Huvud
Analyser

Är kronisk prostatit behandlad helt eller inte?

Enligt statistiken är minst 50% av männen som har korsat 50 års tröskelvärde en bekräftad diagnos av kronisk prostatit. Och på denna indikator är det omöjligt att fastställa den verkliga situationen, eftersom en viss del av offren framgångsrikt kommer överens med patologin, utan att märka dess närvaro. Att tänka på om prostatit behandlas för det starkare könet är nödvändigt när det finns uppenbara symptom på inflammation, vilket orsakar mycket olägenhet och signifikant minskar levnadsstandarden, särskilt med avseende på den sexuella sfären.

Mot hotet om impotens och oförmågan att få barn rusar offret till urologen för att ta reda på om sjukdomen kan botas och hur man kan bli av med kronisk prostatit med de mest tillförlitliga metoderna.

Funktionerna hos sjukdomen och dess orsaker

Om vi ​​betraktar de sjukdomar som prostatakörteln utsätts för kan prostatit ges till tredje plats - bland det starkare könet vid diagnosering av problem observeras det i 20% av fallen. Omkring 50% av patienterna drabbas av nedsatt funktionalitet hos genitourinärsystemet, bland medelålders och ungdomar, 25% påverkas av sjukdomen i fråga.

Att definiera hur man botar kronisk prostatit, läkare styrs av typ av patologi, eftersom de i medicin skiljer sig:

 • Inte bakteriell patologi (och det förekommer oftast) i akut och kronisk form.
 • Bakteriell akut form, som observeras hos 5% eller mindre hos män, vars ålder i de flesta fall inte överstiger 35 år.
 • Bakteriell kronisk form, som oftare diagnostiseras i det starkare könet, vars ålder faller inom tidsintervallet 40-70 år.
 • I asymptomatisk typ finns inte patogena organismer i studier, men inflammatoriska processer i prostata observeras.

De patienter, vars ålder överstiger 55 år i avsaknad av en önskan att undra om kronisk prostatit behandlas och med otillbörlig behandling, är sjukdomen fylld med utvecklingen av prostata adenom. Samtidigt bildas sjukdomen långsamt, men symptomatologin uttrycks inte mycket tydligt, vilket ökar faran.

Att provocera framväxten av en kronisk form av patologi kan också patogena mikroorganismer som påverkar prostatakörteln och andra orsaker, inklusive åldersrelaterade förändringar och problem med könsorganen. Det finns också fall då en prostata härdad och levererad från ett infektiöst medel attackeras av kroppens immunsystem. En liknande situation blir möjlig om det finns vissa riskfaktorer, som inkluderar:

 • Otillräcklig stark immunitet.
 • Infektionssjukdomar i det genitourära systemet i anamnesen.
 • "Sedentary" sätt att leva.
 • Konstant stressiga situationer.
 • Problemstol på bakgrund av felaktigt organiserad mat.
 • Allvarlig hypotermi.
 • Behov för att röka.
 • Skador som påverkar prostatakörteln.

I vissa fall är det nödvändigt att tänka på om det är möjligt att bota en kronisk kronisk prostatit efter att denna obehandlade akuta sjukdom passerar in i detta skede.

I bakterieformen av patologin vid akut och kronisk kurs uppträder infektion i organet via urinröret, den applicerade urinarkatetern, närvaron av patogener i urinen på grund av blåsans infektion. Bakterier som främjar utvecklingen av prostatit, kan komma in i urinröret och från avföringen.

Symtomatologi av kronisk prostatit

När man överväger kronisk prostatit hos män för att bestämma om denna sjukdom är fullständigt behandlad, är det nödvändigt att förstå att ju mer försummade tillståndet desto svårare är det att eliminera både dess källa och de konsekvenser som orsakas. Därför är det sannolikt att tidig diagnos är botad, så du borde känna till de tecken som indikerar utvecklingen av patologi:

 • Skyndar viljan att gå på toaletten "i en liten", men volymen av urin är försumbar.
 • Bränning sker under urinering.
 • Vid urinering är det svårt att påbörja processen, urinflödet kan avbrytas, det blir inte lika starkt som vanligt.
 • Utvecklar nocturia, som kännetecknas av fördelningen av ökade volymer urin när man går på toaletten på natten.
 • Det finns en känsla av att tömma inte till slutet av urinblåsan när du urinerar.
 • Det finns smärta eller obehag i området mellan anus och testiklar, i underlivet, i lårens övre delar, i området ovanför skönhetsområdet. Under tarmarnas rörelser kan obehagliga känslor bli värre.
 • Smärta i huvudet på penis nära urinrörets öppning.
 • Smärta eller något obehag kan följa med ejakulation eller inträffa efter det.
 • Det kan förekomma generell svaghet, apati och nervositet.
 • Libido minskar

I akut form manifesteras symptomatologin plötsligt, åtföljd av febertillstånd, frossa. Chronisering av patologi åtföljs av mindre uppenbara symptom, de kan uppträda gradvis, i flera veckor eller tom månader, även om det kan uppstå plötsliga utslag av negativa symtom. Symtomologin kan också spontant försvinna.

Viktigt! Diagnostiserar prostatit och bestämmer dess typ, det är omöjligt att förlita sig på endast en funktion, eftersom vissa sjukdomar, inklusive infektion i blåsan eller hyperplasi hos benignkörteln, kan orsaka liknande symtom.

Behandling med antimikrobiella läkemedel

Låt oss prata om huruvida vi bota prostatit med antibiotika. Det bör noteras att sådana läkemedel endast föreskrivs för bakteriell patologi, vilket bekräftas av resultaten från laboratorietester.

Använd läkemedlet eller inte urolog beslutar med hänsyn till varaktigheten av sjukdomen, den enskilde patientens känslighet för läkemedel, aktiva medel mot patogen patologi och orsakerna till problemen med utbildningen. Dosen av läkemedlet väljs så att koncentrationen av läkemedlet är maximalt, men samtidigt tillräcklig, lokaliserad i fokus för den inflammatoriska processen.

Antibiotika spelar en viktig roll, men de kan bota prostatit med hjälp bara med rätt val, vilket tar hänsyn till:

 • Bredden av aktivets aktivitetsspektrum.
 • Förekomsten av ökad fettlöslighet.
 • Möjlighet till maximal koncentration av ämnet i körteln.
 • Frånvaron av kopplingar mellan vassleproteiner och antibiotika när det tas.

Kostnaden för drogen är viktig, vilket bör vara tillgängligt för offret. Från varaktigheten av antibiotika för prostatit beror på om det är möjligt att klara av sjukdomen. Kursen ska vara minst två eller fyra veckor. Förberedelser vidtas enligt ordningen utvecklad av läkaren. Om sjukdomen inte kan botas inom den angivna perioden, och det finns ingen positiv dynamik, bör den terapeutiska metoden revideras. Till läkemedel, som du kan bota patologi med, inkluderar:

Andra behandlingar

För att bli av med prostatit för alltid, använd suppositorier, som har mycket mindre kontraindikationer att använda - de tränger in i körteln, kringgå matsmältningskanalen. Doseringen av aktiva substanser i dem är dock lägre, så att behandlingskursen blir längre:

 • Suppositorier med diklofenak lindrar inflammation, ger en bedövningseffekt.
 • Suppositorier med Ichthyol tar bort spasmer, minskar inflammation, förbättrar blodcirkulationen.
 • Tillsats av metyluracil förbättrar metabolismen av körteln, dess funktionalitet, trofisk vävnad.

För att förbättra blodflödet och penetrationen i läkemedelsbandet kan en prostationsmassage ordineras, vilken utförs av en urolog eller andrologist. Om du funderar på hur man behandlar sjukdomen med massage hemma kan du vara uppmärksam på speciella enheter, till exempel "Rod-PVMT" eller "Rod-LU". I det första fallet är anordningens arbete baserat på vibrationer, i andra-på-laser och ultraljud.

Ett annat tillvägagångssätt, som positivt svarar på frågan "är det möjligt att fullständigt bota kroniken" - fytoterapi. Effektiv behandling främjas av kamillebuljonger, pumpaolja och frön, kardborrerot och ginseng, mikrocykler med kalendula, applikationer med aloejuice, salviaxtrakt och andra folkrecept.

För att inte starta sjukdomen måste du minska vikt, öka fysisk aktivitet, ge regelbundna promenader och utveckla en diet, med undantag av menyn alkoholhaltiga drycker, kaffe, kryddiga kryddor, stekt mat, kryddor.

Är det möjligt att undvika komplikationer? Det är utan tvivel nödvändigt att klä värmare för detta, att använda underkläder under de kalla perioderna, att hyra sportaktiviteter och om möjligt sluta röka.

Myten om den obotliga patologin

Det finns en åsikt att kronisk prostatit är obotlig. Detta är inte förvånande, eftersom terapeutiska åtgärder som tar år att slutföra med många farmaceutiska preparat kan få patienten att känna att det är omöjligt att bota kronisk prostatit. Men ett antal studier har visat att sjukdomen botas ganska framgångsrikt om tre faktorer observeras:

 • Det första steget ska vara en grundlig laboratoriediagnos för att bestämma den exakta källan till sjukdomen.
 • Prostatit är härdbar när man använder komplex terapi, väljas individuellt. Det bör inkludera etiotropa, systemiska och lokala behandlingsmetoder.
 • På många sätt, om det är möjligt att bota kronisk prostatit för alltid, bestämmer den mänskliga faktorn. Ofta utvecklar patienterna ett felaktigt tillvägagångssätt till problemet - de tror att ansvaret för helande ligger helt med läkaren. Patienten kommer att bli av med patologi, bara genom att använda det effektivaste sättet, vilket dessutom borde vara billigt. Emellertid blir eliminering av kroniska patologier mest effektiva när läkaren och offret samverkar. Patienten måste följa instruktionerna och konsultera om man använder ytterligare medel som inte förskrivits i början.

Anses vara effektiva behandlingen, varefter prostatan inte längre visar sig smärta, urinering störningar, förbättrar kvaliteten på spermier, helt återställd funktionalitet reproduktionssystemet, lämnar återkommande inflammatoriska sjukdomar, inte bara patienten utan också hans sexuella partners.

Frågan om botemedel mot kronisk prostatit, patienten bör förstå att användningen av enbart läkemedel ger ett tillfälligt resultat och efter några månader kan försämringen börja. Problemet ligger i det lokala inflammatoriska fokuset som ligger i käftens vävnader och dess kanaler. Antimikrobiella läkemedel tränger in i det i otillräckliga mängder, därför krävs ytterligare procedurer för att lösa fokus:

 • Droger kan injiceras direkt i körteln.
 • Organets kanaler dräneras.
 • Tilldelar instillation av den bakre urinröret med hjälp av en kateter.
 • Fysioterapi och pulsmagnetoterapi används.
 • Kronisk prostatit behandlas med läkemedel som syftar till att eliminera infektionen, eftersom orsaken till sjukdomen är speciellt frekvent i en blandad mikroflora.
 • Det är nödvändigt att kontrollera och korrigera de immunologiska processerna som är utformade för att eliminera de inflammatoriska processerna i kronisk kurs.

Det är också nödvändigt att tänka på att ompröva vanor och anpassa livet.

Viktigt! Med utvecklingen av prostatit innan du bestämmer vad sjukdomen behandlas, är det nödvändigt att hitta en mängd olika patogena mikrofloran och prostata känslighet för antimikrobiella läkemedel.

Behandlas prostatit? Behandlingsmetoder och prognos

Faced med inflammation i prostata, undrar varje man förr eller senare om prostatit behandlas. För att bedöma chanserna för en fullständig återställning av organets funktion är det nödvändigt att förstå exakt mekanismen för sjukdomsutvecklingen.

Prognos för akut prostatit

Huruvida prostatit behandlas beror först och främst på en typ av sjukdom. Enligt kursens karaktär noteras akut och kronisk prostatit. På grund av utveckling är sjukdomen smittsam och icke-smittsam.

Anledningen till utvecklingen av akut inflammation är infektion i prostatakörteln. Infektion faller som regel in i orgel ur blåsan eller med blodflöde. Det ämne som orsakar sjukdomen kan verka som opportunistiska patogener (Escherichia och Pseudomonas aeruginosa) och sjukdomsorsakande medel, sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, ureaplasma).

Bakteriell prostatit är härdbar om sjukdomen diagnostiseras i rätt tid. Behandling utförs med antibakteriella läkemedel. Läkemedlet är valt med hänsyn till patogenen hos inflammation. Som regel används penicillin- eller tetracyklingruppsberedningar, fluorokinoloner. Dessutom föreskrivs ett antal medel för symptomatisk behandling: antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, alfa-blockerare med prostatit, immunostimulantia. Kanske utnämning av en kurs av fysioterapi efter borttagande av akut inflammation.

Akut prostatit behandlas inom några veckor, behandlingen överstiger sällan två månader. Då är patienten ordinerad läkemedel med en växtkomposition för att normalisera prostata-funktionen, vilken bör användas för en lång kurs. Normalt behandlas tidigt upptäckt akut infektiös prostatit och orsakar inte komplikationer, såsom impotens eller infertilitet.

Det är möjligt att misstänka denna form av sjukdomen genom snabbt växande symtom. Typiska tecken på prostatit är smärta vid urinering, ofullständig tömning av blåsan, spasmer i perineum och i underlivet.

Den bästa möjliga behandlingen är akut bakteriell prostatit

Prognos för kronisk prostatit

Om huruvida kronisk prostatit behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. I regel utvecklas denna form av sjukdomen som en följd av felaktig behandling av akut inflammation i prostatakörteln eller mot bakgrund av metaboliska störningar i bäckenorganen.

Huruvida denna typ av sjukdom kan botas beror på följande faktorer:

 • patientens ålder
 • stadium av sjukdomen
 • svårighetsgrad av symtom.

Med ålder ökar prostatakörtelns storlek. Detta beror på kroppens naturliga åldringsprocess och förändringen i den hormonella bakgrunden hos hanen. Ju äldre patienten är desto svårare är det att bota sjukdomen.

Med ålder ökar prostata

Kronisk prostatit utvecklas på grund av cirkulationsstörningar och lymfdränering i bäckenorganen. I de flesta fall diagnostiseras det hos överviktiga män som leder en stillasittande livsstil.

Symtom på prostatit av denna typ manifesteras av kränkningar av urinering, försvagning av erektion och smärtssyndrom. Prostatakörteln sväller, det finns en förtjockning av organs utsöndring, vilket kan leda till infertilitet hos en man på grund av en förändring av sædets sammansättning.

Om det är möjligt att fullständigt bota prostatit - det beror på hur snart sjukdomen diagnostiseras. Den kroniska formen av inflammation utvecklas långsamt, från början av mikrocirkulationsstörningar i organ innan inflammation kan börja upp till 7 år. Vid det första skedet behandlas prostatit framgångsrikt genom att normalisera organets trofism. För detta föreskrivs patienten ett antal läkemedel och fysioterapeutiska metoder som syftar till att normalisera kärltonen och muskulaturen hos bäckenorganen.

I de sena stadierna av kongestiv prostatit uppstår irreversibla förändringar i organ. Drogterapi med långvarig användning blir ineffektiv, så det enda sättet att bli av med sjukdomen är kirurgi. I detta fall praktiseras både partiell och fullständig borttagning av kroppen (prostatektomi).

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Huruvida kronisk prostatit hos män behandlas beror på när mannen har riktat till läkaren. Vid det inledande skedet av trofiska organsjukdomar används läkemedelsbehandling. För behandling gäller:

 • prostatoprotektory;
 • droger för att förbättra blodmikrocirkulationen;
 • alfa-blockerare;
 • immunstimulerande medel.

Vid första skedet, tillräckligt konservativ behandling

För att lindra inflammation uppvisar patienter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Behandlingsförloppet överstiger sällan 10 dagar. Sedan fortsätter terapin med örtberedningar, vars verkan syftar till att förbättra blodmikrocirkulationen i det inflammerade organet. Eftersom sjukdomen åtföljs av en överträdelse av urinering, applicera läkemedelsgruppen av alfa-blockerare. Deras åtgärder är inriktade på att slappna av muskulaturen hos blåsans och prostatakörtelns väggar. Drogen verkar direkt på receptorerna som reglerar muskelton. Detta gör att du kan minska trycket i prostata på den omgivande vävnaden och normalisera utflödet av urin på grund av blåsans avslappning.

Kronisk prostatit behandlas med immunostimulantia. Efter att ha avlägsnat inflammation och minska svullnad är det viktigt att förhindra utvecklingen av sjukdomen exacerbation, som ofta observeras vid minsta kylning eller hösten immunitet.

Återställa blodcirkulationen och metaboliska processer i kroppens celler möjliggör fysioterapi - behandling med elektrisk ström, magnetfält, ultraljud. Som regel tillåter det korrekt utformade systemet med medicinsk och fysioterapeutisk behandling vid tidig upptäckt av stillastående prostatit att minimera risken för sjukdomsprogression i framtiden.

Radikal behandlingsmetod

Att tänka på om prostatit är botad eller inte, det är viktigt att förstå att det i flera fall måste droger tas i många år. Med tiden reduceras effektiviteten av läkemedelsbehandling, så att du kan bli av med sjukdomen bara kirurgiskt. Beroende på svårighetsgraden av inflammationen och ödemet i kroppen praktiseras antingen en partiell orgelfärgning eller radikal prostatektomi.

Den första platsen bland metoder för inflytande på prostata är upptagen av minimalt invasiv verksamhet och laserbehandling. Under detta förfarande utförs lagrad förbränning av små områden i prostatakörteln, vars vävnad har förändrats som ett resultat av långvarigt ödem. Operationen varar inte mer än några timmar, rehabilitering tar flera dagar. För fullständig återhämtning tar det inte mer än en månad. Fördelarna med minimalt invasiva metoder är avsaknaden av risker för blödning och komplikationer. I regel påverkar sådan inblandning inte reproduktiv funktion och erektion. Patientens återkoppling gör att vi kan dra slutsatsen att laser effekten på prostatakörteln med prostatit är det mest effektiva och effektiva sättet att behandla kronisk prostatit.

Laserbehandling blir popularitet

Användbara rekommendationer

Prostatit innebär ett antal begränsningar i patientens livstid. För att påskynda restaureringen av prostatakörteln kommer det att hjälpa till:

 • balanserad näring
 • avslag på dåliga vanor
 • vanligt kön
 • måttlig fysisk aktivitet.

För att bli av med sjukdomen behövs ett integrerat tillvägagångssätt. Förutom medicinsk behandling praktiseras fysioterapi, massage och en uppsättning övningar för normalisering av cirkulationen i bäckenorganen. Dessutom visas patienter en diet, i kosten introduceras produkter som är användbara för människors hälsa - citrus, nötter, pumpa. Som tillsats till kosten rekommenderas att ta linfrö och pumpaolja.

Kronisk prostatit kräver noggrann uppmärksamhet åt sin egen hälsa, annars kan hypotermi eller stress orsaka utveckling av en exacerbation. Frekventa exacerbationer av prostatit leder till progression av sjukdomen och nedsatt funktionalitet i prostatakörteln. För att nattligt uppmana att urinera i det förflutna och inte längre återvända, förutom att ta droger för att lindra inflammation, måste du ta immunostimulantia. För att stärka nervsystemet visar intaget av B-vitaminer, droger med magnesium, sedativa.

Det är viktigt att komma ihåg: någon sjukdom behandlas framgångsrikt om det diagnostiseras i rätt tid, och prostatit är inget undantag. Om patienten inte startar sjukdomen, följer läkarens rekommendationer och inte självmedicinerar, kan du bli av med prostatit.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Oavsett om vi behandlar kronisk prostatit

Allt om kronisk prostatit: tecken, komplikationer, diagnos och behandlingsmetoder

Kronisk prostatit är en sjukdom som kännetecknas av långvarig inflammation i prostatakörteln, vilket leder till regelbunden störning av det reproduktiva systemet hos den manliga kroppen.

Många patienter undrar om kronisk prostatit behandlas.

bevis

De första tecknen på kronisk prostatit, som patienten observerar i hans kropp - är kraftiga skarpa smärtor i underlivet och i könsorganet, problem med urinering, erektil dysfunktion. Mycket ofta utvecklas denna sjukdom hos män under det mest aktiva sexuella livet (det vill säga mellan 25 och 45 år).

Det finns flera typer av kronisk prostatit.

Specialister inom urologi särskiljer följande huvudformer av sjukdomen:

 1. Infektiös (bakteriell) - orsaken är infektioner eller bakterier som tränger igenom prostata. Mest vanliga Chlamydia kronisk prostatit. Det är denna form som i de flesta fall leder till manlig infertilitet;
 2. Icke-infektiös (abakteriell) - den exakta orsaken till att denna form utvisar läkare är okänd. Oftast är detta en felaktig struktur av manprostata, på grund av vilket trycket på urinkanalen ökar, varigenom en del av urinen utstötas. Det kan också vara en autoimmun lesion av prostata vävnaden;
 3. Kognitiv (stagnant) - bildas som ett resultat av ofullständig tömning av prostata och bildandet av överskott av blod. Stagnationsformer och den inflammatoriska processen börjar;
 4. Syndromet med permanent bäckensmärta - inflammation uppträder med konstant obeveklig smärta i perineum;
 5. Asymptomatisk - fortsätter utan tecken på sjukdom, orsakar inte något obehag, trots förekomsten av en inflammatorisk process.

Varför utvecklar sjukdomen?

Det finns flera huvudorsaker för utvecklingen av kronisk prostatit. En av de vanligaste är infektionen i kroppen och som en konsekvens utvecklingen av den inflammatoriska processen. Infektion kan inträffa genom blodet och genom organen i det genitourära systemet (till exempel genom blåsan).

De vanligaste infektionerna, som leder till inflammation i prostatakörteln, är E. coli, svamp, stafylokocker och andra.

Kronisk form i händelse av infektiös infektion i prostata tar i händelse av att immunsystemet i kroppen försvagas (till exempel av andra sjukdomar) eller det finns patologier i bäckenorganen.

Dessutom främjas sjukdomsövergången till "krönikan" ofta av hypotermi, regelbunden stress, övermattning och fel livsstil (rökning, alkohol, felaktig näring etc.)

Icke-bakteriell prostatit utvecklas på grund av stagnation av blod i bäckenorganen. Anledningen till stagnation kan vara annorlunda, med början av stillasittande arbete och en stillasittande livsstil som slutar med organismens fysiologiska egenskaper. Också "stagnation" av blod uppträder ofta i frånvaro av regelbunden sexuell aktivitet.

Huvudsymptom

Fall när sjukdomen uppstår utan symptom är inte ovanligt. Den asymptomatiska manifestationen är mycket farligare eftersom den diagnostiseras sent och chanserna för en fullständig återhämtning minskas kraftigt.

Män ska regelbundet (en gång om året) genomgå en urolog och ta prov för förebyggande.

Symtom på kronisk prostatit liknar utseendet hos andra sjukdomar i genitourinärsystemet, så det är svårt att klassificera dem självständigt. Dessa inkluderar särskilt: smärta och brännande vid urinering, erektionsproblem, smärta vid samlag, frekvent uppmaning att urinera, oförmåga att helt tömma blåsan, etc.

Svårighetsgraden av manifestationen av vart och ett av dessa symtom kan vara annorlunda och beror på en persons fysiologiska egenskaper. I vissa fall kan prostatit uppträda som mild sjukdom, hos andra - orsaka allvarligt obehag. I de situationer där smärta inte sprider sig överallt kan patienten ta prostatit för förkylning, en sjukdom i midjan, rygg eller sakrum (eftersom obehag lokaliseras i dessa områden). Därför söker många patienter med prostatit inte omedelbart medicinsk hjälp.

Ett karakteristiskt symptom på kronisk prostatit är ett brott mot urinering - det är närvarande i alla fall av inflammation. Men olika typer av störningar är möjliga: försenad tömning, frekventa uppmaningar, omöjlighet med fullständig tömning av blåsan etc.

Symptom som liknar allergiska reaktioner är också möjliga: svår klåda i könsorganet och rodnad. Men i detta fall orsakas de av en stark stagnation av blod i bäckenområdet.

Även med utvecklingen av kronisk prostatit kan en man inte låta bli att upptäcka permanent erektil dysfunktion igen, med stillastående processer. Ofta är det dessa brott som orsakar allvarliga psykiska problem, ner till djup depression.

I ett antal fall uppstår en ökning av kroppstemperaturen men som regel obetydlig (inte högre än 38 grader). På grund av smärtsamma symtom kan patienten drabbas av sömnlöshet, aptitlöshet, konstant trötthet, etc.

Om patienten inte vidtar några åtgärder för behandling av prostatit under lång tid, ökar risken för att utveckla prostatit, inklusive impotens och infertilitet. Det finns fall då kronisk prostatit hos män med felaktig behandling ledde till utveckling av cancer.

diagnostik

Oavsett att utföra diagnostik vid kronisk prostatit är det svårt nog. Den exakta orsaken och arten av sjukdomen kan endast bestämmas av en specialist. För det första genomgår patienten en allmän undersökning inom ramen för vilken förekomst eller frånvaro av olika hudutbrott och andra reaktioner i nervsystemet bestäms.

Dessutom frågar doktorn honom nödvändigtvis om alla möjliga symptom. Under denna diagnosperiod är det mycket viktigt att svara på frågor ärligt ärligt.

För att identifiera typen av inflammatorisk process och att utse rätt behandling, urologen utser:

 1. Ett smet från urinröret
 2. Analyser för bakterier och infektioner;
 3. Överför blod från venen till nivån på PSA (med prostatit kan variera från 4 till 10 ng / ml. Ju högre värdet i detta område är desto högre är sannolikheten för prostatacancer).
 4. Fingerhäft av prostatsekretionen;
 5. Ultraljud för en detaljerad presentation av inflammerat område (storlek, plats, tillstånd);
 6. Echografisk undersökning (echopriznaky: förändrad struktur av körteln och förekomst av diffus omstrukturering);
 7. Prostata vävnadsbiopsi om misstänkt för att ha cancer.

Kanske utnämning av mer specifika tester, till exempel leverans av prostatsekretioner.

Tack vare ovanstående undersökningar bestämmer läkaren vilka bakterier som orsakade utvecklingen av inflammation i prostatakörteln.

Korrekt diagnos är mycket viktigt, eftersom läkaren ordinerar behandling på grund av sin data, där kronisk prostatit behandlas framgångsrikt. Var inte rädd att fråga eller fråga en diagnos igen - din återhämtning beror direkt på den.

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Hur bli av med kronisk prostatit? Härdning av kronisk prostatit är ganska svår. På många sätt beror detta på att en man är för sent för att söka medicinsk hjälp. Men med rätt systematiserad och komplex behandling kan sjukdomen verkligen bli besegrad.

Det är viktigt att återvinningsprocessen innehåller en uppsättning procedurer som har en omfattande inverkan på inflammationens fokus.

Illamående har sina egna särdrag:

 • Patientens ålder
 • Det är inte alltid samma kliniskt tydliga;
 • Den inflammatoriska processen skiljer sig åt vid olika steg;
 • Statusen för immunitet vid sjukdomsdagen.

Läkaren måste ta hänsyn till alla dessa faktorer och fortsätta från dem för att ordinera en behandling med droger och förfaranden.


I sällsynta fall, om kronisk prostatit har lett till komplikationer, är kirurgisk behandling möjlig. Under alla omständigheter än att behandla en kronisk prostatit, - definierar läkaren.

Komponenter för framgångsrik behandling

Många experter är överens om att effektiv behandling är en komplex behandling.

Det vanligaste systemet för behandling av kronisk prostatit:

 1. Antibakteriell terapi;
 2. Bekämpa de viktigaste symptomen;
 3. Återställande av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ och eliminering av ödem i prostatakörteln;
 4. Terapi syftar till att stabilisera immunsystemet;
 5. Antiinflammatorisk terapi;
 6. Folkmekanismer;
 7. Kirurgisk ingrepp
 8. Diet.

När en fullständig omfattande återhämtningsplan är klar, noterar läkare en uthållig klinisk återhämtning med kronisk prostatit.

Till frågan - "Finns det någon allmän behandling?" Ingen av läkarna kommer att svara otvetydigt - ja. Men frågan: om en kronisk prostatit kan botas, är det möjligt att klart och tydligt svara ja.

Varje patient är unik och terapin är skräddarsydd för sina specifika egenskaper. Det viktigaste är att uppfylla en urologs utnämning, att inte engagera sig i självmedicinering och inte försumma din hälsa. Annars kan en exacerbation av sjukdomen enkelt inträffa, vilket leder till att attacker av akut smärta uppstår. Oavsett om du klarar av att bli av med sjukdomen eller inte, beror på stämningen, tålamod och kunskapsnivå hos din mentor.

Antibiotikabehandling

Antibakteriell terapi (om orsaken till sjukdomen är bakterier och infektioner).
Det består i att ta antibakteriella läkemedel tills dess att koncentrationen når en nivå som kan klara patogenerna och förhindra att de återkommer. Vanligtvis är det 2-4 månader. Med icke-infektiös prostatit är sådan behandling förbjuden! Det kommer bara att skada kroppen och leda till ett tillstånd av immunbrist.

Med denna terapi bör följande faktorer beaktas:

 • Den sådda mikrofloraens natur
 • Känslighet hos kroppen mot droger;
 • Sannolikheten för biverkningar
 • Varaktighet och upptagningsmetod
 • Kombination med andra behandlingsmetoder.
Bekämpa de viktigaste symptomen

Symtom på prostatit är mycket varierande och de varierar på olika sätt, men ett symptom är alltid närvarande - det är svår urinering och en trög ström. I sådana fall är patienter vanligtvis ordnade alfa-blockerare som normaliserar det genitourinära systemet.

Återvinningsprocedurer

För att återställa blodcirkulationen i det lilla bäckens organ och eliminera ödem i prostatakörteln, ordineras patienten:

 • mediciner;
 • Massa av prostata (med icke-infektiös kronisk prostatit);
 • Rektala suppositorier, som inkluderar belladonna, anestesin eller ichthyol;
 • Whirlpool;
 • Hirudoterapi (leeches);
 • Sjukgymnastik (UHF, rektal elektrofores, laserterapi);
 • Sanatoriumbehandling (speciellt lerbad);
 • Terapeutisk fysisk träning.
Immunmodulatorisk terapi

En viktig faktor i behandlingen av kronisk prostatit är upprätthållandet av immunitet. Immunomodulerande läkemedel förhindrar utveckling av autoimmun aggression.

För att stärka immuniteten föreskrivs patienter som innehåller zink, Echinacea extrakt och pumpa frön. De skadar aktivt skadliga mikroorganismer.

En bra hjälp är vitamin- och mineralkomplexet. Det främjar regenerering av celler och förbättrar kroppens motståndskraft mot skadliga mikroorganismer.

Antiinflammatorisk behandling

Här är allt byggt på intag av droger som bekämpar inflammatorisk process.
Vanligtvis är det ljus som innehåller:

 • Teatriazolin, vilket förbättrar regenerering av celler och vävnader;
 • Propolis, som tar bort inflammation och stärker immunförsvaret;
 • Ichthyol, vilket förbättrar blodcirkulationen.

För att sänka kroppstemperaturen kan du använda Ibuprofen eller Diklofenak.

Traditionell medicin

I tider av healers och healers, läktes män med örttinkturer, buljonger, kompresser, i allmänhet allt som naturen gav. Upp till nu har recepten bevarats, testats inte av en generation. Naturligtvis kan vissa örter inte botas, men om du använder den som en del av komplex terapi, kommer resultatet inte att ta lång tid.

Blandning från kastanj, aspenbark, hassel, celandine och hemlock har mirakulösa egenskaper. Sann vänner kan vara honung och propolis, om de inte är allergiska.

Applicera recept på traditionell medicin är endast efter att ha råd med en läkare. Det kan vara att växtbaserade infusioner kommer att störa mot mediciner, vilket leder till försämring.

Kirurgisk ingrepp

Denna åtgärd av behandling används som en sista utväg, när scenen för sjukdomsutvecklingen redan är irreversibel och någon annan behandling är maktlös. Genom urinröret införs ett speciellt instrument för att ta bort en del av inflammerade vävnader. Operationen heter - transuretral resektion av prostata (TURP).

Således behandlas inte bara kronisk prostatit, men också adenom i prostatakörteln. Detta är ett sömlöst sätt, men det har inte alltid en plats att vara. Tyvärr finns det fortfarande ett öppet ingripande med hjälp av kirurgiska instrument. Då lämnar sjukdomen alltid en påminnelse i form av ett ärr, formen och storleken av vilken direkt beror på kirurgens skicklighet.

Diet med kronisk prostatit

I mat med kronisk prostatit kan det innehålla någon mat, endast i måttlig utsträckning.

Huvudkomponenterna för rätt näring i det kroniska skedet:

 • Sober livsstil. Alkohol förbjuds i stora mängder, eftersom det provar irritation i urinvägarna. Du har råd med ett glas vin eller ett glas cognac, men inte oftare ett par gånger i veckan.
 • Ett minimum av kaffe och svart te. De påverkar också genitourinary systemet negativt. Men du kan dricka grönt te. Det rensar urinvägarna väl.
 • Säg NEJ till kolesterol. Fettmat kan konsumeras, bara inte ofta och i små kvantiteter. Ge företräde åt kokta eller stuvade rätter. De är nästan lika bra som smaken, om de är ordentligt förberedda.
 • Mer frukt, grönsaker och spannmål. Grönsaksfibrer och spannmål ger tjocktarmarnas funktion. Detta förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen och minimerar inflammatorisk process.
 • Mer zink. Han är huvudassistenten i kampen mot prostatit. Zink finns i skaldjur, kycklinglever, baljväxter och nötter.

förebyggande

Profylax av prostatit innefattar först och främst åtgärder som syftar till att upprätthålla det normala cirkulationssystemet. I synnerhet är det nödvändigt att leda en aktiv livsstil, träna, kontrollera den normala funktionen av metaboliska processer, ha ett regelbundet sexliv, etc.

I fallet med inflammation i prostatan, i syfte att undvika dess omvandling till kronisk patientens behov: För det första, strikt följa alla rekommendationer från läkare och behandla sjukdomen tills fullständig återhämtning; För det andra, även efter avslutad huvudbehandling, att regelbundet besöka en urolog och genomgå en allmän undersökning.

Kom ihåg att någon form av inflammation i prostata kan bli kronisk på grund av otillbörlig eller felaktig behandling.

Bekämpa kronisk prostatit är mycket svårare än till exempel akut prostatit.

Alla sjukdomar i urin- är farliga inte bara tecken på symptom (svår smärta och oförmåga att leva ett normalt liv), men också de möjliga varianter av komplikationer, upp till infertilitet eller missbildningar hos fostret vid befruktningen. Det är därför det är så viktigt att övervaka din egen hälsa och inte förvänta sig att mindre symptom kommer att passera själva.

Göm inte för experten även de avvikelser i hälsotillståndet, som inte orsakar allvarligt obehag. Vilken sjukdom som helst är enklare och snabbare att bota vid det inledande skedet av utvecklingen.

Det är också viktigt att förstå att utvecklingen av inflammatoriska processer, och får som en följd av dessa processer antimikrobiella medel i hög grad försvaga den mänskliga kroppen, och att återställa den tidigare hälsotillstånd kräver mycket tid.

Det är mycket lättare att börja behandlingen i tid och inte tillåta patologier att ta på sig en kronisk form.

Så, mannen behöver inte tänka på vad som är kronisk prostatit och hur man botar denna sjukdom om han kommer att följa följande regler:

 1. Klä sig i vädret och undviker hypotermi;
 2. Använd inte obekväma smala kläder.
 3. Att observera en diet - vägran av alkohol, fet och kryddig mat och konserveringsmedel.
 4. Två gånger om året för att komma till en urolog för förebyggande kurser;
 5. Åtminstone en gång per år för att gå till ett sanatorium - dispensar.

Titta på din livsstil, i tidskontakt för hjälp till specialister, inte självmedicinera och ingen sjukdom kan inte skada dig!

Kan jag bota kronisk prostatit: recensioner och tips

Idag är inflammation i prostatakörteln en sjukdom inte bara hos män i en fast ålder, utan också hos unga män. Hundratusentals män över hela världen är redan urologpatienter, men inte alla kan snabbt komma ut ur kontoret. Är det möjligt att bota prostatit, speciellt en som har gått in i ett kroniskt stadium?

Varför är kronisk prostatit farligare än akut?

Akut prostatit kännetecknas av extremt ömhet hos könsorganen. Patienten kan inte tänka på något annat än smärta i ljummen. Han finner det svårt att sitta, gå, ligga bara ner. Att leva ständigt med sådan smärta är omöjligt. Under tiden är läkare mycket mer rädda för patienter med kronisk prostatit än hos sjukdomen i den akuta fasen, och det är därför.

Patientens ålder

Akut prostatit uppträder ofta hos ungdomar. Ålder i behandlingen av prostatit spelar ibland en viktig roll. Den unga organismen är mycket bättre att klara av sjukdomar, inklusive inflammation. Immunsystemet hos unga har också en större potential. Slutligen har åldersmän nästan alltid samtidiga sjukdomar. Detta, för det första, blir ofta en källa till komplikationer, och därför kommer fullständig härdning av prostatit att bli mycket svårare. För det andra komplicerar samtidiga sjukdomar och begränsar listan över läkemedel som är acceptabla för upptagande av sådana patienter. Urologen måste ta hänsyn till faktorer som högt blodtryck, komplikationer av patientens lever och njurar, och i anmärkningen till många läkemedel är dessa sjukdomar en kontraindikation för antagning. Slutligen är det värt att härda prostatit, eftersom det finns nya problem i sådana patienter, och att doktorn fortsätter.

Tröskel för tålamod

Den tid som passerar mellan utseendet av symtom i patienten och hans ankomst till läkaren vid akut prostatit är mycket lägre. Troligtvis började den inflammatoriska processen nyligen, och därför har den patogena mikrofloran ännu inte lyckats komma in i intilliggande vävnader. Med kronisk prostatit har den akuta fasen gått under lång tid, och det är ofta asymptomatisk. Mindre olägenheter tycks vara tillfälliga för patienten, och ibland tar det flera år att gå till doktorn, när livet äntligen har börjat anpassa sig till den progressiva kroniska prostatit. Oavsett om det är möjligt att bota sjukdomen, kommer bara läkaren att kunna berätta.

Olika patogener

Akut prostatit i den överväldigande majoriteten av fallen orsakas av virus och bakterier som tränger in i människans organ genom oskyddad samlag. Är prostatit behandlad hos män som fick sjukdomen i dessa fall? Mänskligheten har lärt sig att bekämpa 99% av alla kända mikroorganismer, och denna kamp är ganska framgångsrik. Grunden för behandlingen av kronisk prostatit är inte borttagandet av patogen mikroflora, men förbättringen av blodmikrocirkulationen i prostatakörteln. För att sprida blod, förbättra tillståndet för blodkärl, öka lokal immunitet - dessa uppgifter är mycket svårare.

Korrekt behandling är ett integrerat tillvägagångssätt

Kan jag permanent bota kronisk prostatit? Ja, om behandlingen är komplex. Dessa ord säger att det är nödvändigt att observera exakt allt, absolut alla rekommendationer från urologen. Att ignorera ens en punkt kommer att göra behandlingen meningslös, och den terapeutiska kursen måste upprepas på nytt. Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av kronisk prostatit innefattar:

 • mottagning av läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • massage i prostatakörteln;
 • behandling med folkmekanismer
 • korrekt fysisk aktivitet - motionsterapi.

I de mest extrema fallen kan kronisk prostatit behandlas med operation. Som regel sker detta i mycket försummade fall, när det finns en degenerering av urinvävnaderna och deras signifikanta sammandragning. Detta kan också gälla för patienter med abscess eller prostata adenom.

Medicinsterapi

Huruvida prostatit behandlas på ett sjukhus, eller om en man genomgår en terapeutisk kurs hemma, utan piller idag, är det här omöjligt att föreställa sig. I den inflammatoriska processen i prostatakörteln är kroppen svår att hantera infektionen på egen hand, och den behöver hjälpas. Tack vare intaget av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel i blodet börjar män cirkulera kemiska föreningar som är aktiva mot virus och bakterier. Hur kan prostatit behandlas korrekt? Så, även läkemedel är nödvändiga exakt som föreskrivs av läkaren. Reglerna är följande:

 1. Ett läkemedel kan inte ersättas av en annan utan att rådfråga läkaren. Om kostnaden för medicinen på apoteket tycks vara för hög för sin låga budget, är det bättre att ringa till läkaren och fråga om en eventuell ersättning för analogen.
 2. Tiden för medicineringen måste följas. Om du tar ett läkemedel på en tablett tre gånger om dagen betyder det att du behöver dricka dem efter 8 timmar och inget annat. Endast på detta sätt är det möjligt att uppnå en konstant koncentration av de aktiva komponenterna i medlet i kroppen och en hög effektivitet av läkemedlet.
 3. Tidpunkten för medicineringen bör också observeras. Även om patienten har förbättrats är avbrytande behandling omöjlig. Detta kan leda till en hemsk följd - en minskning av bakteriens känslighet i prostata mot denna typ av antibiotikum. Den inflammatoriska processen bara går på en stund i "sleep" tillstånd, och sedan hävda sig med ny kraft, och fick tidigare och visade goda resultat läkemedlet kommer inte längre exponering för bakterier.
 4. Alla tabletter kan inte tvättas med mjölk, te, kaffe eller juice, särskilt citrusfrukter. Några av dessa drycker minskar absorptionen och smältbarheten av läkemedlet, vilket innebär att läkemedlets effektivitet blir lägre. Komponenterna av andra drycker från denna lista kan reagera med antibiotikumets aktiva substans och ge en helt oväntad och till och med farlig hälsoeffekt. Denna rekommendation anges som regel av tillverkaren i annoteringen till läkemedlet.

sjukgymnastik

Det här är den typ av terapi som manliga patienter sällan uppmärksammar, med tanke på tidsfördriv på sofforna på sjukgymnas kontor meningslöst. Vare sig vi behandlar kronisk prostatit hos sådana män eller inte? Sannolikheten för framgångsrik behandling minskar signifikant. Sjukgymnastik hjälper till att öka blodflödet i bäckenområdet. Om du kommer ihåg att patienten samtidigt tar mer och antiinflammatoriska läkemedel, visar det sig att prostata körteln kommer att få en större mängd läkemedelskomponent än tidigare. Detta kommer att påskynda behandlingen avsevärt.

Massage i prostata

Denna metod är den mest kontroversiella av alla presenterade. För det första är en sådan massage inte alltid användbar, och med förvärring av kronisk prostatit kan det till och med vara farligt. För det andra är män väldigt skadade mot främmande kroppar och manipuleringar som utförs i deras ändtarma. Detta orsakar överdriven spänning i bäckenområdet. Slutligen bör en sådan massage endast utföras av en specialist med erfarenhet, och även i stora städer kan de räknas på fingrarna.

Om vi ​​talar om en prostata-massage på ett positivt sätt, är det verkligen kapabelt att lindra stagnation i detta organ. Denna metod ordineras vanligen när medicinen inte visar bra resultat och kronisk prostatit fortskrider. Slutligen hjälper massagen av prostatakörteln att härda impotens i samband med stillastående fenomen, och återupptagandet av aktivt sexliv är värt sådana plågor.

OBS! Det finns många kontraindikationer för prostatakörteln, och det är nödvändigt att se till att det är säkert för din hälsa!

Behandling med folkmedicin

Förvånansvärt kan även en urolog, en anhängare av traditionell medicin, ange behovet av att ta buljonger av vissa örter, men allt detta bör ske inom ramen för komplex behandling. Är kronisk prostatit behandlad uteslutande med örter? Naturligtvis inte, och att förföra fyto-terapeut på detta poäng är inte värt det. Tillfällig förbättring av välbefinnande är den enda effekt som kan uppnås. Vanligtvis tas det för fullständig botning av kronisk prostatit.

Men folkmedicin är inte förgäves överförs från generation till generation. Medicinsk örter innehåller många användbara ingredienser, och några av dem - även antiinflammatoriska ämnen, är så nödvändiga för behandling av prostatit. Som en godläkningsåtgärd fytoterapi kan vi nämna tranbärslöv som har bakteriedödande verkan och verkligen hjälper till att behandla inflammation, inte bara i prostata, utan även i urinblåsan. Detta faktum har officiell bekräftelse och kan användas av urologer.

Fysisk aktivitet

Vid inflammation i prostata kan du inte ligga i soffan, men fysisk aktivitet bör vara speciell, användbar. Alla sporter måste nu genomgå ett noggrant urval av en läkare. Till exempel, om en man är förtjust i ridning, bör han sluta träna, och kanske ändra sportshobbyen till en annan sort. Så prostatit kan botas snabbare och viktigast - för alltid, för det här är vad varje patient uppnår med en kronisk form av inflammation. Också med många medicinska centra finns det särskilda LFK-kontor där läkaren kommer att visa dessa övningar, tack vare vilken prostatit behandlas snabbare.

Separat stoppar vi på Kegel övningar, eftersom de är skapade speciellt för män med prostatit. Uppgiften, som ligger till grund för dem, är att lära sig att hantera de processer som produceras av bäckenorganen. Den muskulösa styrkan hos en mans urino-genitala organ kommer att öka många gånger. En separat bonus är att förbättra situationen med erektion, styrka och jämn libido.

Kronisk prostatit - inte för alltid

Kan jag permanent bota kronisk prostatit? Patienternas svar svarar positivt på denna fråga. Alla som har gått igenom den här vägen kommer att råda exakt vad som hjälpte honom. Men prostatit kan härdas endast när det behandlas individuellt och inte formellt. Hos en man tar behandlingen av kronisk prostatit endast en månad, medan en annan kommer att behöva spendera ett år på detta, eventuellt mer. Det är viktigt att inte förtvivla och förstå att en man går till ett bra mål - sin egen hälsa och välbefinnande. Om du passerar den här vägen tillsammans med din familj och släktingar, kommer testet bara att rally nära människor och göra dem starkare.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...

Kan jag bota kronisk prostatit, låt oss förstå

Kronisk prostatit är en fullständigt härdbar sjukdom. Många tror att kroniska processer inte hindrar en person från att leva och behandla dem lätt. Detta är fundamentalt fel: denna inställning till hälsa kommer att leda till en dålig slut.

Om du har kronisk inflammation i prostata

Efter besöket hos urologen föll din humör: läkaren sa att du har en kronisk inflammation i prostata. Du kom till hjälp, och du blev kallad en sådan diagnos. Behöver jag bli upprörd? Nej det är det inte.

Många män lever med kronisk prostatit, många vet inte ens om det. När sjukdomen börjar känna sig själv, måste du agera snabbt - att bli behandlad. En behandling ordineras av en urolog.

Faktum är att en liten andel män aldrig lyckas bota kronisk prostatit, men 85-90% av 100% av fallen är härdbara.

Det betyder att för patienten kommer solen att skina igen, och livet kommer att medföra glädje. Det viktigaste är att följa läkarens instruktioner!

Metoder för behandling

Vid behandling av en kronisk process uppstår vissa svårigheter. Till skillnad från akuta, nyligen diagnostiserade sjukdomar är behandlingens längd stor och kan nå flera månader och ännu mer.

Läkaren behöver en effektiv behandlingsstrategi och utmärkt professionell kunskap vid behandling av denna sjukdom.

Den kroniska processen kan vara bakteriell och abakteriell.

I det första fallet bör flera typer av antibiotika väljas för behandling och regelbunden bakteriologisk sådd av prostatsekretionen bör utföras för att övervaka deras effektivitet.

Låt oss vara ärliga, denna typ av kronisk prostatit behandlas längre och svårare.

Den bakteriella kroniska prostatit behandlas annorlunda - läkare behöver inte förstöra mikrofloran och attackera patientens lever med ett komplex av antibiotika. Målet med behandlingen är att återställa prostatafunktionen och eliminera de faktorer som orsakade stagnation.

I detta fall används fytopreparationer och effektiva folkmedicinska medel.

Transrectal prostata massage är ett av de mest effektiva sätten att behandla kronisk inflammation i prostata.

Kom ihåg att för att förebygga sjukdomen och dess exacerbationer är det viktigt att utföra en sådan massage minst en gång i månaden.

Om du är över 30 år, är detta förfarande obligatoriskt. Självklart, om du inte vill avsluta din sexkarriär tidigt.

Massage kan göras på egen hand, eller du kan kontakta en specialist.

I moderna butiker hittar du en mängd olika massagehjälpmedel. Därför, hemma, kan denna procedur utföras av varje man.

Med kronisk inflammation är ömhet inte så uttalad att det stör proceduren. Vi rekommenderar inte massage genom smärta.

Morgonövning eller regelbunden motion (körning, pool) sprider blodet utmärkt genom kroppen, vilket ger styrka och energi. Efter träning känner du dig alltid bättre (förutom - professionella idrottare som arbetar "för slitage").

Stagnation av blod i bäckenregionen, i prostataens parenchyma, är en viktig orsak till prostatit. Ingen stagnation - ingen prostatit. Det är enkelt!

Förstärkning av immunitet (härdning) är ett bra sätt att återställa harmoni i kroppen. Här är ett exempel på dousing med kallt vatten (inte dusch, det är dusch med huvud).

Förfarandet är kortlivat, men det är svårt att överskatta dess effekt på kroppen. Du får en kraftfull laddning av positiv och kraftig, förbättrar blodflödet i kroppen.

Blod jagar från huden till de inre organen och tillbaka. Varför börja inte just nu?

För att bli av med kronisk prostatit kan du använda folkmedicin eller snarare folkmedicin för prostatit.

Du kan också ta presentationer av moderna apotek.

Olika buljonger är ett effektivt sätt att förebygga och behandla oinflammatoriska inflammatoriska processer, när orgelet ännu inte har genomgått oåterkalleliga förändringar.

Vilka läkemedel och förfaranden kan en annan läkare utse?

All känt läkemedel No-sppa (No-spa, "no spasm") lindrar svullnad i prostatakörteln, vilket eliminerar smärtssyndrom.

En urolog kan ordinera mer specialiserade droger, såsom Spasmolitin eller Platyphylline.

Verkan av dessa läkemedel är att slappna av i mjuk muskler i prostatakörteln.

Tack vare detta får prostats hemlighet, som är täppt av en spasma i körteln, möjlighet att komma ut ur det.

Med ett starkt smärtssyndrom, när patienten är svår att gå, ligga ner, förskriva en novokainblockad.

Många spenderar det på egen hand, injicerar en lösning av novokain i underlivet. Vi rekommenderar att du gör detta på sjukhuset och med utnämningen av en urolog.

Som de säger överlevande av denna procedur - i 3-6 månader känner patienter inte obehag vid urinering, upplever inte frekvent uppmaning att gå på toaletten, smärta går bort.

På sex månader återställs känslorna. Förfarandet syftar till att ta bort spasmen, och inte bara smärta, som många tror.

Nonsteroida läkemedel från kronisk prostatit, huvudsakligen i form av suppositorier (till exempel Diclofenac suppositorier) kan eliminera inflammation direkt vid användningsstället för läkemedlet.

Det är väldigt bekvämt och inte så farligt för kroppen som användningen av per os. Sådana läkemedel har en analgetisk effekt.

VIKTIGT ATT VET: Vilket annat ljus förskrivs för prostatit.

Lösningen placerad inuti ändtarmen är också mycket effektiv vid behandling av kronisk prostatit.

Kanske är detta ett av de vanligaste sätten att behandla sjukdomen.

Förbered lösningen är inte svår, sätta ännu enklare. Om du behöver köpa ljus, är emmen mycket enklare.

Läkemedlet verkar i detta fall direkt på prostata och tar sig in i det transrektala sättet.

Anrogene eller anti-androgenbehandling för prostatit bör utföras på rekommendation av en endokrinolog eller andrologist. Om en människors hormonella status inte förändras, kan du inte använda sådana mediciner.

sjukgymnastik

Detta är en djup uppvärmning av det sjuka organet med en högfrekvent ström.

Idag kan läkare erbjuda en effektivare subtyp av proceduren - induktotermi, eller mikrovågsuppvärmning.

Förfarandena eliminerar effektivt smärta, lindra spasmen. Används vid behandling av sprains, ligamentbrott och kronisk inflammation i olika organ.

Strömmen är av hög frekvens och spänning men med låg kraft.

Effekten av ström i detta fall leder till avlägsnande av spasmer, restaurering av skadade vävnader och normalisering av det mänskliga nervsystemet.

Den huvudsakliga mekanismen vid behandling av kronisk prostatit är i detta fall förbättringen av lokalt och allmänt blodflöde.

Det visar sig att ultraljudsvågor kan värma föremål som deras åtgärd riktas mot. Vid behandling av prostatit används ofta.

Fördelen med ultraljud i förhållande till nuvarande behandlingsmetoder är bakteriedödande verkan. Mikrobiella parasitiska celler dödas genom ultraljud.

Ultraljudseffekten på prostata förbättrar blodcirkulationen och "klarar" cellerna i körteln till ett hälsosamt liv.

Tillsammans med ljus kan medicinska ämnen levereras till rätt ställe med hjälp av en elektrisk ström.

Med hjälp av elektrofores kan du leda den aktiva substansen överallt och minska dess skadliga effekt till noll.

I fallet med prostatit används sällan, men det finns en plats att vara.

En bra läkare, om möjligt, kan skicka en patient till ett sanatorium där ett antal fysiologiska förfaranden och allmänna hälsoåtgärder kommer att ges till behandling av prostatit.

Ge inte upp sanatoriet om du erbjuds det. Behandling av kronisk prostatit i ett sanatorium är en stor chans att fullständigt bli av med sjukdomen.

Sammanfattning

Således bör man idag inte vara rädd för diagnosen "kronisk prostatit", det finns många behandlingsmetoder, vetenskapliga framsteg på webbplatsen är inte värda det.

Om kvalitativt och kompetent behandlas - kommer allt att passera. Det viktigaste är att utföra kontroller och vara ärlig med läkaren.
Det är bättre att bota sjukdomen en gång än att läka tio gånger.