Huvud
Förebyggande

Folkmedel för inflammation i prostata

Användningen av folkmedicin för prostatit är den mest effektiva metoden för långsiktig behandling och förebyggande av en sjukdom som har gått från en akut utvecklingsform till en kronisk. De populära metoderna för behandling av prostatit hos män är baserade på kunskap om principerna om inflytande av naturliga komponenter på eliminering av symtom på sjukdomen. Recept från prostatit har gått igenom många års erfarenhetstestning, så fråga inte deras effektivitet.

Folkmekanismer mot symptom på prostatit

Behandlingen av någon sjukdom medför vissa risker. Det är viktigt att inte tillåta ytterligare utveckling av sjukdomen och förvärring av dess symtom. För att behandla inflammation i prostata måste du vara säker på diagnosen. Det är också viktigt att veta vilka tecken på prostatit som kan eliminera botemedel mot traditionell medicin från prostatit.

Symtom på prostatit, vars eliminering riktas till behandling hemma:

 • drabbningar i ljummen;
 • obehag vid urinering, frekvent uppmaning att gå på toaletten med en tom blås dag och natt;
 • ökad kroppstemperatur;
 • svårigheter i sexuellt liv: minskad styrka, erektion
 • förstorad prostata på grund av ödembildning
 • störningar i reproduktiv funktion associerad med låg rörlighet för spermatozoa på grund av förtjockning av prostata utsöndring.

I närvaro av ett eller flera symtom behöver du konsultera en urolog innan du behandlar prostatit med folkmedicin. I händelse av att sjukdomen har ett bakteriellt ursprung bör antibiotika användas. Bara de kan eliminera orsaken till sjukdomen.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit, om den inflammatoriska processen är kronisk. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en mild manifestation av symtom, men läkning från sjukdomen tar en mycket lång period. Därför har behandlingen av kronisk prostatit med folkmekanismer visat sig vara en effektiv metod för att eliminera symtomen på sjukdomen, vilket har en mild effekt med minimal negativ inverkan på kroppen.

Folkmedel för prostatit

Människors behandling av prostatit baseras på att bli av med sjukdomen genom att endast använda naturliga produkter, växter och matlagning på grundval av avkok och infusioner.

Först och främst används preparat av syntetiskt ursprung för behandling av prostatit och förebyggande av sjukdomen, men i hemmet är folkrecept fortfarande vana att bota prostata. Förekomsten av folkmedicin i prostatit hos män i modern icke-traditionell medicin är relaterad till tillgången på vetenskaplig berättigande för användningen av vissa typer av örter och växter. All kunskap som erhölls empiriskt bekräftades av många studier.

Det finns ett antal medicinska växter som gör att du kan bota prostatit och förhindra dess utseende.

Användningen av persilja vid behandling av sjukdom

Vid behandling av inflammation i prostata med folkrättsmedel kräver användningen av persilja särskild uppmärksamhet. För medicinska ändamål används blad, rötter och frön från växten. Persilja med prostatit verkar läkning på grund av dess unika sammansättning. Den innehåller:

 • Vitamin C. Konsumtionen av 50 g kryddor täcker den dagliga normen för detta vitamin för människors hälsa. Om vi ​​jämför persilja med citron, då det innehåller 4 gånger mer C-vitamin, och vid behandling av prostatacancer effekten av detta vitamin bidrar till att förbättra metaboliska processer, förbättra blodcirkulationen, förbättra immuniteten för en man, för att syntetisera den manliga hemlighet.
 • Karoten. Människokroppen omvandlar detta element till vitamin A, vilket kan normalisera syntesen av testosteron och förbättra spermatogenesen, vilket har en positiv effekt på styrkan. Vitamin A har en immunmodulerande effekt och låter dig övervinna infektionen. Brist på vitamin kan orsaka prostatit hos män och medföljande infertilitet.
 • Vitaminer B1, B2 behandlar prostatit, som påverkar cellulär metabolism, förbättrar tillståndet för organens slemhinnor.
 • PP-vitamin - är inblandad i kroppens regenerativa processer, främjar tillväxten av vävnader, hjälper till att syntetisera hemoglobin och erytrocyter.
 • Apigenin - ett ämne som blockerar syntesen av östrogener i en mans kropp och bidrar till förstärkning av styrkan.

I folkmedicin behandlas prostatit med införandet av persilja i den dagliga kosten för män. Det märks att användningen av produkten före samlag kan stärka varaktigheten av erektion, och efter sexuell handling fortsätter stimuleringen av erektionen i minst 3 timmar. Cures persilja från prostatit och i händelse av att ta saften av växten för 1 msk. tre gånger om dagen före huvudmåltiden. Frön av persilja från prostatit appliceras råa och i form av ett avkok:

 • Avkok av persilja frön: Ta 4 tsk. av persilja frön, slipa, tillsätt 200 ml vatten, koka upp. Lämna på låg värme i 15 minuter, sval, ta 1 msk. upp till 6 gånger per dag.
 • Rå persilja frön: frön krossas till pulver, ta upp till 1 g av läkemedlet ca 5 gånger under dagen. Frön kan tvättas med avkok av medicinska örter eller honungsvatten.

Behandling av prostatit med persilja är möjlig med att använda växtens rot. För att göra detta, förbered infusion av persilja rot:

 • Skär i 1 msk. Färsk persilja rot, häll 100 ml kokande vatten, insistera 12 timmar. Ta 1 msk. fyra gånger om dagen före måltiderna.

Spice hjälper till att lindra symtomen på prostatit i form av obehagliga känslor när du urinerar, tar bort toxiner från kroppen och ökar blodcirkulationen i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med persilja är kontraindicerad för gikt, cystit, nefrit, närvaron av stora stenar i njurarna. Persilja bör konsumeras i måttlig ordning, eftersom det innehåller myristicin, vilket kan orsaka hallucinationer, huvudvärk och våldsam överexititation.

Honey folk remedies

Application folkmusik rättsmedel baserade på honung vid behandling av prostatit rimligt eftersom det har antimikrobiell, sårläkning, antitoxin, antiinflammatoriska egenskaper. Vid tillämpning av honung som läkemedel är det nödvändigt att följa reglerna:

 • se till att det inte finns några allergiska reaktioner på biodlingsprodukter
 • begränsa mängden konsumerad produkt till 1-2 matskedar. en dag är denna mängd tillräcklig för att uppnå en terapeutisk effekt;
 • Använd honung huvudsakligen på morgonen innan du äter, eftersom kolhydrater som innehåller honung, kan ladda kroppen med energi för en hel dag;
 • försök att använda honung i din dagliga kost
 • värm inte honung över 40 grader, annars kommer alla dess fördelaktiga egenskaper att försvinna, och toxiner som släpps ut vid hög temperatur kommer att försvaga kroppen;
 • Att utesluta från en diet honung vid de sjukdomar som har kontraindikationer till glukosförbrukning.

Regelbunden förbrukning av honung hjälper till att lösa problem med urinering, som uppstår vid prostatit hos män, eliminerar smärta, lindrar inflammation:

 • Nöt-honungsblandning från prostatit: honung (200 ml) blandad med skalad, krossad till pastaform (10-15 stycken). Ät upp till 3 tsk. blandning på morgonen på tom mage. Nötter med honung kommer att vara ett utmärkt tillskott till frukost från havregryngröt eller kockost med gräddfil.

Från kronisk prostatit hjälper till att rädda växtbaserade drycker med honung:

 • Ta 1 msk varje. Herniablad, bärbär och plantain, häll 500 ml vatten och sätt på en långsam eld tills tecknen på att koka. Insistera i ungefär en timme, tillsätt 2-3 matskedar honung. Varm honungbuljong att ta ½ kopp två gånger om dagen.

Behandling av prostatit med kränkningsförmåga är möjlig vid användning i ett sådant folkmedicinskt hem:

 • Blanda 40 g rot aira, 20 gram Johannesjurs, läkemedel och leksaksbärbär. Placera 3 msk. blandning i halv liter kapacitet, häll kokande vatten för tre timmars infusion. Lägg sedan till honung i mängden 2 msk. och ta 100 ml två gånger om dagen före frukost och middag.

För att fixa den helande effekten och förhindra den härdade prostatit från återkommande, använd ett avkok av celandine med honung:

 • I 700 ml kokande vatten sättes 100 g torrt gräsland. Efter en 15-minuters kokning bör buljongen filtreras och kombineras med 500 g honung. För att bli av med prostatit bör blandningen tas i 1 msk. tre gånger om dagen. Om hans behandling sker hemma borde du strängt följa med appliceringssystemet för blandningen, eftersom celandine är en giftig växt.

Ett bra botemedel mot prostatit är en tinktur av propolis. Tinktur före måltid på 40 droppar, utspädd med varmt vatten accepteras. Behandling av prostatit med folkrättsmedel med användning av honung kommer att gynna om du använder den i begränsade mängder och undviker att överstiga temperaturregimen under bearbetningen.

Fördelarna med pumpa frön för inflammation av prostata

Alternativ medicin erbjuder effektiva folkmedel för att bli av med prostatit på basis av pumpa frön. Fröer innehåller ämnen som har en fördelaktig effekt på prostata tillståndet:

 • Karotenoider - fungerar som antioxidanter, skyddar celler från utvecklingen av maligna processer, förhindrar bildandet av skadligt kolesterol.
 • Omega 3 fettsyra, som har en immunmodulerande, antiinflammatorisk, antioxidant och antitumör effekt.
 • Pumpa fröolja - innehåller en stor mängd zink, vilket förhindrar bildandet av dihydrotestosteron (tillväxthormonprostata). Zink gör att du snabbt kan eliminera symtomen på prostatit: smärta i prostata, svårigheten i urinprocessen, kränkningen av prostata i funktionen.

Recept som använder pumpa frön distribueras ofta i folkliga metoder för behandling av prostatit.

 • Pumpa fröolja eller frön i råform är ett utmärkt läkemedel för förebyggande av sjukdomar. Olja bör konsumeras 1 tsk. tre gånger om dagen.
 • En fördelaktig effekt på kroppen är pumpajuice, vilket bidrar till att stärka effekten av appliceringen av frön. Konsumtionen av juice bör begränsas: högst 1 msk. två gånger om dagen strax innan måltiderna.
 • Solrosfrön med honung: Skala frön (1/2 kg) från den vita skalen, slipa dem med köttkvarnen. Lägg till ett glas honung, blanda den resulterande massan och bilda små bollar av den för att göra en söt, läcker tablett. Den färdiga produkten ska förvaras på en sval plats och rassasyvat efter att ha vaknat och på kvällen innan man äter 1 st.
 • Behandling av prostatit hos män kommer snabbt att gå om du använder mikrokrympor med pumpaolja. Enema i en volym av högst 5 ml appliceras på kvällen.
 • Pumpaolja används för att utföra en prostata-massage, så att en hemlig hemlighet kommer ut.

Kronisk prostatit hos män slår bakut, varaktighet av symptom och behandling, men daglig konsumtion av pumpa och dess frön för att undvika vågiga försämring av sjukdomen.

Behandling av asp

Den helande egenskapen hos asp har varit känd under lång tid. Det nämns upprepade gånger i folkmedicin. Barken, njurarna och löven på trädet har helande egenskaper. Recept för behandling av prostatit baseras ofta på användningen av träbark. Det innehåller salicin, ett ämne med en antiinflammatorisk effekt, som aspirin. Läkemedelsformuleringar som innehåller bark väl lyckas sänka kroppstemperaturen, eliminera inflammation, utspädd blod, förhindra utveckling av prostata atrofi.

För att eliminera prostatit hos män folkmusik rättsmedel, är det den avsedda användningen av hjärnbarken som krävs för att samla in från mitten av april till början linda. Det räcker att ta bort från 3 till 5 mm bark. De huvudsakliga metoderna för barkberedning förutsätter torkning och efterföljande förvaring på torr, mörk plats.

Barken kan användas som en aktiv substans, som har visat sig vara effektiv vid framställning av medicinska salvor, avkok, infusioner och infusioner:

 • Det traditionella sättet att göra tinktur från bark av asp: cirka 500 g bark bör placeras i en 500 ml behållare och häll 500 ml alkohol. Efter två veckors infusion kan du applicera tinktur på 30 droppar till huvudmåltiden.
 • Salva baserad på Aspen knoppar. För att förbereda salvan måste du först göra ett extrakt från toppen av asp. För att göra detta, ta 50 g aspen njure och medicinsk alkohol (50 ml, en styrka på 90%). Efter en infusionsvecka filtreras extraktet och används för det avsedda ändamålet. Beredning av salva: som grunden nödvändigt att ta den visceralt fett eller kakaosmör (400 g), kombineras för att producera ett extrakt (50 ml).
 • Aspen te: i egenskap av 3 liter sätta asp knoppar, kvistar, bark, tillsätt vatten och sätta på låg värme i 5-10 minuter kokning. Buljongen ska rengöras från slam och dricka istället för te 2-3 gånger om dagen. Detta te kan bota kronisk prostatit, om du stärker dess effekt genom att lägga till honung, höfter och hagtorn.

Om du städer upp aspen, njurar och bark från våren, kan du glömma återupptagandet av prostatit.

Tillsammans med de föreslagna metoderna för att bli av med inflammation i prostatakörteln, kan du använda en beprövad folkmedicin - örtte som innehåller:

 • höfter;
 • löv av plantain;
 • ett blad av björk;
 • vide-ört;
 • Hjärt.

Tillägg av växtbaserad behandling, förutsatt att det inte finns kontraindikationer, hjälper till att höja immuniteten och klara av inflammation. Det är inte nödvändigt att använda alla komponenter samtidigt. Du kan växla mellan dem och brygga som ett vanligt te, lägg till lite honung och riven ingefära. Då kommer behandling med folkmedicinska medel att verka användbara och välsmakande.

Folkmekanismer för behandling av prostatit i hemmet kommer endast att ge en positiv effekt om instruktionerna följs strikt för deras tillämpning och rätt sätt att leva.

Kronisk prostatit: behandling med folkmekanismer

De människor som är "trötta" av sjukdomen och vill veta hur man bota kronisk prostatit hos män genom folkmedicin ska vara redo för långtidsbehandling. Om tillståndet förvärras kan du inte skjuta upp besöket till läkaren, risken för allvarliga komplikationer vid intag av läkemedelsinfusioner utesluts inte.

Vad är prostatit och orsakerna till dess utveckling

Prostatit kallas inflammatorisk process, lokaliserad i prostatakörteln. Symptom på sjukdomen - ett brott mot urineringsprocessen - orsakas av komprimering av urinröret, kring vilket prostatan ligger.

I de flesta fall utvecklas sjukdomen på grund av:

 • penetration i vävnaderna av körtlar av gram-positiva, gramnegativa eller urogenitala infektioner;
 • störningar i blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, vilket leder till stagnerande fenomen av blod i venerna;
 • brott mot dränering av prostatafolliklarna (stasis of secretion).

Män i riskzonen är:

 • ledande stillasittande livsstil;
 • övervikt, dåliga vanor
 • föredrar att avbryta samlag, snarare än att använda andra preventivmetoder;
 • sällan in i ett intimt förhållande.

Mycket ofta kan inflammatorisk process utvecklas mot bakgrund av uretrit, akut cystit, urolithiasis och mekanisk skada. Även sådana sjukdomar som tonsillit, bihåleinflammation, bronkit, karies, analfissurer, kolit kan bidra till utvecklingen av prostatit.

Bland orsakerna till exacerbation av kronisk prostatit kan också kallas:

 • hypotermi;
 • tung fysisk aktivitet
 • trötthet;
 • konstant neuro-emotionell stress;
 • hormonella störningar;
 • användning av skadlig mat.

Hur blir prostatit kronisk?

Isolera akut och kronisk prostatit. Den första formen av sjukdomen förekommer i tre steg:

 • katarral inflammation;
 • follikulär;
 • parenkymal.

Den inflammatoriska processen börjar med förändringar i prostatas slemhinna vävnader (1: e scenen).

Om behandlingen påbörjas på detta stadium kommer återhämtningen att ske om en vecka.

Som ett resultat av stagnation orsakad av svullnaden i kanalväggarna kan enskilda lobuler av körtelen bli inflammerade (2 steg).

I frånvaro av behandling förekommer patologiska förändringar i parenkymala och interstitiella vävnader.

Den tredje etappen av akut prostatit kan slutföras:

 • abscess, om det finns en fusion av enskilda abscesser;
 • återhämtning;
 • utveckling av den kroniska formen av sjukdomen.

Således, om akut prostatit inte behandlas av en föreskriven av läkarmottagningen, kommer det nödvändigtvis att gå in i kronisk form.

Hur effektivt är folkmedicin?

Effektiviteten av behandling av kronisk prostatit med folkmetoder beror på särdragen i sjukdomsförloppet, som kan fastställas först efter en medicinsk undersökning. Diagnostik gör det möjligt att ta reda på:

 • orsaker till prostatit;
 • Förekomsten av irreversibla förändringar eller deras frånvaro;
 • om det finns samtidiga sjukdomar och komplikationer;
 • varaktighet av flödet.

När det finns symptom som är karakteristiska för prostatit, är det inte nödvändigt att engagera sig i självmedicinering, först och främst behöver du se en läkare. Baserat på undersökningens resultat kan följande behandlingsmetoder definieras:

 1. Terapi med användning av läkemedel (antibiotika, alfa-blockerare, antidepressiva, lugnande medel, immunstimulatorer, medel för justering av nivån av urinsyra, vitaminer).
 2. Kirurgisk ingrepp.
 3. Ytterligare terapi (traditionell medicin, massage och andra).

En viss typ av läkemedel, liksom alla hjälpförfaranden, ordineras endast av en läkare om det finns lämpliga indikationer.

Inte alltid folkmedicin för kronisk prostatit hjälper till att förbättra patientens tillstånd. Det kan finnas följande skäl till detta:

 • enskilda personers egenskaper
 • förekomst av sekundära infektioner;
 • utvecklingen av inflammatoriska processer i angränsande organ.

Därför är frågan om huruvida det är möjligt att bota kronisk prostatit med folkmekanismer, inte otvetydigt besvarad. Om patientens tillstånd tillåter användning av hemmet, kommer hjälp med att förbättra patientens välbefinnande avsevärt. I ett komplex med kursmedicin finns det även en chans till full återhämtning.

Behandling med användning av örter ensam är endast möjlig med kronisk icke-infektiös prostatit.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Du kan behandla prostatit och hemma med hjälp av ljus, avkok och infusioner av örter för internt bruk. Folkmekanismer bidrar till att förlänga åldringsstadiet och med förhöjning bidrar till förbättring av patientens tillstånd.

Det mest effektiva sättet att behandla kronisk prostatit hos män är:

 • propolis;
 • frön av pumpa;
 • persilja;
 • kamille apotek;
 • aspen bark.

Produkt från biodling - Det bästa folkmedicin för kronisk prostatit. Ett sätt att använda det är att göra ljus. De är gjorda av vax, propolis och fläskfett, andelen komponenter - 1: 1: 4.

I det smälta fettet på vattenbadet tillsättes propolis först och efter det är det upplöst. Efter noga rör om allt, bör blandningen vara homogen, utan klumpar och lägg i kylskåpet. Dimensioner av ljus: 3 cm i längd och 1 cm i diameter.

Pumpa frön Det är användbart att använda och under eftergivningsperioden och med exacerbationer. I det första fallet är det tillräckligt att äta dem i rå form för 100-150 g dagligen. I andra - pumpa frön används bäst tillsammans med honung.

För att underlätta av komponenterna kan vara "piller" :. 500 g torkade malda frön blandas med 200 g honung, låt blandningen att tjockna och uppdelades i små portioner, varefter ger varje form av pärlor med en diameter av 2 - 3 cm "Tabletter" måste ha dagligen 1 bit i 2 - 3 veckor. Ät dem på morgonen innan du äter: Tugg inte, svälj inte, håll bara i munnen tills du är helt upplösad.

När symtomen på sjukdomen försvinner kan bollarna ätas ytterligare. De har en positiv effekt på tillståndet i alla kroppssystem. Dessutom, med sin långa inträde, kan en man helt återhämta sig från denna sjukdom.

Dessutom det persilja Det är användbart att använda färskt, från det du kan förbereda infusioner för att eliminera symtomen på kronisk prostatit i det akuta skedet. 1 msk. l. häll fröet från växten i ett glas kokande vatten och efter 10 minuters stam. Ta var 4: e timme för 70 ml. Från persiljan kan du pressa saften. Den ska vara full för mat till 1 msk. l.

Apotekskammel hjälper till att lindra inflammation och eliminera smärta i prostatit. Med exacerbationer är enemas från en varm buljong bra. För ett förfarande är ett glas lösning tillräcklig. För att göra det, bör den angivna volymen kokande vatten bryggas 1 msk. l. gräs. De måste göras 1 till 2 gånger om dagen.

När symtomen försvinner kan kamillebehandlingen fortsättas. Infusion, kokad enligt samma recept, du måste dricka ett halvt glas två gånger om dagen.

Förbered ett botemedel från askskorpa företrädesvis i en termos. Det tar 1 msk. l. råvaror (du kan köpa på apoteket eller skaffa dig själv) och 0,25 liter kokande vatten. Brew en drink bättre innan du lägger dig: som en följd av långvarig insistering kommer fördelarna att bli större. Efter att ha vaknat på morgonen borde du dricka allt på en gång.

slutsats

I avsaknad av oåterkalleliga förändringar i prostatakörteln och kommer sannolikt neyrodistrofii fullständig behandling av kronisk prostatit, folk rättsmedel så kan påskynda läkningsprocessen.

Folkmedel för kronisk prostatit

Kronisk prostatit är en av de allvarligaste sjukdomarna som kräver obligatorisk antibiotikabehandling. Samtidig tillämpning av traditionell medicin hjälper till att snabbt hantera denna sjukdom och förbättra patientens hälsa med kronisk prostatit. Därför bör människors behandlingsmetoder inte försummas, eftersom de hjälper till att bota prostatit snabbare och undvika komplikationer.

Förändring i kost - en metod för behandling av prostatit

Män som "plockade upp" den kroniska formen av prostatit bör noga justera kosten, eftersom effektiviteten av behandlingen ofta beror på den.

Det rekommenderas att i din diet inkludera färska bär, rik på vitaminer och aktiva ingredienser. Bär som körsbär, hallon, jordgubbar, vinbär och blåbär kan förstärka patientens hälsa och ge kroppen kraftiga antiinflammatoriska och diuretiska egenskaper som har en positiv effekt på det mänskliga urinvägarna.

De bästa medicinska egenskaperna är:

 • betor och dess löv;
 • groblad;
 • färska gröna äpplen;
 • kål;
 • maskros;
 • dioecious nässla;
 • blommor av calendula;
 • fälthästsail.

Friska växter och medicinalväxter på kort tid kommer att normalisera magtarmsarbetet, stärka immuniteten och också ha många användbara åtgärder på kroppen.

Den dagliga användningen av färskpressad juice från gräs och växter har också en mindre effekt, så förändring av kosten kommer att vara till stor nytta vid behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer - viktigast av allt, samordna det med en läkare för att inte skada hälsan.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Recept av traditionell medicin

Följande naturliga presenter rekommenderas för behandling:

 • Bee pollen. Denna biodlingsprodukt används idag för att förbättra immuniteten. Den dagliga dosen är 30 g / dag per person. För att behandla prostatit bör tas bipollen i en månad, ta sedan en paus för samma tid. Upprepa 2-4 behandlingskurser per år.
 • Dekoktioner av medicinska örter. För att förbereda buljonger passar alla medicinska växter och örter, både i fräsch och torkad form. Du kan själv förbereda hemlagad avkok, välja ekologiskt rena områden för att skörda örter. Du kan också köpa råvaror i ett apotek.
 • Päron har användbara egenskaper som hjälper till att bota kronisk prostatit. Långtidsanvändning av kompote garanterar ett positivt resultat från användningen, och de första resultaten kommer att synas efter en vecka att ta. Män över 50 bör ta denna frukt flera gånger i veckan för att undvika problem med prostata. Viktigt: Att äta päron är inte bara ett populärt botemedel mot prostatit, men också ett kraftfullt förebyggande av sjukdomen.
 • Lök. Människor har lärt sig att behandla sjukdomar i genitourinary system med lök och lök frön under lång tid. Detta är ett bra sätt att stimulera spermier, vilket normaliserar sexuell lust. I persiljaform hjälper lökan till impotens och andra maskulösa problem. Lök kan också med rätta kallas det bästa folket åtgärden för prostatit, eftersom det redan om ett par dagar eliminerar de obehagliga symtomen på sjukdomen. För att göra ett läkningsmedel måste du ta lök frön och gräda och mala grundligt. Därefter skall markfrön blandas med honung i lika stora mängder. Ta en sådan gruel rekommenderas 3 gånger om dagen för 1 sked.
 • Planta frön. Framgångsrikt behandla prostatit folkmedicin kan vara med hjälp av frön från en viss grupp av växter. Det mest användbara i detta fall kommer att vara pumpafrön, solrosfrön, vallmofrön och sesamfrön.

Flera regler för snabb behandling av sjukdomen

Hemmetoder för att bli av med sjukdomen innebär att vissa regler följs som tillåter återgången till människors hälsa, lindrar patienten av smärta och normaliserar sitt sexliv.

 1. Det är nödvändigt att dricka mycket rent vatten och glömma existensen av öl. Detta beror på det faktum att drycken innehåller en stor mängd av fytoöstrogener, som är analoger av kvinnliga könshormoner - och det är inte det bästa sättet påverkar sjukdomsförloppet.
 2. Att hantera en ökning av prostata hjälper hungrig. Men om du inte ändrar din livsform kommer det bara att medföra tillfällig lättnad. Tack vare den nya dietregimen kommer obehagliga känslor under urinering, som är karakteristiska för kronisk prostatit, att försvinna.
 3. Du kan behandla prostatit med bra avkoppling, vilket innebär att du slappnar av alla kroppens muskler. När allt kommer omkring är sjukdomsinitiativet ofta stress och erfarenhet, vilket har en negativ inverkan på kroppens allmänna tillstånd.

Analysera folkmedicinska medel för prostatit hemma för män

Behandling av prostatit med folkmekanismer har använts sedan antiken. Dekoktioner och tinkturer gjorda av löv, blommor, rötter och frukter av olika örter, hjälper till att förbättra välbefinnandet hos en man med prostatit. Moderna läkemedel som föreskrivs av läkare innehåller ofta också naturliga komponenter, vilket indikerar effektiviteten hos växterna. Vilka samlingar och recept hjälper bäst till prostata sjukdomar? Du kommer lära dig mer om detta från artikeln.

Varför är det användbart?

Traditionella behandlingsmetoder bör läggas till den allmänna kursen av flera anledningar:

 1. Vegetabiliska buljonger och tinkturer är effektiva, eftersom de har en rengöringsegenskap. Stimulera kroppens utsöndringsfunktion, vissa folkmedicin hjälper till att snabbt eliminera toxiner, infektion, skadliga mikroorganismer. Kalanchoe, vattenmelon, björksoppa, vinbär, äldre. Var bara försiktig - om prostatit åtföljs av en akut fördröjning i urinen, kan det inte stimulera utsöndringsfunktionen hemma.
 2. Folkmekanismer beredda hemmahjälp bota prostatit på grund av eliminering av inflammation i vävnaderna i prostata. Med hjälp av några effektiva recept är det möjligt att förbättra tillgången på blod och lymfvävnad hos den sjuka körteln för att eliminera stagnation (trombi). Mot inflammation är att använda folkmedel med honung, propolis, kamomill, zveroboy, björnbär, grönt te, salvia.
 3. Traditionell medicin hjälper till att behandla infektiös prostatit hemma. Bedömning av recensioner, folkmekanismer som innehåller aloe, ingefära, tranbär, citron, honung, ginseng, pepparmynta har en bra effekt.

Vi uppmärksammar: Folkmetoder av behandling får endast användas hemma tillsammans med läkemedel som ordinerats av en läkare. Endast vissa örtberedningar kan endast användas för att förhindra sjukdomen (förebyggande av prostatit med folkmekanismer möjliggör förhindrande av återfall av prostatit).

10 verifierade alternativ

Låt oss ge dig ett exempel på 10 recept för effektiva folkmedicin för prostatit. Ingredienser för dessa recept är lätta att hitta - du kan montera och torka ingredienserna själv hemma, eller du kan köpa färdiga örter i apotek eller specialaffärer. Medel är enkla att laga hemma, förutom de är helt ofarliga. Den enda kontraindikationen för behandling av prostatit med folkmedicin är en allergi mot komponenter.

Den mest enkla och effektiva folkmedicinen, som inte kräver speciell förberedelse. Du behöver bara ta ett stort ark Kalanchoe, pressa saften i ett glas varmt vatten och dricka det. Om Kalanchoe inte växer i ditt hem, kan du laga redan squeezed juice, det säljs ofta på apotek och är ganska billigt. Att döma av recensionerna är att fördelen med växten är att den tar bort inflammation och har immunförbättrande egenskaper.

Kalanchoe juice kan köpas på apoteket i färdig form, eller du kan få det själv.

 • Medel med valnötter

Vid behandling av prostatit är män användbara att äta valnötter. Det är bäst att ta dem med honung (en handfull nötter blandad med 2 matskedar honung). Du kan laga mat hemma i den nationella receptet anti-buljong (en handfull torra väggar valnötter och 8 kärnor nötterna måste hälla 3 koppar vatten, tillsätt en liten mängd honung och sätta att koka i en halvtimme).

 • Avkok av tranbär

Tranbär är rik på substanser som har starka antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. För buljongen måste du ta löv och bär av tranbär. Tillräckligt kommer att vara 6 matskedar av krossade råvaror. Häll 4 glas vatten och sätt i brand i 20 minuter. Ta 3 gånger om dagen före måltiden.

 • Bee pollen

Om du inte har din egen apiary, så kommer du inte kunna samla in dig själv - du måste köpa förpackad pollen i specialaffärer. Det är billigt (ca 290 rubel per 100 gram). Användning mot prostatit bör vara enligt följande: 1-2 teskedar av en lösning löses upp i ett glas vatten och dricker på en tom mage. Det rekommenderas att ta ett så effektivt folkdroger för att förebygga alla män från 40 år.

Bee pollen kan ersättas av en blomma - den är också rik på spårämnen, som är användbar vid behandling av prostatit. Med en mild form av prostatit eller för profylakse måste du ta 10 gram blompollen per dag. Med kronisk prostatit bör dosen ökas - 30 g per dag. Behandla prostatit hemma Folkmekanismer bör vara minst en månad, då måste du göra en obligatorisk paus.

Tinktur av bärbär kan erhållas med hjälp av färdiga påsar.

 • Tinktur från björnbär (björnar)

För att förbereda en effektiv tinktur från bearberry är det nödvändigt att montera plantens markdelar - blommor, löv och stammar passar också. Hemma ta 50 gram torkade ingredienser, häll ett glas vodka, blanda och sätt i ett mörkt, kallt ställe i 15 dagar. Att behandla en tinktur i hemmet bör vara enligt följande: en sked tinktur blanda i ett glas varmt vatten (du kan i te) och ta flera gånger om dagen före måltiderna.

 • Medel med persilja

Persilja är mycket användbar vid behandling mot prostatit. Det har många användbara och helande egenskaper - till exempel tar det bort den inflammatoriska processen och hjälper till att förhindra impotens. Bedömning av recensionerna är det bäst för män att behandla prostatit med persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, häll 250 ml varmt vatten, koka i 20 minuter, sedan svalna. Ta ett sådant avkok i hemmet du behöver 3 gånger om dagen för en matsked.

 • Pumpa frö och honung bollar

För att minska symtomen på kronisk prostatit, liksom att effektivt förhindra sjukdomar som orsakar impotens, råder specialister på traditionell medicin i sina recensioner för att prova pumpa bollarna. Förbereda dem hemma är väldigt enkelt: 300 gram skalade råa pumpa frön borras i köttkvarn eller blender. Tillsätt 10 matskedar flytande honung. Blanda den resulterande massan och gör från sina bollar. Förvara dem i kylskåpet. Ta detta folkläkemedel på följande sätt: en pellet per dag för att äta 15 minuter före frukost. Och du måste tugga bollen i 10 minuter och sedan svälja.

Om kastanjer växer i din stad, grattis - i september har du ett effektivt verktyg under dina fötter som hjälper till att behandla kronisk prostatit hemma. Samla den mogna kastanjefrukten (leta efter prickiga gröna bollar och få frukterna därifrån omedelbart innan du förbereder produkten). Koka i kastanjerna i hemmet i ca 10 minuter för att rengöra dem. Häll sedan vatten på basis av 10 kastanjer per 600 ml kokande vatten. Lämna det över natten. Nästa morgon värms den resulterande infusionen och tar en halv kopp två gånger om dagen. Kursen består av tre delar i två veckor med en paus på 5 dagar mellan vardera.

Mogna frukter av hästkastan kan också bli ett råmaterial för att få medicin.

 • Vin tinktur på nätet

Vid en prostatit lider mannen mest av sådana tecken på sjukdom, som smärta i magen, svårigheter med utslag och problem med erektion och hotar ytterligare impotens. För att lindra en man av symptom, bör behandlingen läggas till mottagning av folkmedicinska läkemedel med nässlor. Till exempel, hemma kan du förbereda en vintinktur med nässla: häll 5 matskedar med torrt nässla med 2 glas rött vin och 1 glas varmt vatten. Slå i brand, koka och håll i 30 minuter. Låt stå i minst 12 timmar efter filter. Om du tar ett effektivt sätt att två matskedar vid sänggåendet för en månad, så kommer det att hjälpa till att bota en man från prostatit (minskar symtom på inflammation i prostatan, normaliserar urinering, hjälper till att eliminera infektionen).

Herbal Sets

Mot kronisk prostatit kan du använda olika urbalberedningar. Och de kan kombineras efter eget gottfinnande beroende på vilka symtom som behöver elimineras. Här är några varianter av örter, av vilka det kan finnas recept på folkmedicin för behandling av prostatit:

 1. Mot smärta (växter har en antispasmodisk effekt): Yarrow, St John's wort, Calendula, salvia, plantain.
 2. För att eliminera tecken på inflammation: celandine, kamomill, timjan, havtorns frukt, björkblad.
 3. För att förbättra urinering: rhizomer maskros, nässla, jordgubbslöv, kullrot.
 4. Mot problem med styrka: Ivan teet, roten av ara, persilja, schisandra.
 5. För att bekämpa tecken på infektion i prostata (aktiva substanser som finns i växter kan döda mikrober): vanlig malurt, kryddnejlika, hemlock, årliga dereza, pepparmint, salviablad.
 6. För allmän förstärkning av kroppen (ört kan öka kroppens försvar, som behövs för att bekämpa prostatit): vintergröna, kardborre, ginseng, vintergröna, päron blad, persilja, enbär frukt.

Hemlock kan förstöra patogener på grund av ämnena i den.

Förberedda folkmedicin för prostatit på klassisk recept. 1 alternativ: Häll växtens samling vatten i en andel av 1:10, koka i 20-30 minuter, spänna, kyla och ta 50 ml (du kan blanda med te); Alternativ 2: Häll vin eller alkohol, låt stå i 1-2 dagar och ta den resulterande folkmedicinen på en sked en dag.

Att bota en man från prostatit hemma med hjälp av folkmetoder måste du ha tålamod. Behandling i hemmet genomförs i minst 20 dagar (ibland behandlas folkmorskor som behöver mer än en månad). Detta beror på det faktum att naturliga komponenter inte kan hantera symptomen samtidigt och ta bort grunden. - Mikrodelar som erhållits med traditionell medicin bör ackumuleras i kroppen.

En annan viktig regel av traditionell medicin: användningen av även de mest effektiva huskurer i alla fall ersätter inte medicinsk behandling - diet och icke-traditionella metoder för att hantera prostatit bör användas tillsammans med medicinering och operativa metoder, som läkaren rekommenderar. Endast om du behandlar sjukdomen på ett komplicerat sätt kan du uppnå bra resultat.

Metoder för behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Behandling av kronisk prostatit med folkmedicin är en effektiv metod för att bekämpa denna vanliga sjukdom. Kronisk prostatit är en ren manlig åkomma, som kännetecknas av inflammatoriska processer som förekommer i prostatakörtelns vävnader. Denna sjukdom tar ledande plats bland sjukdomar som är associerade med organen i det genitourära systemet för män.

Orsaker och tecken på kronisk prostatit

Som studier visar, är orsaken till sjukdomen ofta bakterieinfektioner som framkallar utvecklingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Bland de farliga mikroorganismer som stör verkligheten i prostatakörteln kan det finnas E. coli, stafylokocker, streptokocker, orsaksmedel av gonorré, tuberkulos, trichomoniasis.

Kronisk prostatit drabbar ofta män som är inaktiv livsstil regelbundet bära en smal, obekväma kläder, är föremål för frekvent exponering för kyla, få prostata trauma och lidande orkit, uretrit, cystit eller pyelonefrit.

Den kroniska formen av prostatit är något annorlunda än akut. För den akuta formen av sjukdomen kännetecknas av uttalade symptom, medan kronisk prostatit kan vara asymptomatiska eller med kvardröjande symptom som patienten under en lång tid inte kan ges betydelse. Symtom på kronisk prostatit kan observeras under perioder av exacerbationer. Symptomen på sjukdomen är:

 • smärta i ljummen som uppstår vid urinering
 • smärta i perineum, som stör vid avföring
 • obehag och konstant uppmaning till toaletten;
 • vikt observerad i underlivet;
 • svag erektion eller total frånvaro av det;
 • utlösning åtföljd av smärtsamma förnimmelser
 • godtycklig utlösning.

Detektion av symtom på sjukdomen indikerar behovet av att söka hjälp från en specialist.

Behandling av kronisk prostatit med folkmetoder

Om läkaren diagnostiserat kronisk prostatit, bör du inte rusa för att behandla den med alla möjliga dyra läkemedel. Som övningar visar, är folkmekanismer för kronisk prostatit också kända för deras effektivitet vid bekämpning av sjukdomen. Så, den mest populära är behandlingen av sjukdomen med hjälp av pumpa frön, som är rika på zink, som är nödvändiga för att förbättra människors hälsa. För att behålla en tillräcklig mängd zink i kroppen kan du äta cirka 30 frön om dagen.

Om du tar en behandling med pumpa frön minst en gång per år, då kan du glömma prostatit för alltid. För att förbereda ett folkdroger behöver du 500 gram råa frön, som måste skalas och slipas med köttkvarn. I den resulterande blandningen tillsätt 200 gram honung, är den färdiga vattnet bruten i bollar som inte är större än hasselnöt. Du måste använda cirka två bollar om dagen i en halvtimme före en måltid. De återstående räkningarna kan lagras i kylskåpet.

Snabbt bli av med prostatit och kan vara med hjälp av hassel, med både barken och lövverket. Det är nödvändigt att bryta 1 matsked av huvudbeståndsdelen i torr form för 1 kopp kokande vatten. I det här fallet bör man inte glömma att barken är hårdare än bladen, och det tar längre tid att brygga det. Efter filtrering är tinkturen klar för användning. Under dagen behöver du dricka ett glas av denna tinktur och bryta den i 3-4 måltider.

Som ett effektivt verktyg för att bekämpa kronisk prostatit har asp visat sig, varifrån tinkturen är beredd. Förberedelsearbetet är enkelt nog. Behöver bark av asp, samlas i andra hälften av april. Under denna period börjar sapflödet. Endast förtorkad bark ska användas. Så, 100 gram av en liten strimlad ingrediens bör placeras i en kapacitet av minst 500 ml och häll 200 gram vodka. Se till att hela barken är täckt med vätska. Därefter ska behållaren vara tätt stängd och sätta på en mörk plats. Efter två veckor måste tinkturen filtreras. Använd färdig tinktur bör vara minst tre gånger om dagen för 15 droppar och späd den med vätska. Behandlingsförloppet är ungefär en månad till slutet av den beredda infusionen.

Det bästa sättet att förbättra potensen var hela tiden persilja, som används i stor utsträckning vid behandling av prostatit. Resultaten av dess tillämpning är avlägsnandet av inflammatoriska processer och den absoluta restaureringen av sexuella funktioner.

Om du misstänker misstanke om kronisk prostatit, måste du konsumera tre matsked persilja juice hela dagen en halvtimme före måltiderna.

Från frön av persilja är det möjligt att förbereda ett medicinskt avkok. För att göra detta behöver du 4 teskedar frön, som måste hällas med kokande vatten och kokas på låg värme i flera minuter. Använd den resulterande buljongen ska vara i den kalla formen av 6 matskedar om dagen, uppdelad i flera mottagningar.

Bli av med prostatit kommer att hjälpa lök frön, som i en lika stor andel ska blandas med honung. Ta blandningen måste vara en tesked tre gånger om dagen.

Behandlingen av sjukdomen med propolis-extrakt är också effektiv. För dess beredning bör 40 gram propolis indunstas i 96% alkohol. Den förångade propolen blandas med kakao och ljus bildas från den resulterande massan, vilken bör användas rektalt inte mer än en gång om dagen. Varaktigheten av sådan behandling ska vara minst två månader.

Helande ljus kan också tillverkas av en blandning av rågmjöl med honung och ägg. För skörd behöver du ta 3 msk. skedar av mjöl, ägg och 1 tsk honung. Alla ingredienser ska blandas före provet, varifrån ljusen bildas. Tjockleken på varje ljus ska inte vara mer än en centimeter. Klar ljus ska administreras rektalt på morgonen och före sänggåendet i en månad. Efter en vilodag är det lämpligt att upprepa behandlingen.

Du kan förbereda en effektiv tinktur av bihoney och gnidade lök, som tas i förhållandet 1: 3. Klar ingredienser hälls med 500 gram vitt vin och insisterar på en vecka. Du ska ta 2-3 matskedar av denna tinktur i en halvtimme före måltiderna.

För nästa tinktur ta ett kastanjeskal med nålar, som helt enkelt bryggs och fylls i stället för te.

Bota av en obehaglig sjukdom kan vara och med hjälp av en valnöt, blandad med pepparrot och basilika. För att förbereda ett läkemedel måste du blanda 2 matskedar valnötblad med två matskedar basilikblad och åtta matskedar pepparrot. Alla blandade ingredienser hälls i en liter rött vin och kokas på låg värme i högst 10 minuter. Efter kylning och spänning kan tinkturen förbrukas. Ta det tre gånger om dagen för 100 ml.

Behandling av kronisk prostatit med juice

När kronisk prostatit rekommenderas ofta intag av juice, som är nödvändiga för att fylla den saknade mängden urinsyra i kroppen.

För detta ändamål kan du använda sparrisjuice i en volym av minst en halv liter dagligen.

För medicinska ändamål kommer juice från bär av svart älskling att passa. Samtidigt måste du följa vissa regler för att ta denna drink. Innan morgonmottagningen av 1 bordssked juice är det nödvändigt att dricka ett glas destillerat vatten. Behandlingstiden bör vara minst en vecka. I praktiken noterades ganska ofta en liten temperaturhöjning, som inte skulle vara rädd. Detta är ett säkert tecken på att behandlingsprocessen är framgångsrik.

Eftersom en lång asymptomatisk kurs av sjukdomen är möjlig, vilket inte utesluter komplikationsutvecklingen krävs regelbundna urologiska undersökningar i genomsnitt två gånger om året.

Förebyggande behandling till en urolog kan förhindra utvecklingen av sjukdomen, och förlänger ofta livet.