Huvud
Symptom

Mörk och tablett Immunal - bruksanvisningar

Immunal (Immunal) - en örtmedicin som har antiviral, antiinflammatorisk, immunostimulerande och fungicid effekt.

Tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsbolaget Lec Pharma (Slovenien). Den huvudsakliga aktiva komponenten är echinacea purpurea (Echinacea purpurea), som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektionssjukdomar.

På denna sida hittar du all information om Immunal: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Immunal. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Hur mycket är det immuna? Medelpriset på apotek ligger på 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

 1. Sammansättningen av tabletterna innehåller den aktiva beståndsdelen Immunal - torkat gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.
 2. Sammansättningen av den immunala lösningen för oral administrering inkluderar en aktiv ingrediens - saften av Echinacea purpurea gräs, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.
 3. Immunal Plus C som den aktiva ingrediensen i kompositionen innefattar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Farmakologisk effekt

Immunal är en immunostimulerande beredning för framställning av vilket vegetabiliskt material som användes.

Echinacea purpurea, den främsta aktiva ingrediensen i preparatet, har en ganska rik komposition och innehåller olika aktiva substanser som förstärker och aktiverar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i lila Echinacea är effektiva stimulanser av immunitet och bidrar till ökningen av antalet leukocyter (granulocyter) och aktiveringen av fagocytos. Med användningen av läkemedlet förbättras övergripande hälsa och ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomar. Läkemedlet hämmar tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer.

I kliniska studier har det visat sig att örten Echinacea purpurea också har en antiviral effekt, är aktiv mot herpes och influensapatogener.

Indikationer för användning

Immunal är ordinerad för förebyggande, liksom behandling av virusinfektioner. Huvudindikationerna för utnämningen är:

 1. Intoxicering av olika gener.
 2. Förebyggande, behandling av influensa, SARS under epidemier.
 3. Stimulering av immunitet i herpes, akut respiratoriska infektioner, influensa.
 4. Ofta förkylningar på grund av försvagning av immunitet.
 5. Psyko-emotionell överbelastning.
 6. I den komplexa behandlingen av artrit, bronkit, pyelonefrit.
 7. I gynekologi för behandling av kvinnlig patologi.

Kontra

Lösningen är kontraindicerad för barn under 1 år, tabletter för barn under 4 år och även för patienter med laktosintolerans. Dessutom är samtidig administrering av Immunal och en grupp antibiotika som har cefalosporin som aktiv substans förbjudna.

Barn som är benägna att allergiska reaktioner bör ta denna medicin med stor försiktighet. Det rekommenderas inte att använda Immunal som behandling för patienter med aids, tuberkulos, leukemi, multipel skleros och andra autoimmuna sjukdomar.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet kan bidra till att stärka kontraktfunktionen i livmodern, därför rekommenderas det inte att förskriva det under graviditet och amning. Säkrare medicin, recensioner av läkare för behandling av virusinfektioner i gravida och ammande bröstmjölk är Antigrippin Agri (homeopatisk), nästan inga biverkningar.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för användning indikerar att immunsystemet ska ges oralt, oberoende av måltiden.

 • Tabletter: Vuxna och ungdomar över 12 år är förskrivna 1 tablett. 3-4 gånger per dag.
 • Lösning för oral administrering: Innan du tar rätt mängd av läkemedlet bör mätas med den bifogade doseringssprutan och utspätt i en liten mängd vatten. Vuxna och ungdomar över 12 år tar 2,5 ml oral lösning 3 gånger per dag.

För förebyggande under perioden med säsongsbetingade sjukdomar och behandling av förkylning rekommenderas att man tar drogen kontinuerligt i 10 dagar. Upprepade kurser är möjliga på rekommendation av en läkare efter en 14-dagars paus.

För behandling ska läkemedlet tas vid första tecken på förkylning.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de allra flesta patienter. I sällsynta fall kan bakgrunden av följande biverkningar av läkemedlet utvecklas: överkänslighetsreaktioner, vilka manifesteras av klåda, hudutslag, ansiktsödem, yrsel, andnöd, lågt blodtryck.

Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

överdos

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Särskilda instruktioner

 1. Kompositionen av lösningen för intag innefattar 20% etanol.
 2. Om symtomen kvarstår i 10 dagar, bör du kontakta den läkare som ordinerat behandlingen.
 3. Innan du börjar Immunal med barn under 12 år och patienter som har en historia av allergiska sjukdomar och bronkial astma, ska du kontakta din läkare.

Vid lagring av lösningen för intagning tillåts frisättning av en flockbildande fällning bestående av aktiva polysackarider. Innan du använder drogen ska injektionsflaskan med innehållet skakas noggrant.

Droginteraktioner

 1. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.
 2. Lösning för oral administrering Immunalt innehåller etanol, i samband med vilket läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra läkemedel.
 3. Det finns inga rapporter om någon kliniskt signifikant interaktion av läkemedlet i form av tabletter med andra läkemedel.

Ingen kliniskt signifikant läkemedelsinteraktioner som observerats med samtidig användning av etanol även i små mängder med en av de följande fem derivat av cefalosporin: cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, cefoperazon, moxalaktam. Patientens reaktion kännetecknades av ansiktssvullning, illamående, ökad svettning, huvudvärk, hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal i form av en lösning för oral administrering inte användas samtidigt med dessa antibiotika. Mottagning av läkemedlet Immunalt i form av en lösning för oral administrering är möjlig endast 3 dagar efter slutet av behandlingstiden med ovan nämnda cefalosporinderivat.

recensioner

Vi tog upp en del återkopplingar från människor om immunförsvaret:

 1. Kärlek. Jag försökte "Immunal" och som ett medel för förebyggande och som ett aktivt komplement i komplex behandling. Enligt min mening är effekten antingen helt frånvarande eller för märkbar. Jag kan inte säga att min immunitet har ökat. Men det här är min personliga erfarenhet, kanske är detta läkemedel inte lämpligt för mig. Mycket sorgligt faktum. Jag tror att försöka "Immunal" en gång - i vinter för att förebygga dricka, jag hoppas kommer att bidra till att höja tonen och motståndskraft mot förkylningar och virussjukdomar, och de senaste två åren mycket ofta sjuk under alla årstider utom sommaren, men förra sommaren ont också.
 2. Angelina. Jag kom till slutsatsen att det är bättre att återställa immunsystemet till mat: grönsaker, frukt, kokt kött. Jag drack själv Immunal, testad innan jag gav barnet. Jag drack paketet - ingen mening. Efter det tror jag inte på effekten av immunmodulatorer.
 3. Nastya. Mitt barn är mycket ont, blir ständigt kall och sitter hemma istället för att gå till dagis. Läkare råder att stärka immunförsvaret - ge droppar två gånger per år under en period på två månader. Jag gillar inte att den innehåller etanol, jag anser att det är farligt för ett barns kropp, så jag söker en säker analog...

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

analoger

Fler budgetalternativ för alternativet finns under namnen:

 • Echinacea (ört för bryggning) (Ryssland) - 50 rubel;
 • Echinacea extra kapslar (Ryssland) - 85 rubel;
 • Tinktur av Echinacea (RF) - 160 rubel;
 • Immunorm-Teva (Israel) - 175 rubel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvaras utom räckhåll för barn vid temperaturer upp till 25 ° C.

 • Tabletter - 3 år;
 • Lösning för oral administrering - 2 år.

Immunal

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/23

 • Latinska namn: Immunal
 • ATX-kod: L03AX
 • Aktiv beståndsdel: Echinacea purpurea gräsjuice (Echinaceae purpurae herbae succus)
 • producent: Lek (Slovenien)

Strukturen hos den immuna

Sammansättningen av Immunala för oral administrering innehåller den aktiva komponenten - saften av örten av Echinacea purpurea, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.

I kompositionen Immunala tabletter Det innehåller den aktiva ingrediensen - den torkade gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.

Immunal Plus C som aktiva komponenter i kompositionen inkluderar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Typ av problem

Tabletterna och immunlösningen produceras.

 • Lösningen Kan vara transparent eller grumligt, det har en brun färg. En flockningsavsättning kan uppträda under lagringen av läkemedlet. Lösningen finns i flaskor med mörkt glas av 50 ml. I kartongboxen sätts en ampull och en pipett för dosering in.
 • tabletter har en platt cylindrisk rund form, färgen är ljusbrun, det finns inslag. Har doften av vanilj. I en blister kan det finnas 10 eller 20 tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Immunmedel är immunostimulerande läkemedel, vars grunder är vegetabiliska råvaror. Sammansättningen av alla former av medicin innehåller juice från blommande delar av Echinacea purpurea. De viktigaste aktiva komponenterna i växtjuice är derivaten av koffeinsyra, polysackarider, alkamider. Alla dessa aktiva komponenter stärker kroppens försvar, samt stimulerar immunsystemets funktion.

Under inverkan av den aktiva substansen ökar antalet leukocyter och aktiveras fagocytos. Även reproduktionen av mikroorganismer undertrycks och processen att döda bakterier aktiveras. Den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea i förhållande till patogener influensa och herpes.

I allmänhet ökar immunförsvaret kroppens motstånd mot olika infektioner, särskilt infektioner som påverkar andningssystemet.

Farmakokinetik och farmakodynamik

Data om farmakokinetiken och farmakodynamiken för Echinacea purpurea ges ej.

Indikationer för användning

För att tillämpa läkemedlet är immunförsvaret och immunförsvaret för barn (sirap) rekommenderat i sådana fall:

 • för att stärka immunitet hos personer med akuta okomplicerade infektionssjukdomar, liksom de som ofta lider av kalla åkommor;
 • i syfte att förebygga influensa och förkylningar
 • som ett hjälpmedel för långvarig behandling antibiotika kroniska infektionssjukdomar, som åtföljs av försämring av immunitet.

Kontra

Immunal ska inte ges till patienter i följande fall:

 • vid en hög känslighet för komponenterna i läkemedlet, liksom andra växter som tillhör familjen Compositae;
 • i autoimmuna och progressiva systemiska sjukdomar: med tuberkulos, Multipel skleros, kollagenoser, leukemier;
 • patienter med aIDS eller HIV-infektion;
 • vid ett barns ålder under 1 år (lösning) eller upp till 4 år (tabletter).

Biverkningar

Överkänslighetsreaktioner kan utvecklas i vissa fall, de uppträder som utslag på huden, yrsel, klåda. Kan också utvecklas angioödem, bronkospasm, anafylaktisk chock. Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

Bruksanvisning Immunal (Metod och dosering)

Drops Immunal, instruktioner för användning

Den korrekta lösningen av lösningen tillhandahålls av en pipett, vilken är inbäddad i varje läkemedelsförpackning. Med lösningen inuti bör spädas den nödvändiga dosen av läkemedlet i en liten mängd vatten.

Barn 1-6 år får 1 ml medicin tre gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1,5 ml av fonder per dag. Patienter efter 12 år får 2,5 per dag.

medel Immunal Plus C, i kompositionen som det finns askorbinsyra, är indikerat för tillträde till barn från 1 år, är dosen ordinerad av en läkare. Barn ordineras som regel 1-2 ml tre gånger om dagen, patienter från 12 år - 2-3 ml av fonder per dag.

Tabletter Immunala, bruksanvisningar

Om tabletterna är förskrivna till små barn, kan tabletten krossas och blandas sedan med vätskan i liten mängd. Barn 4-6 år får 1 bord. 1-2 gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1 bord. 1-3 gånger om dagen. Patienter från 12 år får 1 bord. 3-4 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt är det endast möjligt att ta drogen i en vecka eller mer. Behandlingsförloppet bör dock inte vara längre än 8 veckor.

överdos

Det fanns inga symtom på överdosering av läkemedel immun.

interaktion

Innan du tar Immunal lösning bör det noteras att det innehåller alkohol. Därför kan detta läkemedel förbättra eller ändra effekten av andra droger.

Kliniskt signifikanta interaktioner observerades vid användningen av ett antal derivat cefalosporin. Detta är tsefotetan, Tsefamandol, ceftazidim, cefmenoxim, moxalaktam. Samverkan uttrycks av illamående, huvudvärk, ansiktets rodnad, svettning, en stark hjärtklappning. Därför rekommenderas inte med de angivna preparaten Immunal att applicera. Du kan börja behandlingen med Immunal endast tre dagar efter slutet av intaget av dessa cefalosporinderivat.

Det var också en interaktion med alkoholintag.

Vid samtidig mottagning av tabletter immun- och immunsuppressiva medel föreligger en ömsesidig försvagning av verkan.

Det finns inga data om interaktioner med andra droger.

Försäljningsvillkor

Du kan köpa utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvara immunitet bort från barn, förvara vid en temperatur upp till 25 grader.

Utgångsdatum

Kan lagra 2 år

Särskilda instruktioner

Innan behandling med ett läkemedel för barn under 12 år, liksom de som lider av allergiska sjukdomar och bronkial astma eller har dessa sjukdomar identifierats i anamnesen, är det nödvändigt att samråda med en specialist.

Om biverkningar uppstår, sluta behandlingen och kontakta en läkare. Om symtomen kvarstår längre än 10 dagar är det också nödvändigt med en specialistkonsultation.

Lösningen innehåller 20% etanol, så alkoholhalten i den största enskilda dosen är 1 tsk. torrt vin.

Under lagring kan en fällning bildas i lösningen, vilken består av aktiva polysackarider. Skaka flaskan före användning.

När du använder de doser som anges i anvisningen får du köra fordon och arbeta med farliga mekanismer.

Analoger av immunsystemet

Analoger av detta läkemedel är droger Herbion av Echinacea, Immuneks, Immunorm etc. Alla dessa läkemedel innehåller lila i echinacea. Deras kostnad beror på tillverkaren, läkemedlets förpackning.

Immunala för barn

Läkemedlet i tabletter och i form av en lösning används för barn. Lösningen är ordinerad för barn från 1 år, tabletter till barn från 4 år. Föräldrar lämnar ofta positiva recensioner om immunförsvaret för barn och noterar att droger är ett bra förebyggande verktyg.

Vid graviditet och amning

Det finns inga uppgifter om immunförsvarets negativa effekter av graviditeten. Men innan behandlingen börjar bör både gravida och ammande mödrar konsultera läkaren utan att misslyckas.

Recensioner om Immunale

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

Pris Immunal, var att köpa

Priset på de immunella tabletterna är 330-380 rubel för 20 st. En lösning för barn kan köpas till ett pris av 330 rubel.

Immunal: bruksanvisningar, analoger, pris

Immunala (Immunal) - Örmedicin, som har antiviral, antiinflammatorisk, immunostimulerande och fungicid effekt. Tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsbolaget Lec Pharma (Slovenien). Den huvudsakliga aktiva komponenten i den immuna är echinacea purpurea (Echinacea purpurea), som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektionssjukdomar.

Specifik vaccination mot virusinfektioner hindras av virusets variabilitet, försvagningen av immunitet, så det mest relevanta är för närvarande användningen av växtbaserade läkemedel som har en icke-specifik immunostimulerande effekt. Immunelinjen innefattar droppar, tabletter, suppositorier och Immunal Forte kapslar.

Farmakologisk aktivitet

Echinacea purpurea, som har en stimulerande effekt på immunförsvarets icke-specifika faktorer, gör det möjligt för kroppen att effektivt hantera symptomen på ARVI, influensa, herpes. Eteriska oljor och antioxidanter som finns i blommor, löv, rötter av Echinacea, har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Växten innehåller vitaminerna A, C, E, liksom spårämnen - selen, kalcium, järn. Immunal hjälper också kroppen att bli av med fria radikaler, har en anti-tumör effekt, förhindrar för tidig åldrande av celler.

Förhöjning av hormonhalten i binjurens kropp har immunsystemet antiallergiska och antirheumatiska effekter. Antifungal effekt manifesteras vid behandling av hudsjukdomar såväl som mot jästliknande Candida-svampar.

Sammansättningen av Immunol beror på doseringsformen:

 • Tinktur: 0,8 ml Echinacea juice; hjälpkomponenter: etylalkohol, sorbitol.
 • Tabletter: 80 mg torkad Echinacea juice; hjälpkomponenter: magnesiumstearat, laktosmonohydrat, kiseldioxidkolloid, vanillin, natriumsackarin.
 • Immunala för barn: 0,8 ml Echinacea juice, aromatisk och smakämnen.
 • Ljus som används i gynekologi: extrakt av echinacea, destillerat vatten, lanolin.

Efter intag börjar immunalen att fungera efter 50-60 minuter. Läkemedlet utsöndras huvudsakligen genom njurarna.

Indikationer för användning

Immunal är ordinerad för förebyggande, liksom behandling av virusinfektioner. Huvudindikationerna för utnämningen är:

 • Stimulering av immunitet i herpes, akut respiratoriska infektioner, influensa.
 • Ofta förkylningar på grund av försvagning av immunitet.
 • Psyko-emotionell överbelastning.
 • Intoxicering av olika gener.
 • Förebyggande, behandling av influensa, SARS under epidemier.
 • I den komplexa behandlingen av artrit, bronkit, pyelonefrit.
 • I gynekologi för behandling av kvinnlig patologi.

Kan jag förskriva immunitet under graviditet, amning?

Läkemedlet kan bidra till att stärka kontraktfunktionen i livmodern, därför rekommenderas det inte att förskriva det under graviditet och amning. Säkrare medicin, recensioner av läkare för behandling av virusinfektioner i gravida och ammande bröstmjölk är Antigrippin Agri (homeopatisk), nästan inga biverkningar.

Kontraindikationer och biverkningar

Immunal tolereras väl av patienter, men i sällsynta fall observeras biverkningar i samband med allergiska reaktioner (till exempel urtikaria, Quinckes ödem).

Syftet med immunsystemet är kontraindicerat vid sjukdomar som åtföljs av signifikant försämring av immuniteten:

 • Tuberkulos.
 • Autoimmuna sjukdomar i lederna, bronko-lungsystemet.
 • Aids, leukemi
 • Intolerans mot läkemedelskomponenter.
 • Utnämna inte barn till ett år.

Överdosering åtföljs av kräkningar, illamående, ökad hjärtfrekvens. Det kräver avlägsnande av läkemedlet, magpumpning, och ta emot enterosorbents: Polisorb, aktivt kol, Enterosgel, Laktofiltrum. Innan behandling med Immunom läs bruksanvisningen.

Metod för applicering

droppar Immunal plus, enligt anteckningen, ordineras före måltider enligt schemat:

Vuxna och barn från 12 år 2-3 ml tre gånger om dagen. För barn 4-12 år, förskriva 1-2 ml tre gånger per dag. Barn 1-4 år förskriva 1 ml tre gånger om dagen. Behandlingstiden är 7-10 dagar.

tabletter Tilldela i följande dosering:

Vuxna och barn, från 12 års ålder 1-2 år. tre gånger om dagen. Barn 6-12 år 1 flik. 2 gånger om dagen. För barn 4-6 år 1 flik. en gång om dagen.

För en uttalad terapeutisk effekt ska behandlingens varaktighet vara minst 7 dagar. Den maximala varaktigheten är 2 månader.

Immunale Forte ges till vuxna: 1 kapsel två gånger om dagen under måltiden. Behandlingstiden är 2-3 veckor.

analoger medicin

Genom analoger immunala inkluderar Dr. Theiss, Gerbion echinacea, Immunorm, Immuneks. Alla dessa preparat innehåller lila echinacea, som huvudsakligen producerats av länderna i Europeiska unionen, har en liknande terapeutisk effekt. Kostnaden för analoger ligger i samma prisklass.

En annan grupp av droger av antivirala representeras av: Kagocel, Arbidol, Antigrippin agri, Anaferon, Aflubin. Läkemedel av inhemsk produktion är också effektiva vid förebyggande och behandling av influensa, ARVI. Den säkraste av dessa är den homeopatiska åtgärden Antigrippin agri. Priset på inhemska analoger är mycket lägre än kostnaden för den immuna.

Förvaringsförhållanden

Immunal, enligt anmärkningen, rekommenderas att lagra på en mörk, torr plats. Förvaringstemperatur - högst 25 grader. Celsius. Hållbarhetstid är två år.

Pris på medicin i apotek

Du kan köpa Immunal i de flesta apotek. Den genomsnittliga kostnaden för drogen är:

 • Drops of Immun Plus (50 ml) - 255 - 265 rubel.
 • Immunala tabletter (20 st) - 225 - 235 rubel.
 • Immun forte (30 kapslar) - 285 - 295 rubel.

Immunal: bruksanvisningar

Läkemedlet Immunal är ett läkemedel baserat på växtbaserade komponenter, vars terapeutiska effekt är att öka kroppens försvar.

Formulering och beredningens sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är saften av Echinacea-ört lila torkad. I en tablett innehåller 80 mg aktiv substans. Som hjälpkomponenter är: kiseldioxid, magnesiumstearat, laktos, smak, vanillin.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Immunal i form av tabletter tillhör gruppen immunostimulerande medel. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen av läkemedlet - Echinacea purpurea extrakt - stärker kroppens motståndskraft mot virusinfektioner, stimulerar kroppens försvar, aktiverar fagocytos, öka antalet granulocyter i blodet.

Läkemedlet är aktivt mot virus av herpes simplex och influensa. Detta läkemedel kan tas som för behandling av förkylningar och som profylaktiska virusinfektioner under hösten / vinterperioden.

Indikationer för användning

Immunala tabletter ordineras till patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Akuta respiratoriska virusinfektioner;
 • Herpes simplexvirus (i ansiktet);
 • Förstärkning av immunitet hos försvagade personer, ofta med bronkit och ARVI;
 • Som ett adjuvans för långsiktig antibiotikabehandling.

Kontra

Innan behandlingen påbörjas bör patienten noga läsa bifogade instruktioner, eftersom läkemedlet har vissa begränsningar och kontraindikationer. Dessa inkluderar:

 • Individuell intolerans av komponenterna i tabletterna;
 • Ålder hos barn under 4 år
 • Systemiska och autoimmuna sjukdomar - lupus erythematosus, multipel skleros och andra;
 • HIV, AIDS;
 • Tuberkulos i den aktiva fasen;
 • Maligna blodsjukdomar;
 • Allergisk pollinos.

Administreringssätt och dosering

Tabletter Immunalt måste tas oralt före måltid, med mycket vätskor. Om så krävs kan tabletten males eller blandas med en sked vatten.

Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av läkaren, beroende på infektionens allvar och de individuella egenskaperna hos patientens kropp. Enligt instruktionerna bifogas läkemedlet Immunal tabletter för vuxna och barn över 12 år för 1 stycke 4 gånger om dagen. Patienter 6 till 12 år visas ta en tablett högst 3 gånger per dag för barn mellan 4 och 6 år utse en tablett 2 gånger per dag.

För att säkerställa att läkemedlets effekt var den mest effektiva att ta p-piller behöver minst 7 dagar. Varaktigheten av behandlingen med läkemedlet ska inte överstiga 2 månader, varefter det är nödvändigt att ta en paus och sedan, om nödvändigt, upprepa.

I avsaknad av den förväntade terapeutiska effekten efter 10 dagar från behandlingens början bör läkemedlet stoppas och konsulteras med en läkare för att klargöra diagnosen.

Användning av läkemedlet under graviditet och amning

Inga data finns tillgängliga på de negativa effekterna av den aktiva beståndsdelen av läkemedlet på fostret, men pillren Immunal gravida kvinnor kan endast tas i händelse av att den förväntade nyttan för modern i framtiden kommer att vara mycket högre än den potentiella risken för barnet. Behandlingen utförs under överinseende av specialister och om en negativ reaktion uppstår, stannar den omedelbart.

Användning av Immunal tabletter under amning är endast möjlig efter samråd med läkaren. Under behandlingen bör en kvinna noggrant övervaka barnets reaktion på läkemedlet, eftersom tabletterna av aktiva substanser tränger in i bröstmjölken.

Biverkningar

I de flesta fall tolereras läkemedlet väl av patienter, men med ökad individuell känslighet för de komponenter som utgör p-piller kan följande biverkningar utvecklas:

 • Hudutslag i allergisk natur
 • Klåda, rodnad och fläckig hud;
 • Utveckling av bronkospasm;
 • Edema Quincke;
 • Andnöd;
 • Hjärtklappningar;
 • Minskning av blodtrycket.

I sällsynta fall utvecklar patienter anafylaktisk chock. Vid behandling Immunalom mer än 2 månader finns det en depression av leukocyterna i ett blod.

En överdos av läkemedlet

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Preparatet Immunalt i form av tabletter stärker den terapeutiska effekten av antivirala medel och antibiotika.

Tabletterna bör inte tas samtidigt med Immunalom i form av en lösning eller en alkohol tinktur av Echinacea purpurea, eftersom denna läkemedelsinteraktioner kan leda till leverskador och utveckling av allvarliga biverkningar.

Vid behandling av deras cefalosporingrupp med terapi kan Immunal tabletter startas tidigast 72 timmar efter kursens slut.

Samtidig användning av tabletter med immunsuppressiva medel leder till en ömsesidig minskning av läkemedlets terapeutiska effekt.

Särskilda instruktioner

Patienter som har en historia av bronkospasmfall, använder läkemedlet med stor försiktighet och endast efter samråd med specialister.

Personer som lider av allergiska reaktioner på pollen från växter bör konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

För barn under 6 år för läkemedlets bekvämlighet kan tabletten krossas till pulver och lösas i en tesked vatten, juice eller sött te.

Läkemedlet har ingen hämmande effekt på det centrala nervsystemet, så att den kan användas för behandling av förare av fordon och personer vars arbete har samband med hanteringen av de komplexa mekanismer som kräver hög koncentration av uppmärksamhet.

Analoger av immun

Liknande i komposition och terapeutisk effekt med de immunala tabletterna är följande läkemedel:

 • Spirituell tinktur av lila echinacea;
 • Echinacea tabletter;
 • Estifan;
 • Immunonorm tabletter.

Innan du byter läkemedel som ordinerats till dig av dessa analoger, bör du kontakta din läkare.

Förvaring och dosering

Immunaltabletter ges i apotek utan recept från en läkare. Förvara läkemedlet i sin ursprungliga förpackning vid rumstemperatur, borta från barn och undvik direkt solljus. Utgångsdatumet anges på lådan, efter det att det har gått ut, kan tabletterna inte tas in.

Immunol tabletter pris

Den genomsnittliga kostnaden för läkemedlet Immunel i form av tabletter på apotek i Moskva är 290 rubel.

Immunal - bruksanvisningar, analoger, recensioner, priser

Latinska namn: Immunal
ATX-kod: L03AX
Aktiv beståndsdel:
Echinacea purpurea juice
producent: Lek, Slovenien
Lägre tillstånd från apoteket: Utan recept

Immunitet tonar upp en persons immunitet. Framställts av naturliga medicinska materialet det stimulerar kroppens inneboende kraften att bekämpa förkylningar och ORVI.Printsip är baserad på ökningen i antalet vita blodkroppar och aktivering av fagocytos processen. Detta bidrar till att undertrycka multiplikationen av patogener och deras förstörelse.

Den största skillnaden och fördelen med läkemedlet är att den används för extrahering av Echinacea under sin blomningsperiod. Detta garanterar maximal nytta av växtens näringsämnen.

Indikationer för användning

 • För att öka immuniteten med en uttalad tendens att kyla och ARVI
 • För att stärka immunsystemet under sjukdomar orsakade av infektioner (inklusive herpes)
 • För förebyggande av akuta respiratoriska virusinfektioner, virala eller katarrala sjukdomar
 • Med lång terapi med antibiotika.

Läkande egenskaper

Läkemedlet, som är baserat på extraktet av Echinacea, hänför sig till immunsystemets stimulanser. Det ökar främst immuniteten på cellulär nivå. Under inverkan av den aktiva komponenten (echinacea) ökar antalet leukocyter i blodet och stimulerar fagocytos, processen är naturligt att bekämpa organismen patogener förkylningar, influensa och förkylningar.

Läkemedlet har en antiinflammatorisk effekt och förbättrar också benmärgshematopoiesen. Echinacea främjar utvecklingen av människans motståndskraft mot effekterna av olika patogena faktorer.

Immunal plus C är berikad med askorbinsyra eller vitamin C. Denna kraftfulla antioxidant ökar kroppens svar på effekterna av smittämnen. På grund av vitamin C ökar koncentrationen av antikroppar för att skydda kroppen från SARS.

En lösning eller droppar av "Immunal"

Den genomsnittliga kostnaden är 250 rubel per flaska

Sammansättning av lösning och droppar (1 ml):

 • Aktiv ingrediens: Lila Echinacea juice 0,8 ml
 • Ytterligare komponenter: etylalkohol, sorbitol.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt Immunal plus C. Detta är en sirap med närvaron av askorbinsyra. Till de terapeutiska egenskaperna hos echinacea tillsätts vitamin C, vilket behövs vid vilken ålder som helst för att upprätthålla immunitet. Speciellt under perioden med ökad risk för infektion med förkylningar, influensa eller ARVI.

Komposition Immunal plus C (1 ml):

 • Aktiv ingrediens nummer 1: lila echinacea juice (torkad) - 46,5 mg
 • Aktivt komponentnummer 2: askorbinsyra - 20 mg
 • Ytterligare ingredienser: kaliumsalt av sorbinsyra, edetatdinatrium, smakämne "Orange", maltilol, kaustik soda.

Den bruna vätskan kan vara transparent eller något grumlig. Vid lång lagring kan en flockning uppträda.

Lösningen hälldes i mörka 50 ml glasflaskor. Flaskan är nödvändigtvis utrustad med en dospipett. Förpackning är en kartonglåda.

Dosering och administrering

Innan du tar drogen i flytande form, lös upp i vatten. Det borde vara druckit tre gånger om dagen, oavsett måltiden.

 1. Vuxna och barn från 12 år: 2,5 ml
 2. Barn 6-12 år: 1,5 ml
 3. Barn från 1 år till 6 år: 1 ml.

Varje förpackning av lösningen är utrustad med en pipette för att göra det lättare att bestämma dosen.

Immunala tabletter

Den genomsnittliga kostnaden är 250 rubel per förpackning

 • Aktiv ingrediens: Lila Echinacea juice (torkad) - 80 mg
 • Ytterligare komponenter: pyrogen kiseldioxid, laktos, magnesium salt och stearinsyra, natrium-sackarin, vanillin, smak "Cherry".

Formen är rund, i form av en platt cylinder. Färg - ljusbrun med krabba. Lukten är vanilj.

Immunala tabletter förpackas i ett blisterförpackning med 10 och 20 stycken. Blåsor placeras i kartonger.

Dosering och administrering

 1. Vuxna, och även barn från 12 år: 1 st. upp till fyra gånger om dagen
 2. Barn 6-12 år: 1 st. upp till tre gånger om dagen
 3. Barn 4 - 6 år: 1 st. upp till två gånger om dagen.

För att lättare ta emot tabletter som är immuniska för barn är det bättre att krossa en tablett i ett pulver och att lösa upp det i en vätska - te, juice, vatten. Tabletter konsumeras oberoende av måltiden.

Kontra

Kontraindikation för mottagning av echinacea kommer att vara känslighet för enskilda komponenter.

Instruktioner för användning från tillverkaren rekommenderar inte användning av läkemedlet om det finns:

 • tuberkulos
 • Blodsjukdomar (leukemi, agranulocytos)
 • Multipel skleros
 • Sjukdomar associerade med immunbrist (AIDS, HIV-infektion)
 • Autoimmuna sjukdomar.

En lösning eller droppar innehåller etanol (etylalkohol), så de måste tas med försiktighet om följande upptäckts:

 • Diabetes mellitus
 • Leversjukdomar
 • Alkoholberoende
 • Bronkial astma

Barnens ålder (upp till 12 år), graviditet, amning, kräver också försiktighet vid användning.

Applicering under graviditet och amning

Inga kontraindikationer för användning under graviditet eller amning har identifierats. Men det måste beaktas att många läkemedel negativt påverkar fostrets utveckling. Därför bör immunförsvaret under graviditeten endast användas för en specialist eller efter samråd med en läkare.

Under amningen tar allt som mamman tar in i en baby med en mjölk. Därför bör alla medel för att ta kyla, influensa eller ARVI, inklusive Immunal, tas efter samråd med en läkare.

försiktighetsåtgärder

Eventuellt botemedel mot förkylning, influensa, ARVI, som tas av en person med ett helande eller profylaktiskt syfte, kräver en försiktig inställning.

Interaktion med andra droger

En lösning eller droppar för intern administration innehåller alkohol, så de påverkar effektiviteten hos andra droger. Den kan inte tillämpas parallellt med cefalosporinderivaten (cefamandol, tsefotetan, cefmenoxim, tsefaperazon och moxalaktam) och alkohol.

 • Rödhet i huden
 • illamående
 • Ökad svettning
 • huvudvärk
 • Hjärtklappning.

Läkemedlet kan användas inte tidigare än tre dagar efter att antibiotika har fullbordats.

Medel i tabletter ska inte användas samtidigt med immunosuppressiva medel. Det finns en ömsesidig försämring av effektiviteten.

Biverkningar

Med fortsatt användning under två eller flera månader kan leukopeni uppträda, det vill säga en minskning av antalet leukocyter i blodet.

När överkänslighet för komponenterna kan observeras:

 • Utslag och klåda
 • yrsel
 • Bronchial spasm
 • svullnad
 • Inflammation av kroppens slemhinnor
 • Anafylaktisk chock
 • Tryck hoppar
 • Andnöd.

överdos

Efter att ha tagit stora doser, som noteras i tillverkarens anvisningar, kan det finnas:

 • Illamående och kräkningar
 • Problem med avföring (diarré)
 • sömnlöshet
 • temperatur
 • Ökad excitabilitet.

Villkor för lagring

Förvaringsutrymmet ska vara otillgängligt för barnet. Förvaringstemperatur för vätska är inte över 25 grader, tablettrum.

Hållbarhet för lösningen eller dropparna är 2 år.

Tablettens hållbarhet är 3 år.

analoger

Immunal har analoger, vars användning också är möjlig att stärka immuniteten vid förkylningar, influensa eller ARVI. Vad är deras skillnad?

Immunorm

Ratiopharm GmbH, Tyskland
Genomsnittlig kostnad: 260 rubel

Formutsläpp: lösning och tabletter. Aktiv ingrediens: Echinacea purpurea juice.

fördelar:

 • Kan användas vid 12 års ålder.

nackdelar:

 • En stor lista över biverkningar
 • Allergi är möjlig.

Tinktur av Echinacea

ZAO Pharmaceutical fabriken "Viola"
Genomsnittlig kostnad: 130 rubel

Produkt: tinktur. Aktiv substans: rötter och rhizomer av Echinacea purpurea

fördelar:

 • Lågt pris
 • Hög effektivitet

nackdelar:

 • Hög alkoholhalt, stränga kontraindikationer för barn, gravid, under amning.

Dr Theiss

Dr. Theiss Naturwaren
Genomsnittlig kostnad: 180 - 200 rubel

Formutsläpp: tabletter, tinktur. Aktiv substans: extrakt av echinacea purpurea.

fördelar:

nackdelar:

 • I flytande form användes en stor mängd alkohol
 • Tabletterna innehåller mentol och smaker, vilket ökar risken för allergiska reaktioner.

Immunal forte

Farma-Med, Kanada
Genomsnittlig kostnad: 300 rubel

Produkt: kapslar. Ingredienser: Echinacea rot, vitamin A, C, B6, zink, vedelrot extrakt, shiitake svamp rot, lakritsextrakt, Schisandra extrakt.

fördelar:

 • Det används inte bara för problem med immunitet, men också för dieter, svampsjukdomar och vid rehabilitering efter operation.

nackdelar:

 • Praktiskt taget är det ett kosttillskott, men inte ett läkemedel.

Immunal® (Immunal®)

Aktiv beståndsdel:

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

Beskrivning av doseringsform

Lösning för oral administrering: från en klar till grumlig brun lösning. Under lagringen är bildandet av en flockningsavsättning acceptabel.

tabletter: rund platt-cylindrisk, ljusbrun färg med impregnering, med lukten av vanilj.

Farmakologisk aktivitet

farmakodynamik

Immunal ® är ett immunostimulerande läkemedel gjord av medicinskt växtmaterial.

Echinacea purpurea (Echinacea purpurea (L.) Moench) innehåller aktiva substanser som förbättrar kroppens naturliga försvar och fungerar som stimulanter för immunitet.

Genom ökning av antalet leukocyter (granulocyter) och aktivera fagocytos verkande läkemedelssubstanser hämmar tillväxten av mikroorganismer i den mänskliga kroppen och bidra till förstörelsen av patogena bakterier. Dessutom har den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea etablerats i förhållande till patogenerna hos influensa och herpes.

Indikationer Immunal ®

Immunol® rekommenderas för användning:

för att stärka immuniteten hos patienter med okomplicerade akuta infektionssjukdomar, en predisponering för frekventa förkylningar;

för förebyggande av förkylningar och influensa;

som ett hjälpmedel för långvarig antibiotikabehandling av kroniska infektionssjukdomar, åtföljd av en minskning av immuniteten.

Kontra

överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och växterna i familjen Compositae;

progressiva systemiska och autoimmuna sjukdomar, såsom tuberkulos, leukemi, kollagen, multipel skleros, aids eller HIV-infektion;

barn under 1 år (för oral lösning) eller upp till 4 år (för tabletter).

Applicering under graviditet och amning

Data om de skadliga effekterna av Immunal ® -preparatet är inte tillgängliga. Innan du använder läkemedlet under graviditet och under amning är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Biverkningar

I vissa fall är det möjligt att utveckla reaktioner av överkänslighet: hudutslag, klåda, yrsel, bronkospasm, angioödem, Stevens-Johnsons syndrom, anafylaktisk chock.

annat: leukopeni (med kontinuerlig användning i mer än 8 veckor).

interaktion

Lösning för oral administrering. Immunal ® innehåller alkohol, så läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra droger. Kliniskt signifikanta interaktioner observerades i den samtidiga användningen av vardera av följande fem cefalosporinderivaten (cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, tsefaperazon och moxalaktam) och alkohol (även små mängder). Patientens reaktion kännetecknades av ansiktsrodnad, illamående, svettning, huvudvärk och hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal ® lösning för oral administrering inte användas vid behandling av patienter med dessa antibiotika. Admission Immunal ® är endast tillåtet efter tre dagar efter avslutad behandling med ovanstående derivat av cefalosporin.

Tabletter. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.

Det finns inga rapporter om någon kliniskt relevant interaktion med andra droger.

Dosering och administrering

Lösning för oral administrering

För att underlätta korrekt dosering är en graduerad doseringspipett innesluten i varje förpackning.

Innan du tar rätt mängd av läkemedlet ska spädas i en liten mängd vatten.

Vuxna och ungdomar över 12 år: 2,5 ml oral lösning 3 gånger om dagen. Barn i åldern 6 till 12 år - 1,5 ml oral lösning 3 gånger om dagen; barn i åldern 1 till 6 år: 1 ml oral lösning 3 gånger om dagen.

För små barn rekommenderas att krossa tabletten och blanda med en liten mängd vätska. Vuxna och ungdomar över 12 år: 1 tabell. 3-4 gånger om dagen; barn i åldern 6 till 12 år: 1 bord. 1-3 gånger om dagen; barn i åldrarna 4 till 6 år: 1 bord. 1-2 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt ska Immunal ® ta minst en vecka. Varaktigheten av en kontinuerlig behandling bör inte överstiga 8 veckor.

överdos

Symtom på berusning på grund av överdosering av läkemedel noteras inte.

Särskilda instruktioner

Innan du använder Immunal ® hos barn under 12 år och patienter med allergiska sjukdomar och bronkial astma i historien ska du kontakta din läkare.

Om biverkningar uppstår, sluta ta Immunal ® och kontakta en läkare.

Om symtomen kvarstår i mer än 10 dagar, kontakta din läkare.

Immunal ® oral lösning innehåller 20% etanol (dvs. alkoholhalten i den maximala enstaka dosen motsvarar 1 tsk torrt vin). Vid lagring är utfällningen av ett flockningsmedel sediment bestående av aktiva polysackarider acceptabelt. Skaka flaskan noggrant före användning.

Påverkan på koncentrationsförmågan. När du tar drogen vid rekommenderade doser krävs inga speciella försiktighetsåtgärder.

Typ av problem

Lösning för oral administrering. För 50 ml av läkemedlet i en flaska med mörkt glas, 1 fl. Komplett med en dospipett i en kartong.

Tabletter. Med 10 eller 20 tabletter. i en blister, 2 blåsor (10 tabletter vardera) eller 1 blister (20 tabletter vardera) i en kartongbunt.

tillverkare

Lek dd Verovshkova 57, Ljubljana, Slovenien.

Krav från konsumenter att skicka till ZAO Sandoz: 125317, Moskva, Presnenskaya nab, 8, s. 1.

Telefon: (495) 660-75-09; fax: (495) 660-75-10.

Villkor för ledighet från apotek

Förhållanden för lagring av Immunal ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Immunal

 • Sandoz, Schweiz
 • Hållbarhet: fram till 01.12.2018
 • Sandoz, Schweiz
 • Hållbarhet: fram till 01.06.2020

Immunanvisningar för användning

Kunder som köpt denna produkt

Latinska namn

Typ av problem

Immunala tabletter är runda, platt på båda sidor, ljusbrun i färg, med stänk.

Immunala droppar för oral administrering från transparent till grumligt, brunt; Under lagring kan en fällning bildas.

struktur

  1 tablett innehåller 80 mg torkad juice erhållen från färskt plockad örtblommande echinacea lila;
  övriga ingredienser: kiseldioxidkolloid, laktosmonohydrat, magnesiumstearat, natriumsackarin, vanillin, körsbärsmak baserat på maltodextrin och gummi arabicum.

packning

I blistern är 10 st., I lådan finns 2 blåsor.

50 ml i flaskor av mörkt glas, 1 flaska komplett med en dospipett i en kartongbunt.

Farmakologisk aktivitet

Immunal - immunostimulerande läkemedel.
Echinacea innehåller aktiva substanser som, som icke-specifika stimulanser, ökar kroppens motståndskraft. Genom att öka antalet vita blodkroppar (granulocyter, T-lymfocyter) och uppmanar till att de fagocytiska kapaciteten, de förhindrar penetration av mikroorganismer in i kroppen och påskynda dess förstörelse. Den antivirala effekten av echinacea purpura på influensa och herpesvirus, dess effekt på kroppstemperaturökning ökar också.

Immunala indikationer för användning

 • att stimulera immunitet i okomplicerade akuta infektionssjukdomar och med en predisposition till frekventa katarralsjukdomar;
 • förebyggande av ARVI och influensa
 • som ett hjälpmedel med långvarig antibiotikabehandling av kroniska infektionssjukdomar, tillsammans med en minskning av immuniteten.

Kontra

Användningen av läkemedlet är kontraindicerat i progressiva systemiska sjukdomar, inklusive:

 • tuberkulos;
 • leukemier;
 • kollagen;
 • multipel skleros;
 • HIV-infektion, AIDS;
 • överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet och växterna i familjen Compositae.

Dosering och administrering

Läkemedlet i form av droppar för oral administrering är föreskriven Vuxna och tonåringar över 12 år 2,5 ml 3 gånger om dagen; barn i åldern 6 till 12 år - 1,5 ml 3 gånger per dag; barn i åldern 1 till 6 år - 1 ml 3 gånger per dag.
Läkemedlet i form av tabletter är förskrivet barn i åldern 6 till 12 år 1 flik. 1-3 gånger per dag; barn i åldrarna 4 till 6 år - 1 flik. 1-2 gånger per dag.
För att uppnå en klinisk effekt ska Immunal tas i minst 1 vecka.
Varaktigheten av en behandlingsperiod ska inte överstiga 8 veckor.
Tabletterna ska tvättas med vatten. För små barn rekommenderas att krossa tabletten och blanda med lite vatten, te eller juice.
För att underlätta korrekt dosering av droppar för oral administrering är en graduerad doseringspipett innesluten i varje förpackning. Innan du tar den önskade mängden droppar ska spädas i en liten mängd vatten.

Applicering under graviditet och amning

Patienten ska varnas om att det inte rekommenderas att använda Immunal under graviditet och amning (amning) utan att först rådfråga en läkare.

Biverkningar

I vissa fall kan utveckla överkänslighetsreaktioner: hudutslag, klåda, yrsel, bronkospasm, angioödem, Stevens-Johnsons syndrom, anafylaktisk chock, reducerat blodtryck, andnöd.

andra: leukopeni (med kontinuerlig användning i mer än 8 veckor).

Särskilda instruktioner

Vid lagring av droppar är det möjligt att molna lösningen eller utfälla en flockningsavsättning bestående av aktiva polysackarider. Skaka flaskan noggrant före användning.

Droginteraktioner

Droppar för intag innehåller alkohol och därför kan läkemedlet förbättra eller ändra effekten av andra droger.
Ingen kliniskt signifikant läkemedelsinteraktioner som observerats under applicering immunala cefalosporinantibiotika (cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, tsefaperazon, moxalaktam) och etanol (även små mängder). Patientens reaktion kännetecknades av ansiktssvullning, illamående, ökad svettning, huvudvärk, hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal inte användas vid behandling av patienter med ovanstående antibiotika. Admission Immunal är möjlig endast 3 dagar efter slutet av behandlingen av dessa cefalosporiner.