Huvud
Massage

Medicin för blåsning hos kvinnor

I avsaknad av effektiv behandling av någon sjukdom är en kronisk form karakteristisk. Inte ett undantag och akut cystit, som oftare diagnostiseras i kvinnokroppen. En sådan sjukdom är infektiös i naturen, provocerad av överdriven aktivitet av patogena bakterier, så dess antibiotikabehandling är medicinsk involvering nödvändig.

Behandling av cystit i hemmet hos kvinnor

Om läkaren har identifierat en karaktäristisk sjukdom, utan användning av antibiotika, försvagas inte den patogena florans livskraft. Användningen av mediciner är möjlig hemma, men ytlig självmedicinering är kategoriskt kontraindicerad på grund av förekomsten av en stor lista över kontraindikationer och biverkningar. Huvudmålet med antibakteriell terapi är att massivt förstöra bakterier, ta bort inflammation, påskynda den naturliga processen med återhämtning.

Positiv dynamik hos cystit hos kvinnor är frånvarande, om huvudorsaken till patologisk process inte är bestämd. Om symtomen på diagnosen förvärras, åtföljd av en akut smärtinfarkt, behövs ett integrerat förhållningssätt till problemet. I annat fall utesluter inte läkare den asymptomatiska formen av kronisk blåsan utan chanserna för full återhämtning.

Tabletter från inflammation i blåsan

Att bota cystit hos kvinnor efter diagnos av smala specialister rekommenderar ett komplett utbud av läkemedel, där åtgärden är samma farmakologiska grupp förstärks genom närvaron av den andra. Ta lämpliga antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel, dessutom - fytopreparationer, multivitaminkomplex. Efter den slutliga återhämtningen måste elementära förebyggande åtgärder följas, med undantag av återfall.

antibiotika

Från abnorm urinering och dominerande cystit hos kvinnor hjälper antibiotika snabbt. De blir grunden till intensiv terapi hemma, skadar inte hälsan. Förteckningen över godkända läkemedel tillhandahålls av den behandlande läkaren, men särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sådana läkemedel:

 1. Monural är ett effektivt cystitisk läkemedel som är tillgängligt i form av granuler, suspensioner och pulver för oral administrering. I det akuta skedet dricker du ett läkemedel med 1 piller tre gånger om dagen, helst innan du äter, drick mycket vätska. Varaktigheten av behandlingen är 5-7 dagar, men positiv dynamik är redan observerad på tredje dagen.
 2. Nolitsin är ett antibiotikum av andra generationen av ett brett spektrum av effekter i den drabbade organismen. Det är produktivt i förhållande till gram-positiva och gramnegativa mikrober, förlänger perioden av eftergift vid diagnos av kronisk form av cystit. Det hjälper till att behandla även ett försummat stadium av sjukdomen, om du håller dosen: 1 piller varje 12 timmar i 3 dagar.
 3. Nitroxolin representerar också antibiotika i cystit, konsumeras genom munnen. Detta läkemedel är lämpligt för pyelonefrit, uretrit och många symptom på infektioner i urogenitalt nervsystemet. Upptagbar daglig dos av medicinering för vuxna är 600-800 mg, tidsintervallet mellan sessionerna är 6-8 timmar, varaktigheten av intensiv terapi är 10-14 dagar.
 4. Palin är ett urologiskt antiseptiskt medel med antimikrobiella egenskaper. På kortast möjliga tid förstör detta läkemedel mot cystit hos kvinnor en skadlig flora, tar bort tecken på inflammation. Applicera botemedel mot alla infektiösa och inflammatoriska patologier i urinvägarna. Den dagliga dosen är 200 mg två gånger dagligen i 7-14 dagar.
 5. Furadonin är ett effektivt antiinflammatoriskt läkemedel mot bakteriell cystit. Hjälper bota varje stadium av sjukdomen, förstör gram-positiva och gram-negativa patogener. Av analogerna välkända och väl beprövade sig Furamag, Furagin, prisvärd.
 6. Flemoxin Solutab - det nyaste pillret för cystit för kvinnor, progressiva antibiotika i fjärde generationen. Ta 1 pille varje 3-4 timmar i det akuta skedet, då när det finns en remission, minska dosen till 1 kapsel efter 6-8 timmar. Inträdeslängd är 5-7 dagar.
 7. Tsiforal är ett semisyntetiskt tredje generations antibiotikum som snabbt behandlar uretrit, pyelonefrit och cystit hos kvinnor. Den dagliga dosen beror på patientens rådande kroppsvikt, varaktigheten av produktiv behandling är 7 dagar.

Fitopreparat

 1. Cyston presenterar läkemedel mot cystit hos kvinnor av naturligt ursprung. Dessa växtbaserade bruna tabletter har antimikrobiella, antispasmodiska, diuretikum, antiinflammatoriska, diuretiska egenskaper. Drickning tillåts med 2 piller två gånger om dagen i sex månader.
 2. Kanefron - en bot för alla stadier av blåsor med en guldkropp och rotkärlek i sin naturliga sammansättning. Ger en snabb återhämtning i den akuta formen av sjukdomen, minskar intensiteten av symtom - med kronisk sjukdom. Kompletterar mottagningen av antibiotika, skadar inte kroppen hos en kvinna.
 3. Monorail är en progressiv örtmedel för blåsor hos kvinnor vars naturliga formel innehåller ett säkert tranbärsekstrakt. Efter att ha fått det genom munnen farliga mikroorganismer inte kan få fotfäste på väggen i urinblåsan och antibiotisk verkan av läkemedlet främjar den massiva död av dem. Det rekommenderas att dricka 2 tabletter två gånger om dagen före huvudmåltiden.

ljus

 1. Hexicon är ett gult ljus för aktuell användning, en tidsbestämd åtgärd för smärtsam cystit hos kvinnor. För syftet med behandlingen rekommenderas vaginal applicering av 2 suppositorier per dag i 7 dagar, och engångsanvändning är tillräcklig för förebyggande.
 2. Viferon - alla kända ljus från blåsan med antiviral och immunostimulerande verkan. Läkemedlet är bara en hjälpbehandling, och det föreskrivs att den önskade effekten förbättras, med målet att förebygga. Tiden för administrering och dagliga doser bestäms individuellt, baserat på progressiv cystit hos stadium, patientens ålder och de redan existerande sjukdomarna i kroppen.
 3. Trichopol är ett botemedel mot cystit, som har visat sig vara en effektiv metod för behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa piller är tillåtna för alla åldersgrupper av patienter, endast den rekommenderade dagliga dosen är annorlunda. Vuxna damer ska ta 1 tablett tre gånger om dagen. Intensive Care Course - högst 7 dagar.

Tabletter från cystit vid graviditet

Om sjukdomen fortskrider i en "intressant position" är otvivelaktig självbehandling helt utesluten. Ett antal droger, särskilt antibiotika, är förbjudet, så de första symptomen ska omedelbart gå till den ansvariga läkaren. En bättre terapi för tidiga sjukdomsstadier testades recept för alternativ medicin, men för att inte köra den patologiska processen kräver mottagning av sådana läkemedel (antibiotika och inklusive):

 • Flemoxin Solutab (250 mg tre gånger om dagen);
 • Amoxiclav (1 pille varje tre gånger om dagen);
 • Amoxicillin (500 mg tre gånger om dagen);
 • Phytolysin (daglig dos - tre gånger för 1 tsk);
 • Kanefron (2 piller två gånger per dag).

video

recensioner

Yana, 41: Jag hade cystit i min andra graviditet. Jag tror att någon kvinna kommer att förstå hur obehagligt och ont det här är. Behandlades med en modern medicin Flemoxin Solutab. Antibiotikumet påverkade inte fostrets utveckling, biverkningar visade sig inte, men märkbara förbättringar var märkbara på den andra dagen med intensiv intag av en tablett tre gånger om dagen.

Anna, 37 år: Jag har kronisk blåsan. Det är bara lite att frysa eller falla under regnet, eftersom smärtsam urinering börjar. Jag försökte mycket droger, men Kanefron hjälpte. Preparatet är vegetabiliskt, har inga biverkningar, verkar försiktigt i mitten av patologin. Nu tar jag regelbundet kurs för förebyggande åtgärder, för att återigen vara säker från angreppssmärta.

Irina, 28 år gammal: Monural är den bästa medicinen för akut stadium av blåsan. Såg dessa sparpiller två gånger, och båda gångerna var smärtan från att gå på toaletten redan på andra dagen. Jag vet att många kvinnor har fått hjälp av detta effektiva läkemedel. Det är bättre att ta det till en anteckning, eftersom det är en mycket vanlig diagnos i modern medicinsk praxis, och varje år är det märkbart yngre.

Tabletter från cystit för kvinnor: topp 10 läkemedel

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom.

Uppskjuten cystit utan adekvat behandling leder till utvecklingen av ett antal allvarliga komplikationer och en signifikant minskning av livskvaliteten. Därför är det uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering hemma baserat på recensioner på Internet.

Idag antas det att vid behandling av cystit hos kvinnor utan tabletter inte kan. De lindrar smärta, reducerar dysursfenomen (frekvent smärtsam urinering), förstör infektionen och lindrar spasmen i blåsans smidiga muskler. Till exempel, om cystitisen orsakas av en bakteriell infektion, behövs antibakteriella läkemedel.

Men förutom billiga och effektiva tabletter föreskrivs en annan behandling, men tabletter spelar ofta en avgörande roll vid behandling av akut och kronisk cystit hos kvinnor hemma.

Vilka tabletter ska man dricka för snabb behandling av blåsor hos kvinnor?

Hos kvinnor leder symtomen på blåsan allvarligt obehag, urinering medan de är smärtsamma. För att eliminera denna sjukdom, kan du använda effektiva piller cystit, genom att välja från en grupp av naturläkemedel, antibiotika, probiotika och spasmolytika.

 • Monural är nästan det mest populära läkemedlet mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Priset på apotek är 320-500 rubel (se Monural - bruksanvisningar).
 • Men-spa - läkemedlet avlägsnar spasmen av de inre organens glatta muskler på grund av utvidgningen av lumen av spasmodiska kärl. Har en kraftfull spasmolytisk effekt. Det bör noteras att antispasmodik inte behandlar cystit, men bara eliminerar smärtsyndromet av sjukdomen. Priset är 50-100 rubel.
 • NSAID - med starka smärtor i den komplexa terapi nesteriodnyh möjligt att använda anti-inflammatoriska läkemedel i tabletter - Ibuprofen (Faspik, Mig, Nurofen, Ibuklin etc). Priset är 30-100 rubel.
 • Furagin - Furamag-analog används för smittsamma och inflammatoriska processer i kvinnans urogenitala system. Läkemedlet ska tas inom 7-10 dagar för 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Graviditet är en kontraindikation för användningen. Genomsnittspriset är 220-360 rubel.
 • Furadonin - gula tabletter med antimikrobiell verkan, ett känt och effektivt botemedel mot de flesta sjukdomarna i det genitourinära systemet, inklusive cystit. För en fruktbar behandling av tabletter från cystit bör Furadonin tas inom 7 dagar (3-4 gånger om dagen för vuxna, 2 gånger för barn från 12 år). Priset är 50-140 rubel.
 • Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel. Priset är 250-280 rubel.

Parallellt med användningen av antibiotika kan urologen ordinera fytopreparationer mot blåsor:

 • Kanefron - finns i form av tabletter och en lösning för oral administrering. Läkemedlet används ofta i urologi, har antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Priset är 350-400 rubel.
 • Cyston - Sammansättningen av läkemedlet innehåller mer än ett dussin olika extrakt av medicinska växter som har en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Med långvarig inträde hjälper det till att minska inflammatorisk process i urinvägarna, ökar effekten av antibiotika och främjar upplösningen av stenar (stenar) i njurarna. Priset är 450 rubel.
 • Monorail är en tranbärsbehandling mot cystit (tranbär är ett naturligt antibiotikum). Åtgärd: diuretikum, bakteriedödande. Används även för att förebygga blåsor. Producerad i form av mors eller tabletter med högt koncentrat av tranbärsekstrakt. Var inte förvirrad med Monural. Priset är 450-500 rubel.

Välj inte ett billigt läkemedel för snabb behandling av cystit baserat på recensioner. Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Felaktig behandlad cystit blir snabbt en kronisk form, och detta är ett direkt sätt att allvarliga problem. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

monural

Om cystitisen har gått i en akut form, är det bättre att behandla det med detta läkemedel. Då kommer behandlingen att bli effektivare. Den huvudsakliga aktiva substansen i detta läkemedel är fosfomycintromometol. Drick det måste vara 2 timmar före måltiden, och innan du lägger dig efter att blåsan har tömts. Doseringen ska utses av den behandlande läkaren, vanligtvis 1 paket.

Det tar bara en dag att ta Monoral. Om nästa dag smittinfektionerna inte går bort, rekommenderas det att upprepa behandlingen igen. Biverkningar av detta läkemedel är: diarré, halsbränna, illamående, hudutslag.

furadonin

Antimikrobiellt läkemedel som tillhör gruppen nitrofuraner. Drogen verkar aktivt på stafylokocker, streptokocker, proteus, salmonella, enterobakterier och andra patogena mikroorganismer som kan framkalla cystitisstart. Furadonin tas 4 gånger om dagen, eftersom en enstaka dos för ett barn är 2 mg / kg och för en vuxen - 0,15 g.

Det är viktigt att komma ihåg att detta läkemedel är kontraindicerat hos gravida kvinnor, personer som lider av levercirros, kronisk njur- eller hjärtsvikt, akut porfyri, hepatit, allergi mot dess komponenter eller brist på glukos-6-fosfatdehydrogenas. Dessutom är Furadonin inte föreskrivet för barn upp till ett år och ammande mödrar.

nolitsin

Detta antibakteriella medel tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet är baserat på norfloxacin. Dessutom innefattar den natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat och renat vatten. Läkemedlet framställs i form av tabletter.

Detta antibiotikum används ofta för att behandla cystit hos kvinnor. Läkemedlet kan också ordineras för behandling av infektionssjukdomar i könsorganen. I sällsynta fall används läkemedlet för förebyggande av patienter med neutropeni.

Dessa tabletter mot cystit hos kvinnor kan inte ordineras till tjejer under 18 år och även under graviditet.

Restaurering av mikroflora

Efter behandling med piller för cystit är det nödvändigt att stärka kroppen och förhindra återinflammation med probiotika - levande bakterier som normaliserar tarm och sexuell mikroflora.

Läkemedel som innehåller lakto- och bifidobakterier inkluderar:

Översikt över de mest effektiva cystitismedicinerna

Blåsning av urinblåsan (blåsan) är en välkänd sjukdom. Kvinnor lider oftare. Försök själv snabbt bli av med smärta vid urinering, konstant behov av att badrummet leder till felaktig behandling av cystit, övergången av sjukdomen till en kronisk form med ytterligare återfall.

Det finns en tillräcklig uppsättning cystitismedicin i apoteksnätet, men vilka verktyg som kan användas i ett visst fall kan bara vara kända av läkaren efter undersökningen. Därför det mest rimliga beslutet: Att ta itu med terapeuten eller urologen, att överlämna nödvändiga analyser och att utföra rekommendationer utan att åtdraga sjukdom.

Samtidigt bör man inte glömma den intensifierade dricksregimen (vatten, örter, fruktdrycker, komposit, te), sluta äta akut mat, kolsyrade drycker, alkohol.

Vilka åtgärder ska droger ha?

Ett effektivt cystitist läkemedel bör ha maximala positiva egenskaper och ett minimum av kontraindikationer för antagning. På verkningsmekanismen delas alla läkemedel för behandling av blåsor in i:

 • Antimikrobiell - beroende från huvudorsakande medlet av inflammation i den grupp som är antibakteriella medel, antivirala medel, antisvampmedel, såväl som de specifika läkemedel mot cystit inducerad gonokocker, Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia och Trichomonas-infektion;
 • antiinflammatoriska läkemedel - förstör alla tecken på inflammatorisk reaktion (svullnad, förstöring av epitel, expansion av kapillärer);
 • immunmodulatorer - för att stödja kroppen krävs aktivering av lokal och allmän immunitet;
 • droger-antispasmodik - för att lindra spänningen från detrusormuskeln;
 • svaga diuretika - en diuretisk åtgärd är nödvändig för att tvätta infektionen, produkterna av sönderfall av vävnader och mikroorganismer, men det bör inte irritera epitelet;
 • anestetika - avlägsnande av irritationen hos nervreceptorerna från väggen och blåsans sfinkter med inflammatoriska element leder till minskad smärta vid urinering;
 • antihistaminer - i cystitis allergiska karaktär kan cystitismedicin vara droger som tar bort det ökade innehållet av histamin, serotonin.

Denna uppdelning är villkorad, eftersom många droger har flera egenskaper samtidigt, bland annat vissa är mer uttalade, andra är väldigt få.

Typer av terapeutisk effekt av droger

Enligt effektmekanismen på den patologiska processen är det i medicin brukar fördela 2 typer av terapi:

 • Etiologisk - den direkta förstörelsen av mikroorganismerpatogenen eller skapandet av förhållanden som gör sitt liv och delningsprocessen omöjliga. Läkemedlen i denna grupp innefattar antibiotika, antimykotiska och antivirala medel. Typerna av etiologisk behandling beror på orsakssambandet hos orsaksmedlet till läkemedlet.
 • Patogenetisk - eliminering av inflammation och dess konsekvenser. Detta kan inkludera läkemedel från alla andra grupper som påverkar minskningen av puffiness, muskelspasmer, vaskulär permeabilitet, lokal immunitet.

Vid behandling av cystit är alla behandlingsanvisningar viktiga.

Krav på form av droger

Eftersom inflammation i urinblåsan är nästan alltid sker utan allvarliga konsekvenser, är det sine qua non för erkännande av de mest effektiva botemedel mot cystit en möjlighet att ta medicinen hemma i form av tabletter, kapslar, pulver eller stolpiller, utan behov av frekvent övervakning av blodstatus och inre organ.

Annan utföringsform - under svår hög temperatur, hemorragiska sår, är sår på slemhinnan i urinblåsan hos patienten in på sjukhus för eventuella snabbverkande mediciner från cystit bör ha ampull formen för ändamålet att intravenös och intramuskulär administrering.

Ett bra resultat erhålls av urologer från att tvätta blåsan genom att införa genom kateterlösningarna med antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. Standardlösningar med rätt koncentration har sårläkning egenskaper, tvätta bort ackumulerade mikrober och produkter av inflammation.

Formen av vaginala suppositorier och salvor är mycket bekväm för kvinnor efter 50 år med frekventa återkommande kronisk blåsan. God absorption av droger utan generell effekt på andra organ gör det möjligt att rekommendera dem som ett medel för behandling och förebyggande av cystit.

De minst toxiska egenskaperna är tidtestade örtberedningar. Läkemedlet för cystit, beredda av naturliga råvaror på ett säkert sätt, kan ges till barn.

Vilka droger behandlas med bakteriell inflammation?

De vanligaste patogenerna, sådda ur urin med cystit, är bakterier (Escherichia coli, Proteus, Staphylococcus aureus). Antibiotika kan bekämpa dem. Optimalt syfte anses vara det läkemedel som finns vid sådd på bakteriemedia med bestämning av den patogena florans känslighet för den.

Doseringen ordineras av läkaren beroende på graden av svårighetsgrad, samtidig sjukdomar, hos barn i vikt. Vid praktisk tillämpning har den maximala mottagligheten av blåsbakterier:

 • fluorokinoloner - läkemedel tas under loppet av 5-7 dagar, representanter - ofloxacin, ciprofloxacin, norfloxacin två gånger om dagen, en gång Levofloxacin;
 • makrolider - företrädare för azitromycin, azitin, klaritromycin (ges två gånger om dagen), erytromycin (4 gånger om dagen, varaktighet av kursen från tre till fem dagar;
 • grupp av skyddade penicilliner - ta minst tre gånger om dagen, företrädare inkluderar Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, varaktigheten av kursen är 7 dagar.

Moderna antibiotika, som oftast ordineras av urologer

Det mest moderna sättet med antibakteriell verkan är läkemedel som skapats under de senaste åren, med minsta beroende och motstånd av mikroorganismer. Därför ordinerar läkare dem utan att vänta på resultaten av testen.

 • Monural är ett fosfonsyraderivat. I apoteket kan du köpa i form av granulat, pulver och suspension. Ej visat för barn under fem år. Har den egendom som tillåter att tillskriva läkemedlet på bästa sätt: för behandling är det tillräckligt att ta det en gång, vissa patienter ordineras en andra möte efter två dagar. Skapar en hög koncentration i blodet, ackumuleras i urinorganen, är mest effektiv vid cystit.
 • Nolitsin - verkar på en stor grupp bakterier, har visat sig vara effektiv vid kronisk inflammation i blåsan.
 • Palin - refererar till uroantiseptikam, förstör blåsans målflora. För behandlingen behöver du en kurs på en till två veckor.
 • Flemoxin Solutab är ett antibiotikum som refererar till de nyaste läkemedlen för blåsan. Med ljusa symtom är en kapsel ordinerad var 4: e timme, med minskad symtom minskar dosen och läkemedlet kan druckas 3 gånger om dagen. Allmän behandlingstid 5-7 dagar.
 • Cephoral - refererar till halvsyntetiska antibiotika, dosen och mottagningsfrekvensen bestäms av läkaren baserat på patientens vikt. Behandlingen varar i 7 dagar.

Hur är syftet med antibiotikabehandling beroende av typ av infektion?

Taktiken att välja ett antibiotikum korrelerar med varianterna av infektion.

 • Primär infektion beaktas i den akuta formen av cystit, när orsaksmedlet inte tidigare hade kommit in i urinblåsan. I sådana fall är behandlingen effektivast med respekt för hela kursen. Patienten kommer att känna resultatet efter 1-2 dagar, men det är nödvändigt att slutföra det.
 • Upprepad infektion - indikerar övergången av cystit i kronisk form. Källan kan vara obehandlad kronisk foci i nasofarynx, könsorganen. Medicin för blåsan i dessa fall måste ändras, kombineras för att förbättra effekten, kombinera användningen av insjuknande och intravesikal administrering.
 • Intrahospitalinfektion - refererar till de svåraste för behandling. De flesta stammar av bakterier som bor på sjukhuset har motstånd (motstånd) mot huvudklassen av antibiotika. Vi måste skriva bara 2 typer av droger, välj medel för den senaste generationen.

Terapi med antifungala medel

Om svampar identifieras i urinalysen, bör man söka bästa möjliga botemedel mot cystitis bland antimykotiska medel. Inte alla droger i denna grupp kan ackumuleras lika i blåsans slemhinnor. De mest effektiva är:

 • flukonazol,
 • Diflucan - utsedd för intern antagning kurs upp till två veckor.

Antimykotiska läkemedel med mindre penetrerande kraft inkluderar:

De ordineras i tabletter för 2 eller 4 doser dagligen, med en kurs om 2 veckor.

Vilka antivirala läkemedel används vid behandling?

Vad ska jag dricka i fall av cystit som har uppstått mot influensa, SARS, vanlig herpesinfektion? För att identifiera orsaksmedlet i sådana fall med rutinmässiga bakterieundersökningar är det omöjligt. Vid tidpunkten läses doktorn av:

 • kliniska symptom
 • vanlig sjukdom
 • epidemisituation hemma och på patientens arbete;
 • misslyckande av antibiotikabehandling.

Det är svårt att göra fri analys i det virologiska laboratoriet. I vissa medicinska institutioner finns utrustning för att utföra kedjereaktionen vid utfällning.

Antivirala läkemedel innefattar:

De ordineras i kapslar tre gånger om dagen, med en kurs om fem dagar till två veckor.

Sådana betyder som:

utfärdas i ampuller.

Medicin för icke-infektiös cystit

Blåsans inflammation kan orsaka känsliga människor att tvätta geler, skum för bad, personliga hygienprodukter. De uppenbara orsakerna till blåsan kräver först och främst en vägran att använda och någon kontakt med dessa medel. För att minska överkänsligheten utnämns:

Dessa läkemedel från cystit har antihistaminverkan. Cetrin och Loratadine är tillräckligt att dricka en gång om dagen, de har en långvarig effekt och kvarstår i blodet under lång tid. Vid behandling av de två första drogerna rekommenderas inte att köra transport, eftersom de har en uttalad lugnande effekt på nervsystemet, hämmar reaktionen.

Utvecklingen av cystit i bakgrunden av strålterapi är associerad med aktivering av inre infektion, undertryckande av immunförsvar. I deras behandling används antibakteriella läkemedel och immunmodulatorer. Patienten måste dricka i 3-6 månader:

Efter överenskommelse visar doktorn:

Skyddet kompletteras och aktiveras av vitaminer, inklusive flera typer:

Antiinflammatoriska läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel av icke-antibiotiskt ursprung är.

Sulfonamider - Urosulfan, Sulfadimethoxin används en gång om dagen, vanligtvis kombinerat med antibiotika och nitrofuraner. Urosulfan har en aktiv substans (sulfa-karbamid) som bryter ned syntesen av folsyra i mikrobiella celler. Drogen är aktiv mot gram-negativa och gram-positiva bakterier, särskilt effektiv mot stafylokocker och Escherichia coli.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - paracetamol, indometacin, naproxen, nimesulid kan inte anses vara helt säker, eftersom den har en negativ effekt på slemhinnan i magen, tarmar, leverceller. För personer med befintliga kroniska sår, gastrit - kontraindiceras. Applicera inte vid behandling av cystit hos barn.

Nitrofuraner - Furazolidon, Furagin är effektiva mot stafylokocker och streptokocker. Det rekommenderas att ta dem endast efter att ha ätit och drickat med mycket vatten. Nyligen hänför de sig till mindre populära cystitisläkemedel. Många patienter orsakar illamående och kräkningar, huvudvärk. Kanske beror det på att det inte har genomförts rekommendationer för antagning.

Derivaten av oxikinolin är representanter för gruppen av effektiva uroceptikum av 5-NOC, nitroxolin. De har ett brett spektrum av effekter på bakterier, kockar och svampar. Med användning av läkemedel tar nitroxoliner urin i patienten en uttalad gulröd färg. Kontraindicerat vid behandling av barn under tre år, gravida och ammande kvinnor, patienter med glaukom. Vid kronisk njur- och leverinsufficiens halveras dosen.

Fytomedicinering vid behandling av blåsor

Preparat baserade på växtbaserade råmaterial har en måttlig antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt, fungerar som svag diuretika, lindrar spasmen i blåsans muskulatur. Patienter rapporterar en snabb eliminering av smärtssyndromet. Mest kända:

 • Kanefron - finns i form av dragees och tinkturer, kompositionen innehåller extrakt av lyubistok, rosmarin, tusenben, bör tas efter måltider.
 • Urolesan - förutom cystitis, används för urolithiasis. Från Kanefron är essentiella oljor av gran, mynta, ricinolja i kombination med humle, oregano och morotjuice utmärkta. Det är en tinktur, det rekommenderas att ta en gång till 10 droppar på en bit socker, upprepa tre gånger om dagen innan du äter.

Inte alla patienter är nöjda med form av tinktur, på jobbet är det obekvämt. Därför föredrar de en annan växtberedning.

 • Cyston - finns i tabletter, i kompositionen finns torra örttextrakt av saxifrage, hjärtformad madder.
 • Monorail - skapad på basis av tranbärsekstrakt, enligt beskrivningen, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans vägg. Samtidigt har det bakteriedödande egenskaper.

Patogenetiska preparat

För avlägsnande av spasmodiska smärtsamma sammandragningar av musklerna i blåsan visas antispasmodika. De finns tillgängliga i både tabletter och ampuller. Lämplig för kontinuerlig mottagning och vård vid svår smärta, i en liten dos kan användas vid behandling av barn. Mest kända:

 • But-shpa - hänför sig till derivaten av isokinolin, genom fasad blockering av ett antal enzymer och kalcium minskar krampen av släta muskler.
 • Papaverin - förutom tabletter och ampuller är känt för sin form i rektala suppositorier, verkar på överföringen av en nervimpuls till musklerna.
 • Platifillin - en blockerare av kolinerga receptorer, vilket resulterar i muskelfibrerna inte "känna igen" signalsubstansen acetylkolin är nödvändig för att minska. Finns endast i ampuller. Det är mer tillämpligt under villkoren för "första hjälpen" för spasmodiska smärtor.

Analoger No-shpy: Drotaverin, Drotaverin-forte.

Diuretika för inflammation i blåsan rekommenderas endast för vegetabiliskt ursprung, eftersom alla syntetiska droger har en irriterande effekt på slemhinnan. För att förbättra "tvätt" -effekten visas:

 • vegetabiliska diuretika,
 • björnar,
 • fytopreparationer listade ovan.

Preparat i form av ljus för behandling av blåsan

För att behandla cystit, kan du använda vaginala suppositorier för kvinnor och rektala män och barn. Formen är lämplig för brist på inflytande på andra organ (förutom kön och tarmar).

 • Ovestin - hjälper till att öka östrogenhalten hos kvinnor i klimakteriet med täta blåsor;
 • Hexicon - lindrar smärtsamma önskningar;
 • Papaverin är en effektiv antispasmodisk;
 • Viferon - har immunostimulerande och antiviral aktivitet.

Om indikationer och kontraindikationer i terapi med suppositorier kan läsas i den här artikeln.

Vilka tabletter kan jag ta från cystit under graviditeten?

Cystit hos tidig graviditet rekommenderas endast behandla folk rättsmedel (hip bad) fitopreparatami (Kanefron, Phytolysinum). I avsaknad av förbättring måste man tänka på den möjliga risken för pyelonefrit, så läkemedel förskrivs i korta kurser.

För en gravid kvinna är antimikrobiella medel lämpliga, såsom:

 • Flemoxin Solutab,
 • amoxiclav,
 • amoxicillin,
 • monural,
 • Monurel.

Behandling med specifika medel

I att identifiera cystit etiologi relaterad till exponering till blåsan gonokocker, Trichomonas, klamydia och andra sexuellt ansluten infektion specifika antiinflammatoriska medel för behandling. Standarderna för behandling av gonorré i blåsan och urinröret inkluderar följande droger:

 • Ceftriaxon - administreras en gång intramuskulärt
 • Ciprofloxacin - intag en gång;
 • Ofloxacin - tar tabletter en gång;
 • Spektinomycin - intramuskulärt 2 g.

Trichopol (metronidazol) anses vara ett specifikt läkemedel för behandling av trichomoniasiscystitis. Producerad i tabletter, oralt, vaginalt för kvinnor, i lösning. Det fungerar också på chlamydia, gonokocker. Omkring 85% av det aktiva ämnet absorberas. Behandlingsförloppet är upp till 10 dagar.

Vilka läkemedel kan användas för cystit i barndomen?

Behandling av cystit hos barn börjar alltid med fytopreparationer. Den säkraste är Kanefron. Det ordineras i droppar till barn i upp till ett år (10 droppar per mottagning). För äldre barn justeras en enstaka dos till 25 droppar och det totala antal förfaranden rekommenderas av en barnläkare.

Kategoriskt kontraindicerad för barn betraktas som fluoroquinolon-serier på grund av möjliga komplikationer. Den allmänna behandlingsregimen innefattar:

 • antibiotika - Cefodox, Cefix, Augmentin;
 • Nitrofuraner - Furadonin, om barnet är mer än en månad gammal;
 • sulfonamider - Co-trimoxazol i sirap, i europeiska länder är läkemedlet det viktigaste antibakteriella medlet för barn med urinvägsinfektion;
 • preparat av nalidixsyra (Nevigramon, Negram).

Doseringen beräknas utifrån barnets vikt och ålder.

Vad används under återhämtningsperioden?

Effekten på den patogena mikrofloran, tyvärr, gör inte utan förstörelse av fördelaktiga bakterier som lever i urinen och i tarmarna. Därför, under återhämtning från eliminering av akuta symtom på cystit, känner patienterna uppblåsthet, en obehaglig tyngd över pubis.

För att normalisera mikrofloran rekommenderas det att ta probiotika. Dessa läkemedel kan betraktas som stöd för naturligt förebyggande av exacerbation.

 • Acipol - reglerar tillståndet i tarmmikrofloran, förhindrar penetration i urinvägarna;
 • RioFlora Balance - innehåller lakto- och bifidobakterier, kontraindicerade hos gravida kvinnor och personer med kronisk pankreatit;
 • RyoFlora Imuno - innehåller 8 typer av mikroorganismer, stärker den naturliga defensiva reaktionen;
 • Bifiform-kapslar innehåller bifidobakterier och enterokocker, för behandling av cystit är av indirekt betydelse.

För behandling av cystit finns ett stort antal läkemedel. Läkaren har möjlighet att utse det mest effektiva sättet. Det viktigaste - i god tid att söka hjälp från en specialist och inte försöka slösa tid på de orimliga rekommendationerna från bekanta. Den långvariga processen leder till en kronisk kurs, vilket komplicerar terapi och effekterna av droger.

Tabletter från cystit: en lista över läkemedel och tabletter

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom. Den överförda cystitisen utan adekvat behandling leder till utvecklingen av många allvarliga komplikationer, fängslade med funktionsnedsättning och en signifikant minskning av livskvaliteten. Det är därför uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering. Så snart de första tecknen på sjukdomen dyker upp, behöver du se en läkare och genomgå en lämplig undersökning.

Men inte allt är så enkelt. Det händer ofta att de första tecknen på sjukdomen stiger upp och växer. En kvinna upplever smärtsamma manifestationer av blåsor: drabbningar, brinnande och motstånd, frekvent uppmaning att urinera, etc. men det finns inget sätt att komma till toaletten just nu.

Livets rytm dikterar dess förhållanden, det är inte alltid lätt att komma till en urolog: det har helt enkelt inte tillräckligt med tid, familj, arbete, stora köer. Därför kan en kvinna i bästa fall få till en urolog mitt i en sjukdom, när det är viktigt att börja behandlingen.

Före någon kvinna i en sådan situation uppstår frågan: Vad ska man göra, hur man hjälper dig själv, vilka piller du ska ta med blåsor?

Detta material innehåller information om de viktigaste drogerna som för närvarande används för att behandla sjukdomar i excretionssystemet.

Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Den "obehandlade" cystiten förvandlas snabbt till en kronisk form, och detta är den direkta vägen till funktionshinder. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

Cystitis utvecklas ofta på grund av penetrering i urinkanalen av patogen och opportunistisk mikroflora (i de allra flesta fall talar vi om E. coli). Därför är den vanligaste orsaken till cystitisutveckling ett brott mot hygienregler, bland annat med tät syntetiskt underkläder, strängar etc.

Utveckling av cystit kan provoceras av partnerens mikroflora (den så kallade deflorationsvarianter).

Även cystit utvecklas ofta på grund av blandade infektioner. I detta fall är sjukdomen sekundär och utvecklas mot bakgrund av sexuella infektioner.

En översikt över cystititabletterna för att lindra smärta och inflammation från platsen "min familjedoktor"

Antibiotika för blåsor

För några 30-40 år sedan krävde cystit inte användningen av antibakteriella läkemedel, det var nog för en kvinna att ta fytoterapeutiska läkemedel en stund, observera reglerna för personlig hygien, en viss diet och sjukdomen receded.

Nu har allt förändrats på allvar. Infektionsmedel har inte svarat på antibakteriella substanser av naturligt ursprung. Nu, utan antibiotika, är behandlingen inte komplett. Vidare blir nu blåsan nästan alltid en kronisk form.

Moderna antibiotika, särskilt när det gäller tabletter från cystit i ett brett spektrum av åtgärder, orsakar många biverkningar och har många kontraindikationer. Därför är deras okontrollerade mottagning oacceptabel. Innan du börjar ta mediciner måste du göra ett urintest och identifiera en viss patogen, bestämma dess känslighet mot antibiotika. Först efter detta väljs ett specifikt antibakteriellt läkemedel. I svåra försummade fall (när granulering utvecklas i blåsan och andra komplikationer) utser läkaren installationer med collargoll.

För att bestämma effektiviteten av behandlingen, efter mottagandet av antibiotika, återges urinen till näringsmedia.

Några läkemedel som används för att behandla cystit:

Nolitsin, liksom analoger av nolicin - Norbaktin, Normaks. Det är en antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs endast i fall då mottagandet av andra antibiotika visade ineffektivitet, eftersom det är ett reservdrog. Det betyder att smittämnen inte har utvecklat motstånd mot det. Den aktiva substansen - norfloxacin tillhör gruppen fluorokinoloner. Andra preparat av gruppen fluorokinoloner har visat sig vara effektiva: Ciprofloxacin, Ofloxacin. Pris Nolycin är tillgängligt och är cirka 100 rubel.

Monural. Knappast den mest populära drogen mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Det ungefärliga priset är 350 rubel.

Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel.

Nitroksolin. Läkemedlet tillhör antibiotikagruppen av oxikinoliner. Det används inte bara för cystit, men för andra smittsamma lesioner av excretionssystemet.

Nevigramon. Den huvudsakliga aktiva substansen är nalidixsyra. Läkemedlet används för att behandla infektioner i urinvägarna och är mycket effektivt. Priset är ganska högt, ca 2000 rubel.

Furagin. Används som Furagin själv, och hans analog, Furamag. Det används med den beprövade känsligheten hos orsakssystemet för blåsor till Furagin. Kostnaden för drogen är ca 100-200 rubel.

Furadonin. Basen för läkemedlet är nitrofuran, som har antimikrobiella egenskaper. Det skiljer sig från ett relativt lågt pris - cirka 50 rubel.

Rulid. En kraftfull antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Avser drogerna i makrolidgruppen. Det är ett antibakteriellt medel av halvsyntetisk natur. Har många biverkningar, så kan endast utses av en specialist. Priset är ca 800 rubel.

nolitsin

Tabletter Nolitsin tillhör den farmakologiska gruppen antibiotika, visar antimikrobiell effekt på bakterier och patogena mikroorganismer. Läkemedlet används för att behandla inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet: cystit, uretrit, pyelonefrit hos akut och kronisk kurs och förebyggande av återfall.

dos: läkemedlet administreras oralt.

Infektiös cystit (akut okomplicerad) - 0,4 g 2 r / dag, kurs i 3-5 dagar;

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner om det finns exacerbationer minst 3-4 gånger om året - 0,2 g en gång per natt i 6-24 månader.

Biverkningar från matsmältningssystemet:

Illamående och kräkningar;

Smärta i den epigastriska regionen

Ökad nivå av AST, ALT.

Biverkningar från genitourinary systemet:

Vilka tabletter ska man dra med blåsor?

Cystit hos kvinnor är som regel en kronisk sjukdom. Frivolous inställning till denna sjukdom, självbehandling utan att konsultera en läkare och genomföra test med blåsor kan leda till utveckling av allvarligare sjukdomar hos det kvinnliga genitourinary systemet.

Tyvärr verkar det i själva verket i de flesta fall. Plötsligt börjar en kvinna att känna en brännande skarp smärta i underlivet och i ländryggen, obehag och brännande känsla vid urinering. Med blåsor blir smärtsamma uppmaningar till toaletten vanliga, för vilka det är nödvändigt att begränsa sig i rörelse.
Dock rusar kvinnan inte till läkaren. När allt kommer omkring till en urolog, och till och med brådskande, är det inte så lätt. Och när det finns många andra viktiga saker förutom detta - familj, karriär, ständiga problem - att avsätta en dag för en resa till en läkare blir helt enkelt en omöjlig uppgift.

Därför behöver en kvinna ett tillförlitligt svar - vilka mediciner ska tas med blåsor och hur man klarar sig lätt med blåsor? På apotek finns det flera läkemedel avsedda för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna.

Naturligtvis måste man förstå att självadministration av tabletter med cystit är ett osäkert yrke. Utan att rådgöra med en läkare är det omöjligt att fastställa vad orsaken till blåsan och med vilken specifik form av sjukdomen vi har att göra med. Cystitis kan vara en separat, okomplicerad samtidig orsak till sjukdomen. Det kan också manifestera sig som en komplex patologi av det kvinnliga sexuella systemet, förknippat med en inflammatorisk process i njurarna eller olika infektioner i könsorganen och urinvägarna.

Vid kronisk cystit är den efterföljande transformationen av cellerna i blåsepitelet mycket sannolikt. Denna process kan leda till bildandet av godartade cyster, som har risk för efterföljande malignitet, upp till utvecklingen av blåsans cancer.

 • E. coli anses vara den främsta orsaken till infektiös cystit. Provocera infektion i uringången av bakterien Escherichia coli är underlåtenhet att följa sanitära bestämmelser, användning av icke-naturliga linnetyger sådana former som rem och rem.
 • Oftast uppstår cystit på grund av vissa sexuella infektioner.
 • Cystitis kan också manifestera sig som en reaktion på opportunistiska mikroorganismer hos partnerns flora och orsakas av vävnadsskada i en sexuell handling (deflorationsvariant).

Medicin för blåsor

Även i det inte så avlägsna förflutet betraktades blåsan inte som en patologi av bakteriellt ursprung. Därför inkluderade kompositionen av behandling för cystit inte läkemedel med antibakteriell verkan. Kvinnor behandlade inflammation i urinblåsan med naturläkemedel och en diet. Medan hygienregimen observerades, skedde ofta av sjukdomen snabbt och utan problem.

Tyvärr, i den moderna världen, är cystitis i den akuta fasen sällan botad till slutet, vilket gör att sjukdomen passerar till en kronisk form med infektiösa komplikationer. I detta fall är behandling av cystit utan antibiotikabehandling inte längre möjlig.

antibiotika

Det är värt att veta att antibiotika är droger som alltid har kontraindikationer och en rad möjliga biverkningar. Innan du börjar ta antibiotika för cystit, är det lämpligt att genomföra ett urinprov för att fastställa smittämnet, liksom en studie av stabiliteten hos bakteriestammen till olika typer av antibiotika, samt känslighet för dem. När granulationsvävnad av urinblåsan och i komplicerad cystit, kan blåsinstillation förfarande läkare silver aktiva medel administreras, såsom, till exempel, kolloid silver.

Efter antibiotikabehandlingen är det nödvändigt att vidarebefordra urin till bakteriologisk odling för att kontrollera frånvaron av patogener.
Följande droger kan rekommenderas för användning i infektiös cystit:

 • Monural är ett antibiotikum vars aktiva substans är fosfomycin. Läkemedlet har en effektiv antibakteriell verkan mot de flesta infektionsmedlen i urinvägarna, så det kan ordineras utan urinanalys. Typiskt frisätts monoralen i form av granuler, men den kan också köpas i pulver- eller suspensionsform. Läkemedlet tas en gång och används inte för kronisk cystit, eftersom patienten i detta fall behöver långvarig behandling. Priset på kloster i detaljhandel apotek varierar från 350 till 500 rubel per 1 förpackning.
 • Nolitsin är ett bredspektrum antimikrobiellt läkemedel. Detta antibiotikum är en andra generationens fluorokinolon. Hittills på grundval av norfloxacin mediciner är bland de mest effektiva antibiotika förskriva dem, som regel, i de fall där patogenen är resistenta mot andra antibiotika. Läkemedlet har många analoger. Det finns i form av tabletter, priset för förpackning varierar från 130 till 300 rubel.
 • Nitroxolin är ett derivat av oxikinolin. Antibiotikum, effektivt mot de flesta typer av bakterier, liksom Candida typ svampar. Det ordineras för olika sjukdomar i urinvägarna. Formen av frisättningstabletter, kostnaden för apotek är 80-120 rubel.
 • Palin avser antibiotika från kinolongruppen, den aktiva substansen är ett derivat av pimidinsyra. Dessa tabletter mot cystit kan användas för att behandla både akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna i ett infektiöst ursprung. Priset för förpackning i detaljhandel apotek är 250-300 rubel.
 • Furagin - det aktiva ämnet i detta antibiotikum - härrörande från nitrofuran. Ett särdrag hos läkemedlet är det långsamt utvecklande motståndet mot furagin i mikroorganismer. Priset är 130-400 rubel, behandlingen tar 7-10 dagar, beroende på sjukdomens allvar.
 • Nevigramon är ett uroantiseptiskt medel baserat på nalidixinsyra. Ämnet har en uttalad bakteriedödande effekt, används både för infektiösa och inflammatoriska lesioner av njurarna, urinledaren och urinblåsan. Kostnaden för drogen är från 3000 till 4900 rubel för 56 kapslar i ett paket.
 • Rulid avser makrolider. Drogen är ett bredspektrum antibiotikum, men det kan också användas vid behandling av blåsor. Priset för förpackning varierar från 1200 till 1500 rubel.
 • Furadonin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Det används uteslutande vid behandling och förebyggande av bakterieinfektioner i urinvägarna. För att uppnå en hållbar effekt är det nödvändigt att ta drogen i minst 7 dagar. Kostnaden för furadonin är 70-170 rubel.

Fitopreparat

För behandling av cystit används ofta vegetabiliska preparat. I okomplicerade fall har behandling med fytopreparationer en uttalad positiv effekt, med cystit, inte en infektiös genesis, som inte belastas av sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Men oftast används växtbaserade läkemedel i kombination med antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. De vanligaste växtbaserade läkemedlen presenteras i den här artikeln.

 • Cyston kombinerar åtgärden av vattenextrakt från många medicinska växter. Läkemedlet är ett diuretikum och nephrolithic, bidrar till en gradvis minskning av stenstorleken och en minskning av inflammation i urinvägarna. Cyston har bakteriostatisk och bakteriedödande verkan, undertrycker reproduktionen av mikroorganismer i urinväggen, ökar effekten av att ta antibiotika. För att uppnå en uttalad effekt krävs en lång mottagning. Kostnaden för läkemedlet i apotek är cirka 400 rubel.
 • Blad av tranbär innehåller många användbara ämnen. Den positiva effekten av tranbärsskott och löv på urinvägarna beror på det höga innehållet av fenolglykosider. Mottagningsavkänning av löv av tranbär bidrar till att minska inflammation i kroppen, har antiseptisk och antibakteriell effekt. På grund av det höga innehållet av phytoncider är fytopreparation aktiv mot Staphylococcus aureus. Buljongen kan användas under graviditet (efter samråd med en läkare). Kostnaden för 40-50 rubel antas att strimlad torr råmaterial är effektivare än förpackade med filterpaket.
 • Monorail (tranbärsekstrakt). Kanske är det mest kända naturläkemedlet för blåsor tranbärsjuice. För uttalad antimikrobiell verkan kallades tranbär i folket ett naturligt antibiotikum. Tranbär i form av ett mamma eller extrakt används ofta för att förhindra återkommande och förvärring av kronisk cystit. Tanniner, i höga koncentrationer i denna bär, förhindrar att mikroorganismer fästs i blåsans väggar. Monorail är ett starkt koncentrerat extrakt av tranbär, läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter, en lång tid för antagning rekommenderas. Priset är ca 500 rubel. Monorail och Monural är inte samma. Monorail - ett växtbaserat medel baserat på tranbär, Monural hänvisar till bredspektrum antibiotika
 • Kanefron är en läkemedelspreparat på basis av extrakt av 4 växter: rosenhöner, tusenben, rosmarin och lyubistok. Det är en aktiv diuretikum. Kanefron främjar aktivt avslappning av släta muskler, vilket underlättar akut smärta i sjukdomar i urinvägarna. Har också en antimikrobiell effekt, multiplicerar effektiviteten av antibiotikabruk. Läkemedlet kan köpas i form av en drage eller i en lösning, kostnaden kommer från 390 till 470 rubel.
 • Phytolysin pasta är ett diuretikum, det är baserat på extrakt av olika medicinska växter. Den rika kompositionen ger preparatet med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Phytolysin aktiverar processen att lösa mineralsalter i blåsan och förhindrar bildandet av stenar. Pastan löses i en liten mängd vatten. Denna lösning tas internt. Behandlingsförloppet är minst 2 veckor. Tuba salva som väger 100 gram kostar i apotek runt 450-500 rubel.

Samtidig behandling

Ett viktigt villkor för effektiv behandling av sjukdomar i det genitourära systemet är komplexiteten av behandlingen. Det är nödvändigt att kombinera terapi med antibiotika med underhålls- och restaureringsbehandling med fytopreparationer. Förutom de två huvudkomponenterna vid behandling av cystit, används samtidig läkemedel för att symptomatiskt lindra patientens tillstånd.

Först och främst är detta användningen av antispasmodik. Vid akut smärta är det nödvändigt att använda vasodilaterande läkemedel, som har en avslappnande effekt på glatta muskler. Alla antispasmodika hanterar effektivt skarpa smärtsamma spasmer, vilket ger snabb lindring och att bli av med smärta.

Listan över antispasmodik är extremt bred, för symptomatisk lättnad, kan du använda något läkemedel som är utformat för att lindra spasmer och smärta.
De mest populära antispasmodikerna inkluderar:

 • Drotaverine (No-Shpa)
 • Buscopan
 • Pentalgin
 • papaverin
 • Spazmomen
 • Trigan

Ofta använder cystitis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) baserat på ibuprofen. Denna grupp av läkemedel i kombination med terapi hjälper till att ta bort tecken på inflammation, vilket påskyndar återhämtningsprocessen. Ovillkorlig värdighet för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är det faktum att de inte påverkar medvetenhet och arbetsförmåga hos en person. Användningen av dessa läkemedel ger en snabb lindring av patientens fysiska tillstånd och ger dig möjlighet att snabbt komma till formen.

Efter antibiotikabehandling krävs återvinningsprocedurer. I synnerhet, efter behandling av blåsan, är det nödvändigt att återställa mikrofloran hos de kvinnliga könsorganen och mag-tarmkanalen. För att lösa detta problem används olika probiotiska preparat. Spektrumet av probiotika på läkemedelsmarknaden är extremt bred. De mest populära drogerna för restaurering av mikroflora är Hilak Forte, Acipol, Bifiform, Lineks och andra.

Det är viktigt att komma ihåg att efter behandlingen är det nödvändigt att övervaka tillståndet i urinvägarna för att undvika förekomst av återfall. Det rekommenderas också att samråda med en gynekolog och gastroenterolog, eftersom överträdelser i dessa kroppssystem ofta kan provocera inflammatorisk eller infektiös cystitis.