Huvud
Skäl

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

De mest effektiva läkemedlen för behandling av prostatit

Vad är fördelen med komplex behandling?

För att övervinna den inflammatoriska processen är det viktigt att använda sådana metoder:

 1. Antibakteriella preparat.
 2. Antiinflammatoriska läkemedel.
 3. Immunstimulerande medel.
 4. Kurs om fysioterapi.
 5. Terapi med användning av traditionell medicin.
 6. Användningen av antidepressiva medel och effektiva lugnande medel.

Komplex behandling av prostatit gör att du kan bli av med alla möjliga orsaker till sjukdomen eller faktorer som bidrar till dess vidare utveckling.

Medicin innebär användning av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. Om prostatit är bakteriell, föreskrivs antibiotika för patienter. Beroende på valet av antibakteriellt medel bestäms graden av känslighet hos mikroorganismer till läkemedlet.

Idag rekommenderar urologer ofta sina patienter Makrolity. Dessa moderna ämnen kan sippra in i det drabbade organets vävnader. Deras särdrag ligger i frånvaro av interaktion med tarmmikrofloran och toxiska effekter på kroppen. Ansökningsperioden är 10 dagar. Antibakteriella medel används för kronisk prostatit.

 1. Förbättrad rörelse av lymf.
 2. Stimulering av cirkulationsprocessen.
 3. Återvinning av metaboliska processer i körteln.

För fysioterapi används följande procedurer:

 • Galvanisering med elektrisk ström.
 • Elektrostimulering.
 • UHF-terapi.
 • Magnetoterapi med olika magnetfält.

Sjukgymnastik används för kronisk prostatit.

Huvudstyper av medel som används

Med hänsyn till kroppens tillstånd kan urologen rekommendera en av följande typer av droger:

 1. Stearinljus som injiceras i kroppen stimulerar rektalt metabolism.
 2. En tillräckligt snabb och effektiv penetration av läkemedlet i blodet tillhandahålls med hjälp av injektioner. Prostatilen anses vara det mest effektiva läkemedlet.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel tillåter inte utveckling av inflammatoriska processer.
 4. Instillation. I detta fall injicerar läkarna själva läkemedlet på rätt plats.
 5. Mikrolysteri är ett beprövat folkläkemedel. Därför används varma örter från örter för bättre behandling. Mikroklyftare placeras före sängen, hypotermi och överdriven spänning i prostatakörteln efter att ett sådant förfarande är oacceptabelt.
 6. Konventionella tabletter har ett ganska brett spektrum av effekter, ofta används antibakteriella medel. Detta är särskilt sant i situationer där sjukdomsverkningarna inte har identifierats.
 7. Smärtstillande medel gör livet enklare för människor. Används ofta för detta: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Men före användning måste du alltid ange dosen av läkemedlet.
 8. Alfa-adrenoblocker kan sakta ner alfa-adrenoreceptornas arbete i kroppen.
 9. Muskelavslappnande medel har en liknande effekt, de verkar bara i perinealområdet, vilket alltid är i ökad ton under prostatit. Exponering för bäckenområdet är betydligt sämre, smärtan minskar.
 10. Förberedelser för stimulering av blodcirkulationen är relevanta för alla typer av sjukdomar och bidrar till att återställa vävnader från problemorgan. Av denna anledning kräver komplex behandling användningen av droger som stimulerar cirkulationsprocessen.

Alla droger har vissa särskiljningsegenskaper och rekommenderas för att använda långt av alla kategorier av patienter. Det mest effektiva är det läkemedel som läkaren väljer individuellt för patienten.

Vilka medel är de bästa?

Tänk på några av de mest effektiva drogerna som används i kampen mot prostatit.

Prostamol Uno

Sammansättning: Den aktiva komponenten i läkemedlet är liten ark sabal. I beredningen tillsättes ytterligare komponenter såsom vatten, gelatin, titandioxid, glycerin under tillverkningen.

Instruktion: Det är tillräckligt att ta 1 kapsel per dag i 2-3 månader. Om det behövs kommer läkaren att korrigera den valda behandlingsregimen.

Kontraindikationer: Om kroppen har en känslighet för komponenterna i läkemedlet, rekommenderar läkare att den inte används.

Prostaplant

Ingredienser: Huvudkomponenterna i läkemedlet är fruktuttag av den krypande handflatan. För ytterligare ändamål används gelatin, svart och gul oxid, glycerol.

Användning: 2 kapslar Prostagluta ska tas varje dag. Det rekommenderas inte att tygna kapslarna med läkemedlet. Läkaren bestämmer hur länge medicineringen går, beroende på patientens individuella tillstånd.

Läkemedlet rekommenderas för adenom och prostatit. Kontraindikationer inkluderar för hög känslighet för de komponenter som utgör läkemedlet. Det finns biverkningar i form av kräkningar, diarré och allergier. Toleransen hos läkemedlet hos patienter är ofta ganska hög.

Stearinljus Vitaprost

Huvuddelen av drogen är prostatilen. Det är ett extrakt av prostata av sexuellt mogna tjurar. Som extra komponenter används fasta fetter. Dessutom innehåller ljusets sammansättning lomefoksatsin.

Läkemedlet används vid preoperativ behandling av prostata, liksom vid återhämtning efter operation, vid förebyggande av sjukdomen och dess kroniska abakteriella form.

Kontraindikationer: allergi, överkänslighet mot lomefoksatsinu.

Efter avföring sätts stearinljuset in i anuset. Samtidigt behöver du ligga på din sida och ligga ner en stund så att ljuset inte kommer ut ur tarmen.

prostatilen

Sammansättningen av läkemedlet innefattar prostataceller av sexuellt mogna tjurar. Preparatet saknar antigena komponenter av främmande djurceller.

Prostatileninjektioner ska göras 1 gång per dag i 5-10 dagar. Upprepad användning är tillåten endast 2-4 veckor efter avslutad tidigare behandling.

Stearinljus sätts in i oral öppning dagligen även i 5-10 dagar. Om dosen är 30 mg måste du injicera drogen 2 gånger om dagen. Ett intag per dag räcker när dosen är 50 mg.

Kontraindikationer: Läkemedlet rekommenderas inte för njursvikt eller kardioskleros, liksom efter överföring av hjärtinfarkt.

Det finns också flera kontingentkontraindikationer för vilka användningen av läkemedlet inte är särskilt sällsynt: tromboembolism, endarterit, onormal inskränkning av blodkärlen.

Sulfa-P

Sammansättning: sulfonamider, ett naturligt biologiskt komplex av spårämnen som ingår i vatten i det döda havet.

Indikation: läkemedlet används för kronisk prostatit

Kontraindikationer: hormonella misslyckanden, sköldkörteln, njurproblem, hepatit, komplicerad form av leverinsufficiens.

Läkare bestämmer individuellt hur man dricker dessa piller

Afala

Sammansättning: renade antikroppar mot det aktiva antigenet, som har sin egen specificitet, laktos, magnesiumstearat, såväl som mikrokristallin cellulosa.

Indikation: hyperplasi av prostata, analgetisk och antiinflammatorisk läkemedel rekommenderas för användning med dysursjukdomar, problem med urinering, känslor av obehag i buken.

Kontraindikationer: Individuell intolerans av ämnen som utgör läkemedlet.

Applicering: 2 tabletter ska hållas i munnen tills de smälter fullständigt. Ta mediciner varje dag upp till 4 gånger om dagen, beroende på intensiteten av sjukdomen i 2-3 veckor.

oxacillin

Ingredienser: 1 flaska innehåller cirka 0,25-0,5 g ämne oksitsilina.

Indikation: rekommenderas för infektionssjukdomar, provocerad av gram-positiva mikroorganismer, inflammation efter operation, brännskador eller sår.

Kontraindikationer: Rekommenderas inte för användning hos patienter med överkänslighet mot antibiotika. Det kräver noggrannhet vid användning av bronkial astma eller allergier, CRF och enterocolit, som utvecklas efter användning av antibiotika.

Tillämpning: 1 timme före eller 2-4 timmar efter lunch. Den dagliga dosen är 3 g för akut infektion, intaget av 6-8 g per dag är acceptabelt. Sålunda delas den dagliga dosen i 4-6 mottagningar.

prostanderivat

Sammansättning: aktiv beståndsdel - finasterid i en mängd av 5 mg i en tablett. Andra ytterligare komponenter ingår i kompositionen för denna medicinering.

Indikation: förebyggande av akut blockering av urinproduktionen och vid behov kirurgisk ingrepp. Det rekommenderas för prostataförstoring och för manifestation av BPH-symtom.

Kontraindikationer: uropati och prostatacancer.

Applicering: 1 tablett ska tas varje dag i sex månader.

Speman

Ingredienser: En tablett innehåller extrakt av astercanthusfrön, kompasssalat, sammetbönor, suvarnavang, orchis, solrosfysalis och andra ytterligare komponenter.

Indikationer: akut och kronisk form av prostatit.

Kontraindikationer: Kroppens känslighet för läkemedlets komponenter.

Applicering: 2 tabletter 2-3 gånger om dagen. Behandlingsperioden bestäms av läkaren.

Pro-Essence

Sammansättning: Bark av gult trä, enbär, elm bark, burdock, björnbär.

Indikation: behandling och förebyggande av prostatit, användning efter operation, med adenom, med inflammation i prostata.

Kontraindikationer: Nyresvikt, diabetes, allergi mot komponenter som utgör kroppen.

Användning: ta 1 kapsel 2 gånger om dagen på tom mage. En lämplig behandling behandlas av en läkare.

Vilket läkemedel för prostatit är bättre och effektivare?

Inflammation i prostatakörteln ger många problem till män: från smärtsamma känslor och problem i intimt liv till risken för att utveckla cancer. Den patologiska processen i huvudkörteln är orsakad av olika orsaker, och läkemedlet för prostatit är förskrivet med deras konto.

Orsaker och tecken på inflammation i prostata

Inflammation av prostata är resultatet av att komma in i körtelpatogenerna eller en patologisk process som orsakas av stagnation. Den vanligaste vägen för penetrering av patogener är urogenitala infektioner, inklusive venerala infektioner. Infektion kan förekomma på annat sätt - genom blodet, lymf från foci av kronisk inflammation i kroppen. Rotta tänder, tonsillit, bronkit och andra bakteriekällor är potentiellt kapabla att orsaka prostatit.

Den inflammatoriska processen främjas av:

 • försvagad immunitet
 • hypotermi;
 • hormonella störningar;
 • stillasittande livsstil;
 • fetma;
 • stillasittande arbete;
 • förstoppning;
 • oregelbundet sexliv.

För män är varje stagnation i bäcken extremt skadlig. Dålig blodcirkulation, urinretention, abstinens skapar en gynnsam miljö för patologiska förändringar i prostata vävnaderna, så kronisk prostatit diagnostiseras hos 80% av patienterna äldre än 50 år. Efter 35 år är incidensen cirka 30%, hos yngre män är prostatakörteln inflammerad varje tionde.

Akut inflammation kännetecknas av uttalade symptom:

 • frekvent svårighet att urinera
 • purulent urladdning ur urinröret;
 • inguinal smärta utstrålar i nedre delen av ryggen;
 • temperatur;
 • frossa och svaghet.

Symtom på kronisk prostatit är mer sliten ut:

 • smärta dra, med recoil i sakrummet, bäckenorganen;
 • brinner och svårigheter att urinera
 • irritabilitet;
 • en svag, smärtsam erektion, obehagliga känslor under utlösningen.

Kronisk prostatit kan utvecklas som en följd av akut - till följd av otillräcklig behandling, inte till slutet av behandlingen. Noninfektiös prostatit har ingen samband med en bakteriell lesion, den bildas gradvis och kallas stillastående. Dess orsak är inte bara abstinens och inaktivitet, men också åldersrelaterade förändringar i hormonell bakgrund.

Att bota trög sjukdom är mycket svårare än den primära. I det senare fallet är det tillräckligt att ta bort inflammationen och förstöra patogenerna. När prostatit startas krävs ett integrerat tillvägagångssätt, vilket inkluderar, förutom medicinering, förändring av livsstil och avslag på dåliga vanor.

Grupper av läkemedel som används vid behandling av prostatit

Foto: Amoxiclav (tabletter, suspension) för barn och vuxna

Läkemedel för behandling av prostatit är uppdelade i flera grupper:

 1. Antibiotika. När bakteriell infektion visar användningen av bredspektrumläkemedel som är aktiva mot de flesta genitourära patogener. Denna rektala suppositorier och injektioner baserade fluorkinol (norfloxacin, ciprofloxacin - 2 ml per dag 1 - 2 veckor), penicillin (Ampicillin, Amoksiklav - 1000 mg två gånger per dag kurs - 7 - 10 dagar).
 2. Smärtstillande. För smärta och inflammatoriska symtom av abstinens används NSAID: diklofenak, ibuprofen, aspirin - 3 ml injektion per dag, eller 1 - 2 tabletter oralt. Kurs - 5 - 10 dagar.
 3. Alfa-blockerare. De ingår i symptomatisk behandling av prostatit vid överträdelse av urinflödet som orsakas av obstruktion av urinvägarna. En förstorad prostata körs urinröret, vilket orsakar akut eller kronisk urinretention. Medicin hjälper till att slappna av musklerna i blåsan och kanalen, så att vätskan frigörs fritt utåt. Rekommenderade droger - Tamsulosin (Flomax, Omnix), Silodozin (Urerek), en gång dagligen, injicerande under lång tid.
 4. Muskelavslappnande medel. Eliminera spänningen av organ och vävnader i perineal regionen. Blåsans väggar, prostatakörteln expanderar och ger ett fritt utflöde av sekret. Utnämnd Midokalm i en dos av 1 ml intramuskulärt två gånger om dagen, kursen - 10 - 30 dagar.
 5. Spasmolytika. 2 tabletter No-shpy eller 1 Baralgina 3 gånger om dagen i 2-5 dagar hjälper till att lindra spasmer av muskler, kärl och kanaler. På grund av avkoppling återställs blodcirkulationen, ödem elimineras, smärta passeras, hemlighet ges bort.
 6. Fytoterapeutiska preparat. Växtbaserade läkemedel som stimulerar blodcirkulationen, lymfatisk dränering, reträtt av prostatajuice, ingår i samband med terapi som hjälpmedel. Ett effektivt botemedel mot prostatit innehåller ingredienser som extrakt från pumpafrön, ett serenoiskt krypande extrakt.
 7. Vitaminberedningar. För att förbättra metaboliska processer och stärka immuniteten rekommenderas en behandling med vitamin förutom den grundläggande behandlingen av prostatit.

Förutom läkemedelsbehandling är patienten ordinerad för att följa kost och regim:

 • med akut prostatit - sängstöd hemma, sexuell vila, i allvarliga fall - sjukhusvistelse;
 • patienter med kroniska former av inflammation kräver regelbunden sexliv, accelererar motion blodcirkulation, trängsel och stärka bäckenorganen, prostata massage och sjukgymnastik.

För att behandla en prostatit hos män definierar eller bestämmer urologen utifrån analyser. Den representativa hemligheten skickas för forskning, och om en bakteriell infektion finns i den, måste antibiotika förskrivas. Läkemedlet, dosen och varaktigheten av kursen beror på patogenen och svårighetsgraden av symtomen.

Prostatit kan också orsakas av virus, parasitangrepp - i sådana fall är antibiotikabehandling inte är effektiv, är det nödvändigt att välja läkemedel aktiva mot de identifierade patogener. Om pinnen från prostatan inte visar förekomsten av patogena mikroorganismer, betyder det inflammation i en stillastående ursprung och taktik hans behandling inkluderar inte antimikrobiella medel.

Komplexa preparat från prostatit

Vid kronisk prostata sjukdom, visas komplexa medel som förbättrar metaboliska processer i själva körteln. Sådan behandling hjälper till att eliminera de faktorer som bidrar till upprätthållandet av det inflammatoriska fokuset. Listan över droger för prostatit hos män innehåller följande droger:

prostatilen

Dessa är injektioner på grundval av ritning från nötkreaturs prostata. Läkemedlet har en fördelaktig effekt på körtelns tillstånd, förbättrar trofismen hos vävnader, stimulerar lokal immunitet. Som ett resultat av injiceringstiden elimineras inflammation, puffiness och hypertrofi av körteln, leukocytmassan utsöndras, urinering normaliseras.

Medicin för prostatit Prostatilen orsakar inte biverkningar och har inga kontraindikationer, förutom enskilda reaktioner. Kursen är 5 - 10 dagar för 1 - 2 ampuller pulver för att förbereda en lösning per dag, intramuskulärt. Detta läkemedel finns också i form av rektala suppositorier, som injiceras djupt i anusen på natten eller två gånger om dagen efter tarmrörelsen. Kostnaden för suppositorier - från 350 rubel, pulver - från 450 rubel.

Vitaprost

Snabbverkande medicin för prostatit med ett extrakt av animaliskt ursprung i form av ljus och tabletter. Har en kraftfull antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt, minskar risken för blodproppar. Eliminerar stagnation av urin och hemlighet, toning blåsans och prostata väggar.

Som ett resultat av behandlingen förbättras kvaliteten på den seminala vätskan och förmågan att bli gravid ökar. Behandlingstiden kräver minst 20 tabletter (2 per dag) och samma för förebyggande administrering 1 till 2 gånger per år. Kostnaden för medicinen är från 900 rubel.

Prostamol DNA

Detta medel är växtbaserat, den aktiva substansen är extraktet från sabalpalmen. Har antiinflammatorisk effekt, minskar exudativa processer i prostatakörteln, reglerar produktionen av androgener.

Den vanliga dosen är 1 kapsel per dag, mottagningstiden bestäms individuellt. Priset på drogen är från 800 till 1900 rubel, beroende på antalet kapslar i förpackningen.

Proscar

En beredning baserad på syntetisk komponent av finasterid. Dess effekt är att omvandla manliga hormon testosteron till formen av dihydrotestosteron, vilket inte orsakar en ökning i prostatakörteln. Som ett resultat av detta minskar hypertrofi och dysursjukdomar inträffar. Behandlingen är lång (från sex månader), 1 tablett per dag.

Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med uropati och prostatacancer. Kostnaden för en månads kurs är från 640 rubel. Billiga mediciner för prostatit med finasterid - Proscar-analoger - kan köpas inom 250 rubel.

Peponen

Grönsakapslar med pumpoljaolja. Det lindrar smärtsyndrom med prostatit och adenom, eliminerar dysuri, ökar styrkan och kvaliteten på spermierna.

Läkemedlet används länge, 3-6 kapslar om dagen. Paketpriset för 2-4 veckor är 950 rubel. Ett billigare alternativ är Tykveol i olika former av frisättning.

Tabletter för resorption, innehållande antikroppar mot prostataspecifikt antigen i homeopatiska doser. Ta bort ödem, förbättra urodynamiken och utflödet av sekret.

Behandlingsförloppet varar 4 månader, 2 tabletter på morgonen och på kvällen, om så är nödvändigt, är mottagningsfrekvensen upp till fyra. Medicin för prostatit Afal är kontraindicerat i prostatacancer, vävnadsnekros, individuell intolerans. Kostnaden för förpackning i en månad är ca 350 rubel.

Speman

Fytopreparation med antiinflammatoriska och prostatotropa egenskaper. Läkemedlet innehåller extrakt av argyrit, orchis, sammetbönor, kompasssalat och andra vegetabiliska komponenter. När prostatit rekommenderas för långvarig användning av läkemedlet - från 4 till 6 månader 2 tabletter tre gånger om dagen.

Läkemedlet förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, tar bort ödemet, normaliserar utflödet av urin och sekret. Läkemedlet har en positiv effekt på spermatogenes och potens. Kostnaden för 100 tabletter - från 400 rubel.

Likoprofit

BAA med extrakt av dvärgpalmer och andra växtdelar, liksom vitaminer och spårämnen, användbara för mänens hälsa. I struktur:

Medicinering för prostatit Lykoprofi förhindrar proliferation av prostatavävnad, minskar svullnad och dysuri. Kapslar tas 1 bit per månad, upprepad kurs - efter 3 månader. Tillägget är kontraindicerat för takykardi, hypertoni, sömnlöshet, sköldkörteln hyperfunktion. Den genomsnittliga kostnaden för paketet är 450 rubel.

Recensioner om läkemedel för prostatit

När man köper ett läkemedel från prostatit och kosttillskott i en apotek, bör patienten förstå att i fallet med prostata kan självmedicinering leda till en kronisk process. Behandling av prostatit är en komplex, lång process som alltid ska ordineras av urologen efter undersökningen.

Negativa recensioner av patienter om droger är ofta associerade med felaktigt utvalda medel - det händer om den verkliga orsaken till sjukdomen inte är etablerad. Den stackars effekten av många läkemedel beror på otillräckliga insatser hos patienterna själva: inte alla kan ändra sin livsstil, ge upp alkohol och skadlig mat.

Granska nr 1

"För flera år sedan började problem med urinering och erektion, plus konstanta smärtor. Har gått eller har genomfört en kurs av nyxes Prostatilena och 3-4 gånger om året för förebyggande underhåll sätter jag på ljus.

Urologen har registrerat livslång terapi, för att klara det är omöjligt, annars kommer det att bli ett återfall. Jag är en lång rad, och det säger allt, hela tiden i flygningar! Mer att flytta och oftare att sova med fruen som rådgör läkaren, dyker inte ut på något sätt. Eller för att byta jobb eller att förena med en kronisk ömhet, vet du inte, att det är bättre. Medan medicinen hjälper hjälper jag mig bra. "

Referens nr 2

"Jag hade ett missfall, varefter vi tillsammans med min man undersöktes. De blev mycket förvånad över resultatet - hennes mans spermogram visade kronisk prostatit. Han hade aldrig haft några symtom, allt är bra med intimitet, och vi är fortfarande unga - i 25 år, varifrån?

Urologen säger att detta händer, måste orsaken sökas. Mannen gjorde aldrig någonting "så" så ont, även om han kanske ljuger. Men i analyserna hittades ingen infektion. De behandlades med Urethramol. Kontrolltest är vanligt, kvaliteten på spermierna har förbättrats, så vi är redo att bli gravid. "

Granska nr 3

"På mig har prostatiten börjat efter 40 år, lida länge, medan fruen nästan för handtaget har lett till urologen. Vrachiha sa att det här är en ålder, som om du behöver sitta mindre, göra sport, ha mer sex (ay, lilla fru!).

Jag började med en idiot på en cykeltur, vad sa doktorn inte att inte alla sportar är lika användbara? Det visar sig att med prostatit är cykeln kontraindicerad, vilket görs bara värre. Jag försökte alla möjliga läkemedel, men de ger mig bara en tillfällig effekt. Jag är fortfarande på jakt efter det bästa, men behandlingen är väldigt dyr. "

Det bästa botemedlet för prostatit

Det mest effektiva och lämpliga botemedlet för prostatit för en man, kommer inte alltid vara det bästa läkemedlet (läkemedel eller behandlingsmetod) för en annan.

Farmaceutiska metoder

Inflammation i prostata är typisk för män över 40. Avvikelse kan orsakas av hormonella störningar, bakterier eller virus, svag immunitet eller venerala sjukdomar. Terapi orsakar i regel inga problem, eftersom läkemedelsmarknaden erbjuder en mängd olika läkemedel.

Nyckeln till effektiv behandling kommer givetvis att vara en snabb behandling av män till en specialist. Det är inte svårt att välja ett läkemedel, men det är enkelt att göra ett misstag i effektiviteten. Vad kan läkemedel erbjuda?

Efter att ha undersökt en man kan en urolog föreskriva en eller flera former av medicinering:

Vanligtvis är det antibakteriella preparat av ett brett spektrum av effekter. Förskriva dem i det fall då sjukdoms orsakssamband inte är bestämd. De är uppdelade i sådana grupper: penicillin, fluorokinoler och tetracyklin.

Används rektalt. Har antibakteriell och analgetisk effekt. Kurs - 5-10 dagar. Efter att du har installerat ljuset, rekommenderas att du lägger dig i viloläget och inte stiger upp i 30 minuter.

Denna procedur består i att introducera drogen direkt till sårpunkten genom urinröret. Introducerad med blåsan tömd.

De hjälper läkemedlet att snabbt tränga in i kroppen, stimulera kärlsystemet och immunsystemet.

Vad är det bästa läkemedlet för prostatit och hur man väljer det? Allt beror på orsaken till utseende av prostatit (infektiös eller icke-infektiös).

Typer av terapi

Beroende på arten av sjukdomen kan behandling av prostatit vara av flera typer.

Användning av piller, injektioner och rektala suppositorier - för att uppnå en tidig återhämtning och ett förlängt post-terapeutiskt resultat kan omedelbart ske.

I regel kombinerar behandlingen antibakteriell procedur, immunostimulering, fysioterapi, massering av prostata. En viktig roll kommer också att spelas av rättelsen av människors livsstil.

Förresten, nyligen utvärderade medicinen effektiviteten av folkmetoder. I det här fallet kan vissa ingredienser köpas på apoteket, andra - att samla in dig själv. Det viktigaste - kollektionen bör omfatta diuretika, lugnande medel, antiinflammatoriska och lugnande örter. De används endast i kombination med huvud kur och under överinseende av en specialist är således möjligt att erhålla ett effektivt medel för prostatit.

Akut prostatit

Bakteriell (akut) inflammation i prostata orsakar patogena (patogena) mikroorganismer. Tecken på sjukdomen: Allmän förgiftning, feber, frossa, smärta i ljummen, frekventa önskningar. I det här fallet är det möjligt att utmatas ur urinröret.

Vilken typ av droger ordineras i det här fallet? Antibiotika som kan tränga in i prostatakörteln. Valet beror på känslighet hos män till en viss antibiotikabas. Du kan behandla hemma, men i speciella fall, ett sjukhus.

Kronisk form

Vanligtvis utvecklas som ett resultat av behandlingen utan behandling eller obehandlad prostatit hos män. Det kännetecknas av att dra smärta i perineum, ändtarmen och könsorganen. Det kan åtföljas av dålig sömn, irritabilitet, smärta vid urinering. Särskilt farligt är att infertilitet, inflammation i bäckenorganen, impotens kan uppstå.

För att behandla, såväl som akut form, är det möjligt för patienten. Droger väljs individuellt, och deras val beror på den sista metoden för behandling och känslighet hos kroppen. Förutom antibiotika föreskrivna immunmodulatorer, smärtstillande medel, prostata massage, sjukgymnastik.

På detta stadium tillämpas framgångsrikt både vanliga antibakteriella preparat och suppositorier. De tar bort ödem av prostata, ökar lokal immunitet, förbättrar blodcirkulationen, hämmar patogena mikroorganismer.

Relapse prevention

För behandling av sjukdomar i kronisk form, för att undvika återfall och utväxt av sjukdomen, föreskrivs mottagandet av stödmedel. I grund och botten är dessa örtberedningar och stimulerande immunitet. Dessutom kommer massor av prostatakörteln att vara effektiv.

Dessutom kommer det att vara användbart för män att anpassa sin livsstil: motion (speciell gymnastik för prostata utvecklas), hälsosam kost, begränsning (helst - vägrar) alkoholkonsumtion, vanligt sex (partner ska vara permanent).

Det finns grundläggande steg för steg regler för att effektivt behandla prostatit:

 • undersökning av prostataens mikroflora
 • avslöjar sårbarheten hos mikroflora
 • bestämning av typ av läkemedel, dos och behandlingsförlopp;
 • kombination av läkemedel och förfaranden.

Val av effektiva medel för prostatit

Prostatit under de senaste 20-30 åren har väsentligt "vuxit yngre". Om möter unga människor som bara har vänt 30. Skälet till en sådan förändring i statistiken var en livsstilsförändring i allmänhet och överflödet av traumatiska faktorer främst diagnostiseras hos män över 40 år, men nu med honom i slutet av förra seklet, en inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomen som förändrar hormonella bakgrund av män och orsakar destabilisering av blodcirkulationen i bäckenorganen och kroppen som helhet.

Den största risken för prostatit är övergången till kronisk form. Dessutom ökar representanterna för det starkare könet kraftigt risken att i praktiken lära sig vad som är impotens, infertilitet, godartade och maligna tumörer i prostata - adenom och cancer. Taktiken att behandla denna form är mer komplex och varaktigheten av behandlingen kan ta flera år.

För behandling av en sjukdom som manifesterade sig för första gången, utövar läkare användningen av nya droger för prostatit och rekommenderar även användningen av olika folkmedicin för sina patienter. Ju mer komplicerat komplexet av terapi är, desto större är risken för att denna sjukdom inte kommer att vända sig till män med många problem som oundvikligen uppträder i den kroniska formen av sjukdomen.

Vilka läkemedel behövs för prostatit

Vilken av drogerna för prostatit som kan bära den stolta titeln "det bästa" kan inte besvaras otvivelaktigt, men utan många läkemedels- och folkmedicinska medel, kommer effektiviteten av behandlingen att vara noll. Det är därför som efter att ha bekräftat diagnosen rekommenderar urologer att använda flera droger med en smal inriktad effekt för behandling av män:

 • antibiotika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • bedövningsmedel;
 • antispasmodik och muskelavslappnande medel;
 • stimulanter av immunitet eller immunoglobuliner;
 • antivirala medel;
 • hormoner.

Bland annat används vid behandling av män diagnostiserade med prostatit, läkemedel som innehåller enzymer, mikrodelar och vitaminer som normaliserar metaboliska processer i prostatakörteln.

Alla dessa läkemedel kan användas för behandling i olika former:

 1. För oral administrering - tabletter, pulver för framställning av suspensioner eller lösningar. Oftast innehåller denna grupp systemiska antibiotika, immunmodulatorer och hormoner.

Vilken form av medicin för behandling av prostatit är bättre att använda i det här fallet, bestämmer läkaren. Sålunda, enligt de klassiska principerna för terapi i en akut form av sjukdomen är inte förvärras komplikationer och åtföljande sjukdomar, preferens ges till orala läkemedel - antiinflammatoriska, analgetiska och antimikrobiella medel kan administreras i tablettform. Vid kronisk sjukdomsförloppet, såväl som närvaron av komplikationer eller samtidiga sjukdomar i mag-tarmkanalen, läkare tenderar att ordinera organen för lokalt bruk och injektioner.

Läkemedelskomplex eller enskilda komponenter - vilket är bättre

På frågan om vad ett verkligt effektivt botemedel mot prostatit ska vara - en-komponent eller multikomponent, kan man inte ge ett entydigt svar. Var och en av dessa dosformer har sina fördelar och nackdelar.

Fördelarna med komplexa läkemedel, som inkluderar antiinflammatoriska, analgetiska komponenter, vitaminer och mineraler, samt stimulatorer av metaboliska processer och immunitet hos män, inkluderar:

 • behöver inte använda många droger i olika former - det är tillräckligt att ta en eller två tabletter eller kapslar per dag;
 • en mer perfekt formel, där komponenterna ofta bidrar till en mer fullständig assimilering av de aktiva substanserna;
 • För behandling av komplexa droger, som huvudsakligen är baserade på växtdelar, behöver inte recept, men läkarens godkännande är nödvändigt.
 • lägre kostnad.

Men komplexa lösningar för män, som ofta ordineras för behandling av prostatit, har också nackdelar:

 • när de tas emot uppstår allergier ofta;
 • de har en bredare lista över kontraindikationer;
 • På grund av deras administrering förekommer ofta effekterna av biverkningar med andra droger.
 • tvungen mottagning av ämnen som inte spelar en stor terapeutisk roll (till exempel en antispasmodisk komponent i prostatit, som fortsätter utan betydande spasmer).

Preparat av en komponent har också nackdelar och fördelar. Den första kan innehålla:

 • den totala höga kostnaden för behandling;
 • behovet av att ta droger hela dagen, observera intervallet mellan mottagande av inkompatibla läkemedel;
 • hög belastning på matsmältningskanalen (särskilt allvarliga negativa effekter på magen har icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

Fördelar med att behandla män med enkomponentmedel anses vara förmågan att variera intaget av vissa föreningar som påverkar prostata och symptom, beroende på den kliniska bilden.

Vilka droger rekommenderar läkare för prostatit: en lista

Bland de många läkemedel som finns på läkemedelsmarknaden ordinerar läkare oftast följande läkemedel.

antibiotika

 • Fördel fluorokinoloner: Aveloks tabletter och lösning för infusioner, tabletter Norbaktin, moxifloxacin och Norfloksain pulver, lomefloxacin tabletter och pulver, levofloxacin tabletter.
 • Skyddade penicilliner - Amoksiklav, Augmentin (nya medel, som förutom amoxicillin innefattar organiska aminosyror) i form av tabletter eller injektionslösning av dagen.
 • Cefalosporiner - Cefipim i form av en injektionsvätska, lösning.

Diklofenak tabletter och injektioner, i form av injicerbar meloxikamlösning Nimesulid i tablettform, såväl som sådana icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och ketoprofen tabletter.

Muskelavslappnande medel och antispasmodik

Tamsulosin, Flomax, Silodizin eller Urerek i form av tabletter, såväl som No-shpa, Baralgin eller Drotaverin i oral form. Injektionerna visar användningen av Tolperil eller Midokalm.

Hormonala läkemedel

Hormoner är föreskrivna i händelse av ineffektiva NSAID. Vanligtvis används injicerbara läkemedel som Dexamethason eller som transfusioner av Salt-Medrol, Prednisolon eller Prednison, såväl som Finasterid.

Komplexa preparat från prostatit

Av de komplexa drogerna för män rekommenderar läkare följande fonder, vars effekt bekräftas:

 • Prostatitlen - det bästa sättet att förbättra blodflödet och metaboliska processer i prostata. Det rekommenderas för kronisk eller långvarig prostatit.
 • Prostalamin - ett sätt att normalisera utbytet och återställa urodynamiken och styrkan. Kräver inte långvarig användning (kursen varar bara 2 veckor).
 • Prostamol Uno är ett läkemedel med uttalade antiinflammatoriska egenskaper, vilket förbättrar metaboliska processer och blodflöde i prostatakörteln. Effektiv i prostatit och prostata adenom.
 • Prostanorm - ett läkemedel för att förbättra mikrocirkulationen och minska inflammation i prostatakörteln. Effektiva i kronisk form av prostatit, kräver en lång mottagning (ca ett år).
 • Vitaprost Forte är ett läkemedel med högt innehåll av vitaminer och mineraler som positivt påverkar de metaboliska processerna i prostata. Det rekommenderas för kronisk form av prostatit och i postoperativ period.

Ett specifikt läkemedel väljs av läkaren utifrån mänens tillstånd vid tidpunkten för undersökningen, och även beroende på tillgängliga kontraindikationer och indikationer. Det rekommenderas inte att använda informationen i denna artikel för självval av ett komplex av läkemedel, eftersom det ges enbart för informationsändamål.

Du kan se andra droger från prostatit i videon:

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.