Huvud
Behandling

Hur bli av med kronisk prostatit med droger - en överblick över de mest effektiva drogerna och rekommendationerna för deras användning

Det är känt att ungefär 30% av befolkningen män lider av kronisk inflammation i prostatakörteln.

Patienterna blir både på 20 och 50 år. Prostatit är en av de vanligaste manliga urologiska sjukdomarna.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara olika bakterier, virus och svampsjukdomar i prostata, stasis av blod i organs åder.

Dessa symtom börjar utvecklas på grund av många faktorer: oregelbundet sexuellt liv, tillräckligt lång tid för inaktivt arbete, klädd underkläder och missbruk av alkoholhaltiga drycker. Det finns många läkemedel för behandling av kronisk prostatit, de kommer att behandlas vidare i artikeln.

Läkemedel som förbättrar metaboliska processer i prostata

Vid ovanstående diagnos rekommenderas att använda olika mediciner för att förbättra det allmänna tillståndet. Denna lista kommer att lista läkemedel som kan förbättra metaboliska processer i prostata.

Afala, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är avsett för behandling av olika urologiska sjukdomar.

Tabletterna ordineras två gånger om dagen för 2 delar per 1 mottagning. Det är tillrådligt att applicera dem före och efter sömnen (morgon och kväll).

Den huvudsakliga effekten av läkemedlet syftar till att minska effekterna av inflammation och ödem i prostata zheleze.Takzhe Afala medicinen sänker mängden rest urin, normaliserar tonen i de nedre urinvägarna och bidrar till en betydande minskning av dizuricheskih störningar.

Om ett svårt smärtssyndrom detekteras, såväl som dysursjukdomar under de första 14-21 dagarna administreras läkemedlet upp till 4 gånger var 24: e timme.

Prostan, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är föreskrivet för att eliminera de upptäckta patologiska och urologiska symptomen hos prostatit hos män. Vanligtvis är Prostan förskrivet ett piller en gång om dagen, varaktigheten av kursen är 6 månader.

Vitaprost Forte, ljusform

Vitaprost Forte har en utmärkt effekt på metaboliska processer, och kan också påverka urodynamiken. Läkemedlet ordineras oftast efter operation och används som ett medel för att behandla kronisk prostatit under en akut period.

Prostatilen, injektionsform - injektion

Prostatilen förbättrar arbetet med prostataceller och förbättrar därmed arbetet i kroppens muskler, stärker blodkärlens väggar, ökar blodcirkulationen och återställer immunförsvaret.

Läkemedlet är förskrivet för behandling av kronisk prostatit.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är en regulator av de urogenitala organens funktioner hos män. Prostamol Uno har antiinflammatoriska egenskaper och kan ordineras som en komplex terapi tillsammans med andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit och inflammation i organen.

Prostalamin

Läkemedlet är ett biologiskt tillskott som har en direkt effekt på de metaboliska processerna i prostata.

Användningen av detta medel enbart vid behandling av prostatit ger inte önskad effekt. Det kan ordineras för avlägsnande av inflammatoriska processer i kroppen i det första steget i prostata, det är önskvärt att använda det i kombination med andra droger.

Antibakteriella medel

De flesta inflammatoriska processerna i prostatakörteln beror på infektion av vissa bakterier. Det är därför denna typ av terapi är ganska effektiv, och stöd för behandling bör också innehålla antibakteriella medel.

De viktigaste är: Ceftriaxon, Doxycyklin, Sumamed, Tetracyklin, Azitromycin.

Det finns nu ett stort antal droger i detta område, men inte alla har förmåga att tränga in i prostatakörteln. Därför är det viktigt att det är läkaren som bestämmer läkemedlen för varje enskilt fall.

Antiinflammatoriska läkemedel (icke-steroidala och hormonella)

Typen av antiinflammatoriska läkemedel innefattar läkemedel som Meloxicam, Nimesulide, Diclofenac.

De är en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som i allmänhet betecknas som behandling och avlägsnande av olika smärta och också är utmärkta för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln.

Trots de användbara egenskaper, kan behandlingen inte ger önskad effekt, och i sådana fall kommer den behandlande läkaren ordinera du ange en annan grupp - hormonpreparat, som omfattar: Dexametason jag salt Medrol, prednison.

Alpha-blockerare

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Denna typ av droger efter många tester och studier visade utmärkt resultat vid behandling av kronisk prostatit, och framgången för denna typ av behandling var alltid hög.

Detta beror på det faktum att alfa-blockerare har en riktningseffekt på blås receptorerna och därigenom mjukar urinering av patienten.

Mer betydande lättnad kan uppnås efter att ha tagit dessa droger i en vecka.

När en kronisk inflammation i prostata detekteras, ordinerar läkare vanligtvis sådana läkemedel i denna grupp: Silodosin och Tamsulosin.

Översikt över populära droger

Vid behandling av prostatit har följande läkemedel visat sig mest positiva:

Relaterade videoklipp

På principerna för behandling av prostatit i video:

Prostatit är en mycket vanlig diagnos hos män, särskilt dess kroniska form. Denna typ av sjukdom kräver konstant underhållsbehandling, och under perioder med exacerbation - en komplex medicinering. Drogerna används olika, de tillhör olika grupper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Effektiv behandling av kronisk prostatit

När kronisk prostatit försämras är det extremt obehagligt för patienten. Det är inte förvånande att en man som drabbats av en sjukdom kommer att leta efter en sådan botemedel mot kronisk prostatit, som har den bästa terapeutiska effekten. I den här artikeln erbjuder vi en översikt över läkemedel, vars användning har visat det bästa resultatet vid behandling av olika former av kronisk prostatit.

Funktioner av kronisk form av prostatit

Prostatit - en åkomma från en grupp av rena manliga inflammatoriska sjukdomar - är indelad i två former: akut och kronisk. Den första formen kallas "akut", för att i klinisk praxis för att fastställa denna diagnos i patientens medicinska historia är det nödvändigt att ange ett antal karakteristiska särdrag. Manifestationer är ljusa och tydliga synliga och kallas därför skarpa, det vill säga de har den nödvändiga uttrycksförmågan. Om vi ​​pratar om de karakteristiska symtomen på prostatit, listar vi dem:

 • smärta i bäckenregionen när den rör sig eller sitter
 • smärta i nedre rygg, perineum och njurar;
 • allmän sjukdom med svaghet och apati
 • problem med urinering
 • progressiv impotens.

Läkaren, som upprepade gånger upptäckte dessa symptom, hos en patient som tidigare hade prostatit fixar en förvärring av den kroniska formen av prostatit. Således, om prostata manifesteras i patienten igen, det kommer inte längre att märkas "kryddig", kommer det att betraktas som "kronisk", liksom symptomen är inte längre detekteras "skarp" och bli "försämringen".

Den kroniska formen av prostatit är en allvarlig sjukdom, som är mycket svår att bota. Sällan, när prostatit i denna form härdas 100%, faller sjukdomen oftast i tid till, efter en månad eller ett år, igen för att påminna dig själv. Denna situation beror på typen av prostatit (stillastående, infektiös eller atypisk), från den terapeutiska strategin som valts för att behandla sjukdomen och patientens självdisciplin.

Det svåraste att behandla vissa typer av infektiös form av prostatit. Till exempel har en patogen som "Staphylococcus aureus" ett högt motstånd mot antibiotika - ett traditionellt botemedel mot bakteriella former av prostatit. Behandling av Staphylococcus aureus med antibiotika kräver allvarlig disciplin från patienten - du måste ta läkemedel strikt enligt schema, genomföra föreskrivna rutiner och ta prov. Brott mot behandlingsregimen kan leda till uppkomsten av en resistent stam av patogenen, som efter en viss tid - en månad eller två - återigen påminna oss om prostatainflammation.

Medicinsk behandling av prostatit i kronisk form

Än att behandla kronisk prostatit? Vilka läkemedel kan han botas med? Drogbehandling för kronisk prostatit är den vanligaste behandlingen för denna sjukdom. För behandling av prostatit används också manuell terapi (prostata massage), terapeutiska övningar, diet, värmebehandling, fysioterapi, vattenprocedurer.

Läkemedel för allmän behandling av kronisk prostatit

Det finns en hel rad av läkemedel som inte är avsedda att ta itu med behandling av prostatacancer, men de används vid behandling av inflammatoriska sjukdomar, för att lindra allmäntillstånd hos patienten - det är antiinflammatoriska, febernedsättande läkemedel och läkemedel som minskar smärta, förbättrar immunitet (immunmodulatorer).

 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID). Läkemedel i denna grupp innebär också en minskning av NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Denna grupp av läkemedel är mycket stor - ketorolak, naproxen, aminopyrin, indometacin, flurbiprofen, ketoprofen, diklofenak natrium, piroxikam, ibuprofen. Förfader till denna grupp var vanligt aspirin. Inte alla är lämpliga för behandling av kronisk prostatit. Vanligtvis används för behandling av prostatit läkemedel baserade på diklofenaknatrium, ibuprofen, ketoprofen. Läkemedel kan druckas oralt i form av kapslar och tabletter, men den bästa terapeutiska effekten med prostatit uppnås under användning av rektala suppositorier som innehåller dessa läkemedel.
 • Läkemedel mot smärta. Trots att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel inte bara behandla inflammationen och lindra smärtan, men vi har gjort fortfarande denna punkt separat, eftersom det finns en grupp av läkemedel som inte kan ersättas - är kramplösande och opiater. Den mest populära antispasmodiska är det ungerska läkemedlet "No-spa" (No-Spa - en reduktion från No-Spasm - "mot spasma"). Den aktiva substansen i den är "drotaverin" - den gav namnet på den inhemska analogen av läkemedlet. En annan populär antispasmodic är läkemedlet "Spazmalgon". Läkemedlet, förutom spasmolytisk verkan, kan eliminera inflammatorisk process. Läkemedlet är komplext, det innehåller flera aktiva substanser. När det gäller opiater noterar vi att drogerna i denna grupp är svåra att nå, de är svåra att få även vid recept. Vad är förknippat med deras narkotiska egenskaper. Opiater är emellertid det bästa läkemedlet mot smärta. Med dem kan ingen jämföra. I de fall där smärtan överskrider de tillåtna värdena och utgör ett signifikant hot mot patientens hälsa kan de därför ordineras som en bedövningsmedel. Det mest kända läkemedlet i denna grupp är morfin. Det är mycket lättare att få droger gjorda på basis av syntetiska derivat av opium - promedol, kodin. Prostatit i avancerad form är en sjukdom som orsakar allvarliga smärtor, att sluta helt som bara kan vara opiater.

Ytterligare faktorer

Immunomodulatorer (läkemedel som kan minska eller öka effektiviteten i immunsystemet). Vanliga vitaminer - särskilt C-vitamin - kan fungera som läkemedel som stimulerar mänsklig immunitet. Hög immunitet kommer att undertrycka kroniska manifestationer av prostatit, minska aktiviteten hos patogener, minska inflammation. Immunostimulator "interferon" bekämpar effektivt virusets form av sjukdomen. I fall av autoimmuna (allergiska) former av prostatit tas läkemedel som försiktigt undertrycker immunförsvarets aktivitet (immunosuppressorer) -prednisolon, dexametason. Dessa läkemedel är kortikosteroider, de kallas också hormonella droger. Starkare immunosuppressorer tas med stor omsorg - det finns risk för patientskada.

Viktigt! Formuleringar av NIP-medicineringsgrupper måste åtfölja hepatisk mottagning (Eskhol, Karsil, Gepabene, Hepatosan) och magskyddande (Sukralfat, Solcoseryl, Aktovegin, Bismuth trikalium dicitratobismuthate). Detta behov orsakas av de farliga biverkningarna av NIP-läkemedel som hotar lever och mage.

De mest effektiva antibakteriella ämnena

Bakterier är den vanligaste patogenen hos mänskliga infektionssjukdomar. Bakteriell prostatit tar en ledande plats i den medicinska statistiken över alla upptäckta fall av prostatit. De vanligaste upptäckta patogenerna-bakterier som påverkar prostatakörteln är:

 • gonokocker;
 • grönaktig streptokocker;
 • Staphylococcus aureus;
 • blek treponema.

Alla bakterier är sårbara för en grupp läkemedel som kallas antibiotika. Detta gäller även Staphylococcus aureus, trots all dess potential för resistens mot en sådan läkemedelsgrupp. Antibiotika är indelade i grupper - penicilliner, fluorkinol, makrolider, cefalosporiner, tetracykliner, polymyxiner, linkosamider. Inte alla är lika effektiva mot bakterier. Kvaliteten på användningen av antibiotika beror på den behandlingsstrategi som den behandlande läkaren valt. Gonokocker anses till exempel vara sårbara för nästan alla grupper av antibiotika. Men vad betyder detta i praktiken? Gonokocker är uppdelade i stammar, som var och en har en viss resistanspotential. Därför händer det ofta att gonokock prostatit börja behandla bredspektrumantibiotikum (penicillin - "Ampioks", "Ampicillin"), och sedan gå vidare till drogen, som visar den största effektiviteten. Det kan vara en antibiotisk makrolid eller ett antibiotikum från gruppen av cefalosporiner.

När det gäller andra nämnda infektioner är det också nyanser. Patogen "blek treponema" - orsakssambandet till en farlig veneral sjukdom (syfilis) - är extremt sårbar mot penicilliner. Framväxten av första antibiotika penicillin, är syfilis mycket mindre farlig än den var före 20-talet av XX-talet. Blek treponema är hjälplös mot penicilliner, det har inte potential för motstånd mot dem. Risk för protozoala infektioner - en frekvent följeslagare av syfilis. Grön streptokocker är sårbar mot tetracykliner och penicilliner. Staphylococcus aureus har nyligen börjat behandlas med moderna läkemedel, som inte är relaterade till antibiotika - hlorofilliptom (naturläkemedel), protivostafilokokkovym humant immunoglobulin (personlig medicin i form av serum), stafylokocker toxoid.

De bästa antiprotozoalerna

Protozoer - protozoer eller protister - unicellulära mikroorganismer, de första företrädarna för djurriket. Bland protozorna finns farliga patogener, parasiter, som kan påverka prostata och organen i det mänskliga genitourära systemet. De är en vanlig orsak till prostatit. Enligt medicinsk statistik är protozoer den andra efter bakterier enligt frekvensen av alla upptäckta infektiösa former av prostatit. Protozopatogener av prostatit:

 • Klamydia (patogener av klamydia);
 • amoeba-protista (orsakssamband för amoebiasis);
 • Trichomonas (orsaksmedel av trichomoniasis);
 • lamblia (patogener av giardiasis).

Genom denna uppräkning är antalet patogena protozoer som kan påverka prostata inte uttömda - det finns många fler. De protozoer vi nämnde är dock de vanligaste mänskliga parasiterna från protozoan gruppen.

Den bästa lösningen för kronisk prostatit mot protozoer är Metronidazol, ett derivat av nitroimidazol (ett syntetiskt läkemedel erhållet i Frankrike 1962). Nu är metronidazol en tidstestad medicin, lika skadlig för vilken sort av denna typ av patogener som helst. Det är också vettigt att använda andra derivat av nitroimidazol - "Ornidazol" eller "Nirdazol". Anti-amoeba protivister använder också drogerna "Khiniophon", "Chlorokin", "Tetracyklin"; Trichomonaser är sårbara endast för nitroimidazolderivat; mot chlamydia-användning "azitromycin", "erytromycin", "cyphran"; lamblia, förutom derivat av nitroimidazol, är sårbara för akrihin och furazolidon.

De mest effektiva drogerna mot viral form av prostatit

Virus är villkorligt levande varelser, små representanter för den patogena mikrokosmen. Den virala formen av prostatit är den sällsynta av alla smittsamma former av denna sjukdom. De viktigaste patogenerna för denna typ av prostatit är:

Virala infektioner, med sällsynta undantag, behandlas inte med antibiotika. För behandling av kronisk prostatit hos män, som orsakas av en virusinfektion, använda speciella läkemedel som förstör proteinhöljet av patogenen, bryter syntesen av polypeptiden bindningar virus, förbättra immunitet. De mest effektiva antivirala läkemedlen på hemmamarknaden är Acyclovir, Famciclovir, Valaciclovir, Remantadin, Amizon.

De bästa antifungala ämnena för mykos av prostata

Svampinfektion i prostata - mykos - ett ganska sällsynt fenomen. Mindre vanligt är bara viral form av prostatit. Den vanligaste formen av mykos av prostata orsakas av en villkorligt patogen svamp av arten Candida Albicans. Några av svamparna i detta släkt har förrän nyligen använts i livsmedelsindustrin för jäsning av matvaror. Nu har situationen förändrats, Candida Albicans likställs med opportunistiska svampar, vilket är skadligt för livsmedelsproduktion. Men i industrier där livsmedelssäkerhetsstandarder inte är tillräckligt bra kommer svampen i mat. Det är ganska vanligt, under gynnsamma förhållanden utvecklas det snabbt och orsakar många sjukdomar. För att stoppa patogenens utveckling är det nödvändigt att skapa förhållanden som är ogynnsamma för infektionens utveckling. Svamp känns bra i en sur miljö, uppfattar alkaliskt dåligt. Därför kan du för första gången dricka sodavatten eller bikarbonatbordsvatten. Mot svampar av släktet Candida soda - den mest effektiva medicinen är de mest effektiva förberedelserna mot svampar av andra arter:

 • polyener - "nystatin", "levorin", "natamycin";
 • allylaminer - "naftyfin", "terbinafin";
 • azoler och triazoler - "Flukonazol", "Itrakonazol".
 • imidazoler - "mikonazol", "ketokonazol", "clotrimazol", "oxikonazol".
 • andra droger - Griseofulvin, Cyclopyrox.

Droger av ett brett spektrum av åtgärder, som används med en stagnerande form av prostatit

För att behandla den stillastående formen av prostatit finns det mycket effektiva verktyg - prostata massage och speciell medicinsk gymnastik. Detta faktum betyder emellertid inte att neka användningen av läkemedelsbehandling för denna form av prostatit. För att bota stillastående prostatit måste du göra tillräckligt med ansträngning, och utan medicinering kan du inte göra det. De bästa läkemedlen för behandling av kronisk prostatit av stillastående typ har en komplex verkan - antiinflammatorisk, antimikrobiell, antiallergisk mot smärta. På grund av dess komplexa egenskaper är drogerna i denna grupp mycket populära bland prostatitpatienter. Handelsnamnen på förberedelserna är följande:

 • "Vitaprost". Producerad i två former - tabletter och rektala suppositorier. Preparatet innehåller ett extrakt av prostaten hos mogna könstjurar. Läkemedlet riktas mot stillastående processer i prostatakörtlarna. Förutom dessa egenskaper har en bra antiinflammatorisk effekt, minskar obehag i bäckenet, förbättrar funktionen hos det genitourinära systemet.
 • "Afala". Det är svårt att säga varför homeopati hjälper. Men på Internet finns det så många entusiastiska utrop för att använda denna medicin så att den kan ignoreras. Bedömning av recensionerna hjälper läkemedlet till med alla typer av prostatit, avlägsnande av negativa symptom, botemedel inflammation. Producerad i tablettform.
 • "Prostamol Uno." Läkemedlet innehåller ett extrakt av sabal palm. Producerad i form av tabletter, och i form av rektala suppositorier. Läkemedlet, i jämförelse med andra droger av denna typ, har den högsta grad av effektivitet som täcker hela komplexet av antiinflammatoriska effekter på prostata. Läkemedlet är ett förebyggande medel mot prostatacancer.

Viktigt! Man måste komma ihåg att administrationen av något läkemedel måste samordnas med den behandlande läkaren. Vår artikel är informativ, den är inte avsedd att vara en handledning till handling!

Är det nödvändigt att fortsätta behandlingen om kronisk prostatit botas?

Efter långa månaders övervakning kan den behandlande läkaren upptäcka att botemedel mot kronisk prostata sjukdom har kommit. Det finns en naturlig fråga om behovet av att fortsätta behandlingen. Det finns en känsla av att det inte finns något behov. Allt är dock inte så enkelt - behandlingen av kronisk prostatit passerar inte för män utan spår - drogerna har biverkningar, sjukdomen kan allvarligt skada prostata vävnaden.

Prostata är ett organ viktigt för en sexuell konsistens hos en man. Utan testosteron transformerad i prostatakörteln kommer det ingen vilja eller erektion. Därför, efter behandling av prostatit, behövs läkemedel för att behandla impotens, återställa prostatafunktionaliteten. Vilka läkemedel ska jag använda i sådana fall? Läkemedlet bör riktas mot syftet att behandla prostatacancer. Till exempel, rektala suppositorier "Pepon". Läkemedlet innehåller ett extrakt av pumpafröolja, vilket har en mycket positiv effekt på återställandet av prostata hos sexuell funktion.

Förutom "Peponen" är det värt att nämna sådana preparat som "Persilja rottextrakt", "Ginseng extrakt", "Gyllene rottextrakt", "Prostodin". Rimligt, det vill säga användningen av droger som samordnas med en läkare ska påskynda återställandet av en mans sexuella funktion.

Kan jag bota kronisk prostatit hemma?

Kronisk prostatit avser en av de vanligaste sjukdomarna bland män, är fortfarande liten undersökt, en effektiv strategi för behandling har ännu inte utvecklats.

Diagnostiseras främst i manliga patienter i fertil ålder, i de flesta fall kan åtföljas av parnings sjukdomar (frustration, impotens) och en kränkning av den generativa funktion. Äldre män är benägen för kronisk prostatit, i kombination med godartade neoplasmer i prostata.

Läkare anser att prostatit huvudsakligen är en inflammatorisk sjukdom av ett infektiöst ursprung, ibland förekommande tillsammans med autoimmuna störningar. När patologin utvecklas påverkas organets parenkymala och interstitiella vävnader.

Orsaker till utveckling av kronisk form

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering i prostata av olika bakterier. Sjukdomskrävande mikroorganismer kan komma in i prostatakörteln från infekterad urin eller klättra upp urinröret. Med kronisk prostatit tjänar infektionen endast som en utlösare för sjukdomen, som sedan kan utvecklas även efter fullständig förstöring av smittämnet.

Detta händer eftersom det primära infektions inflammation i prostatakörteln framkallar brott mot prostata innervation leder till toppen av den autoimmuna processen, när immunsystemet "attacker" på prostatan. Detta faktum förklarar närvaron hos många patienter av abakteriell prostatit, då infektionen med uppenbara tecken på sjukdomen inte kan detekteras.

Huvudsymptom

Kronisk prostatit uttrycks av följande symtom:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • skarp smärta efter fullbordandet av nödbehovet;
 • smärta och obehag i bäckenområdet, ljumske, insidan av låren, en varaktighet av tre månader eller mer;
 • en minskning av effektiviteten;
 • klåda, känsla av förkylning eller ökad svettning av perineum;
 • förändringar i hudfärg i ljummen;
 • smärtsam erektion
 • ibland fullständig frånvaro av ejakulation;
 • sömnstörning
 • minskad aptit
 • irritabilitet;
 • en konstant känsla av trötthet;
 • minskad sexuell lust;
 • nattliga erektioner
 • en liten ökning av kroppstemperaturen.

Kronisk prostatit uppträder huvudsakligen hos män i åldern 25-40 år. Med ålder ökar sannolikheten för sjukdomen. Hos äldre kombineras inflammation i prostatakörteln ofta med ett adenom - en godartad prostatatumör.

komplikationer

Den utlösande prostatiten provocerar utvecklingen av sådana tillstånd:

 • prostats abscess;
 • cystit och pyelonefrit (inflammation i blåsan och njurarna);
 • vesikulit (inflammation av sällsynta vesiklar);
 • erektil dysfunktion
 • infertilitet.

Ju tidigare sjukdomen upptäcks och behandlingen påbörjas, desto större är risken för ett positivt resultat av sjukdomen.

diagnostik

Diagnos av en sådan sjukdom är inte svår för urologen. Läkaren utför:

 • fingerprovning av prostata (genom rektal öppning);
 • ifrågasätta patienten om smärta eller obehag
 • allmän inspektion av inguinalområdet för utslag, sekret eller irritation;
 • insamling av prostatsekretion.

Dessa förfaranden är ganska obehagliga, och ibland smärtsamma, men är de mest acceptabla för att diagnostisera en sådan sjukdom.

Dessutom måste patienten passera:

 • urin för bakterieundersökning
 • ett tre-glas urinprov;
 • allmän analys av urin;
 • ett smet från urinröret
 • skrapa för att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen.

Hårdvara diagnostik består av:

 • CT;
 • biopsi;
 • Ultraljud av prostata - för att bestämma volymen av prostatakörteln, närvaron av tumörer eller cyster;
 • uroflowmetry - för att bestämma graden av urinutflöde. I ett hälsosamt tillstånd är rörelsen - femton milliliter per sekund, med kronisk prostatit - mindre än tio.

Utan att genomföra alla ovanstående diagnostiska metoder kommer läkaren inte att kunna bestämma hur man behandlar kronisk prostatit.

Hur man behandlar kronisk prostatit: en lista över läkemedel

Experter rekommenderar att man behandlar kronisk prostatit hos män med hjälp av en uppsättning mediciner. Du kan göra det hemma, sjukhusvård krävs inte.

Så här är en lista över droger som kan ordinera för en kronisk form av prostatit:

 1. Antibiotika - för att ta bort det inflammatoriska fokuset, när de används, förbättras patientens tillstånd.
 2. Hormoner - ta bort inflammationsprocessen, stimulera erektilfunktionen. Glukokortikosteroider injiceras i kroppen genom elektrofores. Drogerna bidrar till snabb läkning av prostatavävnad.
 3. Alfa-adrenoblockers - slappna av smidiga muskler, förbättra urinets utsöndring, lindra spasmen. Gentamicin, Amikacin, Fentolamin, Prazonin är förskrivna.
 4. Läkemedel för att förbättra immuniteten - behövs för att stimulera kroppens skyddande egenskaper, stärka organens arbete och det allmänna tillståndet. Tilldela kosttillskott, vitaminer, mineraler.
 5. Rektala suppositorier - blir ett alternativ till orala läkemedel, eftersom de minskar skadliga effekter på lever och njurar. De använder droger med antibiotika, antispasmodik, naturliga ingredienser (propolis). Stearinljus lindrar smärta, svullnad, inflammation, har en positiv effekt på tillståndet av prostata. Utsedd kan Viferon, Bioprost, Prostopinum, Olestezin, Prostatilen.
 6. Medicin, avslappnande muskler - muskelavslappnande medel. Bedöva, sänka tonen i penisens smidiga muskler, öka hastigheten på blodcirkulationen i problemområden, stimulera utflödet av prostats utsöndring. Använd baclofen, midokalm, metokarbamol.

Med detta, om prostatit orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika. Deras användning kan minska fokuseringen av inflammation, eliminera patogener.

Bland de populära antibiotika som används är:

 • tetracykliner - Doxycyklin, metacyklin;
 • makrolider - oleandomycin, erytromycin;
 • fluorokinoloner - ciprofloxacin, lomefloxacin, Gatiloksatsin, moxifloxacin, ofloxacin - snabbt penetrera prostatan, hämma bakteriell aktivitet, lindra försämringen.

Prostatit behandlas väl hemma, om du följer alla rekommendationer från en läkare och deltar i ett aktuellt samråd, följ sjukdomsförloppet. Huvuduppgiften är att uppnå långsiktig eftergift, helst för livet. Det finns en lista med rekommendationer för detta.

 1. Undvik hypotermi. Sitt inte på kalla ytor, kläderna ska vara varma nog under den kalla årstiden, frys inte.
 2. Tål inte, besök regelbundet på toaletten. En ständigt överfull blåsan kan utlösa sjukdomens återkomst.
 3. Regelbunden fysisk aktivitet. För att förhindra nya manifestationer av prostatit behöver du en hög aktivitetsnivå i allmänhet. Minsta laddning varje morgon, bättre - flera heltidsaktiviteter per vecka.
 4. Med stillasittande arbete måste du hela tiden ta pauser. Lätt uppvärmning i 5-10 minuter var 1-2 timmars tätt arbete.
 5. I detta fall är det nödvändigt att utesluta de typer av sport där en perineal skada är möjlig. Dessa inkluderar cyklar och ridsport.
 6. Det rekommenderas att ha ett fullständigt sexliv för att undvika stagnation i detta område.
 7. För observationer måste du besöka urologen två gånger om året, det är viktigt att veta om sjukdomen fortskrider, även under remission.

Vid exacerbationer av prostatit måste du helt överge alkohol, under remission - så mycket som möjligt för att minska konsumtionen. Det är också nödvändigt att undvika billig alkohol, speciellt det gäller viner och öldrycker.

Behandling av kronisk prostatit utan användning av droger

På grund av icke-farmakologiska behandlingsmetoder är det möjligt att öka koncentrationen av antibakteriella läkemedel i körtelens vävnader, men överstiger inte rekommenderade doser.

För detta ändamål kan följande tekniker tillämpas:

 1. Laserterapi;
 2. fonofores;
 3. elektrofores;
 4. Mikrovågshypertermi som används transrektalt.

För att genomföra den senare metoden väljs temperaturen individuellt. Om instrumentet är inställt i ett temperaturområde av från 39 till 40 grader, är det möjligt att inte bara öka koncentrationen av läkemedlet i kroppen, men också för att stärka immunförsvaret på cellnivå, lindra trängsel, för att bli av bakterier. Om temperaturintervallet ökar till 40-45 grader, kommer det att vara möjligt att uppnå en bedövningsmedel och skleroserande effekt.

Transrectal massage är tillämplig i fallet när en man inte har kontraindikationer för detta, nämligen en differentiell diagnos med prostata adenom och i kroppen finns inga konkrement.

Magnetisk och laserterapi används i komplexet. Effekten liknar effekten av mikrovågs hypertermi vid 39-40 grader, men biostimulerande effekt är fäst på grund av lasereffekten på orgeln. Även denna metod hjälper till med vesikulit och epididymoortit.

Folkmekanismer

Kronisk prostatit kan behandlas med sådana populära folkmetoder:

 1. Honungsterapi (i avsaknad av kontraindikationer) innefattar användning av honung i en mängd av 10 kg. Det är när det är över betyder det att kursen är avslutad. 100-200 gram äter istället för socker. Den härdande effekten är i form av försvinnandet av smärtsymptom och obehag i ljummen.
 2. Ta en tom magsaft av gurka, morötter, betor och päron upp till 600 ml dagligen. Du kan dricka 10 dagars elderbärsaft för 1 msk. l. på morgonen har han druckit ett glas mineral eller renat vatten innanför det.
 3. Det rekommenderas att dricka mycket vätska i form av te med hallon, lind, vildrosbär, med tillsats av naturlig honung och kefir - från förstoppning.
 4. Microclysters med malurt före sänggåendet i en vecka - 1 tsk. torr malurt brygga 1 l. koka, insistera och kyla, sedan spänna, och i en mängd av 100 ml för att injicera i anuset. Den andra delen av infusionen (50 ml) hälls i urineringskanalen med en spruta utan en nål eller en miniatyrspruta.
 5. Man tror att ökningen av potens främjar selleri. Du kan äta den fräsch, tillsätt den torkade roten till maten som krydda eller dricka infusion.
 6. Fröer av pumpa - ett gammalt botemedel med mycket zink, vilket är nödvändigt för den manliga organismen. Dagligen rekommenderas att äta upp till 30 solrosfrön (en daglig dos zink) före måltiderna.

I allmänhet kan fytoterapi och folkmetoder hjälpa kroppen att hantera ett så obehagligt problem som prostatit. Men vissa folkrättsmedel och endast hembehandling kommer inte räcka till. En integrerad strategi och obligatorisk specialistrådgivning krävs.

Korrigering av ett sätt att leva

Med kronisk prostatit rekommenderas starkt att män lämnar dåliga vanor, gör dosering för att träna och justera kosten, så att den blir så hälsosam som möjligt. Så, läkare råder att göra regelbundna promenader, göra morgonövning, träna skinkorna och perineum (ansträngning och avkoppling).

När det gäller kosten är det väldigt viktigt att försöka minimera konsumtionen av produkter som irriterar prostata. Vi talar om rökning, saltning, vissa typer av grönsaker (rädisor, rädisa, kål), starkt te och kaffe, läsk, etc. Under perioder av exacerbationer kan alla dessa produkter inte konsumeras alls.

Kirurgisk behandling

Kirurgi för kronisk prostatit utförs endast när konservativa metoder inte kan bota sjukdomen.

Det finns flera typer av operation som utförs med denna sjukdom:

 1. Återföring av körteln - utförs om det bara är nödvändigt att bara ta bort en del av körteln, med utseendemässiga sklerotiska förändringar. Förfarandet är under kontroll av endoskopet och transuretral tillgången;
 2. Omskärelse - Denna operation utförs när under prostatit kompliceras av förhudsförträngning, chef inflammation i penis och spridningen sätt urogenitala infektioner. Under operationen dissekeras förhuden och lämplig medicinsk behandling utförs;
 3. Eliminering av vidhäftningar är ett symptomatiskt ingrepp som förbättrar patientens livskvalitet;
 4. Abscessdränering eller cyster - denna operation utförs av endoskopisk metod. Avlopp utförs med användning av ett rör som sätts in i urinröret. I slutet av röret är en kamera som låter dig övervaka processen på monitorn i operationssalen.
 5. Prostatektomi är ett radikalt kirurgiskt ingrepp som innebär att prostatakörteln avlägsnas helt. En sådan operation föreskrivs sällan, mestadels av läkare med misstankar om maligna förändringar i prostata. Det är bäst att genomföra sådan störning av en laser.

En annan komplikation vid vilken kirurgisk ingrepp rekommenderas är skleros hos det tuberkulösa ämnet. Oftast kommer patienterna till doktorn med klagomål om sexuella problem - en svag orgasm, smärta med ejakulation, en liten mängd spermier. Orsaken ligger emellertid inte så mycket i sexuell dysfunktion som i kränkning av prostata, vilket gör det svårt att få en prostatahemlighet. Som ett resultat reduceras cellförsvaret, lokala immunitetsminskningar. För att lösa situationen, göres en resektion av det tuberkulösa ämnet, ett snitt av vas-deferensema och sämre vesiklar.

Kan jag bota kronisk prostatit?

Den här sjukdomen har denna förmåga: när den uppträder i kroppen kommer den att förbli hos mannen för alltid. Därför måste du ta alla möjliga metoder - drog, folk och göra speciella övningar för att upprätthålla prostatakörteln i sitt normala tillstånd och förhindra återkommande sjukdomen.

förebyggande

Läkare upprepar alltid att sjukdomen bäst förebyggs, än då behandlas. Förebyggande åtgärder kan delas in i två typer: primär och sekundär.

Den första inkluderar alla aktiviteter som förhindrar utvecklingen av sjukdomen. Till exempel stagnerar blodet aktiviteten. Viktigt och viktigt är ett sexuellt liv hos en man. Om han leder ett olagligt sexliv ökar risken för infektion. Därför rekommenderas endast en permanent partner. Och, naturligtvis, rätt näring. Inga överdrivet salt, pepparig och fet.

Sekundära metoder inkluderar ett permanent besök till doktorn för undersökningar. Efter 38 år rekommenderas mannen att ha ett årligt ultraljudsbesök.

Kronisk prostatit

Kronisk prostatit (ICD-kod 10 - N 41.1) är den vanligaste sjukdomen hos den manliga sexuella sfären. Patologi är en inflammatorisk process i prostatakörteln, som uppstår mot bakgrund av stagnerande processer eller infektion i organ med olika mikroorganismer.

Kronisk prostatit kan vara den primära och den sekundära, är det ofta en komplikation av akut prostatit, som härdades ordentligt eller tid. Sjukdomen finns oftast hos män i äldre ålder, äldre än 50-60 år. Men i allvarliga fall diagnostiseras patologi hos patienter av fertil ålder: från 30 till 50 år.

Orsaker till kronisk prostatit

Det finns en stor lista över orsaker och faktorer som kan prova kronisk prostatit. Först och främst är det smittsamma sjukdomar i prostatakörteln och åldersrelaterade förändringar, stagnerande processer i prostata.

Akut prostatit orsakar ofta utvecklingen av en kronisk form av sjukdomen. Det faktum att män i de flesta fall inte vågar vända sig till andrologu med smärta i ett litet bäcken. Som en konsekvens kan den inflammatoriska processen gå på sig självständigt, om immuniteten kan klara eller provocera suppuration. I alla fall finns det en komplikation i form av en kronisk process.

Hos äldre patienter är kronisk prostatit associerad med nedsatt blodcirkulation i lilla bäckenet, brist på sexuellt liv. Prostata utsöndrar en speciell hemlighet som går in i utlösningen under utlösning. Om en man inte engagerar sig i sex och inte onanerar, stannar vätskan, förtärkar, prostatakörtlarna bryts ned. Detsamma händer med otillräcklig blodcirkulation, prostaten saknar näringsämnen.

Stagnerande processer i prostata kan provoceras av avbrutet samlag, orealiserad spänning. Om en man har erektion ökar syntesen av prostatajuice, men med denna utlösning förekommer inte - överskott av vätska stagnerar.

Läkare identifierar ett antal faktorer som bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit hos män:

 • Passivt sätt att leva är ett direkt sätt att bilda stagnerande processer i det lilla bäckenet, kränkningar av blodcirkulationen, utseende av vidhäftningar.
 • Dålig näring, ett överflöd av fet och skadlig mat, fetma.
 • Felaktigt sexuellt beteende.
 • Underkylning av könsorganen.
 • Kroniska inflammatoriska processer i kroppen, inklusive de övre luftvägarna, karies, urogenital infektion i anamnesen et al.
 • Kronisk förstoppning.
 • Endokrina störningar, hormonella misslyckanden.
 • Skador på könsorganen.
 • Försvagad immunitet, beriberi.
 • Kronisk övermattning, depression.

Ökar risken för kronisk prostatit och vanlig användning av alkohol och rökning. Faktum är att dessa substanser orsakar spasmer i kärlsystemet och stör blodcirkulationen. Om detta händer hela tiden, slutar fartygen fungera normalt och de inre organen matas inte.

Symtom på kronisk prostatit hos män

Symtom på kronisk prostatit uppträder i varierande grad. Under eftergivningsperioden kan tecken uttryckas mycket dåligt, så att patienter inte bråttom till läkaren. Förstöring av kronisk prostatit åtföljs av följande symtom:

 • Smärta i perineum och i underlivet, som ges till penis och ändtarmen.
 • Smärta vid utlösning.
 • Olika former av urineringstörningar: frekvent uppmaning, urinretention, rez och brännande, en långvarig urinström.
 • Infektionens anslutning åtföljs av en ökning av temperaturen, en generell försämring av välbefinnandet.
 • Infertilitet inom ett år kan vara ett tecken på kronisk prostatit, eftersom sjukdomen stör processen för spermaproduktion.
 • Den lanserade formen av sjukdomen åtföljs av olika former av erektil dysfunktion: snabb utlösning, försvagning av erektion under samlag, impotens.

Under eftergivelsen klagar patienterna av tråkig smärta, särskilt efter aktiv fysisk ansträngning, en hård dags arbete. När patologin fortskrider blir tecknen mer uttalad.

Om det i det första skedet av störningen av excretionssystemet är nästan osynligt, finns det bara en snabb urinering, mannen börjar stå upp på toaletten på natten. Därefter börjar patienterna vid de 2-3 stadierna av sjukdomen aktivt trycka för att släppa urin. Den sista etappen av sjukdomen åtföljs av akut urinretention.

Samma sak händer med erektilfunktionen. Vid det första skedet av sjukdomen är endast små avvikelser synliga: sexuell handlingstid förkortas, erektion är ibland otillräcklig, om mannen är trött. I det sista skedet av kronisk prostatit klagar patienterna av fullständig impotens, det finns inga jämna föroreningar.

Behandling av kronisk prostatit med droger

Många män är säkra på att kronisk prostatit är för evigt, så du behöver inte behandla det, det är bara ett slöseri med pengar och tid. Detta är en fullständig felaktighet. För att behandla kronisk prostatit är det nödvändigt, och det är bättre att börja göra det så snart som möjligt.

Naturligtvis kan ingen garantera att prostatit kommer att gå och aldrig störa efter kollagen. Varje kronisk process kräver konstant observation, adekvat behandling. Men det kan med säkerhet sägas att rätt tillvägagångssätt till terapi hjälper till att återställa normal urinering, återställa en hälsosam erektilfunktion till en man.

Behandling av kronisk prostatit är en lång och ganska mödosam process. Patienten föreskriver medicinering, besök på fysioterapeutisk behandling, kost, spa-behandling, regelbundet sexliv. Det är nödvändigt att ändra din livsstil, börja äta ordentligt, göra övningar, var uppmärksam på din psykiska hälsa.

Först och främst är patienten ordinerad läkemedel. Om en bakteriell infektion upptäcks, föreskrivs antibiotika vid kronisk prostatit:

Från smärta och spasmer är antispasmodik föreskrivna:

För normal eliminering av den prostatiska vätskan visas alfa-blockerare:

Det är starkt avskräckt att använda dessa grupper av läkemedel för självmedicinering. Det är väldigt viktigt att välja rätt medicin och välja dosering, annars kan behandlingen inte bara vara ineffektiv, utan också skada kroppen väsentligt. Man måste komma ihåg att alla läkemedel har biverkningar, och även okontrollerat intag av askorbinsyra kan orsaka allvarliga komplikationer.

I den komplexa behandlingen av kronisk prostatit måste förskriva vitaminer, immunmodulatorer. Detta är nödvändigt för att kompensera för bristen på näringsämnen. Om det finns problem med blodcirkulationen, venotoniserande läkemedel, visas blodförtunnande medel. Beslutet att förskriva sådana läkemedel tas av läkaren baserat på testresultaten.

Massage med kronisk prostatit

Det viktigaste steget i behandlingen av kronisk prostatit är prostata massage och fysioterapi. Det bör omedelbart noteras att sådana metoder används exklusivt under uppsägningsperioden. Under en förvärring av kronisk prostatit, vid infektiös inflammation, i närvaro av cyster, tumörer, stenar är det omöjligt att göra massage. Stimulering av prostata i sådana fall kan leda till ökad smärta, svullnad i körteln, till dess skada.

Du kan också göra prostata massage hemma, men försök inte göra det själv, det är bättre att fråga din fru eller att gå till en medicinsk institution. För många män är detta förfarande ganska obehagligt, eftersom massagen görs genom anusen.

Mannen klär sig i midjan, ligger på hans sida, drar knäna i magen eller tar knä-armbågsställning. Massören sätter på en handske, applicerar medicinsk gelé på pekfingret.

Fingeret sätts försiktigt in i ändtarmen, medan patienten är bättre att slappna av så mycket som möjligt. Om anusen är ansträngd, kommer massagen att tyckas mycket smärtsam. Inom några minuter slår massören försiktigt fram prostata.

Om en man är kategoriskt mot en sådan behandlingsmetod kan man utföra prostata-massage genom perineum, men denna metod är mindre effektiv. Du kan också förbättra vätskeflödet och cirkulationen i det lilla bäckenet med övningar på pubic-coccyx-muskeln genom aktiv cykling och långa promenader.

Fysioterapeutisk behandling hjälper till att förbättra blodcirkulationen, aktivera lokal immunitet, det bidrar till att förstöra adhesioner. Med kronisk prostatit tillämpas följande terapimetoder:

 • magnet;
 • laser;
 • Ultraljudsterapi;
 • Elektrostimulering etc.

Väljer en behandlingsmetod, den behandlande läkaren, medan han uppmärksammar sjukdomsfasen, orsaken till förekomsten.

Folk behandling av kronisk prostatit

Den komplexa behandlingen av kronisk prostatit använder aktivt recept av traditionell medicin. Men de kan inte användas för förvärring av prostatit, tumörer, infektionssjukdomar, och kontraindikation är den personliga intoleransen hos komponenterna i läkemedlet.

Recept från kronisk prostatit:

 • Pumpa frön sedan antiken brukar användas för att behandla prostatit och impotens. För att påskynda återhämtningen måste du äta 30 gram renade frön om dagen. De kan läggas till en sallad, och används också som ett användbart mellanmål.
 • När kronisk prostatit är mycket användbar kompot av päron. Men innan du använder den här komposten måste du se till att den är kokad utan socker.
 • Det rekommenderas att ha medicinska bad 3 gånger i veckan med buljonger av örter och havsalt. För att förbereda buljongen kan du använda salvia, kamomill, kalendula, tallålar. Gräset bryggs i kokande vatten, filtreras och hälls sedan i ett bad med varmt vatten. Procedurens varaktighet är 15 minuter. Det är väldigt viktigt att komma ihåg att vatten inte ska vara varmt, du bör inte låta könsorganen överhettas.
 • Frön och saft av persilja är mycket användbara, och gräset kan också tillsättas färskt i olika rätter. Persilja innehåller många användbara vitaminer, och påverkar också positivt reproduktionssystemet.
 • Ett känt medel är rektala suppositorier med propolis. Det är nödvändigt att blanda propolis med kakaosmör, bilda ljus och förvara dem i kylskåp. Månaden måste injiceras i anus 1 ljus före sänggåendet.

Folk recept för prostatit - det här är inte ett paradis för alla sjukdomar. Med kronisk prostatit kan de endast användas i komplex terapi efter samråd med andrologen.

Profylax av kronisk prostatit

Förekomsten av kronisk prostatit får dig att tänka på behovet av att förebygga sjukdom. För att förhindra denna patologi bör följande rekommendationer följas:

 • Vid de första tecknen på prostatit bör du omedelbart kontakta en läkare. Ju tidigare behandlingen börjar, ju mindre sannolikt kommer processen att bli.
 • Att leda en hälsosam och aktiv livsstil.
 • Avvisa alkohol, droger och tobak.
 • Regelbundet delta i kön, och när du är upphetsad, försök att tillgodose dina behov.
 • Undvik tvivelaktigt samlag, förhindras av kondomer.
 • Behandla alla infektionssjukdomar i tid.
 • Stärka immuniteten.
 • Klä på väder.

Dessa rekommendationer måste följas av alla män, särskilt de som redan har diagnostiserats.

slutsats

Kronisk prostatit är inte en dom. Många män lever med denna patologi i många år, och jag känner inte till problemen, allt tack vare snabb behandling, en ansvarsfull inställning till deras hälsa. För att hålla potten så lång som möjligt måste du screenas regelbundet för androlog och även ansvarsfullt närma sig behandlingen av de upptäckta sjukdomarna.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.