Huvud
Analyser

Vad är uretroprostatit och hur behandlas det?

Ur sjukdomar i det genitourära systemet hos män är uretroprostatit vanligast. Sjukdomen påverkar personer i åldern 25-50 år. Om adekvat behandling inte ges, är det hög sannolikhet att sjukdomen kommer att leda till en överträdelse av reproduktionsfunktionen, och i vissa fall till onkologiska patologier av prostata. Därför kräver de första tecknen omedelbart samråd med en urolog.

Varför uppträder uretroprostatit hos män?

Uretroprostatit är en sjukdom som kännetecknas av närvaron av en inflammatorisk process i urinröret som har spridit sig till prostatakörteln. I närvaro av brott mot immunsystemet uppträder blodstasis eller spermier av smittsam process på prostata mycket snabbare.

Ibland utvecklas sjukdomen på grund av att den brinnande känslan under urinering försöker elimineras med folkmetoder och traditionell medicin inte behandlas. Sådan behandling stoppar inte den inflammatoriska processen, och infektionen fortsätter.

Enligt statistiken lider 46% av männen av denna patologi. Hennes behandling är mycket lång och svår, så att om kronisk uretroprostatit inte uppträder bör behandlingen påbörjas så snart som möjligt.

Enligt statistiken lider 46% av männen av uretroprostatit

Utvecklingen av sjukdomen bidrar till:

 1. Slumpmässigt sexliv, vilket leder till infektion med stafylokocker, Klebsiella, Mycoplasma, Chlamydia, Escherichia coli och andra bakterier.
 2. Oregelbunden kön. Om en man inte har haft kön under mycket lång tid, sker stagnation av den seminalvätska som orsakar spermatozoas död och främjar utvecklingen av inflammation.
 3. En stillesittande livsstil orsakar stagnation av blod i bäckenorganen.
 4. Cystit och pyelonefrit kan gå till uretroprostatit.
 5. Vid kronisk tonsillit eller sinusinfektion kommer infektionen in i blodomloppet och påverkar gradvis andra organ.
 6. Brott mot immunsystemets funktioner på grund av konstant känslomässig eller fysisk ansträngning. Som ett resultat blir kroppen inte kapabel att motstå patogena mikroorganismer.
 7. Brott mot produktion av vissa könshormoner.

Dessa faktorer leder till utvecklingen av uretrit och senare uretroprostatit.

Utvecklingen av sjukdoms kroniska form underlättas av följande skäl:

 1. Brist på lämplig behandling när de första tecknen på sjukdomen uppträdde.
 2. Hyppig hypotermi hos kroppen. Hos unga män utvecklas denna sjukdom ofta på grund av att du har tunna, täta jeans på vintern.
 3. Otillbörlig tömning av blåsan.
 4. Ej härdade venerala infektioner.

Dessa faktorer bidrar till degenerering av uretroprostatit i kronisk form, vilket i sällsynta fall kan botas.

Symtom på uretroprostatit

Mer vanligt är den kroniska formen av sjukdomen. Det finns också akut uretroprostatit, som kännetecknas av uttalade symtom.

Sjukdomen börjar manifestera sig inte omedelbart efter infektion. Vissa män, med det minsta obehaget, börjar ta mediciner på egen hand, men inflammationen stoppar inte, bara de manifestationer av den smittsamma processen försvinner. Detta tillvägagångssätt kan få allvarliga konsekvenser.

Det är viktigt att känna till symptomen på uretroprostatit, i tid för att kontakta urologen

Det är viktigt att känna till symtomen på sjukdomen för att söka hjälp i tid. En man kan uppleva sådana manifestationer av uretroprostatit:

 • ömhet i perineum och penis
 • obehag i penis med urinering och utlösning;
 • utseende av plack på förhuden och dess vidhäftning;
 • överträdelse av urinprocessen. Uretrit med prostatit åtföljs av en känsla av överflöd av blåsan och oförmågan att helt tömma den. Detta beror på komprimering av urinröret av inflammerad prostata;
 • kroppstemperaturen stiger, frysningar uppstår, svettning, ledvärk, svaghet.

Män är svåra att bära sjukdomen psykologiskt. Obehagliga symptom leder till irritabilitet och aggressivitet. Sexuell sfär av livet lider också. Inflammation stör störning, sexuell lust, gör samlag och ejakulation smärtsamt och obehagligt, vilket inte orsakar känslor av tillfredsställelse.

Diagnostiska funktioner

Så snart symtomen på sjukdomen uppträder, ska patienten konsultera en urolog. Diagnostiseringsprocessen består av instrument- och laboratorieundersökningar. Först undersöker läkaren mannen och frågar efter klagomål, bestämmer predisponeringsfaktorer.

Därefter tilldelas allmänna diagnostiska metoder:

 1. Allmän analys av blod och urin.
 2. Biokemisk undersökning av blod.
 3. Analys för syfilis och HIV.

För att upprätta en diagnos måste en man donera blod för analys

För att bekräfta diagnosen är det nödvändigt att ansöka:

 • rektal undersökning av prostata. Prostatens volym, struktur och tillstånd bestäms;
 • transrectal ultraljud av prostata. Denna procedur är ordinerad oftast och ger korrekt information om körtelns tillstånd, det hjälper till att identifiera förekomsten av stillastående processer i bäckenorganen;
 • semenanalys. Denna studie av spermier, som tillåter att bestämma antalet livsdugliga spermatozoer. Analys är nödvändig för att bedöma förekomsten av inflammation;
 • smet från urinröret. I den kan de ta reda på vilken patogen orsakade störningarna;
 • studie av prostats utsöndring. Det utsöndras efter rektal massage av själva körteln. Tekniken gör att du kan exakt bekräfta inflammatorisk process i orgeln;
 • uroflowmetry. Förfarandet är att studera urineringsprocessen och gör det möjligt att identifiera graden och arean i urinröret.

I vissa fall kan de rekommendera att testa en manlig sexuell partner. Detta är nödvändigt för att ta reda på kvinnans infektion och destination och till hennes lämpliga behandling. För hela diagnosperioden måste en man ge upp samlag.

Hur behandlas uretroprostatit hos män?

Efter diagnosbekräftelse föreskrivs nödvändig behandling. Terapeutiska metoder och läkemedelsspecialist väljer separat för varje patient, med hänsyn till formen och svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, förekomsten av komplikationer och kroppens individuella egenskaper. En lämplig behandling kan endast väljas efter, eftersom en av de patogener som orsakar uretroprostatit hos män identifierades.

Om diagnosen bekräftas väljer läkaren individuell behandling

För att eliminera symtomen och orsakerna till sjukdomen, sluta den inflammatoriska processen välj en uppsättning behandlingstekniker som inkluderar:

 1. Antibakteriell terapi. Drogen väljs separat för en viss patogen. De flesta av dessa läkemedel ska tas inom 7-14 dagar. Efter detta är en studie av sekretionen av prostatakörteln föreskriven. Om analysen visade att patogenen inte förstörs, så är behandlingen förlängd, men ett annat läkemedel är förskrivet.
 2. Massage i prostata. Detta är ett bra sätt att återställa normalt blodflöde och urinering.
 3. Standard muskelavslappnande medel och beta-blockerare.
 4. Fysioterapeutiska förfaranden för att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen. Vanligtvis föreskrivs mikrocykler och elektromagnetisk strålning.
 5. Immunomodulatorer för att stärka kroppens försvar. De bör ordineras av en immunolog.

Vid akut urinretention är det nödvändigt att leverera patienten så snart som möjligt till en medicinsk institution för uppförande av en kateterisering av blåsan. Om denna procedur inte är möjlig, görs en suprapubisk punktering.

Terapeutiska åtgärder för eliminering av uretroprostatit grupperas i flera grupper:

 1. Terapi för att eliminera den bakomliggande orsaken till sjukdomen eller etiotropisk behandling.
 2. Tillämpning av allmänna tekniker för symptomatisk lättnad.
 3. Patogenetisk behandling.
 4. Fysioterapeutisk behandling och sanatorium-och-spa-terapi.
 5. Behandling av vanliga sjukdomar för att förbättra tillståndet för hela kroppen och förhindra återkommande uretroprostatit.

Uretroprostatitbehandling kan vara ganska lång. För den bästa effekten måste en man ändra sitt vanliga sätt att leva. rekommenderar:

 1. Gör ett optimalt arbetssätt och vila.
 2. Normalisera nivån på fysisk aktivitet.
 3. Avvisa dåliga vanor.
 4. Ät mat rik på vitaminer och mineraler. Dieten bör domineras av frukt och grönsaker.
 5. Ange bara sexuella relationer med en vanlig partner.

Kirurgisk behandling av sjukdomen kan endast ordineras i svåra fall. Det är mycket viktigt att strikt följa doktors recept. I annat fall kan det finnas sepsis, impotens och andra komplikationer, liksom en kronisk form av sjukdomen, vilket är mycket svårt att behandla.

I allvarliga fall kan kirurgisk behandling ordineras

Förebyggande metoder

Uretroprostat är vanligt hos män. Därför bör alla ansträngningar göras för att undvika utvecklingen av detta problem. Experter rekommenderar att män noggrant övervakar sin hälsa och följer rekommendationerna som undviker inflammation i prostata och urinrör:

 • följ nivån på fysisk aktivitet, flytta mer. Om arbetet kräver ett långt sittande på datorn, sedan varje timme att ta en paus för ett litet träningspass.
 • Sexuellt liv bör övervägas och säkert. Det är nödvändigt att undvika tillfälliga sexuella relationer med tvivelaktiga partners.
 • mat bör balanseras. Varje dag ska kroppen få en tillräcklig mängd vitaminer, mineraler och spårämnen. Det är tillrådligt att vägra akuta, stekta livsmedel, konserverade, rökt och syltade produkter.
 • Avvisa helt från alkoholhaltiga drycker och cigaretter.
 • att på ett tidigt sätt upptäcka sjukdomar i det genitourära systemet är det nödvändigt att regelbundet besöka en urolog och genomgå en förebyggande undersökning.
 • i tid och fram till slutet för att behandla infektionssjukdomar;
 • Undvik att överkyla kroppen, sitta aldrig på kalla ytor.

Uretroprostatit är en mycket allvarlig sjukdom, så endast en specialist bör behandla det. Annars är den höga sannolikheten för många komplikationer, inklusive infertilitet, impotens och andra problem. Vänta inte tills tillståndet är normaliserat av sig själv. Om du börjar behandla i tid, kan du hantera konservativ terapi, löpande fall kräver snabba insatser.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

uretroprostatit

Sjukdomen hos den manliga genitourinära sfären är ganska vanlig bland män av reproduktiv ålder. Uretroprostatit inträffar efter inflammation från infektionen kommer in i prostata genom den infekterade urinröret genom lymfkärlen eller genom kanalerna som förbinder urinröret med prostata. Efter detta är prostatakörteln infekterad. Symtom blir märkbart inte omedelbart.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Varje vanlig man vill vara säker, känna sig stark och frisk. Frågor om människors hälsa är för många noggranna och mycket smärtsamma, eftersom män inte gillar att prata om sina svagheter. Tystnadsproblem, i hopp om att allt själv kommer att passera, leder ibland till obehagliga konsekvenser. Samtidigt påverkar sexuella sjukdomar resten av livet hos en man, vilket leder till ännu större stress, försämrad relation till en partner, en minskning av intresset och ett incitament för aktiv aktivitet. Och här måste du välja det som är viktigare - symptomens farliga tystnad, hoppet på självbehandling eller en återgång till ett fullt aktivt liv.

Vad påverkar sjukdomens utseende

 • Frånvaro eller avslag på regelbundet sexuellt liv, upphetsning, som inte slutar med utlösning. Lång avhållsamhet orsakar stagnation i manliga organ, och detta är en direkt väg mot inflammation. Onani och avbrott av samlag är också faktorer som orsakar sjukdomen.
 • Förekomst av infektioner (cystit, pyelonefrit, tonsillit, bihåleinflammation). Organismen är ett enda system. Och om en infektion har dykt upp någonstans penetrerar den i genito-urinorganen och provar inflammation.
 • Kroppen producerar manliga hormoner i otillräckliga mängder.
 • Låg immunitet, konstant stress. Försvagat skydd kan inte helt motstå infektionssjukdomar. Det är nödvändigt att använda vitaminer och mediciner som ökar immuniteten. Snabba hjälp kroppen kommer bara att gynna.
 • Överkylning, tung fysisk ansträngning påverkar hälsan. Överbelasta inte kroppen, underminera dess allmänna tillstånd.
 • Låg aktivitetsnivå. Detta är en mycket allvarlig faktor, tillsammans med avhållsamhet. Monotont, inaktivt arbete och samma sätt att leva, överge sport, skapa en positiv miljö för stillastående blod.

Dessutom orsakar uretroprostatit E. coli, klamydia, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus.

Sjukdomens början, karakteristiska symptom

I början passerar sjukdomen obemärkt. Ibland märker man inte litet obehag under tarmrörelserna. Osynligt kan förbli slemhinnor ur urinröret och till och med limma slemhinnan i prepuce. Vid denna tidpunkt penetrerar infektionen prostatakörteln. Tyvärr, med ett sådant latent symptomflöde kan kronisk uretroprostat utvecklas. När infektionen redan har spridit sig djupare i prostata, och det finns påtagliga symtom, upptäcker personen bara sjukdomen och går till medicinsk behandling.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Temperaturen stiger skarpt, patienten känner huvudvärk, det ryser, en ont känns i kroppen. Dessa symptom är mycket lik ARI, så en person och misstänker inte vad som verkligen händer i kroppen. Det bör dock noteras att samtidigt med dessa symtom finns det smärtor i ljummen och perinealområdet.

Samma dragande smärtor förekommer i nedre delen av ryggen, i underlivet. Ibland ger smärta i låret. Att försöka urinera ger smärta och personen drar toaletten hela tiden, som om blåsan fortfarande är full. Ibland blir urinering omöjligt, och här kan det inte göra utan kirurgisk ingrepp. Självklart ökar patienten irritabilitet, minskar sexuell lust, utlösning sker antingen för tidigt eller sent, sexuell handling blir smärtsam, erektionen svag eller försvinner helt.

I herpetisk uretrostrost har penisens huvud, såväl som urinrörets yttre del och förhudan, märkt rodnad. Märkliga utslag, slem utsläpp, bränning.

Metoder för detektering av uretroprostatit

För diagnos av sjukdomen tas en allmän analys av blod och urin, blod för biokemi, RW och HIV.

Dessutom finns det särskilda metoder för att diagnostisera sjukdomen:

 • Rektalt undersökning av prostatakörteln. En mycket viktig metod som ingår i obligatorisk diagnostik. Med alla prestationer från vetenskap och teknik anses metoden att söka med prostatafingeren genom anusen anses vara tillräckligt informativ.
 • Ultraljud bestämmer hur prostata och blåsan förstoras och ger också möjlighet att se vilken stasis som finns i venerna.
 • Spermogramma ger en uppfattning om hur mycket den reproduktiva delen påverkas av inflammation.
 • Ett smet från urinröret kommer att låta dig veta vilka mikroorganismer som ska skylla på inflammationen. (PCR, ELISA, RIF).
 • Under massagen tas prostatshemligheten för att studera tecken på inflammation: leukocytos, förekomst av patologisk mikroflora, mängden lecitinkorn.
 • Uroflowmetry. Denna metod ger begreppet hur och var urinröret påverkas.

Samtidigt med en man är det nödvändigt att undersökas och hans sexpartner. Eftersom det är möjligt att hon behöver behandling.

Metoder för behandling av uretroprostatit

Metoderna och läkemedlen väljs individuellt. Detta tar hänsyn till omfattningen av sjukdomen och arten av de patogena mikroorganismer som orsakade inflammation.

För att påbörja behandlingen är det nödvändigt med förändring av ett sätt på dagen och eliminering av faktorer som påverkar förekomst av sjukdom. Patienten ordineras en ökning av fysisk aktivitet, införandet av kvalitetsprodukter i kosten och övergången till en hälsosam kost. Det är nödvändigt att skyddas under behandlingsperioden.

Komplex av förfaranden för uretrostrost:

 • mottagning av antibiotika (aminoglykosider, makrolider, beta-laktam antibiotika);
 • prostata massage;
 • användningen av alfa- och beta-adrenoblocker, muskelavslappnande medel, eliminering av muskelspasmer;
 • fysioterapi, leror, terapeutiska bad, laserterapi, elektrofores, akupunktur, medicinska mikrocykler;
 • immunkorrigering för att återställa och stärka immunförsvaret;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, om orsaken till sjukdomen inte var bakterier (tabletter, salvor, geler, ljus);
 • hirudoterapi (om det inte finns kontraindikationer).

Kirurgisk ingrepp används mycket sällan idag. Medicin har förmågan att lösa problemet med läkemedel. Det bör dock komma ihåg att behandlingsplanen som utsetts av läkaren måste följas och inte förlita sig på självmedicinering. Vårdslös inställning till ens hälsa hotar övergången till kronisk form, och mannen riskerar att bli oförskämd eller impotent. Det är omöjligt att utesluta sepsis bland konsekvenserna.

Grader av uretroprostatit

Det finns två grader av sjukdomsförloppet - kronisk och akut. Symtom på akut uretroprostatit uttrycks ganska smärtsamt och mannen kommer genast till kontoret för läkaren. Om det samtidigt är lätt att ta bort akut smärta med anestetika och inte behandlas, är det allvarliga komplikationer möjliga.

Den kroniska formen av uretroprostatit känns inte omedelbart, den fortsätter i hemlighet, uttrycks inte på något sätt, och därför går människor inte någonstans. För att fånga eller förhindra en dold sjukdom måste man minst en gång om året genomgå en undersökning hos urologen. Speciellt om även de minsta förändringarna i det fysiska tillståndet märks.

Råd om folkmedicin

Många män gillar inte att gå till läkare och försöka hantera sjukdomsmodellerna. Även om symtomen blir märkbara behandlas sjukhuset när smärtan blir outhärdlig och varje resa till toaletten blir tortyr.

Självmedicinering vid uretroprostatit är ett dåligt alternativ. Och växtbaserade tinkturer kan vara användbara endast i kombination med mediciner. Detta kommer att vara en extra fördel för kroppen. Dessutom finns det inga speciella örter eller avgifter som skulle behandla prostatakörteln. Det finns växter som generellt påverkar genitourinary systemet. Dessa är diuretiska växter som förbättrar immuniteten (Echinacea, Eleutherococcus, kinesisk citrongräs). På apotek hittar du en urologisk samling från Horsetail-fältet, björkknoppar, Toloknyanka, blommor Vasilka.

Alla dessa örter har en medicinsk effekt, men de kan inte klara av en sjukdom som uretrostroprotit utan medicinering. Innan du använder något läkemedel behöver du rådgöra med en läkare. Han kan berätta vilka örter som kommer att vara kompatibla med läkemedel, höja kroppens försvar och vilka som inte ska användas i detta skede. Till exempel kan örtberedningar och dekoktioner utse tillsammans med antibakteriella läkemedel, för att förbättra blodcirkulationen i prostata vävnader, minska svullnad, återställa cellens näring.

Infusioner av St. John's Wort, Chamomile eller Sage används för stillasittande bad. Men med akut uretrostrost kan sådana bad inte användas.

Förebyggande av uretroprostatit

Tyvärr kan inte kroniska former av prostatit, uretrit och andra sjukdomar hos det manliga genitourinära systemet helt botas. Patienterna bryter oftast mot behandlingsplanen och följer inte läkarens rekommendationer exakt. Sjukdomen sjunker, men går inte bort.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Kronisk uretrostrost

Behandling av uretroprostatit bör startas så snart som möjligt. Annars blir sjukdomen kronisk och hotar med allvarliga hälsoproblem.

Orsaker till uretroprostatit

Urinrörets inflammation (urinrör) i män i vissa fall kan det vara komplicerat av prostatit. Så genom lymfatiska kärl eller kanaler mellan urinröret och prostata kan den inflammatoriska processen lätt sprida sig från urinröret till prostatakörteln. Denna utveckling av händelser kvarstår ofta utan patientens uppmärksamhet, så ofta har denna patologi raderat symptom och ibland till och med helt asymptomatisk. Om uretroprostatit inte botas i tid blir sjukdomen kronisk.

Kronisk uretroprostatit orsakas som regel av gyllene stafylokocker, klebsiella, mykoplasma, klamydia, E. coli och andra patogena och villkorligt patogena mikroorganismer.


Negativa faktorer

Följande faktorer predisponerar utvecklingen av kronisk uretroprostat:

 • oregelbundet sexliv. För lång period av abstinens mellan sexuella handlingar;
 • stillasittande livsstil. Med otillräcklig fysisk aktivitet i bäckenorganen utvecklas stagnation, vilket bara bidrar till utvecklingen av den smittsamma processen.
 • infektionssjukdomar i genitourinary systemet. Förekomsten av sjukdomar som cystit och pyelonefrit ökar sannolikheten för att utveckla kronisk uretroprostatit. Det är också möjligt att när en infektion med en blodflöde kommer in i prostata från maxillära bihålor, tonsiller och andra organ, där det finns en infektionsinflammatorisk process.
 • minskning av kroppens immunförsvar, vilket underlättar spridningen av patogener;
 • brott mot neurohumoral reglering. Till exempel, om det finns otillräcklig utsöndring av androgener (manliga könshormoner), minskar prostasens barriärfunktion. Dessutom minskar den låga nivån av manliga könshormoner sexuell lust och erektion, vilket bidrar till långvarig avhållande från samlag.
Symptom på sjukdomen

I början manifesteras sjukdomen av en känsla av något obehag vid urinering. Slemhinnig och purulent urladdning ur urinröret kan leda till klumpning av prepuce. Som regel uppmärksammar patienten sällan uppmärksamhet på sådana symtom. Om du observerar kroppens personliga hygien och goda immunförsvar, kan denna symptom passera dig själv. I närvaro av predisponeringsfaktorer sprider infektionen ytterligare, vilket påverkar prostata.

Liksom alla andra infektionssjukdomar uppträder uretroprostatit av en allmän förgiftning av kroppen. Feber, frossa och värk i patientens kropp uppfattar vanligtvis för kallt. Och även doktorn, om han inte berättar om smärtsam urinering och obehagliga känslor i underlivet, kommer också att uppleva patientens tillstånd som förkylning. Patienten behöver också uppmärksamma ett sådant symptom som en känsla av fullständig tömning av blåsan under urinering. I sällsynta fall utvecklar uretrostrostit en akut försening i urinering, vilket kräver snabb medicinsk intervention.

Med avancerade former av uretroprostat observeras strukturella och funktionella störningar i prostatakörteln. I kombination med psykiska störningar kan dessa symtom leda till impotens och infertilitet patient.

diagnostik


Diagnos av uretroprostatit innefattar följande procedurer:

 • anamnesisinsamling och fysisk undersökning av patienten;
 • blod- och urintester (inklusive ett blodprov för venerala sjukdomar);
 • fingerprovning av prostata;
 • ta ett smet från urinröret för en noggrann definition av orsakssambandet hos sjukdomen;
 • ultraljudsundersökning av vener i bäckenorganen;
 • urofluometri, med hjälp av vilken den exakta lokaliseringen av den inflammatoriska processen i urinröret bestäms;
 • sperma.

Om en patient har kronisk uretrostatit, bör hans sexpartner också undersökas. Om en infektion upptäcks hos en partner, ska behandling ges till henne.

behandling

För att eliminera infektion, föreskrivs en kurs av antibiotikabehandling. Parallellt är antiinflammatoriska läkemedel och immunmodulatorer förskrivna för att öka kroppens motståndskraft. För att förbättra mikrocirkulationen i bäckenorganen, används prostasmassage (i avsaknad av kontraindikationer) och metoder för fysioterapi.

Vid behandling av uretroprostatit spelar rättelse en viktig roll livsstil och eliminering av predisponeringsfaktorer. Om det behövs utförs psykoterapi också.

Vad är uretroprostatit och vad är sätten att behandla det?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

Inflammation av prostatakörteln är en komplex och utbredd sjukdom som kännetecknas av olika former och steg. En av typerna av prostatit är uretroprostatit. I detta fall uppstår inflammation i prostata på grund av utvecklingen av inflammatoriska processer i urinröret.

Särskilt snabbt sprider sig sjukdomen till organen i det genitourära systemet, om patienten har svag immunitet, och han leder en stillasittande livsstil. I denna artikel kommer vi att tala om symptomen på uretroprostatit, metoderna för diagnos och behandling.

Orsaker till utseende

Hur verkar kronisk uretroprost och vad är det? Idag är denna form av prostatit den vanligaste bland män under 50 år. Dessutom är det svårt att behandla och diagnostisera. I riskgruppen är alla män mellan 20 och 50 år. Varför framträder uretroprostatit? Detta händer av flera anledningar:

 1. Lång frånvaro av sexuella kontakter.
 2. En stillasittande livsstil.
 3. Tidigare lidit av sjukdomar i det genitourära systemet (cystit, pyelonefrit).
 4. Oreglerat sexliv, ofta oskyddad sex, vilket leder till förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.
 5. Låg immunitet på grund av fysisk aktivitet, frekvent hypotermi.
 6. Konstant foci av infektion i kroppen som uppstår från obehandlade infektionssjukdomar i andra organ.
 7. Fel i testosteronproduktion.
 8. Felaktig eller oändlig behandling av uretrit.

Talar specifikt om orsakerna till sjukdomen, det förekommer oftast på grund av den vitala aktiviteten hos E. coli, Staphylococcus aureus, klamydia, mykoplasma. De faller i prostata på två huvudvägar: med flödet av lymf och genitourinary kanaler, som förbinder alla organ i detta system.

symptom

Men hur man bestämmer förekomsten av uretroprostatit? För detta behöver du veta symtomen på sjukdomen. Läkare särskiljer följande tecken på denna sjukdom:

 • förhöjd kroppstemperatur, generell svaghet, sömnighet, smärta i leder och muskler;
 • smärta i perineum och i penis
 • frekvent uppmaning att urinera, en fördröjd frisättning av urin, en förändring i sin färg. Dessa symptom är särskilt akuta på natten;
 • utlösning och urinering tillsammans med smärtsamma förnimmelser
 • I urinen och i urinröret uppträder purulent urladdning;
 • irritabilitet, benägenhet att stressa och depressiva tillstånd
 • problem med styrka.

I de första stadierna av uretroprostatit ger symtomen inte patienter speciellt obehag, de dyker upp. Smärtan i urinröret och perineum är av en dragande natur, utsöndring i urinen är också mycket svår att märka. Chills, generell svaghet och feber, män är ofta förvirrad med en typisk förkylning.

Detta gör det svårt att diagnostisera sjukdomen och främjar smittspridningen i hela det genitourära systemet. Ondskad mikroorganismer påverkar djupt prostata vävnaden, vilket skapar ett permanent infektionsfokus i detta organ. Under utvecklingens gång finns det en förgiftning av kroppen och en ökning av symtomen på sjukdomen.

Det är när män vänder sig till urologen om hjälp, men i detta skede är det svårare att behandla prostatit. För att påskynda och underlätta behandlingen av prostatit, gå till sjukhuset när de första symptomen på sjukdomen finns.

Diagnos av uretroprostatit

Tidig diagnos av sjukdomen är ett viktigt steg i behandlingen. Först och främst bör urologen fråga patienten i detalj om de symptom som stör honom, tiden för deras manifestation. Doktorn bestämmer också de möjliga orsakerna till sjukdomen, predisponeringsfaktorer som utlöste sitt utseende, närvaron i kroppen av andra sjukdomar av infektiös natur.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Därefter övergår urologen till de grundläggande metoderna för diagnostisering av uretroprostatit. Först och främst bör patientens urin och spermier, prostata och urinrörets hemlighet skickas till test. Gör ett allmänt blodprov. För att ta de nödvändiga proven och för komplex diagnostik utförs följande procedurer:

 1. Forskning i urinprocessen (uroflowmetri).
 2. Massa av prostatakörteln för att få en prostatsekretion, som sedan skickas för analys. En förhöjd nivå av vita blodkroppar kommer att indikera närvaron av en inflammatorisk process.
 3. Studie av urinrörets utsöndring, som tas med ett smet. Detta är nödvändigt för att fastställa vilken typ av mikroorganism som orsakade sjukdomen.
 4. Spermanalys. Med hjälp av denna studie bestämmer reproduktionssystemet och graden av dess nederlag av inflammatoriska processer.
 5. USA prostata kan bedöma konsistensen av prostatakörteln, dess storlek, graden av utveckling av sjukdomen och stillastående processer i organen i genitourinary systemet. Oftast utförs prostata genom transrektala metoden.
 6. Med hjälp av en rektal undersökning av prostata bestäms omfattningen av dess svullnad och organets struktur.

Om testen visade att sjukdomskällan var ett oskyddat samlag, kommer läkaren att rekommendera att utföra ett test och en sexuell partner till patienten. Detta kommer att bidra till att mer exakt bestämma sjukdomsspecifikiteten och väsentligt påskynda behandlingsprocessen.

Behandling av sjukdomen

Efter att ha fått all nödvändig information om sjukdomen börjar de behandling. Det utförs främst med hjälp av mediciner. De väljs individuellt med hänsyn till de patologiska egenskaperna hos sjukdomsförloppet i varje enskild patient. Särskild uppmärksamhet ägnas åt typen av mikroorganism som provocerade den inflammatoriska processen.

Förutom användningen av mediciner är patientens livsstil mycket viktigt för framgångsrik kamp mot uretroprostatit. Vid behandling av sjukdomen rekommenderas män att ge upp dåliga vanor, göra betydande anpassningar av kosten, öka fysisk aktivitet.

För att öka kroppens skyddande egenskaper är det nödvändigt att konsumera ett stort antal färska grönsaker och frukter, skaldjur. Det är bättre för en patient att ge upp för skarpa och salta livsmedel, feta livsmedel.

Planen att bekämpa uretroprostatit bör innehålla följande behandlingsåtgärder:

 • mottagning av breda och riktade antibiotika. Om det inte finns något sätt att snabbt bestämma orsaken till sjukdomen är det bättre att ta droger med ett brett spektrum av effekter. Använd oftast antibiotika från gruppen av fluorokinoloner eller penicilliner;
 • användning av immunmodulerande läkemedel. De ordineras av urologen om det finns skäl att anta att prostatit har utvecklats på grund av svaga skyddande egenskaper hos organismen.
 • Användningen av droger som slappnar av i det lilla bäckens muskler och därmed bidrar till normalisering av urinfunktionen.
 • Sjukgymnastik används ofta i prostatit. Oftast är patienterna ordinerad massage, laserterapi, elektrofores, ultraljud, infraröd strålning.

Metoder och behandlingssätt varierar beroende på patientens tillstånd, sjukdomsförloppet. Utveckling av medicinska produkter gör det möjligt att undvika kirurgisk ingrepp även i de mest allvarliga fallen av prostatit, men ibland används denna behandlingsmetod. Kom ihåg att garantin för eliminering av kronisk uretroprostat är den aktuella diagnosen av sjukdomen.

Video: behandling av kronisk uretroprostatit.

Funktioner av manifestationen och behandlingen av kronisk uretroprostatit

Kronisk uretroprostat är en sekretessflödande inflammation i urinvägarna och prostata. Med tanke på prostata och urinrörets nära relativa position i det lilla bäckenet, uppträder smittspridningen snabbt. Vägen för överföring av smittsamma medel kan vara hematogen, lymfogen och kontakt. Symtom för denna sjukdom uttrycks inte, vilket bidrar till den höga förekomsten av kronisk uretroprostatit. Det är viktigt att uretroprostatit kan förekomma i alla åldersgrupper, men påverkar oftare medelålders män. Orsakerna till sjukdomen är omfattande, behandlingen utförs enligt diagnosens resultat.

Uretroprostat börjar vanligtvis med en inflammation i urinröret

etiologi

Specifika och icke-specifika mikroorganismer kallas som orsaker som kan orsaka uretroprostatit. Nonspecifika medel inkluderar:

 • Staphylococcus aureus
 • Tarmbacillus.
 • Proteus.
 • Pseudomonas aeruginosa.

Specifika bakterier innefattar:

Den sista gruppen av mikroorganismer överförs sexuellt. Till sällsynta former av patologi ingår tuberkulär, parasitisk, svamp och eosinofil. Symptom på prostatit i detta fall kombineras med symtomen på den underliggande patologin, behandlingen av smittsamma medel är specifik och långvarig.

Förberedande faktorer

Uroprostatit är en multifaktoriell sjukdom, dess orsaker är följande:

 • Sedentär livsstil, åtföljd av ett brott mot blodflödet från bäckenorganen.
 • Oregelbundna sexuella relationer.
 • Allvarlig fysisk aktivitet och kronisk stress.
 • Förekomst av infektionsfält i kroppen.
 • Uppskjutna sjukdomar i genitourinary systemet.
 • Hypotermi.
 • Överträdelse av bäckens organers innervation.
 • Hormonal obalans.
 • Hinder för urinflödet.

Klassificering och manifestationer

För att diagnostisera en sjukdom, ordineras ofta urufluorometri

Isolera akuta och kroniska former av uretroprostatit. Den akuta formen av sjukdomen är sällsynt, har uttalade symtom. Kronisk uretroprostat är vanligare på grund av brist på snabb behandling: patienter rusar inte för att få vård eftersom den kliniska bilden av sjukdomen är mest latent. Behandling i avancerade fall är lång, komplex och inte alltid effektiv.

Uretroprostat uppstår ofta utan att symptomen uppträder eller har en uttalad manifestation. Det kan vara smärta och obehag under urinering. Utsläpp från urinröret förvärvar en mukopurulent eller purulent karaktär. På forhudet bildades en plack, vilket ledde till att det sammanfogades. Under den akuta perioden av uretroprostat uppkommer generella symptom: feber, huvudvärk, frossa, svettning och generell svaghet.

I närvaro av en gemensam process är huvudklagan smärta i perineum och inguinalområdet. Smärta kan ges i rygg eller lår. Uretrorostatit leder till kronisk smärtssyndrom, utveckling av depression och sexuell dysfunktion.

Diagnos av sjukdomen

För diagnosen "uretroprostatit" är det nödvändigt att genomgå laboratorie- och instrumenttekniska undersökningsmetoder. Det är viktigt att fastställa orsaken till sjukdomen, en smittsam eller annan faktor som måste elimineras. Laboratorietesterna omfattar ett generellt blodprov, allmän urinanalys, urinkultur, biokemiska blodprov. Om en venerisk orsak till uretroprostatit misstänks, föreskrivs ett HIV-test, syfilis och mikrobiologisk undersökning av urinrörsmetan. Det är viktigt att undersöka och sexpartner.

Undersökningen innehåller obligatorisk rektal undersökning (probing) av prostata, under vilken form och struktur av körteln bestäms. När en prostata massage får sin hemlighet. Ett smet för mikroskopi bereds av detta material.

Förskriva inte en behandlingskurs utan en fullständig undersökning med en läkare, såväl som självmedicinering.

För instrumental diagnostik av uretroprostatit användning av ultraljud av bäckenorganen, urofluorometri. Sjukdomen kan detekteras genom transrektal ultraljud. För att bestämma reproduktiv funktion utförs ett spermogram.

Terapi och förebyggande

Behandling av okomplicerad uretroprostat utförs med hjälp av konservativa metoder. Beroende på orsaken till patologin väljs lämplig antibiotikabehandling. Komplex behandling innefattar även muskelavslappnande medel och alfa-blockerare. Ökad kropps resistens mot infektioner kan inträffa efter en behandling med immunomodulatorer eller immunostimulerande medel.

För att förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen används prostata massage. För att minska inflammatoriska processer och symtom på sjukdomen kan fysioterapinsessioner äga rum. Uretroprostat är kapabel att provocera en akut fördröjning i urinering, vilket kräver akut inhalation. I sådana fall utförs en kateterisering av blåsan, och om det är omöjligt utförs en suprapubisk punktering.

För att förhindra återkommande uretroprostatit måste du äta rätt, ge upp dåliga vanor och delta i aktiva sporter. Det är viktigt att undvika promiskuitet (frekvent förändring av sexpartner). Om du inte behandlar uretroprostatit kan sådana oönskade konsekvenser som urinretention, impotens, infertilitet utvecklas.

Vad är kronisk uretroprostatit - symptom, behandlingsmetoder

Inflammation i urinröret (urinrör), i vissa fall, kan komma in i prostatakörteln genom lymfkärl eller kanaler mellan urinröret och prostata. Oftast lämnas denna process utan uppmärksamhet åt de sjuka, och därmed doktorn, som främjar övergången av sjukdomen till kronisk form.

Om infektionen orsakas av patogener som inte hör till gruppen av sexuellt överförbara sjukdomar, till exempel gonokocker, kallas denna inflammation nonspecifik. Oftast orsakar kronisk uretroprostatit Staphylococcus aureus, mykoplasma, klibsiels, proteas, klamydia, tarm och pseudomonas aeruginosa.

Faktorer som predisponerar utvecklingen av kronisk uretroprostatit

Med risken för sjukdomen är män av reproduktiv ålder med ett oregelbundet sexuellt liv, som har en relativt lång period av avhållsamhet mellan samlag. Också farliga är situationer med regelbunden sexuell upphetsning (erektion) utan efterföljande samlag, vilket resulterar i utlösning (ejakulation).

Främjar utvecklingen av uretroprostatit stillasittande, särskilt stillasittande livsstil. Utan tillräcklig fysisk aktivitet utvecklas trängsel i bäckenorganen på grund av otillräcklig blodmikrocirkulation, i vilket toxiska metaboliska produkter bidrar till cellfixering på vävnadsinfektioner. Fysisk överutmaning är också farlig.

Förekomsten av kronisk uroprostatit är mer möjlig om det finns andra kroniska infektionsfett i kroppen, speciellt i organen i det genitourinära systemet, såsom cystit eller pyelonefrit. Men möjligheten att få en infektion med blodflöde i prostata från inflammerade tonsiller eller maxillära bihålor eller andra organ är inte uteslutet.

I sådana fall är det värt att tänka på en eventuell funktionsfel i ditt eget immunsystems arbete. Samtidigt minskar kroppens resistens mot infektioner, vilket leder till spridning av patogener till olika organ, inklusive. och i prostata. I synnerhet, om superkylning av organismen tillsätts, både singel och permanent.

Neurohumoral reglering av organ är inte liten. Till exempel leder en otillräcklig koncentration av manliga könshormoner inte bara till en minskning av barriärfunktionerna i prostata, men också, vilket minskar sexuell lust och inte ger en lämplig erektion, bidrar till långvarig avhållsamhet eller ofullständigt samlag. Detsamma är farligt och ett brott mot autonoma nervreglering av bäckenorganen.

De viktigaste tecknen på sjukdomen

Den lågkvalitativa primära symptomatologin vid uppkomsten av uritrit, som uppenbaras vid något obehag vid urinering och mukopurulent urladdning, som leder till klumpning av prepuce, stör vanligtvis inte patienterna. Och med rätt hygien och god immunitet passerar de vanligtvis utan konsekvenser på egen hand. En annan sak, koden har predisponeringsfaktorer, vilket möjliggör vidareutveckling och spridning av infektionen.

Liksom varje smittsam process, uppvisar uretroprostatit en allmän förgiftning av kroppen. Samtidigt misstas en feber följd av frossa och kroppsbrist för vanligt förkylning, både av den sjukskrivna och av läkaren, om den fullständiga förteckningen över hälsoklagomål inte ges till specialisten.

Att trycka på tanken att patienten har uretroprostatit, kan en läkare klaga över att dra smärta i buken och inguinen, vilket ger till underlivet, låret eller midjan. Det finns också en smärtsam urinering, varefter det finns en känsla att blåsan inte har tömt helt. Mindre ofta finns en akut retention av urin, där patienten behöver akutvård.

Den psykiska sfären lider också. Hela symptomkomplexet leder till nervositet och irritabilitet, en minskning av sexuell lust åtföljs av ett brott mot utlösning. Det kan vara antingen för tidigt eller sent. Orgasm passerar utan känsla av tillfredsställelse, utan en levande känslomässig färgning. Med den startade formen av kronisk uroprostatit, på grund av strukturella och funktionella förändringar i prostata, och även på grund av kränkningen av en persons psyke kan impotens och infertilitet utvecklas.

Diagnos och behandling av kronisk uroprostatit

Noggrann diagnos av någon sjukdom är möjlig med ett fullständigt uttalande av patientens klagomål. Förutom att tilldela allmänna blod- och urintester, bestämma blodets biokemiska sammansättning och analysera syfilis och AIDS, visas patienten en serie speciella test.

Finger rektal undersökning av prostata, låter dig bestämma strukturen och volymen av körteln. Utförs med denna massagekropp kan du få prostatajuice, som utsätts för mikroskopisk undersökning.

Smörj från urinröret det gör det möjligt att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen genom direktmikroskopi och specialprov, såsom polymeraskedjereaktion (PCR), enzymimmunanalys (IFA) och immunofluorescensreaktionen (RIF). Dessa studier, baserat på definitionen av organismens immunsvar mot patogenen, ger den mest tillförlitliga informationen om dess form, vilket gör att du kan välja en adekvat behandling i varje fall av uretroprostatit.

För att bestämma den exakta storleken och strukturen hos prostata och urinblåsan och för att bedöma graden av blodstagnation i bäckens vener, ultraljudsundersökning. Denna metod för forskning blir mer informativ när den genomförs på rätt sätt.

Specialisering uroflowmetry baseras på bestämningen av den exakta lokaliseringen av inflammation i urinröret. Metoden är baserad på den instrumentella analysen av urinprocessen.

sperma ger en uppfattning om effekten av den inflammatoriska processen på reproduktiv funktion. I analysen av spermier ligger fokus på antalet livskraftiga spermier och deras fertiliseringsförmåga.

Vid undersökning av en patient med diagnos av kronisk uretroprostat, med tanke på adekvat och fullständig behandling, bör man också undersöka sin sexpartner. Om det visar tecken på infektion, ska behandling ordineras till henne.

Patienten behandlas på ett omfattande sätt. Antibiotika ordineras enligt den valda patogenen. Den prostata massage och fysioterapi syftar till att förbättra mikrocirkulationen i bäckenorganen. Immunomodulatorer ökar kroppens övergripande resistens mot infektion. Symtomatisk behandling syftar till att förbättra patientens allmänna tillstånd.

Av liten betydelse är rättelsen av livsstil och maximal eliminering av predisponeringsfaktorer för sjukdomen. Uppmärksamhet ges till patientens psykologiska status. Här är det värt att förklara att den korrekta behandlingen, som avslutas under överinseende av en specialist, garanterar återställandet av reproduktiva funktioner.

Beskrivning av symptom, orsaker och sätt att behandla uretroprostatit

Enligt definitionen av "kronisk uretroprostatit" förstås sjukdomen är det för det mesta latent (latent) och påverkar samtidigt urinvägarna och prostata. Detta är lätt att förklara, eftersom urinröret och prostata är i nära kontakt med varandra och, efter att ha kommit in i den manliga kroppen sprider infektionen snabbt och orsakar inflammation i dem. Vad är orsaken till utvecklingen av patologi, vilka egenskaper har en kronisk sjukdom och vilken typ av behandling rekommenderar urologer att gå för att bli av med det för gott? Detaljer om detta - i artikeln.

Faran som inte förväntas

Orsaker till sjukdomen är potentiellt farliga för män i alla åldrar. Att veta och försöka begränsa deras inflytande kan du avsevärt minska risken för att utveckla uretroprostatit. Infektion faktor kunna spridas på urinröret och prostata hematogen (blod) eller lymphogenic kontakt metod är dock snabb behandling av någon smittsam sjukdom och förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar kommer att vara till stor hjälp.

Symtom på kronisk prostatit under lång tid är antingen gömd eller påminner om sig själva så obetydlig att män helt enkelt ignorerar farliga "klockor" tills de blir en "kungklocka".

Viktigt: Uretroprostatit påverkar män i alla åldrar, men är oftast registrerade från 35 till 55 år, orsakerna till sjukdomen är mycket omfattande. Behandlingsmetoden väljs enligt diagnostiska resultat.

Vad kan fungera som en orsak i kronisk form av uretroprostatit? Det är möjligt att skilja icke-specifika och specifika mikroorganismer, den första gruppen innehåller:

 • E. coli (E. coli).
 • Stafilobakterii.
 • Pseudomonas aeruginosa.
 • Proteas.

Specifika patogener rank mykoplasma, gonokocker, klamydia, trichomonader, och denna grupp av mikroorganismer är den "STD kast", tränger in i prostatan genom urinröret och oskyddad sexuell kontakt.

Typer av uretrit: svamp, parasit, eosinofil och tuberkulär.

Som sällsynta typer av uretroprostat kan man skilja mellan svamp, parasit, eosinofil och tuberkulär. Dessa anledningar registreras i undantagsfall och symtomen på uretroprostatit "sammanfogar" symptomen på den underliggande patologin. Kärnan i behandlingen är eliminering av påverkan på kroppen av patogena (infektiösa) faktorer med efterföljande behandling av inflammatorisk process.

Uretroprostatit är en multifaktoriell sjukdom, den är baserad på en massa orsaker, inklusive de som mannen inte uppmärksammar i den vanliga situationen.

Kronisk prostatit är en naturlig följd av:

 1. Hypodinami, som en konsekvens av en stillasittande livsstil.
 2. Sexuella relationer som uppträder sporadiskt.
 3. Kronisk stress och svår fysisk ansträngning.
 4. Flera infektiösa foci i kroppen.
 5. Uppskjutna sjukdomar i genitourinary systemet.
 6. Hormonal obalans och försämrad konduktion av nerver i bäckenregionen.
 7. Underkylning eller olika anatomiska förändringar som förhindrar fritt flöde av urin.

Så, om en man vill förhindra utvecklingen av uretroprostatit, bör han så mycket som möjligt utesluta alla orsaker som orsakar sjukdomen. Och förebyggandet av orsaker är inte bara deras periodiska eliminering, det är ett sätt att leva och tankar.

Hur man exponerar osynlighetstecknen

Hur kan uretroprostatit vara känt om dess symptom ofta är dolda under lång tid eller "spela det osynliga"? Den akuta formen av sjukdomen är sällsynt, men dess symptom uttrycks tydligt, men kronisk uretroprostatit föredrar att dölja små sjukdomskänsla eller obehag frågor "droppe för droppe" är lång, och dess diagnos är oerhört svårt.

Utgående från detta adresserar en man nästan alltid en urolog med en försummad form av uretroprostatit. I detta fall är behandlingen lång och komplex och ger inte alltid 100% resultat.

Vad är typiskt för uretroprostatit i kronisk form:

 • En mild klinisk bild. Sjukdomen liknar en gåta "här drog den, där det pounded", men talesymtom är inte uppenbarad.
 • En man med en urinering verkar smärta och obehag.
 • Utvecklingen av patogen mikroflora manifesteras i mukopurulent och purulent utflöde från urinröret.
 • I avsaknad av regelbunden hygien bildar förhudet en tjock beläggning runt penishuvudet.

I motsats till kroniska fortsätter akut form uretroprostatita med "fyrverkerier", mannen alla tecken på en stark inflammation: feber, värk i kroppen, frossa, huvudvärk, svår svettning och svaghet. Bristen på snabb behandling av uretroprostatit leder till permanent smärta i bäckenregionen, depression och sexuell dysfunktion.

Med kronisk prostatit kan symtomen vara suddiga.

Hur man känner igen en dold fiende

Det är svårast att diagnostisera under kronisk sjukdom när sjukdomen har blivit latent. Med tanke på att även med betydande symptom en man inte skyndar sig till diagnosläkaren, med en dold eller obetydlig manifestation av sjukdomen, ignorerar han fullständigt att gå till kliniken. Därför är det första och svåraste tillståndet i diagnosen - att tvinga en man att genomgå en undersökning.

I framtiden kommer det att bli nödvändigt att genomgå laboratorie- och instrumentforskningsmetoder som hjälper till att förstå orsaken till uretroprostatit och identifiera en smittsam faktor som därefter elimineras med mediciner.

Efter att ha mottagit en hänvisning, lämna över:

 1. Allmän analys av blod och urin.
 2. Urinkokning.
 3. Blod för biokemisk analys.

Om en urologläkare misstänker att uretroprostatit är sexuellt överfört, ger patienten ett HIV-test, syfilis och ett smet från urinröret. Bekräftelse av diagnosen kräver en undersökning och en sexuell partner.

För att förstå hur mycket prostatakörteln påverkas, utförs en prostata-skanning rektalt med fingret, dess form och struktur bestäms, den hemlighet som erhålls av massagen undersöks under ett mikroskop. Mycket informativ är transrektal ultraljud och spermogram, biotensiometri, dopplerografi och vasoaktivt test krävs.

En av de obligatoriska testerna är spermogram.

Efter att ha mottagit resultaten av undersökningen och analyserat symptomen, föreskriver läkaren adekvat behandling som syftar till att återställa patienten.

Hur man kör ut sjukdom för alltid

Kan jag permanent bota uretroprostatit? Fullständig återhämtning är tyvärr omöjlig, och det här beror inte på en oskola, oftast kvarstår sjukdomen i kroppen på grund av bristande överensstämmelse med alla rekommendationer från läkaren utan undantag. Och detta är inte bara mottagandet av föreskrivna läkemedel, livsstil och näring gör ett viktigt bidrag till det slutliga resultatet av behandlingen.

När ett infektiöst medel har identifierats föreskrivs ett lämpligt antibiotikum, patogena mikroorganismer måste vara känsliga för det valda antimikrobiella medlet.

Utöver antibiotikabehandling, utse:

 1. Muskelavslappnande medel.
 2. Alfa-blockerare.
 3. Immunostimulanter och immunmodulatorer.

Omfattande behandling uretroprostatita i kronisk form och innefattar prostatamassage (vid akut - kontraindicerat), kan den användas för att tillhandahålla blod till bäckenorganen och minskar inflammation i urinröret och prostata. Minska symptom och inflammation genom användning av sjukgymnastiska metoder, men om uretroprostatit provocerade AUR (akut urinretention), måste det vara omedelbar sjukhusvistelse följt av kateterisering av blåsan eller en suprapubisk punktering.

Vad är profylaxen av uretroprostatit? Dessa är omfattande åtgärder som måste börja långt innan uretroprostatit uppträder. Profilaktirovat uretroprostatit när han kom in i kronisk form - det är meningslöst, först behandlas och först därefter kommer att behöva alla krafter till sjukdomen inte komma tillbaka igen. För att göra detta måste du helt tänka om livsstil och eliminera alla de orsaker som ledde till utvecklingen av inflammation i urinröret och prostatakörteln.

Denial of prevention och behandling i någon form uretroprostatita - är en direkt väg till AUR, sexuell dysfunktion och infertilitet.