Huvud
Strömförsörjning

Mörk och tablett Immunal - bruksanvisningar

Immunal (Immunal) - en örtmedicin som har antiviral, antiinflammatorisk, immunostimulerande och fungicid effekt.

Tillverkaren av läkemedlet är läkemedelsbolaget Lec Pharma (Slovenien). Den huvudsakliga aktiva komponenten är echinacea purpurea (Echinacea purpurea), som länge har använts i folkmedicin för behandling av infektionssjukdomar.

På denna sida hittar du all information om Immunal: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt Immunal. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Hur mycket är det immuna? Medelpriset på apotek ligger på 350 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Preparatet Immunal finns i form av tabletter för oral användning i kartongförpackningar i blister med 10 eller 20 stycken med de bifogade detaljerade anvisningarna. Tabletten är rund, brunaktig i färg med en uttalad lukt av vanilj.

 1. Sammansättningen av tabletterna innehåller den aktiva beståndsdelen Immunal - torkat gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.
 2. Sammansättningen av den immunala lösningen för oral administrering inkluderar en aktiv ingrediens - saften av Echinacea purpurea gräs, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.
 3. Immunal Plus C som den aktiva ingrediensen i kompositionen innefattar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Farmakologisk effekt

Immunal är en immunostimulerande beredning för framställning av vilket vegetabiliskt material som användes.

Echinacea purpurea, den främsta aktiva ingrediensen i preparatet, har en ganska rik komposition och innehåller olika aktiva substanser som förstärker och aktiverar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i lila Echinacea är effektiva stimulanser av immunitet och bidrar till ökningen av antalet leukocyter (granulocyter) och aktiveringen av fagocytos. Med användningen av läkemedlet förbättras övergripande hälsa och ökar kroppens motståndskraft mot sjukdomar. Läkemedlet hämmar tillväxten och reproduktionen av mikroorganismer.

I kliniska studier har det visat sig att örten Echinacea purpurea också har en antiviral effekt, är aktiv mot herpes och influensapatogener.

Indikationer för användning

Immunal är ordinerad för förebyggande, liksom behandling av virusinfektioner. Huvudindikationerna för utnämningen är:

 1. Intoxicering av olika gener.
 2. Förebyggande, behandling av influensa, SARS under epidemier.
 3. Stimulering av immunitet i herpes, akut respiratoriska infektioner, influensa.
 4. Ofta förkylningar på grund av försvagning av immunitet.
 5. Psyko-emotionell överbelastning.
 6. I den komplexa behandlingen av artrit, bronkit, pyelonefrit.
 7. I gynekologi för behandling av kvinnlig patologi.

Kontra

Lösningen är kontraindicerad för barn under 1 år, tabletter för barn under 4 år och även för patienter med laktosintolerans. Dessutom är samtidig administrering av Immunal och en grupp antibiotika som har cefalosporin som aktiv substans förbjudna.

Barn som är benägna att allergiska reaktioner bör ta denna medicin med stor försiktighet. Det rekommenderas inte att använda Immunal som behandling för patienter med aids, tuberkulos, leukemi, multipel skleros och andra autoimmuna sjukdomar.

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet kan bidra till att stärka kontraktfunktionen i livmodern, därför rekommenderas det inte att förskriva det under graviditet och amning. Säkrare medicin, recensioner av läkare för behandling av virusinfektioner i gravida och ammande bröstmjölk är Antigrippin Agri (homeopatisk), nästan inga biverkningar.

Instruktioner för användning

Instruktionerna för användning indikerar att immunsystemet ska ges oralt, oberoende av måltiden.

 • Tabletter: Vuxna och ungdomar över 12 år är förskrivna 1 tablett. 3-4 gånger per dag.
 • Lösning för oral administrering: Innan du tar rätt mängd av läkemedlet bör mätas med den bifogade doseringssprutan och utspätt i en liten mängd vatten. Vuxna och ungdomar över 12 år tar 2,5 ml oral lösning 3 gånger per dag.

För förebyggande under perioden med säsongsbetingade sjukdomar och behandling av förkylning rekommenderas att man tar drogen kontinuerligt i 10 dagar. Upprepade kurser är möjliga på rekommendation av en läkare efter en 14-dagars paus.

För behandling ska läkemedlet tas vid första tecken på förkylning.

Biverkningar

Läkemedlet tolereras väl av de allra flesta patienter. I sällsynta fall kan bakgrunden av följande biverkningar av läkemedlet utvecklas: överkänslighetsreaktioner, vilka manifesteras av klåda, hudutslag, ansiktsödem, yrsel, andnöd, lågt blodtryck.

Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

överdos

Inga uppgifter om fall av överdosering piller, men för att undvika de ovan nämnda biverkningarna inte överskrider den dos som anges i instruktionerna.

Särskilda instruktioner

 1. Kompositionen av lösningen för intag innefattar 20% etanol.
 2. Om symtomen kvarstår i 10 dagar, bör du kontakta den läkare som ordinerat behandlingen.
 3. Innan du börjar Immunal med barn under 12 år och patienter som har en historia av allergiska sjukdomar och bronkial astma, ska du kontakta din läkare.

Vid lagring av lösningen för intagning tillåts frisättning av en flockbildande fällning bestående av aktiva polysackarider. Innan du använder drogen ska injektionsflaskan med innehållet skakas noggrant.

Droginteraktioner

 1. Vid samtidig mottagning med immunodepressiva medel - ömsesidig lättnad av åtgärder.
 2. Lösning för oral administrering Immunalt innehåller etanol, i samband med vilket läkemedlet kan förbättra eller förändra effekten av andra läkemedel.
 3. Det finns inga rapporter om någon kliniskt signifikant interaktion av läkemedlet i form av tabletter med andra läkemedel.

Ingen kliniskt signifikant läkemedelsinteraktioner som observerats med samtidig användning av etanol även i små mängder med en av de följande fem derivat av cefalosporin: cefamandol, cefotetan, cefmenoxim, cefoperazon, moxalaktam. Patientens reaktion kännetecknades av ansiktssvullning, illamående, ökad svettning, huvudvärk, hjärtklappning. I detta avseende bör Immunal i form av en lösning för oral administrering inte användas samtidigt med dessa antibiotika. Mottagning av läkemedlet Immunalt i form av en lösning för oral administrering är möjlig endast 3 dagar efter slutet av behandlingstiden med ovan nämnda cefalosporinderivat.

recensioner

Vi tog upp en del återkopplingar från människor om immunförsvaret:

 1. Kärlek. Jag försökte "Immunal" och som ett medel för förebyggande och som ett aktivt komplement i komplex behandling. Enligt min mening är effekten antingen helt frånvarande eller för märkbar. Jag kan inte säga att min immunitet har ökat. Men det här är min personliga erfarenhet, kanske är detta läkemedel inte lämpligt för mig. Mycket sorgligt faktum. Jag tror att försöka "Immunal" en gång - i vinter för att förebygga dricka, jag hoppas kommer att bidra till att höja tonen och motståndskraft mot förkylningar och virussjukdomar, och de senaste två åren mycket ofta sjuk under alla årstider utom sommaren, men förra sommaren ont också.
 2. Angelina. Jag kom till slutsatsen att det är bättre att återställa immunsystemet till mat: grönsaker, frukt, kokt kött. Jag drack själv Immunal, testad innan jag gav barnet. Jag drack paketet - ingen mening. Efter det tror jag inte på effekten av immunmodulatorer.
 3. Nastya. Mitt barn är mycket ont, blir ständigt kall och sitter hemma istället för att gå till dagis. Läkare råder att stärka immunförsvaret - ge droppar två gånger per år under en period på två månader. Jag gillar inte att den innehåller etanol, jag anser att det är farligt för ett barns kropp, så jag söker en säker analog...

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

analoger

Fler budgetalternativ för alternativet finns under namnen:

 • Echinacea (ört för bryggning) (Ryssland) - 50 rubel;
 • Echinacea extra kapslar (Ryssland) - 85 rubel;
 • Tinktur av Echinacea (RF) - 160 rubel;
 • Immunorm-Teva (Israel) - 175 rubel.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Förvaras utom räckhåll för barn vid temperaturer upp till 25 ° C.

 • Tabletter - 3 år;
 • Lösning för oral administrering - 2 år.

Immunal

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Immunalt är ett immunostimulerande läkemedel av vegetabiliskt ursprung.

Utformningsform och sammansättning

Immunal produceras i två doser:

 • Lösning för intag: brun, från klar till grumlig; Vid lagring av lösningen tillåts bildandet av en flockningsmedel (i mörka glasflaskor om 50 ml, en flaska i ett kartongpaket komplett med en dospipett)
 • Tabletter: Valium, runda, ljust brun varvat med vanilj (i blister med 10 enheter av 2-4 blisterförpackning i en kartong, i enheter av 20 blåsor 1-3 blisterförpackningselementen i en kartong..).

Kompositionen av 1 ml lösning för oral administration innefattar:

 • Aktiv substans: echinacea purpurea (gräsjuice) - 0,8 ml;
 • Hjälpkomponenter: sorbitol, etanol.

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: Echinacea purpurea (torkad gräsjuice) - 80 mg;
 • Hjälpkomponenter: kolloidal kiseldioxid, magnesiumstearat, laktos, vanillin, körsbärsmak, natriumsackarinat.

Indikationer för användning

Immunal indicerat för prevention av influensa och förkylningar, förstärkning immunitet predisposition att utveckla täta förkylningar och okomplicerade akuta infektionssjukdomar, och som ett hjälpmedel vid fortsatt användning av antibiotika vid behandling av kroniska infektionssjukdomar som åtföljs av sänkning av immunitet.

Kontra

 • Framsteg autoimmuna och systemiska sjukdomar (leukemi, tuberkulos, multipel skleros, kollagenoser, AIDS, HIV-infektion);
 • Ålder upp till 4 år (tabletter) och upp till 1 år (oral lösning);
 • Överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet, liksom till plantorna i familjen Compositae.

Dosering och administrering

Immunell tas internt.

Tabletten tvättas med vatten. Barn rekommenderas att krossa tabletten och blanda den med juice, te eller vatten (en liten mängd).

För korrekt dosering Immunal i form av en lösning för oral administrering, rekommenderas att använda den medföljande graduerade doseringspipetten. Det nödvändiga antalet droppar innan du tar det är nödvändigt att späda ut i en liten mängd vatten.

I regel är läkemedlet förskrivet:

 • Vuxna och barn från 12 år: 1 tablett 3-4 gånger om dagen eller 2,5 ml lösning 3 gånger om dagen;
 • Barn 6-12 år: 1 tablett 1-3 gånger om dagen eller 1,5 ml lösning 3 gånger om dagen;
 • Barn 4-6 år: 1 tablett 1-2 gånger om dagen;
 • Barn 1-6 år: 1 ml lösning 3 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt rekommenderas immunbehandling att ta minst 7 dagar. Ta drogen kontinuerligt under längre tid än 2 månader borde inte vara.

Biverkningar

Vid tillämpningen immunala i vissa fall kan förekomma överkänslighetsreaktioner: klåda, hudutslag, bronkospasm, andnöd, yrsel, angioödem, Stevens-Johnson syndrom, anafylaktisk chock, blodtryckssänkande.

Med fortsatt användning av läkemedlet i mer än 2 månader är utvecklingen av leukopeni möjlig.

Om biverkningar inträffar, ska behandlingen avbrytas och läkaren ska konsulteras.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar Immunal med barn under 12 år och patienter som har en historia av allergiska sjukdomar och bronkial astma, ska du kontakta din läkare.

Om symtomen kvarstår i 10 dagar, bör du kontakta den läkare som ordinerat behandlingen.

Vid lagring av lösningen för intagning tillåts frisättning av en flockbildande fällning bestående av aktiva polysackarider. Innan du använder drogen ska injektionsflaskan med innehållet skakas noggrant.

Kompositionen av lösningen för intag innefattar 20% etanol.

Droginteraktioner

Kompositionen av lösningen för intag innehåller etanol, på grund av vad Immunal kan förändra eller förbättra effekten av andra droger.

Vid tillämpningen av de antibiotiska cefalosporin läkemedel (moksalaktama, cefotetan, tsefamandola, cefoperazon, tsefmenoksima) samtidigt med mottagningen av även en liten mängd av etanol kliniskt signifikanta läkemedelsinteraktioner har observerats. Patientens reaktion präglades av illamående, huvudvärk, rött ansikte, hjärtklappning och ökad svettning. För att undvika detta, Immunal i lösningsform för oral användning, tillsammans med de ovan antibiotika bör inte (drogen är möjlig endast efter 3 dagar efter avslutad terapi dessa cefalosporiner).

Ömsesidig försämring av effekten noteras med samtidig applicering av immun med immunosuppressiva medel.

Det finns inga data om någon interaktion med andra droger.

analoger

Immunala analoger är: Dr. Theiss Echinacea Forte, Immunorm, Echinacea, Echinacea Likvidum, Echinacea hexan Estifan, Gerbion echinacea, Immuneks.

Villkor för lagring

Förvaras utom räckhåll för barn vid temperaturer upp till 25 ° C.

 • Tabletter - 3 år;
 • Lösning för oral administrering - 2 år.

Villkor för ledighet från apotek

Finns utan recept.

Immunala droppar 50 ml

Immunal plus med en droppe på 50 ml

Immunala 50 ml droppar

Immunala droppar inuti. 50ml

Immunella №20 tabletter

Immunal flik. 80mg n20

Immunal plus lösning för internt bruk 50 ml

Informationen om preparatet är generaliserad, tillhandahålls för informationsändamål och ersätter inte den officiella instruktionen. Självbehandling är hälsofarlig!

Om din lever slutat fungera skulle döden ha kommit inom 24 timmar.

Det finns mycket nyfiken medicinska syndrom, till exempel obtrusiv svalning av föremål. I magen hos en patient, som lider av denna mani, hittades 2500 föremål.

När älskare kyssar, förlorar var och en av dem 6,4 kcal per minut, men de byter nästan 300 olika bakterier.

Tandläkare har dykt upp relativt nyligen. Redan 1900-talet var det en vanlig frisörs plikt att dra ut sjuka tänder.

Faller från en röv, du är mer benägna att krulla nacken än att falla av en häst. Försök inte att motsätta sig detta uttalande.

Den mest sällsynta sjukdomen är Kurus sjukdom. Endast representanter för stammen Fores i Nya Guinea är sjuka. Patienten dör av skratt. Man tror att orsaken till sjukdomen är att människans hjärna äter.

74-årige bosatt i Australien, James Harrison, blev en blodgivare cirka 1000 gånger. Han har en sällsynt blodgrupp, vars antikroppar hjälper till att överleva nyfödda med svår anemi. Således räddade australien omkring två miljoner barn.

Enligt många forskare är vitaminkomplex praktiskt taget värdelösa för människor.

Det brukade vara det som gnidar kroppen med syre. Men denna åsikt åsidosattes. Forskare har visat att gungning, en person kyler hjärnan och förbättrar sin prestanda.

Den högsta kroppstemperaturen registrerades i Willie Jones (USA), som kom in på sjukhuset vid en temperatur på 46,5 ° C.

Om du ler bara två gånger om dagen - kan du sänka blodtrycket och minska risken för hjärtinfarkt och stroke.

I fyra skivor med mörk choklad innehåller cirka två hundra kalorier. Så om du inte vill bli frisk är det bättre att inte äta mer än två stycken per dag.

En person som tar antidepressiva läkemedel kommer i de flesta fall igen att lida av depression. Om en person har hanterat depression själv, har han alla chanser att glömma detta tillstånd för alltid.

Förutom människor lever bara en levande sak på planeten Jorden - en hund - av prostatit. Det är verkligen våra mest lojala vänner.

Karies är den vanligaste smittsamma sjukdomen i världen, som även influensan inte kan konkurrera med.

Diagnosen av intervertebral skivbristning orsakar vanligtvis rädsla och domningar i en enkel person och i horisonten visas omedelbart tanken att en operation ska utföras. V.

Immunala droppar och tabletter på växtbaserad basis för behandling av virusinfektioner och återställande av kroppsimmunitet.

Immunal är ett populärt läkemedel som ger antiviral, immunmodulerande, antiinflammatorisk och fungicid verkan.

Innan du fortsätter läsa: Om du letar efter en effektiv metod att bli av med förkylning, faryngit, tonsillit, bronkit eller förkylning, var noga med att kontrollera denna del av webbplatsen efter att ha läst den här artikeln. Denna information har hjälpt många människor, vi hoppas också hjälpa dig! Så, nu återvänder vi till artikeln.

Under säsongsepidemier av akut respiratorisk virusinfektion och influensa behöver kroppen tillförlitligt skydd. Immunsystemet, utmattat av inverkan av negativa faktorer, kan inte alltid klara av symtomen på virusinfektioner. Catarralsjukdomar har för närvarande en ledande ställning i smittsam sjuklighet, därför är förebyggande åtgärder av stor social betydelse. Ett effektivt hjälpmedel i kampen mot virus, patogena mikroorganismer är preparatet Immunal, vilket stimulerar immunets icke-specifika faktorer. Viss svårighet är användning av specifika medel för att förhindra, exempelvis vacciner, som verkar direkt på smittämnen, är att på grund av flera faktorer: det stora antalet patogena mikroorganismer och virus, deras permanenta genetiska variation, ofullkomlighet av immunsystemet. Dessa faktorer förhindrar effektivt specifikt förebyggande av infektionssjukdomar.

Det är i våra dagar att användningen av icke-specifika stimulanser av antiviralt skydd av immunsystemet anses vara det mest relevanta. Bland de olika växtbaserade immunotropa ämnena är de mest effektiva läkemedlen Echinacea purpurea (Echinacea purpurea). Echinacea är en flerårig växt som tillhör familjen astroider, vars infödda land är Nordamerika. I flera århundraden använde företrädare för indiska stammar de unika helande egenskaperna hos växter vid behandling av infektionssjukdomar. Fram till mitten av 1900-talet användes medicinska preparat som innehåller växtekstrakter främst som folkmedicin.

Numera används preparat innehållande Echinacea-extrakt i medicinsk praktik överallt. Farmakologiska studier som genomförts av europeiska vetenskapliga medicinska centra har bekräftat immunitetens höga effektivitet vid behandling av infektionssjukdomar i olika etiologier. Enligt läkemedelsmarknadens analytiker finns det bara i Tyskland mer än 200 typer av läkemedel och biologiskt aktiva tillsatser innehållande extrakt av Echinacea.

Tillverkad i Slovenien av läkemedelsföretaget «Lec Pharma» för mer än tio år av drogen Immunal, under tiden för ansökan har visat sig vara ett effektivt medel för förebyggande och behandling av förkylning, akut respiratorisk sjukdom, SARS, rinit (rinnande näsa), liksom sjukdomar orsakade av herpesvirus.

Mängden medicinska former av immun, i form av tinktur, tabletter, droppar för internt bruk, gör det möjligt att framgångsrikt behandla förkylning, både hos vuxna och hos barn i barndomen. Immunuppositorier innehållande Echinacea-extrakt rekommenderas för recept i gynekologisk praxis för förebyggande och behandling av kvinnlig patologi.

I behandlingen finns en god tolerans för läkemedlet, biverkningar och allergiska reaktioner förekommer hos ett litet antal patienter. Preparat innehållande Echinacea lila, väl kombinerat med andra antivirala, immunmodulerande medel och i närvaro av indikationer kan förskrivas vid komplex behandling av komplicerade infektionssjukdomar.

Tidig användning av immun för förebyggande och behandling av virusinfektioner hjälper i många fall till att förebygga sjukdomsutvecklingen, samt avsevärt förkorta tiden för återhämtning och minska svårighetsgraden av infektiösa komplikationer.

Hur fungerar immunsystemet för förkylning, akuta luftvägsinfektioner, ARVI?

Farmakologiska verkningar av läkemedlet beror huvudsakligen på echinacea purpureas unika helande egenskaper. Stimulerande icke-specifika immunitetsfaktorer, immunsystemet hjälper patientens kropp att effektivt bekämpa influensa, herpes och akuta respiratoriska virusinfektioner. Blad, blommor och rötter av Echinacea innehåller eteriska oljor, antioxidanter, essentiella organiska syror, såväl som vitaminer i grupperna A, C och E. I denna anläggning är rik på spårämnen av järn, kalcium och selen. Den unika sammansättningen av läkemedlet kan ha en terapeutisk effekt på hematopoiesysystemet, såväl som muskuloskeletala systemet och bindvävskonstruktioner. Selen är en av de mest effektiva antioxidanterna, som hjälper till i ett komplex med vitaminer från grupp C och E för att utsöndra fria radikaler från kroppen. Antioxidanter hjälper till att förhindra tidig åldrande av kroppsceller och har också antitumörverkningar.

Vitamin- och mineralkomponenter av Echinacea, en del av läkemedlet Immunal, har en stimulerande effekt på leverskyddande egenskaper, vilket gör det möjligt att snabbt inaktivera toxiner som utsöndras av mikroorganismer och virus. Polysackariderna i den medicinska växten har uttalat antiinflammatoriska egenskaper och hjälper vävnaden som skadas av inflammation för att återställa sin ursprungliga struktur. Antalet leukocyter i blodplasma som påverkas av immunmedicin ökar med femtio procent, vilket leder till en signifikant ökning av immunsvaret hos virusinfektionssjukdomar.

Vid behandling i patientens kropp ökar nivån av kortikosteroidhormoner i binjurarna, som har en antiallergisk och antirheumatisk effekt. Immunal medicinering stimulerar produktionen av endogena interferon kroppen och blodkropparna som är ansvariga för immunsvaret - lymfocyter, fagocyter, retikulocyter, andra ospecifika immunitet faktorer. Aktivering av fagocytos och stimulering av lymfocytaktivitet påverkar den viktigaste indikatorn på immunfunktionens funktionalitet - immunregulatoriska indexet.

Fungicid effekt manifesteras i förmågan hos Echinacea effektivt att stoppa svampinfektioner i huden, liksom sjukdomar i mag-tarmkanalen som orsakas av jästsvampar av släktet Candida.

I växtens rötter finns glykosid echinacosid, eteriska oljor, samt pyrrolizidinalkaloider, som har en antimikrobiell effekt. Bladen och blommorna innehåller en stor mängd kaffe och ferrosyror, som har en immunotropisk effekt. Polysackarid ehinatsin känt för sin antimikrobiella, fungicida och kortizolopodobnymi egenskaper som bidrar att öka immunsvaret vid bekämpning virala och bakteriella medel och inflammatoriska manifestationer. Den aktiva komponenten i växtinulin ökar effektiviteten hos komplementsystemet som är ansvarigt för icke-specifika immunsvar.

Sammansättningen av läkemedlet Immunal kommer att bero på dess doseringsform. Tinktur består av juice av Echinacea gräs 0,8 ml, hjälpämnen: etylalkohol, sorbitol. Tabletter innehåller i sin sammansättning den torkade saften Echinacea 80 mg och hjälpämnena: kolloidal kiseldioxid, laktosmonohydrat, magnesiumstearat, natrium-sackarin, vanillin. Immunala för barn innehåller juice av Echinacea purpurea 0,8 ml, samt hjälpämnen: smak och aromatiska tillsatser. Applicerat med gynekologiska sjukdomar innehåller ljuset, utöver extraktet av Echinacea, lanolin, destillerat vatten.

Farmakokinetiken för läkemedlet är välforskat av forskare. Immunal intag absorberas i tunntarmen, den maximala plasmakoncentrationen observerades efter 45-60 minuter efter administrering, de aktiva ingredienserna i en del binder till proteiner i blodplasma och utsöndras huvudsakligen via njurarna.

I vilka fall används immunsystemet?

Huvudindikationerna för att förskriva läkemedlet är förebyggande och behandling av virus- och infektionssjukdomar under säsongsepidemier. Echinaceas antiinflammatoriska, virosostatiska, immunmodulerande egenskaper möjliggör utnämning av Immunal i följande fall:

 • Stimulering av kroppens immunförsvar vid influensa, ARVI, herpesinfektion;
 • Fördjupning av kroppen till frekventa förkylningar;
 • Psyko-emotionella överbelastningar, vilket kan leda till en minskning av immunitetens skyddande egenskaper
 • Intoxicering av olika etiologier;
 • Förebyggande och behandling av influensa, akut respiratoriska infektioner, akuta respiratoriska virusinfektioner under säsongsepidemier;
 • Vid komplex behandling av kroniska infektionssjukdomar, där det finns en minskning av immuniteten (artrit, kronisk bronkit, pyelonefrit, kolit);
 • Vid gynekologisk övning för behandling av kvinnliga sjukdomar i inflammatorisk genes.

Läkemedlet kan också effektivt skydda kroppen från pneumokocker, stafylokocker, streptokocker, E. coli.

Ansökan immunala för förebyggande och behandling av virusinfektioner, hjälper kroppen hos patienten för att klara av de symptom på sjukdomen så snart som möjligt och för att undvika utveckling av infektiösa komplikationer, bland vilka upptar en betydande del av inflammatoriska sjukdomar i övre luftvägarna: trakeit, bronkit. I den komplexa behandlingen av trakeit, liksom bronkit rekommenderas användningen av effektiva läkemedel: Bronkit, Flavamed, Fljuditik.

Enligt kliniska experter som publiceras i vetenskaplig medicinsk litteratur kan Immunal tillförlitligt tillskrivas effektiva läkemedel som hjälper immunsystemet att hantera symptomen på infektionssjukdomar.

Kontra

Vid förskrivning av Immunal kommer kontraindikationer att bero på patientens ålder samt på förekomst av samtidig patologi. Läkemedlet i bruk är god tolerans, inga signifikanta biverkningar och allergiska reaktioner. Tillsammans med detta finns det sjukdomar som åtföljs av ett felfunktion i immunsystemet, där utnämningen av immunotropa droger inte rekommenderas. Sådana sjukdomar innefattar tuberkulos, aids, autoimmuna sjukdomar i leder, andningsorgan, mag-tarmkanalen. I autoimmuna patologier misslyckas immunsystemet, vilket leder till att kroppen börjar producera antikroppar mot sina egna proteinkonstruktioner. Utnämningen av immunostimulerande medel för dessa sjukdomar kan framkalla ett otillräckligt immunsvar, som kan leda till negativa konsekvenser.

Kontraindikationer till recept på immunförsvar är:

 • Intolerans mot en av komponenterna i läkemedlet;
 • Tuberkulos i patientens medicinska historia;
 • Leukemi (malign benmärgssjukdom - blodcancer);
 • Inflammatoriska sjukdomar i bindväv (reumatoid artrit, reumatism);
 • Sjukdomar i nervsystemet med skador på hjärnans och ryggmärgs membran
 • Allergiska reaktioner i anamnesen: urtikaria, pollinos, Quinckes ödem, bronchial astma;
 • Förvärvat immunbristsyndrom (AIDS);
 • Det rekommenderas inte att förskriva till barn upp till ett år.

Biverkningar med användning av läkemedlet Immunalt kan uppstå vid överdosering, åtföljd av illamående, kräkningar, generell svaghet, takykardi. Specifika antidoter Beredningen har därför inte i fall av överskridande av dosen och förekomsten av negativa händelser rekommenderas magsköljning och intag ehnterosorbentov: aktivt kol, Polysorb. För korrekt användning av läkemedlet rekommenderas att du strikt följer bruksanvisningen.

Immunal administrering under graviditet och amning

Kvinnor under graviditet och amning rekommenderas inte att ta några läkemedel som har en immunostimulerande effekt eftersom alla störningar i immunsystemets funktion kan påverka fostrets och nyfödans hälsa negativt. Speciellt rekommenderas inte utnämningen av mediciner i graviditetens första trimester, när fostret är bildandet av viktiga organ och system. Behovet av att föreskriva immunitet för förebyggande och behandling av virusinfektioner vid graviditet och kvinnor som ammar nyfödda bör endast bestämmas av den behandlande läkaren, med beaktande av symtomen på sjukdomen.

Enligt kliniska experter som genomförde studier av effekterna av läkemedlet Immunal under graviditet och amning kan läkemedlet stimulera effekten på livmoderkontraktioner, vilket kan orsaka för tidig födsel. I sällsynta fall noteras allergiska manifestationer vid tillsättningen av ett läkemedel. Återkoppling från utövare säkrare under graviditet och amning anses utnämning av homeopatiskt medel Antigrippin Agri för förebyggande och behandling av förkylningar, akut respiratorisk sjukdom, SARS, rinit (rinnande näsa).

Hur tar man det immuna till förebyggande och behandling av virusinfektioner?

När administreras för förebyggande och behandling av immun, beror administrationsvägen på doseringsformen och patientens ålder.

Droppar av Immun Plus i form av en lösning för internt bruk utses före måltid eller efter att ha ätit på en timme enligt ordningen:

Barn över tolv och vuxna får två till tre milliliter lösning tre gånger om dagen. Barn från fyra till tolv år, läkemedlet ordineras från en till två milliliter tre gånger om dagen. För barn mellan 1 och 4 år ålder ges läkemedlet en milliliter tre gånger om dagen.

Satsen innehåller en graduerad mätpipett, med vilken du kan noggrant mäta den önskade mängden medicinering. Behandlingsförloppet är från sju till tio dagar. En andra behandlingskurs är möjlig efter en två veckors paus. Före användning ska läkemedelsflaskan skakas noggrant, så länge som aktiva polysackarider av preparatet kan bilda en fällning.

Internetanvändare på forumet är intresserade av: "Kan de immunala 9 månader gamla barnen och småbarnen i en tidigare ålder?" Finns det en sirap för barn i apotekskedjan? Finns det ett vitaminläkemedelskomplex? »Till doseringsformen gäller inte vitaminerna immun. Det rekommenderas inte att förskriva läkemedlet till barn under ett år på grund av risken för biverkningar och allergiska reaktioner. Läkemedelsformen i läkemedelsformen i apoteksnätet är inte tillgängligt, så barnen ordineras Immunala droppar som en lösning för internt bruk.

Immunala tabletter rekommenderas att administreras i följande doser:

Vuxna och barn över tolv år ges 1 till 2 tabletter tre gånger om dagen. Barn från sex till tolv år ges en tablett två till tre gånger om dagen. Barn i åldrarna fyra till sex år föreskrivs en tablett från en till två gånger om dagen.

För att få en stabil terapeutisk effekt rekommenderas läkemedlet att ta minst sju dagar. Den maximala varaktigheten av behandlingen är åtta veckor. Tabletter rekommenderas att sväljas med vatten. För små barn måste tabletten lösas i en liten mängd vatten eller juice. Som en förebyggande åtgärd Immunal barn rekommenderas att utse en vecka före starten av den förväntade säsongsmässiga epidemier av akuta luftvägsvirusinfektioner och influensa, eftersom den terapeutiska effekten av läkemedlet inte är omedelbar.

Immunal forte, som har en ökad terapeutisk aktivitet av de aktiva ingredienserna, ordineras till vuxna en kapsel två gånger om dagen med måltider. Behandlingstiden är två till tre veckor. Förebyggande kurser av läkemedelsintag kan utföras två gånger per år.

Immunuppositorier föreskrivs i gynekologisk praxis för förebyggande och behandling av kvinnlig patologi av inflammatorisk genesis endast på rekommendation av en gynekolog.

Finns det analoger?

Echinacea purpurea används allmänt inom medicinen som en komposition av läkemedel med antiinflammatorisk, antiviral och immunomodulerande verkan och som komponenter av biologiskt aktiva tillsatser till livsmedel.

Genom analoger Immunal läkemedel inkluderar läkemedel som har antiinflammatoriska, viralstatic, immunmodulerande effekter: Gerbion echinacea, Dr. Theiss, Immuneks, Immunorm. Immunanalyser, presenterade på den inhemska läkemedelsmarknaden, produceras huvudsakligen i EU-länderna. Farmakologiska egenskaper hos dessa läkemedel beror på de terapeutiska effekterna av echinacea purpurea. Analoger av läkemedlet skiljer sig också åt i mindre biverkningar när de används och tolereras väl. I jämförelse med priset på Immunal skiljer sig kostnaden för dess analoger obetydligt och ligger i samma prisklass.

Också i apoteksnätet finns ett brett urval av antivirala läkemedel som har immunstimulerande egenskaper, men är inte direkta analoger av Immunal. Dessa läkemedel innefattar Arbidol, Kagocel, Anaferon, Antigrippin agri. Egenskaperna för denna grupp av läkemedel är direkt exponerad för det yttre skalet av virus, vilket leder till begränsning av reproduktion och deras införande i friska celler men också stimulerar produktionen av endogent interferon, som är en icke-specifik faktor i immunsystemet. De mest säkra läkemedel i yttrandet utövare inkluderar Antigrippin agri homeopatiska nationalprodukten, vilket rekommenderas för att förebygga och behandla virusinfektioner hos kvinnor under graviditet och amning samt för behandling av barn. Kostnaden för inhemsk homeopatisk medicin i apoteksnätet är mycket lägre än priset på immunsystemet.

Hur lagras du rätt?

Immunala bör förvaras på en torr, mörk plats, undvik direkt solljus. Temperaturen i luften under lagring av läkemedlet är från 15 till 25 grader Celsius. Hållbarhet för läkemedlet Immunalt, enligt anmärkningen, är 2 år och beror inte på dess doseringsform.

Blanketter och priser

En mängd olika beredningsformer immunala kan du tilldela den till vuxna och barn för förebyggande och behandling av förkylning, akut respiratorisk sjukdom, SARS, och rinit (rinnande näsa). Läkemedlet Immunal kan köpas på de flesta apotek. Priset på läkemedlet i apoteksnätverket beror på frisättningsformen.

I apoteksnätet kan Immunal köpas i form av följande doseringsformer:

Drops of Immune Plus i flaskor innehållande 50 ml lösning för oral administrering - 250 - 265 rubel.

Immunala tabletter, 20 tabletter i konturcellceller - 220-230 rubel.

Immunala forte, 30 kapslar per förpackning - 280 - 295 rubel.

Artikeln ovan och kommentarer skrivna av läsare är rent informativa och kräver inte självhantering. Kontakta en specialist om dina egna symtom och sjukdomar. När du behandlar med något läkemedel som riktlinje, använd alltid instruktionerna som medföljer det i paketet, såväl som din läkares rekommendationer.

För att inte missa nya publikationer på webbplatsen är det möjligt att ta emot dem via e-post. Prenumerera.

Vill du bli av med dina sjukdomar i näsan, halsen, lungorna och förkylningarna? Var noga med att kolla här.

Det är också värt att uppmärksamma andra droger för förkylning och ARVI:

Immunal

Blanketter för frisläppande

Instruktion av immunsystemet

Immunal är en immunostimulant baserad på lila Echinacea. Innehåller biologiskt aktiva substanser som främjar förbättringen av icke-specifik (art) immunitet. Ökning av antalet leukocyter och stimulerande fagocytos hämmar tillväxten och utvecklingen av patogena mikroorganismer. Dessutom har läkemedlet en antiviral effekt och kan användas för virala och bakteriella luftvägsinfektioner, inklusive. i pediatrisk praxis. Fördelarna med växtbaserade immunostimulanter inkluderar deras effektivitet, gynnsamma säkerhetsprofil, status över disken som bestämmer tillgängligheten för befolkningen. Alla ovanstående kan sägas om preparat baserade på örten av Echinacea, inkluderande immunsystemet. Aktiva komponenter i Echinacea är fenolsyror - kaffe och ferulic samt deras derivat (glykosid echinacosid och cikoria syra). Polysackarid echinacin har en antimikrobiell och antimykotisk effekt, vilket ökar kroppens motståndskraft (eller snarare dess immunförsvar) mot bakteriella och virala medel, undertrycker fokusen på inflammation. Sesquiterpenetrar bidrar också till läkemedlets totala immunostimulerande "spargris". Polysackariden som ingår i immuniteten inulin aktiverar det så kallade komplementssystemet, ett komplex av proteolytiska enzymer, vilka är verktyg för systemet med humoristisk immunitet och utformad för att skydda kroppen mot penetration av utländska agenter. Dessutom innehåller den jordbaserade delen av echinacea: makro- och mikroelement, betain, flavonoidglykosider, fytosterol, mättade och omega-3-fleromättade fettsyror. Förutom immunostimulerande har läkemedlet en antioxidant effekt, som undertrycker peroxidationen av fett och skyddar cellmembranen från skada. Olika källor noterade närvaron av echinacea sockerreducerande, antiallergisk, hypokolesterolemisk, spasmolytisk och jämn cytostatisk effekt. Immunal är den mest populära och studerade drog av Echinacea.

Det är viktigt att det är baserat på saften av den markerade delen av denna växt. terapeutisk effekt mot ARI / ARVI har endast bevisats för sådana läkemedel. Immunal kan användas för långvarig behandling med antibakteriella och antivirala läkemedel. Läkemedlet uppvisar adaptogena egenskaper, vilket ger den den mest lämpliga fysiologiska komplexa verkan på alla immunologiska mekanismer. Immunal är bra som ett botemedel och profylaktant. Kliniska studier visade tydligt effektiviteten av läkemedlet i den akuta fasen av akut respiratorisk virusinfektion (men senast sjukdoms första dagen). Samtidigt mjukade patienterna de kliniska manifestationerna av infektionen, läkningstiden inträffade snabbare. Immunmottagning bidrar till att minska sannolikheten för att utveckla bakteriekomplikationer hos akuta luftvägsinfektioner. Läkemedlet tolereras väl med långvarig inträde i 2-3 månader.

Immunal är tillgänglig som en lösning för oral administrering och tabletter. Rekommenderade engångsdoser av läkemedlet i form av lösning är som följer: 2,5 ml (för 12 år barn och vuxna), 1,5 ml (från 6 till 12 år), 1 ml (från 1 till 6 år). Många inträden - 3 gånger om dagen. En enstaka dos av immunform i form av tabletter är densamma för alla åldrar och är 1 tablett. Endast mottagningsfrekvensen varierar: 3-4 gånger om dagen (vuxna och barn över 12 år), 1-3 gånger om dagen (barn 6-12 år), 1 En gång om dagen (barn 4-6 år). Minsta behandlingstiden är 1 vecka. Tabletterna sväljs hela eller krossas och blandas med vatten eller juice. För att öka noggrannheten vid dosering sätts en speciell kalibrerad pipett i förpackningen med lösningen. I avsaknad av ett terapeutiskt svar på att ta en immun i 10 dagar rekommenderas det starkt att du konsulterar en läkare. När du lagrar läkemedlet ska du inte bli panik om en flockning av flockning finns: i sådana fall behöver du bara skaka flaskan före användning.

Immunal

Beskrivningen är aktuell på 2016/02/23

 • Latinska namn: Immunal
 • ATX-kod: L03AX
 • Aktiv beståndsdel: Echinacea purpurea gräsjuice (Echinaceae purpurae herbae succus)
 • producent: Lek (Slovenien)

Strukturen hos den immuna

Sammansättningen av Immunala för oral administrering innehåller den aktiva komponenten - saften av örten av Echinacea purpurea, samt ytterligare komponenter: sorbitol, etanol.

I kompositionen Immunala tabletter Det innehåller den aktiva ingrediensen - den torkade gräs saft av Echinacea purpurea, såväl som ytterligare komponenter: kolloidal kiseldioxid, natriumsackarinat, magnesiumstearat, laktos, vanillin smak.

Immunal Plus C som aktiva komponenter i kompositionen inkluderar Echinacea purpurea juice och askorbinsyra, och dinatriumedetat, kaliumsorbat, maltitol (vätska) natriumhydroxid, vatten, smakämne.

Typ av problem

Tabletterna och immunlösningen produceras.

 • Lösningen Kan vara transparent eller grumligt, det har en brun färg. En flockningsavsättning kan uppträda under lagringen av läkemedlet. Lösningen finns i flaskor med mörkt glas av 50 ml. I kartongboxen sätts en ampull och en pipett för dosering in.
 • tabletter har en platt cylindrisk rund form, färgen är ljusbrun, det finns inslag. Har doften av vanilj. I en blister kan det finnas 10 eller 20 tabletter.

Farmakologisk aktivitet

Immunmedel är immunostimulerande läkemedel, vars grunder är vegetabiliska råvaror. Sammansättningen av alla former av medicin innehåller juice från blommande delar av Echinacea purpurea. De viktigaste aktiva komponenterna i växtjuice är derivaten av koffeinsyra, polysackarider, alkamider. Alla dessa aktiva komponenter stärker kroppens försvar, samt stimulerar immunsystemets funktion.

Under inverkan av den aktiva substansen ökar antalet leukocyter och aktiveras fagocytos. Även reproduktionen av mikroorganismer undertrycks och processen att döda bakterier aktiveras. Den antivirala effekten av örten av Echinacea purpurea i förhållande till patogener influensa och herpes.

I allmänhet ökar immunförsvaret kroppens motstånd mot olika infektioner, särskilt infektioner som påverkar andningssystemet.

Farmakokinetik och farmakodynamik

Data om farmakokinetiken och farmakodynamiken för Echinacea purpurea ges ej.

Indikationer för användning

För att tillämpa läkemedlet är immunförsvaret och immunförsvaret för barn (sirap) rekommenderat i sådana fall:

 • för att stärka immunitet hos personer med akuta okomplicerade infektionssjukdomar, liksom de som ofta lider av kalla åkommor;
 • i syfte att förebygga influensa och förkylningar
 • som ett hjälpmedel för långvarig behandling antibiotika kroniska infektionssjukdomar, som åtföljs av försämring av immunitet.

Kontra

Immunal ska inte ges till patienter i följande fall:

 • vid en hög känslighet för komponenterna i läkemedlet, liksom andra växter som tillhör familjen Compositae;
 • i autoimmuna och progressiva systemiska sjukdomar: med tuberkulos, Multipel skleros, kollagenoser, leukemier;
 • patienter med aIDS eller HIV-infektion;
 • vid ett barns ålder under 1 år (lösning) eller upp till 4 år (tabletter).

Biverkningar

Överkänslighetsreaktioner kan utvecklas i vissa fall, de uppträder som utslag på huden, yrsel, klåda. Kan också utvecklas angioödem, bronkospasm, anafylaktisk chock. Om läkemedlet används i 8 veckor eller mer kan leukopeni utvecklas.

Bruksanvisning Immunal (Metod och dosering)

Drops Immunal, instruktioner för användning

Den korrekta lösningen av lösningen tillhandahålls av en pipett, vilken är inbäddad i varje läkemedelsförpackning. Med lösningen inuti bör spädas den nödvändiga dosen av läkemedlet i en liten mängd vatten.

Barn 1-6 år får 1 ml medicin tre gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1,5 ml av fonder per dag. Patienter efter 12 år får 2,5 per dag.

medel Immunal Plus C, i kompositionen som det finns askorbinsyra, är indikerat för tillträde till barn från 1 år, är dosen ordinerad av en läkare. Barn ordineras som regel 1-2 ml tre gånger om dagen, patienter från 12 år - 2-3 ml av fonder per dag.

Tabletter Immunala, bruksanvisningar

Om tabletterna är förskrivna till små barn, kan tabletten krossas och blandas sedan med vätskan i liten mängd. Barn 4-6 år får 1 bord. 1-2 gånger om dagen. Barn 6-12 år får 1 bord. 1-3 gånger om dagen. Patienter från 12 år får 1 bord. 3-4 gånger om dagen.

För att uppnå en terapeutisk effekt är det endast möjligt att ta drogen i en vecka eller mer. Behandlingsförloppet bör dock inte vara längre än 8 veckor.

överdos

Det fanns inga symtom på överdosering av läkemedel immun.

interaktion

Innan du tar Immunal lösning bör det noteras att det innehåller alkohol. Därför kan detta läkemedel förbättra eller ändra effekten av andra droger.

Kliniskt signifikanta interaktioner observerades vid användningen av ett antal derivat cefalosporin. Detta är tsefotetan, Tsefamandol, ceftazidim, cefmenoxim, moxalaktam. Samverkan uttrycks av illamående, huvudvärk, ansiktets rodnad, svettning, en stark hjärtklappning. Därför rekommenderas inte med de angivna preparaten Immunal att applicera. Du kan börja behandlingen med Immunal endast tre dagar efter slutet av intaget av dessa cefalosporinderivat.

Det var också en interaktion med alkoholintag.

Vid samtidig mottagning av tabletter immun- och immunsuppressiva medel föreligger en ömsesidig försvagning av verkan.

Det finns inga data om interaktioner med andra droger.

Försäljningsvillkor

Du kan köpa utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvara immunitet bort från barn, förvara vid en temperatur upp till 25 grader.

Utgångsdatum

Kan lagra 2 år

Särskilda instruktioner

Innan behandling med ett läkemedel för barn under 12 år, liksom de som lider av allergiska sjukdomar och bronkial astma eller har dessa sjukdomar identifierats i anamnesen, är det nödvändigt att samråda med en specialist.

Om biverkningar uppstår, sluta behandlingen och kontakta en läkare. Om symtomen kvarstår längre än 10 dagar är det också nödvändigt med en specialistkonsultation.

Lösningen innehåller 20% etanol, så alkoholhalten i den största enskilda dosen är 1 tsk. torrt vin.

Under lagring kan en fällning bildas i lösningen, vilken består av aktiva polysackarider. Skaka flaskan före användning.

När du använder de doser som anges i anvisningen får du köra fordon och arbeta med farliga mekanismer.

Analoger av immunsystemet

Analoger av detta läkemedel är droger Herbion av Echinacea, Immuneks, Immunorm etc. Alla dessa läkemedel innehåller lila i echinacea. Deras kostnad beror på tillverkaren, läkemedlets förpackning.

Immunala för barn

Läkemedlet i tabletter och i form av en lösning används för barn. Lösningen är ordinerad för barn från 1 år, tabletter till barn från 4 år. Föräldrar lämnar ofta positiva recensioner om immunförsvaret för barn och noterar att droger är ett bra förebyggande verktyg.

Vid graviditet och amning

Det finns inga uppgifter om immunförsvarets negativa effekter av graviditeten. Men innan behandlingen börjar bör både gravida och ammande mödrar konsultera läkaren utan att misslyckas.

Recensioner om Immunale

I nätverket finns olika åsikter om Immunel i tabletter och i form av en lösning. Det finns åsikter om att denna åtgärd verkligen är en effektiv förebyggande medicin. Men några recensioner om immunförsvaret för barn tyder på att den förväntade effekten inte noterades efter att ha tagit droger. Användare noterar också att det finns billigare analoger med samma effekt på kroppen.

Pris Immunal, var att köpa

Priset på de immunella tabletterna är 330-380 rubel för 20 st. En lösning för barn kan köpas till ett pris av 330 rubel.