Huvud
Analyser

De mest effektiva sätten att behandla prostatit med folkmekanismer

Prostatit är ett av de allvarligaste problemen med dagens modernitet. Sjukdom, vilket orsakar mycket problem och obehag. Denna sjukdom kräver behandling. Innan du börjar ta mediciner och förgiftar sjukdomen med kemiska preparat, prova folkläkemedel för prostatit.

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk och kräver kirurgisk behandling. Den främsta orsaken till sjukdomen är dålig blodcirkulation i bäckenorganen eller smittspridningen. De första yttringarna av prostatit, vilket är vad den smärta och sveda vid urinering, kränkning av styrka, täta urinträngningar, bör du omedelbart kontakta en urolog och börja behandlingen. Annars riskerar du att bli en olycklig ägare till kronisk prostatit.

Behandling av prostatit med folkmedicin: fördelar med traditionell medicin

Kronisk prostatit behöver lång behandling. Första platsen ges till medicinska preparat. Allt beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Behandla prostatit med folkmekanismer väl i samband med traditionell behandling och justering av det vanliga sättet att leva.

Populära metoder för behandling av prostatit har ett antal fördelar:

 • Nästan aldrig ge biverkningar.
 • Hög portabilitet.
 • Stärker patientens immunförsvar.
 • Kan kombineras med mediciner.
 • Att bli av med samtidiga sjukdomar.
Effektiv behandling av prostatit med folkmekanismer

Behandling av prostatit i hemmet är endast tillåtet efter samråd med din läkare. Sådan behandling kan leda till allergiska reaktioner på komponenter av läkemedel eller komplikationer efter vissa fysiska övningar.

Folkmedel för prostatit hos män

Folkmetoder för behandling av prostatit är mer än hundra metoder för att bli av med sjukdom en gång för alla. Här, och fysiska övningar, och behandling med örter, enemas. Vi kommer att prata mer om varje metod.

Enkla övningar för behandling av prostatit

fysisk träning

Det har redan upprepats nämnts att huvudorsaken till prostatit är dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning. Om prostatan är bakteriell, så är denna metod osannolikt att visa effektiviteten.

När icke-bakteriell prostatit hjälpas av fysisk aktivitet

Mot prostatit har en hel uppsättning övningar utvecklats:

 • Knäböj. Ett av de effektiva sätten att behandla. Squat bör vara så djupt som möjligt, häng inte på knänivån. Endast djuphuggning ger ett positivt resultat. På en dag måste du utföra upp till 100 sittplatser. Om en sådan övning är för mycket för dig, minska den till 3 gånger i veckan. Du kan dela upp hundra sit-ups i tre metoder. Om nästa dag du störs av smärta i dina ben - detta är ett tecken på svaghet i musklerna i underbenen och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen, inklusive prostata.
Hur man gör squats
 • Späd squats med sax. Varje ben utförs upp till 20 gånger.
Övning sax
 • Ligga på magen, bör du räta ut dina ben. Upp till 20 gånger.
 • Vi ligger på baksidan, höja våra ben så att knäna är nära ditt ansikte. Vi omfamnar våra ben med våra händer och i denna position fryser vi i 20 minuter. Det visar sig att ligga mer - ljug mer, desto effektivare är träningen.
 • Från prostatit hos män hjälper massan av perineumbrunnen. Först tidigt på morgonen, efter att ha vaknat, sen innan du äter, står i full tillväxt. Det kommer att rädda dig från stillastående processer i prostata.

Varför är det nödvändigt att behandla prostatit med folkmekanismer

Det vanligaste sättet att bota prostatit är att ta växtbaserade läkemedel.

Växtberedningar

Förberedelser baserade på örter tillskrivs ett antal otänkbara åtgärder:

 • Kämpar mot virus och inflammationer.
 • Bekämpning och avlägsnande av spasmer.
 • Smärtsam handling.
 • Hemostatisk funktion
Fytoterapi har bara en nackdel - varaktigheten av behandlingen

I denna traditionella metod finns det en nackdel - dess varaktighet. Fytoterapi är bra inte bara på prostata, utan också på kroppen som helhet. Positivt påverkar levern och magen. Därför kommer mottagandet av läkemedel baserade på olika örter vara mycket mer lojala. Du och att bli av med prostatit kommer att gå framåt och stärka din immunitet.

Folk recept för behandling av prostatit

Det finns ett antal rekommendationer som förbättrar effekten av fytopreparationer:

 1. Hemma behandlas prostatit med avkok, juice, tinkturer, vilka används inåt.
 2. Fytoterapi, i kombination med elektrofores, ökar ibland effektiviteten av behandlingen.
 3. Vid framställning av en alkoholtinktur använder jag den övre delen av växterna för framställning av buljonger - rötter.

Folk recept från prostatit för internt bruk

Det finns sådana recept för terapi och förebyggande av sjukdom. De är lätta att förbereda:

 • Blad av vanlig björk, gräs och löv tranbär dvulomnoy nässlor blandas i lika proportioner med gräsplanen murgröna blad Potent gås och salviablad. Den resulterande torra blandningen är viktig för att blanda grundligt. För att förbereda buljongen behöver du 10 gram samling. Det är nödvändigt att hälla 300 ml brygga och 10 minuter för att värma i ett vattenbad. Låt det brygga i ca 2 timmar och dränera. Avkok är berusad i varm form för 1/4 - 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
Gras övervintra paraply
 • Bladet av paraplyjurt, Johannesjurt, frukten av enbäret, plantainens löv är stora, björnbäret är ett vanligt ört-celandine stort. För att förbereda samlingen tas varje komponent jämnt. Före användning ska samlingen krossas noggrant i ett pulver och häll 250 ml kokande vatten och koka i 5 minuter. Vi insisterar 2 timmar och filtrerar. Ta fytoterapi i ett halvt glas i en varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
 • Helichrysum blommor är vanliga, blommor fläder, nässlor ört, gräs gemensam toadflax, en frukt, blommor och renfana rötter kvickrot blandat med gräs, rölleka, svalört och frukterna av Schisandra chinensis i lika delar. Tillräckligt 10 g samling häll 300 ml kokande vatten på ett vattenbad i ca 20 minuter. Låt oss brygga i 2 timmar och filtrera. Kokt avkok tas oralt i form av värme till en fjärdedel - en halv kopp 3 gånger om dagen en timme före måltid.
Immortelle sandig
 • Blad av björk, cowberry löv, horsetail gräs, rhizom av valerian officinalis och selleri rhizome luktfri - lika. 10 g av fytosporan fylls med 300 ml kokande vatten, upphettas i ett vattenbad under 10 minuter och insisteras i 2 timmar. Den filtrerade buljongen ska tas i en varm form 1/2 kopp 3 gånger om dagen en timme före en måltid.
Rhodiola rosea
 • Ett annat effektivt recept med rhodiola rosea. För att förbereda läkemedlet används endast växtens rot. Torkad och hackad rhodiola rot ska hällas 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Låt det brygga i 1 timme, dränera och ta ett halvt glas om dagen två gånger.
 • Effektivt botar symtomen på prostatit ört celandine. På basis av saften av denna ört, gör en alkohollösning. För att göra detta, i proportioner på 1: 1, kombinera juice av celandine och alkohol. Behandlingsförloppet är 2 månader. För mottagning finns det ett helt schema: medicinen tas endast på tom mage. För varje 50 mg vatten varje dag, tillsätt en droppe lösning. Så snart antalet droppar når 30, börjar vi minska dosen. Denna metod klarar sig perfekt med förebyggande av adenom, borttagning av puffiness, blockerar bildandet av polyper och andra neoplasmer, är en utmärkt förebyggande metod för cancer tumörer, främjar god immunitet.
Kalanchoe

Behandling med Kalanchoe visade sig vara ett bra verktyg. Vi samlar ett glas Kalanchoe blad, häll 0,5 liter vodka och insistera 5 dagar. Ta tinktur ska vara en gång om dagen, en tesked.

Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer

De bästa folkmekanismerna för prostatit bereddes av naturen själv. Från tidigt i tider har healare och trollkarlar försökt hjälpa män som är ensamma med prostata sjukdomar. De inkluderade kronisk prostatit.

Fröer av pumpa skalade

Effektivt bekämpar sjukdomen ett antal av följande offentligt tillgängliga produkter:

 • Pumpa frön. I traditionell behandling är denna produkt inte den sista platsen. Vid första tecken på sjukdom rekommenderas att man äter 30 solrosfrön om dagen. Detta är ett bra förebyggande av prostatit. Kämpar perfekt mot prostatit hos män - pumpa-honungskulor. De görs helt enkelt. 0,5 kg raka pumpafrön rullas genom köttkvarn och lägger till 200 g honung. Från denna blandning rullar vi små bollar. Av utseende bör de likna en genomsnittlig hasselnöt. Varje dag måste du äta 1 till 2 bollar. För att bollarna ska försämras, förvara dem på en sval plats.
Hacka pumpa frön i en mugg
 • Häll pumpa frön i en mixer nästan till ett pulverformigt tillstånd. Ta två matskedar i en halvtimme före måltider, tvättas med rent vatten eller vatten med honung, vilket är att föredra. Detta är en av de effektiva behandlingsmetoderna för män med prostatit. En kurs om året räcker.
Aspen bark med prostatit
 • Aspen bark. Denna komponent av fytoprodukt bör samlas in ordentligt. Fytoterapeuter rekommenderar att man lagrar aspenbark i slutet av april, då inga knoppar och första blad visade sig. Torka det noggrant och krossa det. Vi tar en volym om 1 liter och fyller 1/3 av askens bark och resterande utrymme är översvämmade med vatten. Blandningen insisteras i två veckor, då filtreras den mycket bra. Infusion tas tre gånger om dagen på en matsked. Denna behandlingsmetod har en negativ - tinkturen är ganska bitter.
Persilja med prostatit
 • Persilja. Denna växt har länge varit en mänsklig berömmelse. Det kan ta bort inflammation och svullnad, maximalt förbättra människans tillstånd. Fröet och roten av växten används i terapin. Du kan dricka persilja juice en halvtimme före måltiderna. Några krossar fröna i pulver och häll sedan kokande vatten och stå på spisen i 10-15 minuter.
Vitlök är ett effektivt botemedel mot prostatit!
 • Vitlök är en populär och effektiv behandlingsmetod. För framställning av tinkturer använder vi 5 vitlöksklyfta, som hälls i 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga för en dag. Efter en noggrann ansträngning är läkemedlet redo. Det tas i en mängd av 50 gram dagligen före måltiderna.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

När det gäller prostatit i kronisk form är det helt omöjligt att bota sjukdomen, men att faktiskt minska dess obehagliga symptom. Folkmedel för kronisk prostatit är tillgängliga och effektiva om de används i samband med medicinering.

Kronisk prostatit behandlas med fytoterapi. Den mest effektiva är skumkål, kamomill, rosmarin, bärbär. På grundval av dessa örter är beredda avkok, vilka tas oralt enligt ett visst schema. Så skinniga, rosmarin och björnbär kombinerar i lika delar, tillräckligt för 1 tesked av varje komponent, häll 300 ml varmt vatten och insistera i ca 3 timmar. Den färdiga "elixiren" tas på en tom mage på flera sippor.

Bland de mest effektiva sätten att behandla sjukdom är honung och alla honungsprodukter. Dess naturliga komponenter kan bota kronisk prostatit och korrigera patientens allmänna tillstånd: stärka immuniteten, ge kroppen alla nödvändiga mineraler och vitaminer. För behandling av kronisk prostatit, använder män ljus med propolis, naturlig honung och pollen och avskum. Effektiv folkmedicin för prostatit är ett glas varm mjölk med tillägg av 1 matsked honung. Om dryckesdelarna inte är allergiska, underlättar det det övergripande tillståndet.

Profylax av prostatit med folkmekanismer

Huvudprinciperna för behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

 1. Underhålla en hälsosam livsstil
 2. Folkmekanismer kombineras med massage
 3. Det är viktigt att ställa in en lång period av behandling. Var inte rädd för biverkningar. Många komponenter kommer att kunna rensa din kropp och dra ur allting onödigt. Om du märker förändringar i kroppen inte bättre under behandlingen, kontakta en läkare.
 4. Behandlingstiden tar en månad, och i vissa fall ännu mer. Det är väldigt viktigt att slutföra kursen.

Traditionell medicin behöver alltid en partner. I sin roll verkar genomförbar fysisk aktivitet, rätt näring och regelbundet, intimt liv.

De mest effektiva metoderna för behandling av prostatit, deras egenskaper och resultat

För flera år sedan ansågs den kroniska formen av prostatit oåterkallelig, och terapin syftade till att förebygga perioder av förvärring. Moderna experter tror att med rätt tillvägagångssätt från ett obehagligt tillstånd kan du helt bli av med. Effektiv behandling av prostatit innebär arbete på flera sätt. Förteckningen över obligatoriska manipuleringar och tilläggsförfaranden beror på patientens tillstånd, sjukdomens form och orsak, dess stadium. Den optimala uppsättningen aktiviteter för ett specifikt fall bör vara en erfaren läkare, experiment leder ofta till konsolidering av symtom och en ökning av behandlingstiden.

Innehållet i artikeln

Obligatoriska moment av behandlingsregimen

Oavsett hur effektiv behandlingen för prostatit är, kommer den bara att ge de önskade resultaten om vissa förändringar görs i den vanliga regimen. Att ignorera dessa fundament i bästa fall kommer att orsaka en långvarig återhämtning. I värsta fall kommer symtom på sjukdom att återkomma igen och igen, och helt från dem att bli av och det blir inte.

Reglerna för att återställa och behålla prostatafunktionen är mycket enkla:

 1. Du måste aktivt delta i sport eller åtminstone flytta mer. Detta hämmar utvecklingen av stillastående fenomen i organen i det lilla bäckenet, stimulerar blodcirkulationen, påskyndar metaboliska processer.
 2. Sexuellt liv bör vara regelbundet och naturligt, inte öva avbrutet samlag. Det bör avstå från att ta profilmedicinering, vilket fördröjer ögonblicket av utlösningen. Om det finns problem, bör de hanteras av proffs.
 3. För att upprätthålla hälsan i prostata och bäckenorganen är det bättre att överge oskyddad oral och analsex. Mikroorganismer som tränger in i hankroppen med sådan aktivitet kan orsaka en försämring av situationen.
 4. Avslag på promiskuösa sexuella relationer minskar sannolikheten för sekundär infektion och utvecklingen av infektioner som försvagar kroppen.

Introduktion till härdregimen, avvisande av dåliga vanor och korrigering av den vanliga kosten kan också ge positiva effekter. Detta förbättrar inte bara bäckens organ, utan ökar också tonen i hela kroppen, förlänger ungdomen.

Medicin för prostatit

Med det traditionella tillvägagångssättet vid behandling av prostatit är det sällan möjligt att utan medicinering. Det är inte nödvändigt att vara begränsad till produktion som aktivt annonseras av drogister och tv. Valet av produkter och schemaläggning av deras mottagning är också bättre att överlåta till en specialist.

Typer av nödvändiga droger

Drogterapi med prostatit planeras baserat på sjukdomsformen och orsaken, den kliniska bilden, patientens klagomål och kroppens egenskaper. Läkemedel utskrivna av en läkare är förbjudna att ersätta dem med analoger, utesluta dem från behandlingsplanen.

Här är de droger som används i första hand:

 • Läkemedel som minskar nivån av hormoner på körteln. Minska organets aktivitet, på grund av vilken den minskar i storlek och slutar att ge obehag. Svullnaden i bildningen avlägsnas, utflödet av urin är etablerat.
 • Alfa-blockerare. Upprätta arbetet med sphincters, som urineringshandlingen beror på. Detta är ett verkligt sätt att underlätta processen och förhindra att urin kommer in i prostatakörtlarna.
 • Antibiotika. Utses endast om aktiviteten av bakterier är etablerad. Deras åtgärder är inriktade på att hämma patogena processer. Korrekt utvalda läkemedel kan fullständigt bota prostatit av bakteriell natur.
 • Remedier för inflammation. Deras användning underlättar patientens tillstånd, minskar svullnaden i vävnaderna och etablerar processen för utsöndring av sekret.

Ibland innehåller planen antispasmodik och smärtstillande medel. Det är inte nödvändigt att tillgripa mottagningen utan föregående samråd med den behandlande läkaren. Alla mediciner är inte kombinerade och säkra för kroppen.

Lista över effektiva verktyg

Idag kan en mängd olika medel användas för att behandla en inflammerad prostata. Tabellen visar de vanligaste drogerna som har visat sig på den positiva sidan.

För säker och effektiv behandling av prostatitförtecknade läkemedel och ytterligare medel måste tas strängt i schema och inte överstiga de doser som läkaren ställt. Försummelse av normer eller målmedveten åtstramning av terapin ger inte snabbare resultat. Detta kan bara leda till biverkningar och försvagning av kroppen.

Sjukgymnastik för inflammation i prostata

Fysioterapeutiska förfaranden som används för prostatit, har en ljus förebyggande och botande effekt. Många av dem kan utföras hemma, vilket inte minskar deras effektivitet.

De mest effektiva och säkra är sådana anvisningar:

 • Vanliga och sessila badar. De lindrar muskelspänning, lindrar smärta, normaliserar processen med urinuttag.
 • Microclysters. För sitt beteende är det vanligt att använda vätskor med tillsats av apoteksprodukter eller naturprodukter. De fungerar inte värre än badkar och ger ännu snabbare resultat.
 • Stigande eller kontrasterande dusch. Den enklaste sak en man kan göra med en prostatit är att ta en av de givna sorters dusch. Sessioner bör göras regelbundet, en engångsförfarande med stor lättnad kommer inte att medföra.
 • Hårdvara tekniker. Elektrofores och användningen av blå lampor i kombination med andra riktningar ger en mer stabil terapeutisk effekt. Dessa tillvägagångssätt bör endast tillämpas om en specialist är direkt involverad.
 • Varmare. Agerar på principen om andra förfaranden baserade på höga temperaturer Ger omedelbar lättnad, förenklar processen att gå på toaletten.

De resulterade manipulationerna verkar bara enkla, i praktiken gör de uppenbart terapeutiskt inflytande på en organism. Av denna anledning kan de inte användas utan tillstånd av en läkare. Många av dem är förbjudna under den akuta perioden av sjukdomen.

Effektiv och prisvärd prostata massage

Med tanke på effektiva metoder för behandling av prostatit är det nödvändigt att nämna och massera prostatakörteln. Efter den första sessionen märker patienterna en markant förbättring av deras tillstånd. En fullständig procedurförlopp kan rädda ett antal obehagliga symptom. Manipulation kan utföras på sjukhus eller hemma.

Mannen upptar knä-armbågspositionen, på grund av vilken bäckensmusklerna slappar av. Specialisten bär handskar, behandlar pekfingret med en gel och injicerar det i ändtarmen. Han har tagit sig till prostata och utför en serie strökande och tryckande rörelser. Sådana åtgärder bidrar till utflödet av hemligheten hos körtelvävnaden, etablering av blodflöde i sin massa. Varaktigheten av exponeringen och kursens varaktighet är individuell i varje enskilt fall och beror på den positiva dynamiken.

Folkmekanismer vid behandling av prostatit

Tillgången till mediciner, fysioterapi och hårdvaruteknik ledde inte till en minskning av efterfrågan på naturprodukter. Behandling av prostatit med folkmekanismer ger inte upp sina positioner. Även anhängare av traditionell medicin känner igen vissa tillvägagångssätt. Många läkare rekommenderar sina patienter att kombinera specialiserade manipuleringar med naturliga läkemedel för att uppnå maximal effekt.

Örterapi

Örter vid behandling av prostatit kan användas för att göra infusioner och avkok. De resulterande produkterna är fulla, tillsatt i badvatten eller mikroclyster. Traditionell medicin vet dussintals recept för effektiva produkter. Vissa örter lindrar inflammation, andra normaliserar metaboliska processer och eliminerar puffiness, den tredje bidrar till muskelavslappning. För att återställa funktionaliteten hos prostatakörteln används aktivt rosmarin, renfana, mjölon, persilja, dill, kamomill, lakrits, nässlor och andra växter.

Effektiva medel för vegetabiliskt ursprung

Att välja ett folkmedicin för prostatit, det är värt att uppmärksamma andra växter. Speciellt, med en lesion av körtelvävnad, hanterar asppenken perfekt, som enkelt kan tuggas när symtomet förvärras. En fin effekt är känd för pumpa frön, hasselnötter och te, gjorda av kastanj. Till och med införandet av gröna lökar och färska päron i patientens diet främjar upprättandet av metaboliska processer och förbättring av manliga organets funktionalitet.

Behandling av prostatit med biodlingsprodukter

Honung kan ta bort smärta och inflammation, dämpa aktiviteten hos patogener. För att få maximal effekt bör honung kombineras med intag av växtbaserade och vegetabiliska avkok. Detta är inte bara effektivt, men också en läcker medicin. Om det inte finns någon allergi mot ingredienserna är daglig användning av produkterna i små mängder tillåtet.

Något mindre ofta är bipollock, från vilken läkemedelstinkturen är beredd. Det är nödvändigt att ta 2 matskedar av torkad kaka, slipa den i en mixer eller kaffekvarn, häll 0,5 liter vodka. Stabil på en mörk plats i 2 veckor, bör kompositionen filtreras och tas upp till 3 gånger dagligen efter måltid. Volymen av en enstaka dos beror på patientens ålder - hur gammal är han, så mycket medicin droppar.

Ovanliga metoder för behandling med användning av naturliga ingredienser

Ibland, för att effektivt bota prostatit, måste man tillgripa tillvägagångssätt som vid första anblicken verkar konstigt och tvivelaktigt. Övning visar att de är effektiva när det gäller att bekämpa sjukdomen och säkerheten, förutsatt att grundläggande tekniska rekommendationer följs.

Helande mamma

För att eliminera tecken på prostatit är det bättre att använda den organiska massan i sin naturliga form, snarare än i form av tabletter. Arrangemangsordningar för kompositionen kan vara olika. Med några och tillvägagångssätten används kompositionen i minimala mängder och tvättas ner med naturlig juice av bär, grönsaker eller frukter. I genomsnitt varar en behandlingsperiod 1 månad, varefter en paus på 10-14 dagar görs och tillvägagångssättet upprepas.

Irreplaceable tjära

Få människor vet hur man effektivt använder tjära enligt metoden för Zavyalov, och i själva verket verkar han inte värre än andra riktningar baserade på höga temperaturer. Vi tar hälften av den röda lerstenen och värmer den försiktigt på en elspis. Vi lägger arbetsstycket i en metallhink och droppar två droppar tjära på sina olika delar, från dem måste det gå ett paket. Mannen borde sitta på skopan i underdelen av kroppen, bar henne från kläder och vänta i 10 minuter.

Användbara myror

Ganska smärtsamt men mycket effektivt tillvägagångssätt, i vilka problemområden behandlas med myrsyra.

Innan du använder insekt perineal området bör torkas av med vatten och sedan brinner inte blir för stark, men myrorna är förbjudet att använda om du är allergisk mot insektsstick.

Om alternativet verkar för aggressivt är det bättre att förbereda tinktur och myror, häll insekter med vodka och insistera på en massa på 20 dagar. Den färdiga produkten filtreras och används inuti av en eftermiddagssked på morgonen och på kvällen i 2 veckor.

Sådana icke-standardiserade tillvägagångssätt kan endast tillämpas med tillstånd från den behandlande läkaren. När de kombineras med vissa mediciner eller förfaranden kan deras effekter vara alltför uttalade och till och med farliga.

Innovativa tekniker i kampen mot lesioner av prostata

De mest moderna och effektiva metoderna för behandling av prostatit är laser och magnetisk terapi. I det första fallet kan effekten på det drabbade organet vara direkt och indirekt vilket leder till en lika stark stimulering av processerna i vävnaderna. I den andra varianten uppnås den önskade effekten genom att skapa magnetfält i problemzonen. Det stimulerar även kursen av naturliga reaktioner, vilket ökar prostatafunktionaliteten. Dessa metoder bryter inte mot vävnadens integritet, orsakar inte blödning, orsakar inte komplikationer och biverkningar.

Det finns många metoder för behandling av prostatit, men ibland ger de bästa av dem inte det önskade resultatet. Till en kirurgisk operation, där prostata utsätts för excision av enskilda delar eller fullständigt avlägsnande, skidar idag extremt sällan. Detta sker endast vid brådskande indikationer eller när det är omöjligt att uppnå en bestående effekt med hjälp av konservativa metoder. Tekniken leder till permanenta förändringar i patientens tillstånd, så du bör tänka noga innan du fattar ett beslut.

Effektiva sätt att behandla prostatit hos män

6 371 Igor Radevich, andrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 röster, genomsnitt: 0 av 5)

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom hos män över 40 år. Men modern medicin och folk rättsmedel visat prostatit, inklusive behandling av prostatit soda (enligt IP Neumyvakin), ger goda resultat och låta tillräckligt snabbt för att bli av med sjukdomen i nästan alla stadier, samt att förebygga komplikationer och återfall. Men förebyggande är fortfarande det mest effektiva. Tänk på de mest effektiva moderna metoderna för behandling av prostatit.

Moderna medicinen gör att du snabbt kan bli av med sjukdomen i nästan alla steg.

Behandling av terapi

Vilka behandlingsmetoder för prostatit utgör huvudvärdet av behandlingen? I de flesta fall utförs medicinsk behandling genom mediciner och fysioterapi. En sådan komplex behandling av prostatit tillåter män att bli av med infektionen (om den är en infektiös prostatit) och förbättra blodflödet i prostata (vid kongestiv prostatit). I varje fall är recept för läkemedel och terapimetoder valda individuellt, så utan hjälp av en läkare kan inte göra.

När det gäller behandling av prostatit hemma, så är det tillåtet sådana aktiviteter:

 • Särskilda dieter, inklusive växtbaserade tinkturer.
 • Varma bad.
 • Microclysters.

Inte mindre effektiva övningar för behandling av prostatit, uppvärmning med kompressor och värmare, liksom vissa metoder för fysioterapi hemma. Innan du använder folkmedicinska läkemedel, kontakta en läkare och undersöka sjukdomsteken, utföra en grundlig diagnos och berätta vilka metoder som är mer effektiva i ditt fall och inte störa huvudvärdet av prostatitbehandling. Självbehandling av prostatit med självintolerans är oacceptabelt, eftersom den huvudsakliga inverkan inte är orsaken till sjukdomen utan på eliminering av symtom.

mediciner

Vid behandling av prostatit ingår nödvändigtvis en läkemedelsbehandlingskurs. Drogkursen som föreskrivs i recept från läkare innefattar vanligtvis användningen av följande droger:

I varje specifikt fall väljs läkemedel och terapimetoder individuellt av läkaren.

Många recensioner om användningen av antibiotika är försiktiga, men tyvärr är det omöjligt att uppnå en positiv effekt utan dem när det gäller prostatit, särskilt smittsam. I de flesta fall, passerar behandling av prostatit hos män genom sådana antibiotika som Ciprofloxacin (tsiprinol, Tsiprobil), norfloxacin, pefloxacin eller Amoksilav. Tillämpningsförloppet av läkemedel måste iakttas och inte avbrytas, även om patienten känner tecken på förbättring.

Behandlingsregimen för prostatit innefattar nödvändigtvis användningen av NSAID. Dessa läkemedel behövs för att lindra svullnad och inflammation i prostatakörteln. Oftast ordineras de som rektala suppositorier som säljs utan recept.

 • Alfa-blockerare.

Alfa-blockerare är berusade för att lindra symtomen på prostatit (värk i smärta och frekvent urinering). De vanligaste alfa-blockerarna är Tamsulosin, Doxazosin, Finasterid och Alfuzosin.

Själva inte påskynda återhämtningen, men läkarna de nödvändigtvis förskrivs till sina patienter, eftersom de tar bort kramp i urinvägarna väggarna, vilket eliminerar smärta och tillåter ett bättre flöde av urin. De är också nödvändiga när den patologiska processen i patienten är akut. De vanligaste smärtstillande medelna för kronisk och akut prostatit är Analginum, No-shpa, Nimesil, Novokain.

sjukgymnastik

Förutom läkemedel ordinerar urologer till män fysioterapi, som ofta används i officiell medicin. Dess syfte är att återställa normal blodcirkulation i prostatakörteln. Som det är känt är det hans sjukdom som är mycket ofta orsaken till prostatit eller dess katalytiska medel. Bära åtsittande kläder män, stillasittande livsstil, oregelbunden kön, skada på bäckenområdet, och fetma - allt detta kan leda till stagnation.

Sjukgymnastik, som utförs i specialiserade medicinska institutioner, omfattar:

 • Massage i prostatakörteln.

Det är ordinerat för akut inflammation i remissionsstadiet, såväl som i kroniska former. När prostationsmassagen förbättrar blodtillförseln efter den första sessionen (totalt föreskrivs 10 till 15 procedurer). Det är bevisat att användningen av denna fysioterapi parallellt med antibiotikabehandling ger en snabbare återhämtning hos män. Du kan inte massage i den akuta fasen av sjukdomen.

Vid behandling av sjukdomen med denna metod ordineras män från 8 till 10 sessioner av akupunktur.

Metoden som kom till oss från tibetansk fritidsutövning. I sin process är biologiskt aktiva platser och punkter på kroppen involverade, fokus ligger på midjeområdet. Förfarandet, utfört av proffs, är helt smärtfritt. Vid behandling av prostatit förskrivs män från 8 till 10 sessioner av akupunktur. Även om akupunktur i traditionell medicin inte känns igen, visade metoden bra resultat när det användes utöver grundläggande terapi.

 • Magneto-, laser- eller induktion.

Inom det lilla bäckenet appliceras specialfoder, vilket leder till en anordning som avger magnetiska, elektriska eller ultraljudsignaler med en viss intensitet. Externt känns ingen påverkan (särskilt känsliga människor kommer att känna sig svaga), men inuti finns en förbättring av blodcirkulationen, stagnerande formationer elimineras, motståndet ökar, smärta avlägsnas.

Kirurgiska metoder

Operationer ordineras av en patient med prostatit i det mest extrema fallet - när sjukdomen startas, svarar inte på andra behandlingar och hotar förekomsten av allvarligare sjukdomar. Moderna kirurgiska metoder för behandling av prostatit gör förfarandet så smärtfritt och snabbt som möjligt. Använd nu i princip följande metoder:

 • Högteknologisk transuretral resektion - ett kirurgiskt resektoskop sätts in genom urinröret. Det är en komplex enhet med en kamera, tack vare vilken kirurgen kan se de inre vävnaderna och organen på skärmen. Om en inflammationskälla detekteras med hjälp av en speciell slinga tas de skadade områdena bort. Operationen är klar utan skärningar.
 • Kardinalmetoden, radikal prostatektomi, används i de mest allvarliga fallen när det finns risk för onkologiska formationer. Kirurger tar helt bort prostata, inklusive seminala vesiklar och kapsel. Avlägsnande sker antingen genom ett stort snitt i undersidan av patientens mage, eller genom flera millimetriska snitt, i en av vilka en kamera sätts in, i andra - kirurgiska instrument. Därefter är patienten ordinerad läkemedel med hormoner som kommer att utföra alla funktioner av hemligheter som tidigare utsöndrats av prostatakörteln.
 • Behandling av prostatit med laser utförs med en löpform, ofta kombinerad med antibiotika, om processen är akut. Det indikeras i prostatit, som uppstår i frånvaro av uttalade former. Ibland visas behandling av prostatit med en laser som ett förebyggande förfarande som förbättrar blodflödet och minskar inflammation.

Kan vi behandla prostatit eller inte? Det beror helt på vilken behandlingskurs som har valts, hur mycket sjukdomen är igång och hur patienten är konfigurerad.

Alternativa terapier

De innehåller olika hjälpmetoder baserade på naturliga komponenter. Ofta är de mer effektiva än användningen av kemiska (syntetiska) läkemedel eller hårdvara tekniker. Dessa inkluderar:

 1. Behandling av prostatit med leeches.
 2. Behandling av prostatit med honung.
 3. Behandling av prostatit med propolis.

Behandling av prostatit med biprodukter (honung, propolis) är mycket populär vid hemmabruk. Dessutom är det väldigt gott, den här behandlingen är naturlig och användbar.

 • Behandling av prostatit med propolis.

Propolis - "beredd" i bikupan och är en produkt av biodlarnas liv. Den har bakteriedödande egenskaper och bevarar möjligheten att även skydda utanför bikupan från bakterier, svampar, virus.

 1. Antiinflammatorisk effekt.
 2. Förebyggande av sekundär infektion.
 3. Lättnar blodkärlspasmen och förbättrar blodcirkulationen.
 4. Smärtstillande.
 5. Förhindrar utvecklingen av prostata adenom.

Dessutom är behandlingen av prostatit med propolis i allmänhet befäst på kroppen hos en man och har en antioxidant effekt.

 • Behandling av prostatit med leeches.

En väl genomtänkt kost är ett utmärkt förebyggande underhåll av sjukdomar och en effektiv behandlingsmetod.

Hirudoterapi med prostatit är nödvändig för stimulering av venös och arteriell blodtillförsel. För närvarande är det en av de mest effektiva metoderna för att eliminera inflammatorisk process och stagnerande fenomen.

Recensioner av läkare och patienter om alternativa sätt att eliminera patologi är mer positiva. De är effektiva och har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Vad kan jag göra hemma

Bland de informella metoderna för att bli av med prostatit är kost, gymnastik, folkmetoder för härdning av prostatit med örter, samt medel för hemmetreoterapi och uppvärmningsbad.

En väl genomtänkt kost är inte bara ett utmärkt förebyggande underhåll av sjukdomar utan också ett effektivt sätt att behandla. Diet med prostatit är ganska enkel och bygger inte på några strikta tabuer eller försvagande svält. Dessutom kommer kosten att bestå av de vanliga rätterna, förutom de som orsakar inflammation, smärta och en skarp process. Ibland kan prostatit botas genom att applicera en enda diet när det elimineras provokationsfaktorer.

Diet från prostatit kommer att kräva uteslutning av stekt och fettigt kött, mycket salt och pepparfisk, samt kaffe och alkohol. För intensiv eliminering av toxiner rekommenderas att öka konsumtionen av produkter som innehåller zink (inte försumma pumpa frön, linser, marina produkter). För att lindra inflammation behöver du äta mer mat med fiber och karoten. Bevisade år är behandling av prostatit med vitlök. Magisk effekt har en enkel båge, som hjälper till att bli av med infektion och stärka immuniteten. Det är nödvändigt att dricka mer mamma, örtte, infusioner, avkok, samt minst 6 glas rent vatten.

Som du vet är rörelse livet. I fallet med prostatit hos män är det inte bara vackra ord, men det verkliga rådet för behandling. Som tidigare nämnts blir ofta en stillasittande livsstil orsaken till stagnation i bäckenområdet, vilket leder till sjukdomen. Därför är det mycket viktigt att återigen sprida blod genom kroppen, och därför bör behandling av prostatit regelbundna övningar utföras som stärker musklerna i perineum, litet bäcken och främre bukväggen.

 • Herbal infusioner och avkok.

Effektiviteten hos någon traditionell medicin har testats i flera år, så det är dumt att ignorera dem. Dessutom rekommenderar även de mest kvalificerade läkarna till sina patienter infusioner och avkok av örter, till exempel behandling med hemlock. Användbar och effektiv inkluderar Echinacea, kamomill, lök, ginseng, dillfrön, aloe, vinrör, persilja, hemlock. Dessa växter producerar en stark antibakteriell, immunstimulerande och antiinflammatorisk effekt.

Ofta rekommenderar läkare till sina patienter infusioner och avkok av örter.

Alla dessa örter är vanliga inom våra breddgrader. Du kan samla och torka växterna själv eller köpa färdiga avgifter i apoteket. Dekoktioner och tinkturer är väldigt enkelt - recept som du enkelt kan hitta på Internet. Dryckinfusioner och avkok av örter ska vara dagliga i 2-3 veckor. Kurser rekommenderas att upprepas flera gånger med pauser på 10-12 dagar.

 • Hydroterapi.

Effektiv behandling av prostatit män med örter är inte begränsad till beredning och konsumtion av infusioner och avkok. Det finns också hydroterapi, som länge varit en effektiv metod för behandling av prostatit. Sedentary Baths med tillsatta medicinska örter (kamomill, lavendel, vinväxter, änggräsfrön, etc.) reducerar smärt syndrom, har antiinflammatorisk effekt, har lugnande egenskaper. Sessionstiden ska vara från 10 till 15 minuter (temperatur från 36 till 42 ° C). Du kan ta dessa badrum dagligen.

Uppvärmning har många positiva effekter vid behandling av prostatit: det ökar lymfflödet, som ansvarar för avlägsnande av giftiga produkter och infektioner. främjar avlägsnande av inflammatoriska processer och minskning av smärtsamma känslor på grund av minskning av ödem. Det finns flera typer av termiska förfaranden: vatten- eller elvärmare, paraffinkompresser och mikroclyster (med användning av kamomill, salvia, sväng och andra medicinska växter).

 • Sjukgymnastik hemma.

Tack vare utvecklingen av modern teknik finns nu ett brett sortiment av bärbara enheter för fysioterapi hemma. De har en förenklad design och avger små magnetiska, elektriska eller ljuspulser, så att de är helt säkra. Programmet för sådana anordningar har som regel många lägen som inte bara syftar till att bli av med prostatit, men också för förebyggande och behandling av många andra sjukdomar. Bland de vanligaste fysioterapiprodukterna som nämns är Acutest, Prostam, Redan, Vitafon och Ultraton.

Den innehåller nästan hälften av Mendeleyevs bord, därför är det inte nödvändigt att tala om den negativa effekten. Stenolja kan stoppa en akut patologisk process, normalisera blodets biologiska sammansättning och det har också en bakteriologisk och immunmodulerande effekt. Recensioner om det är konsumenterna positiva, dess egenskaper är förfallna.

Sjukgymnastik hemma är möjlig tack vare utvecklingen av modern teknik.

Egna terapier

Förutom traditionella och populära behandlingsalternativ finns det individuella metoder som utvecklats av enskilda specialister. Dessa inkluderar:

 1. Bubnovskijs metod.
 2. Behandling av Neumyvakin.

Läkare av Bubnovsky är vördade över hela världen, hans behandling är baserad på användningen av dolda reserver i kroppen utan snabb och medicinsk intervention. Kinesitherapy - Dr Bubnovskijs hjärnbarn, behandling av rörelse gör det möjligt för patienten att snabbt hantera alla slags problem, även med prostatit. Alla metoder av Dr Bubnovsky utvecklas strängt individuellt för varje patient.

Terapi för Neumyvakin inkluderar användning av läsk och väteperoxid. H2O2 är den starkaste oxidanten, har antioxidantkapacitet och normaliserar syra-bastillståndet. Natriumvätekarbonat bidrar till att förbättra metaboliska processer, minskar utsöndringen av kalium från kroppen och återställer saltbalansen. Hur effektiv är denna behandling, frågan är kontroversiell, under alla omständigheter måste behandling av Neumyvakin alltid överenskommas med läkaren.

Hur länge behandlas prostatit? Baserat på det ovanstående kan man dra slutsatsen att en noggrann uppföljning av männen av alla läkemedels recept och användningen av folkliga behandlingsmetoder är garant för återhämtning från kronisk och akut prostatit. Förskriv dig inte läkemedel som enligt din mening kan hjälpa till på något sätt: enligt Neumyvakin, användningen av alfa-blockerare etc. - ska godkännas av läkaren. Och det spelar ingen roll vad den slutliga kostnaden för behandling för prostatit är, det viktigaste är tålamod, strikt överensstämmelse med formeln och systematiska rutiner!

Effektiva folkmetoder för säker behandling av prostatit

Om prostatit - inflammation i prostatakörteln - män föredrar att inte tala, det här är ett obekväma och obehagligt ämne för dem. Men för att ignorera problemet, uthärda den sista smärtan och obehag kan inte, eftersom inflammatoriska processer är fulla av allvarliga konsekvenser, finns det risk för impotens.

En modern man är föremål för många faktorer som framkallar sjukdomsuppkomsten. Dessa inkluderar alkoholism och rökning, har för hårt underkläder, låg immunitet, stress. Sedentärt arbete kan också bidra till utvecklingen av prostatit.

Kall inte överkyl, sitta på en kall yta. Motoraktivitet, balanserad kost, regelbundet sexliv blir det bästa förebyggandet av sjukdomen. Förbättrar blodflödes kontrastdusch i perineum, användbar cykelrida, prostatsmassage. Det finns olika sätt att behandla prostatit.

Kommer att hjälpa människors visdom

Sjukdomen är smutsig, börjar långsamt och omärkligt. Vid de första sjukdomen i genito-urinområdet bör du besöka en läkare, han ska genomföra en kontroll, tilldela test för att bestämma orsaken till sjukdomen. Akut, först uppträdde prostatit håller inte länge - 1-2 månader, och omedelbart märkt, fullständigt härdad. Annars kan det bli kroniskt. Det präglas av en långvarig kurs med akuta perioder och tydlig återhämtning. Prostatit är smittsam och icke-infektiös, med den andra som uppträder flera gånger oftare. Denna vanliga sjukdom händer ofta även hos unga män. Bland den 40-åriga prostatit sjuka till 80% av det starkare könet.

De populära metoderna för behandling av prostatit, som våra förfäder använde, är billiga, de gör det möjligt att lindra patientens tillstånd, för att uppnå full återhämtning.

Folkmekanismer, särskilt i ett tidigt skede av sjukdomsutvecklingen, är mycket effektiva och psykologiskt mer bekväma för en man, men kommer inte att gynna omedelbart, behandlingen kan vara från en månad till sex månader. Så du måste ha tålamod. Sipsbad används för att förbättra blodcirkulationen. Visad och sokoterapiya. Särskilt effektiv är aspargesjuice, i kombination med morot, gurka eller rödbetor. Mjukt agera på patientens kroppsfytogener. Behandling med örter kräver ingen speciell kunskap, du behöver bara samla och torka råvarorna. Yarrow, calendula, horsetail, nässla och andra växter har länge använts för att avlägsna akut inflammation. Officiell medicin är positiv om phyto-tea. Dryck av vintergrön, vintergrön, goldenrod är behaglig att smaka, uppfriskande, har en helande effekt.

Inte bara solrosfrön, utan en värdefull medicin

Pumpa frön är ett lagerhus av ämnen som är användbara för män. Förutom naturliga syror, användbara oljor, vitaminer, innehåller de zink, som är ansvarig för hälsan hos det manliga könsystemet. Zink tillåter inte prostata vävnad att expandera, skyddar mot adenom och prostatit. Fröer är en effektiv folkmedicin mot dessa sjukdomar, de lindrar också stress, normaliserar blåsans funktion. För att förhindra en man nog att äta ca 30-50 pumpa frön om dagen.

För beredning av honung-pumpa bollar, ett halvt kilo rå eller torkad, men inte stekt, frö mals i en mixer eller köttkvarn, blandad med sju matskedar honung och formar bollar med hasselnöt. De förvaras i kylskåp, men före användning hålls de vid rumstemperatur. Bollarna är placerade under tungan, lösa långsamt i en halvtimme före måltiderna, ta inte mer än två per dag.

asp

Aspen bark har starka antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper, stärker immuniteten, det är ett utmärkt botemedel mot prostatit. Du kan köpa den i ett apotek, eller förbereda det själv. Gör detta på våren, före utseendet av broschyrer. Barken skärs med en skarp kniv från unga träd, torkas i ugnen eller i luften i skuggan, på soluppsättningen förlorar den sina användbara egenskaper. Från barken gör de en tinktur baserad på alkohol.

Ett hundra gram av den krossade produkten sätts på botten av behållaren, tätt packad, fylld med ett glas alkohol eller vodka för att helt täcka barken. Stäng och i två veckor sätta på en mörk plats, filtrera sedan. Infusionen är klar. 20 droppar späds i en fjärdedel av ett glas vatten och tas före måltider tre gånger om dagen i 2-5 till 3 månader.

Hasselnötter för människors hälsa

Från hasselnöt eller hasselnöt kan du laga effektiva och billiga läkemedel mot prostatit. Bladet och barken i växten innehåller eteriska oljor, de tar bort inflammatoriska processer, förbättrar cirkulationssystemets funktion. Inköp av råvaror görs bort från spår, industrianläggningar, samla löv tillsammans med unga grenar från maj till mitten av juni.

Rått vatten hälls i vatten, kokas och hålls på låg värme i ungefär en halvtimme, insisterar på att buljongen förvärvar en rik rödbrun färg, perineum värms över den. Flera förfaranden är vanligtvis tillräckliga för att lindra obehagliga symptom. Regelbunden användning av infusion från hasselnötet kan leda till att primär prostatit försvinner. En matsked bark eller löv bryggs med ett glas kokande vatten, insisterar, filtreras och tar en fjärdedel av ett glas 3-4 gånger om dagen.

Kastanjebröd

Kastanjen hjälper inte bara mot prostatit, men förbättrar också en persons allmänna tillstånd. Råvaror skördas, från blomningstiden och fram till utseende av mogna frukter. På våren, plocka blommor och torka. Fyra matskedar hälldes i en termos, häll en liter brant kokande vatten och lämnade över natten. Denna buljong är full i dag.

Lite senare är fallet ett grönt skal med nålar, det här är också ett underbart verktyg. Det är bryggt och druckit som te. Tyvärr provocerar det en ökad aptit, vilket kan leda till viktökning. Därför föredrar många patienter att göra mikroclysters från kastanjebärare.

Förfarandet utförs två gånger i veckan. På hösten är det dags att skörda råvaror. Skaldan av mogna kastanjer är malet, tre matskedar hälls över med kokande vatten (600 ml) och lämnas över natten. På morgonen kokas den erhållna infusionen på en långsam eld eller ett vattenbad upp till tvåhundra gram. Läkemedlet tas tre gånger om dagen 30 droppar före måltiden, drick tills buljongen är över och ta en paus i behandlingen. Förvara infusionen på en sval plats.

En gåva från bin

Produkten från biodling - propolis avlägsnar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, tack vare en analgetisk effekt eliminerar känslan av obehag, normaliserar utflödet av urin och utsöndrat hemlighet. Detta är ett effektivt botemedel, oersättligt för komplex terapi. En positiv effekt av propolis på hela kroppen noterades inte bara på cellerna i prostatakörteln.

På grundval av produkten gör olja, tinkturer, ljus, vatten extrakt, använd den i sin rena form inuti. Stearinljus är lättare att köpa på apoteket, men du kan göra dem själv. 20 gr. Kakao smör på ett vattenbad värms till ett homogent tillstånd med 1 gr. propolis. Av denna massa tillverkas 10 ljus, de sätts in rektalt över natten. Behandlingsförloppet är en månad.

Här är sådan persilja

Den vanliga persiljan, som växer i trädgården, kommer att hjälpa till med prostatit. Det är känt för många bara som en krydda, ger disken en speciell smak. Men persilja har också läkande egenskaper, den har många vitaminer, mineraler, C-vitamin, det överstiger även citron. Växten har en antiinflammatorisk effekt, hjälper till att återställa sexuell funktion. Vissa herbalister anser att hon är en afrodisiakum, en effektiv assistent i behandlingen av det manliga reproduktionssystemet.

Persilja är ett utmärkt botemedel mot prostatit, det läggs till sallader, olika rätter. Växtens saft hjälper, det tas på en matsked tre gånger dagligen före måltiderna. I den akuta fasen är frön också användbara: en teskedslip, häll ett glas vatten, koka i en kvarts timme, kyla och drick en matsked flera gånger om dagen. På sommaren används en fräsch växt, frön och rötter skördas för vintern.

Renhet och hemlock för människors hälsa

Effektiva medel - tinktur av celandine och hemlock. Två matskedar av tagen i lika stora andelar av råmaterial hälls i en flaska mörkt glas och fylls med ett glas alkohol (200 gram), efter tio dagar filtreras tinkturen. Ta i små doser, späd ut i en liten mängd mjölk eller vatten. Den första dagen - en droppe, i den andra - två och gradvis sätta beloppet till 30. Då börjar nedräkningen, på sextionde dagen ta en droppe, behandlingsförloppet är över.

Lök - från många sjukdomar

Lök är en värdig hjälpare i kampen mot prostatit. Allt är användbart i det. Lökskal innehåller vitaminer, mikroelement, infusion från det bidrar till att ta bort toxiner, lindrar ödem och smärta, stärker kroppen.

Gröna fjädrar innehåller järn, zink, koppar. Recept från lök räknas i tiotals, en av de mest effektiva och populära: plantans frön grindas, blandas med honung 1: 1 och tas in på en tesked tre gånger om dagen.

Gyllene rot

Radiumrosa kallas "golden root", det har länge använts för att behandla impotens, med stress, neuroser, nervös utmattning. Extrakt från rhizomer är indicerat vid behandling av sexuell svaghet, sexuella störningar. I ett glas vatten fyller du en matsked av plantans krossade rot, lägger på ett vattenbad i ungefär en timme. Mottagen tinktur att dricka ett halvt glas på morgonen och kvällen.

Ljuva päron

När prostatit rekommenderas att inkludera i kosten färsk frukt, grönsaker, används de som folkmedicin, men päron är av särskilt värde. Doftande frukter blir inte bara en läcker efterrätt, de har också en bra läkande effekt. Antibiotisk arbutin med jod skyddar mot inflammatoriska processer, kalium stärker blodkärl, toner muskler, cellulosa, organiska syror främjar avlägsnandet av toxiner.

Mikroelement har en positiv effekt på hormonsystemet. Använd inte bara färsk frukt för mat. För vintern, skörda blad och frukter av vild päron, från det gör te, komposit, avkok, sirap. Sådana drycker kommer att förhindra många sjukdomar, såväl som lindra symptomen på prostatit. Det är en läcker, trevlig och säker medicin.

Folkmekanismer hjälper till att ta bort inflammation, eliminera bakterieinfektion, öka immunitet, lindra stagnation i prostata, men kan inte ersätta medicinsk behandling. Detta är bara en extra terapi och inget mer.