Huvud
Analyser

Vad behöver du veta om den infektiösa (virala) prostatit? Symtom och behandling

prostatit sjukdom manlig. Det kan vara mycket ung och gråhårig. Är det möjligt att undvika prostatit? Ja, förstås. Hela problemet är att männen själva provar sjukdomen.

Statistiken säger att en av tio män under 45 år är sjuk infektiös prostatit den här eller den här formen.

Infektiös prostatit

Infektiös prostatit kan vara av olika slag, beroende på orsakssambandet hos sjukdomen.

 • infektiös prostatit orsaka patogener, bakterier, virus, svampar som påverkar prostata (prostatakörteln);
 • viral prostatit en av de typer av smittsamma. Prostatkörtelns nederlag uppträder huvudsakligen när de smittas av virus som överförs sexuellt.

orsaker till

Den främsta orsaken till sjukdomen med infektiös prostatit - infektion, som faller in i en mans kropp.

Vilka infektioner orsakar prostatit? Infektioner som orsakar prostatit kan vara olika patogener, akuta eller kroniska sjukdomar, överförs "på benen" eller inte behandlas.

I dessa fall försvagas immunsystemet, en liten chock (till exempel superkylning) räcker för att utlösa mekanismen för aktiv reproduktion av ens egen patogen mikroflora.

I kroppen av varje person lever bakterier, stafylokocker, olika E. coli.

Under gynnsamma förhållanden med blod eller urin kan de vara prostatakörteln.

Den inflammatoriska processen börjar, mannen blir sjuk prostatit.

Orsakerna till utvecklingen av infektiös prostatit:

 • Stresser orsakade av problem med en personlig plan och komplikationer på jobbet.
 • Skadliga vanor: Narkotikamissbruk, Alkoholism, Rökning.
 • Utmattning i samband med tunga belastningar och ökad aktivitet.
 • Hormonal misslyckande, försvagning av immunsystemet.
 • En stillesittande livsstil, stagnation i bäckenområdet.
 • HIV-infektion, AIDS.
 • Förekomst av kroniska sjukdomar.

För utveckling av viral prostatit, lägg till alla ovanstående punkter:

 • promiskuösa sexuella relationer med olika partner;
 • oskyddad sex;
 • inte överensstämmelse med hygienreglerna.

klassificering

Beroende på Varaktighet av inflammatorisk process, vid utbrottets läge delas prostatit upp i tre grupper:

  1. Parenkymatisk prostatit orsakas av den inflammatoriska processen av mest eller hela prostatakörteln. Den allvarligaste delen av sjukdomen. Det kännetecknas av skarpa smärtor, en fördröjning i urinen. Hela håligheten i prostata är igensatt med pus. Det allmänna tillståndet förvärras.

Temperaturen stiger till 39-40 grader.

Det finns en ständig känsla av törst, en chill.

Ritning smärta i underlivet och anus. Det finns vanliga utsläpp av pus i sperma, urin.

 1. Follikulär prostatit, där inflammationsprocessen påverkar enskilda delar av prostata. Temperaturen stiger till 38-39 grader. Det finns en tejpsmärta i perineum. Det kommer en snabb trötthet, svettning. Pus visas i urinen.
 2. Catarrhal prostatit, sjukdoms första skede. I prostatakörteln, en liten skada orsakad av patogena mikrober, som föll med blod till följd av influensa, lunginflammation och andra sjukdomar. På detta stadium känner patienten liten smärta i testiklarna, perineum och efter avföring i anuset. Smärtsamma känslor ökar med långvarigt sittande. Urinen att urinera blir vanligare.

Tecken / symtom

Följande symtom på infektiös prostatit kan särskiljas:

 1. Ritningar i underlivet, perineum, anus och testiklar.
 2. Hyppig uppmaning att urinera.
 3. Känsla inte fullständig förstörelse av blåsan.
 4. Ökning av temperaturen.
 5. Förekomsten av en tillsats av slem och pus i urin och sperma.
 6. Prostatakörteln är förstorad, med manuell undersökning orsakar smärta.
 7. Försämring av hälsa, frossa, feber, smärta i muskler och leder.
 8. Det finns problem i sexlivet, en svag erektion, brist på orgasm, otimlig utlösning.
 9. Röda och svullnad i penis noteras, med herpesvirussår bildas.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Ett karakteristiskt drag hos strömmen infektiös (viral) prostatit Det anses att den ursprungliga sjukdomsperioden liknar en virusinfektion av influensa, ARVI, tonsillit och andra sjukdomar.

Akut infektiös (viral) prostatit börjar med allvarliga huvudvärk, hög feber, frekvent smärtsam uppmaning att urinera.

Behandling av akut prostatit bör vara på sjukhuset.

Om själva sjukdomen drunknar av antibiotika är komplikationer möjliga och kirurgisk ingrepp.

Kronisk form av prostatit utvecklas länge. Faserna av remission och exacerbation växlar med varandra. Under denna period är det nödvändigt att övervaka läkaren och systematisk leverans av test. Behandlingsprocessen är lång, går på poliklinisk grund.

diagnostik

För att behandlingen ska vara effektiv är det nödvändigt att fastställa orsakssambandet hos sjukdomen, svårighetsgraden av sjukdomen. Detta kan endast göras i klinisk miljö.

Läkare urolog kommer att ge vägbeskrivning för provning, leverans av prov:

 • blod testas för biokemi, hepatit B och C, för HIV, RV;
 • urin (allmän analys);
 • genitourinary system (ultraljud);
 • prostatakörteln (ultraljud, sekretionsanalys, rektal undersökning);
 • eliminering av sexuellt överförbara infektioner
 • eliminering av en malign tumör (biopsi);
 • uroflowmetry (studie av urinering.)

För att fullständigt bli av med denna smittsamma sjukdom är medicinsk behandling nödvändig antibiotika, sjukgymnastik, en kurs av restaurerande medel och vitaminer och prostata massage.

Massage är inte särskilt förtjust i män på grund av ömhet och obehagliga känslor. Men hans regelbundna övning hjälper till att öka blodflödet i bäckenorganen, lindrar stillastående fenomen och minskar den inflammatoriska processen i prostata.

Tidigare gjordes det bara med fingrar, nu mycket mekanisk och elektriska massageapparater.

behandling

Tänk på sätt att behandla infektiös prostatit:

medicinering

Prostatit är en sjukdom smygande. Det verkar som att allt är bakom, men i verkligheten är det bara lugnt, efter en stund återkommer sjukdomen igen. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att organisera medicinsk behandling så att både infektionen och organismen kan försvaras i allmänhet. Därför kommer en urolog att ordinera följande droger:

  1. hormonell (Flutamid, Androkur, Cyproteronacetat). Hormonala läkemedel är endast föreskrivna under överinseende av en läkare för att stimulera erektionen och avlägsna inflammatorisk process. Självadministration är hälsofarlig.

Vid akuta former av sjukdomen används antibiotika Ofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin och andra.

I kronisk form föreskrivs antibiotika av tetracyklin-serien (Metacyclin, Doxycycline) eller makrolider (Erytromycin, Oleandomycin).

Dessa antibiotika är endast föreskrivna för infektiösa (virala) former av sjukdomen.

Aktiva aktiva substanser av dessa läkemedel tränger snabbt in i prostatakörteln, har antimikrobiell effekt av ett brett spektrum.

 1. immunomodulerande (Polyoxidonium) beredningar i tillståndet av immunbrist återställer immunreaktionerna i kroppen, stimulerar bildandet av antikroppar. Bidra till kroppens motstånd mot olika infektioner och virus.
 2. Muskelavslappnande medel (Metokarbanol, baclofen). Bedöva, lindra muskelton, förbättra blodcirkulationen.
 3. Alfablockerare (Amikacin, Prazosin, Fentolamizin, Gentamycin) hjälp med svårighet att urinera. Tack vare dem tas en spasm i prostata muskler bort. Blåsan slappnar av, urinen går bättre.
 4. Rektala ljus (Viferon, Prostopinum, Bioprost, Prostatilen) eliminerar ödem, minskar den inflammatoriska processen och fungerar som en bedövningsmedel. Fördelaktig påverkar prostata, förhindra utseende av blodproppar i små blodkärl.

sjukgymnastik

För prostatakörtelns inflammatoriska process används olika fysioterapeutiska procedurer:

 1. elektro prostatakörteln utförs i kliniska och heminställningar. Högfrekvensströmmen bidrar till utflödet av venöst blod och tillströmningen av arteriellt blod. Detta påverkar potensen positivt, stärker bälkens membran, eliminerar stillastående fenomen.
 2. Laserfysioterapi har smärtstillande effekt. När du använder en laser, expanderar kärlen, blodtillförseln förbättras, vävnaden regenererar. Ofta behöver patienter som genomgår laserbehandling inte genomgå operation.
 3. elektrofores. Många läkemedel administreras genom elektrofores. Under sessionen kan flera droger användas samtidigt. Detta ökar effektiviteten av behandlingen, vilket ger analgetisk och antiinflammatorisk effekt vid behandling av infektiös prostatit.
 4. Fizeolechenie med en magnet. Magnetisk terapi används tillsammans med elektrofores, förbättrar läkemedlets permeabilitet, eliminerar smärta och utför vävnadsmassage.

Folkmekanismer

Med infektiös (viral) prostatit applikation folkmekanismer är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling och under rehabilitering.

De kan också användas som förebyggande.

Det finns många recept för infektiös prostatit: med hjälp av askbark, hemlås, hasselbröd, kastanj, persilja, pumpafrön, biprodukter.

I grund och botten har de antiinflammatorisk verkan.

Tillsammans med den huvudsakliga behandlingen, folkmekanismer ge bra resultat.

Kost och näring

Komplex behandling av infektiös (viral) prostatit innefattar nödvändigtvis diet. Det måste följas under sjukdom och efter återhämtning. Det är nödvändigt att inkludera i den dagliga kosten: frukt, grönsaker, inte fet kött och fisk, mejeriprodukter, honung, spannmål, skaldjur, frön.

Exkludera under perioden försämring och gränsen efter återhämtning: alkohol, kolsyrade drycker, fett kött, kryddor (lök, vitlök, paprika), sura frukter, bönor, ärtor, kål (färska), rökt, konserverad.

Uteslut alla stekt, fet, kryddig. Det är tillrådligt att laga mat för ett par.

Sportaktiviteter

Av uppenbara skäl aktiva sporter i den akuta perioden av sjukdomen inte möjligt. I sjukdomens kroniska lopp kan du och bör träna. Men inte särskilt ivriga, tung fysisk ansträngning kan provocera exacerbation av prostatit.

Men fysisk terapi ingår i den obligatoriska listan över komplexa åtgärder vid behandling av infektiös (viral prostatit). LFK instruktörer i klasserna lär dig hur du gör övningarna korrekt, så kan du fortsätta dina självständiga studier.

effekter

Vad händer om det inte behandlas prostatit? Ingenting! Du kommer inte ha något. Inga barn, ingen lycklig familj, inget underbart sex. Och framtiden kommer inte att vara densamma.

epididymit (inflammation i testiklarna och bilagorna) och vesiculitis (inflammation i sällsynta vesiklar) - två inte mycket begripliga men mycket obehagliga för varje man i ordet. Dessa är de vanligaste komplikationerna som leder till infertilitet och minskad sexuell funktion.

Konstant smärta, brist på orgasm, minskning av sexuell lust och som ett resultat - impotens. Dessutom avslöjade forskare nyligen förhållandet mellan kronisk kronisk prostatit och bildandet av prostatacancer.

prostatit Idag behandlas det snabbt och effektivt. Behöver inte förlita sig på den ryska "Avos". Högkvalificerade specialister kommer att göra allt nödvändigt hjälp. Du behöver bara kontakta dem för den här hjälpen.

Infektiös bakteriell prostatit


Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, dess utveckling bidrar till en mängd olika faktorer: minskad immunitet, trauma, hypotermi, hormonella störningar, blod och lymfa cirkulationen i bäckenorganen, infektioner. Ofta kombineras prostatit med vesikulit och uretrit.
Infektioner som orsakar prostatit står för endast 80% av alla andra orsaker som orsakar prostatit. Infektiös bakteriell prostatit kan förekomma både i akuta och kroniska former. Det kan orsakas av olika mikroorganismer, såsom Escherichia coli E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus, enterokocker, enterobakterier seratsiey och andra gramnegativa bakterier.

Symtom på akut prostatit inkluderar smärta i ljummen och perineum, smärtsam urinering, frekventa uppmaningar och svårigheter att urinera, feber.

Om diagnosen bekräftas (diagnos av akut prostatit, på grund av de mycket specifika funktioner ganska enkelt, kronisk prostatit tillräckligt palpation, i vilket bestäms att prostatan är förstorad och smärtsamma tryckkänsligt), är det nödvändigt att identifiera den grundläggande orsaken till prostatit. För detta tas urinprov, juice av prostatsekretionen, blod. Detta är nödvändigt för att identifiera orsaksmedlet för infektion och dess känslighet mot antibiotika i olika grupper. Som regel, är den akuta formen av prostatit delad en kurs av bredspektrumantibiotika, vid kronisk långtidsantibiotikabehandling är tillräckliga, allvarliga infektioner kräver ett sjukhus med minst fem typer av antibiotika och ganska komplicerade behandlingsregimer.

Akut former av prostatit med tanke på akut smärta behandlas sällan hemma, eftersom det är nödvändigt att ständigt övervaka sjukdomsförloppet och övervaka kroppens svar på behandlingen.

Mycket ofta finns det återfall av denna sjukdom, så det är väldigt viktigt att skydda dig från att provocera upprepade sjukdomsfaktorer, såsom lustskador, hypotermi, promiskuitet i sexuella relationer.
Prognoser för behandling av akut prostatit är vanligtvis bra, i motsats till kronisk prostatit, vilket är mycket svårt att bota.

Prostatakörteln är en del av det reproduktiva systemet hos en man, som ligger under blåsan och täcker den första delen av urinröret. Prosthetiska kanaler går in i urinröret. Hemligheter som tilldelas av prostatakörteln stärker spermiernas rörlighet och spädar spermierna.

Infektion av prostata orsakar irritation, provocerar en tumör och en lokal ökning i prostata-temperaturen. Oftast påverkar prostatit män i åldern 30-50 år. Statistiska data om antalet prostatit orsakade av bakteriella infektioner är mycket olika: vissa forskare tror att en infektiös prostatit påverkar 30-50% av männen, andra endast 5-10%.

Prostatit klassificeras i fyra typer:

 • Akut bakteriell prostatit
 • Kronisk bakteriell prostatit
 • Kronisk icke-bakteriell prostatit
 • Asymptomatisk prostatit

Kronisk icke-bakteriell prostatit kan ibland orsakas av infektion, men infektions orsaksmedlet kan vara i en mycket låg koncentration, så liten att den inte kan detekteras med hjälp av test. För en mer exakt analys ibland göra en biopsi för detektion av anaeroba infektioner i prostatan, men denna metod är inte alltid indikativt, eftersom det finns en ganska stor andel av patienterna, infektion i vilken det att döma av de tecken, men i analysen, på grund av låga driftsparametrar av känslighet, infektion hittas inte. På grund av detta är långvarig behandling med antibiotika med denna typ av prostatit det enda rätta beslutet, men det garanterar inte ett framgångsrikt resultat av behandlingen.

Om orsaksmedlet identifieras genom en biopsi eller andra test och test, ändras diagnosen till akut eller kronisk prostatit. Kronisk icke-bakteriell prostatit ur vetenskaplig synpunkt betraktas inte som en sjukdom.

Omfattande kriterier för syndromet för kronisk bäckensmärta, utesluter infektion och andra problem och är som följer:

 • män efter 18 år
 • smärta eller obehag i bäckenområdet (penis, skrot, perineum eller så) i minst 3 månader
 • närvaro av cancer i det genitourära systemet
 • urolitiasis
 • herpes genitourinary system
 • bakterier (100 000 kolonier i korsningens urin) under de senaste 3 månaderna
 • antibiotikabehandling under de senaste 3 månaderna
 • periorektala inflammatoriska sjukdomar
 • inflammatorisk tarmsjukdom
 • systemisk kemoterapi
 • intravesikal kemoterapi
 • behandling av gonorré, klamydia, mykoplasma, trichomonas eller urinvägsinfektion inom de senaste 3 månaderna
 • epididymit inom de senaste 3 månaderna
 • Neurologiska sjukdomar eller störningar som påverkar blåsan
 • operation på prostatakörteln (inte inklusive cystoskopi) under de senaste 3 månaderna.

Detta klassificeringssystem är viktigt att förstå, eftersom cirka 90% män med symptom på prostatit lider av kronisk bäckensmärtssyndrom och i själva verket inte lider av en infektiös prostatit.

Den fjärde kategorin, asymptomatisk inflammatorisk prostatit, har per definition inte en smittsam orsak. Dessa patienter finns med prostata biopsi för andra situationer, såsom möjlig cancer, endast inflammatoriska förändringar i vävnader upptäcks och cancer bekräftas inte. Då diagnostiseras patienten med asymptomatisk inflammatorisk prostatit. Med kronisk bäckensmärksyndrom och asymptomatisk inflammatorisk prostatit föreskrivs ytterligare test för att bättre identifiera orsakerna till sjukdomen och behandlingsmetoderna.

Därför bör diagnosen prostatit bestämmas ytterligare av en klassificering som är lämplig för patienten. Självklart är infektiös prostatit endast en akut eller kronisk sjukdom enligt klassificeringen. Syftet med denna artikel är att beskriva infektiös prostatit, snarare än alla fyra klassificeringar av prostatit.

Infektioner som orsakar prostatit

De flesta experter tror att endast 5-10% av fallen av prostatit orsakar bakteriella infektioner. De återstående 90-95% orsakerna till prostatit orsakar kronisk inflammation i höftled, asymptomatisk uppstötande prostatit eller orsaken är inte detekterbar. De orsakande agenterna för bakteriell prostatit är:

Escherichia coli (E coli). Denna stavformade gram-negativa tarmbakterier är den vanligaste orsaken till prostatit. I tillägg till detta wand, och andra gram-negativa organismer såsom Enterobacter, Serratia, Pseudomonas, Enterococcus, och Proteus arter har förmåga att framkalla en prostatit.

Sexuellt överförda sjukdomar, de mest frekvent identifierade mikroorganismer såsom Chlamydia, Neisseria, Trichomonas, Ureaplasma och kan också orsaka förekomsten av prostatit. I regel finns dessa mikroorganismer hos män under 35 år, som lider av prostatit.

Mycket sällan är prostatitens orsakssubstanser stafylokock- och streptokockorganismer. Även svamp, könvirus och parasiter orsakas sällan av prostatit.

Infektionsmedel (vanligtvis bakterier) kan invadera prostatan på två sätt:

-Med inflammation i urinröret stiger infektionen upp i urinröret och vidare till prostata. Detta kallas en retrograd infektion.
-Bakterier från infekterad urin tränger in i prostatacellerna.

Bakterier, som angivits ovan, kan orsaka två av fyra typer av prostatit: akut infektiös prostatit och kronisk infektiös prostatit.

Symptom på infektiös prostatit

Infektiös prostatit kan klassificeras som akut eller kronisk.

Akut bakteriell prostatit, eftersom infektion ofta uppstår från det genitourinära systemet, kan ha följande symtom:

 • Ökad frekvens av urinering
 • Frekvent oförändrad urin att urinera
 • Smärta med urinering
 • Svårt utflöde av urin
 • Ritning konstant smärta i ljummen
 • Skarp punkt smärta i ljummen och perineum

Allmänna symtom, som omedelbart bör riktas till en läkare, i närvaro av ovanstående symtom:

 • Hög feber och frossa
 • Allmän svaghet och trötthet

Om du har minst ett av symtomen i ett komplex med hög temperatur, måste du omedelbart kontakta en läkare för att förhindra infektion i blodet.

Kronisk bakteriell prostatit är en långsam prostatainfektion. Det är en vanlig orsak till pågående urinvägsinfektioner hos män. Som regel är det en återkommande akut bakteriell prostatit med samma uppsättning bakterier som orsakar inflammation i prostatakörteln.

Symtom på kronisk bakteriell prostatit är samma som i akut men mindre intensiv. De inkluderar följande:

 • Hyppig, svår, ibland smärtsam urinering
 • Smärta i nedre rygg, testiklar, penis permanent eller kortsiktig
 • Sexuell dysfunktion
 • Låg temperatur, åtföljd av muskulös eller benvärk
 • Känslighet av testiklar eller penis
 • Depression och spänning

När ska man omedelbart kontakta en läkare

I närvaro av minst en av följande tecken, som i närvaro av hög temperatur är mer signifikant, ska den omedelbart och omedelbart kontakta en läkare:

 • Brännande och smärta vid urinering
 • Obstruerad urinering
 • Smärta i ljummen
 • Akut smärta i ljumsken och könsorganen

Som regel diagnostiseras prostatit och behandlas på poliklinisk basis.

Diagnos av prostatainfektioner

Som regel, är akut och kronisk prostatit diagnostiseras genom en serie av tester, vilka inkluderar öppenvårds tester, inklusive plantmaterial för att detektera patogen, bäcken ultraljud, allmänna blod-och urinprover. De kan dessutom tilldela smalare analyser för att identifiera organismens infektion.

Diagnos av akut bakteriell prostatit

I regel är en förstorad, lös prostata tillräcklig för att göra en preliminär diagnos. Med akut prostatit är tillräckligt med palpation, prostata massage kontraindicerad.

Eftersom bakterier som provocerade prostatit i detta fall är tillräckliga för att undersöka det bara för att bestämma den kultur som orsakade infektionen. Om patienten har tecken på att infektionen har spridit sig utanför prostata (hög feber, frossa, svårighet att urinera), då ett mer avslöjande blodprov. Om infektionsspridningen bekräftas kommer läkaren att utse en ultraljud för att bekräfta diagnosen och utesluta abscesser. Förutom uzi kan en CT-skanning eller en bäcken-MRI förskrivas.

Diagnos av kronisk bakteriell prostatit

För diagnos av kronisk bakteriell prostatit ges en av de två mest representativa testerna:

 • tre-glas urinprov. Denna analys undersöker tre separata urinprover med en urinering, det sista provet som tagits efter en prostata-massage.
 • Ett staket av urin före och efter en prostata-massage. I händelse av att i analysen efter prostasmassagen detekteras bakterierna och leukocyterna diagnostiseras den kroniska bakteriella prostatiten.

Ultraljud ordineras för att upptäcka strukturella förändringar i organ och vävnader och även att undersöka njurarna för närvaron av sten och sand.

De åtföljande tecknen som följer med kronisk bakteriell prostatit, såsom bäcken och inguinsmärta, minskad libido, erektil dysfunktion, sexuell impotens är inte mindre karakteristiska. Ingen vet vad som exakt orsakar dem, men män som har sådana symtom är ofta deprimerade. Dessa symtom kan förvärras av många faktorer, till exempel kost eller alkohol.

badtunnor, en vanlig sexliv, öka vätskeintag, undvikande av faktorer som bidrar till sjukdomen, inklusive hypotermi, orörlig livsstil, alkohol utses för att lindra kronisk bakteriell prostatit hemma.

Rollen av antibiotika i kronisk bakteriell prostatit är oklar, vilket ofta infektioner som orsakar prostatit går ofta obemärkt, de är i kroppen i sådana låga koncentrationer att känsligheten hos markörerna är inte tillräckligt för att upptäcka dem. Därför ordinerar läkare ofta ett antibiotikum för ett brett spektrum av olika grupper i sin tur att stoppa infektionen. Som regel föreskriver vid kronisk bakteriell prostatit erytromycin, doxycyklin, ofloxacin eller fluokinolin.

Andra möjliga rekommendationer för lindring av kronisk bakteriell prostatit kan innehålla följande:

 • Regelbunden prostata massage
 • Intensive Walking Tours
 • Avkopplande massage
 • Hälsosam livsstil

Behandling av infektiös prostatit

Infektiös prostatit i hemmet

Smitt prostatit kan inte behandlas hemma, med undantag för smärtbehandling, särskilt med läkemedel som Tylenol, ibuprofen eller naproxen, som tillfälligt minskar obehag i väntan på att träffa en läkare. Förutom smärtstillande läkemedel finns det ett alternativ för att minska smärta - ett varmt bad. För att förhindra attacker rekommenderas att man undviker cykling, ridsport och den typ av fysisk aktivitet som sätter press på ljummen.

Medicin för infektiös prostatit

I regel föreskrivs komplex terapi, med hänsyn till mottagligheten av den patogena floran mot antibiotika:

Behandling av akut bakteriell prostatit

Antibiotika: vanligtvis föreskrivna sulfonamider och fluorokinoloner, norfloxacin, är ofloxacin inte mindre än 7 dagar, ofta och under en längre period om smittämnen gramnegativa bakterier. Före tillsättningen av läkemedlet testas den antibakteriella mottagligheten hos infektionsmedlet, varefter läkemedlet som är mest effektivt från doktorns synvinkel är föreskriven.

Om patienten har mycket hög feber och svåra symtom är sjukhusvård möjlig.

I kliniken är sådana patienter förskrivna antibiotika, såsom cefalosporiner eller ampicillin plus gentamycin, amikacin intravenöst.

Ibland för att underlätta urinering sätts patienter i kateter.

Behandling av kronisk bakteriell prostatit

I detta fall är effektiviteten av antibiotika begränsad, eftersom de flesta av dem inte kan tränga in i prostatavävnaden när den inte är inflammerad.

Men sådana patienter kommer troligen initialt att utses som sulfonamider. Potentiellt effektiva antibiotika är i detta fall norfloxacin, ofloxacin. Patienter med kronisk bakteriell prostatit tar i lång tid antibiotika i minst 6 veckor, i vissa fall och längre. Isolerade mikroorganismer, kan vara resistenta mot antibiotika, så ofta förskriva ytterligare antibakteriella läkemedel som alternerar med de grundläggande.

Om patienten har frekventa exacerbationer, trots förlängd behandling, ordineras han ytterligare massage eller dränering av prostata 2-3 gånger i veckan. De flesta experter anser denna krets effektivt, eftersom man tror att under inflammation det finns hinder i blodkärlen anslutningsrören, vilka är små fickor nästan som blåsor, och prostata massage dessa kanaler och blodkärl är öppnade, att kollektorerna för mer än vanligt, vilket därigenom tillåter effektivare penetration av antibiotika.

Patienter med kronisk bakteriell prostatit behöver mycket sällan operation, med adekvat behandling.

Ett annat sätt för medicinsk behandling är att tilldela alfablockerare som slappna blåsvävnaden, vilket därigenom normalisera flödet av urin och smärtsam urinering avlägsnades.

Laboratorieundersökningar efter behandlingens gång

I regel regleras testen, som är mycket nödvändiga för att säkerställa att infektionen har eliminerats eller inte eliminerats. I det andra fallet fortsätter läkemedelsbehandling om det konstateras avvikelser från normerna i ytterligare laboratorieundersökningar.

Riskfaktorer för infektiös prostatit och deras förebyggande

Det finns riskfaktorer som inte kan förebyggas och som ökar chansen att utveckla akut och kronisk prostatit:

 • Ålder (ungdomar eller medelålders män)
 • Skada av bäckenorganen
 • Tidigare prostatainfektioner som har framgångsrikt botats
 • genetik
 • Permanenta fysiska effekter på bäckenorganen.

För att neutralisera dessa faktorer, bör sexuellt överförbara sjukdomar undvikas, fysiska påverkningar på ljummen, såsom ryttare eller cykelkulturer.

Prognos med prostatit

Prognosen för akut bakteriell prostatit är vanligtvis bra, om behandlingen ordineras på ett tillfredsställande sätt och i tid. Med kronisk bakteriell prostatit är förutsägelserna något värre, eftersom sjukdomen är svår att bota. Indikatorn för framgångsrik behandling är en lång period av eftergift, styrkan i anfall är mycket lättare jämfört med den akuta formen av sjukdomen.

För närvarande har många studier av denna sjukdom genomförts och det finns inga tecken på att prostatainfektioner ökar risken för att utveckla prostatacancer. Män med framgångsrikt behandlad akut bakteriell prostatit lider mycket sällan av kronisk form. Efter behandlingen är dock ytterligare studier av övre urinvägar nödvändiga.

Endast hälften av patienterna (i vissa studier upp till 70%) med kronisk bakteriell prostatit helt återhämta sig. Reinfektion är mycket vanlig och kan leda till psykiska problem, såsom depression.

Vilka faktorer leder till infektiös inflammation i prostata

Infektiös prostatit är en akut inflammatorisk virussjukdom som påverkar prostatakörteln. Oftast uppstår sjukdomen bland män från tjugo till fyrtiofem år. I avsaknad av korrekt behandling kan sjukdomen leda till nederlag av ett människors reproduktionssystem, det vill säga för att slutföra infertilitet.

Orsaker till sjukdomen

Utgående från det faktum att sjukdomen är smittsam, är den främsta orsaken till dess förekomst infektion. Det är möjligt att identifiera ett antal mikroorganismer som bidrar till spridningen av sjukdomen, inklusive herpesvirus, humana papillomavirus, rubella, cytomegalovirus; liksom protozoer - klamydia, Trichomonas och olika typer av svampar. I vissa fall utvecklas prostatit på grund av uretrit, vesikulit eller prostata adenom.

Penetration av mikroorganismer sker stigande genom urinröret.

Faktorer som har en fördelaktig effekt på spridningen av mikroorganismer som orsakar infektiös prostatit:

 • misslyckande i hormonsystemet;
 • trauma;
 • erfarna stressiga situationer
 • regelbunden överdriven fysisk aktivitet
 • användning av nikotin, alkohol och droger;
 • dysfunktion av cirkulationen i småbehållarens kärl;
 • immunbrist, som orsakas av sjukdomar, till exempel aids;
 • kroppens hypotermi
 • diabetes mellitus;
 • hypotyreos.

Infektiös prostatit

Prostatit, som har utvecklats till följd av infektion, kan vara av två typer: akut och kronisk.

Akut infektiös prostatit åtföljs av ett smärtsamt syndrom med ejakulation, vilket är det första symptomet, för vilket män söker hjälp från en urolog eller andrologist. Den akuta formen präglas av snabb utveckling och åtföljs av hög feber (upp till 41 ° C), utseende av frossa, blodiga föroreningar i urinen efter urinering, smärta i perineum, allmän kroppsutmattning.

För att undvika utveckling av en abscess behöver du se en läkare så snart som möjligt, vilket kommer att berätta för dig hur du behandlar prostatit orsakad av infektion. Om detta inte är gjort kommer den akuta formen att passera till kronisk infektiös prostatit, vars behandling kan förlängas under lång tid.

Det första och främsta tecknet på en kronisk sjukdom är ofta urinering, som åtföljs av smärta. Utvecklingen av sjukdomen sker i två steg: vid ett infektiöst stadium i patientens kropp sker virusets aktiva vitala aktivitet, som sprider infektionen genom hela kroppen. vid starten av andra etappen, efter 1-2 månader, finns det patologiska förändringar i prostatakörteln. Prostatinfektioner kan orsaka ett stort antal komplikationer, fram till infertilitetens början. Behandling av kronisk infektiös prostatit kan vara i flera månader.

Om tiden inte behandlas med infektiös prostatit, då utvecklingen av pyelonefrit, cystit, vesikulit.

Dessa sjukdomar har en negativ inverkan på reproduktiv funktion och på människors hälsa i allmänhet. Infektionen kan hota bildandet av cyster och adenom i prostatakörteln.

Diagnos av sjukdomen

När man hänvisar till en urolog är det första som händer patientens undersökning, läkaren samlar in alla klagomål och anamnese hos patienten. Därefter utförs en standardundersökning av prostatakörteln hos en man med hjälp av palpation. För noggrannare diagnoser, ultraljudsundersökning av lilla bäckenet och allmänna blodprov ordnas urinprov.

I sällsynta fall föreskrivs dator eller magnetisk resonansavbildning, liksom ett spermogram som mäter motiliteten hos spermatozoa och närvaron av blodceller i spermierna. Inflammatorisk process påverkar spermatozoas rörlighet och förvärrar deras morfologi. Oftast med inflammation har spermier en hög viskositet och karakteristisk gulgrön (i närvaro av leukocyter) eller rödaktig (i närvaro av erytrocyter) skugga. Uppmärksamhet hänför sig till antalet lecitinkorn, vilka också betraktas som indikatorer på inflammation i hankroppen.

Detektering av patogenen utförs genom en serologisk metod, baserat på definitionen av antikroppar mot mikroorganismen.

Behandling av infektiös prostatit

Många patienter försöker bota sjukdomen på egen hand, tillgripa olika folkmetoder som bara lindrar symtomen, men eliminerar inte de underliggande infektionerna. Som ett resultat strömmar den akuta formen i en långvarig kronisk form, vilket kräver långvarig behandling.

Behandling av infektiös prostatit utan användning av läkemedel är omöjligt.

För ett positivt resultat används komplex terapi, som innefattar: behandling med medicinska preparat, fytoterapi och metoder för traditionell medicin.

Huvudrollen spelas av antibakteriell terapi, för vilken nivån av känsligheten hos den detekterade mikroorganismen till antibiotika bestäms. Dessutom föreskrivs ett läkemedel som förbättrar blodmikrocirkulationen i prostata.

Accelererar läkningsprocessen av fingermassage i körteln, vilket hjälper till att underlätta passagen av prostats hemlighet.

Icke-infektiös prostatit

Med utvecklingen av svår inflammation är utvecklingen av prostatit, inte orsakad av infektion, möjlig. Denna patologi härrör från stagnation av prostatisk utsöndring, blod och lymf i bäckenet hos mannen och i de organ som gränsar till honom. Den främsta orsaken som orsakar icke-infektiös prostatit är ett hormonellt misslyckande.

Idag uppstår icke infektiös prostatit som orsakas av stagnation oftare. Alla patienter har abnormiteter i det hormonella, immun och autonoma nervsystemet. Vad som orsakar leda till funktionsstörningar i hormonsystemet är svår att fastställa. Oftast sker den ökade risken för kongestiv prostatit på grund av brister i sexuell livslängd hos en man.

Sällsynt kön, långvarig avhållsamhet, avbruten samlag, fulländad spänning - allt detta påverkar människors hälsa.

En annan orsak till utvecklingen av icke-infektiös prostatit kan bli varicose, svår stress och förekomst av inflammation i lilla bäcken eller ändtarmen.

Faktorer som accelererar sjukdomsutvecklingen:

 • passivt sätt att leva
 • katarralsjukdomar;
 • akut och kronisk patologi hos genitourinary sfären.

Symtomatisk av icke-infektiös prostatit

Sjukdomsuppkomsten är asymptomatisk. Den första signalen är värkande smärta, som är lokaliserad i perineum, varefter mannen har frekvent urinering, oftast på natten.

Förstärkning av smärtsyndromet uppträder med långvarig aktivitet, oregelbundna sexuella handlingar och långvarig vistelse på benen. Processen kan länge ske i en mans kropp. Med långvarig sjukdom genomgår prostata vävnad degenerativa dystrofa förändringar, vilket stör organets normala funktion.

Med nedsatt aktivitet i immunsystemet kan en infektion som orsakas av olika mikroorganismer ansluta sig till den icke-infektiösa prostatit.

Hur man behandlar icke-infektiös prostatit

Behandling i tid detekterad stagnerande process i prostatakörteln underlättar den snabba restaureringen av alla dess funktioner, vilket leder till återhämtning. Därför är det väldigt viktigt att patienten konsulterar en läkare vid första tecknet av en överträdelse, för endast i detta fall kommer behandlingen att vara mindre förlängd och effektivare. Även när man får ett mekaniskt trauma måste man besöka urologen för att utesluta risken för allvarliga skador som kan leda till organdysfunktion.

Det blir inte överflödigt att ha en årlig undersökning med en urolog, vilket gör att vi kan upptäcka ett problem i ett tidigt skede.

Vid sådana undersökningar undersöker läkaren oftast mannen manuellt, och därefter föreskriver vid behov proceduren för ytterligare undersökning eller behandling.

Terapi av prostatit syftar till att bli av med inflammation, stillastående områden i prostatakörteln, liksom i bäckenområdet. I detta syfte föreskriver läkaren antiinflammatoriska läkemedel, i sällsynta fall - antibiotika.

Kramper i prostata är gjorda med spasmolytika, alfa-adrenoblocker hjälper till att bli av med negativt inflytande på inre organ och blodkärl. För att förbättra utflödet av prostatajuice utförs en speciell massage av prostata och fysioterapi.

En av de viktiga punkterna är att få in ett normalt sätt av intimt liv, som bör förvärva regelbundenhet. Det är nödvändigt att börja leda en mer aktiv livsstil, uppmärksamma eventuella symtom och eliminera deras orsaker i det inledande skedet, vilket inte tillåter den inflammatoriska processen att växa till stora konsekvenser. Det är viktigt att undvika hypotermi, vilket leder till att en infektion kan komma in i kroppen, vilket leder till utveckling av allvarliga sjukdomar.

Efter att ha tittat på videon kommer du att lära dig om vilka typer av stadier och typer av prostatit som händer:

Infektiös prostatit och behandlingsmetoder

Bland sjukdomar i det genitourära systemet hos män är i första hand prostatit. Oftast finns det en smittsam variation, bakteriell prostatit diagnostiseras mycket mindre ofta. Hur man behandlar en infektiös inflammation i prostata, vilka symtom du behöver uppmärksamma på - svaren på frågorna i artikeln.

Orsaker och utvecklingsmekanism

Orsaken till infektiös prostatit är patogena och villkorligt patogena mikroorganismer. Att komma in i prostatakörteln upp i urinröret, de multiplicerar i utsöndringen av prostata och orsakar akut prostatit. Om du inte uppmärksammar symptom i tid och inte börjar behandla - sjukdomen går in i en kronisk kurs.

Andra sätt att infektera kroppen är hematogena (med blodflöde från infektionsfokusen) och lymfogena (genom lymf från angränsande organ).

Ofta framkallar utvecklingen av en infektiös prostatit hos en man ytterligare faktorer:

 • försvagning av kroppen efter sjukdomen;
 • vardagligt kön;
 • rökning och alkoholism
 • hypotermi;
 • stress.

Med andra ord kan patogenens penetrering i prostata inte orsaka sjukdomen, men i närvaro av någon av ovanstående faktorer är ett utbrott av akut infektiös prostatit nära förestående.

Diagnos och symptom på infektiös prostatit

Oavsett att förstå närvaro av en infektiös prostatit är det omöjligt. Indirekt indikeras problem med prostatakörteln med vissa symptom, det är möjligt att diagnostisera mer noggrant först efter ett komplex av studier.

 • svårighet att urinera, i början med smärta
 • smärta i perineum, bestrålning (givande) till korsbenet och huvudet på penis;
 • minskad styrka;
 • smärta med ejakulation
 • stiga i temperatur till 38 ° C

De mest uttalade tecknen ligger i den akuta förloppet av infektiös prostatit. Med en kronisk sjukdom är symtomen mindre uttalade, det kan inte hända någon ökning av kroppstemperaturen. Utseendet av symtom är böljande: Under perioden av eftergift ses inga tecken av en man. Den enda anledningen till oro är känslan av inte helt tömt urinblåsa.

Hur doktorn diagnostiserar

Efter att ha intervjuat en sjuk man och identifierar de viktigaste symptomen kommer läkaren att skicka testerna:

 • vanligt blod och urin
 • blodprov för PSA;
 • leverans av prostatsekretion;
 • sperma.

Resultaten av testen hjälper till att upprätta en preliminär diagnos. För att mer noggrant identifiera infektiös prostatit hos en man måste du genomgå en instrumental undersökning.

Typer av prostatacancerforskning:

 • Ultraljud - gör det möjligt att upptäcka förändringar i orgeln i storlek;
 • TRUS - mer exakt diagnos jämfört med ultraljud;
 • Bejtometiometri - för att identifiera orsakerna till dålig erektion
 • dopplerografi - för att identifiera orsakerna till blodstagnation nära prostata;
 • uroflowmetry - bestämning av graden av urinering.

Med hjälp av alla uppgifter kan en erfaren läkare enkelt upprätta en diagnos.

Hur man behandlar en infektiös prostatit

Metoder för att behandla sjukdomen är desamma som vid andra former av inflammation i prostata. För att bota en infektionssjukdom i prostata krävs en rad åtgärder, inklusive antibiotikabehandling och fysioterapi.

Prescribing antibiotics

Baserat på laboratoriet blodprov och prostatsekretion väljer doktorn de nödvändiga läkemedlen. Kom ihåg att varje typ av antibiotikum är effektivt mot en viss patogen. Dosering och varaktighet av läkemedelsintag väljs av läkaren, med hänsyn tagen till infektionsintensiteten och den allmänna hälsan hos en man. En överdos eller ett felaktigt utvalt antibiotikum orsakar många problem. En man kan uppleva en allergisk reaktion, berusning på grund av nedsatt njurfunktion och immunitet mot den aktiva beståndsdelen.

Vilka antibiotika ordineras för infektiös prostatit - se tabellen.

Det finns många brister i varje antibiotikum. Därför är frågan om hur man behandlar en infektiös prostatit, du behöver diskutera med din läkare. Självadministration av läkemedlet kan orsaka sorgliga konsekvenser. Var försiktig.

Behandling med ljus

För att behandla infektiös prostatit kan en läkare ordinera rektala suppositorier och suppositorier. Dessa läkemedel har olika åtgärder, inklusive antimikrobiella sådana. Behovet av applicering bestäms av urologen på grundval av den allmänna kliniska bilden och med beaktande av det utsedda antibiotikumet.

Vilka ljus förskrivs för en infektiös prostatit:

 1. Voltaren och diklofenac är antiinflammatoriska medel med låg toxicitet. Utnämnd för akut och kronisk kurs.
 2. Proctosan - anestetiska ljus, lindrande smärta i perineum och anus.
 3. Propolis DN - har antiinflammatorisk effekt, lindrar obehagliga symptom på infektiös prostatit.

Ljus, som exklusivt består av växtdelar eller biodlingsprodukter, kan användas ensam. I alla andra fall är godkännande av läkemedlet av en urolog nödvändigt.

Symtomatisk behandling

För att eliminera obehagliga symptom, normalisera urinering, förbättra blodmikrocirkulationen - beteckna hjälpmedel. Behovet av upptagande, dosering och behandlingstid bestäms av den behandlande läkaren.

Vilka läkemedel kan användas:

 1. Alfa-blockerare - för att förbättra urinprocessen.
 2. Immunkorrigeringsmedel - förbättra återhämtningen av skadad vävnad i prostatakörteln.
 3. Probiotika är det medel som normaliserar tarmmikrofloran efter behandling med antibiotika.

Hjälper till att eliminera symptomen på fysioterapi. Modern medicin har olika sätt att påverka. Till exempel förbättrar laserterapi hälsan hos 89% av männen med infektiös prostatit. Effektiv uppvärmning, medicinska bad, elektrofores.

Är drift nödvändig?

Med en infektiös prostatit, oavsett sjukdomsförloppet, utförs kirurgisk behandling inte. Undantag - åtföljande patologi, störning av kroppens fulla funktion eller hotande patientens liv. För att förhindra ett sådant resultat - kontakta din läkare med tiden. Förvänta dig inte att svårigheter med urinering eller smärta i perineum kommer att passera själva.

Infektiös prostatit

Prostatit är uppdelad i smittsamma och icke-infektiösa. Den senare utvecklas på grund av hemligheten och / eller blodets stagnation. Infektionen är oftast orsakad av infektioner, men i sällsynta fall kan det vara virus, bakterier eller svampar.

Denna typ är en allvarlig form av sjukdomen. Vad är en infektiös prostatit? Hur händer det och hur manifesterar man sig? Om detta - nedan!

Utveckling av sjukdomen

Infektiös prostatit uppträder i närvaro av infektioner eller bakterier. Inklusive det kan vara venerala sjukdomar - som gonoré, klamydia och trichomoniasis. Även E. coli kan främja utvecklingen av inflammation i prostata.

Hur går dessa mikroorganismer i prostatakörteln? Det finns tre sätt att tränga in dem:

 1. Genom lymf. Med andra ord kan en infektion som utvecklas i ett annat organ tillsammans med strömmen av lymfkörteln penetrera prostata. Det kallas också lymfogen.
 2. Hematogen - om det finns en infektion i kroppen, kommer den att fungera med blod.
 3. Och urinogena - på urinröret med urin.

Att springa lite framåt: föregångaren till en infektiös prostatit kan vara icke-infektiös. Med andra ord leder det till motsvarande händelser (om förebyggande av stagnerande prostatit - i en separat artikel) i bäckenområdet (dåliga vanor, stress, hypotermi, brist leda ett liv) - kan också orsaka en rad infektionssjukdomar.

Typer av infektiös prostatit

Inriktningen av den inflammatoriska processen är:

 • Catarrhal är en ytlig inflammatorisk process.
 • Follikulär - en brännbar inflammatorisk process.
 • Parenkymal - diffus inflammatorisk process.

Sjukdomen manifesterar sig i akut eller kronisk form. Av den inflammatoriska processen är formerna isolerade. som vi anser nedan.

Akut infektiös

Den första är särskilt farlig. Det är nödvändigt att omedelbart söka hjälp av en läkare om följande symptom uppstår:

Det är viktigt att komma ihåg att ignorera dessa symtom - i slutändan får du bara en sak - en komplikation av sjukdomen. Till exempel, med en åtstramad akut bakteriell prostatit blir det omöjligt att urinera. Därför är det mycket viktigt att genomföra profylax av akut prostatit i tid!

Kronisk infektiös

Smitt kronisk prostatit kan orsaka stagnation i prostatakörteln, brist på motion, överdriven eller omvänt, sällan sexliv, ofullständig utlösning. Men även om du följer alla förebyggande åtgärder kan du inte 100% garantera att denna sjukdom kommer att undvikas. Det kan uppstå oberoende av en mans livsstil och hans sexuella läggning.

Symtom är svag, inte uttalad, manifesterad av episoder. Det är därför möjligt att kronisk bakteriell prostatit under lång tid inte diagnostiseras. Och utan snabb behandling kan det också finnas komplikationer.

De viktigaste symptomen

 • Slemhinnor.
 • Hyppig uppmaning att urinera med smärtsam effekt.
 • Smärta sensioner i underlivet och i perineum under utlösning eller efter avslutad process.

Kronisk infektiös prostatit diagnostiseras i två steg. Den första varar från 1 till 2 månader och kallas smittsam. Under denna period är orsakerna till STD-infektioner särskilt aktiva.

Den andra kan vara tillräckligt länge, kallad postinfektion. Vid denna tid aktiveras den inflammatoriska processen, till vilken de autoimmuna processerna i prostata bringas.

Behandling av infektiös prostatit

Behandling av infektiös prostatit reduceras till antibiotikabehandling. I vissa fall kan läkaren rekommendera fytoterapi till patienten. För det mesta föreskrivs antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder, eftersom de flesta bakterier är känsliga för dem.

Förberedelser mot infektiös prostatit

 • antivirala läkemedel: Groprinosin 2 tabletter 4 gånger om dagen eller amixin 1 tablett en gång om dagen;
 • för att stärka kroppen: interferon 2-3 droppar i varje nasal passage 3-4 gånger om dagen;
 • när bäckensmärta uppstår: icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: diclofenak 3,0 intramuskulärt en gång om dagen;
 • för att förbättra urinering: alfa-adrenoblockerare: omnik 0,4 mg en gång om dagen.

Dessutom föreskrivs läkemedel som aktiverar mikrocirkulation, antiinflammatorisk, immunomodulerande och även diuretisk verkan. Om möjligt, för att underlätta divergensen av hemligheten, görs prostata massage. Detta är en ungefärlig behandling för denna typ av prostatit. I alla fall måste du besöka en urolog.

Avslag på behandling bidrar till utvecklingen av komplikationer. Det kan vara en pyelonefrit, en cystit eller en sådan sjukdom som en vesikel. Den senare leder i sin tur också till vissa konsekvenser, vars mest obehagliga är infertilitet hos man. Det är värt att notera att botemedel det är inte så enkelt. Så det är bättre att starta behandlingen i tid.

slutsats

Konsekvenserna är obehagliga. De störningar som medför infektiös manlig prostatit är indelade i tre grupper. Den första och huvudstörningen är associerad med urinapparaten. Urinering blir frekvent och smärtsam. Då börjar problemen med den sexuella funktionen.

Dessa inkluderar symtom som otillräcklig erektion, förlust av orgasm, för tidig utlösning. Och sedan på grund av allt ovan börjar problem med nervsystemet. För att inte möta sådana obehagliga konsekvenser - är det nödvändigt att genomgå en kurs av antibiotikabehandling i tid.