Huvud
Massage

Vad behöver du veta om den infektiösa (virala) prostatit? Symtom och behandling

prostatit sjukdom manlig. Det kan vara mycket ung och gråhårig. Är det möjligt att undvika prostatit? Ja, förstås. Hela problemet är att männen själva provar sjukdomen.

Statistiken säger att en av tio män under 45 år är sjuk infektiös prostatit den här eller den här formen.

Infektiös prostatit

Infektiös prostatit kan vara av olika slag, beroende på orsakssambandet hos sjukdomen.

 • infektiös prostatit orsaka patogener, bakterier, virus, svampar som påverkar prostata (prostatakörteln);
 • viral prostatit en av de typer av smittsamma. Prostatkörtelns nederlag uppträder huvudsakligen när de smittas av virus som överförs sexuellt.

orsaker till

Den främsta orsaken till sjukdomen med infektiös prostatit - infektion, som faller in i en mans kropp.

Vilka infektioner orsakar prostatit? Infektioner som orsakar prostatit kan vara olika patogener, akuta eller kroniska sjukdomar, överförs "på benen" eller inte behandlas.

I dessa fall försvagas immunsystemet, en liten chock (till exempel superkylning) räcker för att utlösa mekanismen för aktiv reproduktion av ens egen patogen mikroflora.

I kroppen av varje person lever bakterier, stafylokocker, olika E. coli.

Under gynnsamma förhållanden med blod eller urin kan de vara prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen börjar, mannen blir sjuk prostatit.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit:

 • Stresser orsakade av problem med en personlig plan och komplikationer på jobbet.
 • Skadliga vanor: Narkotikamissbruk, Alkoholism, Rökning.
 • Utmattning i samband med tunga belastningar och ökad aktivitet.
 • Hormonal misslyckande, försvagning av immunsystemet.
 • En stillesittande livsstil, stagnation i bäckenområdet.
 • HIV-infektion, AIDS.
 • Förekomst av kroniska sjukdomar.

För utveckling av viral prostatit, lägg till alla ovanstående punkter:

 • promiskuösa sexuella relationer med olika partner;
 • oskyddad sex;
 • inte överensstämmelse med hygienreglerna.

klassificering

Beroende på Varaktighet av inflammatorisk process, vid utbrottets läge delas prostatit upp i tre grupper:

  1. Parenkymatisk prostatit orsakas av den inflammatoriska processen av mest eller hela prostatakörteln. Den allvarligaste delen av sjukdomen. Det kännetecknas av skarpa smärtor, en fördröjning i urinen. Hela håligheten i prostata är igensatt med pus. Det allmänna tillståndet förvärras.

Temperaturen stiger till 39-40 grader.

Det finns en ständig känsla av törst, en chill.

Ritning smärta i underlivet och anus. Det finns vanliga utsläpp av pus i sperma, urin.

 1. Follikulär prostatit, där inflammationsprocessen påverkar enskilda delar av prostata. Temperaturen stiger till 38-39 grader. Det finns en tejpsmärta i perineum. Det kommer en snabb trötthet, svettning. Pus visas i urinen.
 2. Catarrhal prostatit, sjukdoms första skede. I prostatakörteln, en liten skada orsakad av patogena mikrober, som föll med blod till följd av influensa, lunginflammation och andra sjukdomar. På detta stadium känner patienten liten smärta i testiklarna, perineum och efter avföring i anuset. Smärtsamma känslor ökar med långvarigt sittande. Urinen att urinera blir vanligare.

Tecken / symtom

Följande symtom på infektiös prostatit kan särskiljas:

 1. Ritningar i underlivet, perineum, anus och testiklar.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Känsla inte fullständig förstörelse av blåsan.
 4. Ökning av temperaturen.
 5. Förekomsten av en tillsats av slem och pus i urin och sperma.
 6. Prostatakörteln är förstorad, med manuell undersökning orsakar smärta.
 7. Försämring av hälsa, frossa, feber, smärta i muskler och leder.
 8. Det finns problem i sexlivet, en svag erektion, brist på orgasm, otimlig utlösning.
 9. Röda och svullnad i penis noteras, med herpesvirussår bildas.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Ett karakteristiskt drag hos strömmen infektiös (viral) prostatit Det anses att den ursprungliga sjukdomsperioden liknar en virusinfektion av influensa, ARVI, tonsillit och andra sjukdomar.

Akut infektiös (viral) prostatit börjar med allvarliga huvudvärk, hög feber, frekvent smärtsam uppmaning att urinera.

Behandling av akut prostatit bör vara på sjukhuset.

Om själva sjukdomen drunknar av antibiotika är komplikationer möjliga och kirurgisk ingrepp.

Kronisk form av prostatit utvecklas länge. Faserna av remission och exacerbation växlar med varandra. Under denna period är det nödvändigt att övervaka läkaren och systematisk leverans av test. Behandlingsprocessen är lång, går på poliklinisk grund.

diagnostik

För att behandlingen ska vara effektiv är det nödvändigt att fastställa orsakssambandet hos sjukdomen, svårighetsgraden av sjukdomen. Detta kan endast göras i klinisk miljö.

Läkare urolog kommer att ge vägbeskrivning för provning, leverans av prov:

 • blod testas för biokemi, hepatit B och C, för HIV, RV;
 • urin (allmän analys);
 • genitourinary system (ultraljud);
 • prostatakörteln (ultraljud, sekretionsanalys, rektal undersökning);
 • eliminering av sexuellt överförbara infektioner
 • eliminering av en malign tumör (biopsi);
 • uroflowmetry (studie av urinering.)

För att fullständigt bli av med denna smittsamma sjukdom är medicinsk behandling nödvändig antibiotika, sjukgymnastik, en kurs av restaurerande medel och vitaminer och prostata massage.

Massage är inte särskilt förtjust i män på grund av ömhet och obehagliga känslor. Men hans regelbundna övning hjälper till att öka blodflödet i bäckenorganen, lindrar stillastående fenomen och minskar den inflammatoriska processen i prostata.

Tidigare gjordes det bara med fingrar, nu mycket mekanisk och elektriska massageapparater.

behandling

Tänk på sätt att behandla infektiös prostatit:

medicinering

Prostatit är en sjukdom smygande. Det verkar som att allt är bakom, men i verkligheten är det bara lugnt, efter en stund återkommer sjukdomen igen. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att organisera medicinsk behandling så att både infektionen och organismen kan försvaras i allmänhet. Därför kommer en urolog att ordinera följande droger:

  1. hormonell (Flutamid, Androkur, Cyproteronacetat). Hormonala läkemedel är endast föreskrivna under överinseende av en läkare för att stimulera erektionen och avlägsna inflammatorisk process. Självadministration är hälsofarlig.

Vid akuta former av sjukdomen används antibiotika Ofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin och andra.

I kronisk form föreskrivs antibiotika av tetracyklin-serien (Metacyclin, Doxycycline) eller makrolider (Erytromycin, Oleandomycin).

Dessa antibiotika är endast föreskrivna för infektiösa (virala) former av sjukdomen.

Aktiva aktiva substanser av dessa läkemedel tränger snabbt in i prostatakörteln, har antimikrobiell effekt av ett brett spektrum.

 1. immunomodulerande (Polyoxidonium) beredningar i tillståndet av immunbrist återställer immunreaktionerna i kroppen, stimulerar bildandet av antikroppar. Bidra till kroppens motstånd mot olika infektioner och virus.
 2. Muskelavslappnande medel (Metokarbanol, baclofen). Bedöva, lindra muskelton, förbättra blodcirkulationen.
 3. Alfablockerare (Amikacin, Prazosin, Fentolamizin, Gentamycin) hjälp med svårighet att urinera. Tack vare dem tas en spasm i prostata muskler bort. Blåsan slappnar av, urinen går bättre.
 4. Rektala ljus (Viferon, Prostopinum, Bioprost, Prostatilen) eliminerar ödem, minskar den inflammatoriska processen och fungerar som en bedövningsmedel. Fördelaktig påverkar prostata, förhindra utseende av blodproppar i små blodkärl.

sjukgymnastik

För prostatakörtelns inflammatoriska process används olika fysioterapeutiska procedurer:

 1. elektro prostatakörteln utförs i kliniska och heminställningar. Högfrekvensströmmen bidrar till utflödet av venöst blod och tillströmningen av arteriellt blod. Detta påverkar potensen positivt, stärker bälkens membran, eliminerar stillastående fenomen.
 2. Laserfysioterapi har smärtstillande effekt. När du använder en laser, expanderar kärlen, blodtillförseln förbättras, vävnaden regenererar. Ofta behöver patienter som genomgår laserbehandling inte genomgå operation.
 3. elektrofores. Många läkemedel administreras genom elektrofores. Under sessionen kan flera droger användas samtidigt. Detta ökar effektiviteten av behandlingen, vilket ger analgetisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av infektiös prostatit.
 4. Fizeolechenie med en magnet. Magnetisk terapi används tillsammans med elektrofores, förbättrar läkemedlets permeabilitet, eliminerar smärta och utför vävnadsmassage.

Folkmekanismer

Med infektiös (viral) prostatit applikation folkmekanismer är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling och under rehabilitering.

De kan också användas som förebyggande.

Det finns många recept för infektiös prostatit: med hjälp av askbark, hemlås, hasselbröd, kastanj, persilja, pumpafrön, biprodukter.

I grund och botten har de antiinflammatorisk verkan.

Tillsammans med den huvudsakliga behandlingen, folkmekanismer ge bra resultat.

Kost och näring

Komplex behandling av infektiös (viral) prostatit innefattar nödvändigtvis diet. Det måste följas under sjukdom och efter återhämtning. Det är nödvändigt att inkludera i den dagliga kosten: frukt, grönsaker, inte fet kött och fisk, mejeriprodukter, honung, spannmål, skaldjur, frön.

Exkludera under perioden försämring och gränsen efter återhämtning: alkohol, kolsyrade drycker, fett kött, kryddor (lök, vitlök, paprika), sura frukter, bönor, ärtor, kål (färska), rökt, konserverad.

Uteslut alla stekt, fet, kryddig. Det är tillrådligt att laga mat för ett par.

Sportaktiviteter

Av uppenbara skäl aktiva sporter i den akuta perioden av sjukdomen inte möjligt. I sjukdomens kroniska lopp kan du och bör träna. Men inte särskilt ivriga, tung fysisk ansträngning kan provocera exacerbation av prostatit.

Men fysisk terapi ingår i den obligatoriska listan över komplexa åtgärder vid behandling av infektiös (viral prostatit). LFK instruktörer i klasserna lär dig hur du gör övningarna korrekt, så kan du fortsätta dina självständiga studier.

effekter

Vad händer om det inte behandlas prostatit? Ingenting! Du kommer inte ha något. Inga barn, ingen lycklig familj, inget underbart sex. Och framtiden kommer inte att vara densamma.

epididymit (inflammation i testiklarna och bilagorna) och vesiculitis (inflammation i sällsynta vesiklar) - två inte mycket begripliga men mycket obehagliga för varje man i ordet. Dessa är de vanligaste komplikationerna som leder till infertilitet och minskad sexuell funktion.

Konstant smärta, brist på orgasm, minskning av sexuell lust och som ett resultat - impotens. Dessutom avslöjade forskare nyligen förhållandet mellan kronisk kronisk prostatit och bildandet av prostatacancer.

prostatit Idag behandlas det snabbt och effektivt. Behöver inte förlita sig på den ryska "Avos". Högkvalificerade specialister kommer att göra allt nödvändigt hjälp. Du behöver bara kontakta dem för den här hjälpen.

Symtom och behandling av infektiös prostatit

Infektiös prostatit presenteras i form av en akut inflammatorisk virussjukdom som påverkar prostatakörteln. Denna sjukdom kännetecknas av kränkningar av urinprocessen, åtföljd av ett starkt smärtssyndrom. Riskzonen består av män i åldern 20 till 45 år. Sjukdomen är ganska vanlig, och diagnostiseras i 5-20% av mänens överklaganden för hjälp till en specialist. Hela risken för infektiös prostatit ligger i direkt effekt på manliga organ och reproduktionssystem hos en man, allvarliga kränkningar som leder till infertilitet. I mer sällsynta fall möter män av hög ålder denna sjukdom.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit

Den främsta orsaken till prostatit, som är av infektiös natur, är infektionen i en mans kropp. Det finns en stor lista över patogener som kan framkalla utvecklingen av sjukdomen. Så den infektiösa prostatit kan orsakas av bakterier, herpesvirus, rubella, influensa, humant papillom, cytomegalovirus, klamydia, trichomonas, svamp. I frekventa fall framträder sjukdomen mot bakgrund av utvecklingen av uretrit, vesikulit eller adenom i prostatakörteln. Ondskad mikroorganismer går in i prostata med urin.

Men en viktig roll spelas av vissa faktorer som skapar en gynnsam miljö för kroppens infektion. Detta kan provoceras:

 • störningar i hormonbalansen
 • befintliga skador
 • konstant stress;
 • arbete i samband med regelbunden fysisk aktivitet
 • rökning;
 • drogmissbruk
 • alkoholism;
 • ökad arbetskraft
 • störningar i cirkulationsprocesserna i bäckenregionen
 • utveckling av immunbrist, inklusive de som är associerade med en sjukdom som aids;
 • superkyld;
 • utveckling av diabetes mellitus eller hypotyreoidism.

Prostatitinfektion är akut och kronisk.

Symtom på akut infektiös prostatit

Infektiös prostatit kännetecknas framför allt av smärtsam utlösning, som inte får lämnas utan uppmärksamhet. I allmänhet, är plötslig karaktär utvecklingen av en akut form av sjukdomen och manifesteras i den kraftiga ökningen av temperaturen, frossa, åtföljd av smärtsam förnimmelser urinering, blod i urin föroreningarna, smärtor i perineum, allmän sjukdomskänsla kropp känsla av ofullständig tömning efter urinering.

När man observerar denna symptomatologi är det extremt viktigt att söka hjälp från en urolog i god tid, eftersom fördröjning av processen väcker utveckling av abscesser. I mer allvarliga fall kan det finnas behov av kirurgisk ingrepp. Mycket, i avsaknad av behandling, ersätts den akuta formen av kronisk, och i detta fall är processen att bekämpa sjukdomen längre.

Symtom på kronisk infektiös prostatit

Ett tydligt tecken på en kronisk form av infektiös prostatit är en ökad urinering tillsammans med smärta.

Utvecklingen av sjukdoms kroniska form förekommer i två steg:

Den första etappen varar ca 1-2 månader och kännetecknas av virusets höga aktivitet, vilket framkallar sjukdomsutvecklingen.

Det andra steget är längre och kan utlösas av anatomiska störningar och autoimmuna processer genom vilka prostatakörteln exponeras.

Tidig diagnos av kronisk form av prostatit åtföljs av svårigheter, för Det smärtsamma syndromet är ofta förtäckt, inte uttryckt eller kortlivat. Därför är människans uppmärksamhet i deras fall extremt viktigt. Symtomatisk för kronisk infektiös prostatit består av:

 • frekvent smärtsam urinering
 • smärta i utlösningsprocessen;
 • smärta i ljummen och underlivet;
 • täcka slemhinnor med specifika utsöndringar.

Dessutom patienter med en kronisk form av sjukdomen klagar på urinretention, regelbundna uretrala impulser, smärta i urinröret, ändtarmen, som uppstår under utlösning, såväl som en trög förlust av erektion och orgasm.

Varför behövs behandling i tid av smittsam prostatit?

När det gäller utveckling av infektiös prostatit är det extremt viktigt att diagnostisera det i tid och påbörja korrekt behandling. När allt kommer omkring kan en sjukdom kvar utan rätt uppmärksamhet ge upphov till pyelonefrit och cystitis. En av de frekventa komplikationerna av sjukdomen är vesikulit, vilket är den direkta orsaken till infertilitet i framtiden. Behandling av vesikulit är en ganska lång och komplex process.

Andra möjliga konsekvenser av infektiös prostatit representeras av impotens och abscesser som utvecklas i prostatakörteln, dess adenom eller cyste.

Diagnos av sjukdomen

Många patienter som upplever symptom på prostatit försenar besöket till läkaren, hoppas att bli av med alliheten genom populära metoder. Lättnad av symptom är skrivet av för tecken på återhämtning, men detta är långt ifrån fallet. Det är omöjligt att bli av med denna sjukdom utan ordinerad medicinering. Den första etappen av sjukdomsbedömningen är undersökningen av patienten av en urolog som analyserar en mans klagomål och genomför en prostatakörtelundersökning med hjälp av fingrarna. Ofta för detektering av infektiös prostatit, ultraljudsundersökning av organen, vars placering är ett litet bäcken och en allmän analys av blod och urin.

Ibland kan en beräknad tomografi eller MR-av bäckenet ordineras, liksom ett spermogram för att bestämma nivån av spermierotilitet och blods närvaro. För att avslöja att excitera i blod är det möjligt med hjälp av serologiska metoder som är inriktade på forskning av närvarande antikroppar. Resultaten av alla ovanstående studier gör att vi snabbt kan bestämma rätt diagnos och nödvändig effektiv behandling.

Behandling av infektiös prostatit

Effektiv behandling av infektiös prostatit består av ett komplex av åtgärder som presenteras genom en medicinsk metod, fytoterapi och användningen av folkmedicinska lösningar.

Vid behandling av denna sjukdom ges huvudrollen till antibiotikabehandling. Men samtidigt bör patientens känslighetsnivå beaktas. Läkemedel som hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen i prostata bör ordineras. I vanliga fall föreskrivs patienter en fytoterapi.

Behandling riktas mot avlägsnande av inflammation genom användning av speciella läkemedel i kombination med diuretika och immunmodulerande läkemedel.

Godkännande av föreskrivna läkemedel bör åtföljas av metoder för extern behandling som varar minst två månader.

De bästa resultaten kan uppnås med regelbunden användning av digital prostata massage, vilket underlättar utsöndringen av sekret.

Förebyggande av sjukdom

Infektiös prostatit är en mycket vanlig sjukdom som påverkar ett starkt kön.

För att undvika utveckling av en obehaglig sjukdom, bör du inte glömma några förebyggande åtgärder, som är följande:

 • Användning av kondomer under intimitet
 • överensstämmelse med arbetsordningen och dess korrekta växling med vilodag;
 • balanserat näringssystem;
 • Passagen av vaccinationer, behovet av vilket ökar i epidemier av sjukdomar som influensa;
 • snabb diagnos och behandling av processer som är av infektiös natur
 • höja nivån av immunitet och förbättra kroppens allmänna tillstånd;
 • regelbundna sportaktiviteter
 • avvisande av vanor som kan skada en person.

Om behandling är ordinerad i tid och tillräckligt, då med akut infektiös prostatit är sannolikheten för återhämtning stor. I kronisk form är det lägre: löpande prostatit är inte lätt att bota. Enligt några rapporter återhämtar endast hälften av patienter med kronisk prostatit.

Infektiös prostatit

Infektiös prostatit Är en akut inflammatorisk virussjukdom i prostatakörteln, kännetecknad av intensivt smärtssyndrom och urineringstörning, upp till en fullständig urinretention.

Sjukdomen är ganska sällsynt och står för 2-3% av fallen från den allmänna behandlingen av patienter till urologen. Ofta förekommer hos män 20-40 år.

Infektiös prostatit är farligt eftersom processen, förutom prostatakörteln, täcker de intilliggande organen - sällsynta blåsor, urinblåsor och rektum. Som ett resultat måste sjukdomen identifieras och behandlas korrekt i tid - då är det vanligtvis inte komplikationer och prognosen för patienternas livs- och arbetsförmåga är fortsatt bra.

klassificering

I fokus av den inflammatoriska processen Tillstånd:

 1. katarral - ytlig inflammatorisk process
 2. follikulär - brännvätska inflammatorisk process.
 3. parenkymal Diffus inflammatorisk process.

Av allvarlighetsgrad:

 1. Enkel grad.
 2. Den genomsnittliga graden.
 3. Tung grad.

Av den inflammatoriska processen Tillstånd:

 1. Akut infektiös prostatit.
 2. Subakut infektiös prostatit.

För symptomatiska manifestationer:

 1. Med bäckensmärta.
 2. Utan bäckensmärta.

skäl

Orsakerna till infektiös prostatit är virus. Oftast inflammation i prostatan provocera herpesvirus, cytomegalovirus, humant papillomavirus, rubellavirus och influensa.

En viktig roll i utvecklingen av infektiös prostatit spelas av predisponeringsfaktorer, som inkluderar:

 • kroppens hypotermi
 • påkänning;
 • ökad arbetsaktivitet
 • minskad immunitet
 • tung fysisk aktivitet
 • alkoholism;
 • rökning;
 • drogmissbruk
 • vissa sjukdomar:
  • diabetes mellitus;
  • hypotyroidism;
  • Aids (förvärvat immunbristsyndrom), vilket sker mot bakgrund av HIV-infektion (humant immunbristvirus).

symptom

I framkant i början av sjukdomen är symtomen på en virusinfektion som framkallar utseendet av en viral prostatit:

 • Med herpesviruset Det verkar hög kroppstemperatur (39 ° C), svaghet, huvudvärk, frossa, svettning, utslag på kroppen i form av små blåsor fyllda med transparent vätska, tillsammans med klåda.
 • Med cytomegalovirusinfektion ökad kroppstemperatur, illamående, kräkningar, tarminnehåll, huvudvärk, yrsel, svaghet, svullnad av lymfkörtlar, lever och mjälte, förekomsten av angina.
 • Med humant papillomavirus Det finns vassa tillväxt på huden, temperatur och generell sjukdom.
 • Med ett virus av rubella Det finns ont i halsen, en rinnande näsa och ett litet utslag på alla hudintegritor.
 • Med influensaviruset Det finns en hög temperatur (40 ° C), kroppsvärk, huvudvärk, frossa.

Efter de första symptomen av sjukdomen uppträder brott:

 • smärta i perineum och underlivet, intensifieras med urinering, samlag och avföring
 • svårighet att urinera
 • rezi med urinering
 • urinering i små portioner;
 • fullständig frånvaro av urin (anuri) med full blåsan;
 • erektil dysfunktion
 • depression;
 • sömnstörning.

viktigt

Ofta finns det frågor, om det är möjligt att ha sex med prostatit och vilka begränsningar är det. Svaren på dessa frågor finns i den här artikeln.

diagnostik

Vanligtvis patienter med smittsamma prostatit få en tid med en urolog redan expand period av sjukdomen, när de börjar manifestera symtom på prostata skador. Först följer det undersökning av patienten, sedan laboratorieundersökning, vilket klargör den korrekta diagnosen, och serologisk undersökning, som utförs för att identifiera orsaken till sjukdomen (virus).

Kontroll av urologen är att fastställa patientklappar, varaktigheten av inflammatorisk process och fingerprovning av prostatakörteln.

Laboratorieundersökningen omfattar:

 1. Fullständig blodräkning, som kommer att uppleva ökat antal leukocyter, leukocyt formel vänster skift och ökad ESR (erytrocyt sedimenteringshastigheten).
 2. Allmän analys av urin, där det kommer att finnas utseende av protein, vita blodkroppar och röda blodkroppar.
 3. Prostatsekretionsanalys:
  • om symtomen utgör smärtsyndrom, så är det i analysen en ökning av leukocyter, erytrocyter och amyloidkroppar;
  • Om det inte finns något smärtssyndrom i symtomen kommer det inte att ändras i analysen.
 4. sperma: minskning av antalet mobila spermatozoer, närvaron av blod.

Serologiska undersökningsmetoder - Detektering av orsakssambandet hos sjukdomen i blodserumet med ökade antikroppstitrar. antikroppar - specifika ämnen som produceras av kroppen för varje virus av viruset

 1. PCR (polymeraskedjereaktion);
 2. RSK (komplementbindningsreaktion);
 3. RA (agglutineringsreaktion).

behandling

Behandling av infektiös prostatit kan bestå av flera metoder: medicinering, fysioterapi, folkmedicin.

medicinering

 • antivirala läkemedel: Groprinosin 2 tabletter 4 gånger om dagen eller amixin 1 tablett en gång om dagen;
 • för att stärka kroppen: interferon 2-3 droppar i varje nasal passage 3-4 gånger om dagen;
 • om det finns bäckensmärta: icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: diclofenak 3,0 intramuskulärt en gång om dagen;
 • för att förbättra urinering: alfa-adrenoblocker: omnix med 0,4 mg en gång om dagen.

Längden av läkemedelsintaget bestäms individuellt av den behandlande läkaren.

Folkmetoder

Användningen av traditionella behandlingsmetoder är endast möjlig under överinseende av en läkare och med hans tillstånd:

 • Behandling med persilja frön: 4 msk hackade frön i en mixer häll 1 liter kokande vatten, låt det brygga i 2-3 timmar. Ta ½ kopp 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Behandlingstid - 2-3 veckor.
 • Behandling av prostatit med päron: skalas och skärs i små bitar av päron häll vatten, koka och koka i 10-15 minuter. Kompotet får bryggas. Ta istället för te. Inträdeslängd är inte begränsad.

Fysioterapeutisk behandling

Denna typ av behandling ordineras efter full återhämtning för att undvika sjukdomens återfall:

Antalet fysioterapeutiska sessioner ordineras av den behandlande läkaren.

Infektiös prostatit: Symptom och behandlingsmetoder

Infektiös prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna hos män. Det är en inflammatorisk process som utvecklas i prostatakörteln. Den viktigaste förutsättningen för sjukdomen hos infektiös prostatit är att komma in i prostatainfektionen. Vad är denna typ av sjukdom och hur man hanterar den, bör övervägas i detalj.

Orsakerna till sjukdomen infektiös prostatit

Vad orsakar prostatit hos män? Den främsta orsaken till utvecklingen av denna typ av sjukdom är patogena virus och mikrober som kommer in i prostatakörteln. Faktorer som bidrar till lätt infektion är:

 • allvarlig hypotermi hos kroppen
 • regelbundna stressiga situationer
 • överdriven fysisk och mental aktivitet
 • nedsatt immunförsvar;
 • fysisk överbelastning
 • alkoholmissbruk
 • intimitet utan användning av kondom
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • rökning, narkotikamissbruk.

Vissa sjukdomar kan utlösa uppkomsten av en infektiös prostatit, nämligen diabetes mellitus eller aids. Viral prostatit orsakar oftast sexuella infektioner hos män. De vanligaste är humant papillomvirus, herpes och andra sexuellt överförbara infektioner.

Symptom på infektiös prostatit

Symtomatologi av sjukdomen manifesterar sig nästan omedelbart. Mannen börjar känna sådana sjukdomar:

 1. smärtsamma förnimmelser i bukhålets nedre del, som kan öka under urinering och sexuell kontakt;
 2. svårighet att utsöndra urin
 3. skärande smärta vid tidpunkten för urinering
 4. Brott mot sexuell funktion, som ofta leder en manlig representant till en specialist för hjälp, kan åtföljas av smärta vid erektion och samlag.

Enligt banans natur är akut och kronisk infektiös prostatit utsedd. Sjukdomen i perioden av exacerbation åtföljs av sådana tecken:

 • ökad kroppstemperatur;
 • feber;
 • allmänt svaghet i kroppen
 • smärtsamma känslor i könsorganet och bukhålan;
 • problem med utsöndring av urin;
 • regelbunden falsk uppmaning att urinera;
 • Urin går tillsammans med en liten mängd blod.

Vid intimitet känner en man obehagliga känslor, särskilt vid utlösning.

Typer av prostatit

Vilka är formerna av sjukdomen? Den virala formen av sjukdomen är farlig, eftersom sjukdomen med otillbörlig behandling inte bara påverkar prostatakörteln, utan även närliggande vitala organ. Beroende på typ av irriterande är viral prostatit uppdelad:

 1. Herpetisk prostatit. Herpes är en ganska farlig infektion, som manifesterar sig i form av små vesiklar. Berörda områden orsakar klåda och andra obehagliga känslor. Oftast överförs sexuellt. Herpes simplex manifesteras som smärtsamma förnimmelser vid urinutsöndring. Risken för denna sjukdomsform ligger i det faktum att det i tidigt stadium är asymptomatisk. Herpetisk prostatit kan under lång tid inte göra sig själv känd.
 2. Humant papillomvirus. Inträdet av detta virus i kroppen ger ingen speciella känslor. Men under svåra förhållanden, såväl som med nedsatt immunitet, aktiveras den. Under denna period har mannen en neoplasma på huden och slemhinnorna. På grund av detta utvecklas viral prostatit. Problemet med att ha ett humant papillomavirus i kroppen är att det är omöjligt att bota det även i moderna tider.
 3. Influensa. Denna virussjukdom är ibland orsaken till prostatit. Som ett resultat av influensan försvagas människans immunförsvar signifikant, så att patogena mikrober hindrar kroppen.

Infektiös prostatit av den inflammatoriska processen är uppdelad i följande typer:

 1. Akut infektiös prostatit. Sjukdomen fortskrider ganska ljust och snabbt. Patienten uppvisar plötsliga symtom som feber, akut smärta i könsorganet och bukhålan, problem med urinering. Vid exacerbation är det nödvändigt att börja omedelbar behandling så att prostatit inte går i kronisk form.
 2. Kronisk infektiös prostatit. Har en trög karaktär, som manifesteras av periodiska exacerbationer. Sjukdomen är svår att diagnostisera, eftersom det inte finns någon inflammatorisk process i studien av urinvägarna. Identifiera den kroniska formen av prostatit kan endast ske genom mikroskopisk undersökning av sekret som kommer att detektera närvaron av skadliga mikrober.

Om det inte finns någon prostatainfektion i diagnosen sjukdomen hos en manlig specialist, är denna inflammatoriska process en icke-infektiös prostatit. Det kallas också stillastående, eftersom det utvecklas till följd av blodstagnation i bäckenområdet. Noninfektiös prostatit utvecklas av följande skäl:

 • inflammatoriska sjukdomar i ändtarmen;
 • åderbråck på benen
 • hormonella störningar.

Faktorer som bidrar till sjukdomsuppkomsten kan vara en stillasittande livsstil och långvarig sexuell avhållsamhet.

Faren för icke-infektiös prostatit ligger i det faktum att dess utveckling underlättar ohindrad penetration av virus och bakterier i kroppen, vilket leder till allvarligare sjukdomar.

Behandling av infektiös prostatit

Vad krävs för att behandla denna sjukdom? Detta kräver komplex terapi, som bör utse en läkare. Behandlingen omfattar följande aktiviteter:

 1. Behandling med antibakteriella medel.Intaget av antibiotika med prostatit eliminerar effektivt bakterier.
 2. Användning av antiinflammatoriska och analgetika. Detta kommer att hjälpa till att lindra de obehagliga symptomen som åtföljer sjukdomen. Medicin används vanligtvis i form av ljus. De mest effektiva är Efferalgan och diklofenak.
 3. Specialiserad läkemedelsterapi. Användningen av droger syftar till att återställa den normala funktionen av prostata. För detta används sådana mediciner: Prostamol, Vitaprost, Prostatilen, och även medel med liknande effekt på kroppen. De är särskilt användbara i den kroniska formen av sjukdomen.
 4. Särskild gymnastik. Det syftar till att förbättra blodtillförseln till prostata. Oftast utförs övningarna med icke-infektiös prostatit.

I vissa fall föreskriver specialisten olika fysioterapiprocedurer. Många män försöker bota sjukdomen genom användning av alternativ medicin, vilket är ganska effektivt för idag.

Det är viktigt att komma ihåg! För att behandla en infektiös prostatit krävs det omedelbart efter en diagnos! Det är mycket lättare att härda en sjukdom i ett tidigt utvecklingsstadium. Dessutom kan den allvarliga formen av sjukdomen leda till farliga konsekvenser och orsaka andra allvarligare sjukdomar.

Konsekvenser av infektiös prostatit

Otillräcklig behandling eller försummelse av sjukdomen leder till sådana sjukdomar:

 • kränkningsförmåga
 • svaga känslor i nära närhet;
 • konstant svaghet;
 • snabb utmattning
 • mentala störningar.

Den svåra formen av infektiös prostatit leder till nya sjukdomar, nämligen:

 1. Blåskatarr. Obehaglig sjukdom, som kännetecknas av smärtsamma känslor vid urinsöndringstidpunkten. Detta sker som ett resultat av inflammation i urinvägarna. Kan vara kronisk. Det förvärras med regelbunden hypotermi hos kroppen.
 2. vesiklar orsakad av prostatit. Denna sjukdom är en inflammatorisk process i testiklarna. Symptom på vesikulit är problem under samlag. Uppförande och ejakulation åtföljs av smärta. Seminalvätskan går ut med en liten mängd blod.
 3. Abscess av prostata. Provoke denna sjukdom kan många faktorer: svår hypotermi, en kronisk infektion, som inte är förknippad med det genitourinära systemet, en minskning av immunsystemet. Det åtföljs av skarpa smärta sensioner i inguinaldelen, liksom en stark ökning av kroppstemperaturen. Om du inte börjar behandla en abscess i tid, kan det leda till permanent förlust av reproduktiv funktion.

Därför är det mycket viktigt att behandla infektiös prostatit i tid. När allt kommer omkring är infektionssjukdomar allvarliga, därför genomgår de komplex och långvarig behandling.

Profylax av infektiös prostatit

Varje sjukdom, som infektiös prostatit, är bättre förebyggd än behandlad. För att undvika sjukdomen måste du obestridligt följa sådana regler:

 • regelbundet besöka en specialist för förebyggande undersökning, minst två gånger om året
 • överensstämmelse med personlig hygien
 • Tidig eliminering av kroniska infektionssjukdomar, såsom karies;
 • bli av med dåliga vanor, såsom överdriven dricks och rökning;
 • dagligen gör morgonövningar
 • Undvik sexuell kontakt med obekanta kvinnor.
 • vid tidpunkten för intimitet använd en kondom.

Man bör inte glömma att upprätthålla immunitet. För att göra detta kan du dricka en kurs med komplexa vitaminer. För att förhindra att viruset kommer in i människokroppen kommer det att vara användbart att göra ett antiviralt vaccin.

Behandling av infektiös prostatit

Män lider ofta av sjukdomar relaterade till genitourinary systemet. Prostatit idag står vid den första hämnden bland dem. Oftast måste urologer hantera infektiös prostatit. Sjukdomen är en av de som måste behandlas för att undvika allvarliga komplikationer.

Vad som vanligen förstås som prostatit

Innan du börjar behandla prostatit, bör du se till att det verkligen är honom. Under sjukdomen bör förstås som inflammation i prostata. Om du misstänker att du har denna sjukdom måste en man besöka en urolog eller andrologist. Om sjukdomen uppstår med samtidig hemorrojder, kommer det också att vara nödvändigt att konsultera en prokolog.

Ailment av något ursprung åtföljs av följande symtom:

 1. Smärta vid urinering.
 2. Nervösa störningar.
 3. Sexuell dysfunktion.
 4. Smärta i underlivet, dra eller skär, ger i ändtarmen.
 5. Sömnstörning.
 6. Känsla av en organismförgiftning.

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande faktorer:

 1. Infektion.
 2. En stillasittande livsstil.
 3. Kronisk förstoppning.
 4. Missbruk av alkohol, rökning.
 5. Oregelbundet sexliv.
 6. Frekvent förändring av sexpartner.
 7. Otillräcklig kost.

Sjukdomen kan vara infektiös och icke-infektiös. För att ta reda på vilken typ av person det är, bör du besöka en läkare och ta alla nödvändiga test.

Vad heter infektiös prostatit

Det är känt att behandlingen av kronisk prostatit hos män är under kontroll av en urolog, men vad bör man göra för att förhindra att den smittsamma formen av sjukdomen blir kronisk? Först måste du ta reda på vad denna sjukdom är och vilka infektioner som orsakar prostatit.

Olika patogena och villkorligt patogena bakterier och mikroorganismer tjänar som orsakerna till utvecklingen av sjukdomens infektiösa form. Infektioner, som slår prostatakörteln genom urinröret, börjar aktivt föröka sig, men orsakar utvecklingen av inflammation. Denna typ av sjukdom kallas vanligen akut, dess tecken kommer inte att gå obemärkt.

Ett annat sätt att infektera kallas hematogen, med att patogena bakterier tränger in i prostatakörteln genom blodet. Utveckling av sjukdomens smittsamma form främjas av sådana faktorer som:

 1. Hypotermi.
 2. Frekvent stress.
 3. Dåliga vanor.
 4. Oförståelighet i sexuella relationer.
 5. Försvagad immunitet.

Med stark immunitet kan en man inte märka penetrering av patogena organismer i prostatakörteln, eftersom kroppen inte kommer att tillåta dem att föröka sig och vinna över dem, men med ovanstående faktorer ökar risken att utveckla sjukdomen ibland.

Sjukdomen kan orsaka sådana virus, protozoer och svampar som:

 1. Cytomegalovirus.
 2. Herpesvirus.
 3. Chlamydia.
 4. Influensa.
 5. Papillomas virus.
 6. Trichomonas.
 7. Rubella virus.

Dessutom kan utvecklingen av sjukdomen underlättas av de överförda skadorna, AIDS, diabetes mellitus och nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen.

Varianter av infektiös prostatit

Innan man använder folkläkemedel för behandling av prostatit hos män, är det nödvändigt att konsultera en läkare som kommer att ta reda på vilken typ av sjukdom patienten lider av. Akut eller subakut prostatit åtföljs av svår smärta under utlösningsprocessen eller urinering, hög feber, frossa, orenheter i blodet i urinen, generell sjukdom och trötthet.

För att förhindra utvecklingen av en abscess i den akuta formen av sjukdomen, måste du besöka en läkare så snart som möjligt som kommer att ordinera effektiv behandling.

Infektiös kronisk prostatit kan känna igen smärta under urineringsprocessen, vilket ökar. Sjukdomen utvecklas i detta fall i två steg, med den första av vilka virusen, som trängt in i prostatakörteln, börjar multiplicera aktivt. I andra etappen börjar patogena bakterier med sin vitala aktivitet patologiska förändringar i prostatakörteln. För att behandla sjukdomen väldigt lång, hotar den dessutom med så allvarliga komplikationer som infertilitet och impotens.

Om behandling av sjukdom inte behandlas alls och inte gå till sjukhuset, kan du tjäna prostatacancer, som utvecklas så snabbt som rektumets cancer med obehandlade hemorrojder.

Diagnos och behandling av sjukdomen

När man hänvisar till en urolog undersöker läkaren först patientens medicinska historia, ställer frågor till honom och lyssnar på klagomål. Därefter undersöks en prostatakörtel i en patient genom palpation. Därefter utser urologen att överlämna blod- och urintester, för att klara en ultraljudsundersökning av bäckenorganen.

Dessutom kan läkaren ordinera ett blodprov för PSA, en hemlighet av prostata och göra ett spermogram som indikerar närvaron av blodkroppar i spermierna, kommer att visa spermatozoas rörlighet. I vissa fall kan läkaren ordinera en MR.

För att förskriva en behandling måste läkaren ta reda på vilken patogen mikroorganism som orsakas av en infektiös prostatit, för vilken en serologisk metod för blodprovning görs.

Det är värt att notera det behandling av denna form av sjukdom utan medicinering är omöjligt. Det är naivt att tro att hemmet örter och avkok kan lindra sjukdomen, deras användning är rationell som en hjälpterapi.

Som regel, För att förstöra orsaksmedlet för infektionen, föreskriver läkaren administrationen av antibiotika till patienten. Varje patogen behöver en viss typ av medicin för att bekämpa det. Felaktig användning av läkemedlet kan leda till förgiftning av kroppen eller den starkaste allergiska reaktionen.

Med infektiös prostatit förskriver urologer ofta antibiotika som:

 1. Josamycin.
 2. Doxycyklin.
 3. Ceftriaxon.
 4. Roxithromycin.
 5. Cefotaxim.
 6. Amoxicillin.
 7. Amoxiclav.
 8. Ofloxacin.
 9. Levofloxacin.

Det är underförstått att de flesta antibiotika har allvarliga kontraindikationer och många biverkningar, så i alla fall bör inte börja ta dem på egen hand utan en läkare, är bara en expert kunna hitta rätt medicinering och beräkna rätt dosering baserad på hans analys av patienten.

Förutom antibiotika, föreskriver urologer behandling med suppositorier med olika spektrum av åtgärder, kan dessa vara följande droger:

Dessutom kan en specialist förskriva användningen av alfa-adrenoblocker för att förbättra urinering, immunokorrigeringsmedel och probiotika.

Mycket effektiv vid behandling av prostatit, fysioterapi, laserterapi, elektrofores, bad och olika uppvärmning.

slutsats

Många patienter som lider av denna sjukdom är oroade över huruvida kirurgisk ingrepp är nödvändig. Denna sjukdom behandlas som regel inte kirurgiskt, endast med åtföljande patologier, som inte kan behandlas på något annat sätt. För att de inte ska uppstå är det väldigt viktigt att kontakta en specialist i tid.

Det är viktigt att förstå att bli av med sjukdomen genom att ta ett par tabletter fungerar inte. Det viktigaste i behandlingen är det komplicerade tillvägagångssättet och den personliga önskan hos patienten att övervinna sjukdomen.

Infektiös prostatit - Orsaker, symtom, behandling

Infektiös prostatit är en infektiös inflammation i prostata orsakad av patogena mikroorganismer: bakterier, virus, svampar. Sjukdomen är åtföljd av symtom som:

 • stark smärta
 • kränkningar av urinering
 • ibland en fullständig urinretention.

I sig är denna sjukdom ganska sällsynt. Det förekommer hos endast 2-3% av patienterna i urologi, vars ålder faller mellan 20 och 40 år, medan kronisk prostatit blir mycket 20-30% av männen i åldern 20-50 år och äldre.

klassificering

Infektiös prostatit klassificeras enligt flera faktorer:
1. I källan till inflammation:

 • ytlig inflammation - katarrhal prostatit;
 • inflammation i brännmärket - follikelprostatit;
 • diffus inflammation - parenkymatisk prostatit.

2. I form av gravitation:

 • lätt grad;
 • medelgrad;
 • en allvarlig grad.

3. Av den inflammatoriska processen:

 • infektiös akut prostatit;
 • subakut (kronisk) infektiös prostatit.

4. Symptomatisk:

 • med närvaron av bäckensmärta;
 • utan närvaron av smärta i bäckenet.

Orsaker till infektiös prostatit

Virus är alltid de traditionella patogenerna av infektiös prostatit. Det kan vara:

 • herpesvirus;
 • rubella virus;
 • papillomvirus;
 • cytomegalovirus;
 • influensa.

Det finns emellertid en sådan sak som predisponerade orsaker till prostatit, vilket också bidrar till utvecklingen av någon form av smittsam sjukdom. Denna lista innehåller:

 • frekvent stress;
 • för tunga belastningar;
 • minskad immunitet
 • fel sätt att leva
 • hypotermi;
 • vissa typer av sjukdomar (aids, diabetes, hypotyroidism).

Hur är symtomatologin

Vanligtvis uttrycks de primära symtomen på infektiös prostatit i manifestationen av egenskaperna associerade med orsakssambandet hos sjukdomen. För tydligheten kan du ge exempel:

 • Om herpesviruset blev patogenen kommer de primära tecknen på infektiös prostatit att manifesteras i form av feber, frossa, huvudvärk, svaghet och blåsande utslag tillsammans med klåda.
 • Då när papillomviruset blir orsaken är tecknen viktiga tillväxtar, sjukdom och feber.
 • I närvaro av cytomegalovirus, till vanlig temperatur och svaghet, läggs illamående, yrsel, ont i halsen och förstorade lymfkörtlar, mjälte och lever.

Manifestation av sjukdomen

Efter utseendet av de första symptomen börjar de sekundära tecknen på infektiös prostatit att dyka upp. De är beroende av arten av sjukdomen. Om detta är en akut form, kommer det att finnas smärtsamma och svåra försök att urinera, palpabel smärta vid erektion och ejakulation, vilket leder till försämring av kvaliteten på den intima sidan av livet.

Då när det finns en kronisk infektiös prostatit, är bilden av symtomen inte särskilt ljus. De kan förekomma periodiskt och försvinna under en tillräckligt lång period. Smärtan är obetydlig. Ibland, efter urinering, finns det en känsla av att inte urladdningen av blåsan är full.

Förebyggande och behandling

Profylax av infektiös prostatit kommer att förhindra övergången av sjukdomen från en mild form till en mer komplex och till och med mer in i en kronisk.

Funktioner av förebyggande metoder

Förebyggande av infektiös prostatit kan vara av två typer:

 • primär - förhindrar utveckling av inflammatoriska processer;
 • sekundär - för dem som redan har lyckats lära känna problemet och inte vill hitta sin kroniska form.

Liksom i primärt och i sekundärstadiet av förebyggande är en viktig faktor näring med prostatit. Det ska vara en balanserad, full och full av vitaminer. Dessutom bör det finnas:

 • personlig hygien
 • regelbunden läkarundersökning
 • sportbelastningar;
 • och, naturligtvis, den rätta vägen för livet.

Vad kommer att bidra till att glömma infektiös prostatit

Om du undrar hur man botar en infektiös prostatit så visade sig förebyggande åtgärder inte vara lika effektiva som vi skulle vilja. I det här fallet, leta inte efter ursäkter. Vi måste agera snabbt och avgörande.

Det kan inte sägas att det finns ett särskilt botemedel mot prostatit, vilka män kan glömma problemet. Behandling av prostatit innebär ett integrerat tillvägagångssätt och personliga ansträngningar hos patienten.

Idag finns det många metoder för läkemedels- och folkmedverkan, och i den senare versionen finns det många rådgivare som "vet exakt" hur man behandlar infektiös prostatit utan "dyra droger". Tja, det är möjligt för vissa alternativ och du kan lita på, men du måste vara säker på att se en läkare, för att inte missa något mer allvarligt.

I grund och botten är patienter som bryr sig om sin hälsa, rekommenderad läkemedelsbehandling av infektiös prostatit, vilket kombineras med metoderna för fysioterapi (prostatassmassage, elektrofores, UHF, etc.).