Huvud
Behandling

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Hittills är en av de vanligaste sjukdomarna hos män prostatit. Inflammatoriska processer i prostatakörteln ger många olägenheter i vardagen. Detta är en smärtsam känsla och problem med urinering och sexuell dysfunktion. För att bekämpa denna sjukdom används ett helhet komplex av terapeutiska åtgärder och metoder, inklusive fysioterapi. Bland den senare av de mest moderna och effektiva är chockvågsterapi (UHT) med prostatit.

Vad är kärnan i chockvågsterapi?

Shockwave Therapy (UHT) påverkar prostata med akustiska pulser med låg frekvens, vars frekvens ligger under nivån av uppfattningen av det mänskliga örat.

Sådana lågfrekventa chockvågor bildas i den naturliga miljön under seismisk aktivitet eller under drift av tung utrustning.

I medicinsk praxis genereras sådana vågor med hjälp av specialutrustning med magnet- eller vattendoscillationer.

På grund av den låga motståndskoefficienten kan chockvågen lätt passera genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnader som inte påverkas av den patologiska processen.

När patologiska processer i prostatakörteln med stagnerande fenomen blir vävnaden tätare. Vågor påverkar stillastående fenomen och förstör ett tätt medium.

UVT är helt ofarligt för vävnader som inte har patologiska förändringar, så denna metod är helt säker för kroppen. Men med stor omsorg tillämpa tekniken för sjukdomar i bensystemet. Vågor kan provocera benfraktur, speciellt med osteoporos.

I prostatitprocessen försvåras väggarna i prostatakörteln. Shockwave-terapi verkar destruktivt på sälar och knölar. Det förbättrar också blodcirkulationen i prostata, minskar den inflammatoriska processen och på så sätt påskyndar återhämtningen.

Chockvågsterapin är helt smärtfri procedur, det ger inte patienten några negativa känslor och obehag.

Den positiva effekten av denna metod har också den andra sidan - det blir möjligt att minska koncentrationen av droger i behandlingen, minska doseringen, vilket kommer att rädda kroppen från alltför negativ påverkan.

Stötvågsterapi med inflammation i prostatakörteln gör det möjligt att minska varaktigheten av komplex behandling, inklusive medicinering, vilket avsevärt förbättrar en människas känslomässiga tillstånd. Oftast används UHT för att behandla catarrhal prostatit.

Förberedelse för prostatektomi och dess beteende

Ingen särskild utbildning krävs. Shockvågsterapi för prostata utförs vid patientens återhämtningsstadium. Det enda villkoret för utförandet av UHT är genomgången av en fullständig omfattande undersökning för att fastställa förekomsten av kontraindikationer.

Hur är UHT gjort:

 1. På ytan av skrotets hud appliceras en speciell gel.
 2. Enheten justeras enligt patientens individuella egenskaper och egenskaper.
 3. Sensorn är fast fastsatt på ytan av huden.
 4. Inkludera utrustning som har en terapeutisk effekt.
 5. Procedurens varaktighet kan ligga inom 5-30 minuter.
 6. Behandling utförs under konstant övervakning av medicinsk personal (oftast är denna process övervakad av en särskild anställd).

Vanligtvis består chockvågsterapi för behandling av kronisk inflammation i prostata av fem till sju procedurer. De är sällsynta. I de flesta fall utförs denna åtgärd en gång i veckan, och i vissa fall, även en gång var tionde dag.

Förfarandet för behandling av prostatit med hjälp av UVT är i allmänhet säkert, men i närvaro av vissa sjukdomar och störningar kan det leda till en förvärring av tillståndet och ett återfall av inflammatoriska processer.

Vad är kontraindikationerna för användningen av UHT?

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning.

Shockwave terapi för behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet (som en följd av snabb desintegration av neoplasmen kan blödning uppstå, vilket leder till ett hot mot patientens livstid);
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller purulent form av prostatit (det finns risk för brist på abscesser i organ och läckage av pus);
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • bukett urinröret;
 • individuell intolerans av detta förfarande.

Denna metod för terapi med prostatit har använts i stor utsträckning inte så länge sedan men lyckades få positiv feedback från patienter i olika åldersgrupper. Också bland experter finns det en uppfattning att denna metod i moderna mediciner rankas först i effektiviteten av prostata behandling.

Finns det några biverkningar?

Om du utesluter från listan över patienter är de män till vilka denna procedur kontraindiceras, mycket få biverkningar.

Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning.

Med den beräknade formen av prostatit kan chockvågsterapi, som appliceras för att krossa de bildade njurstenarna, orsaka obehagliga känslor när de förstörda stenarna avlägsnas från njurarna under urinering. Men sådana förändringar försvinner i regel efter sju till tio dagar.

Den positiva effekten och effektiviteten hos chockvågsterapimetoden

Apparatmetoden för UVT, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • förbättrar blodflödet och lymfflödet avsevärt och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

För den beräknade formen av prostatit föreskrivs chockvågsterapi för att krossa de bildade stenarna i njurarna. Efter en tid efter behandlingstiden förstörs stenar, varefter de avlägsnas från njurarna under urinering.

Feedback om användningen av chockvågsterapi

Att behandla prostatit med hjälp av chockvågsterapi i Ryssland började bara för några år sedan. Och den vetenskapliga effektiviteten av denna metod är inte bevisad. Men detta gäller även effektiviteten av andra fysioterapiprocedurer.

Men enligt recensioner, efter behandling av prostatit med chockvågsterapi, sker en accelererad utveckling av regenerativa processer i det drabbade organet, och patienten återhämtar sig mycket snabbt.

De flesta män med prostata problem innan de försöker en ny teknik försöker hitta så mycket information om förfarandet och personer som har försökt behandlingen från egen erfarenhet. Faktum är att man på olika forum diskuterar ett sådant brådskande problem för att bestämma hur mycket man kan lita på vid behandling med chockvågsterapi.

För närvarande sprider forum, inklusive utländska, information om effektiviteten hos UHT, många specialiserade kliniker har köpt enheter för proceduren. Och resultaten överträffade alla förväntningar, eftersom patienterna förbättrade sitt tillstånd mycket, ömningen praktiskt taget inte störde, obehaget började försvinna från vardagen ökade den psykologiska stämningen.

Enligt männen som försökte behandlingen kan man säga att vissa förbättringar känns efter det första förfarandet. Om sjukdomen inte fortskrider i snabb takt, tar terapin cirka två veckor, varefter mannen kommer att kunna sluta ta mediciner, och ibland är det en fullständig återhämtning. I mer komplicerade fall kan chockvågsterapi vara mer än en månad.

För en bra terapeutisk effekt föreskrivs fem till sju procedurer, men ett förfarande utförs vanligtvis i tio dagar på poliklinisk basis. Efter behandlingen kan en man återvända till sin vanliga livsstil, vilket är väldigt bekvämt.

Den enda nackdelen med SWT är kostnaden, vilket är för högt för den genomsnittliga invånaren i landet. Effektiviteten efter behandlingen överstiger dock alla förväntningar, och patienter väljer fortfarande att genomgå en chockvågsterapi.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.

Effektiv behandling av cron. prostatit med användning av UVT

Prostatit är en vanlig sjukdom som ett stort antal män kämpar för. Om det i gamla dagar var svårt att övervinna, kan idag nästan alla eliminera sjukdomen på kortast möjliga tid.

Behandling av cron. prostatit bör vara betrodd av erfarna proffs som har tillräcklig erfarenhet och kan studera alla funktioner i ett visst fall. Men denna regel är inte den enda i kampen mot sjukdomen. En kompetent utvald teknik och strikt överensstämmelse med doktors recept är också en viktig faktor vid framgångsrikt bortskaffande av sjukdomen.

Funktioner av utvecklingen av kronisk prostatit

I utvecklingen av denna typ av sjukdom uppträder en signifikant ökning av prostata, vilket leder till en problematisk urinering. Detta leder i sin tur till att blåsan inte tömmer och det finns irritation för regelbunden urinering. Å andra sidan, urinen som förblir i pelleten bladen, varigenom bildandet av stenar i urinblåsan, vilket hindrar processen för urinutflöde massa av njurarna, och igen, är bildade oönskade stenar, men i njurarna. Denna funktion är anledningen till att njurarnas funktion kommer att utföras med betydande överbelastningar, vilket leder till snabb slitage av dessa organ.

Behandling av cron. prostatit kan produceras på flera sätt, men om du vill uppnå höga och snabba resultat är det bättre att lita på beprövade effektiva tekniker som har gjort det möjligt för många patienter att bli av med denna sjukdom.

Ett av de mest effektiva sätten att bota cron. prostatit är UVT. Denna teknik (chockvåg) ger en möjlighet under en relativt kort period, utan användning av skadliga läkemedel för att bli av med en allvarlig sjukdom.

Denna metod används inom urologin för inte så länge sedan, men den här tekniken användes tidigare på andra områden - vid behandling av gemensamma sjukdomar, samt efter trauma, i neurologi och ortopedi. Dessutom användes chockvågsterapi i stor utsträckning ännu tidigare, vid behandling av njursjukdomar hos njurstenarna. Det gjorde det möjligt att förstöra stenformationer utan problem.

Snabb behandling av kronisk prostatit

De huvudsakliga svårigheterna med behandlingskursen är att observera processerna för stagnation av prostata. Hela funktionen är att i prostatakörteln, som inkluderar den körtelvävnad, såväl som små ihåliga ring täppa purulent slem massor och nypa svullnaden, sker en gradvis tillväxt och konsolidering av tumören. På grund av detta är det svårt att tolerera smärta som läkemedel inte klarar av eftersom de inte kan sippra in i zonen av inflammatoriska processer.

Tack vare användningen av chockvågsterapi, cron. prostatit till nästa nivå, eftersom detta förfarande ger en möjlighet att gradvis återställa nivån på permeabilitet tyger. Som ett resultat förbättrar blodcirkulationen betydligt, liksom effektiviteten av behandlingen med mediciner ökar.

Vad är funktionerna i proceduren

Principen för UVT består i genomförandet av normaliserad verkan av vågor (infraljud) med en specifik längd, tryck och även effekt på inflammerade zoner, kännetecknad av en ökad densitet jämfört med normala, friska vävnader.

Tack vare användningen av denna teknik, bota. Prostatit redan i början visar positiva resultat. Detta beror på det faktum att i förfarandet enligt UHT, penetrerar de tryckvågor fritt genom frisk vävnad "vilar" i inflammation i prostataområdet, och aktiverar metabolismen i det drabbade området processer och blutwurst mikrocirkulationen.

Hela processen ger en analgetisk effekt, arbetar med regenerering av störda kapillärer, minskar inflammation, och förbättrar också avsevärt produktionen av kollagen i de djupaste områdena av vävnader.

Användning av UHT

På grund av påverkan av lågfrekventa akustiska vågor överförda av en speciell enhet utförs en speciell effekt på prostata. Detta ger en möjlighet:

 • bli av med stillastående fenomen;
 • för att aktivera lymfdräneringen och cirkulationen;
 • starta processen för att stimulera bildandet av helt nya kapillärer, vilket förbättrar blodcirkulationen av den skadade platsen;
 • att krossa de bildade stenarna.

Varför ska jag tillgripa UHT-terapi

Den enorma fördelen med denna metod är dess fullständiga smärtlindring. Hur utförs UHT?

Vid användning av denna metod utförs behandling för prostatit enligt följande:

 1. På ytan av skrotets hud appliceras en speciell gel.
 2. Enheten justeras enligt patientens personliga egenskaper och egenskaper.
 3. Sensorn är fast fastsatt på ytan av huden.
 4. Inkludera utrustning som har en terapeutisk effekt.
 5. Varaktigheten av detta förfarande kan ligga i intervallet 5 till 30 minuter.
 6. Det utförs under konstant tillsyn av medicinsk personal (oftast är denna process kontrollerad av en separat specialist).

Den vanliga kursen, som använder vågchokterapi för att bota cron. prostatit, består av fem till sju procedurer. De är sällsynta. I de flesta fall utförs denna åtgärd en gång i veckan, och i vissa fall även i dussin dagar.

I de flesta fall märker patienter att svårigheter i urinering och smärta i prostata börjar försvinna efter den första sessionen. Detta gör det möjligt att skapa ett positivt humör hos patienter, vilket är en mycket viktig faktor som möjliggör ytterligare effektiv behandling.

Det är av denna anledning att många kliniker föredrar att använda denna progressiva och högeffektiva metod.

Huruvida det är nödvändigt att genomföra upprepade behandlingskurser

Det är ledsen, men med ålder utvecklas denna sjukdom bara. Dessa behandlingar är cron. prostatit tillåter inte bara de sjuka att leva normalt (inklusive sexuellt), men hindrar också signifikant utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Samtidigt, efter vissa tidsperioder (vanligtvis några år), rekommenderar experter dig att upprepa sessionerna med vågchokterapi för att bibehålla effekten av cron-behandling på den önskade nivån. prostatit.

Vilka kontraindikationer finns för UHT? Vem ska inte använda denna behandling?

Före detta förfarande utförs en detaljerad undersökning först. Det är nödvändigt att detektera närvaron av en inflammatorisk process i prostata, eller omvänt att fixa sin frånvaro.

Dessutom rekommenderas det inte att genomgå UVT om behandlingen är cron. Prostatit krävs för att utföras med en påvisad onkologisk sjukdom. I detta fall kan detta förfarande påskynda processen för canceraktivering.

Specialiserade förebyggande utförs om det avslöjas ökad vaskulär skörhet och minskad blodproppar.

Också, UTV är inte lämpligt för patienter som har en infaserad pacemaker.

Hur effektivt är UHT? Är rehabiliteringsperioden nödvändig efter behandling med denna metod?

I detta fall är det ett effektivt förfarande i alla sinnen som garanterar ett 100% positivt resultat. UHT kan kombineras med andra metoder eller kan användas separat. Den löser, på grundval av informationen, en specialist-urolog.

Ingen specialiserad rehabiliteringsprocess efter behandlingen av denna cron. sjukdom är inte nödvändig. Efter sessionerna kan en person omedelbart återvända till det aktiva livet, göra sitt arbete och sin familj.

Shockwave terapi med prostatit är en enkel metod, tillgänglig för alla.

En av de mest effektiva icke-medicinska metoder i modern urologisk praktiken har blivit en chock-wave terapi för prostatite.Spetsifika patologi ligger i dess enskilda flöden, ofta symptomfri, och ett brett utbud av etiologiska orsaker som kan provocera uppkomsten och utvecklingen av negativa processer. Behandling av sjukdom i prostatan, utförs beroende på stadiet av sjukdomen, och provokatör bidra till dess förekomst.

En betydande del av den mänskliga hälften av mänskligheten, under en viss livstid, utsätts för den negativa processen och söker medicinsk hjälp även när behandlingen ger betydande svårigheter. Antalet föreskrivna läkemedel, vilka var och en verkar nödvändiga, leder ibland till uppkomsten av negativa biverkningar som kräver ytterligare korrigering och även medicinering. Användningen av chockvågsterapi vid behandling av prostatit är ett framgångsrikt alternativ till konservativ behandling av sjukdomen, som nyligen har blivit utbredd.

Metodens effektivitet

Chockvåg terapi för prostatacancer i modern praxis att behandla sjukdomen började få spridning relativt nyligen, efter ett alternativt förfarande har tillgripit patienter har provat alla de traditionella metoderna för konservativ behandling, men inte fått, samtidigt, någon betydande lättnad. Specificitet teknik som används, och vanan att lösa problemet med droger, blev allt detta ett hinder för att få tillgång till denna ursprungliga terapeutiskt medel.

Vissa män känner redan en stor lättnad i det första förfarandet

Några av de män som kom för första gången kände märkbar lättnad redan i det första förfarandet, och framgångsrikt fick den eftertraktade befrielsen från den kroniska processen. Detta är förståeligt, eftersom maskinvarumetoden, när den appliceras, ger följande terapeutiska effekter:

 • signifikant förstärker blodflödet och lymfflödet och eliminerar alltså stagnerande fenomen;
 • har en analgetisk effekt som liknar en smärtstillande medel, som redan är märkbar från det första förfarandet;
 • orsakar tillväxten av nya mikrokapillärer, vilket därigenom återställer metabolismen störd under sjukdom;
 • avlägsnar de fibrösa formationer som inträffade under den patologiska processen
 • förstör förkalkningar, med vissa typer av prostatit som bildas i kanalen och störa den naturliga metabolismen och cirkulationen;
 • återställer käftens naturliga funktioner, som påverkas av den inflammatoriska processen,
 • bidrar till regenerering av drabbade vävnader och återupptagandet av normal organfunktion.

Kärnan i metoden

Akustiska impulser, ohörbara för det mänskliga örat, men utbredd i naturen, återskapas med hjälp av speciella hårdvaruanpassningar. Grunderna för reproduktion av ljudvibrationer är magnetiska eller vibrationer. En naturlig chockvåg har en låg motståndskoefficient. Det passerar lätt genom människans naturliga miljö, vare sig den är flytande eller mjukvävnad. Slagkraftvågor rekonstituerade med hjälp av speciell utrustning, passerar den lätt genom vävnaderna, som inte påverkas av den patologiska processen, men har en effekt på patologiskt tätning som oundvikligen uppstår i kronisk sjukdom.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi

Denna funktion har möjlig utbredd användning av stötvåg terapi i andra grenar av medicinen, särskilt vid trauma och sjukdomar i rörelse apparata.Udarno våg terapi för prostatacancer förstör den karakteristiska förtjockning av väggarna i prostatan, en destruktureringen inverkan på hur noderna och blodcirkulationen i prostata odnovremennovosstanavlivaet. Detta minskar och eliminerar den inflammatoriska processen, vilket på så sätt accelererar återhämtningen.

Kontraindikationer för användning

Absolut säkerhet, smärtlöshet och komfort i förfarandet betyder emellertid inte att det finns absolut inga kontraindikationer för dess användning. Shockwave terapi vid behandling av prostatit rekommenderas inte starkt och är inte ordinerad under följande villkor:

 • akuta infektiösa processer i bäckenorganen;
 • onkologiska sjukdomar i det urogenitala systemet på grund av risken för blödning som uppstår när tumören sönderfall
 • Dekompenserat hjärtsvikt;
 • flegmonös eller en purulent form av prostatit, farlig med en potentiell bristning av abscesser och utflödet av pus;
 • senaste trauma mot höftbenen eller lederna;
 • urinrörsplastik.

Om du utesluter från listan över potentiella patienter, vars vittnesbörd kan innebära vissa risker, vid UHT-sessionerna, är biverkningar endast en liten mängd. Detta kan vara en liten rodnad (rodnad) i huden, svullnad som passerar snabbt efter sessionen och den ömhet som observerats vid akustisk pulsanslutning. När STEN- prostatit bildar stötvågen behandling, tillämpas och formas för krossning njursten, mozhetvyzyvat obehag under injektion förstörde njursten vid urinering.

Recensioner av män som genomgick chockvågsterapi

recensioner

Den enda faktorn som fortfarande inte tillåter vissa patienter att vända sig till en progressiv teknik är den relativt höga kostnaden för behandlingskursen. Men nyligen har chockvågsterapi med prostatit, vars recensioner utsätts för extrem välvilja, blivit mer vanligt förekommande fysioterapi taktik.

Svaren på män som har behandlats med UHT berättar för förbättringar som känns efter det första förfarandet. Brist på snabb framsteg av sjukdomen möjliggör en behandling med två veckor. Efter denna kurs är det inte längre nödvändigt att ta mediciner. Recensioner av vissa patienter säga att för att uppnå optimal terapeutisk effekt, tillräckligt för fem till sju behandlingar, och efter behandlingen, mannen kan återgå till ett normalt liv.

I vissa fall normaliseras nästan fullständig återställning av erektilfunktionen, försvinnandet av negativa smärtsensioner, miktureringen, det störda psykologiska tillståndet återställs. Den höga kostnaden för UHT bör inte vara ett hinder för en återgång till det normala livet, eftersom långvarig medicinering är mycket dyrare.

Metod för chockvågsterapi vid behandling av prostatit

Över gränsen för fyrtioårsjubileet blir människokroppen mer mottaglig för olika sjukdomar, hittills obetydliga. Antalet sjukdomar i kardiovaskulära och genitourära system ökar betydligt. Dessutom ökar antalet onkologiska sjukdomar.

Vid denna ålder börjar nästan varje femte man lida av prostatit. Speciellt för hans behandling har många metoder skapats - både konservativa och krävande fysioterapi. En av de vanligaste metoderna är chockvågsterapi.

Kärnan i chockvågsterapimetoden

Metoden är att använda chockvågor. Dessa vågor uppfattas inte av mänsklig hörsel, eftersom deras frekvens ligger under hörapparatens tröskelvärde. Under naturliga förhållanden bildas de mot bakgrund av seismisk aktivitet, inom industrin - under drift av maskiner. I medicin används speciella anordningar för deras bildning, baserat på verkan av antingen en magnet eller vattendoscillationer. Som ett resultat av deras arbete bildas chockvågor.

Stötvågorna har en låg motståndskoefficient, och därigenom sprider sig snabbt i mjuka vävnader, och vätskemedium (normal prostatavävnad myagkoelasticheskoy konsistens, men vågor passera därigenom utan att utöva en viss effekt). I mer täta medier med passagen av vågorna är deras destruktion (på grund av denna effekt, chock - våg terapi används ofta i traumatologi vid behandling av kronisk trauma).

För normal vävnad Datavågor är ofarliga (dock bör det användas med försiktighet i skelettet, särskilt med tecken på benskörhet, eftersom du kan orsaka spontan fraktur på benet, vilket är extremt farligt för benskörhet av bäckenet).

När prostatit utvecklas blir den prostatiska vävnaden tätare. Att passera genom ett sådant tyg bidrar chockvågor till förstörelsen av sälar och knutar. Dessutom stimuleras blodtillförseln i detta område, vilket bidrar till eliminering av inflammatorisk process och snabb återhämtning.

Förfarandet ger inte några obehagliga känslor; Det är helt smärtfritt.

Fördelen med denna metod ligger inte bara i den direkta effekten på körtelvävnaden, men också i möjligheten att använda mindre doser av läkemedel vilket avsevärt minskar deras toxiska effekt på kroppen. Behandlingstiden med den kombinerade metoden reduceras signifikant; Kvaliteten på behandlingen lider inte av detta.

Shockwave terapi är indicerat i de flesta fall av katarrhal prostatit.

Kontraindikationer för användning av HC-terapi

Använd inte denna metod för individer med akut infektionsprocess i bäckenregionen, med en progressiv onkologisk process inom vågaktivitet i tillståndet för dekompensering av hjärt-kärlsjukdomar.

 • Vid akut infektiös process är försämring av tillståndet under förfarandet möjligt, vilket kan resultera i all behandling som utförts.
 • Med utveckling av purulent eller flegmonisk form av prostatit, eftersom det finns en risk för bristning av purulent formation under proceduren.
 • När vågorna appliceras på den progressiva tumören kan den förfallna med utveckling av nekros eller blödning, vilket kan leda till snabb död hos patienten
 • Under dekompensationstillståndet kan hjärtat inte tillfredsställande leverera vävnader och organ med blod. Genomförd vågterapi genom att stimulera blodcirkulationen kan leda till livshotande störningar i hjärtats arbete
 • Använd inte denna metod för individer med intolerans mot denna procedur.
 • Absolut kontraindikation för förfarandet är en frisk fraktur av bäckenbenen.
 • Det rekommenderas inte att utföra denna procedur hos personer med nedsatt urinblåsa och urinrör.

Även om chockvågsterapi har använts i urologi relativt nyligen har den kunnat visa sin effektivitet, vilket har gjort det möjligt att bli en av de bästa behandlingarna för prostatit.

Video om chokvågsterapi vid behandling av prostatit.

Vad är fördelen med chockvågsterapi för prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är ett effektivt och säkert förfarande som syftar till att behandla och förebygga ett brett spektrum av sjukdomar. Under de senaste 20 åren har denna teknik gjort ett betydande steg i utvecklingen och täckte huvudområdena medicin. Shockvågsterapi med prostatit är inte det enda, men effektiva sättet att bli av med denna sjukdom.

Principen för chockvågsterapi

UHT har länge framgångsrikt använts i klinisk praxis av ortopedister, traumatologer, urologer, kosmetologer. Den största fördelen med detta förfarande är ett omedelbart resultat. I urologiskt fält används UHT för att behandla sjukdomar som:

 • prostatit;
 • Pelvic pain syndrome;
 • Adenom av prostata;
 • Erektil funktion.

Den terapeutiska effekten är baserad på koncentrationen av fokuserade chockvågor (CVS) på patologins fokus. Under inverkan av en akustisk våg löses fibroser, bildas nya kärl, kollagen och hyaluronsyra produceras.

Apparaten med chockvågsterapi består av flera element:

 • Procedurbordet;
 • Emitter av fokuserade pulser;
 • Fokuseringssystem;
 • Kontur med gnistgap;
 • Kontrollpanelen.

Principen för operation är baserad på omvandling av en akustisk puls till en våg som kan penetrera till ett djup av 12 cm. Det gör ingen skada på vävnaderna i pulsöverföringszonen.

Patologins fokus kan ligga på olika djup. För att noggrant påverka det, utförs ultraljudsdisposition före UVT-sessionen. I processen med forskning förtydligas den exakta lokaliseringen av den patologiska processen.

Resultatet av UVT

Shockwave terapi har använts i medicin och kosmetologi sedan 90-talet av förra seklet. Under denna tidsperiod har flera studier genomförts, vilket bekräftar effektiviteten av CVS: s inverkan. Vi har ackumulerat statistik som gör det möjligt för oss att med säkerhet ange den otvivelaktiga effekten av UHT vid behandling av olika former av prostatit, inklusive kronisk.

Enligt läkarna kan patienterna efter den första behandlingstiden uppleva mild smärta. Vid slutet av den första dagen efter förfarandet passerar de utan spår. Sårhet uppstår på grund av splittring i fibrotiska, cystiska och andra formations patologi.

Kontraindikationer för användning av chockvågsterapi

Liksom alla andra fysioterapitekniker har UHT kontraindikationer. På alla områden av medicin är de egna. I andrologi är dessa följande tillstånd:

 • Akut bakterieinfektioner i det drabbade området;
 • Tumörbildningen är godartad och malign;
 • Vaskulär trombos;
 • Infektionssjukdomar i akut form;
 • Planerad mottagning av antikoagulantia;
 • Blodkoagulationsstörningar
 • Sår av hud och muskelvävnad i exponeringsområdet.

Resultatet av behandling av prostatit med chockvågsmetod

Vid behandling av prostatit genom chockvågsterapi inträffar följande:

 • I vävnaderna observeras utveckling av vaskulära tillväxtfaktorer;
 • Endotelväxtfaktorn för proliferation (delning) av celler produceras;
 • Aktiviteten hos mastceller, som producerar antiinflammatoriska föreningar, ökar.

Behandling av prostatit med UVT-metod möjliggör:

 • Multiplicera förbättra blodflödet i prostata;
 • Eliminera trängsel i bäckenet;
 • Aktivera processer för anestesi, helande och regenerering

Hur är proceduren för behandling av prostatit chock-våg metod

Under chockvågsterapinsessionen ligger patienten i en liggande position. Benen är något böjda och något dilaterade i höftled. Effekten på patologins inriktning utförs av en sensor (applikator) av cylindrisk form. Diametern är 15 mm. Innan proceduren startas behandlas sensorn med ett speciellt lim.

 1. Sensorn sätts in i den centrala delen av perineum.
 2. Placera applikatorn i en vinkel på 30 ° till vänster.
 3. Därefter i en vinkel på 30 ° till höger.
 4. Placera sensorn i mitten av perineum vinkelrätt mot huden. Denna bestämmelse förblir oförändrad till slutet av förfarandet.

Vad du behöver veta om patienten

Det förbrukade materialet i chockvågsterapiapparaten är en kula. Den rör sig med en given periodicitet och bildar stötvågens riktning och kraft. Kula är gjord av slitstarkt material, men är konstruerat för ett visst antal slag. Således är hennes tjänsteperiod begränsad.

Innan du betalar för sjukhusvård, erbjuder behandlingar behandling av prostatit shockwave terapi, måste du se till att pengarna väl kommer att spenderas. För att göra detta kan du be den medicinska personalen att skicka dokument om att leveranserna ska skiftas i rätt tid.

Hjälper chockvågsterapi med prostatit?

Shockwave Therapy (UVT) är effekten på infekterade vävnader av infraljudsstrålning. Inflammad prostatavävnad är mer tät, om den jämförs med strukturen hos ett friskt organ. Denna funktion gör att chockvågan passerar genom friska vävnader utan att skada dem och påverkar endast inflammationsfokus.

Sådan selektivitet tillhandahålls av våglängden och strålningskraften. Shockwave terapi med prostatit förbättrar metabolismen och metaboliska processer direkt i inflammerade vävnader, utan att påverka hela kroppen.

Hur fungerar UHT?

Initialt användes chockvågsterapi som den enda effektiva icke-invasiva metoden för fragmentering av biologiska stenar i njuren och urinblåsan. Under de senaste åren är metoden populär i terapin av prostatit.

Effekten av chockvågsterapi i prostatit beror på:

 • Eliminering av stillastående processer;
 • Krossande stenar i prostatakörteln;
 • Normalisering av lokal metabolism;
 • Stängning av vävnadsinflammation

Metoden eliminerar snabbt smärta i urinering. Effekten av UVT riktas mot krossningen av förkalkningar och fibrösa formationer i prostata vävnaderna. Detta bidrar till att eliminera stillastående processer.

Infraljudsexponering avlägsnar ödem i prostata vävnaden, vilket minskar trycket på blåsan. Patientnotation - efter flera sessioner av UHT-styrka ökas markant och smärtsamma känslor under utlösning, karakteristiska för en kronisk form av prostatit, passerar.

Huvuddragen hos UHT är stimulering av tillväxt av nya kapillärer. Detta ökar blodflödet till prostatakörteln. Stimulering av blodcirkulationen i de cavernösa kropparna bidrar till att förbättra erektionen.

Effekten utförs av en radiell eller fokuserad våg. De skiljer sig i djupet av penetration i vävnaden - från 65 till 130 mm. Ju större djupet av påverkan desto desto bättre blir den terapeutiska effekten.

Kontraindikationer UHT

Metoden används inte vid behandling av bakteriella former av prostatit. Den möjliga skada av chockvågsterapi i detta fall är spridningen av bakteriell infektion som ett resultat av stimulering av cirkulationen.

UHT används inte i onkologi. Infraljudsexponering kan orsaka att tillväxten av maligna celler accelererar.

Om blodproppar bryts, bör du rådfråga en läkare om möjligheten att behandla en chokvågsmetod. I detta fall anges stödjande terapi före UHT-sessionen.

UHT för prostatit

Shockwave Therapy (UHT) med prostatit är en relativt ny riktning i urologi. Tidigare användes tekniken i ortopedisk riktning, vid behandling av neurologiska sjukdomar, liksom olika patologier i lederna och i trauma. Om du gräver djupare in i historien, användes UHT för att förstöra beräkningar i njurarna. UHT för prostata är användbar på grund av effekterna på de inflammatoriska processerna, eftersom de drabbade vävnaderna har en ökad densitet.

Stötvågsterapi av prostata

Kärnan i metoden

Shockwave-terapi av prostata är en metod att påverka det drabbade organet med hjälp av impulser av en akustisk typ. För mänsklig hörsel är frekvensen inte hörbar, eftersom den är bortom perception. Bildandet av chockvågor förekommer i den naturliga miljön (seismisk aktivitet på jorden, arbete av enheter nära en person etc.).

Medicinsk träning behandlar UHT som ett sätt att behandla prostata, som redan har vunnit positiva recensioner. Skapandet av impulser sker genom magnetiska svängningar eller vattenrörelse. På grund av kroppens låga motståndskraft mot sådana vågor överbryggar impulserna lätt kroppens och det flytande mediet, som når prostata vävnaderna, och skadas av inflammation. Webbplatser som inte är utsatta för patologi undviker effekterna av vågor.

Med utvecklingen av patologi i prostatakörteln ökar tätheten hos vävnader. Den främsta orsaken till inflammation är stagnation av blod i bäckenorganen. Shockwave terapi för behandling av prostatit är aktuell på grund av punkteffekten på det komprimerade mediet och dess förstöring. Det är särskilt viktigt att använda UVT vid behandling av återstående traumatiska händelser.

Shockwave terapi för prostatit, enligt recensioner av specialister, medicinsk forskning och patienter, orsakar inte smärt syndrom och skadar inte friska vävnader. Detta innebär fullständig säkerhet för patienten. Men det är viktigt att observera ökade försiktighetsåtgärder för patienter med patologier i bensystemet, annars kan UVT leda till fraktur. Den farligaste kontraindikationen är osteoporos.

Förfarandet för UHT vid akut prostatit

När prostataadenom bildas finns det en signifikant komprimering och en ökning av prostata. UHT med prostatit förstör inflammerade noder och tätningar, stimulerar blodflödet och ökar blodcirkulationen, hjälper till att minska svårighetsgraden av inflammatorisk process och därmed accelererar återhämtningsprocessen.

En ytterligare positiv aspekt är möjligheten att minska antalet mediciner som används under behandlingen, minska doseringen och minimera risken för biverkningar av droger. UHT minskar även kursens varaktighet för terapi av katarrhal form av prostatit.

Allt om behandling av prostatit med hjälp av UVT är bara känt av en specialist. Så kan utnämningen endast ges av den behandlande läkaren, som kommer att bedöma effektiviteten och lämpligheten hos tekniken i ett visst fall.

Kontra

Även med hänsyn till den relativa säkerheten hos terapitekniken allokerar läkare ett antal kontraindikationer, där användningen av UHT blir oacceptabel.

Kontraindikationer för UHT:

 • tekniken används inte om en patient har en infektion i bäckenet som påverkar intilliggande organ
 • Terapi är kontraindicerat för män som har onkologi med lokalisering i könen i köns- eller urinvägarna. Annars kan blödning uppstå på grund av snabb eliminering av uppbyggnaden, du måste utföra en operation för att stoppa blodet.
 • Fel i hjärtventilen, speciellt i dekompressionsform;
Enhet för behandling av prostatit med UVT-metod
 • vidhäftning till sekundär sjukdom uppenbarar sig sig som en purulent prostatit eller en flegmonös form av prostata, när det finns risk för förstörelse av abcesserna och infektionen i blodet eller systemisk skada på kroppen;
 • med ohälsade sår eller skador lokaliserade i bäckenregionen. Tekniken är kontraindicerad både vid skador på leder och ben.
 • Du kan inte utföra UHT efter kokning i urinröret.

Utbredd behandling har förvärvats på relativt kort tid. Shockwave-terapi med prostatit fick positiva recensioner i olika kategorier av män i olika åldersgrupper. Många experter är benägna att tro att UHT är det bästa sättet att eliminera prostata adenom när det gäller prestanda och harmlöshet.

Biverkningar

Medicin har registrerat kliniska fall av biverkningar från SWT. Bland de vanligaste reaktionerna i kroppen är:

 • Hyperemi i området där de påverkas av en akustisk impuls;
 • svullnad;
 • Utseendet av smärta - har främst en kort natur.

Sådana fenomen elimineras på egen hand om 7-10 dagar.

Effektivitet av UVT

Terapi av prostata adenom med hjälp av UHT möjliggör att påskynda utvecklingen av nya grenar av kapillärer, vilket upprepade gånger förbättrar blodcirkulationen genom bäckenet. På grund av den kvalitativa cirkulationen av blodstagnande fenomen elimineras och metaboliska processer normaliseras.

Ofta finns det en bildning av fibros i prostata på grund av det patologiska tillståndet i orgeln. Genom UVT säkerställs resorption av fibros.

Vid detektering STEN- sjukdom formen UHT tilldelning används för destruktion av concrements genereras och matas ut i form av sand stenar i urinen. Med denna terapi är det möjligt att förstöra njurstenar, behandlingsförloppet är annorlunda och beror på stenarnas sammansättning.

recensioner

Prostata är ansvarig för ett stort antal funktioner i reproduktionssystemet. Detektion av prostatit uppträder ofta vid äldre ålder över 65 år, då stagnation bildas eller intensifieras på grund av passiv livsstyrning och utseendet på andra sjukdomar i hjärt- eller reproduktionssystemen.

Om chockvågsterapi av prostatitisöversikter möts alltmer på grund av den växande populariteten hos denna teknik. UHT används i Ryssland i 6 år. Bristen på forskning om fysioterapeutiska procedurer mot prostatit leder till vaksamhet hos vissa specialister. Synpunkter från läkare som använder tekniken noterar accelerationen av regenerering av skadade vävnader och en minskning under patientens behandling.

Användningen av UHT i urologi

Många patienter som lider av patologi i prostatakörteln vill prova tekniken för chockvågsterapi, men de möter brist på information eller feedback. Idag innehåller flera forum ofta motstridiga uppgifter och ibland vilseleder patienten.

Bevis på effektiviteten hos tekniken är den utbredda användningen av anordningar för UVT, och de har köpts av ledande och specialiserade medicinska institutioner. Resultaten är mycket mer optimistiska än förväntat. Förbättringen i tillståndet är mycket snabbare, smärtan i processen eller efter att behandlingen inte kommer eller går bort om några dagar. Även den psykologiska stämningen hos deltagarna i UHT förbättras.

Enligt recensioner av patienter som genomgick UHT kan man konstatera att det finns positiva förändringar efter 1 procedur. Om prostatit inte är akut tar behandlingen cirka 2 veckor. Efter denna tid kan du vägra att använda droger, i vissa fall är det en fullständig återhämtning. Vid avancerade och akuta former av sjukdomen används UVT i 2-4 månader.

För att uppnå bästa möjliga resultat av terapi, föreskrivs 5 till 7 procedurer. Det rekommenderas att utföra dem med en period av 10 dagar i en poliklinisk inställning. När behandlingen är klar återgår mannen till en normal rytm av livet utan att det behövs sjukhusvistelse.

Den viktigaste nackdelen med metoden - ett högt pris - för en genomsnittlig bosatt UHT kommer att orsaka allvarliga skador på budgeten. Med tanke på effektiviteten av behandlingen föredrar många patienter idag att "betala" för deras hälsa.

Verkliga recensioner av män

Idag är det svårt att hitta riktiga återkopplingar på webben på grund av den höga kostnaden för proceduren och delikatessen av ämnet, eftersom män inte gillar att prata om prostatit.

User Nemia, 38 år gammal, 6 av dem med prostatit:

"Jag blev behandlad i Ryssland i hopp om att prostatit fortfarande skulle komma undan, men det hände inte. Jag åkte till Israel, som det visade sig, de kan inte hjälpa, de skriver samma sak som i Ryssland. Jag kom över på Internet på UHT och anmälde mig till en kurs bestående av 10 förfaranden, varav en paus är 2 veckor. Under lång tid fanns inga resultat, men efter den 7: e proceduren var symptomen nästan borta. "

"Jag bestämde mig för att dela med mig av UVT. Prostatit bildades på grund av en misslyckad operation, det fanns också en krökning av penis. Efter en andra operation observerades inga positiva förändringar. Det registrerades på UHT och efter 7 sessioner av en smärta har drabbats återställdes erektionen, kurvorna har praktiskt taget lämnats. Prostata receded, även om jag inte utförde diagnosen. "

slutsats

Prostatit är en sjukdom som är benägen för utveckling, därför blir det nästan alltid en kronisk form, om det inte fanns någon lämplig, snabb behandling. Kursen kommer att komplettera SWT, som ger snabb borttagning av kompakterade, inflammerade områden och ökar blodcirkulationen i hela bäckenregionen.

Shockwave terapi vid behandling av prostatit

Shockwave terapi vid behandling av prostatit

prostatit - En känd sjukdom bland den manliga delen av Kievs befolkning och att behandla urologin. Tyvärr ger medicin inte tydligt definierade skäl som utlöser uppkomsten av icke-infektiös prostatit. I fallet med bakteriell prostatit För en erfaren urolog kommer det inte vara svårt att ordinera en antibiotikakurs och om några veckor för att befria sjukdomen. I fallet med stillastående eller kronisk prostatit behandling kan inte fortsätta så snabbt och effektivt - ofta många män "lever" i år och årtionden och upprätthåller ett mer eller mindre normalt hälsotillstånd mellan årstiderna för förvärring - vår och höst.

Från sjukdomens namn "kronisk prostatit"Du kan redan föreställa dig orsaken till dess förekomst - det är stillastående fenomen i prostata. Tänk dig en finporerad svamp fylld med vatten - var och en av dess mikroskopiska lober innehåller en vätska. Krama en svamp, du tömmer den, har spenderat en sorts dränering, sänker den i vattnet - svampen kommer att absorbera fukt igen. Prostaten hos en man i sin struktur ligner mycket på en svamp, fylld av prostata körteln. Orsaker till kronisk prostatit alla är kända och vi kommer inte att bo på dem. Det är viktigare att förstå hur man förebygger eller botar den redan existerande stillastående eller kronisk prostatit.

Läkare vet det kronisk prostatit - En av de få sjukdomarna i medicin, som kännetecknas av en mycket stor lista över alla typer av medicinska och fysioterapi tekniker för behandling. Vår medicin "introduceras" i protokollen för behandling av prostatit i Kiev, ett antal tabletter med biverkningar som i framtiden kommer att kräva ytterligare behandling. Ett av de största problemen vid behandling av prostatit är beslutet eller eliminering av stagnation i prostatakörteln. Medicin hjälper bara delvis och endast under upptagandet - så fort patienten slutar behandling - upphör deras effekt också.

Förutom att eliminera orsakerna som leder till starten av kongestiv eller kronisk prostatit, behövs också en effektiv behandlingsmetod. Nyligen är en effektiv metod för behandling av prostatit chockvågsterapi (UVT). Tack vare utseendet på den ukrainska marknaden för den schweiziska utrustningen Storz Medical (Stortz Medical) eliminerades stagnerande fenomen i prostata och följaktligen kunde behandlingen av prostatit bli möjlig i bara 7 procedurer.

På grund av de unika effekterna av chockvågen terapi, som används även i kardiologi vid behandling av kranskärlssjukdom, har urolog blivit mycket lättare att "slåss" med prostatit, vid vad som är absolut säker för hälsan hos patienten.

Akustisk (chock) våg som tränger in i prostata:

 • ökar blodflödet och lymfflödet från 40 till 100 (!) gånger, helt eliminerar stillastående processer;
 • har en bedövningsmedel (analgetisk) effekt redan med det första förfarandet
 • orsakar neoangeogenes (den enda metoden i medicin) är tillväxten av nya mikrokapillärer, återställande av störd metabolism;
 • "Avlägsnar" fibrotiska strukturer i prostata utan behov av kirurgisk ingrepp. Det bör noteras att fibros är ofta en stark "vägg" på vägen till full återhämtning och i åratal prova smärta i prostata;
 • akterpå förkalkning i prostata (med beräknad prostatit) - den akustiska vågen "förstör" dem och tack vare den återställda metabolismen elimineras de naturligt från kroppen.

Vilken utrustning används för att behandla prostatit?

Tack vare de unika munstyckena som finns i schweiziska enheter väljer doktorn den lämpligaste som bildar önskad akustisk våg. Till exempel är en av sådana bilagor i den schweiziska utrustningen Storz Medical, som används i kliniken "Avatage", DeepImpact (DeepImpact). Ur namnet själv är det redan klart att den är avsedd för djup penetration - upp till 7 cm. Dessutom, den har både en radiell och plan form av en ljudvåg av hög energi - en unik prestation av teknikteknik, som inte har några analoger bland producenter av liknande utrustning. Stötvågen bildande (ej att förväxla med ultraljud) i munstycket Deep Impact spektrum infra påverkar direkt hela prostata, omedelbart "dispergering" zastoynfe i prostatakörteln, eliminerar fibroid bildning och förkalkning, löser problemet med prostatit hos män är absolut säker. Den enda bieffekten av chockvågsterapi vid behandling av prostatit - detta är den möjliga bildningen av blåmärken eller blåmärken i applikationsplatsen UVT. I världen praktiserar, inte ett enda fall av komplikationer efter behandling av prostatit chockvågsterapi. Det är inte konstigt att chockvågsterapi så snabbt blir populär bland läkare i Kiev.

Unika huvuden (bilagor) för chockvågsterapi i kliniken "Avatage"

Det är viktigt att komma ihåg att stötvåg terapi vid behandling av prostatit kan vara både oberoende och självförsörjande behandling (monoterapi), och att agera i kombination med medicinering - är absolut nödvändigt preliminärt samråd med läkare.

Vem kommer att dra nytta av chockvågsterapi?

Alla män som:

 • lider av kongestiv eller kronisk prostatit;
 • har i prostata förkalkningar, det vill säga en diagnos är etablerad - beräknad prostatit;
 • frisk, men bestämde sig för att genomgå en kurs av chockvågsterapi för förebyggande av prostatit.

Behandling av prostatit med chockvågsterapi i kliniken "Avatage"

Behandling av eller förebyggande av prostatit i medicinsk centrum för chockvågsterapi "Avatage" består av 7 procedurer med ett intervall på 5 - 7 dagar. Förfarandet är polikliniskt och icke-invasivt (att skära, sticka, "shove" inuti kommer inte att vara något) - till perineum i prostataområdet appliceras sändaren av en akustisk våg med ett speciellt munstycke. Procedurens varaktighet (utan hänsyn till tidpunkten för kommunikation med läkaren) är cirka 10 minuter. Under denna period med en viss frekvens och energi i prostataområdet kommer "överförda" 3000 pulser (stroke) - strängt enligt det schweiziska protokollet för behandling av prostatitstockwavebehandling.

På skärmen på den schweiziska enheten övervakade UVT Storz Medical antalet pulser efter proceduren

För att förhindra spekulationer på marknaden för sjukvård i Kiev, minns vi att kostnaden för förfarandet inte är beroende på vilken tid på anläggningen, och tidigare protokoll behandla prostatit antal pulser (eller beats). Om i någon av klinikerna i Kiev ange att priset för förfarandet UHT, till exempel i 10 minuter - 100 UAH, och för 15 - 150 UAH. - kom ihåg: du mötte antingen scammers, eller inte med chockvågsterapi, eller båda, eller med amatörer.

Den mest moderna och endast i Kiev schweiziska maskin Storz Medical Fokuserad chockvåg terapi för behandling av prostatit, Peyronies sjukdom, erektil dysfunktion, och CPP

Medicinsk centrum "Avatage" har 11 års erfarenhet av chockvågsterapi på schweizisk utrustning Storz Medical. Effektiviteten av behandling av prostatit chockvågsterapi i kliniken "Avatage" är 100%. I vår praxis fanns det inga fall av missnöjda män efter det att chockvågsterapiprocedurerna genomfördes. Män förbättrar inte bara deras hälsa utan har också sex under sin behandling.