Huvud
Symptom

Kronisk prostatit - symtom och behandling

Kronisk prostatit är en långvarig inflammation i prostata, med symtom som ofta saknas, varför det mesta av den manliga befolkningen inte vet om sjukdomen.

Utvecklingen av kronisk form av prostatit är en följd av en akut process, även om det i praktiken är sällsynt. I regel börjar inflammatorisk kronisk prostatit gradvis, utan några obehagliga symtom och känslor, detekteras sjukdomsförloppet i en olycka, när man undersöker ultraljud.

Kronisk form påverkar både unga män och medborgare i mitten och åldern. Dessutom hotar prostatit de som, genom sin verksamhet, har en lågaktivitetslivsstil, känner överdriven fysisk ansträngning på skrotet och avstår från sexuell avhållsamhet.

klassificering

Enligt den moderna klassificeringen av prostatit, som utvecklades 1995, finns det flera kategorier av sjukdomen:

 1. Akut bakteriell prostatit (OBP) är den vanligaste och lätt diagnostiserade typen av prostatit. Det orsakas oftast av bakteriell infektion och diagnostiseras lätt på grund av typiska symtom. Akut bakteriell prostatit kan förekomma vid vilken ålder som helst. Symtom inkluderar smärtsam urinering, oförmåga att helt tömma urinblåsan, smärta i underlivet, ryggen eller bäckenområdet. Det kan finnas feber tillsammans med frossa.
 2. Kronisk bakteriell prostatit är en sjukdom med typiska symtom på kronisk inflammation och ett ökat antal bakterier och leukocyter i urinen och utsöndring av prostata efter dess massage.
 3. Kronisk prostatit (CP) är den vanligaste formen av prostatit. Det är i de flesta fall en konsekvens av akut bakteriell prostatit (ej behandlad eller dåligt behandlad). Om det finns symptom, fortsätter de i form av smärta i könsorganen eller i bäckenet, svårigheter med urinering eller smärtsam urinering och ejakulation.
 4. Asymptomatisk inflammatorisk prostatit - med denna form av sjukdomen är de klassiska symptomen på prostatit frånvarande, och själva sjukdomen upptäcks av misstag när du kontaktar kliniken av annan anledning.

I närvaro av en smittsam komponent talar man om en bakteriell (infektiös) kronisk prostatit; i frånvaro av mikrobiella patogener - om icke-bakteriell (icke-infektiös) prostatit. Man tror att 90-95% av alla fall har icke-bakteriell kronisk prostatit och endast 10-5% - bakteriell.

skäl

Framväxten av kronisk prostatit kan bidra till ett antal faktorer. Först och främst är det:

 1. STDs: chlamydia, ureaplasma, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, Trichomonas, gonokocker, svampar släktet Candida, Escherichia coli (Escherichia coli) kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 2. Överträdelse av blodcirkulationen i det lilla bäckens organ (trängsel i prostata leder till inflammation).
 3. En stillesittande livsstil (förare, kontorsanställda, tjänstemän);
 4. Förlängd sexuell avhållsamhet, avbruten samlag eller artificiell förlängning av samlag
 5. Regelbunden hypotermi (älskare av extrem vila: dykning, surfing, paddling och skidåkning);
 6. Betonar: mental och fysisk överbelastning

För utvecklingen av kronisk prostatit är viktigt att inte så mycket närvaro och aktivitet av mikroorganismer boleznenovornyh hur mycket staten bäckenorganen och blodcirkulationen i dem, närvaro av åtföljande sjukdomar, graden av försvarsmekanismer.

Symtom på kronisk prostatit

Oftast, med utvecklingen av en kronisk form av prostatit, är symtomen nästan utan att störa en man. I det här fallet kommer alla tecken på akut prostatit inte att manifesteras på något sätt eller uppenbaras i mindre utsträckning.

De vanligaste symptomen på kronisk prostatit hos män är:

 • periodiska smärtor och obehag i perineum;
 • obehagliga känslor i avföring och urinering
 • bestrålning i anus, lår, testiklar;
 • urladdning ur urinröret.

Förändringar i sjukdomsbilden, som inte redan är mycket ljusa, kan vara så obetydliga att patienter med kronisk prostatit inte tar mycket uppmärksamhet åt dem.

Förstöring av kronisk prostatit

Försvåringen av sjukdomen är i regel åtföljd av följande symtom:

 • smärta och brännande i urinröret
 • ökad uppmaning att urinera
 • smärta i underlivet, perineum och rektum
 • tecken på minskning av männs sexuella aktivitet
 • smärta under avföringens skull.

Enligt vissa läkare kan också urskilja psykologiska symptom på kronisk prostatit, som omfattar irritabilitet, oro, trötthet, humör, sömnstörningar, depression och besatthet.

Bestäm alla symtom på en gång i patienten är nästan omöjligt, för en man visar vanligen bara 2-3 tecken på sjukdomen. Till exempel är de vanligaste erektil dysfunktion och smärta i underlivet.

Varför kan prostatit orsaka infertilitet?

Det faktum att prostatakörteln ger en speciell hemlighet som säkerställer spermatozoas livskraft. Vid inflammation förvärras sekretorisk funktion hos prostatakörteln, vilket oundvikligen påverkar spermiernas kvalitet.

Dessutom är prostatakörteln aktivt involverad i reglering av testosteronproduktion och erektionsprocessen. Därför orsakar kronisk prostatit en minskning av erektilfunktionen, upp till impotens. Dessa scenarier av sjukdomsutvecklingen kan emellertid undvikas om vi genomför en snabb och kompetent behandling.

diagnostik

Följande procedurer behövs för att diagnostisera / motbevisa diagnosen:

 • rektal undersökning
 • mikroskopi av prostatsekretion;
 • sår utsöndringen av prostata för känslighet mot antibiotika;
 • analyser för sexuellt överförbara sjukdomar;
 • transrektal ultraljud.

Ibland utförs endoskopiska och urodynamiska studier.

Hur man behandlar kronisk prostatit

Om en man har kronisk prostatit, är behandlingen alltid lång och svår. Dess längd beror direkt på sjukdomsfasen, där patienten vände sig till specialisten. Terapi förutsätter ett integrerat tillvägagångssätt, det vill säga en kombination av flera metoder:

 • antibakteriell terapi;
 • massage i prostatakörteln;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • korrigering av kost och livsstil;
 • användning av folkmekanismer
 • kirurgisk behandling.

Vidare används antiinflammatoriska och antispasmodiska medel vid terapin av den kroniska formen av sjukdomen.

medicinering

Valet av läkemedel beror på orsaken och symtomen på sjukdomen. För att bota kronisk prostatit av infektiös etiologi används antibakteriella läkemedel:

Analgetika och icke-hormonella antiinflammatoriska läkemedel används för att eliminera inflammatoriska fenomen och smärtssyndrom.

Även under de senaste åren, behandling av kronisk prostatit passerar använda droger som tidigare för detta ändamål är inte tillämpas: alfa-1-blockerare (terazosin), inhibitorer av 5-a-reduktas-hämmare (finasterid), inhibitorer av cytokiner, immunosuppressiva (cyklosporin), läkemedel som påverkar utbytet urat (allopurinol) och citrater.

sjukgymnastik

Förbättra trofism prostatavävnaden och påskynda läkningsprocessen och hjälpa vissa sjukgymnastik behandlingar såsom laserterapi, elektrofores, transrektal mikrovågsugn hypertermi, fonofores och andra.

Även med kronisk prostatit, terapeutiska varma bad, mudterapi, kan speciella klaffar ordineras.

Massage i prostata

Förbättrar dräneringen av prostatsekretionen och mikrocirkulationen vid nivån på detta organ, vilket i sin tur bidrar till patientens snabba återhämtning.

Massage i prostata kan inte göras med akut prostatit, hemorrojder, sprickor i ändtarmen. Prostatamassage kombineras vanligtvis med antibiotikabehandling. Många kliniska studier har visat stor effektivitet vid sådan behandling.

drift

Eventuellt kirurgiskt ingrepp för att ta bort de drabbade områdena i prostata.

 • Transuretral resektion är en operation som utförs under epidural eller intravenös barbituratanestesi. Postoperativ återhämtningsperiod varar inte mer än en vecka.

Metoderna, som involverar behandling av kronisk prostatit, bestäms av en urolog på basis av diagnostisk information och hans praktiska erfarenhet. Att genomföra oberoende terapi hemma baserat på feedback på Internet är full av konsekvenser.

Behandling av kronisk prostatit

Prostatit är en maskulin sjukdom. Det kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Det flyter smärtsamt nog och orsakar obehag för mannen. Samtidigt ignorerar många problemet, vilket därmed bara förvärrar deras tillstånd. Som ett resultat blir den akuta formen av sjukdomen kronisk. Dess symptom manifesterar sig med en viss periodicitet, då de helt försvinner.

Frågan om hur man bota kronisk prostatit är mest relevant i denna situation.

funktioner

Nyligen klagar fler och fler män på att brinna, motstå, smärta vid urinering, försämrad kraft och nedsatt reproduktionskapacitet. I grund och botten är allt detta ett tecken på prostatit. Som praktiken visar det att det finns många orsaker till att det förekommer och påverkar kroppens åkomma vid olika åldrar.

Endast snabb och korrekt behandling hjälper till att bli av med sjukdomen. Därför vid de första tecknen är det viktigt att konsultera en läkare. Han kommer att genomföra en serie undersökningar, tilldela test och utföra andra förfaranden. Baserat på de erhållna resultaten kommer en diagnos att göras och den mest effektiva behandlingsmetoden kommer att bestämmas.

Men många män är känsliga för detta ämne, så de försöker dölja sina brister. Som ett resultat är sjukdomsflödet komplicerat och den akuta formen blir kronisk. Med den senare är det mycket svårare att hantera, det tar mer tid och ansträngning. I det här fallet kan du inte göra utan några begränsningar och följa vissa rekommendationer. Dessutom kommer en typ av behandling inte att ge önskat resultat, de kommer att behöva en kombination.

behandling

Patienter med kronisk prostatit är intresserade, kan botas och hur man gör det. Denna fråga är ganska logisk, eftersom varje man vill leva ett normalt liv utan att uppleva obehag. Behandling av prostatit hos män är en komplex och tidskrävande process. Det kräver en korrekt och ansvarsfull inställning. I det här fallet, engagera sig inte i självmedicinering, det är bättre att söka hjälp från en specialist och endast under hans övervakning för att utföra den nödvändiga manipuleringen.

De huvudsakliga behandlingsmetoderna för prostata innefattar:

 • Traditionell medicin;
 • Mottagning av läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • Termisk effekt;
 • Elektroterapi och laserterapi;
 • Överensstämmelse med kost.

Dessutom finns det flera tillvägagångssätt för behandling, vilket beror på typen av sjukdom: bakteriell och abakteriell. För den första typen av sjukdom är antibiotikabehandling ett bra alternativ. Förloppet av sådan behandling är bestående, men effektiv. Vid behandlingen av den andra används ett starkt läkemedelsflöde, vars verkan syftar till att förstöra den infekterade mikrofloran. Dessutom elimineras stagneringsfaktorerna.

Under behandlingen används ofta ytterligare förfaranden. Till exempel, transrektal massage. Det är ganska effektivt i kronisk prostatit. Det utförs av en specialutbildad person. I grund och botten har dessa färdigheter en läkare. Massageens längd är 12-15 procedurer, som utförs i en månad.

Också fysiska övningar är fördelaktiga för organismen hos en patient med kronisk prostatit. Till exempel, jogging på morgonen och på kvällen, simning. Huvudsyftet med övningen är att påskynda cirkulationsprocessen i kroppen, vilket ger den ytterligare styrka. Dessutom har de en positiv effekt på ben och bäckens tillstånd, vilket ofta leder till stasis som leder till prostatit.

Många experter rekommenderar att du härdar kroppen. Denna procedur kompletterar endast behandlingen av kronisk prostatit. Eftersom det aktiverar arbetet i alla organ i patientens kropp.

Traditionell medicin

Folkrättsmedel används ofta vid behandling av olika sjukdomar. Huruvida det är möjligt att bota kronisk prostatit på ett sådant sätt stör många. Användningen av örter, blommor, honung och bad är ganska effektiv i en sådan sjukdom. Som ett resultat kan du bota prostatit hemma. Och det är inte svårt att göra detta med minimala finansiella kostnader.

Effektivt hantera prostatit kan hjälpa dig att klara av följande folkmekanismer:

 • Grenar av hassel och tallnålar. Växter bör hällas med kokande vatten och låt dem brygga. Därefter häll i ett handfat och sitta i en vätska. Accept av ett liknande bad utförs lite varje dag i två veckor. Varaktigheten av ett förfarande är 15-20 minuter;
 • Fröer av pumpa. Denna växt är rik på zink, vilket är nödvändigt för den manliga kroppen. Han hjälper snabbt och effektivt att hantera många sjukdomar. Pumpens frön kan, som i sin rena form, vara 25-30 frön om dagen och brukade förbereda en speciell lösning. Den andra applikationen är som följer. Det är nödvändigt att mala fröna i ett grusliknande tillstånd. Detta kommer att hjälpa köttmjölkare. Lägg till dem honung i en mängd av 150 gram. Blanda alla ingredienserna noggrant och rulla dem i små bollar. Håll detta på en sval plats. Ät en eller två bollar om dagen före måltiderna. I det här fallet måste det noggrant tuggas
 • Honung och celandine. I grund och botten används detta läkemedel efter en läkemedelsbehandling för prostatit, när akut inflammation kommer att tas bort. Dessa ingredienser används för att förbereda en särskild avkok. Det är nödvändigt att ta en torr örtland och koka i 30 minuter. Därefter dräneras och läggs till honung. Efter kokning hälls buljongen i en glasbehållare och förvaras på en sval mörk plats. Använd det rekommenderas till 10 gram tre gånger om dagen innan du äter;
 • Buljong av havre. Det är nödvändigt att ta produkten och koka i 30 minuter. Därefter spänna och drick ett glas flera gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen på detta sätt är cirka två månader. Samtidigt är det nödvändigt att ta pauser var femte dag med avkokning. Under sådan behandling är det nödvändigt att vägra stark fysisk ansträngning. Till exempel besök på gymmet. Resultaten av behandling med folkrättsmedel kommer inte att hålla dig väntar, de kommer att synas om en vecka, men det borde inte stoppas. För att slutföra återhämtningen, och sjukdomen är borta för alltid, är det nödvändigt att slutföra en hel kurs;
 • Persilja. Denna växt har en rik komposition, som innehåller ett antal användbara och medicinska substanser. De hanterar helt och hållet de inflammatoriska processerna i könsorganet, återställer sitt arbete. För att bota kronisk prostatit måste du passera persilja genom en juicer. Den mottagna vätskan bör tas i mängden en matsked flera gånger om dagen. Du kan också använda plantans frön. De males till ett pulver, hälls med kokande vatten och kokas i tjugo minuter. Därefter svalka och drick en matsked innan du äter.

Bota en kronisk sjukdom kan vara och andra folkmekanismer. Till exempel malurt. Denna växt hjälper till att ta bort inflammation och döda en infektion av pyogen typ. Malurt måste gnidas med händer före användning. Därefter används en del av den i sin rena form, och den andra används för att förbereda ett speciellt avkok, vilket används för att spruta urinröret.

Positiv effekt på kroppen är direkt bitterhet, som har en växt. Det rengör kroppen av skadliga bakterier, vilka är de orsakande smittämnena för infektion. Bara på detta sätt kan du helt bli av med sjukdomen.

Schemat för användning av ett sådant verktyg är följande:

 • Vid behandlingens början är det nödvändigt att använda en nypa av en växt. Efter detta, var noga med att tvätta med ett glas vatten. Det är nödvändigt att genomföra förfarandet varannan timme. Behandlingstiden är därför tre dagar. Det spelar ingen roll när du äter. Dessa dagar rekommenderar den behandlande läkaren inte att ta pauser. Gräset måste tas också på natten med samma intervall;
 • Uppföljningsbehandling är bara på eftermiddagen. Det är nödvändigt att ha malurt på en nypa fem eller sex gånger. Varaktigheten av en sådan mottagning är fyra dagar;
 • På kvällen kommer ytterligare förfaranden med malurt att krävas. De presenteras i form av mikrocyklister. För att göra dem behöver du en tesked torrt gräs. Till det tillsätt ett glas vatten och laga det. Därefter filtreras buljongen och kyles till en temperatur av 37 grader. 50 ml vätska måste tas för förfarandet. Det genomförs genom injektion i anusen. Således observeras inte avföring. Ytterligare 50 ml av lösningen måste injiceras i urinröret. Behandlingstiden är en vecka. Om några dagar börjar stagnation framstå.

diet

För att få det önskade resultatet från behandling med folkmedicin, måste du följa en diet. Det består i att utesluta från kosten feta livsmedel, ägg, godis och mejeriprodukter. Dessutom måste du begränsa dig själv i brödkonsumtionen. Det är tillåtet endast i torr form och i en mängd som inte överstiger 200 gram per dag. Även under behandlingsperioden är det nödvändigt att vägra alkohol, cigaretter och andra skadliga ämnen.

Om vi ​​pratar om produkter som är tillåtna, så här inkluderar grönsaker och frukter. Eftersom de är rika på fiber, vitaminer och andra användbara ämnen. Du kan äta gröt, nötter och solrosolja.

medicinering

Folkmekanismer misslyckas ofta med att bota kronisk prostatit. I grund och botten används de i samband med läkemedelsbehandling eller utses efter det. Användningen av läkemedel i praktiken är mycket effektivare vid bekämpningen av sjukdomen. De hjälper snabbt att läka patienten.

I grund och botten, med läkemedelsterapi, föreskrivs antibiotika och rektala suppositorier. Den första tillåter att förstöra bakterierna som ledde till utvecklingen av sjukdomen. De måste användas mycket noggrant och strikt enligt ordningen. Eftersom de kan ackumuleras i prostatakörteln.

Det är också möjligt att behandla med rektala suppositorier. De tillåter dig att snabbt ta bort symptomen som åtföljer sjukdomen. Dessutom blockerar de inflammatoriska processen, har en mild effekt på rektumets väggar. Rektala suppositorier har inga biverkningar, som ofta uppstår vid användning av antibiotika.

I regel är kronisk prostatit härdbar. Det viktigaste är att följa rekommendationerna från den behandlande läkaren. Om det korrekta sättet att lösa problemet botas kommer det inte att bli svårt. Men ändå borde du inte ta med ditt tillstånd till den kroniska formen av prostatit, det är bättre att söka hjälp vid första skedet.

Så snart det finns obehagliga känslor i processen med urinering, är det värt att gå till läkaren. Han kommer att hjälpa till att fastställa orsaken till sjukdomen. Om det behövs kommer att välja en effektiv behandling för sjukdomen. Som ett resultat kan en man återvända till sitt vanliga liv utan att uppleva obehag.

Vad är kronisk prostatit och huruvida det kan botas

Sjukdomen är inte lätt eftersom kronisk prostatit börjar oftare - gradvis. En person vet inte att han är sjuk, skriver av de första tecknen som hjälper läkare att diagnostisera sjukdom, trötthet, sömnbrist, andra ögonblick i livet.

Det händer på grund av sjukdomens insidiousness i dess nästan asymptomatiska. Majoriteten av de sjuka, cirka 70%, känner periodiskt indirekta symptom. Vad händer med kronisk prostatit, vad är dess konsekvenser?

Diagnos av kronisk prostatit

Vad är prostatit, och varför är det kroniskt? Detta är en långvarig, mer än tre månader, dold eller tydligt flödande inflammatorisk process som påverkar prostata körtelns struktur. Allt, med vilket kroppen inte kunde klara sig snabbt och pålitligt, går in i krönikan. Det kan säga att det kan gå lethargiskt (men inte försvinner), det finns inga märkbara manifestationer. Periodiskt, med olika tidsavbrott hos patienter, ger en exacerbation.

En man kan inte misstänka en sjukdom, men processen fortskrider, förändringar ökar, i vissa fall blir oåterkalleliga. Själva namnet "kroniskt" indikerar försumligheten, sjukdomen långa. Cronen diagnostiseras. prostatit eller i det akuta skedet, när det är våldsamt läckande, eller av misstag, på förebyggande undersökningar.

Denna kronik var tidigare ansedd som en sjukdom av äldre ålder. Paradoxalt men parallellt med utvecklingen av medicinsk och läkemedelsindustrin har de flesta sjukdomarna blivit "yngre". Kronisk prostatit idag - inte ovanligt hos män i alla åldrar. Ungdomar riskerar att bli sjukare oftare än äldre. Speciellt med promiskuitet av sexuella kontakter - det optimala sättet att sprida urogenitala infektioner.

Maskering av symtomen för andra sjukdomar eller bara ett tecken på trötthet - gjorde kronisk prostatit den vanligaste sjukdomen hos män.

En av fem, som kom till doktorn, har en manlig patient, enligt statistik från läkare, denna sjukdom. De flesta lär sig om sjukdomen av misstag, genomgår rutinundersökning (läkarundersökning) eller genom att kontakta om obehag i bäckenområdet i vårdinstitutet. Ofta även - inte till urologen. Omdirigera till rätt adress till en man: en terapeut, en kirurg, en gastroenterolog.

Även läkaren förstår omedelbart att det är nödvändigt att behandla kronisk prostatit, det är inte alltid möjligt omedelbart. En specialist på vilken profil som helst vet vad det är - kronisk prostatit. Men symptomatologin skär med andra sjukdomar, ibland behövs förfinningar baserat på resultaten av ett antal undersökningar. Terapeuten kommer att förskriva endast generell, men redan på dem kommer att antas diagnosen och kommer att leda patienten till urologen.

symptom

De första manifestationerna är inte sjuka, och dess omgivningar med en verklig orsak brukar inte binda. Obehag i könsorganet sparkar på nervsystemet. Överdriven irritation, "explosiva" reaktioner på små föremål, följt av apati, sömnlöshet, svaghet, snabb trötthet, uppstår exakt på grundval av kronik i reproduktionssystemet. Aptit kan gå vilse

Bruising är obehagligt för andra, det anses vara ett infall, en "dålig karaktär". Det är svårt att ringa en sådan karaktär, mannen är utmattad av det faktum att allt inte är rätt för honom. Faktum är att dessa är symtom på kronisk prostatit, korrigering av tillståndet och adekvat behandling krävs.

Fortfarande karakteristiska för kroniska prostatit symptom:

 1. Ökande urinering.
 2. Smärtsamt, ger till ljummen, perineum, ändtarmen. Bestrålad permanent smärta och i pungen, huvudet på penis, gör hjärtkärnan ont.
 3. Urinering är smärtsam, speciellt början och slutet.
 4. Prostata påverkas, det är endokrina körteln. Fel i det endokrina organs arbete orsakar svettning, skakningar.
 5. Perineum verkar kallt - blodcirkulationen störs.
 6. Även färgen på huden ändras, lokalt, i projiceringen av zonen.
 7. Eventuell fördelning av en liten mängd prostatsekretion från penis. Detta orsakas av en svag ton i körteln: när en person stammar, kvarhåller inte järnet något av innehållet.
 8. Psykologiskt drabbas männen av ett brott mot den sexuella sfären. Kronisk prostatit fortskrider långsamt, inte akut, men påverkar sexuell funktion - starkt. Patologin i prostata stör störningen. Ejaculation lider också. Erection försvagas, ejakulation blir snabb, för tidig. Produktionen av testosteron - hormonet av maskulinitet - reduceras. Allt tillsammans leder till förlust av sexuell lust. En känsla av underlägsenhet bildas. En man av alla åldrar är viktig att känna sig som en man - i alla sinnen.

Bestäm arten av symtomen kan bara en läkare som är väl bekant med funktionerna i samband med kronisk prostatit.

Att ha missat symptomen på kronisk prostatit i ett stadium där patologi fortfarande är lätt att identifiera och behandla är också lättare, en man blir en urolog patient med en fördröjning.

Psyken är utformad så att människor inte kan tro på närvaron av sjukdomen under lång tid. Ännu att veta statistiken: var tionde är sjuk, mannen övertygar sig själv om att han inte är den tionde, det finns faktiskt nio mer. Hjärnan försöker skydda sig från stress. Men det här är strutsens läge (huvudet i sanden). Det blir inte lättare.

Varför uppstår symtom?

När symtomatologin uttrycks har den anatomiska och andra orsaker. Med kronisk inflammation orsakas inte bara smärta av själva processen.

En utvidgning av körteln leder till en klämning, minskning av urinröret i urinröret. Järnet omger den här kanalen, sveper den. Förstoring av prostata från inflammation gör att den stramar ännu tättare och klämmer ihop kanalen som leder urinen. Följaktligen symptomen:

 1. Genom den smala kanalen kan inte urinen passera fritt. Det visar sig vara en blekande jet och inte helt.
 2. Det är fortfarande en känsla att det inte finns någon fullständig tömning av blåsan. Som motsvarar sanningen.
 3. Urinering blir vanligare: nya portioner läggs regelbundet till kvarvarande urin i urinledarna. Mannen är tvungen att besöka badrummet ofta, särskilt det är utmattande - på natten.
 4. Att uppnå smärtor orsakas av både inflammatorisk process, nedsättning av kanalen och ett konstant överflöde av blåsan. Området av reproduktionsorgan är intenerat, så smärtan strålar både till närliggande organ och över bäckenregionen.
 5. Urineringens början och slut är smärtsamt, ibland tolkas det felaktigt som ett tecken på blåsor. Symtomen är liknande, men orsakerna till smärta är olika. Med cystit är inflammation täckt av urinblåsan, går smärtsamma impulser därifrån. Kronisk prostatit smärta symptom ger från långvarig inflammation i prostata.

Orsaker till sjukdomen

I sig själva uppstår inte prostatit och inte ens kronisk. Det bestäms nödvändigtvis av särskilda skäl. Det är inte alltid konsekvenserna av en långvarig obehandlad eller obehandlad akut process med samma namn. Även om övergången till krönikan från ett akut tillstånd är en av de möjliga orsakerna.

Det finns andra, inte uppenbara orsaker till kronisk prostatit. Ofta kommer en infektion i prostatakörteln från urinvägarna med uretrit. Processen ger inte en akut bild, det utvecklas implicit, nästan omärkligt. Uppmärksamhet och behandling är inriktad på primär infektion, patienten tänker inte på parallellbildning av kronisk prostatit av sekundär natur.

Det underlättar penetration av ett antal faktorer i prostatakörteln av mikroorganismer:

 • Infektion av anatomiskt nära strukturer - urogenitala organ och vägar;
 • Kateterplacering eller till och med en enda kateterisering av urogenitala kanaler, urinblåsan;
 • Stigande infektion (stigande riktning, intraprostatisk återflöde) upp i genitourinvägarna;
 • phimosis;
 • Diagnos med invasiva instrumentala metoder - nedsatt, skadad, vävnad är mer benägen för inflammation;
 • Oskyddad analsex.

Om immuniteten är på en nivå kan nästan någon av de angivna faktorerna neutraliseras av den.

Då kommer den smittsamma floran att besegras av kroppens försvar. Även när den träffar prostata i sig.

Undantag: en befintlig infektion. Organismen överblev inte det. Slutsats: det är väsentligt försvagat, misslyckades. Kan inte motstå ännu längre.

"Svala" immunitet, skjuta en man till en grupp som riskerar att förvärva prostatit i kronisk form och sådana orsaker:

 1. ARVI av någon etiologi, särskilt de som ofta uppstår. Virala lesioner påverkar inte bara immunsystemet, de är ofta komplicerade av sjukdomar i organ, system. Prostatakörteln kan väljas som ett mål.
 2. Berusning. Näringsmässiga, medicinska, mikrobiella, alkoholiska, - någon. Alla dess typer minskar försvaret.
 3. Stagnerande processer i bäckenområdet. Eftersom bäckenet placeras hela det reproduktiva systemet, och prostata, eftersom det är en viktig del, är det just där, lokalisering av stagnation i detta segment av kroppen, dålig cirkulation, och påverka den. Den hemlighet som utsöndras av körteln stagnerar, är dåligt eliminerad och utsätts för risk för infektion.
 4. Bildandet av njurstenar och ackumuleringen av salter i form av stenar i själva prostatakörteln. Dessa kränkningar hotar också att utvecklas till en inflammatorisk process.
 5. Depression av urinröret genom typen av förträngning (stricture). Den patologi som oftast förekommer hos män: strukturen hos urinröret är sårbar för denna sjukdom. Urinary canaliculus är smalt av naturen, det är också de manliga urinogenitala organen. Olika, som skadar den inre slemhinnan, orsakar störningar. Detta är processen för substitution av slemhinnan - en prolifererande bindväv. Täta ärrformar, kanalen smalnar. I allvarliga fall överlappar det. Allt detta orsakar stagnation av innehållet i blåsan och prostata. Utan snabb hjälp är utvecklingen av inflammation oundviklig.

Vårdslöshet är full av konsekvenser. Infektioner är mottagliga för behandling, och att det kan vara komplicerat av kronisk prostatit, för att bli orsak, vet inte många. Denna typ av utveckling av sjukdomen för unga och medelålders män, som är aktiv i sexuella termer, är typisk. Om de är oläsliga, oskäliga i samlag. Vissa infektioner, såsom klamydia, kan parasitera i kroppen i årtionden, förstör det gradvis. Och att få reda på - bara i de startade stadierna. Det är därför det är en krönika.

Typer av kronisk prostatit

Det finns flera typer av en sjukdom - prostatit:

 • Kronisk bakteriell;
 • Latent kronisk (bäckensmärta syndrom);
 • Asymptomatisk inflammatorisk;
 • Kongestiv kronisk prostatit.

Kronisk bakteriell

När den undersöks av en specialist avslöjs denna art utan speciella svårigheter. Han har typiska symptom: analyser visar detta. Och i urinen, och i en prostatisk hemlighet, frisläppt efter massage, bestäms bakterier och leukocyter. De och andra - ett ökat antal. När så är: hos män diagnostiserade av dessa tecken på kronisk prostatit. Prostatakörteln är inflammerad, bakterier parasiteras i den, i motsats till dem producerar kroppen leukocyter.

Latent kronisk

Den dolda formen. Pelvic smärta är närvarande, vilket är anledningen till det andra namnet: bäckensmärta syndrom. Det är kroniskt, mer än tre månader, det här är ett diagnostiskt tecken. Detta syndrom har två underarter: inflammatorisk och icke-inflammatorisk.

Inflammatoriskt syndrom av CTB (kronisk bäckensmärta) innehåller sådana symptom på hr. prostatit:

 • Smärt syndrom;
 • Leukocytos av urin, prostatisk sekretion, ejakulerande (analysen tas efter en prostata-massage).

Bilden är: det finns inflammation, det finns ett immunsvar (ett stort antal leukocyter) och bakterier i analysen - nej. Dold, latent, flytande inflammation, men det är kronisk prostatit, och behandling är nödvändig.

Asymptomatisk inflammatorisk

Denna art är svår att identifiera. Han ger inte symptom under en lång tid, typisk för kronisk prostatit. Patologiska förändringar i prostata förekommer, och inga klagomål, känner mannen inte denna process. Bland männen med kronisk prostatacancer är denna sjukdom, asymptomatisk inflammation i prostatakörteln, en tredjedel av patienterna sjuka.

Patologin detekteras vanligen på ett slumpmässigt sätt, med en parallell undersökning av de som har sökt andra orsaker.

De exakta orsakerna till sjukdomen har ännu inte fastställts. Antag förekomst av bakterier, men ändå otillgängliga för modernitets diagnostiska tekniker.

 • Körteln är förstorad, sclerosing foci bildas i den;
 • En ökning av nivån av PSA-blod (prostatiskt specifikt antigen);
 • Palpation av prostata är smärtsam, avslöjar heterogeniteten i strukturen, asymmetri, en ökning i orgeln.

En biopsi är nödvändig, det kommer att klargöra arten av den inflammatoriska processen. PSA leder till normen, behandling av denna typ av kronisk prostatit är just detta. Det utförs på poliklinisk grund. Periodiskt undersöks patienten för PSA-nivå, om nödvändigt, minskningsgraden av denna indikator - upprepningar.

Kongestiv kronisk prostatit: koncept, orsaker

Sjukdomen diagnostiseras så ofta att det är värt att notera sina egenskaper separat. Det är processerna av stagnation som är den främsta orsaken till prostatakronikens sjukdom. Och eftersom denna variation ofta finns. Ring det ännu - icke infektiös, infektionen var inte drivkraften för sjukdomsutvecklingen.

 • Hypodinami - vid vilken ålder som helst;
 • Oregelbundenhet av sexuella kontakter;
 • Sexuell abstinens (asketik);
 • Sexuella övergrepp;
 • Pelvic skador;
 • Vertebralt trauma;
 • Sjukdomar som knackar ner den optimala temperaturregimen i bäckenregionen, skapar en lokal temperaturökning;
 • Anomalier i strukturen och placeringen av blodkärl i geniturinvägarna;
 • Anatomiska defekter hos intilliggande organ (tarmar, urinblåsa);
 • Intoxications av något slag (industriella faror, rökning, alkohol, narkotikamissbruk);
 • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet (ryggraden, höftled);
 • Byt ut brott.

fysisk inaktivitet

Om mannen är inaktiv är arbetet stillesittande, han anser inte att tiden ska vara uppmärksam på nödvändiga, han löper stor risk. Venös stasis man kommer att ge. Detta gäller för segmentet av det små bäckenet - i synnerhet. Andra delar av kroppen har mer utrymme för rörelse. Och i bäckenet är blodcirkulationen trög, inaktiv.

Prostatakörteln, som en granatäpple, består av många små, sammanhängande körtlar. Mellan dem cirkulerar prostatainnehållet, dess hemlighet är ejakulatet. Prostatan har sitt eget avloppssystem, dess flytande innehåll rör sig, förnyar, matar spermierna. Utför vitala funktioner.

Med hypodynamik störs blodcirkulationen och dränering i körteln.

Oregelbundet sexliv

När en mans sexuella aktivitet är störd, med stora avbrott, kan det orsaka stillastående prostatit, för att tjäna som orsak. När allt kommer omkring är aktivitet bevarad, önskan och spänningen uppträder periodiskt och utsläpp är möjligt - inte alltid. Detta är en svår fysisk (och moralisk) situation: en smärtsam missnöjd önskan. Stagnerande fenomen upprepade gånger vid en sådan tid i prostatakörteln ökar. En kraftfull orsak till sjukdomen.

Sexuella övergrepp

Överskottet, såväl som bristen - är inte normen. Avvikelse från normer är alltid fylld. Överdriven exploatering av reproduktionssystemet är våld mot det. Järnet är utarmat, försvagat av det faktum att bristning orsakar en obalans mellan det fysiska och det emotionella. Utsläpp kommer att vara ofullständig, en del av hemligheten kommer att stagnera.

Pelvic skador

Ett tätt innerverat område med trauma som stör ledningsförmågan hos nervimpulser bidrar också till sjukdomen.

Vertebral skador

På liknande sätt - ryggraden i nerverna, och om det har drabbats av traumatiseringen, kan kärnens innervation störas, vilket leder till funktionsfel i den.

Ökad temperatur

Sjukdomar med hypertermi, som förekommer nära prostata, bryter mot dess optimala temperaturregim. Det sexuella systemet för män reagerar mycket noggrant för "inte egen" temperatur. Det är därför testiklarna tas ut för att undvika överhettning av spermierna.

Även i prostata bör den önskade spermatemperaturen bibehållas. Om det är högre, fungerar körteln inte ordentligt, stagnation är möjlig.

Osteokondros, koxartros

Violerat innervering, blodcirkulation. Och viktigast av allt, dessa sjukdomar begränsar allvarligt möjligheten till aktiv rörelse. Lumbar osteochondrosis tvingar patienten att skyddas mot onödiga rörelser. Coxarthrosis förändras gång, walking är smärtsamt. Naturligtvis sätter begränsningen av rörlighet och cirkulation också en dämpare. Det är väldigt fattigt i bäckenet. Eventuell prostatit expansion: kronisk eller stillastående - utvecklar snabbt en och / eller en annan.

Det finns övningar som hjälper till att lösa problemet, men inte många män utför dem. Det är värt att tänka på riskfaktorerna. Om du är sjuk vener (tromboflebit), eller diagnosen hemorrojder, det också - problemet med venös kronisk, ökar risken för kronisk kronisk prostatit grenröret.

Hur är det annorlunda om någon prostatit är stillastående?

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Symptom på kongestiv prostatit liknar delvis manifestationer av akut. Men raderas, inte så uttalad. Dessa är:

 1. Obehag i perineum. Smärta eller dra en obehaglig, svag, smärtsam känsla. Karakteriserad genom bestrålning i sublipzonen, sakrummet. Tillväxten av dessa smärtor efter en lång vistelse i en statisk position (stående, sittande) inducerar patienten att tro att deras ursprung är i överarbete.
 2. Vissa som lider av kronisk prostatit, märker männen av en främmande kropp något över anus eller i perineum.
 3. Ökande urinering. På eftermiddagen - lite, på natten - många gånger. Det är svårt att begränsa önskningar, nätterna är skrämmande genom brist på sömn.
 4. Sexuell dysfunktion. Trög erektion, kortvarigt samlag - i början av sjukdomen. Undvikande av sexuell intimitet, förlust av attraktion, impotens - med utveckling av stillastående prostatit, i avsaknad av behandling.
 5. En känsla av kritiskt överflöd av blåsan som inte passerar efter urinering.
 6. Neurologiska störningar: humörförändringar, irritabilitet, apati, depression.
 7. Snabb trötthet i alla jobb.
 8. Smärtsamma nattliga erektioner i en miljö som inte passar för intimitet. Passerar efter urinering eller samlag.
 9. Spermier kan innehålla punkt urenheter i blodet.
 10. Symptom på tromboflebit: hemorrojder, utstickande ådror på benen, visuellt förstorade ådror visuellt sett genom skrotets hud.

Komplikationer av sjukdomen

Konsekvenserna av kronisk prostatit är mångfaldiga, eftersom han ständigt utför destruktivt arbete. Upplysningar ersätter med förvärringar, men sjukdomen går inte bort alls.

Obehagliga komplikationer, av vilka vissa är symtom, är synliga med utvecklingen av den manliga olyckliga sjukdomen, andra utvecklas i hemlighet:

 • Problem med erektion.
 • Minskar utsöndringen av ejakulatet eller brist på det.
 • Minska styrkan tills dess fullständiga försvinnande.
 • Svårighetsgrad av urinering.
 • Blåskatarr.
 • Strykningar av blåsans hals, urinrör.
 • Akut urinretention.
 • Hemorrojder.
 • Smärtsam lust och oförmåga att urinera. Blåsan är full, urinen är inte.
 • Förlängt krönika av prostata kan omvandlas till dess onkologi.
 • Eftersom tillståndet är långvarigt lider nervsystemet också. Ofta, depression, apati, ökad trötthet, okontrollerad omotiverad irritabilitet.
 • Ärrbildning i prostata vävnad. Inriktningen av inflammation orsakar strukturella förändringar i körteln. Kirtlens vävnad i prostata ersätts gradvis av grova trådar - bindväv ärr. Ärrvävnad är inte en funktion av prostatakörteln. Denna process kallas fibros.
 • Övergång av inflammatorisk process till hela reproduktiva manliga systemet. Berörda testiklar, seminalblåsor (vesikulit), inflammerade bilagor. Reproduktionskapaciteten minskar avsevärt, då infertilitet bildas.

Även med en asymptomatisk början manifesterar sig en långtgående självsjukdom. När dessa problem uppstår för en man i full tillväxt upplever han: hur man bor nu med kronisk prostatit?

diagnostik

För att bota en kronisk eller annan prostatit måste du bestämma vilken typ av sjukdom patienten har, då är det möjligt att läka. Från den korrekta definitionen av typen beror behandlingens taktik: läkaren är inriktad på diagnosen. Han vet hur man ska behandla en kronisk, stillastående eller någon annan form av prostatit hur man kan bota, för att bli av med detta gissel för evigt.

Den första frågan till patienten är vanligtvis: hur lång tid uppstod smärtsymtomen? Om processen drar på i tre månader eller längre är det redan en krönika. Det är smärta, de andra symptomen är sekundära. Detta tecken accepteras som definierande i hela den medicinska världen.

Diagnosen kräver en histologisk undersökning. Histologi kommer att avgöra om det finns en inflammatorisk process. Ett alternativ kan vara en prostata-sekretionsstudie för en inflammatorisk mikroflora.

Behandling av kronisk prostatit

När män visar tecken som liknar symptomen på kronisk prostatit, är de upprörd, för att uttrycka det mildt. Vissa är förlorade. Men den första frågan för män, som är sjuka, letar efter svaret: Kan det botas, denna kroniska prostatit och - hur?

Behandling av kronisk prostatit, som ofta uppträder hos män, är en extremt viktig fråga. Sjukdomen är inte enkel, långvarig, med återfall, men fortfarande: kronisk prostatit är härdbar. Om det inte går till det yttersta. Även i den sistnämnda varianten kan man avsevärt lindra, begränsa sjukdomen, överföra den till remissionsteget.

Kronisk - betyder inte "obotlig", det visar bara processens täthet. Om den inflammatoriska processen är värd i prostata i flera år är en krönika. Men också tre och en halv månad - också. Vare sig vi kommer att bota sådan "ung" kronisk eller kronik med erfarenheten - en prostatit? Ja, kronisk prostatit - det behandlas, det är möjligt att bota det. Vi behöver en kompetent läkare och patientens förtroende för honom. Varför är förtroende? Utan förtroende är det knappast möjligt att strikt följa rekommendationerna. Och om de bryter en sjukdom, kan de hitta ett smutthål, kan gömma sig, och senare - ge ett återfall. Behandling av prostatit är inte en lätt uppgift. Glöm inte detta.

Typ av behandling

Det finns tre metoder för behandling av kronisk prostatit hos män:

 • farmakoterapi;
 • Non-drug, med hjälp av utrustning;
 • Operativ - kirurgisk.

medicinering

Scheman för behandling av icke-bakteriell och bakteriell kronisk prostatit kommer att skilja sig åt. Vid bakterier ange antibiotika. Men ibland är systemen likadana: efter att ha använt antibiotika i en kort stund med icke-bakteriell form kontrollerar läkaren resultatet. Om läkemedlet har förbättrats (och i nästan hälften av fallen händer detta) fortsätter antibiotika. Infectious agent, det visar sig, är, bara inte detekteras i tid.

Patienten behöver förstå: vissa droger, utan att ge upp vanorna och orsakar det som leder till sjukdomen, kan inte klara sig.

Det är viktigt att eliminera de patogena faktorerna.

Och det här är inte lätt, förändra sättet att leva.

Men om patienten inte kommer att känna av effekterna av kronisk prostatit, leva med dem, känner de växande symptom, orsaker, skulle han försöka eliminera sjukdomen.

I behandlingskomplexet utse:

 • antibiotika;
 • Vasodilatorpreparat;
 • Immunostimulerande medel;
 • Antiinflammatoriska läkemedel;
 • antispasmodika;
 • Stimulanter av vaskulär väggmetabolism - angioprotektorer.

Läkaren väljer från detta arsenal av medel - den specifika patientens behov.

Alfa-adrenoblocker används också, men bara efter en antibiotikaförlust. Förberedelser slappna av mjukvarans vävnad i prostatakörteln, lindra spänningen från den.

Ibland förskriva antidepressiva medel. Antihistaminer kan användas.

Icke-läkemedelsbehandling

Kronisk prostatit behandlas väl med fysioterapeutiska och andra moderna metoder. Dessa är:

 • Elektrofores - applicering av medicinska lösningar som tränger in i vävnader med hjälp av en elektrodmetod;
 • Fonophoresis - ultraljud i kombination med mediciner;
 • Laserterapi;
 • Temperaturbehandling av mikrovågor.

Metoderna används både som monoterapi och i kombination (om nödvändigt) med andra typer av terapi.

Kirurgisk behandling

Operationer krävs sällan, endast med kronisk prostatit komplicerad med sklerotisk process. Om prostata sklerotiska, multipel skleros eller andra upphöjda sektioner (utsädes kullar kanaler utgångs prostata sekretion), livskvalitet är förbrukad, reducerade patologiska förändringar inträffar strukturer reproduktionsorgan.

Endoskopisk kirurgi kommer att hjälpa till. På ett operativt sätt är även kronisk stillastående prostatit kvalitativt härdbar.

Behandling av kronisk prostatit utförs och kommersiellt är priset annorlunda: från sju till fyrtiotusen i huvudstads kliniker. Det varierar med en uppsättning manipuleringar och kursens varaktighet. Det finns en kronisk prostatit på olika sätt, och kursen kan bara kallas en ungefärlig behandlingstid. Hur mycket kronisk prostatit behandlas? Okomplicerade fall - en månad. Komplicerat - upp till tre eller flera.

Är det möjligt att bota en kronisk prostatit med någon metod eller en kombination av dem - helt? Ibland - ja. Särskilt om den första överklagan till läkare inte är för sent. Men det är nödvändigt att iakttas periodiskt. Krönikan är svår att behandla. Organismer är olika. Livsättet är också annorlunda. Garantier för livslång eftergift ger ingen risk för att det är så fallet. Fler risker för hälsa hos patienter som har eliminerat mest de sjukdomsprovekterande faktorerna. Men profylaktiskt är det också värt dem.

Ta reda på om du kan bota kronisk prostatit

Debatten om huruvida det är möjligt att bota kronisk prostatit har inte minskat i många år, med periodisk uppkomst med ny och ny styrka. Hela poängen är att för att känna sig ung och riklig, vill man ha maximal möjlig tid. Att höra en sådan diagnos, som prostatit, borde aldrig ge upp, för även den mest dåliga sjukdomen är behandlingsbar. Det viktigaste är att välja rätt metod att genomföra den.

Hur identifierar du problemet?

I det moderna samhället finns det en åsikt att den främsta manifestationen av prostatit är enbart manlig impotens. Det är faktiskt inte helt sant, eftersom impotens är ett av de möjliga symtomen på sjukdomen, som kan åtföljas av:

 • smärta och brännande i urinröret
 • frekvent uppmaning att urinera
 • smärta under samlag
 • en känsla av tyngd i grenen;
 • smärta i underlivet.

Det bör noteras att dessa symptom är sällsynta. Vid varje 4: e man fortsätter prostatit asymptomatiskt, vilket orsakar en otrolig uppmaning till doktorn. Efter att ha lanserat sjukdomen försöker mannen att bli av med problemet till varje pris. Samtidigt måste han klart förstå att det inte borde vara en snabb effekt här.

I regel föregås behandlingen av detaljerad diagnostik, som börjar med beaktande av patientklagomål och deras utveckling. Trots den externa delikatessen i situationen, borde man inte försöka dölja ännu obetydliga detaljer! När allt kommer från hur fullständigt en man berättar om problemen beror korrektheten på den föreskrivna behandlingen direkt.

Nästa steg är att sondra prostata och ta ett bakteriologiskt prov av prostatsekretionen. Detta förfarande är svårt att kalla trevligt, eftersom palpation vanligtvis utförs genom rektum av patienten. Tack vare detta kan läkaren fastställa prostatens storlek, ömhet och dess konsistens. Och även vid detta mellanstadium kan de första problemen som orsakat utvecklingen av kronisk prostatit identifieras: hemorrojder, svullnad i prostata eller prostata adenom.

Vidare tilldelas patienten vanligtvis en ultraljudsundersökning som möjliggör bekräftelse eller återkallande av doktorns antaganden eller avslöjande av ytterligare problem.

Det slutliga diagnossteget är bestämningen av nivån av PSA, som vanligtvis erhålls på grundval av ett blodprov. Med hjälp av ett sådant test kan du säkert utesluta utvecklingen av adenom eller cancer, vilket i början inte helt kan ses på ultraljud eller genom palpation. Analysen av PSA gör det möjligt att omedvetet avslöja eller avvisa problemet.

Självklart kommer alla dessa metoder att ge patienten ett stort obehag, men det är tack vare dem svaret på frågan om det är möjligt att bota kronisk prostatit, kommer att få en positiv nyans.

Hur man löser problemet?

Bekämpning av prostatit är först och främst ett integrerat tillvägagångssätt som innehåller ett ganska brett spektrum av åtgärder.

Det viktigaste är användningen av antibiotika, som syftar till att stoppa och påföljande minimera inflammationsprocessen.

Normalt ordineras denna kurs i en period av inte mindre än 2 veckor, varefter doktorn återigen utser en serie test till patienten och bedömer hans tillstånd. Om det finns en positiv trend korrigeras läkemedlet och minskas betydligt. Att göra möten är dock strängt förbjudet, eftersom ett sådant tillvägagångssätt kan orsaka irreparabel hälsorisk!

Gynnsamt inflytande på återhämtningsprocessen kan väl vara folkmedicin, som erkänner användningen av uteslutande naturliga ingredienser för behandling. Med hjälp av avkok av kamomill, ginseng, nässla och kullrot, kan du förbättra tillståndet för inte bara prostatakörteln, utan kroppen som helhet! När allt kommer omkring är han under enormt stress efter att ha tagit antibiotika. Samtidigt bör en man komma ihåg att kronisk prostatit behandlas uteslutande med medicinska preparat! Folkets medel i denna fråga är bara ett hjälpmedel!

Vilken som helst, även den mest kvalitativa behandlingen, kommer att vara helt ineffektiv för de patienter som vägrar granska deras diet. Som under behandlingen och resten av sitt liv borde en man konsumera maximal hälsosam mat, varav 30% är frukt och grönsaker. Men från alkohol, feta och väldigt skarpa produkter och måste ge upp.

Det är ganska ovanligt och för vissa män är en helt oacceptabel behandlingsmetod massor av prostatakörteln. Utförs i en viss teknik rörelser förbättrar perfekt blodflödet och möjliggör en ökning av effekten av antibiotikabehandling. Det är möjligt att utföra ett sådant övnings övning själv, följ noggrant proceduren! I slutändan gör du maximal insats, du kan självständigt kontrollera om en kronisk prostatit behandlas och få ett positivt resultat i denna fråga!