Huvud
Analyser

"Immunal": instruktion om användning av olika former av medicin

"Immunal" är en örtberedning med antivirala, immunmodulerande, antiinflammatoriska och fungicida egenskaper. "Immunal" - ett effektivt verktyg för förebyggande och behandling av förkylningar.

"Immunal": funktioner

Detta läkemedel är ett icke-specifikt stimulerande medel för antiviralt skydd av immunsystemet. Huvudkomponenten i kompositionen är ett extrakt av Echinacea purpurea. Echinacea - en flerårig växt, som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektioner. Nu är växtsamlingar, inklusive echinacea, ofta en del av medicinen.

Drogen "Immunal" Det finns tillgängligt i form av tabletter, tinkturer och droppar för internt bruk. De ordineras för barn och vuxna för förebyggande och behandling av förkylningar, SARS, akut respiratoriska infektioner, rinit, sjukdomar som orsakas av herpesviruset. Dessutom produceras ljus som används i gynekologi.

I praktiken har läkemedlets höga effekt visat sig. Däremot är biverkningarna av läkemedlet sällsynta. "Immunal" den är väl kombinerad med andra immunmodulatorer och antivirala medel: den kan användas vid komplex behandling av komplicerade sjukdomar.

förebyggande "Immunalom" hjälper ofta till att förebygga sjukdomstillväxten. Behandling med läkemedlet förkortar återhämtningsperioden och minskar risken för komplikationer.

Preparatets struktur

Kompositionen beror direkt på frisättningsformen för läkemedlet. Tinktur innehåller till exempel saften av Echinacea-ört, liksom sorbitol och etylalkohol.

Tabletterna innefattar torkad juice, laktosmonohydrat, kiseldioxidkolloid, natriumsackarin, magnesiumstearat och vanillin. "Immunal" För barn ingår juiceplantor, smaker och aromatiska tillsatser. Ljus innehåller extrakt av echinacea, lanolin och destillerat vatten.

Hur fungerar medicinen på kroppen med förkylning?

Läkande egenskaper hos echinacea tillåter att stärka immuniteten. Som ett resultat bekämpar kroppen aktivt mot herpes, influensa och ARVI.

Echinacea innehåller eteriska oljor, essentiella organiska syror, antioxidanter, vitaminer A, C och E, mikroelement (selen, kalcium, järn). Echinacea påverkar positivt systemet med hematopoiesis, ben, muskler. Selen - en kraftfull antioxidant, som i kombination med vitaminer tar bort fria radikaler från kroppen. Antioxidanter förhindrar tidig åldrande och är också kända för deras anti-tumöregenskaper.

Polysackarider har en antiinflammatorisk effekt, hjälper till att reparera skadade vävnader. Läkemedlet fördubblar antalet leukocyter i blodplasman, vilket ökar kroppens immunsvar mot virus.

Läkemedlet bidrar till att öka nivån av kortikosteroidhormoner i binjurarna. Den senare har i sin tur antiallergiska och antirheumatiska egenskaper. Echinacea har en fungicid egenskap: det effektivt botar hudsjukdomar, provoceras av svampar.

Det hjälper också med patologier i mag-tarmkanalen som orsakas av svampar av släktet Candida.

Polysackarid Echinacin har en fungicid, antimikrobiell effekt. Droppar förstärker immunsvaret i viral / bakteriell skada på kroppen, och stoppar även inflammatoriska reaktioner.

Echinacea innehåller inulin, vilket ökar komplementsystemets funktion. Den senare är ansvarig för icke-specifika immunsvar.

Läkemedlet löses i tunntarmen. Den maximala koncentrationen i blodplasmen - efter 45-60 minuter efter administrering. Aktiva komponenter utsöndras huvudsakligen av njurarna.

Indikationer för användning av "immun"

Det rekommenderas att dricka drogen under säsongsepidemier.

Med tanke på egenskaperna hos detta verktyg är det lämpligt att utse det i sådana situationer:

 1. Fördjupning till frekvent förkylning;
 2. Stimulering av immunitet i ARVI, influensa, herpetic infektion;
 3. Betydande psykologiska belastningar (kan orsaka minskad immunitet);
 4. Intoxications av olika ursprung;
 5. Förebyggande och terapi av ARI, ARVI, influensa under epidemier;
 6. I den komplexa behandlingen av kroniska infektionssjukdomar, som åtföljs av en minskning av immuniteten (pr artrit, kolit, pyelonefrit, bronkit);
 7. I gynekologi för behandling av inflammatoriska patologier.

Läkemedlet skyddar effektivt mot bakterier såsom pneumokocker, stafylokocker, streptokocker, E. coli.

ansökan "Immunala" I den komplexa behandlingen av virusinfektioner kan du snabbt stoppa symtom på sjukdomar, samt öka återhämtningen. Dessutom minskar risken för komplikationer, inklusive inflammatoriska sjukdomar som bronkit och trakeit.

Kontra

Dessa beror på patientens ålder och de medföljande patologierna. Läkemedlet tolereras väl, orsakar sällan biverkningar, inklusive allergiska reaktioner.

Det finns dock sjukdomar som åtföljs av ett brott mot immunsystemet. Då är immunotroper förbjudna. Till exempel är läkemedlet kontraindicerat för tuberkulos, aids, autoimmuna patologier i lederna, mag-tarmkanalen och andningsorganen.

Med autoimmuna sjukdomar, misslyckas immunsystemet: kroppen producerar antikroppar mot sina egna proteiner. Användningen av immunostimulanter med dessa sjukdomar kan leda till ett otillräckligt immunsvar, som avsevärt försämrar patientens tillstånd.

Det finns andra kontraindikationer:

 1. Överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 2. Tuberkulos i anamnesen;
 3. leukemier;
 4. Inflammatoriska sjukdomar i lederna;
 5. CNS-patologi med skador på meninges;
 6. Allergier i anamnesen (hösnuva, urtikaria, bronkialastma, Quinckes ödem);
 7. Barn upp till 1 år.

Negativa reaktioner kan uppstå vid överdosering. De uppenbaras av illamående, kräkningar, svaghet, takykardi. I detta fall är det nödvändigt att skölja omedelbart magen och ta sorbenten ("Polisorb" eller aktivt kol). För att undvika överdosering är det nödvändigt att noggrant följa instruktionerna för användning och läkarens anvisningar.

Barn upp till ett år föreskriver inte denna åtgärd på grund av fysiologisk överkänslighet mot olika ämnen. I form av sirap frigörs inte läkemedlet och om nödvändigt används droppar som en lösning.

Hur man dricker Immunal: instruktioner för behandling och förebyggande

Metoden för applicering beror på patientens ålder och läkemedlets form.

Hur man dricker "Immunal" droppar?

Droppar av "Immun Plus" i form av en lösning tar in en timme före eller efter en måltid enligt följande schema:

 1. Barn från år till 4 år - 1 ml 3 r / d;
 2. Barn från 5 till 12 år - 1-2 ml 3 r / d;
 3. Barn över 13 år och vuxna - 2-3 ml 3 r / d.

En pipett ingår i satsen. Med hjälp av den, mäta den rekommenderade dosen av droppar. Behandlingstiden varierar mellan 7 och 10 dagar. Upprepa det är tillåtet efter 2 veckor. Före varje användning skakas flaskan, eftersom polysackariderna kan bilda en fällning.

Hur man dricker IMMUNAL tabletter

Barn från 4 till 6 år ska ges 1 tablett. 1-2 p / d. Barn 7-12 år ger 1 flik. 2-3 r / d. De äldre barnen och vuxna är förskrivna 1-2 flikar. tre gånger om dagen.

En stabil terapeutisk effekt uppnås minst 7 dagar senare. Den maximala tiden för att ta tabletter är 8 veckor.

Tabletten sväljes med vatten. Unga barn får lösa upp tabletten i en liten mängd juice eller vatten.

För att förhindra "Immunal" börja dricka eller ge till barn ungefär en vecka före det förväntade datumet för början av säsongsepidemin för ARVI / influensa.

"Immunale Forte" för vuxna

Denna form av läkemedlet har en ökad terapeutisk aktivitet, så den kan endast användas av vuxna. Standarddoseringen är 1 kapsel 2 r / d. Läkemedlet tas under en måltid.

Varaktigheten av behandlingen varierar från 2 till 3 veckor. För förebyggande ändamål kan du använda verktyget två gånger per år.

Stearinljus för kvinnor

Denna form av medicin föreskrivs endast av en gynekolog enligt strikta indikationer. Stearinljus är utformade för att behandla inflammatoriska gynekologiska sjukdomar. Deras användning för förebyggande ändamål utövas inte.

Mörk och tablett Immunal - bruksanvisningar

Immunal (Immunal) - en örtmedicin som har antiviral, antiinflammatorisk, immunostimulerande och fungicid effekt.

Tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsbolaget Lec Pharma (Slovenien). Den huvudsakliga aktiva komponenten är echinacea purpurea (Echinacea purpurea), som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektionssjukdomar.

På denna sida hittar du all information om Immunal: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Immunal. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Hur mycket är det immuna? Medelpriset på apotek ligger på 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

 1. Sammansättningen av tabletterna innehåller den aktiva beståndsdelen Immunal - torkat gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.
 2. Sammansättningen av den immunala lösningen för oral administrering inkluderar en aktiv ingrediens - saften av Echinacea purpurea gräs, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.
 3. Immunal Plus C som den aktiva ingrediensen i kompositionen innefattar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Farmakologisk effekt

Immunal är en immunostimulerande beredning för framställning av vilket vegetabiliskt material som användes.

Echinacea purpurea, den främsta aktiva ingrediensen i preparatet, har en ganska rik komposition och innehåller olika aktiva substanser som förstärker och aktiverar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i lila Echinacea är effektiva stimulanser av immunitet och bidrar till ökningen av antalet leukocyter (granulocyter) och aktiveringen av fagocytos. Med användningen av läkemedlet förbättras övergripande hälsa och ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomar. Läkemedlet hämmar tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer.

I kliniska studier har det visat sig att örten Echinacea purpurea också har en antiviral effekt, är aktiv mot herpes och influensapatogener.

Indikationer för användning

Immunal är ordinerad för förebyggande, liksom behandling av virusinfektioner. Huvudindikationerna för utnämningen är:

 1. Intoxicering av olika gener.
 2. Förebyggande, behandling av influensa, SARS under epidemier.
 3. Stimulering av immunitet i herpes, akut respiratoriska infektioner, influensa.
 4. Ofta förkylningar på grund av försvagning av immunitet.
 5. Psyko-emotionell överbelastning.
 6. I den komplexa behandlingen av artrit, bronkit, pyelonefrit.
 7. I gynekologi för behandling av kvinnlig patologi.

Kontra

Lösningen är kontraindicerad för barn under 1 år, tabletter för barn under 4 år och även för patienter med laktosintolerans. Dessutom är samtidig administrering av Immunal och en grupp antibiotika som har cefalosporin som aktiv substans förbjudna.

Barn som är benägna att allergiska reaktioner bör ta denna medicin med stor försiktighet. Det rekommenderas inte att använda Immunal som behandling för patienter med aids, tuberkulos, leukemi, multipel skleros och andra autoimmuna sjukdomar.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet kan bidra till att stärka kontraktfunktionen i livmodern, därför rekommenderas det inte att förskriva det under graviditet och amning. Säkrare medicin, recensioner av läkare för behandling av virusinfektioner i gravida och ammande bröstmjölk är Antigrippin Agri (homeopatisk), nästan inga biverkningar.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för användning indikerar att immunsystemet ska ges oralt, oberoende av måltiden.

 • Tabletter: Vuxna och ungdomar över 12 år är förskrivna 1 tablett. 3-4 gånger per dag.
 • Lösning för oral administrering: Innan du tar rätt mängd av läkemedlet bör mätas med den bifogade doseringssprutan och utspätt i en liten mängd vatten. Vuxna och ungdomar över 12 år tar 2,5 ml oral lösning 3 gånger per dag.

För förebyggande under perioden med säsongsbetingade sjukdomar och behandling av förkylning rekommenderas att man tar drogen kontinuerligt i 10 dagar. Upprepade kurser är möjliga på rekommendation av en läkare efter en 14-dagars paus.

För behandling ska läkemedlet tas vid första tecken på förkylning.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de allra flesta patienter. I sällsynta fall kan bakgrunden av följande biverkningar av läkemedlet utvecklas: överkänslighetsreaktioner, vilka manifesteras av klåda, hudutslag, ansiktsödem, yrsel, andnöd, lågt blodtryck.

Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

överdos

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Särskilda instruktioner

 1. Kompositionen av lösningen för intag innefattar 20% etanol.
 2. Om symtomen kvarstår i 10 dagar, bör du kontakta den läkare som ordinerat behandlingen.
 3. Innan du börjar Immunal med barn under 12 år och patienter som har en historia av allergiska sjukdomar och bronkial astma, ska du kontakta din läkare.

Vid lagring av lösningen för intagning tillåts frisättning av en flockbildande fällning bestående av aktiva polysackarider. Innan du använder drogen ska injektionsflaskan med innehållet skakas noggrant.

Droginteraktioner

 1. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.
 2. Lösning för oral administrering Immunalt innehåller etanol, i samband med vilket läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra läkemedel.
 3. Det finns inga rapporter om någon kliniskt signifikant interaktion av läkemedlet i form av tabletter med andra läkemedel.

Ingen kliniskt signifikant läkemedelsinteraktioner som observerats med samtidig användning av etanol även i små mängder med en av de följande fem derivat av cefalosporin: cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, cefoperazon, moxalaktam. Patientens reaktion kännetecknades av ansiktssvullning, illamående, ökad svettning, huvudvärk, hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal i form av en lösning för oral administrering inte användas samtidigt med dessa antibiotika. Mottagning av läkemedlet Immunalt i form av en lösning för oral administrering är möjlig endast 3 dagar efter slutet av behandlingstiden med ovan nämnda cefalosporinderivat.

recensioner

Vi tog upp en del återkopplingar från människor om immunförsvaret:

 1. Kärlek. Jag försökte "Immunal" och som ett medel för förebyggande och som ett aktivt komplement i komplex behandling. Enligt min mening är effekten antingen helt frånvarande eller för märkbar. Jag kan inte säga att min immunitet har ökat. Men det här är min personliga erfarenhet, kanske är detta läkemedel inte lämpligt för mig. Mycket sorgligt faktum. Jag tror att försöka "Immunal" en gång - i vinter för att förebygga dricka, jag hoppas kommer att bidra till att höja tonen och motståndskraft mot förkylningar och virussjukdomar, och de senaste två åren mycket ofta sjuk under alla årstider utom sommaren, men förra sommaren ont också.
 2. Angelina. Jag kom till slutsatsen att det är bättre att återställa immunsystemet till mat: grönsaker, frukt, kokt kött. Jag drack själv Immunal, testad innan jag gav barnet. Jag drack paketet - ingen mening. Efter det tror jag inte på effekten av immunmodulatorer.
 3. Nastya. Mitt barn är mycket ont, blir ständigt kall och sitter hemma istället för att gå till dagis. Läkare råder att stärka immunförsvaret - ge droppar två gånger per år under en period på två månader. Jag gillar inte att den innehåller etanol, jag anser att det är farligt för ett barns kropp, så jag söker en säker analog...

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

analoger

Fler budgetalternativ för alternativet finns under namnen:

 • Echinacea (ört för bryggning) (Ryssland) - 50 rubel;
 • Echinacea extra kapslar (Ryssland) - 85 rubel;
 • Tinktur av Echinacea (RF) - 160 rubel;
 • Immunorm-Teva (Israel) - 175 rubel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvaras utom räckhåll för barn vid temperaturer upp till 25 ° C.

 • Tabletter - 3 år;
 • Lösning för oral administrering - 2 år.

Immunala droppar och tabletter på växtbaserad basis för behandling av virusinfektioner och återställande av kroppsimmunitet.

Immunal är ett populärt läkemedel som ger antiviral, immunmodulerande, antiinflammatorisk och fungicid verkan.

Innan du fortsätter läsa: Om du letar efter en effektiv metod att bli av med förkylning, faryngit, tonsillit, bronkit eller förkylning, var noga med att kontrollera denna del av webbplatsen efter att ha läst den här artikeln. Denna information har hjälpt många människor, vi hoppas också hjälpa dig! Så, nu återvänder vi till artikeln.

Under säsongsepidemier av akut respiratorisk virusinfektion och influensa behöver kroppen tillförlitligt skydd. Immunsystemet, utmattat av inverkan av negativa faktorer, kan inte alltid klara av symtomen på virusinfektioner. Catarralsjukdomar har för närvarande en ledande ställning i smittsam sjuklighet, därför är förebyggande åtgärder av stor social betydelse. Ett effektivt hjälpmedel i kampen mot virus, patogena mikroorganismer är preparatet Immunal, vilket stimulerar immunets icke-specifika faktorer. Viss svårighet är användning av specifika medel för att förhindra, exempelvis vacciner, som verkar direkt på smittämnen, är att på grund av flera faktorer: det stora antalet patogena mikroorganismer och virus, deras permanenta genetiska variation, ofullkomlighet av immunsystemet. Dessa faktorer förhindrar effektivt specifikt förebyggande av infektionssjukdomar.

Det är i våra dagar att användningen av icke-specifika stimulanser av antiviralt skydd av immunsystemet anses vara det mest relevanta. Bland de olika växtbaserade immunotropa ämnena är de mest effektiva läkemedlen Echinacea purpurea (Echinacea purpurea). Echinacea är en flerårig växt som tillhör familjen astroider, vars infödda land är Nordamerika. I flera århundraden använde företrädare för indiska stammar de unika helande egenskaperna hos växter vid behandling av infektionssjukdomar. Fram till mitten av 1900-talet användes medicinska preparat som innehåller växtekstrakter främst som folkmedicin.

Numera används preparat innehållande Echinacea-extrakt i medicinsk praktik överallt. Farmakologiska studier som genomförts av europeiska vetenskapliga medicinska centra har bekräftat immunitetens höga effektivitet vid behandling av infektionssjukdomar i olika etiologier. Enligt läkemedelsmarknadens analytiker finns det bara i Tyskland mer än 200 typer av läkemedel och biologiskt aktiva tillsatser innehållande extrakt av Echinacea.

Tillverkad i Slovenien av läkemedelsföretaget «Lec Pharma» för mer än tio år av drogen Immunal, under tiden för ansökan har visat sig vara ett effektivt medel för förebyggande och behandling av förkylning, akut respiratorisk sjukdom, SARS, rinit (rinnande näsa), liksom sjukdomar orsakade av herpesvirus.

Mängden medicinska former av immun, i form av tinktur, tabletter, droppar för internt bruk, gör det möjligt att framgångsrikt behandla förkylning, både hos vuxna och hos barn i barndomen. Immunuppositorier innehållande Echinacea-extrakt rekommenderas för recept i gynekologisk praxis för förebyggande och behandling av kvinnlig patologi.

I behandlingen finns en god tolerans för läkemedlet, biverkningar och allergiska reaktioner förekommer hos ett litet antal patienter. Preparat innehållande Echinacea lila, väl kombinerat med andra antivirala, immunmodulerande medel och i närvaro av indikationer kan förskrivas vid komplex behandling av komplicerade infektionssjukdomar.

Tidig användning av immun för förebyggande och behandling av virusinfektioner hjälper i många fall till att förebygga sjukdomsutvecklingen, samt avsevärt förkorta tiden för återhämtning och minska svårighetsgraden av infektiösa komplikationer.

Hur fungerar immunsystemet för förkylning, akuta luftvägsinfektioner, ARVI?

Farmakologiska verkningar av läkemedlet beror huvudsakligen på echinacea purpureas unika helande egenskaper. Stimulerande icke-specifika immunitetsfaktorer, immunsystemet hjälper patientens kropp att effektivt bekämpa influensa, herpes och akuta respiratoriska virusinfektioner. Blad, blommor och rötter av Echinacea innehåller eteriska oljor, antioxidanter, essentiella organiska syror, såväl som vitaminer i grupperna A, C och E. I denna anläggning är rik på spårämnen av järn, kalcium och selen. Den unika sammansättningen av läkemedlet kan ha en terapeutisk effekt på hematopoiesysystemet, såväl som muskuloskeletala systemet och bindvävskonstruktioner. Selen är en av de mest effektiva antioxidanterna, som hjälper till i ett komplex med vitaminer från grupp C och E för att utsöndra fria radikaler från kroppen. Antioxidanter hjälper till att förhindra tidig åldrande av kroppsceller och har också antitumörverkningar.

Vitamin- och mineralkomponenter av Echinacea, en del av läkemedlet Immunal, har en stimulerande effekt på leverskyddande egenskaper, vilket gör det möjligt att snabbt inaktivera toxiner som utsöndras av mikroorganismer och virus. Polysackariderna i den medicinska växten har uttalat antiinflammatoriska egenskaper och hjälper vävnaden som skadas av inflammation för att återställa sin ursprungliga struktur. Antalet leukocyter i blodplasma som påverkas av immunmedicin ökar med femtio procent, vilket leder till en signifikant ökning av immunsvaret hos virusinfektionssjukdomar.

Vid behandling i patientens kropp ökar nivån av kortikosteroidhormoner i binjurarna, som har en antiallergisk och antirheumatisk effekt. Immunal medicinering stimulerar produktionen av endogena interferon kroppen och blodkropparna som är ansvariga för immunsvaret - lymfocyter, fagocyter, retikulocyter, andra ospecifika immunitet faktorer. Aktivering av fagocytos och stimulering av lymfocytaktivitet påverkar den viktigaste indikatorn på immunfunktionens funktionalitet - immunregulatoriska indexet.

Fungicid effekt manifesteras i förmågan hos Echinacea effektivt att stoppa svampinfektioner i huden, liksom sjukdomar i mag-tarmkanalen som orsakas av jästsvampar av släktet Candida.

I växtens rötter finns glykosid echinacosid, eteriska oljor, samt pyrrolizidinalkaloider, som har en antimikrobiell effekt. Bladen och blommorna innehåller en stor mängd kaffe och ferrosyror, som har en immunotropisk effekt. Polysackarid ehinatsin känt för sin antimikrobiella, fungicida och kortizolopodobnymi egenskaper som bidrar att öka immunsvaret vid bekämpning virala och bakteriella medel och inflammatoriska manifestationer. Den aktiva komponenten i växtinulin ökar effektiviteten hos komplementsystemet som är ansvarigt för icke-specifika immunsvar.

Sammansättningen av läkemedlet Immunal kommer att bero på dess doseringsform. Tinktur består av juice av Echinacea gräs 0,8 ml, hjälpämnen: etylalkohol, sorbitol. Tabletter innehåller i sin sammansättning den torkade saften Echinacea 80 mg och hjälpämnena: kolloidal kiseldioxid, laktosmonohydrat, magnesiumstearat, natrium-sackarin, vanillin. Immunala för barn innehåller juice av Echinacea purpurea 0,8 ml, samt hjälpämnen: smak och aromatiska tillsatser. Applicerat med gynekologiska sjukdomar innehåller ljuset, utöver extraktet av Echinacea, lanolin, destillerat vatten.

Farmakokinetiken för läkemedlet är välforskat av forskare. Immunal intag absorberas i tunntarmen, den maximala plasmakoncentrationen observerades efter 45-60 minuter efter administrering, de aktiva ingredienserna i en del binder till proteiner i blodplasma och utsöndras huvudsakligen via njurarna.

I vilka fall används immunsystemet?

Huvudindikationerna för att förskriva läkemedlet är förebyggande och behandling av virus- och infektionssjukdomar under säsongsepidemier. Echinaceas antiinflammatoriska, virosostatiska, immunmodulerande egenskaper möjliggör utnämning av Immunal i följande fall:

 • Stimulering av kroppens immunförsvar vid influensa, ARVI, herpesinfektion;
 • Fördjupning av kroppen till frekventa förkylningar;
 • Psyko-emotionella överbelastningar, vilket kan leda till en minskning av immunitetens skyddande egenskaper
 • Intoxicering av olika etiologier;
 • Förebyggande och behandling av influensa, akut respiratoriska infektioner, akuta respiratoriska virusinfektioner under säsongsepidemier;
 • Vid komplex behandling av kroniska infektionssjukdomar, där det finns en minskning av immuniteten (artrit, kronisk bronkit, pyelonefrit, kolit);
 • Vid gynekologisk övning för behandling av kvinnliga sjukdomar i inflammatorisk genes.

Läkemedlet kan också effektivt skydda kroppen från pneumokocker, stafylokocker, streptokocker, E. coli.

Ansökan immunala för förebyggande och behandling av virusinfektioner, hjälper kroppen hos patienten för att klara av de symptom på sjukdomen så snart som möjligt och för att undvika utveckling av infektiösa komplikationer, bland vilka upptar en betydande del av inflammatoriska sjukdomar i övre luftvägarna: trakeit, bronkit. I den komplexa behandlingen av trakeit, liksom bronkit rekommenderas användningen av effektiva läkemedel: Bronkit, Flavamed, Fljuditik.

Enligt kliniska experter som publiceras i vetenskaplig medicinsk litteratur kan Immunal tillförlitligt tillskrivas effektiva läkemedel som hjälper immunsystemet att hantera symptomen på infektionssjukdomar.

Kontra

Vid förskrivning av Immunal kommer kontraindikationer att bero på patientens ålder samt på förekomst av samtidig patologi. Läkemedlet i bruk är god tolerans, inga signifikanta biverkningar och allergiska reaktioner. Tillsammans med detta finns det sjukdomar som åtföljs av ett felfunktion i immunsystemet, där utnämningen av immunotropa droger inte rekommenderas. Sådana sjukdomar innefattar tuberkulos, aids, autoimmuna sjukdomar i leder, andningsorgan, mag-tarmkanalen. I autoimmuna patologier misslyckas immunsystemet, vilket leder till att kroppen börjar producera antikroppar mot sina egna proteinkonstruktioner. Utnämningen av immunostimulerande medel för dessa sjukdomar kan framkalla ett otillräckligt immunsvar, som kan leda till negativa konsekvenser.

Kontraindikationer till recept på immunförsvar är:

 • Intolerans mot en av komponenterna i läkemedlet;
 • Tuberkulos i patientens medicinska historia;
 • Leukemi (malign benmärgssjukdom - blodcancer);
 • Inflammatoriska sjukdomar i bindväv (reumatoid artrit, reumatism);
 • Sjukdomar i nervsystemet med skador på hjärnans och ryggmärgs membran
 • Allergiska reaktioner i anamnesen: urtikaria, pollinos, Quinckes ödem, bronchial astma;
 • Förvärvat immunbristsyndrom (AIDS);
 • Det rekommenderas inte att förskriva till barn upp till ett år.

Biverkningar med användning av läkemedlet Immunalt kan uppstå vid överdosering, åtföljd av illamående, kräkningar, generell svaghet, takykardi. Specifika antidoter Beredningen har därför inte i fall av överskridande av dosen och förekomsten av negativa händelser rekommenderas magsköljning och intag ehnterosorbentov: aktivt kol, Polysorb. För korrekt användning av läkemedlet rekommenderas att du strikt följer bruksanvisningen.

Immunal administrering under graviditet och amning

Kvinnor under graviditet och amning rekommenderas inte att ta några läkemedel som har en immunostimulerande effekt eftersom alla störningar i immunsystemets funktion kan påverka fostrets och nyfödans hälsa negativt. Speciellt rekommenderas inte utnämningen av mediciner i graviditetens första trimester, när fostret är bildandet av viktiga organ och system. Behovet av att föreskriva immunitet för förebyggande och behandling av virusinfektioner vid graviditet och kvinnor som ammar nyfödda bör endast bestämmas av den behandlande läkaren, med beaktande av symtomen på sjukdomen.

Enligt kliniska experter som genomförde studier av effekterna av läkemedlet Immunal under graviditet och amning kan läkemedlet stimulera effekten på livmoderkontraktioner, vilket kan orsaka för tidig födsel. I sällsynta fall noteras allergiska manifestationer vid tillsättningen av ett läkemedel. Återkoppling från utövare säkrare under graviditet och amning anses utnämning av homeopatiskt medel Antigrippin Agri för förebyggande och behandling av förkylningar, akut respiratorisk sjukdom, SARS, rinit (rinnande näsa).

Hur tar man det immuna till förebyggande och behandling av virusinfektioner?

När administreras för förebyggande och behandling av immun, beror administrationsvägen på doseringsformen och patientens ålder.

Droppar av Immun Plus i form av en lösning för internt bruk utses före måltid eller efter att ha ätit på en timme enligt ordningen:

Barn över tolv och vuxna får två till tre milliliter lösning tre gånger om dagen. Barn från fyra till tolv år, läkemedlet ordineras från en till två milliliter tre gånger om dagen. För barn mellan 1 och 4 år ålder ges läkemedlet en milliliter tre gånger om dagen.

Satsen innehåller en graduerad mätpipett, med vilken du kan noggrant mäta den önskade mängden medicinering. Behandlingsförloppet är från sju till tio dagar. En andra behandlingskurs är möjlig efter en två veckors paus. Före användning ska läkemedelsflaskan skakas noggrant, så länge som aktiva polysackarider av preparatet kan bilda en fällning.

Internetanvändare på forumet är intresserade av: "Kan de immunala 9 månader gamla barnen och småbarnen i en tidigare ålder?" Finns det en sirap för barn i apotekskedjan? Finns det ett vitaminläkemedelskomplex? »Till doseringsformen gäller inte vitaminerna immun. Det rekommenderas inte att förskriva läkemedlet till barn under ett år på grund av risken för biverkningar och allergiska reaktioner. Läkemedelsformen i läkemedelsformen i apoteksnätet är inte tillgängligt, så barnen ordineras Immunala droppar som en lösning för internt bruk.

Immunala tabletter rekommenderas att administreras i följande doser:

Vuxna och barn över tolv år ges 1 till 2 tabletter tre gånger om dagen. Barn från sex till tolv år ges en tablett två till tre gånger om dagen. Barn i åldrarna fyra till sex år föreskrivs en tablett från en till två gånger om dagen.

För att få en stabil terapeutisk effekt rekommenderas läkemedlet att ta minst sju dagar. Den maximala varaktigheten av behandlingen är åtta veckor. Tabletter rekommenderas att sväljas med vatten. För små barn måste tabletten lösas i en liten mängd vatten eller juice. Som en förebyggande åtgärd Immunal barn rekommenderas att utse en vecka före starten av den förväntade säsongsmässiga epidemier av akuta luftvägsvirusinfektioner och influensa, eftersom den terapeutiska effekten av läkemedlet inte är omedelbar.

Immunal forte, som har en ökad terapeutisk aktivitet av de aktiva ingredienserna, ordineras till vuxna en kapsel två gånger om dagen med måltider. Behandlingstiden är två till tre veckor. Förebyggande kurser av läkemedelsintag kan utföras två gånger per år.

Immunuppositorier föreskrivs i gynekologisk praxis för förebyggande och behandling av kvinnlig patologi av inflammatorisk genesis endast på rekommendation av en gynekolog.

Finns det analoger?

Echinacea purpurea används allmänt inom medicinen som en komposition av läkemedel med antiinflammatorisk, antiviral och immunomodulerande verkan och som komponenter av biologiskt aktiva tillsatser till livsmedel.

Genom analoger Immunal läkemedel inkluderar läkemedel som har antiinflammatoriska, viralstatic, immunmodulerande effekter: Gerbion echinacea, Dr. Theiss, Immuneks, Immunorm. Immunanalyser, presenterade på den inhemska läkemedelsmarknaden, produceras huvudsakligen i EU-länderna. Farmakologiska egenskaper hos dessa läkemedel beror på de terapeutiska effekterna av echinacea purpurea. Analoger av läkemedlet skiljer sig också åt i mindre biverkningar när de används och tolereras väl. I jämförelse med priset på Immunal skiljer sig kostnaden för dess analoger obetydligt och ligger i samma prisklass.

Också i apoteksnätet finns ett brett urval av antivirala läkemedel som har immunstimulerande egenskaper, men är inte direkta analoger av Immunal. Dessa läkemedel innefattar Arbidol, Kagocel, Anaferon, Antigrippin agri. Egenskaperna för denna grupp av läkemedel är direkt exponerad för det yttre skalet av virus, vilket leder till begränsning av reproduktion och deras införande i friska celler men också stimulerar produktionen av endogent interferon, som är en icke-specifik faktor i immunsystemet. De mest säkra läkemedel i yttrandet utövare inkluderar Antigrippin agri homeopatiska nationalprodukten, vilket rekommenderas för att förebygga och behandla virusinfektioner hos kvinnor under graviditet och amning samt för behandling av barn. Kostnaden för inhemsk homeopatisk medicin i apoteksnätet är mycket lägre än priset på immunsystemet.

Hur lagras du rätt?

Immunala bör förvaras på en torr, mörk plats, undvik direkt solljus. Temperaturen i luften under lagring av läkemedlet är från 15 till 25 grader Celsius. Hållbarhet för läkemedlet Immunalt, enligt anmärkningen, är 2 år och beror inte på dess doseringsform.

Blanketter och priser

En mängd olika beredningsformer immunala kan du tilldela den till vuxna och barn för förebyggande och behandling av förkylning, akut respiratorisk sjukdom, SARS, och rinit (rinnande näsa). Läkemedlet Immunal kan köpas på de flesta apotek. Priset på läkemedlet i apoteksnätverket beror på frisättningsformen.

I apoteksnätet kan Immunal köpas i form av följande doseringsformer:

Drops of Immune Plus i flaskor innehållande 50 ml lösning för oral administrering - 250 - 265 rubel.

Immunala tabletter, 20 tabletter i konturcellceller - 220-230 rubel.

Immunala forte, 30 kapslar per förpackning - 280 - 295 rubel.

Artikeln ovan och kommentarer skrivna av läsare är rent informativa och kräver inte självhantering. Kontakta en specialist om dina egna symtom och sjukdomar. När du behandlar med något läkemedel som riktlinje, använd alltid instruktionerna som medföljer det i paketet, såväl som din läkares rekommendationer.

För att inte missa nya publikationer på webbplatsen är det möjligt att ta emot dem via e-post. Prenumerera.

Vill du bli av med dina sjukdomar i näsan, halsen, lungorna och förkylningarna? Var noga med att kolla här.

Det är också värt att uppmärksamma andra droger för förkylning och ARVI:

Läkemedlet "Immunalt": recensioner av läkare och patienter

Varje person i hans kropp har ett så kallat immunförsvar. Allt skulle vara inget, om det inte gav periodiska misslyckanden. Då försöker föräldrarna för deras barn (eller vuxna) på alla möjliga sätt att hitta sätt att behålla sin immunitet och förhindra sjukdomen. Vad är den här bräckliga strukturen i människokroppen?

Vad är immunsystemet?

Immunsystemet ligger inte i något speciellt organ, transporteras inte med blodflödet till kapillärerna eller omvandlas inte till lungorna. Detta är en samling av speciella celler med sin periferi. Följande delar hänvisas till kroppens immunstruktur:

 1. Immunokompetenta celler (T, B-lymfocyter, prekursorer av immunkompetenta celler, cytotoxiska celler).
 2. Organ perifera systemet (mjälte, hud, tymus, benmärg, mag-tarmkanalen lymfoida ansamlingar, appendix, lymfkörtlar).

Skydd av kroppen utförs inte bara av organ och celler utan även på molekylär nivå av faktorer som mediatorer av immunreaktioner, hormoner, tillväxtfaktorer.

Alla komponenter i detta system är mycket viktiga för en person. I periferorganen sker vissa metaboliska processer för att bilda skyddande reaktioner i kroppen. Cellerna i systemet med störningar i processen hos människans grundläggande organ skiljer sig åt, allt fungerar för att personen ska känna sig perfekt och motstå mikroberna som attackerar varje ögonblick.

Från och med den 12: e veckan av intrauterin utveckling av barnet utvecklar han en benmärg. Varför är det så viktigt för oss? Saken är att det är grunden för produktionen av stamceller. De är i sin tur grunden för utvecklingen av celler av lymfoid vävnad. Med andra ord är benmärg och stamceller viktiga faktorer för kroppens funktion, eftersom all immunitet hos barnet beror på dem.

Det kritiska ögonblicket är utseendet hos barnet i den här världen, eftersom han omedelbart möter ett stort antal bakterier och bakterier, innan det är helt försumligt. Därför insisterar vissa experter på att inte omedelbart skära navelsträngen till barnet, men låter stamceller passera till det genom det inom 2 timmar efter födseln. På grund av detta beror på crumbs immunitet!

Hur förändras det?

Med avlägsnandet av något centralt eller perifert organ i immunsystemet finns det problem med kroppens skyddande respons på attacker av patogener. För att återställa skyddsfunktionen behöver en person dricka mycket vitaminer eller ta medicin, till exempel "Immunal", recensioner som i de flesta fall är positiva.

Vårt immunsystem är anordnat på så underbart sätt att det kan skilja "våra" celler från "främlingar". Men ibland är kroppens skyddande delar alltför ivriga i sitt arbete, och i stället för att skydda den, attackerar mördarcellerna tvärtom. Som ett resultat resulterar misslyckanden som framkallar allergiska reaktioner och andra sjukdomar.

Det finns aktiv och passiv förvärvad immunitet. Kroppen får snabbt skydd mot mikrobernas effekter om det nyligen har haft en infektion eller fått en dos antigen som ett resultat av vaccination. Införandet av passivt skydd är också möjligt, men här är antikroppar mot sjukdomsuppkomsten redan direkt införda i kroppen.

Vad ska man göra för att försäkra sig om att immunsystemet är resistent mot olika patologiska processer i kroppen?

Stärka immuniteten och upprätthålla kroppens skyddande funktion är nödvändig under hela livet, eftersom systemet börjar fungera omedelbart, en gång erkänt ett främmande element i kroppen. Det finns många sätt att göra detta:

 • ät färsk grönsaker och frukt;
 • att äta en mängd hälsosamma livsmedel;
 • försök att äta mat som innehåller zink (ägg, ost, kött, nötter, spannmål);
 • att äta kvalitets kött
 • begränsa socker
 • ta probiotika med jämna mellanrum
 • på våren och hösten för att försöka fylla kroppen med vitaminer, om nödvändigt, att dricka immunnostimuliruyuschie betyder: Echinacea tinktur "Ribomunil", "Viferon", "Bio-Gaia", "Immunal" (recensioner av olika preparat, i deras verksamhet, de är betydligt annorlunda).

Läkemedlet "Immunal", dess effekt och behovet av antagning

Detta läkemedel är väldigt populärt. Läkare utser ofta barn och vuxna "Immunal". Recensioner om det är bra, särskilt från föräldrar till små barn. Vad är det här läkemedlet?

Medicin för att upprätthålla immunitet "Immunal" är gjord på basis av en lila Echinacea-växt. Oftast ordineras det för att förhindra influensa och förkylningar. Detta läkemedel används ofta vid behandling av små patienter. Den "Immunala" åtgärden för barn, som ofta beskrivs på god sida, är gjord av naturliga råvaror. Dessutom hjälper det att inte bli sjuk med ARVI och influensa under epidemin, vilket gör att du kan känna dig väldigt snabbt väldigt tidigt i början av sjukdomen.

Med en antiinflammatorisk effekt återställer preparatet fullständigt kroppsvävnaden som skadas av patologisk process. Under användningen i humant blod ökar innehållet i plasma leukocyter avsevärt, så att kroppen har styrkan att stärka sitt immunsvar vid exponering för patogena virus och bakterier. Men medan läkemedlet "Immunal", vars läkares recensioner är tvetydiga kan provocera en autoimmun reaktion. Detta är en process där mördarceller börjar attackera sina egna strukturer i kroppen, så du måste noggrant studera instruktionerna för kontraindikationer mot användningen av drogen.

Läkemedlet "Immunalt" och vitaminer

För att inte skada barn använder föräldrarna något sätt. Oftast är det C-vitamin (askorbinsyra) med tillsats av någon smak. Vissa människor tar multivitaminer. "Immunal" (recensioner här bekräftar) ger emellertid en mer uttalad effekt. Det är utformat som en immunostimulerande substans, därför med hjälp av yttre celler är omgivna av mördare och tas sedan bort. Tack vare denna åtgärd är läkemedlet effektivt vid början av förkylning och under våren-hösten. Om vitaminer är helt enkelt upprätthålla driftstatus organismen, samt möta den skyddande funktion, drogen "Immunal" har immunnostimuliruyuschee (gör arbeta hårt alla strukturella element i immunsystemet), antimikrobiella, svampdödande, anti-inflammatorisk effekt.

Nyligen har detta läkemedel producerats med tillsats av C-vitamin för bättre och snabbare effekter på människokroppen (barnet). När du använder läkemedlet Immunal plus C (recensioner av patienter bekräftar detta) är immuniteten väl förstärkt och kroppen kan motstå mikrobesatta från miljön.

Användning av läkemedlet i form av tabletter

Läkemedlet "Immunal" (piller) recensioner är också positiva. Oftast används denna form av medicin för att behandla vuxna. Många människor använder drogen från köldens början. Dess popularitet för både vuxna och barn bestäms av effekten av botemedlet. Vad ingår i dess sammansättning?

Tabletterna innehåller 80% torkad Echinacea juice. De återstående beståndsdelarna är kiseldioxid, laktos, natriumsackarinat, magnesiumstearat, vanillin och viss smak. Sådan doseringsform betyder "Immunal" (tabletter), på vilken den positiva återkoppling på grund av det höga innehållet av aktiv substans stimulerar immunsystemen hos alla strukturer, som härrör fria radikaler och fyller kroppen med vitaminer. Förresten, i den mest echinacea redan innehålla vitamin A, E och C. Anläggningen, baserat på vilken läkemedlet innehåller en hel rad användbara ämnen för människor. Dess löv, rötter, blommor i dess komposition har eteriska oljor, essentiella organiska syror, antioxidanter, liksom selen, järn och kalcium. Läkemedlet påverkar hematopoietiska, återvinner muskuloskeletala systemet väl och aktiverar cellerna av bindvävsstrukturer. Förklarar tydligt effekten av en sådan beredning som är nödvändig för behandling av förkylningar som "Immunal", bruksanvisningar. Recensioner om läkemedlet i ett positivt ljus är inte begränsade till dess inflytande på icke-specifika immunitetsfaktorer.

Också många säger att när man tar denna botemedel mot behandling av förkylningar, förbättras matsmältningsarbetet. Detta är en indirekt effekt av läkemedlet "Immunal". Detta resultat av behandling beror på det faktum att den aktiva substansens vitaminminerala sammansättning stimulerar leverens skyddande funktioner. Som en följd av detta neutraliseras toxiner på kortast möjliga tid, vilket uppträder som ett resultat av inträdet i kroppen av virus och mikroorganismer. Eftersom det under deras inverkan ofta uppstår gastrointestinala sjukdomar hjälper läkemedlet till att återställa sitt arbete. Varför ibland vid en temperatur hos barn kräkningar och diarré? Eftersom kroppen aktivt sprider dessa mycket toxiner.

Läkemedlet i form av tabletter används också för att bibehålla kroppen efter långvarig antibiotikabehandling.

Verktyget "Immunal" (droppar) recensioner

Denna form av drogen är något annorlunda än den föregående. Droppar, såväl som tabletter, är indicerade för användning i förkylningar, influensa, under antibiotikabehandling. De ordineras också som en hjälpmedel för andningssjukdomar. Innan du ger barn i en liten ålder en droppe "Immunal", recensioner om vilka är generellt positiva, bör du noggrant läsa kontraindikationerna. Barn under 1 år kan inte ge dem, för att de i sin sammansättning har alkohol. Men i kritiska fall tillåter vissa läkare deras användning för en snabb åtgärd på kroppen. Dessutom bör man komma ihåg att sirap och droppar hos barn kan ha en allergisk reaktion, så använd endast denna medicin för behandling efter att ha hört en läkare.

"Immunalt" botemedel mot barn: recensioner, instruktioner

Barnens droger skiljer sig från mediciner för vuxna, även om det aktiva ämnet och sammansättningen är nästan identiska. Det är mycket viktigt att veta mängden aktiv ingrediens i en viss doseringsform och dosering. När du kan använda läkemedlet "Immunal" för barn, vilka recensioner bekräftar dess höga effektivitet?

Huvudseffekten av läkemedlet, som nämnts ovan, är att förbättra kroppens immunreaktion mot infektioner. Oftast är han utsedd redan med sjukdomen. Men läkemedlet "Immunalt" för barn - recensioner av läkare betonar denna uppmärksamhet - är ett utmärkt förebyggande verktyg. Det är oumbärligt även vid första tecken på sjukdom. Faktum är att barnets organism är mycket känslig för attacker av aggressiva mikroorganismer. Barn har ännu inte en stark immunitet mot sjukdomar, och de brukar ofta bli sjuka. Om ditt barn är sjukare oftare än 6-8 gånger om året måste du stärka sitt naturliga försvar och inte nödvändigtvis bara läkemedel.

Våra små människor är i fara nästan varje steg: i dagis, skola, sportsektion, transport och så vidare. Detta togs i beaktande av specialister, därför, i indikationer på användningen av läkemedlet "Immunal" (barn), vars recensioner det kallas ett av de bästa sätten, indikeras att det kommer att vara användbart när:

 • psykomotionella påfrestningar, när immuniteten i ett barn minskar
 • Förekomst av katarralsjukdomar, influensa, med herpesinfektioner;
 • benägenhet för frekventa katarralsjukdomar;
 • förgiftning av kroppen av olika skäl
 • kroniska sjukdomar som ett extra botemedel för att stödja kroppen.

Barn under 1 år av drogen ges inte alls. Från 1 till 4 år används detta läkemedel endast i medicinsk praxis i form av en sirap (droppar), efter denna ålder kan du använda tabletter. Användningen av läkemedlet "Immunalt" i tabletter:

 • Barn i åldrarna 4-6 år borde dricka 1 bord. 1-2 gånger om dagen
 • från 6 till 12 år gamla dryck 1 bord. 1-3 gånger om dagen.

Dosering av "Immunal" i sirap:

 • från år till 6 år - 1 ml 3 gånger om dagen;
 • 6-12 år - 1,5 ml 3 gånger om dagen;
 • från 12 år - 2,5 ml samma antal gånger.

Det finns, som redan nämnts ovan, läkemedlet "Immunal", förstärkt med vitamin C. Det är nästan samma i sin effekt som den föregående. Extraktet av echinacea i det är mindre på grund av 20% av vitaminhalten. Det rekommenderas om du omedelbart tar bort symtomen på förkylning eller influensa. Det är också bättre för barn, benägna att frekventa ARVI. Vad sägs om verktyget "Immunal Plus" för barnrecensioner? Föräldrar konstaterar att krummerna efter behandlingen med detta läkemedel är mindre känsliga för förkylning. Ascorbinsyra ökar mängden interferon och antikroppar i blodserumet, vilket ökar skyddsfunktionen hos barnets immunsystem. Barn är inte lika ofta sjuka och inte lika intensiva som tidigare, om du använder detta läkemedel.

Dosering i den vanliga och förstärkta åtgärden "Immunal" är samma för både barn och vuxna. Behandlingsförloppet ska vara minst 7 dagar. Läkarna rekommenderar att du tar det upp till 2-3 veckor.

Hur behandlar läkare "Immunal" botemedel?

Många experter, som känner till läkemedlets farmakologiska egenskaper, rekommenderar starkt användningen av "Immunal" under "kalla årstider" (under våren och hösten). Läkarnas vittnesmål bekräftar att människokroppen under dessa perioder inte garanteras att få alla nödvändiga mikroelement, näringsämnen, vitaminer. Av denna anledning minskar immuniteten hos en person och olika mikrober klamrar sig på den. Men för att stödja kroppens skyddande egenskaper är det viktigt att inte överdriva det, eftersom "Immunal" inte är ett paradis för alla sjukdomar, och behandlar inte alla lika. För vissa ger det inte en snabb återhämtning, och ibland är det ens kontraindicerat.

När det gäller varje läkemedel finns en instruktion för "Immunal" botemedel. Recensioner om det är oftast bra, men mycket försiktigt är det nödvändigt att behandla det om det finns misstankar om något tillstånd eller en sjukdom som anges i kontraindikationer för användningen.

Så, läkemedlet "Immunalt" är kontraindicerat om:

 • det finns intolerans mot någon del av läkemedlet;
 • blodcancer eller leukemi;
 • patienten var någonsin sjuk med tuberkulos;
 • det finns inflammatoriska processer i bindväv, till exempel artrit eller reumatism;
 • en person är benägen att allergiska reaktioner mot droger (Quinckes ödem, urtikaria, pollinos, astma i bronkier);
 • presentera en historia av sjukdomar i nervsystemet som medför skador ryggmärg och hjärnmembran;
 • personen är sjuk med aids;
 • patient - barn under 1 år.

För att vara säker på effektiviteten och det positiva resultatet av behandlingen måste du strikt följa instruktionerna för användning av läkemedlet.

Vilket resultat förväntas efter behandlingen med detta läkemedel?

Även i oldtiden var örterna i stor efterfrågan bland läkare och läkare. Och det här är inte förgäves, eftersom de innehåller en mycket stor hälsa för en person. Echinacea ensam innehåller en hel del användbara ämnen som påverkar kroppens motstånd, dess tillstånd, vitala organ och system.

I sin tur, tillskriv inte de mirakulösa egenskaperna hos läkemedlet "Immunal" på grundval av echinacea. För vissa människor kommer det verkligen att vara en panacea, och på andra har det ingen effekt alls. Alla människor är olika, och varje individ har en reaktion på medicinen. Så bli inte upprörd om du inte blir frisk på en dag. Kanske behöver du specifikt detta stopp i livets livliga rytm. Att se i alla de positiva aspekterna, betonar din uppmärksamhet endast på det goda, du hjälper kroppen att stämma inte till sjukdom, men till ett positivt och aktivt liv. Då kommer medicinen "Immunal" eller något annat botemedel du inte behöver!