Huvud
Skäl

Stagnerande prostatit och huvudsymptom

Stagnerande prostatit är en av många former av prostata sjukdom. Sjukdomen kännetecknas av utseende i prostatakörteln och blod. Inflammationsprocessen uppträder när järnstoppet slutar tömma och överblivit fyllt med blod.

Ofta påverkar denna sjukdom män i alla åldrar. Det har fastställts att stillastående prostatit ofta blir kompis av kronisk prostatit, men dess utveckling är också associerad med andra orsaker. Stagnerad prostatit är inte akut, så de flesta patienter vet inte ens att de är sjuka, men den här sjukdomen har några tecken på att det kan detekteras.

Ett distinkt symptom på kongestiv prostatit är förekomsten av sjukdomar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfolierar och detta leder till smärtsam urinering. I allvarliga fall kan urinering helt saknas. I samband med detta rekommenderar experter att kontakta oss i urinläkaren vid några, även mindre, obehagliga känslor som uppstår vid urinering.

Ett annat distinkt symptom på kongestiv prostatit är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas snabbare. Det finns också en brännande känsla i perineum och med urinering, svårigheter och intensifiering av obehagliga känslor under avföring, stiger temperaturen ofta.

Diagnos stagnerande prostatit utförs av laboratoriestudier, då, baserat på de studier, tilldelar urolog nödvändig behandling baserad på antibiotikabehandling, som vanligtvis eliminerar inflammation.

Förutom läkemedelsbehandling, administreras en prostata massage, som utförs i kliniken. Sjukgymnastik är också ordinerad, som inkluderar metoder för magnetoterapi, myostimulering, laserterapi, elektrofores och några andra.

Parallellt med huvudbehandlingen kan folkläkemedel användas, men kom ihåg att de bara kan användas efter att ha hört en läkare, och de borde inte ersätta huvudbehandlingen. Folkmedicin är oftast behandling av örter, vilket inkluderar ett ökat innehåll av zink.

I allvarliga fall kan operation utföras. Det utförs ganska sällan, i de situationer där urinröret sänks i extrem grad, vilket gör att det blir omöjligt att urinera, och även i närvaro av en abscess, utvecklingen av adenom.

Stagnation av utsöndring i prostatakörteln

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

Även utvecklingen av sjukdomen bidrar till sådana skäl som:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • sänkning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Stagnation av utsöndring i prostata är ofta svår att diagnostisera, så för en noggrann diagnos utför läkaren en rektal undersökning, med uppmärksamhet på venerna i rektum och prostata.

Då tas ejakulatet för en studie för att fastställa mottagligheten för en grupp antibiotika. Med diagnosproblemen utnämns ibland ytterligare forskningsmetoder, och efter att diagnosen är färdigställd, föreskrivs en nödvändig, noggrant utvald behandling.

För att undvika återkommande sjukdom är det nödvändigt att följa urologens rekommendationer, samt övervaka din livsstil och undvika förekomsten av negativa faktorer som kan leda till att stagnerande prostatit uppstår.

Stagnerande fenomen i prostata: de viktigaste typerna av kongestiv prostatit

Det finns flera typer av prostatit, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 • venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck expanderar venerna i underbenen, och blodet förblir i det lilla bäckens venösa system, vilket leder till att venös trängsel passerar in i prostata och orsakar stillastående prostatit.
 • kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delarna av prostatakörteln inte är helt tömda, följaktligen är den full av blod, vilket leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 • kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, övervikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till kronisk prostatit. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostatan kan öka i storlek, med samlag och massage Det finns viss förbättring, men inte för lång.
 • infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Urologens årliga förebyggande besök, liksom den aktuella tillgången till hjälp med de första tecknen på kronisk prostatit, minskar risken för komplikationer och är nyckeln till framgångsrik behandling.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • Oregelbundet sexuellt liv.
 • Ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utmattning.
 • Onani.
 • Övningen av att avbryta samlag.
 • En excitation som inte övergår till förverkligandet.
 • Underkylning kroppen.
 • Brist på aktiv livsstil.
 • Otillräcklig tömning av prostata.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Stagnerande prostatit: en verklig och smutsig sjukdom hos män

De vanligaste sjukdomarna i det manliga reproduktionssystemet är kongestiv prostatit och godartad prostatahyperplasi (BPH 1-2 grader). Oftast utvecklas dessa 2 sjukdomar efter 40 år, när mäns klimakteriet eller andropausen uppstår. En ljusrepresentant för en man som har denna sjukdom är en kontorsarbetare som tillbringar större delen av sin tid i sittande läge, som inte går in för sport och rör sig uteslutande med bil. Det är också vanligtvis en ungkarl som bor ensam och har ett aktivt sexliv innan utmattning ersätts av perioder av stagnation.

Etiologi av sjukdomen

Kognitiv prostatit är en patologi där, på grund av den stora ackumuleringen av prostatakörtelns utsöndring, inte är fullständigt tömt, förblir överflödig med blod, börjar en inflammatorisk process i den.
Prostatan verkar som ett skydd, vilket förhindrar inträde av patogener i genitourinary systemet, så det är viktigt att övervaka hennes hälsa. Kroppen är ansvarig för frisättning av utsöndring under utlösning, slemhinnan i prostata håller urin från ofrivillig urladdning. Få män har ett begrepp om vad en stillastående prostatit är för sjukdom, vad är orsakerna till dem, uppmärksamma inte de första symptomen. En sjukdom leder till infektiösa lesioner av det genitourinära systemet, en minskning av njurfunktionen.
Körteln ökar gradvis i storlek, pressar urinröret och stör normal urinering. Detta leder till en minskning av flödet av urin tills fullständigt upphörande av frisättningen, vilket kräver omedelbar medicinsk behandling.
Patologi observeras hos män främst äldre, men förekommer hos unga män. På grund av stillastående fenomen i prostata, tycks dess vägg och vävnaden sväller. Processer av utsöndring av seminalvätska saktas ner. Det blir tätt, ackumuleras i organs hålighet. Stagnation av utsöndring kan provocera bifogandet av en bakteriell infektion. Kronisk kronisk progestit utvecklas.
Prostatit kan kombineras med godartad prostatahyperplasi eller BPH 1-2 grad. Dessa sjukdomar har liknande manifestationer, så de är svåra att skilja. För prostatit kännetecknas av: smärta vid urinering och orgasm, erektil dysfunktion, obehag i ljumskområdet. BPH 1-2 msk. kännetecknas av en snabb övervägande nattlig urinering. Hyperplasi av prostatan åtföljs av smärta och erektil dysfunktion.

skäl

Det finns ett antal faktorer, på grund av vilka stagnerande prostatit utvecklas:

 • svullnad av prostata;
 • en konstant sexuell upphetsning som inte har en logisk slutsats, det vill säga en orgasm. Detta händer när du ser erotik i avsaknad av ett normalt sexuellt liv;
 • åldersförändringar
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • inflammation i urinröret, njurarna, urinblåsan;
 • hypotermi;
 • överhettning;
 • rökning;
 • alkohol;
 • undertryckande av urinering
 • oregelbundet sexuellt liv. Stagnation av prostats hemlighet uppstår på grund av bristen på sexuellt liv eller dess oegentligheter. Det bör noteras att skadlig och för aktiv sexuell aktivitet, eftersom det leder till kroppens utmattning.
 • avbrutet samlag, vilket ofta används som en preventivmetod;
 • konstant onani, som inte åtföljs av en fullständig tömning av de spermatiska vägarna;
 • stillasittande livsstil leder till stagnation av blod i venet i det lilla bäckenet;
 • Orsaker är olika sjukdomar, till exempel hemorrojder eller förstoppning, ländryggs radikulit.

symtomatologi

 1. Kronisk prostatit avser kroniska sjukdomar och ibland män leva med det i årtionden utan att ens veta om det. Symtom helt enkelt inte betalar vnimaniya.Sboy i funktion urogenitala sfery.Snachala det finns problem med utflödet av urin, särskilt under den första halvan av dagen, smärta vid urinering orsakad av inflammation och en ökning av utsöndringskanalerna. I den mest försummade formen upphör urinen generellt att avvika.
 2. Minskning av sexuell funktion. Hos män är en erektion reducerad, orgasmen kan helt försvinna.
 3. Andra symptom. Prostatit kännetecknas av bränning i urinröret, snabb trötthet, tecken på förgiftning (illamående, kräkningar).

diagnostik

Innan behandling av kronisk prostatit föreskriver doktorn flera studier:

 • Rektal digital undersökning av prostata. Läkaren avslöjar en ökning av prostata, utjämnar sina konturer, förändrar konsistensen, ökad känslighet.
 • Inspektion av venerna i den nedre delen av ändtarmen.
 • Den prostatiska hemligheten studeras. Med stagnation i prostatakörteln har den en tjock konsistens. Normalt måste hemligheten vara transparent och flytande. Ibland märker män själva utsöndringen av klumpar i spermierna efter orgasm.
 • Studie av spermier.
 • OAM, UAC.
 • Ultraljud av prostata.
 • Rheografi eller bestämning av fullheten av blodet i prostata. I området för pubis och rektum är elektroder placerade, en växelström med låg spänning genom prostatan passeras genom dem. Den erhållna data indikerar en grad av blodflödesstörning.
 • Analys för nivån av hormoner.
 • Skrapning av urinrörslemhinnan för cytologisk analys.
 • Cystoskopi. Läkaren går in i sonden i urinväggen och observerar de förändringar som uppstår i orgeln.
 • Uroflowmetry. Beräknar flödeshastigheten för urin.

Alla dessa tester hjälper till att identifiera prostata patologier och förskriva rätt behandling.

behandling

Baserat på resultaten av forskningen ordinerar läkaren en behandlingsförlopp. Vanligtvis ingår det:

 1. Prostatimassage. Proceduren hjälper till att återställa patenen i kanalen, eliminera stasis av prostata, förbättra muskeltonen, återställa blodcirkulationen i prostata. Hela kursen är en månad och en halv, procedurerna utförs varannan dag. Ett sådant obehagligt förfarande kan ersättas med kvalitetssex med full utlösning. Om en man lider av sexuell impotens, då kan han inte göra en prostata utan massage.
 2. Fysioprocedurer. De är fysioterapeutiska procedurer som förbättrar blodtillförseln i det drabbade organet och underlättar penetrationen av antibiotika i prostata. Fysioprocedurer som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken inkluderar: ultraljudsbehandling, elektrofores med enzymer, elektromyostimulering. LOD-terapi. Denna effekt på penis genom en speciell enhet är negativt tryck. Appliceras med stillastående prostatit första och andra etappen. När den exponeras för penisens svampiga vävnad med reducerat tryck blir den fylld med blod och en erektion uppstår. Tryckfallet säkerställer ett flöde av blod till prostatakörteln. Sådan terapi ger fullblod och lymfcirkulation i prostata.
 3. Medikamentoznye betyder med stillastående fenomen i prostatakörteln som används för att lindra inflammation, eliminera spasm av skelettmuskler i det lilla bäckenet. Tilldela muscle relaxants, antispasmodics. Med hjälp av adrenoblockers avlägsnas den ökade aktiviteten i det sympatiska nervsystemet, vilket leder till en smula av släta muskler. Medicin används för att lindra inflammation, förbättra blodtillförseln, stärka blodkärlens väggar. För att återställa muskeltonen hos urinogenitala organ, är Doxazosin, Tamsulosin, förskrivet. Finesterid är ordinerad för att normalisera urinflödet och för att eliminera inflammation i prostata.
 4. Folkmekanismer Behandling av kronisk prostatit kompletteras med folkmekanismer, såsom kullrot, cynomolgus, kiprei, celandine, timjan, propolis, chaga.

VIKTIGT! Recept som använder dessa verktyg är många, men många av dem kan göra mer skada än bra. Vissa örter innehåller fytohormoner, så det är viktigt att samordna sådan behandling med en läkare.

Om mediciner inte hjälper, föreskrivs kirurgisk behandling, men endast när en verklig fara för patientens liv skapas.

förebyggande

För att förebygga kronisk kongestiv prostatit bör ett antal regler följas för att återhämtningen ska ske snabbare om sjukdomen redan har diagnostiserats eller för att minimera risken för utseende:

 • Avvisa dåliga vanor.
 • Håll normal vikt.
 • Undvik överkylning och överhettning av det lilla bäckenet.
 • Rätt att äta.
 • Försök att leda ett hälsosamt sexliv, så att kön endast var med en betrodd partner.
 • Det skulle vara bra att besöka urologen två gånger om året för att identifiera avvikelser i prostatakörteln i ett tidigt skede.

Det viktigaste i att förebygga kongestiv prostatit är rörelse. Du bör gå oftare, och rör dig inte med bil, lämna datorns stol regelbundet.
Om du inte behandlar stillastående prostatit så går det i kronisk form och botar det blir ganska svårt. Förutom konstant obehag läggs kronisk trötthet, problem med urinering, irritabilitet och det värsta för många män är sexuell dysfunktion.
Prostatakörteln är nödvändig för bildandet och frisättningen av den sekretoriska vätskan som ingår i spermierna. Detta ämne skyddar kroppen och spermierna. Med en minskning av utsöndringen av denna vätska förlorar spermierna sin förmåga att befrukta ägget. Män kan drabbas av tillfällig infertilitet, som då kan bli permanent. Stagnerad prostatit är en smittsam sjukdom, många jämför sin fara med tuberkulos eller cancer. Ett sådant urologiskt problem kan leda en frisk man till funktionshinder. Prostatit leder till adenom, problem med potens, prostatacancer - detta är bara en del av konsekvenserna av kongestiv prostatit. Därför försumma inte förebyggande åtgärder och borde veta orsakerna till förekomsten, hur man behandlar sjukdomen, för att vara hälsosam länge.

Kronisk kronisk prostatit

Kronisk kronisk prostatit är en av många former av inflammation i prostatakörteln. Dess karakteristiska egenskap kan kallas en nästan omärkbar ström, och även en sådan utvecklings orsak - som stillastående fenomen i ett litet bäcken. För att dyka upp behöver han mycket tid, så den stillastående formen är vanligare hos män i sina åldrar. Hos unga kan sjukdomen också förekomma, men mycket mindre ofta. Det är ganska svårt att bli av med det, särskilt om det lyckades passera till ett kroniskt stadium.

Behandling av prostatit kan utföras i flera år, i vissa fall kommer patienten inte att uppnå återhämtning. I sådana situationer kan de bara upprätthålla sjukdomen vid remissionstiden, efter de förebyggande åtgärderna under hela livet. För att inte lida av denna patologi är det bättre att ta hand om på förhand för att förhindra inflammation. Vad som kommer att skrivas i vår artikel, liksom om effektiva terapier, om en medlem av det starkare könet redan har blivit sjuk.

Symptom på patologi

Kronisk kongestiv prostatit är en inflammation i prostatan, åtföljt av obehagliga symptom, såsom smärtor i ljumsken eller frekvent urinering. Kronisk form betyder att inflammatoriska reaktioner uppstår i kroppen under lång tid och att bli av med dem kommer att bli svåra. Stagnerande medel som orsakar sjukdomen har blivit stagnationsvätskor (blod, lymfa, eller sädesvätska) eller i bäckenet i prostatan själv.

Denna patologi anses vara det vanligaste urologiska problemet bland män, så det betalar alltid mycket tid. Tack vare detta finns det ett stort antal behandlingar för sjukdomen.

Bland symptomen på prostatit finns alltid 3 tillstånd: smärta i det lilla bäckenet, problem med urinering och styrka. Resten är redan individuell, någon annan lider av illamående, någon har en mycket hög feber, någon upplever konstant trötthet. Låt oss beskriva de viktigaste manifestationerna av en kronisk och kronisk sjukdomstyp:

 • Uppnå känslor i perineum, pubic region, mindre ofta i ländryggen
 • Reduktion av erektil funktion
 • Frånvaro av orgasm eller en känsla av "ofullständig"
 • Svårigheter med tarmrörelser, förstoppning
 • Smärta vid urinering, känsla av ofullständig evakuering av urea

Under exacerbation av kronisk prostatit patienten börjar känna en hel del fler symtom - alltid på grund av aktivering av inflammatoriska processer, feber och kände tecken på berusning (vävnad producerar giftiga ämnen). Smärtan blir ibland starkare, erektionen försvinner, sexuell lust, urininkontinens eller retention kan förekomma. Patientens allmänna tillstånd förvärras också, han känner sig svag och hans förmåga att arbeta minskar. På grund av problem i sängen är många i dåligt humör, vissa faller till och med depression.

orsaker till

Redan från ett namn - stillastående prostatit - är det uppenbart att upphovsmannen av hans utseende är stillastående fenomen. De kan förekomma hos män i olika åldrar, även hos ungdomar, men detta är extremt sällsynt. Leda dem missbruk av onani, infektion i prostata vävnaden, cirkulationssjukdomar, sjukdomar i cirkulationssystemet. Oftast finns det sådana skäl:

 1. En stillasittande livsstil. Här börjar blodet stagnera i det lilla bäckenet, dess venösa utflöde störs, varför prostatakörteln upphör att ta emot de nödvändiga elementen. I slutet leder detta till inflammation
 2. Fel mat, dåliga vanor. Påtagligt påverkar blodcirkulationen i kroppen, kan störa digestionen på grund av vad förstoppning uppstår - därmed stagnerar blodet i det lilla bäckenet. Alkohol irriterar dessutom blåsan och urinväggen, och därmed stör prostata och röker den hormonella bakgrunden och dramatiskt minskar immuniteten
 3. Försvagat immunförsvar. I det här fallet är risken för penetrering i könsorganen av patogena medel mycket höga vilket är mycket lätt att börja inflammation. Och även från dessa organ utan behandling kommer inflammation att nå prostata. Ofta händer detta med uretrit eller cystit
 4. Oavslutat samlag. Om den intima kontakten inte slutar med ejakulation, försenar mannen artificiellt det eller missbrukar droger för att höja styrkan, det kan negativt påverka prostatakörteln. Det kommer att ackumulera en hemlighet, det kan börja multiplicera patogena mikroorganismer, eller så småningom kommer det att leda till att en abscess uppträder

Leder också till prostatit, en man kan hypotermi, närvaro av infektionsfokus i alla organ (även de mest avlägsna från prostata), åderbråck, övervikt, för mycket fysisk aktivitet etc.

Behandling av sjukdomen

För att bli av med inflammation i prostatakörteln i ett kroniskt stadium, måste män försöka mycket hårt. Prostata börjar redan att ärrvävnad, inflammatoriska reaktioner kan börja spridas till närliggande organ - allt detta kommer att komplicera terapi. De vanligaste behandlingsmetoderna är läkemedelsbesök och besök i fysiska förfaranden som kompletteras med terapeutisk träning och diet. Med en sådan uppsättning återhämtning kan uppnås om 2-3 månader, men ibland tar det mer än sex månader.

Innan behandlingen utförs nödvändigtvis en noggrann diagnos, eftersom prostatit ibland är för likt deras symtom för andra sjukdomar i det genitourära systemet. Med hjälp kan du noggrant bestämma orsakerna till sjukdomen, graden av utveckling, för att ta reda på tillståndet för angränsande organ. Behandling av kronisk kronisk prostatit börjar med att ta tabletter som kommer att underlätta patientens ställning. De kan vara:

 • NSAID. Dessa är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, vars huvuduppgift är att minska inflammation, eftersom det orsakar alla obehagliga symtom
 • Alfa-blockerare. Designad för att bli av med dysuri (nedsatt urinering), men också bidra till att förbättra blodcirkulationen, bli av med svullnad i kroppen
 • Muskelavslappnande medel. Vanligtvis används för samma ändamål som adrenolytika. Kan lindra spasmer, vilket underlättar utflödet av urin från blåsan
 • Immunstimulerande medel. Det är nödvändigt att aktivera immunreaktionen hos kroppen, för att höja dess skyddande funktioner efter sjukdomen
 • Antibiotika. Tillåt att förstöra patogena bakterier och bakterier som orsakar inflammation. Kan orsaka biverkningar, ibland i parasiterna utvecklas de snabbt motstånd
 • Vitaminkomplex. För att återställa skadade vävnader och också för att starta stabilt arbete behöver kroppen mycket energi och näringsämnen som inte kan erhållas med mat, så det rekommenderas att ta vitaminer och mineraler

Med prostatit antibiotika används ofta, men när det är stillastående behövs de inte, eftersom patogena mikroorganismer i prostata saknas. Det är en annan fråga om efter försvagning av immunitet på grund av sjukdom, bakterier eller bakterier fortfarande kommer i glandulära vävnader. Då måste patienten kämpa inte bara med stagnation utan även patogena medel. Tänk på de mest populära typerna av droger från prostatit.

ibuprofen. Det är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel som fungerar genom att hämma produktionen av prostaglandiner, inflammatoriska mediatorer. Det har antiinflammatoriska, analgetiska och antipyretiska effekter, har en ganska kraftfull effekt och därför är det kontraindicerat för ett stort antal människor. Det är förbjudet att ta det med en brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas, magsår, portal eller arteriell hypertoni, svår njur- eller leverinsufficiens, hjärtproblem.

Enligt instruktionerna för att ta tabletterna mellan måltiderna 2-3 st. tre gånger om dagen. Maximal dos per dag är 800 mg. Om det överskrids finns det stor risk att få biverkningar, även om de kan uppstå även om rekommenderade doser observeras.

ciprofloxacin. Detta läkemedel hänför sig till antibiotika, mer exakt - till den farmakologiska gruppen av fluorokinoloner. Dessa är ett av de starkaste antibakteriella ämnena, de kan hantera många patogener och antingen stoppa deras reproduktion och aktivitet eller helt förstöra dem. Ta det noga, för drogen orsakar biverkningar. Indikationer för användning i Ciprofloxacin är det stora antalet sjukdomar som har orsakats av patogener såsom stafylokocker och streptokocker, legionella, klamydia, mykoplasma etc.

Känsligt för det är Staphylococcus aureus, stenotrophomonas maltophilia, peptostreptokocker och några andra mikroorganismer. Tabletterna tas vid 125-500 mg per dag, men i ett tungt tillstånd kan dosen ökas.

tamsulosin. Detta är en alfa-blockerare, som används för en mängd olika diagnoser, inklusive prostatit. Dess huvudsakliga verkan är antidisuric, dvs. det hjälper till att hantera problem med urinering. Detta beror på en minskning av tonen i glattmuskeln i urinblåsan och urinväggen, liksom den del av prostata genom vilken den senare passerar. Dessutom kan från agenten man förvänta sig en vasodilaterande effekt och förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Ta det i 1 månad, tk. De första effekterna av terapi manifesteras inte tidigare än 1-2 veckor. Läkaren kan ändra mottagningssystemet och öka den från standarden både i den stora och den mindre sidan om patientens tillstånd kräver det. Om adrenolithic inte fungerar kan du alltid ersätta det med en analog förberedelse som muskelavslappnande medel eller antispasmodik.

Den mest radikala behandlingsmetoden kan kallas kirurgisk ingrepp. Här tas patienten bort en del av prostata vävnaden eller hela orgelet omedelbart. Försök att utföra proceduren endast för män i deras ålder, tk. Efter borttagning minskar kraften signifikant och det reproduktiva systemet lider. Modern medicin erbjuder många minimalt invasiva kirurgiska tekniker, så efter det kan det inte ens vara ett ärr.

förebyggande

För att förebygga sjukdomen bör representanter för det starkare könet ta hand om sin hälsa och leda ett lämpligt sätt att leva från en ung ålder. Först och främst är det nödvändigt att ge upp dåliga vanor och börja äta rätt. Måltiderna ska delas upp i 5-6 delar, och portionerna bör minskas. Det rekommenderas också att dricka minst 1,5 liter vatten per dag. Av produkterna att uppmärksamma är:

 1. skaldjur
 2. Surmjölkprodukter
 3. Färska grönsaker och frukter
 4. Gröna och vissa kryddor, kryddor
 5. Grönt te
 6. Biodlingsprodukter
 7. Nötter, frön etc.

Att vägra representanter för de starkare könskostnaderna från snabbmat och halvfabrikat, alkohol, marinader, läsk och annan skadlig mat. Begränsa användningen av kaffe och starkt svart te, och lägg till på menyn bör vara spannmål, mager kött. Som förebyggande åtgärd för män är folkmedicinska läkemedel som är baserade på medicinska växter lämpliga. För sådana ändamål är nässla, morwort, ginseng, kamille, salvia, kullrot, rosa höfter, majsbark lämpliga för sådana ändamål. De gör infusioner eller avkok, de måste tas i flera månader.

I profylaktiska syften kan prostatit hjälpa till att undvika fysiska övningar, men de måste utföras dagligen.

En stor roll spelas av regelbundna sexuella relationer. bara de kan fullständigt förhindra stagnation av seminalvätska i prostatakörteln.

Stagnerande prostatit

En sådan sjukdom som kronisk prostatit, är en speciell form av prostatit, vars främsta orsak är stillastående fenomen i prostata. Med tiden leder det till att loblaserna i prostatakörteln inte är helt tömda, och själva körteln är ständigt full av blod. I detta avseende, och det finns en inflammatorisk process.

Stagnerande prostatit påverkar ofta män som har en stillasittande livsstil och inte har regelbundna sexuella kontakter. Sjukdomen påverkar vanligtvis män av vuxen ålder, även om det bland unga killar också förekommer ibland. Ofta går sjukdomen mot bakgrund av kronisk prostatit, även om dess utseende kan bero på andra orsaker.

skäl

Den främsta orsaken till utseendet av denna typ av prostatit är alltid stagnation av sekretionen av prostatakörteln, vilket kan orsakas av:

 • fördröjning av seminalvätska, som uppstår i frånvaro av regelbunden ejakulation;
 • fullhet och svullnad i prostatakörteln orsakad av stillastående ådror i bäckenet.

Således är det möjligt att utesluta ett antal omständigheter som på ett eller annat sätt leder till bildandet av stasis av den prostatiska sekretionen:

 • oregelbundet sexliv eller brist på det;
 • frekvent onani, som i regel inte leder till en fullständig tömning av spermatvägarna;
 • övningen av avbrutet samlag för preventivmedel
 • långvarig frånvaro av orgasm
 • Dessutom kan den negativa effekten på människors hälsa inte bara bristen på regelbundet sexuellt liv utan överdriven aktivitet i detta avseende, eftersom det leder till sexuell utmattning.

I bäckens ådrar uppträder stagnation som regel med olika rektumssjukdomar (förstoppning, hemorrojder etc.), men huvudorsaken till cirkulationssjukdomar är stillesittande livsstil och sexuell aktivitet.

Kliniska manifestationer

Stagnerande prostatit hör inte till akuta sjukdomar, så vissa män lever länge länge utan att ens veta om det. Dock har sjukdomen fortfarande ett antal karakteristiska symptom, genom vilka det kan erkännas.

Huvudskylten om förekomst av kongestiv prostatit är alltid störningar i det genitourära systemet. Eftersom de tidiga stadierna av sjukdomen finns en inflammation i utsöndringskanaler finns avlossning av epitel, vilket leder till smärta vid urinering. Även mindre svårigheter med urinering bör vara anledningen till att kontakta en urolog. I de allvarligaste fallen av kongestiv prostatit kan urinering sluta helt.

Det andra karakteristiska tecknet på sjukdomen är brott mot sexuell funktion, som uppträder gradvis. Hos män kan det finnas en minskning av erektion eller orgasmavbrott, när sexuell handling ändå slutar framgångsrikt. Med tiden börjar erektil dysfunktion att utvecklas snabbare.

Förutom de ovanstående kliniska manifestationer, kan kronisk prostatit karakteriseras av en brännande känsla i urinröret och perineum, problem i processen för defekation, frekvent och smärta vid urinering. Oftast manifesterar denna sjukdom sig och ökad temperatur, tillsammans med andra tecken på förgiftning.

Eventuella komplikationer

Det är prostatakörteln som spelar i den manliga kroppen rollen som en skyddande barriär på vägen för olika patogener, varför hennes hälsa är extremt viktigt. Denna kropp är ansvarig för frisättning av sekretion under utlösning, sfinkteren i den är konstruerad för att hålla urin från ofrivillig urladdning. Dessutom producerar prostatan en mängd användbara substanser, såsom proteiner eller prostaglandiner.

Med en långvarig stillastående prostatit förlorar prostata dess naturliga egenskaper och kan inte längre utöva sina viktiga funktioner fullt ut. Dessutom är denna sjukdom fylld med utvecklingen av en smittsam lesion i urogenitalt nervsystemet och en minskning av njursfunktionen.

Tidig upptäckt och obehandlad prostatit passerar in i en kronisk kurs, som är mottaglig för terapi är mycket svårare.

interestingly

Ta bort blodstagnation i bäckenet med prostatit kommer att hjälpa leeches. Mer detaljer om sidan behandling av prostatit hirudoterapi.

Diagnos och behandling av kronisk prostatit

I vissa fall kan det vara svårt för dig att ställa in rätt diagnos. Stagnerande prostatit kan detekteras med en digital rektal undersökning av prostata. Dessutom bedömer en urolog tillståndet av hemorrhoida venerna i den nedre rektummen. Om det behövs ges patienten ytterligare studier. Därefter undersöks känsligheten för olika grupper av antibiotika av den prostatiska hemligheten.

Baserat på resultaten av de genomförda studierna föreskriver läkaren den optimala behandlingsförloppet, vars utgångspunkt är antibakteriell terapi, avsedd att helt eliminera den inflammatoriska reaktionen. Tillsammans med detta kan olika antispasmodiska och immunmodulerande läkemedel förskrivas.

En viktig aspekt vid behandling av kongestiv prostatit är prostata massage, som utförs av kurser på sjukhuset. Tillsammans med dessa används även fysioterapeutiska procedurer för att förbättra blodcirkulationen i det drabbade organet och underlätta penetrationen av antibiotika i vävnader.

För att behandlingen ska bli framgångsrik är det väldigt viktigt att eliminera orsakerna till sjukdomen. Det vill säga om sjukdomen provocerades, till exempel genom en infektion, måste den botas. En man behöver också anpassa sitt sätt att leva på ett sådant sätt att man utesluter olika negativa faktorer som leder till bildandet av stillastående fenomen.

förebyggande

För att minimera risken för kronisk prostatit, samt påskynda återhämtningen om sjukdomen har dykt upp, är det mycket viktigt att hålla sig till några enkla regler:

 • undvik all generell eller lokal hypotermi
 • att skapa sitt eget sexliv, så att kön är regelbundet och nödvändigtvis skyddad. I detta fall kommer det bästa förebyggandet av prostatit och många andra sjukdomar att finnas en permanent, hälsosam sexuell partner.
 • hålla sig till en hälsosam diet, med undantag från dietskarpa, rökt, fet och andra oproduktiva livsmedel;
 • Håll din egen vikt under kontroll och ge upp dåliga vanor.
 • träna regelbundet.

Att ta hand om sin egen hälsa, kan män inte glömma förebyggande besök till urolog som gör det möjligt tid att identifiera eventuella avvikelser och behandla dem snabbt.

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!