Huvud
Strömförsörjning

Stagnation i livet: kronisk kronisk prostatit

Symtom visas inte omedelbart. Ritning smärta i underlivet, frekvent urinering, särskilt på natten, samma ofta resulterade i samlag. Han tolererade, tänkte sig passera. Men det gick inte. Prostatan var förstorad, men det gav inte glädje: det var mycket smärtsamt att röra. Han bestämde sig för att samråda med en urolog och androlog.

Analyser av urin, seminalvätska och hemligheter av prostata avslöjade ett negativt resultat på mikroorganismer. Detta är inte en infektionsinflammatorisk sjukdom. Och läkaren diagnostiserade: kronisk kronisk prostatit. En välbekant situation?

Huvudindikatorn för kronisk kronisk prostatit: Tilldelningen av en mycket tjock utsöndring av prostata i form av blodproppar eller klumpar. Prostaten i sig ökar ofta i storlek och förvärvar vaga konturer. Sexuellt samlag eller massage leder till en förbättring av välbefinnandet, med efterföljande avhållande förvärras.

Orsaker till kronisk kronisk prostatit

Anledningarna till dess förekomst är sämre och inaktivt sexuellt liv. Ett annat namn för denna typ av prostatit är stillastående. Oregelbunden sexliv, eller dess frånvaro, onani stället för en fullständig samlag, avbrutna eller långvarig sexuella handlingar tillsammans med en stillasittande livsstil är ofta orsaken till sjukdomen, vilket gör trängseln i bäckenet eller sekret i prostatan. Arbete relaterat till långa perioder av sitter vid ett skrivbord eller permanent uppehållstillstånd i det vertikala tillståndet, "på fötterna", fetma, stress, och är inte beroende av det mänskliga förnuftet (ofullständig prostata tömning, liksom dess dålig blodtillförsel, kränkning av ventilapparat venerna i benen) - allt detta leder till denna typ av prostatit.

behandling

För att behandla denna sjukdom visas sådana förfaranden, som först och främst prostationsmassage, elektrostimulering, elektrofores, LOD-terapi, ultraljudsterapi. Aktiva bad med kalendula, kamomill och mikrocykler används.

icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, diklofinak) Från farmakologisk behandling av kronisk kongestiv prostatit för smärta används. Urinering behandling läkemedel såsom alfa-1-blockerare blockerare eller 5-alfa-reduktas (d.v.s. tamsulosin, alfuzosin, finsterid et al.). Vid allvarligt kort temperament används ökad irritation, ångest och sömnstörningar, fluoxetin, imipramin. Immunokoraktorer såsom immun, tiazol används också. När infektion uppstår används antibiotika.

Observera att alla läkemedel används STRICTLY enligt läkarens recept. Självmedicinering kan inte göras, du kan förvärra din hälsa.

Det är också möjligt att använda kirurgiskt ingripande vid ineffektivitet av andra behandlingsmetoder.

förebyggande

För att förebygga kronisk kronisk prostatit, läkare rekommenderar att göra deras fysiska tillstånd, men utan fanatism: eliminera cykling, tyngdlyftning och ridsport på din lista. Det är önskvärt att delta i simning, gymnastik och först och främst att springa.

Läkare varnar att varje gång även en enda användning av tobak och alkohol negativt påverkar tillståndet i din prostatakörtel. Öka mängden frukt, grönsaker, bröd, kli och exkludera mjöl, marinerade, röka, skarpa och salta livsmedel i din kost.

Kongestiv prostatit, behandling och förebyggande av sjukdom

Från artikeln kommer du att lära dig vad som är kronisk prostatit, orsakerna till sjukdomen, hur läkemedelsbehandling utförs med antibiotika och andra typer av mediciner, är preparaten baserade på spridningsextrakten undersökta separat.

Och även behandling av kongestiv prostatit med hjälp av fysioterapi och folkmetoder, förebyggande av sjukdomen.

Vi uppmärksammar att materialet i artikeln har ett rekommenderande karaktär och mottagandet av drogerna nedan är endast möjligt efter samråd med en urolog eller andrologist.

En annan vanlig namngivning av sjukdomen

Om prostatit, vet många män förstahands. Att inte tala om former av en obehaglig sjukdom hos män är en mängd inflammatoriska reaktioner i prostatakörteln representerade av ett dussin om klassificeringen är baserad på orsaken till sjukdomen.

En av sorterna av prostatit förekommer utan infektionen, men på grund av oregelbundet sexuellt liv och en stillasittande livsstil.

I praktiken kallas denna sort stagnerande och i den medicinska litteraturen som kallas "kongestiv prostatit".

Vad är kronisk prostatit?

Utvecklingen av stillastående fenomen i prostata leder till en liten tömning av körteln från dess hemlighet.

Resultatet av en långvarig kongestiv form är det konstanta överflödet av prostatakörteln med blod. Den låga metabolismen i körteln fungerar som grund för inflammatorisk process.

Kongestiv prostatit definieras hos 8-9 män som har konsulterat om obegripliga smärtor i bäckenregionen. Denna typ av sjukdom är en typ av kronisk process i prostata.

Trots att sjukdomen huvudsakligen finns hos de patienter som är 40 år gamla och är hypodynamiskt och oregelbundet sexuellt aktiv, är sjukdomen oftare diagnostiserad bland ungdomar 25-30 år.

Orsaker till sjukdomen

Kongestiv prostatit i form av stillastående fenomen i prostatakörteln kan omfatta både utsöndring av prostatafolliklarna och blod i cirkulationsbädden i alla dess vävnader.

Av det stagnanta fenomenets karaktär är orsakerna till sjukdomen, som kombineras i två grupper, utpekade:

1. Den första gruppen innehåller källor som leder till vätskestagnation i prostata:

 • fullständig uteslutning av sexuell aktivitet
 • långvarig abstinens från sexuella kontakter
 • sällsynta sexuella kontakter;
 • Avslaget på sexuellt liv till förmån för en lång period av onani;
 • ofullständig ejakulation på grund av avbrott i samlag.

2. Källor för blodstagnation i prostata är:

 • fetma i vilken grad som helst;
 • frekventa, för långa handlingar;
 • hypodynami och lång tid i liggande läge;
 • konstant skydd från uppfattningen genom att avbryta samlag
 • överdriven fysisk aktivitet.

Drogterapi

För behandling av kongestiv prostatit väljer urologen en komplex terapeutisk behandling för patienten, den huvudsakliga platsen för vilken medicineringen är.

Med utvecklingen av stagnation i prostata aktiveras bakterier som åtföljer och intensifierar inflammatorisk process.

För den korrekta behandlingsregimen krävs en bakteriologisk analys av prostatsekretionen, varefter antibiotika väljs individuellt.

Vanligen används antibakteriella medel i praktiken av behandling av en prostatit:

Om typiska Gram-positiva mikroorganismer finns kan den begränsas till Kanamycin eller Neomycin.

När staph miljön eller överflöd av gramnegativa bakterier nödvändiga preparat av den 2: a generationen (gentamicin) eller 3-4 generationer (Izepamitsin, amikacin, netilmicin, etc.);

Gruppen av antibakteriella medel är den mest olika, den innehåller flera undergrupper:

 • Naturligt (bensatonfenoximetylpenicillin) och halvsyntetiskt ursprung (Ampicillin, Amoxicillin, etc.) penicilliner;
 • Cefalosporiner av 1: a generationen (Cefadroxil), 2: a (Cefaclor), 3: e (Ceftriaxon), 4: e (Cefepime);
 • Carbapenem (Tienam, Mirexid, etc.) används endast i sällsynta fall av allvarliga stillastående processer, vilket orsakade komplikationer.
 • Monobaktam är en ny antibiotikagrupp, medan den representeras av en representant - Azrethonam.

12 presenteras med antibiotika, men antalet handelsnamn av droger flera gånger högre än antalet aktiva substanser, den vanligaste som används Azitromycin, erytromycin, klaritromycin och oleandomycin.

Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

a-blockerare

De är relaxanter för blåsans glattmuskelceller.

Resultaten av användningen av a-adrenoblocker återfinns i normaliseringen av urinprocessen, blåsans antispasmodiska effekt och övergripande förbättring av patientens hälsa.

Listan av a-blockerare för behandling av kongestiva fenomen i prostatan innefattar Tamsulosin, Terazosin, Doxazosin, Alfuzosin och liknande.

Den terapeutiska effekten efter användning av dessa läkemedel noteras efter 10-14 dagar efter behandlingens början.

Eftersom orsaken till sjukdomen inte kan eliminera a-adrenoblocker, hänvisar deras användning under behandlingsperioden till "andra leddens uppgifter".

Hormonala preparat

Innan utnämningen av antiandrogenläkemedel är andrologen noggrant bekant med resultaten av hormonalt blodprov och utser det lämpliga hormonala läkemedlet.

Av hela listan över många hormonella läkemedel som syftar till att minska androgenernas nivå i blodet, kommer läkaren att välja det mest optimala läkemedlet för en viss mängd hormoner.

Listan innehåller cirka 30 antiandrogena läkemedel: Androkur, Buserelin, Zerlon, Finasteride, Prosteride, etc.

Behovet av hormonella droger är förknippat med förebyggande av prostatacancer, en utvecklingskälla som kan fungera som en kongestiv prostatit.

Vid behandling av prostatit kan icke-andrologiska hormoner användas: Dexametason, Prednisolon etc.

Hormonala medel används vid låg effektivitet av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (derivat av nimesulid, meloxicam, diklofenak).

Muskelavslappnande medel

Med hjälp av muskelavslappnande medel är det möjligt att sluta smärta, spasmer och spänning i småbäckens muskler.

Tolperil, Midokalm kan normalisera urinering och sluta smärta i perineum, urinrör och urinblåsa.

Vanligtvis ordinerar en läkare en kurs av intramuskulära injektioner av två gånger administrering per dag för 1 ml läkemedel i 10 dagar. Vid behov ökar kursen till 1 månad.

Främjar förbättringen av verkan av muskelavslappnande medel mot svamp (No-shpa, baralgin, etc.).

Utflödet av vätska från prostatakörteln efter antispasmodik underlättas, smärtsyndromet reduceras, metabolismens och mikrocirkulationshastigheten ökar i släta muskler.

VIKTIGT ATT VET: Vilket ljus är ordinerat för prostatit.

Läkemedel beredda på växtekstrakter

Phytopreparations stärker alla läkemedelsgrupper, bidrar till minskad smärta, normalisering av urinering, avslappning av släta muskler,

Den huvudsakliga grunden för förberedelserna är krossad pumpa frön och förstärkningseffekt av huvudkomponenten i asp-löv-extrakten, stammar av goldenrod etc.

Moderna droger (Prostamol-Uno, Prostamed) är säkra att använda, inte orsaka toxiska reaktioner och biverkningar.

Histologiska förändringar i prostata kräver val av andra fytopreparationer innehållande extrakt av thuja, konium, staphisargria, lycopodium.

Komplikation av kongestiv prostatit kräver användning av aloe, aconit, belladonna.

De mest populära fytopreparationerna i dessa fall är Sabal prostata och Sabal Homaccord, Afalou och Prostasan.

sjukgymnastik

Fysioterapeutiska metoder vid behandling av kongestiv prostatit varierad: galvanisering och elektrofores, diadynamic strömmar och ultra-hög frekvens, ultraljud, magnetfält, ljusterapi.

Med hjälp av fysioterapi förbättras den transcellulära transporten av medicinska substanser genom den förbättrade permeabiliteten hos cellmembran.

Lymfutflöde och utsöndring av nedbrytningsprodukter från prostatafolliklarna förbättras. Muskelaktiviteten hos enskilda fibrer förbättras, så tonen och uthålligheten hos muskelgrupper förbättras.

De flesta metoder för fysisk terapi har inga kontraindikationer, utom för intrakavitär elektrofores, och när elektroderna är i kontakt direkt läkemedel genom sprickor i ändtarmen kan skadas hemorrojder vävnad.

Galvanisering utförs med anslutning av en likström, under vilken det är möjligt att minska smärtsensionen, för att stimulera metaboliska processer i prostata.

Drogelektrofores involverar vanligtvis den integrerande verkan av växlande elektrisk ström och effekterna av administrerade läkemedel.

Med lokal elektrofores penetrerar ström och droger genom huden i buken-sakrala regionen.

Rektala och endouretala metoder föreslår en snabbare penetrering av läkemedelsämnen genom slemhinnorna i urinröret och rektum.

Av ämnen som är lämpliga för elektrofores med kongestiv prostatit är natriumbromid, kalciumklorid, amidopyrin eller novokain.

Med en tät konsistens av prostatainnehållet eller närvaron av ärrvävnad införs lösningar av svavelsyra, kaliumjodid, fermentativt komplex och aloe.

Med intrakavitär elektrofores passerar inte bara elektrisk ström genom elektroden inuti ampulla i ändtarmen, utan även strål- eller droppinfusion av läkemedelssubstansen.

Ljusterapi använder olika typer av strålar: laser, infraröd, ultraviolett.

Under förhållandena för sanatoriumbehandling uppnås en god effekt med terapeutisk lera, balneoterapi, tillämpningar av ozocerit och paraffin.

Behandling med folkmetoder

Hemma, stasis i prostata elimineras av flera folkläkemedel, som ofta används på ett komplicerat sätt.

På något sätt under behandlingen av kongestiv prostatit - krossade pumpa frön blandade med honung och rullade i form av bollar lagrade längre i kylskåp.

Innan du äter i en halvtimme, ta sådana bollar för 2-3 bitar. Antalet bollar är proportionellt mot antalet måltider.

Bland andra folk rättsmedel kongestiv prostatit elimineras vid användning av en vattenhaltig avkok av blad och infusions FILBERTNÖT (hasselnöt), alkoholhaltiga infusions asp bark, fruktjuice från fläder, infusionsbuljong och persilja utsäde, vitlöksklyftor infusion.

Användningen av recept måste överenskommas med den behandlande läkaren.

Förebyggande av sjukdom

Icke-överensstämmelse med dagens regim reducerar ohälsosam livsstil till en liten effekt alla behandlingsmetoder.

Av denna anledning följs följande regler under behandlingsperioden och för förebyggande ändamål för att förhindra utveckling av kongestiv prostatit:

 • periodisk spårning av kroppsvikt
 • årlig prostataundersökning efter 40 års ålder
 • förebyggande av hypotermi
 • vanligt kön
 • Förekomsten i mat av färska frukter och grönsaker, som levererar kroppen med 70 delar av det periodiska systemet.
 • systematiska gymnastiska övningar;
 • Tidig behandling av infektioner inte bara av det urogenitala systemet utan även av andra funktionella system.
 • sällsynt införlivande i kosten av saltlösningar, röka produkter, kryddiga och feta rätter;
 • dagliga promenader, löpning och bara gå.

För mer information om detta ämne, se artikeln "Stagnerande prostatit, behandlingsegenskaper".

Kongestiv prostatit: tecken, komplex terapi

Kongestiv prostatit är ett tillstånd där stillastående processer förekommer i prostatakörteln. Denna sjukdom utvecklas ofta hos män av mer mogen ålder på grund av låg aktivitet och stillasittande livsstil. I de flesta fall förekommer inte stagnerande fenomen under en lång tid, så kronisk kronisk prostatit utvecklas ofta, vilket är mycket svårare att behandla.

Den kliniska bilden visas som regel en försämring av inflammatoriska processer i kroppen och kännetecknas av svår urinering, minskad erektil funktion. Dessa manifestationer är anledningen till att gå till en specialist - urologen vid tidpunkten för undersökningen, där kongestitiv prostatit detekteras.

Vilka faktorer påverkar utvecklingen av kronisk prostatit?

Stagnerande fenomen i prostata har många orsaker, vars kombination leder till sjukdomen:

 • Överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker;
 • rökning;
 • Ofullständigt sexliv (sällsynta sexuella handlingar eller deras fullständiga frånvaro);
 • Konstant onani;
 • I fall då utlösningen i slutet av den sexuella handlingen är spermierna inte släppt i sin helhet.
 • Bildning av vidhäftningar eller stenar i prostata;
 • Sedentärt arbete, lågaktivitetsmiljö;
 • Pathology av vener i bäckenorganen.
Stagnerande prostatit återspeglar problem i sexuellt liv

Hur manifesteras kongestiv prostatit?

I allmänhet har sjukdomen en latent kurs, vilket resulterar i att tecken på patologi utan rätt behandling framträder:

 • Det första symptomet är svårighet att urinera, vilket medför obehag och ömhet för en man. Ibland när prostatit är igång är urinen helt frånvarande, vilket borde vara huvudorsaken till en specialists samråd.
 • Brott i det sexuella systemet: En man har mindre kränkningar av erektil funktion och minskad känsla under samlag. Efter en viss tidsperiod kan erektionen försvinna helt.
 • Inom perineum och urinröret uppträder en brännande känsla.
 • Violerade processen med avföring;
Stage av utveckling av kronisk prostatit

När en karaktäristisk klinisk bild framträder bör du konsultera en specialist, annars finns det en risk för infektionssjukdom i bäckenorganen och en fullständig upphörande av prostatafunktionen. Vidare, med utvecklingen av sjukdoms kroniska kurs i en man i vardagen, finns det ett konstant obehag, en deprimerande mentala tillstånd.

Vilka diagnostiska metoder används?

Att diagnostisera kongestiv prostatit tillämpar instrument och laboratoriemetoder för undersökning. Men urologen samlar inledningsvis en anamnese (information) om de symptom som stör mannen och på grundval av detta sätter en presumptiv diagnos.

Ett av de vanligaste diagnostiska metoderna är en digital undersökning av prostatakörteln genom anusen. Under processen för denna undersökning kan sekretioner observeras, vilket kommer att vara det första tecknet på stagnerande fenomen av seminalvätska.

Fingerundersökning av prostata

Blod tas också för allmän analys, spermier undersöks (komposition, densitet), en övergripande urinalys utförs. Ganska informativa diagnostisk metod anses transrektalt ultraljud, vilket gör skärmen målorganet, vanligtvis med kronisk prostatit mycket förstorad i storlek beroende på en ökning densitet av prostata väggen.

Behandling med kongestiv prostatit

I början av behandlingsaktiviteterna behöver en man normalisera ett regelbundet sexuellt liv med en vanlig partner. Det är nödvändigt att utesluta frekvent onanering, vilket inte tillåter att lämna hela volymen av spermier.

Huvudbehandlingen består i att ändra den vanliga sedentära livsstilen. Du bör ägna mer uppmärksamhet åt promenader, cykling och enkla fysiska övningar.

Behandling med medicinering gör att du kan bli av med symptomen och lindra obehag i ditt dagliga liv:

 • Medel som förbättrar urinprocessen (alfa-adrenoblocker): Terazozin, Alfuzozin och andra;
 • Antibakteriella medel: som används för att eliminera infektionen, vilket är prostatan kan inte alltid detekteras genom laboratoriediagnos: delas penicilliner (amoxiclav, Amoxicillin, och andra), makrolider (azitromycin), cefalosporiner (Ceftriaxon);
 • Immunostimulerande läkemedel: Interferon, cykloferon;
 • Medel som har en diuretisk effekt: Diacarb.

För större effekt och förbättrad funktion av prostata behandlas med en speciell massage som utförs genom anusen. Denna procedur utförs på sjukhus av en urolog.

Under kronisk kongestiv prostatit förfarande som används för att värma prostata, vilka verkar på deprimerande sätt av patogener som finns i organet. Dessa förfaranden inkluderar antagandet av varma bad med tillsats av växtbaserade avkok, vilket också bidrar till att minska sårhet vid urinering.

Fysioterapeutiska förfaranden för prostatit

Sjukgymnastik ordineras med hjälp av elektriska impulser för att stimulera prostata och förbättra cirkulationsprocesserna i bäckenorganen. Några män kräver användning av droger med lugnande effekt, t ex tinkturer av valerian eller motherwort.

Förebyggande åtgärder

Som du vet är sjukdomen lättare att förhindra än att genomföra långa kurser av terapi. I detta fall kan stagnerande fenomen i prostatan undvikas genom att följa följande rekommendationer:

 • Mer motoraktivitet: det är mycket mer användbart att gå än att åka på transport, fysisk träning spelar en stor roll;
 • Ge upp onani, regelbundet samlag kommer att bli mycket mer användbart och roligt, särskilt med en vanlig partner.
 • Det är viktigt att utesluta cigaretter och inte missbruka alkohol.
 • Korrekt näring som hjälper till att bibehålla en normal vikt och intag av en tillräcklig mängd vitaminer i kroppen.
 • Superkylning bör undvikas.

Möjliga komplikationer med kronisk prostatit

Stagnerande processer i prostatakörteln kan leda till infertilitet, eftersom förmågan att allokera en speciell hemlighet för att upprätthålla livskraften hos spermatozoa förloras.

Utseendet på komplikationer med stillastående prostatit

Stagnerande fenomen kan orsaka bakterieutveckling och främja deras reproduktion i prostata, vilket ytterligare orsakar förstöring av organets vävnad. Även prostatit orsakar störningar i urinering, är orsaken till utseende av blåsor.

Kongestiv prostatit: vad är det, orsakerna, symtomen och behandlingen

Prostatit är en urologisk inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Oftast påverkar denna sjukdom medelålders och äldre män (förekommer ibland hos yngre killar).

Den är uppdelad i två grupper: infektiös (när de släpps in i prostatan av mikrober, bakterier, mikroorganismer) och icke-infektiös (störning av blodcirkulationen i bäckenorganen). Tänk på en av sjukdomsgrupperna hos den icke-infektiösa gruppen - kongestiv prostatit.

Kongestiv prostatit - vad är det?

Kongestiv prostatit är en icke-infektionssjukdom i prostata som uppstår som ett resultat av stillastående processer inom det lilla bäcken.

Prostatakörteln spelar en viktig roll i männs sexuella funktion. Det producerar en hemlighet (ansvarig för spermieros aktivitet), ämnen (prostaglandiner) som bidrar till ökat blodflöde till penis vid tidpunkten för erektion. Delta i processen att producera testosteron, bidrar till utstötningen av spermier under orgasmen. Förhindrar omvänd flöde av urin under sexuell upphetsning.

Misslyckande i arbetet med dessa funktioner leder till en kränkning av blodcirkulationen i venet i det lilla bäckenet. Det finns kompression av prostata, vilket leder till ofullständig tömning av dess delar från den ackumulerade hemligheten. Den är full av blod, vilket leder till störningar i dess funktioner, förändringar i storlek, struktur. Detta bidrar till utseendet av kongestiv prostatit.

Förekomstfaktorer

Huvudorsakerna som leder till venös trängsel i prostata och sjukdomsuppkomsten är:

 • Dysfunktion i prostatakörteln.
 • Genetisk predisposition till stillastående fenomen.
 • Minskade fysisk aktivitet (stillasittande livsstil)
 • Hantering av oregelbundet kön eller brist på det.
 • Avbrytande av sexuella handlingar (resulterar i ej fullständig utlösning)
 • Komplikation efter inflammatoriska och smittsamma sjukdomar i bäckenorganen.
 • Överdriven vikt.
 • Äta salt, fet, stekt, kryddig, rökt mat;
 • Överdriven användning av alkohol.
 • Bära täta kläder och linne.

Kliniska manifestationer

Sjukdomsförloppet är inte akut. Symtom på kronisk prostatit inte visas omedelbart, de kännetecknas av långsam utveckling, så man under en längre tid kanske inte är medvetna om förekomsten av detta problem.

De börjar oroa sig när det finns en viss symtomatologi:

 • Smärtsamma känslor vid urinering.
 • Mindre ömhet i perinealzonen, överförd till lumbosakralavsnittet och avgivande till de inre låren.
 • Stärkande smärtsyndrom, med långvarig abstinens
 • Brott mot sexuell funktion (svag erektion, brist på sexuell lust)
 • Snabb och svår urinering.
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan.
 • Brott mot avföring.
 • En brännande känsla i urinröret.
 • Otillfredsställelse med samlag.
 • Förändring i konsistensen av spermier (det finns blodproppar och klumpar);
 • Ökning av temperaturen.
 • Framväxten av depressiva tillstånd.

När den kroniska prostatit passerar in i kronisk form, förändras prostatas körtelvävnad i bindväven.

För att förhindra denna situation bör du omedelbart kontakta urologen (om du har det minsta problemet med urinering).

Diagnostiska åtgärder

Diagnos av denna sjukdom är att bestämma arten och förloppet av sjukdomen.

 • Rektalt undersökning av prostata.
 • Undersökning av rektumets hemorrhoida vener.
 • Bakteriell analys av utsöndring och spermieanalys.
 • Genomföra ett blodprov (för att kontrollera antalet vita blodkroppar)
 • Transrectal ultraljud för att utvärdera prostata (storlek, form, konsistens).

Korrekt utförd diagnos spelar en viktig roll vid utnämningen av behandlingen.

Metoder för sjukdomsbekämpning

Behandling av kronisk prostatit är inte särskilt svårt, men för att undvika komplikationer (infertilitet, sexuella störningar, impotens), ska du inte självmedicinera, det rekommenderas att behandlingen sker strikt under en doktors överinseende.

Behandling bör främst inriktas på normalisering av blodcirkulationen i prostata och förbättring av metaboliska processer. Detta underlättas genom användning av sådana metoder:

 • Upprättande av regelbundet sexliv.
 • Användning av venotoniska läkemedel (Aescusan, askorutin, Venza) för att förbättra blodcirkulationen i det lilla bäckenet.
 • Användningen av immunostimulanter (pentoksila, splenin, timogena, thymalin) för att förbättra immuniteten.
 • Användningen av ett komplex av vitaminer.
 • Användning av antispasmodik (Mydocalm, Tolperila, baralgina och andra) för att lindra smärta, spasmer och spänning i bäckenområdet.
 • Värmande prostata med elektrisk ström, ultraljud, mikrovågsstrålning (för att förbättra blodcirkulationen i prostata);
 • Prostatimassage (av en specialist) för att öka blodflödet och lindra stagnation i prostatakörteln.
 • Genomföra fysioterapiprocedurer (magnetoterapi, elektrofores, laser och ultraljudsbehandling)
 • Användning av medicinska avgifter i form av mikroclyster (efter samråd med en läkare).

Förebyggande åtgärder

För att utesluta utseende av prostatit och förbättra livskvaliteten bör varje man följa några rekommendationer:

 1. Behålla en aktiv livsstil (utför särskilda övningar för att stärka musklerna i perineum och anus)
 2. Regelbundet sexuellt beteende med en konstant partner.
 3. Undantag av kroppens hypotermi.
 4. Överensstämmelse med dricksregimen.
 5. Begränsning av mottagning i mat av skarpa, salta, röka rätter.
 6. Utrotning av dåliga vanor (alkohol och rökning)
 7. Övervakning av kroppsvikt.
 8. Regelbundna förebyggande undersökningar (för att identifiera avvikelser i prostatafunktionen).

Genomförandet av dessa rekommendationer bör bli livets norm för varje man som bryr sig om sin hälsa.

Kongestiv prostatit: symtom på sjukdomen och principen om behandling

Kongestiv eller kongestiv prostatit är en kronisk sjukdom som orsakas av en kränkning av prostatakörtelns trofism. Män med övervägande äldre ålder står inför patologier. Sjukdomen påverkar livskvaliteten negativt och kräver ett integrerat behandlingssätt, annars kan ett antal komplikationer utvecklas.

Vad är kronisk prostatit?

På grund av trofiska störningar, svullnar kroppen och växer i storlek, utvecklas en ickeinfektionerande inflammatorisk process. På grund av ökningen i organet är det en kompression av urinröret, vilket orsakar utvecklingen av urineringstörningar.

Stagnation av prostats hemlighet leder till en överträdelse av sexuell funktion - försvagning av styrka, svårighet att uppnå erektion och ejakulation. Eventuell utveckling av smärtsyndrom efter utlösning på grund av komplicerat utflöde av prostata utsöndring.

Sjukdomen diagnostiseras i mer än 80% av mikt och bäckensmärtor hos män över 45 år. Patologi anses vara en sjukdom hos kontorsarbetare, eftersom huvudfaktorn som orsakar utvecklingen av kongestiv prostatit är hypodynami.

Till skillnad från andra former av sjukdomen kännetecknas kongestiv prostatit av en långvarig kurs. Kanske en lång asymptomatisk kurs av sjukdomen.

Att bli sjuk med stillastående prostatit, särskilt män med stillasittande arbete

Orsaker till sjukdomen

Kongestiv prostatit utvecklas på grund av stasis av utsöndring i prostata, på grund av vilket sjukdomens andra namn är stillastående prostatit. Först och främst bildas stagnation på grund av förtjockning av utsöndringen av prostata. Anledningen till detta fenomen är bristen på regelbunden utlösning. Långvarig sexuell avhållsamhet leder till det faktum att organets lobula inte tömms. Hemligheten ackumuleras och börjar tjockna, vilket stör organets trofism.

Den andra orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit är patologi av kardiovaskulär natur. Hjärtsvikt, kranskärlssjukdom och högt blodtryck leder till nedsatt perifer cirkulation. Detta påverkar främst flödet av det lilla bäckenet. Som ett resultat av otillräckligt blodflöde saktar de metaboliska processerna i prostatakörteln ned, vilket framkallar en förtjockning av hemligheten och utvecklingen av prostatit.

Ytterligare faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

 • brist på motion;
 • fetma;
 • hormonella störningar;
 • frekvent stress;
 • dåliga vanor.

Hälsan i prostatakörteln är direkt relaterad till det kardiovaskulära systemet, sexuell aktivitet och livsstil hos en man.

Trots det faktum att kongestiv prostatit anses vara en sjukdom hos äldre män, är unga män som leder en ohälsosam livsstil inte försäkrade mot sjukdomsutvecklingen. Dåliga vanor, obalanserad kost, fetma och brist på regelbundet sex leder till försämring av prostatahälsan.

Aktiv livsstil och regelbundet kön tillåter inte utvecklingen av stillastående processer

Symtomatologi av sjukdomen

Kronisk kronisk prostatit kan vara länge i asymptomatisk form. Förstöring av symtom uppstår mot bakgrund av minskad immunitet, överförd stress eller hypotermi.

Tecken och symptom på kongestiv prostatit, i jämförelse med bakterieformen av inflammation, uttrycks måttligt. De inkluderar:

 • frekvent urinering
 • känsla av tyngd i anusen, förvärras under avföring
 • blåsans spasmer
 • försvagning av styrka.

Ökningar i brådska noteras på natten. Detta beror på ökat ödem i prostata och irritation av blåsan.

På grund av överträdelsen av blodcirkulationen är det en försvagning av sexuell lust. Med tiden kan detta leda till erektionsstörningar på grund av otillräckligt blodflöde i könsorganen.

Kronisk icke-infektiös prostatit kan förvärras på bakgrund av tillstånd tillsammans med en minskning av immunitet - förkylning, hypotermi, svår stress. Detta åtföljs av ökade symtom. Urineringens frekvens observeras också på dagtid, det finns ett uttalat smärtssyndrom i perineum, urinblåsa och anus.

Kongestiv prostatit åtföljs inte av en ökning i temperatur och symtom på förgiftning, eftersom inflammation orsakas av icke-infektiösa orsaker.

Konstanta besök på toaletten ger inte lättnad

Deklaration av diagnos

Diagnos baseras på följande undersökningar:

 • palpation av prostata;
 • Ultraljud och organ TRUSI;
 • Ultraljud av njurarna och urinblåsan;
 • Analys av utsöndringen av prostata;
 • analys av blod och urin.

Ultraljudsundersökning är föreskriven för att utesluta förekomst av betong och neoplasmer i prostatakörteln. Dessutom kan njureundersökningar och blod- och urintester vara nödvändiga för att utesluta andra sjukdomar i det genitourinära systemet.

Principen för behandling

Vid behandling med kronisk prostatit krävs inte antibiotika, eftersom det inte finns någon fokal infektion i prostata. De viktigaste behandlingsåtgärderna med kongestiv prostatit syftar till att förbättra trofismen i prostatakörteln. Detta uppnås genom att ta medicin och med hjälp av fysioterapi.

Förberedelser av den första linjen för behandling av kongestiv prostatit:

 • Prostatilen eller Vitaprost;
 • Afala;
 • Prostamol Uno;
 • Cernilton;
 • en droppe Gentos.

Dessa läkemedel har en antiinflammatorisk effekt, som syftar till att stoppa inflammation i prostata.

Syftet med behandlingen är att förbättra käftens funktion och att ta bort inflammation

Prostatilen och Vitaprost är kompletta analoger. De innehåller protein extraherat från prostata körtlar av nötkreatur. Läkemedlet är ett bioaktivt ämne som absorberas helt av prostatas vävnader. Medel frigörs i tabletter, injektionsvätska, lösning och i form av rektala suppositorier. Det är rektala ljus som har fått stor popularitet hos män som har stött på denna sjukdom.

Afalah är en homeopatisk beredning och innehåller proteinantikroppar mot PSA. Detta läkemedel avlägsnar svullnaden i prostata och normaliserar sitt arbete.

Prostamol Uno är förskrivet för att minska inflammation, svullnad och normalisering av urodynamik. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar, vilket gör det bekvämt att ta.

Cernilton är en stimulans av immunitet, vilket förbättrar kroppens skyddande funktion och normaliserar prostatafunktionen. Läkemedlet är tillgängligt i tabletter och används förutom suppositorier med antiinflammatoriska egenskaper.

Gentos droppar förhindrar sjukdomsprogressionen, ökar immuniteten och förbättrar prostataffekten. Denna homeopatiska åtgärd ersätter inte konservativ terapi, så det ordineras som en del av komplex terapi, men inte som ett självständigt läkemedel.

Behandling kan kompletteras med suppositorier med propolis, pumpaolja eller havtornsolja i kompositionen. Sådana droger minskar svullnad och inflammation.

Dessutom är de ordinerad magnetoterapi, radiovågsterapi, elektrofores och andra fysioterapimetoder för att normalisera cirkulationen i bäckenorganen.

Komplikationer och förebyggande

Förlängt flöde av kronisk prostatit leder till en kränkning av musklerna i blåsan. Resultatet är en frekvent uppmaning på toaletten, vilket underlättar urintrycket och obehag vid urinering.

Förtjockning av prostatakörtelns utsöndring och förändring av dess sammansättning leder till omöjligheten att föreställa ett barn, eftersom det är prostatajuice som ger hög rörlighet för spermier. I avsaknad av adekvat medicinering kan kongestiv prostatit orsaka infertilitet och erektil dysfunktion.

Förebyggande av sjukdomen reduceras till ett vanligt sexliv. För att undvika att kompositionen och viskositeten hos prostata utsöndras, ska varje man ha sex 3-4 gånger i veckan. Samtidigt är för hög sexuell aktivitet (mer än två sexuella handlingar om dagen) för män över 45 oacceptabelt, eftersom det provar utmattning av prostatakörteln.

Kronisk prostatit kan ibland förvärras. Undvik denna hjälp att ta droger för att förbättra immuniteten, bristen på dåliga vanor och en balanserad kost. Med stillastående fenomen i bäckenorganen visas regelbunden motion.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Vad är kongenitiv (kognitiv) prostatit? Symptom på sjukdomen och behandlingen

prostatit har flera grenar, typer som skiljer sig på grund av ursprunget, sjukdomsförloppet, försummelsen av tillståndet.

Stagnerande prostatit - Den vanligaste typen av denna sjukdom, det kan vara vilken som helst man från 25 år med några orsaker.

Men vad är det här? kognitiv prostatit? Vilka är symtomen och sätten att behandla? Vi kommer att prata om detta senare.

Stagnerande prostatit

Stagnerande (kognitiv prostatit) - inflammation i prostatakörteln på grund av stagnation (följaktligen det vanligare namnet - "stagnant") av blodflöde eller utsöndring av prostata utan spridning av bakterier.

Det skiljer sig isolerat - inflammationerna passerar bara i prostata, de andra intilliggande organen påverkas inte av sjukdomen. Kvaliteten på ämnet och konsistensen av sekretionen av körteln, den seminala vätskan, urinen förändras - tjocknar.

orsaker till

Den främsta orsaken är stagnation av blod eller prostatakörtel, det här beror på följande:

 • stenar i prostata (kongestiv prostatit med förkalkningar);
 • venös expansion av vener;
 • överexcitation utan kulmination
 • avhållande från sexuellt liv (långt frånvaro);
 • abnormaliteter i utvecklingen av prostata;
 • ateroskleros;
 • fetma;
 • åldersförändringar
 • lång tidsfördriv i en position (arbetar på datorn, ligger i sängen);
 • avbrutna sexuella handlingar (frekventa och långvariga sexuella handlingar, som är vissa människors stolthet, leder också till blodstagnation).
 • hormonella misslyckanden;
 • problem med muskuloskeletala systemet;
 • minskning i immunsystemets nivå;
 • rökning, alkohol;
 • en stillesittande livsstil, eller omvänt, alltför ofta tung fysisk ansträngning;
 • hypotermi;
 • infektionssjukdomar;
 • inflammation;
 • frekvent förstoppning på grund av felaktig kost.
 • Det finns fortfarande kronisk kronisk prostatit. Kronisk sjukdom börjar efter en viss tid utan behandling, det är konsekvenserna av obehandlad eller obehandlad kronisk prostatit. Med kronisk kongestiv prostatit blir symtomen mer uttalade och frekventa.

  Kronisk kronisk prostatit - orsaker:

  • inte snabb tillgång till läkare
  • felaktigt diagnostiserad;
  • försummelse av hälsa
  • brist på behandling
  • orimlig självbehandling utan att konsultera specialister.

  symptom

  Hur man bestämmer om detta är prostata stasis? Låt oss titta på symptomen på kongestiv prostatit:

 • allmän sjukdom, men förbättring efter sexuell kontakt
 • svag erektion, nästan osynlig orgasm;
 • för tidig utlösning eller oförmåga att göra det
 • en förändring i spermiernas struktur
 • liten smärta i underlivet, perineum;
 • temperaturökning
 • frekvent urinering, med svårighet, ibland smärtsam, brinnande och en känsla av överflöd av blåsan;
 • generellt instabilt tillstånd i nervsystemet - sömnlöshet, frustration, ilska, rädsla.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet

  Sjukdomen hos sjukdomen börjar med diagnosen - det är mycket svårt att bestämma på grund av den initiala tröga utvecklingen.

  Clotbildning - klumpar i sperma, prostats utsöndring indikerar också exakt den stillastående typen. I de tidiga stadierna är det lätt att bota även utan användning av antibiotika.

  diagnostik

  För att upptäcka eller bekräfta prostata trängsel bör du:

  • tydligt och tydligt prata om problemet, svara på alla frågor från urologen;
  • passera en allmän undersökning, palpation anal, undersökning av urinröret;
  • Att överlämna analyser av blod (generellt, på hormoner);
  • att klara analysen av urin;
  • att göra ett spermogram;
  • att ta ifrån sig substansen av prostatakörteln (för forskning och upptäckt av uppfattningen av antibiotika);
  • att passera eller genomföra USA-inspektion.

  behandling

  Hur man behandlar stillastående prostatit? Först kommer urologen att göra en undersökning och ta testen.

  Sedan utser han en undersökning med en terapeut, en endokrinolog, en immunolog, en psykoterapeut för en mer exakt bestämning av tillståndet.

  Efter att ha mottagit alla anamneser och resultat av studien rekommenderar urologen vanligtvis att förändra livsstilen.

  Vi behöver flytta mer, normalisera sexuella handlingar, sluta röka och alkohol, äta rätt.

  En bra behandling är prostata massage (rektalt), och föreskriver också medicinering.

  medicinering

  Läkemedel väljer primärt antibiotika. En viss lämplig beredning är föreskriven.

  Använd sedan den vanliga listan för behandling av prostatit:

  • antiinflammatoriska, anestetika (buprofen);
  • Immunreducerande läkemedel (kipferon);
  • alfa-blockerare för restaurering av urinledningar (doxazosin);
  • vitaminkomplex;
  • hormonella läkemedel (finasterid);
  • diuretika (tranbärsekstrakt, te);
  • rektala suppositorier;
  • droger som förbättrar blodcirkulationen.

  Folkmetoder och kost

  Av de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är populära infusioner av persilja, asparges, aspenbark. Alkoholhaltiga läkemedel för prostatit rekommenderas inte på grund av att sådana ämnen kan smala och utvidga kärlen. Infusioner görs bäst på kokande vatten.

  Vid behandling av icke-infektiös prostatit är korrekt näring effektiv.

  Bör överges salt, kryddig, stekt, fet mat.

  Det är förbjudet att dricka alkohol, kolsyrade, koffeinerade drycker.

  Visa diuretikdrycker, fruktdrycker, te. Du kan äta mat av vegetabiliskt ursprung med låg surhet. Mejeriprodukter kommer att öka immuniteten. Rädisa, rädisa, sorrel är förbjuden!

  Gynnsamt för behandling av kronisk prostatitzink, detta ämne ingår i pumpafrön, nötter, kyckling.

  uppvärmning

  Varma bad har en bra effekt på det allmänna tillståndet. Ta ett bad med ett avkok av lugnande örter (kamomill) medan du sitter.

  Torr värme (varmare) används också för stillastående prostatit. Värme dödar infektioner, förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnation. Det är möjligt att värma upp endast efter avlägsnande av den grundläggande inflammationen - i frånvaro av temperatur.

  Sport, motion

  Övningar med prostatit är nödvändiga, men var inte ivriga. Det är nödvändigt att använda lätta övningar (squats, backar), cykling är förbjuden.

  Övningar i samband med sammandragning och avslappning av musklerna i blåsan och anus reducerar stagnationen.

  Rekommendera följande övningar som förbättrar blodcirkulationen:

  • squats med benen ifrån varandra;
  • backar i olika riktningar;
  • Alternativ lyftning av knäna;
  • vridning av vinkeln.

  Den optimala lösningen på problemet kommer att gå (ibland gå), vanligtvis med träningscyklar. Hjälper också blodcirkulationen att simma.

  Vilket sätt är det mest effektiva?

  Prostasmassage genom anusen leder till att kanalerna återgår till det normala, förbättrar prostatakörteln allmänna tillstånd.

  Ett utmärkt resultat ger elektrostimulering och laserstimulering av prostata. Fysioterapeutiska procedurer används också för stillastående prostatit.

  Konsekvenser och förebyggande

  Varje sjukdom, om den lämnas obehandlad, leder till komplikationer, leder denna typ av sjukdom till:

 • njursjukdomar, pyelonefrit;
 • impotens;
 • bildandet av neoplasmer (stenar) i prostata;
 • infertilitet;
 • sjukdomar i det genitourära systemet;
 • prostatacancer.
 • Profylax av stagnation av prostatakörteln kommer att vara: reglering av sexuellt liv, aktiv livsstil, rätt näring, undvikande av hypotermi, regelbunden undersökning av läkare.

  slutsats

  Stagnerande icke-infektiös prostatit är inte lätt att diagnostisera, för någon avvikelse är det nödvändigt att kontakta specialister.

  Det är viktigt att gå igenom hela behandlingen av kronisk prostatit, annars kan ett kroniskt stadium utvecklas, och det blir svårare att bota det. Konsekvenserna av en stillastående prostata kan vara infertilitet och cancer. En man måste vara en man!

  Kronisk kronisk prostatit och dess behandling

  Kongestiv prostatit är inte så sällsynt sjukdom! Denna typ av prostatit diagnostiseras hos 80-90% av patienterna som har klagat på bäckensmärta. Med tanke på de medföljande faktorerna i sjukdomen uppkommer diagnosen kronisk prostatit hos patienter efter 25-30 år, växer sjukdomen snabbt yngre.

  Vad bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit?

  Denna statistik beror på faktorer som:

  • närvaro av ett oregelbundet sexuellt liv hos en man eller fullständig frånvaro av det;
  • fibrösa adhesioner, närvaron av stenar i själva prostata, vilket leder till ofullständig frisättning av körtelkanalerna under utlösning;
  • närvaron av bålens åderbråck
  • stillasittande livsstil;
  • dålig blodtillförsel till prostata;
  • den frekventa praxis av långvariga eller avbrutna sexuella handlingar.

  Det kan betraktas som indirekta effekter av alkohol och nikotin i utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom de avsevärt försämrar blodcirkulationen i bäckenorganen.

  Kongestiv prostatit avser icke-bakteriella former av prostatit. Man kan säga att det inte finns någon uttalad inflammatorisk process med den. I denna sjukdom uppstår kliniska manifestationer som en följd av stagnation av prostatakörtelns utsöndring eller stagnation av blod i bäckens organers venösa bädd.

  Manifestationer av kronisk prostatit

  Det bör förstås att, liksom predisponeringsfaktorer inte uppträder snabbt, så uppstår sjukdomen inte i sig akut. Mer exakt stagnerande prostatit är en kronisk kronisk prostatit. Ofta betalar en man inte uppmärksamheten på de gradvis ökande symptomen på kongestiv prostatit, vilket bidrar till bildandet av allvarliga följder av sjukdomen.

  De huvudsakliga kliniska symptomen är huvudsakligen associerade med patologiska processer som förekommer i genitourinärsystemet. Kongestiv prostatit leder sällan till en signifikant störning av en persons allmänna tillstånd, inte åtföljd av en signifikant ökning av kroppstemperaturen.

  1. För det första börjar patienten oroa sig för smärtsam och svår urinering. Smärtor måttlig, tecken tecken. Det finns ingen känsla av fullständig tömning av blåsan efter urinprocessen.
  2. Mindre ofta kongestiv prostatit åtföljs av en smärtsam handling av avföring.
  3. Parallellt utvecklas en människas sexuella funktion gradvis. Den sexuella lusten minskar, samlaget åtföljs av smärtsamma förnimmelser. Med utvecklingen av sjukdomen börjar problem med erektilfunktionen. Signifikant minskar känsligheten hos penisreceptorerna, erektionen saktar ner och ger inte tidigare inneboende ljusstyrka och nöje. Det är då män vänder sig till urologen.
  4. Den psyko-emotionella tillståndet hos patienten lider också: irritabilitet, depressiv stämning, självkänsla minskar.

  Metoder för att diagnostisera en sjukdom

  Bestäm förekomsten av kongestiv prostatit är inte så lätt. Den kliniska bilden är ofta identisk med många sjukdomar i urin-: bakteriell prostatit, prostata adenom, bakteriell uretroprostatit och mycket mer. etc. Det är omöjligt att upprätta en klar diagnos utan att undersöka patienten fullständigt.

  Detta kommer att hjälpa doktorens tilldelade och genomförda forskning:

  1. Rektal digital undersökning av prostata.
  2. Laboratorieutvärdering av utsöndringen av prostata. Prostataförstöring kommer att orsaka förtjockning av den prostatiska sekretionen. Och efter att massagen av prostata körtelns hemlighet utsöndrar klumpar.
  3. Bakteriologisk analys av urin och prostatsekretion. Dessa studier hjälper till att utesluta den mikrobiella faktorn vid utvecklingen av kronisk prostatit.
  4. Transrectal ultraljudsundersökning av prostata (TRUS). Nära kontakt ultraljudssensor är sålunda ultraljud kan exakt uppskatta storleken och konsistens av prostata, för att bestämma närvaron av fibrösa vidhäftningar och stenar i prostatan själv och, naturligtvis, bedöma omfattningen av lesionen och blodomloppet, vilket ledde till kronisk prostatit.

  Konsekvenser av sjukdomen

  Med sen eller felaktigt föreskriven behandling kan kronisk prostatit med kronisk krona leda till följande komplikationer:

  • pyelonefrit och njurinsufficiens;
  • impotens och infertilitet
  • bildandet av cystor och stenar i vävnaderna i prostata;
  • urininkontinens
  • adenom och prostatacancer.

  Behandling av kongestiv form

  I början av behandlingen av denna typ av sjukdom hos patienten måste ha tålamod med trängsel kronisk prostatit lyckas inte klara i 5-7 dagar.

  Det första steget är att eliminera de identifierade predisponeringsfaktorerna för utvecklingen av sjukdomen. Det är nödvändigt att grundligt förändra det vanliga sättet att leva:

  1. Patienten behöver normalisera sexlivet.
  2. Öka fysisk aktivitet.
  3. Avvisa från akuta och feta livsmedel, kaffe, alkohol.
  4. Följ den optimala vikten.

  Av medicinska läkemedel är lämpligt att använda antiinflammatoriska och kramplösande, immunmodulerande läkemedel och läkemedel som kommer att korrigera blodtillförseln till prostatakörteln. En bra terapeutisk effekt tillhandahålls av prostata massage, elektromyostimulering, elektrofores med enzymer, ultraljud och LOD-terapi.

  Det viktigaste är att be om kvalificerad hjälp i tid, följa medicinska rekommendationer och göra ditt bästa för att förhindra förekomsten av allvarliga komplikationer.

  del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: