Huvud
Skäl

Mörk och tablett Immunal - bruksanvisningar

Immunal (Immunal) - en örtmedicin som har antiviral, antiinflammatorisk, immunostimulerande och fungicid effekt.

Tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsbolaget Lec Pharma (Slovenien). Den huvudsakliga aktiva komponenten är echinacea purpurea (Echinacea purpurea), som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektionssjukdomar.

På denna sida hittar du all information om Immunal: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Immunal. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Hur mycket är det immuna? Medelpriset på apotek ligger på 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

 1. Sammansättningen av tabletterna innehåller den aktiva beståndsdelen Immunal - torkat gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.
 2. Sammansättningen av den immunala lösningen för oral administrering inkluderar en aktiv ingrediens - saften av Echinacea purpurea gräs, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.
 3. Immunal Plus C som den aktiva ingrediensen i kompositionen innefattar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Farmakologisk effekt

Immunal är en immunostimulerande beredning för framställning av vilket vegetabiliskt material som användes.

Echinacea purpurea, den främsta aktiva ingrediensen i preparatet, har en ganska rik komposition och innehåller olika aktiva substanser som förstärker och aktiverar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i lila Echinacea är effektiva stimulanser av immunitet och bidrar till ökningen av antalet leukocyter (granulocyter) och aktiveringen av fagocytos. Med användningen av läkemedlet förbättras övergripande hälsa och ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomar. Läkemedlet hämmar tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer.

I kliniska studier har det visat sig att örten Echinacea purpurea också har en antiviral effekt, är aktiv mot herpes och influensapatogener.

Indikationer för användning

Immunal är ordinerad för förebyggande, liksom behandling av virusinfektioner. Huvudindikationerna för utnämningen är:

 1. Intoxicering av olika gener.
 2. Förebyggande, behandling av influensa, SARS under epidemier.
 3. Stimulering av immunitet i herpes, akut respiratoriska infektioner, influensa.
 4. Ofta förkylningar på grund av försvagning av immunitet.
 5. Psyko-emotionell överbelastning.
 6. I den komplexa behandlingen av artrit, bronkit, pyelonefrit.
 7. I gynekologi för behandling av kvinnlig patologi.

Kontra

Lösningen är kontraindicerad för barn under 1 år, tabletter för barn under 4 år och även för patienter med laktosintolerans. Dessutom är samtidig administrering av Immunal och en grupp antibiotika som har cefalosporin som aktiv substans förbjudna.

Barn som är benägna att allergiska reaktioner bör ta denna medicin med stor försiktighet. Det rekommenderas inte att använda Immunal som behandling för patienter med aids, tuberkulos, leukemi, multipel skleros och andra autoimmuna sjukdomar.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet kan bidra till att stärka kontraktfunktionen i livmodern, därför rekommenderas det inte att förskriva det under graviditet och amning. Säkrare medicin, recensioner av läkare för behandling av virusinfektioner i gravida och ammande bröstmjölk är Antigrippin Agri (homeopatisk), nästan inga biverkningar.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för användning indikerar att immunsystemet ska ges oralt, oberoende av måltiden.

 • Tabletter: Vuxna och ungdomar över 12 år är förskrivna 1 tablett. 3-4 gånger per dag.
 • Lösning för oral administrering: Innan du tar rätt mängd av läkemedlet bör mätas med den bifogade doseringssprutan och utspätt i en liten mängd vatten. Vuxna och ungdomar över 12 år tar 2,5 ml oral lösning 3 gånger per dag.

För förebyggande under perioden med säsongsbetingade sjukdomar och behandling av förkylning rekommenderas att man tar drogen kontinuerligt i 10 dagar. Upprepade kurser är möjliga på rekommendation av en läkare efter en 14-dagars paus.

För behandling ska läkemedlet tas vid första tecken på förkylning.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de allra flesta patienter. I sällsynta fall kan bakgrunden av följande biverkningar av läkemedlet utvecklas: överkänslighetsreaktioner, vilka manifesteras av klåda, hudutslag, ansiktsödem, yrsel, andnöd, lågt blodtryck.

Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

överdos

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Särskilda instruktioner

 1. Kompositionen av lösningen för intag innefattar 20% etanol.
 2. Om symtomen kvarstår i 10 dagar, bör du kontakta den läkare som ordinerat behandlingen.
 3. Innan du börjar Immunal med barn under 12 år och patienter som har en historia av allergiska sjukdomar och bronkial astma, ska du kontakta din läkare.

Vid lagring av lösningen för intagning tillåts frisättning av en flockbildande fällning bestående av aktiva polysackarider. Innan du använder drogen ska injektionsflaskan med innehållet skakas noggrant.

Droginteraktioner

 1. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.
 2. Lösning för oral administrering Immunalt innehåller etanol, i samband med vilket läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra läkemedel.
 3. Det finns inga rapporter om någon kliniskt signifikant interaktion av läkemedlet i form av tabletter med andra läkemedel.

Ingen kliniskt signifikant läkemedelsinteraktioner som observerats med samtidig användning av etanol även i små mängder med en av de följande fem derivat av cefalosporin: cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, cefoperazon, moxalaktam. Patientens reaktion kännetecknades av ansiktssvullning, illamående, ökad svettning, huvudvärk, hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal i form av en lösning för oral administrering inte användas samtidigt med dessa antibiotika. Mottagning av läkemedlet Immunalt i form av en lösning för oral administrering är möjlig endast 3 dagar efter slutet av behandlingstiden med ovan nämnda cefalosporinderivat.

recensioner

Vi tog upp en del återkopplingar från människor om immunförsvaret:

 1. Kärlek. Jag försökte "Immunal" och som ett medel för förebyggande och som ett aktivt komplement i komplex behandling. Enligt min mening är effekten antingen helt frånvarande eller för märkbar. Jag kan inte säga att min immunitet har ökat. Men det här är min personliga erfarenhet, kanske är detta läkemedel inte lämpligt för mig. Mycket sorgligt faktum. Jag tror att försöka "Immunal" en gång - i vinter för att förebygga dricka, jag hoppas kommer att bidra till att höja tonen och motståndskraft mot förkylningar och virussjukdomar, och de senaste två åren mycket ofta sjuk under alla årstider utom sommaren, men förra sommaren ont också.
 2. Angelina. Jag kom till slutsatsen att det är bättre att återställa immunsystemet till mat: grönsaker, frukt, kokt kött. Jag drack själv Immunal, testad innan jag gav barnet. Jag drack paketet - ingen mening. Efter det tror jag inte på effekten av immunmodulatorer.
 3. Nastya. Mitt barn är mycket ont, blir ständigt kall och sitter hemma istället för att gå till dagis. Läkare råder att stärka immunförsvaret - ge droppar två gånger per år under en period på två månader. Jag gillar inte att den innehåller etanol, jag anser att det är farligt för ett barns kropp, så jag söker en säker analog...

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

analoger

Fler budgetalternativ för alternativet finns under namnen:

 • Echinacea (ört för bryggning) (Ryssland) - 50 rubel;
 • Echinacea extra kapslar (Ryssland) - 85 rubel;
 • Tinktur av Echinacea (RF) - 160 rubel;
 • Immunorm-Teva (Israel) - 175 rubel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvaras utom räckhåll för barn vid temperaturer upp till 25 ° C.

 • Tabletter - 3 år;
 • Lösning för oral administrering - 2 år.

Sammansättning och instruktioner för användning av läkemedlet Immunalt: Funktioner vid mottagning för barn och graviditet

Immunal är ett immunmodulerande läkemedel som är av vegetabiliskt ursprung. Detta läkemedel tillverkas på basis av Echinacea-blommor. Dess fördel är svår att överskatta, eftersom produkten kännetecknas av ett stort antal aktiva komponenter, som är ansvariga för att stimulera kroppens immunförsvar.

Immunal lösning för förtäring

Användbara egenskaper

Fördelarna med Echinacea är uppenbara, eftersom det innehåller många aktiva komponenter. Dessa inkluderar polysackarider, koffeinsyraderivat, alkamider. Alla dessa komponenter utmärks av uppenbara immunmodulerande egenskaper, eftersom echinacea för immunitet är extremt användbar.

När detta ämne tränger in i kroppen ökar den fagocytiska aktiviteten hos vissa celler - makrofager och granulocyter. Dessutom frigörs cytokiner, vilka är ansvariga för att stimulera de återstående cellerna av immunitet.

Vetenskapliga studier bekräftar att echinacea har antivirala egenskaper. Därför gäller droppar och tabletter som är immuniska för komplex behandling av influensa, herpesinfektion och andra virala patologier.

Eftersom läkemedlet provar förstärkning av immunitet bidrar läkemedlet till att utveckla motstånd mot andningsorganens infektioner. Echinacea anses vara ett av de mest användbara verktygen för att stimulera barns immunitet. Därför innehåller de bästa immunostimulerande läkemedlen denna komponent.

Indikationer för utnämning av immun

Den unika sammansättningen av läkemedelsimmunalen gör den till ett effektivt sätt att förebygga katarrala patologier och influensa. Dessutom används läkemedlet för att behandla infektionssjukdomar och inflammatoriska processer som uppträder i munhålan och nasofarynx.

Tabletter och droppar immunutmatning vid försvagad immunitet, som utsattes för ultraviolett strålning. Det är användbart att använda detta ämne efter att ha tagit antibakteriella läkemedel, får tungmetaller eller insekticider i kroppen. Deras källa är luft, mat, vatten.

Indikationer för användning av läkemedlet inkluderar kroniska inflammatoriska patologier. De inkluderar följande:

Vegetabiliskt läkemedel innehållande saft från färskplockade blommande delar av Echinacea-växten

 1. polyartrit;
 2. prostatit;
 3. reumatism;
 4. gynekologiska patologier.

Läkemedlet påverkar inte kroppens psykomotoriska reaktioner och framkallar inte en försämrad uppmärksamhet. Därför är det tillåtet att tillämpa det på förare och personer i liknande yrken.

Applikationsfunktioner

Läkemedlet säljs i de flesta apotek, det kan köpas utan recept. Den genomsnittliga immunala kommer att kosta 270 rubel.

Innan du börjar använda drogen är det bättre att rådgöra med en läkare. Instruktion för användning av läkemedlet säger att immun för barn är föreskriven i sådana doser:

 • Från 1 år till 6 år föreskrivs 1 ml av läkemedlet. Det rekommenderas att ta det tre gånger om dagen.
 • Från 6 till 12 år, applicera 1,5 ml. Barnens immunala bör druckas tre gånger om dagen.
 • Ungdomar äldre än 12 år och vuxna ordineras 2,5 ml vardera. Drick tre gånger om dagen.
Om du tar immunform i form av tabletter bör du också beakta ålders kategorin:
 • Från 4 till 6 års immunitet föreskrivs barn 1 tablett vardera. Ta drogen rekommenderas 1-2 gånger om dagen.
 • Från 6 till 12 år är dosen av immunen 1 tablett. Det borde vara druckit 1-3 gånger om dagen.
 • Tonåringar efter 12 år och vuxna ordineras 1 tablett, som borde druckas 3-4 gånger om dagen.

Tabletter är viktiga att dricka med tillräcklig mängd vatten. Om barnet inte kan svälja drogen ska det krossas.

Dropp i form av droppar måste nödvändigtvis blandas med vatten. Ibland visas ett slam i flaskan, vilket inte påverkar läkemedlets egenskaper. Före användning rekommenderas behållaren med ämnet att skakas. För att säkerställa en noggrann dos har immunen en speciell pipett där mängden är märkt.

Immunmodulerande beredningar av vegetabiliskt ursprung gör det möjligt att uppnå konkreta resultat med långvarig användning. Så immun rekommenderas att ta minst en vecka. Denna period bör dock inte överstiga 2 månader.

Det är viktigt att överväga att läkemedlet kan interagera med andra medicinska substanser. Till exempel kan samtidig användning av immun- och immunundertryckande läkemedel försvaga effekten av alla läkemedel.

Kontraindikationer och biverkningar

Användningen av läkemedlet är kontraindicerat i progressiva systemiska sjukdomar

Biverkningar för detta verktyg är inte typiska. Ibland framkallar det utvecklingen av allergiska reaktioner - det finns ett hot mot Quincke ödem eller urtikaria. När sådana problem uppstår rekommenderar läkare att använda antihistaminer - i synnerhet zirtek, claritin. Det är tillåtet att dricka en cetrin-tablett eller ett annat läkemedel.

Kontraindikationer för användningen av detta ämne innefattar sjukdomar som åtföljs av allvarliga avvikelser i kroppens område. De inkluderar följande:

 • aIDS;
 • leukemi;
 • tuberkulos;
 • autoimmuna lesioner - de påverkar bronkier, lungor, leder.

Det rekommenderas inte att ge ett botemedel mot personer som har en individuell drogintolerans. Dessutom är liknande immunmodulerande läkemedel kontraindicerade för barn under 1 år.

För närvarande har det inte förekommit några fall av överdosering av läkemedlet. Instruktionen anger dock sådana risker. I det här fallet finns sådana manifestationer som illamående, kräkningar, ökad hjärtfrekvens.

När dessa symptom uppträder är det viktigt att omedelbart utesluta användningen av immunsystemet och ta en enterosorbent som kommer att rena tarmarna. Hjälp med droger som enterosgel eller aktivt kol.

Om du följer dosen som anges i anvisningarna är risken för överdosering extremt liten. Eftersom många experter hänvisar till produkten som ett ofarligt läkemedel. Immunens unika sammansättning kan bokstavligen känna sig bättre med symtomen på virus och förkylning. Dessutom bidrar det till att förhindra sannolikheten för komplikationer.

Om läkemedlet inte leder till en förbättring av tillståndet och provar en ökning av symtomen på sjukdomen, rekommenderas att överge användningen. Barn som är beroende av allergier har risk att utveckla en anafylaktisk chock. I sådana fall är det viktigt att konsultera en läkare innan du använder läkemedlet. Specialisten ska utvärdera kroppens reaktion till administrationen av läkemedlet.

Vissa människor är intresserade av vad man ska välja - immunstabletter eller droppar. Det är viktigt att överväga att laktos är närvarande i tablettformuleringen. Denna funktion är viktig för patienter som har en genetisk intolerans mot detta ämne. Kontraindicerad immun i tabletter i närvaro av laktosbrist. Du kan inte dricka det och människor med glukos-galaktosmalabsorption.

Immunala vid graviditet och amning har inte strikta kontraindikationer. Men läkare försöker undvika utnämning av sådana medel under denna period. Detta beror på att användningen av detta läkemedel inte har studerats i denna kategori av kvinnor.

Eftersom alkohol finns i dropparna rekommenderas de inte för personer som kör fordon. Detta ämne kan prova utseende av yrsel, eftersom människor som arbetar med komplexa instrument är det viktigt att vara försiktig.

Kombinationen av immun- och immunsuppressiva medel är kontraindicerad. Det är inte rekommenderat att dricka mediciner samtidigt som han, som skiljer sig åt i hepatotoxiska effekter.


Immunal tillhör kategorin mycket effektiva läkemedel, eftersom det hjälper till att stärka immunförsvaret och behandla de flesta virussjukdomarna. Det är viktigt att ta hänsyn till kontraindikationer för användningen av läkemedlet. Om en person har en tendens att utveckla allergiska reaktioner, innan du använder läkemedlet är det värt att få läkares råd. I vissa fall provar immunsystemet utvecklingen av anafylaktisk chock, och detta tillstånd hotar människans liv.

IMMUNAL

◊ tabletter Ljusbrun färg med impregnering, rund, platt-cylindrisk, med lukten av vanilj.

Hjälpämnen: Kiseldioxidkolloid, laktos, magnesiumstearat, natriumsackarinat, vanillin, körsbärsmak.

10 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (4) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.
20 st. - blåsor (3) - kartongförpackningar.

◊ Lösning för oral administrering från transparent till grumligt, brunt; under lagringens gång är bildandet av en flockningsavsättning acceptabel.

Hjälpämnen: Etanol, sorbitol.

50 ml - flaskor mörkt glas (1) komplett med en pipettpipa - kartongförpackningar.

- för att stärka immuniteten vid okomplicerade akuta infektionssjukdomar och med en predisposition till frekventa katarralsjukdomar;

- förebyggande av förkylningar och influensa

- Som hjälpmedel med långvarig antibiotikabehandling av kroniska infektionssjukdomar, tillsammans med en minskning av immuniteten.

- Överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och växterna i familjen Compositae;

- progressiva systemiska och autoimmuna sjukdomar, (t.ex.
Som tuberkulos, sarkoidos, kollagenos, multipel skleros);

- Immunbrist (AIDS eller HIV-infektion) och immunosuppression
(t.ex. cstostatisk antitumörbehandling, organ- eller benmärgstransplantation vid anamnese);

- Blodsjukdomar (agranulocytos, leukemi);

- allergiska sjukdomar (nässelfeber, atopisk dermatit, bronkialastma)

- Ålder upp till 12 år (data om effektivitet räcker inte).

- amningstiden

- Laktosintolerans, laktasbrist, glukos-galaktosmalabsorption (för tabletter).

Med försiktighet patienter med diabetes mellitus.

Använd inuti, oavsett matintag.

tabletter: Vuxna och tonåringar över 12 år utnämna en 1 flik. 3-4 gånger per dag.

Lösning för oral administrering: innan du tar rätt mängd av läkemedlet bör mätas med den bifogade doseringssprutan och utspätt i en liten mängd vatten. Vuxna och tonåringar över 12 år ta 2,5 ml av lösningen för oral administrering 3 gånger per dag.

För förebyggande under perioden med säsongsbetingade sjukdomar och behandling av förkylning rekommenderas att man tar drogen kontinuerligt i 10 dagar. Upprepade kurser är möjliga på rekommendation av en läkare efter en 14-dagars paus.

För behandling ska läkemedlet tas vid första tecken på förkylning

Immunal - En effektiv lösning för att förbättra immuniteten

Det är bevisat att varje nästa generation lider av katarralsjukdomar oftare än den föregående. Detta beror på den allmänna försämringen av miljöfaktorer och den massiva entusiasmen för antibiotika. Immunitet faller, bakterier, gå in i kroppen, multiplicera snabbt och det enda sättet att bekämpa dem på detta stadium är läkemedel av penicillingruppen.

Det här är en ond cirkel där antibiotika som sparar av sjukdomen den här gången, minskar kroppens förmåga att motstå de yttre "aggressorer" som en person kommer att möta i framtiden. Lyckligtvis har patienten alltid ett val: att behandla sjukdomen i mycket värme, eller att agera på ledningen och ta immunstimulerande läkemedel.

Immunal: formulering och principen om dess verkan

Immunal är inte en syntetisk, men en helt örtberedning, erhållen från saften av blommorna av Echinacea purpurea. Producent - Slovenien, avser "Lek DD". Det har flera former av produktion:

 • Tabletter, vardera innehållande 80 mg torkad juice;
 • Lösning eller orala droppar - 0,8 ml juice i varje milliliter Immunal, resten - 96% etanol;
 • Ljus Immunala - består av echinacea och lanolin, används i gynekologi för behandling av inflammation.

Användbara ämnen från saft av Echinacea, koncentrerad i immunet, agera på kroppen omedelbart från flera sidor:

 1. Stimulera levern och hjälpa till att klara sig snabbare med toxiner som frigör patogener i blodpatogenerna.
 2. Återställ strukturen i vävnader som skadas av inflammation;
 3. Öka antalet leukocyter i blodet och därmed skapa tillstånd där viruset inte praktiskt taget kan reproduceras.
 4. Öka aktiviteten hos fagocyter - celler som attackerar och absorberar patogener;
 5. Omgivande celler med skyddande "sköld" av polysackarider, som motstår den negativa inverkan av patogen flora.

Indikationer för användning Immunal

De flesta terapeuter utser Immunal för behandling och förebyggande av influensa och ARVI under hösten-vinterperioden av epidemier. Med tanke på den uttalade virisostatiska, antiinflammatoriska och immunstimulerande effekten av Echinacea är immunförsvaret effektivt:

 • När du behöver hjälpa kroppen motstå influensa, ARVI, herpes;
 • Om medveten om patientens förutsättning för frekvent förkylning samt infektioner i övre luftvägarna.
 • Vid starka psykologiska belastningar, som kan orsaka en minskning av immunitet
 • När du behöver hjälpa kroppen att hantera berusning
 • För att upprätthålla immunitet vid kroniska sjukdomar.

Hur man dricker Immunal?

Börja dricka Immunal omedelbart, så snart som de första symptomen på sjukdomen. Om du vet om ökningen av förekomsten i regionen, kan du inte vänta på några tecken och börja ta drogen för förebyggande.

Den optimala varaktigheten av immunförfarandet är 10 dagar. Då ska kursen stoppas och om nödvändigt upprepas efter ytterligare 2 veckor.

Du kan dricka Immunol oavsett måltid. Vuxna och barn över 12 år behöver 1 tablett 3-4 gånger om dagen. Ta droppar bättre i form av en lösning - 2,5 ml upplöses i ett glas varmt vatten och drick ett glas på morgonen, lunchen och kvällen. I dropparna kan en fällning bildas i form av flingor - det här är polysackarider. Glöm inte att skaka flaskan noga innan du använder dem.

I försäljning finns också en förstärkt form av läkemedlet i kapslar - Immunal Forte. Den är endast avsedd för vuxna och tonåringar över 16 år. För effektiv förebyggande och behandling är 2 kapslar om dagen tillräckliga.

Hur man ger immun för barn?

Vidare tabletter, kapslar och droppar i linjen Immunal preparatet är ett barn med C-vitamin, som har formen av söt sirap, smaksatt aromatiska och smaktillsatser. Koncentration av aktiv substans i 1 ml: 0,45 ml Echinacea, 0,2 ml askorbinsyra.

Vilken typ av droppar att ge ett barn från 4 års ålder - barn eller vuxna - spelar ingen roll, dosen är densamma. Barn under 4 år rekommenderas att ta endast barns droppar.

Kontraindikationer och biverkningar

Trots växtens ursprung är Immunal fortfarande indikerat för förebyggande och behandling, inte för alla. Det provocerar tillväxten av leukocyter, och detta kan vara farligt för dem som lider av blodsjukdomar - leukemi, agranulocytos.

Dessutom kan echinacea orsaka komplikationer hos patienter vars historia innehåller följande diagnoser:

 • tuberkulos;
 • sarkoidos;
 • Multipel skleros;
 • karcinom;
 • Aids / hiv;
 • Primär immunbrist;
 • Lupus erythematosus;
 • Allergiska hudsjukdomar (nässelfeber, atopisk dermatit);
 • Diabetes mellitus.

Ta inte Immunal dem som lider av överkänslighet mot blommande växter, såsom kamomill, ringblomma, tysyacheletniku och andra. Dessutom är immunstimulerande strikt kontraindicerat hos patienter med nedsatt immunsystem på grund av cancerbehandling eller organtransplantationer.

Sannolikheten för biverkningar på grund av användning av Immunal är mycket liten, men den ökar om du inte följer den rekommenderade dosen och tar läkemedlet längre än den rekommenderade tiden. Bland de möjliga sidreaktionerna:

 1. yrsel;
 2. huvudvärk;
 3. Allergiska utslag;
 4. Illamående, kräkningar;
 5. irritabilitet;
 6. sömnlöshet;
 7. Skillnader i blodtryck;
 8. Bronkial spasm;
 9. Svullnader.

När det gäller graviditet och amning finns inga allvarliga kontraindikationer för användningen av Immunal under dessa perioder. Dock kan endast en läkare fatta beslut om utnämning av en immunostimulant till en gravid eller ammande kvinna.

Immunala: recensioner

"Drick detta läkemedel för förebyggande av terapeuten. Jag lyssnade och köpte, trots att kostnaden för Immunol, som jag hörde på apoteket, omedelbart överraskades - 330 rubel. för 20 tabletter. När jag kom hem och läste kompositionen blev jag ännu mer förvånad: jag kunde köpa echinacea och för 60 rubel. Nu är jag försiktig med min distriktspolischefs utnämningar och frågar alltid på apoteket vad är det aktiva ämnet och om det finns billigare analoger "

"Vi drack förra året med hela familjen. För droppar betalade jag någonstans runt 300 rubel, men jag ångrar inte - drogerna skulle ha spenderats mer. En flaska för en familj på 4 personer var tillräcklig för hela höst-vinterperioden. Halv mer kvar, så i år blir det inte nödvändigt att köpa "

"Immunal kan bli berusad för profylax, men när de första symptomen på influensa uppträder - huvudvärk, värk, svaghet, etc., kan en echinacea inte hjälpa till. I det här fallet börjar jag omedelbart att dricka Ingavirin. I förpackningen, 7 kapslar, måste du ta en gång om dagen, tillräckligt i en vecka. Sjukdomen fortskrider mycket enklare och snabbare. Två - tre dagar och igen på mina fötter "

Immunal: bruksanvisningar

struktur

Aktiv substans: 1 ml droppar för oral administrering innehåller 0:8 ml juice erhållen från nyskördad örtblommande Echinacea purpurea (Echinacea purpurea L).

Hjälpämnen: etylalkohol, sorbitol.

beskrivning

Från en klar till grumlig brun lösning; Under lagring kan en fällning bildas.

Farmakologisk aktivitet

Immunostimulerande medel. ATX-kod: L03AX

Echinacea purpurea (Echinacea purpurea) innehåller aktiva substanser som förbättrar kroppens naturliga försvar och fungerar som icke-specifika stimulanser. Genom ökning av antalet leukocyter (granulocyter) och aktivera fagocytos verkande läkemedelssubstanser hämmar tillväxten av mikroorganismer i den mänskliga kroppen och bidra till förstörelsen av patogena bakterier. Dessutom har den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea etablerats i förhållande till patogenerna hos influensa och herpes.

Indikationer för användning

Saft av Echinacea purpurea rekommenderas för att stimulera immunsystemet hos patienter med okomplicerad akut infektiös sjukdom, mottaglighet för täta förkylningar, för att förhindra förkylningar och influensa, samt ett dotterbolag läkemedel under en förlängd antibiotisk terapi av kroniska infektionssjukdomar åtföljda av låg immunitet.

Kontra

Progressiva systemiska och autoimmuna sjukdomar, såsom tuberkulos, leukemi, kollagen, multipel skleros, aids eller HIV-infektion;

Överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och familjen. Asteraceae.

Graviditet och amning

Detta läkemedel, som alla andra läkemedel, rekommenderas inte för användning under graviditet eller amning utan att först rådfråga en läkare.

Dosering och administrering

För att uppnå effekten av Immunal®-droppen, ta minst en vecka. För att underlätta korrekt dosering är en graduerad doseringspipett innesluten i varje förpackning. Innan du tar rätt mängd droppar ska spädas i en liten mängd vatten.

Vuxna och ungdomar över 12 år: 2,5 ml droppar tre gånger om dagen.

Barn mellan 6 och 12 år: 1,5 ml droppar tre gånger om dagen.

Barn i åldern 1 till 6 år: 1,0 ml droppar tre gånger om dagen.

Varaktigheten av kontinuerligt intag bör inte överstiga 8 veckor.

Bieffekt

I sällsynta fall kan överkänsligheten mot läkemedlet resultera, uppenbarad vid utseendet av en hudallergisk reaktion (rodnad, utslag).

överdos

Symtom på berusning på grund av överdosering av läkemedel noteras inte.

Interaktion med andra droger

Immunal®-droppar innehåller alkohol, så läkemedlet kan förbättra eller ändra effekten av andra droger. Kliniskt signifikanta interaktioner observerades i den samtidiga användningen av en av de följande fem derivat tsefalosparina (cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, tsefaperazon och moxalaktam) och alkohol (även små mängder). Patientens reaktion kännetecknades av ansiktsrodnad, illamående, svettning, huvudvärk och hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal®-droppar inte användas vid behandling av patienter med dessa antibiotika. Reception Immunal® är endast tillåtet efter tre dagar efter avslutad behandling med ovanstående derivat av cefaloslorin.

Applikationsfunktioner

Vid lagring av droppar är det möjligt att molna lösningen eller utfälla en flockningsavsättning bestående av aktiva polysackarider. Skaka flaskan noggrant före användning.

Effekt på koncentrationsförmåga

Inga speciella försiktighetsåtgärder krävs.

Typ av problem

50 ml droppar i en flaska mörkt glas komplett med en dospipett och instruktioner för medicinsk användning i en kartongförpackning.

Immunal

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/23

 • Latinska namn: Immunal
 • ATX-kod: L03AX
 • Aktiv beståndsdel: Echinacea purpurea gräsjuice (Echinaceae purpurae herbae succus)
 • producent: Lek (Slovenien)

Strukturen hos den immuna

Sammansättningen av Immunala för oral administrering innehåller den aktiva komponenten - saften av örten av Echinacea purpurea, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.

I kompositionen Immunala tabletter Det innehåller den aktiva ingrediensen - den torkade gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.

Immunal Plus C som aktiva komponenter i kompositionen inkluderar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Typ av problem

Tabletterna och immunlösningen produceras.

 • Lösningen Kan vara transparent eller grumligt, det har en brun färg. En flockningsavsättning kan uppträda under lagringen av läkemedlet. Lösningen finns i flaskor med mörkt glas av 50 ml. I kartongboxen sätts en ampull och en pipett för dosering in.
 • tabletter har en platt cylindrisk rund form, färgen är ljusbrun, det finns inslag. Har doften av vanilj. I en blister kan det finnas 10 eller 20 tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Immunmedel är immunostimulerande läkemedel, vars grunder är vegetabiliska råvaror. Sammansättningen av alla former av medicin innehåller juice från blommande delar av Echinacea purpurea. De viktigaste aktiva komponenterna i växtjuice är derivaten av koffeinsyra, polysackarider, alkamider. Alla dessa aktiva komponenter stärker kroppens försvar, samt stimulerar immunsystemets funktion.

Under inverkan av den aktiva substansen ökar antalet leukocyter och aktiveras fagocytos. Även reproduktionen av mikroorganismer undertrycks och processen att döda bakterier aktiveras. Den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea i förhållande till patogener influensa och herpes.

I allmänhet ökar immunförsvaret kroppens motstånd mot olika infektioner, särskilt infektioner som påverkar andningssystemet.

Farmakokinetik och farmakodynamik

Data om farmakokinetiken och farmakodynamiken för Echinacea purpurea ges ej.

Indikationer för användning

För att tillämpa läkemedlet är immunförsvaret och immunförsvaret för barn (sirap) rekommenderat i sådana fall:

 • för att stärka immunitet hos personer med akuta okomplicerade infektionssjukdomar, liksom de som ofta lider av kalla åkommor;
 • i syfte att förebygga influensa och förkylningar
 • som ett hjälpmedel för långvarig behandling antibiotika kroniska infektionssjukdomar, som åtföljs av försämring av immunitet.

Kontra

Immunal ska inte ges till patienter i följande fall:

 • vid en hög känslighet för komponenterna i läkemedlet, liksom andra växter som tillhör familjen Compositae;
 • i autoimmuna och progressiva systemiska sjukdomar: med tuberkulos, Multipel skleros, kollagenoser, leukemier;
 • patienter med aIDS eller HIV-infektion;
 • vid ett barns ålder under 1 år (lösning) eller upp till 4 år (tabletter).

Biverkningar

Överkänslighetsreaktioner kan utvecklas i vissa fall, de uppträder som utslag på huden, yrsel, klåda. Kan också utvecklas angioödem, bronkospasm, anafylaktisk chock. Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

Bruksanvisning Immunal (Metod och dosering)

Drops Immunal, instruktioner för användning

Den korrekta lösningen av lösningen tillhandahålls av en pipett, vilken är inbäddad i varje läkemedelsförpackning. Med lösningen inuti bör spädas den nödvändiga dosen av läkemedlet i en liten mängd vatten.

Barn 1-6 år får 1 ml medicin tre gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1,5 ml av fonder per dag. Patienter efter 12 år får 2,5 per dag.

medel Immunal Plus C, i kompositionen som det finns askorbinsyra, är indikerat för tillträde till barn från 1 år, är dosen ordinerad av en läkare. Barn ordineras som regel 1-2 ml tre gånger om dagen, patienter från 12 år - 2-3 ml av fonder per dag.

Tabletter Immunala, bruksanvisningar

Om tabletterna är förskrivna till små barn, kan tabletten krossas och blandas sedan med vätskan i liten mängd. Barn 4-6 år får 1 bord. 1-2 gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1 bord. 1-3 gånger om dagen. Patienter från 12 år får 1 bord. 3-4 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt är det endast möjligt att ta drogen i en vecka eller mer. Behandlingsförloppet bör dock inte vara längre än 8 veckor.

överdos

Det fanns inga symtom på överdosering av läkemedel immun.

interaktion

Innan du tar Immunal lösning bör det noteras att det innehåller alkohol. Därför kan detta läkemedel förbättra eller ändra effekten av andra droger.

Kliniskt signifikanta interaktioner observerades vid användningen av ett antal derivat cefalosporin. Detta är tsefotetan, Tsefamandol, ceftazidim, cefmenoxim, moxalaktam. Samverkan uttrycks av illamående, huvudvärk, ansiktets rodnad, svettning, en stark hjärtklappning. Därför rekommenderas inte med de angivna preparaten Immunal att applicera. Du kan börja behandlingen med Immunal endast tre dagar efter slutet av intaget av dessa cefalosporinderivat.

Det var också en interaktion med alkoholintag.

Vid samtidig mottagning av tabletter immun- och immunsuppressiva medel föreligger en ömsesidig försvagning av verkan.

Det finns inga data om interaktioner med andra droger.

Försäljningsvillkor

Du kan köpa utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvara immunitet bort från barn, förvara vid en temperatur upp till 25 grader.

Utgångsdatum

Kan lagra 2 år

Särskilda instruktioner

Innan behandling med ett läkemedel för barn under 12 år, liksom de som lider av allergiska sjukdomar och bronkial astma eller har dessa sjukdomar identifierats i anamnesen, är det nödvändigt att samråda med en specialist.

Om biverkningar uppstår, sluta behandlingen och kontakta en läkare. Om symtomen kvarstår längre än 10 dagar är det också nödvändigt med en specialistkonsultation.

Lösningen innehåller 20% etanol, så alkoholhalten i den största enskilda dosen är 1 tsk. torrt vin.

Under lagring kan en fällning bildas i lösningen, vilken består av aktiva polysackarider. Skaka flaskan före användning.

När du använder de doser som anges i anvisningen får du köra fordon och arbeta med farliga mekanismer.

Analoger av immunsystemet

Analoger av detta läkemedel är droger Herbion av Echinacea, Immuneks, Immunorm etc. Alla dessa läkemedel innehåller lila i echinacea. Deras kostnad beror på tillverkaren, läkemedlets förpackning.

Immunala för barn

Läkemedlet i tabletter och i form av en lösning används för barn. Lösningen är ordinerad för barn från 1 år, tabletter till barn från 4 år. Föräldrar lämnar ofta positiva recensioner om immunförsvaret för barn och noterar att droger är ett bra förebyggande verktyg.

Vid graviditet och amning

Det finns inga uppgifter om immunförsvarets negativa effekter av graviditeten. Men innan behandlingen börjar bör både gravida och ammande mödrar konsultera läkaren utan att misslyckas.

Recensioner om Immunale

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

Pris Immunal, var att köpa

Priset på de immunella tabletterna är 330-380 rubel för 20 st. En lösning för barn kan köpas till ett pris av 330 rubel.

Immunal® (Immunal®)

Aktiv beståndsdel:

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

Beskrivning av doseringsform

Lösning för oral administrering: från en klar till grumlig brun lösning. Under lagringen är bildandet av en flockningsavsättning acceptabel.

tabletter: rund platt-cylindrisk, ljusbrun färg med impregnering, med lukten av vanilj.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Immunal ® är ett immunostimulerande läkemedel gjord av medicinskt växtmaterial.

Echinacea purpurea (Echinacea purpurea (L.) Moench) innehåller aktiva substanser som förbättrar kroppens naturliga försvar och fungerar som stimulanter för immunitet.

Genom ökning av antalet leukocyter (granulocyter) och aktivera fagocytos verkande läkemedelssubstanser hämmar tillväxten av mikroorganismer i den mänskliga kroppen och bidra till förstörelsen av patogena bakterier. Dessutom har den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea etablerats i förhållande till patogenerna hos influensa och herpes.

Indikationer Immunal ®

Immunol® rekommenderas för användning:

för att stärka immuniteten hos patienter med okomplicerade akuta infektionssjukdomar, en predisponering för frekventa förkylningar;

för förebyggande av förkylningar och influensa;

som ett hjälpmedel för långvarig antibiotikabehandling av kroniska infektionssjukdomar, åtföljd av en minskning av immuniteten.

Kontra

överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och växterna i familjen Compositae;

progressiva systemiska och autoimmuna sjukdomar, såsom tuberkulos, leukemi, kollagen, multipel skleros, aids eller HIV-infektion;

barn under 1 år (för oral lösning) eller upp till 4 år (för tabletter).

Applicering under graviditet och amning

Data om de skadliga effekterna av Immunal ® -preparatet är inte tillgängliga. Innan du använder läkemedlet under graviditet och under amning är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Biverkningar

I vissa fall är det möjligt att utveckla reaktioner av överkänslighet: hudutslag, klåda, yrsel, bronkospasm, angioödem, Stevens-Johnsons syndrom, anafylaktisk chock.

annat: leukopeni (med kontinuerlig användning i mer än 8 veckor).

interaktion

Lösning för oral administrering. Immunal ® innehåller alkohol, så läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra droger. Kliniskt signifikanta interaktioner observerades i den samtidiga användningen av vardera av följande fem cefalosporinderivaten (cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, tsefaperazon och moxalaktam) och alkohol (även små mängder). Patientens reaktion kännetecknades av ansiktsrodnad, illamående, svettning, huvudvärk och hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal ® lösning för oral administrering inte användas vid behandling av patienter med dessa antibiotika. Admission Immunal ® är endast tillåtet efter tre dagar efter avslutad behandling med ovanstående derivat av cefalosporin.

Tabletter. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.

Det finns inga rapporter om någon kliniskt relevant interaktion med andra droger.

Dosering och administrering

Lösning för oral administrering

För att underlätta korrekt dosering är en graduerad doseringspipett innesluten i varje förpackning.

Innan du tar rätt mängd av läkemedlet ska spädas i en liten mängd vatten.

Vuxna och ungdomar över 12 år: 2,5 ml oral lösning 3 gånger om dagen. Barn i åldern 6 till 12 år - 1,5 ml oral lösning 3 gånger om dagen; barn i åldern 1 till 6 år: 1 ml oral lösning 3 gånger om dagen.

För små barn rekommenderas att krossa tabletten och blanda med en liten mängd vätska. Vuxna och ungdomar över 12 år: 1 tabell. 3-4 gånger om dagen; barn i åldern 6 till 12 år: 1 bord. 1-3 gånger om dagen; barn i åldrarna 4 till 6 år: 1 bord. 1-2 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt ska Immunal ® ta minst en vecka. Varaktigheten av en kontinuerlig behandling bör inte överstiga 8 veckor.

överdos

Symtom på berusning på grund av överdosering av läkemedel noteras inte.

Särskilda instruktioner

Innan du använder Immunal ® hos barn under 12 år och patienter med allergiska sjukdomar och bronkial astma i historien ska du kontakta din läkare.

Om biverkningar uppstår, sluta ta Immunal ® och kontakta en läkare.

Om symtomen kvarstår i mer än 10 dagar, kontakta din läkare.

Immunal ® oral lösning innehåller 20% etanol (dvs. alkoholhalten i den maximala enstaka dosen motsvarar 1 tsk torrt vin). Vid lagring är utfällningen av ett flockningsmedel sediment bestående av aktiva polysackarider acceptabelt. Skaka flaskan noggrant före användning.

Påverkan på koncentrationsförmågan. När du tar drogen vid rekommenderade doser krävs inga speciella försiktighetsåtgärder.

Typ av problem

Lösning för oral administrering. För 50 ml av läkemedlet i en flaska med mörkt glas, 1 fl. Komplett med en dospipett i en kartong.

Tabletter. Med 10 eller 20 tabletter. i en blister, 2 blåsor (10 tabletter vardera) eller 1 blister (20 tabletter vardera) i en kartongbunt.

tillverkare

Lek dd Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenien.

Krav från konsumenter att skicka till ZAO Sandoz: 125317, Moskva, Presnenskaya nab, 8, s. 1.

Telefon: (495) 660-75-09; fax: (495) 660-75-10.

Villkor för ledighet från apotek

Förhållanden för lagring av Immunal ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Immunal: bruksanvisningar

Läkemedlet Immunal är ett läkemedel baserat på växtbaserade komponenter, vars terapeutiska effekt är att öka kroppens försvar.

Formulering och beredningens sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är saften av Echinacea-ört lila torkad. I en tablett innehåller 80 mg aktiv substans. Som hjälpkomponenter är: kiseldioxid, magnesiumstearat, laktos, smak, vanillin.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Immunal i form av tabletter tillhör gruppen immunostimulerande medel. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen av läkemedlet - Echinacea purpurea extrakt - stärker kroppens motståndskraft mot virusinfektioner, stimulerar kroppens försvar, aktiverar fagocytos, öka antalet granulocyter i blodet.

Läkemedlet är aktivt mot virus av herpes simplex och influensa. Detta läkemedel kan tas som för behandling av förkylningar och som profylaktiska virusinfektioner under hösten / vinterperioden.

Indikationer för användning

Immunala tabletter ordineras till patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Akuta respiratoriska virusinfektioner;
 • Herpes simplexvirus (i ansiktet);
 • Förstärkning av immunitet hos försvagade personer, ofta med bronkit och ARVI;
 • Som ett adjuvans för långsiktig antibiotikabehandling.

Kontra

Innan behandlingen påbörjas bör patienten noga läsa bifogade instruktioner, eftersom läkemedlet har vissa begränsningar och kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • Individuell intolerans av komponenterna i tabletterna;
 • Ålder hos barn under 4 år
 • Systemiska och autoimmuna sjukdomar - lupus erythematosus, multipel skleros och andra;
 • HIV, AIDS;
 • Tuberkulos i den aktiva fasen;
 • Maligna blodsjukdomar;
 • Allergisk pollinos.

Administreringssätt och dosering

Tabletter Immunalt måste tas oralt före måltid, med mycket vätskor. Om så krävs kan tabletten males eller blandas med en sked vatten.

Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren, beroende på infektionens allvar och de individuella egenskaperna hos patientens kropp. Enligt instruktionerna bifogas läkemedlet Immunal tabletter för vuxna och barn över 12 år för 1 stycke 4 gånger om dagen. Patienter 6 till 12 år visas ta en tablett högst 3 gånger per dag för barn mellan 4 och 6 år utse en tablett 2 gånger per dag.

För att säkerställa att läkemedlets effekt var den mest effektiva att ta p-piller behöver minst 7 dagar. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet ska inte överstiga 2 månader, varefter det är nödvändigt att ta en paus och sedan, om nödvändigt, upprepa.

I avsaknad av den förväntade terapeutiska effekten efter 10 dagar från behandlingens början bör läkemedlet stoppas och konsulteras med en läkare för att klargöra diagnosen.

Användning av läkemedlet under graviditet och amning

Inga data finns tillgängliga på de negativa effekterna av den aktiva beståndsdelen av läkemedlet på fostret, men pillren Immunal gravida kvinnor kan endast tas i händelse av att den förväntade nyttan för modern i framtiden kommer att vara mycket högre än den potentiella risken för barnet. Behandlingen utförs under överinseende av specialister och om en negativ reaktion uppstår, stannar den omedelbart.

Användning av Immunal tabletter under amning är endast möjlig efter samråd med läkaren. Under behandlingen bör en kvinna noggrant övervaka barnets reaktion på läkemedlet, eftersom tabletterna av aktiva substanser tränger in i bröstmjölken.

Biverkningar

I de flesta fall tolereras läkemedlet väl av patienter, men med ökad individuell känslighet för de komponenter som utgör p-piller kan följande biverkningar utvecklas:

 • Hudutslag i allergisk natur
 • Klåda, rodnad och fläckig hud;
 • Utveckling av bronkospasm;
 • Edema Quincke;
 • Andnöd;
 • Hjärtklappningar;
 • Minskning av blodtrycket.

I sällsynta fall utvecklar patienter anafylaktisk chock. Vid behandling Immunalom mer än 2 månader finns det en depression av leukocyterna i ett blod.

En överdos av läkemedlet

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Preparatet Immunalt i form av tabletter stärker den terapeutiska effekten av antivirala medel och antibiotika.

Tabletterna bör inte tas samtidigt med Immunalom i form av en lösning eller en alkohol tinktur av Echinacea purpurea, eftersom denna läkemedelsinteraktioner kan leda till leverskador och utveckling av allvarliga biverkningar.

Vid behandling av deras cefalosporingrupp med terapi kan Immunal tabletter startas tidigast 72 timmar efter kursens slut.

Samtidig användning av tabletter med immunsuppressiva medel leder till en ömsesidig minskning av läkemedlets terapeutiska effekt.

Särskilda instruktioner

Patienter som har en historia av bronkospasmfall, använder läkemedlet med stor försiktighet och endast efter samråd med specialister.

Personer som lider av allergiska reaktioner på pollen från växter bör konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

För barn under 6 år för läkemedlets bekvämlighet kan tabletten krossas till pulver och lösas i en tesked vatten, juice eller sött te.

Läkemedlet har ingen hämmande effekt på det centrala nervsystemet, så att den kan användas för behandling av förare av fordon och personer vars arbete har samband med hanteringen av de komplexa mekanismer som kräver hög koncentration av uppmärksamhet.

Analoger av immun

Liknande i komposition och terapeutisk effekt med de immunala tabletterna är följande läkemedel:

 • Spirituell tinktur av lila echinacea;
 • Echinacea tabletter;
 • Estifan;
 • Immunonorm tabletter.

Innan du byter läkemedel som ordinerats till dig av dessa analoger, bör du kontakta din läkare.

Förvaring och dosering

Immunaltabletter ges i apotek utan recept från en läkare. Förvara läkemedlet i sin ursprungliga förpackning vid rumstemperatur, borta från barn och undvik direkt solljus. Utgångsdatumet anges på lådan, efter det att det har gått ut, kan tabletterna inte tas in.

Immunol tabletter pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet Immunel i form av tabletter på apotek i Moskva är 290 rubel.