Huvud
Skäl

Ett fantastiskt sätt att övervinna förlossningen av kronisk prostatit

Diagnosen - prostatit eller inflammation i prostatakörtelns manliga organ idag läggs alltmer till det starkare könet i en aktiv ålder, inklusive upp till 50 år. Trots utvecklingen av modern medicin har specialister ännu inte nått ett enhälligt beslut angående orsaken till denna sjukdom. Ofta läkar läkare ett antal anledningar att i komplexet kunna framkalla utvecklingen av sjukdom.

På samma sätt, med direkt behandling av sjukdomen. Det finns också inga tydligt etablerade läkemedel som helt kan eliminera prostatit. Därför blir sjukdomen ofta en så kallad kronisk prostatit.

För allt detta finns det en lista över procedurer som, om inte gör det möjligt att bli av med sjukdomen, som bidrar till den snabbt insättande remission, inklusive komplett.

Remission i medicin hänvisar till tidsperioden under en kronisk sjukdom, under vilken patienten oftare kan känna obehagliga symtom och följderna av sjukdomen eller bli av med dem helt. I det senare fallet anses remission vara fullständig.

Det är värt att notera att ofullständig remission kan bli en slags lugn före en allvarlig förvärring av sjukdomen. Därför, om symtomen på sjukdomen försvagas, men fortsätt att påminna sig från tid till annan, lämna inte regelbunden observation med din läkare.

Prostatakörteln, annars kallas prostata, är ansvarig för några av de viktigaste funktionerna, enligt de flesta männs mening, sexuella och reproduktiva. I denna kropp utvecklas en hemlighet som tjänar till att skydda spermier och deras regelbundna näring. Dessutom ligger orgeln i närheten av urinvägarna och inflammation kan ha stor inverkan på det.

Nära samband med prostata och med mentala och emotionella tillstånd hos en man. Den senare störs omedelbart i händelse av utseende och utveckling av sjukdom.

Vilka åtgärder vidtas för att uppnå en fullständig remission

Prostatit - sjukdomen är ganska skrämmande och får inte visa några tecken på existens under lång tid. Ofta söker en man hjälp i en medicinsk institution först efter att han startat erektil dysfunktion eller annan allvarlig ångest.

Symptomen på sjukdomen kan också vara smärta i underlivet, brinna i urinröret, obehagliga känslor vid urinering, för tidig uppsägning av samlag etc.

Följaktligen, när dessa obehagliga symptom uppstår, blir de flesta män instabila nervsystemet, de blir irriterande, reagerar inte alltid tillräckligt på vad som händer.

Därför fortsätter experter att uppmana företrädare för det starkare könet att ansöka om kvalificerad hjälp i tid, även om det förekommer mindre symptom.

På sjukhuset undersöks en man med misstanke om prostatit av flera specialister. Det kan vara en urolog eller andrologist vars huvudsakliga verksamhet är inriktad på att behandla sjukdomar hos den manliga sexuella sfären.

Med ett positivt resultat av behandlingen kan patienten ha en fullständig remission, som kan vara i mer än ett år. Men bristande överensstämmelse med försiktighetsåtgärder och återlämnande av de ursprungliga orsakerna till prostatit kan minska resultatet av procedurer till ingenting, och sjukdomen kommer att återupptas.

De främsta orsakerna till kronisk prostatit

Som tidigare nämnts kan det finnas flera orsaker till sjukdomens utseende, men ingen av dem är den enda och enda. Samtidigt kan man skilja mellan de vanligaste, särskilt smittsamma, stagnanta, negativa miljöfaktorerna, toxinerna.

Närvaron av farliga bakterier i detta fall detekteras med hjälp av speciella test. När det gäller stagnation av venöst blod och utsöndring i prostatakörteln kan det orsakas av en låg aktiv livsstil, otillräckligt frekvent sexliv, bär för hårt underkläder etc.

Och naturligtvis kan de sexuella organens hälsa, inklusive prostatakörteln, inte bara ha en negativ inverkan - en felaktig livsstil. För det är det möjligt att bära en frekvent förändring av sexuella partners som leder till förekomsten av sexuella infektioner, överdriven användning av alkoholhaltiga drycker, rökning etc.

Utvecklingen av prostatit kan också orsakas av ytterligare negativa faktorer. Försvagning av kroppen som helhet, ett felfunktion i immunsystemet, överhettning, frysning och så vidare.

Sjukdomens standardkurs

Ofta är utvecklingen och kursen hos kroniska prostatitspecialister indelade i vissa steg. Den första av dessa verkar som ett första skede, när den inflammatoriska processen börjar i prostatakörteln.

Det här steget kan vara flera år och samtidigt visar inte särskilt närvaron av att utveckla sjukdomar. Oftast i denna situation börjar männen känna liten smärta i ljummen och för ofta en önskan att gå på toaletten. Det kan också förekomma några brott i sexuellt liv, till exempel en svag erektion eller en signifikant minskning av sexuell lust.

Vid början av det andra steget, under vilket den initiala ångan intensifieras, förvärras symtomen och det finns redan en mycket påtaglig känsla av smärta.

I tredje etappen kan de flesta patienterna inte längre leva ett helt liv; de övervinnas med ständig uppmaning att gå in på toaletten, det finns erektil dysfunktion, en snabb utlösning, där vissa män upplever smärta etc.

Fördröjd behandling och försämring av sjukdomen kan leda till mer allvarliga konsekvenser, som ofta uttrycks i form av adenom, cancer och andra farliga sjukdomar. Allvarliga problem med prostata, som inte elimineras i tid, kan förr eller senare leda till infertilitet.

I händelse av att en man vänder sig till en specialist för att utveckla till och med små symptom i första skedet, kommer detta att göra det möjligt för honom att nå scenen för fullständig remission.

Moderna droger och procedurer för behandling av prostatit

Vid de första besöken till läkaren lyssnar specialisten noggrant på alla befintliga klagomål i patienten och bildar de första symptomen. Därefter skickas mannen för leverans av föreskrivna prov och genomgång av prov.

Ibland är prostatit inte tillräckligt uttryckt och behandlingsläkaren måste bara fokusera på muntliga förklaringar av patienten. När den sistnämnda passerar en fullständig undersökning kan läkaren utgöra det lämpligaste behandlingspaketet för patienten. Vanligtvis bildas det från ett antal tillgängliga i arsenalen av specialiserade metoder för bekämpning av sjukdomen.

Dessa inkluderar - läkemedel, särskilt antibiotika och andra antimikrobiella läkemedel, peptidbioregulatorer etc. Peptider produceras i vår kropp och främjar en normal metabolism. I fallet med prostatakörteln möjliggör deras mottagning snabbare återhämtning av organets normala cellnivå och stimulerar regelbunden prestation av prostata körningens omedelbara funktioner.

Ofta föreskriver medicinska arbetstagare en kurs att ta hormonella läkemedel, vilket inte bara kan ha en positiv effekt på eliminering av symptom på prostatit, utan också förhindra vidareutveckling av inflammatoriska processer.

När det gäller ytterligare förfaranden innefattar de effektiva prostata-massage, fysioterapiprocedurer etc. Under behandlingen kan patienten riktas till förfaranden som innefattar användning av ultraljudsvågor, etc.

I vissa fall kan patienten, om kirurgisk ingrepp är oumbärlig, utse kirurgi på genitourinärsystemet.

Livet i scenen för fullständig remission

Kvalitativ och kirurgisk behandling gör det möjligt för en man att fullständigt bli av med symtomen på kronisk prostatit och börja leda ett aktivt hälsosamt liv. Idag har läkare ännu inte hittat ett sätt att helt eliminera sjukdomen, men förfaranden och mediciner kan uppnå fullständig remission.

Frånvaron av ångest kan vara i mer än ett år, men det följs fortfarande av regelbundna besök till läkaren. Vanligtvis föreskriver läkare inte patienter för fullständig eftergift, men de rekommenderar starkt att män följer en rad åtgärder som inte tillåter att prostatit återkommer igen.

Först och främst handlar det om hur en hälsosam livsstil utförs - vägran från att röka, alkohol, inaktiv eller stillasittande aktivitet. Om en mans arbete används mest av tiden vid ett bord på ett kontor eller kontor, måste han regelbundet utöva sportövningar för att undvika stagnation av blod.

Nästa åtgärd är revisionen av garderoben och i synnerhet underkläderna. Den ska vara fri, inte begränsa rörelsen och inte blockera blodets tillgång till människans organ.

Också en man bör ägna särskild uppmärksamhet åt sitt hälsotillstånd, stärka immuniteten, ta hand om hypotermi, äta hälsosam, inte alltför kryddig mat och slutligen försäkra sig om ett regelbundet sexliv. Samtidigt överdriver du inte det och slutar hos en sexpartner för att undvika obehagliga konsekvenser i form av ytterligare infektionssjukdomar.

Det är värt att notera att utvecklingen av prostatit kan påverka den otillbörliga funktionen av mag-tarmkanalen, till exempel förstoppning. Deras frekventa utseende kan prova utseendet på vanliga symtom på kronisk prostatit.

De listade reglerna bör observeras inte bara av företrädare för den starka hälften av mänskligheten som redan har diagnostiserats. Helt friska män bör också titta närmare på dessa enkla regler. Det bästa sättet att bota en sjukdom är för att förhindra att det förekommer.

Hur förekommer kronisk prostatit i remissionsfasen?

Många män över 40 år har kronisk prostatit, vars eftergift kan tas som ett hälsosamt tillstånd, men det är det inte. Remission hänvisar till perioden för en kronisk sjukdom, karakteriserad av fullständig frånvaro eller avslappning av symtom. Människor accepterar ofta felaktigt detta villkor för återhämtning, glädje över segern över sjukdomen. Vad är deras besvikelse och överraskning när symtomen visas igen.

Förlossningen kan vara fullständig, det vill säga symtomen försvinner alls och varar i flera år fram till slutet av livet. Och kanske ofullständig: då varar det ca 3 månader och symtomen är bara svagare. Med kronisk prostatit tenderar patienterna att uppnå fullständig remission och upprätthålla detta tillstånd, och ofullständig remission kan vara en förföljare av förvärring, en slags lugn före stormen.

Prostatakörteln är under blåsan, den skyddar den från att få den seminalvätska och producerar en viktig del av det - prostatens hemlighet. Inflammation av prostata kallas prostatit. Denna sjukdom är de senaste årens svåra för män. Detektera det i de tidiga stadierna är mycket svårt, och vid senare tidpunkt går sjukdomen till ett kroniskt stadium, vilket är nästan omöjligt att bota.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk prostatit

För att förstå hur man behandlar prostatit och uppnå eftergift måste man ta reda på hur sjukdomen uppträder i kroppen. Det finns en chans att detta kommer att hjälpa någon att skydda sig från sjukdomen.

Varför försvinner prostatakörteln?

Den andra faktorn som kan leda till sjukdomen i framtiden är permanent hypotermi. Och ändå - oregelbunden avföring, problem med mag-tarmkanalen, brist på sexliv och strama kläder. Allt detta orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostatakörteln, vilket i vissa fall leder till utvecklingen av prostatit.

Att upprätthålla en felaktig livsstil (brist på fysisk aktivitet, överdriven alkoholkonsumtion och rökning) kan också leda till prostata sjukdom, liksom stress, kronisk trötthet och andra irriterande nervsystemet.

Hittills är miljöpåverkan på hälsan relevant. Till och med dålig ekologi kan orsaka sjukdomens utveckling. Som en ytterligare stimulans kan denna faktor spela en mycket viktig roll.

Steg av prostatit

Det finns 4 stadier av sjukdomsförloppet under perioden av exacerbation, vilka skiljer sig från varandra i symptomatologi:

 1. Alternativ.
 2. Exudative.
 3. Spridningsstadiet.
 4. Sklerotiska förändringar.

Det alternativa skedet kännetecknas av smärre smärta under urinering och i testiklarna på grund av starten av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Patienterna klagar också på snabb utlösning, frekvent uppmaning att urinera och obehag i ljummen. Obehagliga känslor kan vara i åratal, men män sällan uppmärksammar det.

I exsudativ period ökar smärtan, urinering blir vanligare och smärta sträcker sig till suprapubic regionen. Också det är obehag vid samlag, urinering och erektion.

Spridning kännetecknas av en fördröjd utbrott av seminalvätska och en minskning av intensiteten i urinströmmen. Minskar sexuell lust, trötthet, irritabilitet och svettning.

Hälsosam och inflammerad prostata

I sista etappen är prostatakörtelvävnaden skrynklig - sklerotiska förändringar uppstår. Visa tyngd i sakrummet och försvagningen av erektionen. Att leva ett fullt liv under denna period är nästan omöjligt.

En sjukdom som inte har behandlats i tid kan omvandlas till cancer, cystit, adenom, etc. I samband med dysfunktion av prostata utvecklas infertilitet. I nästa period av förvärring efter eftergivenhet fortskrider den med förvrängd kraft, så det är viktigt att inte luras.

Hur man uppnår eftergift

Läkare har inte optimistiska förhoppningar att fullständigt bota patienten för kronisk prostatit. De försöker bara nå scenen för fullständig remission, helst - en livstid. För patienten är scenen för fullständig remission och botemedel inte annorlunda, eftersom i båda fallen smärtsamma känslor, frekvent uppmaning att urinera och andra obehagliga symtom på sjukdomen stör inte honom. Det enda som kan bli ett tecken på skillnad i remission är behovet av förebyggande åtgärder och regelbundna undersökningar.

Även om du är säker på att sjukdomen saknas måste du genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Du behöver besöka honom så ofta som en tandläkare. Och med det minsta obehaget bör spelas in i receptionen. Identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna är svår även för läkare. Prata om en man som hoppas på sin egen hälsa och förnekar eller märker inte symptom, inte ens värt det.

Om prostatit redan har gått till det kroniska skedet, för att uppnå ett stabilt resultat är det nödvändigt att uppfylla läkarens instruktioner oklanderligt. Han kommer att ordinera antibiotika och droger som ökar immuniteten. Ytterligare åtgärder - rektal massage i prostata och fysioterapi.

Behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit utvecklas annorlunda för varje man, så en fullständig undersökning utförs på sjukhuset för att ta reda på sjukdomsbilden och möjlighet att välja en individuell behandlingsplan.

Självmedicinera inte! Traditionell medicin, testad av många generationer, är bra, men glöm inte att det för tillfället inte är samma ekologi. Vem vet vilka ämnen som kastas från plantans rör, ackumulerade ett löv av en medicinsk växt. Dessutom använder folk ofta obefintliga recept på mormor, och råd från Internet, naivt pressar på bilder med inskriptionen "För att bota prostatit behöver du bara...". Initiativets manifestation i detta fall kan leda till allvarliga konsekvenser i form av en bukett av andra, ännu mer hemska, sjukdomar.

Som ett tillägg appliceras växtbaserad behandling

Att säga exakt vad som kommer att tilldelas en viss man är omöjligt. Men antibakteriell terapi är vanligtvis den första att göra. I de flesta fall är sjukdomen orsakad av olika mikroorganismer, så läkare föreskriver antibiotika. För att inte vara beroendeframkallande ändras de var 10: e dag. Hormonbehandling gör det möjligt att hitta en balans mellan manliga och kvinnliga könshormoner, som bryter ned som en följd av dysfunktion i prostatakörteln. Dessutom, som en extra behandling, som inte är den viktigaste och obligatoriska delen av det, används växtbaserad terapi.

För att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen används fysioterapi i form av ultraljudsvågor. Om sjukdomen inte befinner sig i akutstadiet, föreskrivs rektalmassage av prostata. I de mest försummade fallen, när det inte finns något hopp om återhämtning på mer skonsamma sätt, kan kirurgiskt ingripande krävas.

Förebyggande åtgärder vid remission

Kronisk prostatit i åldringsstadiet är farlig eftersom det kan vara vilseledande och få en man att flytta bort från behandlingsplanen. Särskilda åtgärder för att bekämpa sjukdomen under denna period är inte nödvändigt, men rekommenderas att följa vissa regler att sjukdomen inte passerade i det akuta skedet.
Frånvaron av symptom är inte en ursäkt för att glömma den närmaste läkarens namn och vägen till sitt kontor. En regelbunden inspektion är nödvändig för att identifiera problem i tid. Det är nödvändigt att avstå från att röka, alkoholhaltiga drycker och andra dåliga vanor, om detta inte redan har skett under behandlingsperioden. Aktivt sätt att leva kommer också att gynna och förlänga din sinnesfrid. Remission av prostatit är en tid att tänka på sexuellt liv: det måste normaliseras och undviker promiskuitet.

Förstärkning av immunitet är en viktig förebyggande åtgärd!

Det rekommenderas att undvika överhettning och överkylning, upprätthålla en konstant temperaturreglering. Ta hand om din immunitet: att gå i frisk luft, spela sport och äta bra hjälper till med detta. Du kan ta en kurs av vitaminerna A och E för samma ändamål.

Du bör ompröva din garderob, bli av med klara kläder. Det kan vara en av anledningarna till sjukdomsuppkomsten, eftersom det blockerade blodens tillgång till organen. Var uppmärksam på din mat. Mat som orsakar frekvent förstoppning och stör det normala funktionen i mag-tarmkanalen kan påverka sjukdomsförloppet i en negativ riktning.

Kronisk prostatit är en farlig sjukdom inte bara på grund av mycket obehagliga symptom och konsekvenser, men också på grund av den eftergivelse som är karakteristisk för varje kronisk sjukdom. Emellertid skiljer sig prostatit i att under sjukdomen, på grund av dess specificitet och tabu i samhället, lider nervsystemet hos en person väsentligt. Konstant stress, rädsla för exponering och regelbundna besök på sjukhuset kan orsaka depression, attacker av hypokondrier och andra psykiska störningar.

På grund av sjukdomseffekten på nervsystemet kan efterlevnadsperioden uppfattas felaktigt av patienten. Patienten kan känna sig helt botad och känner sig helt säker. Därför kan förebyggande och undersökning av en läkare glömmas som en hemsk dröm. I vilket fall som helst är det nödvändigt att hålla sinnet rent och nyktert om sin position och inte ge upphov till bedrägeri av sin egen organism.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Orsaker till remission av kronisk prostatit

Mycket till vår ånger, de flesta män har för närvarande en smutsjukdom som kallas kronisk prostatit ofullständig remission.

I de flesta fall leder denna sjukdom den manliga delen av befolkningen till depression och psykiatriska störningar. Problem i familjen börjar, och i de flesta fall mot bakgrunden av denna sjukdom, slutar familjelivets slut.

Trevlig tid på dagen. Skriver dig Alexander Burusov, en expert på herrklubben "Viva Man". Idag kommer vi att tala om förlossningen av kronisk prostatit.

Tyvärr utvecklas kronisk prostatit väldigt långsamt. Sjukdomen kan utvecklas i flera år. I det här fallet kommer patienten inte att känna några signifikanta symtom.

undersökningen

Därför måste man, vid det minsta problemet med genitourinary system, undersökas av urologer. Oavsett hur gammal han är, eftersom prostatit är en mycket förförelig sjukdom, som kan påverka medelålders män från 35 år och äldre från 55 år.

Ju tidigare läkaren identifierar en patient med kronisk prostatit av instabil remission, desto lättare blir det att bli av med det.

Med kronisk form av prostatit måste män behandlas mycket längre. Denna behandling kommer att bli dyr.

I de tidiga stadierna kan prostatit detekteras mycket sällan. Sjukdom är inte så lätt att känna igen.

Kronisk prostatit av instabil remission - nedsatt fertilitet. Fertilitet är förmågan hos en sexuellt mogen man att producera avkomma. Manlig fertilitet reduceras ofta till begreppet "sterilitet av spermier".

Steriliteten hos män kan påverkas av följande faktorer

 • Rökning och alkoholmissbruk.
 • Överdosering av anabola.
 • När du bär obehagligt syntetiskt underkläder börjar det externa reproduktionssystemet kraftigt sväva i varmt väder. Med regelbundna besök på bad och bastur.
 • Nackdelen med den manliga kosten är vitamin C och zink.
 • Fetma.
 • Exponering för skadliga utsläpp.
 • Sjukdomar i könsorganen (prostatit, venerala sjukdomar).
 • Funktioner av ett sätt att leva av aktivitet och fysisk. belastning.

Steg av lugn med kronisk prostatit bär inte strikt behandling. I dessa fall kan det observeras som ett fullständigt upphörande av sjukdomen, det är då det är omöjligt att identifiera vissa tecken på sjukdomen och ofullständig remission när det finns mindre komplikationer i prostata.

Komplett remission av prostatit

Komplett remission av prostatit tar mycket lång tid, även i flera år. Om patienten lyckades lyckas behandla kronisk prostatit remission, så kan han fortfarande dyka upp i sina mindre symptom.

Därför bör hela manliga befolkningen, som hade diagnostiserats med prostatit, övervakas för livet av en urolog.

 1. Undvik avslappnad sex med en partner
 2. inte överkylning
 3. drick ett komplex av vitaminer och droger i förebyggandet av prostatit
 4. ha ett regelbundet sexliv
 5. Rök inte eller drick
 6. 2 gånger om året observeras hos urologen
 7. att leda en hälsosam livsstil, spela sport, vara alltid i form.

Förloppet av kronisk prostatisk sjukdom

Kronisk prostatisk sjukdom hos män är vanligtvis mycket rastlös. Det ger inga tecken på inflammation.

Ibland, men inte ofta finns det exacerbationer, varefter det finns en långsiktig eftergift. Men alla dessa tecken på prostatit säger inte att det är dags att snabbt slappna av och glömma allt.

Det borde vara känt att det med det framväxande prostatitssyndromet lämnar de förändringar som är irreversibla i prostatens fina vävnader. Förutom alla dessa problem är kronisk pyelit associerad med pyelonefrit eller cystit.

Om det har blivit lull i kronisk prostatit betyder det inte alls att den fulla återhämtningen har kommit. Med kronisk prostatit, när det finns ofullständig remission, blir risken för förvärmning ännu större.

Det är nödvändigt att följa alla rekommendationer som urologen gav, strängt att agera enligt behandlingsschemat. Då kan du varna dig mot att få prostatit i ett svårt stadium.

Vilka former av sjukdomen existerar?

Det finns två former av prostatit. Det är bakteriellt och abakteriellt.

Bakteriell kronisk prostatit av ofullständig remission - detta hindrar inte växlingen av skarpa smärtor. I analysen av hemligheten upptäcktes smittsamma bakterier.

Med bakteriell prostatit kan du observera följande symtom

 • Frekvent urinering i små portioner.
 • Svår smärta i urinröret.
 • För tidig utlösning.
 • Slem från urinröret.
 • Brott i könsorganet.

Abakteriell kronisk prostatit - när man tar prostatacikretor för analys kan man vara säker på att det inte finns några bakterier som detekterats där. Denna form av kronisk prostatit är mycket svår att identifiera. Även för en sådan form av prostatit är det mycket svårt att välja ett specifikt behandlingsschema.

Med den abakteriella formen av kronisk prostatit kan inte ens ultraljud och forskning i det hemliga laboratoriet upptäcka sjukdomen.

Den bakteriella prostatit kroniska framträder hos män i åldern 35 till 45 år. Sådana män upplever täta smärtor i ljummen och i bäckendelen, kränkningar av urinering, erektil dysfunktion, snabb utlösning.

Med en abakteriell prostatit kan en man inte ens misstänka sin sjukdom och konsultera en läkare väldigt sent.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Kronisk prostatit med instabil remission är inte så lätt att behandla. Det är nödvändigt att samråda med en urolog, att genomgå en serie test. Och först efter det att diagnosen är bekräftad, kommer läkaren att föreskriva en specifik behandlingskurs för prostatit.

Med kronisk prostatit kan du genomgå behandling med piller, göra en rektal massage, men sjukdomen kan återvända när som helst.

Vid behandling av kronisk prostatit kan du använda immunomodulator (Galavit). Denna immunmodulator är ett pålitligt och testat läkemedel, det är kompatibelt med någon form av terapi, det ordineras utan att ta ett immunogram.

funktionen förberedelse Galavit förknippas huvudsakligen med dess effekt på hankroppen. Glavit fungerar inte bara som en immunmodulator, men som ett antiinflammatoriskt medel.

Dessutom lindrar detta läkemedel svårighetsgraden och svårighetsgraden av symptom på prostatit. Dessa åtgärder bidrar till att minska smärtsymptomen. Patienten normaliserar sin aptit, förbättrar sömn och övergripande aktivitet hos hela organismen.

Vitaprost - Detta läkemedel innehåller ett antibiotikum Lomefloxacin, i en enda daglig dos. Detta läkemedel är speciellt utformat för behandling av kronisk och bakteriell prostatit.

Det är den enda tablett i världen baserat på substansen i Samprost. Vitaprost behandlar prostatit på bara 10 dagar! Detta läkemedel används ofta av urologer när de förskrivs det till patienter.

Vitaprost finns i form av tabletter och suppositorier. Det är lätt att dricka på språng och applicera rektalt i form av ljus.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Hur inträffar kronisk prostatit, och vad ska jag göra för att förlänga remission?

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, vilket är vanligare hos män efter 50 år. Men en minskning av livskvaliteten, en försumlig inställning till sin hälsa, väsentligt "föryngrad" sjukdomen - efter 40 år kan man känna sina första klockor. I de flesta fall behandlas sjukdomen inte och övergår till en kronisk prostatit, där eftergiften kan ha en annan varaktighet beroende på patientens attityd och hans behandlingsmetod.

Innehållet i artikeln

Utan tvekan kan ingen läkare bestämma orsaken till sjukdomsutvecklingen även med hjälp av den senaste tekniken. Det enda som är känt är de faktorer som utlöste utvecklingen av prostatit:

 • Infektion. Det handlar om de orsaker som kan utlösa inflammation i prostatan och minska dess skyddande funktion, som kommer att ha till kronisk icke-bakteriell prostatitu.No vanligare bakteriell prostatit är inte bara en av de tio män blir sjuka på grund av latenta infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar.
 • Stagnation av sekret och venöst blod. Förstoppning, svag sexuell aktivitet, dåliga vanor (mer alkohol), åtsittande kläder och underkläder bromsa de metaboliska processerna i bäckenorganen, vilket påverkar prostatakörteln.
 • Andra skäl. Depression, nervös överansträngning, låg immunitet, hypotermi och överhettning.

Funktioner av sjukdomsförloppet

Kronisk prostatit förekommer på alla olika sätt, vissa kan inte känna sina manifestationer i åratal, förutom mindre obehag i lilla bäckenet. Men främst är flödet böljande: en kraftig förvärring blir snabbt till eftergift och vice versa. Hur länge den här eller den här perioden kommer att vara svårt att förutsäga, men för att underlätta perioden för förvärring och förlänga remission i alla krafter.

Vad är symtomen på kronisk prostatit?

De vanligaste manifestationerna som borde få dig att tänka är:

 • Minskad erektion. Penis förlorar sin elasticitet, utlösning, för tidig i början av sjukdomsutvecklingen, blir gradvis helt ouppnåelig.
 • Gradvis växer rezesna i underlivet, som kan varas från två till tre månader, och om de lämnas obehandlade kommer processen att förlängas. Smärta kan ges till anus, ben, kan uppstå när samlaget är färdigt.
 • Smärta känns också under urinering, trangen till vilken blir frekventare.
 • En man känner andlig obehag, hans självkänsla underskattas.
 • Subfebril temperatur kan observeras.

Steg av prostatit

Liksom någon sjukdom har kronisk prostatit utvecklingsstadier, som alla har sina egna tecken:

Vad är risken för en kronisk form

Om du inte uppmärksammar utvecklingen av sjukdomen i tid, försök att gömma sig från släktingar, det kan leda till allvarliga problem i urologin och orsaka infertilitet. I själva prostata kan skleros utvecklas: dess utveckling kommer att provocera utbyte av glandulär bindväv, utvecklingen av utsöndring kommer att minska. Kroppen i sig kommer gradvis att minska och slutligen upphöra att uppfylla sin funktion.

Långvarig frånvaro av behandling kan leda till bildandet av stenar, som växer snabbt, leder till ökade smärtsymptom och orsakar utbrott av inflammatorisk natur. Dessutom har de skadar kroppens vävnader, vilket öppnar nya dörrar psykiska störningar kommer att utvecklas till infektsiyam.Takzhe: humörsvängningar, depression, en person blir irriterad.

Det är inte ovanligt för fall då en prostatit började orsaka cancer eller utveckla ett adenom, vilket är mycket svårare att behandla och ibland till ingen nytta. Ofta slutar en sådan ogynnsam kurs av sjukdomen med ett kirurgiskt ingrepp.

Remission för kronisk prostatit

Remission är en integrerad del av kronisk prostatit, som varar från flera månader till flera år. Vid ett korrekt tillvägagångssätt för behandling kan det inte gå in i förhöjningsskedet till slutet av livet. Kronisk prostatit i remissionsstadiet påminner inte sig om sig själv av några tecken som tillåter att återvända till en aktiv livsstil.

Trots resultatet, efter nästa behandling är det viktigt att fortsätta att vara försiktig med din hälsa.

Även om det inte finns några smärtsamma känslor och andra symptom, måste du genomgå en undersökning med en läkare, ta de nödvändiga testen. De kommer att hjälpa i tid för att identifiera den inflammatoriska processen i kroppen, för att förhindra dess påverkan på prostata.

Under denna period rekommenderas att gå in för sport, speciellt för män som spenderar dagar på kontoret. Detta behöver inte nödvändigtvis vara en tung belastning, det räcker att utföra lätta övningar för att undvika stagnation av blodet och lymfsystemet.

Tja, om en man kommer att sträva efter att etablera sitt sexliv, och det är önskvärt om partnern är ensam och bevisad. Disorderly länkar leder till STI, och detta är i sin tur ett direkt sätt att förvärra.

För att bibehålla hälsan är det viktigt att äta och arbeta ordentligt i mag-tarmkanalen. Det är nödvändigt att utesluta förstoppning, vilket kan orsaka manifestationen av en annan symptomatologi. Skadliga vanor har också en negativ effekt på förlängningen av kronisk prostatit. Detta är det första som bör överges vid första tecknet av sjukdomen.

Metoder för behandling

Med nästa utträde från remission är det viktigt att starta en behandlingstid i tid, vilket i varje enskilt fall endast ska väljas av en läkare. Det är tillrådligt att en patient leds av en läkare som kommer att känna till medicinsk historia väl.

Inte självmedicinera, felaktig eller avbruten behandling av kronisk prostatit kan orsaka allvarliga komplikationer och i vissa fall även irreversibla processer i kroppen.

Terapi med mediciner passerar beroende på vissa faktorer.

Läkemedelsterapi

Det ordineras för en uppenbar inflammatorisk process och detektion av patologiska bakterier i urinen eller utsöndring av prostata. Kursen kan ta upp till 8 veckor med ersättning var 10: e dag med andra läkemedel för att utesluta beroende och utveckling av resistens hos mikroorganismer till en viss typ av antibiotika. Med antibiotikabehandling måste du vara förberedd för det faktum att de viktigaste symtomen på prostatit kommer att kvarstå, bara den inflammatoriska processen kommer att elimineras.

Hormonbehandling

Det utförs när det finns abnormiteter i hormonell bakgrund.

Återkallande av symtom

Prescribe analgetika av en icke-steroidal antiinflammatorisk grupp. För att lindra nervös spänning, är ångest rekommenderat lugnande.

Alfablockerare

Är nödvändiga vid det upphöjda trycket i urinröret, den uppblåsta tonusen av muskler i en urinblåsa. Men drogerna i denna åtgärd är ineffektiva om det finns innervation av bäckensbottenmusklerna eller deras dystrofi.

Ökad immunitet

Företräde bör ges till lämplig näring kompletterad med vitamin-mineral komplex.

Andra möjliga metoder

För den huvudsakliga behandlingen ordinerar läkare ofta ytterligare förfaranden som underlättar sjukdomsförloppet och bidrar till en snabb återhämtning:

 • Massage i prostata. Hjälper normalisera cirkulationen av utsöndringen av prostata. Men det är kontraindicerat vid allvarlig exacerbation av körteln och sjukdomar i ändtarmen.
 • Sjukgymnastik. Ultrafores eller laserbehandling används. Det är möjligt att använda lera och microclysters med hjälp av vätesulfid mineralvatten.
 • Växtbaserad behandling. Sådan terapi är inte en panacea, men det hjälper mycket i komplexet med anläggningstillgångar.

Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att fizvozdeystvie inte alltid är användbar i sjukdomen. I förhöjningsskedet rekommenderas varken massage eller fysioterapi. De kan provocera ännu mer inflammation i tillväxten.

Vad kan man förvänta sig i framtiden?

Är det möjligt att bota sjukdomen helt? Denna fråga ställs av många patienter som har stött på prostatit. Det finns hopp om återhämtning, men de är små. Enligt experterna sker fullständig återhämtning i sällsynta fall. Ofta går sjukdomen in i ett tillstånd av eftergift och manifesterar sig inte fram till nästa sammanflöde av negativa faktorer som leder till en förvärring.

Huvudskälet till detta fenomen är inte inkompetensen hos den behandlande läkaren, som inte föreskriver effektiva droger eller inte ordinerar behandlingsförloppet på rätt sätt. Sjukdomen utlöses ofta på grund av patienterna själva. Så snart reliefen kommer, försvinner rädslan för sjukdomen, alla droger går till bakgrunden, och männen återvänder till det vanliga sättet att leva.

Konsekvensen av denna inställning är immuniteten för negativ mikroflora till föreskrivna läkemedel. Varje efterföljande kurs med exacerbation åtföljs av starkare droger som stör sig på andra organ.

För att besegra kronisk prostatit behöver du rätt inställning och lita på din läkare. Men det är viktigt att inte bara uppfylla alla sina rekommendationer, utan också att ompröva din livsstil:

 • bli av med dåliga vanor,
 • justera maten,
 • att gå in för sport.

Även om det är svårt att prata om det slutliga botemedlet, även i det här fallet, kommer efterlevnaden av en ny livsstil att garantera att kronisk prostatit lindrar, eftergivenhet, kanske till och med blir livslång.

Hur förekommer kronisk prostatit i remissionsfasen?

Många män över 40 år har kronisk prostatit, vars eftergift kan tas som ett hälsosamt tillstånd, men det är det inte. Remission hänvisar till perioden för en kronisk sjukdom, karakteriserad av fullständig frånvaro eller avslappning av symtom. Människor accepterar ofta felaktigt detta villkor för återhämtning, glädje över segern över sjukdomen. Vad är deras besvikelse och överraskning när symtomen visas igen.

Förlossningen kan vara fullständig, det vill säga symtomen försvinner alls och varar i flera år fram till slutet av livet. Och kanske ofullständig: då varar det ca 3 månader och symtomen är bara svagare. Med kronisk prostatit tenderar patienterna att uppnå fullständig remission och upprätthålla detta tillstånd, och ofullständig remission kan vara en förföljare av förvärring, en slags lugn före stormen.

Prostatakörteln är under blåsan, den skyddar den från att få den seminalvätska och producerar en viktig del av det - prostatens hemlighet. Inflammation av prostata kallas prostatit. Denna sjukdom är de senaste årens svåra för män. Detektera det i de tidiga stadierna är mycket svårt, och vid senare tidpunkt går sjukdomen till ett kroniskt stadium, vilket är nästan omöjligt att bota.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk prostatit

För att förstå hur man behandlar prostatit och uppnå eftergift måste man ta reda på hur sjukdomen uppträder i kroppen. Det finns en chans att detta kommer att hjälpa någon att skydda sig från sjukdomen.

Varför försvinner prostatakörteln?

Den andra faktorn som kan leda till sjukdomen i framtiden är permanent hypotermi. Och ändå - oregelbunden avföring, problem med mag-tarmkanalen, brist på sexliv och strama kläder. Allt detta orsakar stagnation av blod och utsöndring av prostatakörteln, vilket i vissa fall leder till utvecklingen av prostatit.

Att upprätthålla en felaktig livsstil (brist på fysisk aktivitet, överdriven alkoholkonsumtion och rökning) kan också leda till prostata sjukdom, liksom stress, kronisk trötthet och andra irriterande nervsystemet.

Hittills är miljöpåverkan på hälsan relevant. Till och med dålig ekologi kan orsaka sjukdomens utveckling. Som en ytterligare stimulans kan denna faktor spela en mycket viktig roll.

Steg av prostatit

Det finns 4 stadier av sjukdomsförloppet under perioden av exacerbation, vilka skiljer sig från varandra i symptomatologi:

 1. Alternativ.
 2. Exudative.
 3. Spridningsstadiet.
 4. Sklerotiska förändringar.

Det alternativa skedet kännetecknas av smärre smärta under urinering och i testiklarna på grund av starten av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Patienterna klagar också på snabb utlösning, frekvent uppmaning att urinera och obehag i ljummen. Obehagliga känslor kan vara i åratal, men män sällan uppmärksammar det.

I exsudativ period ökar smärtan, urinering blir vanligare och smärta sträcker sig till suprapubic regionen. Också det är obehag vid samlag, urinering och erektion.

Spridning kännetecknas av en fördröjd utbrott av seminalvätska och en minskning av intensiteten i urinströmmen. Minskar sexuell lust, trötthet, irritabilitet och svettning.

Hälsosam och inflammerad prostata

I sista etappen är prostatakörtelvävnaden skrynklig - sklerotiska förändringar uppstår. Visa tyngd i sakrummet och försvagningen av erektionen. Att leva ett fullt liv under denna period är nästan omöjligt.

En sjukdom som inte har behandlats i tid kan omvandlas till cancer, cystit, adenom, etc. I samband med dysfunktion av prostata utvecklas infertilitet. I nästa period av förvärring efter eftergivenhet fortskrider den med förvrängd kraft, så det är viktigt att inte luras.

Hur man uppnår eftergift

Läkare har inte optimistiska förhoppningar att fullständigt bota patienten för kronisk prostatit. De försöker bara nå scenen för fullständig remission, helst - en livstid. För patienten är scenen för fullständig remission och botemedel inte annorlunda, eftersom i båda fallen smärtsamma känslor, frekvent uppmaning att urinera och andra obehagliga symtom på sjukdomen stör inte honom. Det enda som kan bli ett tecken på skillnad i remission är behovet av förebyggande åtgärder och regelbundna undersökningar.

Även om du är säker på att sjukdomen saknas måste du genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Du behöver besöka honom så ofta som en tandläkare. Och med det minsta obehaget bör spelas in i receptionen. Identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna är svår även för läkare. Prata om en man som hoppas på sin egen hälsa och förnekar eller märker inte symptom, inte ens värt det.

Om prostatit redan har gått till det kroniska skedet, för att uppnå ett stabilt resultat är det nödvändigt att uppfylla läkarens instruktioner oklanderligt. Han kommer att ordinera antibiotika och droger som ökar immuniteten. Ytterligare åtgärder - rektal massage i prostata och fysioterapi.

Behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit utvecklas annorlunda för varje man, så en fullständig undersökning utförs på sjukhuset för att ta reda på sjukdomsbilden och möjlighet att välja en individuell behandlingsplan.

Självmedicinera inte! Traditionell medicin, testad av många generationer, är bra, men glöm inte att det för tillfället inte är samma ekologi. Vem vet vilka ämnen som kastas från plantans rör, ackumulerade ett löv av en medicinsk växt. Dessutom använder folk ofta obefintliga recept på mormor, och råd från Internet, naivt pressar på bilder med inskriptionen "För att bota prostatit behöver du bara...". Initiativets manifestation i detta fall kan leda till allvarliga konsekvenser i form av en bukett av andra, ännu mer hemska, sjukdomar.

Som ett tillägg appliceras växtbaserad behandling

Att säga exakt vad som kommer att tilldelas en viss man är omöjligt. Men antibakteriell terapi är vanligtvis den första att göra. I de flesta fall är sjukdomen orsakad av olika mikroorganismer, så läkare föreskriver antibiotika. För att inte vara beroendeframkallande ändras de var 10: e dag. Hormonbehandling gör det möjligt att hitta en balans mellan manliga och kvinnliga könshormoner, som bryter ned som en följd av dysfunktion i prostatakörteln. Dessutom, som en extra behandling, som inte är den viktigaste och obligatoriska delen av det, används växtbaserad terapi.

För att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen används fysioterapi i form av ultraljudsvågor. Om sjukdomen inte befinner sig i akutstadiet, föreskrivs rektalmassage av prostata. I de mest försummade fallen, när det inte finns något hopp om återhämtning på mer skonsamma sätt, kan kirurgiskt ingripande krävas.

Förebyggande åtgärder vid remission

Kronisk prostatit i åldringsstadiet är farlig eftersom det kan vara vilseledande och få en man att flytta bort från behandlingsplanen. Särskilda åtgärder för att bekämpa sjukdomen under denna period är inte nödvändigt, men rekommenderas att följa vissa regler att sjukdomen inte passerade i det akuta skedet.

Förstärkning av immunitet är en viktig förebyggande åtgärd!

Det rekommenderas att undvika överhettning och överkylning, upprätthålla en konstant temperaturreglering. Ta hand om din immunitet: att gå i frisk luft, spela sport och äta bra hjälper till med detta. Du kan ta en kurs av vitaminerna A och E för samma ändamål.

Du bör ompröva din garderob, bli av med klara kläder. Det kan vara en av anledningarna till sjukdomsuppkomsten, eftersom det blockerade blodens tillgång till organen. Var uppmärksam på din mat. Mat som orsakar frekvent förstoppning och stör det normala funktionen i mag-tarmkanalen kan påverka sjukdomsförloppet i en negativ riktning.

Kronisk prostatit är en farlig sjukdom inte bara på grund av mycket obehagliga symptom och konsekvenser, men också på grund av den eftergivelse som är karakteristisk för varje kronisk sjukdom. Emellertid skiljer sig prostatit i att under sjukdomen, på grund av dess specificitet och tabu i samhället, lider nervsystemet hos en person väsentligt. Konstant stress, rädsla för exponering och regelbundna besök på sjukhuset kan orsaka depression, attacker av hypokondrier och andra psykiska störningar.

På grund av sjukdomseffekten på nervsystemet kan efterlevnadsperioden uppfattas felaktigt av patienten. Patienten kan känna sig helt botad och känner sig helt säker. Därför kan förebyggande och undersökning av en läkare glömmas som en hemsk dröm. I vilket fall som helst är det nödvändigt att hålla sinnet rent och nyktert om sin position och inte ge upphov till bedrägeri av sin egen organism.

Remission för kronisk prostatit

Hittills har nästan en tredjedel av medelålders män, det vill säga efter 45 år, lider av en sjukdom som kronisk prostatit (inflammation i prostatakörteln).

Trots den ganska höga utvecklingsgraden av moderna mediciner är inte otvetydiga källor till prostatit namngivna. Det finns ett antal skäl som tillsammans kan provocera det, det är allt. Dessutom finns det ett visst förhållande mellan sjuklighet och ålder, ju äldre en man desto större är sannolikheten för en sjukdom.

Liksom för att fastställa orsakerna kan medicin inte klara av denna patologi än, men det är möjligt att övervinna symtomen helt eller delvis. Kronisk prostatit i remissionstrinnet - det är det som patienterna och behandlande läkare strävar efter. Remission är en av de perioder av manifestation av kronisk prostatit, när symtomen är obetydliga eller de är inte alls. Sällan tycker patienten att han är helt botad, eftersom symptomatologin är helt frånvarande, men återfall kommer inte att vänta på tillfällighet om vissa faktorer.

Komplett och delvis remission

Medicin är inte optimistisk om fullständig härdning av kronisk prostatit. Det maximala önskade resultatet av behandlingen är att uppnå remission under hela livet.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Återbetalningen av denna patologi är uppdelad i fullständig och partiell. Komplett - kännetecknas av en stabil försvinnande av nästan alla symtom. För patienten är i sin tur botemedel och fullständig remission praktiskt taget densamma. Den enda skillnaden är behovet av regelbundna förebyggande undersökningar från den behandlande läkaren, som bör utföras så ofta som att besöka tandläkaren (minst en gång per år). Och med utseendet på sjukdomens minsta tecken bör du genast gå till sjukhuset.

Delvis remission bekymrar alltid läkare - det här är den period då alla symptom på inflammation inte uppträder inom kort tid (1-3 månader). Ofta är det bara lugnt före stormen, före en kraftig förvärring av sjukdomen.

Även i avsaknad av symtom på sjukdomen är det nödvändigt med regelbundna besök hos läkaren och några undersökningar.

Endast en specialist, förutom antibakteriell terapi, kommer att kunna välja ytterligare behandlingsmetoder, till exempel fysioterapi (mikrovåg hypertermi laser terapi, lera botemedel, phono och elektrofores), prostata massage eller immunostimulantia. Efter allt beror persistensen och varaktigheten av remission med kronisk prostatit huvudsakligen på patienten, hur exakt han kommer att följa läkarens recept.

Läkemedlet säger att om det inte finns några symtom i fem år kan du prata om en komplett botemedel mot kronisk prostatit. Dessa fall är enkla och vägen till ett sådant resultat är inte lätt. Förutom läkemedelsbehandling är det nödvändigt att använda alla möjliga förebyggande åtgärder och för att undvika faktorer som bidrar till återfall.

Stage av utveckling av sjukdomen

Liksom varje kronisk sjukdom utvecklas kronisk prostatit inte snabbt, medicin skiljer flera steg i sin utveckling.

Stegor av patologi bildning:

alternativ

Observerad, obehag i underlivet, i ljummen, skrotum, frekventa besök på toaletten. Ett sexuellt område - en snabb utlösning. Obehagliga känslor kan vara många år, men patienter brukar ignorera dem.

exsudativ

På detta stadium är smärtsyndromet mycket uttalat, smärtan sträcker sig till skönhetsområdet. Hyppig, smärtsam urinering, erektion. Sexuellt samlag är smärtsamt, särskilt i slutet.

proliferation

En ständig önskan att gå ner på behovet, det finns en känsla som inte är helt utmattad bubbla. Varaktigheten av sexuella handlingar ökar på grund av långsam frisättning av fröet.

sklerotisk

Erektionen är signifikant minskad. Vanliga önskningar ger inte en person sinnesfrid hela dagen och natten. Smärta i sakrummet och i ländryggen noteras.

Ett sådant intimt problem som kronisk prostatit är ofta obehandlad länge, gömmer patienter sin närvaro från nära människor och det leder till allvarliga problem.

Behandling av prostatit i eftergift och förvärring

Kronisk prostatit är inte en lätt sjukdom, vilket manifesterar sig som en periodisk förvärring av symtom som växlar med sin temporära försvagning. Vid återfallet är principen om läkemedelsbehandling otvetydig och det finns ett klassiskt system för genomförandet. Men behandling vid remissionstiden är en kontroversiell fråga, i det synsätt som det inte finns någon överenskommelse för, eftersom symtomen på detta stadium är något märkliga:

 • Psykologiska svårigheter kommer fram och manifesterar sig i form av depression och psyko-statisk instabilitet i samband med problem i den sexuella sfären.
 • ångest ger en känsla av ont i perineum, könsorgan, nedre delen av ryggen;
 • periodisk oförklarlig smärta
 • Närvaron av en känsla av erotik vid urinering (ibland), en mer frekvent önskan att gå på toaletten för att urinera i en liten mängd urin.

Många läkarkonflikter är relaterade till frågan om huruvida man ska föreskriva antibiotikabehandling i remissstadiet. Ett antal experter är säkra på att antibiotika behövs i alla fall av sjukdomen, eftersom bakterier från körteln kanske inte hamnar i prostatens hemlighet, vilket tas för laboratorietestning.

Vissa läkare är säkra på att det inte finns något behov av antibakteriella läkemedel i den asymptomatiska perioden av sjukdomar (remission) och i den abakteriella formen. Taktik av behandling i detta fall bör ta hänsyn till orsaken till patologins utveckling och ha en antiinflammatorisk natur, för detta ändamål:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). De minskar intensiteten av inflammation, har smärtstillande effekt. Beroende på graden av svårighetsgrad, förskriva starka droger i denna grupp, svag eller kombinerad verkan.
  antivirala läkemedel;
 • vasodilatorer. De förbättrar blodcirkulationen i körtelvävnaderna, vilket minskar nivån på stagnation.
 • immunomodulatorer. Dessa droger ökar kroppens försvar i kampen mot kronisk inflammatorisk process. Utnämningens lämplighet bestäms av immunologen. Denna grupp av läkemedel har ofta också antiviral aktivitet;
 • alfa-adrenoblocker, alfa-blockerare ordineras för att sänka och höja blodtrycket, förbättra tonen i de släta musklerna i blodkärl och urinblåsa. Men de måste ta en ganska lång period för att uppnå önskat resultat. Ej visat för alla patienter;
  antidepressiva medel och läkemedel av lugnande egenskaper, är obligatoriska för patienter som lider av erektil dysfunktion;
 • komplex av fysisk kultur med medicinskt syfte, för bildande och förstärkning av en grund för inre organ i ett litet bassäng.

Konsekvenser av kronisk prostatit under remission

Med tiden kan inflammationen spridit sig utanför prostatakörteln, eftersom det påverkar urinvägarna, och som en följd utveckla en cystit, pyelonefrit.

Konsekvensen av kronisk inflammation i prostata kan också bli infertilitet. Belägen inuti de infekterade organs patogener skadar spermatozoa, vilket leder till en minskning av deras förmåga att röra sig. När körteln är kontraherad, i spridningsskedet, ersätts klyvvävnaden med en bindväv. Minskar utvecklingen av hemligheten och snart stannar järnet i allmänhet för att utföra sina funktioner.

Bristen på behandling leder till bildandet av stenar i prostata vävnader som skadar dem och därigenom provocerar ett nytt och nytt återfall av sjukdomen. Medicin citerar nedslående data om utvecklingen av cancer eller adenom på grund av obehandlad kronisk prostatit. Allt ovanstående slutar ofta med ett kirurgiskt ingrepp.

Hur förlänger remission

För att förhindra återkommande bör man uppmärksamma livsstil och förebyggande åtgärder om en man diagnostiserades med kronisk prostatit. Avlägsnande av denna sjukdom medför en ständig efterlevnad av vissa livsbetingelser:

 • det är nödvändigt att övervaka temperaturregimen, överhettning och hypotermi är de värsta fienderna i sjukdomen som diskuteras. Oönskade frekventa bad- och bastubesök.
 • frekvent vistelse i frisk luft, korrekt näring, andningsövningar, allt detta kommer att vara användbart för kroppens allmänna tillstånd,
 • Det är önskvärt att följa en specialdiet med minskat innehåll av akuta och betade ingredienser.
 • Det är nödvändigt att öka antalet produkter rik på vitaminerna A och E, spårämnen, särskilt zink och selen.
 • försök att leda en mer aktiv livsstil, även om arbetet är mest sedentärt, måste du regelbundet göra några övningar för att förbättra blodtillförseln till bäckenorganen;
 • vägran att röka och alkoholmissbruk är obligatoriskt om rökavbrott inte är möjligt, minska antalet cigaretter;
 • under perioder som bidrar exacerbation av kroniska sjukdomar (vår, höst), även om patienten är i remission djup, är det nödvändigt att genomföra en kurs fizioprotsedur (bad, zonterapi, aromaterapi), medicinering för förebyggande av exacerbationer;
 • Det är nödvändigt att ompröva garderoben, att ta bort saker från den, underkläder som stramar kärlen och att ge företräde åt naturliga vävnader.
 • Det är väldigt viktigt att blyga bort från oskyddade sexuella kontakter, för att skapa ett sexuellt liv. Det bör noteras att kroppen hos en man som en gång fick ont ​​i prostatakörteln är mer benägen för utseendet på följande. Och varje ny exacerbation är mycket tyngre än den tidigare och behandlas mycket svårare;
 • Den primära rollen i bildandet av återfall spelas inte ens av sexuell avhållsamhet, utan genom att rytmen av sexuellt liv följs. För att upprätthålla den etablerade periodiciteten i den sexuella sfären är det nödvändigt att tillgripa masturbation;
 • förekomsten av kronisk foci av infektion i kroppen är oacceptabelt, även karies tänder, bihåleinflammation, halsfluss, varig hudsjukdom - det är ett tillfälle att besöka anläggningen,
 • Ett integrerat sätt att bekämpa sjukdomen är viktigt. I annat fall kommer patienten att gå i en cirkel, som då kan leda till ett adenom av svår form, den enda behandlingsmetoden som är kirurgisk ingrepp.


Även om symptomen inte dyker upp - du kan inte ignorera den planerade planen för behandling och förebyggande aktiviteter och det här är ingen ursäkt för att glömma vägen till din läkare. Oavsett hur djup eftergift ger det ingen garanti för att inflammationen inte kommer tillbaka igen.

De flesta patienter som framgångsrikt behandlar kronisk prostatit lever i normal normal rytm. De har inga problem med erektion och ejakulation, medan sex med en sådan sjukdom inte bara är skadlig men också användbar.

När det gäller kronisk patologi, för kronisk prostatit är en fullständig botning en oändlig lång remission.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.