Huvud
Skäl

Behovet av antibiotika vid behandling av prostatit hos män

behöva antibiotikabehandling med en akut form av bakteriell prostatit med svåra symptom är utan tvivel.

Men är det lämpligt att ta antibiotika med kronisk och ospecifik inflammation i prostata? Och är det en skillnad mellan grupper av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit?

I artikeln kommer vi att tala om hur man behandlar prostatit hos män antibiotika och vad är kontraindikationerna för antagning. Och även nedan hittar du en lista antibiotika med prostatit.

Antibiotika för prostatit hos män: behöver du alltid ta dem?

Syftet med behandlingen av prostatit är att återställa normal funktion av prostata och urinrör med obligatorisk eliminering av patogenen. Det är för att eliminera patogenen och är ordinerad behandling antibiotika med prostatit hos män.

antibiotika är absolut angivna för akut bakteriell och kronisk infektiös prostatit, och även som en testterapi för inflammation av prostata.

Sedan den långvariga behandlingen av prostatit antibiotika negativt påverkar immunsystemet, matsmältningsorganen, lever och njurar, bör behandlingstiden inte överstiga 2 veckor.

Vid kronisk inflammation i prostata är upprepad antibiotikabehandling möjlig endast 6 veckor efter första behandlingstiden.

Fördelar med behandling antibiotika från prostatit hos män är uppenbara:

 • de undertrycker tillväxten av patogena mikroorganismer i prostatakörteln, urinröret;
 • förhindra utveckling av komplikationer mot bakgrund av sjukdomen (infertilitet, uretrit, epididymit);
 • med kronisk prostatit förebygger utvecklingen av exacerbationer, som under upprepade tillfällen ofta är fulla av komplikationer.

Men om du bestämmer dig för att börja behandling för prostatit antibiotika hemma, kom ihåg att antibakteriella läkemedel kan ordineras efter laboratoriediagnos av sjukdomen, studier av floran och identifiering av patogenen.

Med ospecifik prostatit (inflammatorisk process med okänd etiologi) antibiotikabehandling inte bara ineffektivt, men ökar också risken för utveckling dysbios, och kan också förvärra sjukdomsförloppet och prova utvecklingen av mykotiska (svamp) lesioner i prostatakörteln.

Valet är också viktigt antibiotikum för behandling av prostatit hos män, den mest aktiva i förhållande till orsaksmedlet för infektion.

Också många antibiotika inte tränga in i prostata, är koncentrationen otillräcklig för att påverka bakterierna, varigenom den senare utvecklat resistens mot detta läkemedel.

Vid akut prostatit som uppträder med uttalade symptom: berusning, feber, smärta i perineum, smärta vid urinering och oförmåga krävs antibiotisk behandling av prostatit och deras intravenös administrering för att uppnå en hög läkemedelskoncentration.

Under de senaste åren har resistensen hos bakterier mot vissa droger ökat dramatiskt, så innan behandling påbörjas antibiotika med prostatit hos män, är det nödvändigt att undersöka patienten för hela gruppen STI, och patogen flora med bestämning av resistensen hos vissa mikroorganismer till vissa läkemedel.

vad antibiotika att behandla prostatit? Det finns följande grupper av antibakteriella läkemedel (de bästa antibiotika för prostatit):

 1. penicilliner - ampicillin, amoxiclav, amosin, amoxicillin. Förr i tiden, används aktivt dessa antibiotika för inflammation i prostatan, med tillkomsten av de mest aktiva antimikrobiella nästan förlorat sin klinisk betydelse, på grund av det ökade antalet negativa bakterier som är resistenta mot penicillin.
 2. tetracykliner - Vibromycin, tetracyklin, doxycyklin. Ha aktivitet mot gonokocker, klamydia, mykoplasmer. Används oftare vid behandling av kronisk infektiös prostatit orsakad av ovanstående patogener.
 3. makrolider - erytromycin, josamycin, azitromycin, roxitromycin, klaritromycin. Dessa antibiotika med prostatit har ett brett spektrum av verkan och låg toxicitet.
 4. cefalosporiner cefotaxim, ceftriaxon, cefixim. Aktivt används vid behandling av akuta former av bakteriell prostatit. Dessa är bra antibiotika för prostatit, de har ett brett spektrum av åtgärder och hög aktivitet i förhållande till patogena bakterier.
 5. fluorokinoloner - ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, levofloxacin. Ofta används för komplex behandling av kronisk prostatainflammation och okomplicerad akut inflammation i prostatan (100% effektivitet). De har hög aktivitet och låg toxicitet (de stör inte den tarmmikroflora).

antibiotika från prostatit hos män - namnet, systemet för behandling av prostatit med antibiotika och handlingsspektrum:

injektionerna

vad antibiotikum Är det bättre med prostatit? Om du har en akut form av bakteriell prostatit, med uttalade symtom på inflammation, rekommenderas intramuskulär grupp av antibiotika cefalosporiner - cefotaxim, ceftriaxon.

Dessa läkemedel tränger effektivt in i vävnaderna hos den infekterade prostatan och eliminerar fokusen på inflammation.

Intramuskulär injektion av läkemedlet utförs strikt av en medicinsk arbetare vid dispensaren en gång om dagen.

Sätt injektionerna själv hemma är förbjudet.

För akut lindring av symptom i den komplicerade förloppet av akut prostatit, intravenösa injektioner av läkemedlet sumamed, som regel, på ett sjukhus.

Rekommendationer för antibiotikabehandling

Vid behandling av prostatit med antibiotika hos män är det nödvändigt att ta hänsyn till deras effekt på spermatogenes, Därför är det förbjudet att planera uppfattningen i 4 månader efter behandlingens gång.

Rekommendationer för mottagande och behandling av prostatit hos män med antibiotika:

 1. Administreringen av läkemedlet är strikt av läkaren och endast efter resultaten av laboratoriediagnosen.
 2. Om möjligt, med kronisk prostatit är det bättre att ta fluorokinoloner, som har ett brett spektrum av åtgärder, hög aktivitet och låg toxicitet. De förändrar inte tarmmikrofloran och har en immunmodulerande effekt.
 3. Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren och följs noggrant.
 4. Under tillskott är nödvändigt att avstå från fet, för salt, salta och söta livsmedel för att minska belastningen på levern. Vid behov kan administrering av antihistaminer förskrivas.
 5. Efter antibiotikabehandling rekommenderas att ta eubiotika för att normalisera tarmmikrofloran från 3 till 4 veckor.

Vid behandling av kronisk och akut inflammation i prostata antibiotika De är en komponent av komplex terapi, vilket inkluderar: mottagande antiinflammatoriska och smärtstillande läkemedel, sjukgymnastik, massage av prostata, örtmedicin. Effektiv sanatoriumbehandling av patienter med kronisk prostatit.

Vad är det mest effektiva antibiotikum vid en prostatit? Alla påverkar kroppen annorlunda och varje enskild känslighet, så det är omöjligt att välja det bästa.

Kontra

komplex antibiotika vid en prostatit utses den endast av den behandlande läkaren vid den etablerade diagnosen och diagnostiserad sjukdomspatogen.

Med prostatit av okänd etiologi är antibiotika förbjudna.

Eftersom detta bara kan förvärra sjukdomsförloppet.

mottagning antibakteriella läkemedel är förbjudet för personer som är överkänsliga mot det verksamma ämnet.

Detta gäller män som har nedsatt njur- och leverinsufficiens i svår form.

Sådana patienter bör ordineras behandling med prostatit utan antibiotika. Med sjukdomar i GI-organen utförs antibiotikabehandling under överinseende av en läkare.

naturliga

Vid bakteriell prostatit vid akutstadiebehandling antibakteriella läkemedel Det är nödvändigt och har inga alternativa terapeutiska metoder. Med avseende på naturliga antibiotika med prostatit, då kan fytoterapi indikeras för kronisk prostatit som en hjälpbehandling.

Nu vet du vad antibiotika När prostatit tas. Kom ihåg om orsaksmedlet för prostatit är bakterier, Den enda effektiva metoden för behandling är antibiotikabehandling.

För att uppnå en fullständig helande effekt, komplex behandling, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, fysioterapi, zoneterapi.

Vilka antibiotika ska man ta med prostatit hos män: en lista över de bästa

I den moderna världen, enligt forskare, lider varje tredje man av denna eller den här typen av prostatit, och sjukdomen växer snabbt yngre. Om två eller tre årtionden sedan ansågs uteslutande för äldre, nu är fler och fler män som inte fyllt 30 år en urolog om hjälp. Ofta är kronisk prostatit smittsam i naturen, dessutom har cirka 86% av patienterna en historia av sexuellt överförbara sjukdomar: gonoré, trichomoniasis, klamydia och andra. Behandla prostatit under lång tid, sjukdomen orsakar ofta återfall, allt detta kräver utveckling av nya metoder för komplex behandling och användning av de senaste antibakteriella läkemedlen. Vad som exakt innebär att utse till patienten vid en prostatit, vågar strängt i en enskild ordning. Antibiotika för prostatit, vilka är de effektivaste drogerna att ta?

Grundläggande behandlingsprinciper

Antibiotika vid prostatit är endast förskrivna till patienten med den smittsamma sjukdomsformen som bekräftas genom laboratorietester. Urval av antibiotika utförs av en urolog strikt individuellt med hänsyn till:

 • Förlängd prostatit.
 • Individuell känslighet hos män till läkemedlets verkan.
 • Aktiviteten av läkemedlet mot de detekterade patogenerna.
 • Orsaker till infektion.

Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt fokus på inflammation skapas. Vid behandling av akut och kronisk bakteriell prostatit spelar dessa läkemedel en avgörande roll, men vissa faktorer påverkar deras effektivitet:

 1. Hur reagerar en patogen mikroflora på ett visst medel.
 2. Graden av läkemedelskoncentration i prostata.

Vid val och förskrivning av ett antibiotikum måste läkaren ta hänsyn till följande:

 • Läkemedlet måste ha en hög fetthalt.
 • Antibiotikum bör inte binda till vassleproteiner.
 • Preparat bör koncentreras så mycket som möjligt i prostata.
 • Antibiotikumet bör ha ett brett spektrum av åtgärder.
 • Priset på droger ska vara överkomligt för patienten.
 • Antibiotikumet bör ha bra recensioner.

För kronisk bakteriell prostatit bör antibiotikabehandling utföras under minst 2-4 veckor. Droger bör tas regelbundet och enligt systemet, vilket - doktorn kommer att indikera. Om effekten av läkemedlet under denna period inte bekräftas och männen inte har en positiv dynamik bör behandlingsregimen ses över och det är nödvändigt att bestämma vilka medel som ska fortsätta behandlingen. Om antibiotikumet är korrekt valt, förekommer dödsfallet av patogena mikroorganismer i prostata om fyra veckor. Tänk på de viktigaste antibiotika som används i modern träning av behandling av akut och kronisk infektiös prostatit.

På vad betyder att sluta

Tänk på de viktigaste drogerna i mer detalj.

En av de mest effektiva drogerna mot prostatit är ett antibiotikum, det används i tabletter och injektioner.

 • fluorokinoloner

Fluoroquinoloner i moderna läkemedel är en ny generation antibiotika, de har ett extremt brett spektrum av antibakteriell verkan och är idealiska för behandling av kroniska former av olika infektionssjukdomar, inklusive prostatit. Preparat av denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostata-cellernas celler. För behandling av prostatit används antibiotika Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa medicinen för denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gram-negativa och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer, en annan faktor i läkemedlets effektiva effekt är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Antibiotikumet har en hög förmåga att tränga in i vävnader och organ, när den kommer in i prostata vävnaden kan den nå samma höga koncentration som i hanserumet. Levofloxacin utsöndras från kroppen av män huvudsakligen med urin. Mycket effektiv vid behandling av prostatit.

Antibiotikumet har samma förteckning över biverkningar som andra starka antibiotika, så under läkarundersökningen ska läkaren noggrant övervaka patientens tillstånd och på ett adekvat sätt bedöma graden av läkemedlets negativa effekt på kroppen. Läkemedlet tas en gång om dagen, den terapeutiska dagliga dosen är 500 mg. Levofloxacin kännetecknas av absolut biotillgänglighet, det föreskrivs både intravenöst och i form av tabletter. Medelpriset på förpackningstabletter är 400-500 rubel (10 stycken). Andra namn på antibiotika i denna grupp: ciprofloxacin, ofloxacin, lomefloxacin. Recensioner om drogen är mycket bra.

 • makrolider

Vissa patienter kan inte använda Sumamed, och ändå anses det vara ett av de bästa antibiotika.

Antibiotika relaterade till makrolidgruppen är särskilt effektiva vid behandling av klamydia- eller mykoplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln. Det bästa och mest populära antibiotikum i denna grupp av urologer för behandling av prostatit är Sumamed, som marknadsförs i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. Tabletter kan vara berusade hemma. Summan med prostatit är särskilt effektiv vid behandling med svår och försummad form. Det används aktivt vid behandling av inflammation i prostata, komplicerat av urinvägsinfektion, liksom inflammatoriska processer i andra organ av män.

Sumamed ska ges med försiktighet, eftersom patienterna ofta utsätts för en individuell intolerans mot läkemedlet. Förloppet av prostatitbehandling utförs strikt under överinseende av en läkare, eftersom långvarig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen. För att undvika detta ska patienten regelbundet donera blod för analys. Sumamed produceras i Kroatien och Israel och priset är ganska högt - i genomsnitt 500 rubel. för 3 tabletter, men även recensionerna om det är bara positiva. Om läkemedlet är dyrt för patienten kan läkaren ordinera sina analoger - Azitromycin, AzitRus och andra.

 • aminoglykosider

Agenterna i aminoglykosidgruppen föreskrivs av läkarna med prostatit om flera patogener är närvarande i patientens analyser eller om en specifik patogen inte har identifierats genom laboratorietester. Antibiotika i denna grupp har en mycket stark antibakteriell effekt, de ackumuleras väl i prostatavävnaderna, men i modern urologisk träning används de inte ofta. Dessa läkemedel har en signifikant lista över biverkningar, inklusive starka levertoxiner. Dessutom kan aminoglykosider orsaka dövhet hos män, de påverkar också njurarnas funktion, och det är därför nödvändigt att behandla dessa läkemedel med stor omsorg. Svaren från läkare och patienter om läkemedlet är mycket motsägelsefulla.

Gentamicin, som alla aminoglykosider, har obehagliga biverkningar, injektioner används för att ta emot det.

Oftast i urologisk praxis används drogen Gentamicin. Läkemedlet produceras i ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, vid behandling av kronisk infektiös prostatit tas den i en daglig dos på 3-5 ml. Effekten av läkemedlet är baserat på att blockera syntesen av proteinet hos infektionspatogenen när de patogena mikroorganismerna kommer in i cellerna, vilket leder till deras död. Koncentrationen av läkemedlet i prostata med intramuskulär injektion uppnås inom en timme. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen i urinen, i mindre utsträckning - med galla. Drogerna i denna grupp inkluderar även kanamycin, 5-NOC och andra. Med akut infektiös prostatit för snabb avlägsnande av inflammatoriska fenomen i prostatakörteln är en kombination av två droger möjlig. Kostnaden för antibiotika i denna grupp ligger inom intervallet 350-600 rubel.

 • suppositorier

Ljus med antibiotika är en mycket effektiv doseringsform vid behandling av akut och kronisk infektiös prostatit, eftersom prostatakörteln ligger väldigt nära tarmarnas väggar och läkemedlet så snabbt som möjligt kommer in i det drabbade organet. Dessutom är fördelen med suppositorier att patienten kan använda dem självständigt, i motsats till intravenösa och intramuskulära injektioner. Stearinljus har mycket färre kontraindikationer än andra dosformer, eftersom de kommer in i prostata som kringgår mag-tarmkanalen. Dessutom, ljus - detta är den bästa och mest effektiva metoden för behandling hemma, recensioner om dem är mycket bra. Den genomsnittliga kostnaden från 370 till 1100 rubel beror på tillverkaren och typen av medicin.

Stearinljus har en lägre dos av antibiotikum än injektioner och behandlingstiden är vanligtvis längre. De har följande terapeutiska effekt:

 1. Minska intensiteten i den inflammatoriska processen.
 2. Kämpa effektivt mot patogen mikroflora.
 3. Ha en uttalad bedövningseffekt.
 4. Förhindra förekomsten av prostata adenom.
 5. Främjar normalisering av blodcirkulationen.
 6. Öka skyddskrafterna hos männen.

Priset på suppositorier är inte högt, de är mycket överkomliga för alla. I akut och kronisk bakteriell prostatit utses formen Proctosedyl ljus som består av hydrokortison, framycetin och heparin. Denna kombination av läkemedel ger borttagning av inflammation och klåda, lindrar smärta, förstör patologisk mikroflora och förbättrar regenerering. Även prostatit kan behandlas med ljus med erytromycin, som har en uttalad antibakteriell effekt.

Ljus Proctosedil är ganska billiga, har inga biverkningar, och används inte bara för prostatit.

Erytromycin orsakar inte negativa biverkningar hos män, därför är dessa ljus ofta föreskrivna för individuell intolerans mot andra antibiotika. Stearinljus med levomitsetinhjälp mot nästan alla infektionspatogener, förutom stafylokocker, streptokocker och tuberkulos. Hemma tar sådana ljus 2-3 gånger om dagen. Levomycetin påverkar cellmembranets protein och förstör det. Vilken typ av ljus passar patienten, bestämmer läkaren, listan över dem är ganska stor.

I den komplexa behandlingen av akut och kronisk bakteriell prostatit antibiotikaterapi är avgörande, men dessa läkemedel bör användas med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning och i kombination med andra droger: enzymer, NSAID, hepatoprotectors blockerare och andra. När du väljer ett antibiotikum bör tas hänsyn till en rad faktorer: typen av patogen, individuell känslighet män till de resurser det spektrum av åtgärder, biverkningar och andra.

Hur man väljer antibiotika för kronisk, akut eller bakteriell prostatit?

Behandling av inflammation i prostatakörteln utförs med användning av grupper av läkemedel. I närvaro av bakteriell infektion föreskrivs antibiotika för prostatit. De eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer och inflammation, påskyndar återhämtningsprocessen. För att terapin ska vara effektiv är det viktigt att avgöra med läkaren vilket antibiotikum för prostatit är mer effektivt hos män. Detta kan göras på basis av analysernas resultat.

Hur man väljer ett läkemedel?

Användningen av antibiotika för prostatit indikeras när en bakterieform av sjukdomen detekteras. Smittsamma skador kan elimineras genom att bestämma typen av patogen mikroflora och dess känslighet mot antibakteriella medel.

Läkemedel för behandling

Behandling av prostatit med antibiotika görs med en preliminär undersökning av prostatakörtelns utsöndring. Fram till denna punkt är några droger, med undantag för antiinflammatoriska, analgetiska och fällda medel, förbjudna. Annars kan negativa biverkningar uppträda, och terapi ger inte ett positivt resultat.

Patienten behöver veta att det inte finns något universellt svar på frågan om hur man behandlar inflammation i prostatakörteln. Undersökningen måste därför utföras nödvändigtvis. Då hemma kan du utföra antibiotikabehandling.

Antibiotikum utses av urologen efter undersökning

Antibiotika i tabletter

Antibiotika för prostatit hos män i form av tabletter kan vara med olika aktiva beståndsdelar i kompositionen. Listan över droger som används för bakteriell prostatit, innehåller många namn.

josamycin

Behandling av prostatit med antibiotika kan utföras med hjälp av makrolider. De inkluderar jozamycin, som har en bakteriostatisk effekt. Det koncentrerar sig i det inflammatoriska fokuset och eliminerar effekten av skadliga mikroorganismer.

Antibiotikum Astellas Wilprafen (Jozamycin)

Produkten har praktiskt taget inga biverkningar. Vissa patienter noterar en förlust av intresse för mat, illamående och halsbränna.

roxitromycin

Det halvsyntetiska antibiotikumet i makrolidgruppen är roxitromycin. Med nedsatt dosering har den en bakteriostatisk effekt. Om behandlingsregimen för prostatit förskrivs med användning av ökade doser eliminerar läkemedlet den patogena mikrofloran.

Roxitromycin, 10 tabletter.

Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med nedsatt leverfunktion och allergi mot den aktiva substansen.

doxycyklin

Hemma kan prostatit behandlas med Doxycyklin. Han kämpar mot mykoplasma och klamydia. Tetracyklin antibiotikum hämmar syntesen av bakteriella proteiner.

Doxycyklin (Doxycyclinum) är ett antibiotikum av bredspektrumtetracyklingruppen

Absorptionen av den aktiva komponenten sker omedelbart i organen i mag-tarmkanalen. Om du dricker ett piller medan du äter, saktar processen något.

cefotaxim

Ta med prostatit och början adenom kan Cefotaxime, som kan eliminera effekten:

 • anaerober;
 • gram-negativa mikroorganismer;
 • Gram-positiva bakterier.

Innan läkemedlet tas, bör patienten vara övertygad om frånvaron av en allergisk reaktion mot cefalosporiner och penicilliner. Läkemedlet kan leda till angioödem.

ciprofloxacin

När kronisk prostatit är förskrivet antibiotika Ciprofloxacin. Det finns tillgängligt i form av tabletter.

Ciprofloxacin ska druckas före måltid. Det är värt att komma ihåg att drogen inte är ordinerad när:

 • kolit;
 • en allergisk reaktion på den aktiva ingrediensen;
 • behandling av kroniska sjukdomar hos andra organ med läkemedel.

ceftriaxon

Cefalosporin av den tredje generationen är Ceftriaxon. Det eliminerar anaeroba och gramnegativa bakterier, bekämpar framgångsrikt gram-positiv mikroflora. Medlet hjälper till att undertrycka syntesen av cellmembran.

Det rekommenderas att neka att ta drogen till män som lider av en allergisk reaktion på:

Försiktighet tas vid behandling av kronisk prostatit med antibiotika för lever- och njursjukdomar, enterit och kolit.

Under behandlingen är det nödvändigt att utesluta användning av alkoholhaltiga drycker. Annars kan det finnas olika störningar i kroppen.

azitromycin

Effektiva antibiotika för behandling av prostatit - medel baserade på azitromycin. De används vid behandling av infektionssjukdomar i olika kroppssystem.

Azitromycin (azitromycin) är ett semisyntetiskt bredspektrum antibiotikum

Läkemedlet kan appliceras i både akuta och kroniska skeden av sjukdomen. Tilldela det efter detektion i analys av ett stort antal leukocyter och skadliga mikroorganismer.

amoxicillin

Ett bra semisyntetiskt antibiotikum, som används vid behandling av inflammation i prostatakörteln, är Amoxicillin. Det har en intensifierad bakteriedödande verkan, så symptomatologin elimineras efter några dagar efter användning av läkemedlet.

lomefloksatsin

Antimikrobiellt läkemedel med bakteriedödande verkan är Lomefloxacin Fluoroquinolon-gruppen. Det är en viktig och viktig medication.

Lomefloxacin för prostatit

Läkemedlet har olika kontraindikationer för användning. Ta det noggrant när:

 • cerebral ateroskleros;
 • epilepsi;
 • brott mot centrala nervsystemet;
 • hypokalemi.

I närvaro av cirros är inte korrigering av behandling nödvändig. Denna regel gäller för patienter som inte har några problem med njurarna.

levofloxacin

Ett brett spektrum av åtgärder har Levofloxacin. Det används vid behandling av prostatit, provocerad av olika patogena mikroorganismer.

Levofloxacin (Levofloxacin) är en antibakteriell beredning av fluorokinolongruppen

Medlet kan påverka njurarnas funktion. Därför bör personer som lider av njursjukdomar ta p-piller endast under överinseende av en läkare.

ofloxacin

Antibiotikumet Ofloxacin tränger lätt in i prostata vävnaden. På grund av detta verkar det snabbt på det inflammatoriska fokuset och skadliga mikroorganismer.

Trots den höga effektiviteten kan Ofloxacin prova utseendet av biverkningar. Bland dem är:

 • yrsel;
 • letargi;
 • nedsatt medvetenhet
 • dåsighet;
 • illamående och kräkningar.
Ofloxacin Darnitsa

Överdosering behandlas symptomatiskt.

Det finns vissa kontraindikationer för att ta botemedlet. Dessa inkluderar brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas, epilepsi, sänkt anfallströskel, hög känslighet för den aktiva substansen ofloxacin. Det är värt att vara försiktig med patienter som har ateroskleros av kärl i hjärnan, nedsatt blodcirkulation, njurspatologi, CNS-skada av organisk natur.

Ljus med antibiotika

Förutom allmän exponering kan patienter förskrivas suppositorier för prostatit med antibiotika. De är effektiva medel på grund av lokala effekter på inflammationsfokus.

Ljus med antibiotika - ett effektivt medel för lokal exponering

Proctosedyl

Ljus Proctosedil ordineras vid behandling av akut och kronisk stadium av sjukdomen. De består av sex aktiva substanser, inklusive en antibakteriell komponent. På grund av detta läkemedel:

 • tar bort de sexuella organens klåda
 • eliminerar inflammatorisk process
 • reducerar smärt syndrom;
 • strider mot patogen mikroflora
 • accelererar reparation av vävnad.
Användning av suppositorier

Ljus med erytromycin

För behandling av prostatit används ljus med antibiotisk erytromycin. De eliminerar snabbt effekten av patogen mikroflora. Läkemedlet orsakar inte biverkningar.

Det leder sällan till biverkningar. Ibland kan det finnas illamående, yrsel och nedsatt hörsel. Alla symtom övergår snabbt efter att stolpilleriet har avbrutits.

Levomycetin suppositorier

Vid behandling av akut och kronisk prostatit föreskrivs Levomycetin suppositorier. I fallet med uttalade symptom utförs användningen av suppositorier tre gånger om dagen.

Behandling av prostatit med rektala suppositorier

På grund av effekterna av kloramfenikol förstörs de cellulära proteinerna från bakterier. Därför kan läkemedlet bekämpa alla mikroorganismer, förutom mycobakterier tuberkulos, coccal och infektioner som är resistenta mot meticillin.

sintomitsina

Många läkare i behandlingen av inflammation i prostatakörteln utser ljus med Synthomycin. Antibiotikumet verkar på cellmembranen, vilket gör det omöjligt att dela upp och multiplicera den patogena mikrofloran. I detta fall elimineras inte bara den inflammatoriska processen, men sannolikheten för ytterligare utveckling av infektionen är utesluten.

Läkemedlet är förskrivet för sjukdomar som orsakas av aktivitet:

 • shigella;
 • Escherichian;
 • salmonella;
 • aureus;
 • streptococcus;
 • proteus;
 • Treponema.

Antibiotika bör väljas uteslutande av en läkare. Självmedicinering kan leda till olika komplikationer.

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Antibiotika för kronisk prostatit

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Kronisk prostatit är en mycket vanlig sjukdom hos män i den äldre åldersgruppen (efter 40 år). Den kroniska formen utvecklas i olägligt behandling av akut inflammation i prostatan, liksom systematisk påverkan av negativa faktorer, matsmältningsstörningar, dålig näring, overeating, stillasittande livsstil. Minskad aktivitet av immunceller främjar tillväxten av bakteriekolonier i organen i det genitourära systemet, vilket orsakar en förvärmning av sjukdomen och utseendet av patologiska symptom.

Att behandla infektiösa former av kronisk prostatit är nödvändiga antibakteriella och antimikrobiella medel, som kan framställas i orala doseringsformer eller i form av rektala suppositorier. Välj ett lämpligt läkemedel, samt beräkna dosen ska läkaren, eftersom olika grupper av antibiotika har olika effekt och en lista över kontraindikationer.

Antibiotika för kronisk prostatit

Funktioner av valet av läkemedlet: Vad ska patienten veta?

Enligt statistiken samråder nästan hälften av män inte med en läkare när symptom på prostatit upptäcks, även om sjukdomen är ganska väl behandlingsbar i ett tidigt skede. Läkare associerar detta med det psykologiska obehag som patienterna upplever under vissa medicinska förfaranden, till exempel prostata massage som utförs genom rektum. Denna tillvägagångssätt påverkar sjukdomsförloppet och människans övergripande välbefinnande, eftersom självmedicinering i de flesta fall inte ger ett positivt resultat.

Orsaker till kronisk prostatit hos män

För att korrekt välja ett antibiotikum för behandling av den inflammatoriska processen är det nödvändigt att klara blod- och urintester, liksom bakteriekulturen i sekretionsvätskan och analysen på näringsmedia. Detta är nödvändigt för att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen, som oftast är klamydia och gonokock-gram-negativa bakterier från gruppen av aerober. Om patienten börjar ta p-pillen utan den här studien finns det en stor sannolikhet för patologins progression som ett resultat av avsaknaden av ett terapeutiskt resultat. Nedan följer en översikt över de mest effektiva antibakteriella läkemedlen som kan användas för komplex behandling av inflammation i prostata.

Hur manifesteras kronisk prostatit?

Förberedelser för behandling av mild till måttlig prostatit

Vid inflammation av 1-2 grader innebär behandling normalt att penicillindroger används. Penicilliner är substanser som uppvisar antibakteriell aktivitet mot nästan alla stammar av gram-positiva och vissa typer av gramnegativa bakterier, vilka innefattar de främsta orsakssambanden till prostatitgonokocker. Penicilliner kan vara naturliga (naturliga, syntetiseras av många slags mögel), syntetiska och halvsyntetiska. För behandling av olika infektioner i genitourinärsystemet används halvsyntetiska penicilliner: ampicillin och amoxicillin.

Dessa läkemedel absorberas snabbt av matsmältningsorganens slemhinnor, har en ganska låg toxicitet och kännetecknas av en liten lista över biverkningar även vid användning av maximala doser.

Tvblitsa. De mest effektiva drogerna i denna grupp, liksom doseringsregimen för behandling av kronisk prostatit.

De mest effektiva antibiotika för prostatit

Antibiotika prostatit visad som ett antimikrobiellt medel vid behandling av prostatacancer, är bakteriell sjukdom detekteras om (virala) karaktär. Behandling av prostatit med antibiotika anses vara en prioritet i denna situation. Eftersom behandlingen av en sådan komplex sjukdom är baserad på komplexitetsprincipen, bör man inte ta endast antibiotika från prostatit. Krävs behandling kompletteras genom att ta andra läkemedel läkemedel (analgetika, antispasmodika), och ett antal olika fysiska terapeutiska modaliteter, manuell och psykoterapeutiskt plan. Vilka antibiotika ordineras för prostatit hos män?

Källorna uppkomsten av prostatit anses i allmänhet infektion: bakterier, protozoer, virus, svampar (med utvecklingen av akut sjukdom) eller stagnation i area av små bäckenet (i kroniska sjukdomar i hela). Under en tid fortsätter sjukdomen utan uttalade tecken, men i framtiden kommer utseendet på obehagliga känslor inte att hålla dig att vänta. De manifesteras i svårigheter med urinering, retention av urin. Sällan utvecklas kronisk prostatit vid ett adenom i en prostatakörtel eller passerar i den.

I allmänhet är denna sjukdom bland män en konsekvens av en minskning av allmän och lokal immunitet. Om akut prostatit inte botas, kan det lätt bli permanent och orsaka manlig infertilitet.

Tillbaka till zmistu Antibakteriell behandling av prostata och dess syfte

# Image.јrdDenna antibiotikabehandling för prostatit:

 • Hjälp kroppen att hantera den patogena floran, minska förgiftningen.
 • Eliminera uppkomsten av sekundär infektion vid nonspecifik funktionell prostatit.
 • Ha en antiinflammatorisk effekt på det drabbade organet.

  Med andra ord, från prostatit bör antibiotikumet som doktorn föreskriver, ha en effekt på inflammationsprocessens patogen och eliminera det patologiska tillståndet.

  Antibiotika för prostatit är effektiva och oumbärliga komponenter i kampen mot manlig sjukdom, dock endast om den infektiösa orsaken till inflammation i prostatan är objektivt bekräftad. Förutom patientens klagomål och historien om anamnesen är följande anledningarna till att bestämma orsaken till sjukdomen:

  • urin (allmänt);
  • utsöndring av prostata;
  • bakteriologiska kulturer av sekretion och urin.

  Om prostatit detekteras av en icke-specifik karaktär, föreskrivs bredspektrumdroger eller universella antibakteriella läkemedel.

  Tillbaka till zmistuObsnovny antibakteriella medel med prostatit

  Utan att vänta på resultaten av laboratorieundersökningar behandlas prostatit i akut eller akut kronisk form med antibakteriella läkemedel i första raden. De är antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder och har aktivitet mot ett stort antal bakterier.

  När resultaten är klara för känslighet för antibiotika, ersätts läkemedlet med ett annat (verkar specifikt mot en viss sjukdomspatogen).

  En separat grupp är de så kallade reserv antibiotika.

  De används aldrig i början av behandlingen, men föreskrivs när ämnena inte är effektiva antibakteriella medel. Sådana preparat injiceras parenteralt (huvudsakligen i form av injektioner), avsedda för behandling på ett sjukhus.

  Behandlingsregimen för akut stadium av prostatit innefattar användningen av antibiotika i 7-10 dagar på grund av den långsamma penetreringen av läkemedelssubstansen i prostata vävnaden.

  med kronisk prostatit, varaktigheten av användningen av droger är mycket längre (kan vara flera månader).

  Om behandlingen av sjukdomen hos en man utförs hemma, tar läkaren hänsyn till scenen i den inflammatoriska processen. I ambulanspraxis, av säkerhetsskäl och bekvämlighet, väljs antibiotika ofta i tabletter.

  Förteckning över antibiotika för hembehandling:

 • Makrolider (Josamitsin, Roxitromycin, etc.) skiljer sig i penetration i prostatavävnaden, har ingen toxicitet och påverkar nästan inte den tarmmikroflora.
 • Penicilliner (Amoxiclav, Amoxicillin, etc.). Ett brett spektrum av influenser, form av mottagning är bekväm, mycket effektiv och billig.
 • Cefalosporiner (cefotaxim, ceftriaxon, etc.) - ett läkemedel med ett brett spektrum av effekter för parenteral administrering.
 • Tetracykliner (mest effektiva Doxycyklin) har en särskild aktivitet vid chlamydial och mycoplasmal inflammation, de påverkar funktionen i matsmältningssystemet negativt.
 • Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Levofloxacin, Ciprofloxacin, etc.) - Har ett brett spektrum av effekter, deras effektivitet är bevisad.

  Det är viktigt att komma ihåg att systemet för behandling av prostatit i hemmet inte är universellt för alla patienter. Läkemedlet som hjälpt en man kan vara ganska meningslös i förhållande till en annan person. Det är varje gång läkaren plockar upp förberedelserna individuellt.

  Att återvända till zmistuopisberedningar

  Alla läkemedel som används för att bekämpa bakteriesjukdomar ordineras i vissa doser och regimer.

  Som nämnts ovan bör antibiotikabehandling administreras uteslutande av en läkare och endast på individuell basis.

  Listan över de mest effektiva och ofta föreskrivna medicinerna:

 • Josamycin är ett läkemedel som tar den första platsen när du väljer läkemedel. Men för dess syfte borde det inte finnas något motstånd av mikroorganismer till droger i en viss patient. Det kännetecknas av snabb absorption från tarmkanalen och en hög ackumulationshastighet (efter 1,5-2 timmar) i utsöndringen av prostata efter intag. Listan med kontraindikationer och biverkningar är minimal. Eventuella milda allergier, störningar i utveckling och utflöde av gallan, illamående.
 • Roxitromycin är ett semisyntetiskt antibiotikum som är effektivt för prostatit, patienter tolererar det bra. Har förmågan att ackumuleras i hankörteln, så dess dosering reduceras till minimivärdena. Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med leverinsufficiens och allergiska reaktioner mot makro-läkemedel.
 • Doxycyklin. Dessa läkemedel ordineras ofta för prostatit, vilket orsakas av Chlamydia och mykoplasmal patogen. Avser tetracyklingruppen av polioventemiska antibiotika. Det är indicerat för patienter med nedsatt njurfunktion, men rekommenderas inte för patienter med leversjukdomar.
 • Cefotaxim. Läkemedlet har en hög aktivitet mot gram-negativa och gram-positiva bakterier. Läkemedlet av läkemedlet är härlett från antibiotiska medel för cefalosporin och penicillingrupp. Därför noterar de ofta en allergi mot drogen. Långtidsanvändning rekommenderas inte, eftersom en negativ effekt på hematopoiesis-systemet orsakas, vilket bevisas av kliniska prövningar.

  Ljus från prostatit med antibiotika visas oftare i akut form av sjukdomen med en klar klinisk bild. Redan efter en dag finns märkbara förbättringar från införandet av suppositorier, försvinner de viktigaste symtomen på inflammation i körteln. Ljus med antibiotika från prostatit rekommenderas för användning vid förebyggande och efter operation på prostata.

  Namnen på de mest populära rektala suppositorierna:

  Antibiotekosoderzhashchie ljus riktar sig till:

  • avlägsnande av inflammatorisk process i vävnaderna i prostata;
  • bekämpa bakterier, mikrober och annan patogen mikroflora
  • smärta av smärtsyndrom
  • skapande av ett skyddande barriär mot tumörernas utseende;
  • förbättring av mikrocirkulationen i små kärlkärl;
  • vilket ger immunmodulerande effekt.

  Valet av medicinering utförs på basis av patientens diagnos och endast av en läkare.

  Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

  Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

  Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

  Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

  De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

  • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
  • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
  • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
  • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
  • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
  • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

  Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

  Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

  "Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

  Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

  Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

  Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

  Antibiotikum är kontraindicerat:

  • upp till arton år
  • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
  • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
  • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
  • samtidigt med Tizanidin;
  • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
  • med störning av hjärncirkulationen;
  • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

  Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

  För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

  • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
  • använd kräm med hög SPF;
  • öka dricksregimen.

  Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

  När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

  Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

  När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

  I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

  Biverkningar av behandling

  • störning i matsmältningsorganet;
  • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
  • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
  • arytmi;
  • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
  • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
  • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
  • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
  • fotosensitivitet;
  • hörselnedsättning (reversibel);
  • sänkning av blodtrycket;
  • kolit och diarré.

  Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

  Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

  Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

  Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

  Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

  För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

  Rekommenderad användning:

  I) Fluorkinoloner:

  • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
  • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
  • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
  • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
  • Moxifloxacin (Avelox).

  II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

  • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
  • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
  • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

  III) Cefalosporiner:

  • Cefaclora (Werzef);
  • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
  • Cefotaxim (cefabol);
  • Ceftriaxon (Rofecin);
  • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
  • Ceftazidime (Fortum);
  • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
  • Cefixime (Suprax, Sorcef);
  • Ceftibuten (Tzedek).

  IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

  V) Makrolider:

  • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
  • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
  • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

  VI) Tetracykliner (Doxycycline)

  VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

  Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

  Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

  Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

  Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

  Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

  Azitromycinbehandlingsregimen

  Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

  Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

  Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

  Läkemedlet är inte föreskrivet:

  • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
  • svåra njur- och leversjukdomar;
  • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
  • med svåra arytmier.

  Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

  Biverkelsens bieffekt

  Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

  Läkemedelskombinationer

  Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

  Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

  Biseptol

  Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

  Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

  Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

  Biseptol är kontraindicerat i:

  • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
  • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
  • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
  • ökad nivå av bilirubin;
  • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
  • bronkial astma
  • sjukdomar i sköldkörteln;
  • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

  Biverkningar från ansökan:

  • störning i mag-tarmkanalen;
  • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
  • perifera neuropatier;
  • huvudvärk, yrsel, förvirring
  • diarré och pseudomembranös kolit;
  • aseptisk meningit;
  • bronkospasm;
  • onormal leverfunktion
  • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
  • allergiska manifestationer;
  • hypoglykemiska tillstånd
  • ljuskänslighet.
  Beräkning av doser

  För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

  Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

  Interaktion av biseptol med andra droger
  • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
  • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
  • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
  • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

  Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

  Ytterligare terapier

  Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

  Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

  Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

  Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

  Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

  För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

  Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

  Hur väljs förberedelserna?

  För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

  Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

  Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

  I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

  Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

  Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

  Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

  • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
  • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
  • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

  Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
  Chernenko A.L.

  Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

  En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

  * Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

  * Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk