Huvud
Skäl

Infektioner av blåsan

Infektion av blåsan sker ofta och kan ofta orsaka olika allvarliga patologier. Många är intresserade av att veta hur bakterier kommer till det här organet. Det enda sättet att en infektion kan komma in i urinblåsan är från reproduktionsorganen. Därför uppträder infektion ofta vid akuta sjukdomar, som åtföljs av bakteriella skador, sexuellt överförbara infektioner.

Patogener är så olika att man inte kan göra utan ytterligare diagnostiska metoder. I blåsan kan tränga igenom klamydia, trichomonader, stafylokocker och andra bakterier. Med hjälp av laboratoriekultur av urin och vaginalt urladdning och urinrör är det möjligt att bestämma arten av patogenen. Risken för infektioner som slår sig ned i urinen är att patogener kan migrera till njurarna, vilket kommer att orsaka en akut inflammatorisk process.

Symtom på infektion i blåsan

Symtom som ofta uppstår med infektioner i blåsan beror på patogenen och den sjukdom som provocerade den patologiska processen. Infektion uppstår under samlag, men kan utföras med felaktig hygien hos intima organ, där E. coli från anusregionen öppnar sig i slidan och därifrån in i urinröret.

Den smittsamma processen i blåsan har följande symtom:

 • smärta i underlivet
 • rezi med urinering, som sedan följs av bränning;
 • obekväma känslor i ryggen;
 • störningar av urinering. Det finns en fördröjning i urinen eller omvänt, frekventa önskningar;
 • allmän dålig hälsa
 • slem och purulent urladdning från könsorganet;
 • temperaturökning
 • försämring av aptiten;
 • ökad törst;
 • en förändring i urinfärgen, utseendet av ytterligare föroreningar av slem, pus och blod;
 • känsla av främmande kropp i buken;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Dessa symtom kan kompletteras med smärta i lederna, speciellt när infektionen griper njurarna. Manifestationer intensifieras när behandlingen skjuts upp. När bakterier sprids till grannorganen blir symtomen ljusare. Ibland blir smärtan så stark att personen fullständigt förlorar effektiviteten.

Läkningsåtgärder

Behandling av infektion i blåsan bestäms av en läkare baserat på diagnosdata. Varje patogen kräver ett speciellt tillvägagångssätt för terapi. Du kan inte behandla infektionen själv, eftersom det kan översättas till kronisk form.

I de flesta fall används bredspektrum antibiotika som kan förstöra patogenens cellmembran och leda till dess död. Biseptol, Cefotaxime och Amoxiclav används för detta ändamål. Antibakteriellt läkemedel ordineras beroende på patogenens känslighet.

Trichomonas och chlamydia är svårare att eliminera än vanliga bakterier. Därför används ofta en kombination av flera läkemedel, inklusive antiprotozoala läkemedel, såsom Trichopolum och andra.

Dessutom föreskrivs en speciell kost och dryck. Under behandlingen rekommenderas att överge akuta och salta livsmedel samt minska intaget av fetter. Du borde dricka tranbärsjuice, som har en diuretisk effekt och kan utöva lite inflytande på bakteriefloran.

I blåsan är en ytterligare behandlingsmetod en läsklösning som hjälper till att förändra blåsans sura miljö till en mer neutral, vilket kommer att minska brännskador och smärta. För att göra detta, späd ¼ tsk. pulver i ett glas vatten och drick i små sippor.

Du kan förbereda ett avkok av bärbär, som har en kraftfull antiseptisk effekt. För att göra detta, ta 1 msk. l. torra råvaror och häll ett glas kokande vatten. Koka över låg värme i 30 minuter. Därefter svalna, spänn och späd med 150 ml vatten. Ta 1 msk. l. 3 gånger om dagen, en timme efter att ha ätit.

Ett utmärkt sätt att avlägsna smitta från blåsan äter meloner och vattenmeloner. Mängden konsumerad vätska vid behandling av bakteriella sjukdomar bör ökas flera gånger.

Om behandling inte ger positiv dynamik och symtomen inte går bort, ska du informera läkaren om det. Dessutom måste man komma ihåg att folkmetoder endast kan tjäna som tillägg till grundläggande terapi, men ersätt inte den.

Infektioner av blåsan

"Om du tillåter det här brinnande blodet att stanna i din mage, kära barnbarn," övertygar Granny Grout, "kommer du alltid att drivas av en önskan att bli fri från den. Det kommer att bli smärta och lättnad, det kommer att bli brådskande uppmaningar. Men det kommer inte att finnas den fukt som du behöver. Det kokade upp. Jag gick till ånga.
Därför säger jag än en gång till dig: skingra ditt blod, barnbarn. Sprid det i en spiral runt och uppåt, upp till kronan själv. Håll inte ilska i dig själv. Gläd dig själv. Och du kommer att vara en av de gamla kvinnorna som jag - vars ögon glittrar med roligt och är fyllda med mening. "

Steg 1: Samla information

Blåsinfektion är också känd som cystit, uretrit och UTI (urinvägsinfektion). När bakterier multipliceras i blåsan förekommer infektion, vilket uppenbaras av följande symtom: brännande, brådskande uppmaningar, frekvent men obetydlig urinering, blod i urinen och bäckensmärta. Upp till 25% av blåsinfektioner hos kvinnor efter klimakteriet är dolda eller asymptomatiska.

Bakterier in i urinblåsan i huvudsak på tre sätt: genom intag av avföring vid urinrörsöppningen (t ex torka bort från baksidan till framsidan efter defekation), med stimulering eller skada i urinkanalen som leder till urinblåsan (postoperativ bäcken eller långvarig / kraftig vaginal penetration), eller när en kateter är införd.

Förtunning och sammandragning av vävnaderna i reproduktionsorganen och urinblåsan, som uppträder efter klimakteriet, främjar utvecklingen av blåsinfektioner hos äldre kvinnor samt en minskning av vaginalsyrans.

Ibland förekommer blåsans väggar små sår - detta tillstånd kallas cystitis. I detta fall är kvinnor med interstitiell cystit (IC) kontraindicerade i några av de allmänt föreskrivna läkemedlen.

Steg 2: Fyllning med energi

Vatten, vatten och vatten igen. För att besegra infektionen dricker du ett glas vatten varje timme, så snart du känner en brännande känsla eller en brådskande uppmaning. Ibland vill du sluta dricka, om inkontinens börjar plötsligt, men det borde inte ske. Infektioner i blåsan kan bara förvärra inkontinens.

I ett idealiskt tillstånd är urinen neutral eller svagt sur (pH 5,8-7). Mycket surt urin (under 5,5) bidrar till utvecklingen av infektioner. Redan existerande infektioner gör urin alkalisk (pH 7,5 och högre), vilket medför stickning och bränning. Du kan kontrollera surhetsgraden av urin med litmuspapper när som helst, men bara inte på morgonen efter uppvaknande. Tranbärsjuice minskar pH-värdet, C-vitamin ökar.

Spaniens fluga är ett homeopatiskt medel för att bränna urin.

Steg 3: Näring och tonus

Tranbär (Vaccinium macrocarpon) innehåller ämnen som dödar bakterier och gör blåsans väggar så glada att ingen överlevande bakterier kan fixa dem och börja multiplicera. Den mest effektiva formen är osötad tranbärsjuice (eller koncentrerad). Sockersyra eller majssirap, tillsatt till juice eller äppel-tranbärsjuice, "matar" infektionen bokstavligen.

Drick fritt, från ett glas om dagen och till en liter vid akuta infektioner, när urin i pH-nivå redan sänks.

Övningar för bäckensgolvsmusklerna kan också underlätta infektionsförloppet! Försök att stänga dina ögon efter urinering, slappna av, andas och försök att pressa ut de sista dropparna.

Överdriven tillväxt av jäst i slidan kan orsaka irritation av blåsan eller urinröret. Ät 1 kopp vanlig yoghurt 4-5 gånger i veckan.

Steg 4: Stimulering / lugnande

Gräset "Bear ears" (Arctostaphylos uva ursi) är ett gammalt favoritverktyg för både att stärka blåsan och mot långvariga dolda infektioner. Jag föredrar varm infusion av torkade blad, men jag vet kvinnor som tog kalla infusioner och avkok, tinkturer eller till och med vinäger. Dosering: 1 kopp / 125 ml infusion, 10-30 droppar tinktur, 1 matsked / 15 ml ättika, 3-6 gånger dagligen i början, sedan 1-3 gånger om dagen i 7-10 dagar. I försummade kroniska fall bör du utesluta allt från socker av alla former av socker, till och med färsk frukt, fruktjuicer och honung, åtminstone i en månad.

Yarrow är en desinfektionsmedel med en kraftfull antibakteriell och sammandragande effekt. En liten kopp infusion 1-2 gånger om dagen i 7-10 dagar tonar den försvagade vävnaden av blåsan. Det går bra med björnar. Resultaten kan kännas om några timmar.

Enligt min erfarenhet, Echinacea purpurea och Echinacea angustifolia har en antibiotisk verkan mot infektioner i urinblåsan och förhindrar spridning av vaginalt jäst (se. Steg 5,1). Dosering: 1 droppe Echinacea tinktur per 1 kg kroppsvikt (med en vikt av 70 kg tar 75 droppar eller pipett 3). I akuta fall ger jag en dos varannan timme. Eftersom eliminering av infektion gör jag öka intervallet mellan doserna gradvis nå upp till 1-2 doser per dag, och i det här läget fortsätter under ytterligare 2-10 veckor.

Kvinnor som tvättar sina könsorgan med tvål och vatten är 4 gånger mer benägna att utveckla vaginala infektioner och UTI. Dusch, badskum, tamponger, nylonunderkläder och pantyhose - allt detta kan också irritera urinröret och bidra till blåsinfektion.

Bland de mest kända irritanterna i blåsan är alkohol, svart te, kaffe, kolsyrade drycker, citrusjuice, choklad, cayennepeppar och varm peppar. Växtbaserade tinkturer på en alkoholbas kommer inte att irritera blåsan om de tas ut som utspädd i ett glas vatten eller en kopp örtte.

Miktur efter kärleksspelet spolas ut bakterierna och minskar risken för UTI. Och tvärtom, om du pissar för det, ökar risken för infektion.

Steg 5.1: Användning av tillsatser

Askorbinsyra renar njurarna och urinblåsa, och ökar också urin pH. Ta 500 mg per timme i 6-8 timmar. Varning: ta inte med IC!

Var försiktig när du tar kalciumtillskott om du är benägen att UTI. Tillsatser med kalcium bidrar till bindning av bakterier till blåsans väggar, vilket ökar risken för infektion.

Steg 5.2: Användning av läkemedel

Antibiotika är standardbehandling för kvinnor med UTI. Men att ta antibiotika orsakar ofta jäst att växa in i skeden, och detta kan leda igen till blåsans infektioner. En av dem - nitrofurantoin (Macrodantin) - kan prova utseendet på mikroskopiska ärr och sår på blåssens väggar, vilket orsakar IC.

Steg 6: Onaturlig penetration

Expansion av urinröret är ett dyrt och smärtsamt förfarande, vilket lämnar små ärr i urinröret, vilket kan leda till interstitiell cystit. Jag hörde det kallade "våldtäkt av kvinnlig urinrör." Ingen studie har visat effektiviteten av detta förfarande mot UTI. I stället gör övningar för bäckenbottenmusklerna.

Och vad tycker du om artikeln "Blåsans infektioner" Dela din åsikt!

Kanske kommer du att vara intresserad

Symtom och orsaker till infektion i urinblåsan

Infektion i blåsan, vars symtom ofta sammanfaller i både kvinnor och män, kallas blåsinflammation eller cystitis. Enligt forskningen lider kvinnor oftare av denna sjukdom än män. Detta beror på den specifika anatomiska struktur: kvinnliga urinröret är kortare, även vid tidpunkten för menstruation och graviditet infektioner lättare att komma in och ge upphov till bildandet av inflammation. Om vi ​​tror på samma studie, är det möjligt att betona att varje 4 kvinnor lider av blåskatarr, och varje 8 har en kronisk form av sjukdomen.

Blåsans inflammation är en mycket smärtsam och obehaglig sjukdom, åtföljd av frekvent och smärtsam urinering.

I vissa fall kan sjukdomen ge komplikationer i form av skador inte bara på organets inre del utan också till andra organ, som lämnar bortom dess infektionsområde. Infektioner kan orsakas av alla slags parasiter, svampar, virus och andra. Det är viktigt att komma ihåg att när de första symptomen uppträder bör du omedelbart kontakta profileringen, för att undvika komplikationer och börja behandling.

Orsaker till blåsinfektion

De viktigaste faktorer som orsakar en sådan obehaglig sjukdom är bakterier, virus och svampar. Denna parasit faller på blåsans slemhinna på två sätt: antingen utanför, eller genom blodet och foci av kroniska sjukdomar, till exempel karies, tonsillit eller bihåleinflammation. På grund av de speciella egenskaperna hos urinvägarna utvecklas infektionen mycket lång, vilket förhindrar att bestämma dess närvaro.

De vanligaste orsakerna till denna sjukdom är:

 1. Allvarlig hypotermi, särskilt i bäckenregionen.
 2. Liten urinering, vilket leder till urinstasis och bidrar till utvecklingen av okarakteristisk mikroflora.
 3. Bristande överensstämmelse med personlig hygien.
 4. Sittande arbete.
 5. Specificitet av intimt liv, till exempel vaginalsex direkt efter anal.
 6. Obehandlade sjukdomar i det genitourära systemet.
 7. Kronisk sjukdom
 8. Konstant förstoppning.
 9. Svag immunitet.
 10. Hormonal misslyckande under ungdomens mognad och klimakteriet.
 11. Skador på slemhinnan i urinröret.
 12. Missbruk av dåliga vanor.
 13. Graviditet och postpartumperiod.

Störningar i arbetet med urinogenitala organ och deras inflammation kan delas in i två sorter: akut och kronisk. Vid akut inflammation är den stora risken att sjukdomen inträffar plötsligt. Symtom av denna typ är frekventa resor till toaletten, där urin utsöndras av droppar eller inte allokeras alls. Det finns brännande och obehagliga känslor i underlivet. Om tillståndet i din kropp efter en vecka inte har förbättrats, kan det inte bara vara en inflammation i blåsan, men också ett adenom i prostata. Kronisk inflammation karakteriseras som en konsekvens av felaktig behandling eller i frånvaro. Denna sjukdom är inte helt härdbar.

Symptom på sjukdomen

De primära manifestationerna av inflammation i blåsan inkluderar förhöjd kroppstemperatur och smärta när man går på toaletten. Ofta spenderar patienter mestadels i toaletten när man försöker tömma blåsan. I sådana fall kan urinen inte sticka ut eller gå ut, men med små droppar som orsakar bränning och smärta i buken. Frekvent urinering utan orsak är också ett symptom på inflammation. Normen för en frisk person är 4-6 urinering på dagtid. Symtom på blåsan är:

 1. Frekvent urinering i små mängder.
 2. Smärta när man går på toaletten.
 3. Utseendet av blod i urinen.
 4. Obehaglig lukt.
 5. Ändra färgen på urinen.
 6. Inkontinens.
 7. Falsk uppmaning att urinera.
 8. Smärta och brännande känsla i underlivet.

Sådana symptom kan kvarstå i en vecka, om efter denna period patientens tillstånd inte har förbättrats, så är detta en manifestation av en kronisk sjukdom. Men man borde inte engagera sig i självmedicinering eller starta en sjukdom tills komplikationer uppstår. Om symptom uppstår, kontakta omedelbart läkare.

Diagnos och behandling

Infektion i blåsan kan förväntas och diagnostiseras av läkaren på grundval av primära symtom i patienten, vilket indikerar platser av obehagliga känslor och hans sjukhushistoria. För att bestämma diagnosen för denna sjukdom är det nödvändigt att göra en allmän analys av urin och dess kultur, som kommer att upptäcka tecken på inflammation. Blåsans ultraljud kommer inte att ge den nödvändiga informationen. I sällsynta fall, med långvarig inflammation i blåsan, används cystoskopi och biopsi.

Differentiell diagnos utförs med misstanke om följande sjukdomar:

 1. Tuberkulos.
 2. Cancer.
 3. Akut urinrör.
 4. Uretriskt syndrom.

Med en kronisk variation av inflammation är diagnosen något annorlunda och ett antal studier utförs som:

 1. Såning av urin på en gynnsam miljö hos patogenen.
 2. Uroflowmetry.
 3. Undersökning av urodynamik.

Återhämtningsgraden av urinsystemets naturliga funktioner beror direkt på scenen och formen av utvecklingen av cystit, den består av ett antal komplexa förfaranden, vars överensstämmelse är nödvändig för att uppnå ett positivt resultat. Först av allt elimineras de inflammatoriska foci med antibakteriella medel och de naturliga skyddsegenskaperna hos blåsan återställs.

Behandling av blåsinfektion innefattar ofta följande faktorer:

 1. Antibiotikabehandling (antibiotika).
 2. Antiinflammatoriska läkemedel.
 3. Smärtstillande.
 4. Immunterapi.
 5. Örtmedicin.
 6. Riklig dryck
 7. Överensstämmelse med en strikt diet.
 8. Avslag från dåliga vanor.

Du kan också använda en del healing tekniker och hemma, till exempel för att lindra smärta i buken, ta ett varmt bad, parte fötter och använder preparat medicinska har en urindrivande effekt. För förebyggande åtgärder kan du ta varma bad från avkok av medicinska växter, som lätt kan hittas på hyllorna på ett apotek. Förhindra utseende av inflammation i blåsan kan också med avvisande av några medel för intim hygien, till exempel tvål. Några läkemedel inkluderar ämnen som irriterar slemhinnor hos kvinnor. Det måste emellertid komma ihåg att självmedicinering i vissa fall har en skadlig effekt på kroppen, så rådfråga en läkare innan du börjar förfarandet.

Det är nödvändigt att strikt följa alla instruktioner från behandlande läkare, ge upp dåliga vanor, skadlig effekt på kroppen, såsom rökning och alkoholism, gör morgonen övningar varje dag och leda en aktiv livsstil. Resulterade i fullständig återhämtning organism är att eliminera störningar i urinering, irriterande och fullständigt försvinnande av restaurering av urinvägarna.

Allt om blåsinfektion

Infektion av blåsan provoceras genom penetrering i bakteriens kropp, vilket resulterar i en inflammatorisk process av slemhinnan.

Blåsans inflammation

Denna sjukdom har nyligen blivit en av de vanligaste, den är mer påverkad av kvinnor, eftersom deras urinrör är kortare än hanen.

skäl

Orsaken till den inflammatoriska processen i blåsan är bakterier, vilka är representanter för streptokocker, stafylokocker och E. coli.

Cystitis, som är en inflammatorisk patologi, kan också provoceras av sexuella infektioner.

Strukturen av kvinnors urinvägar

Blåsinfektion kan uppträda hos män, kvinnor och barn, men det är kvinnor som drabbas oftast, eftersom deras urinrör inte bara är av kort längd, men också tillräckligt bred, så det finns inget hinder för bakteriernas penetration.

Att komma in i slidan rör sig bakterier snabbt genom urinröret till själva blåsan och orsakar därmed en inflammatorisk process.

Infektion kan ske på tre vanliga sätt. I det första fallet kommer avföring till urinröret när icke hygieniska åtgärder inte följs, när efter avföring gnider i riktning bakifrån - framåt.

I det andra fallet tränger bakterier in i skadade delar av urinväggen. Skador uppkommer oftast efter operationen.

Och det tredje fallet med infektion är införandet av en kateter. Cystit är den inflammatoriska processen i blåsan, när små slemhinnor bildas på slemhinnan.

Det finns också ytterligare skäl som framkallar blåsningens utseende, de sprider sig bara till en viss kategori av människor.

Under graviditeten pressar livmodern på urinblåsan och orsakar en stagnation av urinen. Sådan stillastående urin är en utmärkt uppfödningsplats för infektion.

Även samlag kan påverka utvecklingen av blåsor. Under långvarigt samlag, som ett resultat av friktion i urinrörets öppning, uppträder mindre skador, som därefter blir en "fristad" för bakterier.

symptom

Infektion, som går in i blåsan, kan inte gå obemärkt, eftersom det provar inflammationsprocessen, som åtföljer den med karakteristiska symptom.

De vanligaste symtomen är ofta föremål för urinering, vilket åtföljs av akut smärta och brännande känsla.

På grund av förekomst av infektion urin blir obehaglig stank, blir det alltför grumlig eftersom progressiv infektion utan korrekt behandling underlättar bildandet av purulent processen.

Ibland finns det en blandning av blod i urinen.

Närvaron av blod på grund av det faktum att infektionen är mycket irriterande på slemhinnan i urinblåsan, gradvis "urholka" dess innervägg, vilket resulterar i gallring vävnad orsakar allvarlig blåmärken.

Förstärkning av infektionseffekten framkallar också lumbar spasmodiska smärtor, patientens kroppstemperatur stiger.

Efter att ha besökt toaletten finns det ingen känsla av fullständig tömning av blåsan. Hos äldre personer kan urininkontinens och ihållande sömnighet uppstå. I ett mer försummat tillstånd kan feber inträffa, såväl som illamående.

Att ignorera symptomen, inte tillgripa hjälp från medicinsk personal, leder till att infektionen som påverkar blåsan börjar öka sig.

Om det i det ögonblicket inte kommer att motstå det, kommer den inflammatoriska processen att sprida sig säkert mot njurarna, vilket orsakar en lika farlig sjukdom - pyelonefrit.

diagnostik

Diagnosen av blåsan är inte svår. Även om akut cystitis diagnostiseras mycket enkelt, och interstitial är redan lite mer komplicerat. Villkorligen kan diagnosen uppdelas i flera punkter:

 • definitionen av karakteristiska symptom
 • laboratorieforskning;
 • instrumental examination.

Vid laboratorieundersökningar tas analysen av urin och blod. En allmän analys av blodet av sådana uppenbara tecken som pekar på cystit visar inte.

Men tack vare resultaten kan man veta att det finns en infektion i kroppen som orsakade inflammatorisk process. Och den allmänna analysen av urin gör det möjligt att definiera uppenbara tecken på utveckling av en cystit.

Så i urinen finns bakterier, pus, epitelceller från blåsan, vilket ger alla skäl att etablera sig vid diagnosen blåsan. Detta bekräftas av ett stort antal leukocyter och röda blodkroppar i urinen.

Genom att följa det allmänna analys av urin indikerar närvaron av sjukdomen, till en läkare för vidare diagnos utser ledande urinanalys Nechiporenko, som hålls av en särskild teknik, i en speciell räknekammare, alltid respekterar de särskilda kraven samla mitt under processen urin.

Underlåtenhet att följa insamlingsreglerna kan mycket snedvrida resultaten, vilket leder till felaktig diagnos.

Modern medicin kan erbjuda flera uttryckliga metoder, vilket ger en kort tid för att få information om urinsammansättningen.

Med ett snabbt test med en indikator eller i form av en remsa får du data om närvaron i nitriter, protein och leukocyter.

Leukocytesterasreaktion gör att du kan bestämma närvaron i kroppen är inte bara en infektion, utan också en ren process.

Den vanligaste instrumentella studien är cystoskopi, när alla delar av urinsystemet undersöks med hjälp av ett cystoskop.

Tyvärr är användningen av ett cystoskop kontraindicerat när patienten har en akut form av blåsor. Förutom cystoskopi utförs ultraljudsundersökning, uroflowmetri och biopsi.

förebyggande

Nyligen började läkare aktivt rekommendera användningen av tranbärsjuice till dem med tecken på blåsor. Kan användas av dem som är predisponerade för en sådan sjukdom.

Tranbärsjuice bidrar till en signifikant oxidation av urinen, liksom skapandet av en sådan miljö i blåsan, där infektionen helt enkelt inte kan existera.

Tranbärsjuice fortfarande innehåller en speciell substans som inte tillåter någon infektion att få fotfäste på väggarna i urinledaren och urinblåsa, vilket resulterar i risken för inflammation reduceras till noll.

Med katarralsjukdomar är många för beroende av att ta piller som syftar till att minska blodkärlen.

Drogadministration

Dessa tabletter provocera en liknande förträngning av blåshalsen, så att urin är mycket sämre resultat från det, är resultatet en stagnation av urin, som är en direkt "trampoline" till utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Det är mycket viktigt att du dricker mycket vatten dagligen. För det första gör det möjligt att tvätta alla onödiga, och för det andra orsakar blåsan att upprätthålla ökad aktivitet.

I detta tillstånd är det lättare för honom att bekämpa en penetrerande infektion. Men det är fel att dricka för mycket vätska, som överstiger normen flera gånger.

Sådana åtgärder leder till att blåsan sträcker sig och minskar dess funktion, inklusive urin. Det totala förbudet är användningen av alkohol.

När man organiserar rätt behandling går återhämtningsperioden snabbt, eftersom blåsans slemhinnor har en fantastisk förmåga att normalisera sig helt på tre dagar.

Vid cystit måste läkaren ordinera antibiotika som kan bekämpa infektionen aktivt.

Patienten är väldigt viktig att följa sängstöd och en speciell diet som förbjuder skarp, stekt, fet, kryddig mat, kaffe. Det är mycket användbart att ta alkalisk drink, gelé, grönsaker och mejeriprodukter.

För att öka effektiviteten av den terapeutiska processen, tillsammans med traditionella behandlingsmetoder, genomförs alternativa behandlingar, inklusive fytoterapi och homeopati.

Tyvärr kan kronisk blåsan inte botas på kort tid. Dessutom provoceras det ofta inte bara genom att tränga in i urinblåsan och samtidig urolithiasis.

Behandling i detta fall bör vara omfattande, syftar till att eliminera blåsning och urolithiasis.

Det är viktigt att veta att självmedicinering kan skapa utseendet av en effektiv process först, på grund av detta kan allvarliga komplikationer dyka upp.

Oberoende kan du bara utföra förebyggande åtgärder, och behandlingen ska överlåtas till läkaren.

Sjukdomar i urinblåsan: typer, kliniska manifestationer, behandling

En vanlig orsak till sjukdomar i blåsan går in i sina hålrum infektiösa patogener (E. coli, Chlamydia, Staphylococcus, Trichomonas).

Infektion kan ske direkt genom könsorganen och från andra infekterade organ med blodflöde. Den försvagade organismen kan inte klara infektionen och utvecklar en inflammatorisk process.

Framväxten av inflammation i det genitourinära systemet kan bidra till många faktorer, inklusive icke-infektiös natur:

 • få infektioner eller bakterier genom könsorganen eller rektum;
 • förlängd överbeläggning av urean eller ofullständig frisättning;
 • tumörer i organen i genitourinary systemet;
 • störningar i hormonell bakgrund och metaboliska processer i kroppen;
 • superkylning av den nedre halvan av kroppen;
 • nedsatt cirkulationssystem i bäckenorganen;
 • graviditetstiden
 • felaktig kost;
 • inflammatoriska processer i kroppens omgivande inre delar.

Provocativ patologi kan promiskuösa sexuella liv utan användning av skyddsutrustning, såväl som skador på kroppens inre skal med kemikalier. Intaget av vissa droger bidrar till störningen av epithelskiktets integritet.

Funktioner av kliniska manifestationer

Kvinnor har en förkortad och bred urinrör som främjar penetrationen av infektioner i de övre delarna av urinvägarna.

Kvinnor är mer benägna att ha blåsesjukdomar som blåsor, pyelonefrit och uretrit, och sjukdomsuppkomsten vanligtvis går obemärkt och behandlingen börjar redan i det kroniska skedet.

På män, på grund av en längre inflammationskanal lider de nedre delarna av urinsystemet och prostata körtel och urinrör påverkas. Som ett resultat av patogenernas penetration av venerala infektioner och utvecklingen av urologiska patologier (neoplasmer, adenomer) hos män finns det blåsans sjukdomar. Symtom uttalas, vilket gör det möjligt att stoppa sjukdomen under en akut utvecklingsperiod.

Inflammation i genitourinärsystemet manifesterar sig ofta i form av karakteristiska symptom:

 • korta mellanrum mellan urinering
 • en liten mängd vätska och en känsla av att bubblan inte är helt tömd;
 • urinering åtföljs av smärta, nedskärningar och brännande;
 • en grumlig urin med en blandning av blod och pus frigörs;
 • vanliga fall av ofrivillig urinering.

Vilka är de olika typerna av sjukdomar?

Frekvent urinering är en signal att blåsan inte är okej. Detta symptom kan betyda utvecklingen av många patologier i urinvägarna.

cystit

Cystitis utvecklas efter penetration av karbamidbakterier genom könsorganen eller endotalen.

Patienter märker sjukdomen genom den ökade trängseln att urinera och släppa ut en liten mängd urin, ibland med blod. Besöker toaletten åtföljs av akut smärta, ger tillbaka och ljumskan till anusen.

Komplex behandling med anestetika och antibakteriella läkemedel utförs i kombination med diet och varma bad med medicinska avkok.

urolitiasis

Det finns ingen ålder för urolithiasis. Stenar kan förekomma hos barn och äldre.

Det finns sådana orsaker för stenens utseende:

 • ärftliga faktorer
 • metaboliska störningar;
 • patologi i urin-, muskuloskeletala eller matsmältningssystemet;
 • brist på solljus och vitamin D;
 • överträdelse av vattenbalans i kroppen;
 • missbruk av sura, skarpa och salta livsmedel.
 • ryggsmärta
 • frekvent urinering tillsammans med smärtsamma förnimmelser;
 • grumlig urin med en blandning av blod;
 • ökning av tryck.

Stenarna avlägsnas genom kirurgi.

Hyperaktiv Blåsan

Denna patologi är vanligare hos äldre människor. Det kännetecknas av ofrivillig urinering, som uppstår i kombination med frekventa uppmaningar.

Fördjupad till denna sjukdom är människor med övervikt, liksom missbruk av koffein, nikotin och läsk.

För terapi används fysioterapi, motion och medicinering. I avsaknad av ett resultat används en kirurgisk metod.

Bildandet av godartade tumörer

Godartade tumörer kan utvecklas i slemhinnan tjockare mochevika (feokromocytom), och kan formas med anslutningscellen (hemangiom).

Det är uppfattningen att långsiktigt arbete med anilinfärger påverkar tumörbildning.

Behandling av tumörer är endast möjlig på ett operativt sätt. Det är möjligt att ta bort tumörer med ett endoskop.

Blåsans cancer

Godartat papillom kan degenerera till en cancerous tumör. De minst vanliga är maligna skivformiga cellformationer, såsom adenokarcinom. Den vanligaste övergångscellulära formen av cancer.

Sådana faktorer kan provocera onkologi:

 • rökning;
 • kontakt med anilinfärger;
 • skadlig exponering
 • blåsans sjukdomar i det kroniska skedet;
 • konsumtion av vissa sötningsmedel, såväl som enskilda läkemedel.

Onkologi är svår att misstänka i början av utvecklingen. Vid senare tidpunkter kännetecknas sjukdomen av smärta och blod i urinen.

leukoplaki

Keratiniseringen av cellerna i blåsans inre membran. Slemhinnor är täckta med plack.

Det uppstår mot bakgrund av kronisk blåsan, efter mekanisk eller kemisk skada på slemhinnan.

 • ömhet och rezi vid urinering
 • mer frekventa resor till toaletten;
 • smärta i underlivet.

Läkemedelsbehandling omfattar antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel. Ibland läggs fysioterapi, bevattning med heparin eller hyaluronsyra, cauterization av drabbade områden.

atoni

Atony kännetecknas av en konstant ofrivillig frisättning av urindroppar. Sjukdomen utvecklas mot bakgrund av lesioner av enskilda delar av nervceller.

Det uppstår som ett resultat av skador på ryggmärgen på grund av trauma eller syfilis. Villkoret kan åtgärdas genom att utveckla vissa reflexer för urinering hos patienter. Till exempel frisätts blåsan som svar på kittling av perineum.

colpocystocele

Cystocele är en patologi där placeringen av flera delar av genitourinary systemet förändras: urinröret, vagina och urinröret.

Anledningen till detta fenomen kan vara:

 • trauma under födseln
 • sänkt livmodern;
 • patologi av livmoderplacering
 • membranets svaghet.

Du kan hitta problemet med sådana tecken:

 • urinladdning vid hosta eller nysning
 • ofullständig frisättning av urea;
 • Skeden sträcker sig bortom perineum.

Den behandlas endast på ett operativt sätt.

ecstrophy

Utstoppning är en ganska sällsynt medfödd anomali, där förändringar i ureaens struktur och placering observeras.

Delvis korrekt patologi kan bara vara en verksamhetscykel, men det går inte att normalisera funktionen av blåsan: patienten själv kan inte kontrollera urinering.

Blåsans tuberkulos

Sjukdomen utvecklas som ett resultat av infektion med blodflödet. Som ett resultat påverkas urinröret och urean. Detektera patologi i de tidiga stadierna är nästan omöjligt på grund av mindre symtom i form av dålig aptit och förlust av styrka. Senare kan sådana tecken noteras:

 • smärta i ländryggsregionen;
 • hyppig uppmaning till toaletten med skarp smärta;
 • i urinen finns en närvaro av pus och blod;
 • det finns en ofrivillig urinering.

Antibakteriella läkemedel används för att behandla infektionspatogenen. I komplicerade fall används kirurgisk plast.

På organets inre yta bildas en rundad lesion av vävnaderna, åtföljd av blödning och frisättning av pus. Räddning av det omgivande området av väggen observeras.

Karaktäriserad av det periodiska utseendet av ömhet i inguinalområdet och frekvent urinering.

För behandling används antibakteriella läkemedel och insolation av blåsans hålighet med läkemedel, men ofta ger det inte resultat och man måste tillgripa kirurgisk ingrepp.

endometrios

Sjukdomen uppträder efter exponering för blodets urinorgan under menstruations- eller endometriosceller från andra drabbade organ.

Definiera patologin kan vara på de karakteristiska symptomen:

 • smärta i urinering
 • urin med blod;
 • en känsla av tyngd i underlivet.

Det behandlas endast genom kirurgisk ingrepp.

Diagnos av sjukdomar i urinblåsan

Diagnosen av urinblåsan är inte baserad på symptom. En tydlig bild av patologins utveckling kan ses endast av resultaten av en omfattande undersökning, som inkluderar sådana studier:

 • allmän klinisk historia
 • laboratorieforskning;
 • ultraljud;
 • Röntgenstrålar;
 • histologi;
 • MRI;
 • endoskopisk undersökning
 • urodynamisk metod;
 • neurofysiologisk studie.

Allmänna kliniska metoder

Vid den första undersökningen samlas anamnesisdata. Information om patientens tidigare sjukdomar samlas in, klagomål analyseras, en urinprovning undersöks eller gynekologisk undersökning utförs hos kvinnor med en utvärdering av det genitourära systemet.

Tydligt beskriva deras klagomål kommer att hjälpa dagboken med register över hur ofta besök på toaletten, mängden vätskekonsumtion och urinproduktion, inkontinens och känslor under urinering.

Läkaren kommer att vara intresserad av sådan information:

 1. Hur ofta uppstår urinering och hur mycket vätska frigörs på en gång och per dag.
 2. Känns det ömhet, rezi eller brännande känsla.
 3. Huruvida trängsel är snabb eller urinrörets känslighet försämras.
 4. Vid urinering är det nödvändigt att trycka eller det verkar som att bubblan inte är helt frisläppt.
 5. Strålens huvud. Häll urin eller avbrott.
 6. Det finns ett obehag hos urinen eller det är allokerat från hosta eller nysning.
 7. Det är svårt att urinera. Det finns en raspiranie eller ett tryck under trängseln.

Baserat på de mottagna klagomålen tilldelar specialisten de nödvändiga studierna.

Laboratoriemetoder

För laboratoriediagnostiska metoder krävs urin och blodprovtagning för analys.

Urinen för analys måste uppsamlas nyligen. Preliminärt är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden av könsorgan.

Män måste dränera en liten mängd urin, och resten samlas i tre behållare. Den första behållaren hjälper till att upptäcka inflammation i urean, den andra kommer att bestämma problemen med urinröret, den sista delen av urinen - med prostatakörteln.

Förekomsten av blod i den sista delen av urinen indikerar prostatit eller inflammation i blåsans hals. Erytrocyter i alla delar betyder patologier i njure och urinblåsa.

Urinprov kan upptäcka inflammation i det genitourinära systemet, bakterieinfektioner och närvaron i analysen av atypiska celler är ett tecken på utvecklingen av tumörer.

Ultraljudsundersökning

Ett viktigt villkor för att få tillförlitlig ultraljudsinformation är patientens fyllighet.

I ultraljud utförs manipuleringar genom bukväggen, genom anus eller vaginalsensorn.

Transrectal metod (genom tarmen) undersöker störningarna i genitourinary systemet hos män. Transabdominal (genom buken) - Förekomsten av neoplasmer i urean bestäms, och urin- och reproduktionssystemets kvinnliga organ undersöks.

Röntgenundersökning

Före radiografi är det nödvändigt att rengöra tarmarna och för en dag att sluta använda mjölk och kolhydrater innehållande produkter.

Närvaron av stenar i blåsan detekteras med konventionell radiografi.

Excretorisk urografi kräver en preliminär intravenös introduktion av kontrast, varefter en serie bilder tas, enligt vilken det är möjligt att bedöma tillståndet hos organens organ och närvaron av stenar och tumörer i urean.

Med cystografi injiceras kontrasten direkt i blåsan med hjälp av en kateter. Enligt fotografierna av cystografisk skada på organets väggar bestäms stenar och neoplasmer.

Mild cystografi används vid pediatrisk diagnos, under vilken bilder tas under urinisolering. Detta låter dig upptäcka flödet i urinblåsan på blåsans innehåll.

För att få mer information bilder av organ och deras patologier är det möjligt att utföra multislice computertomografi med intravenös kontrastering.

Studien med positronemissionstomografi är föreskriven för misstänkt onkologi. En metod är baserad på införandet av ett preparat innehållande radionuklider, vilket visar ackumuleringen av cancerceller.

Magnetic resonance imaging

MR är en säker studie och exponerar inte patienten för skadlig strålning. Absorberande magnetiska impulser under inverkan av ett magnetfält avskiljer väteatomer som finns i kroppens celler från energi. Som ett resultat visas en tydlig bild av organen på bildskärmen.

Med hjälp av magnetisk resonansbildning är det möjligt att få mer informativ information om förekomsten av neoplasmer och spridningen av metastaser i onkologi.

Radioisotopstudie

En radioisotopstudie kan upptäcka vesikoureteral återflödesinsamling av ureainnehåll i urinledaren. För detta ändamål införs en radioaktivt märkt preparat i kroppen, vilket bidrar till att övervaka störningarna i organens näring och blodtillförsel.

Urodynamisk forskning

Urodynamisk studie gör att du kan spåra framstegen av urin genom urinvägarna och är ordinerad för diagnos av interstitiell cystit, ofrivillig urinladdning och en neurogen blåsan.

Studier utförs med hjälp av sensorer i urinröret och urinblåsan för övervakning av tryck och katetrar för injektion och avlägsnande av vätskor.

Cystometri gör det möjligt att bedöma graden av ureaförlängning och för att styra funktionen av nervändar, vilka påverkar viljan att urinera. För detta injiceras trycket i blåsan genom vätskan införd genom katetern.

Med hjälp av uroflowmetry uppskattas mängden och hastigheten för vätskeborttagning.

Elektromyografi bestämmer koherensen av åtgärderna hos alla organ i urinväsendet med ackumulation av vätska i urean.

Orsaken till en ofrivillig urinutbrott hjälper till att känna till urinrörets profilometri.

Identifiera hindren utsöndringen av urin för att bestämma graden av muskelsammandragning mochevika och utvärdera samspelet mellan urinröret och blåstömning med cystometri.

Med frekvent uppmaning att urinera, blir det överflödigt att genomföra en neurofysiologisk studie i samband med en hjärntomografi. Eftersom bubblans hyperaktivitet ofta beror på hjärnan.

Komplexet av urodynamiska undersökningar gör det möjligt att avslöja nervsystemets patologier, vilket leder till misslyckanden i arbetet med organ som ansvarar för urinering.

Endoskopiska metoder

Endoskopiska metoder för att diagnostisera blåspatologier innefattar cystoskopi och kromocystoskopi.

Cystoskopi utförs genom att införa en cystoskopprobe i urinväggen. Tidigare behandlas injektionsstället med en narkosgel och proceduren orsakar inte obehagliga känslor.

Cystoskopi används för att diagnostisera och behandla sjukdomar i urinvägarna. Med den här metoden kan du:

 • upptäcka och spränga stenar i blåsan;
 • identifiera och ta bort godartade tumörer;
 • bränna det drabbade området av vävnader;
 • ta ett prov för biopsi;
 • diagnostisera blåsan.

Kromocystoskopi används för att upptäcka dysfunktionen hos urinledarna eller njurarna. För detta injiceras ett kontrastmedel intravenöst i patientens kropp. Efter några minuter analyserar de: vilken sida gör det svårt att avsluta den färgade urinen, där det drabbade organet ligger.

biopsi

I komplexa fall används en biopsi.

Under processen med cystoskopi, med användning av en ström eller tång, tas ett vävnadsprov och undersöks under mikroskopet för närvaron av sådana patologier:

 • blåsans tuberkulos
 • onkologi eller godartade neoplasmer;
 • interstitiell cystit.

Medicinsterapi

Drogbehandling av blåsans sjukdomar hos kvinnor och män syftar till att avlägsna symptom och behandling av patologier som orsakade sjukdomen.

Vid akut sjukdom, antispasmodika, antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel ordineras. Dessutom anpassas kosten och användningen av en stor mängd vätska rekommenderas.

I utnämningen kan vara diuretika, vitaminkomplex och biologiskt aktiva tillsatser som syftar till att upprätthålla immunitet.

Män är föreskrivna läkemedel för att lindra svallning och organ för normalisering av potens, om sjukdomen inträffar mot en bakgrund av prostatit eller benign prostatahyperplasi.

I det kroniska skedet av sjukdomen används ofta bevattning av urea med flytande antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel.

Okonventionella medel

Efter att ha kommit överens med läkaren kan du försöka lindra symtomen med en uppsättning övningar och recept av traditionell medicin.

 1. Från inkontinens hjälper vått pulver från torkade lökar om du häller det i ett glas varmt vatten och dricker.
 2. För samma ändamål, ta i lika delar honung, äpple och lökgrus och äta före varje måltid.
 3. Åtgärd för blåsor. En handfull salvia insisterar på ett par timmar i en liter kokande vatten. Stam och blanda med en flaska rött vin och 0,5 kg honung. Ta 2 msk. l. Var tredje timme.
 4. St John's wort och en centaury, ca 50 g, insisterar två veckor i en liter vegetabilisk olja på en kall plats. Koka i ett vattenbad efter en timme. Insistera ytterligare två dagar och påfrestningar. Ta 1 måltid före måltiden. l. tre gånger om dagen. Detta recept är från tumörer.
 5. Du kan ta bort stenarna med en bit socker fuktad med 3 droppar anisolja. Ät tre gånger om dagen.
 1. Ligga på ryggen, höja upp benen i fem sekunder och sänk dem. Gradvis öka avståndet från golvet till maximal höjd och minska sedan gradvis.
 2. Ligga på golvet, tryck ihop, benen böjda på knäna. Anslut fötterna ihop och försök att sänka knäna så nära golvet som möjligt.
 3. Stå på knäna, släpp bäckenet på golvet på ena sidan. Håll i fem sekunder. Upprepa det andra sättet.
 4. Stående i en rak position, springer springningen framåt och försöker nå golvet.
 5. Stå upp och böj knäna något. Gör rotationen av höfterna i olika riktningar.
 6. Flytta runt huset, håll bollen mellan benen.

Förebyggande av sjukdom

Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att behandla. För att minska risken för inflammation i urean är det tillräckligt att vidta förebyggande åtgärder:

 1. Ändra varje dag byxor och genomföra hygienprocedurer i könsorganen.
 2. Överkyl inte underkroppen.
 3. Undvik oskyddad samlag.
 4. Förvara inte urea och tarmar under lång tid.
 5. Förbättra bäckenets cirkulation med måttlig fysisk ansträngning.
 6. Glöm inte att ta vitaminkomplex. Detta kommer att öka kroppens försvar och göra det mer motståndskraftigt mot infektion.
 7. Uteslut från de dietprodukter som bidrar till början av inflammation i blåsan. Det bör överges salt och rökt rätter, från kryddiga kryddor och såser. Begränsa sötsaker och mejeriprodukter, tomater, ost och citrusfrukter. Alkohol och läsk kan orsaka irritation i urinvägarna.

Du kan inte ignorera de symtom som ses och engagera sig i självmedicinering. Tidig överklagande till läkaren och kompetent terapi kommer att stoppa sjukdomen i tidiga skeden och utesluta utvecklingen av kronisk form.

Blåsans sjukdomar och deras symtom

Brott mot urinering - Ett ganska vanligt klagomål hos patienter på terapeutisk behandling (cirka 2% av patienterna). Hos kvinnor observeras detta problem i tre gånger oftare än hos män. Oftast klagar patienterna på frekvent och smärtsam urinering. Dessa problem kan väsentligt förvärra patientens livskvalitet, så det är viktigt att identifiera symtomen på urinblåsan i tid och bota med hjälp av specialisterna dessa sjukdomar.

De viktigaste tecknen på blåsans sjukdomar

De viktigaste symptomen på blåsesjukdom är ett brott mot urinering och en blandning av blod i urinen (hematuri).

Brott mot urinering

Smärta med urinering följs vanligtvis av bränning och skärning.

Det orsakas av irriterande effekt av urin på inflammerad slem i en sådan blåsesjukdom som cystitis. Smärta med blåsor uppträder i slutet av processen med urinering. Akut cystitis kännetecknas också av smärta i underlivet. Klagomål om frekvent och smärtsam urinering är vanligast hos kvinnor 15-44 år. I dessa patienter, i 15% av fallen, orsakas sådana symtom inte av cystit, utan av vaginit. Dessutom postmenopausala kvinnor ofta smärtsam urinering, eftersom minskningen i nivån av östrogen i blodet leder till atrofi av epitel i urinblåsan och urinröret.

De mest farliga sjukdomar, manifesterar täta och smärtsam urinering, inkluderar cancer i urinblåsan, infektioner (gonorré, herpes), urolitiasis (stenar i urinblåsan).

Med sådana klagomål ska patienten uteslutas från klimakteriellt syndrom, prostatit, främmande kropp i urinblåsan och nedre urinvägarna. Ibland uppstår smärta med feber, hög urinsyra i metaboliska störningar. Liknande symtom kan också orsaka sår och divertikula (utskjutningar) i urinblåsan och urinröret, prostata adenom, fimos och vaginal nedstigning.

Glöm inte att snabb och smärtsam urinering kan vara ett symptom på depression, diabetes, biverkningar av mediciner.

hematuri

Hematuri är en blandning av blod i urinen. Det finns makrohematuri (den synliga blandningen av blod) och mikrohematuri (detekterbar genom mikroskopisk undersökning). För utveckling av makrohematuri tillsätts 1 ml blod till 1 liter urin.

I blåscancer uppträder makrohematuri i 70% av fallen. Å andra sidan är den vanligaste orsaken till blodförening till urinen urinvägsinfektion (särskilt cystit hos kvinnor). Hematuri kan också orsaka urinblåsor.

Vid blåsans sjukdomar kan färgning av urin med blod endast uppträda i den sista delen av urinen eller under hela urinverksamheten.

En blandning av blod i urinen händer och med många njursjukdomar, infektionssjukdomar, intaget av mediciner. Det är därför som du har detta symptom, behöver du se en läkare för diagnos.

Blåsans vanligaste sjukdomar

Blåsans vanligaste sjukdomar är inflammation (cystitis) och urolithiasis.

Dessutom finns bråck, tuberkulos, syfilis, parasitära sjukdomar i blåsan. I blåsan kan utvecklas godartade och maligna neoplasmer. Separat är ett tillstånd som kallas en "hyperaktiv blåsan" isolerad.

Huvudsymptomen på cystit är ofta smärtsam urinering i små portioner. Ibland (ganska sällsynt) i urinen är det en blandning av färskt blod som uppträder i slutet av processen med urinering. Patienten störs genom att skära, ibland mycket svåra smärtor i underlivet, i pubic regionen, speciellt vid urinering. Det finns inkontinens, liksom en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Urin kan få en obehaglig lukt. Ibland (ganska sällan) lider det allmänna tillståndet: det kan finnas en ökning av kroppstemperatur, svaghet, sjukdom, minskad effektivitet.

Blåsans stenar manifesteras huvudsakligen av akuta paroxysmala smärtor som spred sig i inguinalområdet och perineum. Ofta finns det en snabb smärtsam urinering.

Glidande cystocele - ett tillstånd, i vilken väggen hos kroppen skjuter ut genom en öppning i bukväggen muskel, företrädesvis i kombination med andra organ (omentum, tarmar). Den vanligaste inguinal, inguinal och scrotal, femoral brok. Det är möjligt att misstänka detta tillstånd när man observerar ett bråck: det varierar i storlek beroende på grad av fyllning av blåsan. Karakteristisk för urinering i två uppdelade doser. Ibland finns det en fördröjning i urin eller frekvent urinering.

Tuberkulos av blåsan är en komplikation av njur tuberkulos. Den kliniska bilden är okarakteristisk, symtomen på cystit dominerar. I svår blåsinfektion finns en kvävning - svårighet att urinera, åtföljd av spasmodisk smärta. Blåsans syfilis har inte några speciella egenskaper i kliniken, den kännetecknas av en långvarig ström.

Parasitiska sjukdomar i blåsan innefattar schistosomiasis, echinokocker, trichomoniasis och manifesteras av frekvent smärtsam urinering, ofta med blandning av blod i urinen.

Samma symptom uppträder när blåsan leukoplaki - ett tillstånd utvecklas på grund av kronisk inflammation i kroppen och uppvisar keratinisering av ytan av epitelceller som bekläder slemhinnan.

Symtom på blåsans tumör bestäms primärt av dess placering och relation till urinrörsöppningarna. Bland godartade tumörer dominerar blåsens papillom. De är vanligtvis placerade nära urinhålets och urinrörshålen, manifesteras av blödning. Den vanligaste maligna tumören är papillärcancer, som också manifesteras främst av närvaron av blod i urinen. I de senare stadierna tillsätts tecken i samband med tumörtillväxt i närliggande organ, cancercachexi, avlägsna metastaser.

Hyperaktiviteten hos blåsan är ett patologiskt tillstånd som huvudsakligen hör samman med en överträdelse av detta organs innervation. Det manifesterar sig som en oförmåga att kontrollera urinprocessen, vilket leder till att det blir ofrivilligt, ofta i små portioner, ofta. Till skillnad från cystit är ömhet okarakteristisk.

Således kan tidsmässiga upptäckta symptom hjälpa en patient att misstänka en blåsesjukdom och ringa en specialist i tid, vilket kommer att påskynda återhämtningen och lindra patientens tillstånd.

Till vilken läkare som ska ansöka

Om smärta och frekvent urinering inträffade plötsligt, efter hypotermi, är det tillräckligt att konsultera en terapeut. I andra fall måste en urolog undersökas. Ibland krävs samråd infektsionista, onkolog, venereolog, gynekolog.