Huvud
Skäl

Jämför metoderna för behandling av kronisk prostatit

Det är möjligt att prata mycket och länge med allmänna fraser om symptomatisk behandling av sjukdomen, men det kommer inte att vara någon mening av det. Trots allt, i antiken i Grekland trodde att det var nödvändigt att behandla inte sjukdomen, men patienten. Dessa ord bekräftas i vår tid. De gör också deras nyanser i behandlingen av kronisk prostatit.

Kronisk prostatit är en sjukdom av endast den mänskliga hälften av mänskligheten. Denna sjukdom påverkar könkörteln hos män (prostata).

Förekomsten av sjukdomen är svindlande. Prostatit lider 40-75% av milstolparna hos män mellan 30 och 50 år. Och det är skrämmande att sjukdomen med konsekvenserna blir alltmer diagnostiserad i ung ålder.

Fel som leder till kronisk scen

Men detta är exakt åldern när den manliga organismens reproduktiva funktion når sitt maximala antal. Under denna period tänker mannen på allvar och medvetet om en fullvärdig familj, arvingar. Endast här förstör den passiva och inte uppmärksamma inställningen till ens hälsa alla planer och till och med bryter ner liv.

Sällan förekommer kronisk prostatit av en akut process med en uttvättad och mild klinisk bild. Ofta är representanter för det starkare könet svårt att inse närvaron av manlig sjukdom. Och för att tvinga att besöka den kvalificerade läkaren kan endast tecken på sjukdom som har slitit ut patienten till utmattning.

Men även efter att ha startat behandlingen som ordinerats av en läkare, försöker patienterna inte följa rekommendationerna om användning av läkemedel. De slutar behandlas omedelbart efter det att sjukdomen har gått bort. Ändra inte det vanliga sättet att leva. Men det här slösar bort dyrbar tid, och den akuta prostatit blir kronisk.

Konsekvenser av en långvarig sjukdom

Men konsekvenserna av denna nedbrytande attityd är beklagliga. Kronisk prostatit refererar till precancerösa sjukdomar, och ignorering av läkareutnämningar leder till utveckling av adenom eller prostatacancer.

I de flesta patienter med otillräcklig behandling förekommer impotens och infertilitet.

Faktorer som bidrar till sjukdomen

Det är nödvändigt att ta ansvaret för din manliga hälsa. Du kan inte besegra sjukdomen genom att systematiskt använda alkoholhaltiga drycker och röka ett cigarettpaket om dagen. Kronisk prostatit och dess behandling beror på många medföljande faktorer.

Att veta att blodcirkulationen och regenerativa egenskaper hos kroppsvävnad minskar med ålder, förstår vi att behandling av prostatit blir mer intensiv och långvarig hos patienter i åldern 60-80 år.

Samtidiga sjukdomar spelar en mycket viktig roll både när det gäller val av läkemedel och behandlingsmetoder och varaktigheten av behandlingen.

Grundläggande behandlingsprinciper

Än att behandla kronisk prostatit? Börja träna läkning, det viktigaste är att förstå att behandlingen ska vara omfattande och aktiv. De föreskrivna läkemedlen och utvalda metoder tillsammans måste påverka alla länkar i sjukdomsutvecklingen och behandla inte bara prostata utan också de organ som är involverade i inflammatorisk process.

I vår tid används ett väletablerat system för behandling av kronisk prostatit. Den består av följande avsnitt.

 1. Ändra sättet att leva.
 2. Antibakteriell, antiviral behandling.
 3. Massage i prostata.
 4. Öka kroppens övergripande immunitet.
 5. Förbättrad blodcirkulation i bäckenorganens kärl.
 6. Antiinflammatorisk och analgetisk terapi.
 7. Mottagning av antispasmodik.
 8. Tar mediciner som har en lugnande effekt.
 9. Fysioterapeutiska behandlingsmetoder.

Allmän patientregim

En väldigt positiv effekt på behandlingen tillhandahålls av ett väl valda generellt läge hos patienten.

För att minska blodstagnationen rekommenderas patienten aktiva promenader i friskluft och timme gymnastik vid behandling av kronisk prostatit. Det finns en speciellt utformad uppsättning övningar som bidrar till ökad blodcirkulation och minskar stagnation i könsorganens kärl:

 1. Steg på plats med knäns maximala lyftning.
 2. Stam av gluteal muskler. Från den stående positionen böjer man långsamt och böjer benen i knäleden.
 3. Slita inte av strumporna från golvet, vi utför snabbt springande på platsen (höja bara klackarna).
 4. Öva "bro" från den bakre positionen.
 5. Dra de böjda benen till magen i en benägen position.
 6. Snitt och varv på stammen fram och åt sidan.
 7. Knäböj.

Moderata fysiska övningar med kronisk prostatit och gå utomhus bidrar till aktiv anrikning av prostatavävnad med syre och avlägsnande av toxiska produkter som bildas under inflammation.

I patientens diet måste vara närvarande i tillräckliga mängder proteiner, vitaminer C, E och Grupp B, spårämnen (särskilt zink). Mat bör inte vara kryddig, kryddig. Du borde sluta röka och alkohol.

Det finns inget behov av sexuell avhållsamhet

Effektiviteten av behandlingen hos patienter som nekade samlag under behandlingsperioden var lägre än hos patienter som fortsatte att leva sexuellt. Detta faktum indikerar en positiv effekt av samlag om patientens återhämtning.

Men under samlag måste du skydda din partner mot infektion med bakterier som går in i skeden med ejakulat. För att undvika införandet av mikroorganismer i en kvinnas sexuella organ och därefter den upprepade infektionen hos mannen själv, måste den sexuella handlingen skyddas.

Sätt att behandla sjukdomar

Medicinsk behandling av kronisk prostatit spelar en viktig roll vid patientens återhämtning.

Antimikrobiella effekter

Det är svårt att klara en hotbed av bakteriell kronisk infektion utan att använda antibiotika. Men det är nödvändigt att förskriva antimikrobiella medel, endast med hänsyn till arten av den såda mikrofloran och graden av dess känslighet för detta läkemedel.

Eftersom prostatit förekommer i 50% av fallen när mikroorganismer slår, har antibiotika med ett brett spektrum av verkan hög effekt: cefalosporiner, makrolider.

Erytromycin, oleandomycin har en relativt bra effekt. Ampiciliner har en värdig terapeutisk effekt när de kombineras med sulfonylamid-läkemedel (bactrim, biseptol). Dessa antibiotika verkar på vävnaderna med infektionens främsta inriktning (kronisk blåsning, tonsillit, bihåleinflammation).

Kronisk gonorré prostatit behandlas bäst med natrium och kaliumsalt av bensylpenicillin i kombination med sulfonylamidpreparat.

Salvorna och lösningarna med ett antiseptiskt eller antibiotikum, som införs i urinrörets prostatiska del, har en relativt bra effekt.

Antibiotika för behandling av kronisk prostatit kan administreras och i form av rektala suppositorier. Detta ökar koncentrationen och accelererar tidpunkten för mottagandet av läkemedlet i prostata vävnaden.

I klinikens tillstånd används tekniken för att införa en tunn sond i prostatan för att rena innehållet i den purulenta foci med en antiseptisk och ersätta en antibiotikalösning (detta används i sjukdomens första och andra steg).

Behandlingen av antibiotikabehandling är ganska lång. För att förhindra missbruk av mikroorganismer till antibiotika visas det att byta läkemedel var 8-10 dagar från början av behandlingen.

Massageprocedurer

Bevisbaserad medicin noterar den positiva effekten av prostata massage vid behandling av kronisk prostatit. Med hjälp av massage stimulerar vi avloppsfunktionen hos prostata, vi förbättrar mikrocirkulationen i orgeln.

Tillsammans med antibiotikabehandling är prostationsmassage den första linjära metoden för behandling av kronisk prostatit.

Vad kan ytterligare förbättra blodcirkulationen?

Antikoagulanta läkemedel hjälper till att förbättra blodcirkulationen. Heparin, Fraxiparin hjälper till att lösa små blodproppar i det venösa systemet i prostata och stagnation av blod kommer att minska. Prescribe och tillämpa dessa droger bör strikt under laboratoriekontroll av blodkoagulationssystemet.

Spasmolytiska läkemedel för behandling av kronisk prostatit används för att förbättra blodcirkulationen och för att avlägsna de toxiska effekterna av produkter av vital aktivitet hos mikroorganismer i redan påverkade prostataceller.

Kvalitativt ökar trofismen hos vävnader i fokus av inflammation och läkemedlet trental.

Metoder för fytoterapi

Som en ytterligare metod för behandling används fytoterapi också.

Naturliga droger för behandling av kronisk prostatit används nyligen.

Att jämföra den härdande effekten av generellt förstärkta immunostimulerande läkemedel är värt att notera beredningar baserade på ginseng, eleutherococcus.

Med hjälp av fytoterapeutiska metoder påskyndar vi läkningsprocessen. Här är några avgifter som har en antiinflammatorisk effekt.

Samla 1. Ta 40 g blad av bärbär och örtvävande doftande, 10 g björkblad täcker. 2 msk av samlingen häll 2 koppar kokande vatten och insistera 8 timmar. På morgonen dämpar vi infusionen. Ät 100 g i 30 minuter före måltid 4 gånger om dagen.

Samla 2. För att förbereda sig för att ta 10 gram örthästslag, roten av fältlådan, näsblad, fänkålfrukter och 20 gram kalendulablommor och örtväxter. Förberedelsesmetod - som i ovanstående recept. Drick 0,5 kopp 3 gånger om dagen.

vitamin

C-vitamin har en allmän och vasokonstrictiv effekt. B-vitaminer hjälper till att stärka nervändarna, förbättra nervös innervation i kronisk prostatit. Och E-vitamin stimulerar produktionen av könshormoner och har en antiinflammatorisk effekt parallellt.

I det tredje steget av sjukdomen (skleroseringssteget) ordineras lipas, aloe, i prostatan för att mjukna den nybildade bindväven i prostatakörteln.

Sjukgymnastikmetoder

Förbättra trofismen i prostata vävnad och fysioterapi metoder: ultraljud fonophoresis, transrectal mikrovåg hyperthermia och låg-energi laser terapi, diadynaphoresis.

Operativ behandling av kronisk prostatit

Kirurgisk kirurgisk behandling ordineras vid allvarlig förträngning av urinröret eller förekomsten av prostata abscesser.

Vi måste förstå att den effektiva behandlingen av kronisk prostatit inte beror på antalet metoder, utan på det korrekta och rimliga förhållandet till deras verkningsmekanism för själva sjukdomen. Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar med att utvärdera de samtidiga sjukdomarna hos en viss patient, kommer endast läkaren att kunna välja den komplexa terapins optimala komposition.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Vid någon del av männen, oftare i vuxen ålder, finns det problem med en utslagning, erektionen minskar och libido minskar. Detta beror på en sjukdom som kallas kronisk prostatit, vars symptom och terapier föreslås att överväga den föreslagna artikeln.

Kronisk prostatit är resultatet av frekventa inflammationer i prostatakörteln, som representeras av en liten organs muskulatur. Prostata är under blåsan och täcker kanalens inledande del. Hon utvecklar en hemlighet som påverkar spermatozoas aktivitet, deras motstånd mot yttre manifestationer.

Vad är kronisk prostatit?

Inflammation av prostata hänför sig till frekventa urologiska manliga sjukdomar. Kronisk prostatit är resultatet av en obehandlad akut form av sjukdomen, med inflammation i vävnadsorganets vävnad på grund av infektion eller utveckling av stillastående fenomen. Denna urologiska inflammation är uppdelad i två huvudgrupper:

Smittsam. De orsakas av virus, bakterier, svampar, som överförs via blodomloppet och lymf under oskyddad samlag.

Stillastående. Utvecklat på grund av ackumulering av kramens hemliga substans och stagnation av venöst blod.

Inflammad förstorad prostata klämmer urinröret och förhindrar urinflödet. Med en kastanjform är huvudrollen att utveckla en viktig spermiekomponent som påverkar fertilitetsfunktionen.

Kronisk prostatit har en kod för ICD 10 (International Classification of Diseases): N41.1. Det skiljer sig från akut varaktighet, är benägen att repetition och uppstår på grundval av det. Sjukdomen utvecklas på lång sikt, symptomatiska tecken är frånvarande eller milda.

Orsakerna till utseendet på kronisk prostatit

Kronisk prostatit orsakas av en bakteriell infektion som hjälper till att upprätthålla inflammation i körtelvävnaden. Allt detta går emot bakgrunden till en minskning av immunskydd hos personer som ofta är sjuk med ARI, somatiska sjukdomar, på grund av nervösa överbelastningar, konstant stress och dåliga vanor.

Kronisk prostatit är inflammerad under flera år och kan inte störa den man som praktiskt taget inte märker lätt smärta och obehag i ljumske, strålar ut sakrala segmentet könsorganen eller anus. Risk för sjukdom är att den inflammerade vävnaden förenas med infektionen påverkar hela urinvägarna och bidrar till utvecklingen av urologiska processer såsom pyelonefrit och cystit kan störa reproduktionssystemet och komplicerat uretrit, vesiculitis, orchiepididymitis, infertilitet, BPH och prostatacancer.

Inflammation av kronisk prostatit beror på aktivitetsfasen av inflammation, varaktighet, patologisk process hos närliggande organ, oregelbundet sexuellt liv och hypodynami.

Kronisk prostatit framträder av följande skäl:

 1. Infektion. Vävnaden i körteln och urinröret påverkas, överförs sexuellt. De innefattar trichomonader, klamydia, gonokocker, jästsvampar, mykoplasma, herpesvirus etc.
 2. Stagnation av utsöndring. Brott mot könsorganets cirkulation bidrar till inflammation i körteln.
 3. Nedsatt immunitet Bidragande faktorer: vitaminbrist, allergier, inte botas infektionsskador, hormon obalans, fysisk och psykisk stress, hypotermi livet bland älskare av extrema former av rekreation.
 4. Låg motoraktivitet och hög vikt. Sittplatsen för kontorsanställda, tjänstemän, förare bryter mot blodcirkulationen och främjar inflammation.
 5. Oregelbundenhet och intima livsförändringar. Här finns avbrott i samlag, avhållsamhet i lång tid, konstgjord förlängning av kön, brist på orgasm.
 6. Skada. Skada, skakning, ökad vibrationsbelastning av perineala muskler.
 7. Missbruk av kryddig mat.
 8. Smala underkläder.
 9. Brott mot avföring (förstoppning) och fasthållande av urinering.

Alla ovanstående skäl som ett resultat av stagnation och cirkulationsrubbningar gynna penetration av mikroorganismer i körteln och uppträdandet av inflammation, vilket uppträder ofta, och i avsaknad av effektiv terapi leder till impotens och infertilitet.

Inträdet av mikrober i körteln

Mikroorganismer kommer in i prostata med lymfflöde eller genom blodet. Infektion går längs den stigande vägen, när bakterier stiger till prostata från urinrörets yttre ingång och nedåt. Den andra metoden beskriver infektionen i järnet med infekterad urin, där den multiplicerar och förstör dess vävnad.

Normalt är prostatakörteln alltid steril, innehåller inte patologiska bakterier. Förekomsten av urologiska sjukdomar kan bidra till att patogener tränger in i den. Detsamma gäller för sexuellt överförbara sjukdomar, överförda i det förflutna eller nuvarande.
Inflammation av anus och urinrör orsakar sekundär infektion i prostata.

Typer av kronisk inflammation i prostata

Människor i äldre och äldre ålder är mer benägna att lida av prostatainflammation än yngre pojkar. Det finns grundläggande former av den kroniska processen, såväl som prostatit icke-specifik kronisk-asymptomatisk inflammation, som kännetecknas av frånvaron av alla tecken.

Kronisk bakteriell prostatit Patienten placeras när den infektiösa processen fortsätter under en lång tid, och i analysen av substansen i prostata finns bakterier.

Symtom på kronisk bakteriell prostatit uppstår på grundval av en akut form. Det kan utvecklas plötsligt, med frossa och feber. frekvent uppmaning till svår och smärtsam urinering, allvarlig smärta i ljummen och nacken, närvaron av färglös och vit urladdning ur kanalen med urinering.

Den obehandlade akuta formen passerar in i en förvärring av en kronisk prostatit och orsakar konstant närvaro av dysuri, problem med en styrka, en smärta i männens alla sexuella sfär.

Nebakterialny kronisk prostatit i laboratorieundersökningar upptäcker inte bakterierna. Inflammation av körteln på grund av autoimmun vävnadsskada.

Kongestiv (kronisk) kronisk prostatitt utvecklas mot en bakgrund av venös stasis och ett svagt intimt liv. Det kännetecknas av minskad libido, svag erektion, bleka orgasmiska känslor, en kvalitativ mängd ejakulära minskningar. Vidare åtföljs kronisk kronisk prostatit med frekvent urinering på morgonen eller på natten.

prostatodyni Är en form av inflammation i prostatakörteln med åtdragning av sin vävnad. Störa frekvent uppmaning att urinera med en svår process, urinen kommer ut i små portioner, åtföljd av att dra obehagskrot.

Tecken på sjukdomen

Symtom på kronisk prostatit av allt liknar varandra och skiljer sig endast i vissa avseenden, om inte ske i en asymtomatisk form som avslöjas endast i en särskild urologisk undersökning, när en man vänder sig till läkare när den upptäcker vid sexuella störningar.

Kronisk prostatit är benägen för en rad olika kliniska manifestationer. Män har vanliga symptom, som: snabbt humör, snabb trötthet, minskad effektivitet, ökad irritabilitet, aptitlöshet och sömnstörning.

De viktigaste symptomen är förenade med huvudsymptomen:

Smärt syndrom. Skärpningar i underlivet, nedre delen av ryggen, intensifierar med intima efter en lång avstängning noteras. Det finns ett allmänt dåligt hälsotillstånd, tillsammans med huvudvärk.

Externa manifestationer. På morgonen finns det riklig urladdning ur urinröret av en klar eller purulent natur. I urinen kan det finnas vita trådar eller flingor.

Dysuri. Hyppig uppmaning att urinera på natten i små portioner åtföljs av svårigheter, skärningar, brännskador, dragande smärtor. Det finns en akut retention av urin eller ofrivilligt "läckage" av urin.

Störningar i ett intimt liv. Det finns smärta, sexuell lust minskas, det finns en tillfällig utlösning, en svag orgasm, sexuell neuros utvecklas.

Symptom på bakteriell kronisk prostatit, villkorligt uppdelad i tre typer av störningar:

 • ett felfunktion i urinvägarna;
 • sexuell dysfunktion, åtföljd av ömhet i urinröret och anus med utlösning;
 • emotionell labilitet i samband med sjukdomens fysiska tillstånd.

Trötthet, sexuella misslyckanden och nervositet förklarar mannen genom fysisk utmattning och brist på vila. Men i själva verket måste han genomgå ett test och behandlas med en läkare. Det är bra om en tidig upptäckt av sjukdomen underlättas genom årliga läkarundersökningar.

Symtom på förvärring av kronisk prostatit, även efter behandling, är benägna att återkomma. En man ska övervaka sin hälsa, upprätta ett sexuellt liv och försöka undvika provokativa faktorer som påverkar återfall.

Med snabb behandling utvecklas kronisk prostatit inte till konsekvenser, i form av brist på libido och infertilitet, i reproduktiv ålder.

Komplikationer av kronisk prostatit

Långvarig inflammation i prostata, i avsaknad av snabb behandling, är full av komplikationer för människors hälsa. Det kan finnas sådana konsekvenser:

 1. Kronisk pyelonefrit, cystit, uretrit, förminskning och ärrbildning i urinröret, vilket kräver komplicerad behandling med antibiotika, symptomatiska medel och kirurgiska manipuleringar.
 2. MKB, adenom, inflammation i urinblåsan med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk ingrepp.
 3. Abscess av prostata. Ett karakteristiskt symptom är allmän svaghet, hög feber, ökad svettning, frossa, nedsatt medvetenhet.
 4. Sepsis (hos patienter med diabetes mellitus).
 5. Manlig infertilitet. Vesikulit och epididymit utvecklas.
 6. Cancer eller hyperplasi av prostata. Förekommer efter en lång obehandlad prostatit komplicerat av ett adenom - en godartad enhet. Med ogynnsamma faktorer återkommer neoplasmen i en cancerous tumör. När hyperplasi uppträder purulent smältning av vävnaden. I båda fallen är prognosen ogynnsam.

Vad är risken för kronisk prostatit? Kontinuerlig sjukdom kan leda till multipel skleros störningar i urinering, cysta och stenar (singel och multipel).

Skleros av prostata kan utvecklas under flera år med hormonell obalans. Det finns smärtor med urinering, och vätskeströmmen är intermittent och trög.

Vesikulit uppträder med inflammation av sämsta vesiklar. Sperma och urin innehåller pus eller blodår.

Vid epididymit blir testiklarna och deras bilagor inflammerade. Stör smärta och svullnad i inguinalområdet. Allt detta kan ske mot bakgrund av temperaturen och försämringen av det totala välbefinnandet. I de flesta fall slutar sjukdomen i infertilitet, vars behandling är lång och ofta ineffektiv.

Förloppet av kronisk prostatit är böljande, med periodiska exacerbationer. Under perioderna av eftergift kan sjukdomen inte få sig att känna sig.

Diagnos av kronisk prostatit

Det är tillrådligt att inte låta sjukdomen ha sin gång, och ett besök till läkare (urolog eller andrologist) att göra en grundlig debriefing och kommer att etablera en medicinsk historia, erbjudas en prostata ultraljud, som ska testas för genital infektion, liksom smärtfri rektal körtel undersökas.

Undersökningen med kilfinger av körteln genom anusen gör det möjligt för doktorn att ställa rätt diagnos, bestämma graden av inflammation och få ett prostatiskt utsöndringsprov. En sådan studie bidrar till att fastställa storlek, ömhet, form, konsistens.

Med rektal palpation detekteras körtelförstoring, smärtsymptom, mild oelastisk konsistens, immobilitet i rektal slemhinna.

Bakposovev-substanser i prostata utförs alltid före behandling, för att bestämma mikrofloraens känslighet för droger.

Diagnos av kronisk prostatit annan än rektal innefattar sådana metoder:

 1. Ultraljud och TRUS (transrectal) av prostata och omgivande organ.
 2. Uroflowmetry. Visar varaktigheten av urineringshastigheten. Symptom på sjukdomen är en minskning på mindre än 10 ml / s.
 3. Laboratorietester: Urinanalys (leukocytos, mikrober protein), prostata substans (patogen mikroflora för bestämning PCR och RIF), urinrörs kompresser för närvaro av genitala infektioner analyskörtel enzymer.
 4. Datorturodynamisk forskning, magnetisk kärnomografi.
 5. Uretrocystoskopi, urografi.
 6. Röntgen av bäckenorganen.
 7. Blodtest: allmän analys och PSA-nivå (prostataspecifikt antigen). Bestämning av nivån av PSA i blodet i kronisk prostatit är ett viktigt diagnossteg, eftersom denna analys utesluter adenom och cancer i körteln.
 8. Prostata vävnadsbiopsi. Kan ordineras för misstanke om svullnad.

En man hos en läkare ska inte vara generad, och bör berätta i detalj om alla faktorer av sjukdomens utseende och alla klagomål. Baserat på anamnese och analys kommer en korrekt diagnos att göras, och adekvat behandling kommer att ordineras.

Behandling av kronisk prostatit

Taktik sjukdomsterapi kursen innefattar antibakteriella läkemedel, immunstimulerande medel, antiinflammatoriska medel, hormonella medel, fysioterapeut förfaranden, laser och sanatorium behandling i svåra fall - kirurgi.

För omedelbar återtagande av smärta kan smärtstillande medel och varmt sessilbad rekommenderas. Kompletterande behandling är obligatorisk massage i körteln, vilket minskar stagnation, förbättrar blodcirkulationen och utsöndringen.

Förloppet av behandling av kronisk prostatit med hjälp av massage utförs endast utanför exacerbationer och antar minst 10 sessioner. Förfarandet utförs genom att pressa körteln något genom rektum med en steril handske med smärtstillande salva innan du separerar prostata från utsöndringen genom urinröret.

Kan jag permanent bota kronisk prostatit?

Modern medicin med läkemedelsterapi stöder processerna i prostata på normal nivå upp till 3 år. Då är det önskvärt att upprepa behandlingskurser.

Behandlingsregimen för kronisk prostatit är ungefär en månad. Hospitalisering är föremål för patienter med allvarlig sjukdom. Antibiotika för kronisk prostatit är nödvändig för att undertrycka infektion. De används i 14 dagar. Dosering och lämpligt läkemedel väljs av läkaren. De vanligaste drogerna är makrolidgruppen (Erytromycin, Oleandomycin) och tetracyklin, liksom en annan grupp: Monomycin, Kanamycin, Gentamicin, 5-NOC, etc.

De kan också välja en antibakteriell medicin från fluokinoloner (Levofloxacin, Ciprofloxacin, etc.), som har en skadlig effekt på alla typer av bakterier och dödar dem. Det är bättre om de utnämns efter att ha fått resultaten från testen.

Antibiotika med exacerbation av kronisk prostatitbrunn penetrerar kirtlens väggar. De ordineras intramuskulärt eller intravenöst.

Om dessa antibiotika inte hjälper vid kronisk prostatit, efter 2 veckor, sedan administrerade makrolider (azitromycin Sumamed) eller cefalosporiner (Kefzol, Cefazolin). Terapin justeras flera gånger.

Behandling av kronisk prostatit med antibiotika är tillrådligt för en bakteriell form av sjukdomen.

Vad mer medicinskt behandla kronisk prostatit hos män? Begagnad billig sulfanilamid läkemedel som i sin verksamhet är i intervallet av läkemedel, följt av antibakteriella läkemedel - Biseptol 480. Normalt lindring av obehag av sjukdomen, efter att ha tagit Biseptol, det kommer en dag.

Alfa-blockerare är läkemedel för behandling av kronisk prostatit, avslappnande urinrörsmuskler och underlättar utflödet av urin och prostata. Denna grupp innefattar Tamsulosin, Alfuzozin, Dalfaz, Omnik. De eliminerar de obehagliga symptomen på inflammation.

Antiinflammatoriska läkemedel för kronisk prostatit - en icke-steroid agent, lindrar smärta: nimesulid, meloxikam, diklofenak, ketoprofen, Tempalgin och andra.

Behandling av bakteriell kronisk prostatit använder också hormonella läkemedel (Prednisolon, Dexamethason). Med svår förgiftning, på sjukhus, injiceras intravenöst droppvis Hemodez, Dysol, etc.

Ett bra botemedel mot kronisk prostatit - ljus Prostatilen och propolisnye.

Preparat-immunmodulatorer för behandling av kronisk prostatit hos män, detta är Vitaprost, Timolin, Timosin. De minskar bildandet av trombi, lindrar svullnad av vävnader, normaliserar blodmikrocirkulationen.

Applicera Prostatilen 10 dagar intramuskulärt, i kombination med Vitaprost (rektala suppositorier) på natten för 1 stycke.

Tabletter från kronisk prostatit - Wobenzym (i förpackningen med 90 stycken), Spemann (100 tabletter).

Förskriv också vitamin E eller Viardo, och lugnande medel och antidepressiva medel.

Sjukgymnastik använder metoder som förbättrar och normaliserar blodcirkulationen, bekämpar trafikstockningar och ökar effektiviteten av läkemedelsbehandlingen, påskynda återhämtningsprocessen och avlägsnande av körteln smärtsyndrom.

Användningar: ultraljudsvågor, elektromagnetiska oscillationer, rektalelektrofores, UHF, laserbehandling etc. Dessutom används lera-terapi och speciella klaffar.

Hemma kan du behandlas med en apparat av akustisk terapi. Det tar bort inflammation i 3 sessioner och kräver ingen massage.

Är kronisk prostatit behandlad med homeopatiska läkemedel? Bioadditivet hos det bulgariska läkemedelsföretaget Stamax från fröken från dvärgpalmen har en positiv effekt på reproduktionssystemet.

Kirurgiska metoder används vid inskränkning av urinröret, adenom, processens abscesser.

Näring för kronisk prostatit bör vitaminiseras, med högt innehåll av fiber, jästa mjölkprodukter, samt rätter rik på zink.

Diet för kronisk prostatit hos män begränsar sig i dieten branta buljonger och såser, fet, kryddig kryddig mat, bönor, rädisa och kål.

Behandlingen av sjukdomen bör åtföljas av övningsterapi med lyftande ben, klackar, intensiv gång i 30 minuter dagligen. Övningar stärker perineumets muskler och ökar blodtillförseln till inguinområdet.

Terapi av prostatit är en lång process som kräver en helhetssyn, tidig initiering och nära interaktion mellan läkaren och patienten.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Behandling av folkmedicin för kronisk prostatit är inte mindre populär, tillsammans med de viktigaste läkemedelsbehandlingarna. Det utförs med okomplicerade former och periodiska återkommande sjukdomar. Folkmetoder stärker immunitet, ökar kroppens motståndskraft mot infektion och lindrar smärtssyndrom.

Hur man behandlar kronisk prostatit hos män i hemmet?

För att göra detta, använd växtbaserade bad, intag av phyto-decoctions och infusioner, rekommendera att ta grönsaks- och fruktjuicer, använd de användbara egenskaperna hos mat.

Medel för traditionell medicin använder kursen inom 30 dagar. De är säkra och tillgängliga för alla. Vem som helst kan välja det lämpligaste sättet för sig själv, vilket det finns en stor mängd. Här är det viktigaste att veta om biverkningarna av dessa läkemedel, i närvaro av kroniska sjukdomar i mage och tarmar. Och det är också bättre att samordna användningen av folkmetoder med den behandlande läkaren.
Kronisk prostatit kan härdas av sådana populära folkmetoder:

 1. Det rekommenderas att dricka mycket vätska i form av te med hallon, lind, vildrosbär, med tillsats av naturlig honung och kefir - från förstoppning.
 2. Ta en tom magsaft av gurka, morötter, betor och päron upp till 600 ml dagligen. Du kan dricka 10 dagars elderbärsaft för 1 msk. l. på morgonen har han druckit ett glas mineral eller renat vatten innanför det.
 3. Varmt phyto-bad kan användas med ett smärtsymptom, i frånvaro av temperatur, för att lindra inflammation och avkoppling. Särskilt användbara är barrträd (från tall). Färdigställd apotek eller självkokt läggs till badet med vatten vid en temperatur av 37 C. Eller du kan sitta i bassängen. Proceduren på kvällarna bör inte vara mer än 20 minuter dagligen, på kvällen.
 4. Honungsterapi (i avsaknad av kontraindikationer) innefattar användning av honung i en mängd av 10 kg. Det är när det är över betyder det att kursen är avslutad. 100-200 gram äter istället för socker. Den härdande effekten är i form av försvinnandet av smärtsymptom och obehag i ljummen.
 5. Hemlagad ljus (rektal) Använd 1 månad med avbrott på 10 dagar (två kurser):

honungsstearinljus: 1 tsk. honung, 1 ägg, 3 msk. l. mjöl är väl rört och fryst efter formning, injiceras på kvällen;

ljus med propolis: 0,1 g av ämnet blandas med 2 g kakaosmör. Form ett ljus från blandningen och sätt det över natten.

 • Microclysters med malurt före sänggåendet i en vecka - 1 tsk. torr malurt brygga 1 l. koka, insistera och kyla, sedan spänna, och i en mängd av 100 ml för att injicera i anuset. Den andra delen av infusionen (50 ml) hälls i urineringskanalen med en spruta utan en nål eller en miniatyrspruta.
 • Effektiv behandling av kronisk prostatit utförs med användning av persilja, pumpa frön, celandine, kastanj, calanchoe juice, askbark eller hassel.

  Behandling av kronisk prostatit utförs väl av persilja, som tar bort inflammation, återställer sexuell funktion och har i sin sammansättning många användbara mikroelement och vitaminer:

  • juice av växten ta tre gånger om dagen för 1 msk. l.
  • krossade rötter (0,5 koppar) koka 10 minuter i 1 liter vatten och drick sedan på eftermiddagen som vatten;
  • 4 tsk. frön bryggs i en termos 1 kopp kokande vatten, insistera och dricka 1 msk. l. 5 gånger om dagen.

  Fröer av pumpa - ett gammalt botemedel med mycket zink, vilket är nödvändigt för den manliga organismen. Dagligen rekommenderas att äta upp till 30 solrosfrön (en daglig dos zink) före måltiderna.

  Hur man behandlar kronisk prostatit med pumpa frön?

  0,5 kg råa frön passeras genom köttkvarn, 200 g honung hälls i dem och små bollar tillverkas. Dagligen före måltiderna behöver du äta 2 bollar och tyga dem grundligt. Behandlingen fortsätter tills de löper ut. Det räcker nog en gång om året.

  Propolis väl tar bort inflammation och ökar immuniteten. Säljs i apoteket i form av 10% och 30% lösning, och i biodlingarnas butiker finns ett extrakt. Denna åtgärd undanröjer snabbt symptomen på sjukdomen. I form av droppar kan tas oralt i kombination med mjölk.

  Metoder för traditionell medicin finns det många fler. Till exempel består decoctions av örter som jungfrus, goldenrod, echinacea, lakritsrod av komponenter som behandlar inte bakteriell prostatit med asymptomatisk kurs. Det är möjligt att använda rektala suppositorier med extrakt av dessa växter.

  Kan jag bota kronisk prostatit?

  Den här sjukdomen har denna förmåga: när den uppträder i kroppen kommer den att förbli hos mannen för alltid. Därför måste du ta alla möjliga metoder - drog, folk och göra speciella övningar för att upprätthålla prostatakörteln i sitt normala tillstånd och förhindra återkommande sjukdomen.

  Profylax av kronisk prostatit

  Sjukdom av prostatit är alltid lättare att förebygga än att behandla under lång tid. Med hjälp av förebyggande åtgärder kan du skydda dig själv från sjukdomen och dess komplikationer.

  Profylax av kronisk prostatit består i att använda följande metoder:

  1. Bär bekvämt naturligt underkläder. Stramt täta smältningar har en negativ inverkan på den sexuella sfärens cirkulation.
  2. Fysisk aktivitet. Män för hälsovård rekommenderas morgonövning, går upp till 4 km, träna musklerna i perineum och skinkor (10 spänningar och avkoppling).
  3. Rätt kost berikade med tillsats av produkter med en hög halt av zink och vitamin B (kött, valnötter, yoghurt, rågbröd, pumpafrön, kli, tång, ostron, sviskon, persilja, honung, vitlök). Det är tillrådligt att undvika såser, majonnäs, kryddig, stekt och konserverad mat.
  4. Regelbundet, intimt liv. Det är nödvändigt att undvika avbrutna handlingar, tillfälliga samband (det här är förebyggande från alla typer av sexuella infektioner), onani (när det är omöjligt att få samlag, att rena och förhindra stagnation).
  5. Förstärkning av immunitet. Rekommenderade intaget av vitaminer och komplex i säsongs utbrott av förkylningar, behandling av kronisk infektion foci (karies tänder, tonsillit, pyelonefrit), snabb behandling av sexuellt överförbara sjukdomar. Det är nödvändigt att temperera, engagera sig i måttlig sport, undvika all slags hypotermi, tvätta under en kontrastdusch.
  6. Uteslutning av dåliga vanor. Rökning, alkohol och narkotikamissbruk är viktiga.
  7. Eliminering av stress. Det är nödvändigt att ta bort den irriterande faktorn och lära sig att inte reagera på den negativa av den yttre miljön. Om du inte kan innehålla dina känslor, kan du rekommendera att ta antidepressiva medel eller valerian i piller, tinkturer av modervård eller pion. Du måste hitta ett yrke till ditt tycke och inte vara nervös för bagage.

  Årliga urologexaminationer rekommenderas för alla män i äldre ålder. Vid omlokalisering av prostatit rekommenderas stödjande vårdkurser 2 gånger om året och besök på sanatorier.

  Behandling av kronisk prostatit: effektiva metoder för män

  Prostatakörteln (prostata) är den mest utsatta i den manliga kroppen, så dess inflammation påverkar patientens livskvalitet väsentligt. Cirka 40% av männen i åldern 25 år är refererade till en urolog med problem med kronisk prostatit. Patologi kan leda inte bara till infertilitet, men även onkologiska sjukdomar. Det finns många faktorer som leder till prostatit och en uppsättning tekniker för att behandla denna patologi.

  Vad är kronisk prostatit?

  Prostatakörteln utför en mängd olika funktioner som är involverade i produktionen av testosteron (den huvudsakliga manliga hormonet), reglerar erektion utvecklar en hemlighet som påverkar kvaliteten på spermier. Kronisk prostatit hos män är en långvarig inflammation i prostatakörteln bakterie (5-10%) och icke-bakteriell (90-95%) natur. Den senare kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Naturen hos abakteriell prostatit är förknippad med neurogena patologier av bäckensgolvsmuskler och element som omger blåsan och prostata.

  För de flesta män, är problemen med urin- ett känsligt ämne, patienter ofta söker behandling även för erektil dysfunktion som sker i de senare stadierna av sjukdomen. I vissa fall kan patienter har asymtomatisk natur kronisk prostatit, kan sjukdomen ibland framkommit av en slump att träffa en läkare med annan patologi.

  Faktorer som påverkar uppkomsten av en sjukdom innefattar:

  • minskning av organismens allmänna immunitet
  • frånvaro eller oegentligheter i sexuellt liv, avhållande i sexuella termer
  • felaktig näring, vilket leder till frekvent förstoppning
  • kroniska infektioner;
  • frekvent hypotermi
  • stillasittande livsstil;
  • problem med produktionen av vissa hormoner;
  • daglig användning av snäva underkläder;
  • påkänning;
  • långvarig kateterisering av blåsan;
  • alkoholism, rökning.

  I sjukdoms kroniska lopp är symtomen sällsynta och milda, förutom en akut period under vilken sjukdomen diagnostiseras. Ibland, utan läkarmottagning efter en exacerbation, finns det lättnad, men det indikerar inte en återhämtning, men att sjukdomen fortskrider och har gått in i en trög fas. De viktigaste tecknen på patologi är:

  • atypisk urladdning från penis
  • smärta i underlivet, obehag i perinealområdet, vilket ökar efter avföring eller urinering;
  • Brott mot sexuell funktion (problem med erektion, ejakulation) på grund av stagnerande fenomen, låg ton i bäckenets golvmuskler och urinrörssfinkter;
  • problem med urinering
  • förhöjd kroppstemperatur.

  Diagnos av kronisk prostatit inkluderar följande utgångar: palpation av prostata, blodtestet för patogener av STD (sexuellt överförbara sjukdomar genom) Mikroskopisk undersökning av prostatiska utsöndringar (närvaro av patogena bakterier och icke-specifika antikroppar), transrektal ultrasonografi (bestämning av storlek och prostata struktur), biopsi. ett särskilt frågeformulär för patienter om vilken typ av smärta har utvecklats med tanke på känsligheten hos läkare trådar intensitet av sexuell aktivitet, etc.

  behandling

  mäns hälsofrågor involverade i urologi och andrologi, bör dessa professionella hanteras vid minsta avvikelse från normen. Forskare har ännu inte lyckats hitta ett sätt att äntligen befria män från kronisk prostatit; terapi lindrar symtomen, hjälper till att återställa den sexuella funktionen, hjälper till att fördröja återfall på obestämd tid. Behandlingen är lång och komplicerad, men det är nödvändigt eftersom när prostata komplikationer kan vara mycket allvarliga: abscess i prostata, cystit, inflammation i testiklarna och bihang, infertilitet, impotens, cancer och andra.

  Behandlingsschema

  Effektiv behandling av prostatit innehåller en uppsättning åtgärder som syftar till att eliminera bakteriologisk fara (om någon), förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, stärka immuniteten och hantera smärta. För att snabbt uppnå önskat resultat måste patienten förändra sin livsstil och attityd till dåliga vanor.

  Efter en grundlig diagnostisk undersökning och en medicinsk historia, beslutar läkaren om utnämningen av enskilda system för behandling, vilket inkluderar en rad åtgärder som syftar till att bekämpa sjukdomen. Förfaranden för behandling av prostatit inkluderar medicinering (antibiotika, anti-inflammatoriska och andra droger), sjukgymnastik, massage av prostata, diet, fysisk träning.

  medicinering

  Behandling av kronisk prostatit innefattar användningen av flera typer av läkemedel, vars verkan syftar till att lösa ett särskilt terapeutiskt problem. Läkemedel används i olika former av frisättning - tabletter, kapslar, injicerbara lösningar, suppositorier etc. läkemedel:

  • antibiotika (fluorokinoloner, tetracykliner, makrolider);
  • alfa-adrenoblocker för att minska intrauretralt tryck och avslappning av muskelfibrer;
  • läkemedel för smärtlindring och eliminering av inflammation (diklofenak);
  • antikoagulationsmedel för att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen (heparin);
  • immunostimulantia i immunbrist;
  • hormonella preparat vid behov;
  • antidepressiva medel för lindring av ångest;
  • hämmare av proinflammatoriska cytokiner (proteiner som kan syntetiseras av kroppen under inflammation och negativt påverka processerna i organ och vävnader).

  Antibiotika utses först efter den bakteriella ympning av prostatasekretion, vars resultat kan du bedöma förekomsten av mikrobiell förorening och känslig detektion av bakterier till droger. Om patologins icke-bakteriella natur fastställdes under undersökningen, föreskrivs en kortvarig kurs av antimikrobiell terapi. Listan över vissa läkemedel:

  Preparatets namn, aktiv beståndsdel, dosering

  Tabletter innehållande 0,2 g ofloxacin

  Baktericida verkan mot resistenta gram-negativa mikroorganismer

  Infektioner i luftvägarna, munen, näsan, njurarna, urinvägarna; prostatit, gonorré

  Allergier, svullnad i ansiktet, illamående, kräkningar, buksmärtor, ångest

  Epilepsi, överkänslighet mot läkemedlet. Gravida, ammande kvinnor, barn under 15 år

  Tabletter och ampuller innehållande 100 mg doxycyklinhydroklorid

  Hinder för reproduktion av många typer av bakterier (gram-negativa och gram-positiva)

  Infektioner av njurarna, luftvägarna, bäckenorganen, mjukvävnaden, inflammation i mag-tarmkanalen etc.

  Illamående, kräkningar, huvudvärk, yrsel, allergiska reaktioner, candidiasis

  Leverinsufficiens, laktosintolerans, lupus erythematosus, överkänslighet mot läkemedlet. Gravida kvinnor, barn under 8 år

  Tabletter innehållande 100 mg erytromycin

  I små doser, ett hinder för multiplikation av bakterier, i stora doser - deras förstörelse

  Infektioner i luftvägarna, difteri, prostatit, skarlet feber, dysenteri, syfilis, gonorré, etc.

  De är minimala. Med långvarig behandling, kräkningar, gastrointestinala störningar, allergi

  Överkänslighet mot läkemedlet, hörselnedsättning, leverfel, laktationsperiod

  Behandling av kronisk prostatit i hemmet

  För att framgångsrikt bli av någon sjukdom patienten bör följa vissa rekommendationer från läkare, med avseende på prostatit är särskilt viktigt, eftersom underlåtenhet att följa de grundläggande hygienregler och kan avsevärt minska effekten av de tilldelade terapeutiska åtgärder. Patienten måste övervaka regelbundenheten urinering, gå på toaletten så ofta som var 3-4 timmar, är det lämpligt att akta sig för hypotermi.

  Det är mycket användbart för behandling av motion, för att göra långa promenader (därmed utesluter de typer av laster där eventuella perineala skador). Patienten rekommenderas att ha ett regelbundet sexliv för att undvika stagnation av spermier. Det är viktigt under behandlingen att ge upp alkohol, efter återvinning är det önskvärt att minska dosen som tas.

  Behandling av prostatit bör åtföljas av medicinsk gymnastik, som måste utföras efter slutet av den akuta perioden av sjukdomen för att öka effekten av läkemedelsbehandling. De flesta övningarna bygger på att träna musklerna kring sjukdomshärdan:

  • Övning 1. Startposition: rak hållning, ben ihop, händer bakom ryggen. Lyftningen av varje ben, böjt vid knäet, utförs sedan växelvis, sedan dra tillbaka det till sidan, räta ut och återgå till startpositionen.
  • Övning 2. Startposition: Sitter på en stol, en gummiboll är fastklämd mellan benen. Andningen komprimeras av bollen, och utandningen är avslappningen av bäckensmusklerna.
  • Övning 3. Startposition: Ligger på buken, kroppen är något upptagen, bäckenet pressas till golvet, händerna längs stammen. Benen stiger till en tillgänglig vinkel över golvet och saksövningen utförs.
  • Övning 4 (Kegelövning). Startposition: någon. Med olika längder växlar muskeln kring prostata, utan musklerna i pressen, skinkorna och benen, växelvis och slappnar av. En man kan upptäcka detta område för träning genom att stoppa urinering. Samtidigt är musklerna i bäckensgolvet ansträngda.

  massage

  En av de vanligaste behandlingarna för prostatit är prostata massage. Det finns flera typer av denna procedur, den viktigaste och mest effektiva anses vara en rektal massage, där läkaren genom rektum påverkar prostatakörteln genom att strida. Under orgasmen masseras musklerna ensamma, så proceduren är ordinerad för män som inte har något ordinarie sexliv.

  Manipulering är användbar för stillastående fenomen - effekten bidrar till att pressa exsudatet i frökanalerna. Efter massagen måste patienten omedelbart besöka toaletten för att ta bort patogener från kroppen. Det är förbjudet att utföra prostata massage med förvärring av prostatakörteln, adenom, hemorrojder, beräknad prostatit.

  Före massagen är det nödvändigt att rengöra ändtarmen, för patienten placeras mikroclyster. En session varar från 30 sekunder till 4-5 minuter, frekvensen av ledning är 2-3 gånger om dagen i två veckor. Efter att patienten har passerat hela kursen av massage, görs en paus i sex månader eller mer. Läkare rekommenderas starkt att manipulera en erfaren specialist för att undvika komplikationer.

  sjukgymnastik

  I början av behandlingen ordinerar läkaren läkemedel för patienten för att lindra akut inflammation, och med hänsyn tagen till särdrag i sjukdomsförloppet föreskrivs sjukgymnastikförfaranden. Det är förbjudet att använda dessa manipuleringar för förvärring av prostatit, tumörer. Sjukgymnastik utförs med sikte på att förbättra blodcirkulationen, vilket garanterar bättre tillgång till läkemedel i patologins fokus. De vanligaste procedurerna är:

  • Laserterapi - använder lågfrekvent laserstrålning, har bakteriedödande, vasodilaterande och analgetiska effekter.
  • Elektrofores är behandling av patologi genom infiltrering av läkemedel genom huden.
  • Magnetoterapi innebär behandling med magnetiska vågor, reducerar smärtsyndrom, eliminerar stillastående fenomen. Magnetoterapi förbättrar permeabiliteten hos vävnader, så det kombineras ofta med elektrofores.
  • Stimulering av vävnader med elektriska impulser orsakar utflöde av venöst blod och arteriell tillströmning, vilket säkerställer mättnad av vävnader med syre och eliminering av stillastående fenomen.
  • Ultraljudsbehandling utförs genom huden eller rektalt, har en antiinflammatorisk effekt, ökar sexuell aktivitet hos män.

  diet

  I någon sjukdom för framgångsrik behandling behöver en person att äta rätt - kronisk prostatit är inget undantag. Förteckning över förbjudna och tillåtna produkter för kronisk prostatit:

  • grönsaker, frukter (vattenmelon, melon, äpple, citrus, gurka, tomater, persilja, betor, kål, morötter);
  • senap, pepparrot
  • torkad frukt, honung;
  • mejeriprodukter (fermenterad bakad mjölk, yoghurt, stallost);
  • produkter med högt innehåll av zink (selleri, skaldjur, kycklinglever).
  • alkoholhaltiga drycker;
  • fet, stekt, salt, kryddig mat;
  • kolsyrade produkter, kaffe, starkt te;
  • svampar, bönor;
  • rädisa, rädisa
  • Begränsa förbrukningen av lök, vitlök, spenat, sorrel.

  Operativ behandling

  Hospitalisering och efterföljande operation används vid andra behandlingar som inte hjälper. Operationen är tillrådlig för blockering av de halvledande kanalerna, närvaron av stenar i prostata, körningens purulenta abscesser, frånvaro av urin, hyperplasi, tumörer. Förberedelserna för operationen innefattar en fullständig undersökning av patienten, varning till patienten om möjliga konsekvenser. En vecka före operationen slutar patienten att dricka mediciner, i två dagar visar patienten konsumtionen av en stor mängd vätska.

  Typer av kirurgisk ingrepp för att eliminera konsekvenserna och komplikationerna av kronisk prostatit:

  • Prostatektomi - fullständigt avlägsnande av körteln, seminalkanaler och lymfkörtlar. Det finns endoskopiska och bandoperationer. Den senare används sällan på grund av den höga risken för skador på nervändarna.
  • Transuretral electroresection är partiell borttagning av prostata. Det anses vara en effektiv och relativt säker metod. Nackdelen med denna metod är svårigheten att avlägsna en stor volym av körteln.
  • Laseravlägsnande av prostatit är den säkraste metoden. Under operationen indunstas prostatavävnaden av en laserstråle. Den enda nackdelen med förfarandet är den höga kostnaden.

  Folkmekanismer

  För att bli av med prostatit blir det inte överflödigt att använda folkrecept. Till exempel, för att normalisera urinering och smärtkontroll rekommenderas varje dag, dricka te med naturlig honung, om patienten inte har några allergier och diabetes. Efter läkemedelsbehandling skulle också dra nytta av en torr drink buljong celandine honung 100 g ört hälls 700 ml vatten och kokades under 15 minuter, filtrerades buljongen blandades med 500 g honung och ta en matsked före måltid.

  Pumpa frön innehåller ämnen som deltar i syntesen av manliga hormoner, så deras användning är mycket effektiv vid behandling av prostatit. Propolis har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, innehåller ett helt komplex av vitaminer och mikrodelar. Applicera den för behandling av prostatit i form av olja, tinktur, etc.

  förebyggande

  Åtgärder för att förebygga utseende av patologier i förhållande till människors hälsa inkluderar följande aktiviteter:

  • förstärkning av immunitet i allmänhet
  • fysisk aktivitet (särskilda övningar, promenader, sport);
  • rätt näring
  • avslag på dåliga vanor
  • noggrann överensstämmelse med personliga hygienregler
  • regelbundet sexliv.

  video

  Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.