Huvud
Symptom

Hemlagad prostata massager - hur man gör en enhet själv?

Vid behandling av prostatit tillgriper en mängd olika metoder och tekniker. Sjukdomen är ganska vanlig, och därför uppträdde en mängd olika terapier mycket.

En av dessa är massage. Den kan utföras utan eller med hjälp av specialanordningar. Du kan köpa eller skapa en prostata massage med egna händer.

Typer av stimulanser av prostata

Invasiva vibrationsmassagerare

Invasiv prostata massage är en anordning som direkt påverkar prostatakörteln efter införandet av spetsen i ändtarmen. Denna enhet är mycket populär på grund av det effektiva inflytandet av vibromassage.

Invasiv vibro-massager av prostata

Varje modell av en invasiv vibro-massager har en annan effekt på prostatakörteln. Det finns också sådana varianter som inte bara skapar vibrationer utan också ett magnetfält, vilket ger ännu större effektivitet från applikationen.

Invasiva vibro-massageapparater används i följande fall:

Invasiv typ vibromassazherov har sådana egenskaper:

 • på grund av den konstanta användningen av en invasiv vibro-massager noteras en ökning av effektiviteten hos antiinflammatorisk såväl som antibakteriell behandling;
 • Aktiva ämnen som uppstår på grund av magnetfältets verkan ackumuleras i det patologiska fokusområdet, vilket i sin tur ökar återhämtningsprocessen.
 • en termisk effekt som förbättrar blodcirkulationen och fluidutflödet samt acceleration av enzymatiska processer;
 • Vibrationsmassage återställer tonen i bäckenbotten och prostata strukturer;
 • Magnetfältet stannar inflammatoriska processer i prostatakörteln, minskar ödem och accelererar cellreparation.

Icke-invasiva enheter

Denna typ av massager ger en terapeutisk effekt genom bäckens golvmuskler. Enheten har en konisk form med en jämn yta.

Skillnader i användningen av en icke-invasiv vibro-massager:

 • Det finns inga obehagliga känslor efter och under proceduren.
 • Utför en cirkulär rotation medurs;
 • säkert förfarande på grund av fullständig kontroll över uppförandet
 • manuell mjuk massage i prostata.

Principen för enheterna

På grund av effekterna av värme ökar utsöndringen av enzymerna i prostatakörteln kraftigt. Dessutom förbättras aktiviteten hos lokala immunitetsceller, vilket ökar organens motståndskraft mot faktorer med yttre aggression.

Hur man gör en prostata massager med egna händer hemma?

Först och främst måste du bestämma storleken på enheten själv. Den rekommenderade längden får inte överstiga 10 centimeter.

Också, kom ihåg att anordningens diameter borde vara mindre än 5 centimeter för att förhindra svårigheter att komma in i anus och bli av med oönskade smärta. För tillverkning av en mer korrekt formulär rekommenderas att du bekanta dig med apoteksenheterna.

Material för att skapa en massager med egna händer är bättre för att använda sådana:

Det är också värt att komma ihåg att designen skulle visa sig vara tillförlitlig, det är därför som man skapar sådana apparater, att man föredrar inhemska material.

Formen på enheten är gjord för din personliga preferens, men används först efter fullständig torkning.

Är det möjligt att göra en hemlagad elektrostimulator hemma?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Innan du skapar den här enheten är det nödvändigt att förstå vad den är avsedd för. Elektrostimulatorer behövs för att genomföra en fysioterapiprocedur, som utförs med hjälp av en ström med låg effekt eller frekvens. Denna metod är en hjälpmetod vid behandling av kronisk prostatit.

I medicin används flera tekniker för elektrisk stimulering. Det finns tre typer:

 • extern;
 • transrektal;
 • transuretral.

Transrectal och transuretralteknik kan endast utföras av en specialist inom medicinområdet, och de anses vara de mest effektiva. Extern elektrisk stimulering kan appliceras hemma, det är ganska bekvämt för självständig användning.

Grundproceduren för den senare sorten hemma utförs genom att placera elektroder på sådana delar av kroppen:

Driftsläget väljs individuellt baserat på känslor och varaktigheten av exponeringen för denna enhet bör vara från 8 till 20 minuter.

Det rekommenderade antalet procedurer för den första kursen är 12, varefter det är nödvändigt att konsultera en läkare för att diagnostisera tillståndet i prostatakörteln. Om välbefinnandet förbättras kan proceduren för elektrostimulatorverkan fortsättas.

När det gäller tillverkningen av en sådan anordning är det nödvändigt att ha tillräckligt med kunskap, så att verktyget inte skadar ännu mer. Det är bättre att köpa en elektrostimulator i apoteket.

Fingermassage och elektrostimulering: vad är bättre för män?

elektro

Tekniken för elektrostimulering anses framgångsrik över hela världen, och av den anledningen har den använts vid behandling av prostata. Denna metod för behandling av prostatit är inte grundläggande, den används som en ytterligare läkemedelsbehandling.

Elektrostimulering främjar:

 • expansion av vävnadernas kapillärer;
 • aktivering av lokal immunitet
 • minskning av ödem i vävnaden, vilket gör det möjligt att påskynda återhämtningsprocessen;
 • förbättring av blodcirkulationen
 • regenerering av skadade vävnader.

Sällan är förfarandet föreskrivet för patienter med diagnos av uretrit och prostatit i kronisk form.

Elektrostimulering utförs också i följande fall:

 • med metaboliskt syndrom;
 • med infertilitet
 • med för tidig utlösning
 • med bäckensmärta.

Fingermassage

Denna metod för behandling av prostatit används oftast hemma. Innan proceduren startas är det dock nödvändigt att veta i vilken form prostatit sker, detta är ett viktigt villkor för att inte leda till försämring av patientens tillstånd. Fingermassage är endast tillåten vid icke-infektiös prostatit.

Massage i prostata med ett finger

I vissa fall, nämligen när den akuta formen av prostatit uppstår, är det kontraindicerat att göra fingermassage hemma. Denna procedur kan utföras endast av medicinska specialister på ett sjukhus med olika antibiotika och antiandrogener.

Före manipulation är det nödvändigt att förbereda:

 • rensning av tarmarna från avföring med enema med en varm lösning av kamomill;
 • en timme före början av förfarandet patienten kommer att behöva dricka en liter vätska för att fylla blåsan, varigenom ytterligare tryck kommer att tillhandahållas på prostatan, vilket möjliggör effektivare behandling;
 • Under proceduren måste du koppla av för att undvika negativa känslor.
 • Preliminär studie av hållning för proceduren, som maximalt effektivt och bekvämt påverkar prostatakörteln.
 • massage ska utföras i speciella kirurgiska handskar med användning av vaselin för att undvika biverkningar: irritation och smärta.

Relaterade videoklipp

Prostatit har under lång tid behandlats med massageprocedurer, under vilka flera genomförandekoder har bildats. Förutom stimulering med fingret används nu vibrering och elektriska stimulatorer, vilket gör det möjligt att klara sig mer effektivt med symtomen på sjukdomen. Dessa enheter kan både köpas och tillverkas självständigt med nödvändig kunskap.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Elektrostimulator av prostata med egna händer

Vilken prostata stimulant är bättre att välja?

Hur fungerar prostata stimulatorn, vilket är bättre för herrarnas recensioner? Ofta har patienter en icke-infektiös form av prostatit. Det härrör från stillastående processer i prostatakörteln. Dessa fenomen återspeglas i arbetet hos mänens genitourära system. Det finns svårigheter med urinering, värk i smärta i perineum. Men ännu värre, när symptom inte uppenbaras, och sjukdomen i kroppen är närvarande. Senare reducerar en överklagande till en urolog chanserna att lyckas med behandlingen.

Hur eliminerar stagnation i prostata?

Prostatakörteln är ett viktigt organ för män. Ansvarig för frisättning av utsöndring under utlösning behåller urin från ofrivillig urladdning. Med långvariga stillastående processer förlorar den sin funktion. Ej snabb behandling kan göra övergången av sjukdomen till kronisk form. Och botemedlet är mycket svårare.

Vid undersökningen ges prostatens hemlighet. Läkaren föreskriver en behandlingsperiod baserad på laboratorietester. För att normalisera arbetet i prostatakörteln är det nödvändigt att ge utflöde av sekret. Den är försedd med en massage i prostatakörteln. Denna procedur utförs i fysioterapinrummet vid polykliniken. Läkaren föreskriver riktningen för behandlingsbehandlingen, patienten passerar den. Om behandling av sjukdomen med prostata massage recensioner var endast positiva.

Massage löser sådana problem:

 • avlägsnar från prostata en stillastående hemlighet, pus;
 • orsakar blodflödet i körteln;
 • rensar kanalerna i prostata;
 • ökar effektiviteten hos allmän terapi.

Manuell massage är inte lång, ungefär en minut. Men patienten brukar ha psykiskt obehag. För närvarande ersätts manuell prostata massage universellt med massage med speciella enheter för prostata stimulering.

De tillverkas av företag som tillverkar medicinsk utrustning. De tillåter inte bara i polikliniken, utan också hemma för att få sjukgymnastik. Dessa procedurer kan inte användas utan att konsultera en urolog och läkemedelsterapi. Även om du har fått ett bra stimulansmedel, inte självmedicinera.

Typer av massageapparater

Prostastimulatorn (massageapparaten) används för att behandla och förebygga prostatit genom att stimulera prostatakörteln. Massagerare har olika former och storlekar, så individuellt val är bra gjort.

Stimulanter är indelade i grupper:

 1. Vibrationsstimulatorer. Rektaltvibrationer återställer kanalen och blodcirkulationen i körteln.
 2. Elektrisk stimulator. Under effekten av den elektriska strömpulsen förbättras musklerna, utflödet av klingans utsöndring förbättras. Lämplig för behandling av kronisk prostatit.
 3. Ultraljud. Med hjälp av ultraljud skapas mikrovibrationer som påverkar körteln. Det finns en positiv effekt på stillastående fenomen.

Urologer erkänner att en hemmassagerare kan användas som ett tillägg till behandling eller som en profylax. Men det kan bara användas som instruerat av läkaren, för att inte orsaka skada. Det är nödvändigt att välja endast kvalitetsmassagerare.

Välj ett stimulans baserat på patientens återkoppling

I butikerna av medicinsk utrustning finns det många olika massager som skiljer sig åt hur de påverkar och prissätter.

Stimulator av prostata, vilket är bättre?

Feedback från konsumenter hjälper dig att göra rätt val:

Han lyssnade på sina kollegares rekommendationer och köpte en massagesimulator Markelov. Denna hushållsapparat är lätt att använda. Massage utförs med ett speciellt munstycke (elektrod). Enheten fungerar på batterier. Impulser av elektricitet påverkar musklerna, avkopplande och bedövande.

Prostata masseras utan penetration, du kan inte avlägsna smältningen. Massagen varar i 20 minuter. Enheten har ett program som låter dig välja styrka och djup i muskelvibrationer. Förfarandet är bekvämt, utan smärtsam närvaro. Användningen av massage tillsammans med läkemedelsterapi har härdat kronisk prostatit. Enheten stimulerar inte bara prostatakörteln, de kan massera alla problemområden. Jag använder det hela tiden för att upprätthålla min hälsa.

Efter att ha fått en urolog gick jag ut med recept på antibiotika och en hänvisning till en apparatmassage i sjukgymnastikrummet. Med antibiotika är förståeligt, jag köpte den i ett apotek och accepterar det som föreskrivet. Och förfarandet var tvungen att gå. I kliniken gjorde de mig på apparaten Mavit. Jag tittade på processen, läste anvisningarna och, efter lite tvekan, bestämde sig för att köpa Mavit för hemmabruk.

Valet är baserat på det faktum att en komplex av effekter på prostata samlas in i stimulatorn. Detta är värme, massage och momentum i magnetfältet. Under applikationen känns behaglig värme och komfort. Efter ett tag reducerades smärtan, förbättrad urinering. Naturligtvis skulle en sådan effekt inte kunna uppnås utan farmakologi, jag är väl medveten, men jag tror att enheten fungerar. Och jag gillar också att det finns en timer för att inaktivera sonden. Det är väldigt bekvämt, titta inte på klockan.

Jag köpte mig en stimulerande Nexus Revo 2, han är den mest avancerade inom prostata massage. Naturligtvis inte billigt. Men jag tjänar nog för att inte spara. I enheten kan du ändra rotationsläget för huvudet och vibrationsläget. Detta gör att du kan maximera effekten av prostata. Arbetsdelen av enheten är gjord av medicinsk silikon. En underbar stimulans av prostata.

Efter massageperioden försvann smärta i perineum, urinering avgjordes. Självklart saknade jag aldrig medicin. Men jag tror att med hjälp av en stimulant är min återhämtning snabbare. Dessutom räddade han mig från att delta i fysioterapi vid polykliniken. Fick tid för affärer.

Välja en stimulans för prostata, var noga med att samordna hans varumärke med din läkare. Även de säkraste enheterna kan skada med kontraindikationer.

Hur man gör en prostata massager med egna händer

Stimulering av prostatakörteln vid vissa sjukdomar kan utföras med hjälp av ett antal enheter som kan köpas på apoteket. Våra rekommendationer - om hur man gör en prostata massager med egna händer, vilket inte kommer att ge till apotekets motsvarigheter.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

En sådan allvarlig sjukdom, såsom prostatit, som utvecklas på grund av infektionssjukdomar, brist på regelbunden samlag, en stillasittande livsstil och andra skäl, kan du inte rida. Dess behandling är obligatorisk, eftersom den kan leda till:

 • Övergången av inflammation till kronisk form;
 • utveckling av venös stasis;
 • en minskning av kärlväggen;
 • störning av blodcirkulationen;
 • minskad testosteronproduktion;
 • infertilitet förekomst;
 • ökad risk för maligna tumörer;

Massage kan hållas på sjukhuset (i det här fallet kommer det att vara manuellt), men många föredrar att göra det själv hemma. Använd i detta fall speciella massageapparater. De är av två typer - invasiv och icke-invasiv. Om du av någon anledning är blyg om att köpa en enhet i ett apotek eller beställa det på Internet, kan det göras hemma.

Det största problemet är att tillverkare av färdiga massager tar hänsyn till kroppens anatomi, enhetens diameter och form. Du måste ta itu med det själv.

Om du planerar att göra en direktmassager är det värt att överväga endast dimensionerna. För att göra en krökt enhet (vilket är mer föredraget), var inte lat för att lära dig några punkter.
Om allt är gjort korrekt kommer hemmodellen att vara lika bekväm och effektiv som köpmodellen.

Hur man gör en invasiv prostata massage själv

Invasiv massage kallas också kontakt. De nedsänks direkt i ändtarmen, därför anses de vara mest effektiva. Först och främst måste du välja rätt material. För en hemmagjord massager är det bättre att använda en speciell värmebeständig lera eller lera.

Det är viktigt att vara uppmärksam på storleken. Diametern hos arbetssektion får inte vara större än 5 cm (när överstiga denna parameter kommer att vara svårt att komma in i anordningen och förfarandet kommer att ta smärta sensationer), och längden bör inte överstiga 10 cm. För att massage var lätta att använda, kan arbetsdelen böjs något. Vid val av formulär rekommenderas att se bilder på fabriksprodukter.

Använd massagemaskinen först efter att den har fullständigt stelnat (ungefär en dag). Nackdelen med sådana anordningar är att materialen från vilket de kan tillverkas hemma är vanligtvis plast, så det kommer inte att finnas den nivå av tryck som en inköpad analog kan ge.

Elektrisk stimulator av prostata

Sådana massager är gjorda på grundval av invasiva anordningar. För dem kan du ta en liten elektrisk motor (dra ut den ur en rakhyvel eller telefon med en vibrationsfunktion). Motorn drivs av en strömkälla (till exempel ett vanligt batteri eller en nätadapter). Men batteriet är mer lämpligt.

Skalet av en sådan anordning är tillverkad av samma lera, plast eller gips. En massager används såväl som en enkel invasiv en - skillnaden kommer endast att vara i närvaro av vibrationer.

Non-invasiv massage

För män som inte verkar använda en invasiv massager, finns det icke-invasiva enheter. De är mindre effektiva, men behöver inte införas i ändtarmen, men verkar genom perineum.

Du behöver inte göra dessa enheter. För dem kommer många praktiska saker att göra. Till exempel kan en tennis eller gummiboll, handduk, tätt rullade in en sele, en påse med sand, gummi pyramid, eller ens ett barns leksak. Ett stort plus på sådana enheter är att du kan massage dem inte bara hemma utan även på kontoret eller i bilen. Dessutom orsakar dessa massörer inte praktiskt psykiskt obehag.

Låt oss påminna de grundläggande kraven för massageapparaten:

 1. Korrekt storlek (diameter är inte mer än 5, längd - högst 10 cm).
 2. Böjd arbetsdel.
 3. Det är inte okej att det kommer att finnas ett handtag (vilket gör massage mer bekvämt).
 4. Massagern ska vara tillverkad av material som inte medför obehag. Lera, hushållslera eller gips kommer att göra. Vissa rekommenderar en enhet av trä. Å ena sidan är det här materialet tillräckligt svårt för effektiv massage. Å andra sidan, även med kondom, är det möjligt att få en splinter.
 5. För den hemlagade elektriska massagen är samma skal som för den konventionella lämpliga. Se till att motorn är noggrant dold och bildar inte oegentligheter, vilket kan orsaka obehagliga känslor under massage.

Hur man korrekt utför proceduren för exponering för prostatakörteln

Villkoren och särdrag vid stimulering av prostatit påverkar direkt den terapeutiska effekten, så det är nödvändigt att närma sig denna fråga noggrant.

Först och främst, innan du börjar en massage kurs, bör du kontakta en urolog, eftersom det finns ett antal sjukdomar där prostata massage är kontraindicerad.

Om läkaren godkände massage, är det rekommenderat hemma och inte på sjukhuset. Detta minimerar de bashfula förnimmelserna som kan uppstå hos en man (detta påverkar även behandlingsförloppet).

Viktigt!
Korrekt utförd massage ska inte vara smärtsam!

Om du använder en invasiv massageapparat

Före början av sessionen rekommenderas att ta ett bad - det här hjälper till att slappna av och samtidigt bli av med bakterier. Var noga med att tvätta enheten själv (oavsett om du använder kondom eller gel) och behandla den med en antiseptisk lösning.

För enklare införande av enheten och lindring av obehagliga känslor rekommenderas att man använder kondom, petroleumgel eller smörjmedel. Om du har en mycket känslig kropp, kan du lagra för massage med en narkosgel (den har en speciell komposition som hjälper till att ta bort smärta).

Innan proceduren påbörjas (ungefär en timme) är det nödvändigt att avficka och rengöra tarmen med en lavemang (det är användbart att använda kamillebuljong). För att öka effekten och minska smärta kan du dricka ungefär en liter vatten. Senast måltiden ska ske senast två timmar före förfarandet.

En man borde ta en bekväm ställning. Om massagen är klar i badrummet, ska benen placeras på kanterna och höja bäckenet något. Om du gillar tanken på massage i sängen, måste du ligga på din sida, knäna böjda till bagaget. Rektumområdet och arbetsdelen av massageapparaten smörjer gelén och börjar försiktigt massera inmatningen och sakta sätta in enheten i ändtarmen.

Gå massage är osannolikt att ta den önskade positionen, så försök inte rotera den eller flytta den. När du introducerar ett problem kan du bara uppstå med böjda enheter, men glöm inte att de är placerade efter införandet på så sätt att effekten på körteln maximeras.

Efter att du har gått in i massageapparaten i fem centimeter, må du försiktigt massera prostata från periferin till mitten. Om järnet härdar, kan trycket på det stärkas (det är viktigt att inte överdriva det). Denna procedur bör inte orsaka smärta.

Fortsätt massage den nödvändiga tiden, och tryck försiktigt försiktigt mitt i prostata för att skjuta hemligheten mot blåsan. Från ordentligt genomförd massage bör allokeras några droppar av utsöndring. Efter proceduren är det nödvändigt att tömma blåsan (stillastående sekretorisk vätska och patogen mikroflora kommer att lämna kroppen).

Med vätskans färg och konsistens kan du bestämma tillståndet för prostata. Till exempel, i ett normalt, hälsosamt tillstånd måste hemligheten vara transparentvitt. Om den har en matt gulaktig nyans, indikerar detta bildandet av pus. I det här fallet måste du alltid kontakta en läkare.

Varaktigheten av en session är en och en halv till två minuter två gånger om dagen.

Massage med en partner

Många män, trots det faktum att det är nödvändigt att producera en prostata massage, kan inte göra det själv och tanken på en massage på sjukhuset gör dem till en tyst fasan. I det här fallet kan du rekommendera en massage med en partner. Som regel går kvinnor villigt att hjälpa sin man att återställa sin hälsa.

I en sådan massage finns det fördelar. Först och främst kan en man ta en idealisk position: på ryggen, med knä böjda. Plus - prostasmassage orsakar i många fall sexuell upphetsning, och kombinationen av en sådan massage med orala smärtor ger ett större resultat.

Non-invasiv massage

Icke-invasiva massageapparater används både för förebyggande av impotens och prostatit och för behandling. I det första fallet är procedurens varaktighet sju till åtta minuter om dagen, i andra till tjugo.

Om du är hemma, då för massage rekommenderas att välja en bekväm plats (favoritstol eller stol). På den placeras den anpassning du själv har valt. På den måste du sitta försiktigt och försöka rocka fram och tillbaka och snurra på den.

Amplituden för rörelserna bör inte vara stor, och det är inte heller nödvändigt att trycka kraftigt. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och inte känner smärta i bäckenområdet.

Du kan göra denna massage i bilen. När det gäller psykologisk komfort är detta det mest föredragna alternativet - ett litet slutet utrymme, stängt från nyfikna ögon. Mycket bra, om du har tonade fönster - att göra en användbar procedur kan vara och i trafikstockningar, utan rädsla för att orsaka andra förare förvirring.

hydromassage

Det finns ett annat alternativ för att massera prostata - en bubbelpool.

Det tar en och en halv till två timmar före sänggåendet. Före proceduren är det också nödvändigt att göra enemas och hålla toaletten i yttre organ. Efter 10-15 minuter injiceras 400 till 700 ml av en lösning av furacilin eller avkokning av kamomillblommor med rumstemperatur i tunntarmen med en speciell päron.

Volymen av vätska bör vara sådan att det orsakar trängsel att avta. Kärnan i en sådan massage är att begränsa dessa önskemål i 30-40 minuter. Under denna tid slappar de distala delarna av tjocktarmen, den muskelformiga strukturen i prostatakörteln och de partiella vesiklarna. Läkemedel som kommer med enema har en positiv effekt: tonisk eller spasmolytisk.

Den enklaste typen av massage

Den mest enkla och helt gratis typen anal massage är massage för hand. Tekniken är densamma som för invasiva enheter. Det är nog att lägga en handske på handen. Ett viktigt plus med dessa procedurer är att när du masserar ditt finger, kommer du att styra proceduren "från och till". Därför är manuella förfaranden mer föredragna än att använda verktyg.

Vad gör prostationsmassage?

Förbättrat utflöde av stillastående sekret, vilket orsakar svullnad av kärlen, sekundär blodstockning i körteln och bäckenorganen. Från värmeeffekten ökar sekretionen av enzymer i prostatakörteln, aktiviteten hos lokala immunitetsceller ökar, och följaktligen ökar kroppens motstånd mot yttre aggressionsfaktorer förkylningar.

Vibrationseffekt har en effekt på kroppen, är en tidig hjälp för att lösa problemet. Vätskor som bildar bollarna i prostata parenchyma försvinner snabbt under vibrationens verkan.

Oavsett vilken typ av massage du föredrar - invasiv eller icke-invasiv, kan du göra det i en månad.

Kontra

För att massera prostata medför exceptionella fördelar, och inte skadar hälsan, måste du vara säker på att inga kontraindikationer finns:

 • malign prostata-tumör (stimulering kan orsaka en snabb ökning av tumören i storlek);
 • sprickor och skada på ändtarmen;
 • akut form av prostatit;
 • hemorrojder;
 • beräknad prostatit;
 • tuberkulös inflammation i körteln;
 • förhöjd temperatur.

Om du bestämmer dig för att massera dig själv och göra en prostata-massageapparat med egna händer, var noga med att konsultera alla funktioner i denna procedur och apparaten från specialister för att säkerställa att stimuleringssessionen lyckades.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Elektrostimulering av prostata med egna händer hemma (med bilder och videoklipp)

Elektrostimulering av prostata är ett fysioterapiprocedur som utförs av en ström med låg effekt och frekvens. Detta är en hjälpmetod för behandling av kroniska sjukdomar i prostatakörteln. Låt oss överväga frågan om det är möjligt att genomföra förfarandet för elektrostimulering av prostata med egna händer. Först - vilken typ av manipulation, vilka enheter som kan användas hemma, deras egenskaper.

Principen om påverkan

Elektrostimulering av prostata användes också av gamla läkare som märkte att strömmen som produceras av en elektrisk stingray eller en ål kan ha en botande effekt. Vetenskapliga studier av vår tid har visat att strömmar med liten kraft (80 mA) och frekvenser (1-5 Hz), som har rektangulära bipolära svängningar med pulser med en varaktighet på 5-8 ms, har den maximala terapeutiska effekten. De orsakar de mest fysiologiska sammandragningarna av släta muskler med avslappningsperioder som är obligatoriska för sin normala funktion.

Apparater, som används för elektrostimuleringsproceduren, produceras i stor utsträckning av inhemsk och utländsk industri (särskilt Kina), det är möjligt att producera det själv med färdigheter, nödvändiga material hemma. Detta utesluter inte läkarens medverkan vid utnämningen av proceduren, valet av manipulationssätt, eftersom elektrostimulering (även med ens egna händer) alltid kombineras med andra behandlingsmetoder. De ska utses av en läkare efter undersökningen, kan visa videoteknik för att använda en elektrostimulator.

Försummelse av detta tillstånd är obehagligt med komplikationer, livshotande konsekvenser, som kommer att övervägas senare. Instrumentets pris är ganska acceptabelt, allt från 2500 till 12 000 rubel. För hushållsbruk arbetar de från konventionella batterier. Priset på stationära enheter är mer solid, de drivs från nätverket, de har möjlighet att reglera strömmen.

Enheten som producerar nödvändiga impulser kallas en elektrostimulator. Huvuddelen av elektrostimulatorn är en transformator som omvandlar strömmen av batteriet eller nätverket till parametrarna som är nödvändiga för proceduren. Den konverterade impulsen riktas mot elektroder (2 multipolär) för kontakt med inflytningsområdet. Prostataområdet som ingår i "kedjan" utsätts för påverkan av en elektrisk ström. Elektrostimulatorn har sin effekt på prostata vävnaden:

 1. Rytmiska sammandragningar av mjuk muskler i hela prostatakörteln.
 2. Förkortningar av släta muskler i artärbädden.
 3. Påverkan på mjuka muskler i omgivande organ.

Elektrostimulatorn orsakar sammandragningar av släta muskler, som alternerar med perioder av avkoppling. En särskiljande egenskap av elektrostimulatorns påverkan (i motsats till andra effekter på prostata) är enstegseffekten på hela tjockleken hos prostatakörtelns muskler. Detta förbättrar det venösa utflödet från kroppen, tar bort prostatahemmen från körteln. Massage elektrostimulatorn är mycket effektiv, vilket inte kan uppnås manuellt, särskilt med egna händer.

När den används

Reduktion av muskler i arteriella kärl under elektrostimulatorns arbete leder till en acceleration av blodflödet, förbättring av blodtillförseln till kroppen, dess näring. Detta bidrar till att påskynda återställandet av prostata strukturer, ökar immunitetens nivå, förbättrar klyvens utsöndring. Effekterna av elektrostimulering av prostata baseras på indikationer för användningen:

 • Kronisk prostatit utan försvårande av processen.
 • Syndrom av kronisk bäckensmärta.
 • För tidig utlösning.
 • Manlig infertilitet med oklart skäl.

Använd inte elektrostimulatorer om det förekommer en exacerbation av prostatit. I det här fallet finns det risk för försämring av en mans tillstånd. I den bakteriella karaktären av prostatit kan förbättringen av blodflödet som uppstår med hjälp av elektrostimulering provocera smittspridningen från prostatakörteln längs kärlbädden. Så det finns ett septiskt tillstånd, farligt för en mans liv. Andra fall då elektrostimulering inte används:

 1. Maligna onkologiska sjukdomar av någon lokalisering.
 2. Blödning orsakad av blodsjukdomar.
 3. Hemorrojder.
 4. Abscesses av prostata.

Dessa förhållanden kan leda till försämring av människans tillstånd, orsaka spridningen av den patologiska processen. Av denna anledning, före utnämning av elektrostimulering, utser läkaren nödvändigtvis inspektion av mannen. Undersök blod, urin för att utesluta akut inflammatorisk sjukdom. Var noga med att bestämma PSA (som en indikator på en eventuell onkologisk process), genomföra egna fingrar undersökning av prostata, dess ultraljud.

Hur det är gjort

Det finns flera tekniker för att genomföra elektrisk stimulering av prostata. Deras genomförande beror på typ av apparat, närvaron av elektroder, platsen för manipulationen (på läkarmottagningens kontor eller hemma). Beroende på elektrodernas placering, är typ av elektrostimulering utmärkande:

 • Transuretral.
 • Transrektal.
 • Extern.

De två första typerna av elektrostimulering kan endast användas av en läkare. Den aktiva elektroden sätts in i urinröret eller rektum efter tömning av urinblåsan, tarmarna. Ett sådant sätt att använda elektrostimulatorn är den mest effektiva, men obekväm för oberoende tillämpning. Alla åtgärder med elektroden bör utföras under kontroll av syn, vilket är svårt att göra av sig själv hemma. Oskiljaktiga åtgärder kan leda till trauma i urinröret, rektum (om "järn" är hemlagad).

Den externa metoden för elektrostimulering innebär att elektroder placeras på pubis, perineum eller sacrums hud.

Dessa elektropläteringsställen diskuteras bäst med läkaren för exakt exponering. Effekten av denna teknik är mindre, men användningen är möjlig hemma med egna händer efter en detaljerad förklaring av läkaren, visning av bilder, video. Elektrostimulatorns driftläge väljs individuellt enligt människans känslor, varaktigheten av anordningen är 8-20 minuter.

Antalet förfaranden - upp till 10-12, kan kursen upprepas hemma en månad efter doktors undersökning. De första sessionerna är en indikator på möjligheten att använda enheten ytterligare. Om hälsotillståndet har förbättrats fortsätter procedurerna. Effekten av metoden bestäms upp till 86%, om allt görs korrekt även med egna händer. Förbättrar sömn, humör, sexuell funktion, smärta försvinner.

Elektrostimulering av prostata är ett produktivt sätt att förebygga och motverka sjukdom

Urologisk praxis bekräftar en ganska hög nivå av prostatakörtlar. Amerikanska statistik tyder på att prostatit står för 8% av det totala antalet urologiska sjukdomar. I hela världen används elektrostimulering av prostata i stor utsträckning som ett sätt att effektivt motverka manskador.

Metoden kompletterar med framgång medicinsk terapi, stärker dess positiva inverkan. Patienterna får en snabbare återhämtning. Ett sådant fysioterapiprocedur används också för att förebygga, förhindra prostatit.

Fördelar med elektrostimulering

Det beskrivna fysioterapeutiska förfarandet förbättrar mikrocirkulationen, höjer prostatens ton, återställer dess funktioner. Rekommenderad för användning av elektrostimulerande prostata främjar ökad sexuell aktivitet.

Patienter erkänner det efter elektrostimuleringen:

 • Förbättrar väsendet avsevärt
 • Smärta avlägsnas, obehagliga symtom;
 • Förbättrar sexuell funktion;
 • I allmänhet stiger livskvaliteten.

Elektrostimulering av prostatakörteln har en positiv effekt inte bara på kroppen, utan också på andra närliggande delar av kroppen. Den normala operationen av prostata återställs genom aktivering av fysiologiska reserver.

Med elektrostimulering påverkar strömmen många typer av vävnad - glandulär, muskel, nerv, svampig. En fördelaktig effekt på blodkärl, nervändar bidrar till normaliseringen av erektil förmåga.

Under inverkan av en icke-stark elektrokurrent tillhandahålls ett förbättrat flöde av fluid från lymfkörtlarna. Regelbundna procedurer minskar smärta i prostata, minskar svullnad.

Funktioner av proceduren

Elektrostimulering av prostata hänvisar till medicinsk manipulation. Behandlingsprocedurer utförs huvudsakligen i sjukgymnastikrum.

Elektrostimulatorprostata kan användas på flera sätt. Deras egenskaper bestäms av elektrodens placering. De vanligaste är 3 typer. De viktigaste materiella skillnaderna mellan dem är fasta i namnen. Elektrostimuleringsalternativ är:

 1. Extern: Utifrån, är den minst effektiva procedurvyn, ger minst resultat.
 2. Trrectal: En av elektroderna är belägen i prostationen, den andra placeras i ändtarmen, nära prostata;
 3. Transutrealt: Den första elektroden ligger på samma sätt som den tidigare versionen, den andra sätts in genom urinröret till blåsans sphincter (i urinröret).

Den andra och tredje varianten skapar några obehagliga känslor för patienter. Användningen av dessa arter ger dock de bästa resultaten.

Designen av den första elektroden har universella egenskaper. Ledaren är gjord av en metallplatta. Under proceduren blöts plattan med vatten, glidas under patientens korsben eller under skinkorna.

Huvudman är den andra ledarens plats. Det placeras antingen i rektum eller i urinröret. I vissa modeller av elektrostimulatorer tillhandahålls lokaliseringen av den andra ledaren från utsidan. Applicera den på prostata från sidan av perineum.

Alla varianter av elektrostimulering förbättrar blodtillförseln i prostatakörteln. På grund av detta aktiveras det allmänna immunsystemet, fysiologiska resurser ökar för att framgångsrikt hantera prostatit.

Princip för verksamheten

Elektrostimulatorer av olika modeller fungerar enligt allmänna principer. Verkan på prostata baseras på passage av en låg elektrisk ström mellan två elektroder med motsatta laddningar.

Under inverkan av den riktade rörelsen av elektriska partiklar uppträder:

 • Expansion av blodkärl;
 • Ökat blodflöde;
 • Muskelkontraktion;
 • Förstärkning av lokal immunitet.

Vissa patienter är rädda för smärtsamma effekter under förfarandet. Men den professionella övningen av elektrostimulering innebär inte några negativa känslor. En erfaren urolog som har nödvändiga färdigheter, inför korrekt och korrekt orienteringen till urinröret eller rektummen.

Externa och transrektala elektriska stimulatorer är enklare att använda, helt säkra. Innan du använder bärbara enheter för elektrostimulering av prostata, bör du noga läsa de bifogade instruktionerna.

Självgjord elektromassage

Män fruktar läkarbesök, försöker göra sin prostata pacemaker rukami.Osuschestvit denna idé ganska kraft hemma. Men för framgångsrik tillverkning och applicering av en elektrostimulerande massager är det nödvändigt att ta hänsyn till viktiga förhållanden:

 1. Företrädesvis är elektrostimulatorn försedd med en krökt form, vilket underlättar användningen av beredningen;
 2. Den optimala diametern hos prostata massager är 4 - 5 cm (förstorade storlekar leder till en ökning av procedurens ömhet, irritation av tarmvävnaderna);
 3. Anordningens längd får inte överstiga 10 cm (detta krav tjänar säkerhet och komfort i praktisk användning).

Förutom rekommendationer om form, diameter och längd på enheten finns det också tips om användningen av vissa material. Anordningen är tillverkad av lera eller gips, ett silikonrör. Det är tillåtet att använda lera, som har en styv struktur. Den självtillverkade enheten lämnas ett tag (1 till 2 dagar) tills det torkar helt.

Den största fördelen med en självtillverkad enhet är dess billighet. Det är dock nödvändigt att följa alla regler för val av delar, för att montera dem med bevarande av täthet.

Kombinera bekväma hemförhållanden och tillförlitligheten av proceduren möjliggör inköp av färdiga enheter. Modern medicinsk industri erbjuder ett ganska brett utbud av elektriska stimulatorer.

Utföra procedurer hemma

Massera prostata hemma görs med ökad noggrannhet. En hemlagad massageapparat är bättre klädd i kondom. Så det kommer att vara möjligt att undvika anatomisk störning av tarmmuren, skydda kroppen från patogena mikrober.

Innan du utför procedurerna är det nödvändigt att tömma tarmarna. Du kan använda en enema för detta.

Innan proceduren påbörjas måste anordningen och anusen behandlas. Särskilda smörjmedel används för detta. I avsaknad av sådant kan du tillgripa petroleumjelly.

Då måste du ligga på din sida. Benen pressas till kroppen. En anusarea är beredd med en lätt massage. Enheten injiceras i ändtarmen med vridningsrörelser. Samtidigt undviker intensiva eller abrupta handlingar. Ingången på enheten stoppas när prostaten berörs.

Varför genomföra elektrisk stimulering

Den optimala kursen för elektrisk stimulering är 10 till 15 sessioner. Övning visar att efter de första 1 till 3 procedurerna är blodtillförseln i prostatakörteln normaliserad. På grund av detta förbättras patienternas erektilitetskapacitet.

Under elektrostimuleringens verkan:

 • Puffiness och ömhet i prostatan elimineras;
 • Kroniska sjukdomar blir till en stabil eftergift;
 • Framkallar urinvägarnas tillstånd (blåsan);
 • Förbättrar kvaliteten på den seminala vätskan;
 • Det finns en kontrollerad utlösning som förlänger sexuell handling
 • Det finns en stark och regelbunden erektion.

Ett sådant komplex av positiva effekter från elektrostimulering tjänade som huvudorsaken till det växande erkännandet av dessa förfaranden.

Eventuella kontraindikationer

För att uppnå positiva resultat från elektrostimulering av prostata är det nödvändigt att konsultera en urolog. Läkaren kommer att hjälpa till att bedöma de viktigaste aspekterna av förfarandet, var uppmärksam på risken för vissa kontraindikationer.

Ökad försiktighet vid användning av elektrostimulerande medel bör visas vid akuta eller kroniska infektionssjukdomar. Elektrostimulering kan provocera negativa komplikationer vid akut:

 1. prostatit;
 2. cystit;
 3. epididymit;
 4. Uppenbarelsen av andra infektionssjukdomar.

Hindra elektrisk stimulering i prostata abscess, maligniteter av prostatakörteln, ändtarm intilliggande organ. Inverkan av en svag elektrisk ström är endast möjlig efter övervinna akuta inflammatoriska processer.

Första gången rekommenderas alla fysioterapeutiska åtgärder att utföras under överinseende av en läkare. Om patienten lär sig alla subtiliteter av proceduren kan han byta till hembehandling.

Prostataelektrostimulering hemma (med foton och videoklipp)

Problem med prostatakörteln gör att många män tänker på att besöka en specialist, men ofta går det inte längre än tankar och män föredrar att behandlas oberoende. Utmärkt recensioner av patienter har elektrostimulering av prostata som en fysioterapiprocedur, vilket bidrar till en snabb återhämtning, men inte alla vill besöka en specialist.

Effekten av elektrisk påverkan

Ett stort intresse för detta förfarande är provocerat av det faktum att patienterna märker minskningen av smärtsamma känslor, klövsförsvinnandet, förbättringen av styrkan efter två sessioner. Detta är inte förvånande, eftersom metoden innebär effekten av en svag elektrisk urladdning direkt på prostata, under vilken arbetet i dess vävnader, såväl som närliggande muskler och organ förbättras. Järn förbättrar sitt arbete på grund av ökad blodtillförsel, minskar sin puffiness, obehag försvinner vid urinering.

Körtelmassagen förbättrar också den farmakologiska behandlingen effektivt, men stimuleringen av strömmen har en mer uttalad, snabb och produktiv effekt, synlig för det blotta ögat efter de första sessionerna. Detta förfarande kan stärka lokal immunitet, starta reparativa processer och fullständigt bota sjukdomen.

Egen utveckling

Representanter för det starkare könet, generad av ganska känsliga problem, bestämmer sig för att skapa en elektrostimulator på egen hand. Oftast tas en enkel myostimulator (som för muskelbyggnad) som basen, i vilken en av elektroderna ersätts med en lämplig form i form för införande i anuset.

Det andra alternativet, som oftare används av män med god kunskap i fysiken, är elektrodans anslutning till strömförsörjningsenheten självständigt. En av elektroderna har formen av en platta, och den andra liknar ett slutet rör. Denna del ska vara helt jämn och uppfylla vissa parametrar.

Vissa "mästare" rekommenderar den elektriska stimulatorbasen att ta en elektrisk motor med närvaro av en excentrisk. Den kan avlägsnas från en vibrerande rakhyvel eller en gammal mobiltelefon med en vibrationsfunktion. Det bör förstås att du i slutändan kommer att få en representativ vibro-massager, och med elektrostimulering har detta inget att göra.

Tillverkningen av en prostata stimulator med egna händer innebär närvaron av ett munstycke som injiceras i ändtarmen. Det är mycket viktigt att undvika skada på slemhinnan. För att säkerställa att det är säkert, följ följande krav:

 • Dysans längd är inte mer än 7 cm.
 • Diametern får inte överstiga 5 cm.
 • Säkert fäst på basen.
 • Kvalitetsmaterial för tillverkning (gummi, latex).

Elektrostimulatorn kan både köpas och tillverkas av dig själv.

Hoppas att besegra sjukdomen hemma är det viktigt att förstå att förfarandet för elektrostimulering utsetts och utförs av en professionell. Oskärlig användning av någon enhet kan skada och dessutom självständigt tillverkas. Om du bortse från detta faktum riskerar du att skada dig själv och din hälsa av följande skäl:

 • Stimulering genom ändtarmen innebär införande av en elektrod där - det här är en transrektal metod för elektrostimulering. Det är förbjudet för akuta hemorrojder, maligna tarmsjukdomar. Innan du utför det är det nödvändigt att rensa en tarm fysiologisk med eller med användning av enema.
 • Användningen av en elektrod i form av en kateter för urinröret kallas en transuretral metod, som inte alla specialister kommer att göra kvalitativt och smärtfritt, därför borde det inte användas i hemmet.
 • Användningen av en elektrostimulator utesluter inte terapi med mediciner, men stärker den, så förfarandet är effektivt efter en professionell medicineringskurs som föreskrivs av en professionell. Dessutom innebär även det profylaktiska syftet med stimulering att man tar "manliga" vitaminer innehållande zink, järn och aminosyror.

Elektrisk stimulering indikeras för kronisk form av prostatit, uretrit och vissa infektionssjukdomar som uppträder latent. Oavsett att skilja en kronisk form från akut är det mycket svårt, och i en akut tid är det i många fall strängt förbjudet att använda en ström.

Användningen av svaga utsläpp orsakar ökat arbete med vävnader och muskler. Dessa processer kan bli en utlösningsmekanism för maligna tumörer, som återigen talar till förmån för en urologs samråd. Denna läkare under undersökningen kommer att bekräfta frånvaron av kontraindikationer till förfarandet.

Innan proceduren ska du kontakta en specialist.

Var hittar du vägen ut

Det är säkert att använda din egen elektrostimulator. Till exempel som en profylax av prostata och blåsesjukdomar. I detta fall finns ett förfarande som kallas extern elektrostimulering, när en av elektroderna appliceras på pubicområdet och den andra till perinealområdet. Ytterligare positiva punkter är frånvaron av obehagliga känslor och fullständig säkerhet för mannen av denna manipulation.

För detta ändamål kan du till och med använda en konventionell myostimulator vid den lägsta frekvensen av strömmen. Inga beten kommer inte att skapas, eftersom elektroderna i form av plattor passar perfekt.

När läkaren föreskriver en protesmassage med elektrostimulering hemma, kommer hjälpen till färdiga apparater som säljs i apotek eller specialaffärer av medicinsk utrustning. All enheten är helt säker för hemmabruk. Priset på enheten är ganska högt, men hälsan är värt det.

En utmärkt utväg kommer också att vara att övervinna blyghet och besöka sjukgymnastikrummet efter en preliminär undersökning av en kvalificerad specialist. Det hjälper till att välja exponeringstid, strömstyrka, antal sessioner, väga alla risker och ge ett positivt resultat av terapin. Läkaren kommer också att utse en objektiv farmakologisk behandling, som kommer att bli en pant för en bra och stark hanehälsa.

Hur man gör en massager för prostata själv: anpassning och kontraindikationer

Dessutom kan det vara ganska trevligt för en man om det genomförs på rätt sätt.

I artikeln pratar vi om hur du kan göra en massageapparat för din prostata med egna händer, hur man applicerar det ordentligt och om det finns kontraindikationer för en sådan massage.

Fördelar och skador från en sådan massage

fördelar:

 1. Den mekaniska effekten på prostatakörteln irriterar nervändarna. Följaktligen utökar och förbättrar blodkärlen. Ett bra blodflöde bidrar till det faktum att droger har den bästa effekten.
 2. Med denna procedur kan du få ett ämne som produceras av prostata. Det kan vara nödvändigt för analys. Enligt denna analys kan läkaren ordinera den nödvändiga behandlingen.
 3. Man tror att denna procedur kan förbättra kvaliteten på sexuellt liv. När allt är så förbättras sekretionsutflödet från prostatakörteln.
 4. Med denna procedur återställs muskeltonen i prostata. Dessutom kan du med denna procedur i allmänhet förbättra tonen hos alla muskler i perineum.

skada:

 1. Felaktiga massage tekniker kan leda till utveckling av sjukdomar, såsom prostata adenom och prostatit.
 2. Om massagen är för intensiv kan den orsaka en autoimmun reaktion i kroppen.
 3. Felaktig massage kan skada endotmen och prova utvecklingen av hemorrojder, samt prova utseendet på analfissurer.

Varianter av förfarandet

Innan någon variant av genomförandet är nödvändig, måste man förbereda sig:

 1. För det första ska mannen som kommer att genomgå förfarandet göra en rengörande emalj.
 2. Om massagen är klar med händerna, måste du skära naglarna så att de inte skadar tarmarna.
 3. Det är lämpligt att dricka lite vatten före proceduren.

Under massagen släpps en sekretion.

Hemligheten förekommer i urinröret. Och det är mycket önskvärt att man efter proceduren kunde urinera, så att urinen tvättade denna hemlighet.

Du måste också helt slappna av. Gör det varmt bad och avkopplande massage. Procedurens varaktighet är cirka 1,5 minuter, längre rekommenderas inte.

Independent. Massage kan ske självständigt. Du kan göra denna procedur i badkaret, ligger i varmt vatten. Du måste sätta dina fötter på badets sidor. Fingeren bör smörjas med någon fettkräme och införas i anusen i full längd. Du kan hitta kanten av prostata. I sin form är det som en valnöt. Du kan se prostatas anatomi i den här artikeln.

Men kanten av prostata är inte så svårt, det är fibröst nog. Det är nödvändigt att flytta fingret försiktigt från prostatens kant till centrum. Styrkan som du behöver massage beror på prostatens känslor och tillstånd. När det härdras kan du öka trycket. Men det borde inte finnas några smärtsamma förnimmelser.

Om smärtan uppstår bör du sluta massera en stund. Inte bara huvuddelen av prostata, utan även dess laterala kanaler är utarbetad för att få önskad effekt. Det finns speciella anordningar för prostata massage med egna händer, som är utformade för att förenkla hela processen.

Med hjälp av en partner eller partner. Denna procedur utförs ibland och inte självständigt. Den optimala positionen i detta fall är en där mannen kommer att kunna slappna av helt. Ligga på ryggen måste du sprida benen och böja dem i ditt knä. Fingeren hos personen som utför massageen är utsmält med en fet kräm.

Fingeret skrivs in hela längden. Den person som utför massage ska hitta kanten av prostata och leda rörelser från kanten till mitten. Det är nödvändigt att se till att det inte finns någon smärta. En sådan massage bör också duscha inte mer än 1,5 minuter.

Med hjälp av en stimulator massage. Massage kan också göras med en speciell massage. Före användning måste det desinficeras. Användning för detta kan vara sådana antiseptika, som miramistin eller klorhexidin. Då sätts en kondom på massageapparaten.

Då smörjs den analöppna med ett smörjmedel. Det är nödvändigt att använda ett smörjmedel på vattenbasis. Kompositionen bör inte ha några fettämnen. När allt kommer omkring leder de till förstörelsen av latex. En massage utförs i den bakre positionen på sidan. Benen måste böjas och pressas till magen.

Om en vibrationsmassager används, måste vibrationsläget aktiveras. Det första förfarandet bör utföras inom 3-5 minuter, varaktigheten kan ökas.

Och förbättra sexlivet hjälper till med följande artiklar: hur man gör massage för att öka styrkan och huruvida det är möjligt att uppnå orgasm genom att stimulera prostatakörteln?

Kontra

Denna massage har vissa kontraindikationer:

 1. Hemorrojder. I närvaro av denna sjukdom kan prostatamassage bara förvärra den.
 2. Anal sprickor. De, som hemorrojder, kan få en mer uttalad form efter proceduren.
 3. Rektumets cancer,prostatacancer. Förfarandet intensifierar blodflödet, ökar cancertumören.
 4. adenom prostata i försummad form.
 5. Blåsans sjukdomar, som blåsor, problem med urinering i oförklarliga skäl.

Prostata massager med egna händer: hur man gör?

Hur man gör en prostata massager själv? Massager för prostata med egna händer hemma är svår att producera. När allt kommer omkring bör dess form vara anatomisk, och detta är svårt att uppnå, med självtillverkning. Denna blankett är nödvändig för att undvika skador under förfarandet.

Hur man gör en massager för prostata själv? Att göra en prostata stimulator med egna händer är lättast att använda lera. Du kan också använda trä, men i det här fallet måste du slipa massageraren så att det inte finns några skarpa delar kvar på den som kan orsaka skada.

För att göra en prostata stimulator måste du bestämma sin form:

 1. Massagerns diameter bör inte överstiga 5 cm och dess längd ska vara ca 10 cm.
 2. Det är nödvändigt att det är cirkulärt i tvärsnitt.
 3. Det är också nödvändigt att det har ett rundat huvud.
 4. Dessutom bör det vara något krökt längs.
 5. Om det är av lera, måste det härdas före användning. Med den här versionen av tillverkningen rullar du ut lera, runt sina spetsar, böjer sig något och torkar den. Använd en hemlagad prostata massager kan bara bäras med kondom.

Prostata massager med egna händer - foto:

slutsats

Massage i prostatakörteln är nödvändig för de flesta män. Förutom att bibehålla hälsan förbättrar han också sexuell styrka. Det är därför det är värt det om det inte finns kontraindikationer.