Huvud
Analyser

Vad behöver du veta om den infektiösa (virala) prostatit? Symtom och behandling

prostatit sjukdom manlig. Det kan vara mycket ung och gråhårig. Är det möjligt att undvika prostatit? Ja, förstås. Hela problemet är att männen själva provar sjukdomen.

Statistiken säger att en av tio män under 45 år är sjuk infektiös prostatit den här eller den här formen.

Infektiös prostatit

Infektiös prostatit kan vara av olika slag, beroende på orsakssambandet hos sjukdomen.

 • infektiös prostatit orsaka patogener, bakterier, virus, svampar som påverkar prostata (prostatakörteln);
 • viral prostatit en av de typer av smittsamma. Prostatkörtelns nederlag uppträder huvudsakligen när de smittas av virus som överförs sexuellt.

orsaker till

Den främsta orsaken till sjukdomen med infektiös prostatit - infektion, som faller in i en mans kropp.

Vilka infektioner orsakar prostatit? Infektioner som orsakar prostatit kan vara olika patogener, akuta eller kroniska sjukdomar, överförs "på benen" eller inte behandlas.

I dessa fall försvagas immunsystemet, en liten chock (till exempel superkylning) räcker för att utlösa mekanismen för aktiv reproduktion av ens egen patogen mikroflora.

I kroppen av varje person lever bakterier, stafylokocker, olika E. coli.

Under gynnsamma förhållanden med blod eller urin kan de vara prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen börjar, mannen blir sjuk prostatit.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit:

 • Stresser orsakade av problem med en personlig plan och komplikationer på jobbet.
 • Skadliga vanor: Narkotikamissbruk, Alkoholism, Rökning.
 • Utmattning i samband med tunga belastningar och ökad aktivitet.
 • Hormonal misslyckande, försvagning av immunsystemet.
 • En stillesittande livsstil, stagnation i bäckenområdet.
 • HIV-infektion, AIDS.
 • Förekomst av kroniska sjukdomar.

För utveckling av viral prostatit, lägg till alla ovanstående punkter:

 • promiskuösa sexuella relationer med olika partner;
 • oskyddad sex;
 • inte överensstämmelse med hygienreglerna.

klassificering

Beroende på Varaktighet av inflammatorisk process, vid utbrottets läge delas prostatit upp i tre grupper:

  1. Parenkymatisk prostatit orsakas av den inflammatoriska processen av mest eller hela prostatakörteln. Den allvarligaste delen av sjukdomen. Det kännetecknas av skarpa smärtor, en fördröjning i urinen. Hela håligheten i prostata är igensatt med pus. Det allmänna tillståndet förvärras.

Temperaturen stiger till 39-40 grader.

Det finns en ständig känsla av törst, en chill.

Ritning smärta i underlivet och anus. Det finns vanliga utsläpp av pus i sperma, urin.

 1. Follikulär prostatit, där inflammationsprocessen påverkar enskilda delar av prostata. Temperaturen stiger till 38-39 grader. Det finns en tejpsmärta i perineum. Det kommer en snabb trötthet, svettning. Pus visas i urinen.
 2. Catarrhal prostatit, sjukdoms första skede. I prostatakörteln, en liten skada orsakad av patogena mikrober, som föll med blod till följd av influensa, lunginflammation och andra sjukdomar. På detta stadium känner patienten liten smärta i testiklarna, perineum och efter avföring i anuset. Smärtsamma känslor ökar med långvarigt sittande. Urinen att urinera blir vanligare.

Tecken / symtom

Följande symtom på infektiös prostatit kan särskiljas:

 1. Ritningar i underlivet, perineum, anus och testiklar.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Känsla inte fullständig förstörelse av blåsan.
 4. Ökning av temperaturen.
 5. Förekomsten av en tillsats av slem och pus i urin och sperma.
 6. Prostatakörteln är förstorad, med manuell undersökning orsakar smärta.
 7. Försämring av hälsa, frossa, feber, smärta i muskler och leder.
 8. Det finns problem i sexlivet, en svag erektion, brist på orgasm, otimlig utlösning.
 9. Röda och svullnad i penis noteras, med herpesvirussår bildas.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Ett karakteristiskt drag hos strömmen infektiös (viral) prostatit Det anses att den ursprungliga sjukdomsperioden liknar en virusinfektion av influensa, ARVI, tonsillit och andra sjukdomar.

Akut infektiös (viral) prostatit börjar med allvarliga huvudvärk, hög feber, frekvent smärtsam uppmaning att urinera.

Behandling av akut prostatit bör vara på sjukhuset.

Om själva sjukdomen drunknar av antibiotika är komplikationer möjliga och kirurgisk ingrepp.

Kronisk form av prostatit utvecklas länge. Faserna av remission och exacerbation växlar med varandra. Under denna period är det nödvändigt att övervaka läkaren och systematisk leverans av test. Behandlingsprocessen är lång, går på poliklinisk grund.

diagnostik

För att behandlingen ska vara effektiv är det nödvändigt att fastställa orsakssambandet hos sjukdomen, svårighetsgraden av sjukdomen. Detta kan endast göras i klinisk miljö.

Läkare urolog kommer att ge vägbeskrivning för provning, leverans av prov:

 • blod testas för biokemi, hepatit B och C, för HIV, RV;
 • urin (allmän analys);
 • genitourinary system (ultraljud);
 • prostatakörteln (ultraljud, sekretionsanalys, rektal undersökning);
 • eliminering av sexuellt överförbara infektioner
 • eliminering av en malign tumör (biopsi);
 • uroflowmetry (studie av urinering.)

För att fullständigt bli av med denna smittsamma sjukdom är medicinsk behandling nödvändig antibiotika, sjukgymnastik, en kurs av restaurerande medel och vitaminer och prostata massage.

Massage är inte särskilt förtjust i män på grund av ömhet och obehagliga känslor. Men hans regelbundna övning hjälper till att öka blodflödet i bäckenorganen, lindrar stillastående fenomen och minskar den inflammatoriska processen i prostata.

Tidigare gjordes det bara med fingrar, nu mycket mekanisk och elektriska massageapparater.

behandling

Tänk på sätt att behandla infektiös prostatit:

medicinering

Prostatit är en sjukdom smygande. Det verkar som att allt är bakom, men i verkligheten är det bara lugnt, efter en stund återkommer sjukdomen igen. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att organisera medicinsk behandling så att både infektionen och organismen kan försvaras i allmänhet. Därför kommer en urolog att ordinera följande droger:

  1. hormonell (Flutamid, Androkur, Cyproteronacetat). Hormonala läkemedel är endast föreskrivna under överinseende av en läkare för att stimulera erektionen och avlägsna inflammatorisk process. Självadministration är hälsofarlig.

Vid akuta former av sjukdomen används antibiotika Ofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin och andra.

I kronisk form föreskrivs antibiotika av tetracyklin-serien (Metacyclin, Doxycycline) eller makrolider (Erytromycin, Oleandomycin).

Dessa antibiotika är endast föreskrivna för infektiösa (virala) former av sjukdomen.

Aktiva aktiva substanser av dessa läkemedel tränger snabbt in i prostatakörteln, har antimikrobiell effekt av ett brett spektrum.

 1. immunomodulerande (Polyoxidonium) beredningar i tillståndet av immunbrist återställer immunreaktionerna i kroppen, stimulerar bildandet av antikroppar. Bidra till kroppens motstånd mot olika infektioner och virus.
 2. Muskelavslappnande medel (Metokarbanol, baclofen). Bedöva, lindra muskelton, förbättra blodcirkulationen.
 3. Alfablockerare (Amikacin, Prazosin, Fentolamizin, Gentamycin) hjälp med svårighet att urinera. Tack vare dem tas en spasm i prostata muskler bort. Blåsan slappnar av, urinen går bättre.
 4. Rektala ljus (Viferon, Prostopinum, Bioprost, Prostatilen) eliminerar ödem, minskar den inflammatoriska processen och fungerar som en bedövningsmedel. Fördelaktig påverkar prostata, förhindra utseende av blodproppar i små blodkärl.

sjukgymnastik

För prostatakörtelns inflammatoriska process används olika fysioterapeutiska procedurer:

 1. elektro prostatakörteln utförs i kliniska och heminställningar. Högfrekvensströmmen bidrar till utflödet av venöst blod och tillströmningen av arteriellt blod. Detta påverkar potensen positivt, stärker bälkens membran, eliminerar stillastående fenomen.
 2. Laserfysioterapi har smärtstillande effekt. När du använder en laser, expanderar kärlen, blodtillförseln förbättras, vävnaden regenererar. Ofta behöver patienter som genomgår laserbehandling inte genomgå operation.
 3. elektrofores. Många läkemedel administreras genom elektrofores. Under sessionen kan flera droger användas samtidigt. Detta ökar effektiviteten av behandlingen, vilket ger analgetisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av infektiös prostatit.
 4. Fizeolechenie med en magnet. Magnetisk terapi används tillsammans med elektrofores, förbättrar läkemedlets permeabilitet, eliminerar smärta och utför vävnadsmassage.

Folkmekanismer

Med infektiös (viral) prostatit applikation folkmekanismer är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling och under rehabilitering.

De kan också användas som förebyggande.

Det finns många recept för infektiös prostatit: med hjälp av askbark, hemlås, hasselbröd, kastanj, persilja, pumpafrön, biprodukter.

I grund och botten har de antiinflammatorisk verkan.

Tillsammans med den huvudsakliga behandlingen, folkmekanismer ge bra resultat.

Kost och näring

Komplex behandling av infektiös (viral) prostatit innefattar nödvändigtvis diet. Det måste följas under sjukdom och efter återhämtning. Det är nödvändigt att inkludera i den dagliga kosten: frukt, grönsaker, inte fet kött och fisk, mejeriprodukter, honung, spannmål, skaldjur, frön.

Exkludera under perioden försämring och gränsen efter återhämtning: alkohol, kolsyrade drycker, fett kött, kryddor (lök, vitlök, paprika), sura frukter, bönor, ärtor, kål (färska), rökt, konserverad.

Uteslut alla stekt, fet, kryddig. Det är tillrådligt att laga mat för ett par.

Sportaktiviteter

Av uppenbara skäl aktiva sporter i den akuta perioden av sjukdomen inte möjligt. I sjukdomens kroniska lopp kan du och bör träna. Men inte särskilt ivriga, tung fysisk ansträngning kan provocera exacerbation av prostatit.

Men fysisk terapi ingår i den obligatoriska listan över komplexa åtgärder vid behandling av infektiös (viral prostatit). LFK instruktörer i klasserna lär dig hur du gör övningarna korrekt, så kan du fortsätta dina självständiga studier.

effekter

Vad händer om det inte behandlas prostatit? Ingenting! Du kommer inte ha något. Inga barn, ingen lycklig familj, inget underbart sex. Och framtiden kommer inte att vara densamma.

epididymit (inflammation i testiklarna och bilagorna) och vesiculitis (inflammation i sällsynta vesiklar) - två inte mycket begripliga men mycket obehagliga för varje man i ordet. Dessa är de vanligaste komplikationerna som leder till infertilitet och minskad sexuell funktion.

Konstant smärta, brist på orgasm, minskning av sexuell lust och som ett resultat - impotens. Dessutom avslöjade forskare nyligen förhållandet mellan kronisk kronisk prostatit och bildandet av prostatacancer.

prostatit Idag behandlas det snabbt och effektivt. Behöver inte förlita sig på den ryska "Avos". Högkvalificerade specialister kommer att göra allt nödvändigt hjälp. Du behöver bara kontakta dem för den här hjälpen.

Symtom och behandling av kronisk infektiös prostatit

Inflammatoriska prostata sjukdomar kallas prostatit. Det kan förekomma i akut eller kronisk form. Den akuta formen är mycket mindre vanlig än kronisk. Kronisk infektiös prostatit kan behandlas mycket bättre än dess icke-infektiösa form.

De främsta orsakerna till inflammation

Ett organ som prostata är för varje man. Hennes utveckling och mognad slutar hon vid ca 18 år. Utan prostata skulle det vara omöjligt att reproducera avkomman, eftersom det är i det att en speciell hemlighet är utvecklad som gör det möjligt för spermier att flytta sig snabbare mot ägget efter samlag.

Dessutom, muskelfibrer i prostata, contracting, blockera urinvägarna. Detta förhindrar blandning av sperma och urin under utlösning.

Var kommer allt detta ifrån?

Noninfektiös prostatit utvecklas på grund av stillastående fenomen i det lilla bäckenet. Män med stillasittande livsstil som inte har regelbunden minimal fysisk aktivitet är mottagliga för denna sjukdom i 30% av fallen, om deras ålder varierar från 30 till 50 år. Och ju äldre, desto mer ökar denna procentandel.

Med denna form av prostatit finns det ingen bakteriepatogen i analyserna. Förutom en stillasittande livsstil innefattar faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen i alla former:

 • dåliga vanor
 • frekventa eller ihållande stressiga situationer
 • överdriven fysisk aktivitet, lyft tung vikt
 • hormonella misslyckanden;
 • hypotermi;
 • yrkesrisk (cyklister, chaufförer är i riskzonen på grund av bestående vibrationer och tryck på prostataområdet);
 • förstoppning;
 • oregelbundet sexuellt liv.

Infektiös kronisk prostatit kännetecknas av den obligatoriska förekomsten av patogener. Oftast detekteras bakterierna i ejakulat eller urin, tarm och pseudomonas aeruginosa, Klebsiella, Enterococcus och Proteus. Mindre ofta blir stafylokocker, streptokocker smittämnen och ännu mer sällan svampar och virus.

Förutom de allmänna orsakerna som nämns ovan finns infektioner som orsakar prostatit. Dessa inkluderar obehandlade i tid STDs. Dessa kan vara infektioner orsakade av trichomonader, ureaplasma, mykoplasma och klamydia, herpesviruset, cytomegalovirus, gonokocker. Många av dessa infektioner är asymptomatiska, och mannen upptäcker endast om det finns klagomål från sidan av prostata.

Kroniska infektioner, som inte är relaterade till genitourinärsystemet, kan också orsaka prostatit. Dessa inkluderar angina, inflammation av tonsiller, karies, pyelonefrit, bihåleinflammation och andra. Med dessa sjukdomar minskar organismens allmänna motstånd, och det patologiska patogenet tränger lättare i prostata.

Vad är symtomen?

Symptom på infektiös prostatit beror på formen. Akut prostatit kommer att manifestera sig mycket kraftigt: ökad temperatur, utseende av smärta i perineum, vilket kan förvärras under avföring. Dysuriska fenomen är också närvarande. Brännande, gnidning, skarpa smärtor vid urinering, frekventa önskningar, speciellt på natten, stör patienten med akut prostatit.

Den kroniska banan av sjukdomen uppträder annorlunda. Och ofta kan det även vara asymptomatiskt. Om symtomen är närvarande kommer de att raderas:

 1. Svårighet med urinering. Dessa inkluderar smärta, nocturi, svårigheter med urinering, strålförvaring, bränning vid något stadium av urinering. Uteslut inte ofta cystitis.
 2. Smärta. Även om det inte är starkt, men obehagsmärtor i perineum, penis, rektum, ländar eller sakrum, i ljummen.
 3. Brott mot sexuell funktion. Att minska libido leder ofta män till en läkare. Det kan åtföljas av smärta vid erektion och samlag. Patienter klagar över för tidig utlösning, raderade känslor, erektioner av dålig kvalitet och infertilitet.

Diagnos och behandlingsmetoder

Diagnosen orsakar vanligtvis inte komplikationer. Efter insamling av anamnese och klagomål, föreskriver läkaren laboratorietester. Dessa inkluderar ett blod- och urintest, mikroskopi av sekretionen av prostata, där leukocyter kommer att höjas vilket indikerar förekomsten av inflammation. Och även bakteriologiska kulturer av ejakulat och urin, vilket hjälper till att bestämma vilken infektion i prostata.

Hur botas?

Behandling av infektiös prostatit baseras på utnämningen av en lång tid av antibiotikabehandling. Kronisk prostatit leder ofta en man till en läkare efter flera års infektion i prostata, vilket motiverar användningen av antibiotika i 1-2 månader kontinuerligt. En specifik läkemedel och dosering ordineras av läkaren, baserat på resultaten av bakteriologisk inokulering.

En så lång mottagning av antibiotika är nödvändigtvis åtföljd av samtidig användning av läkemedel som stör utvecklingen av dysbakteri-ser. Antihistaminer, eubiotiska och antisvampmedel selekteras individuellt för varje patient beroende på det föreskrivna antibiotikumet.

Analgetika och / eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i form av tabletter och suppositorier ordineras för lindring av smärtssyndromet. Ökad ångest eller neurosjukdom kan kräva utnämning av antidepressiva medel.

I närvaro av uthålliga kränkningar av urinering kan en läkare ordineras alfa-blockerare, vilket effektivt eliminerar sådana fenomen. Immunkorrigerande läkemedel kan stimulera regenerativa processer i prostatas vävnader. Sjukgymnastik och prostatamassage är inte föreskrivna för alla patienter. Läkaren beslutar om sitt beteende i varje enskilt fall.

Komplikationer av prostatit kan avsevärt minska livskvaliteten hos en man. Dessa inkluderar infertilitet, impotens, kronisk inflammation i njurarna och urinblåsan, suppuration av prostatakörteln.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Kronisk infektiös prostatit

En form av prostatit är kronisk infektiös prostatit. Det diagnostiseras hos 5-10% av patienterna med inflammation i prostatakörteln.

Inflammatorisk lesion av prostata, prostatit, anses vara den vanligaste manliga urologiska sjukdomen. Detta beror på det faktum att faktorer som bidrar till framväxten är utbredd.

Den främsta orsaken till sjukdomsutvecklingen är penetration i prostata infektion (ur blåsan, urinröret, rektum, genom blodet och lymfkärlen i det lilla bäckenet). Utlösarna för infektion är predisponeringsfaktorer: allmän hypotermi; stillasittande och stillasittande livsstil; frekvent förstoppning kroniska inflammatoriska och infektionssjukdomar i kroppen; överförde venerala och urologiska sjukdomar; långvarig sexuell abstinens eller överdriven sexuell aktivitet något tillstånd som hämmar arbetet med immunitet (brist på sömn, stress, dålig näring etc.). Dessa faktorer underlättar penetration av mikrober i prostata, främjar deras reproduktion och utveckling av den inflammatoriska processen.

Beroende på orsakerna, utvecklings- och symtommekanismer är prostatit uppdelad i fyra kategorier:

 • Akut infektiös prostatit;
 • Kronisk infektiös prostatit;
 • Icke-infektiös prostatit;
 • Latent (asymptomatisk) prostatit.

Sjukdomen i de två första formerna är tillförlitligt associerad med signifikant bakteriell kontaminering av prostata vävnaden, vilket bekräftas av resultaten av cytologiska eller bakteriologiska studier.

Kronisk prostatit infektiös natur är vanlig hos män 20-40 år gammal. De flesta av dem hade inte en akut form av sjukdomen.

Symtom på kronisk infektiös prostatit

För en kronisk form är perioder av exacerbation och remission karakteristiska.

Under perioder av förvärring ökar patientens kroppstemperatur, störs av svaghet, frossa, värk i kroppen. En man känner smärta i perineum, i underlivet, ovanför pubis, som intensifieras under samlag eller med långvarig avhållsamhet.

Brottad erektion och ejakulation, urinering blir smärtsam, trög eller intermittent.

Under perioder av eftergift är symptomen vanligtvis inte så uttalade och få i antal. De viktigaste klagomålen - kränkningar av urinering, erektion och ejakulation, försvagning av sexuell lust, irritabilitet, ångest.

Diagnos av sjukdomen

Förutom att bedöma det kliniska tillståndet hos en patient som har behandlat någon av ovanstående klagomål leder läkaren honom till en allmän klinisk studie av urin- och urinkulturen på mikrofloran. För att utesluta andra sjukdomar och hitta en patogen är det nödvändigt att diagnostisera sexuellt överförbara infektioner. mikroskopisk undersökning av utsöndringen av prostata, ultraljud av prostata, bäckenorganen, bukhålan och retroperitonealt utrymme.

Undersökning av urinvägarna kan inte detektera inflammatorisk process, men resultaten av mikroskopi av prostatsekretionen kommer att visa om det finns bakterier i prostata vävnaderna.

I 86% av fallen är orsaksmedlet för kronisk prostatit av bakteriell natur E. coli. Mindre vanliga är Klebsiella, Proteus, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa. Det finns ingen överens om huruvida streptokocker, stafylokocker, klamydier, mykoplasmer, ureaplasma spelar en viktig roll vid utvecklingen av denna sjukdomsform. Mycket sällan är orsakerna till prostatit blekt treponema, en sticka Koch och andra (en specifik infektion).

Kronisk prostatit av viral natur kan diagnostiseras genom en direkt immunofluorescensreaktion som kommer att detektera närvaron av herpesviruset. Men reaktionen kommer att vara positiv endast vid expedieringen av den kroniska formen av sjukdomen eller med akut infektiös viral prostatit.

Det är värt att påminna om att få patogenen i organs vävnad inte alltid och inte nödvändigtvis orsaken till sjukdomsutvecklingen.

Behandling av infektiös prostatit

Kronisk prostatit orsakad av infektion är svår att behandla. Moderna medel och preparat gör det möjligt att uppnå stabil långvarig remission av sjukdomen.

Behandlingsförloppet utnämns utifrån sjukdomens art och resultaten av provningarna och undersökningarna. Först och främst är det nödvändigt att förstöra orsakssambandet hos sjukdomen. Om prostatit är av bakteriellt ursprung, ges patienten en mottagning antibakteriella läkemedel (antibiotika) för en period på upp till 1 månad. Med prostatit av viral natur tas antivirala läkemedel. Du kan behöva ta droger från båda grupperna.

Vid en specifik infektion sker behandling enligt vissa system.

För att minska smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. För normalisering av urinering föreskrivs administrering av alfa-1-adrenoblockerare. Som lokal behandling kan mikroclyster användas med lösningar av kamomill eller kalendula.

Infektiös och icke-infektiös prostatit

Det är allmänt accepterat att prostatit är en inflammatorisk infektionssjukdom i prostata. Men i själva verket är allt annorlunda. Det är indelat i två stora grupper - infektiös och icke-infektiös prostatit. Och enligt statistiken är smittsam mycket mindre vanligt (endast 10-15% av fallen).

De viktigaste skillnaderna mellan infektiös, icke-infektiös och stillastående prostatit

Infektiös kallas prostatit, som uppstod på grund av inträdet i prostata av patogena mikroorganismer. De orsakar inflammation av prostata och en karakteristisk klinisk bild. Processen kan vara akut eller kronisk.

Till skillnad från infektiös, stagnerande prostatit utvecklas på grund av försämring av blodflödet i prostata. En ytterligare faktor är ett brott mot utflödet av en specifik utsöndring från prostatakörteln.

Viktigt! I vissa fall är det möjligt att bifoga bakteriell, viral eller svampinflammation. I detta fall blir den infektiösa prostatit smittsam.

De främsta orsakerna till sjukdomen

Faktum är att akut inflammation i prostatakörteln finns oftast hos män i åldrarna 25-40 år. Det utvecklas på grund av det faktum att ett infektiöst medel kommer in i prostata - någon mikroorganisma. Det vill säga akut prostatit är bara smittsam. De vanligaste patogenerna är:

 • ureaplasma, mykoplasma;
 • klamydia, trichomonads;
 • gonokocker;
 • E. coli;
 • strepto-, stafylokocker;
 • virus, svampar, protozoer.

Utvecklingen av den infektiösa prostatakörteln provar ibland viruset av herpes simplex och svampar av släktet Candida. Kärleksfullt är den senare den direkta orsaken till tröst hos kvinnor. Beroende på den etiologiska faktorn (det vill säga orsaksmedlet) är prostatit uppdelad i:

 • viral;
 • bakteriell;
 • candidiasis;
 • trichomonas;
 • chlamydial.

Viktigt! Akut inflammation kräver omedelbar behandling med antibiotika. Endast en läkare kan ordinera dem efter den nödvändiga undersökningen och undersökningen. Under behandlingen bör övergiven alkohol och sexuella kontakter.

Orsaker till kronisk prostatit

Sjukdomen är farlig eftersom den utvecklas långsamt och symptomen verkar gradvis. Därför diagnostiseras icke-infektiös prostatit omedelbart. Oftast utvecklas sjukdomen av följande skäl:

 • oregelbundet sexuellt liv (för ofta eller tvärtom, för sällsynt kön);
 • brist på fysisk aktivitet, stillasittande livsstil;
 • för tidigt avbrott av samlag
 • kränkning av blodtillförsel till prostata, stagnation.

Under kronisk prostatit utses två steg: smittsam (varaktighet 2-2,5 månader) och postinfektion. Oftast förblir patogener i prostatakörteln i åratal, vilket orsakar frekventa exacerbationer och återfall. Kronisk prostatit är svår att behandla, så det är bäst att inte låta det utvecklas.

Faktum! I sig utgör inflammation i prostata inte en fara för sexpartnern. Men infektion kan inte undvikas om det är en följd av infektioner som är sexuellt överförda.

Hur manifesterar prostata inflammation?

Mikrober som orsakar inflammation i prostatakörteln utgör en infektionskälla i en mans kropp. Till följd av detta finns både icke-specifika och specifika symptom. Med akut prostatit är de:

 • sjukdom, svaghet, trötthet;
 • frossa, svettning, hög kroppstemperatur;
 • smärtsamma känslor i buken och i skrotumet;
 • kränkningar av urinering - frekventa eller sällsynta önskningar;
 • svårighet vid urinering, svag urinström;
 • känsla av otillräcklig tömning av blåsan;
 • spår av blod i urinen;
 • problem med erektion
 • smärtsam utlösning eller oförmåga att nå orgasm.

Om du inte behandlar akut prostatit kommer det snart att gå till kronisk. Dessutom med denna sjukdom utvecklas mycket obehagliga och farliga komplikationer mycket ofta. Uttrycket av kronisk inflammation i prostatakörteln är mindre uttalad (mannen lider inte av frossa och skarpa smärtor) men är farligare. De viktigaste symptomen är:

 • värk och obehag i bäckenet;
 • ömhet i ljummen och skrotum, värre med urinering
 • minskad libido, en signifikant erektil dysfunktion;
 • för tidig utlösning, radering av känslor under intimitet
 • frekvent urinering
 • stress, depression, neuroser.

Kronisk prostatit är också farlig eftersom den presenterar dolda hot mot människors hälsa. Kanske uppkomsten av svåra komplikationer, vilket kommer att vara mycket svårt att behandla, eller till och med omöjligt.

De vanligaste komplikationerna

Utseendet på negativa konsekvenser kan leda till både akut och kronisk inflammation i prostatakörteln. Möjliga komplikationer av akut prostatit:

 • Akut retention av urin - fullständig frånvaro av urinering med komplett urinblåsa. Det uppstår eftersom inflammerad prostata vävnader från utsidan komprimerar urinröret. Som ett resultat uppträder mycket allvarliga smärtor i den suprapubiska regionen.
 • Bildandet av en abscess i prostatakörteln - orsaken är stagnation av utsöndring och ackumulering av skadliga mikroorganismer. Detta leder till bildandet av ett hålrum fyllt med pus inuti prostata.
 • Övergången av processen till en kronisk form - härrör från ofullständig förstöring av orsaksmedlet för infektionen. Mikroorganismer som är dolda i prostata orsakar frekventa exacerbationer och återfall.

För att förhindra förekomsten av dessa hemska komplikationer bör de första manifestationerna av akut prostatit omedelbart gå till sjukhuset. Den akuta processen är mycket lättare att bota, medan den kroniska processen är svår att behandla och leder till irreparabla konsekvenser. Möjliga komplikationer:

 • persistent erektil dysfunktion, impotens, infertilitet;
 • övergång av inflammatorisk process till seminala vesiklar, testiklar och deras bilagor;
 • hyperplasi, adenom, prostatacancer;
 • psykiatriska störningar.

Tips! Tänk inte att prostatit är obotlig. Moderna metoder gör det möjligt att uppnå en stabil remission och helt avstå från symtomen på sjukdomen under lång tid.

behandling

Liksom vid varje infektionsprocess är det nödvändigt att förskriva antibakteriella, antivirala eller antifungala medel. Valet av ett läkemedel beror på orsakssambandets etiologi:

 • Med bakteriell prostatit indikeras antibiotika. Deras urval utförs individuellt med hänsyn till patogenens känslighet.
 • Vid virusinfektion krävs antivirala medel och immunmodulatorer.
 • Om inflammationen orsakas av svampar, behövs svampdödande läkemedel, såsom nystatin eller flukonazol.

Också visas läkemedel som förbättrar mikrocirkulationen och droger som har en diuretikum, antiinflammatorisk immunmodulerande effekt. Ibland föreskrivs fysioterapeutiska förfaranden (de bör dock vara extremt försiktiga, eftersom vissa av dem är strängt kontraindicerade vid akut inflammation).

Vid behandling av kronisk prostatit är den viktigaste förändringen av livsstilen - avvisande av dåliga vanor, rätt näring, optimala motorförhållanden och regelbundet och fullt intimt liv. Sådana metoder och preparat används också i stor utsträckning:

 • antibakteriella medel;
 • alfa-blockerare;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • kirurgiska tekniker.

Metod för behandling väljs av läkaren beroende på sjukdoms svårighetsgrad och processens aktivitet, närvaron av samtidig patologi och kontraindikationer till en viss procedur. Behandling kan anses effektiv om avståndet uppnås i eftergift.

Kriterier för klinisk remission

Uppkomsten av uthållig remission med kronisk prostatit kan anses vara en stor framgång. Det innebär att mannen inte längre störs av obehagliga symptom, och det finns inga tecken på inflammation i prostata. Kriterier för eftergift är:

 • fullständig frånvaro av kliniska symptom
 • nivån av leukocyter i utsöndringen av prostata ligger inom normala gränser;
 • eliminering av alla foci av inflammation
 • frånvaro av kliniskt signifikant bakteriekoncentration i en prostatisk hemlighet;
 • normal nivå av immunoglobuliner M (specifika antikroppar).

Tyvärr garanterar inte ens remission att prostatit inte kommer att känna igen igen. Brott mot en livsstil eller felaktigheter i en kost kan leda till ytterligare förvärring.

Infektiös kronisk prostatit

Infektiös kronisk prostatit är en av sjukdomssorterna, som skiljer sig från andra i utvecklingssaken - intag av patogena ämnen i prostata. Det finns många sätt att tränga in dem, vi kommer att täcka dem alla i vår artikel, samt förklara vilka symptom som bör förväntas vid patologi. Så snart du hittar även de minsta av deras manifestationer, bör du omedelbart kontakta en läkare. Om försenad kan patogener sprida sig till närliggande organ, vilket kommer att orsaka en hel massa samtidiga sjukdomar - uretrit, vesikulit, cystit, etc.

Klinisk bild

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata, typisk för män i åldern 40 år och äldre. Enligt kursen är den uppdelad i två grupper: akut och kronisk. Den första åtföljs av den starkaste symptomatologin, det är omöjligt att ignorera det. Den kroniska formen får inte känna sig själv, på grund av vad det kan anses vara farligare, eftersom patienten inte kan börja behandlingen i tid, helt enkelt inte misstänker det. Denna typ av patologi kan vara närvarande i kroppen av ett starkare kön i flera år, stör prostata, reproduktionssystemet, erektilfunktionen.

Vanligtvis förekommer det första utseendet på en akut form av sjukdomen, och redan utan rätt behandling passerar den andra. I mycket sällsynta fall utvecklas inflammation långsamt och omärkligt, omedelbart kroniskt.

Infektiös form av sjukdomen innebär att det orsakades av vissa infektioner eller virus, svampar, mikrober. De multiplicerar snabbt, kan orsaka många ytterligare obehagliga känslor, som inte finns i andra arter. Men sjukdomens huvudsakliga manifestationer är vanliga hos dem alla - det här är problem med urinering och styrka, liksom smärta i bäckenet. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

dysuri

Detta symptom innebär ofta urinering på toaletten, en känsla av ofullständig tömning av blåsan efter det, svårighet att få urinen ut under processen (det är nödvändigt att dra hårt ut). Lusten att gå "på ett litet sätt" förstärks särskilt i den mörka tiden på dagen, och det andra symptomet är faktiskt - i urean förblir en viss mängd urin, tk. Prostaten pressar för mycket på det, vilket förhindrar att allt vätska lämnar. Ju mer inflammatoriska processer desto större är storleken på järn och därmed desto starkare kan urinkanalen komprimeras. I försummade fall uppstår en fullständig överlappning, varefter det finns en akut retention av urin, vilket kräver att sjukhusvistelsen avlägsnas.

Frustration av styrka

En av de mest obehagliga tecknen på prostatit hos män, tk. deras sexuella solvens lider Det uppstår på grund av det faktum att en av käftens funktioner är produktion och kontroll av könshormoner, inkl. testosteron. Utan det finns en försämring av erektionen, brist på sexuell lust, försämring av spermiernas kvalitet och minskning av kvantiteten. Orgasmens ljusstyrka minskar, under utlösning kan en man känna smärta, som i samlagsprocessen. Du kan också notera:

 • Minskning av varaktigheten av intimitet
 • Fullständig frånvaro av erektion
 • För tidig utlösning
 • Starka ofrivilliga erektioner på natten

I avancerade fall förekommer ejakulation i tid, men med fördröjning. Hon åtföljs också av så stor smärta att en man vägrar att ha sex, för att inte uppleva dem igen. I vissa fall kan detta leda till bildandet av ett psykologiskt komplex, när det ens efter återhämtningen inte kommer att uppstå på grund av den undermedvetna förväntan på smärta. Dessutom faller många patienter i depression när det finns problem i sängen, vilket inte hjälper till att återhämta sig.

Smärta syndrom med prostatit - det vanligaste fenomenet. eftersom ett stort antal nervändar passerar genom prostatakörteln, och när inflammation sänder de signaler till de mest varierade kroppsdelarna (vanligtvis nära prostata - ben, nedre delen av ryggen, buken). Smärta kan vara så värre, lång eller kort, skarp. Mest av allt får de sig att känna sig under:

 1. Intim närhet
 2. Överdriven fysisk aktivitet
 3. Dricker alkohol och skadlig mat
 4. Pelvic floor underkylning

Smärta sensioner i nedre delen är karakteristiska för sjukdoms första skede, och när det utvecklas passerar de till underlivet och ljummen, perinealområdet. När prostatakörteln ökar i storlek och börjar ge till närliggande organ kan smärtan börja känna i anusen. Ju mer inflammatoriska processer, desto längre från prostata smärta kan spridas. I vissa fall når de även nedre extremiteterna, vilket gör att prostatit förväxlas med andra sjukdomar.

Andra symptom

Bestäm närvaron av infektiös prostatitburk och för andra manifestationer som förhöjd temperatur eller symtom på förgiftning, tk. de är mycket typiska för denna typ av inflammation i prostata. Patogener i hela sitt liv producera ett stort antal av gifter i kroppen kan hantera i början, men som bakterier eller bakterier sjukdom blir mer och alla system börjar förlora effektivitet. Därför "förgiftning" av olika element, följt av svaghet, illamående och kräkningar, värk i kroppen, huvudvärk. Temperaturen stiger av samma anledning, men orsaken till ökningen kan vara och aktiva inflammatoriska reaktioner.

Förutom ovanstående kan indikering av förekomsten av prostatit vara konstant trötthet, minskad effektivitet, svårigheter med barnets uppfattning. Ibland är svullnaden av de yttre könsorganen noterad, tillsammans med urin kan blod eller pus utsöndras, färgen och lukten av urin ändras. Om du märker minst ett symptom bakom dig, var noga med att konsultera en läkare. Det kan vara en patologi i sitt första skede och du kommer att få tid att återhämta sig utan några konsekvenser.

orsaker till

För infektiös prostatit kan den enda orsaken till utseende endast vara patogena ämnen - mikrober, bakterier, protozoer, svampar etc. Om inflammatorisk synder var en annan faktor, skulle sjukdomen kallas på ett annat sätt (allokera en stillastående form, gömd, beräkna, etc.). Bidra till att komma in i kroppen av en manlig patogen mikroorganism sådana faktorer:

 • Försvagad immunitet
 • Förekomsten i kroppen av ett obehandlat foci av infektion
 • Stress och känslomässig stress
 • Låg aktivitet livsstil, stillasittande arbete
 • Förekomsten av hiv eller aids
 • Dåliga vanor, undernäring

Mer chanser att bli sjuka hos äldre i det starkare könet, liksom de som har patologier i cirkulationssystemet. Gå in i prostata patogener kan på urinröret med oskyddad samlag eller bristande överensstämmelse med personliga hygienregler. Ett annat sätt är från infektionsfokus i kroppen genom blod eller lymf. Behandling av kronisk infektiös prostatit utförs först när parasitten har bestämts med hjälp av olika analyser. Före detta kan patienten få ta droger som minskar symtom eller antibiotika med allmänt ändamål.

diagnostik

För att säkerställa framgången för behandling för en man utförde en serie undersökningar som kan bestämma statusen för prostatakörteln, graden av utveckling av sjukdomen, närvaron av samtidiga sjukdomar. För att bestämma arten av patogena mikroorganismer tas urin och seminalvätska. Det är också viktigt att klara blodprov och genomföra en undersökning av prostata, för att studera urinprocessen. Om en patient misstänks för onkologi, uppmanas patienten att genomgå en MR-scan, skicka ett PSA-test eller en biopsi.

För att bedöma tillståndet hos angränsande organ med prostatakörteln kan läkaren ordinera en ultraljud för patienten. På det kan du se om det förekommit i prostata-purulenta processer eller konkrementer (stenar). Om de är tillgängliga kommer behandlingen vara annorlunda än den vanliga. patienten kommer att förbjudas från vissa förfaranden eller fysisk aktivitet.

Behandling av patologi

För att behandla infektiös prostatit, använder läkare främst antibiotikabehandling för att eliminera alla patogena ämnen från det drabbade organet. Antibiotika väljs utifrån vilken patogen och hur mycket som ligger i prostata. Vanligtvis väljer du läkemedel bland:

 1. makrolider
 2. penicilliner
 3. fluorokinoloner
 4. tetracykliner
 5. Aminoglykosider, etc.

Farmakologiska grupper av antibiotika är mycket större, men dessa är populära. Varje typ av läkemedel har sina egna fördelar och nackdelar, men deras brett val gör det möjligt för dig att utse ett sådant verktyg som skulle hjälpa till mest effektivt. Bland antibiotika är värt att notera sådana mediciner:

 • Doxycyklin. Det är ett antibiotikum av tetracyklingruppen, som har ett brett spektrum av åtgärder. För honom är ett känsligt antal olika parasiter, men det finns de som de aktiva substanserna inte handlar om. Ta läkemedlet ska vara 100-200 mg per dag, dela upp i flera metoder (vad en paus att göra mellan dem och hur man delar upp det bestäms av den behandlande läkaren). Tabletterna har biverkningar och kontraindikationer, de bör konsulteras i förväg
 • Ciprofloxacin. Detta läkemedel hör till den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner - en av de mest kraftfulla läkemedlen med antibakteriell effekt. På grund av dess kraft har piller dock starka biverkningar, vilket framgår av standardmetoden. Läkemedlet fungerar genom att förstöra DNA och RNA i parasitcellen. Ta Ciprofloxacin är nödvändigt för 125-500 mg per dag, men om sjukdomen försummas, får dosen ökas
 • Azitromycin. Detta läkemedel hör till azaliderna, en undergrupp av makrolider. Dess biotillgänglighet är inte lika hög som för andra medel, men mycket mindre oönskade manifestationer i form av illamående, buksmärta eller diarré. Acceptera azitromycin en gång om dagen för 500 mg, varaktigheten av behandlingen är vanligtvis 3 dagar. Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för upptagande, men man bör vara försiktig med njure- och leverpatologi, liksom hos gravida eller ammande kvinnor
 • Ofloxacin. En annan fluorokinolon klarar helt olika infektioner och tolereras väl av patienterna. Han har en mycket hög biotillgänglighet, vilket inte beror på tidpunkten för ätandet. Ta ett antibiotikum 300-400 mg två gånger dagligen

Förutom antibiotika vid behandling av kronisk icke-infektiös prostatit är det nödvändigt att ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, alfa-adrenoblockerare, immunostimulerande medel etc. Utan dem kommer patienten att fortsätta att känna sig obehagliga symtom, det kommer att förbli en stor sannolikhet för komplikationer. NSAID hjälper till att hantera inflammationsfokusen, och också lindra smärta och sänka temperaturen. Adrainolytics hjälper män med dysuri, d.v.s. underlätta utflödet av urin och främja avslappningen av glattmuskelvävnad i blåsan och prostata.

För att förbättra tabletternas effektivitet, liksom att påskynda återhämtningen, föreskriver läkare fysioterapiprocedurer - laser och magnetisk terapi, elektrofores, prostata massage.

Läkaren väljer det nödvändiga förfarandet, eftersom Under vissa förhållanden kan vissa effekter på körtelvävnad vara förbjuden. Att vara uppmärksam på patienter är att under behandlingen är det nödvändigt att överge dåliga vanor och börja äta rätt, flytta mer. Detta kommer att stärka immunförsvaret och undvika komplikationer av inflammation. Om du fortsätter att leda en passiv livsstil, äta skadliga livsmedel, är det lätt att tjäna konsekvenser som impotens eller infertilitet. Det rekommenderas också att vila och sova mer, för att vägra stark fysisk ansträngning för att undvika stressiga situationer.

Infektiös prostatit: Symptom och behandlingsmetoder

Infektiös prostatit är en av de vanligaste sjukdomarna hos män. Det är en inflammatorisk process som utvecklas i prostatakörteln. Den viktigaste förutsättningen för sjukdomen hos infektiös prostatit är att komma in i prostatainfektionen. Vad är denna typ av sjukdom och hur man hanterar den, bör övervägas i detalj.

Orsakerna till sjukdomen infektiös prostatit

Vad orsakar prostatit hos män? Den främsta orsaken till utvecklingen av denna typ av sjukdom är patogena virus och mikrober som kommer in i prostatakörteln. Faktorer som bidrar till lätt infektion är:

 • allvarlig hypotermi hos kroppen
 • regelbundna stressiga situationer
 • överdriven fysisk och mental aktivitet
 • nedsatt immunförsvar;
 • fysisk överbelastning
 • alkoholmissbruk
 • intimitet utan användning av kondom
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • rökning, narkotikamissbruk.

Vissa sjukdomar kan utlösa uppkomsten av en infektiös prostatit, nämligen diabetes mellitus eller aids. Viral prostatit orsakar oftast sexuella infektioner hos män. De vanligaste är humant papillomvirus, herpes och andra sexuellt överförbara infektioner.

Symptom på infektiös prostatit

Symtomatologi av sjukdomen manifesterar sig nästan omedelbart. Mannen börjar känna sådana sjukdomar:

 1. smärtsamma förnimmelser i bukhålets nedre del, som kan öka under urinering och sexuell kontakt;
 2. svårighet att utsöndra urin
 3. skärande smärta vid tidpunkten för urinering
 4. Brott mot sexuell funktion, som ofta leder en manlig representant till en specialist för hjälp, kan åtföljas av smärta vid erektion och samlag.

Enligt banans natur är akut och kronisk infektiös prostatit utsedd. Sjukdomen i perioden av exacerbation åtföljs av sådana tecken:

 • ökad kroppstemperatur;
 • feber;
 • allmänt svaghet i kroppen
 • smärtsamma känslor i könsorganet och bukhålan;
 • problem med utsöndring av urin;
 • regelbunden falsk uppmaning att urinera;
 • Urin går tillsammans med en liten mängd blod.

Vid intimitet känner en man obehagliga känslor, särskilt vid utlösning.

Typer av prostatit

Vilka är formerna av sjukdomen? Den virala formen av sjukdomen är farlig, eftersom sjukdomen med otillbörlig behandling inte bara påverkar prostatakörteln, utan även närliggande vitala organ. Beroende på typ av irriterande är viral prostatit uppdelad:

 1. Herpetisk prostatit. Herpes är en ganska farlig infektion, som manifesterar sig i form av små vesiklar. Berörda områden orsakar klåda och andra obehagliga känslor. Oftast överförs sexuellt. Herpes simplex manifesteras som smärtsamma förnimmelser vid urinutsöndring. Risken för denna sjukdomsform ligger i det faktum att det i tidigt stadium är asymptomatisk. Herpetisk prostatit kan under lång tid inte göra sig själv känd.
 2. Humant papillomvirus. Inträdet av detta virus i kroppen ger ingen speciella känslor. Men under svåra förhållanden, såväl som med nedsatt immunitet, aktiveras den. Under denna period har mannen en neoplasma på huden och slemhinnorna. På grund av detta utvecklas viral prostatit. Problemet med att ha ett humant papillomavirus i kroppen är att det är omöjligt att bota det även i moderna tider.
 3. Influensa. Denna virussjukdom är ibland orsaken till prostatit. Som ett resultat av influensan försvagas människans immunförsvar signifikant, så att patogena mikrober hindrar kroppen.

Infektiös prostatit av den inflammatoriska processen är uppdelad i följande typer:

 1. Akut infektiös prostatit. Sjukdomen fortskrider ganska ljust och snabbt. Patienten uppvisar plötsliga symtom som feber, akut smärta i könsorganet och bukhålan, problem med urinering. Vid exacerbation är det nödvändigt att börja omedelbar behandling så att prostatit inte går i kronisk form.
 2. Kronisk infektiös prostatit. Har en trög karaktär, som manifesteras av periodiska exacerbationer. Sjukdomen är svår att diagnostisera, eftersom det inte finns någon inflammatorisk process i studien av urinvägarna. Identifiera den kroniska formen av prostatit kan endast ske genom mikroskopisk undersökning av sekret som kommer att detektera närvaron av skadliga mikrober.

Om det inte finns någon prostatainfektion i diagnosen sjukdomen hos en manlig specialist, är denna inflammatoriska process en icke-infektiös prostatit. Det kallas också stillastående, eftersom det utvecklas till följd av blodstagnation i bäckenområdet. Noninfektiös prostatit utvecklas av följande skäl:

 • inflammatoriska sjukdomar i ändtarmen;
 • åderbråck på benen
 • hormonella störningar.

Faktorer som bidrar till sjukdomsuppkomsten kan vara en stillasittande livsstil och långvarig sexuell avhållsamhet.

Faren för icke-infektiös prostatit ligger i det faktum att dess utveckling underlättar ohindrad penetration av virus och bakterier i kroppen, vilket leder till allvarligare sjukdomar.

Behandling av infektiös prostatit

Vad krävs för att behandla denna sjukdom? Detta kräver komplex terapi, som bör utse en läkare. Behandlingen omfattar följande aktiviteter:

 1. Behandling med antibakteriella medel.Intaget av antibiotika med prostatit eliminerar effektivt bakterier.
 2. Användning av antiinflammatoriska och analgetika. Detta kommer att hjälpa till att lindra de obehagliga symptomen som åtföljer sjukdomen. Medicin används vanligtvis i form av ljus. De mest effektiva är Efferalgan och diklofenak.
 3. Specialiserad läkemedelsterapi. Användningen av droger syftar till att återställa den normala funktionen av prostata. För detta används sådana mediciner: Prostamol, Vitaprost, Prostatilen, och även medel med liknande effekt på kroppen. De är särskilt användbara i den kroniska formen av sjukdomen.
 4. Särskild gymnastik. Det syftar till att förbättra blodtillförseln till prostata. Oftast utförs övningarna med icke-infektiös prostatit.

I vissa fall föreskriver specialisten olika fysioterapiprocedurer. Många män försöker bota sjukdomen genom användning av alternativ medicin, vilket är ganska effektivt för idag.

Det är viktigt att komma ihåg! För att behandla en infektiös prostatit krävs det omedelbart efter en diagnos! Det är mycket lättare att härda en sjukdom i ett tidigt utvecklingsstadium. Dessutom kan den allvarliga formen av sjukdomen leda till farliga konsekvenser och orsaka andra allvarligare sjukdomar.

Konsekvenser av infektiös prostatit

Otillräcklig behandling eller försummelse av sjukdomen leder till sådana sjukdomar:

 • kränkningsförmåga
 • svaga känslor i nära närhet;
 • konstant svaghet;
 • snabb utmattning
 • mentala störningar.

Den svåra formen av infektiös prostatit leder till nya sjukdomar, nämligen:

 1. Blåskatarr. Obehaglig sjukdom, som kännetecknas av smärtsamma känslor vid urinsöndringstidpunkten. Detta sker som ett resultat av inflammation i urinvägarna. Kan vara kronisk. Det förvärras med regelbunden hypotermi hos kroppen.
 2. vesiklar orsakad av prostatit. Denna sjukdom är en inflammatorisk process i testiklarna. Symptom på vesikulit är problem under samlag. Uppförande och ejakulation åtföljs av smärta. Seminalvätskan går ut med en liten mängd blod.
 3. Abscess av prostata. Provoke denna sjukdom kan många faktorer: svår hypotermi, en kronisk infektion, som inte är förknippad med det genitourinära systemet, en minskning av immunsystemet. Det åtföljs av skarpa smärta sensioner i inguinaldelen, liksom en stark ökning av kroppstemperaturen. Om du inte börjar behandla en abscess i tid, kan det leda till permanent förlust av reproduktiv funktion.

Därför är det mycket viktigt att behandla infektiös prostatit i tid. När allt kommer omkring är infektionssjukdomar allvarliga, därför genomgår de komplex och långvarig behandling.

Profylax av infektiös prostatit

Varje sjukdom, som infektiös prostatit, är bättre förebyggd än behandlad. För att undvika sjukdomen måste du obestridligt följa sådana regler:

 • regelbundet besöka en specialist för förebyggande undersökning, minst två gånger om året
 • överensstämmelse med personlig hygien
 • Tidig eliminering av kroniska infektionssjukdomar, såsom karies;
 • bli av med dåliga vanor, såsom överdriven dricks och rökning;
 • dagligen gör morgonövningar
 • Undvik sexuell kontakt med obekanta kvinnor.
 • vid tidpunkten för intimitet använd en kondom.

Man bör inte glömma att upprätthålla immunitet. För att göra detta kan du dricka en kurs med komplexa vitaminer. För att förhindra att viruset kommer in i människokroppen kommer det att vara användbart att göra ett antiviralt vaccin.