Huvud
Strömförsörjning

Recensioner om behandling av prostatit av de mest effektiva folkmedicinska åtgärderna

Hitta positiv feedback om behandling av prostatit De mest effektiva folkmedicinska lösningarna på Internet kommer inte vara svåra. Både specialister och vanliga patienter skriver att naturläkemedel hjälper till att hantera några symtom, ibland kan de helt eliminera sjukdomen. Detta är dock endast möjligt med inflammation i ett tidigt skede, om sjukdomen hade spridit sig till prostatakörteln, komplicerad, eller gå till den kroniska scenen, att återhämta sig kan inte vara utan de traditionella metoderna. Traditionell medicin har visat sig vara effektiv hos tusentals män som har återhämtat sig, men ibland kan du hitta negativa kommentarer om behandlingen av dem.

I de flesta fall lämnas de av de som har behandlats utan att ha råd med en läkare. Det är också ganska vanligt att det bara inte finns någon effekt av droger, men det är värt att notera att örterna inte fungerar så snabbt som tabletter. Från folkläkemedel kommer effekten att visas efter 1-2 månader, det måste komma ihåg. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka positiva effekter som kan förväntas från dem, när och i vilken volym.

Särdrag hos sjukdomen

En av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män är prostatit. Denna inflammatoriska sjukdom i prostatakörteln, som vanligen förekommer hos representanter för det starkare könet 40 och äldre. Ju mer hans ålder är desto högre är sannolikheten för att bli sjuk.

Med patologins gång är det vanligt att dela in i akut och kronisk. Den första kännetecknas av uttalade symtom, och i andra hand kan de generellt vara frånvarande.

Orsakerna till prostatit är patogena bakterier, stillastående fenomen i det lilla bäckenet, trauma eller operationer som utförs på den. Ofta provocera inflammation kan:

 • Skadliga vanor (rökning, alkoholmissbruk, droger)
 • Felaktig kost
 • underkylning
 • Hormonal misslyckande
 • Förlängd förstoppning

Den skyldige i prostatit kan vara cirkulationsstörningar, på grund av vilket blod och lymf kommer stagnera i prostata. Patogena mikroorganismer kan komma in i prostatakörteln på grund av oskyddad samlag. Dessutom kan de föras med blod från infektionsfält i ett annat organ. Ibland händer det att mikroberna som är användbara för ett organ kommer in i prostatavävnaden och börjar inflammatoriska processer där (t.ex. från tarmmikrofloran). Följande symtom kan indikera närvaron av sjukdomen:

 1. Smärta i nedre delen av ryggen, perineum, ljumskan, anus
 2. Ökad uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten
 3. Smärtsam urinering, med snitt, brinnande
 4. Förekomsten i urinen av pus, blod, andra föroreningar
 5. Smärta med ejakulation, försvagning av erektion
 6. För tidig utlösning

Att prata om förekomst av prostatit kan vara slö och konstant trötthet, feber. I kronisk form stiger den inte över 37 grader, men när den förvärras kan den överstiga 40 grader. Kommentarer om behandling av symptom med folkmedicinska medel mot prostatit visar hos vanliga män att det kommer att vara effektivt att använda dem i terapi. Det börjar emellertid med mediciner och fysioterapi. Och efter dem kan du lägga till flera läkemedel på ett naturligt sätt.

Metoder för att bli av med prostatit

För att behandla inflammation i prostata läkemedelsbehandling är i första hand. Med hjälp kan du snabbt bli av med sjukdoms manifestationer och eliminera dess orsaker till utseende. Folkmekanismer kan i sällsynta fall, det är bättre för dem att bara "ta bort" symtomen och lindra patientens tillstånd. I detta fall bör det noteras att effekten av deras användning uppträder minst 1-2 veckor. Inte alla är villiga att vänta så länge, så även i första skedet vänder han sig till droger.

Traditionell medicin

De verkliga chanserna att bli av med prostatit är folkmekanismer för de män vars patologi har en lätt form eller är i ett tidigt skede. De har ett ganska brett utbud av aktiviteter, så de kan klara orsaken till sjukdomen. Men för en mer allvarlig kurs bör man bara förvänta sig en lättnad av symptom. Bland dessa läkemedel är dekoktioner och örttinkturer, propolisstearin, mikrocykler med olika användbara lösningar populära. Nedan kommer vi att undersöka mer detaljerat några av sina produkter och växter.

Bee Products. Några av de först att komma ihåg när du behöver behandla prostatit kommer produkterna från biodling: honung, propolis, pergola, avskum, etc. De har den rikaste kemiska sammansättningen, tack vare vilken de kan användas mot ett stort antal sjukdomar. Till exempel är honung effektiv mot impotens, diabetes, förbättrar matsmältningen och påverkar immunsystemet positivt. Propolis kan eliminera patogena mikroorganismer, hjälper till med sjukdomar i lederna, påverkar positivt blodkärlstillståndet.

Med prostatit kan de användas antingen externt eller internt. Föreställ dig flera effektiva recept:

 • Lägg till honung till din mat - te, flingor, bakverk, äta tillsammans i frukt
 • Blanda honung och valnötter i samma proportioner, lägg i kylskåp och ät 1 tsk varje dag. innan du äter
 • Ta 100 g slipad gingerrot, massa av 4 citroner och 150 g honung. Blanda allt bra, sätt i kylskåpet. Ta 1 matsked per dag
 • Blanda jord propolis och medicinsk alkohol i ett förhållande mellan 1 och 2. Lämna infusionen i 2 veckor på ett mörkt ställe och skaka det med jämna mellanrum. Ta, efter utspädning i ett halvt glas varm mjölk, 30 droppar av läkemedlet. Upprepa åtgärder 3 gånger om dagen

För att göra ljus är det nödvändigt att blanda 100 g prostatit och 50 g kakaosmör. De smälts i ett vattenbad, blandas väl och får svalna. När massan härdar lite kan man göra ljus från det, varefter de måste sättas i kylskåpet. De används först efter tömning av tarm- och rensningsema, på natten för 1 st.

I granskningar av behandlingen av prostatit hos mäns folkmekanismer skriver användarna om det faktum att det inte är nödvändigt att glömma kontraindikationerna till mottagandet av biprodukter. Det är förbjudet att använda dem för allergier mot övervikt. Alkoholtinkturer kan inte druckas med en försämring av sjukdomen.

nässla. Vad är de användbara åtgärderna för denna växt, eftersom det rekommenderas att använda det för prostatit? Som en folkmedicin kan den berika kroppen med vitaminer och spårämnen, vilket ökar produktionen av testosteron, förbättrar blodcirkulationen och metaboliska processer. Med sin ökade aptit finns det en diuretisk effekt, fartygens väggar stärks.

För att förbereda ett läkemedel från nätet måste du förbereda sina frön, rötter eller löv. Här är några recept med dem:

 1. Blanda 2 teskedar av den krossade torra roten med 250 ml vodka. Låt dem brygga i 3 veckor på en mörk och cool plats. Ta infusion kräver 2 tsk. per dag. Varaktigheten av behandlingen är 10 dagar, du kan upprepa den om 2 månader
 2. 2 matskedar av nässla lämnar fylls med 2 koppar kokande vatten, packa in behållaren med dem och låt i 5 timmar. Ät 1 matsked en dag i en månad
 3. Istället för te kan du dricka avkok med 2-3 färska blad fyllda med 100 ml kokande vatten

Det rekommenderas inte behandling med nässla för dålig blodpropp, närvaron av maligna neoplasmer, ateroskleros.

celandine. Renhet är känd för sin användning i hudsjukdomar, men det kan också ha en bestämd positiv effekt på prostata. Det kommer att bestå av anestesi, avlägsnande av spasmer och inflammation, avlastning av urinering och eliminering av patogena mikroorganismer. Växten kan använda stammar och löv samt juice (mjölk). Förbereda läkemedlet, gör följande:

 • Skölj väl och passera genom en köttkvarnfärsk växt
 • Använda gasbindning, pressa ut saften från den, späd sedan 1 droppe i 100 ml kokt vatten (tas efter frukost)
 • Upprepa proceduren dagligen, vilket ökar antalet droppar per 1 st. per dag
 • När deras nummer når 30, börjar de minska med 1 bit. per dag

Från de torra råmaterialen kan du förbereda ett avkok. För att göra detta, ta 1 matsked örter och häll 200 ml kokande vatten. Efter 2 timmar filtreras vätskan och tas 1 msk. tre gånger om dagen. Recensioner av sådan behandling av prostatit med folkläkemedel innehåller ibland kommentarer som patienter har biverkningar i form av illamående, diarré, sömnighet. Detta beror på det faktum att celandine är en giftig växt, och dess överdosering är fylld med farliga konsekvenser.

persilja. Faktum är att alla gröna är användbara för män, både sjuka och friska. Bland de positiva egenskaperna för dem är det möjligt att notera ökningen av styrka, förbättring av spermiernas kvalitet, lättnad av urinflödesprocessen, avlägsnande av spasmer. Persilja kan läggas till olika rätter, göra juice från det, laga köttfärs. När du klämmer på saften måste du dricka cirka 100 ml vätska per dag och gör det innan du äter.

Om du lagar köttet bör du ta 1 sked full av frön, häll dem med ett glas kokande vatten och vänta i 10 minuter. Det tas på ett kvarts glas 4 gånger om dagen i 30 minuter före en måltid. I ett annat recept blandas 4 matskedar frön med krossad perga (1 sked) och placeras i 1 kopp kokande vatten. Ingrediensen ska kokas i 20 minuter, ta sedan 1 matsked vätska om dagen.

Av rotplantorna rekommenderas också att förbereda tinktur. Enligt en av recepten, 1 msk. krossat råmaterial hällde 100 ml kokande vatten och lämnades i en termos för natten (eller väl inslagna och lämnade på en varm plats i en annan behållare). Använd medicinen ska vara en halvtimme före en måltid för 1 matsked.

FILBERTNÖT. I hasseln är terapeutiska egenskaper besatta av dess bark och löv, såväl som frukter. Bland de användbara åtgärderna kan noteras:

 1. Förbättring av metaboliska processer
 2. Stärka blodkärlen, öka deras elasticitet
 3. Ökad styrka och libido
 4. Stimulering av spermatogenes
 5. Stärka immuniteten

Valnöt tar bort inflammation, främjar normalisering av blodcirkulationen, men påverkar inte patogena bakterier och bakterier på något sätt. Ett av sätten att använda det är terapeutiska bad. För dem krävs det i 500 ml vatten att koka ca 100 g grenar och bark, det görs i 25 minuter. Efter avkokningen filtreras och vätskan häller ut i bassängen, över vilken prostataområdet värms upp (inte att sitta i vattnet, men vara över det).

Från löven kan du göra ett avkok, vilket tas inuti. Du måste ta 2 matskedar pulverformiga blad och bark, häll sedan 2 koppar kokande vatten. Efter 2 timmar filtreras drycken, placeras i kylskåp och tas vid ½ kopp 4 gånger om dagen. Bara från barken bereddes buljongen något annorlunda: 1 matsked råvara häll 2 koppar kokande vatten och lägg det på vattenbadet i 10 minuter, kläm det sedan och späd preparatet med 1 glas varmt vatten. Ta det ska vara ett halvt glas fyra gånger om dagen i en månad.

Recensioner om folkrättsliga åtgärder

Experter säger om människans medel oftast med positivt stön. De kan till och med rekommendera att behandlas med tabletter och dem. I vissa fall är det inte nödvändigt att ta itu med dem, särskilt i svåra fall. Här borde du betala all din uppmärksamhet på traditionella behandlingsmetoder, tk. förskott kan kosta en man sin kapacitet för befruktning eller sexuell solvens.

Förutom traditionell medicin kan patienten börja behandling med läkning av lera, ta mumier eller stenolja, reflexbehandling.

De recensioner som hittades på Internet om folkmekanismer för prostatit visar representanter för det starkare könet som de verkligen arbetar och hjälper. När en person inte vill slösa tid att förbereda dem, kan du köpa färdiga på ett apotek (där du inte hittar allt). Om du vill vara säker på kompositionens naturlighet, gör produktionen själv.

Funktioner av användningen av folkmedicin för prostatit

Är det möjligt att effektivt behandla prostatit med folkmekanismer? Denna fråga är av intresse för många män som har stött på detta problem och som vill lösa det på egen hand utan att tillgripa kemiska läkemedel och utan snabb inblandning.

Detta problem är ett allvarligt och störande antal representanter för den starka hälften av mänskligheten. För att lösa det finns det olika operativa och terapeutiska metoder för traditionell medicin samt effektiva folkmetoder.

Orsaker och symtom på sjukdomen

Prostatit är en ganska vanlig urologisk sjukdom i samband med prostatainflammation. Enligt WHO är kronisk prostatit noterad i nästan var tionde man i världen. Den ryska statistiken över sjukdomen vittnar om att den finns i en tredjedel av unga män av reproduktiv ålder, och denna siffra ökar varje år.

De främsta orsakerna till sjukdomen är smittsamma infektioner i prostata genom lymfatiska och blodkärl. Patogena och opportunistiska mikrober penetrerar prostata genom urinröret eller tillsammans med den infekterade urinen. Detta sker som en följd av försvagad immunitet, försämrad blodtillförsel till bäckenorganen, oregelbunden sexuell aktivitet eller kroniskt prostatatrauma.

Skill mellan akuta och kroniska former av prostatit, vilka har likheter och skillnader. I akuta bakteriella prostatit markerade frossa och feber (över 38 ° C), varvid närvaron av skarpa och dragande smärta i ljumsken och ryggsmärtor, smärtsam och svår urinering och vitaktig urladdnings från urinröret. Dessa symtom på prostatit indikerar infektion med stafylokockinfektion, E. coli, enterokock eller liknande patogena bakterier. Behandling i detta fall bör startas omedelbart för att undvika blodinfektion. Urgent sjukhusvistelse anges.

Med prostatit i kronisk form utmärks fyra typer:

 • bakteriell;
 • icke-bakteriell;
 • asymtomatisk;
 • stillastående.

Tecken på sjukdomen är likartade i många avseenden, och egenskaperna bestäms under medicinsk undersökning och genomförande av relevanta analyser och studier. De viktigaste symptomen är:

 • smärta, värk, ge tillbaka
 • dysuri (överträdelse av urinprocessen);
 • försvagad erektion och minskad sexuell lust;
 • svaga känslor under utlösning.

Hittills är de huvudsakliga metoderna för behandling av prostatit hos män i de tidiga stadierna av sjukdomen:

 • användning av effektiva antibiotika;
 • hormonella preparat;
 • fysioterapeutiska förfaranden.

Vid utveckling av komplikationer av prostatit indikeras kirurgiskt ingrepp.

Cure prostatit kommer att hjälpa och folkmedicin, vars recept används som ett tillägg till traditionella läkemedel. Metoder för behandling och de mest effektiva folkmedicinska åtgärderna bör övervägas mer detaljerat.

Vad folkmedicin erbjuder

Hur man behandlar prostatit med folkmedicin? Traditionell medicin har ackumulerat många användbara recept och metoder för att behandla olika sjukdomar, inklusive prostatit. Huvudområdena är:

 • örtmedicin;
 • apitherapy;
 • användning av naturliga ämnen
 • magnetisk terapi;
 • fysiska övningar och massage.

Användbara växter

Vid behandling av prostatit med folkmedicinska preparat som är beredda med användning av medicinska växter, syftar det till att återställa prostata körtelens funktioner och eliminera de negativa symtomen på sjukdomen. Örter och naturliga näringsämnen som används vid behandlingen:

 1. Fälthästar, björk och nötter. Du måste ta alla gräser lika, mixa, 4 msk. l. Blandningen häller 1 liter vatten. Koka i 5-6 minuter och lämna i en timme för att insistera. Använd tre gånger om dagen för ett halvt glas.
 2. Röda persilja. Persilja har länge varit känd som ett bra diuretikum. Det är nödvändigt att ta 1 msk. l. krossad rot av plantan och häll 1 kopp kokande vatten. Lämna det över natten för infusion. Ta 1 msk. l. 5 gånger om dagen.
 3. Kalanchoe. 100 gram krossade växtblad häller 500 ml vodka och lämnar på en mörk plats i 5 dagar. Ta 1 tsk. per dag.
 4. Malört. Under veckan, äter varje dag 6 små knivar av malurtpulver, tvättas med varmt vatten. Ta medicin varje 2 timmar.
 5. Cikoria (1 msk.), Johannesjärn (0,5 msk.), Oregano (0,5 msk.), Tansy (3-4 ärtor), torrmalmspulver (nypa). Häll blandningen 0,5 liter kokande vatten och lämna i 25 minuter. Drick 0,5 kopp 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 40 dagar (i 10 dagar med en paus i 3 dagar).
 6. Cypern. 1 tsk. örter häll 1 kopp kokande vatten och lämna i 20 minuter. Drick 2 gånger om dagen, på morgonen på tom mage och på kvällen en halvtimme före måltider en halv kopp i flera månader.
 7. Aspen bark. Samla barken av trädet under juiceflödet tills bladen utspelar sig (ungefär andra halvåret i april). Torka barken i skuggan eller i ugnen. Mala och häll 100 gram bark 200 g vodka. Stäng locket med lock, sätt det på ett mörkt ställe och insistera på 2 veckor. Stryk infusionen och ta tre gånger om dagen före måltiden 20 droppar per 1 glas vatten. Kurs - 2,5 månader.
 8. Fröer av pumpa. 500 g frön att torka och slipa, utan att avlägsna skalen. Sifta och ta 2 msk. l. pulver 3 gånger om dagen före måltiden. Du kan dricka den med honung, utspädd i vatten.

Honung och Bee Products

Folkmedel för prostatit används ofta i biodlingsprodukter:

 1. Med. För 1 tsk. måste tas 3 gånger om dagen.
 2. Pollen. För 2 tsk. 2-3 gånger om dagen före måltiden.
 3. Propolis. 40 droppar tinktur löses upp i 0,5 glas vatten och drick 30 minuter innan du äter. Kurs - 1,5 månader.
 4. Bee Podmore. 2 msk. l. häll 0,5 liter vatten och koka i 2 timmar vid låg värme. Ta 1 msk. l. tre gånger om dagen, kompletterande 1 tsk. honung. Buljongen lagras på en sval plats.

Mamma och tjära

Ett annat välkänt folkmedel för prostatit är mumien. Det används för att undertrycka infektion och förbättra könsorganets tillstånd. 2-3 tabletter mumier är uppfödda i 0,5 glas vatten. Ta 1 msk. l. en timme före måltiden tre gånger om dagen.

Utmärkt hantera olika infektioner och tjära. Det är nödvändigt att lösa 1 del tjära i 8 delar vatten efter kokning av blandningen i 5 minuter vid låg värme. Insistera 2 dagar, ta bort det bildade skummet och stammen. Drick en halv kopp 20 minuter innan du äter i 10 dagar. Därefter bryta 10 dagar och ta igen 10 dagar. Efter en paus på 3 veckor upprepas kursen i 10 dagar. Efter avslutad behandling görs en paus i ett år.

Magnetoterapi i urologi

I urologi har magnetoterapi använts under lång tid och utförs på speciella anordningar. Hemma kan du använda hushålls magneter, som läggs i grenen och håller i 15-20 minuter. Förfarandet kan utföras dagligen i 2 månader. En bra effekt ges av en underlivsmassage.

Gymnastik och massage

Folkmekanismer för behandling av prostatit kan kombineras med fysiska övningar och speciell terapeutisk massage. Övningskomplexet, som hjälper till att eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet, är som följer:

 1. Andas med hjälp av magen. Efter djup andning är det nödvändigt att hålla luften i lungorna i några sekunder och göra långsam utandning. Upprepa 8-10 gånger 3 gånger om dagen.
 2. Knäböj. Det är nödvändigt att utföra minst 100 djupa squats varje dag.
 3. Makhi fötter. Gör 100 mahov varje dag med varje fot.
 4. "Sax". Korsben med ben i liggande läge (inte mindre än 100 mah).
 5. Återföring av analöppningen. Dra kraftigt i anus och håll i denna position i 5-10 sekunder. Gör 5 gånger och upprepa flera gånger om dagen.
 6. Rörelse på skinkorna. Sitta på golvet och benen vid varandra, gå framåt på skinkorna 30-50 gånger.

Det har länge noterats att ryttare har praktiskt taget ingen prostatit. Det handlar om prostatens konstanta friktion kring en hästs baksida. Hemma kan du försöka skapa en efterföljande ridning genom att använda någon pinne och göra backar i olika riktningar och sitta på det som rider. Med denna massage kan du snabbt bli av med sjukdomen.

Överensstämmelse med kost

En av de viktiga förutsättningarna för effektiv behandling för prostatit är att följa en riktig kost, där följande livsmedel ska uteslutas från kosten:

 • feta och stekta livsmedel;
 • kryddig mat;
 • pickles och rökt produkter;
 • Kaviar och feta fiskar;
 • lamm och fläsk;
 • baljväxter och svampar;
 • alkohol, öl och kolsyrade drycker.

Företräde bör ges till ångade och stuvade rätter, vilket eliminerar grönsaker som orsakar ökad gasproduktion.

Vid behandlingstidpunkten bör inkluderas i olika vegetabiliska soppor, spannmål, kokt fisk och fettkött, surmjölkprodukter och drycker, frukter och torkade frukter, vegetabiliska oljor, frön och nötter.

Användningen av traditionell och traditionell medicin, fysiska övningar, avvisning av dåliga vanor, väljusterad daglig rutin och rätt näring kommer att hjälpa till att hantera sjukdomen på kort tid och återgå till fullständigt intimt liv.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut

Behandling av prostatit i hemmet - de bästa folkmekanismerna

Vid behandling av sjukdomar använder läkare ibland folkmekanismer som en del av komplex terapi. Med inflammation i prostata är icke-traditionell behandling populär. Det lindrar prostatit och förbättrar den övergripande hälsan. Vi skrev redan om symptomen på prostatit hos män, så vi kommer att berätta mer om hur man behandlar prostatit hemma med folkmekanismer.

Behandling av olika typer av prostatit - vad är skillnaden

Bakteriell prostatit

Vi har redan skrivit om symptomen och orsakerna till bakteriell prostatit, så vi kommer att överväga behandling. Terapi av denna sjukdom innefattar:

 • ta antibakteriella läkemedel (penicilliner, makrolider, fluorokinoloner);
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Naklofen, Nurofen);
 • alfa-blockerare (Tamsulosin);
 • sedativa (afobazol).

Det är viktigt att följa en diet. Det är nödvändigt att utesluta från kosten fett, kryddig, salt, rökt, sylt mat, halvfabrikat, konserver, kolsyrade drycker, kaffe och alkohol. Traditionell medicin rekommenderar:

 • krossa 100 g askbark och häll 200 ml vodka, sätt i torr mörk plats i 14 dagar;
 • ta 2 gånger om dagen före måltiden för 1 tsk. i 10 dagar.

Stagnerande prostatit

Viktigt! Läs mer om symptomen på kongestiv prostatit i vår artikel.

Stagnerande prostatit reagerar framgångsrikt på behandling hemma med antagning:

 • pumpa frön (30 delar per dag);
 • persilja (slipa frön från växten i en kaffekvarn, ta 2 tsk av det erhållna pulveret och häll 100 ml vatten, koka, ta 3 gånger dagligen före måltider);
 • Elderberry black (pressa ut bären, pressad juice att dricka i 10 dagar innan du äter).

Kronisk prostatit

För behandling är det viktigt att undvika hypotermi, i tid för att tömma blåsan, göra morgonövningar, kämpa med förstoppning. Kronisk prostatit behandlas med ett komplex av läkemedel:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antidepressiva medel;
 • antibiotika.

Viktigt! Läs mer om symtomen på kronisk prostatit i vår artikel.

Akut prostatit

Efter uppkomsten av symptom på akut prostatit är det brådskande att börja behandlingen. Det finns ett effektivt sätt att behandla sjukdomen hemma:

 • 500 g färsk pumpa frön att vrida i köttkvarn och blanda med 200 g honung, för att samla bollar med en diameter av 2-3 cm;
 • Använd 1-2 bitar om dagen, som godis (förvaras i kylskåp);
 • behandlingsförlopp 1 månad.

I detta fall är prostatsmassage användbart. Det är nödvändigt att lägga på medicinska handskar, ligga på ryggen, benen böjda på knäna för att lösa upp i olika riktningar. Analhål och fingrar smörjer vaselin. Ange långsamt fingret i ändtarmen. När han vilar kan du börja en massage (proceduren varar i upp till 1,5 minuter).

Behandling av prostatit i hemmet

För att behandla prostatit hos män i hemmet används olika medel. Det kan vara som folkmedicin (avkok, infusioner, salvor) och läkemedel. Låt oss titta på varje metod i detalj.

Vilka infusioner av örter och folkmedicin som hjälper till att behandla


För att behandla prostatit hemma med folkhälsa krävs bara efter att ha hört en läkare. Men traditionell medicin är också effektiv - som förebyggande och ytterligare behandling.

vitlök

Vitlök används för många sjukdomar, inklusive prostatit. Recept för behandling av män:

 • 2 klyftor vitlök sätta i termos och häll 250 ml kokande vatten (proceduren att utföra på natten), under månaden ta 100 ml 2 gånger om dagen på tom mage;
 • hugga 3 kryddnejlika vitlök och häll 200 ml mjölk, elda, koka och koka i 1 minut. Täck och låt stå i 30 minuter, dra och ta 35 droppar 4 gånger dagligen efter måltid.

Lökskal

Parallellt med traditionella behandlingsmetoder finns ett stort antal erkända folkrecept för behandling av prostatit. Avkok av lökskalor för behandling av sjukdom:

 • Skal skålen, lägg i en emaljad behållare och häll 700 ml kokande vatten, sätt i eld;
 • låt koka i 5 minuter, insistera sedan på 1 timme;
 • belastning och ta en halv tesked 3 gånger om dagen.

Den gyllene hunden

För behandling av prostatit har ett system för att ta en balsam av en gyllene mustasch utvecklats:

 • 10 dagar balsam;
 • 5 dagar - Aspargesjuice;
 • upprepa kursen.

Balsam ska tas 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 tsk, aspargesjuice - 1-5 msk. l.

Receptet för oljebalm: Blanda 150 ml spritdryck av en gyllene mustasch med 500 ml linolja, stäng locket, skaka i sju minuter.

Björk tjära

Receptet är effektivt om det används under sjukdoms första dagar:

 • 3 msk. l. Björk tjära löses i 3 liter kokande vatten (helst i en plast hink eller skål), blanda noggrant;
 • sitta över behållaren med den beredda lösningen och ånga i 10 minuter.

Viktigt! Läkemedlet är kontraindicerat om orsaken är en veneral infektion eller hemorrojder.

Aspen bark

När man letar efter information om folkliga metoder för att bli av med prostatit, kommer aspenbarken alltid först. Det är viktigt att samla barken i tid, i början av våren, när saften rör sig aktivt (tills bladen blommar). Du kan bara ta en, vars tjocklek är inom 5 mm.

Den uppsamlade barken ska torkas och sedan 100 gram krossad, tillsätt vodka (vätskan måste helt täcka pulvret). Infusera i två veckor, tinkturavlopp och ta in. Det är nog att använda infusion av bark av asp tre gånger om dagen, behandlingen tar en månad.

Vide-ört

Effektiva recept från Ivan-te med prostatit:

 • 1 msk. l. Ivan-tehack, häll 200 ml kokande vatten, låt stå i 40 minuter, filtrera, ta 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 msk. l.
 • 1 msk. l. blandade blommor och blad av växten, häll 200 ml kokande vatten i en emaljgryta, täck med ett lock, täck med en varm filt, lämna för natten, dränera infusionen på morgonen, ta 1/2 kopp 2 gånger om dagen.

Alo med honung

Dessa produkter har inte mycket att säga, de används ofta i folkmedicin. Med prostatit måste du ta 500 gram aloeblad (åldern på arken är från tre år gamla), knådas och blandas med 0,5 kg honung. Blanda sedan blandningen med 500 ml rött torrt vin. Skicka till en mörk plats i 5 dagar, insistera.

Som läkemedel för prostatit ta en matsked flera gånger om dagen i 30 dagar. Efter en veckors paus kan behandling med aloe och honung upprepas.

blodiglar

Hirudoterapi är en populär behandling för idag, med ett minimum av kontraindikationer. Leeches med prostatit verkar på kroppen på tre sätt:

 • mekanisk (reduktion av blodvolymen i prostatakörteln);
 • reflex (förbättra blodflödet);
 • biologisk (injektion av näringsämnen i kroppen med hjälp av saliv).

Även leeches bidrar till utspädning av blod och lindrar symtomen på sjukdomen. Behandlingsförloppet bestäms av en specialist.

Män kan använda läsk med prostatit i form av ett antiseptiskt medel. Använd 2 sätt att använda - bad och lotioner. För båda varianterna är lösningen densamma - 1 msk. l. läsk utspätt i 1 liter kokande vatten och tillsätt 1 tsk. jod. Den beredda lösningen får svalna något före användning.

ginseng

Tinktur hjälper helt och hållet till att klara av många symptom på sjukdomen hos hankörteln. Du kan ta växtens rötter och löv i ett förhållande på en till tio, häll alkohol 50%. Ta tinktur på 20 droppar en gång om dagen. Denna metod för folkbehandling är kontraindicerad vid högt blodtryck, sömnlöshet.

propolis

Propolis har användbara och helande egenskaper, därför används den framgångsrikt vid behandling av prostatit.

Recept: krossade propolis placeras i en glasbehållare och häll tvättsprit i ett förhållande av 1: 2, placera 2 veckor i en mörk och sval plats, periodiskt skaka flaskan med innehållet, sila infusionen.

Applicera 3 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter, 35 flockar 35 droppar i 100 ml varm mjölk.

Rötter av Manchu Aralia

Det är ganska svårt att få medicinska rötter. För behandling behöver du 20 gram rötter för att hälla 100 ml alkohol 70% (du kan ersätta alkohol med vodka). Tinktur tas i en mängd av högst tre dussin droppar men tre gånger om dagen.

Det hjälper helt och hållet till att återställa sexuell funktion. Med febrilförhållanden och hjärtproblem är detta medel för folkbehandling av prostatit strängt kontraindicerat.

Fänkål frukter

Fänkål är en slags lök. Du måste ta 100 gram lökfennikel och en liter port. Häll och lämna för att infusera i tre veckor. Sedan spänna och ta 100 ml före måltider för att minska manifestationen av symptom på prostatit och bli av med sjukdomen.

Vilka buljonger hjälper

Jordgubbsorchis

Ta två gram knölar och slipa i pulver. Häll sedan 500 ml med vatten och koka i tio minuter. Lämna sedan i en halvtimme och påfrestning. För behandling, använd tre gånger om dagen för 100 ml. Perfekt för att återställa sexuell funktion.

Grenar av hassel

För receptet, ta grenarna från trädet med bladen. De ska sköljas väl, häll sedan vatten och koka i 20 minuter, låt det brygga. Korrekt bryggd buljong har en röd färg med en brun kant. Häll vätskan i en skål och andas ångan.

Herbal Collection Number 1

Du kan säkert ta en blandning av blad av björk, cowberry, nässla, horsetail, löv av gåsbärgås och salvia. Vi har redan skrivit om de positiva egenskaperna hos dessa örter. Grönska blanda i samma proportioner och häll ett glas kokande vatten. De skickar den till elden, koka i 13 minuter, och insistera sedan på flera timmar. Ta upp till tre gånger om dagen efter måltiden, drick en samling av 50-100 ml.

Herbal Collection Number 2

I det här fallet, läkare rekommenderar folk att ta lika mycket björk knoppar, manschetten, söt flagga rot, vetegräs, svalört, åkerfräken, kamomill blommor, linfrön, hagtorn. Matlagning som första naturläkemedel. Samma regler kommer att vara i behandling av prostatit.

Användningen av pumpa frön vid behandling av prostatit


Om du frågar någon vilken folkmetod de vet för hembehandling av prostatit, kommer många att kalla det pumpa frön. Det handlar om en unik komposition. De innehåller zink, som den manliga kroppen behöver (speciellt med problem med prostata).

Hur applicerar pumpa frön med prostatit:

 1. Du kan bara äta tre dussin kärnor under dagen. Det är viktigt att fröerna var utan tillsatser - salt, kryddor. Ta inte på en tom mage. Från 30 frön får en man en daglig dos zink.
 2. Du kan göra en söt blandning av pumpa frön. 0,5 kg frön skalas i en köttkvarn och tillsätt 200 ml honung. Alla mixar och formar godis. Håll i kylskåpet och äta upp till tio stycken söta bollar under dagen. Det är viktigt att lösa upp dem i munnen och inte svälja snabbt.

persilja

Användningen av persilja vid behandling av prostatit:

 • två stora skedar persilja rotkotlett och häll 0,2 liter kokande vatten. Låt tills helt kylt och drick sedan 100 ml som en carminativ;
 • två stora skedar persilja frön häller 0,2 liter kokande vatten. Koka 10 minuter och låt svalna. Avkok tas på en stor sked upp till 6 gånger om dagen
 • En liten sked krossad frön som insisterar i ett glas vatten om dagen. Ta 50 ml till fyra gånger om dagen för behandling och för förebyggande av prostatit.

Färsk juice från prostatit:

 1. Juicen av färsk rädis eller pepparrot är ett utmärkt sätt att behandla och förebygga manlig sjukdom. Det räcker att dricka två stora skedar av något av de föreslagna juicerna tre gånger om dagen.
 2. Aspargesjuice är utmärkt för att ta bort symptom på prostatit. Den kan vara full utan begränsningar. En dag rekommenderas att ta minst 600 ml.

Rekommendationer av läkare vid behandling av prostatit folkmekanismer

Naturligtvis kommer alla läkare att säga att metoderna för människors behandling måste samordnas med honom. Men detta är inte att frukta, ofta läkare stöder sådana alternativ för behandling och förebyggande. Dessutom föreskriver de till och med ytterligare enemas. Ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit, vem ska vända sig till, du kan i vår artikel.

Läkare förnekar inte det faktum att många växter har en diuretik och antiinflammatorisk effekt på människokroppen. De råder rådjur, St John's wort, sträng, lakrits, horsetail, björk.

För att återställa den sexuella funktionen, som lider av prostatit, rekommenderar läkare att ta avkroppar av örter. Det kan vara äng majsklämma, prålande, persilja, cattail, kamomill eller melissa.

medicinering

Behandling av prostatit med läkemedel innefattar administrering av olika läkemedel, inklusive antibiotika:

 • alfa-adrenoblocker (doxazosin, prazosin);
 • hormonella preparat;
 • muskelavslappnande medel (Midokalm);
 • immunomodulatorer (polyoxidonium);
 • rektala suppositorier (Viferon, Prostopinum);
 • antibakteriella preparat.

Vid behandling av antibiotika ges preferensen till fluorokinoloner och makrolider, eftersom de är de som kan ackumuleras i den nödvändiga koncentrationen i prostata vävnaderna:

 1. Fluoroquinoloner - Levofloxacin (Eleflox), Ciprofloxacin (Cyphran), Ofloxacin (Ofloxin).
 2. Makrolider - Azitromycin (Sumamed), Klaritromycin (Fromilide).
 3. Mindre vanliga penicilliner (Augmentin, Amoksislav), cefalosporiner (ceftriaxon, Supraks), tetracykliner (JUnidoks soljutab).

ljus

Ljus för behandling av prostatit besitter följande egenskaper: lindra smärta (icke-steroida medel) kramper avlägsnas (på basis av papaverin), eliminera den inflammatoriska processen (innehållande ett antibiotikum). Mest populära och effektiva:

 • Vitaprost (tar bort inflammation och svullnad);
 • Ichthyol (används för återfall av kronisk form);
 • Diklofenak (bedövar, eliminerar inflammation och ödem);
 • Voltaren (har antiinflammatorisk och analgetisk effekt).

Apparat för behandling av prostatit i hemmet

Terapi av prostatit hos män är baserad på fysioprocedurer. Hittills finns det många enheter som kan användas inte bara i kliniker utan även hemma:

 • Vitafon (vibrocaustisk enhet);
 • Almag 01 (magnetoterapi);
 • Elektron, Darsonval (elektriska medicinsk utrustning);
 • tofsvipa;
 • Mavit;
 • Enkelt.

Var och en av enheterna har vanliga kontraindikationer - förvärring av en kronisk sjukdom, proctit, prostata tuberkulos, en malign tumör i tarmen eller prostata.

Magnetbehandling

Ofta används magnetoterapi för att behandla prostatit. Proceduren utförs före natt sömn, magneten placeras på grenområdet. Metoden minskar smärta och inflammation.

Detta är ett vanligt och erkänt av många läkare sätt att behandla prostatit hemma med folkmekanismer. Det är viktigt att välja en terapi för att samordna den med en läkare, så att traditionell behandling inte stämmer överens med traditionella metoder. Komplexa åtgärder på kroppen ökar återhämtningen.