Huvud
Skäl

Hur lång håller inkubationstiden för gonorré?

När det gäller sexuellt överförbara sjukdomar förekommer många av dem inte vid första gången, vilket gör det svårt att diagnostisera dem. Inkubationstiden för gonorré kan definieras som den tid en infektion kräver för att manifestera de första symtomen hos den infekterade personen. Denna period kan begränsas till några dagar eller veckor. Under denna tid manifesterar infektionen sig inte i sig och utvecklar sig i hemlighet. Infektions orsaksmedlet är gramnegativa bakterier hos diplococcus-gonokockerna. De har en uttalad förmåga att tränga in i människokroppens vävnader och påverka dem.

På grund av det faktum att gonorré initialt föreslår möjligheten för en lång inkubationsperiod, är diagnosen av denna sjukdom allvarligt hämmad. Det förvärras av det faktum att hos kvinnor blir denna infektion ibland en latent form av sjukdomen och kliniska symptom kan inte uppträda alls eller de inträffar inte mindre än en månad efter infektion. Samtidigt, under en alltför lång inkubationsperiod, stoppar sjukdomen inte och fortsätter att utvecklas, vilket kan leda till patologiska lesioner av organen.

Medicin har länge fastställt att gonorré (gonorré) är en sexuellt överförbar sjukdom och överförs huvudsakligen sexuellt. Det finns emellertid fall av infektion, inte bara som ett resultat av samlag. Detta kan ske på offentliga platser, som simbassänger, bad, toaletter och hushållsnivå. Det bör noteras att bakterierna i gonokocken bibehåller deras livskraft i urladdningen av den infekterade patienten i den yttre miljön i flera timmar.

Gonorré är en ganska vanlig och tillräckligt studerad infektionssjukdom. Trots allt, enligt statistiken från Världshälsoorganisationen, smittas mer än 200 miljoner människor varje år av denna sjukdom. I samband med det faktum att det inte finns något inneboende skydd mot dessa bakterier från någon person, även efter att ha passerat en fullvärdig behandling, finns det alltid en risk för att man kommer igen. Därför är det omöjligt att lätt behandla denna sjukdom, särskilt som nyligen visad medicinsk praxis visar utvecklingen av gonokockbakterier i resistensen mot moderna medicinska preparat från gruppen antibiotika.

Varaktigheten av inkubationstiden för gonorré

Som redan noterat kan varaktigheten av inkubationsperioden för gonorré variera kraftigt i tiden. En viktig roll i detta spelas av kön som tillhör den smittade patienten. Till skillnad från män som har inkubationstid för gonorré som stannar 2-5 dagar, brukar det hos kvinnor normalt vara 5 till 10 dagar och i vissa fall 1 månad eller mer. Denna relation mellan inkubationstiden och könens varaktighet beror på de särskilda egenskaperna hos de reproduktiva organens anatomiska struktur hos personer med olika kön.

När det gäller tidpunkten för inkubationsperioden för både män och kvinnor, kan detta bero på att vissa individuella faktorer påverkar kroppen. Det är viktigt att ta hänsyn till det allmänna tillståndet för immuniteten hos de smittade, förekomsten av samtidiga sjukdomar, såväl som möjlig mottagning av någon anledning av antibakteriella läkemedel eller antibiotika. Vi kan inte utesluta övergången av gonoré till latent form (främst hos kvinnor), varigenom en långvarig inkubationsperiod redan kommer att vara en allvarlig komplikation av sjukdomen.

Antalet bakteriepatogener, deras patogenitet, mottagligheten av organismen för den givna infektionen och tillståndet hos organen i reproduktionssystemet kan ha en signifikant effekt på villkoren för inkubationsperioden.

Utveckling av gonorré i inkubationsperioden

När en person är infekterad med gonorré, kommer patogenerna först och främst in i munnhinnorna i mänskliga organ. I synnerhet hos män kan det vara urinröret eller glanspenisen och hos kvinnor - vagina eller livmoderhals. Såsom noterats ovan, upptäcker bakteriepatogenerna sig inte till en viss tid. Men efter att ha fallit i en gynnsam miljö för sig själva, börjar de en aktiv reproduktionsprocess, vilken i början av sjukdomsförloppet gradvis leder till utvecklingen av en inflammatorisk process i dessa organ.

Slutet av inkubationstiden för gonorré och de första symptomen

Med början av de första kliniska tecknen på gonoré blir den infekterade personen en kategori av patienter. Slutet av inkubationsperioden kan indikeras med följande symtom:

 • brinnande känsla och purulent urladdning från organen i genitourinary systemet;
 • svullnad av könsorganen;
 • urinering blir frekvent och åtföljs av smärta;
 • det finns en ökning av inguinal lymfkörtlar;
 • möjligen en ökning av kroppstemperaturen.

Om sjukdomen vid de första symptomen inte diagnostiseras i tid och rätt behandling inte startas, kan patienten drabbas av allvarliga komplikationer med organs nederlag som ligger nära infektionskällan. Med tanke på bakteriens gonokockers förmåga att tränga in i andra organ med tiden, om behandlingsförloppet inte tas kan komplikationer även utvecklas på sådana organ som:

 • prostatakörteln;
 • appendages av testiklarna eller livmodern;
 • rektum;
 • organ i lymfsystemet.

En viktig regel för patienter med gonorré

På grund av det faktum att gonorré är en sexuellt överförbar sjukdom och huvudsakligen överförs sexuellt, är varje person med denna sjukdom skyldig att rapportera detta till sin sexpartner. Baserat på medicinsk praxis hänvisar denna regel vanligtvis till en man, och i de flesta fall är det han som har ett ökat ansvar för sin sexpartner. När allt kommer omkring, hos kvinnor, gonoré, inkubationstiden är ganska lång, får inte göra sig själv. Och eftersom sjukdomen hos kvinnor har egenskapen att flytta från en inkubationstid till latent form, kan dess otydliga behandling leda till mycket allvarliga komplikationer. Tillsammans med en venerolog kan en sjukt man rätt noggrant bestämma inkubationsperiodens starttid och, utifrån detta, ta reda på vilka av hans partner som kan vara i fara.

Behandling och förebyggande av gonorré

Det viktigaste och viktigaste villkoret för en lyckad behandling av gonorré är att tidigt upptäcka symptom på ett tidigt stadium och genomgången av en behandlingscykel.

Enligt medicinsk praxis är den främsta orsaken till allvarliga komplikationer vanligen otrolig medicinsk hjälp vid behandling av sjukdomen.

Vid fastställande av diagnosen är det nödvändigt:

 • slutföra behandlingsförloppet och inte avbryta det
 • under hela kursen för att vägra samlag
 • Om symtomen på gonorré efter en behandlingskurs bevaras eller återupptas, ska du omedelbart informera din läkare om det.

Vanligtvis för förebyggande av gonorré tillämpas samma åtgärder som för alla venerala infektioner. Förebyggande av gonorré innefattar först och främst ett antal enkla rekommendationer, bland annat som:

 • Uteslutning av tillfälliga sexuella relationer, och i händelse av att det finns sådan är det obligatoriskt att använda skyddsåtgärder.
 • överensstämmelse med personlig hygien
 • periodiska läkarundersökningar (särskilt för kvinnor);
 • Vid symptom på gonorré bör den inte försenas med kvalificerad behandling.
 • Uteslutandet av självbehandling i samband med eventuell utveckling av allvarliga patologiska komplikationer.

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att behandla, och gonorré är inget undantag.

Hur lång tid kvarstår inkubationsperioden för gonorréinfektion

Gonorré är en infektion som överförs under samlag. Enligt statistiska uppgifter rankas den andra i världen när det gäller förekomsten bland alla venerala patologier. Under gonoré, liksom någon annan sjukdom, utmärks ett antal på varandra följande steg som har sina karakteristiska egenskaper. På funktionerna i inkubationstiden för gonorré och dess skillnader i män och kvinnor - i vår granskning.

Karakteristik av patologi

Gonorré är en sjukdom som uppträder med en infektionsinflammatorisk lesion av mukosalepitelet i genito-urinorganen. Infektionens namn består av två grekiska ord "gonos" - fröet och "rheia" - en läckage (bokstavligen - seminering). I samband med den utbredda förekomsten av gonorré finns det många "folk" -namn - en fraktur, en gonorré-gonorré-abscess. Hennes patogen är gramnegativa parade cocci från familjen Neiserria.

För akut gonoré, vars inkubationstid ersätts av scenen av kliniska manifestationer, finns det en stark symptomatologi och markerade tecken på allmän förgiftning. Kronisk form av patologi, som utvecklas i avsaknad av korrekt behandling av inflammation, manifesterar nästan inte sig själv.

Gonorréinfektion är antroponos (endast människor är sjuka). Microbe-exciter överförs från en sjuk person till en hälsosam med:

 • sexuella kontakter
 • gemensam användning av personliga tillhörigheter - tvättdukar, handdukar, linne;
 • passerar genom det infekterade könsorganet till nyfödda.

Infected med gonorré mycket lätt, hög virulens och patogenicitet av patogenen orsakas av närvaro i det följande: dricka - fäst till slemhinnan i genitaltrakten och mun, hjälper ytterligare angrepp GONOKOCK i den epiteliala skiktet; kapsel - minskar effektiviteten av fagocytisk respons ytproteiner. Bland dem: Por - främjar bakteriens överlevnad i cytoplasman; Opa - förklarar intracellulär invasion; Rmp - skyddar ytantigener från verkan av antikroppar; Los - är endotoxin; IgAl-proteas - förstör specifika immunoglobuliner; beta-laktamas - hämmar aktiviteten av penicillin antibiotika.

Det är intressant. Det första omnämnandet av gonorré finns i Bibeln. Där nämns sjukdomen som en källa till rituell orenhet.

Gonorré upptar en av de ledande positionerna i förekomsten av lesioner i de urogenitala organen. Orsaksmedlet införs aktivt i friska vävnader på grund av följande faktorer:

 • Några antigener från gonokocken känns knappt av försvarssystemet på grund av strukturens likhet med humana proteiner. Detta förklarar utvecklingen av en torpid (trög) infektion, särskilt hos personer med deprimerad immunitet.
 • Patogenens förmåga att tränga in i friska celler stör processerna av fagocytos - mikroorganismernas absorption av makrofager, ett av elementen i immunförsvaret. Den uttalade polymorfismen, detektering av intra- och extracellulära diplokocker genom mikroskopi av biologiskt material är ett och diagnostiska tecken på gonorré.
 • Enzympatogenitet - hyaluronidas och proteas - bidrar till att infektionen snabbt sprids från botten upp. Det är därför att gonorré hos män i tid kompliceras av prostatit och orchitis hos kvinnor - adnexit, salpingit, endometritis.
 • Specifika bakteriociner och lysozymgonokocker hämmar tillväxten av normal mikroflora och framkallar utvecklingen av dysbios. Detta förhindrar återhämtning och bidrar till kroniseringen av den patologiska processen.

Beroende på platsen för implantation och primär skada på organ och vävnader kan gonorré uppstå: urinrör - urinröret ökar; cervicit - livmoderhalsen; salpingit - äggledare (äggledare); proktit - rektum; bakterie - genitaliserad smittspridning i hela kroppen; artrit - inflammation i lederna; konjunktivit (neonatal blindhet) - inflammation i ögatets ögonbindemedel; faryngit - inflammation i svampen.

Mer än 60% av fallet av gonorré förekommer inte isolerat, men i kombination med andra STI. Vanliga "följeslagare" av sjukdomen - trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos, ureaplasmos. Med komplex infektion raderas kliniska manifestationer av enskilda sjukdomar, och det är svårt att identifiera orsaksmedlet enbart genom symptom.

Den klassiska kursen av sjukdomen kännetecknas av närvaron av följande symtom:

 • klåda som brinner i urinröret
 • smärta i underlivet
 • obehag, ömhet med urinering
 • hos män - riklig utsläpp av vit färg (ofta purulent), smutsiga underkläder;
 • gonorré hos kvinnor manifesteras av vattniga eller slemhinniga utsläpp av grön eller gulaktig färg med en obehaglig lukt; många patienter klagar över ökade obehagliga symptom inom några dagar efter menstruationen;
 • allmänna tecken på förgiftning - svaghet, trötthet, nedsatt prestanda, ibland - subfebril kroppstemperatur.

Sjukdomen passerar genom en serie på varandra följande steg:

 • Inkubationsperioden - med gonorré är från 2-3 dagar till en vecka eller mer.
 • Prodromal period - högst 1-2 dagar.
 • Period av kliniska manifestationer av sjukdomen. Det klassificeras enligt följande: frisk gonorré - varar högst 2 månader - akut, subakut, torpid; kronisk varaktighet mer än 2 månader eller ej bestämd.
 • Återhämtningsperiod (tillhandahålls adekvat och snabb behandling).

Vad är inkubationstiden

Inkubationsperioden är tiden från patogenens infektion till kroppen före starten av den första manifestationen av sjukdomen.

Var uppmärksam! Det är inte nödvändigt att förväxla begreppet inkubationstid med termen "latent period", vilket innebär tidsintervallet mellan infektion av infektion i kroppen och början på en persons förmåga att infektera andra. Den senare är som regel kortare.

Varje infektionssjukdom har sin egen strikt definierade inkubationsperiod. Till exempel, de första symptomen på matförgiftning utvecklas inom några timmar eller till och med minuter efter att drabbas av patogenen i mag-tarmkanalen, och Kreyttsfelta-Jakobs sjukdom inte visa sig inte i årtionden efter infektion.

Funktioner av inkubation av gonokocken

Och vad är könsmässiga egenskaper hos inkubationsperioden i gonorré, och hur mycket fortsätter det? Den tid som passerar från det ögonblick som patogen introduceras till utseendet av det första infektionssymtomet är strikt individuellt. Minska inkubationsperiodens varaktighet:

 • närvaro av samtidig STI-mykoplasmos, klamydia, trichomoniasis, ureaplasmos;
 • överföring av infektioner associerade med gonokock vid tidpunkten för infektion;
 • bakteriell vaginos hos kvinnor;
 • samtidig somatisk patologi (diabetes, tuberkulos, kronisk hepatit, levercirros);
 • alkoholmissbruk
 • HIV och andra former av immunbrist (medfödd och förvärvad);
 • postpartumperiod hos kvinnor.

Öka inkubationsperioden: behandling med antibiotika, hushållens sätt att överföra infektionen, stressar, överdriven näring.

Gonorré hos män

Den tid som gonorré kommer att kräva för utveckling av livliga kliniska symptom är något högre för män än för kvinnor. Detta beror på skillnader i urinsystemets anatomiska struktur.

De första tecknen på sjukdomen efter exponering för infektionskällan framträder efter 2-4 dagar. Detta tidsintervall kan förkortas till 12-36 timmar och sträcka sig till 2-3 veckor.

I högriskgruppen, män med anatomiska och funktionella störningar i de urogenitala organen. Vid dem utvecklas infektionen med en större eller stor del av sannolikheten i jämförelse med friska. Underlätta infektion:

 • hypospadier - atypisk plats för urinrörsöppningen (på sidan eller ovanpå glanspenisen, i perineum eller pungen);
 • en bred öppning av urinröret
 • balanoposthit - inflammation i penisens huvud och dess prepuce.

Efter en viss tid har mannen de första tecknen på sjukdomen. De kan föregås av en kort period av prodrom, tillsammans med generell svaghet, huvudvärk, yrsel, feber, svaghet. Efter 1-2 dagar läggs följande symptom:

 • dysursjukdomar;
 • klåda, brinnande inuti urinröret
 • frekvent uppmaning att urinera
 • smärta i ljummen, utstrålar till underlivet;
 • ödem, rodnad i urinrörets yttre bländare
 • ödem, rodnad av penishuvudet;
 • Utseende av vit eller gulgrön urladdning (först synlig efter nattens sömn - "Ett symptom på en morgonfall").

I 10% av fallen utvecklar representanter för den starka hälften av mänskligheten en asymptomatisk form av gonorré. Frånvaron av kliniska manifestationer av infektionen inte mindre farliga: den tidiga behandlings patogen lätt "uppgång" av urogenitala vägar, vilket skador på prostata, testikel bihang. Ofta blir en smittsam och inflammatorisk skada av reproduktionssystemets organ orsaken till manlig infertilitet.

Gonorré hos kvinnor

Inkubationstiden för gonorré hos kvinnor är i genomsnitt 1-3 dagar. Det orsakande agenset tränger lätt in i urinröret och provar utvecklingen av en aktiv inflammatorisk process. Detta beror på de anatomiska strukturernas egenskaper - Urinröret hos kvinnor är kortare och bredare än hos män.

Blixtformar av infektion utvecklas flera timmar efter infektion. Det är också möjligt att förlänga inkubationsperioden till 2-4 veckor.

En kort prodromal period, åtföljd av vanliga tecken på berusning, avslutas med utseendet av specifika symptom:

 • nedskärningar i fördelningen av urin, frekventa resor till toaletten;
 • smärta i vänster och höger ileal regioner
 • möjligen - utseendet av blod i urinen;
 • mukopurulent urladdning från slidan (de har en grön eller gulaktig färg, obehaglig lukt);
 • klåda i slidan, obehag under samlag
 • olika överträdelser av menstruationscykeln.

Var uppmärksam! I hälften av kvinnorna är gonorré urethritis asymptomatisk eller med ett minimalt antal kliniska manifestationer.

Spridningen av gonorrés kärlek till livmoderhinnan och appendages orsakar en klinisk bild av endometrit och salpingit. I framkant av patienters klagomål för buksmärta, subfebrilt tillstånd, försämring av välbefinnande. Aktiv inflammation i äggledarna och bildandet av vidhäftningar kan leda till infertilitet.

Är det möjligt att förhindra utvecklingen av sjukdomen

Förebyggande av gonorré är:

 • Använd latexkondomer under varje samlag (denna regel gäller även oral och analsex).
 • bevarande av trohet till sin sexpartner
 • regelbundna medicinska undersökningar för STD;
 • iakttagande av regler för personlig hygien, användning av egen tvättduk, handduk, underkläder.

Inkubationstiden för gonorré hos män och kvinnor är absolut asymptomatisk. Infektionen har redan inträffat, och orsaksmedlet börjar sin skadliga effekt på kroppens vävnader, men en person kan inte ens gissa om sjukdomsutvecklingen. För att minska risken för infektion är det viktigt att följa enskilda åtgärder för att förebygga STI, och redan utvecklad gonorré är en indikation för omedelbar antibiotikabehandling. Det är viktigt att inte sakna sjukdomen och börja behandlingen så tidigt som möjligt. Detta kommer att undvika övergången av gonorré till kronisk form och minska risken för att utveckla komplikationer.

Hur mycket uppträder gonorré hos män, kvinnor och barn?

Inkubationstiden för gonorré kan variera från några timmar till 4 veckor. Hur snabbt symptomen kommer att bero beror på kön och ålder av patienten och på immunsystemets tillstånd.

Beskrivning av sjukdomen

Gonoréen utvecklas som en följd av gonoréinfektion. Många uppfattar sjukdomen enbart som en sexuellt överförd infektion. Faktum är att 99 av 100 fall av gonoréinfektion förekommer vid tidpunkten för samlag. Det spelar ingen roll vilken typ av sex, vaginal, anal eller oralsex. Du kan smittas även vid sexuella spel utan penetration (ofullständigt samlag).

Gonokocker kan tränga in i kroppen genom slimhinnor i något organ, vare sig det är könsorgan, rektum, urinrör eller munhålan. Tripper kan även påverka konjunktivan. Därför kan överföringen av sjukdomen väl ske på hushållets sätt (1% av fallen), genom hygienartiklar.

Kvinnor är oftare smittade med gonorré. Risken för infektion med oskyddad kontakt med bäraren är 50-80%. Även för män är risken för infektion 30-40%.

I flickor följs gonoréen ofta av klamydia, trichomoniasis och liknande infektioner. Detta smörjer inte bara den kliniska bilden, vilket komplicerar diagnosen, men minskar också inkubationsperiodens längd avsevärt.

Utvecklingen av sjukdomen hos kvinnor

Gonorré påverkar oftast det rättvisare könet. Efter hur många dagar manifesteras gonorré hos kvinnor och vilka är de första symptomen på infektion?

Efter infektion med gonokocker i den lugna delen av sjukdomen fram till utseendet av de första symtomen kan det ta från 7 till 14 dagar. Akut infektion sker efter 1, högst 3 dagar. Emellertid kan inkubationsperioden förlängas, i det här fallet från infektionstiden till utseendet av symtom, det varar från 2 till 4 veckor.

Den farligaste är den asymptomatiska banan av sjukdomen, den diagnostiseras hos 50% av patienterna. Tripper i detta fall detekteras av misstag under en rutinundersökning och leverans av test. Därför rekommenderas alla kvinnor att besöka venereologen 2 gånger om året. Om flickan inte har en fast partner ska antalet besök ökas till 4 gånger om året. Det är viktigt att skydda dig med varje samlag, men det gör inte negativa förebyggande undersökningar.

Vid infektion av de första symptomen på gonorré hos kvinnor är sådana brott som:

 • smärta i underlivet
 • frekvent uppmaning att urinera
 • smärta och gnugga i urinröret
 • blod i urinen;
 • mukopurulent urladdning;
 • klåda.

Gonorré är en typisk gul urladdning.

Tripper smittar ofta livmoderhalsen, endometrium och äggledarrören. Inflammation åtföljs av smärtsamma spasmer, feber, huvudvärk och i allvarliga fall kan blödning förekomma. Om du inte gör en diagnos i tid, börjar inflammationen i äggstockarna, vilket kan leda till infertilitet hos kvinnan.

Huvudproblemet med tidig diagnos av gonorré hos kvinnor är att symptomen pekar på andra sjukdomar i det genitourära systemet. Många patienter efter utseendet av de första symptomen tyder på cystitis och försöker läka sig själva. Till doktorn, de vänder sig efter utseendet av purulent urladdning, när infektionen redan har spridit sig genom hela kroppen.

Tid för manifestation hos män

Den fysiologiska strukturen hos de urogenitala organen hos män gör dem mindre utsatta för venerala infektioner. Därför är risken för infektion med gonorré i det starkare könet mycket lägre. Om en man har en stor öppning i urinröret, gör det honom extremt mottaglig för gonokocker.

Efter vilken tid framträder gonorré hos män? Inkubationstiden för sjukdomen hos män är mycket kortare än kvinnors. Dessutom uppvisar sjukdomen hos ungdomar sig snabbare än hos patienter efter 30 år.

I de flesta fall uppstår de första symptomen på 2-4 dagar. I den akuta formen av sjukdomen är inkubationsperioden 12-24 timmar. Den långvariga inkubationsperioden varar upp till 3 veckor. Asymptomatisk sjukdom observeras hos 10% av de infekterade männen.

Smärta och frekvent urinering förekommer redan på dag 2-3 efter oskyddad samlag. Också i början av sjukdomsutvecklingen är klåda möjlig inuti urinröret. Om patienten inte söker hjälp, utvecklar gonorréen och orsakar symtom som:

 • smärta i ljummen
 • ödem och rodnad i urinröret
 • ackumulering av pus på morgonen;
 • feber;
 • brott mot allmänhetens välbefinnande.

Farligt är sjukdomen som dröjer sig långsamt. I detta fall är smärtsyndromet svagt, trängseln att gå in på toaletten är sällsynt, och pus kan vara frånvarande helt och hållet. Milda symptom uppmuntrar självmedicinering, vilket resulterar i att sjukdomen fortskrider och orsakar inflammation i prostata. Med gonorré med dåligt uttryckta symtom förlängs inkubationsperioden till 7 dagar.

Kronisk form av sjukdomen uppträder hos män med försvagad immunitet. Anledningen till detta kan vara sådana patologier som:

Dessutom diagnostiseras kronisk gonoré ofta hos män yngre än 40 år.

I detta fall finns inflammation av vas deferens, prostata och testiklar, vilket leder till infertilitet.

Förlust av reproduktiv funktion uppträder mycket snabbt, så snabb tillgång till läkare är mycket viktigt.

Infektion av nyfödda

Om kvinnan i arbetskraft är sjuk med gonokockinfektion, kan infektionen hos barnet naturligt förekomma under förlossningen. Normalt diagnostiseras nyfödda med blenorré - en lesion av konjunktiva. Symtom kan förekomma redan under barnets första dag, men oftare 2-3 dagar passerar.

Ursprungligen kan du se röda och svullnad i ögonlocken. Sedan finns det purulent urladdning från ögonen. Barnens gonorré är farligt för dess komplikationer. Om behandlingen är ineffektiv blir hornhinnan täckt av sår och perforerad, vilket leder till irreversibel blindhet. Inflammation åtföljs av ett barns temperatur och rastfritt beteende. Om barnet är försvagat eller födt före termen finns risk för att sepsis utvecklas.

Vid nyfödda tjejer kan slemhinnor i de yttre könsorganen och vagina påverkas. Sjukdomen åtföljs av svullnad, rodnad och intertrigo. Över tiden finns det purulent urladdning.

Inte bara nyfödda, utan även vuxna barn kan bli smittade med gonokocker från en vuxen. Infektion sker på hushållets sätt när man använder en handduk eller tvättduk. Hos barn är immuniteten svagare, inkubationsperioden överstiger inte en vecka, oftast är det 1-3 dagar. Gonorré hos barn orsakar ofta komplikationer.

Gonorré: inkubationsperiod

Gonoréen är en vanlig sexuellt överförd sjukdom som överförs sexuellt. Det upptar andra platsen i fråga om antalet människor som är infekterade i världen.

Kännetecknande för denna venerisk sjukdom från andra är att dess symptom under de första dagarna efter samlag, är det vill säga gonorré inkubationstid kort.

Namnet i allmänheten gonorré fick denna sjukdom från namnet på en läkare som diagnostiserade henne för första gången. Det klassiska namnet på sjukdomen är gonorré (gono-seed, rhea-expiration). Men inte fröet, men den purulenta urladdningen.

Sjukdomens orsaksmedel är gonokocken. Gonorré är en produkt av livet för en given mikroorganism. Denna parasit lever bara i slemhinnan mikroflora och purulent urladdning, tolererar inte uttorkning och temperaturer under 20 o s. Gonokocker påverkar:

 • urinrörets slemhinna
 • livmoderhalsen
 • rektum;
 • slidan;
 • konjunktiva ögon.

Tidsintervallet mellan gonorré som kommer in i målorganet före starten av de första symptomen börjar kallas inkubationsperioden. Denna tid kan variera från en till femton dagar. Oftast är det 2-5 dagar.

Gonoréen är mestadels sexuellt överförd, mycket sällan i hushållet eller under födseln, när ett barn blir smittat från en sjuk mamma.

Inkuberingsperiodens specificitet

Inkubationstiden för gonorré beror väldigt mycket på den sjuka könens kön. Inkubation hos kvinnor, som regel, tar mycket längre tid, varar upp till en månad eller mer. I sin tur är inkubationstiden i män i princip 2-5 dagar.

Inkubationstiden för gonorré påverkas starkt av den plats där patogenen fick. Dagen som beskrivs ovan är giltiga om organ är målet för gonokocksgenitalier.

Gonorré som kommer in i anusen är asymptomatisk i upp till 3 månader eller mer. En lång inkubationsperiod är också typisk när en gonokockinfektion kommer in i munhålan. I detta fall utvecklas gonorréfaryngit, vilket uppenbaras av smärta och purulent urladdning från halsen. I denna sjukdom kan inkubationsperioden uppgå till 3 månader. Från allt som har sagts kan vi dra slutsatsen att utseendet på de första symptomen på gonorré beror inte bara på patientens kön, men också på sjukdomsplatsen.

Vid gonorrésjukdom kan följande faktorer påverka ökningen i inkubationsperioden:

 • tar mediciner speciellt antibiotika;
 • Hushållens sätt att överföra, även om det är sällsynt, och främst gäller kvinnor.

Minskningen påverkas av sådana faktorer:

 • kroniska sjukdomar: tuberkulos, diabetes mellitus.
 • kombination av gonorré med andra venerala patologier: klamydia, mykoplasmos, bakteriell vaginit;
 • låg immunitet
 • alkoholism, narkotikamissbruk, rökning.

Det bör noteras att låg immunitet, alkoholism eller narkotikamissbruk inte kan vara en mekanism som bidrar till uppkomsten av sjukdomen. Dessa faktorer tvärtom kan dölja symtomen på sjukdomen, vilket kommer att orsaka svårigheter att diagnostisera det.

Gonokockinfektion hos män och kvinnor

När en infektion går in i urogenitalt området utvecklas ett antal sjukdomar hos män och kvinnor, vilka är karakteristiska för deras anatomiska struktur. Symptom på gonokock hos män:

 • purulent urladdning;
 • klåda och brännande i urinröret
 • huvudet från urladdningen blir röd;
 • kliande huvuden
 • klåda under urinering
 • smärta under samlag
 • Den akuta perioden kan karakteriseras av en ökning av lymfkörtlar.

En av de sjukdomar som manifesteras i gonorré hos män är akut urinrör. Före utseendet av de första symptomen i denna patologi är 3-5 dagar. Ibland kan inkubationstiden för gonorré vara längre. Symtomatisk av akut urinrör manifesterar sig i form av purulent urladdning ur urinröret. I början av utsläppet små, men sedan bli rikligare, purulenta och obehagligt luktande. Dessa sekret är ett känt drag hos gonokock uretrit från Chlamydia.

Hos kvinnor fortsätter sjukdomen mer levande och har olika former. Utseendet på de första tecknen på gonorré hos kvinnor börjar 1-3 dagar efter att gonokockspatogenet kommer in i släktet hos könsorganen. Hög sannolikhet att öka till 2-3 veckor. Kanske den asymptomatiska kursen av sjukdomen.

 • rodnad av könsorgan och labia
 • klåda i könsorganet
 • gulgrön urladdning;
 • frekvent urinering
 • förstorade lymfkörtlar;
 • smärtsamma känslor under långa perioder.

En av sjukdomarna när orsaksmedlet på könsorganen hos kvinnor är gonokock vaginit. Med denna patologi manifesterar vaginala slemhinnor puffiness och rodnad. Medicinsk undersökning av kvinnor är mycket smärtsam, det orsakar dem obehagliga känslor.

Vaginal urladdning kan innebära att infektionen manifesteras i form av gonokockcervicit. Symtomatologin manifesterar sig inom tio dagar, det är mer uttalat, i motsats till chlamydial cervicit.

Fortsättning av sjukdomen kan vara en stigande infektion som leder till akut endometrit. Typisk symptomatologi för honom är en riklig och långvarig menstruation. Stigande gonorré kan ha följande komplikationer:

 • illamående och kräkningar
 • lös avföring
 • temperaturökning
 • smärta i underlivet
 • överträdelse av menstruationscykeln.

Ytterligare penetrering av infektionen leder till en salpingit sjukdom. De mest katastrofala följderna för salpingit är äggledarnas ärr, vilket resulterar i infertilitet.

Konsekvensen av utvecklingen av cervicit kan vara patogenens penetration i ändtarmen. Den sjukdom som uppstår med detta är anorektal gonorré. Kanske framväxten av denna patologi och från en direkt träff av gonokocken i ändtarmen, men sådana fall är sällsynta.

Gonorré hos gravida och nyfödda barn

Infektion med gonokockinfektion hos gravida kvinnor i framtiden kan orsaka komplikationer hos nyfödda. Konsekvensen av gonorésjukdomar för en framtida mamma är för tidig födsel eller intrauterin fosterdöd.

En nyfödd kan ha konoktivit hos gonokock. Inkubationsperioden för denna infektion är från 1 till 3 dagar.

Gonokockkonjunktivit i barnet har följande symtom:

 • vidhäftning och rodnad i ögonlocken;
 • purulent urladdning;
 • det slemhinniga ögat blir inflammerat och rodnad uppträder;

En av konsekvenserna av konjunktivit i ett barn är att ögonhinnan är täckt av sår och då utvecklas blindhet. Flickor har risk för könsstympning. När de blir infekterade uppträder purulent urladdning.

När det gäller gravida mödrar måste ytterligare försiktighetsåtgärder vidtas för att förhindra sådana sjukdomar hos nyfödda. Därför är det väldigt viktigt att klara prov för att identifiera och säkra framtida mamma och hennes barn från allvarliga komplikationer.

Förebyggande och diagnos

För inkubationstiden, som vid en ljuskurs, är snabb diagnos mycket viktig. För detta ändamål används smuts av bioflora i urinvägarna. I grund och botten görs ett smet i området urogenitalt område, för närvaro av gonokockinfektion.

Om från gonoréens början har gått in i kroppen inte mer än 3 dagar, i vissa fall upp till 10 dagar, kan du göra en engångsprofylax av gonorré. Förebyggande görs när patienten inte är säker på sin sexpartner, eller vice versa, vet om sin sjukdom men har ingen symtomatologi. Med någon misstanke om gonorré eller dess första symptom, bör du konsultera en venerolog och ta medicineringsprofylax. Denna kampanj hjälper till att underlätta eller till och med eliminera behovet av behandling av denna venerala sjukdom.

Kondom är det mest tillförlitliga skyddet mot sexuellt överförbara sjukdomar. Sexuell samlag utan kondom upprepade gånger ökar risken för att få sexuellt överförbara sjukdomar. I detta fall kan olika antiseptiska medel användas:

Dessa medel förstör venerala patogener, men ger inte hundra procent garanti. Deras effektivitet minskar, eftersom tiden som förflutit från infektionstiden ökar.

En person som har varit sjuk med gonorré har inte immunitet mot det, så risken för reinfektion är tillräckligt hög.

Hur kvinnor manifesterar gonorré: viktiga nyanser av sjukdomen

Gonorré eller gonorré är en av de vanligaste sjukdomstillstånden bland den sexuellt aktiva befolkningen på planeten. Dess tidiga diagnos och behandling är en av de viktigaste uppgifterna i venereologi.

Och känner du väl symtomen på sjukdomen? I översynen och videon i den här artikeln kommer vi att analysera hur kvinnor manifesterar gonorré, vilka specifika funktioner denna infektion har och vilka komplikationer som kan uppstå.

Allmän information

Gonorré - en sjukdom som vanligtvis kallas veneral. Orsakande sjukdom är gram gonokocker Neissseria gonorrhoeae, som koloniserar huvudsakligen i slemhinnor epitelet i urogenitala systemet.

Under de senaste åren är även akuta infektionsformer nästan asymptomatiska. Detta leder till sen diagnos, utveckling av komplikationer och kan även leda till irreversibel infertilitet.

Hur kan du få gonorré?

Det huvudsakliga sättet att överföra patogenen från en sjuk person till en frisk är sexuell. Infektion med hushållsmedel (vid användning av vanligt linne, bröst, handdukar och andra hygienartiklar) möts tillfälligt.

Hos kvinnor påverkar gonokocker huvudsakligen

 • urinröret;
 • Livmoderhalscancer;
 • äggledare;
 • stora paruretralkörtlar.

Viktigt! Okonventionella sexuella kontakter kan leda till utveckling av gonorré proctit, faryngit, tonsillit eller stomatit.

Kliniska manifestationer av infektion hos kvinnor

Och hur manifesterar gonoréen hos kvinnor? Och är det möjligt att misstänka en infektion på grundval av subjektiva klagomål?

Inkubationsperioden

För att svara på frågan, efter vilken tid kvinnor utvecklar gonorré är det viktigt att känna till särdrag hos inkuberingsperioden. I genomsnitt, från "tvivelaktigt" samlag till de första symptomen på infektion, tar det från 3 till 15 dagar. Vid denna tid multipliceras patogenerna aktivt i kroppen, men tills deras märke har nått en kritisk nivå känner kvinnan inte några manifestationer av sjukdomen.

Första tecken

Efter penetration in i organismen Neisseria gonorrhoeae orsakar ofta inflammation av de nedre uppdelningarna av FPA och det reproduktiva systemet - urinröret, livmoderhalsen, eller (om analt samlag) rektum. Karakteristika för dessa patologier kommer att diskuteras i tabellen nedan.

Tabell: De första tecknen på gonorré hos kvinnor:

 • brännskador, skärande smärta vid urinering
 • Urineringens frekvens, som förekommer i små portioner;
 • purulent urladdning ur urinröret (vanligtvis passerar snabbt och inte lockar uppmärksamhet).
 • dålig mukopurulent urladdning från könsorganet;
 • obehag under sex.
 • brännande, klåda eller en känsla av värme i anusen;
 • tenesmus - falsk uppmaning att tömma tarmarna.

Viktigt! På grund av ackumulering av purulent urladdning i perineum kan patienter klaga på en obehaglig lukt från könsorganet.

Lanserade gonorré

Om tiden missades, och infektionen i patienten började utvecklas, är det möjligt att utveckla ett nederlag av Bartholin körtlar och stigande gonorré.

Vid bartolinit klagomål om:

 • ödem och spolning av labia på höger eller vänster sida;
 • ensidig smärta i könsorganet (blir speciellt märkbart på natten);
 • Vid fastsättning av en icke-specifik mikrobiell flora uppträder abscessing med en kraftig ökning av kroppstemperaturen, ökning av ödem och ömhet.

Spridningen av infektion i livmodern, äggledarna och äggstockarna leder till försämring av patientens tillstånd och utseendet på följande symtom:

 • generell svaghet
 • intoxikation;
 • försämring av aptiten;
 • feber upp till 38 ° C och däröver;
 • tråkig värk och smärta i underlivet;
 • olika överträdelser av MC (fördröjning i menstruation, utsläpp i mitten, massiv blödning).

Var uppmärksam! Risken att utveckla stigande gonorré ökar hos kvinnor efter etableringen av IUD, abort och i postpartumperioden.

Eventuella komplikationer

En obehandlad gonorré hotar inte bara infektion hos en kvinnas sexpartner, men är också extremt farlig för henne.

Bland de möjliga komplikationerna av infektion:

 • limprocess i det lilla bäckenet;
 • infertilitet;
 • bakteriemi och skapandet av avlägsna foci av inflammation;
 • striktur av urinröret.

Under graviditet kan gonorré leda till spontan abort eller för tidig födsel. Intrauterin infektion av fostret inte sker på grund av att åtgärden gematoplatsentarnogo barriären, men barnet kan smittas direkt under förlossningen, när de passerar genom fortplantningsorganen.

Var uppmärksam! Oftast utvecklar infekterande nyfödda blenorré (form av gonorré-konjunktivit) eller vulva skada hos tjejer.

Vad ska man göra om du misstänker gonorré

De ovan beskrivna symptomen kräver noggrann uppmärksamhet hos specialisten. Det är viktigt att patienten undersöks av en läkare och utsett ett komplett komplex av diagnostik och behandling.

Standardinstruktionen innebär följande undersökning:

 1. Prata med patienten, samla in klagomål och identifiera viktiga särdrag hos sjukdomen (till exempel datum för eventuell infektion).
 2. Klinisk undersökning. Hur manifesterar gonorré i kvinnor under visuell undersökning? Specialisten kan upptäcka spolning av vulvarödemet, livmoderhalsen, liksom riklig purulent urladdning från livmoderhalsen.
 3. Laboratorietester:
  1. bacterioscopic;
  2. bakteriologiska;
  3. Serologisk (Borde-Zhang-reaktion);
  4. RIF;
  5. ELISA;
  6. PCR.
 4. Instrumentala studier (ultraljud, diagnostisk laparoskopi) - enligt indikationer, vanligtvis med utveckling av sjukdomens komplikationer.

Huvudmålet med att behandla sjukdomen är fullständig utrotning av patogenen från kroppen. För detta används kraftfulla antimikrobiella medel från gruppen av cefalosporiner, fluorokinoloner etc.

Dessutom innefattar komplex terapi utnämning av immunstimulanter, multivitaminkomplex, fysioterapi. Med tidig ansökan om medicinsk hjälp är prognosen för sjukdomen gynnsam.

Frågor till läkaren

Inkubationsperiod av gonorré

Välkommen! För en och en halv månad sedan på semester hade jag oskyddad sex med en kille (nu ångrar jag det). Nu är jag orolig för urladdning med en obehaglig lukt och skär smärta vid urinering.

Det kan vara något häftigt? Hur många dagar visar kvinnan gonorré? Webbplatsen är skriven 3-15 dagar, men jag hade redan 45 dagar (det fanns inga sexuella kontakter).

Välkommen! Ja, det är kanske en venerisk sjukdom. För att ta reda på det, måste du konsultera en venereolog och genomgå en fullständig undersökning. I genomsnitt går inkubationstiden för gonoré inte över 14 dagar, men ibland kan den förlängas till två månader.

Problem med urinering med STD

Välkommen! För mig 19 utför jag ett sexuellt liv. Under sex månader stör jag ibland av skarpa smärtor med urinering, jag måste ofta springa på toaletten.

Jag trodde att det var cystit, jag tog 5-NOC och Kanefron själv, tillfälligt gick allting, men kom tillbaka (och redan fyra gånger redan). Det var fortfarande fördelning med en obehaglig lukt. Är det gonorré? Vad ska jag göra? En kille som allt är bra.

Välkommen! Ja, de symptom du beskriver kan vara tecken på gonorré (troligtvis urinrör i kombination med cervicit). För att göra en korrekt diagnos måste du vända dig till en venereolog och bli testad. Också övertyga om att kontrollera och din sexpartner.

Gonorré hos kvinnor: hur man märker och botar patologi i tid

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna. Ca 90 miljoner nya fall diagnostiseras årligen i världen. Infektion överförs sexuellt. Det påverkar ansikten av båda könen, men hos kvinnor är det en av de vanliga orsakerna till infertilitet. Därför är det så viktigt att märka patologin i tid och kontakta en läkare för behandling.

Vad är gonorré hos kvinnor?

Gonorré (gonorré) är en bakteriell veneral infektion som påverkar slemhinnorna - fuktiga, mjuka vävnader som inte täcks av det yttre skiktet i huden. Vem som helst kan bli smittade, även om tidigare han redan hade en liknande diagnos och erfarenhet av att behandla denna patologi.

Gonorrés orsaksmedel är den gramnegativa gonokocken av släktet Neisseria gonorrhoeae.

Överföring av bakterier sker genom sperma och vaginal urladdning. Infekterade under kyssar, kramar, genom kontakten mellan händerna, nysningar, äta tillsammans, och genom toalettsitsen inte är möjlig.

Gonokockens bakterie består av två halvor, vänd mot den konkava sidan mot varandra

Enligt forskningen finns vissa villkor som ökar sannolikheten för infektion med gonorré. Risken för sjukdomen ökar:

 • om en av sexpartnerna är yngre än 24 år
 • vid interaktion mellan personen med flera sexpartners inom ett år
 • efter det fullbordade faktumet av oskyddad sex;
 • om det finns en diagnos av STD tidigare.

klassificering

Gonorré hos vissa kvinnor kan vara akut och med uttalade symptom, inklusive olika sekret. Men det här händer inte alltid. Ungefär hälften av fallen (och enligt statistiken, upp till 80%) av det täcka könet har några symptom är frånvarande. I det här fallet säger de att sjukdomen passerar i latent form.

Sprids uppåt genom slemhinnor, och genom det lymfatiska systemet för att besegra det inre skalet och dess äggledarna, äggstockar och andra organ är belägna ovan avses upplänk gonorré. Denna svåra komplikation orsakar ofta en kvinnas infertilitet. Dessutom, genom att täcka urinblåsan, kan urinhinnans infektion i njurarna nå njurarna.

Bakterier som fångas i urinröret kan klättra urinvägarna till blåsan och till och med nå njurarna

Utbredd (disseminerad) gonokockinfektion uppstår när gonorré rör sig genom blodomloppet till organ och vävnader som inte är relaterade till könsorganen, såsom leder, hud, hjärta eller njurar. Behandling av en vanlig form kräver vanligtvis sjukhusvistelse och användning av antibakteriella läkemedel intravenöst eller intramuskulärt.

Om inflammationen inte går bort inom en månad går det in i kronisk form.

Smittvägar

Gonorré avser en STD, vilket innebär att den överförs genom oral, vaginalt eller analt sex med en person som är bärare av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Infektionen sprider sig genom sperma och vaginal urladdning, men det är viktigt att sjukdomsöverföringen inte direkt beror på ejakulation.

Infektion kan täcka inte bara könsorganen, urinröret eller anusen. Även om infektionen överförs genom könsdelens sekret, kan den infektera ögon, mun och hals. Detta kan hända, inklusive hematogena sätt, det vill säga med blodflödet.

Gonokocker kan inte bara påverka könsorganens slemhinnor utan också i ögat, munhålan

Enligt forskare är kvinnor mer benägna att få gonorré från män än vice versa.

Symptom på gonorré

Huvud tecken på gonorré hos kvinnor uppträder vanligen inom en eller två veckor efter sexuell kontakt med en infekterad partner. Men inkubationsperioden kan förlängas i flera månader. Du kan bli smittad även från en partner som inte vet om hans operatör och har inga patologiska manifestationer.

Gonorré hos kvinnor är ofta asymptomatisk. Det är inte känt hur utbredd denna latent form, enligt vissa beräkningar, är det typiskt för de flesta smittade medlemmar i rättvisare kön, enligt andra uppgifter, gör ca 40% av kvinnorna inte upplever några symptom.

De vanligaste symptomen på gonorré hos kvinnor är:

 • onormal urladdning från slidan, som kan vara grön, gul eller vitaktig, en viskös konsistens;
 • brännskador eller smärta vid urinering (dysuri) - detta symptom är också vanligt vid andra sjukdomstillstånd, så det är viktigt att klara prov.
 • brinna eller klåda runt eller inuti slidan
 • oregelbunden eller smärtsam menstruation, smärta kan vara mycket intensiv och blödning uppstår ibland mellan perioderna.
 • smärta under samlag
 • buksmärta eller feber - båda symtomen indikerar en allvarligare komplikation orsakad av gonorré och bör omedelbart kontrolleras av en läkare.
 • svullnad av lymfkörtlarna - noteras vid infektion.

Gonorré kan också infektera anus och orsaka urladdning, blödning eller rektal smärta. I sällsynta fall kan gonokocker penetrera blodomloppet och infektera andra delar av kroppen. Genom att infektera en eller båda ögonen blir således bakterien orsaken:

 • purulent urladdning;
 • konjunktivit (klåda, rodnad);
 • ljuskänslighet.

Om halsen smittas kommer smärtan att lokaliseras i struphuvudet. En skada på lederna uppträder externt av deras ödem och lokal utslag.

Fotogalleri: olika manifestationer av gonorré hos kvinnor

diagnostik

En gynekolog gör en fysisk undersökning för att studera symtomen, samt kontrollera efter tecken på andra sexuellt överförbara sjukdomar. Klamydia och gonorré är mycket lika, och ofta förekommer de samtidigt, så det är viktigt att kontrollera att båda sjukdomarna är ordentligt läka.

Gonorré kan diagnostiseras genom flera laboratorietester. Det kan vara:

 • totala blod- och urinanalys - i närvaro av inflammatoriska processen, både analysen kommer att visa tillväxt i antalet leukocyter och ESR (erytrocyt sedimenteringshastigheten) i urinen kan vara ytterligare detekteras proteinet, vilket kan tyda på en kränkning av njurarna;
 • Ett smet som tas för bakterieanalys - för kvinnor är det vanligtvis ett smet från livmoderhalsen, ibland anus eller andra förorenade områden.

Smör på gonorré med en steril bomullspinne - smärtfri procedur

Att ta ett bakteriologiskt smet är ett smärtfritt förfarande. Gynekologen utför en steril bomullspinne flera gånger över infektionsområdet. Före analysen kan du inte använda lokala antiseptika för att inte snedvrida den sanna bilden av sjukdomen. Vidare undersöks provet i det mikrobiologiska laboratoriet för närvaron av gonokocker.

Bakteriet Neisseria gonorrhoeae detekteras i cirka sex av tio fall, så resultatet är inte alltid tillförlitligt. Om gonokocken inte hittas kan läkaren ordinera en mer exakt kulturell metod för undersökning - bakteriologisk exkretskultur. Resultaten måste vänta i en vecka, men noggrannheten hos en sådan analys är 95-100%.

Förutom sådd används metoden för polymeraskedjereaktion (PCR) för att diagnostisera gonorré, vilket är DNA-diagnostik av orsaksmedlet i biologiskt material. Tillförlitligheten är cirka 95%.

HIV-testning rekommenderas också för de patienter som har en infektion som är sexuellt överförd.

Metoder för behandling

Gonorré är härdbar, förutsatt att patienten i rätt tid börjar ta lämpliga läkemedel som föreskrivits av läkaren.

Tripper behandlas inte med hemmet eller överdriven droger.

Under behandlingen och en vecka efter slutet av läkemedelsförloppet ska patienten och hans sexpartner avstå från samlag. Innan de återupptas är det lämpligt att se till att det inte finns någon infektion med hjälp av en kontrollanalys. Med tanke på den höga risken för återfall rekommenderas patienten att ta provet igen 3 månader efter återhämtning.

Medicinsterapi

Eftersom gonorré orsakas av en bakteriell infektion, behandlas den med antibiotika. Läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder används vanligtvis:

Ceftriaxon är ett parenteralt cefalosporin antibiotikum av den tredje generationen med långvarig verkan

for Disease Control Centers rekommenderar att okomplicerad gonorré behandlas med ceftriaxon endast administreras genom injektion, i kombination med azitromycin doxycyklin eller - både preparat för oral administration.

Azitromycin är ett semisyntetiskt bredspektrum antibiotikum

Vissa studier visar att oral administrering av Gemifloxacin eller Gentamicin Injection i kombination med azitromycin i tabletter är mycket effektiva lösningar vid behandling av gonorré. Läkaren förskriver dem till patienter som är allergiska mot cefalosporingruppsantibiotika, såsom Ceftriaxon.

Det är viktigt att alltid få recept på antibiotika baserat på en specifik diagnos och aldrig ta läkemedel avsedda för någon annan. Självmedicinering kan få allvarliga hälsoeffekter.

Ytterligare läkemedel

Som en tilläggsbehandling i kombination med anti-bakteriella medel används också vagitorier med lokal antiseptisk åtgärder som syftar till en eventuell samtidig behandling av urogenitala infektioner (Hexicon, Terzhinan, Betadine).

Mycket ofta är gonorré hos kvinnor kombinerad med andra lika allvarliga venerala sjukdomar. Mer än 30% av fallen är klamydia. För att bli av med denna infektion kan en kvinna ordineras:

 • ornidazol;
 • metronidazol;
 • Tinidazole.

I kombination med gonorré och candidiasis utöver grundbehandling används svampdödande medel:

Om mot en bakgrund av en gonorré finns en förvärmning av könsorganherpes, kan dessutom utnämnas:

Infektion bör försvinna efter 1-2 veckor. Men du kan inte sluta ta antibiotika tills den rekommenderade kursen är klar, även om det verkar som om sjukdomen är besegrad och patienten känner sig bättre. Om du inte dricker en fullständig kurs av antibiotika kan infektionen återkomma, bara i en mer resistent form till läkemedel.

Fotogalleri: läkemedel för behandling av gonorré och därtill hörande infektioner

Om tillståndet inte förbättras

Antibiotikaresistenta bakteriestammar, kallade "supergonorrhea", är ganska vanliga idag. Om symtomen kvarstår flera dagar efter starten av behandlingen, ska patienten informeras om detta av behandlingsläkaren.

Vissa stammar av gonokocker har blivit resistenta mot vissa antibiotika, inklusive kinoloner, penicilliner, tetracykliner och sulfa droger. I detta fall bör andra läkemedel väljas för behandling.

Om det behövs kommer doktorn att plocka upp ett annat antibiotikum mot en specifik gonorrébelastning. Valet av ett alternativt läkemedel kommer att baseras på många faktorer, inklusive ålder, medicinsk historia, nuvarande hälsotillstånd och mycket mer.

Sjukgymnastikmetoder

Med den latenta och kroniska sjukdomsförloppet utan symptom är behandling med antibiotika användbar för att komplettera fysioterapi. De metoder som används är:

 • UHF-terapi;
 • elektrofores med medicinska preparat;
 • laser och magnetisk terapi;
 • ultraviolett strålning;
 • inductotermi (behandling med ett alternerande magnetfält).

I närvaro av någon akut inflammation i kroppen är fysioterapi kontraindicerat.

Instillationen (droppinjektion) av läkemedel i urinröret, urinblåsan och vagina är en annan lokal åtgärdsmetod som kompletterar huvudterapin. Inställning hjälper till att återställa skadade slemhinnor. För infusioner gäller lösningar:

Kirurgisk behandling

I komplexa och försummade fall av obehandlad gonorré, sådana tillstånd som:

 • pelvioperitonit - infektiös inflammatorisk process av det seriösa membranet i bukhinnan;
 • akut bartholinit - infektion och inflammation av bartholin (sebaceous och svett) körtlar som finns i området av kvinnans stora labia.

Gonokocker kan reproducera på kvällen av skeden, som påverkar Bartholin körtel

I händelse av allvarliga komplikationer kräver brådskande kirurgiskt ingrepp inom 24 timmar på grund av risken för peritonit - inflammation i bukhinnan, som är ett livshotande tillstånd. Akut kirurgi utförs under narkos genom ett snitt i bukväggen, vari obducerade och behandlade purulent hålighet placerade avloppet.

Dietmat

Den rekommenderade näringsplanen för patienter med gonorré innehåller livsmedel som är höga i vatten och vitaminer, eftersom de hjälper till att minska inflammationen. Exempel på sådana produkter är:

 • frukt (äpplen, druvor, ananas);
 • bär (blåbär, tranbär);
 • vattenmelon och melon;
 • grönsaker (gurkor, pumpa).

Det är användbart att äta lättmjölk och yoghurt - det bästa naturliga probiotiska.

Med gonorré är det användbart att äta mat som innehåller mycket vatten

För sjukdomsperioden är användbar alkalisk diet, baserad på många frukter och grönsaker med ett minimalt antal produkter av animaliskt ursprung. Det hämmar utvecklingen av patogen mikroflora.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt produkter med högt innehåll:

 • vitamin C - har goda antioxidantegenskaper som förhindrar viral invasion, de är rika på:
  • jordgubbar;
  • dränera;
  • persikor;
  • bönor (bönor, ärter, sojabönor, linser);
  • rädisa;
  • aubergine;
  • sallad;
  • selleri;
  • potatis;
  • morötter;
  • majs;
 • vitamin A - hjälper till att återställa epitelet av slemhinnor, finns i stora mängder i produkter som:
  • spenat;
  • basilika;
  • blomkål;
  • cashewnötter;
  • pistaschmandlar;
  • avokado;
  • datum;
  • päron.

Om det inte finns kontraindikationer, konsumerar du effektivt vitlök och lök som har en naturlig antibakteriell och immunostimulerande effekt.

Produkter som bör ätas måttligt eller begränsat:

 • magert kött (fjäderfä, fisk);
 • ägg;
 • Glutenhaltiga produkter, t ex spannmål (vete, korn, råg, havre, hirs) samt bageriprodukter och spannmål därav;
 • juice - citrus (citron, apelsin, grapefrukt) och tomat.

Utesluta helt för sjukdomsperioden sådana produktgrupper:

 • alkohol och koffeinerade drycker (kaffe, te), eftersom de irriterar urinblåsan och aktiverar inflammation;
 • Produkter med högt innehåll av mättade fetter av animaliskt ursprung (smör, ost);
 • akuta kryddor och rätter, eftersom de förvärrar patientens tillstånd
 • artificiella sötningsmedel och mat och drycker som innehåller dem
 • skaldjur (havsfisk, sill, räkor etc.) på grund av det höga innehållet av protein i dem, vilket ökar bördan på njurarna.

Folk recept från gonorré

Läkemedlets recept och obligatorisk antibakteriell behandling kan kompletteras med folkmedicinska läkemedel för hemmabruk. Dessa inkluderar:

 1. Utdrag av vitlök. Detta är en av de mest prisvärda och effektiva antibakteriella produkterna som du kan lägga till din kost som en universell krydda i kulinariska specialiteter. Vitlök aktiverar immunsystemet och hjälper till att bekämpa gonorré mer effektivt. Kvinnor kan också använda en tampong fuktad med vitlöksjuice intaginalt. För att göra detta behöver du:
  • krossa flera vitlöksklyftor och häll dem med en liten mängd kokt vatten (så att lösningen "klämde tungan");
  • fukta hygien tampongen i det erhållna extraktet;
  • försiktigt in i skeden i 3-4 timmar;
  • Använd avhjälpa vid behov, men inte mer än två gånger i veckan (som vitlök förstör också användbar flora);
  • Applicera på samma sätt hemlagad gasväv, sätta in en vitlöksklyfta.

Gavispinne med vitlöksklyfta inuti - ett lokalt antibakteriellt medel för intravaginal applikation

Innan du använder alternativa eller hemterapier för sexuellt överförbara sjukdomar, är det viktigt att konsultera en läkare. Ovan nämnda medel är bara hjälpmetoder som inte kan ersätta antibiotika och medicinsk kontroll.

Video: symptom och behandling av gonorré

Prognos och komplikationer

Gonorré orsakar inga långa problem om det behandlas innan komplikationer uppstår. Brist på adekvat terapi kan leda till inflammation i bäckenorganen hos kvinnor samt infektion:

 • äggledare;
 • nacke och kropp i livmodern;
 • bukhålan.

Kronisk gonorré kan permanent skada patientens reproduktionssystem och orsaka infertilitet. Ärrbildning på grund av inflammation i bäckenet kan blockera äggledaren, vilket gör det omöjligt för embryot att komma in i livmodern. Skador på äggledarna ökar risken för kronisk bäckensmärta och utomkvedshavandeskap, där det befruktade ägget fäster i äggledaren, där embryot inte kan utvecklas.

förebyggande

Förebyggande består i att vidta åtgärder för att minska risken för infektion med gonorré eller annan sexuellt överförd infektion. Att förebygga sjukdomen är mycket lättare än att behandla infektionen. För förebyggande ändamål bör flera grundläggande regler följas:

 • Undvik sexuell kontakt om du har symtom på gonorré eller ofullständig behandling av patologi.
 • Undvik sexuella relationer med någon som har symtom på en sexuellt överförbar sjukdom eller risken att vara smittsam.
 • Har inte mer än en sexpartner åt gången. Risken för sjukdomen ökar med flera sexpartners.
 • Använd kondomer varje gång under kön med en ny (icke-vanlig) partner.

Kondomanvändning minskar risken för att få sexuellt överförbara sjukdomar, särskilt gonorré, klamydia och HIV

recensioner

Behandling inkluderar Tseforal 400 mg en gång (garanterad sterilitet genom Gonokocker redan på dag 2, men i de flesta fall, trots närvaron av kvarvarande symtom på inflammation - en vid slutet av dagen). Så här läser hela världen gonorré. Glöm inte den extra användningen av doxycyklin, till exempel Unidox i form av dispergerbara tabletter. Trots allt har varje tredje patient gonorré tillsammans med chlamydia eller mykoplasmal (ureaplasma) infektion. Dessutom, ta veckan Metronidazol parallellt med Unidox! För mig har denna behandling väl hjälpt eller hjälpt!

Igor

http://www.venerologia.ru/forum/messages/126/1

Tripper är absolut och inte läskigt - 10 injektioner och allt är normalt (om inte försena behandlingen)

Tisha

http://www.woman.ru/relations/men/thread/3966773/ © Woman.ru

Oroa dig inte så, allt är härdbart. Förloppet av antibiotika dricker, som individuellt tar upp din läkare och allt kommer att passera. Om gonorré, så allmänt enkelt, en enda mängd tabletter och voila. Jag behandlade förra året chlamydia och ureaplasma, chlamydia härdad, det finns ingen ureaplasma. Nu väntar jag på en menstruationsdag för att påbörja en ny behandlingskurs. Men min situation är komplicerad, antibiotikakänslighet är nästan ingen ((mycket svag. Det är verkligen på sin erfarenhet övertygade bästa kondomen för 50 rubel att köpa än att så många drabbas, tester, behandling, kontrolltester, först pengar lövhög i -sekundär hälsa lossnar

gäst

http://www.woman.ru/health/woman-health/thread/4273055/ © Woman.ru

Gonorré kan orsaka allvarliga problem hos kvinnor, om det inte behandlas. Komplikationer av sjukdomen inkluderar ektopisk graviditet och kronisk bäckensmärta. Det finns också en risk för infektion som sprids genom blodbanan. Det är därför det är viktigt att ha en regelbunden undersökning hos en gynekolog även om det inte finns några symtom, och om de är tillgängliga, ska du söka medicinsk hjälp i tid.