Huvud
Strömförsörjning

Sårets art i prostatit

Inflammatoriska processer i bäcken och prostata kan orsaka obehaglig skärning och sömnad smärta i prostatit. Sådana manifestationer är sjukdomens främsta tecken, vilket kan vara en följd av infektion, hypotermi och andra farliga effekter på kroppen. Det kan vara vanligt obehag vid urinering, smärta i ljumskorgarna. Dessa symptom kan uppstå som kortvariga attacker eller har en långvarig natur.

Hur Prostata Sår - Symptom

Vanliga symptom är inte bara smärta som åtföljer prostatit eller adenom, utan även andra sjukdomar i det genitourära systemet. De inkluderar:

 • ökad urinfrekvens;
 • atypisk nattlig uppmaning till toaletten;
 • överträdelse av urinprocessen (svag, tunn eller intermittent strålning);
 • problem med fullständig evakuering av urea (behovet av ett tidigt upprepat besök i toaletten);
 • inkontinens med fullblåsan.

Sjukdomens inledande skede kännetecknas av mindre symtom. I det andra steget blir de uttalade, smärtor intensifieras på grund av sjukdomens övergång till akut form. I det tredje etappen finns det nästan alltid svårigheter med retention av urin. För att inte starta sjukdomen och förhindra utvecklingen av andra eller tredje etappen är det viktigt att börja behandlingen i början.

Där det gör ont med prostatit

Lokalisering av smärta kan indikera graden av utveckling av sjukdomen. Primär manifestationer kan ses när prostata själv gör ont. Men med utvecklingen av prostatit börjar patienten känna smärta i penis, skrot, nedre delen av ryggen. Anus och benets yta kan göra ont, som med kramper eller sprainer. Ju längre smärtsyndromet sträcker sig bortom prostatakörteln, desto mer sannolikt har patienten kärnkörtlar och vesiklar.

I prostata

Smärtan ses huvudsakligen hos män i perinealzonen. Prostatan i sig skadar inte, men nervändarna från det sprider sig genom bäckenet, så smärta kan uppstå även i nedre delen. Hur prostata gör ont i män, manifesterar i alla på olika sätt. Några hade symtom efter samlag, andra med avhållsamhet. Med kronisk inflammation i prostata, plågas män ständigt av smärta i grenområdet, anus. I akut form ökar smärtsamma känslor under en manuell undersökning.

I testiklarna

I allmänhet är smärtan i sjukdomen lokaliserad endast i perinealzonen i början av sjukdomen, den kan spridas till testiklarna, pubis och könsorgan. I detta fall kan intensiteten hos reflekterad smärta inte ha mindre kraft. Graden kommer att bero på sjukdomsfasen, komplexiteten hos den inflammatoriska processen. Smärta i testiklarna, inguinala veck och anus uppstår när sjukdomen drabbas av orala vesiklar.

Detta tillstånd kan åtföljas av konstant obehag i körteln. Dessa är redan symptom på kronisk prostatit. När de purulenta processerna uppträder, förändras arten av smärtan, den skjuter upp. En sådan smärta i prostata är svår att uthärda. Komplicera patientens temperatur, generell svaghet och allvarliga kränkningar av urinprocessen.

I nedre delen av ryggen

För att förstå att inflammationen har gått bortom prostatakörteln är lätt. Mannen börjar känna smärta i nedre delen av ryggen. De kan vara långa och värre eller kortsiktiga med nedskärningar. Sådana smärtor uppstår redan i ett kroniskt stadium. Tillsammans med detta symptom brinner det, en överträdelse av urinprocessen. Buken och sakrumområdet kan skada.

På detta stadium av sjukdomen klagar patienterna på problem i sexuella sfären, obehag under eller efter samlag. Ryggsmärta, nedre delen av ryggen kan signalera skador på njurarna och urinvägarna. På grund av stagnation av urin kan cystitis, pyelonefrit, urolithiasis utvecklas. Brott mot njursjukdom kan leda till problem med hjärtat, tryck.

I anusen

Smärtsamma känslor i anus beror på det faktum att den anatomiska prostatiska körteln är belägen bredvid ändtarmen. Eftersom prostaskapseln tätt intill denna del av tarmen uppträder inflammation i körteln genom smärta i anuset. Det har ofta ett skytttecken, och när det finns en angelägenhet att defekera, kan den öka väsentligt. På grund av konstant irritation i tarmarna kan en man uppleva flatulens, förstoppning, falska uppmaningar. Akut prostatit orsakar fortfarande smärta i benet eller benet.

Hur man lindrar smärta med prostatit

Inflammatoriska processer och prostatit kräver seriös och långvarig behandling. En ökning i intensiteten av smärta kan indikera en förvärmning av sjukdomen. Med svår smärta kan smärta förskrivas för prostatit. För att lindra symptomen används fysioterapi också. Helt effektiv visar några folkmekanismer, testad i flera år.

smärtstillande medel

Män med prostatit tvingas ofta att utstå starka smärtsamma och obekväma känslor. Oavsett hur prostata gör ont, tillsammans med huvudbehandlingen kan patienterna ordineras smärtstillande medel för att minska eller eliminera smärta. Vid något av dess manifestationer är analgetika förskrivna. Att ta sådana droger oralt har en märkbar effekt men det är kortlivat. Rektala suppositorier och mikroclyster har en effektivare analgetisk effekt. Suppositorier kan kombinera olika droger:

 • Analgin - ett botemedel som inte bara lindrar smärtsyndromet men också har antiinflammatorisk effekt;
 • dimedrol - har lokalbedövningseffekt, slappnar av musklerna, lindrar spasmen, lugnar nervsystemet,
 • Novocain är det bästa smärtstillande medel som föreskrivs för prostatit;
 • nimesil - detta läkemedel har bra antiinflammatoriska egenskaper;
 • Belladonna - en effektiv komponent, vars användning måste strikt kontrolleras av en läkare.

Fysioterapeutisk behandling

I den komplexa behandlingen av prostatit, tillsammans med den medicinska effekten på de drabbade vävnaderna, ordinerar läkare och fysioterapiprocedurer. Kombinationen av exponering för kemikalier och fysisk stimulering av kroppen bidrar till att effektivt bekämpa symtomen, komplikationerna och orsakerna till sjukdomen. Detta behandlingsschema påverkar inte bara de drabbade områdena i kroppen, utan förbättrar också dess allmänna tillstånd, stimulerar kampen mot störningar. Sjukgymnastikbehandling kan innehålla följande förfaranden:

 • magnetoterapi - ökar blodcirkulationen av drabbade vävnader och lindrar inflammation, minskar smärtsamma manifestationer av sjukdomen;
 • laserterapi - förbättrar kroppens skyddsfunktioner, stimulerar återställandet av prostatahålan, rensar blodkärlen;
 • hirudoterapi (behandling med leeches) - förbättrar blodcirkulationen och lymfdräneringen, förbättrar immuniteten;
 • massor av prostatakörteln - fysisk effekt på prostata förbättrar blodtillförseln, hjälper till att stimulera avlägsnandet av ackumulerad utsöndring i kanalerna, seminalvätska, döda celler.

Folkmekanismer

Vid eliminering av smärta i prostatit hos män hjälper man recept på traditionell medicin. Vanliga alternativ som fick många positiva recensioner:

 1. Pumpa frön. De är användbara för både behandling och förebyggande av sjukdom. Det är nödvändigt att äta 1 matsked råa frön per timme före måltid 2-3 gånger om dagen i 2-3 månader.
 2. Avkok från rötterna av asparges. En matsked av rötter finhackad eller krossad med en mixer, häll ett glas vatten, koka den resulterande blandningen i 10 minuter. Stam den resulterande buljongen, kyla, ta 30 gram med mellanrum på 4-5 timmar.
 3. Infusion av burdock. En matsked av burdockrötter finhacka, häll vatten, koka i 10-20 minuter. Insistera på avkok på 30-40 minuter. Spänn den mottagna drycken och ta den 2 gånger om dagen till 100 gram i en halvtimme före en måltid.

Video: smärta med prostatit

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Smärta i kronisk prostatit: lokalisering och sätt att behandla

Kronisk prostatit är en inflammatorisk sjukdom som uppstår i prostatakörteln. Det åtföljs av smärta, sexuell dysfunktion och andra lika trevliga komplikationer.

I slutändan hotar försummelsen av inflammation i prostatakörteln med problem i sexuellt liv och oförmåga hos en man att bli en far som orsakar allvarlig smärta i kronisk prostatit.

De främsta orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln är följande:

 • Trög inflammatorisk process i genitourinary systemet, lämnas obevakad;
 • otillräcklig behandling av akut form av prostatit;
 • frekvent stress;
 • överdriven fysisk aktivitet utan tillräcklig vila
 • långvarig hypotermi hos kroppen
 • avvikelse från normen i sexuellt liv eller dess oregelbundna karaktär
 • överfört "på sina fötter" virussjukdomar.

Observera också att utvecklingen av sjukdomen orsakar en felaktig livsstil. nämligen:

 • alkohol och tobaksmissbruk
 • övermålning, fet och kryddig mat;
 • låg rörlighet eller fullständigt avslag på motion;
 • "Sedentärbild", karaktären av arbetet etc.

Denna sjukdom i våra dagar är ganska vanlig och kan påverka en man av alla åldrar och fysik.

De viktigaste symptomen på sjukdomen är följande:

 • obehag och smärta i könsorganet
 • obehagliga känslor inom perineumområdet;
 • problem med sexlivet: för snabb utlösning, svag erektion;
 • retention av urinutflödet, dess svaga stråle;
 • överdriven nervositet, irritabilitet, plötsliga humörsvängningar, etc.

Alltmer läkare konstatera asymtomatisk prostatit, så att sjukdomen kan identifieras endast när det gäller att klara de regelbundna undersökningar av en specialiserad personal eller behandla prostatit flöden som är extremt svårt i den kroniska formen.

När det gäller akuta och kroniska former av prostatit är lokaliseringen av smärta av liknande karaktär. Smärtan koncentreras i perineum (i området mellan anus och skrot), vilket ger till rektum eller, mindre ofta, till scrotalområdet. Om en man börjar uppleva liknande känslor måste han genomgå en undersökning.

I särskilda fall, vid akut inflammation i prostatan, kan smärtan uppstår i angränsande organ, företrädare för en stark hälften av mänskligheten att titta på obehag och kramp i skrevet, ländryggen, korsbenet, skinkor eller ben.

Tyvärr tillåter sådan lokalisering inte att korrekt diagnostisera patienten. Därför föreskrivs patienten ytterligare tester och förfaranden på basis av vilka förekomsten av sjukdomen bestäms.

Smärta med en sådan sjukdom i prostata framträder på grund av blockering av kroppens kanaler med slem och en purulent hemlighet. De blockerar det normala flödet av prostatiska utsöndringar som framkallar ökningen i tryck i kroppen, vilket resulterar i att patienten börjar att märka värkande smärta i perineum, som så småningom kommer att öka.

Sådana känslor borde vara en signal för en man att agera, han behöver nödvändigtvis genomgå en undersökning och påbörja adekvat behandling.

Om du bara skjuter smärta med hjälp av antispasmodika eller smärtstillande medel kommer problemet inte att försvinna, i vilket fall konsekvenserna av sjukdomen bara kommer att förvärras.

Det kan vara ärrbildning i kroppen, dess rynkor och så småningom kommer det att leda till fullständig sexuell dysfunktion och infertilitet. Att behandla sjukdomen i detta skede av dess utveckling blir mycket svårare.

Moderna taktik för behandling av ett kroniskt stadium av en inflammation i prostata körteln främjar fullständig botning av patienten.

Vi noterar dock att graden av återhämtning av en man i stor utsträckning bestäms av följande faktorer:

 • karaktären hos organförändringar av funktionell och anatomisk natur
 • försummelse av sjukdomen
 • adekvat behandlingstest
 • grunden av patientens överensstämmelse med alla recept från en specialist.

Medicin för prostatit ger:

 • antibakteriell terapi med fluorokinoloner, cefalosporiner;
 • tar antispasmodik för att lindra akut smärt syndrom;
 • Utnämning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att lindra inflammation i körteln;
 • intaget av muskelavslappnande medel för att lindra spasmer i perineumets muskler, som också åtföljs av smärta;
 • en kurs av bioregulatoriska peptider för att förbättra mikrocirkulationen av prostatsekretionen och minska inflammation i prostata;
 • vitaminterapi för att stärka immuniteten.

Även en patient med en sådan sjukdom rekommenderas att genomgå fysioterapibehandling. Det innebär att

 • magnetisk terapi;
 • laserterapi;
 • hirudotherapy;
 • prostata massage;
 • akupunktur.

Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln främjar snabb återhämtning och förebyggande av risken för återkommande sjukdom i framtiden.

Även om vi inte bör glömma att försvinnandet av smärta och andra symptom på prostatit inte betyder att sjukdomen har receded. För att förhindra återkommande kronisk prostatit är det nödvändigt att vidta förebyggande åtgärder, endast i detta fall kan man hoppas på en fullständig botemedel.

Orsaker, natur och lokalisering av prostata smärta hos män

Smärta i inflammation i prostata är det viktigaste symptomet för denna sjukdom. Det är hennes utseende som får de flesta patienter att söka medicinsk hjälp. I mer än 95% av fallen med inflammation i prostata finns ett smärtssyndrom av varierande svårighetsgrad. Smärta är oftast lokaliserad i vissa områden. Dessa tecken hjälper till att diagnostisera sjukdomen. Att känna till lokaliseringen och arten av smärtan, kommer läkaren att kunna exakt diagnostisera, bestämma förekomsten av komplikationer. Han kommer också att ge rekommendationer om hur man lindrar smärta.

Orsaker till smärta

Innan du förstår vilken typ av smärta med prostatit som är mest karakteristisk, måste du bestämma orsakerna till obehag hos män.

Prostatit är den inflammatoriska processen i vävnaderna i prostata. Denna inflammation är akut eller kronisk. Akut prostatit är ofta resultatet av infektion med patogener av sexuella infektioner. Utvecklingen av en kronisk sjukdom är möjlig både mot bakgrund av otillräcklig behandling av den akuta processen och som ett resultat av stagnation av den prostatiska sekretionen och venöst blod i prostata.

I det första fallet utvecklas kronisk bakteriell prostatit och i andra fallet - icke-bakteriell eller stillastående. Att veta skillnaderna mellan de grundläggande formerna för inflammation i prostata är nödvändiga för att förstå hur och var det gör ont när det finns en sjukdom.

Prostata är den endokrina körteln. Det är nödvändigt för utvecklingen av vissa ämnen och deras borttagning från kroppen. Produktionen av seminalvätska produceras i små blåsor, vilka har den medicinska namnet acini. Deras hålrum och kanaler har ett speciellt epitelskikt av celler, vilket hjälper till att utveckla hemligheten.

När inflammation uppstår, avstötning av det inre skiktet i epitelet, vilket beklär acini och kanaler som leder ut körtlarna. Epitel med saft av prostata och leukocyter bildar konglomerat. De tätar kanalerna som leder ut ur kanalerna, vilket provocerar:

 • stretching av acini;
 • kompression av artärer, vener, lymfatiska kärl;
 • försämring av näring av prostata.

Allt detta leder till svullnad i körteln.

Prostaten i sig har inga nervändar, det finns inga smärtor i själva körteln. Genom hennes parenchyma passerar emellertid nerverna, som är ansvariga för innerveringen av angränsande organ: rektum, urinblåsan, urinröret, vesiklarna i slemhinnorna, vasdeferenserna. Deras klämning orsakar smärta. Detta förklarar också sätten att bestråla obehagliga känslor, utseendet på olika smärtsymptom i områden som är relaterade till prostata.

Naturen och lokalisering av smärta

Sårets art i inflammation i prostata beror huvudsakligen på sjukdomsformen. Läkare noterar också att det varierar beroende på sjukdomsstadiet, lokaliseringen av syndromet samt förekomsten av en inflammatorisk process i andra organ och system i urogenitalt nervsystemet.

Att skada olika platser kan både dag och natt. Smärtan kan inte passera länge. Ibland försvinna symtomen nästan omedelbart efter starten.

Akut stadium

Hos män som lider av sjukdoms akuta stadium manifesterar smärtan sig med maximal kraft. Graden av ömhet är så hög att patienten börjar rädda för att urinera och hindrar urinering.

Lokalisering av obehagliga känslor kan vara annorlunda. Nederlaget observeras i:

Också ofta finns det smärtor i anuset. I detta fall skadar inte prostata själv.

Kronisk form

Prostatit kan vara infektiös och icke-infektiös. Smärtsyndromet varierar beroende på sjukdomsformen. Kroppens nederlag vid infektion observeras i människans oordningliga sexuella liv, liksom närvaron av venerala sjukdomar.

Noninfectious form kännetecknas av stillastående fenomen med stillasittande livsstil, hypotermi och brist på sexuella kontakter.

För stagnerande kronisk inflammation i prostata kännetecknas utseendet av oskärpa, värkande, dra smärta i perinealområdet. De är sällan mycket intensiva, men de är ständigt närvarande, än att utmana patienten kraftigt. Smärta ges i testiklarna, scrotum, penis, anus. Det finns också smärta i underlivet. Smärtan intensifieras efter sexuell kontakt. Denna lokalisering är typisk för cystit, som en frekvent samtidig sjukdom. Smärtsamma känslor åtföljs av uppmaningen att defekera och urinera.

Symtom på smittsam sjukdom uppenbaras i form av skarpa smärtor och brinner i urinröret med urinering. Dessutom noteras en högljudd karaktär i:

 • testiklar;
 • perineum;
 • underlivet;
 • nedre delen av ryggen.

Joder kan också skada. Emellertid har smärtan ett dumt uttryck.

Den ickeinfektiösa formen kännetecknas av obehag i bäckenregionen. Också kan obehagliga känslor i skrot, sacrum och perineum intensifieras. Sårets art är suddig, värkande.

testiklar

Prostatakörteln är ansvarig för utsöndringen, som ingår i spermierna. Om det förekommer inflammation i prostata, försämras kvaliteten. Samtidigt blir mikrofoner i testiklarna igensatta och inflammerade.

Smärtan sträcker sig till testiklarna, pubis och könsorgan. Graden av intensitet beror på sjukdomsstadiet, komplexiteten i inflammatorisk process. Smärta i testiklarna, inguinalveck och anus med prostatit uppträder när sjukdomen påverkade de partiella vesiklarna.

I händelse av en förvärring av sjukdomen kan män uppleva skarpa och tuggande smärtor. Med svullnad av vävnaderna blir utflödet av urin svårt, vilket framkallar utseendet av smärta i skrot och i underlivet.

Dessutom kan penisen skada. Vid defekation ökar obehagliga upplevelser.

njurar

Genom att minska kanalerna i urinvägarna kommer urin ut med svårigheter. När det finns en fördröjning i urinering, överskrider den resterande vätskan blåsan. Detta provocerar sin inflammation.

Om utsöndringssystemet misslyckas samlas avfall i njurarna. De resulterande gifterna förgiftar kroppen. Om njurarna skadas hos män kan det antas att deras funktion störs på grund av toxiska effekter, som en komplikation av inflammation i prostatakörteln.

fransyska

För att förstå att inflammationen har gått bortom prostatakörteln är lätt. Mannen börjar känna smärta i ryggen med kronisk prostatit. De förekommer endast i det kroniska skedet av sjukdomen.

Ryggsmärta (i den nedre delen av ländryggen) uppträder när inflammationen sprider sig bortom prostatakörteln. Sensationernas karaktär kan vara från whining till skarp och skytte. Om sjukdomen är igång kan ländryggen bli sjuk i flera månader.

Det är viktigt att inte bara lindra smärtan, utan också att börja behandla sjukdomen. Om den inflammatoriska processen sprider sig till andra avdelningar, uppstår obehagliga känslor i njurarna, organen i genitourinary systemet.

Utseendet på ryggsmärta med inflammation i prostata är karakteristisk för sjukdomens andra och tredje steg. I det första skedet visas inte sådana tecken.

Med inflammation i prostata manifesterar smärt syndrom sig i ljumskområdet. Ibland är obehagliga känslor lokaliserade i extremiteterna. Detta beror på att prostata ligger i underlivet.

I händelse av en inflammatorisk process ökar prostata och kapslarna sträcker sig med blodkärlen. Därför är det värk och fortsättning, liksom plötsliga och skarpa smärtor.

Bakre passage

Smärtsamma känslor i anus beror på det faktum att den anatomiska prostatiska körteln är belägen bredvid ändtarmen. Eftersom prostaskapseln tätt intill denna del av tarmen uppträder inflammation i körteln genom smärta i anuset. Det har ofta ett skytttecken, och när det finns en angelägenhet att defekera, kan den öka väsentligt. På grund av konstant irritation i tarmarna kan en man uppleva flatulens, förstoppning, falska uppmaningar.

Faktorer som påverkar smärtförbättring

Vid en sjukdom kan smärtsyndromet bli värre. Detta händer under påverkan av vissa faktorer. De inkluderar:

 • långvarig avhållande från samlag
 • upprätthållet tillstånd av penis
 • intim intimitet;
 • ökad sexuell aktivitet;
 • urinering;
 • utlösning;
 • förkylningar;
 • användning av alkoholhaltiga drycker;
 • stressiga situationer
 • hypotermi;
 • nervösa sjukdomar.

En viktig punkt är differentieringen av smärta i inflammation i prostata från manifestationer av andra sjukdomar. Korrekt att diagnostisera kan endast läkaren. Han bör utföra diagnostik i form av ultraljudsundersökning, analys.

Hur man eliminerar smärta

När du går till doktorn behöver du en omfattande behandling. Utan eliminering av den inflammatoriska processen kommer smärtan att återvända igen. Därför är smärtstillande medel endast effektiva under en kort tidsperiod. En urolog kan rekommendera läkemedel som hjälper till att underlätta tillståndet ett tag. Du kan ta bort smärtsyndrom med inflammation i prostata med olika mediciner.

Anestetika i form av tabletter

Eliminering av smärta görs med smärtstillande läkemedel. Bland dem kan de mest effektiva läkemedlen identifieras.

analgene. Han eliminerar inte bara smärta utan eliminerar också den inflammatoriska processen. Det är nödvändigt att applicera det vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen.

Narkotisk analgetikum diphenhydramine används inte bara för att eliminera smärta, men också för att lindra svullnad i vävnaderna. Det kan förbättra analgins funktion.

diklofenak låter dig snabbt ta bort smärtan, stoppa hennes attack. Läkare anser att det är det mest effektiva läkemedlet som också har en antiinflammatorisk effekt. Det är viktigt att inte överskrida den föreskrivna dosen, eftersom läkemedlet är giftigt.

Nospanum är inte ett smärtstillande medel. Det bidrar dock till att bekämpa spasmer i akut prostatit. Om smärtan är värre, används inte läkemedlet.

nimesil är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel som ordineras i det akuta skedet av en infektiös prostatit. Det eliminerar inte bara smärta, men också förhöjd kroppstemperatur. Särskilt ofta används agenten för att förvärra en kronisk sjukdom.

Ljus med anestetisk effekt

Rektala suppositorier är effektiva medel för smärtlindring. I vissa fall har de maximal effekt, eftersom prostata har en närhet till ändtarmen. Tack vare detta tränger aktiva substanser snabbare in i det drabbade området, vilket hjälper till att klara av obehagliga känslor.

Tabletterna är också mindre effektiva på grund av absorptionen av aktiva komponenter i matsmältningsorganet. Ljus i sin helhet når ett smärtfritt område.

Med akut prostatit utses ljus med belladonna. De är ett extra botemedel mot grundläggande terapi.

Antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper har ljus indometacin. De minskar också kroppstemperaturen i det akuta skedet av sjukdomen.

När inflammation i könsorganens organ är förskrivna ljus Prokto-glivenol. De hjälper till att återställa blodcirkulationen, och snabbt eliminera smärt syndrom.

En analgetisk effekt av en momentan natur är suppositorier relief. De minskar svullnad av vävnader, smärtssyndrom, återställer funktionen av prostatakörteln och organen i urinvägarna.

I stearinljuset Natalsid det finns inga hormoner i kompositionen. De kan användas för smärtsyndrom som åtföljer en kronisk sjukdom.

Folk Remedies för smärta

sparris anses vara ett naturligt smärtstillande medel. Med en prostatit borde du dricka ett avkok. För att förbereda det behöver du en krossad rot av plantan (2 matskedar) och 1 liter kokande vatten. Insistera 30 minuter, ta en halv kopp 3 gånger.

valeriana. Det används mer som lugnande, men det minskar kraftigt spasmer, tar bort puffiness. Klar tinktur kan köpas på apoteket. Ta 1 tsk. 3-4 gånger.

Martin. Denna växt växer på Afrikas territorium. Komponenterna har inte bara en helande egenskap, men har också en utmärkt analgetisk effekt. Buljongen höjer väldigt mycket eller ökar immuniteten hos män. Krossad växt (1 matsked) hälls 1 liter kokande vatten, det infunderas i 10 minuter. Drick som te hela dagen.

Air. Det används ofta för behandling av inflammation i prostata. Innehar en smärtstillande egenskap. För att förbereda en avkok behöver du 2 matskedar. den krossade rotan av växten och 1 liter kokande vatten. Läkare råder att ta bad med avkok, gör enemas med prostatit.

arnica. Har en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt vid smärta attack. Koka buljong enligt ovanstående schema. Drick som te hela dagen.

massage

Massage i prostatakörteln hjälper till att lindra smärta och inflammation på grund av återställandet av blodcirkulationen och minskningen av stillastående fenomen. Utför massagebehandling ska kombineras med mediciner.

Massage kan göras självständigt eller fråga en kompanjon av livet. Det finns också speciell apparat för extern massage.

Det är nog att spendera varje dag en session för att inte bara eliminera smärta i inflammation i prostata, men också för att förhindra sjukdomen.

Alla droger (utom folkmedicin) bör väljas av en läkare. Det är värt att komma ihåg att i avsaknad av komplex terapi kommer borttagandet av smärta vara tillfälligt. Fram till den inflammatoriska processen elimineras kan smärtsyndrom uppträda på olika områden.

Hur exakt skadar prostata?

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata. Det hänvisar till patologier som deprimerar hälsan hos en stark hälsa av mänskligheten. Det finns många anledningar till denna process. Prostatit kan orsakas på grund av olika infektioner i urinvägarna, efter lidande av venerala sjukdomar, på grund av hypotermi, nedsatt immunitet, stressiga situationer.

Prostatakörteln är ett mycket viktigt organ för en man, för han är ansvarig för att hormonet testosteron produceras i rätt tid och leder den rektala funktionen. Mängden och kvaliteten på spermier som produceras direkt beror på prostataets produktiva arbete.

Av järn är mycket lätt - ca 30-40 gram. Detta organ ligger bakom urinblåsan, som omger urinröret. Vid patologiska processer ökar den i storlek och komplikerar därmed den vanliga processen med urinering.

Enligt senaste studier påverkar prostatit mer än 50% av männen under 50 år. I mer mogen ålder observeras patologi mycket oftare.

Hur gör prostata värk?

Nästan varje man har upptäckt symptom på prostatisk inflammation i sitt liv. Som regel observeras patienten:

 • problem med intimt liv: erektil dysfunktion eller fullständig frånvaro, förändring i den vanliga spermängden och dess struktur;
 • svårighet med urinering (frekvent, åtföljd av smärtor och sår, ibland med blandning av blod);
 • obehagliga känslor inom området för inre och yttre könsorgan.
Utseendet av smärta i prostataområdet indikerar alltid ett brott mot den normala funktionen hos denna kropp

Det här är nästan hela komplexet av känslor, när prostatakörteln hos män skadar. Hur starkt dessa symtom uttrycks hos en viss patient beror på om processen är akut eller kronisk. Och även från individuell känslighet och andra faktorer.

Hur verkar prostata med akut inflammation?

När man börjar prostatit kan skarpa smärtor i underlivet, ovanför pubis, nära perineum, åtföras av frossa, feber, feber på 40 grader. Smärta i nedre delen har som regel en dragande karaktär.

Vid en prostatit hos män uppträder känslan av en främmande kropp eller ett dyskomfort i en urinrör. Urin kan ändra färg och transparens, ner till blodiga föroreningar. Dessutom är huvudvärk och gemensamma problem möjliga. Symtomen är så olika att de kan förväxlas med influensa, radikulit eller neuralgi.

Vad är smärtan i samband med kronisk prostatit hos män?

När den inflammatoriska processen i glandularorganet ofta upprepas, är det möjligt att observera sådana symptom:

 • kronisk inflammation i urinblåsan;
 • smärta i nedre delen av ryggen
 • En liten temperaturökning (upp till 38 grader).

Som det kan ses hur och hur det gör ont hos män med prostatit beror på inflammationens stadium och natur.

Smärtintensioner i kronisk prostatit är dåligt uttryckta, vilket leder till negativa konsekvenser.

Sjukdomar i prostatakörteln tenderar att vara kroniska, vilket orsakar stor skada för människornas reproduktiva hälsa

Om du tänker lätt på din hälsa är komplikationer troliga:

 1. Olika patologier i den intima sfären är infertilitet, impotens. När allt kommer omkring, kallas prostata ibland för "andra hjärtat" av en man. Om hon misslyckats kan mannen inte utföra de reproduktiva och fysiologiska funktionerna.
 2. Njurar och blåsinflammation: nefrit, nefros, cystit, uretrit. Sjukdomar har ofta en lång, kronisk karaktär med frekventa exacerbationer. Inflammationer kan vara komplicerade av purulenta manifestationer. Detta är farligt genom blodinfektion (sepsis) och jämn död.

Därför svaret på frågan: "Var gör prostatitvärk?" Är mycket voluminöst. Smärta sensioner kan spridas från den occipital regionen av huvudet till perineum.

Diagnos av sjukdomen

Många patienter är oroade över frågan: "Vilka metoder för forskning behövs, eftersom smärtan i prostatit hos män har en suddig karaktär?". Det är anledningen till att urologen utför en extern undersökning, samlar in en anamnese, frågar vilka känslor som finns och rekommenderar att blodproverna genomförs, urinprov. Genom resultat av undersökningar är det redan möjligt att fastställa närvaro av inflammatorisk process och dess kraft.

Dessutom används forskning genom rektum och om förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar. Med prostatit kan det också krävas ultraljud i bäckenorganen, datortomografi och andra diagnostiska metoder.

Det första du ska göra om du misstänker en inflammation i prostata är att kontakta en urolog som kommer att ordinera alla nödvändiga tester och utföra en fullständig medicinsk undersökning

Smärtlindring

Som med alla problem kommer de bästa resultaten från ett integrerat tillvägagångssätt. Läkaren kommer att berätta vad du ska göra för att lindra smärtan med en akut prostatit. Trots allt kan känslorna vara väldigt skarpa. Urologen föreskriver lämpliga läkemedel, som inte bara innehåller analgetika utan även en antiinflammatorisk antibakteriell effekt. När infektioner av viral eller bakteriell natur används oftast antibiotika.

Läkaren föreskriver typen av antibiotikabehandling efter att ha bestämt orsakssambandet för sjukdomen. För detta utförs en särskild analys - sådd.

Smärta med prostatit är bättre att ta bort:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessa inkluderar diklofenak, nurofen, imet. Förberedelser lindra inflammation, ta bort smärta.
 2. Spasmolytika. Denna grupp inkluderar "Drotaverin", "Zevesin", "No-shpu." Drogerna slappna av de släta musklerna, främja tömningen av blåsan.
 3. Alpha adenoblockers. Dessa åtgärder eliminerar muskelspasmer i urinröret (Omnik, Tamsulostad).
 4. Muskelavslappnande medel. Huvudrepresentanten är "Midokalm". Det är tillgängligt som en lösning för injektioner och tabletter. Med svår smärta kan du ta ett skott av "Midokalma" intramuskulärt och ta ett bedövningsmedel, som "Diklofenak".
 5. Non-narkotiska analgetika. Nyligen är "Analgin", "Aspirin" lite använt, men du kan inte helt utesluta denna grupp av droger.
Idag används ett brett spektrum av farmakologiska läkemedel för att behandla prostata sjukdomar

Kronisk prostatit är mycket smärtsam, så lindrande smärta är en prioritet för medicinsk personal. Mer kraftfulla droger, avslappnande muskler - "Diazepam", "Baclofen", kan också behövas. I vissa fall visas narkotiska analgetika - "Ketanov", "Nalbufin".

Vid hög temperatur används antipyretiska läkemedel. Om det behövs kan du ta laxermedel och diuretika, eftersom inflammerad prostatakörtel kan blockera normal operation av urinvägarna och tarmarna. Med svår inflammation i körteln och svår smärta, behandlas patienten på ett sjukhus.

Som en extra terapi erhålls goda resultat genom rektalmassage. I urologi i kroniska patologier anses denna metod särskilt effektiv.

Hur man undviker smärta i prostata

Ett fullständigt regelbundet sexuellt liv bidrar också till att förbättra tillståndet hos prostatakörteln. För att minska effekten på urinröret och njurarna rekommenderas terapeutisk näring: uteslutande av stekt, fet, salt, rökt, konserverad mat, starkt te och kaffe.

Profylaxåtgärder kommer att vara iakttagande av personlig hygien, undvikande av hypotermi, adekvat näring, skydd mot venerala infektioner. Då är det en stor chans att mannen inte vet var och hur prostatit gör ont.

Hur det gör ont med kronisk prostatit?

Varje man borde veta hur det gör ont med kronisk prostatit och där smärta oftast kan lokaliseras. Detta kommer att göra det möjligt för företrädare för det starkare könet att bestämma förekomsten av sjukdomen, även i början, tk. Det är smärta som kommer först. Om du inte uppmärksammar dem, köper dem med piller eller bara lider, kan inflammatoriska reaktioner bara sprida sig starkare runt kroppen, de kan till och med gå till grannar och orsaka allvarliga komplikationer. Det kan skada i olika delar av bäckenet, såväl som utanför det, så det är värt att vara uppmärksam på avvikelser från normen.

Genom manifestationen av smärta kan vara väldigt annorlunda, kommer vi att diskutera detta mer i detalj i vår artikel. Vi beskriver också hur du med framgång kan bli av med ett obehagligt symptom. Det är dock bäst att inte låta det förekomma alls med hjälp av förebyggande åtgärder.

Symptom på sjukdomen

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln, som oftast finns hos äldre män. Nyligen framträdde en tendens hos unga människor också. På deras kropp finns det fler och fler negativa faktorer. I sin utveckling är patologi uppdelad i akuta och kroniska steg, som alla har sina egna symtom, inklusive smärta av varierande intensitet och lokalisering.

Prostatit anses vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Efter 50 år är sannolikheten att bli sjuk 50% och ökar endast med ålder.

Att ange närvaron av inflammation i prostata hos en man kan vara en mängd olika manifestationer. Bland dem är:

 • Smärta i olika delar av bäckenet
 • Problem med urinering, förändringar i urinfärgen, närvaron i olika föroreningar
 • Förlustförlust, för tidig utlösning
 • Dålig hälsa, konstant trötthet
 • Problem med sömn, humörsvängningar
 • Ökad temperatur mm

I akut form av sjukdomen uppträder ofta illamående och kräkningar, eftersom Förstöring orsakas vanligen av patogena mikroorganismer. De producerar toxiner under sin vitala aktivitet i stora mängder, kroppen har inte tid att bli av med dem och förgiftning uppstår. Beskriv vilken smärta i kronisk prostatit upplevs av en patient eller hur mycket temperatur det kan öka, svårare. Det kroniska scenet gör nästan inte sig själv, ibland går sjukdomen i form av eftergift och upphör i ett år. Det är mycket svårt att upptäcka det i sådana fall, och det är farligt för en man att inflammation fortfarande finns i prostata, och behandlingen har inte startats.

Kännetecken för prostatit symptom kan också kallas en frekvent önskan att gå på toaletten "på ett litet sätt" och en känsla av ofullständig tömning av blåsan efter det. Det kan finnas en svag eller intermittent stråle, ingen erektion eller sexuell lust, snabb trötthet, ökad irritabilitet.

Typer av smärta

För inflammation i prostatit blir inflammatoriska processer oftast orsaken, men i sällsynta fall kan de orsaka vävnadsproliferation (adenom), maligna neoplasmer, cyster eller stenar. Mycket starkare känner en person smärta, om sjukdomsförlusten var patogena ämnen - protozoer, mikrober och bakterier, svampar etc. I icke-infektiös natur är de inte så starka och nästan aldrig förvärrade (om inte du leder en felaktig livsstil). Där smärta kan lokaliseras:

 1. fransyska
 2. Ljuset
 3. Njurarea
 4. Skrotum och yttre könsorgan
 5. Underlivet
 6. fot
 7. Bakre passage etc.

Prostatakörteln själv kan inte vara sjuk; har inga nervändar, men genomtränger hela organets skal. När de blir inflammerade blir de irriterad och börjar skicka smärtsignaler till de mest varierade kroppsdelarna, spridas från körteln från midjan till benen. De allra första obehagliga upplevelserna förekommer oftast i perineumområdet - närmast det drabbade organet. Smärtan kan vara både långsiktig och kortvarig, paroxysmal.

I nedre delen börjar smärtan när inflammationen har spridit sig bortom prostatakörteln. I de flesta fall är detta redan i ett kroniskt stadium, vilken typ av smärtsyndrom kan indikera förekomst av komplikation. När midjan skadar har patienten redan urininkontinens och problem med erektil funktion. I njurregionen kan det inte bero på inflammation i nervändarna, utan i prostataproduktionen av för mycket toxiner eller en stark inskränkning av urinväggen. Stagnerande urin orsakar inflammation i blåsan och passerar den på njurarna.

För att lindra smärta i dem är det därför först och främst nödvändigt att justera utflödet av urin och också för att förstöra den patogena mikrofloran som utsöndrar toxiner. Smärtsyndrom med prostatit kan täcka könsorganen med pungen. Detta sker vanligen omedelbart efter smärta i perineum, som manifesteras i form av konstant obehag eller allvarlig intensiv smärta. I närvaro av en abscess (purulent process) kan smärta bli hästen oacceptabel, och då kan patienten behöva bli sjukhus.

En av de svagaste kan kallas bäckensmärksyndrom med kronisk prostatit. Här uppenbaras symtomen inom perineum, anus, sacrum osv. Men de är inte så starka och får sig att känna sig väldigt sällan. Förutom sådana manifestationer av sjukdomen säger inget annat, så det är lätt förvirrat med andra patologier. Smärta i benen uppträder när inflammationen sprider sig till lymfkörtlarna och muskelfibrerna. De förekommer i obehagliga känslor från lårets inre eller baksida, ibland finns svullnad och smärta i testiklarna och avger sig i underbenen.

Den bakre passagen gör ont på grund av en ökning av prostata i storlek, eftersom Det finns ett järn strax bakom en tunn vägg i en rektum. Smärtan är ofta av en skottande natur, intensifierad av avföring. Med svårt ödem hos det sjuka orgeln kan en man ha förstoppning, falsk upphetsning på toaletten. Vi beskriver också manifestationen av smärta i det akuta och kroniska skedet av sjukdomen:

 • Det akuta scenen. Skarpa smärtor i underlivet, perineum, pubic region, i nedre delen av ryggen, som regel drabbas
 • Kroniskt stadium. Milda smärtor i nedre delen av ryggen med urinering. Det finns praktiskt taget ingen eftergift under uppsägningsperioden

Om en man känner till minst ett av ovanstående symptom, ska han gå till doktorn och kontrolleras. Även om det inte finns någon sjukdom, är det värt att återförsäkra sig, än att senare lida av infertilitet eller impotens.

Orsaker till prostatit

Orsaken till prostatainflammation hos män är vanligtvis en av två faktorer: trängsel i det lilla bäckenet eller infektion i prostatakörteln. Öka chanserna för deras förekomst kan leda till sådana fenomen som åldersförändringar, könsmässiga patologier i genitourinärsystemet, sjukdomar i cirkulationssystemet, dåliga vanor. Blod och lymf kan placeras nära prostata och sperma i själva orgeln. I de två första fallen kan orsaken vara:

 1. övervikt
 2. Maloaktiv livsstil
 3. Sedentary work
 4. Cirkulationssjukdomar
 5. Rökning och alkoholmissbruk (påverkar blodcirkulationen)

Att leda till stagnation av prostats hemlighet kan leda till lång avhållande från sexuella handlingar. Om sperman inte visas, blir det en utmärkt grogrund för bakterier och bakterier. Även i kombination med andra skadliga ämnen, kan det orsaka inflammation, varig processer förvandlas till calculi (stenar), men det senare är fallet tar mycket lång tid. För sådana sjukdomar som kronisk prostatit utfällande faktor kan vara stress eller nervös stress, inte härdas förrän i slutet av infektionen eller ett virus, frekvent hypotermi, felaktig behandling av akuta stadiet av sjukdomen. I den infektiösa typen av sjukdomen är patogener som:

 • chlamydia
 • E. coli
 • stafylokocker
 • Enterobacter, etc.

Få dem i prostatakörteln under oskyddat sex med en bärare av patogenen från infektionsstället i patientens kropp genom system för mikroflora av andra organ blod och lymfa (för henne mikroorganism är en vanlig del som fördelar, men i prostatan och startar inflammatoriska processer).

Hur man hanterar smärt syndrom

Prostatit kräver noggrann långvarig behandling med ett stort antal rekommendationer. Huvudmediet av dessa är upprätthållandet av en hälsosam livsstil, annars kommer alla de positiva effekterna av piller och procedurer att komma till intet. Speciellt för att eliminera smärta, används analgetika (smärtstillande medel) och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som har en god analgetisk effekt. Fysioterapeutiska procedurer som hjälper till att minska inflammation, påskynda regenerering och förhindra komplikationer kan också bidra till att lindra tillståndet. Folkmekanismer är bättre att använda i de första stadierna, när smärtan inte är stark och patienten kan vänta 2-3 veckor före önskad effekt.

Vilka läkemedel används vanligtvis? Bland smärtstillande medel är tabletter och rektala suppositorier Analgin, Dimedrol, Nimesil, Novokain. De verkar inte för länge, de kan inte eliminera orsaken till patologin, de underlättar bara detta symptom. NSAIDs kan också bekämpa inflammationsfokus, minska lokal temperatur och ta bort puffiness. Populära medel i denna farmakologiska grupp är:

 1. Diklofenak. Producerad i form av injektioner, piller, salvor, etc. Har en kraftfull effekt, det fungerar snabbt, men på grund av den syntetiska kompositionen har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar
 2. Ibuprofen. Analog diklofenak, men med en annan sammansättning. Det klarar sig väl av inflammatoriska fenomen, det lindrar smärta av svag och medelstark intensitet. Även i standarddoser kan det orsaka biverkningar
 3. Voltaren. Här, för behandling av prostatit, är ljus mest lämpliga. De, som tabletter, har antiinflammatorisk, antipyretisk och smärtstillande effekt, lindrar puffiness. Kontraindikationer för användning hos dem är mindre än hos tabletter, sedan. läkemedlet administreras rektalt utan att påverka matsmältningsorganens organ

I syndromet av kronisk bäckensmärta med kronisk prostatit kan patienten bara behöva smärtstillande medel och NSAID, den senare kan ersättas av folkmedicinska läkemedel. För att inte "förgifta" kroppen med syntetiska läkemedel kan fysioterapi hjälpa till - magnetoterapi, hirudoterapi, terapeutiska bad, prostata massage etc. Vissa av dem kan inte göras med komplikationer, några under en förvärring, så det är värt att bekanta sig med hela listan med begränsningar i förväg.

Vilka positiva åtgärder procedurerna kan ge: förbättrad blodcirkulation, ökad potens, etablering av metaboliska processer, förebyggande av komplikationer, ökad immunitet etc.

Mer detaljer om smärta syndromets manifestationer och metoderna för att bli av med det kan Ermakov Georgy, en läkare i klinisk laboratoriediagnostik.

förebyggande

Undvik smärta med prostatit, liksom andra manifestationer av sjukdomen, män kan om de tar hand om sin hälsa i förväg. De bör undvika stressiga situationer, vara mer utomhus, äta rätt och träna. Det är obligatoriskt i en representant för det starkare könet att vara närvarande regelbundna sexuella handlingar, och om det inte finns någon konstant partner - onani-handlingar. Varje år borde en man besöka en läkare för att utesluta möjligheten att utveckla en asymptomatisk form av prostatit, och äldre bör göra det två gånger om året.

Vad händer om jag har ont i prostata?

Smärta i prostata kan uppstå av olika anledningar: det kan åtföljas av jämn förtömning. På så sätt beror mycket på smärtan patienten känner och hur han kan karakterisera den. I nästa artikel kommer vi att överväga hur du kan bli av med smärtan i prostata själv och vad den kan varna om.

Smärta i prostata: Vad säger det?

På många sätt beror inställningen av en preliminär diagnos på vilken typ av smärta patienten upplever. Så, till exempel, störande smärta i prostata är en häftare av vissa sjukdomar eller patologier, medan man lurar är en annan.

Låt oss överväga vidare, vad informerar mannen om denna eller den där smärtan i prostatakörteln.

 1. En skarp smärta i prostata. Oftast, skarpa smärtor åtföljs av en obehaglig stickning och når "piercing" - en känsla av att prostata körtlar med en nål. Det finns en stor sannolikhet att ursprunget till detta smärtsyndrom är endotarmen. Orsaken kan vara en proctalgi: ett problem där en skarp muskelspasma uppstår i endotarmen, vars stiftsmärta sträcker sig till anus, rektum och ibland prostata;
 2. Uppnå smärta. Att uppnå smärtor, upprepade från tid till annan, tjänar ofta som ett symptom på prostatit. I det här fallet, om en man har en kronisk form av denna sjukdom, kan obehagliga känslor också spridas till anus och perineum. Om smärtssyndromet åtföljs av en brännande känsla och förvärras under avföring, är det troligen orsaken till att den uppträder urinrör - inflammation i urinröret. Konsekvensen av obehandlad uretrit är utvecklingen av en annan sjukdom - cupperit (inflammation i den bulbösa uretralkörteln). När couperis symptom förblir densamma, men dessutom kan de öka i sittande läge;
 3. Störande smärta. Detta symptom, som uppträder plötsligt och inte fortsätter under en längre tid, kan informera patienten om förekomsten av en prostatisk abscess. I detta fall åtföljs smärta av feber, urinretention eller ej avlägsnande av gaser. Abcessen är av smittsam och inflammatorisk natur, så om du har sådana symptom ska du omedelbart gå till kliniken.

Prostata gör ont efter kön

Om prostata gör ont efter kön kan detta symptom inte ignoreras. Om patienten noterar smärta i prostatakörteln efter seminering kan detta indikera ett antal problem eller patologier, bland vilka:

 • Sår i ändtarmen. Det kan noteras ett antal sjukdomar i ändtarmen, som med otillbörlig behandling (eller brist på behandling) kan leda till utveckling av prostatsmärta efter seminering. En av dessa sjukdomar är hemorrojder - en patologisk ökning av hemorrojder. Orsaken till utvecklingen blir vanligtvis en stillasittande livsstil och närvaron av dåliga vanor. Med hjälp av en specialist på rätt sätt kan komplikationer undvikas.
 • Prostatit. Dessutom kan sjukdomen vara både smittsam och icke-infektiös. En av de vanligaste orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom kan fungera som en avsiktlig fördröjning i seminering: på grund av dessa åtgärder uppträder blodstasis och med konstant fördröjning kan det leda till utveckling av patologi;
 • Cystisk neoplasma. Cystisk svullnad orsakar ofta smärta i prostata, som i regel naglar, obehagliga och går inte bort för länge. Särskilt uppmärksamma smärtor blir efter sänkning, och även vid en muskelspel i en anus. Vid komplikationer och frånvaro av förhöjd behandling av en smärta förvärras och praktiskt taget inte upphör. Behandlingen är symptomatisk;
 • Stenar i prostatakörteln. Detta fenomen är i regel en följd av obehandlad prostatit. Men orsakerna till utveckling kan vara mer prosaiska - till exempel alkoholism, frekventa stress och depressiva tillstånd, oregelbundet sexuellt liv etc. De smärtsamma förnimmelserna i denna patologi åtföljs också av nedsatt urinering och nedsatt erektilfunktion. Läkaren föreskriver behandling beroende på stenens kemiska sammansättning, liksom mekanismen för deras bildning.
 • Inflammatoriska processer hos parauretralkörtlarna. Denna patologi påverkar vanligtvis vanligtvis urinering: det är märkbart svårt, det blir smärtsamt. Smärtsamma känslor sprider sig till ljummen och kan vara skarpa. Orsaken till sjukdomen är inmatningen av bakterier i prostata. Vid oförändrad behandling utvecklas sjukdomen och leder till sådana konsekvenser som inkontinens, ständigt trängsel att urinera, smärta i buken och hela ljummen. Behandling kan innehålla komplexa förfaranden med massage, antibiotika, diet.

Obehag av prostata

I sig är obehagliga känslor i prostatakörteln inte ett symptom på några sjukdomar. Orsakerna till obehag är som regel inte allvarliga patologier, men om obehag åtföljs av smärta eller andra symptom, är det här en direkt anledning att kontakta en specialist.

Tänk på vad som kan rapporteras av obehag i prostata med andra symtom:

 1. Syning och skärning av smärta. Den vanligaste orsaken är förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar. Deras natur och ursprung kan endast läras av en specialist;
 2. Uppnå smärta. Obehag med ont i smärta kan uppstå som en reaktion på prostata massage. Det bör noteras att en massage som utförs av en kompetent specialist inte ska orsaka obehagliga känslor, så du måste informera din läkare om det.
 3. Känsla av tunghet, sprängning. I många fall talar de om utvecklingen av prostatit vid första skedet;
 4. Brännande under urinering, smärtsam utlösning, svullna testiklar. Tillsammans kan dessa symtom indikera utvecklingen av prostatacancer. Det är nästan omöjligt att upptäcka det i början, men om dessa symptom är närvarande bör lämpliga åtgärder vidtas så snart som möjligt.

Än att bedöva prostata

Att ta smärtstillande läkemedel är inte på något sätt ett alternativ till behandling: det kan bara hjälpa till under en kort tid.

Om smärtan är en konstant oro, bör du definitivt kontakta en specialist.

Så än att bedöva prostata:

 • Analgin. Detta läkemedel fungerar bra för mildt uttryckta symtom. Om smärtan är mycket svår, kommer dessa piller inte längre att fungera. Analginum har en komplex effekt som hjälper till att inte bara muffla smärta utan även ta bort värme och inflammation. Observera att för att lindra smärta är en tablett tillräcklig. Åtgärden sker inom en halvtimme efter att medicinen tagits.
 • Novokain. Ofta utsedd för behandling av prostatit och avlägsnande av dess symtom. Preparatet bör dock behandlas med största försiktighet, eftersom ofta allergiska reaktioner på läkemedlet noteras. Dessutom kan allergi utvecklas efter starten av behandlingen, så att ta novokain bör startas endast under överinseende av en läkare.
 • Difenhydramin. Ett starkt läkemedel som hjälper till att slappna av de släta musklerna och ge en anestetisk effekt på kroppen. Ta emellertid inte denna medicinering om aktiv verksamhet ska vara, sport eller köra bil. difenhydramin ger en hypnotisk effekt.

Lindra smärtan kommer också att bidra till stabil vidhäftning till en hälsosam kost och avvisning av dåliga vanor åtminstone under behandlingsperioden. Dessutom bör du försöka avstå från stressiga tillstånd, som också direkt påverkar utvecklingen av smärta i prostata. Dessutom, om smärtan uppträder intermittent och oroar sig ofta, ska läkaren kontaktas så snart som möjligt.