Huvud
Skäl

Behandlas prostatit? Behandlingsmetoder och prognos

Faced med inflammation i prostata, undrar varje man förr eller senare om prostatit behandlas. För att bedöma chanserna för en fullständig återställning av organets funktion är det nödvändigt att förstå exakt mekanismen för sjukdomsutvecklingen.

Prognos för akut prostatit

Huruvida prostatit behandlas beror först och främst på en typ av sjukdom. Enligt kursens karaktär noteras akut och kronisk prostatit. På grund av utveckling är sjukdomen smittsam och icke-smittsam.

Anledningen till utvecklingen av akut inflammation är infektion i prostatakörteln. Infektion faller som regel in i orgel ur blåsan eller med blodflöde. Det ämne som orsakar sjukdomen kan verka som opportunistiska patogener (Escherichia och Pseudomonas aeruginosa) och sjukdomsorsakande medel, sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, ureaplasma).

Bakteriell prostatit är härdbar om sjukdomen diagnostiseras i rätt tid. Behandling utförs med antibakteriella läkemedel. Läkemedlet är valt med hänsyn till patogenen hos inflammation. Som regel används penicillin- eller tetracyklingruppsberedningar, fluorokinoloner. Dessutom föreskrivs ett antal medel för symptomatisk behandling: antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, alfa-blockerare med prostatit, immunostimulantia. Kanske utnämning av en kurs av fysioterapi efter borttagande av akut inflammation.

Akut prostatit behandlas inom några veckor, behandlingen överstiger sällan två månader. Då är patienten ordinerad läkemedel med en växtkomposition för att normalisera prostata-funktionen, vilken bör användas för en lång kurs. Normalt behandlas tidigt upptäckt akut infektiös prostatit och orsakar inte komplikationer, såsom impotens eller infertilitet.

Det är möjligt att misstänka denna form av sjukdomen genom snabbt växande symtom. Typiska tecken på prostatit är smärta vid urinering, ofullständig tömning av blåsan, spasmer i perineum och i underlivet.

Den bästa möjliga behandlingen är akut bakteriell prostatit

Prognos för kronisk prostatit

Om huruvida kronisk prostatit behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. I regel utvecklas denna form av sjukdomen som en följd av felaktig behandling av akut inflammation i prostatakörteln eller mot bakgrund av metaboliska störningar i bäckenorganen.

Huruvida denna typ av sjukdom kan botas beror på följande faktorer:

 • patientens ålder
 • stadium av sjukdomen
 • svårighetsgrad av symtom.

Med ålder ökar prostatakörtelns storlek. Detta beror på kroppens naturliga åldringsprocess och förändringen i den hormonella bakgrunden hos hanen. Ju äldre patienten är desto svårare är det att bota sjukdomen.

Med ålder ökar prostata

Kronisk prostatit utvecklas på grund av cirkulationsstörningar och lymfdränering i bäckenorganen. I de flesta fall diagnostiseras det hos överviktiga män som leder en stillasittande livsstil.

Symtom på prostatit av denna typ manifesteras av kränkningar av urinering, försvagning av erektion och smärtssyndrom. Prostatakörteln sväller, det finns en förtjockning av organs utsöndring, vilket kan leda till infertilitet hos en man på grund av en förändring av sædets sammansättning.

Om det är möjligt att fullständigt bota prostatit - det beror på hur snart sjukdomen diagnostiseras. Den kroniska formen av inflammation utvecklas långsamt, från början av mikrocirkulationsstörningar i organ innan inflammation kan börja upp till 7 år. Vid det första skedet behandlas prostatit framgångsrikt genom att normalisera organets trofism. För detta föreskrivs patienten ett antal läkemedel och fysioterapeutiska metoder som syftar till att normalisera kärltonen och muskulaturen hos bäckenorganen.

I de sena stadierna av kongestiv prostatit uppstår irreversibla förändringar i organ. Drogterapi med långvarig användning blir ineffektiv, så det enda sättet att bli av med sjukdomen är kirurgi. I detta fall praktiseras både partiell och fullständig borttagning av kroppen (prostatektomi).

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Huruvida kronisk prostatit hos män behandlas beror på när mannen har riktat till läkaren. Vid det inledande skedet av trofiska organsjukdomar används läkemedelsbehandling. För behandling gäller:

 • prostatoprotektory;
 • droger för att förbättra blodmikrocirkulationen;
 • alfa-blockerare;
 • immunstimulerande medel.

Vid första skedet, tillräckligt konservativ behandling

För att lindra inflammation uppvisar patienter icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Behandlingsförloppet överstiger sällan 10 dagar. Sedan fortsätter terapin med örtberedningar, vars verkan syftar till att förbättra blodmikrocirkulationen i det inflammerade organet. Eftersom sjukdomen åtföljs av en överträdelse av urinering, applicera läkemedelsgruppen av alfa-blockerare. Deras åtgärder är inriktade på att slappna av muskulaturen hos blåsans och prostatakörtelns väggar. Drogen verkar direkt på receptorerna som reglerar muskelton. Detta gör att du kan minska trycket i prostata på den omgivande vävnaden och normalisera utflödet av urin på grund av blåsans avslappning.

Kronisk prostatit behandlas med immunostimulantia. Efter att ha avlägsnat inflammation och minska svullnad är det viktigt att förhindra utvecklingen av sjukdomen exacerbation, som ofta observeras vid minsta kylning eller hösten immunitet.

Återställa blodcirkulationen och metaboliska processer i kroppens celler möjliggör fysioterapi - behandling med elektrisk ström, magnetfält, ultraljud. Som regel tillåter det korrekt utformade systemet med medicinsk och fysioterapeutisk behandling vid tidig upptäckt av stillastående prostatit att minimera risken för sjukdomsprogression i framtiden.

Radikal behandlingsmetod

Att tänka på om prostatit är botad eller inte, det är viktigt att förstå att det i flera fall måste droger tas i många år. Med tiden reduceras effektiviteten av läkemedelsbehandling, så att du kan bli av med sjukdomen bara kirurgiskt. Beroende på svårighetsgraden av inflammationen och ödemet i kroppen praktiseras antingen en partiell orgelfärgning eller radikal prostatektomi.

Den första platsen bland metoder för inflytande på prostata är upptagen av minimalt invasiv verksamhet och laserbehandling. Under detta förfarande utförs lagrad förbränning av små områden i prostatakörteln, vars vävnad har förändrats som ett resultat av långvarigt ödem. Operationen varar inte mer än några timmar, rehabilitering tar flera dagar. För fullständig återhämtning tar det inte mer än en månad. Fördelarna med minimalt invasiva metoder är avsaknaden av risker för blödning och komplikationer. I regel påverkar sådan inblandning inte reproduktiv funktion och erektion. Patientens återkoppling gör att vi kan dra slutsatsen att laser effekten på prostatakörteln med prostatit är det mest effektiva och effektiva sättet att behandla kronisk prostatit.

Laserbehandling blir popularitet

Användbara rekommendationer

Prostatit innebär ett antal begränsningar i patientens livstid. För att påskynda restaureringen av prostatakörteln kommer det att hjälpa till:

 • balanserad näring
 • avslag på dåliga vanor
 • vanligt kön
 • måttlig fysisk aktivitet.

För att bli av med sjukdomen behövs ett integrerat tillvägagångssätt. Förutom medicinsk behandling praktiseras fysioterapi, massage och en uppsättning övningar för normalisering av cirkulationen i bäckenorganen. Dessutom visas patienter en diet, i kosten introduceras produkter som är användbara för människors hälsa - citrus, nötter, pumpa. Som tillsats till kosten rekommenderas att ta linfrö och pumpaolja.

Kronisk prostatit kräver noggrann uppmärksamhet åt sin egen hälsa, annars kan hypotermi eller stress orsaka utveckling av en exacerbation. Frekventa exacerbationer av prostatit leder till progression av sjukdomen och nedsatt funktionalitet i prostatakörteln. För att nattligt uppmana att urinera i det förflutna och inte längre återvända, förutom att ta droger för att lindra inflammation, måste du ta immunostimulantia. För att stärka nervsystemet visar intaget av B-vitaminer, droger med magnesium, sedativa.

Det är viktigt att komma ihåg: någon sjukdom behandlas framgångsrikt om det diagnostiseras i rätt tid, och prostatit är inget undantag. Om patienten inte startar sjukdomen, följer läkarens rekommendationer och inte självmedicinerar, kan du bli av med prostatit.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Kan jag bota kronisk prostatit? Användningen av apparatur och andra metoder

prostatit - en smutsjukdom som står inför ett stort antal män.

Många är oroliga över frågan: "Hur blir du av med kronisk prostatit för alltid? "

Orsakerna till sjukdomen kan räknas som ett stort antal, det vanligaste av vilket: en stillasittande livsstil, bristen på tillräcklig fysisk aktivitet, hormonella störningar etc.

I artikeln kommer vi att prata om huruvida kronisk prostatit och vad som behövs för detta.

Hur känner man igen en smittsam sjukdom?

Några av de viktigaste symptomen på inflammation i prostatakörteln (prostatit) anses vara brännande i pungen. Men detta indikerar inte alltid en prostatit. K huvudfunktioner Dessa sjukdomsläkare inkluderar följande manifestationer:

 • frekventa smärtsamma attacker i underlivet, i perineum;
 • ibland okontrollerad urinering och brinnande i perineum under denna process;
 • sexuell dysfunktion, många börjar börja misstänka utseendet impotens;
 • förändringar i spermiernas kvalitet, liksom i regel en minskning av dess kvantitet.

Prostatit är uppdelad i akut och kronisk. Om den akuta formen är smärtsam, är den kortlivad och lättare botad. I det andra fallet är det mycket svårt att besegra sjukdomen, men det är möjligt.

Kronisk prostatit: kan jag botas för alltid?

Många frågar frågan: "Är det möjligt att bota kronisk prostatit?"För att klara sjukdomen måste du tillämpa en hel del behandlingsaktiviteter och kvalitativt granska din livsstil för att inte lämna prostatit och chans!

Användning av tabletter

Grunden för läkemedelsbehandling av prostatit är huvudsakligen antibiotika: det är cefalosporiner eller fluorokinoloner.

Förutom antibiotika, i kursen är smärtstillande medel och läkemedel inflammation.

Ofta är patienten ordinerad hormoner för att normalisera arbetet körtlar.

Återställande av immunitet

När man talar om behandling av prostatit, bör man inte sakna en sådan faktor som att stärka det mänskliga immunsystemet. Detta görs för att förhindra exacerbation eller återuppträdande av sjukdomen. ansökan immunomodulatorer under behandling av prostatit är normen.

Stimulering av blodcirkulationen

Börjar kampen med prostatit, du måste helt enkelt återställa normal blodcirkulation till det lilla bäckenet. Du kan göra detta med droger, såväl som av massage och sjukgymnastik.

sjukgymnastik

Det är svårt att överskatta effektiviteten hos fysioterapeutisk behandling vid inflammation i prostata. Fysioterapiprocedurer har en komplicerad effekt på kroppen, på grund av vilken:

 • blodcirkulationen i prostatakörteln och i bäckenorganen blir mer intensiv;
 • utflödet av lymf från inflammerade vävnader intensifieras och toxiner frigörs tillsammans med det;
 • den inflammatoriska processen minskar
 • smärta blir mindre märkbar
 • Vävnaderna återställs och kan motstå de patogena effekterna av mikrober och virus som orsakar inflammation.
 • Funktionerna i prostatan normaliseras;
 • Ibland används fysioterapi för topisk applicering av läkemedel, för att inte påverka hela kroppen.

Särskilda anordningar för fysioterapi

Är det möjligt att bota kronisk prostatit, vilka enheter används? För att bota sjukdomen behövs speciella anordningar som kan delas upp i fyra grupper:

 1. Ultraljudsenheter. Inverkan av ultraljud har en effektiv effekt, inte bara terapeutisk, men också förebyggande.

 • Elektrostimulatorer.

  Nuvarande pulser gör att musklerna i den inflammerade prostaten kontraherar, vilket gör att den fungerar.

  Tack vare detta förbättras växelprocesserna.

 • Bioresonance Apparatus.

  Relativt nya enheter.

  Det noteras att de utmärks av antiparasitisk verkan, orienteringen av dessa anordningar är inte behandlingen av prostatit, men förbättringen av det allmänna tillståndet hos personen som helhet.

 • Vibrationstimulatorer. Perfekt för att utföra det nödvändiga vid behandling av prostata massage.

  Förfarandet ingår i en omfattande behandling, men den kan inte användas som en full behandling, är bara dess integrerade del.

 • Dessutom, prostata massage kan utföras manuellt. Tekniken att utföra proceduren är ganska enkel, men det finns olika nyanser, och det är extremt obekvämt att själv göra massage. Därför rekommenderas att du kontaktar en specialist för detta ändamål, för att inte skada din hälsa.

  Lägg inte din hälsa i större risk - inte självmedicinera, kontakta en läkare som kommer att föreskriva en individuell uppsättning behandlingsmetoder.

  Ovanstående metod för att kontrollera prostatit är universell, Det är dock bara läkaren som kan bestämma vilka piller patienten behöver, hur ofta förfarandena är och vilka andra metoder som ska användas.

  förebyggande

  Som en av den medicinska visdomen låter, "vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att bota". Därför kommer vi att räkna ut hur man förebygger förekomst eller återkomst av sjukdomen så mycket som möjligt.

  Huvudprincipen i förebyggande av prostatit, som bör beaktas, är livsstilsförändring. Det räcker för att någon bara ska göra justeringar, men som regel måste många radikalt ändra sitt sätt att leva.

  1. misslyckande från att röka och alkohol (minska antalet alkohol och cigaretter rökt). Denna princip gäller inte bara för förebyggande av prostatit men för någon annan sjukdom. Ju starkare din immunitet och friskare din kropp desto mindre är du mottaglig för sjukdomar och prostatit, inklusive.

 • diet. Som Hippocrates sa, "Din mat ska vara ett läkemedel, och din medicin ska vara mat".

  Ta frasen till tjänst.

  Missa inte fet och stekt.

  Mycket bättre, om menyn kommer att finnas närvarande grönsaker och frukter, skaldjur, samt nötter, pumpa frön.

  Denna princip, som den föregående, hänvisar till kroppens tillstånd som helhet och till speciellt prostatit.

 • fysisk träning. Fysisk kultur har inte skadat någon, om inte överdriv den. Håll musklerna spända med träning. Morgon gymnastik och lätta joggar kommer att räcka för att förhindra att blodet stagnerar.
 • Går utomhus. Vandring bör vara till fots. Rörelsen är livet! Minsta avstånd per dag för förebyggande av sjukdom är 4 km.
 • ta kontrastdusch. Växlingen av varmt och kallt vatten stimulerar inte bara, utan främjar också god blodcirkulation, vilket är extremt viktigt.
 • Koka inte över! Effekten av förkylning leder till förminskning av blodkärlen, och följaktligen stör prostataarbetet. Dessutom minskar hypotermin immunitet, och mannen blir mer benägen för en farlig sjukdom.
 • Säg sjukdom: "Farväl!"

  Nu vet du om det behandlas eller inte kronisk prostatit. Om du har stött på minst en av symptomen på prostatit, börja inte sjukdomen. Även om du tvivlar på symptomen är det bättre att vara säker. Kontakta omedelbart läkare. Ju enklare sjukdomsformen är - desto lättare är den behandlingsbar. Kom ihåg det här och var frisk!

  Kronisk prostatit: orsakerna och om det kan botas

  Hastigheten att studera mekanismen för utvecklingen av kronisk prostatit ökar direkt i proportion till ökningen av antalet diagnostiserade fall av sjukdomen. Det är känt att kronisk prostatit (Xn), är den ledande urologiska sjukdomar och är ett resultat av effekterna av många faktorer, som är en integrerad del av det moderna livet (social miljö, ekologi, ökad motståndskraft patogener mot antibiotika).

  Eftersom sjukdomen inte bara omfattar alla större andel av den manliga befolkningen, men också diagnostiseras i en allt mer ung ålder, ofta finns det en ganska avvisande inställning till problem på en del av läkarna som används för att behandla stereotypa, oförmögen att leda till återhämtning.

  Vad är kronisk prostatit?

  Diagnosen av kronisk prostatit (XP) förenar ett ganska omfattande utbud av patologiska processer i prostatakörteln, manifesterad i form av en kronisk inflammatorisk process av vävnader. Men man kan inte tala om Xn endast som ett resultat av penetration i prostatan patogener, eftersom denna uppfattning motiverar försök att behandla prostatit enbart med antibiotika, som nästan aldrig ger ihållande positiva resultat.

  De viktigaste faktorerna bakom patologin kan anses vara en komplex uppsättning av förändringar i vävnaderna, och följaktligen, de funktionella kapaciteterna av prostata, som är en viktig orsak till infektiösa mikroorganismer. Kronisk prostatit är till viss del en kollektiv diagnos som kombinerar flera faktorer:

  • Minskad immunitet.
  • Stagnerande processer i bäckenorganen.
  • Brott mot urodynamik.
  • Degenerativa processer i parankymen av prostatakörteln.
  • Brott mot trofism.
  • Inflammatoriska processer.

  Mekanismen för utveckling

  Penetration i friska prostata patogena mikrofloran i praktiken inte kan orsaka inflammation, så som prostata mikrofloran har en viss motståndskraft mot patogener som är närvarande i urinröret. Närvaron av en eller flera av de ovannämnda provokationsfaktorerna leder emellertid till utveckling av uthållig inflammation, åtföljd av utseende av ärrbildning (fibrotization) eller zoner av nekros.

  Proliferation av bindväv i processen för ärrbildning, vilket orsakar stagnerande processer i acini (ledningar, vilket säkerställer utsöndring utsöndring) förvärrar sjukdomen. Vävnadsnekros vilket resulterar i bildningen av cavernous kavitet, i vilken förutom nekrotisk epitel ackumulerar prostata hemlighet.

  Således är huvudorsaken till HP: s utveckling inte infektion, men olika fysiologiska störningar som tillåter den inflammatoriska processen att förvärva en kronisk form.

  En annan särskiljande egenskap hos sjukdomen, som komplicerar diagnosen, är flödesperiodicitet. Normalt, under inverkan av yttre faktorer eller inre kropps tillståndet är en periodisk variation i intensiteten av flödes patologier under vilken de akuta betingelser följt av perioder av remission.

  skäl

  De främsta orsakerna till cirkulationsstörningar i bäckenorganen och stagnation av venöst blod i prostatakörteln är:

  1. Permanent vistelse i sittande läge.
  2. Underkylning hela kroppen eller direkt bäckenområdet.
  3. Systematisk förstoppning.
  4. Långvarig avhållsamhet från sexuell aktivitet eller överdriven sexuell aktivitet;
  5. Förekomsten i kroppen av en kronisk infektion hos vilken plats som helst (bihåleinflammation, bronkit)
  6. Överdriven fysisk aktivitet, åtföljd av brist på sömn eller vila, vilket orsakar undertryckande av immunitet.
  7. Närvaro vid anamnesen av urogenitala infektioner (gonorré, trichomoniasis);
  8. Toxiska effekter på kroppen på grund av systematisk användning av alkoholhaltiga drycker.

  Närvaron av någon av dessa orsaker leder till kronisk processer, försämring exkretoriska funktions körtlar, minskad cellmotståndskraft mot sjukdomar, som bidrar till att skapa optimala förhållanden för tillväxt av patogena mikroorganismer i prostata.

  Är det möjligt att bota kronisk prostatit

  Trots närvaron av ett stort antal systematiserade uppgifter om mekanismen för utveckling av HP, hans behandling är extremt svår och är ett av de ledande problemen i modern urologisk träning.

  På grund av det faktum att sjukdomen sker i varje enskild patient enligt det individuella systemet, bör behandlingsmetoden också vara individuell, med beaktande av alla fysiologiska förändringar som har inträffat i prostata.

  Anatomiska egenskaper hos prostata, som kan nås antingen genom urinröret eller genom rektum, minskar signifikant effektiviteten av den terapeutiska effekten. I detta hänseende kräver ett relativt stabilt resultat en lång behandlingstid (vanligtvis flera månader), under vilken patienten kräver strikt överensstämmelse med alla krav hos läkaren.

  Tyvärr är det endast möjligt att uppnå fullständig botemedel i 30 fall av 100. Detta beror främst på sen ansökan om medicinsk hjälp, på grund av långvarig frånvaro av svåra symptom eller medvetet undvikande av obehagliga diagnostiska och medicinska förfaranden. Vanligtvis, vid tidpunkten för behandling atrofiska processer i prostatan är oåterkallelig och även med långtidsbehandling är endast möjligt eliminera symptom och uppnå en stabil remission, vars längd beror på efterlevnad av läkare rekommendationer till patienten.

  behandling

  Komplexet av åtgärder som används vid behandling av HP innehåller:

  Antibiotikabehandling

  Undertryckande av bakteriell mikrofloras aktivitet med hjälp av antibiotika bör utföras först efter att ha genomfört ett komplex av laboratorieundersökningar enligt vilka det mest effektiva läkemedlet ordineras.

  Typiskt bestäms varaktigheten av antibiotika av svårighetsgraden av sjukdomen och är minst 30 dagar. Det är otillåtet att avbryta behandlingen, eftersom de överlevande mikroorganismerna blir resistenta mot denna grupp av droger, och därefter måste de bytas ut och en jämn längre kurs. Vid behandling av prostatit ges företräde för antibiotika som har bakteriedödande verkan:

  • Grupp av fluorokinoloner (ciprofloxacin, norfloxacin, levofloxacin);
  • Azitromycin.
  • Gentamicin.
  • Tetracyklin.

  Om laboratoriestudier visar en säregen karaktär infektion, såsom viralt ursprung eller trikomonasinfektion prostatit parallellt med antibiotika ordineras Trichopolum (metronidazol) eller antivirala läkemedel acyklovir.

  Användningen av spasmolytiska läkemedel och a-blockerare

  Huvudsyftet med att använda droger i denna serie är att ta bort en spasm i bäckenet, vilket bidrar till ökad blodtillförsel, förbättrad urinflöde och minskning av smärtssyndrom. De vanligaste drogerna från a-adrenoblockergruppen är:

  laxermedel

  För att undvika överdriven stress på bäckenmuskulaturen som uppstår under avföring, är det lämpligt att använda laxermedel som försök till förstoppning kan förvärra patientens tillstånd.

  sjukgymnastik

  En av de vanligaste metoderna för fysioterapi är rektalmassage av prostata. Den terapeutiska effekten av fingerens påverkan på prostata, som utförs genom anusen, är att pressa ut den infekterade hemligheten, vilken sedan släpps ut ur urinröret.

  Dessutom ökar blodtillförseln av vävnader under massagen, vilket positivt påverkar effekten av antibiotikabehandling. För att utföra rektalmassage i prostata används följande fysioterapeutiska metoder:

  • Elektriska ström simulering.
  • Högfrekvent termoterapi.
  • Infraröd laserterapi.

  förebyggande

  Efter stabilisering av tillståndet är patienten skyldig att följa de regler som påför vissa begränsningar av det vanliga sättet att leva:

  1. Undvik vattenförfaranden i öppet vatten och simbassänger.
  2. Regelbundet undersökt av en läkare.
  3. Helt överge användningen av alkoholhaltiga drycker.
  4. Att leda ett regelbundet sexliv med en partner.

  Överensstämmelse med reglerna kommer att tillåta en lång tid att vara i ett tillstånd av eftergift och undvika exacerbationer av sjukdomen.

  Hur bota kronisk prostatit?

  Analys av svaren hos män som har diagnostiserats med kronisk prostatit blir det klart att många patienter letar efter ett svar på frågan huruvida det är möjligt att bota sjukdomen och återgå till en normal livsstil. Inflammation av prostata, som sker i kronisk form, förekommer ganska ofta. Enligt statistiken lider mer än hälften av manliga företrädare av denna sjukdom, men om man vänder sig till en specialist i tid kan man undvika komplikationer och bota sjukdomen.

  Utvecklingen av kronisk prostatit är oftast förknippad med närvaron i kroppen av patogener av infektioner som tränger in i prostatakörteln, vilket orsakar inflammation. Sjukdomen åtföljs av obekväma känslor, provar utseendet av problem i könsorganens arbete.

  Behandlingen av sjukdomen bör vara aktuell, eftersom dess frånvaro kan orsaka allvarliga komplikationer. Den kroniska formen är farlig eftersom sjukdomen inte kan uttryckas uttryckligt, så länge har en man inte misstänkt att han är sjuk.

  Orsaker och behandling av kronisk prostatit

  Män som inte följer sin hälsa och tillåter utvecklingen av försummad form av kronisk prostatit, drabbas oftast av problem med styrka. Denna kategori av patienter har erektil dysfunktion, minskad sexuell lust, infertilitet. En annan svårighet som är förknippad med den kroniska formen av inflammation i prostatakörteln är en hög sannolikhet för återkommande även efter fullständig återhämtning.

  Av orsakerna, de viktigaste två. Sjukdomen kan utvecklas mot bakgrund av låg immunitet, när infektion i prostatakörteln genom könsorganen tränger igenom. Denna faktor sker om patienten har låg immunitet, eftersom kroppen skapar gynnsamma förutsättningar för liv och utveckling av bakterier. Den andra orsaken är förekomsten av en infektion i bäckenorganen, som sträcker sig till prostatavävnaden.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Metoder för behandling av sjukdomen

  Att framgångsrikt bota inflammation i prostatakörteln, som sker i kronisk form, är endast möjlig om rekommendationerna från specialister följs. Efter noggrann diagnos, tolkning av testresultaten, kommer läkaren att bestämma orsaken till sjukdomen, bestämma typen, först då kan han ordinera vissa behandlingsmetoder för prostatit.

  Det finns flera typer av prostatit, som var och en har sina egna särdrag, följaktligen kräver dess behandlingsmetod. Den mest effektiva metoden för idag är komplex terapi. Med hjälp kan du snabbt bli av med sjukdomen med minst sannolikhet för återfall.

  Komplex terapi består av flera komponenter:

  1. Mottagning av läkemedel. Med prostatit, om det provoceras av patogena mikroorganismer, måste medicinska preparat med uttalad antibakteriell verkan skrivas utan misslyckande. Deras huvudsakliga funktion är att undertrycka och eliminera infektion på prostatakörteln. Behandling med antibiotika har ett antal kontraindikationer, så läkemedel från denna kategori kan endast tas som föreskrivet av läkaren.
  2. Massage i prostatakörteln. Manipulering kan användas med både läkande och profylaktiska ändamål. I akut form är prostatamassage kontraindicerad, men med kronisk har den en positiv effekt på tillståndet hos det genitourära systemet för män. Det bästa alternativet är när specialisten utför det på sitt kontor. Men som ett alternativ kan du göra massage hemma med hjälp av speciella enheter.
  3. Effektiviteten av behandling av kronisk prostatit ökar om den kompletteras med fysioterapeutiska förfaranden. De mest populära är: ultraljudsfonophores, laserexponering, transrektal hypermia.
  4. Behandling med folkmedicin kan endast komplettera komplex terapi. I sig är traditionell medicin inte tillräckligt effektiv för att klara av en så allvarlig sjukdom som prostata.
  5. Det är möjligt att endast tillgripa kirurgiska metoder om urinröret är svårt inskränkt, när prostataadenom diagnostiseras eller det finns en abscess av prostatavävnad.

  För att behandla kronisk prostatit var den mest effektiva bör du normalisera din livsstil. Detta steg innebär avslag på dåliga vanor, korrigering av den dagliga kosten, ökad fysisk aktivitet.

  Drogterapi.

  Att ta mediciner är en förutsättning för framgångsrik botning av prostatacenters inflammatoriska sjukdom. Valet av medicinering ska ske av en läkare. Självmedicinering kan vara farligt för din hälsa, så det är bättre att vägra det till förmån för kvalificerad vård. Verkan av läkemedel som ordineras för kronisk prostatit, syftar till att förstöra infektionsfokusen, eliminera inflammation, återställa cellerna i prostatakörteln.

  De mest populära läkemedlen är följande:

  1. Tsifran OD - antibakteriell läkemedels förlängd verkan, som absorberas perfekt av kroppens vävnader, frigörs den aktiva komponenten gradvis;
  2. Metronidazol - dess åtgärd syftar till att bekämpa patogena mikroorganismer, läkemedlet interagerar dåligt med alkohol;
  3. Viferon-4 främjar produktionen av interferon i kroppen, innehåller vitaminer som positivt påverkar immunsystemet och påskyndar återhämtningen.
  4. Polyoxidonium har en antioxidant effekt, ökar immuniteten, tar bort alla skadliga ämnen från kroppen.
  5. Vitaprost ordineras mycket ofta vid behandling av kronisk prostatit. Den viktigaste aktiva komponenten är prostatilen, vilket främjar återhämtningen av prostataceller.

  Sjukgymnastik.

  Fysioterapeutiska procedurer har också en positiv effekt på patientens tillstånd, men de kan bara användas parallellt med att ta mediciner. Oftast rekommenderas patienter värmeprocedurer.

  Utför dem måste den läkande läkaren i en speciellt utrustad för detta kontor:

  1. Ultra korta vågor. Tekniken är baserad på effekten på en högfrekvent växelströms patientplats, vilket resulterar i en bra termisk effekt. Efter proceduren upplever patienterna en minskning av smärtintensiteten, en minskning av inflammation.
  2. Magnetfält. Under sessionen påverkas det sjuka organets vävnad av ett lågfrekvent magnetfält. Som ett resultat minskar edemas, blodcirkulationen i cellerna förbättras, hematom och ärr löses mycket snabbare.
  3. Behandling med ultraljud anses vara ganska effektiv och används ofta för kronisk prostatit. För att genomföra en session behöver du en speciell enhet som ger effekt på prostata genom mekanisk vibration, vilket minskar smärta, eliminerar inflammation och svullnad i vävnader.

  Folkmekanismer.

  Traditionell medicin erbjuder sina egna recept som hjälper till att bota en kronisk prostata sjukdom. De har en positiv effekt på patientens tillstånd, om de används inte självständigt, men som en del av komplex terapi.

  Oftast med kronisk prostatit används sådana folkmedicinska medel:

  1. Röd rot. Från det kan du förbereda infusioner och avkok, vars användning bidrar till en snabbare återhämtning och lindring av patologin.
  2. Sparris. Med prostatit är dess juice effektiv. Du kan dricka vätska i obegränsade mängder. Juice påverkar inte bara prostatakörteln, utan även organen i excretionssystemet, särskilt njurarna.
  3. Propolis och andra biodlingsprodukter. Propolis förbereder tinkturer för alkohol. De har antibakteriell, antiinflammatorisk, återställande effekt.

  Som ni kan se finns det många metoder för behandling av kronisk prostatit. Detta gör det möjligt att välja de lämpligaste åtgärderna i varje enskilt fall. Bota kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara, vilket framgår av recensionerna redan friska patienter.

  Patientrecensioner

  Andrew, 39 år gammal: Misstanke om prostatit uppträdde när de började störa smärtan och obehaget i underlivet. Under lång tid turde jag inte gå till doktorn, som jag beklagade mer än en gång. När jag ansökte diagnostiserades jag med kronisk prostatit. Kämpade med sjukdomen i flera månader, slutligen bli av med honom och utföra all doktors utnämningar. Han drack piller, deltog i massage, följde en diet.

  Yuri, 42: När jag började ha problem med styrkan trodde jag inte ens att det kunde vara kronisk prostatit. Jag tog stimulanter först, men de hjälpte inte. Sedan till den generella bilden fick smärtsamma känslor och frekventa önskningar på toaletten övertygad fruen att genomgå undersökningar. Kronisk prostatit - det var diagnosen. Efter provtagningen föreskrev läkaren antibakteriella läkemedel. Behandlingen började med avslag på dåliga vanor, fortfarande kost och sport. I tre månader var sjukdomen borta, den manliga kraften återvände i sin helhet.

  Kan jag bota kronisk prostatit för alltid?

  Varaktighet av behandling av prostatit

  • Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit
  • Orsaker till förvärring av kronisk inflammation
  • HP (bakteriell)
  • CP (icke-bakteriell)
  • förebyggande
  • Rekommendationer av specialister

  Kronisk prostatit (CP) är en av ledarna för manliga genitalpatologier. Förra gången påverkar inflammationen i prostata också unga människor. Urologer noterar inflödet av patienter med prostatit, som inte uppnås och 30 år.

  Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit

  Infektionens orsakssamband är i ökande grad infektioner som den unga "får" under samlag. Det provocerar också en kronisk process i körtelen i en stillasittande livsstil.

  Kronisk prostatit är inte hemskt - dess konsekvenser är farliga.

  • Karies. Särskilt tema. Få män kan associera tillståndet hos tänderna med prostatainflammation. Ömma tänder är källan till bakterier som kan spridas till hela kroppen. Ofta med försvagad immunitet, är problem med tänderna orsakade av inflammatorisk process i kroppen. Om du släpper bort patologin i munhålan kommer det snart att påverka prostata.
  • Störning av blodflödet. Frekventa eller sällsynta sexuella handlingar kan utlösa starten av den inflammatoriska processen i det manliga genitourära systemet. Mestadels skada på människors hälsa bringar samlag. På grund av brist på blodcirkulation leder stagnerade fenomen ofta till förlust av muskelton.
  • Chill. Prostatit, som har uppstått mot bakgrund av hypotermi, är ganska lätt att behandla. Och återhämtningsförloppet blir kort. Det är självklart bättre att förebygga prostatacancer.

  Det är värt att notera att vid hypotermi kan den prostatit som uppstått gå till ett kroniskt stadium om behandlingen inte startas i tid.

  Orsaker till förvärring av kronisk inflammation

  Infektion. Ha förmågan att komma in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod från de inflammatoriska områdena, som vid den tiden befinner sig i förvärringsstadiet.

  Störning av blodflödet. Ett fel i blodcirkulationen orsakar en stasis av en hemlighet, oavsett hur mycket det var där. Det förekommer i sådana fall som:

  • frånvaron av sexuella handlingar under lång tid;
  • regelbundna avbrutna sexuella handlingar;
  • en spänning som inte passerat sex
  • ofullständig spänning.

  Även förekomsten av kronisk prostatit främjas genom regelbundna stress, depressiva tillstånd, alkoholkonsumtion. Den akuta perioden av det avancerade skedet manifesteras ofta i hypotermi, infektioner, undernäring.

  HP (bakteriell)

  Behandling innebär eliminering av infektion, normalisering av immunsystemet, minskning av inflammatoriska processer, återställning av körteln och dess blodflöde.

  Terapi med antibiotika varar från 1 till 3 månader. Det är för detta intervall att mer än 50% av patienterna med kronisk prostatit botas. Vid ingen förbättring föreskrivs en ytterligare behandling som innebär antibiotika. Hur mycket tid en man kommer att behöva ta dem beror på försummelsen av tillståndet i prostatakörteln. I sällsynta fall rekommenderas kirurgisk ingrepp för fullständig återhämtning, där den drabbade delen av körteln avlägsnas.

  CP (icke-bakteriell)

  Kronisk prostatit, som har uppstått inte mot bakgrund av infektioner, behandlas med hjälp av speciella förfaranden. Den terapeutiska användningen av vatten och värme ökar blodflödet till körteln, tack vare denna antibiotikabehandling ger maximal positiv effekt. De viktigaste procedurerna för patienter med avancerad prostatit är:

  • ultraljud;
  • oscillationer med låga elektriska impulser;
  • applicering av galvanisk ström;
  • laser inflytande;
  • ökning i grad (rektum).

  För att bli av med en man från kronisk inflammation, utser en specialist honom ett system med lämplig näring, terapeutiska bad. Dessa metoder förbättrar människors hälsotillstånd avsevärt. Behandlingsförloppet är från 30 till 180 dagar. För varje patient väljs individuell behandling och tillvägagångssätt.

  förebyggande

  Det är viktigt för en man att genomgå en urologisk undersökning en eller två gånger per år. Du måste också övervaka förekomsten av infektioner och sjukdomar från tredje part, eftersom även förkylningen kan orsaka kronisk prostatit. Lika viktigt som förebyggande åtgärder är regelbundna sexuella handlingar, och helst med en konstant partner.

  Kronisk prostatit kan inte botas helt, men det är möjligt att förlänga remission under lång tid, kanske till och med i flera år. Män i sina cirklar hävdar att att bli av med prostatit behöver en frisk fru, ständiga sexuella handlingar. Det är också nödvändigt att genomföra en korrekt och adekvat granskning.

  Rekommendationer av specialister

  • Innan du tar biologiskt aktiva tillskott måste du noggrant läsa instruktionerna, eftersom ignorering av informationen som det indikerar kan leda till katastrofala konsekvenser. Med oenighet mot läkemedel är det inte känt hur mycket patienten sedan kommer att spendera tid att återvinna kroppen.
  • Det är obligatoriskt att ge upp alkohol och rökning, särskilt med kronisk prostatit, eftersom alkohol kan orsaka sjukdomens återfall.
  • Det är också oönskat att dricka öl, eftersom det provar frekventa önskningar för ett litet behov, vilket kan påverka prostata slemhinnan dåligt.
  • Från kosten bör feta och kryddade rätter uteslutas. Dessutom rekommenderas inte att krydda den vanliga soppen med kryddor, det påverkar också prostatakörteln dåligt. "Skadlig" mat kan orsaka svullnad i körteln, vilket kommer att prova svårigheter med urinering.
  • När kronisk prostatit inte går till ångbastun, bastu. För mycket värme kan negativt påverka den tysta inflammatoriska processen, det vill säga det kan orsaka sjukdomens återfall.
  • Var noga med att följa alla rekommendationer från en specialist utan undantag. Detta gäller givetvis med läkemedel. De tenderar att sakta ner den inflammatoriska processen i det urogenitala systemet av män, lindra det allmänna tillståndet och lindra de allvarliga symtomen på sjukdomen.
  • Om det finns ett brott mot schemat för att ta mediciner, kommer prostatan så småningom att öka i storlek tills mannen behöver hjälp av kirurger. Om den behandlande läkaren rekommenderar kirurgi - bör du inte vägra, för en sådan situation är full av sorgliga konsekvenser.

  Med tidig diagnos och snabb behandling kan du ge några garantier för att kronisk prostatit kommer att glömmas bort. I andra fall uppstår många frågor, till exempel hur länge prostatit behandlas. Behandling och återhämtning beror på patientens analyser och vissa studier.

  När den inflammerade prostata är på kontot varje dag. Det är nödvändigt att vända sig till läkare i tid.

  Video berättar om metoderna för behandling av prostatit:

  Kronisk prostatit hos män: hur man botar

  Prostatit i kronisk form är svår att behandla. Trots detta undrar fler och fler män, är det möjligt att bota sjukdomen? De flesta läkare är benägen att bli av med kronisk prostatit för evigt - nästan omöjligt. Långsiktig omfattande behandling krävs, inklusive fysioterapi, kost och medicinering. För alla dessa punkter, läs artikeln.

  Medicin för kronisk prostatit

  Män frågar ofta frågan, är kronisk prostatit behandlad? Det första du behöver veta är att du inte själv kan hitta de nödvändiga drogerna. Sjukdomen har flera former av flöde. När bakterier är antibiotika inte föreskrivna. Ett undantag är en testbehandling när en läkare väljer ett antibiotikum för att bekräfta en icke-infektiös orsak till prostatit. Att bota sjukdomen hemma - du måste skicka en undersökning. Först efter detta kan du välja läkemedel, recept på traditionell medicin och medicinska procedurer.

  Principer för antibiotikabehandling

  Att veta vilken typ av bakterier som orsakade sjukdomen, kan du välja ett effektivt läkemedel. Användningen av antibiotika mot olika patogener visas i tabellen.

  Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit är antibiotika hos fluorokinoloner gruppen. Men doktorn utser dem endast om det inte finns några tecken på tuberkulos av prostata. Använd dessa mediciner med försiktighet. Forskare har upptäckt att bland biverkningarna finns neurotoxicitet - en skadlig effekt på hjärnan och fototoxicitet - en minskning av cellernas förmåga att ultraviolett.

  Tilldelade antibiotika i denna grupp:

  Tavanik med prostatit är det vanligaste läkemedlet. Den aktiva substansen - levofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder på olika mikroorganismer. Antibiotikumet blockerar syntesen av deras DNA och orsakar inte förlust av bakteriell känslighet för den aktiva substansen. Tavanik har ett antal kontraindikationer, så det administreras med försiktighet i följande sjukdomar och patologier:

  • epilepsi;
  • diabetes mellitus;
  • överkänslighet mot komponenten;
  • ålder till 18 år.

  Under behandlingsschemat ordineras Tavanik i en dos av 1 tablett en gång om dagen. Inträdeslängd - högst fyra veckor.

  Ciprolet med prostatit är en annan beredning av gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen absorberas snabbt från magen och når maximal koncentration i kroppen på en timme. Komponenten i anitibiotika ackumuleras i organen, speciellt i prostatakörteln. Nivån av terapeutisk koncentration varar ca 12 timmar, då kommer dess nedgång. Med förhöjning av kronisk prostatit förskrivs ciprolet i form av injektioner, om några dagar - i form av tabletter. Med detta system kan du snabbt förstöra patogena mikroorganismer, vilket bidrar till att förbättra människors välbefinnande.

  Antibiotika av tetracyklingruppen har nyligen förskrivits sällan för behandling av kronisk prostatit. Undantaget är Doxycillin, som har mindre negativ inverkan på kroppen än andra droger i denna grupp. Inom 30 minuter efter att kapslarna tagits in, kommer den aktiva substansen in i prostatakörteln och kämpar med patogener av olika slag. Dosen bestäms av urologen, beror på sjukdomstillståndet hos den sjuka mannen och graden av progression av kronisk prostatit.

  Från antibiotika i penicillinkoncernen kan läkare ordinera Amoxiclav eller Augmentin. Den aktiva substansen i dessa läkemedel är amoxicillin i kombination med klavulansyra. Drogen har ett brett spektrum av effekter och är effektivt vid bekämpning av olika mikroorganismer.

  Makrolider är antibiotika av den senaste generationen. Det finns inga tillförlitliga uppgifter som visar möjligheten att använda vid behandling av kronisk prostatit. Läkare förskrivar antibiotika av denna grupp mycket sällan, bara om andra droger inte har någon terapeutisk effekt. Av de positiva aspekterna noterar urologerna en låg grad av toxicitet i ett brett spektrum av åtgärder.

  En av antibiotika i denna grupp är azitromycin (handelsnamn Sumamed). Metoden för applicering och dosering väljs av läkaren. Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata när den införs i kroppen och befinner sig i en hög koncentration upp till 12 timmar. Använd inte azitromycin i en kronisk prostatit själv, utan godkännande av en läkare! Okontrollerad behandling leder till följande problem:

  1. Öka patogenens resistans mot den aktiva substansen.
  2. Bakterier blir immuna mot andra droger.
  3. Perioderna av exacerbationer blir vanligare.

  Kom ihåg att självbehandling av antibiotika vid behandling av kronisk prostatit är hälsofarlig.

  Symptomatiska terapier

  Hur bota prostatit, förutom att använda antibakteriella medel? Tillsammans med användningen av antibiotika, förskriva läkemedel som lindrar eller minskar obehagliga symptom:

  • a-blockerare;
  • muskelavslappnande medel;
  • analgetika.

  Alfa-adrenoblocker syftar till att förbättra urinprocessen. Indikationer för utnämningen - en minskning av intutriouretralt tryck, en avslappnad tonblåsning och muskler i prostata. Med användning av droger i denna grupp är biverkningar möjliga. Den vanligaste är retrograd ejakulation. Detta är en patologisk process där utstötningen av spermier förändras under samlag, vilket leder till att vätskan kommer in i urinblåsan. Därför rekommenderas det inte att använda a-adrenoblocker ensam.

  Förberedelser av denna grupp, deras effekt och användning, se tabellen.

  Alfa adrenoblocker har ett antal kontraindikationer. Bland dem:

  • onormal leverfunktion
  • individuell intolerans
  • arteriell hypotension.

  Doserna anges i tabellen för referens. Den exakta dosen, behandlingsregimen och uppehållstillståndet ordineras av läkaren, baserat på kroppens allmänna tillstånd. Detta tar hänsyn till eventuella biverkningar.

  Miorelaxanter vid behandling av kronisk prostatit hos män förskrivs för att minska smärtsymptom. Detta beror på förbättring av blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen minskning av ödem med inflammatoriskt ursprung. Läkare ordinerar oftast följande läkemedel:

  1. Baclofen - minskar excitabiliteten hos muskelfibrer, försvagar nervimpulser.
  2. Midokalm - reducerar tonen i skelettmusklerna och har lokalbedövningseffekt.
  3. Metokaramol - blockerar överföringen av smärtsamma nervimpulser till hjärnan.

  Miorelaxanter, liksom andra smärtstillande medel, administreras med försiktighet. Drogen har många biverkningar, så självanvändning är oacceptabel.

  Kortfattat om behandling med ljus

  Bland läkare finns det ingen allmän åsikt om huruvida det är lämpligt att använda ljus för kronisk prostatit. Å ena sidan - införandet av droger i kroppen, kringgå mag-tarmkanalen, minskar biverkningarna signifikant. Å andra sidan har rektumväggen en låg absorption av den aktiva substansen. Med akut prostatit hjälper ljusen verkligen. Men här för kronisk, när sjukdomen är i ett avancerat stadium, är ljusets effektivitet låg.

  Dock kan läkaren utse följande åtgärder:

  1. Indometacin är ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.
  2. Natalside - lindra smärta med hemorrojder, men också för behandling av prostatit används.
  3. Voltaren är ett populärt antiinflammatoriskt läkemedel.
  4. Vitaprost - ljus med antibiotika, för behandling av infektioner.
  5. Diklofenak.

  Man bör komma ihåg att det är omöjligt att bota kronisk prostatit hos män med enbart ljus. Sjukdomen passerar oftast in i scenen för långvarig eftergift, det vill säga det lugnar sig och fortsätter utan uppenbara symptom.

  Sjukgymnastik för kronisk prostatit

  För att stärka medicinen ordinerar läkaren fysioterapi. Detta ord förstås som behandling av sjukdomar genom verkan av fysiska faktorer på kroppen. För närvarande används olika metoder, vars behov bestäms av urologen.

  Termiska förfaranden

  Det är uppenbart att en ökning av kroppstemperaturen i prostatakörteln till 38-40 ° C hjälper till vid behandling av kronisk prostatit hos män. Följande effekt produceras:

  • förbättring av blodflödet och mikrocirkulationen;
  • acceleration av metaboliska processer;
  • avlägsnande av en purulent hemlighet;
  • ökning av koncentrationen av droger i vävnaderna.

  Hemma är mikroclyster med avkok av kamomill eller salvia, varma bad rekommenderas. I medicinsk praxis används en endouretral sond, en anordning som ger en jämn temperaturhöjning i prostatavävnaderna. I det här fallet konstaterar sjuka män att smärtan och smärtan försvinner under urinering.

  Elbehandling

  Det har fastställts att prostatakörteln stimulerar el till att bota 81% av de sjuka männen från kronisk prostatit, vars medicinering inte var effektiv. Detta fakta bekräftades i rapporten från V.S. Ryabinsky tillbaka 1983. För närvarande används följande metoder för att behandla kronisk kurs av prostatit:

  1. Elektrofores med antibiotika och vibromassage (författare Gorpinchenko I.N.).
  2. Intrauretral elektrofores med silverjoner (AF Afonin).
  3. Induktometri av perineum (ett antal forskare som leds av LG Barabanov).

  Goda resultat erhålls också från mikrovågsugn mikrovågsterapi. Det är tillräckligt med 15 procedurer om dagen, alternerande med en prostatakörtelmassage. Urologer säger att detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att förbättra 70% av människors välbefinnande.

  Laserterapi

  Under studien av effekten av laserstrålning på prostata identifierades biologiskt aktiva punkter. En kort applicering av laserstrålen (10-15 s) till dessa zoner, i kombination med läkemedelsbehandling, har en helande effekt på prostatakörteln. Samtidigt reduceras behandlingens varaktighet, till exempel till 4 dagar är akuta smärtor förlorade och ger bort till rektumområdet.

  Andra förbättringar i kroppen:

  1. Foci av inflammation minskar.
  2. Mikrocirkulationen av blod stabiliseras.
  3. Immuniteten stärks.
  4. Ökar antibakteriell aktivitet.

  Procedurens längd bestäms av läkare. Typiskt är sessionens varaktighet 9-12 minuter.

  Andra metoder för fysioterapi

  Vid behandling av kronisk prostatit används följande metoder i stor utsträckning hos män:

  • massage i prostatakörteln;
  • applicering av läkemedelsslam på perineum;
  • lerbad utanför scenen av förvärring.

  Indikationer för användning och har hydroterapi. För detta ändamål utses olika bad (radon, hydrosulfurt, mineral) och tarm i tarmarna i frånvaro av kontraindikationer.

  Trots de lovande utsikterna kan ingen läkare berätta hur mycket kronisk prostatit behandlas. Varaktigheten beror inte bara på komplexiteten i sjukdomsförloppet, men också på hur exakt du följer medicinska specialistens föreskrifter.

  Diet med kronisk prostatit

  Eventuell behandling, till och med komplex medicinering med fysioterapi, kommer inte att få den korrekta effekten, om du inte uppmärksammar näring. Med kronisk prostatit är det nödvändigt att helt överge alkohol och fet kött.

  Att äta fisk och skaldjur bidrar inte bara till att behandla inflammation i prostata, men också till dess förebyggande. Det är nödvändigt att äta magert kött och fisk dagligen, grönsaker (med undantag av baljväxter och kål), gröna (särskilt lök och vitlök), sura mjölkprodukter.

  Det bör överges röka produkter, konserver (inklusive hemlagade produkter) och korv. Förutom den negativa effekten på prostatakörteln, ökar dessa livsmedel bördan på njurarna. Med läkemedelsbehandling utsöndras droger från kroppen huvudsakligen med urin och därför är det önskvärt att minska bördan på genitourinärsystemet.

  Förebyggande och rådgivning

  Rekommendationerna nedan hjälper inte bara när kronisk prostatit hos en man redan har utvecklats. Övervakning av råd kommer att bidra till att förebygga sjukdomen.

  Vad ska man leta efter:

  1. Koka inte, kyl inte.
  2. Du går på toaletten i tid, tvungen urinretention skadar prostata.
  3. Led en dynamisk livsstil, spring, cykla.
  4. Ge ett regelbundet sexliv.

  Om du följer dessa rekommendationer uppstår inte frågan om hur man behandlar prostatit. Kom ihåg att du inte kan bota sjukdomen helt. Men om du fortfarande blir sjuk - gör inte självmedicin.

  Stagnerande prostatit bekymrar läkare och representanter för det starkare könet mer och mer. Saken är att denna sjukdom inte längre är unik för medelålders män. Allt oftare står ungdomar på tjugofem år yngre inför detta problem. Av dessa skäl måste man höra mer och mer om sätt att behandla eller förebygga denna obehagliga sjukdom.

  Symtom på kongestiv prostatit

  Stagnerande prostatit uppträder annorlunda i varje enskilt fall. Symtom på kongestiv prostatit, liksom hur länge sjukdomen går, kan skilja sig beroende på karaktären hos en mans kropp. På ett tidigt stadium är kongestiv prostatit extremt svår att upptäcka, eftersom det kräver modern diagnostisk utrustning. I det här fallet föredrar de flesta männen att vara tysta än att söka hjälp från en urolog, och när detta fortfarande måste göras är det redan nödvändigt att genomföra en fullvärdig behandling. För att mannen inte ska nå före det måste han förstå att stillastående prostatit utan tidig behandling kan ge katastrofala konsekvenser.

  Implikta symtom är huvudproblemet vid tidig upptäckt av kronisk prostatit. Sådana symtom kan uppfattas som vanliga, tillfälliga svårigheter eller olägenheter. Till exempel kan en man känna lite obehag i perineum eller i botten av penis och skrotum. Även vid urinering kan smärta uppstå. Samma symptom uppstår vid samlag. I allmänhet kan symptomen på kongestiv prostatit manifestera sig omedelbart, och kan också individuellt, med små luckor. Det viktigaste som krävs av en man är att det kommer att komma ihåg i tid och inte rädd för att besöka en urolog som kan upprätta en noggrann diagnos.

  Vilka är de främsta orsakerna till förekomsten?

  Prostatit är en sjukdom som orsakas av ett antal faktorer. Det är inte ett virus som tränger in i kroppen direkt och infekterar det. Tvärtom, om en man hittade prostatit i sin kropp, så gjorde han länge något fel, vilket orsakade dysfunktionen i hans prostata.

  Den främsta orsaken till prostatit är misslyckande på sexuell front. I synnerhet är oregelbunden kön, liksom långvarig abstinens, de främsta orsakerna till prostatit. Det innebär att det första som en man bör uppmärksamma när en prostatit uppträder är behovet av konstant sex. Kanske bör du tänka på att ändra din sexpartner? En lista med känsliga orsaker kan kompletteras med konstant onani och frekvent avbrott i samlag.

  Ett annat alternativ för utseende av prostatit är vardagliga omständigheter. Till exempel en stillasittande livsstil eller frekvent hypotermi. Även onormal funktion av cirkulationssystemet kan betraktas som en klar orsak till denna sjukdom.

  Hur man behandlar stillastående prostatit?

  I allmänhet, trots alla problem som prostatit ger till en man, är det ganska lätt att behandla det. Hela komplexet av förfaranden för behandling av denna sjukdom kan delas in i laboratorie- och hemalternativ. Laboratoriemetoden för behandling innebär användning av droger och läkemedel för behandling av prostata. Deras huvudsakliga mål är spridningen av blod i bäckenregionen, som blodkärl i den lilla cirkeln av blodflöde här. Antibiotika i detta fall kommer att vara en extra beredning, eftersom det inte finns någon infektion i kroppen.

  Ett inte mindre effektivt alternativ att bekämpa prostatit är prostata massage. Åtgärden av denna massage syftar till att förbättra muskeltonen, aktivera prostata och eliminera blodproppar. Massagen utförs både i laboratoriet och hemma. Hela massagen varar ca 5 minuter. På en månad föreskrivs ca 10-15 sessioner av helande massage.

  På grund av dess icke-infektiösa ursprung behandlas stillastående prostatit lätt med inhemska metoder. Till att börja med måste du flytta så mycket som möjligt, eftersom en stillasittande livsstil som nämnts ovan är en av huvudorsakerna till denna sjukdom. Dessutom måste du följa en riktig kost. Det tar några år att begränsa sig till akuta och salta livsmedel, och på alkoholhaltiga och kolsyrade drycker och helt och hållet korsa. För att normalisera cirkulationen i bäckenområdet kan du använda varma bad.

  En extrem behandling för kronisk prostatit är kirurgisk ingrepp. Det här alternativet används när andra alternativ inte längre hjälper.

  Folkmekanismer

  Till skillnad från de flesta sjukdomar förbjuder läkare inte användning av olika infusioner och kroppsvattenberedningar för behandling av prostatit. Det finns många recept som städar prostatan och kan undertrycka bakterier och virus.

  Här, till exempel, ett av alternativen för denna tinktur:

  Som ingredienser använder vi nätets rots, knopparna till den unga poppeln och rötterna av vete gräs. Om så önskas kan du lägga till havrefrön eller svarta elderbärbär. Att förbereda allt gräset vi skär, men vi trycker på bären. Därefter hälls blandningen i 100 ml varmt vatten och låt sitta i ca tre timmar. Använd denna tinktur är nödvändig i 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är ca 2-3 månader.

  Självklart kan man förstå att detta problem är mycket känsligt, men om det finns tecken på prostatit, bör du konsultera en läkare. Alla läkare är anonyma i dessa fall. Dessutom är det nödvändigt att radikalt förändra sitt sexliv, eftersom stillastående prostatit kommer att manifestera sig igen om den är försedd med samma förutsättningar. Och viktigast av allt bör man komma ihåg att prostatit inte är en mening och kan botas snabbt och för alltid, om du tar dig i tid.