I urologi utmärks följande procedurteknik: arbetar med buzhem eller transrektal prostata massage till sig själv.

  Buzh är en speciell utrustning-expanderare.

  Dess introduktion utförs genom urinröret, varefter det blir möjligt att massera prostatakörteln hemma, om det är möjligt att bjuda in en specialist till huset.

  En sådan teknik borde vara betrodda av proffs, men om du vill göra en prostata massage själv, borde du överge detta alternativ.

  Du kan stimulera prostatan, utan tjänster av yrkesverksamma, lokalt, genom transrektal - in i ändtarmen med fingret, eller genom att utföra reduktionen av mellangården och sfinktermusklerna.

  Efter att ha fått erfarenhet av proceduren tillåts stimulering av prostata med ens egna händer med hjälp av en massageapparat. Enheten sätts in i anusen, varefter en direkt fysisk effekt på körteln börjar. Influenssorter på prostatakörteln kan listas enligt följande:

  • vibrerande;
  • termisk;
  • Magnetisk (fältbildning).

  Vilka typer av massage?

  Direkt massage

  Stimulering bidrar sålunda till att direkt påverka organets nervändar. Med mekanisk irritation utsöndrar prostata en hemlig substans som har stagnerat inuti och inflammerats. Tillsammans med utsläpp av materia lämnar skadliga mikrober kroppen.

  Vid direkt effekt på kroppens vävnader ökar blodtillförseln vilket förbättrar erektionen avsevärt. Innan proceduren, sätt på händerna sterila handskar, applicera petroleumgel eller annat salva finger av handen. Det injiceras i ändtarmen till ett djup av 5 cm. Genomför cirkulära rörelser, trycks på käftvävnaden.

  Indirekta variationer av förfarandet

  1. Extern massage av prostata utförd av ens egen hand. Effekten görs genom huden, området mellan skrot och anus används. Tryck appliceras på huden i perineum. Rörelsen i detta fall ska vara cirkulär, när du utför dem måste du observera ökad försiktighet. En bra effekt på körteln tillhandahålls av testiklarna, pungen.
  2. Rytmiska sammandragningar av musklerna i anus och perineum. Vid inandning dras en analfinkter in, då utandningen expanderar bäckensmusklerna. Kör 20-25 sådana skärningar åt gången. Sådana övningar för att uppnå en användbar effekt bör göras på morgonen och kvällen. Förfarandet har en bra effekt vid utförande i tidiga stadier av inflammation i prostata. Det är också bra att göra sådana övningar för att förebygga.

  Indikationer för massage

  De som är intresserade av hur säker det är att göra prostata massage på egen hand, bör man konsultera specialister. Medicinsk utbildning är inte nödvändig för detta, men det kostar fortfarande att lära sig. Massage prostata med ett finger rekommenderas att utföra med sådana problem:

  1. Kronisk smärta i bäckenet;
  2. Prostatit bakteriell, icke-bakteriell;
  3. Problem med styrka, som orsakas av oregelbundenhet i kroppen, inflammatoriska processer;
  4. Adenom av prostata;
  5. Stasis sekretioner inuti kroppen.

  Förbereder för massageproceduren

  Innan massagen av prostata måste man ta hand om att det inte finns några oönskade konsekvenser. Oavsett om prostasmassagen ska utföras ensam utan penetration eller någon annan typ, bör vissa regler tillämpas.

  För att genomföra ett hälsofrämjande förfarande måste du först tömma tarmarna.

  Detta kan göras naturligt eller med enema med en antiseptisk lösning.

  Töm inte blåsan - den korrekta massagen av prostata bör utföras när den fylls. Du kan dricka en liter vätska - till exempel vatten, ungefär en timme före proceduren. Ät inte något om ett par timmar innan du börjar en självständig massage.

  Är det möjligt att självständigt utföra en massagekörtel hemma

  Patienter som börjar göra en prostata-massage till sig själva med fingret, inser hur svårt det är att omedelbart träffa exakt rätt punkt. För att få reda på hur man gör en prostata-massage till en man själv kan du få en specialkonsultation eller en praktisk lektion.

  Behandlingsproceduren för prostata kan utföras både oberoende med hjälp av ett finger och på läkarmottagningens kontor. Om det inte finns möjlighet att besöka massören i kliniken kan proceduren utföras av patientens fru. Självmassage i kroppen med fingret är inte särskilt bekvämt.

  Den rätta tekniken för massage

  För att göra prostata massage med någons hjälp rekommenderas följande tekniker:

  • En patient med prostatit ligger nere på ryggen, med ett brett sprid av benen.
  • Hälsoarbetaren sätter på sig sterila handskar, smörjer patientens analhål med petroleumgel och applicerar en salva på egen hand.
  • Fingeret sätts in i rektum av patienten. Med denna position av kroppen ligger prostatan precis ovanför ändtarmen, bredvid magen. Med införandet av ett finger för hela längden av massageterapeuten kommer att känna att spetsen vilar mot en fibrös formation, en form som liknar en kon - det här är prostatakörteln. På frågan om det är möjligt att utföra massagen av prostata själv, svaras det vanligtvis på ett sådant sätt - det är möjligt, men ganska svårt.
  • Massage bör startas gradvis och utföra ljusstrålar. På samma sätt, gör självmassage prostatakörtel i hemmet. Om patienten inte känner något obehag, utförs lätt tryck på orgeln. Fingerens rörelser är riktade från sidorna av körteln till dess centrum. Extrusiva rörelser utförs i anusens riktning.
  • Om du kommer att massera prostata själv bör du se när det är dags att slutföra proceduren. Ungefär 5 droppar flytande hemlighet bör släppas. Hela processen tar ungefär en och en halv minut. Som en hemlighet kan man döma kroppens hälsa. Det ligger inom normala gränser om tilldelningen är vitlig transparent. Om det finns gulaktiga fläckar, är det en purulent urladdning. Med en långtgående inflammatorisk process, svarar man på frågan om det är möjligt att utföra en prostata massage ensam, svara - nej. Det är nödvändigt att kontakta en specialist.
  • Efter att ha slutfört en prostata-massage måste du tömma blåsan på toaletten. När man urinerar utåt framträder en glandulär hemlighet, liksom mikroorganismer tillsammans med spår av dess aktivitet. Efter en direkt indirekt prostationsmassage utförs på egen hand eller med hjälp av en specialistläkare kan det här området vara lite irriterande ett tag, som om man hämtar sig. Det kan noteras brännande känsla i urinröret, svårighet med urinering. Om obehag passerar under en kort tid anses detta tillstånd som normen. Om smärtan, skärningsförmågan, obehagarna är skyddade under lång tid, och till och med intensifierad, bör du sluta massage och omedelbart söka läkarvård.

  Med vilken frekvens kan du massera prostata

  Att räkna med hur man gör proceduren för en inflammerad körtel i hemmet, är det värt att fastställa intensiteten i rörelserna. I början av kursen bör det knappast märkas, gradvis pressning bör stärkas. Den vanligaste kan anses vara ett sådant arbetssätt:

  • Utföra självmassage av prostata, för att börja göra stroking bör vara på vänster och höger kroppsdel;
  • Gradvis gå till den centrala delen av körteln;
  • Om du vill ordna en prostata-massage på dig själv, med varje efterföljande procedur, öka trycket.

  Om inflammation i körteln blir kronisk utförs prostata internt eller externt av kurser, varav varje innehåller 12-15 sessioner.

  Förfarandena utförs ungefär en dag senare.

  Det är värt att betona att regelbunden daglig kroppsstimulering är effektivast.

  Varje självtillverkad massage i prostata tar ungefär 90 sekunder.

  Efter att ha slutfört nästa massageperiod måste du ordna en paus i 10-14 dagar. Då kan du fortsätta att göra självmassage prostata.

  Om hela förfarandets gång utförs korrekt kan följande förändringar inträffa i patientens tillstånd:

  • En stagnerande hemlighet kommer fram ur körteln om patienten har avstått från sexuell aktivitet under en lång tid;
  • Ut ur kroppen flyr alla patogena bakterier;
  • Kraften ökar, patienten kan utföra samlag under en tillräckligt lång tid, så att sexuellt liv blir ljusare.

  Teknik för självmassage av prostata

  Det är mest lämpligt att massera prostata själv om proceduren utförs i ett bad fyllt med varmt vatten. Om du har en förlust med frågan, än att massera prostata själv, för Du har inte de nödvändiga verktygen, det är väldigt enkelt - använd ditt finger.

  Det är lätt - gå till vattnet, ta en fri pose med mycket skilda ben. Därefter bör du smita fingret med petroleumjelly och placera det i anusen. När det kommer att vara möjligt att fälla prostata, måste det masseras, förlita sig på sina egna känslor. I det här fallet bör det inte finnas några smärtsamma manifestationer. Utföringsschemat motsvarar det som är resultatet ovan för expertens utförande av massageåtgärder. Först, gå till undersökningen och ta reda på om du kan utföra prostata massage själv, eller för ditt fall är det ur frågan.

  Kontraindikationer till proceduren

  Massera prostata kan själv, om sjukdomen inte är i akut form. Du kan också lista följande kontraindikationer:

  1. Hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen;
  2. Cancer, prostata tuberkulos, uretrit, närvaron av stenar och cyster;
  3. Förstöring av inflammatoriska processer;
  4. Överträdelser av urinering;
  5. Smärta, som noteras om du själv gör en prostata massage med ditt finger
  6. Adenom i prostata med försummad utveckling.