Huvud
Massage

Alfa-blockerare och 5-alfa-reduktashämmare för behandling av prostata adenom

Prostataadenom är en godartad neoplasma, som tidigare behandlades uteslutande kirurgiskt. Nu använder läkare många droger som hjälper till att stoppa tillväxten av utbildning och återställa normal prostatafunktion. Bland alla aktiva ingredienser, alfa-blockerare och hämmare av 5-alfa-reduktas.

Principen om alfa blockerare

Effekten av alfa-blockerare är riktad mot mjukmusklerna i bäckenorganen. De slappnar av muskelväggen i blåsans nacke och prostatens glattmuskelfibrer. Denna åtgärd bidrar till en ökning av urinflödet från urinblåsan vilket förhindrar utvecklingen av stillastående fenomen.

Användningen av alfa-blockerare kan eliminera obehagliga symtom i samband med problem med urinfunktion.

Faktum är att denna grupp av droger endast har symptomatisk behandling.

Behandlingsförloppet är tillräckligt länge, och därför kan patienter bilda en felaktig åsikt om bristen på terapeutisk effekt.

Användningen av alfa-blockerare

När den aktiva substansen släpper ur blåsans vägg förbättras urinflödet. Detta är hjälper till att undvika stagnerande fenomen, förhindrar kränkningar av cirkulationen i prostatakörteln. Som ett resultat sänks tumörens tillväxt, och prostatens funktion återställs.

Kontraindikationer att använda

Biverkningar

Bland de vanligaste biverkningarna är följande:

 • yrsel;
 • migrän;
 • rinnande näsa;
 • irritation av matstrupen och magen;
 • minskning av prestanda.

Var uppmärksam! Oberoende av att starta behandlingen, utan en preliminär undersökning med en läkare, är farligt för hälsa och liv!

De mest populära drogerna

Det finns två grupper av alfa-blockerare som används för att behandla prostata adenom: selektivt och icke-selektivt.

Selektiva läkemedel

Bidra till ett effektivare utflöde av urin på grund av deras effekt endast på blåsan. Deras användning gör att du kan bli av med uretroprostatisk urinreflux, vilket ofta uppstår med prostata adenom. Populära populära droger inkluderar:

Non-Selective Drugs

Jag påverkar inte bara blåsan, men också det centrala nervsystemet som helhet. Därför kan manifestationen av biverkningar från deras användning vara mer uttalad. de reglera metabolismen och blodtillförseln i prostata, och deras effektivitet anses därför vara högre.

De mest populära produkterna i denna grupp inkluderar följande:

Läkemedel baserade på alfa-blockerare visar hög effektivitet i tumörernas initiala steg.

Viktigt! Val av läkemedelspreparat utförs endast av den behandlande läkaren.

Verkningsprincipen för 5-alfa-reduktashämmare

Läkemedel av denna grupp påverkar tumören i sig, hämmar (stoppar) dess tillväxt. Den aktiva substansen stör blandningen av dihydrotestosteron, vilket stimulerar tillväxten av neoplasmen.

Foto 2: Dessa medel tas under en längre tid (upp till 6 månader), och effekten av användningen kan bara förekomma några veckor efter behandlingens början. Källa: Flickr (Kirill Gritsenko).

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna är:

 • minskad sexuell lust;
 • försämring av erektionen;
 • minskning av mängden av den främsta vätskan.

Biverkningens manifestation är ganska svag och passerar snabbt med slutet av behandlingen.

Kontra

Intaget av läkemedel innehållande 5-alfa-reduktashämmare har ett antal kontraindikationer:

 • postoperativa ärr;
 • inflammatoriska processer i exacerbationsstadiet;
 • maligna tumörer i prostata;
 • allvarligt njursvikt.

Var uppmärksam! Trots lägre uttryck av den terapeutiska effekten under loppet av behandlingen, kan hämmare av 5-alfa-reduktashämmare förhindra operation, snarare än att bara lindra symtomen.

Populära hämmare av 5-alfa-reduktas

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas är syntetiska och växt. Syntetiska droger orsakar sällan individuell intolerans och visar högre effektivitet. Men örtberedningar skapar mindre stress på organen i excretionssystemet och på levern. Val av typ av läkemedel utförs av den behandlande läkaren på grundval av undersökning av patienten.

Bland de mest populära förberedelserna på grundval av inhibitorer av 5-alfa-reduktas är det möjligt att särskilja sådana:

 • finasterid;
 • Tadenan;
 • trianola;
 • mepartricin;
 • Levorinum;
 • Roveron;
 • Paraprostin;
 • Balometan;
 • Avodart;
 • Proscar.

Viktigt! Den högsta effekten visas av kombinationsdroger som kombinerar den terapeutiska effekten av alfa-blockerare och hämmare av 5-alfa-reduktas. Sådana droger verkar snabbare och deras användning ger färre biverkningar. Den behandlande läkaren bestämmer behovet av att använda ett kombinerat ämne.

5 alfa reduktashämmare för män

Hem> Endokrinologi> 5-alfa reduktashämmare - lista över droger, biverkningar

5-alfa-reduktashämmare - lista över droger, biverkningar

Det humana enzymet som deltar i bildandet av steroider från kolesterol är 5-alfa-reduktas. Huvudfunktionen hos enzymet är att omvandla manlig könshormon testosteron till dihydrotestosteron. vilket är det starkaste androgenet; deltagande i bildandet av allopregnanolon (metabolitprogesteron) och tetrahydrodeoxikortikosteron.

Eftersom 5-alfa-reduktas - ett enzym som ligger i nucleus manliga prostata stromala celler, är det en katalysator med testosteron omvandling till dihydrotestosteron (DHT). Det är dihydrotestosteron, genom anslutningen med nukleär androgenreceptorn, som ligger i prostatens stromala celler, orsakar tillväxt och distribution av celler.

Människokroppen innehåller två typer av 5-alfa-reduktas:

 • Innehållet i hårfolliklar, såväl som i dermis-kutan. Denna typ reglerar utvecklingen av akne och orsakar håravfall.
 • Genital, som samlas i en mans prostatakörtel och fungerar som en regulator av sexuella funktioner.

Användningen av 5-alfa-reduktashämmare

I medicin används hämmare ofta för att bekämpa manlig baldhet. Det är tack vare blockerarna att ett slags barriär skapas som håller fast dihydrotestosteron och tillåter håret att växa. Detta beror på en minskning av androgenreceptorns känslighet i hårfollikeln till DHT.

Det vanligaste användningsområdet är emellertid behandling av prostata adenom hos män. På grund av förmågan att minska effekten av androgener på prostata, sänker inhibitorerna sin tillväxt, och med snabb behandling kan det minska den i storlek, vilket leder till en signifikant behandling av symtom.

Effekten av läkemedlet noteras inte i alla fall (endast med en ökning av prostata i storlek) och vid avbokning återvänder alla symtom. Vid användning av hämmare observeras en minskning av AAU-indexet (symptomformuläret från American Association of Urology) med tre punkter. Dessutom bidrar de till att minska utvecklingen av komplikationer, till exempel urinresessionen, och minskar också behovet av ett kirurgiskt ingrepp.

Positiva resultat hos patienter observeras efter 6-12 månader av att ta det inhiberande läkemedlet.

Det är väldigt viktigt att veta att användningen av inhibitorer minskar koncentrationen av PSA, som har en avgörande roll vid upptäckt av prostatacancer även i de tidiga skeden av sjukdomen. Därför är det viktigt att förstå att det är bäst att genomföra ett PSA-test innan man tar droger. om efter sex månaders behandling med blockerare finns ingen minskning av PSA med minst 50% - det är nödvändigt att återuppta diagnosen prostatacancer; koncentrationen av PSA mer än 2 ng / ml kan vara ett tecken på utveckling av onkologi.

För närvarande finns det två hämmare av 5-alfa-reduktas - dutasterid och finasterid.

dutasterid är en selektiv inhibitor som används vid behandling av godartad prostatahyperplasi. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet tillsammans med CYP3A4-hämmare, eftersom de bidrar till att öka blockeraren i humant blod.

Med stor försiktighet är det nödvändigt att behandla kvinnor och barn för skadade kapslar, eftersom läkemedlet kan absorbera genom dermis.

finasterid - ett läkemedel som hjälper till att minska 5-alfa-dihydrotestosteron, inte bara i blodet, utan även i prostatakörteln i vävnad 24 timmar efter tillträde. Hjälper hämmar stimuleringen av testosteron, vilket kan orsaka tumörutveckling.

Experimentellt applicerad för behandling av prostatacancer och enligt statistiska data är 25% effektivare än placebo.

Läkemedel som används för att behandla godartad prostatahyperplasi:

Innehållande aktivt ämne dutasterid:

Innehållande aktiv beståndsdel finasterid:

Funktioner av terapi med 5-alfa-reduktashämmare i prostata adenom

Med hjälp av blockerare är det möjligt att minska storleken på ett tillräckligt stort adenom med 20%. Med långvarig användning av läkemedel kan en märkbar remission förekomma, och urineringsprocessen kan återställas fullständigt.

Men trots att läkemedel anses tillräckligt effektiva för att använda den bästa omfattande behandling, som inte bara främjar utvecklingen av en stabil remission, men kommer tillbaka en mans hälsa och förtroende. Användning av läkemedlet är strängt förbjudet att män som kommer att ha ett barn, eftersom det kan utlösa utvecklingen av fostermissbildningar.

Biverkningar

I de flesta fall absorberas 5-alfa-reduktashämmare väl av kroppen och ger sällan biverkningar. Huvudstötarna inträffar under det första året av inträde, när kroppen ännu inte är bekant med drogen.

Den vanligaste biverkningen är ett brott mot effekten, liksom en minskning av libido och början av depression.

Överkänslighet och angioödem kan också utvecklas, vilket anses vara ett tecken på ett svar på kroppens immunförsvar. En stark hjärtklappning kan inträffa, liksom en ökning av aktiviteten hos hepatiska transaminaser. Hudöverdrag kan täckas med ett litet utslag, nässelfeber eller klåda i huden.

Det mest drabbade sexuella systemet, eftersom som biverkningar är: överträdelse av utlösning. Utseendet av smärtsamma känslor i bröstkörtlarna, smärta i testiklarna, uppkomsten av manlig infertilitet eller en minskning av spermiernas kvalitet.

Vad är 5-alfa reduktas? Preparat - enzymhämmare

24 februari 2017

Alla processer i kroppen sker med deltagande av biologiskt aktiva substanser, i synnerhet enzymer. Det är för denna grupp att proteinsubstansen av 5-alfa-reduktas hör hemma. Tyvärr är det i vissa fall ett misslyckande i syntesen av aktiva substanser, vilket leder till störningar i hela organismens arbete. Så vad är detta enzym och i vilka fall använder läkare 5-alfa reduktashämmare? Vilka är de möjliga konsekvenserna av terapi? Finns det några kontraindikationer? Många av läsarna är intresserade av svaren på dessa frågor.

5-alfa reduktas: vad är det?

Till att börja med är det nödvändigt att förstå de grundläggande funktionerna hos ett ämne. 5-alfa-reduktas är en proteinförening, vars enzym ingår i processerna för steroidogenes. Detta ämne stimulerar omvandlingen av testosteron (manlig könshormon) till dihydrotestosteron, vilket är mer intensivt. Dessutom främjar enzymet bildandet av allopregnanolon och några andra neurosteroider.

5-alfa-reduktas produceras huvudsakligen i organen i reproduktionssystemet, i synnerhet i vävnaderna i prostata och seminala vesiklar. En liten del av enzymet bildas också i hudceller, hårsäckar och vissa delar av nervsystemet.

Varför behöver vi hämmare?

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas - läkemedel som blockerar produktionen av enzymet och påverka mängden av manliga könshormoner i kroppen. Idag används dessa droger ofta. Till exempel är de ofta föreskrivna för patienter som lider av akne. Preparat av denna grupp hjälper till att förhindra alopeci (skallighet).

Det finns många användningsområden för läkemedel som hämmar produktionen av ett enzym, såsom 5-alfa-reduktas. DGT-blockerare (dihydrotestosteron) används för att behandla prostatahypertrofi. Korrekt läkemedel hjälper till att minska prostatavolymen vid inflammation.

Effektiviteten av behandlingen har bekräftats av många vetenskapliga studier som genomförts i laboratorier med ett världsomspännande rykte.

5-alfa-reduksashämmare: syntetiska preparat

Hittills används två huvudsakliga aktiva komponenter vid tillverkningen av läkemedel i denna grupp:

1. Dutasterid är en selektiv inhibitor och används ofta för att behandla godartad prostatahyperplasi. Den mest populära är Avodart.

2. Finasterid - syntetiska substansen orsakar en minskning i nivån av enzymer inte bara blod, men också direkt in i prostatavävnaden. Effekten varar ca 24 timmar. Ibland används det även vid behandling av prostatacancer, även om dess 100% effektivitet inte har bevisats. Valet av läkemedel, som en del av vilka det finns finasterid, mycket mer "Alfinal", "Urofin", "Finasta" "Proscar", "Zerlon", "Penester" och några andra.

Läkemedel av vegetabiliskt ursprung

Naturligtvis kan syntetiska droger ge en mer uttalad effekt. Men brukar ofta använda droger på växtbasen - de påverkar kroppen mjukare och nästan ofarlig. Förresten används sådana droger inte bara för sjukdomar i prostatakörteln. De hjälper till att bekämpa alopeci (inklusive kvinnlig alopeci) och akne.

För behandling av hyperplastiska processer i prostata används frukter av dvärg palm, som är rika på fytosteroler och fettsyror. Isoflavoner är en annan grupp av ämnen som har antiandrogena egenskaper. Förresten har liknande egenskaper och nätverksdioecious. Gräsväxter används ofta för att stärka håret.

Finns det några biverkningar?

Det är nödvändigt att ta försiktigt blockeringspreparaten av 5-alfa-reduktas, speciellt när det gäller syntetiska droger. Faktum är att dessa läkemedel verkar direkt på patientens hormonella bakgrund.

Med långvarig upptagning noterar många patienter förändringar i sexuell aktivitet. I synnerhet är det ett brott mot styrka och minskning av sexuell lust. Sexuell kontakt åtföljs ofta av problem: nesktoykoy erektion, kort samlag, etc. Biverkningar bör omfatta en minskning av volymen av ejakulat... På grund av minskningen av antalet neurosteroider utvecklar patienter depression, även om denna bieffekt är extremt sällsynt.

Terapi måste utföras under överinseende av en läkare. Om vi ​​pratar om beredningar av vegetabiliskt ursprung, blir kroppen snabbt van vid dem, så effekten av läkemedlet minskas gradvis till ett minimum. Å andra sidan är fytopreparationer relativt säkra för hälsan.

Kontraindikationer mot användning av inhibitorer

I alla fall kan du ta droger som undertrycker aktiviteten hos enzymet som kallas "5-alfa-reduktas". Dessa läkemedel är inte föreskrivna för patienter i närvaro av akuta inflammatoriska sjukdomar, inklusive med prostatit.

Innan man planerar terapin är det nödvändigt att genomföra en fullständig diagnos av organismen. Om en misstänkt onkologi misstänks utförs prostata biopsi. Förekomsten av maligna neoplasmer är en kontraindikation för användningen av läkemedlet. Dessutom är läkemedlet inte förskrivet till patienter efter operationstiden och i närvaro av njursvikt.

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen. Vill du också tro att du ger din romantiska partner nöje i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och vrida.

15 symtom på cancer, vilka kvinnor oftast ignorerar. Många tecken på cancer liknar andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

9 kända kvinnor som blev kär i kvinnor Det manifestation av intresse inte mot motsatt kön är inte något ovanligt. Du kan knappast överraska eller chocka någon om du erkänner det.

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och kanske vet alla. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara i rätt tid i reglerna.

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som kan noteras av tittaren.

Gör det aldrig i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig korrekt i kyrkan eller inte, så gör du förmodligen det hela fel sättet. Här är en lista över hemsk.

5-alfa-reduktashämmare för behandling av prostataadenom

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas minskar effekten på prostata hos vissa manliga hormoner (androgener). Det saktar tillväxten av prostata och kan även leda till en minskning av prostata, vilket i sin tur kan lindra symptomen på prostata adenom.

Men eftersom prostataformen inte alltid är relaterad till graden av symtom är dessa droger inte effektiva i alla fall.

När du slutar ta drogen tenderar symtomen att dyka upp igen.

I vilka fall används dessa droger

5-alfa-reduktashämmare rekommenderas inte för patienter med symptom på prostatacenom utan märkbar ökning av prostata. Läkemedel ges till patienter med måttliga symtom som oroar sig.

Hur bra hjälper läkemedel?

I de flesta fall med användning av 5-alfa reduktashämmare minskar American Urology Association (AAU) symtomindex med 3 poäng. Denna minskning ger en känsla av signifikant lindring av symptom. Inhibitorer av 5-alfa-reduktas minskar också risken för komplikationer såsom oförmåga att urinera (recession urin) och minskar sannolikheten för behovet av kirurgiskt ingrepp.

Signifikant förbättring av symtom uppstår efter 6-12 månader.

I studier av tidigare år noterades att dutasterid också är effektivt för att minska symptomen på prostataadenom, som finasterid. Men jämförande studier av effekten av dutasterid och finasterid har inte genomförts.

Användning av en kombination av alfa-blockerare med 5-alfa-reduktashämmare ger en större effekt än ensam användning.

Hämmare av 5-alfa-reduktas har visat sig vara ett säkert och väl tolererat läkemedel. Biverkningar som kan uppstå under det första användningsåret inkluderar:

Minskad sexdrift.

Ejaculations dysfunktion (som ejaculation av mindre semen).

Svårigheter med erektion.

Svullnad eller utvidgning av bröstkörtlar.

I en stor studie angav att efter ett års behandling med finasterid, grad av biverkningar såsom minskad libido, erektil problem var liknande den nivå på grund av behandling med samma studie angav att risken för ejakulationsrubbning i fallet med finasterid var högre.

För en fullständig lista över biverkningar, se länken om läkemedel.

Vad ska jag tänka på?

Hämmare av 5a-reduktas minskar storleken på prostatan, men eftersom storleken på prostatan inte alltid förknippad med graden av symptom, dessa läkemedel inte är effektiva i alla fall. När du slutar ta drogen tenderar symtomen att dyka upp igen.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas minskar nivån av prostataspecifikt antigen (PSA). Eftersom PSA-nivån används för att upptäcka tidig prostatacancer, bör en patient som tar 5-alfa reduktashämmare ta hänsyn till följande:

De flesta experter rekommenderar att patienter screenas för prostatacancer (med PSA-testet och en digital rektalundersökning) innan de börjar ta 5-alfa reduktashämmare.

I framtiden, om efter 6 månaders inträde inte PSA-nivån minskade med cirka 50%, är det nödvändigt att fortsätta undersökningen för prostatacancer.

PSA-nivån är större än 2 ng / ml (nanogram per milliliter) under mottagnings inhibitorer av 5-alfa-reduktashämmare kan indikera behovet av ytterligare testning för prostatacancer.

5-alfa-reduktashämmare kan vara mindre effektiva vid minskning av symtom jämfört med alfa-blockerare.

5-alfa-reduktashämmare rekommenderas inte för behandling av prostataadenom hos patienter med icke förstorad prostata. Drogen måste tas hela livet för att undvika att symptomen återupptas.

Läkemedlet ska inte tas till en man som kommer att få en baby på grund av den låga sannolikheten att utveckla missbildningar av fostret. Gravida kvinnor eller kvinnor som förbereder sig för graviditet bör undvika kontakt med brutna eller krossade piller innehållande finasterid eller dutasterid.

Adenom prostata behandling

Orsakerna till prostata adenom: prostatainflammation, ett misslyckande i systemet av venöst dränage av testiklarna, liksom en lokal ökning av testosteronnivåer, fibros, och försvagningen av muskelvävnaden i prostatan, ökad enzym aromatasinhibitorer och 5-alfa-reduktas. Närvarande finns det tre huvudsakliga klasser av läkemedel som föreslagits för behandling av BPH: a-blockerare, inhibitorer av 5-alfa-reduktashämmare, fosfodiesteras 5.

Vad är prostata adenom?

Adenom av prostata är den vanligaste orsaken till urinproblem hos män efter 45 år och senare. Huvudsakliga symptom: frekvent urinering, frekventa nattliga resor till badrummet, ofrivillig urinering, ett svagt urinflöde, jet sprutning, känsla av ofullständig tömning, smärta vid urinering. Dessa symptom utvecklas som ett resultat av kompression av hypertrofisk (svullna) prostataurinröret, genom vilken urin vid urinering, såsom visas till vänster. Prostata adenom utvecklas hos människor efter 45 år. Adenom av prostata förekommer hos 50-60% av männen efter 60 år, liksom hos 80% av männen vid 80 års ålder.

Referenser till källor:

Orsaker till prostata adenom

Inflammation av prostata

Kronisk inflammation i prostata som ett resultat av prostatit ökar risken för prostata adenom. Även om det här problemet fortfarande är kontroversiellt.

Referens till forskning:

Fel i systemet med venöst utflöde av testiklar, liksom lokal ökning av testosteronnivån - är mer än 100 gånger högre än koncentrationen i serum

Testosteron är den främsta orsaken till prostata adenom. Så hos män som kastreras före puberteten utvecklas inte prostata adenom. Nivån av testosteron som redan är tillgänglig (i icke-kastrerade män) är dock inte förknippad med risken för prostataadenom. Varför? Och eftersom prostataadenom inträffar som ett resultat av ett fel i systemet med venöst utflöde i testiklarna. Som ett resultat av denna störning stiger det hydrostatiska trycket och den lokala nivån av testosteron stiger (100 gånger högre än i serum). Det är därför som en förändring av testosteronnivåerna i blodet inte påverkar risken för prostataadenom - hos icke-castrerade män.

Länk till källan:

Fibros och försvagning av muskelvävnad i prostata

Godartad prostatahyperplasi (prostata adenom) är en åldersrelaterad sjukdom och är en konsekvens av prostatisk fibros och försvagningen av muskelvävnad i prostata.

Länk till källan:

Ökning av aromatasenzymer och 5-alfa reduktas

Med ålder ökar enzymerna aromatas och 5-alfa-reduktas. Aromatas och 5-alfa-reduktas är ansvariga för att omvandla testosteron till östrogener och i dihydrotestosteron, respektive. Som ett resultat ökar nivåerna av östrogener och dihydrotestosteron. Östrogener spelar en nyckelroll i tillväxten av prostataceller. En dihydrotestosteron är ett anabole hormon, många gånger mer potent än testosteron i sig. En sådan synergistisk effekt av östrogener och dihydrotestosteron orsakar prostataadenom.

Länk till källan:

livsstil

Livsstilsförändringar kan minska symptomen på prostata adenom. Det är nödvändigt att minska konsumtionen av alkohol, koffein (på grund av dess diuretika egenskaper), och också minska intaget av vätska före sängen. Pressen främjar aktivt tillsats av palmetto, vilket inte har visat sig vara effektivt i forskning.

Behandling av prostata adenom - läkemedel

För närvarande finns tre huvudklasser av läkemedel som föreslås för behandling av prostataadenom.

 • a-blockerare
 • Inhibitorer av 5-alfa-reduktas
 • Inhibitorer av fosfodiesteras 5 (PDE-5-hämmare)

Låt oss titta på dem mer detaljerat.

a-blockerare

α-adrenoblocker minskar tonen i glattmuskel i prostatakörteln, medierad via a-1-adrenerga receptorer

α-adrenoblocker minskar tonen i glatt muskel i prostatakörteln, förmedlad via a- 1 -adrenerga receptorer. Som ett resultat, Urinröret är inte pressat, och urin lämnar lätt blåsan. Men a-adrenoblockerare påverkar inte tillväxten av prostata adenom och minskar inte den i storlek. α-adrenoblockers är effektiva efter 3-5 dagar, men så snart behandlingen slutar, återvänder symptomen.

Det finns fem huvudsakliga a-blockerare: terazosin, doxazosin, tamsulosin, alfuzosin och silodosin. Av dessa fem droger har tamsulosin, alfuzosin och silodosin färre kardiovaskulära biverkningar. Alla fem droger är lika effektiva. Alla har sådana biverkningar:

 • yrsel (i 5-10% av fallen)
 • svaghet (i 5% av fallen)
 • huvudvärk (i 5% av fallen)
 • asteni (i 5-10% av fallen)
 • nasal trafikstockning (i 5% av fallen)
 • retrograd ejakulation - utstötningen av spermier uppträder inte i den yttre miljön, men i motsatt riktning (i 3-10% av fallen)

Det mest intressanta läkemedlet från denna grupp - silodosin superselektiv a-blockerare. Det blockerar a1a-adrenoreceptorer och i mindre utsträckning α1B-adrenoreceptorer och α1d-adrenerge receptorer. På grund av att det huvudsakligen verkar på α1a-adrenerge receptorer silodosin är mest säker med avseende på kardiovaskulära effekter. Det finns mindre effekter på hjärtfrekvensen. Biverkningar inkluderar:

 • infektioner i övre luftvägarna (i 2-19% av fallen)
 • diarré (i 2-7% av fallen)
 • yrsel (i 3-5% av fallen)
 • ortostatisk hypotension (i 3% av fallen).
 • retrograd ejakulation (i 20% av fallen)

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas

Det finns två huvudsakliga droger i denna grupp: finasterid och dutasterid (handelsnamn - avodart)

Den andra huvudklassen av läkemedel för behandling av prostataadenom är hämmare av 5-alfa-reduktas. Dessa läkemedel syftar till att undertrycka 5-a-reduktas (5-AP), enzymet som är ansvarigt för att omvandla testosteron till dihydrotestosteron (DHT). Hämmare av 5-alfa-reduktas hämmar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT). Och dihydrotestosteron (DHT) är den främsta stimulatorn för prostata adenomtillväxt. När dihydrotestosteron undertrycks, prostata minskar i storlek, eller dess tillväxt saktar ner. Men denna minskning uppstår naturligtvis inte omedelbart, men inom 4-6 månader. Faktum är att endast denna grupp av droger behandlar prostata adenom, men undertrycker inte dess symtom.

Det finns två huvudsakliga droger i denna grupp: finasterid och dutasterid (handelsnamn - avodart):

 • finasterid hämmar (block) bara typ 2 isoform av 5-alfa-reduktas. Minskar syntesen av dihydrotestosteron i prostata med 70% eller mer (mindre än dutasterid)
 • dutasterid hämmar (block) och 1 st och 2 nd typer av isoformer av 5-alfa-reduktas. På grund av dubbel blockad reducerar dutasteriden syntesen av dihydrotestosteron i prostata med 90% eller mer.
 • Brott mot ejakulation (i 1-5% av fallen)
 • minskad libido (i 5% av fallen)
 • gynekomasti - en ökning av bröstkörtlar hos män (i 1% av fallen)

Finasterid 1 mg per dag är också en effektiv behandling för manlig baldhet.

Referens till forskning:

Inhibitorer av fosfodiesteras 5 (PDE-5-hämmare)

Hur fungerar fosfodiesteras 5-hämmare?

Denna klass av läkemedel hjälper till att slappna musklerna och artärer som sträcker fartyg förbättra cirkulationen, förbättra erektion - genom att hämma nedbrytningen av cykliskt guanosinmonofosfat (cGMP). Från denna grupp av droger vi överväger tadalafil, sildenafil, vardenafil. Studier har visat att behandling med tadalafil är säker och kan statistiskt signifikant förbättra symtomen på prostata adenom. Preparat av denna grupp förändrar inte storleken av prostata adenom, men är symptomatisk behandling - som ersättning för a-adrenoblocker. Det är viktigt att dessa läkemedel ökar erektionen i motsats till andra grupper. Sildenafil är trots allt också ett läkemedel för erektion, och vi vet det som Viagra. Effekten av tadalafil börjar på 2 veckor. Dessa läkemedel har minimala biverkningar (huvudvärk, ryggsmärta, ansiktsrödhet, dyspepsi och nasofaryngit). Många av effekterna av denna grupp av läkemedel med korrekt applicering är hälsofrämjande och kan potentiellt förlänga livet.

Behandling av prostata adenom - en kombination av droger

Kombination: 5-alfa-reduktashämmare + a-blockerare

Kombinationer av ovanstående medel har en ännu större effekt. Den klassiska kombinationen är en hämmare av 5-alfa-reduktas, såväl som a-blockerare. α-adrenoblocker ger omedelbart effekten av att minska prostata adenom syndrom om några dagar och slappna av mjuk muskler i prostata, även om det inte reduceras i storlek. En 5-alfa-reduktashämmare efter flera månader leder till en minskning av prostata i storlek.

I randomiserade kontrollerade studier har denna kombination av a-blockerare (doxazosin eller tadalafil 5 mg) tillsammans med en 5-alfa-reduktashämmare (finasterid 5 mg) visade en mycket bättre effekt än någon av dessa läkemedel individuellt. En annan kombination av a-blockerare (tamsulosin 0,4 mg en gång dagligen) tillsammans med en 5-alfa-reduktashämmare (dutasterid 0,5 mg en gång om dagen). Efter 6-9 månaders behandling med en sådan kombination minskade prostatakörteln så stor att behovet av en a-blockerare (tamsulosin) försvann.

Referens till forskning:

OBS: Det bör också komma ihåg att denna kombination sänker artärtrycket med i genomsnitt 22/15 mm., medan läkemedlet i normotonics (med normalt tryck) inte åtföljs av en minskning av blodtrycket. Sådana kombinationer bör inte användas för stenos av aorta eller mitralvalvulära hjärtventiler.

Kombination: 5-alfa-reduktashämmare + PDE-5-hämmare

Tidigare kombinationer är effektiva, men de har en signifikant nackdel - i vissa fall reducerade sådana kombinationer sexuell lust. Låt denna procentandel vara liten (endast 2-5%), men det är obehagligt. Och här erbjuder kombinationen av inhibitoren 5-alfa-reduktas + PDE-5-hämmaren en ny typ av terapi som är jämförbar i effektivitet gentemot den tidigare kombinationen, och bevarar eller till och med förbättrar sexuell aktivitet. Dessutom undviker denna kombination en sådan bieffekt av den tidigare kombinationen som retrograd ejakulation.

En väl studerad och säker kombination är en hämmare av 5-alfa-reduktas (finasterid 5 mg) + PDE-5-hämmare (tadalafil).

Referens till forskning:

OBS: Före behandlingstiden för godartad prostatahyperplasi är det nödvändigt att utesluta cancerdegenerering.

Behandling av prostata adenom med hjälp av embolisering av prostata artären

Embolisering av prostatsartären är en lovande, säker och minimalt invasiv terapi, tack vare vilken blodtillförseln hos orgelstoppet upphör, stannar prostatakörteln att växa och minskar i storlek.

Referens till forskning:

slutsatser:

 1. Orsakerna av prostata adenom: prostata inflammation, ett misslyckande i systemet av venöst dränage av testiklarna, såväl som en lokal ökning av testosteronnivåer - mer än 100 gånger högre serumkoncentrationer, fibros, och försvagningen av muskelvävnaden i prostatan, ökad enzymet aromatas och 5-alfa-reduktas.
 2. Närvarande finns det tre huvudsakliga klasser av läkemedel som föreslagits för behandling av BPH: a-blockerare, inhibitorer av 5-alfa-reduktashämmare, fosfodiesteras 5.
 3. I randomiserade kontrollerade studier, kombinationen av en a-blockeraredoxazosin eller tadalafil 5 mg) tillsammans med en 5-alfa-reduktashämmare (finasteridd 5 mg) visade en mycket bättre effekt än var och en av dessa läkemedel individuellt. En annan kombination av a-blockerare (tamsulosin 0,4 mg en gång dagligen) tillsammans med en 5-alfa-reduktashämmare (dutasterid 0,5 mg en gång om dagen). Efter 6-9 månaders behandling med en sådan kombination minskade prostatakörteln så stor att behovet av en a-blockerare (tamsulosin) försvann.
 4. Tidigare kombinationer är effektiva, men de har en signifikant nackdel - i vissa fall reducerade sådana kombinationer sexuell lust. Låt denna procentandel vara liten (endast 2-5%), men det är obehagligt. Och här är en kombination av en 5-alfa-reduktashämmare (finasterid 5 mg) + PDE-5-hämmare (tadalafil) erbjuder en ny typ av terapi som är jämförbar i effektivitet gentemot den tidigare kombinationen, och bevarar eller till och med förbättrar sexuell aktivitet.
 5. Förberedelserna som behandlas i denna artikel ska inte användas för självbehandling, men ska endast användas för läkare. Detta beror på att de kan ha farliga kontraindikationer, vilket kan läsas i instruktionerna till drogerna. Det är också mycket farligt att kombinera dem med några andra antihypertensiva läkemedel, som din läkare kanske vet om.

Vi erbjuder dig att prenumerera på de senaste och aktuella nyheterna som finns i vetenskapen, samt nyheterna om vår vetenskapliga och pedagogiska grupp, för att inte missa något.

Kära läsare av resursen www.nestarenie.ru. Om du tycker att artiklarna i den här resursen är användbara för dig och önskar att den här informationen kan användas av andra människor under många år, är det möjligt att hjälpa till med utvecklingen av den här webbplatsen, eftersom du har spenderat cirka 2 minuter av din tid. För att göra detta, klicka på den här länken.

Vi rekommenderar att du läser följande artiklar:

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Vi kommer vara tacksamma om du efter att ha läst artikeln lämnat dina kommentarer. Din åsikt är mycket viktig så att materialet i bloggen är mer informativt, förståeligt och intressant.

125 kommentarer till "Adenom prostata behandling"

Dmitry, och alla dessa Unoproves och andra droger som annonserar på TV, det finns ingen mening i dem?

Och en minskning av kalorier som konsumeras, svält - kommer de att hjälpa till att lindra prostatainflammation och remission i allmänhet?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Unoprost, att döma av beskrivningen hämmar syntesen av dihydrotestosteron (genom blockering av 5-alfa-reduktas typ I och II) och dess fixering till den cytosoliska receptorn som förhindrar inträngning av hormonet till kärnan och resulterar i en minskning av proteinsyntes. Att döma av beskrivningen bör fungera. Men hur mycket det hämmar och undertrycker om i kliniska prövningar - bör ses studier. Det kan fungera eller inte - se forskning behöver.

Unoprost och liknande läkemedel - det är alla extrakt av sågpalmetto, på en annan - Saw Palmetto, de kan lindra symptomen vid adenom och sedan inte alls, men för att minska adenom de inte kan, ofta även rättvist att skriva instruktioner till drogen.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Meta-analyser visar att palmetto inte fungerar för prostata adenom

Dmitry, tack. Jag tror att det här kommer att vara väldigt användbart för många artiklar! Finns det några sätt att förhindra prostata adenom? Vad tycker du?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Svält och lågkalor diet kommer att fördröja uppkomsten av adenom tills senare.

Hur kan jag hjälpa min far, som i '83 (hans libido är inte viktigt), inte vill gå till läkare, är det tillräckligt stor adenom, främst problem med urinering, konstant smärta, verkar det finns inflammation, men antiinflammatoriska hjälper inte, eller har kortsiktig effekt.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Denna artikel säger bara hur man hjälper. Den första kombinationen av droger.

Dmitry, STOR TACK för artikeln. Jag upprepar - HUGE THANKS.
Podskazhite- efter konsultation och destinations urolog (Finasterid 5 mg tadalafil +) behandling, om det är möjligt att kombinera dessa läkemedel program antiaging № 8 och möjligt att tillsätta glukosamin sulfat (värkande leder).
Om det finns kronisk prostatit, behövs det ytterligare droger?
Tack för ditt arbete.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Nej det är det inte. Det är nödvändigt att ändra behandlingsregimen. Och 6 månader att vara på ett annat system.

Män bör uppskatta sådan användbar information.....

Tack för den mycket efterfrågade artikeln!
På mig är ett initialt stadium av ett prostata adenom, knappt mindre än 3 månader, jag accepterar dutasterid (Avodart), men under det avkortade systemet - 1 kapsel om en vecka, dvs. sju gånger mindre än vanlig behandling, halveringstid från en enda inträde Avodarta - från 3 till 9 dagar.

De huvudsakliga biverkningar från att ta hämmare av 5-alfa-reduktas är depression och förlust av libido, jag efter 3 månader inte pobochek observeras (och kan fortfarande påverka ett sådant system med en sällsynt mottagning Avodart), faktiskt se vad som händer härnäst. Bland de positiva effekterna - Night Run Games i toaletten föll från en - två gånger till nästan noll, och före och efter att ha fått Avodart jag alltid drack omkring två-två och en halv liter vatten om dagen. Och som så subjektivt blev lite lugnare känslomässigt, att ett plus för mig.

Dmitry, men hur kan jag förhindra ett adenom? Aerob träning kan vara?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

100% förebyggande är kastrering. Avsiktligt att förhindra att medel för att minska omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron inte får användas. De har studerats vid behandling och förebyggande av prostatacancer. Men deras användning för behandling av denna sjukdom kontroversiellt, eftersom vissa författare uttrycker oro för att de av misstag kan leda till utveckling av mer aggressiva tumörer utförandet. Därför, för att minska risken (inte 100% förebyggande) bör uteslutas riskfaktorer: inflammation i prostatan (prostatit behandlas i tid och förhindra det), se till att det inte finns några genitala infektioner, vilket leder till fibros (testad regelbundet på sexuella infektioner om det misstankar), fastande.

Finns det några studier om förebyggande av prostatit med vanlig sexuell aktivitet och med tillräckligt långa perioder av avhållsamhet?

Dmitry.
På en annan formulera frågan: hur påverkar prostata
- regelbunden sexuell aktivitet
- periodisk CA (från tid till annan)
- långa perioder av avhållsamhet (tvingad eller medveten)
Finns det forskning om denna fråga?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Efter 40 års avhållsamhet ökar risken för prostatacancer. Upp till 40 år är detta inte.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Mest sannolikt finns det, men jag sökte inte dem

Dmitry, om man ersätter tamsulosin 0,4 mg för silodozin 0,8 mg i kombination med dutasterid 0,5. Normotonik, BPH 70 år på morgonen tar jag glukosamin, till lunch d3 och k2. Tack!

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Jag skrev i artikeln vad jag såg en bra bevisbas. Jag utesluter inte att det finns goda bevis för silodosin, men jag läste dem inte

Dmitry kommer glukosamin, kaffe och telmisartan att hjälpa svält från adenom som inducerare av autofagi?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Kaffe och glukosamin kommer att vara

Varför tror du att kaffe hellre hjälper adenom än att provocera sin utveckling?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Kaffe, när den är full, har en diuretisk effekt. Med regelbunden användning av kaffe 1-3 koppar per dag har han inte denna effekt

general att de som har androgen alopeci tar bara 1 mg finasterid dagligen, i stället för 5 mg, det finns även en amerikansk läkemedel för skallighet Propecia, och det är en tablett består av 1 mg finasterid... Om du vill att bättre klargöra denna fråga, fråga lokala experter på ett specialiserat forum volosy.com/forum/viewforum.php?f=10sid=908f954ca5432555b8a9e118cc9eac16

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Eugene. Du har helt rätt. Jag korrigerade.

Det finns en "okej":
FDA har rekommenderat försiktighet i instruktionerna för alla preparat som avser 5 alfa-reduktashämmare, vilket inkluderar finasterid och dutasterid. Gränser är förknippade med en ökad risk att utveckla svår prostatacancer på grund av behandling med dessa läkemedel.
rlsnet.ru/news_1800.htm

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Detta är fallet om drogerna tas när cancer är redan där. Därför skrev jag i artikeln att du först måste utesluta prostatacancer med hjälp av undersökningar och sedan behandlas redan.

Prostata adenom uppstår som ett resultat av en störning i systemet med venöst utflöde i testiklarna. Som ett resultat av denna störning stiger det hydrostatiska trycket och den lokala nivån av testosteron stiger (100 gånger högre än i serum).

Tydligen som en förebyggande åtgärd för män ska sitta med benen i kors, klädd tighta byxor åtsittande liksom någon annan liknande kläder nedanför midjan, med undantag för detta är det nödvändigt att avstå från att ta varma bad.

Efter denna logik kan vi anta att blöjor och blöjor skapar en växthuseffekt - kan inte användas för manliga bebisar.

Hos manliga bebisar, en mycket låg nivå av testosteron och en underutvecklad prostata, så växthuseffekten av blöjor och blöjor har ingen effekt.

Dmitry skriver: "100% förebyggande är kastration."
Men kastration hindrar inte bara problem med adenom, men ökar också livslängden. Ett exempel på detta är den koreanska studien av flera generationer domstolsuniverser som levde mycket längre än sina medborgare. Förklaringar till detta, förutom som ett "testosteronspår" än.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Könshormoner utlöser tymusens involution. Och personen börjar faktiskt bli gammal från puberteten.

Här ligger också en av anledningarna till kvinnans stabila fördel när det gäller lång livslängd gentemot män.
Dmitry, vad är inställningen till manlig substitutionsbehandling nu?
Kan en sänkt nivå av östradiol leda till kronisk prostatit?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

För närvarande är fördelarna med HRT-testosteron för en man utan uttryckliga indikationer inte fastställda. HRT är endast utförd hos män med låg testosteron på grund av testikelns sjukdom, hypofysen. Dessutom är HRT testosteron osäkert
fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm436280.htm
Biverkningar av HRT-testosteron kan innefatta ökade kardiovaskulära händelser (inklusive stroke och hjärtinfarkt) och dödlighet
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24489673
och hos äldre ökade tillsatsen av HRT-testosteron dödligheten med 30%
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24193080
Nu finns det en rättegång till förmån för HRT testosteron orsakar hjärt-skador, inklusive djup ventrombos (DVT), lungemboli, stroke och hjärtinfarkt
fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm401746.htm
Fram till 2010 visade studier ingen effekt på risken för död, prostatacancer eller risken för kardiovaskulär sjukdom. Men senare studier kan inte bara orsaka oro. År 2013 en studie publicerad i Journal of American Medical Association, sade "användningen av testosteronbehandling var signifikant associerade med ökad risk för negativa utfall." Forskningen inleddes efter den föregående etiketten var randomiserad klinisk prövning av testosteronbehandling hos män stoppas i förtid, "på grund av ogynnsamma kardiovaskulära händelser väcker oro för säkerheten vid testosteronbehandling. "
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24193080
fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm384225.htm
HRT-testosteron och allmänt högt testosteron är förmodligen associerat med prostatacancer
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16006887
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19863857

Dmitry berätta för mig. Finasterid 5 mg., och hur många tadalafil?
Tack

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Dmitry tack.
Vänligen, om möjligt, komplettera artikeln med information om moderna metoder för behandling av kronisk prostatit.
Vi behandlas i 10 dagar. I sig kommer jag att säga att detta har en mycket svag effekt. Han var redan behandlad fyra gånger (en gång om året) och allt bör startas på en ny. Jag läste att prostatit bör behandlas i ungefär sex månader kontinuerligt (i Amerika). Jag skulle vilja se på din hemsida moderna, vetenskapligt beprövade metoder för effektiv behandling av kronisk prostatit.
Tack

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Andrew. Prostatit är inte en åldersberoende sjukdom - det här är inte min profil.

Dmitry. Vad är då dåligt - att bekämpa testosteron? När allt kommer till väga, så är utsikterna för hälsa och familjens välbefinnande!

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Testosteron behövs för fästben, muskelmassa.

Tack för det detaljerade svaret. Länkar fda.gov/Safety/MedWatch är icke-fungerande. Men ncbi är förståeligt.
Vi kommer vid 40 års ålder efter ett tvåkantigt vapen.

Berätta för mig, men en sådan sjukdom som varicocele provar förmodligen prostata? Det är bara relaterat till problemet med utflödet av blod från testiklarna.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Jag studerade inte denna fråga

Dmitry, berätta för mig: är pyobakteriofager verkligen effektiva för behandling av stafylokocker?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Jag behandlar åldersrelaterade sjukdomar och åldrande. Men inte infektionssjukdomar

Kära Dmitry. Fråga - Kan eller inte samlas för cancerframkallande Doxycyklin och Metformin. Enligt din artikel om Doxycyklin ska du dricka 50 mg., Och sälja i kapslar för 100 mg. För natten dricker jag urorek (silodozin) från ett adenom. Tack.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Det är möjligt tillsammans, men en doxycyklin bara på 50 mg. Det är nödvändigt att dela upp kapseln och hälla ut överskott

Tack Dmitry. Jag skulle vilja se från dig en ny artikel om prostatit (adenom), sätt att behandla, på något sätt påminde du om att återvända till det här ämnet. För muzhiks är det mycket nödvändigt. Tack för din förståelse.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Prostatit är inte en åldersberoende sjukdom. Och webbplatsen är endast avsedd för åldrande.

om prostatit inte är en åldersberoende sjukdom, varför är könkörteln med ålder växande i 80% av männen till 80 år?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Förstoring av prostatakörteln är prostatacenom är åldern av beroende sjukdomar.

En PSA är direkt proportionell mot prostatavolymen

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Även influensan kan döda. Men det här är vad läkare gör. Det åldras inte.

Här. " Jag passerade TRUS. Slutsats: Pankreas adenom (tillväxt från övergångszoner) med en måttlig ökning av prostatavolymen.
Förväntad nivå av PSA i ng / ml 6.1.

Har överlämnat ett blod på PSA och jag sitter redan nästan vecka jag väntar resultat :).... Jag trodde adenom och prostatit - samma sak...

Har börjat dricka månad antarak 8 systemet + en doxycyklin, efter en månad hjärtkärl (förresten blev TIM 0,6-0,9, vad var xs),

Har fått analys av ett blod på PSA = 1,38. Det verkar som om du kan dricka en kurs av tadalafil 5mg + finasterid 5mg. Det är nödvändigt att hitta en lämplig fängelse tadalafil och jag tror att om en månad börjar jag istället för eller tillsammans med hjärnan. Låt oss se hur bukspottkörteln minskar.

Dmitry, snälla berätta för mig hur bra (enligt din mening) att dricka en kombination finasterid-tadalafil? Jag är på schema nummer 8.

Vad rekommenderas absolut inte?

Så då tror jag att jag på en dag tar aspirin 250 mg, äter broccoli och apt. kål.
Är det möjligt att fortsätta att dricka metformin om en månad och / eller efter en månad telmisartan + atorvastatin? Vid receptionen bestämmer jag säkert trycket och att se, det föll inte kraftigt...

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Drick bara enligt anvisningarna. Bara tillsammans med dem är det nödvändigt att noggrant förbereda preparat från tryck (gradvis för att välja en dos). Den här kombinationen minskar trots allt blodtrycket och ökar också pulsen lite. Om du har en hög puls måste du överväga detta. Tja, läs kontraindikationerna i instruktionerna, för att inte använda, om du har farliga kontraindikationer.
det är bättre att göra det. Först, dricka en kurs av telmisartan + atorvastatin
Sedan ett halvt år att dricka finasterid-tadalafil.
Det betyder att kombinationen av "telmisartan + atorvastatin" och "finasterid-tadalafil" inte kombineras tillsammans

Dmitry, tack för rådet. Just avslutat telmisartan + atorvastatin. Nu kom tadalafil - genearik - 4000 rubel för en sexmånaders kurs som jag fick. Jag beställde 20 milligram tabletter - det är dåligt uppdelat, men jag tror inte att det kommer att bli något fel, om på en dag 4 mg och i de övriga 6 mg.
Har börjat dricka en kurs tadalafil 5 mg + finasterid 5 mg 16.03.2017

Kära Dmitry. Prompt kan ersättas på saldalafil Tadalafil (Viagra) eller valdalafil (Levitra) - en grupp, precis där jag bor finns det ingen generisk tadalafil. Valery.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Dmitry!
100% av männen i åldern 100 har BPH!
Är det en sjukdom?

Men frågan är inte detta.
Frågan är:
Hur är BPH förknippad med sexuell aktivitet?
Var är det här ämnet mest avslöjat?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

På bloggen finns det ingen koppling till sexuell aktivitet.

Hej Dmitry, finns det någon information om ett sådant läkemedel som Omnik?

Dmitry finns det någon information om drogen Omnik

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Läkemedlet för män - behandling av impotens och för symptomatisk behandling av prostata adenom

God eftermiddag, jag har AHA. I vårt samhälle av "skallig och balding", tar många finasterid för att stoppa skallighet. Studier från samma webbplats som du citerar som ett exempel, tala om att arbeta dosering av finasterid i en dos av 0,25 mg dos av 0,5 mg eller mer ger inte samma tvåfaldig ökning effektivitet, är skillnaden inom 10% av den för 0,25, att för en mg.
Men även med mottagandet av till synes icke stora doser börjar många ha problem med styrkan och en signifikant minskning av libido. I en massa 0,25 / 0,5 finasterid kommer 5 mg tadalafil att räcka för att upprätthålla kraften? Och när är det bättre att ta pauser, vila från droger? Eller något annat du behöver lägga till här?
Och med libido som en tråd kommer vi att räkna ut det)

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

"Många har problem med styrka" - det finns inget sådant som "många människor". Det finns specifika procentsatser

Producenter skriver att problem med styrka uppstår hos mindre än 5% av männen. På forumet genom ett problem.

Jag har tagit finasterid 5 mg + tadalafil 5 mg i nästan 4 månader. Prostatvolymen i början av behandlingen var 51,2, efter 3 månader var den 36,6.
En sådan kombination fungerar, det verkar inte illa.

Frågan. Efter avslutad behandling kommer bukspottkörteln att återuppta sin ökning? Och med vilken fart? Det är, hur ofta gör ultraljud - på ett år förmodligen?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Konsultera med urologen.

Hej Dmitry!
Är det möjligt att genomföra ersättningsbehandling med centimeter noder i körteln (bildad under det senaste året)? Dess testosteron är låg (hälften av det minsta tillåtna).

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Substitutionsbehandling av vad (vilket hormon) och för vilket ändamål?

Substitutions testosteronbehandling. Urologen sa att med min egen testosteronnivå (7,07 nmol / l) finns diabetes, hjärtproblem och sedan på listan.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Skriv ut och visa detta till din läkare och återuppta testet för testosteron. Ofta är testen förvirrade.
För närvarande är fördelarna med HRT-testosteron för en man utan uttryckliga indikationer inte fastställda. HRT är endast utförd hos män med låg testosteron på grund av testikelns sjukdom, hypofysen. Dessutom är HRT testosteron osäkert
fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm436280.htm
Biverkningar av HRT-testosteron kan innefatta ökade kardiovaskulära händelser (inklusive stroke och hjärtinfarkt) och dödlighet
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24489673
och hos äldre ökade tillsatsen av HRT-testosteron dödligheten med 30%
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24193080
Nu finns det en rättegång till förmån för HRT testosteron orsakar hjärt-skador, inklusive djup ventrombos (DVT), lungemboli, stroke och hjärtinfarkt
fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm401746.htm
Fram till 2010 visade studier ingen effekt på risken för död, prostatacancer eller risken för kardiovaskulär sjukdom. Men senare studier kan inte bara orsaka oro. År 2013 en studie publicerad i Journal of American Medical Association, sade "användningen av testosteronbehandling var signifikant associerade med ökad risk för negativa utfall." Forskningen inleddes efter den föregående etiketten var randomiserad klinisk prövning av testosteronbehandling hos män stoppas i förtid, "på grund av ogynnsamma kardiovaskulära händelser väcker oro för säkerheten vid testosteronbehandling. "
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24193080
fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm384225.htm

Tack så mycket. Bara ett besök på en urolog (årlig läkarundersökning) börjar och slutar med samma: nöja sig med injektion "Nebido", annars illa överallt, och du bara 53. Och noderna i prostatakörteln var enligt uppgift på vad som inte startat i tid hastighet substitutionsbehandling.

Dmitry, hälsa! Ovanför svarade du på någon att tadalafil kan ersättas med sildenafil. Doseringen av sildenafil förblir densamma, 5 mg? (i instruktionen sildenafil är alla rekommenderade doser högre än tadalafils cirka två gånger)

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Jag kommer inte ihåg doserna. Följ anvisningarna

Heat, tack så mycket personligen för informationen om Avodart. Min far dricker redan ett halvt år i ett avkortat schema - en gång i veckan. Nöjd. Under de senaste 10 åren har han druckit Ewaler piller "Red Root". Samma hjälpte förresten. Men Avodart är mer lämpligt att dricka (en gång i veckan), mer ekonomiskt och viktigare, vetenskapligt motiverat.

Efter 6 månader tog jag finasterid 5 mg + tadalafil 5 mg. Prostens volym vid behandlingens början var 51,2, efter 6 månader var 31.
Låt oss se volymen på ett år - glöm inte...

Dmitry berätta för mig. Tog 6 månaders finasterid 5 mg tadalafil 5 + mg.Adenoma minskat från 55 till 38. Gick till urolog och han utsett tre månader tamsulozin0.4 dricka varje dag och tadalofil 10mg två gånger nedelyu.Potom tre månader paus. Jag gjorde uzi idag. Adenoma 70. i chock. Två dagar senare till urologen i receptionen.
1. Dmitry Jag ber dig att berätta att det kommer att vara optimalt för mig (6 månader finasterid 5 mg + tadalafil 5 mg.)
2. Fråga: är det möjligt att ta finasterid 5 mg + tadalafil 5 mg mer än sex månader baserat på adenomets storlek.
Tacka dig

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Denna fråga är inom området för urologkunskap. Jag är engagerad i åldrande. Läkarnas verksamhet är att bota sjukdomar. Och han som en expert bör veta det bättre än jag. Tja, han gjorde ett misstag. Kommer se resultatet. Kommer att korrigera behandlingens taktik. Eller byt urologen

En annan fråga: Här är ditt citat;
finasterid hämmar (blockerar) endast den andra typen av isoform av 5-alfa-reduktas. Minskar syntesen av dihydrotestosteron i prostata med 70% eller mer (mindre än dutasterid)
dutasterid inhiberar (blockerar) både de första och andra typerna av isoformer av 5-alfa-reduktas. På grund av dubbel blockad reducerar dutasteriden syntesen av dihydrotestosteron i prostata med 90% eller mer.
Kommer behandlingen av adenom att bli effektivare om den behandlas enligt ordningen med dutasterid5mg + tadalafil 5mg eller samma finasterid 5mg + tadalafil5mg bättre.
Tack.
Finasterid isoform hämmar 5-AR typ 2, medan dutasterid isoform hämmar Typ 1 och Typ 2. Med detta dubbla blockad dutasterid reducerar DHT-produktion i prostatan med mer än 90%, samtidigt som den minskar DHT finasterid 70% [McConnell et al. 1998].

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Kanske blir det. Men du måste kolla in studierna

Berätta för mig: finns det något som tydligt provar adenomtillväxt.
Och vilka förebyggande åtgärder kan hålla adenomen från tillväxt?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

År 2015, Washington, har forskare från USA visat att prostatacancer utvecklas, bland annat på grund av åderbråck runt prostatan och på grund av varicocele - åderbråck grozdevidnogo plexus av sädesledare. För det första orsakar varicocele prostataenom (godartad prostatatumör). Men på grund av vad ser Varicocele ut? Nya studier har identifierat rollen av vitamin K2 (MK-7) vid förkalkning av åderbråck. K-vitamin tar en direkt del i åderbråckbildning. Hypotesen är att den dåliga hälsan hos prostatan är väsentligen en vitamin K2-brist (MK-7). Det är troligt, som man säger i denna studie, ersättning av vitamin K2 (MK-7) kan stoppa utvecklingen av varicocele i en dos av 180-300 mg per dag. Som ett resultat förstår vi alltmer att vitamin K2 (MK-7) spelar en ledande roll i förebyggandet av prostata sjukdomar.
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25613567
Ja. Och det mest intressanta. Denna slutsats från den tidigare studien har bekräftelse.
Så i en studie 2008 som genomfördes vid det tyska cancerforskningscentret med 11 000 män fann man att ett högt intag av vitamin K2 i kosten var förknippat med en 63% minskning av risken för prostatacancer.
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400723
Samma resultat erhölls i ett antal studier.
ajcn.nutrition.org/content/87/4/985.long
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29029787
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20335553
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400723

Vilka läkemedel, mineraler, vitaminer kan främja adenomtillväxt? Tack

Och K2 (MK4) - 1000 mcg och K1 - 1500 mcg kommer inte att skada?
Och då köper jag alltid super K, där de är, utom K2 (MK7).

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Det kommer inte att skada, men det hjälper inte på något sätt

Emellertid har nyligen gjorda framsteg visat att även subkliniska varicoceles, vilka är vanligare än vad som i allmänhet realiseras, vilket orsakar tillbakagående blodflöde från testiklarna genom prostatakörteln, vilket leder till en 130-faldig ökning av fritt testosteron i venerna runt prostatan. Vid behandling av pungbråck genom embolisering av den inre spermatic ven och dess kommunicerande kärl och relaterad prostataförstoring kan avbrytas med en lämplig symtomatisk lindring. Således är åderbråck i pampinoid venös plexus, varicocele, den direkta orsaken till BPH.

Tror du att om det redan finns ett adenom och varicocele kommer vitamin K2 att vara användbar eller redan är det lämpligt att utföra en operation av embolisering av prostataartären. Urologer om bara K2-händer är uppfödda.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Det kommer att vara användbart för att hindra den fortsatta utvecklingen av processen - det är säkert. Men för att rulla tillbaka det som redan är vitamin K2 blir det inte som jag tror

om sanningen, det ständiga könet i en kondom främjar varianter på ch__ne

Dmitry tack för ditt arbete.
Flera gånger har frågan om behandling av kronisk prostatit ökat. Efter 40 år börjar många människor drabbas av denna sjukdom. Det enklaste sättet att tjäna är hypotermin hos inguinalområdet, sjukdomsförloppet kommer med periodisk påstådd remission. Kroppen är åldrande och kan inte bekämpa dessa problem på ett adekvat sätt. Som sagt: sen att dricka Borjomi. Du skrev upprepade gånger att du har att göra med åldrandeproblemen och förlänga livet, men kronisk prostatit påverkar kraftigt kvaliteten och livslängden. Temperatur, berusning, ett stort antal antibiotika, humör, sömn, stress - det här är bara några ögonblick som förgiftar och förkortar livet.
Besökare på webbplatsen gillar verkligen din inställning till den information du lägger ut tack vare din grundlighet av vetenskaplig validitet.
Jag ber dig att studera frågan om behandling av kronisk prostatit och skriva en artikel om detta ämne.
Tack.

om sanningen, det ständiga könet i en kondom främjar varianter på ch__ne

Svara ↓
andrey02.12.2017 kl 07:42
Dmitry tack för ditt arbete.
Flera gånger har frågan om behandling av kronisk prostatit ökat. Efter 40 år börjar många människor drabbas av denna sjukdom. Det enklaste sättet att tjäna är hypotermin hos inguinalområdet, sjukdomsförloppet kommer med periodisk påstådd remission. Kroppen är åldrande och kan inte bekämpa dessa problem på ett adekvat sätt. Som sagt: sen att dricka Borjomi. Du skrev upprepade gånger att du har att göra med åldrandeproblemen och förlänga livet, men kronisk prostatit påverkar kraftigt kvaliteten och livslängden. Temperatur, berusning, ett stort antal antibiotika, humör, sömn, stress - det här är bara några ögonblick som förgiftar och förkortar livet.
Besökare på webbplatsen gillar verkligen din inställning till den information du lägger ut tack vare din grundlighet av vetenskaplig validitet.
Jag ber dig att studera frågan om behandling av kronisk prostatit och skriva en artikel om detta ämne.
Tack.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Tack för din önskan.

Andrew, squats eller half-squats för 120 - 240 per dag. 5-6 gånger i veckan - minskar mycket kronisk prostatitnivå och förlänger livet. Eller gå uppför trappan mycket - upp och ner. Te bör vara en bra belastning på bäckenmusklerna. För att påskynda inflammationen. Men läkens medicin är förstås den viktigaste saken.

Squat kan serveras i portioner av 20-30 squats. Eller omedelbart utan att stoppa. De första 4 dagarna kan vara vana vid aches muskler. Då kommer de att passera. Att mindre skadad. De första tre dagarna - mot desch på hans fötter. Han sprider mjölken i musklerna.

tack. Jag ska försöka

Fortfarande mycket bra vid ett adenom och en prostatit finns det en svält. Bättre lång, 3-5 dagar.

I 3 år har jag tagit finasterid och alfazuzin dagligen för diagnos av BPH (körtelstorlek 45 * 48 * 46, PSA - 4.2). Sjukdomen stabiliseras i den meningen att symptomen inte försämras. Frågan är - är det här medicinen för livet? Jag är 60 år gammal. PSA är nu -1,4. Testosteron-14. Tack.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Din läkare bestämmer detta

I en studie om påverkan av sulforafan på prostatacancer (från rapporten från Evgenia Malysheva), de mycket underliga värdena hos DHT. Placebo - 19 pg / ml, sulforafan - 2 pg / ml, normen på 250-990 pg / ml. Det är med prostatacancer, DHT faller väldigt mycket, och sulforafan sänker det ännu mer?

Hej, Andrew. Min far 83 år har liagnoz BPH prostata storlek är stor, PSA 6,5, högt blodtryck, åderförkalkning, aortastenos, förhöjt ferritin, kreatinin, hjärtsvikt... täta urinträngningar, natt pohody.Mozhno jag tar finasterid + tadalafil 5mg och hur länge. vi accepterar olika vitamin formel från prostata olika företag (nu trunature....) av 3 eller fler mesyatsev.Nikogda inte ta piller hmicheskie om sido deystviy.Poskazhite vänligen kan du ta droger med vitaminami.Pochitala kommentar och vill ha en drink combos nation, och reducera storleken av prostata som möjligt. Tack.

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Den här frågan gäller din läkare. Jag delar bara vetenskapliga bevis och har ingen rätt att ge råd - jag är inte en läkare

Han behandlades på apparaten andro-gin.prostatitis borta. Med en systeminriktning kan du bli av med det. Och här är ett adenom och det är en förbättring av blodcirkulationen du kommer inte gå ner i vikt. Jag försökte dessa blockerare men retrograde ejakulationen krusade. Återställd sex månader

Jag skulle vilja veta från FAT om fortsättningen av försöket att ta emot en avodart på ett avkortat schema (kommentar den 26 december 2016) Tack.

Alexander, Jag Avodart tog gradvis upp till 4 kapslar per vecka (varannan dag och en gång varannan dag i rad en vecka). På natten kan jag inte ens komma upp på toaletten längre. Från pobochek - det ibland (sällan längre) obehagliga förnimmelser i huvudet efter att ha tagit kapslarna, men små och ganska tolerant. Andra människor kan agera annorlunda på Avodart reaktion är ganska individuellt, vissa - det finns problem med libido och erektil dysfunktion och depression, jag har en sådan pobochek inte, men skulle råda gäller detta läkemedel med försiktighet och om du och startar sedan en, två kapslar i veckan eller som en urolog kommer att förskriva.

Och ändå, de som tar Avodart - du kan inte ha sex utan kondom med gravida kvinnor, Avodart från spermier - kan påverka utvecklingen av det manliga fostret.

Ja, glömde att lägga till, Avodart - för att undvika pobokachek i mag-tarmkanalen - du måste dricka efter att ha ätit.

Godkänd avodart plus omnik förbättring av symtomen var. Men retrograd ejakulation är något som att det är som att jag knullade mig själv. Jag skulle vilja veta om de metoder som behandlas i Tibet i Japan i Indien. Det kan inte vara att det inte finns något radikalt sätt. Det är helt enkelt oacceptabelt att bara dödligt, så att man säger biologiskt material som önskar och kan återge sig som ett barnelivande liv.

Jag är mycket tacksam för dig. Jag är 81 och i detta fall är läkarna inte försiktiga med behandlingen.
Jag tog både Omsk och Finasteride tillsammans. Tack vare din artikel lärde jag mig att det här är farligt i mitt fall.
Jag har ett fel på 3 ventiler och en brist på AK -4 ++++
Kanske är jag och en omniks farlig?
Med tacksamhet och respekt..

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Denna fråga är endast för din kardiolog

Dmitri och embolisering är för idag den mest effektiva metoden?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Med hänsyn till vad?

Med avseende på prostata adenom. Vad sägs om detta är utomlands?

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Samma som i den här artikeln.

dmitry,
1. Har du en alfa-blockerare, särskilt i Terazosin, någon interaktion med de rekommenderade tillsatser (magnesium, D3, K2, taurin, B-vitaminer, och ACE-hämmare)?
2. Finns det några risker för sportsmänskap i alfa-blockerare, särskilt i Terazosin? Cardio träning (jogging och HIIT) och styrketräning.

Tack så mycket!

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

alfa-blockerare är bättre att inte kombinera med sport

Dmitry, men kan du skriva mer om att kombinera alfa-blockerare (i synnerhet Terazosin) så att jag kunde diskutera dessa risker med min läkare? Referenser till forskning skulle vara mycket användbara. I detta skede informerades jag inte om några risker i samband med sporten, så jag måste ställa dessa frågor. Tack!

Dmitry, men kan du skriva mer om att kombinera alfa-blockerare (i synnerhet Terazosin) med sport så att jag kan diskutera dessa risker med min läkare? Referenser till forskning skulle vara mycket användbara. I detta skede informerades jag inte om några risker i samband med sporten, så jag måste ställa dessa frågor. Tack!

Endast en läkare kan rekommendera dig. Jag kan bara dela forskningsdata

Mer kan inte. Mycket att berätta. För detta behöver du skriva en artikel. Det finns många nyanser

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Vi kommer vara tacksamma om du efter att ha läst artikeln lämnat dina kommentarer. Din åsikt är mycket viktig så att materialet i bloggen är mer informativt, förståeligt och intressant.

Innehållsförteckning

Prenumerera på nyheter

Vill du få en chans att faktiskt se framtidens värld med egna ögon? Om ja, då behöver du leva länge och kraftigt sakta ner din åldrande ålder. För att göra detta erbjuder vi att delta i programmet "Non-aging".

Hjälp för en blogg

För att en blogg ska existera måste du betala för ett domännamn, för hosting, för marknadsföring. Om du vill ha hjälp med att betala för värd, domännamn kan du överföra donationer till kontot Jag är ett index. Pengar: 410012847316235 och rapportera det via post. Ta reda på hur du kan hjälpa till att utveckla bloggen.

Boken om livslängd

Kära läsare! Jag vill presentera dig en bok av en av de ledande forskarna i Ryssland och i världen av forskare på området för att bekämpa åldrande "Tarm i en långlever. 7 principer för en diet som saktar åldrandet »

Hjärtkropp i hemmet

Syftet med denna blogg

 • Allt började 2005, när forskare märkte att en av däggdjursarterna aldrig funnits någonsin - det var en "naken grävmaskin".
 • Fram till 2005 letade människor inte enkelt efter sådana djur. Sedan barndomen har vi alla blivit vana vid idén att alla levande varelser i den här världen förväntar sig ålderdom och död. Under många år har vi åldras normen och märkte inte att en hel del djur som inte är funktionellt åldras runt lever, har en hög medellivslängd och dö funktionellt yngre: kalråtta, fladdermöss, grönlandsval val, krokodil, asiatisk elefant, Galapagos sköldpadda, haj, karp och havsabborre, hydra, havsborre, blötdjur arktiska isländska, många fågelarter.
 • Det var efter 2005 att många gerontologer trodde på möjligheten att stoppa processen med funktionell åldrande hos en person, öka livslängden radikalt.